Uživatelský manuál LS-622 A / LS-822 A. Mixážní pult

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Uživatelský manuál LS-622 A / LS-822 A. Mixážní pult"

Transkript

1 Uživatelský manuál LS-622 A / LS-822 A Mixážní pult Uchovejte tento manuál pro pozdější použití! Copyright Reprodukce zakázána! Tento uživatelský manuál je platný pro čísla článku , Nejnovější aktualizaci manuálu můžete najít na:

2 Pozor! Chraňte toto zařízení před deštěm a vlhkostí! Před otevřením krytu odpojte napájecí kabel! Z důvodů vlastní bezpečnosti si před zapnutím přístroje přečtěte tento manuál. Každá osoba, která se bude podílet na instalaci, použití a údržbě tohoto zařízení musí - být kvalifikovaná - dodržovat instrukce z tohoto manuálu - považovat tento manuál za součást výrobku - uchovávat tento manuál po celou životnost výrobku - předat tento manuál každému dalšímu vlastníkovi nebo uživateli výrobku - stáhnout nejnovější verzi manuálu z internetu 1. Úvod Děkujeme, že jste si vybrali mixážní pult OMNITRONIC LS-622 A / LS-822 A. Pokud se budete řidit instrukcemi z tohoto manuálu, můžeme vás ujistit, že vám bude přístroj dobře sloužit dlouhé roky. Vybalte váš OMNITRONIC LS-622 A / LS-822 A. 2. Bezpečnostní instrukce POZOR! Při práci s přístrojem buďte opatrní. Při nebezpečném napětím můžete při dotyku kabelů utrpět elektrický ráz. Toto zařízeno opustilo továrnu v dokonalém stavu. Abyste tento stav zachovali a zajistili bezpečné fungování, je naprosto nezbytné, abyste se řídili bezpečnostními instrukcemi a varováními vypsanými v tomto manuálu. Důležité: Na poškození způsobená vyhozením tohoto manuálu se nevztahuje záruka. Prodejce nepřejímá za výsledky takových poruch nebo problémů zodpovědnost. Pokud bylo zařízení vystaveno drastickým změnám teploty (např. po převozu), nezapínejte jej ihned. Náhle zkondenzovaná voda může zařízení poškodit. Nechte zařízení vypnuté, dokud nedosáhne pokojové teploty. Než přístroj zapnete, ujistěte se, že na něm nedošlo k žádnému poškození způsobenému převozem. Pokud nějaká poškození na napájení nebo krytu naleznete, přístroj nezapínejte a ihned kontaktujte svého prodejce. Přístroj spadá pod ochrannou třídu I. Smí být zapojen pouze do zásuvky ochranné třídy I. Napětí a frekvence musí být stejná jako na zařízení. Špatné napětí nebo zásuvka mohou vést k zničení zařízení a smrtícímu elektrickému rázu.

3 Vždy zapojujte zástrčku napájení až poslední. Netlačte ji dovnitř silou. Ujistěte se, že je zapojena pevně v zásuvce. Nedopusťte, aby se napájecí kabel dostal do kontaktu s jinými kabely! S napájecím kabelem a všemi spojeními manipulujte zvláště opatrně! Nikdy se jich nedotýkejte vlhkýma rukama, hrozí smrtící elektrický ráz. Nikdy nemodifikujte, neohýbejte, mechanicky nenatahujte, nastlačujte nebo nezahřívejte napájecí kabel. Nepracujte se zařízením poblíž zdroje tepla nebo chladu. Porušení těchto pravidel může vést k poškození napájecího kabelu, požáru nebo smrtícímu elektrickému rázu. Zástrčka nebo zásuvka zařízení nesmí být nikdy mechanicky napjaté. Přístroj musí mít dostatečně dlouhý kabel. Za jiných podmínek může dojít být poškozen a může způsobit poškození nebo ohrožení života. Ujistěte se, že napájecí kabel není nikdy pomačkaný nebo poškozený ostrými hranami. Čas od času napájecí kabel zkontrolujte. Pokud používáte prodlužovací kabel, ujistěte se, že má dostatečný průřez pro požadované napájení zařízení. Všechna varování ohledně napájecího kabelu se vztahují též na prodlužovací kabely. Když přístroj nepoužíváte nebo jej čistíte, vždy jej odpojte od napájení. S napájecím kabelem manipulujte vždy pouze tak, že držíte zástrčku. Nikdy kabel nevytahujte tahem za samotný vodič. Můžete tak kabel nebo zástrčku poškodit a mohou poté způsobit smrtící elektrický ráz. Pokud není napájecí kabel nebo vypínač přístupný, odpojte přístroj přes hlavní rozvaděč. Pokud je zástrčka nebo zařízení zaprášené, nemělo by se používat. Odpojte jej od napájení a vyčistěte suchým hadříkem. Prach snižuje izolační schopnost a může způsobit smrtící elektrický ráz. Vážnější znečištění na a uvnitř přístroje by mělo být odstraněno jedině specialistou. Do zásuvek, podlužovacích kabelů nebo otvorů na přístroji se nikdy nesmí dostat žádné tekutiny. Pokud máte podezření, že se dovnitř dostalo i minimální množství tekutiny, ihned jej vypněte a odpojte od napájení. Toto také platí, pokud bylo zařízení vystaveno přílišné vlhkosti. Pokud přístroj i přesto stále funguje, musí být zkontrolován specialistou, zda nenarušilo izolaci. Narušená izolace může způsobit elektrický ráz. Do přístroje se nesmí dostat žádné cizí předměty. To zvláště platí pro kovové předměty. Pokud se dovnitř dostanou kovové předměty jako železné piliny nebo kancelářské sponky, musí být přístroj okamžitě vypnut a odpojen od napájení. Poruchy a zkraty způsobené kovovými předměty mohou způsobit smrtící zranění. Přístroj a všechna spojení by měla být chráněna před blesky. Nikdy neinstalujte mixážní pult vedle vysoce citlivých zařízení jako jsou předzesilovače nebo kazetové přehrávače. Silné magnetické pole integrovaného zesilovače může v těchto zařízením způsobovat šum. Magnetické pole je nejsilnější přímo nad a pod mixážním pultem. Přístroj zapojujte do napájení, jen pokud je vypnutý. Nikdy nenapojujte vstupy nebo výstupy k libovolnému zdroji energie (baterie, atd.) Nikdy nepropojujte výstup s výstupem.

4 Než přístroj zapnete, všechny ovladače hlasitosti by měly být být nastavené na pozici "0" nebo "min". POZOR: zesilovač zapínejte a vypínejte jako první! Uvědomte si, prosím, že poškození způsobená ručními úpravami na zařízení nebo neautorizované úpravy od nekvalifikovaných osob nespadají pod záruku. Udržujte z dosahu dětí a amatérů! ZDRAVOTNÍ RIZIKO! Když pracujete se zesilovačem, příliš vysoká úroveň hlasitosti může vést k permanentní ztrátě sluchu. V tomto zařízení nejsou žádné díly, které smí opravovat sám uživatel. Údržbu a servis by měli provádět autorizovací prodejci. 3. Podmínky fungování Toto zařízení je profesionální mixážní pult pro míchání signálů z různých zdrojů hudby a jejich zesilování. Tento výrobek pracuje se střídavým proudem 115 / 230 V, 50 / 60 Hz a je navržen pouze pro použití uvnitř. Toto zařízení je navrženo pro mobilní použití i permanentní instalaci. Pomocí zesilovacích systémů můžete produkovat příliš hlasité zvuky, které mohou vést k trvalé ztrátě sluchu. Viz část "Právní poučení". Poznámka: Pokud s přístrojem pracujete na veřejnosti nebo v průmyslových oblastech, musíte následovat podmínky bezpečnosti uvedené v tomto manuálu. Uživatel se musí informovat o bezpečnostních instrukcích a pochopit je. Netřeste zařízením. Zabraňte při instalaci a použití hrubé síle. Když vybíráte umístění přístroje, ujistěte se, že přístroj není vystaven extrémnímu teplu, vlhkosti nebo prachu. Neměly by se kolem povalovat žádné kabely. Ohrožujete tím bezpečnost vlastní i ostatních! Tento přístroj nesmí pracovat nebo být skladován na místech, kde jej mohou ohrozit tekoucí voda, déšť, vlhkost nebo mlha. Vysoká vlhkost vzduchu nebo tekutiny mohou narušit izolaci a způsobit elektrický ráz. Když používáte vyvíječ kouře, ujistěte se, že zařízení nebude nikdy vystaveno přímo výfuku kouře a je nainstalováno alespoň ve vzdálenosti 0,5 metru od vyvíječe kouře. Okolní teplota musí vždy být mezi -5 C a +45 C. Udržujte přístroj dále od přímé izolace (hlavně v autech) a topení. Relativní vlhkost při teplotě 45 C nesmí přesáhnout 50%.

