Budete potřebovat: Způsob přípravy: Tradiční kebab. Mini burger se slaninou

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Budete potřebovat: Způsob přípravy: Tradiční kebab. Mini burger se slaninou"

Transkript

1 Tradiční kebab Hovězí g, sádlo g, cibule, rajčata - 1 ks, sůl a mletý pepř. - Podle chuti. Hovězí, slanina a cibule- 3x mlýt. Sůl, pepř dle chuti. Navlhčit ruce ve vodě a nádivku nandat na jehly. Takto připravený kebab vaříme v tandoor. Pečené v tandoor rajčata jsou ideální příloha ke kebabu. Mini burger se slaninou

2 mleté hovězí maso - 0,5 kg, slanina, 0,5 kg, sušenek g cibule g petržel, 1 svazek rozmarýnu (větvičky) - 1 svazek máty,80 g. vejce. - 2 ks kmín - 20 g, oregano (Origanum.) -, 30 g, sůl a pepř - podle chuti. Jemně nakrájíme cibuli, petrželku a mátu. Smíchejte nakrájené maso, rozdrcené sušenky, nasekané zelené. Přidejte vejce, kmín, oregano, sůl, pepř a míchejte do hladka. Z výsledné hmoty tvoří malé kuličky, které balíme do slaniny a převážeme větvičkou rozmarýnu. Vaření mini hamburgery na startovním roštu tandoor.

3 1/2 kuře (400 g), 300 g sójové omáčky, 1 tenký arménský lavash, 2 lžíce zelenina kaviár, salát. Vegetable pasta:... Červené papriky -1 ks, žlutá paprika 1 ks, lilek 1 ks, rajčata 1 ks, Česnek - 1 ks, sůl a pepř - podle chuti. * Režim Davim nebo jemně česnek a promícháme se sojovou omáčkou.naporcované kuře naložíme na 6hod. v polovině marinády. * Mezitím připravíme zeleninový kaviár. Pečte v tandoor žluté a červené papriky, rajčata a lilek. Přidejte jemně nasekaný česnek, sůl, pepř a míchejte. * Vaření marinované polovina kuře v tandoor pečeme dozlatova. Délka pečení 15 minut. * Ozdobte jídlo před podáváním- pita chléb na talíř, top - pečené v tandoor kuře. Další - salát a zelenina pasta.

4

5 Špízy z kuřecího masa 800 g. kuřecí, 1 šálek majonézy, 1 cibule, 2 lžíce rostlinný olej, 4 lžíce sezamová semínka. Kuřecí řízek nakrájíme na větší kostky, sůl, pepř, přidáme koření, zalijeme majonézou a dobře promíchejte. Nechte v lednici po dobu 1 hodiny. Špejle namočené po dobu 30 minut. ve vodě. Cibule nakrájíme na kroužky a navlečené na špízy, střídající se s kuřecím masem. Rozložíme kebab na horní vrstvě mřížky a pečeme v tandoor. V roli obloha dokonalých zeleniny, pečené na spodní vrstvě mřížky.

6 Kebab v Sevan jehněčí g, tuk g, cibule -., 4 ks, česnek - 3 stroužky, jogurt - 2 šálky, sůl - podle chuti. nakrájíme na kostičky, sůl, přidáme nakrájenou cibuli, česnek a nalijte jogurt vše. Necháme marinovat po dobu 10 hodin. Navlečeme na špejle střídavě maso a najemno nakrájenou slaninou. špízy v tandoor a vaříme minut.

7 Jehněčí karé s koňakem jehněčí kotletky (s kostí) - 1 kg cibule -. 8 ks, citron -, 1 ks, koňak - 2 lžíce nasekané kopr - 2 polévkové lžíce, nasekané lístky koriandru a bazalky - až 3 lžíce. l, hroznové ocet. - 2 lžíce stroužky - 5 pupeny, černý pepř a nové koření, mleté - 2 lžičky soli. Jehněčí nakrájíme na kousky, šířku kosti. Připravte si marinádu: smíchejte s brandy, citronovou šťávu a kůru, jemně nakrájenou cibuli, petrželku, ocet, mletý hřebíček. Maso sůl, pepř a zalijeme marinádou. Nechte stát po dobu 8 hodin. Vaříme na startovním roštu tandoor.

8 Špízy z jehněčího masa s cuketou jehněčí - 1,5 kg, cuketa mladé ks, rostlinný olej - 2,5 polévkové lžíce, vejce - 3 ks, sůl - podle chuti. mletý černý pepř - podle chuti. Maso jehněčí nakrájíme na malé kousky. Cuketa nakrájíme na tlustá kolečka, sůl, odstraňte přebytečnou vlhkost s papírovým ručníkem. Maso střídavě s cuketou napícháme na špejle, doba pečení v tandoor. 7 do 10 minut. Chlazené špízy posypeme solí a pepřem a olejem směs rozšlehanými vejci s rostlinným olejem.

9 Vepřové maso s brambory dřeň vepřové g, malé brambory g, cibule ks, sušeného tymiánu, mletý - 2 lžičky šťávy ze tří citronů, sůl - podle chuti mletý černý pepř - podle chuti. Maso nakrájíme na malé kousky, sůl, pepř, posypeme nakrájenou cibulí a tymiánem a zalijeme citrónovou šťávu. Nechte marinovat po dobu 4-5 hodin. Brambory uvaříme po dobu minut. ve slané vodě, v chladu a suchu. Zbytek cibule nakrájíme na kroužky. Střídavě navlečené na špízy z masa, brambor a cibulovými kroužky. Vaření v tandoor po dobu minut. Podáváme se zelenými a čerstvou zeleninou.

