VÁCLAV, hnědák, nar v Hřebčíně Napajedla, po Detvan-Vakcina(Masis)

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "VÁCLAV, hnědák, nar. 29.1.1968 v Hřebčíně Napajedla, po Detvan-Vakcina(Masis)"

Transkript

1 VÁCLAV, hnědák, nar v Hřebčíně Napajedla, po Detvan-Vakcina(Masis) Byl to líbivý, hezký hnědáček. Jako ročka jej zakoupil trenér Josef Kolátor pro Státní statek Tochovice. Jako dvouletý nebyl co do výsledků nijak zajímavý a ani jako tříletý. Běhal většinou dostihy pro nezvítězivší tříleté a ne a ne zvítězit. Přesto vybojoval v Derby čtvrté místo a nechal za sebou celou řadu lepších a úspěšnějších soupeřů, předtím v početně slabě obsazené Velké jarní ceně získal páté místo. Později byl velice úspěšný v menších jedničkových dostizích pro starší koně a patřil mezi širší špičku starších vytrvalců. Až jako osmiletý začal běhat překážkové dostihy a vedl si velice úspěšně. Hned druhou sezónu na překážkách dokázal zvítězit ve Velké pardubické, když donesl k tehdy rekordnímu čtvrtému vítězství žokeje Václava Chaloupku. Tento rekord později vyrovnal pouze německý žokej Peter Gehm a vrchovatě jej překonal až žokej Josef Váňa. Na rovině startoval 65x, z toho 10x zvítězil. Jeho největšími úspěchy byly čtvrté místo v Československém derby a vítězství v jedničkových Ceně Státního závodiště a v Ceně osvobození. Na překážkách startoval 14x ve steeplechase nebo cross country a přesně polovinu startů proměnil ve vítězství. Největším úspěchem bylo samozřejmě vítězství ve Velké pardubické, zvítězil také ve Velké olomoucké steeplechase, ve Velké jesenné steeplechase v Bratislavě a v Pardubicích v Ceně Vltavy St.st.Tochovice(trenér Josef Kolátor) Praha 1000m Cena Cityho Merta Oldřich Praha 1000m Cena Napoliho Havelka Karel Praha 1000m Cena Árkásze Merta Oldřich Karlovy Vary 1200m Cena Bosny Kieryk Josef Praha 1200m Cena Valuty Kieryk Josef Praha 1400m Cena Gastona Merta Oldřich Praha 1600m Cena Marsela Fejes Lajos Praha 1800m Cena Biskaje Huleš František 3 Debutoval koncem května čtvrtý místem za Zagadkou(Minařík), Hviezdarem(Šusta) a Blenou(Košťál). O dva týdny později se neumístil a cílem proběhl šestý. V dostihu zvítězil pozdější vítěz Derby Hviezdar(Šusta), před Bell Bird(Košťál), Nicoletta(Šach), Continental(Drlík) a Valdemar(Čeleďa). Koncem června byl čtvrtý za Carneval(Krejčí), Quatre Epices(Huleš) a Nigera(Pintér). V Karlových Varech byl poté pátý, když v dostihu zvítězila Funkcija(Košťál), před Valdemar(Hermansdorferová), Tacora(Havelka) a Hyspanie(Krejčí). V polovině září získal další čtvrté místo za Dan(Minařík), Hyspanie(Krejčí) a Jalona(Havelka), šestá byla pozdější matka Železníka Želatina(Winter) a osmý poslední příslušník rodiny slavné Lissy Lieň(Lühne). O měsíc později se neumístil, v dostihu zvítězila Quatre Epices(Šusta), před Continental(Huleš), Galogen(Minařík), Nigera(Pintér), Tacora(Havelka) a Limusina(Antonín Lukášek). Pod maďarským žokejem Fejesem se znovu neumístil, zvítězil Continental(Huleš), před Londýn(Šusta), Savana(Pechát), Nicoletta(Šach), Galogen(Minařík) a Osmunda(Košťál), o místo zpět byl Limit(Krejčí).

2 Sezónu zakončil zatím svým nejlepším výsledkem, když byl třetí za Annuska(Šusta) a Mackbeth(Hermansdorferová) St.st.Tochovice(trenér Josef Kolátor) 4.04.Praha 1600m Zahajovací cena Merta Oldřich Praha 1800m Cena paddocku Merta Oldřich Praha 1800m Cena podkovy Merta Oldřich Praha 1600m Velká jarní cena Košťál Jan Praha 2200m Cena vážnice Merta Oldřich Praha 1800m Cena bičíku Merta Oldřich Praha 2200m Cena dostihového programu Merta Oldřich Praha 1800m Cena Ostravy Merta Oldřich Praha 2400m Československé derby Merta Oldřich Praha 1800m Cena uzdečky Merta Oldřich Praha 2200m Handicap Zákup II. Šach Josef Praha 2800m St.Leger Gassmann Rolf Praha 2400m Handicap kolegia II. Pintér Mihály Praha 3200m Cena znárodnění(prezidenta) Lukášek Antonín 5 Jako tříletý debutoval hned v prvním dostihu nové sezóny. Zvítězil Londýn(Šusta), před Vlhík(Huleš) a Mackbeth(Hermansdorferová). Václav byl téměř jedenáct délek za vítězem. O týden později na velikonoční pondělí si o místo polepšil, velmi lehce zvítězil Vlhík(Huleš), před sestrou Lincolna Limusinou(Erhartová). Opět za sebou Václav nenechal žádného významného soupeře. Koncem dubna se nedokázal ani umístit. Zvítězil Zapad(Minařík), před Mantrit(Košťál), Flemira(Pechát), Limusina(Erhartová), Nigera(Havelka) a Orchidée(Krejčí). Aniž by jej k tomu výkonnost opravňovala, nastoupil na start Velké jarní ceny. V poli sedmi koní zvítězila skvělá Century(Šach), před Rossoš(Šusta), třetí byl z Maďarska cestující xaverovský Nemere(Farkas), čtvrtá Čalka(Huleš) a Václav získal cenné páté místo, ovšem téměř čtrnáct délek za vítězkou. Za sebou nechal pouze do té doby slabé Galogen(Minařík) a stájového druha Doncastera(Merta). O týden později opět startoval v dostihu pro nezvítězivší tříleté a po boji o krk podlehl vítězné xaverovské klisně Nigera(Pechát), sedm délek zpět třetí byla Jalona(Havelka). Druhý byl i koncem května, když zvítězil slabý Rubintův syn Mackbeth(Hermansdorferová), třetí byla opět Jalona(Havelka). Začátkem června získal své první vítězství a naznačil, že asi bude vytrvalcem. V poli pěti koní ovšem neporazil žádné kvalitní soupeře, druhá byla Jája(Minařík) a třetí Flemira(Koštál). Dva týdny poté se neumístil, i když v lepší společnosti nadějných Dan(Smolík), Swinga(Bednář), Megera(Šusta), Inota(Drlík) a Mackbeth(Hermansdorferová), kteří skončili před ním. V Československém derby startovalo devatenáct koní, někteří zde evidentně neměli co dělat a patřil k nim zdánlivě i Václav. Vybojoval však čtvrté místo, pouhé čtyři a půl délky za vítězným Hviezdar(Šusta), druhý byl Flying Star(Huleš), třetí Nemere(Kozma) a za Václavem se seřadili výborní Rossoš(Pintér), Continental(Huleš), Century(Šach), Londýn(Košťál) a další. Václav se tak zařadil se k nejlepším vytrvalcům tříletého ročníku.

3 Jako favorit se týden po Derby v menším dostihu překvapivě neumístil, když jej porazili stejně staří vrstevníci Quatre Epices(Winter), Nigera(Pechát), Táňa(Šach), Annuska(Košťál) a Zagadka(Minařík), což poskytlo určitý obrázek o kvalitě ročníku. Po dvouměsíční pauze se neprosadil ani ve dvojkovém handicapu a neprospěla mu ani změna jezdce. Pod 59 kg byl sedmý, když zvítězila Swinga(Bednář), před Limit(Drlík), Concord(Minařík), Galogen(Smolík), Terka(Hamon) a Ostroh(Václav Kučera). V poli dvanácti koní zde byl favorit Londýn(Košťál) poslední. V klasickém St.Leger byl v jeho sedle západoněmecký amatér a v těsném doběhu skončili spolu na šestém místě, za elitou ročníku, když zvítězil Continental(Huleš), před Rossoš(Šusta), Nigera(Košťál), Maringotte(Winter) a pátá byla Century(Šach). Václav byl považován spíše za vytrvalce a tak toto umístění za mílařkami bylo zklamáním. Koncem října pod maďarským žokejem vyhrál po boji o polovinu délky dvojkový handicap, před velmi dobrými Ligustr(Šusta), Concord(Minařík), Megera(Winter) a Limit(Drlík). Sezónu zakončil pátým místem v Ceně znárodnění, dnes Ceně prezidenta republiky, za skvělými Rossoš(Šusta), Maringotte(Šach), Continental(Huleš) a veteránem Vardar(Erhartová). V poli poražených skončili výborní Santa Maria(Minařík), Calypso(Smolík), Diplomat(Hermansdorferová) a Swinga(Pechát). Na GH byl hodnocen jako jedenáctý z domácích tříletých koní se 78,5 kg. Sovětští Boppard a Ajka měli 109 kg a 108 kg a to ještě další sovětský Zakaznik, který byl za Boppardem v Ceně Moskvy při MM v Praze druhý, nebyl hodnocen, když s výrokem daleko byl třetí maďarský Dárius St.st.Tochovice(trenér Josef Kolátor) 7.04.Praha 2200m Cena Netolic Kolátorová Hilda Praha 2200m Handicap Mělníka II. Kolátorová Hilda Praha 2200m Cena n.p. Supraphon Kolátorová Hilda Praha 2600m Cena Motešic Šusta Miroslav Praha 2200m Cena Veltrus Kolátorová Hilda Praha 2400m Cena n.p.xaverov, hdcp. II. Gassmann Rolf Praha 2400m Cena Tekova Huleš František Karlovy Vary 2200m Velká cena amatérů Štípek Oldřich Karlovy Vary 3200m Karlovarský hdcp. na dvojn.míli Šach Josef Praha 2200m Cena Státního závodiště Havelka Karel Praha 2400m Cena Nového města pod Smrkem Havelka Karel Praha 2400m Cena Benešova Minařík Ferdinand Praha 2400m Cena Prešova Kolátorová Hilda Praha 1800m Cena Dubé Kolátorová Hilda Praha 1800m Cena Opavy Kolátorová Hilda Praha 2600m Cena Šuran Kolátorová Hilda Praha 3200m Cena 55.výročí VŘSR Kolátorová Hilda 6 Na úvod byl pod manželkou trenéra třetí, za Bledax(Minařík) a Ikaros(Drlík), čtvrtá byla Nigera(Pechát) a pátý Ligustr(Šusta). O měsíc později si o místo pohoršil, když ale nesl o mnoho více, jak úspěšnější Mackbeth(Hermansdorferová), Vltava(Rais) a Monaco(Huleš). Na konci května byl v hlavním dostihu třetí, za tříletými Victor(Hermansdorferová) a Monaco(Drlík).