5 Zařízení musí být používáno jen ve výškách od - 20 do 2000 metrů nad mořem. Úroveň znečištění okolí nesmí nikdy přesáhnout úroveň 1 a nesmí být vodivá, pouze suchá. Nikdy přístroj nepoužívejte během bouřek. Přepětí může přístroj zničit. Během bouřky přístroj vždy odpojte od napájení. Přístroj používejte pouze poté, co jste se seznámili s jeho funkcemi. Nedovolte, aby jej používaly osoby nekvalifikované jej používat. Nejvíce poškození je z důvodu neprofesionálního použití! Pro čištění přístroje nikdy nepoužívejte rozpouštědla nebo agresivní čisticí prostředky! Použijte navlhčený měkký hadřík. Pokud zařízení někam převážíte, zabalte jej do původního balení. Nikdy z přístroje nesundávejte čárový kód. Zaniká tím záruka. Neautorizované modifikace na zařízení jsou z bezpečnostních důvodů zakázány! Pokud budete toto zařízení používat jiným způsobem, než je popsáno v tomto manuálu, výrobek může utrpět poškození a zanikne tak záruka. Navíc může jakákoliv operace vést k nebezpečím jako je zkrat, spálení, elektrický ráz, ztráta sluchu, apod. 3.1 Vlastnosti Mixážní pult - Nízkošumový 6/8 kanálový Mic/Line mixážní pult. - 2/4 mono vstupy s XLR sockety, + 48 V fantom napájení a vyvážené line vstupy. - Insert nebo Direct Out pro každý mono kanál. - 2 stereo vstupy skrze symetrické jacky. - Integrovaná efektová jednotka s úrovní 9 echa. - 3-band ekvalizér pro všechny vstupy. - Peak-LED pro každý mono vstup. - Aux-Send pro každý kanál pro ovládání externích efektorů. - Aux-Return se symetrickým 1/4'' socketem. - Oddělené výstupy Main Mix, Group a sluchátka. - Vstupy a výstupy pásku band ekvalizér pro vyladěný zvuk. - Přesný 10-LED měřič. - Výstupní síla 2 x 150 W / 4 Ohmy / 2 x 200 W / 4 Ohmy.

6 4. Instalace Nainstalujte přístroj na pevném, neklouzavém, nevibrujícím, neoscilujícím a ohnivzdorném povrchu. Ujistěte se, že vypínač je nastaven na pozici OFF. Než připojíte další zařízení, všechny jednotky musí být vypnuté. 4.1 Vstupy Dobré kabely vylepší znatelně kvalitu zvuku. Vstupní kabely by měly být krátké a rovné, protože vysoké frekvence budou z většiny příliš dlouhými kabely absorbovány. Navíc může delší kabel vést k bzučení a problémům se šumem. Pokud je dlouhý kabel nezbytný, měli byste použít symetrické kabely. Abyste získali nejvyšší kvalitu zvuku, používejte pro propojení zařízení pouze nejkvalitnější kabely. Ujistěte se, že jsou kabely pevně upevněné. Na vstupních mono kanálech jsou signály z mikrofonu propojeny skrze XLR sockety, line signály skrze jack sockety. Poznámka: Musíte propojit pouze jeden druh signálu k mono kanálu - buď mic nebo line. Můžete také spustit stereo kanál v mono, když propojíte pouze levý vstupní socket. MIC Můžete propojit kondenzátorové mikrofony nebo dynamické mikrofony skrze symetrický XLR kabel. Pro kondenzátorové mikrofony můžete aktivovat fantomové napájení skrze + 48 V přepínač. Respektujte prosím varování pod + 48 V přepínačem.

7 Rozložení symetrického XLR spojení: Vstup Výstup 1 = uzemnění 2 = + 3 = - Pro nesymetrické přemostěte pin 1 a pin 3. LINE Můžete propojit line signály skrze symetrický nebo nesymetrický jack. Poznámka: Nikdy neaktivujte fantomové napájení, když je propojení skrze nesymetrické jacky. Napětí mezi piny může způsobit poškození! Rozložení jacku:

8 4.2 Vsuvky Vsuvky mohou být použity pro dynamické procesory, ekcalizéry nebo jiné zvukové efektory upravující zcela původní signál. Signál je oddělený, na stejné pozici venku i uvnitř po modifikaci. Vsuvky jsou pre EQ, AUX a fader a jsou vysílány a přijímány skrze stejný jack. Rozložení propojovacích vsuvek: Propojte výstupní signál mixážního pultu skrze rozdělený kabel se vstupem efektoru (špička a objímka) a výstupem (kroužek a objímka). 4.3 Propojení AUX SEND / RETURN Propojte vaše efektory nebo minotorovací systém / systém zón se sockety AUX SEND. AUX je POST-fader a lze jej použít pro vaše efektory. Můžete nastavit úroveň signálu pro AUX SEND skrze ovládání AUX SEND. Signál vracející se z efektoru může být vložen skrze socket AUX RETURN. Úroveň signálu socketu AUX RETURN lze nastavit skrze ovládání Return. PHONES Propojte vaše sluchátka se socketem PHONES.

9 TAPE IN / TAPE OUT Pro nahrávání propojte váš magnetofon do socketu TAPE OUT. Úroveň TAPE OUT nebude ovlivněna faderem Main Mix. Můžete nastavit úroveň výstupu pomocí faderů kanálu, ovládání tónu nebo ovládání GAIN. Signál z pásku můžete vložit skrze sockety TAPE IN. Aktivovat signál z pásku můžete skrze přepínač TAPE ON. MAIN OUT Propojte hlavní výstup buď pomocí dvou jacků nebo symetrické XLR zástrčky. GROUP OUT Skrze GROUP OUT sockety můžete propojit skupinový signál se zesilovačem sluchátek, například pro vokály v pozadí. Můžete nastavit úroveň signálu skrze skupinový fader. SPEAKER OUT Váš reproduktorový systém je vybaven čtyřpólovými uzamknutelnými sockety pro reproduktory. Pro uzamčení spojení otočte ovladačem doprava. Pro odemknutí vytáhněte tlačítko odemykání, otočte zástrčkou doleva a vytáhněte ji ze zásuvky. Propojení socketu pro reproduktory:

10 5. Popis přístroje 5.1 Sekce kanálů GAIN Pomocí ovládání GAIN můžete nastavit úroveň vstupního signálu. Rozsah ovládání je mezi 10 a 60 db pro signál mikrofonu a + 10 až - 40 dbu pro signály line. Nejběžnější pracovní úroveň je na měřítku vyznačená - 10 dbv a + 4 dbu. Pro vložení úrovně se podívejte na Nastavení. HIGH S ovládáním HIGH můžete zvýšit nebo snížit výšky vstupního signálu na kanálu. Toto je 12 khz ekvalizér s rozsahem ± 15 db. MID Pomocí ovládání MID můžete zvýšit nebo snížit středy vstupního signálu na kanálu. Toto je 2.5 khz ekvalizét s rozsahem ± 15 db. LOW Pomocí ovládání LOW můžete zvýšit nebo snížit středy vstupního signálu na kanálu. Toto je 80 Hz ekvalizét s rozsahem ± 15 db. AUX / EFF Pomocí ovládání AUX můžete ovládát signál poslaný do socketu AUX SEND. Signál je post-fader a může být použit pro efektory, atd. Pokud jej obrátíte zcela dolevba, do socketu AUX SEND nesměřuje žádný signál. Ve středové pozici je příchozí signál beze změn směřován a mezi 0 a + 15 db je posílen. Toto ovládání se také používá pro výběr kanálu, který má být směřován do vnitřního efektoru. PAN Pomocí ovládání PAN můžete nastavit signál mono vstupu ve stereo výstupu. Úroveň signálu zůstává konstantní. BAL Pomocí ovládání BAL je část stereo vstupu nasměrována doprava nebo doleva. L-R Pomocí přepínače L-R můžete přesměrovat signál do faderu Main Mix. Pokud chcete zlumit kanál, nastavte přepínač L-R do nestištěné pozice. Signály AUX nelze tímto způsobem ztlumit. G1-2 Pomocí přepínače G1-2 můžete přesměrovat signál do group-bus. Tímto způsobem můžete dát dohromady do jedné skupiny rozdílné vstupní kanály, například bubny, dechové nástroje nebo vokály v pozadí. Fader kanálu Pomocí faderu kanálu můžete nastavit úroveň signálu vstupního kanálu v mixu (L- R a/nebo G1-2).

11 5.2 Sekce Master AUX SEND Pomocí ovládání AUX SEND můžete nastavit výstupní úroveň socketu AUX SEND. AUX RETURN Pomocí ovládání AUX RETURN můžete nastavit výstupní úroveň socketu AUX RETURN. Grafický ekvalizér Používá se k přesnému nastavení master výstupu. Frekvence jsou následující: 63 Hz, 150 Hz, 400 Hz, 1 khz, 2.5 khz, 6.4 khz a 15 khz. Lze je nastavit o +/- 12 db. Přepínač + 48 V Pomocí přepínače + 48 V můžete aktivovat fantomové napájení pro XLR socket na kanálu mikrofonu. Fantomové napájení je potřeba pro funkci kondenzátorových mikrofonů. Lze použít připojené dynamické mikrofony, pokud jsou symetrické. Při jakýchkoliv pochybách kotaktujte výrobce svého mikrofonu. Upozornění: Fantomové napájení musí být aktivováno, pokud jsou všechny mikrofony napojeny a všechna ovládání výstupu jsou nastavena na minimální pozice. Během fáze stabilizace (cca 1 minuta), nesmíte propojit nebo odpojit žádný mikrofon nebo nastavovat výstupní hlasitost. Jinak hrozí poškození reproduktorů! Main Mix signálu a Group signálu. Zobrazení MASTER LEVEL / GROUP LEVEL Skrze L-R / G1-2 přepínač lze přepnout zobrazení G1-2 to L-R Pomocí přepínače G1-2 to L-R můžete směřovat signál group do faderu Main Mix. HEADPHONES LEVEL Pomocí ovládání HEADPHONES LEVEL můžete nastavit výstupní signál socketu PHONES. L-R / G1-2 Pomocí přepínače L-R / G1-2 můžete přepínat LED-metr ze signálu master na signál group. Effect fader Pomocí faderu Effect můžete nastavit signál efektů. Main Mix fader Pomocí faderu Main Mix můžete nastavit výstupní signál socketů MAIN OUT.