10 Špízy z kuřecího masa s houbami 400 g. kuře, 300 g. klobouky bílé houby, 10 snítky rozmarýnu, 2 lžíce olivový olej, 1/2 lžičky mletá paprika, 2 lžíce máslo sůl - podle chuti. Grilování, potřebujeme jen čepice hřib. Proto pečlivě oddělit je od nohou, vymýt, suché, nakrájíme na čtvrtiny. Každou čtvrtku pomažeme máslem. Kuře lze také nakrájíme na malé kousky. Lepší, když jsou kuřecí kousky a houby stejné velikosti. Větvičky rozmarýnu, použijte místo špejlí, otrháme listy, s výjimkou nejvyšších a namočte do studené vody. Rozmarýn listy jsou použity v marinádě. Zablení a houby zase řetězec na rozmarýnu větvičky. Rozšiřujeme naše "špízy" na startovním roštu a přivést ji až v tandoor.

11 Vepřové kotlety na pivu 4 vepřové kotlety ( g. plátek), 1/2 zralého ananasu, 1 hlava česneku. pro marinádu: 3 cibule, 0,5 l ležáku, 4 lžíce sladká hořčice, 2 lžíce rostlinný olej, petržel, tymián, sůl a pepř - podle chuti. Smíchejte všechny ingredience marinády, vložte do ní masao a nechte v lednici po dobu 4-6 hodin. Pečeme na mřížce v tandoor asi 15 minut, až dokud není maso ve středu světle růžové. Spodní vrstva mřížky lze také použít. Například položit ho do fólie brambory. Tuk z masa bude odtékat do dolní části na brambory a dát jim jedinečnou chuť. Podávejte kotlety s grilovaným ananasem, česnekem a pečené brambory.

12 Špízy Turecka pomerančového džusu krůtí řízek g, pomerančový džus ml, rozpuštěné máslo - 50 g, Calvados ml, cukr g, petržel - 1 svazek, sůl a pepř - podle chuti. Připravené krůtí řízek (dobře umyté a osušené papírovým ručníkem), nakrájíme na kostičky střední velikosti. Dáme maso do hrnce, sůl, pepř, zalijeme pomerančovou šťávu, přidáme cukr a Calvados. Zamícháme, aby se rovnoměrně marináda dostala na všechny kusy masa. Necháme v chladničce po dobu 1-2 hodin. Navlečené maso na jehle se maže rozpuštěným máslem. Vaří se v tandoor po dobu minut. Pravidelně kontrolujte. Před podáváním posypeme petrželkou. Užijte si chuť k jídlu

13 Husí zapečená s kdoule a jablky Husa - 1 ks, kdoule -., 2 ks, česnek 10 str., jablka - 2 ks, koření g, majonéza g másla g, zelené, rozmarýn - 2 větvičky. Jablka a kdoule zbavíme jadřince a nakrájíme na plátky. Husu naplníme jablky a kdoulí, přidáme větvičky rozmarýnu a zašijeme. Husu posypeme drceným česnekem a kořením a dáme do lednice na 8-12 hodin. Před položením do tandoor, husu netřeme majonézou a máslem, vytvoří chutnou kůrku. Umístěte husu na startovní rošt a v tandoor. Propečená je doměkka za 30 až 40 minut. Užijte si chuť k jídlu

14 Pečený králík Králík 1 ks, česnek str., koření, majonéza - 50 g másla -., 30 g, bílé víno - 0,05 l, bylinky, sůl, Králíka můžeme nechat v celku, nebo rozdělat na dvě části. Marináda: majonéza, česnek, koření, bílé víno, petržel, máslo a sůl. Marinovat nejméně 3 hodiny. Marinovaný králík v tandooru, příprava králíka bude trvat 30 až 40 minut. Půlky jsou rychle minut. Ozdobte čerstvými bylinkami a podávejte. Pečený v tandoor králík je dokonalí s ovocem a smetanovou omáčkou. Užijte si chuť k jídlu

15 Pivo Pork vepřové - 1,5 kg, pivo - 0,5 l, granát - 1 ks, tymián - 5 g, sůl a černý pepř - podle chuti, cibule - 6 ks. Vepřové nakrájíme na malé kostky, cibuli nakrájíme na kroužky. Maso osolíme a opepříme napícháme na jehly. Pečeme minut. Podáváme s pivem a granátovým jablkem posypané tymiánem.

16 Vepřové maso s česnekovou omáčkou Složení: Vepřové maso g, česnek - 1 hlava, suché bílé víno ml, černý pepř a sůl - podle chuti. Pro tento recept, maso je optimálně vhodná pro bederní části prasete. Maso, řez přes vlákno na kousky asi 40 gramů, dát do hrnce, přidáme pepř a suché bílé víno, sůl. 20minut marinovat. V tomto okamžiku, připravit česnekovou omáčku: smíchat drcený česnek se solí a nasyceným masový vývar. Maso napícháme na jehly a vaříme v tandoor 10-20minut. Před podáváním,špízy které jsou rozloženy na talíři, zalijeme česnekovou omáčkou.

17 Vepřové s citronem vepřové - 1 kg, koriandru zelenina - 1 svazek, olivový olej - 3 lžíce citronové - 3 ks, Cibule zelená - 1 svazek, jogurt g, sůl a pepř - podle chuti. Kostky vepřového masa dáme do nádoby, na vrch nasekané zelené cibulky, najemno nakrájenou polovinu svazku koriandru, citronovou kůru, nastrouhanou na jemném struhadle, zalijeme olivovým olejem a šťávou z jednoho citronu. Sůl, pepř a zamíchat. Zbývající citrony nakrájíme na kroužky. Navlečeme na jehly vepřové maso, cibulové kroužky a kroužky citronu. Maso je vařené v tandoor v průměru za minut. Omáčka: smíchejte jogurt se zbývajícím nakrájeným koriandrem, sůl a pepř. Podávejte špízy, zalévané jogurtovou omáčkou.