4 O týden později byl o krátkou hlavu druhý, za šťastnějším Sigham(Drlík), v poli pěti koní byli za Václavem Nigera(Košťál), Belendek(Hermansdorferová) a Vardar(Erhartová). Poté zvítězil, jistě o délku před Svahim(Košťál) a Nigera(Jiří Hurt). Koncem června se v amatérském dostihu opět sešel s Rolfem Gassmannem. Získali spolu druhé místo, deset délek za vítěznou Carila(Stouthamer), třetí byl Gazda(Dr.Polák). V červenci v poli pěti koní stačil pouze na čtvrté místo za Nigera(Pechát), Vardar(Erhartová) a Gazda(Winter), když poslední byla Florina(Košťál). V Karlových Varech potom zvítězil v tehdy tradiční Velké ceně amatérů-memoriálu Ing.Stanislava Solaříka, před Silex(dr.Polák), Pastel(Klíma), Metropol(Varvažovský) a Calcium(Héra). V Karlovarské dvojnásobné míli nosil 64 kg a byl třetí, za vítězným Metropol(Huleš), který nosil ještě o kilo více, druhý byl Vlhík(Minařík) s 58,5 kg. O měsíc později ve Velké Chuchli byl druhý, po tuhém boji o pouhý krk, za vítězným Metropol(Václav Kučera), když vítěz nosil o 1,5 kg méně. I další start znamenal těsné druhé místo, tentokráte o krátkou hlavu za klisnou Nigera(Pechát), místa dále získali Gazda(Košťál), Vardar(Erhartová) a Mackbeth(Kříž), poslední byl překvapivě druhý z Derby Flying Star(Řeřicha) s 50 kg v sedle. V polovině září v dostihu zvítězil Ikaros(Drlík), po tuhém boji o krátkou hlavu před Nigera(Pechát), Václav byl třetí necelé dvě délky zpět. Koncem září byl druhý, když o sedm délek zvítězil Silex(Minařík), další místa získali Symplex(Šach), Ikaros(Václav Kučera) a Island(Košťál). Druhá místa měl asi předplacená, první říjnový den po boji o hlavu podlehl vítěznému Ostroh(Minařík). Další dostih se mu nevydařil a v poli šesti koní byl předposlední. Zvítězil Diplomat(Hermansdorferová), před Ikaros(Drlík), Nigera(Pechát) a Vardar(Erhartová), poslední byl veterán Dar(Šach). Koncem října konečně zvítězil, lehce o pět délek před Silex(Minařík), Signál(Hermansdorferová) a Vircel(Štohanzl). Startovala pouhá čtveřice koní. Sezónu uzavřel šestým místem v silně obsazené Ceně znárodnění(prezidenta), když zvítězila tříletá Valeriana(Antonín Lukášek), před Nigera(Pechát), Svahim(Košťál), čtvrtý byl vítěz Derby Crapom(Hermansdorferová) a pátý Island(Šusta). V poli poražených skončili kromě jiných i výborní Metropol(Václav Kučera), vítěz St.Leger Victor(Drlík), Vardar(Erhartová) a další. Měl za sebou sedmnáct startů a na GH byl hodnocen s 82 kg jako pátý mezi čtyřletými, když Espadron vlastnil 90 kg. Ze starších měl nejvíce pětiletý Diplomat 91 kg, nejlepší dvouletí Quintal a Seal byli hodnoceni 94,5 kg, Toxin 93 kg, tříletí Crapom a Svahim měli 93,5 kg, Victor 92 kg a Island 91,5 kg St.st.Tochovice(trenér Josef Kolátor) 8.04.Praha 2200m Cena Netolic Kolátorová Hilda Praha 2400m Velká dubnová cena Kolátorová Hilda Praha 2600m Cena osvobození Havelka Karel Praha 2200m Cena Tekova Kolátorová Hilda Praha 2200m Cena Hřebčína Napajedla Kolátorová Hilda Praha 2200m Cena Státního závodiště Kolátorová Hilda Praha 3400m Velká cena Turf-clubu Kolátorová Hilda Praha 2400m Cena Beňova Kolátorová Hilda Praha 3200m Cena znárodnění(prezidenta) Kolátorová Hilda 5

5 Na úvod sezóny zvítězil lehce o pět délek, před Kirké(Šach), Silex(Miroslav Hanuš, st.), Ikaros(Drlík) a Marya(Pechát). Ve Velké dubnové ceně neuspěl, když v poli osmi koní byl předposlední. Zvítězil xaverovský Svahim(Košťál), před Metropol(Václav Kučera), Crapom(Hermansdorferová), Lijana(Šach), Valeriana(Antonín Lukášek) a Island(Šusta). V Ceně osvobození byl čtvrtý, zvítězil Island(Huleš), před Espadron(Kolátorová), Svahim(Košťál), za Václavem byli Metropol(Václav Kučera), Lijana(Šach) a jako poslední Valeriana(Antonín Lukášek). Koncem června vyhrál menší dostih, před Valdemar(Hermansdorferová), Symplex(Šach), Ikaros(Drlík), Lijana(Krejčí) a dalšími. V červenci byl v poli šesti koní pátý, když zvítězila skvělá napajedelská Lira(Huleš), která tímto vítězstvím zahájila sérii svých úspěchů, druhý byl Espadron(Havelka), třetí současně Crapom(Hermansdorferová) a Móro(Košťál), poslední byla Mangusta(Šach). Třetího prvenství v sezóně dosáhl koncem srpna, když velmi lehce o sedm délek porazil Valerianu(Havelka), další místa získali Lijana(Šach), Litograf(Hermansdorferová) a Valdemar(Kříž). Koncem října v silně obsazeném supervytrvaleckém dostihu byl poražen pěticí Caramel(Šusta), Metropol(Václav Kučera), Losonc(Košťál), Lijana(Šach) a Asjav(Minařík), nechal za sebou kromě jiných Crapoma(Drlík), Islanda(Polák Libor) a Silvery(Smolík). Začátkem listopadu jej v menším dostihu v poli pěti koní porazila o 8 kg méně zatížená Lijana(Šach), za sebou nechal trojici Crapom(Záveský), Island(Jiří Hurt) a Dakar(Václav Kučera). Na závěr sezóny byl pátý za Quintal(Šach), Caramel(Šusta), Esso(Minařík) a Seal(Fedorowicz), za sebou nechal Crapoma(Záveský), Metropola(Václav Kučera) a další. Na GH byl hodnocen s 87,5 kg jako třetí mezi pětiletými, za stájovými kolegy Espadron(92 kg) a Doncaster(90 kg), stejně měl i nejlepší čtyřletý Svahim, nejlepšími tříletými byli Lira(96 kg), Quintal(95 kg), Derby vítěz Seal(93,5 kg), Toxin(93 kg) a vyšší hodnocení měli ještě další St.st.Tochovice(trenér Josef Kolátor) Praha 2400m Velká dubnová cena Bednář Petr Praha 2400m Cena časopisu Beseda naší vesnice Bednář Petr Praha 2800m Cena osvobození Bednář Petr Praha 2800m Zlatý pohár Bednář Petr Praha 2800m Cena Calypsa Bednář Petr Praha 2200m Cena 30.výročí SNP Kolátorová Hilda Praha 2400m Cena deníku Lidová demokracie Bednář Petr Praha 3400m Velká cena Turf-clubu Kolátorová Hilda Praha 1800m Cena Čajky Bednář Petr 5 Na úvod se umístil pátý, více jak deset délek za vítězným stájovým druhem Espadronem(Kolátorová), místa dále získali Metropol(Václav Kučera), Crapom(Oškrkaný) a Vinettou v sedle s krásnou Boženkou Pejdlovou. V poli poražených byli další výborní starší, Jupiter II(Pechát), Caramel(Drlík) a Quintal(Šach). Pátý byl i o dva týdny později, za starými známými Crapom(Pejdlová), Quintal(Šach), Espadron(Kolátorová) a Metropol(Václav Kučera), za sebou nechal výborné Hugben(Minařík) a Caramel(Drlík).