12 Group fader Pomocí faderu Group můžete nastavit úroveň signálu group. Tenti signál je směřován do socketů GROUP OUT nebo může být do faderu Main Mix stisknutím přepínače G1-2 / L-R. 5.3 Sekce efektů Přepínač SEND/EFF Pomocí přepínače SEND/EFF můžete přesměrovat signál AUX buď do interních efektorů (stištěná pozice) nebo do socketů AUX SEND (nestištěná pozice). Volič ECHO Pro výběr délky echa. EFF LEVEL Pomocí ovladače EFF LEVEL můžete nastavit úroveň signálu generátoru efektů. Ovladač FEEDBACK Pro nastavení frekvence opakování echa. 5.4 Sekce napájení Přepínač POWER Stiskněte pro spuštění přístroje.

13 Výstupní sockety SPEAKER Pro připojení reproduktorů kanálů 1 a 2. Zásuvka AC IN Slouží pro zapojení napájecího kabelu. Slot pro pojistku Pojistku vyměňujte pouze, když je zařízení odpojeno od napájení. Vyměňujte ji za pojistku stejného typu a výkonu. VOLTAGE SELECTOR Ujistěte se, že je tolič správně nastavený. Ventilátor 6. Použití Když pracujete se zesilovacím systémem, Ujistěte se, že reproduktory mají vždy dobrý zvuk. Když slyšíte poruchy, je buď zesilovač nebo reproduktor přetížený. Přetížení může rychle vést k poškození zesilovače nebo reproduktoru. Abyste zabránili poškození, snižte hned po zaslechnutí poruch hlasitost. Když jsou kvůli přetížení zničeny reproduktor, zaniká záruka. Vždy zkontrolujte úroveň akustického tlaku, zda nepřekračuje mez. Pokud chcete vypnout systém, vypněte jako první zesilovač a poté před-zesilovače, abyste zabránili akustickému šoku reproduktorů. 6.1 Nastavení úrovně vstupu Každý vstupní kanál může být nastaven na stejnou úroveň, abyste dosáhli správného zvuku. Propojte vaše sluchátka se socketem pro sluchátka. Nastavte ovládání HEADPHONES na středovou pozici. Ujistěte se, že přepínač L-R / G1-2 není stisknutý. Pro každý vstupní kanál následujte tento postup: 1. Nastavte ovládání Gain na minimum. 2. Nastavte ovládání Equalizer na středovou pozici. 3. Nastavte ovládání Aux na minimum. 4. Nastavte ovládání Pan/Bal na středovou pozici. 5. Stiskněte přepínač L-R. 6. Ujistěte se, že není stisknutý přepínač G1-2.

14 7. Posuňte fader kanálu na minimum. 8. Aplikujte typický audio signál do tohoto kanálu. Měla by bliknout - 20 db LED. Otočte ovládání Gain doprava, dokud LED-metr nezabliká na 0 db. Pokud zabliká PEAK-LED vstupního kanálu, vstupní kanál je narušený. Otočte ovládání Gain doleva, abyste zredukovali vstupní úroveň. Pokud chcete nastavit ekvalizér na tomto kanálu, nastavte ovládání dle svého přání a zopakujte krok Stiskněte přepínač L-R, aby byl v nestištěné pozici. 10. Opakujte kroky 1 až 6 pro každý kanál. 6.2 Přesměrování Každý vstupní kanál lze přesměrovat do různých sběrnic. Pokud chcete přidat různé mikrofony do skupiny, stiskněte přepínač G1-2 pro určený vstupní kanál. Můžete nastavit signál group skrze group fader. Když stisknete přepínač G1-2 to L-R, můřete nasměrovat group signál do Main Mix faderu. Pokud chcete přesměrovat vstupní signál přímo na Main Mix fader, stiskněte přepínač L-R na určeném kanálu. 6.3 Generátor efektů Pomocí vnitřního generátoru efektů můžete nastavit echo s devíti rozdílnými časovými parametry. Odezvu lze nastavit skrze ovládání Feedback. Následujte tento postup pro vložení zvukových efektů do master signálu: Otočte ovládání Aux daného kanálu na chtěnou intenzitu. Stiskněte tlačítko Send / Eff. Vyberte skrze EFFECTS SELECTOR chtěný čas. Vyberte skrze ovládání Feedback odezvu. Nastavte chtěný signál efektu skrze Effect fader. 7. Právní poučení Práce se zesilovacím systémem může produkovat extrémně hlasité zvuky, které mohou způsobit trvalou ztrátu sluchu. Právní poučení pro použití zesilovacího systému se liší podle země. Uživatel se musí vždy informovat o právních podmínkách ve své zemi a uplatnit je na svoji situaci. Vždy sledujte úroveň tlaku zvuku, když pracujete se zesilovacím systémem na diskotékách, koncertech, atd. Nikdy nepřekračujte povolenou hlasitost, jak je specifikována zákonem. Záznam o hlasitosti musí být vhodným způsobem zdokumentován. Poškození sluchu způsobené vysokou hlasitostí lze podle zákona brát jako fyzické zranění. Za udržování dané hlasitosti je zodpovědný organizátor. Pokud bude povolená úroveň překročena, může být akce okamžitě zrušena.

15 Pokud organizátor nesplňuje pravidla bezpečnosti, je dle zákona zodpovědný za všechna poškození, například: Musí zaplatit léčebné výlohy poškozené osobě. Musí zaplatit poškozené osobě bolestné. Od operátora zesilovacího systému lze vyžadovat náhradu hmotných škod. Pokud se zesilovacím systémem pracuje najatá osoba, hlasitost na hudebních akcích je skoto vždy příliš vysoká. Proto musí interpret vyvěsit varování a poskytnout ochranu sluchu. Tu musí použít personál akce. Poznámka: OMNITRONIC není zodpovědný za poškození způsobená nesprávnou instalací a přílišnou hlasitostí! Informace a ztrátě sluchu Stále více mladých lidí trpí ztrátou sluchu 25 decibelů nebo více, předně způsobenou hlasitou hudbou z přehrávačů nebo diskoték. Každý, kdo pracuje se zesilovacími systémy by měl vědět, jaké hlasitosti vystavuje sluch obecenstva. Průměrná hodnota pro diskotéku je 75 až 105 db(a) a pro rockový koncert 95 až 115 db(a). Individuální vrcholy mohou dosáhnout prahu bolesti na 130 db(a). Taková úroveň je typická pro motorové pily nebo mechanická kladiva. Přehled úrovní různých hladin hluku 10 db tlukot srdce 80 db silný provoz nebo zvonění telefonu db šepot 90 db sbíječka 40 db běžná domácnost 100 db sekačka na trávu 50 db slabý provoz na silnici 120 db přenosný hi-fi systém v autě 60 db normální konverzace 130 db práh bolesti 70 db vysavač 140 db tryskové letadlo ve výšce 30 metrů Je důležité vědět, že zdvojnásobení síly zvýší hlasitost o 3 db. Lidský sluch dovede rozpoznat zdvojnásobení hlasitosti, když je zvýšena o 10 db. Poškození sluchu nezávisí na úrovni zvuku, ale hladině hluku a začíná ještě před prahem bolesti. Mnoho lidí je mylně přesvědčeno, že hluk je něco, na co si mohou navyknout. Nelze podceňovat pomalý dopad na vnitřní sluchové ústrojí. Opakovaným vystavením hlasitým zvukům dochází k postupnému ničení buněk Cortiho orgánu. Důvod, proč si někteří lidé zvyknou na jistou úroveň hluku a již je neruší, je ten, že již utrpěli poškození sluchu. Toto poškození je dělá necitlivými k frekvencím, které se tvoří v nejhlasitější části hluku. Když si na hluk zvyknete, neznamená to nic jiného, než že jste částečně přišli o sluch. Ztráta sluchu je nevyléčitelná a lze ji pouze kompenzovat různými pomůckami. Subjektivně vnímáte poškozený sluch jako kdybyste měli zalehlé uši. Tento pocit, po čase zeslábne, ale ztráta vnímání zvuku obvykle zůstává. Abyste umožnili sluchu dostatečný odpočinek, neměla by úroveň hluku přesáhnout 70 db(a) po

16 dobu deseti hodin. Vyšší úroveň hluku po dobu odpočinku může způsobit trvalé poškození sluchu nebo hluchotu. Poznámka: Kdokoliv si chce udržet sluch, měl by používat ochranu sluchu! 8. Čištění a údržba Operátor musí zajistit, aby byly všechny bezpečnostní a technicko-mechanické instalace byly zkontrolovány expertem jednou za čtyři roky. Operátor musí zajistit, aby byly všechny bezpečnostní a technicko-mechanické instalace byly zkontrolovány jednou ročně člověkem s odpovídající kvalifikací. Během kontroly by měly být na zřetel následující body: 1) Všechny šrouby použité pro instalaci zařízení nebo částí zařízení musí být pevně propojeny a nesmí být zkorodované. 2) Na krytu, upevněních a místě instalace nesmí být žádné deformace. 3) Napájecí kabely nesmí být poškozené, nesmí na nich být viditelná únava materiálu (např. zpuchřelé kabely) nebo usazeniny. Další instrukce závisí na umístění přístroje a jeho použití. Jakékoliv problémy by měly být odstraněny kvalifikovanou osobou. Ohrožení života! Před jakoukoliv údržbou odpojte přístroj od napájení! Doporučujeme přístroj často čistit. Použijte, prosím, měkký vlhký hadřík, který není z cupaniny. Nikdy k čištění nepoužívejte alkohol nebo rozpouštědla! Uvnitř přístroje nejsou žádné díly, které smí udržovat uživatel, vyjma pojistky. Údržbu a servisní práce může provádět jedině autorizovaný prodejce. Výměna pojistky Pokud se spálí pojistka, vyměňte ji jedině za pojistku stejného typu a hodnoty. Před výměnou pojistky vypojte přístroj z napájení. Postup: Krok 1: Otevřete kryt pojistky na zadním panelu pomocí vhodného šroubováku. Krok 2: Vyjměte starou pojistku. Krok 3: Nainstalujte novou pojistku. Krok 4: Zavřete kryt pojistky. Pokud potřebujete náhradní díly, použijte jedině originální. Pokud dojde k poškození napájecího kabelu přístroje, musí být vyměněn jedině za speciální napájecí kabel od vašeho prodejce. V případě, že máte další dotazy, kontaktujte svého prodejce.