18 Špízy z makrel makrely filety s kůží g, slanina plátků, banány - 2 ks, pomerančový džus - 2 polévkové lžíce, mletý černý pepř, sůl. Na omáčku: mango - 1 ks, cibule - 1 ks, koriandr nasekaný - 2 polévkové lžíce citronové šťávy Makrela filety nakrájíme na proužky osolíme, opepříme a smotáme. Banány nakrájíme na kousky o šířce slaniny a zalijeme pomerančovou šťávu. Zabalte banány do plátků slaniny. Špejle namočte na 30 minut. do vody. Pak navlečte střídavě makrely a banány ve slanině. Opékání na rožni Tandoor 9-12 min. V tomto okamžiku, připravíme omáčku. Mango oloupané, nakrájíme na malé kostičky a smícháme s jemně nakrájenou cibulí a koriandrem, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepřím. Před podáváním zalijeme barbecue omáčkou.

19 Špízy z lososa Filet z lososa g, sojová omáčka. - 3 lžíce medu, chilli papričky - 1/2 ks. Připravte si marinádu: smíchejte nasekané chilli s medem a sojovou omáčkou. Na dřevěné špejle napícháme nasekané malé kostky filet z lososa. Špejle předem namočíme na 30 minut. ve vodě. Špízy nandáme do marinády na 20 až 30 minut. Rozložíme kebab na rošt tandoor na minut. Příloha k tomuto kebab je rýže.

20 Plněné river fish 1 ks velké říční ryby, 200 g vlašských ořechů, 1 cibule, 1 pálivá paprika, 1 granát, 4-5 snítky petržele a bylin, koření, sůl - podle chuti, Potravinářské fólie. Očištěnou a vykuchanou rybu, nasolíme a na 30 min. dáme na chladné místě. V tomto okamžiku, připravíme nádivku: Smíchejte drcené vlašské ořechy s jemně nakrájenou paprikou a cibulí, solí, přidáme trochu skořice, šafrán přidejte tinkturu. Granát je rozdělen na obilí a opatrně, aby nedošlo k rozdrcení obilí, přidejte nádivka z. Naplníme břicho ryby připravenou nádivkou, zabalíme do alobalu a pečeme na roštu v tandoor minut. Mimochodem, tato ryba se může restovat i na pánvi. Špejle krevet

21 Krevety - 12 ks, filé tresky g, sladká paprika - 1 ks, cuketa - 1 ks, Česnek - 1 stroužek., Rostlinný olej - 4 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce medu lžičky chilli a černý pepř - podle chuti. Připravte marinádu. Smíchejte sójovou omáčku, rostlinný olej a med. Přidejte nasekaný česnek, chilli a černý pepř. Treska filé nakrájíme na větší kostky a naložíme do marinády na minut. Cuketu nakrájíme na plátky a sladké papriky na velké kusy.. Před položením v tandúr, namočíme v barbecue omáčce. Můžete vařit rožeňi nebo ne dřevěných špejlích. Připravte špízy z krevet po dobu minut.

22 Pstruh s citronem a kořením 400 g. pstruha, 1 citron, 1 ks. cibule, koření, ryby, sůl, pepř, bylinky, jídlo fólie. Pstruha umýváme ve studené vodě. Pstruha osolíme, opepříme, posypeme kořením na ryby. Vymačkáme šťávu z poloviny citronu a zalijeme jim ryby. Druhou polovinu citronu nakrájíme na půlkroužky, které vložíme do pstruha. Malý svazek kopru dáme na ryby. Dejte ryby na rošt v tandoor na minut.

23 Pizza s mořskými plody 300 g chobotnic, 300 g krevet, 240 g mušlí, 2 stroužky česneku, 1 lžíce olivového oleje, petržel, pepř, sůl, těsto na pizzu, salsa, sýr SALSA- Pokud se rozhodnete udělat omáčku sami, a tak ji uvařte jako první. Na omáčku potřebujeme: čerstvá rajčata, chilli papričky, česnek, cibule, máslo, citronová šťáva, brandy, sůl a cukru. Z rajčat odstraníme semena a slupku, pokud je těžké oddělit - spaříme rajčata ve vařící vodě. Odstraňte semínka z chilli papričky. Jemně nakrájíme rajčata, chilli papričky, cibuli a dusíme 5 minut. na másle. Po tom, přidejte 1-2 lžíce citronové šťávy a 1/4 šálku brandy, několik rozmačkaných stroužků česneku, trochu soli a přidáme trochu cukru. Omáčku vaříme 5 min. a dáme vychladnout před plněním. Očištěné chobotnice vaříme ve vroucí vodě po dobu 3 minut. Těsto vyválíme na velikost mřížky na pizzu. Natřeme těsto naší omáčkou poklademe krevety a nasekané chobotnice. Posypeme mletým česnekem, solí, a pokapeme olivovým olejem. Mřížku s pizzou vložíme do tandoor na 5-6 minut.,posypeme strouhaným sýrem. Opět necháme pizzu v tandoor dalších 5 minut. Pizza je připraven!

24 Zeleninový salát Khorovats Lilek - 6 ks, paprika - 2 ks, rajčata 3 ks, cibule, česnek, koriandr, bazalka, černý pepř, rostlinný olej, sůl. - Podle chuti. Příprava zeleniny na salát: vynechat lilek, papriky a rajčata v tandoor smažíme dokud nebudou pokryty černou krustou. Pak okamžitě vložíme do studené vody a odstraníme slupku. Zeleninu zbavenou slupky jemně nasekáme, přidejte jemně nakrájenou cibuli, česnek, koriandr. Dochutíme solí, pepř podle chuti, a pokapeme olejem. Salát je ideální jako příloha ke grilování, nebo jako samostatný pokrm.

25 Paprika v marockých paprika - 6 ks, máslo g, kuskus g, cibule -, 1 ks, rozinky, olivový olej - 1 lžička čerstvá máta (nakrájená), žloutek. - 1 ks, sůl a pepř. - podle chuti. Papriku podélně nařízneme a odstraníme semínka. Přejdeme k plnění. Rozpustíme máslo na pánvi a osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. V hrnci, vaříme 250 ml. vody, přidáme 1/2 lžičky soli a olivový olej. Odstranit z tepla, nasypeme kuskus a necháme 5 minut stát. Po 5 min., Přidáme do kuskusu smaženou cibulku, rozinky, mátu a šlehaný vaječný žloutek. Sůl a pepř. Pečlivě vyplňte papriku lžičkou 3/4 naší náplně. Zabalte každou papriku do alobalu, vymazaný máslem uvnitř. Vaříme minut.