6 Poté konečně zvítězil, když v poli sedmi koní za sebou nechal Vinettou(Košťál), Quintal(Šach), Caramel(Drlík), Vlhík(Smolík), Metropol(Václav Kučera) a poslední byl překvapivě nejvyšší hmotnost(61 kg) nosící Crapom(Huleš). Ve Zlatém poháru o měsíc později byl čtvrtý, za Crapom(Smolík), Espadron(Kolátorová) a Hugben(Minařík), za sebou nechal šamorínskou dvojici Caramel(Drlík) a Konvence(Dolejší). Ve výběrovém dostihu pro MM v Berlíně byl poslední, když jej porazili Hugben(Minařík), Caramel(Šusta), Espadron(Kolátorová), Quintal(Huleš), Crapom(Smolík) a Vinettou(Drlík). Koncem srpna v poli třinácti koní vybojoval pěkné druhé místo, i když jej dělilo deset délek od vítězné Quintal(Šach). Místa získal ještě Izsó(Jiří Hurt), Lotty(Ivana Havelková) a Čumika(Minařík) a v poli poražených skončili zajímaví Buda(Nikolai), Crapom(Hermansdorferová), Dýmka II(Dolejší) a další. O týden později se neumístil, když nosil nejvíce(62 kg), zvítězila tříletá Bledila(Minařík), před Izsó(Jiří Hurt), Vitamin(Košťál), Vinettou(Hermansdorferová) a Kirké(Krejčí). Favorizovaná Quintal(Šach) zůstala na startu. Koncem října byl v poli sedmi koní šestý, zvítězil Caramel(Šusta), před Novgorod(Huleš), Bledila(Kunčar), Locarno(Košťál) a Austria(Šach). Se sezónou se rozloučil pátým místem za Vitamin(Hermansdorferová), Espadron(Kolátorová), Vagram(Fedorowicz) a Valentina(Smolík), poslední zde byl Crapom(Šusta). Na GH byl hodnocen 78 kg a zdaleka nepatřil mezi nejlepší starší koně St.st.Tochovice(trenér Josef Kolátor) Praha 2200m Cena Zákup Kolátorová Hilda Praha 2600m Cena Šamorína Kolátorová Hilda Praha 2600m Cena Nemošic Kolátorová Hilda Praha 2600m Cena Pragoflory Kolátorová Hilda Praha 2800m Cena Calypsa Kolátorová Hilda Praha 2400m Cena n.p. Tosta Aš Kolátorová Hilda Praha 2400m Cena Dióspuszty Kolátorová Hilda Praha 3400m Velká cena Turf-clubu Kolátorová Hilda 7 Debut mu vynesl třetí místo za Locarno(Huleš) a Adria(Krejčí), za sebou nechal málo významné rovinové koně, nejlepším byl šestý Capitol(Šusta). Koncem května si o místo pohoršil, když úspěšnějšími v dostihu byli Locarno(Huleš), Dýmka II(Pechát) a Caramel(Drlík). O dva týdny později byl pátý, za Dýmka II(Pechát), Vagram(Záveský), Caramel(Drlík) a Capitol(Košťál). V polovině července zvítězil, před Mayor(Košťál), Vagram(Fedorowicz), Caramel(Drlík) a Sapporo(Smolík). Koncem téhož měsíce v poli čtyř koní získal třetí peníze za Locarno(Huleš) a Lakmus(Smolík), poslední byl Vinettou(Hermansdorferová). V září v poli pěti koní získal znovu třetí místo, za Vagram(Huleš) a Caramel(Šusta), za sebou nechal dvojici Capitol(Košťál) a Vinettou(Pejdlová). Týden poté se neumístil. Zvítězila Lombardie(Šach), před Crocus(Hermansdorferová), Mayor(Winter), Sapporo(Smolík) a Esta(Pechát). Sezónu zakončil v početně obsazeném dostihu sedmým místem. Zvítězila ze SSSR importovaná pravá sestra skvělých hřebců Elfast a Eten, Esta(Pechát), před Vind(Drlík),

7 Caramel(Šusta), Lincoln(Oškrkaný), Szitakötö(Minařík), Fantom(Antonín Lukášek), za sebou nechal výborné Mayor(Krejčí), Lakmus(Hermansdorferová), který nosil 66 kg, Vagram(Bednář), Locarno(Huleš) a Oxford(Pavlech) St.st.Židlochovice(trenér Václav Chaloupka) Šamorín 3200m Cena Hrušova Chaloupka Václav Šamorín 3800m Cena Dunajské Stredy Chaloupka Václav Bratislava 4200m Velká starohájská steeplechase Chaloupka Václav Olomouc 4000m Velká olomoucká steeplechase Chaloupka Václav Pardubice 5500m Steeplechase Koroka Chaloupka Václav ZN Bratislava 5000m Velká jesenná cena Bratislavy Chaloupka Václav Pardubice 4000m Cena Vltavy Chaloupka Václav 1 Před sezónou změnil majitele a začal se už jako osmiletý specializovat na překážkové dostihy. Svůj debut ve steeplechase hned proměnil ve vítězství, když po tuhém boji zvítězil o pouhou polovinu délky, před starým známým z Velké Chuchle, domácím šamorínským Capitolem(Vokalík), který taktéž na překážkách debutoval. Místa dále získali Dalamber(Hytych), Sabena(Bartoněk) a Galas(Peťko). I další start na téže dráze byl vítězný, tentokráte zvítězil jistě o čtyři délky před klisnou Vesita(Mlčúch) a místa získali Čarodějka(Buráň), Ircel(Březík) a před časem na rovině skvělý Maďar Iskariot(Fialka). V prvním těžším dostihu byl třetí, za výbornými Bledax(Jiří Kasal) a Golub(Vokalík), za sebou nechal velmi dobré Galop(Pindur) a Leopard(Pařízek). V Olomouci zvítězil v hlavním dostihu, současně s Continentalem(Borusík), místa pak za nimi získali Marianka(Vokalík), Solux(Fuksík) a Evglena(Hytych). Koncem srpna pak v Pardubicích ztratil v průběhu dostihu jezdce a nedokončil. Zvítězil Punč(Liebich), před Continental(Borusík), Kyb(Kuchovský), Solux(Fuksík) a Evglena(Vokalík). V Bratislavě pak po tuhém boji o krk zvítězil, před Capitol(Roland Petrlík), dále Bledax(Jiří Kasal), Galas(Peťko) a Szféra(Suchovský). Dostih kromě jiných nedokončil také v této sezóně na překážkách začínající Caramel(Vokalík). V Pardubicích se pak zapsal na listinu vítězů prestižní Ceny Vltavy, která byla v té době tradiční přehlídkou kandidátů na start ve Velké pardubické v dalších ročnících, Cena Labe se tehdy ještě vypisovala pouze pro polokrevníky. Místa získali Marianka(Roland Petrlík), bulharský Silvester(Nedělko Milev), Lippiza(Kafka) a Evglena(Hytych). Na GH byl hned prvním rokem se 78,5 kg hodnocen jako čtvrtý nejlepší steepler, za premianty Velké pardubické, když Limit měl 80 kg, Punč 79,5 kg a Mor 79 kg St.st.Židlochovice(trenér Václav Chaloupka) Bratislava 3400m Cena osvobození Bratislavy Chaloupka Václav Pardubice 4500m Steeplechase města Pardubice Chaloupka Václav Praha 4200m Velká pražská steeplechase Chaloupka Václav Pardubice 6900m Velká pardubická Chaloupka Václav 1 První start do nové sezóny proměnil ve vítězství, když po tuhém boji o pouhý nos porazil Anilina(Mlčúch), daleko třetí byl Caramel(Hytych), další proběhli cílem v pořadí Veverka(Bambuch), Mohamed(František Held) a Lancaster(Vokalík). Poslední jmenovaní v průběhu dostihu vybočili a zdrželi se.

8 V Pardubicích pak byl druhý, čtyři délky za vítězným Capitol(Vokalík), další pořadí bylo Punč(Liebich), Floret(Baráček), Nuget(Jan Novák), polokrevný netolický Úskok(Jiří Kasal) a Harcena(Palička). Druhý byl i o měsíc později ve Velké Chuchli, když lehce o tři délky zvítězil skvělý a nadějný pětiletý Azat(František Held), daleko třetí byl Maršál(Grassl) a čtvrtý Lian Nel(František Vocásek). Nedokončil Mohamed(Zlatník). Sezónu zakončil v říjnu vítězstvím ve Velké pardubické, když druhý byl pět délek zpět Flang(Miroslav Kantek) a další proběhli cílem v pořadí bulharský Silvester(Nedělko Milev), Floret(Baráček), Dafné(Jiří Chaloupka) a další. Na GH byl společně s Azatem hodnocen s 80 kg jako nejlepší steepler St.st.Židlochovice(trenér Václav Chaloupka) 1.07.Bratislava 5000m Velká starohájská steeplechase Chaloupka Václav Z V další sezóně se hned ve svém prvním vystoupení zranil a dostih nedokončil. Vítězství získal Continental(Borusík), před Habr(Matulík) a Mohyl(Vladimír Vinklárek). Cílem dostihu proběhl jako první Azat(František Held), ale pro nedodržení kurzu byl diskvalifikován St.st.Židlochovice(trenér Václav Chaloupka) 9.05.Pardubice 3200m Steeplechase Přelouče Chaloupka Václav Pardubice 3600m Steeplechase Mora Chaloupka Václav Z O rok později se představil hned začátkem května v Pardubicích. Byl druhý, když o jednu a půl délky zvítězila benešovská Lippiza(Gutvirt), další proběhli cílem v pořadí Kolon(Knápek), Batu Chan(Zobal), Vitamin(Samšiňák) a Le Havre(Liebich). V polovině srpna pak v Pardubicích dostih nedokončil, když byl zadržen. V poli pouhé čtveřice koní zvítězil třeboňský Nord(Kreuzer), před Lecitinem(Lindovský). Jeho zranění bylo zřejmě natolik závažné, že se již více na dráze neobjevil.