17 9. Technické specifikace LS-622A LS-822A Napájení: V AC, 50 Hz ~ V AC, 50 Hz ~ nebo V AC, 60 Hz ~ V AC, 60 Hz ~ Spotřeba: 500 W 800 W Vstupy: 2/4 mono XLR nebo symetrický 1/4'' jack XLR nebo symetrický 1/4'' jack 2/4 inserts symetrický 1/4'' jack symetrický 1/4'' jack 2 stereo symetrický 1/4'' jack symetrický 1/4'' jack 1 Aux-Return 1/4'' jacky 1/4'' jacky Tape In RCA RCA Výstupy: 1 Main Mix Out XLR nebo symetrický 1/4'' jack XLR nebo symetrický 1/4'' jack 1 Headphones symetrický 1/4'' jack symetrický 1/4'' jack 1 Aux-Send symetrický 1/4'' jack symetrický 1/4'' jack 2/4 Direct Out 1/4'' jacky 1/4'' jacky Tape Out RCA RCA Rozsah frekvencí: Mikrofon: 10 Hz - 60 khz, ± 3 db 10 Hz - 60 khz, ± 3 db Mono: 10 Hz - 60 khz, ± 3 db 10 Hz - 60 khz, ± 3 db Stereo: 10 Hz - 55 khz, ± 3 db 10 Hz - 55 khz, ± 3 db Poruchy: 0.01 % 0.01 % Poměr S/N: 112 db 112 db Ovládání/kanál tónu: Výšky: ± 15 db při 12 KHz ± 15 db při 12 KHz Středy: ± 15 db při 2.5 KHz ± 15 db při 2.5 KHz Basy: ± 15 db při 80 Hz ± 15 db při 80 Hz Křivka výstupu: Stereo 4 Ohmy: 2 x 150 W 2 x 200 W Rozměry (Š x D x V): 330 x 390 x 125 mm 390 x 390 x 150 mm Hmotnost: 9.5 kg 10 kg Pojistka 230 V: T 3 A, 250 V T 6 A, 250 V Pojistka 115 V: T 6 A, 250 V T 12 A, 250 V Poznámka: Všechny informace obsažené v tomto manuálu mohou být bez předchozího upozornění měněny

18 Diagram

Uživatelský manuál LH-050 Phantom napáječ

Uživatelský manuál LH-050 Phantom napáječ Uživatelský manuál LH-050 Phantom napáječ Uchovejte tento manuál pro Copyright pozdější použití! Reprodukce zakázána! Pozor! Chraňte toto zařízení před deštěm a vlhkostí! Před otevřením krytu odpojte napájecí

Více

Uživatelský manuál DB-100 DB-100B. Indikátor úrovně

Uživatelský manuál DB-100 DB-100B. Indikátor úrovně Uživatelský manuál DB-100 DB-100B Indikátor úrovně Uchovejte tento manuál pro pozdější použití! Copyright Zákaz reprodukce! Tento manuál je platný pro čísla výrobků: 10453010, 10453010. Nejnovější verzi

Více

NÁVOD K POUŽITÍ Party System 100W

NÁVOD K POUŽITÍ Party System 100W NÁVOD K POUŽITÍ Party System 100W Uchovejte pro další použiti! Kopírování zakázáno SK170717 Skytec Party System 100W 1 / 7 Návod k obsluze VAROVÁNÍ! Chraňte přístroj před vodou a vlhkostí Odpojte přístroj

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL BOARD 8S. Spínací skříň s 8 zásuvkami typu IEC

UŽIVATELSKÝ MANUÁL BOARD 8S. Spínací skříň s 8 zásuvkami typu IEC UŽIVATELSKÝ MANUÁL BOARD 8S Spínací skříň s 8 zásuvkami typu IEC OBSAH ÚVOD...3 BEZPEČNOSTNÍ POKYNY...4 PROVOZNÍ PODMÍNKY...4 ZAPOJENÍ...5 Připojení do sítě...5 Výstupy...5 OVLÁDÁNÍ...5 ČIŠTĚNÍ A ÚDRŽBA...6

Více

STEREO ZESILOVAČ SPL300 - SPL400 UŽIVATELSKÝ MANUÁL V1.1

STEREO ZESILOVAČ SPL300 - SPL400 UŽIVATELSKÝ MANUÁL V1.1 STEREO ZESILOVAČ SPL300 - SPL400 UŽIVATELSKÝ MANUÁL V1.1 ZÁKLADNÍ PŘIPOJENÍ: SPL 400-2 - Blahopřejeme k nákupu tohoto SPL zesilovače. Před použitím výrobku si přečtěte instrukce. CZ Bezpečnostní pokyny

Více

resident dj 4-kanálový mixážní pult

resident dj 4-kanálový mixážní pult resident dj 4-kanálový mixážní pult 10028788 10028789 Vážený zákazníku, gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si pozorně manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL AUDIO PARTNER s.r.o.

UŽIVATELSKÝ MANUÁL AUDIO PARTNER s.r.o. UŽIVATELSKÝ MANUÁL DŮLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY VÝSTRAHA NEBEZPEČÍ ELEKTRICKÉHO ŠOKU, NEOTVÍREJTE SYMBOL BLESKU SE ŠIPKOU V ROVNOSTRANNÉM TROJÚHELNÍKU SLOUŽÍ K UPOZORNĚNÍ UŽIVATELE NA PŘÍTOMNOST NEIZOLOVANÉHO

Více

NÁVOD K POUŽITÍ. Sada bezdrátových mikrofonů s UHF přijímačem

NÁVOD K POUŽITÍ. Sada bezdrátových mikrofonů s UHF přijímačem NÁVOD K POUŽITÍ Sada bezdrátových mikrofonů s UHF přijímačem Uchovejte pro další použiti! 13063216 Omnitronic UHF-204 bezdrátový mikr. 4 kanálový 863.01 až 864.99MHz Kopírování zakázáno 1 / 8 Návod k obsluze

Více

NÁVOD K POUŽITÍ. PM-222 DJ Mixer

NÁVOD K POUŽITÍ. PM-222 DJ Mixer NÁVOD K POUŽITÍ PM-222 DJ Mixer Uchovejte pro další použiti! Kopírování zakázáno 10006819 Omnitronic PM-222, 2-kanálový DJ mixpult 1 / 8 Návod k obsluze VAROVÁNÍ! Chraňte tento přístroj před deštěm a vlhkem!

Více

Uživatelský manuál MEI 100. Bezdrátový In Ear odposlechový systém Audio Partner s.r.o.

Uživatelský manuál MEI 100. Bezdrátový In Ear odposlechový systém Audio Partner s.r.o. Uživatelský manuál MEI 100 Bezdrátový In Ear odposlechový systém Součásti balení: Funkce vysílače MEI-100: Přední panel: 1) Zdířka pro sluchátka 2) Ovladání hlasitosti odposlechu (otočením doleva snížení

Více

TECHNICKÉ PARAMETRY OBSAH BALENÍ

TECHNICKÉ PARAMETRY OBSAH BALENÍ www.btk-group.cz TECHNICKÉ PARAMETRY -Celkový výkon RMS: 12 W -Výstupní výkon RMS subwooferu: 6 W -Výstupní výkon RMS satelitů: 2x3 W -Frekvenční odezva: 60Hz-20kHz -Jednotka subwooferu: 4" -Jednotky satelitů:

Více

PDX015 USB Phono Zesilovač Ref. č.:

PDX015 USB Phono Zesilovač Ref. č.: PDX015 USB Phono Zesilovač Ref. č.:172.775 UŽIVATELSKÝ MANUÁL V1.1 2 CZ Blahopřejeme k nákupu tohoto produktu Power Dynamics. Před použitím produktu si důkladně přečtěte tuto příručku, abyste mohli plně

Více

PV-EV-12A Aktívní 12 reproduktor

PV-EV-12A Aktívní 12 reproduktor PV-EV-12A Aktívní 12 reproduktor 10007199 Vážený zákazníku, gratulujeme Vám k zakoupení produktu.prosím, důkladně si pozorně manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení.

Více

NÁVOD K POUŽITÍ. LS-622A / LS-822A / LS-1222A Mixážní pult

NÁVOD K POUŽITÍ. LS-622A / LS-822A / LS-1222A Mixážní pult NÁVOD K POUŽITÍ LS-622A / LS-822A / LS-1222A Mixážní pult Uchovejte pro další použiti! Kopírování zakázáno 1 / 13 10060050-200 Omnitronic LS-622A, LS-822A, LS-1222A Návod k obsluze VAROVÁNÍ Chraňte přístroj

Více

1. Úvod. 1. Pojistka. 2. Vstup napájení. 3. DMX výstup. 4. Vstup dálkového ovládání. 5. DMX vstup. 6. Nastavení citlivosti. 7.