26 Grilovaná zelenina lilek, cuketa, paprika, olivový olej, cibule, bylinky a koření. Papriku očistíme od semen a nakrájíme na proužky. Cuketa a lilek nakrájíme na proužky nebo plátky. Tandoor gril namažeme olejem, naskládáme zeleninu, spustíme do vytápěného tandoor. Náplň omáčka: Smíchejte limetkové šťávy s olivovým olejem, přidáme bylinky, koření, bylinky. Pokud chcete, přidejte med, česnek, feferonkou nebo sůl.

27 Plněné Lilek lilek - 4 ks, cibule, 1-2 ks, houby, 8-10 ks, vlašské ořechy, rajčata, sýr, majonéza, petržel, sůl a pepř - podle chuti. Lilek (perfektní a mladé cukety) tvoříme loď, vydlabeme. Lilek vložíme na 5-8 minut do tandoor. Mezitím se připraví náplň. Nakrájenou cibuli smažíme dozlatova, přidáme k němu nakrájený lilku a sekané huby. Sůl, pepř. Pro šťavnatost nádivky přidáme zakysanou smetanou. Lilkové loďky naplníme zeleninovou nádivkou. Top můžete posypeme sekanými ořechy. Nebo vyložit plátky rajčat, posypeme strouhaným sýrem a majonézou. Pečeme minut. Před podáváním posypeme bylinkami.

28 Dýně s masem Vepřové g, dýně, 200 g, brambor, 200 g, cibule 1 ks, mrkev - 1 ks, zakysaná smetana ml, voda 100 ml, bobkový list, sůl, mletý pepř - podle chuti. Na krk tandoor dáme kotlík, rostlinný olej. Vepřové maso nakrájíme na kostičky střední velikosti a dáme do kotlíku. Připravte si cibuli a mrkev. Cibuli najemno, a mrkev na kostky. Jakmile je maso napůl vařené, přidáte cibul a mrkev. A smažte 4-5 minut. Nyní očistíme dýni a brambory od slupky, nakrájíme na kostičky střední velikosti a dáme do kotle. Sůl, pepř a smažíme dohromady. Závěrečná fáze. Přidejte zakysanou smetanou a zalijeme vše vařící vodou. Vaříme, dokud nejsou vařené brambory. Dobrou chuť.

29 Plněné cukety cuketa - 4 ks, kuřecí řízek. -, 1 ks, mrkev -, 1 ks, cibule - 1 ks, kečup polévkové lžíce, sýr 100 g, rostlinný olej, pšeničné, kopr, sůl a pepř. - podle chuti. Cuketa rozřízneme na polovinu a vyjměte dužinu. osolíme a pepříme. Kuřecí řízek a vnitřek cukety nakrájíme na malé kostičky, mrkev nastrouháme. Cibule a kopr krájíme na menší kousky. Na rozpáleném oleji smažíme kuře. Přidáme cibuli, mrkev a cuketu. Sůl, pepř, přidáme fenykl a rajský protlak (můžete kečup). Smažíme do měkka. Lodě naplníme hotovou náplňí. Umístěte cuketu na startovním roštu a přivést ji až do vypálené Tandoor. Když cuketa začnou hnědnut, posypeme strouhaným sýrem a znovu v tandoor do měkka.

30 Dýně plněné masem Malé dýně - 1-1,5 kg, vepřové nebo hovězí g, cibule 2 ks, velký mrkev 1 ks, paprika - 1 ks, voda ml, česnek, sůl, koření - podle chuti. Dýni seřízneme a vyjmeme semena. Mrkev a papriky nakrájíme na proužky, cibuli - polovina kroužky. Maso, nakrájíme na malé kousky. Zelenina a maso se naplní do dýně. Zakryjeme pokličkou dýně. Klademe na rošt v tandoor. Příprava dýně 4-05:00 při počáteční teplotě 200 C Tento pokrm lze připravit pouze v izolovaném Tandooru.

31 Špejle hub 700 g. houb, 4 cibule, slanina 400 g, 400 g Borodino chlebem a solí. Chleba a slaninu nakrájíme na kostky. Cibuli na kolečka. Nyní střídavě navlečeme na jehlu houby, cibule, slaniny a chleba. Zastaví špízy v tandoor. Na konci vaření nezapomeňte přidat sůl. Dokonalou přílohou jsou pečené v tandoor brambory!

32 Samsa tandyrnaya * Na těsto: 4 šálky mouky, 250 g. máslo a margarín, 250 ml. jogurt, 0,5 lžičky sůl. * Na náplň: 400 g. tučné maso (jehněčí lepší), 2-3 ks. střední cibule, mletý černý pepř, sůl podle chuti; * Olej pro mazání Chcete-li připravit těsto, mouku třeme se strouhaným máslem (margarín), přidejte jogurt, sůl. Hotový těsto dáme na hodinu do lednice. V tomto okamžiku, přípravíme náplně. Maso, přidáme nakrájenou cibuli, sůl, pepř. Z těsta děláme tortilly, někde 10 do 12 centimetr v průměru. Do středu dortu a dáme nádivku zahneme okraj, což CAMCE kulatý nebo trojúhelníkový tvar. Vaření Samsa buď umístěny na roštu, nebo navlhčit spodní vody, nalepit na stěny tandoor. Mějte na tandúr Samsa až chutný dozlatova. Samsu může být provedeno s jinými náplněmi, jako jsou brambory a maso, zelí, cibule nádivkou. Dobrou chuť!