FESTIVAL, hnědák,val.,pol., nar.1974, po Blatec-Fantasie

FESTIVAL, hnědák,val.,pol., nar.1974, po Blatec-Fantasie FESTIVAL, hnědák,val.,pol., nar.1974, po Blatec-Fantasie Začal běhat jako čtyřletý, všechny starty byly ve steeplechase nebo steeplechase cross country. Celkem startoval 51x, z toho 13x zvítězil. Zpočátku

Více

NESTOR nar. 1959, hnědák, polokrevný valach, po Div-Nensi

NESTOR nar. 1959, hnědák, polokrevný valach, po Div-Nensi NESTOR nar. 1959, hnědák, polokrevný valach, po Div-Nensi Na dostihové dráze se poprvé objevil až jako pětiletý, což u polokrevníků, kteří nestartovali v rovinových dostizích, není nic neobvyklého a běhal

Více

VALENCIO, tm.hnědák,val., nar.13.4.1977, po Seal-Vasilka(Biskaj)

VALENCIO, tm.hnědák,val., nar.13.4.1977, po Seal-Vasilka(Biskaj) VALENCIO, tm.hnědák,val., nar.13.4.1977, po Seal-Vasilka(Biskaj) Narodil se na Valašsku v JZD Velké Karlovice. Jako roček odešel do Lysé nad Labem do péče trenéra Jaroslava Mládka. Zde byl ještě v dubnu

Více

MOR(Masis-Mora) hnědák, narozený 19.3.1964 v Hřebčíně Napajedla

MOR(Masis-Mora) hnědák, narozený 19.3.1964 v Hřebčíně Napajedla MOR(Masis-Mora) hnědák, narozený 19.3.1964 v Hřebčíně Napajedla Caissot City Twilight M A S I S Ut Majeur Mamuška Mák Ladro Gradivo Grafenkrone M O R A Apelle Spring Morning Sunrising Narodil se jako šestý

Více

MOCNÁ nar.1958, hnědka po Masis-Morava

MOCNÁ nar.1958, hnědka po Masis-Morava MOCNÁ nar.1958, hnědka po Masis-Morava Narodila se v roce 1958 v Napajedlích. Byla zakoupena pro Státní statek Benešov za 15.000,- Kčs jako nejlacinější hříbě ročníku. Jako dvouletá byla pro svůj abnormální

Více

KORAN hnědák, nar. 2. 2.1951 v Hřebčíně Napajedla, po Gradivo-Korouhev(Simson)

KORAN hnědák, nar. 2. 2.1951 v Hřebčíně Napajedla, po Gradivo-Korouhev(Simson) KORAN hnědák, nar. 2. 2.1951 v Hřebčíně Napajedla, po Gradivo-Korouhev(Simson) Za svoji dostihovou kariéru startoval celkem 86x, 40x zvítězil a 31x se umístil. Patřil ke špičce již na rovině. Řadil se

Více

ŽELEZNÍK, ryzák, val., nar , po Zigeunersohn-Želatina(Le Loup Garou)

ŽELEZNÍK, ryzák, val., nar , po Zigeunersohn-Želatina(Le Loup Garou) ŽELEZNÍK, ryzák, val., nar.29.4.1978, po Zigeunersohn-Želatina(Le Loup Garou) Narodil se v Hřebčíně Graditz v NDR, kam byla v rámci chovatelské spolupráce jeho matka v majetku PP Šamorín na pět roků umístěna.

Více

SALVATOR. Dostihová kariéra

SALVATOR. Dostihová kariéra SALVATOR Hřebec se narodil v Německu, později byl prodán do Pardubic, kde prodělal skokanskou přípravu. Potom jej koupil pan Werner a kůň odešel na Moravu. V roce 1947 vyhrál Velkou olomouckou steeplechase.

Více

UNKAS (dříve Der Ueberwinder) dostihová kariéra

UNKAS (dříve Der Ueberwinder) dostihová kariéra UNKAS (dříve Der Ueberwinder) dostihová kariéra 1943 Stáj Anneta(trenér Richard Richter) 19.09. Praha 1800m Pardubická cena Dannegger Artur 1 03.10. Praha 1600m Cena Děvína Bollow H. 1 10.10. Praha 1400m

Více

REGISTANA(GER) dostihová kariéra

REGISTANA(GER) dostihová kariéra REGISTANA(GER) dostihová kariéra Na dostihové dráze debutovala jako tříletá, ještě v rodném Německu. Dvakrát zde startovala v rovinových dostizích a jednou v dostihu přes proutěné překážky. Všechno v menších

Více

Překážkové dostihy nejen v roce 2018

Překážkové dostihy nejen v roce 2018 Překážkové dostihy nejen v roce 2018 Statistika přednesená na valném shromáždění České asociace steeplechase v sobotu 8. prosince 2018 v Pardubicích Petr Malík Počet dostihů, koní a startů Rok 2017 Česká

Více

CZ.1.07/1.5.00/ Digitální učební materiály III/ 2- Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

CZ.1.07/1.5.00/ Digitální učební materiály  III/ 2- Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název školy: Číslo a název projektu: Číslo a název šablony klíčové aktivity: Označení materiálu: Typ materiálu: Předmět, ročník, obor: STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA a STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ, Česká Lípa, 28.

Více

JOCKEY CLUB ČESKÉ REPUBLIKY Radotínská 69 - Velká Chuchle Praha 5 a. ČESKÁ ASOCIACE STEEPLECHASE Box Pražská Pardubice

JOCKEY CLUB ČESKÉ REPUBLIKY Radotínská 69 - Velká Chuchle Praha 5 a. ČESKÁ ASOCIACE STEEPLECHASE Box Pražská Pardubice JOCKEY CLUB ČESKÉ REPUBLIKY Radotínská 69 - Velká Chuchle - 159 00 Praha 5 a ČESKÁ ASOCIACE STEEPLECHASE Box 145 - Pražská 607-530 02 Pardubice Praha 2017 Pokyny pro pořádání překážkových dostihů v roce

Více

Linie H se odvozuje od klisny HUMENNÉ, která je u dnešních plaváků ve IV. generaci.

Linie H se odvozuje od klisny HUMENNÉ, která je u dnešních plaváků ve IV. generaci. VÝLET DO MINULOSTI NAŠEHO PŘEKÁŽKOVÉHO TURFU Před padesáti lety se 14. června v roce 1959 běžela ve Velké Chuchli zajímavá steeplechase, Cena Koles na 320 Na startu se sešlo osm koní a jezdců z toho tři

Více

ROK odebráno vzorků negativní pozitivní moč krev 2004 59 59 0 41 18 2005 71 70 1 42 29 2006 66 65 1 47 19 2007 51 (dva vzorky neanalyzovány) 49 0 32 19 2008 64 63 1 22 42 2009 65 65 0 28 37 2010 57 (jeden

Více

JOSEF VÁŇA. Josef Váňa je český dostihový jezdec a trenér.

JOSEF VÁŇA. Josef Váňa je český dostihový jezdec a trenér. JOSEF VÁŇA Josef Váňa je český dostihový jezdec a trenér. S osmi vítězstvími ve Velké pardubické a s mnoha dalšími jezdeckými a trenérskými úspěchy, ke kterým patří více než 250 předních umístění na prestižních

Více

Stejně jako v minulých letech i pro sezónu 2014 vyhlásil Český střelecký svaz pro střelce z předovek Českou střeleckou ligu ve sportovní střelbě z

Stejně jako v minulých letech i pro sezónu 2014 vyhlásil Český střelecký svaz pro střelce z předovek Českou střeleckou ligu ve sportovní střelbě z Stejně jako v minulých letech i pro sezónu 2014 vyhlásil Český střelecký svaz pro střelce z předovek Českou střeleckou ligu ve sportovní střelbě z perkusních revolverů, perkusních, křesadlových a doutnákových

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI JK LOŠTICE ZA ROK ) SPORTOVNÍ A REPREZENTAČNÍ ČINNOST - Účast na závodech 2) POŘADATELSKÁ ČINNOST

ZPRÁVA O ČINNOSTI JK LOŠTICE ZA ROK ) SPORTOVNÍ A REPREZENTAČNÍ ČINNOST - Účast na závodech 2) POŘADATELSKÁ ČINNOST ZPRÁVA O ČINNOSTI JK LOŠTICE ZA ROK 2015 JK Loštice byl v roce 2015 velmi aktivní. 1) SPORTOVNÍ A REPREZENTAČNÍ ČINNOST - Účast na závodech 2) POŘADATELSKÁ ČINNOST Sportovní činnost účast na závodech Zúčastnili