1. Úvod. 1. Pojistka. 2. Vstup napájení. 3. DMX výstup. 4. Vstup dálkového ovládání. 5. DMX vstup. 6. Nastavení citlivosti. 7. Uživatelský manuál 1. Pojistka 2. Vstup napájení 3. DMX výstup 4. Vstup dálkového ovládání 5. DMX vstup 6. Nastavení citlivosti 7. Displej 8. Tlačítka ovládání menu 1. Úvod Pro všechny obyvatele EU. Důležité

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL PRO KOMBA RB2 a RB3. Richter Bass

UŽIVATELSKÝ MANUÁL PRO KOMBA RB2 a RB3. Richter Bass UŽIVATELSKÝ MANUÁL PRO KOMBA RB a RB Richter Bass Děkujeme Vám, že jste se rozhodli zakoupit výrobek britské firmy Laney. Jedná se o výrobce s dlouholetou tradicí a bohatou historií, jejíž kořeny spadají

Více

NÁVOD K POUŽITÍ. Mobilní zvukový systém s USB a čtečkou SD karet

NÁVOD K POUŽITÍ. Mobilní zvukový systém s USB a čtečkou SD karet NÁVOD K POUŽITÍ Mobilní zvukový systém s USB a čtečkou SD karet Uchovejte pro další použiti! Kopírování zakázáno SK170122 Skytec PA-200, aktivní zvukový systém pro USB/SD 1 / 8 Návod k obsluze VAROVÁNÍ!

Více

MX-1400 DSP. Uživatelská příručka a návod k obsluze. Výhradní dovozce. Showmarket s. r. o., Na Javorce 179, Davle, 252 06 www.showmarket.

MX-1400 DSP. Uživatelská příručka a návod k obsluze. Výhradní dovozce. Showmarket s. r. o., Na Javorce 179, Davle, 252 06 www.showmarket. MX-1400 DSP Uživatelská příručka a návod k obsluze Výhradní dovozce. Showmarket s. r. o., Na Javorce 179, Davle, 252 06 www.showmarket.cz Bezpečnostní pokyny: Mixážní pult MX 1400/MX 1400 DSP jsou elektrická

Více

KS-IF200. FM modulátor. Návod k použití

KS-IF200. FM modulátor. Návod k použití KS-IF200 FM modulátor Návod k použití Děkujeme, že jste si koupili výrobek JVC. Před použitím přístroje si pečlivě přečtěte tento návod k použití a uschovejte ho pro pozdější použití. Ujištění: Přístroj

Více

Pokud je váš zesilovač máprovozní napětí 120V, zapojte dodaný síťový kabel

Pokud je váš zesilovač máprovozní napětí 120V, zapojte dodaný síťový kabel www.fishman.cz Začínáme Zde jsou některé základní tipy pro nastavení, které vám pomohou dostat jdeš. Chcete-li ovládat Loudbox Mini bezpečně, přečtěte si prosím celý návod k použití, a to zejména Důležité

Více

USB. Návod k obsluze. Balení obsahuje: PT 01. Přenosný gramofon Napájecí adaptér USB kabel Instalační CD se softwarem PŘENOSNÝ GRAMOFON

USB. Návod k obsluze. Balení obsahuje: PT 01. Přenosný gramofon Napájecí adaptér USB kabel Instalační CD se softwarem PŘENOSNÝ GRAMOFON USB PŘENOSNÝ GRAMOFON Návod k obsluze Balení obsahuje: Přenosný gramofon Napájecí adaptér USB kabel Instalační CD se softwarem Diagram propojení 1 Rychlé nastavení gramofonu 1. Zkontrolujte, zda balení

Více

Věžový ventilátor

Věžový ventilátor 10031517 10031518 Věžový ventilátor Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Za škody

Více

PROFESIONALNÍ MIXÁŽNÍ PULT. Uživatelská příručka pro rychlé spuštění

PROFESIONALNÍ MIXÁŽNÍ PULT. Uživatelská příručka pro rychlé spuštění PROFESIONALNÍ MIXÁŽNÍ PULT Uživatelská příručka pro rychlé spuštění Balení obsahuje: Mixážní pult Napájecí kabel Diagram propojení Rychlé nastavení mixážního pultu 1. Zkontrolujte, zda balení obsahuje

Více

NÁVOD K POUŽITÍ LRS-1002 LRS-1202

NÁVOD K POUŽITÍ LRS-1002 LRS-1202 NÁVOD K POUŽITÍ LRS-1002 LRS-1202 Uchovejte pro další použiti! 10040220-6 Omnitronic LRS 1002-1202 Kopírování zakázáno 1 / 8 Návod k obsluze VAROVÁNÍ! Chraňte přístroj před vodou a vlhkostí Odpojte přístroj

Více

Obj. č.: NÁVOD K OBSLUZE

Obj. č.: NÁVOD K OBSLUZE NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 4813545 Děkujeme, že jste si vybrali VDL800SMT2. Je to speciální mlhovač s časovačem, pomocí kterého můžete vyrobit mlhu a speciální mlhové efekty. Prosím přečtěte si návod před

Více

CZ UŽIVATELSKÝ MANUÁL Sekce 1 SYSTÉM AKTIVNÍCH 2CESTNÝCH REPRODUKTORŮ R E D F I R E 1 0 R E D F I R E 1 2 R E D F I R E 1 5

CZ UŽIVATELSKÝ MANUÁL Sekce 1 SYSTÉM AKTIVNÍCH 2CESTNÝCH REPRODUKTORŮ R E D F I R E 1 0 R E D F I R E 1 2 R E D F I R E 1 5 SYSTÉM AKTIVNÍCH 2CESTNÝCH REPRODUKTORŮ R E D F I R E 1 0 R E D F I R E 1 2 R E D F I R E 1 5 CZ UŽIVATELSKÝ MANUÁL Sekce 1 OBSAH 1 Úvod 3 2 Instalace 3 3 Popis 4 3.1 Vstupy a ovládací prvky 4 3.2 Napájecí

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.:

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 59 02 64 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení do provozu a k obsluze. Jestliže výrobek předáte jiným osobám, dbejte na to, abyste jim odevzdali

Více

ST-HT Teplovzdušný ventilátor Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web:

ST-HT Teplovzdušný ventilátor Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: ST-HT 8355 Teplovzdušný ventilátor Návod k použití Záruční podmínky Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz 1 Vážení zákazníci! Gratulujeme Vám ke koupi výrobku od značky Saturn.

Více

NÁVOD K POUŽITÍ. Aktivní monitor Medeli AP50 pro elektronické bubny

NÁVOD K POUŽITÍ. Aktivní monitor Medeli AP50 pro elektronické bubny NÁVOD K POUŽITÍ Aktivní monitor Medeli AP50 pro elektronické bubny Uchovejte pro další použiti! Kopírování zakázáno 25900405 Medeli AP50 1 / 6 Návod k obsluze ÚVOD Děkujeme, že jste se rozhodli pro koupi

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: (černý), (buk), (stříbrný)

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: (černý), (buk), (stříbrný) NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 30 02 24 (černý), 33 02 76 (buk), 33 03 44 (stříbrný) Aktivní superhloubkový reproduktor (anglicky subwoofer ) pro domácí kino nebo divadlo - sice s poměrně malými kompaktními

Více

2-kanálový zesilovač Automatický koncový stupeň

2-kanálový zesilovač Automatický koncový stupeň 2-kanálový zesilovač Automatický koncový stupeň 10006684 10006685 10006686 10006687 10006688 10006689 http://www.auna-multimedia.com ŘEŠENÍ PROBLÉMŮ Problém Řešení Kontrolka napájení se nerozsvítí. Uvolněná

Více

NÁVOD K POUŽITÍ. LED PAR-64 QCL 12x 10W IR, DMX. Uchovejte pro další použiti! Kopírování zakázáno. SK151232 BeamZ LED PAR-64 QCL 12x 10W IR, DMX 1 / 7

NÁVOD K POUŽITÍ. LED PAR-64 QCL 12x 10W IR, DMX. Uchovejte pro další použiti! Kopírování zakázáno. SK151232 BeamZ LED PAR-64 QCL 12x 10W IR, DMX 1 / 7 NÁVOD K POUŽITÍ LED PAR-64 QCL 12x 10W IR, DMX Uchovejte pro další použiti! Kopírování zakázáno SK151232 BeamZ LED PAR-64 QCL 12x 10W IR, DMX 1 / 7 Návod k obsluze VAROVÁNÍ! Chraňte přístroj před vodou

Více

DOKOVACÍ STANICE DO AUTA SAMSUNG ESC-Vxxx/ECS-Kxxx

DOKOVACÍ STANICE DO AUTA SAMSUNG ESC-Vxxx/ECS-Kxxx DOKOVACÍ STANICE DO AUTA SAMSUNG ESC-Vxxx/ECS-Kxxx Uživatelská příručka Vyobrazení v této příručce jsou pouze ilustrační. Schémata a obrázky vztahující se k vašemu zařízení najdete v cizojazyčné příručce

Více

PDC75 Přehrávač médií Ref. č.:

PDC75 Přehrávač médií Ref. č.: PDC75 Přehrávač médií Ref. č.: 172.827 UŽIVATELSKÝ MANUÁL V1.0 2 CZ Blahopřejeme k nákupu tohoto produktu Power Dynamics. Před použitím produktu si důkladně přečtěte tuto příručku, abyste mohli plně využívat

Více

DJ Mixážní pult Mc Crypt DJ-40. Obj. č.: 30 36 37. Účel použití. Popis přístroje. Vysvětlení symbolů

DJ Mixážní pult Mc Crypt DJ-40. Obj. č.: 30 36 37. Účel použití. Popis přístroje. Vysvětlení symbolů Účel použití DJ Mixážní pult Mc Crypt DJ-40 Mixážní pult Mc Crypt SA 100/2 je určen ve spojení se stereo zařízením jak pro domácí, tak i poloprofesionální použití. Slouží pro míchání a regulaci nízko úrovňových

Více

AUNA FU-2-B BEZDRÁTOVÝ MIKROFON, 2 MIKROFONY VHF. Návod k použití

AUNA FU-2-B BEZDRÁTOVÝ MIKROFON, 2 MIKROFONY VHF. Návod k použití AUNA FU-2-B BEZDRÁTOVÝ MIKROFON, 2 MIKROFONY VHF Návod k použití 10002233 Vážený zákazníku, v první řadě Vám chceme poděkovat za nákup tohoto produktu. Aby se zabránilo možnému technickému poškození, prosíme

Více

XM-6D mixážní pult. Stránka č. 1

XM-6D mixážní pult. Stránka č. 1 XM-6D mixážní pult Stránka č. 1 Úvodem: Dostává se vám do rukou mixážní pult XM-6D. Obsahuje 2 mono a 2 stereo vstupy. Mono vstupy jsou jak nesymetrické tak i symetrické přes konektory Jack 6,3 a XLR.