33 andyrnye koláče g. mouky, 10 g. sušeného droždí 4 lžíce rostlinný olej, 400 g. mléko, 1,5 lžičky sůl, 1 lžíce cukr, 1 vejce na mazání, 1-2 lžíce sezamová semínka. První věcí, prosít mouku. Mléko se zahřeje na teplotu místnosti a nalije droždí. Dále, tato směs se přidá cukr, sůl a rostlinný olej. Nyní uhněteme těsto a dáme na teplé místo. Rozdělte naše těsto na 3-4 částí, z nichž každá je válcovaných do míče. Při práci s těstem, nepoužívejte váleček. Vezměte jednu kouli těsta, přikryjeme utěrkou a další. Palm jemně přiložte naše míč ve tvaru koláče, a střední část je třeba pečlivěji propíchat vidličkou. Top dort maže rozšlehaným vejcem. Existují dvě varianty přípravy: na roštu nebo navlhčit dort spodní slanou vodu a držet se na stěně tandoor.

34 Tandoor chleba koláče 400 g. mouky, 10 g. sušené droždí, 100 ml. voda, 10 g. sůl, 20 g. sezamová semínka. První věcí prosít mouku. Ve vodě, při teplotě místnosti, přidá se sůl a droždí. Dobře promíchejte. Přidejte mouku (150 g.), Promíchejte a dejte 5 minut odstát. Bubliny se objeví na povrchu. Nyní je čas přidat zbývající mouku a uhněteme těsto. Dalších 5 min. mísíme těsto. Do této doby, se stal jemnou a vláčnou. Posypeme těsto moukou, přikryjeme utěrkou a necháme kynout po dobu 1 hodiny. Uplynula hodina. Těsto rozdělte na dvě stejné části a pěstí. Dejte jim tvar dortu s vybráním uvnitř. Střed dobře dorty generací vidličkou. Existují dvě varianty přípravy: na roštu nebo navlhčit dort spodní slanou vodu a držet se na stěně tandoor.

35 Pita 500 g. mouky, 8 g. sušené droždí, 200 ml. voda, 50 g. máslo, sůl. První věcí, prosít mouku. Smíchejte ingredience a dát těsto kynout. Těsto rozdělte na několik částí, tvoříme kuličky. Každá kulička je vyválená na tloušťku ne více než 0,5 cm. Navlhčení pita spodní slané vody a vytvarovat zdi Tandoor. Všimněte si, že pita chléb vařené velmi rychle sec. Tak si nenechte ujít okamžik, kdy by měly být odstraněny. Pita chléb mohou být plněné různými náplněmi, jako je kuřecí maso a bylinky, nebo sýr a yaitsom, nebo něco jiného, podle vašeho vkusu.

36

Krůtí guláš. Suroviny. Postup:

Krůtí guláš. Suroviny. Postup: Krůtí guláš 125 g krůtího masa na guláš zeleninový vývar z kostky 1/2 lžičky sladké papriky 50 g žampionů pórek 10 g másla 10 g hladké mouky 40 ml kysané smetany sůl, pepř olej Maso omyjeme, osušíme a

Více

Žebra & křídla. Zapečené chilli nachos. Buffalo křidélka. Crudité s dipem z modrého sýra. Pečená vepřová žebra s domácí barbecue omáčkou

Žebra & křídla. Zapečené chilli nachos. Buffalo křidélka. Crudité s dipem z modrého sýra. Pečená vepřová žebra s domácí barbecue omáčkou Žebra & křídla Zapečené chilli nachos Buffalo křidélka Crudité s dipem z modrého sýra Pečená vepřová žebra s domácí barbecue omáčkou Grilovaná kukuřice Salát Coleslaw Česneková bageta Zapečené chilli nachos

Více

Sladkovodní ryby. Losos a jeho pečení. Candát na fenyklu. Pstruh pečený na alobalu se zeleninou. Pošírovaný pstruh. Tartare z lososovitého pstruha

Sladkovodní ryby. Losos a jeho pečení. Candát na fenyklu. Pstruh pečený na alobalu se zeleninou. Pošírovaný pstruh. Tartare z lososovitého pstruha Sladkovodní ryby Losos a jeho pečení Candát na fenyklu Pstruh pečený na alobalu se zeleninou Pošírovaný pstruh Tartare z lososovitého pstruha Losos a jeho pečení 600 g lososa - filet s kůží 1 lžíce mořské

Více

Lilkové karbanátky. Ingredience. Postup přípravy receptu. podle potřeby. Doba vaření: 30 minut Počet porcí: 2 Česká kuchyně Vegetariánský recept

Lilkové karbanátky. Ingredience. Postup přípravy receptu. podle potřeby. Doba vaření: 30 minut Počet porcí: 2 Česká kuchyně Vegetariánský recept Lilkové karbanátky Doba vaření: 30 minut Počet porcí: 2 Česká kuchyně Vegetariánský recept Ingredience vejce 1-2 kusy cibule 1 kus lilek 1 kus česnek 2 stroužky podle potřeby mletý pepř strouhanka kari

Více

1. AUTOMATICKÉ PROGRAMY

1. AUTOMATICKÉ PROGRAMY CS TROUBA RECEPTY 2 www.electrolux.com 1. AUTOMATICKÉ PROGRAMY 1.1 Hovězí pečeně Nastavení: Automatická pečicí sonda. Teplota sondy: 65 C. Maso podle chuti okořeňte, zasuňte pečicí sondu a vložte do zapékací

Více

Mexická kuchyně II. Mexican spicy bean soup. Kuřecí Tacos. Chilli Con Carne. Melounovo mangová salsa. Mexické pšeničné tortilly

Mexická kuchyně II. Mexican spicy bean soup. Kuřecí Tacos. Chilli Con Carne. Melounovo mangová salsa. Mexické pšeničné tortilly Mexická kuchyně II. Mexican spicy bean soup Kuřecí Tacos Chilli Con Carne Melounovo mangová salsa Mexické pšeničné tortilly Banán v pšeničné tortille Mexican spicy bean soup 300 g mletého hovězího masa