Více

Český halový pohár z pohledu SDH Lhenice

Český halový pohár z pohledu SDH Lhenice Český halový pohár z pohledu SDH Lhenice Předtím, než začnu psát o jednom konkrétním závodu Českého halového poháru, rád bych vzpomněl na ty, které tomu ostravskému předcházely a shrnul výkony všech lhenických

Více

Profil jezdce. 1.Adam Lacko

Profil jezdce. 1.Adam Lacko Adam Lacko 1.Adam Lacko Profil jezdce Datum narození: 24. září 1984 Místo narození: Čeladná, Česká Republika Národnost: česká Váha: 85 kg Výška: 186 cm Povolání: závodní jezdec První start: 1994, motokáry

Více

Čeští hráči na olympiádě v Tromso 2014

Čeští hráči na olympiádě v Tromso 2014 Čeští hráči na olympiádě v Tromso 2014 Uvádíme krátké medailonky hráčů, kteří nás budou reprezentovat na letošní šachové olympiádě v Tromsö. Jako nehrající kapitán povede tým velezkušený Vlastimil Jansa

Více

Mistrovství středočeského kraje v kuželkách

Mistrovství středočeského kraje v kuželkách Mistrovství středočeského kraje v kuželkách Ve dnech 18.-19. února proběhlo na kuželně KK Akuma Kosmonosy Mistrovství Středočeského krajského kuželkářského svazu kategorie mužů v disciplíně 2 x 120HS.

Více

Život města Vysoké Mýto Pátek, 06 Duben :17

Život města Vysoké Mýto Pátek, 06 Duben :17 Ve čtvrtek 5. dubna odpoledne se konalo ve Vysokém Mýtě historicky první kolo Českého poháru ve stolním tenise. Vysokomýtským byl nalosován oddíl z nedaleké Chrudimi, konkrétně TJ Sokol Chrudim, která

Více

Hráno 17. ledna. Seriál turnajů OFS zahájili starší žáci. Tradiční fotbalové turnaje žactva pořádané OFS Olomouc v hale gymnázia Hejčín

Hráno 17. ledna. Seriál turnajů OFS zahájili starší žáci. Tradiční fotbalové turnaje žactva pořádané OFS Olomouc v hale gymnázia Hejčín Hráno 17. ledna Seriál turnajů OFS zahájili starší žáci, odstartovala kategorie starších žáků. Do prvního turnaje nastoupili chlapci Litovle, Horky, Černovíra a Nových Sadů a Nemilan. Novosadští dokonce

Více

VELKÝ ÚSPĚCH JIŽNÍ MORAVY NA REPUBLIKOVÉM PŘEBORU ŠKOL

VELKÝ ÚSPĚCH JIŽNÍ MORAVY NA REPUBLIKOVÉM PŘEBORU ŠKOL VELKÝ ÚSPĚCH JIŽNÍ MORAVY NA REPUBLIKOVÉM PŘEBORU ŠKOL Historického úspěchu dosáhli reprezentanti našich škol na republikovém přeboru škol, když ve dvou kategoriích jsme dosáhli na medaile: v kategorii

Více

nimž se české týmy technicky zlepšily a také se toho mnoho dozvěděly o opravování chyb a rozhodování turnajů. V Olomouci soutěžilo dohromady osm týmů

nimž se české týmy technicky zlepšily a také se toho mnoho dozvěděly o opravování chyb a rozhodování turnajů. V Olomouci soutěžilo dohromady osm týmů Pony-games cup 2016 V letošním roce proběhl seriál soutěží, který byl určen dětem na ponících a byl pojmenován Pony-games cup 2016. Jeho celoročními sponzory byly firmy Equiservis a Fitmin, mediálním partnerem

Více

Občanské sdružení MTB Team Rychnov nad KnEžnou Cyklistický team STALAK DeVOSS Rychnov nad KnEžnou. Hodnocení sezóny 2014. www.stalak-devoss.

Občanské sdružení MTB Team Rychnov nad KnEžnou Cyklistický team STALAK DeVOSS Rychnov nad KnEžnou. Hodnocení sezóny 2014. www.stalak-devoss. Občanské sdružení MTB Team Rychnov nad KnEžnou Cyklistický team STALAK DeVOSS Rychnov nad KnEžnou Hodnocení sezóny 2014 www.stalak-devoss.cz Občanské sdružení MTB Team Rychnov nad Kněžnou Tým STALAK DeVOSS

Více

Dostihové závodiště Velká Chuchle & České derby: fakta & zajímavosti

Dostihové závodiště Velká Chuchle & České derby: fakta & zajímavosti Dostihové závodiště Velká Chuchle & České derby: fakta & zajímavosti Praha, 21. 6. 2018 Základní údaje Rozloha areálu: 500 000 m2 Délka dostihové dráhy: 2180 metrů Šířka dráhy: 17 24 metrů Délka cílové

Více

PROPOZICE NA JEZDECKÝ A HOBBY DOSTIHOVÝ DEN VE VELKÉM ÚJEZDĚ

PROPOZICE NA JEZDECKÝ A HOBBY DOSTIHOVÝ DEN VE VELKÉM ÚJEZDĚ PROPOZICE NA JEZDECKÝ A HOBBY DOSTIHOVÝ DEN VE VELKÉM ÚJEZDĚ Obecná ustanovení: ZÁKLADNÍ ÚDAJE akce Hobby dostihového a jezdeckého sportovního klubu, Jezdeckého klubu Radkova Lhota z.s. a sponzorů, HOBBY

Více

Dvě první místa pro Radbuzáky v hlavních disciplínách Velké ceny města Plzně.

Dvě první místa pro Radbuzáky v hlavních disciplínách Velké ceny města Plzně. Dvě první místa pro Radbuzáky v hlavních disciplínách Velké ceny města Plzně. Plavci ze 14 Českých plaveckých klubů v sobotu 7. října 2017 soutěţili v bazénu SK Radbuza Plzeň u příleţitosti konání 39.

Více

Zápis ze schůze valné hromady spolku Sportovní plavecký klub Delfín Jičín

Zápis ze schůze valné hromady spolku Sportovní plavecký klub Delfín Jičín Zápis ze schůze valné hromady spolku Sportovní plavecký klub Delfín Jičín Dne 18. 4. 2017 proběhla od 18:30 hod. v prostorách galerie Aquacentra v Jičíně schůze valné hromady spolku Sportovní plavecký

Více

123. Deutsches Traber Derby pro favorita Mister F Daag v rekordním čase

123. Deutsches Traber Derby pro favorita Mister F Daag v rekordním čase 123. Deutsches Traber Derby pro favorita Mister F Daag v rekordním čase Poslední desetiletí často bývá nejvýznamnější německý dostih, Deutsches Traber Derby, v režii nizozemských jezdců, trenérů a majitelů.

Více

VÝSLEDKY SPORTOVNÍ ČINNOSTI TÝMU PALMIMOTORSPORT

VÝSLEDKY SPORTOVNÍ ČINNOSTI TÝMU PALMIMOTORSPORT VÝSLEDKY SPORTOVNÍ ČINNOSTI TÝMU PALMIMOTORSPORT 2009 Vážení partneři automobilového týmu Palmimotorsport, Dovolte, abychom Vás seznámil s výsledky jezdců týmu PALMIMOTORSPORT v jeho automobilové a sportovní

Více

PROPOZICE 2017 POZVÁNKA DO BERLÍNA

PROPOZICE 2017 POZVÁNKA DO BERLÍNA PROPOZICE 2017 POZVÁNKA DO BERLÍNA hoppegarten.com Termínová listina 2017 NEDĚLE 2. DUBNA Listed, 4 leté a starší klisny, 27 000, 1600 m VELIKONOČNÍ NEDĚLE 16. DUBNA Listed, 4 letí a starší, 27 000, 2000

Více

Jan Charouz. Datum narození: 17. července 1987. Místo narození: Praha, Česká republika. Národnost: česká. Bydliště: Praha. Rodinný stav: svobodný

Jan Charouz. Datum narození: 17. července 1987. Místo narození: Praha, Česká republika. Národnost: česká. Bydliště: Praha. Rodinný stav: svobodný Jan Charouz Datum narození: 17. července 1987 Místo narození: Praha, Česká republika Národnost: česká Bydliště: Praha Rodinný stav: svobodný První závod: 1995 Tovární jezdec Aston Martin Racing v Le Mans

Více

Hodnocení sezony 2010 v brokové disciplině SKEET

Hodnocení sezony 2010 v brokové disciplině SKEET Hodnocení sezony 2010 v brokové disciplině SKEET Střeleckou sezonu jsme zahájili soustředěním: Dukla ASO Hradec Králové Kypr 1.1.- 30.3.2010 Zúčastnění: Jahodová Libuše Novota Jakub Málek Jakub Hošna Matěj

Více

ž. Martina Havelková 2

ž. Martina Havelková 2 Výsledky ze dne 06.01 - Brno stav dráhy:.9 (pevná) 1. dostih, start 14:0 1163 Cena firmy KUBÍK ZETOR a MATKOV s.r.o. Rovina IV.kat. - 1400 m, handicap, 3letí a starší 30.000 Kè (15000-6900 - 4500-100 -