Více

AV2-H Surround Receiver

AV2-H Surround Receiver 1000493 AV2-H338 5.1 Surround Receiver Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Za

Více

ST-HC Fén. Návod k použití Záruční podmínky

ST-HC Fén. Návod k použití Záruční podmínky ST-HC 7322 Fén Návod k použití Záruční podmínky Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz 1 Vážení zákazníci! Gratulujeme Vám ke koupi výrobku od značky Saturn. Jsme si jistí, že

Více

Gramofón.

Gramofón. Gramofón 1008990 www.auna-multimedia.com Obsah Technické údaje 2 Obsah dodávky 2 Bezpečnostní pokyny 3 Přehled zařízení 4 Před použitím 5 Likvidace 6 Technické údaje Číslo produktu 10008990 Napájaení 230

Více

Mobilní ozvučovací sestava s výkonem W UŽIVATELSKÝ MANUÁL AUDIO PARTNER s.r.o.

Mobilní ozvučovací sestava s výkonem W UŽIVATELSKÝ MANUÁL AUDIO PARTNER s.r.o. Mobilní ozvučovací sestava s výkonem 2 100 W UŽIVATELSKÝ MANUÁL 1 2014 AUDIO PARTNER s.r.o. Drahý zákazníku, nejprve nám dovolte vám poděkovat za to, že jste zakoupili výrobek společnosti Soundsation.

Více

STAGEPAS 300 NÁVOD K OBSLUZE OBSAH BEZPEČNOSTNÍ PŘEDPISY... 2 PŘED ZAPNUTÍM MIXU... 3 VYJMUTÍ MIXU...3 PŘIPOJENÍ NAPÁJENÍ...4 ZAPÍNÁNÍ/VYPÍNÁNÍ...

STAGEPAS 300 NÁVOD K OBSLUZE OBSAH BEZPEČNOSTNÍ PŘEDPISY... 2 PŘED ZAPNUTÍM MIXU... 3 VYJMUTÍ MIXU...3 PŘIPOJENÍ NAPÁJENÍ...4 ZAPÍNÁNÍ/VYPÍNÁNÍ... STAGEPAS 300 NÁVOD K OBSLUZE OBSAH BEZPEČNOSTNÍ PŘEDPISY... 2 PŘED ZAPNUTÍM MIXU... 3 VYJMUTÍ MIXU...3 PŘIPOJENÍ NAPÁJENÍ...4 ZAPÍNÁNÍ/VYPÍNÁNÍ...4 OŽIVENÍ... 5 APLIKACE ECHA NEBO REVERB EFEKTU...6 OVLADAČE

Více

Mixážní pult Xenyx 1002B. Obj. č. 30 41 17

Mixážní pult Xenyx 1002B. Obj. č. 30 41 17 Vlastnosti Pult je vybaven mnoha funkcemi jako například ultra nízkou hladinou hlučnosti u mikrofonu předzesilovače, neo-classic Britský 3-pásmový ekvalizér a stereo kanály, které umožňují současné použití

Více

TFT LCD monitor s úhlopříčkou 15,6 / 17,3 palců HDMI vstupem

TFT LCD monitor s úhlopříčkou 15,6 / 17,3 palců HDMI vstupem ds-1568 / ds-1738 TFT LCD monitor s úhlopříčkou 15,6 / 17,3 palců HDMI vstupem Uživatelská příručka Před prvním použitím tohoto zařízení si prosím pečlivě přečtěte tuto příručku. Obsah Vnější pohled...2

Více

Tyčový reprosystém Fantec s rozhraním Bluetooth. Model: Fantec SB-200BT. Příručka v Češtině

Tyčový reprosystém Fantec s rozhraním Bluetooth. Model: Fantec SB-200BT. Příručka v Češtině Tyčový reprosystém Fantec s rozhraním Bluetooth Model: Fantec SB-200BT Příručka v Češtině Technické specifikace: Rozměry (Š x V x H): 340 x 110 x 110 mm Výstupní výkon: 24W (2 x 12W) RMS Verze rozhraní

Více

Uživatelský manuál pro Hartke Kilo 1000

Uživatelský manuál pro Hartke Kilo 1000 Uživatelský manuál pro Hartke Kilo 1000 Popis zesilovače-přední panel: 1 3 5 8 11 13 15 17 19 20 22 24 26 2 4 6 7 9 10 12 14 16 18 21 23 25 1. INPUT: Zde připojte Vaši basovou kytaru. K propojení použijte

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL SUPERSTROBE 2700

UŽIVATELSKÝ MANUÁL SUPERSTROBE 2700 UŽIVATELSKÝ MANUÁL SUPERSTROBE 2700 1 OBSAH ÚVOD... 3 BEZPEČNOSTNÍ POKYNY... 3 PROVOZNÍ PODMÍNKY... 5 POPIS PŘÍSTROJE... 5 INSTALACE A ZAPOJENÍ... 6 ČIŠŤĚNÍ A ÚDRŽBA... 7 ZÁKLADNÍ TECHNICKÉ ÚDAJE... 8

Více

VÝKONOVÝ ZÓNOVÝ MIXER MPVZ-180 MPVZ-250 MPVZ-350

VÝKONOVÝ ZÓNOVÝ MIXER MPVZ-180 MPVZ-250 MPVZ-350 NÁVOD K POUŽITÍ VÝKONOVÝ ZÓNOVÝ MIXER MPVZ-180 MPVZ-250 MPVZ-350 Uchovejte pro další použiti! Kopírování zakázáno 80709780 Omnitronic MPVZ-180 80709785 Omnitronic MPVZ-250 80709790 Omnitronic MPVZ-350

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 30 13 99

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 30 13 99 NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 30 13 99 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení do provozu a k obsluze. Jestliže výrobek předáte jiným osobám, dbejte na to, abyste jim odevzdali

Více

JPA 1030 rozhlasová ústředna

JPA 1030 rozhlasová ústředna JPA 1030 rozhlasová ústředna Stránka č. 1 Úvodem: JPA 1030 je jednoduchou rozhlasovou ústřednou bez zabudovaných zdrojů signálů s několika vstupy a nízkým výkonem 30 W. K dispozici jsou používané úrovně

Více

Boombastic. Portabler BT Speaker

Boombastic. Portabler BT Speaker 10028933 10028934 10028935 Boombastic Portabler BT Speaker Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení tohoto produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Uživatelská příručka Důležitá bezpečnostní upozornění 1. Přečtěte si tyto pokyny a dodržujte je. 2. Nepoužívejte toto zařízení v blízkosti vody. Přístroj nesmí být vystaven kapající nebo stříkající kapalině

Více

Duke. přenosný magnetofon, USB, SD, BT und FM-Radio ,

Duke. přenosný magnetofon, USB, SD, BT und FM-Radio , Duke přenosný magnetofon, USB, SD, BT und FM-Radio 10030562, 10030563 Vážený zákazníku, gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si pozorně manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo

Více

Uživatelský manuál. A. Rozložení výrobku: Auto EPS-1

Uživatelský manuál. A. Rozložení výrobku: Auto EPS-1 Uživatelský manuál Děkujeme, že jste si vybrali tento jump startér. Vždy dodržujte při práci základní bezpečnostní opatření při práci s elektrickými spotřebiči. Přečtěte si pečlivě všechny instrukce a

Více

Připojovací a obslužné prvky viz obrázek na výklopné straně

Připojovací a obslužné prvky viz obrázek na výklopné straně Mobilní mixážní pult MC CRYPT MCB-1002 NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 30 17 52 Připojovací a obslužné prvky viz obrázek na výklopné straně Mono sekce (kanál 1 a 2) (1) MIC- vstup K tomuto souměrnému XLR- vstupu

Více

CZ UŽIVATELSKÝ MANUÁL Sekce 1 2CESTNÉ REPRODUKTOROVÉ SYSTÉMY S AKTIVNÍMI SUBWOOFERY

CZ UŽIVATELSKÝ MANUÁL Sekce 1 2CESTNÉ REPRODUKTOROVÉ SYSTÉMY S AKTIVNÍMI SUBWOOFERY 2CESTNÉ REPRODUKTOROVÉ SYSTÉMY S AKTIVNÍMI SUBWOOFERY CZ UŽIVATELSKÝ MANUÁL Sekce 1 OBSAH 1 Úvod 3 2 Instalace 3 3 Popis 4 3.1 Ovládací prvky a zapojení reproduktorů 4 3.2 Ovládací prvky a zapojení subwooferu

Více

LEEM CS 1204/N, 1604/N mixážní pulty

LEEM CS 1204/N, 1604/N mixážní pulty LEEM CS 1204/N, 1604/N mixážní pulty Úvodem : Mixážní pulty LEEM CS-1604/N a 1204/N jsou elektronická zařízení, která umožňují směšovat 8 (4) monofonních a 4 (4) stereofonní vstupy. Z toho monofonní signály