Více

65 minut 4 porce VEPŘOVÝ VRABEC S DÝŇOVÝM ZELÍM

65 minut 4 porce VEPŘOVÝ VRABEC S DÝŇOVÝM ZELÍM VEPŘOVÝ VRABEC S DÝŇOVÝM ZELÍM 65 minut 600 g vepřové plece, 200 g cibule, 1 dýně Hokaido (váha cca 500 g), 100 g brambor, česnek, ocet, sůl, pepř. Dýni Hokaido opláchneme, rozkrojíme a zbavíme jader a

Více

........ CS TROUBA RECEPTY

........ CS TROUBA RECEPTY ...... CS TROUBA RECEPTY 2 www.electrolux.com AUTOMATICKÉ PROGRAMY Číslo programu Název programu 1 HOVĚZÍ PEČENĚ 2 VEPŘOVÁ PEČENĚ 3 CELÉ KUŘE 4 PIZZA 5 MUFFIN 6 SLANÝ LOTRINSKÝ KOLÁČ 7 BÍLÝ CHLÉB 8 ZAPEČENÉ

Více

Zdenka Horecká Vladimír Horecký. Pomazánky A Saláty. 150 receptů

Zdenka Horecká Vladimír Horecký. Pomazánky A Saláty. 150 receptů Zdenka Horecká Vladimír Horecký Pomazánky A Saláty 150 receptů ÚVoD Pomazánky jsou velmi oblíbenou součástí studené kuchyně. Můžeme je podávat jako předkrm, k snídani a některé i jako večeři. Bez pomazánky

Více

Asijské fusion. Duhové jarní závitky se zázvorovo arašídovou omáčkou. Banánová polévka s kokosovým mlékem. Kuřecí salát ze skleněných nudlí

Asijské fusion. Duhové jarní závitky se zázvorovo arašídovou omáčkou. Banánová polévka s kokosovým mlékem. Kuřecí salát ze skleněných nudlí Asijské fusion Duhové jarní závitky se zázvorovo arašídovou omáčkou Banánová polévka s kokosovým mlékem Kuřecí salát ze skleněných nudlí Domácí curry s hovězím masem a ananasem Duhové jarní závitky se

Více

Mexická kuchyně I. Empanadas plněné taštičky. Carpaccio tortillas. Chimichangas. Guacamole. Pico de gallo salsa. Churros

Mexická kuchyně I. Empanadas plněné taštičky. Carpaccio tortillas. Chimichangas. Guacamole. Pico de gallo salsa. Churros Mexická kuchyně I. Empanadas plněné taštičky Carpaccio tortillas Chimichangas Guacamole Pico de gallo salsa Churros Empanadas plněné taštičky Těsto 600 g hladké mouky 80-100 g másla sůl 2 ks vejce 100

Více

Kapr Kapr s jogurtem ½ Kapra hladká mouka paprika koření na ryby ½ kg bílého jogurtu Mandle Vykostěné porce kapra obalíme v mouce s kořením, paprika, rybí koření a sůl. Vložíme do zapékací misky, zalijeme

Více

Toast se šunkou a křenem

Toast se šunkou a křenem Toasty (apetit) Toast se šunkou a křenem 8 plátků toastového chleba, 160 g šunky, 8 rajčat (malá), 1 pórek, 8 plátků tvrdého sýra, 100 g křenu, 50 g másla, mletý pepř, mletá paprika Krajíčky toastového

Více

Marinády - maso: Hořčičná marináda: Jogurtová marináda: Medová marináda: Kari marináda: Švestková marináda: Bylinková marináda: Meruňková marináda:

Marinády - maso: Hořčičná marináda: Jogurtová marináda: Medová marináda: Kari marináda: Švestková marináda: Bylinková marináda: Meruňková marináda: Marinády - maso: Tyto marinády jsou určeny převážně na kuřecí, vepřová a hovězí masa,můžou být však použity i na maso klokaní. Všechny níže uvedené ingredience smícháme, omyté,nakrájené maso na plátky

Více

Světový Street Food. Burrito Grande. Bang Bang Chicken. Wasabi burger. Frutta de la Crema

Světový Street Food. Burrito Grande. Bang Bang Chicken. Wasabi burger. Frutta de la Crema Světový Street Food Burrito Grande Bang Bang Chicken Wasabi burger Frutta de la Crema Burrito Grande 400 g mletého hovězího 1 červená paprika 1 cibule 2 stroužky česneku 3 jalapeňos papričky 2 konzervy

Více

Ze všech surovin uhněťte těsto. Přikryjte a nechejte 3 hodiny odstát. Poté vyválejte a zpracujte.

Ze všech surovin uhněťte těsto. Přikryjte a nechejte 3 hodiny odstát. Poté vyválejte a zpracujte. ZÁKLADNÍ RECEPTY NA TĚSTO Křehké těsto na paštiky 1,5 kg mouky 15 g soli 250 g másla nebo sádla 3/8 l vody Ze všech surovin uhněťte těsto. Přikryjte a nechejte 3 hodiny odstát. Poté vyválejte a zpracujte.

Více

Nejrozsáhlejší online kurz o hubnutí a zdravém životním stylu. Recepty na 6. týden ŽENA S NADVÁHOU

Nejrozsáhlejší online kurz o hubnutí a zdravém životním stylu. Recepty na 6. týden ŽENA S NADVÁHOU Nejrozsáhlejší online kurz o hubnutí a zdravém životním stylu Recepty na 6. týden ŽENA S NADVÁHOU Tyto recepty jsou určeny pro ženu s nadváhou. Pro vaši orientaci uvádíme následující přibližné parametry:

Více

Francouzská kuchyně I.