Více

Historie vozů Škoda Fabia WRC - vůz č. 17

Historie vozů Škoda Fabia WRC - vůz č. 17 Historie vozů Škoda Fabia WRC - vůz č. 17 Autor: Standa standak Komínek, 15. 7. 2008 13:34 Druhým vozem Škoda Fabia WRC, který si svoji premiéru odbyl na Německé rally 2005, byl vůz s pořadovým číslem

Více

Doplňující ustanovení v dostihovém provozu pro rok 2015

Doplňující ustanovení v dostihovém provozu pro rok 2015 Doplňující ustanovení v dostihovém provozu pro rok 2015 1. Obecné podmínky: a) Tato Doplňující ustanovení byla vydána k doplnění ustanovení Dostihového řádu o pořádání dostihů dne 30.01.2015 b) Cvalové

Více

TISKOVÁ ZPRÁVA slavnostní vyhlášení výsledků jubilejního 60. ročníku ankety SPORTOVEC ROKU 2018

TISKOVÁ ZPRÁVA slavnostní vyhlášení výsledků jubilejního 60. ročníku ankety SPORTOVEC ROKU 2018 TISKOVÁ ZPRÁVA 21. 12. 2018 slavnostní vyhlášení výsledků jubilejního 60. ročníku ankety SPORTOVEC ROKU 2018 SPORTOVEC ROKU 2018 PRAHA 21. prosince 2018 - Slavnostní vyhlášení výsledků novinářské ankety

Více

VÍTĚZOVÉ ODBORNÉ ANKETY OSOBNOSTI PONY SPORTU 2011 I ONI JEDNOU ZAČÍNALI, I ONI BYLI JEDNOU NA STARTU, Bulletin 3-2012. Honza MATUŠKA WWW.PONYEUWEB.

VÍTĚZOVÉ ODBORNÉ ANKETY OSOBNOSTI PONY SPORTU 2011 I ONI JEDNOU ZAČÍNALI, I ONI BYLI JEDNOU NA STARTU, Bulletin 3-2012. Honza MATUŠKA WWW.PONYEUWEB. Bulletin 3-2012 VÍTĚZOVÉ ODBORNÉ ANKETY OSOBNOSTI PONY SPORTU 2011 I ONI JEDNOU ZAČÍNALI, I ONI BYLI JEDNOU NA STARTU, SNAŽ SE A NASLOUCHEJ A MŮŽEŠ ZDE BÝT I TY! Honza MATUŠKA WWW.PONYEUWEB.CZ 11.2.2012

Více

Zpravodaj č. 1 - Senior liga 2018 Jičín

Zpravodaj č. 1 - Senior liga 2018 Jičín Zpravodaj č. 1 - Senior liga 2018 Jičín 1. 2. 2018 Počet družstev pro letošní sedmý ročník Seniorligy se opět rozšířil, už na 12. Nováčky jsou družstva z Vrchlabí a Červeného Kostelce. Hned první kolo

Více

Memoriál Bedřicha Šupčíka 2012 XVIII. ročník

Memoriál Bedřicha Šupčíka 2012 XVIII. ročník Memoriál Bedřicha Šupčíka 2012 XVIII. ročník Letošní sezónu se nejstarší šplhačský závod konal netradičně 8. května, tradičně v příbramské Sokolovně. Pozměněný termín byl zvolen kvůli sladění závodu s

Více

Ve školním kole dějepisné soutěže zvítězily studentky ze třídy 5. A

Ve školním kole dějepisné soutěže zvítězily studentky ze třídy 5. A Ve školním kole dějepisné soutěže zvítězily studentky ze třídy 5. A Dne 15. března 2017 proběhlo za účasti 17 studentů sdružených do 6 týmů školní kolo Dějepisné soutěže gymnázií ČR a SR. Tato dějepisná

Více

LOKET 3 3 5 ÚSTÍ NAD LABEM ČESKÉ BUDĚJOVICE PRAHA MĚLNÍK 4 5 TELČ 8 PARDUBICE HRADEC KRÁLOVÉ 6 BRNO SVITAVY 6 7 8 OLOMOUC 9 9 10 OSTRAVA LOKET 3 3 5 ÚSTÍ NAD LABEM ČESKÉ BUDĚJOVICE PRAHA MĚLNÍK 4 5 TELČ

Více

Daniela Zábojníková a Patrik Bída

Daniela Zábojníková a Patrik Bída Staronový král a nová královna V loňském roce se ve spolupráci Šachového oddílu Kunovice a obou kunovických škol uskutečnil první ročník turnaje nazvaného O šachového krále a královnu Kunovických škol.

Více

Výsledky volebních stran se ziskem mandátů krajského zastupitelstva v roce v tom okres Moravskoslezský Frýdek-

Výsledky volebních stran se ziskem mandátů krajského zastupitelstva v roce v tom okres Moravskoslezský Frýdek- Historie voleb do zastupitelstva Moravskoslezského kraje V průběhu 1. pololetí 2000 přijal Parlament ČR nový zákon o volbách do zastupitelstev krajů a dne 12. listopadu 2000 se tak v ČR uskutečnily první

Více

Zpravodaj č. 6 - Senior liga 2019 B Jičín

Zpravodaj č. 6 - Senior liga 2019 B Jičín Zpravodaj č. 6 - Senior liga 2019 B Jičín 22. 5. 2019 Je dohráno, poslední série zápasů, která míchala celkovým pořadím ve skupině, skončila pro domácí 4:2. Až dnešní poslední zápas HKB Hořice určil konečný

Více

TJ Dobřany : TJ Jiskra Hazlov

TJ Dobřany : TJ Jiskra Hazlov Výsledkový servis: TJ Dobřany - TJ Jiskra Hazlov 6:2 1151-1039 14.02. TJ Jiskra Šabina - SKK Rokycany 7:1 1082-1019 14.02. TJ Baník Stříbro - TJ Slovan Karlovy Vary 8:0 1219-1155 14.02. TJ Lokomotiva Cheb

Více

Konverzační soutěž v angličtině 2016 školní kolo

Konverzační soutěž v angličtině 2016 školní kolo Konverzační soutěž v angličtině 2016 školní kolo V úterý 26. 1. proběhlo školní kolo tradiční anglické konverzační soutěže kategorií II.B (nižší gymnázia) a III.A (střední školy). Letos se setkalo celkem

Více

Přehled akcí SCHČT v roce 2017

Přehled akcí SCHČT v roce 2017 Přehled akcí SCHČT v roce 2017 BŘEZEN 2017 DATUM ČAS AKCE OBLAST MÍSTO KONÁNÍ ODPOVĚDNÁ OSOBA KONTAKT 10.2. 8 Prezentace plemenných hřebců a Školení vedoucích smluvních stanic Tlumačov ZH Tlumačov Ing.

Více

b) Vývoj návštěv a počtu zobrazených stránek na webu ČRo období:

b) Vývoj návštěv a počtu zobrazených stránek na webu ČRo období: a) RADIO PROJEKT: základní výsledky výzkumu období: 1.1.2017 30.6.2017 výsledky zveřejněny dne 9. 8. 2017 ČRo, Výzkum a analytika b) Vývoj návštěv a počtu zobrazených stránek na webu ČRo období: 1.1.2017

Více

b) Vývoj návštěv a počtu zobrazených stránek na webu ČRo období:

b) Vývoj návštěv a počtu zobrazených stránek na webu ČRo období: a) RADIO PROJEKT: základní výsledky výzkumu období: 1. 7. 2016 17. 12. 2016 výsledky zveřejněny dne 8. 2. 2017 ČRo, Výzkum a analytika b) Vývoj návštěv a počtu zobrazených stránek na webu ČRo období: 1.

Více

VRONSKY - zkrácené schéma rodiny

VRONSKY - zkrácené schéma rodiny VRONSKY - zkrácené schéma rodiny FIELDMISTRESS(1908 Uncle Mac-Orion Mare) VALENCIA(1925 Wallenstein) VALUTA(1934 Simson) - vítězka Svatováclavské ceny VATRA(1941 Try Well) - druhá v Derby VANDA(1950 Gradivo)

Více

Turnaj mladšího dorostu U /2018

Turnaj mladšího dorostu U /2018 ************************************** MEMORIÁL VLASTISLAVA MAREČKA ČESKÝ POHÁR MLADŠÍHO DOROSTU **************************** Turnaj mladšího dorostu U 16 2017/2018 X.. ROČNÍK Tři fáze turnaje: - základní,

Více

Popularita hejtmanů sběr: ,7% 34,2% 48,0% 57,0% 58,2% 48,8% 48,4% 49,6% 44,8% 68,6% 68,8% 49,0% 50,0% n= ,1%

Popularita hejtmanů sběr: ,7% 34,2% 48,0% 57,0% 58,2% 48,8% 48,4% 49,6% 44,8% 68,6% 68,8% 49,0% 50,0% n= ,1% 1 71 216 1151 1884? 1/6 Jaký máte vztah k Vašemu hejtmanovi? výstup: 100% skládaný sloupcový, řazeno sestupně podle hodnoty "oblíbený" 38,7% 34,2% 48,0% 57,0% 58,2% 48,8% 48,4% 49,6% 44,8% 68,6% 68,8%

Více

Jezdec: J a n D o s t á l Narozen: 27.12.1981. Bydliště: Okružní 910, 517 21 Týniště nad Orlicí. jezdec seriálu ČP Škoda OCTAVIA Cup 05