Více

Obsah balení. 1 Sluchátka 2 Základnová stanice 3 Baterie ( 2 kusy) 4 Síťový adaptér

Obsah balení. 1 Sluchátka 2 Základnová stanice 3 Baterie ( 2 kusy) 4 Síťový adaptér Obsah balení 1 Sluchátka 2 Základnová stanice 3 Baterie ( 2 kusy) 4 Síťový adaptér 5 Audio adaptér RCA 6 Audio kabel 3.5 mm 7 Audio adaptér z 6.3 mm na 3.5 mm 8 Externí mikrofon Funkční prvky: Sluchátka

Více

LED PAR VDPLPS36B3: černá barva VDPLPS36C3: chromová barva. Uživatelský manuál

LED PAR VDPLPS36B3: černá barva VDPLPS36C3: chromová barva. Uživatelský manuál LED PAR VDPLPS36B3: černá barva VDPLPS36C3: chromová barva Uživatelský manuál Jak změnit linku ovladače z 3-pinového na 5-pinový (zástrčka a zásuvka). 1. Úvod Pro všechny obyvatele EU. Důležité informace

Více

Q-2422 MKII. American DJ. Příručka pro rychlé spuštění

Q-2422 MKII. American DJ. Příručka pro rychlé spuštění American DJ Q-2422 MKII Příručka pro rychlé spuštění Feather Fader Q-Start Vstupy: 2x phono, 4x line, 3x univerzální a 2x mikrofon Vyvážené výstupy Korekce pro každý kanál 3 kanalový mixér On/Off Fader

Více

TFT LCD monitor s úhlopříčkou 15,6 palců

TFT LCD monitor s úhlopříčkou 15,6 palců IC 1549 / IC 1549gr TFT LCD monitor s úhlopříčkou 15,6 palců Uživatelská příručka Před prvním použitím tohoto zařízení si prosím pečlivě přečtěte tuto příručku. Obsah Vnější pohled... 2 Schéma zapojení...

Více

Uživatelská příručka 1

Uživatelská příručka 1 Uživatelská příručka 1 OBSAH OBSAH...2 DŮLEŽITÁ UPOZORNĚNÍ...2 ČELNÍ PANEL...3 ZADNÍ PANEL (V1000plus)...3 ZADNÍ PANEL (V2000plus)...4 ZADNÍ PANEL (V3000plus)...5 ZAPOJENÍ...6 PRACOVNÍ REŽIMY...8 TECHNICKÉ

Více

VAROVÁNÍ: Snížení rizika požáru nebo úrazu dosáhnete, nebudete-li tento produkt vystavovat dešti a vlhkosti.

VAROVÁNÍ: Snížení rizika požáru nebo úrazu dosáhnete, nebudete-li tento produkt vystavovat dešti a vlhkosti. Uživatelský manuál DŮLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY Přečtěte si instrukce. Řiďte se těmito instrukcemi. Dbejte všech varování. Sledujte veškeré instrukce. Nepoužívejte přístroj tam, kde hrozí kontakt s vodou.

Více

DB-1A / DB-1P. Aktivní a Pasivní Direct box Návod k použití. Vlastnosti:

DB-1A / DB-1P. Aktivní a Pasivní Direct box Návod k použití. Vlastnosti: DB-1A / DB-1P Aktivní a Pasivní Direct box Návod k použití Vlastnosti: Převádí nesymetrický linkový signál na symetrický výstupní signál mikrofonní úrovně. Umožňuje přímé připojení hudebních nástrojů do

Více

Série NEP Uživatelský manuál

Série NEP Uživatelský manuál Série NEP Uživatelský manuál REV.0 2011/08 7673-6185-000 I. Úvod Tato jednotka je mikroprocesorem ovládaný laboratorní zdroj s výstupem 90W a nastavitelnou funkcí stejnosměrného proudu. Jednotka má tři

Více

HiFi-zesilnovač AUX / BT.

HiFi-zesilnovač AUX / BT. HiFi-zesilnovač AUX / BT 10008978 10008979 http://www.auna-multimedia.com Vážený zákazníku, gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si pozorně manuál a dbejte na následující pokyny, aby

Více

Fademaster 16. Objednací číslo 50406

Fademaster 16. Objednací číslo 50406 Fademaster 16 Objednací číslo 50406 Gratulujeme! Koupili jste si skvělý a inovativní výrobek značky Showtec. Showtec Fademaster 16rozvášní každou akci. Ať chcete jednoduchou akci stylu "plug&play" nebo

Více

Dr. Bang

Dr. Bang Dr. Bang 10029208 10029209 www.auna-multimedia.com Vážený zákazníku, gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si pozorně manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na

Více

NÁVOD K OBSLUZE DIGITÁLNÍ KLEŠŤOVÝ MĚŘÍCÍ PŘÍSTROJ STEJNOSMĚRNÉHO (DC) A STŘÍDAVÉHO (AC) PROUDU MODEL KEW2033

NÁVOD K OBSLUZE DIGITÁLNÍ KLEŠŤOVÝ MĚŘÍCÍ PŘÍSTROJ STEJNOSMĚRNÉHO (DC) A STŘÍDAVÉHO (AC) PROUDU MODEL KEW2033 NÁVOD K OBSLUZE DIGITÁLNÍ KLEŠŤOVÝ MĚŘÍCÍ PŘÍSTROJ STEJNOSMĚRNÉHO (DC) A STŘÍDAVÉHO (AC) PROUDU MODEL KEW2033 1. BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ Tento měřící přístroj byl navržen a otestován v souladu s normou

Více

SCC124. Autorádio s přehrávačem medií USB/MMC/SD napájení 24V. Uživatelská příručka

SCC124. Autorádio s přehrávačem medií USB/MMC/SD napájení 24V. Uživatelská příručka SCC124 Autorádio s přehrávačem medií USB/MMC/SD napájení 24V Uživatelská příručka Před prvním použitím si přečtěte tuto uživatelskou příručku a ponechte si ji pro případ potřeby Obsah Funkce tlačítek na

Více

PMS 206 výkonový mix. pult

PMS 206 výkonový mix. pult PMS 206 výkonový mix. pult Stránka č. 1 Úvodem: Výkonový mixážní pult PMS 206 je elektronické zařízení, které umožňuje směšovat 2 monofonní signály a 2 stereofonní signály. Z toho monofonní signály můžete

Více

PDM-C405A / PDM-C805A Mixér se zesilovačem Ref. č.: ;

PDM-C405A / PDM-C805A Mixér se zesilovačem Ref. č.: ; PDM-C405A / PDM-C805A Mixér se zesilovačem Ref. č.: 171.157; 171.159 UŽIVATELSKÝ MANUÁL V1.0 2 CZ Blahopřejeme k nákupu tohoto produktu Power Dynamics. Před použitím produktu si důkladně přečtěte tuto

Více

Výrobce nemůže být zodpovědný za škodu, která byla způsobena používáním Crescendo 50 v rozporu s níže uvedenými bezpečnostními pokyny.

Výrobce nemůže být zodpovědný za škodu, která byla způsobena používáním Crescendo 50 v rozporu s níže uvedenými bezpečnostními pokyny. Poskytovatel služeb pro sluchově postižené Palackého tř.114, vchod z ulice Kollárova 9, 612 00 Brno Telefon: 541245321, sms 775576120 nebo 725605216 Email: polacek@pomuckyproneslysici.cz, unb@cmjn.cz Návod

Více

Dotykový 8" LCD monitor s HDMI 869GL80NP/C/T

Dotykový 8 LCD monitor s HDMI 869GL80NP/C/T Dotykový 8" LCD monitor s HDMI 869GL80NP/C/T Bezpečnost 1. Používejte prosím pouze adaptér přiložený jako příslušenství. 2. Nevystavujte tento výrobek přímému slunečnímu světlu, teplu nebo vlhku. 3. Nepoužívejte

Více

Chladič na víno a šampaňské Návod k obsluze

Chladič na víno a šampaňské Návod k obsluze Chladič na víno a šampaňské Návod k obsluze Před uvedením tohoto výrobku do provozu se, prosím, seznamte s návodem k jeho obsluze, a to i v případě, že jste již obeznámeni s používáním výrobků podobného

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: /

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: / NÁVOD K OBSLUZE Verze 08/03 Obj. č.: 35 07 30 / 35 07 33 Tento praktický přepínací pult Vám poslouží k rozšíření ozvučení prostorů z jednoho páru reproduktorů až na 4 páry u všech zesilovačů (nebo podobných

Více

KOMPRESOROVÁ AUTOCHLADNIČKA ARIE BP18. Návod k obsluze Pozorně si přečtěte tento návod k obsluze a dodržujte jej!