Francouzská kuchyně I. Francouzská kuchyně I. Lososový tartar na rukolovém salátku Cibulová polévka se sýrovými toustíky Kuře na víně "Coq au vin" Lyonské brambory Crème brûlée Lososový tartar na rukolovém salátku 200 g lososa

Více

Indonéská smažená rýže nasi goreng 4 porce

Indonéská smažená rýže nasi goreng 4 porce Rýže a nudle Indonéská smažená rýže nasi goreng 4 porce 250 g loupaných syrových tygřích krevet 80 g namočených sušených krevet 20 g zázvoru 4 houby šitake 1 svazek jarní cibulky 1 lžíce sambal badyak

Více

Multikulturní výchova pracovní list

Multikulturní výchova pracovní list Multikulturní výchova pracovní list Předmět Ročník Informatika 6.-9. ročník Jméno Vzdělávací program Téma ŠVP ZŠ - Berlička Jídlo Výstupy - potraviny typické pro různé světadíly - globalizace - náměty

Více

Maso, maso, maso II. Domácí hamburger s cibulovou marmeládou a cheddarem. Vepřová krkovička na černém pivu. Bramborové rösti

Maso, maso, maso II. Domácí hamburger s cibulovou marmeládou a cheddarem. Vepřová krkovička na černém pivu. Bramborové rösti Maso, maso, maso II. Domácí hamburger s cibulovou marmeládou a cheddarem Vepřová krkovička na černém pivu Bramborové rösti Vepřová panenka ve slanině pečená vcelku s hříbkovou omáčkou Tvarohový mousse

Více

To nejlepší z Asie - festival asijských chutí

To nejlepší z Asie - festival asijských chutí To nejlepší z Asie - festival asijských chutí Napařované knedlíčky Dim sum plněné pekingskou kachnou s chilli omáčkou Vietnamská hovězí polévka Pho Bo Indonéská smažená rýže Nasi Goreng s kuřecím masem

Více

Poklady Španělské kuchyně

Poklady Španělské kuchyně Poklady Španělské kuchyně Pinchos Morunos Tapas (vepřové špízky) Champignones rellenos (tapas plněné žampiony) Espinachas con garbanzos (špenát s cizrnou) Pulpo in vinho tinto ( chobotnice na červeném

Více

Ryby na grilu. Grilovaná makrela s česnekem a petrželí. Grilovaný pstruh s limetkou, pancettou a rozmarýnem. Grilovaný karamelový losos

Ryby na grilu. Grilovaná makrela s česnekem a petrželí. Grilovaný pstruh s limetkou, pancettou a rozmarýnem. Grilovaný karamelový losos Ryby na grilu Grilovaná makrela s česnekem a petrželí Grilovaný pstruh s limetkou, pancettou a rozmarýnem Grilovaný karamelový losos Pikantní špíz z tresky s cherry rajčátky Letní salát s francouzskou

Více

Romská kuchařka. Perkelt

Romská kuchařka. Perkelt Romská kuchařka Soupis receptů na klasické romské pokrmy, které se připravovaly v rámci akce Dny romské kuchyně dne 30. 9. 2009 v Romském kulturním a společenském centru v Karviné za finanční spoluúčasti

Více

Street Food z Vietnamu

Street Food z Vietnamu Street Food z Vietnamu Salát Nom Hoa Chuoi Špízy Nem Lui Bagety Banm Mi Nakládaná mrkev a ředkev Bun Bo Nam Bo Salát Nom Hoa Chuoi 1 banánový květ šťáva z ½ citronu 300 g kuřecího masa (ideálně stehno)

Více

Lehké recepty Méně cholesterolu

Lehké recepty Méně cholesterolu Lehké recepty Méně cholesterolu Lehké recepty Méně cholesterolu Stravovat se zdravě, neznamená mít hlad! A ani to neznamená, že se musíte vzdát tradičních jídel a dělat kompromisy v chuti. Stačí sáhnout

Více

Česká kuchyně I. Zelná polévka s klobásou. Svíčková na smetaně. Karlovarské knedlíky. Jablkový závin

Česká kuchyně I. Zelná polévka s klobásou. Svíčková na smetaně. Karlovarské knedlíky. Jablkový závin Česká kuchyně I. Zelná polévka s klobásou Svíčková na smetaně Karlovarské knedlíky Jablkový závin Zelná polévka s klobásou 400 g kysaného zelí klobása 250 ml zakysané smetany 50 g cibule 800 ml vývaru

Více

Francouzská kuchyně II.

Francouzská kuchyně II. Francouzská kuchyně II. Salát Nicoise Quiche Lorraine Šetrně pečená kachní prsa na pomeranči Ratatouille Flambované palačinky Salát Nicoise 1 ks římského salátu 2 větší brambory 100 g čerstvých zelených

Více

"Original" Odborné recepty s Balkánským sýrem značky

Original Odborné recepty s Balkánským sýrem značky Odborné recepty s Balkánským sýrem značky "Original" Neven 7 s.r.o. Zavřená 27, Brno, PSČ 634 00 Mobil: +420775263544 info@neven.cz www.balkansky-syr.cz, www.sirene.cz Obsah 1. Gratinované brambory se

Více

Česká kuchyně I. Zelná polévka s klobásou. Svíčková na smetaně. Krkovice na cibulce. Karlovarské knedlíky. Špekové knedlíky.

Česká kuchyně I. Zelná polévka s klobásou. Svíčková na smetaně. Krkovice na cibulce. Karlovarské knedlíky. Špekové knedlíky. Česká kuchyně I. Zelná polévka s klobásou Svíčková na smetaně Krkovice na cibulce Karlovarské knedlíky Špekové knedlíky Jablkový závin Zelná polévka s klobásou 400 g kysaného zelí klobása 250 ml zakysané

Více

Mořské ryby. Carpaccio z halibuta se salsou z fenyklu, okurky a avokáda, citrusová. zálivka, piniové oříšky. Rybí velouté se šafránovou zeleninou

Mořské ryby. Carpaccio z halibuta se salsou z fenyklu, okurky a avokáda, citrusová. zálivka, piniové oříšky. Rybí velouté se šafránovou zeleninou Mořské ryby Carpaccio z halibuta se salsou z fenyklu, okurky a avokáda, citrusová zálivka, piniové oříšky Rybí velouté se šafránovou zeleninou Filátka z platýze s pomerančovou karotkou, pečenou kořenovou

Více

Indonéská kuchyně. Salát Gado gado. Nasi goreng - smažená indonéská rýže. Kuřecí maso v arašídovém sambalu