Jezdec: J a n D o s t á l Narozen: 27.12.1981. Bydliště: Okružní 910, 517 21 Týniště nad Orlicí. jezdec seriálu ČP Škoda OCTAVIA Cup 05 Jezdec: J a n D o s t á l Narozen: 27.12.1981 Bydliště: Okružní 910, 517 21 Týniště nad Orlicí jezdec seriálu ČP Škoda OCTAVIA Cup 05 Tým: ACA Autocentrála Hlučín Nový pohárový speciál vychází ze sériové

Více

Zpráva o činnosti sportovních oddílů T.J. Sokol Klášterec nad Orlicí

Zpráva o činnosti sportovních oddílů T.J. Sokol Klášterec nad Orlicí Zpráva o činnosti sportovních oddílů T.J. Sokol Klášterec nad Orlicí LYŽAŘSKÝ ODDÍL Lyžařský oddíl T.J. Sokol Klášterec vznikl před 100 lety, od 70. let minulého století se věnoval především běžeckému

Více

Úspěchy Soutěž Dance Cup Markvartice Taneční skupina roku region Most

Úspěchy Soutěž Dance Cup Markvartice Taneční skupina roku region Most Úspěchy 2018 1. Soutěž Dance Cup Markvartice 11.3. 2018 První krok do taneční sezóny 2018 završen úspěšně. Děti A Aliens 1.místo choreografie: Alena Karlovská JVK B Vibes of Africa 3.misto choreografie:

Více

Bedřich Ščerban 27. 7. 2015

Bedřich Ščerban 27. 7. 2015 Bedřich Ščerban 27. 7. 2015 Prezentace HC Dukla Jihlava,s.r.o. Historie Od roku 1956, kdy vzniklo hokejové mužstvo HC DUKLA JIHLAVA, uběhlo mnoho let. Převážnou část z této doby patřilo naše mužstvo mezi

Více

Kategorie sportovní kolektiv Blansko roku 2014

Kategorie sportovní kolektiv Blansko roku 2014 Kategorie sportovní kolektiv Blansko roku 2014 VZPĚRAČI BOSKOVICE, TJ SOUz Boskovice Trenér: Čestmír Sekanina Složení kolektivu: Lukáš Liška (kapitán), Petr Mareček, Miroslav Parolek, Ondřej Hovjacký,

Více

Čeští handicapovaní rybáři opět MISTŘI SVĚTA!

Čeští handicapovaní rybáři opět MISTŘI SVĚTA! Čeští handicapovaní rybáři opět MISTŘI SVĚTA! Budete-li tvrdit pardubickému rybáři, že na titul Mistra světa v plavané stačí nachytat pět kilo ryb, bude nejspíše nevěřícně kroutit hlavou. Na závodech,

Více

PROFIL MANAŽERA ( aktualizováno 31.12.2014 )

PROFIL MANAŽERA ( aktualizováno 31.12.2014 ) PROFIL MANAŽERA ( aktualizováno 31.12.2014 ) Manažerem sportovního klubu SC MARATHON PLZEŇ je zakladatel klubu Ing.Vlastimil ŠROUBEK ( nar. 21.8.1961 ), který po několikaleté přestávce začal po roce 2000

Více

ŠACHOVÉ SOUSTŘEDĚNÍ OLOMOUC

ŠACHOVÉ SOUSTŘEDĚNÍ OLOMOUC ŠACHOVÉ SOUSTŘEDĚNÍ OLOMOUC Jako každé Velikonoce se účastnila výprava našeho klubu olomouckého Turnaje přátelství, pořádaného Brněnskou šachovou školou formou devíti kol, jež se odehrají v rámci tří dnů.

Více

Legendární Bohumil Váňa

Legendární Bohumil Váňa Devětadvaceti zlatými medailemi z mistrovství světa a Bohumilem Váňou, druhým nejúspěšnějším hráčem celé historie světového stolního tenisu, se může mimo jiné pochlubit československý, respektive český

Více

Výsledky nejlepších sportovců v sezóně 2014/2015

Výsledky nejlepších sportovců v sezóně 2014/2015 Výsledky nejlepších sportovců v sezóně 2014/2015 Dunovský Jan - atletika - junioři MČR - 1. místo tyč 2. místo tyč hala Trenér - Miroslav Nosek Flamíková Pavlína - veslování - junioři MEJ - 4. místo párová

Více

OLYMPIJSKÝ VÍTĚZ Z FRENŠTÁTU POD RADHOŠTĚM

OLYMPIJSKÝ VÍTĚZ Z FRENŠTÁTU POD RADHOŠTĚM OLYMPIJSKÝ VÍTĚZ Z FRENŠTÁTU POD RADHOŠTĚM 4.2.1941 Frenštát pod Radhoštěm - 20.1.2012 Nový Jičín Český skokan na lyžích, olympijský vítěz a český lyžař století OBRÁZKY ZE ŽIVOTA JIŘÍHO RAŠKY Jiří Raška

Více

Náš Domov 52/2018. Srpen 2018

Náš Domov 52/2018. Srpen 2018 Náš Domov 52/2018 Srpen 2018 Srpen narozeniny budou slavit 7.8. Klustová Zdeňka 7.8.1942 76 let 7.8. Šolcová Marta 7.8.1922 96 let 13.8. Veselý Oldřich 13.8.1944 74 let 14.8. Tumová Irma 14.8.1926 92 let

Více

Vítězství VANČURY, PEŠATOVÉ a KELLERMANNA

Vítězství VANČURY, PEŠATOVÉ a KELLERMANNA Vítězství VANČURY, PEŠATOVÉ a KELLERMANNA V 57. ročníku rožnovských mezinárodních závodů ve skoku na lyžích, které uspořádal oddíl klasického lyžování TJ Rožnov p.r. v sobotu 27. června 2015 na svém největším

Více

Hodnocení třetího kola BWLN konané dne v Pardubicích.

Hodnocení třetího kola BWLN konané dne v Pardubicích. Hodnocení třetího kola BWLN konané dne 5.4.2014 v Pardubicích. V sobotu 5. dubna 2014 se v Pardubicích konalo M-ČR družstev BWLN 3. kolo. Začátek soutěže byl v 10.00 hod. a konec 16.00 hod. Soutěže družstev

Více

Praha - bytové prostory

Praha - bytové prostory Praha - bytové prostory Praha 1 Praha 2 Garsonka 3 690 000 13 500 2 630 000 12 500 Byt 2+1 6 700 000 20 000 3 900 000 17 000 Byt 3+1 9 900 000 22 000 5 600 000 18 000 Byt 4+1 10 110 000 30 000 7 000 000

Více

Hodnocení závodů Laguna Cup

Hodnocení závodů Laguna Cup Hodnocení závodů Laguna Cup Termín závodů: 25. března 2017 8:00 17:00 Místo závodů: Třebíč bazén 25m, 8 drah Trenér: Radka Štanclová V sobotu 25. Března 2017 Plavecký oddíl Laguna Třebíč pořádal již třetí

Více

PRESS KIT 2015. informace pro novináře a širokou veřejnost

PRESS KIT 2015. informace pro novináře a širokou veřejnost PRESS KIT 2015 České jezdecké federace informace pro novináře a širokou veřejnost Jezdecká sezona 2015 v disciplínách sdružených pod hlavičku České jezdecké federace zahrnuje celou řadu zajímavých akcí

Více

Jedinou puškařkou je stále Tereza Bursíková z SSK Sporck Stará Lysá. Se svou vojenskou perkusní

Jedinou puškařkou je stále Tereza Bursíková z SSK Sporck Stará Lysá. Se svou vojenskou perkusní Česká střelecká liga z předovek pro rok 2016 ve sportovní střelbě z perkusních revolverů, perkusních, křesadlových a doutnákových pistolí a pušek včetně perkusních brokovnic, organizovaná Českým střeleckým

Více

Zpráva odboru Rybolovné techniky za rok 2017

Zpráva odboru Rybolovné techniky za rok 2017 Zpráva odboru Rybolovné techniky za rok 2017 Rok 2017 můžeme nazvat rokem přelomovým, protože prvně v historii středočeské rybolovné techniky jsme měli reprezentanty jak mezi juniory (Václav Calta), tak

Více

Anketa Golf Digest Hřiště roku 2009

Anketa Golf Digest Hřiště roku 2009 Anketa Golf Digest Hřiště roku 2009 Nejlepším hřištěm Česka minulého roku se stal Golf & Ski Resort Ostravice, který titul získal po první plné sezoně provozu. V internetové anketě Golf Digest Hřiště roku

Více

Úspěšné vystoupení studentů na Krajském kole soutěže EUROREBUS

Úspěšné vystoupení studentů na Krajském kole soutěže EUROREBUS Úspěšné vystoupení studentů na Krajském kole soutěže EUROREBUS O minulém víkendu se netradičně v Olomouci na Přírodovědecké fakultě Univerzity Palackého uskutečnilo Krajské kolo soutěže Eurorebus. Naše

Více

S v a z c h o v a t e l ů k o n í K i n s k ý c h. Zkušební řád koní Kinských

S v a z c h o v a t e l ů k o n í K i n s k ý c h. Zkušební řád koní Kinských Zkušební řád koní Kinských Zkušební řád obsahuje zásady a pravidla pro posuzování koní a hodnocení výkonnostních zkoušek, zásady pro jmenování hodnotitelů a složení hodnotitelských komisí. Hodnotitelem

Více

PRESS KIT Sezona2012/2013 30. kolo FC Vysočina Jihlava -SK Slavia Praha

PRESS KIT Sezona2012/2013 30. kolo FC Vysočina Jihlava -SK Slavia Praha PRESS KIT Sezona2012/2013 30. kolo FC Vysočina Jihlava -SK Slavia Praha 30. kolo Gambrinus ligy FC Vysočina Jihlava SK Slavia Praha 1.6. 2013, Stadion Jihlava 17:00 Rozhodčí: Jan Kalenda - Tomáš Kovařík,

Více

b) Vývoj návštěv a počtu zobrazených stránek na webu ČRo období:

b) Vývoj návštěv a počtu zobrazených stránek na webu ČRo období: a) RADIO PROJEKT: základní výsledky výzkumu období: 1.10.2017 31.3.2018 výsledky zveřejněny dne 3. 5. 2017 ČRo, Výzkum a analytika b) Vývoj návštěv a počtu zobrazených stránek na webu ČRo období: 1.10.2017

Více

jarní Svezení 2014 15.-16.3.2014 Český Yacht Klub, Vltava - Praha

jarní Svezení 2014 15.-16.3.2014 Český Yacht Klub, Vltava - Praha jarní Svezení 2014 15.-16.3.2014 Český Yacht Klub, Vltava - Praha ZAČÁTEK SEZÓNY VE VELKÉM! Jarní svezení je již tradičním závodem a letos byl odstartován třetí ročník. Jako obvykle hostil 15 lodí třídy

Více

Senioři z Řep byli na Kotlářce 10x na stupních vítězů.