KOMPRESOROVÁ AUTOCHLADNIČKA ARIE BP18. Návod k obsluze Pozorně si přečtěte tento návod k obsluze a dodržujte jej! KOMPRESOROVÁ AUTOCHLADNIČKA ARIE BP18 Návod k obsluze Pozorně si přečtěte tento návod k obsluze a dodržujte jej! 1 VAROVÁNÍ Zařízení může obsluhovat pouze osoba seznámená s návodem k obsluze. Zařízení

Více

SMW SERIE SUBWOOFER. Návod k použití

SMW SERIE SUBWOOFER. Návod k použití SMW SERIE SUBWOOFER Návod k použití Základní připojení: Připojení pomocí více zesilovačů Kabelové konektory 1 Regulační požadavky: EN 55013 EN 55020 EN 61000-3-2/-3-3 Blahopřejeme k nákupu tohoto subwooferu

Více

Čistička vzduchu ADA 685-02

Čistička vzduchu ADA 685-02 Čistička vzduchu ADA 685-02 DĚKUJEME, ŽE JSTE SI VYBRALI TENTO PRODUKT. Důležité bezpečnostní instrukce Při používání jakéhokoliv elektrického zařízení by měly být dodržovány základní bezpečnostní opatření,

Více

BLUETOOTH ZVUKOVÝ PRUH SE SUBWOOFEREM

BLUETOOTH ZVUKOVÝ PRUH SE SUBWOOFEREM BLUETOOTH ZVUKOVÝ PRUH SE SUBWOOFEREM Rychlý instalační průvodce DA-10295 Vítejte Děkujeme vám za zakoupení Digitus Bluetooth Soundbar se subwooferem! Nezáleží na tom jak tento výrobek využijete - zdali

Více

Výrobce nemůže být zodpovědný za škodu, která byla způsobena používáním Crescenda 60 v rozporu s níže uvedenými bezpečnostními pokyny.

Výrobce nemůže být zodpovědný za škodu, která byla způsobena používáním Crescenda 60 v rozporu s níže uvedenými bezpečnostními pokyny. 1 Úvod Děkujeme vám, že jste si vybrali osobní zesilovací zařízení Crescendo 60. Před jeho prvním použitím si prosím přečtěte tento návod, abyste se seznámili se všemi možnostmi tohoto zařízení. Crescendo

Více

DŮLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY

DŮLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY UŽIVATELSKÝ MANUÁL DŮLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY Přečtěte si instrukce. Řiďte se těmito instrukcemi. Dbejte všech varování. Sledujte veškeré instrukce. Nepoužívejte přístroj tam, kde hrozí kontakt s vodou.

Více

ST-EK0018. Rychlovarná konvice Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web:

ST-EK0018. Rychlovarná konvice Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: ST-EK0018 Rychlovarná konvice Návod k použití Záruční podmínky Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz 1 Vážení zákazníci! Gratulujeme Vám ke koupi výrobku od značky Saturn. Jsme

Více

MIXÁŽNÍ PULT- typ DJ-ONE

MIXÁŽNÍ PULT- typ DJ-ONE - 1 - NÁVOD K OBSLUZE MIXÁŽNÍ PULT- typ DJ-ONE Obj.č.: 369 632 Tento Návod k obsluze patří k tomuto výrobku. Obsahuje důležitá upozornění pro vlastní činnost výrobku a pro jeho zacházení. Dbejte na to,

Více

MĚNIČ NAPĚTÍ DC/AC VÝKON: 100 W 150 W 300 W 350 W 400 W 600 W. Návod k obsluze

MĚNIČ NAPĚTÍ DC/AC VÝKON: 100 W 150 W 300 W 350 W 400 W 600 W. Návod k obsluze MĚNIČ NAPĚTÍ DC/AC VÝKON: 100 W 150 W 300 W 350 W 400 W 600 W Návod k obsluze 1. POPIS 2. ZAPOJENÍ ZAŘÍZENÍ Červený kabel veďte z červené svorky (+) baterie do červené zdířky (+) v měniči napětí a černý

Více

Obsah 1. POPIS PŘÍSTROJE...2 2. TECHNICKÉ SPECIFIKACE...2 3. BEZPEČNOSTNÍ INSTRUKCE...2 4. POUŽÍVÁNÍ PŘÍSTROJE...3 MOŽNOSTI ČIŠTĚNÍ...

Obsah 1. POPIS PŘÍSTROJE...2 2. TECHNICKÉ SPECIFIKACE...2 3. BEZPEČNOSTNÍ INSTRUKCE...2 4. POUŽÍVÁNÍ PŘÍSTROJE...3 MOŽNOSTI ČIŠTĚNÍ... ULTRAZVUKOVÁ ČISTIČKA ŠPERKŮ SU726 NÁVOD K POUŽITÍ Obsah 1. POPIS PŘÍSTROJE...2 2. TECHNICKÉ SPECIFIKACE...2 3. BEZPEČNOSTNÍ INSTRUKCE...2 4. POUŽÍVÁNÍ PŘÍSTROJE...3 MOŽNOSTI ČIŠTĚNÍ...3 VARIANTY ČIŠTĚNÍ...4

Více

Set Basskick. Návod k použití

Set Basskick. Návod k použití Set Basskick Návod k použití Vážený zákazníku, děkujeme za zakoupení tohoto setu, věříme, že Vám bude dobře sloužit. Před prvním použitím si prosím pečlivě prostudujte tento návod k použití. Děkujeme.

Více

Děkujeme za zakoupení produktu Lenovo BT410 Bluetooth Speaker. Před použitím produktu si pečlivě prostudujte tuto příručku!

Děkujeme za zakoupení produktu Lenovo BT410 Bluetooth Speaker. Před použitím produktu si pečlivě prostudujte tuto příručku! BT410 Bluetooth Speaker (integrovaná funkce pro handsfree telefonování) Uživatelská příručka Výstraha: 1) Ilustrace slouží pouze pro referenci. 2) Společnost Lenovo je odhodlána zlepšovat výkon a kvalitu

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL. Profesionální ozvučovací. Dvoupásmový reprobox s reproduktorem o průměru 6, 8, 10, 12 nebo 15

UŽIVATELSKÝ MANUÁL. Profesionální ozvučovací. Dvoupásmový reprobox s reproduktorem o průměru 6, 8, 10, 12 nebo 15 UŽIVATELSKÝ MANUÁL Profesionální ozvučovací systém KAIFAT Dvoupásmový reprobox s reproduktorem o průměru 6, 8, 10, 12 nebo 15 Prosím čtěte tento manuál pečlivě a uložte jej na bezpečném místě. 1. Pasivní

Více

NGTA602/NGTA704. Automobilový zesilovač

NGTA602/NGTA704. Automobilový zesilovač NGTA602/NGTA704 Automobilový zesilovač Uživatelská příručka Jako příklad jsou v této příručce znázorněny obrázky modelu NGTA704. Obsah Informace k bezpečnému používání... 2 Seznam příslušenství... 2 Funkce

Více

Central Park 2.1 USB / BT / SD / AUX Rádio

Central Park 2.1 USB / BT / SD / AUX Rádio 10022754 10022755 10022756 Central Park 2.1 USB / BT / SD / AUX Rádio Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny, aby se

Více

BLUETOOTH AKTIVNÍ REPRODUKTORY

BLUETOOTH AKTIVNÍ REPRODUKTORY BLUETOOTH AKTIVNÍ REPRODUKTORY UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA M-BTS50.B M-BTS50.W cz Obsah Záruka 3 Informace o bezpečnosti 3 Specifikace 3 Přehled o produktu 4 Instalace produktu 5 Zapnutí/vypnutí 5 Párování a

Více

AKTIVNÍ REPRODUKTOROVÁ SOUSTAVA ES 120A - NÁVOD K OBSLUZE BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ - GRAFICKÉ SYMBOLY

AKTIVNÍ REPRODUKTOROVÁ SOUSTAVA ES 120A - NÁVOD K OBSLUZE BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ - GRAFICKÉ SYMBOLY AKTIVNÍ REPRODUKTOROVÁ SOUSTAVA ES 120A - NÁVOD K OBSLUZE Verze 2.0 Září 2004 BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ - GRAFICKÉ SYMBOLY Symbol blesku v trojúhelníku upozorňuje uživatele na přítomnost neodizolovaného

Více

ST-EK8417. Varná konvice Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web:

ST-EK8417. Varná konvice Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: ST-EK8417 Varná konvice Návod k použití Záruční podmínky Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz 1 Vážení zákazníci! Gratulujeme Vám ke koupi výrobku od značky Saturn. Jsme si jistí,

Více

Výhradním dovozcem značky Mac Audio do České Republiky je Ahifi s.r.o. (

Výhradním dovozcem značky Mac Audio do České Republiky je Ahifi s.r.o. ( Vážený zákazníku MAC AUDIA, Před používáním zesilovače si prosím pečlivě přečtěte celý instalační manuál. 1. TECHNICKÁ DATA Maximální výstupní výkon (1kHz sinus. imp. šum 2:8, B+=14,4V) Nominální výstupní

Více

Laboratorní zdroj HANTEK PPS2116A

Laboratorní zdroj HANTEK PPS2116A Laboratorní zdroj HANTEK PPS2116A 1. Instrukce Tento zdroj má integrovanou analogovou a digitální kontrolní technologii najednou v novém víceúčelovém zdroji energie. Má jak vysokou stabilitu analogového

Více

Bezdrátový sluchátkový stereo systém

Bezdrátový sluchátkový stereo systém 4-529-909-11(1) Bezdrátový sluchátkový stereo systém Návod k obsluze 2014 Sony Corporation MDR-RF811RK Česky Bezdrátový sluchátkový stereo systém VAROVÁNÍ Abyste předešli nebezpečí vzniku požáru nebo úrazu

Více

BT mini stereo zosilnovac

BT mini stereo zosilnovac BT mini stereo zosilnovac 10029104 10029105 www.auna-multimedia.com Vážený zákazníku, gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si pozorně manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo

Více

R129A - Multimetr MS8269 MASTECH

R129A - Multimetr MS8269 MASTECH Vážení zákazníci, R129A - Multimetr MS8269 MASTECH děkujeme Vám za Vaši důvěru a za nákup tohoto produktu. Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení výrobku do provozu

Více

ST-EK Varná konvice Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web:

ST-EK Varná konvice Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: ST-EK 0011 Varná konvice Návod k použití Záruční podmínky Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz 1 Vážení zákazníci! Gratulujeme Vám ke koupi výrobku od značky Saturn. Jsme si

Více