Senioři z Řep byli na Kotlářce 10x na stupních vítězů. Senioři z Řep byli na Kotlářce 10x na stupních vítězů. Není důležité zvítězit, ale bylo naší povinností, zúčastnit se největší seniorské sportovní akce v ČR. Je to naše srdeční záležitost již čtyři roky.

Více

Pohár města Česká Lípa

Pohár města Česká Lípa HOKEJOVÝ CLUB ČESKÁ LÍPA Z.S. www.hcceskalipa.cz Hokejový turnaj 2017 Pohár města Česká Lípa 16. 17. 9. 2017 2-denní turnaj pro děti narozené r. 2009 a mladší Hokejový turnaj 2017 - Česká Lípa - r. 2009

Více

3.1 Rozsah vyjížďky a struktura podle prostorového typu, frekvence a dopravních prostředků

3.1 Rozsah vyjížďky a struktura podle prostorového typu, frekvence a dopravních prostředků 3. Vyjížďka 3.1 Rozsah vyjížďky a struktura podle prostorového typu, frekvence a dopravních prostředků Sčítáním bylo zjištěno 10 230 tis. obyvatel České republiky. V tomto počtu bylo 6 537 tis. zaměstnaných,

Více

Pohár města Česká Lípa

Pohár města Česká Lípa HOKEJOVÝ CLUB ČESKÁ LÍPA Z.S. www.hcceskalipa.cz Hokejový turnaj 2017 Pohár města Česká Lípa 23. 24. 9. 2017 2-denní turnaj pro děti narozené r. 2010 a mladší Hokejový turnaj 2017 - Česká Lípa - r. 2010

Více

RADIO PROJEKT: základní výsledky výzkumu období: výsledky zveřejněny dne

RADIO PROJEKT: základní výsledky výzkumu období: výsledky zveřejněny dne RADIO PROJEKT: základní výsledky výzkumu období: 1. 1.2019-30.6.2019 výsledky zveřejněny dne 7. 8. 2019 Interní materiál ČRo obsahuje: informace o poslechovosti rozhlasových stanic, které zjišťuje kontinuální

Více

Praha - bytové prostory

Praha - bytové prostory Praha - bytové prostory Praha 1 Praha 2 Garsonka 3 750 000 13 000 2 770 000 12 000 Byt 2+1 6 900 000 19 000 4 100 000 15 000 Byt 3+1 10 100 000 21 000 5 200 000 16 000 Byt 4+1 11 500 000 35 000 7 000 000

Více

VALNÁ HROMADA KOMERČNÍ BANKY, a. s., DNE 25. DUBNA Výsledky hlasování k usnesením valné hromady

VALNÁ HROMADA KOMERČNÍ BANKY, a. s., DNE 25. DUBNA Výsledky hlasování k usnesením valné hromady VALNÁ HROMADA KOMERČNÍ BANKY, a. s., DNE 25. DUBNA 2017 Výsledky hlasování k usnesením valné hromady Usnesení (hlasování) první. Valná hromada schvaluje Jednací a hlasovací řád valné hromady Komerční banky,

Více

TISKOVÁ ZPRÁVA 18.-20.3.2010 FINAL EIGHT ČESKÉHO POHÁRU 2009-2010. Účastníci finále ČP:

TISKOVÁ ZPRÁVA 18.-20.3.2010 FINAL EIGHT ČESKÉHO POHÁRU 2009-2010. Účastníci finále ČP: Klatovy a Strakonice budou mít o třetím březnovém víkendu jedinečnou šanci shlédnout to nejlepší z českého mužského basketbalu v rámci finálového turnaje TIPSPORT CUP FINAL EIGHT Českého poháru mužů v

Více

Terénní soutěže motocyklů E N D U R

Terénní soutěže motocyklů E N D U R Terénní soutěže motocyklů E N D U R O Vážení přátelé, 2 do rukou se Vám dostává bulletin, jehož smyslem a cílem je představit Vám oddíl soutěžního motocyklového sportu ENDURO VTJ Benešov ARMY TEAM. Tento

Více

CCB Index nemocnic - obchodních společností

CCB Index nemocnic - obchodních společností počet nemocnic FINANČNÍ ZDRAVÍ NEMOCNIC Žebříček nemocnic (rok 2012) Zpracováno společností CCB Czech Credit Bureau, a. s., pro Health Care Institut Věra Kameníčková, analytička Nemocnice jsou pro stanovení

Více

Vysokomýtští karatisté na Mistrovství České republiky MSKA 2018 Život města Vysoké Mýto Úterý, 04 Prosinec :11

Vysokomýtští karatisté na Mistrovství České republiky MSKA 2018 Život města Vysoké Mýto Úterý, 04 Prosinec :11 V sobotu 24. listopadu vyrazil vysokomýtský oddíl Moderního Sportovního Karate do Prahy na mezinárodní Mistrovství České republiky MSKAI 2018. Mistrovství se zúčastnili: Martin Čipera (II. Dan), František

Více

b) Vývoj návštěv a počtu zobrazených stránek na webu ČRo období:

b) Vývoj návštěv a počtu zobrazených stránek na webu ČRo období: a) RADIO PROJEKT: základní výsledky výzkumu období: 1.4. 30.9. výsledky zveřejněny dne 8. 11. ČRo, Výzkum a analytika b) Vývoj návštěv a počtu zobrazených stránek na webu ČRo období: 1.4. 30.9. ČRo, Centrum

Více

Porovnání výkonnosti koní v rovinových a překážkových dostizích

Porovnání výkonnosti koní v rovinových a překážkových dostizích Mendelova univerzita v Brně Agronomická fakulta Ústav chovu a šlechtění zvířat Porovnání výkonnosti koní v rovinových a překážkových dostizích Diplomová práce Vedoucí práce: doc. Ing. Iva Jiskrová, Ph.D.

Více

Ústí nad Labem vyhrálo kvalifikaci v Kadani a je prvním finalistou turnaje E.ON Junior Cup

Ústí nad Labem vyhrálo kvalifikaci v Kadani a je prvním finalistou turnaje E.ON Junior Cup Ústí nad Labem vyhrálo kvalifikaci v Kadani a je prvním finalistou turnaje E.ON Junior Cup Malí fotbalisté FK Ústí nad Labem ovládli první kvalifikaci turnaje E.ON Junior Cup. Během 10 zápasů inkasovali

Více

Olympijský šplh v Novém Městě nad Metují

Olympijský šplh v Novém Městě nad Metují Olympijský šplh v Novém Městě nad Metují V neděli 26. června 2011 se konal v areálu sokolovny v Novém Městě nad Metují již VII. ročník výjimečných závodů ve šplhu na čtrnáctimetrovém laně Velká cena Nového

Více

Úspěchy Publikováno:

Úspěchy Publikováno: Úspěchy 2017-2018 Publikováno: 1.1.1970 Školní rok 2017-2018 Pohár rozhlasu 2018 - krajské kolo - účast ve čtyřech kategoriích a medailové úspěchy ve čtyřech kategoriích - starší dívky a starší chlapci

Více

Období komunistické vlády

Období komunistické vlády Materiál pro domácí VY_06_Vla5E-20 přípravu žáků: Název programu: Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovativní metody v prvouce, vlastivědě a zeměpisu Registrační číslo

Více

KK Zálabák Smiřice B : TJ Tesla Pardubice B

KK Zálabák Smiřice B : TJ Tesla Pardubice B Pardubice 3. 10. 2015 Zpracoval: B.Šiška Druhé kolo přineslo více bodů hostujícím celkům, i když domácí v jednom zápase udělili hostům kanára. Padla jedna pětistovka v podání smiřického hráče Davida Hanzlíčka

Více

VĚSTNÍK ČESKÉHO TURFU

VĚSTNÍK ČESKÉHO TURFU 1 VĚSTNÍK ČESKÉHO TURFU vydává: JOCKEY CLUB ČR Radotínská 69 159 00 Praha 5 (periodicita 24x ročně) Tel.: 257941177, 257941173, 25794171 Fax: 257310088 Internet: www.dostihyjc.cz, www.dostihy.cz e-mail:

Více