Indonéská kuchyně. Salát Gado gado. Nasi goreng - smažená indonéská rýže. Kuřecí maso v arašídovém sambalu Indonéská kuchyně Salát Gado gado Nasi goreng - smažená indonéská rýže Kuřecí maso v arašídovém sambalu Kuřecí maso ve sladko-kyselém chilli sambalu Hovězí mleté maso dochucené chilli, koriandrem, zázvorem

Více

Instrukce pro učitele k přípravě lekce vaření

Instrukce pro učitele k přípravě lekce vaření suroviny: salátová okurka Dovednosti, které se žáci naučí: loupání, jemné krájení, strouhání, míchání Pokrmy: Studená okurková polévka s koprem, šp.: špetka okurky salátové / 500 g - oloupejte - nastrouhejte

Více

Thajská kuchyně I. Tom Yom polévka. Jarní závitky. Pad Thai. Zelené kari

Thajská kuchyně I. Tom Yom polévka. Jarní závitky. Pad Thai. Zelené kari Thajská kuchyně I. Tom Yom polévka Jarní závitky Pad Thai Zelené kari Tom Yom polévka 200 g krevet 1 lžíce pasty Tom Yum 3 lžíce rostlinného oleje 1 l zeleninového vývaru 3 limetkové listy * 50 g galangalu

Více

Testoviny ˇ se s rovou omáckou ˇ

Testoviny ˇ se s rovou omáckou ˇ Při počtu 100 uvařených porcí ušetříte s naší recepturou přibližně: 123 Kč Testoviny ˇ se s rovou omáckou ˇ Maggi Těstoviny kg 0,80 0,080 72,20 5,78 57,76 Olej stolní kg 0,05 0,005 30,10 0,15 1,51 Sůl

Více

Mouku s kořením a solí smíchejte v míse. Přidejte 3-4 lžíce vody tak, aby vzniklo tuhé těsto. Cibulové klínky do něj důkladně vmíchejte.

Mouku s kořením a solí smíchejte v míse. Přidejte 3-4 lžíce vody tak, aby vzniklo tuhé těsto. Cibulové klínky do něj důkladně vmíchejte. Cibulové bhaji hladká mouka 6 lžic mletá kurkuma 1 zarovnaná lžička mletý římský kmín 1 zarovnaná lžička garammasala (indické grilovací koření: hřebíček, kardamon, kmín, koriandr, pepř, skořice) 1 zarovnaná

Více

Indická kuchyně I. Naan. Chana masala. Zeleninové Pakoras. Butter Chicken. Kuře tikka

Indická kuchyně I. Naan. Chana masala. Zeleninové Pakoras. Butter Chicken. Kuře tikka Indická kuchyně I. Naan Chana masala Zeleninové Pakoras Butter Chicken Kuře tikka Naan 1 kg hladké mouky voda olej česnek (podle chuti) sůl Smíchejte mouku s vodou v misce na těsto. Jemně osolte. Když

Více

KUCHAŘKA MIKROVLNNÁ TROUBA

KUCHAŘKA MIKROVLNNÁ TROUBA KUCHAŘKA MIKROVLNNÁ TROUBA Blahopřejeme vám k zakoupení mikrovlnné trouby Whirlpool. S touto knihou receptů objevíte skutečné možnosti nového spotřebiče a a vychutnáte si je. Budete překvapeni, jak rychle

Více

Provensálská kuchyně. Toast savec la sauce Rouille á la tomate - toasty s rajčatovou omáčkou. Rouille. Papeton d aubergine - jemná lilková pěna

Provensálská kuchyně. Toast savec la sauce Rouille á la tomate - toasty s rajčatovou omáčkou. Rouille. Papeton d aubergine - jemná lilková pěna Provensálská kuchyně Toast savec la sauce Rouille á la tomate - toasty s rajčatovou omáčkou Rouille Papeton d aubergine - jemná lilková pěna Les cotes d agneaux grillées - grilované jehněčí kotletky Carottes

Více

Kurz mořských ryb. Cocina Rivera, Vašek Šulc

Kurz mořských ryb. Cocina Rivera, Vašek Šulc Kurz mořských ryb ü Ančovičky s cibulí a piniovými oříšky ü Mořský vlk v solné krustě ü Soté z černých mušlí ü Filet z pražmy na zelenině ratatouille s citronovou šafránovou omáčkou ü Krém s mascarpone

Více

Kuchařka zdravých svačinek

Kuchařka zdravých svačinek Kuchařka zdravých svačinek 250 g měkkého tvarohu 1 červená paprika (může být i nakládaná) 1 vejce 100 g eidamu sůl 1. Papriku omyjeme a nakrájíme nadrobno. Eidam nastrouháme. 2. Vejce uvaříme natvrdo,

Více

Recepty pro týden 13.6.-19.6.

Recepty pro týden 13.6.-19.6. Bramborový nákyp 2 kg brambor 1 lžička másla 120 g sýra s plísní na povrchu pohanková strouhanka 3 lžičky majoránky sůl podle chuti Brambory i se slupkou omyjeme a uvaříme. Zapékací misku vymažeme máslem,

Více

Nejrozsáhlejší online kurz o hubnutí a zdravém životním stylu. Recepty na 4. týden ŽENA S NADVÁHOU

Nejrozsáhlejší online kurz o hubnutí a zdravém životním stylu. Recepty na 4. týden ŽENA S NADVÁHOU Nejrozsáhlejší online kurz o hubnutí a zdravém životním stylu Recepty na 4. týden ŽENA S NADVÁHOU Tyto recepty jsou určeny pro ženu s nadváhou. Pro vaši orientaci uvádíme následující přibližné parametry:

Více

RECEPTY BRAMBORAČKA S POHANKOU

RECEPTY BRAMBORAČKA S POHANKOU BRAMBORAČKA S POHANKOU Ingredience pro 4 osoby 1 cibule mrkev 1/2 petržele kus celeru (stejné množství jako petržele) 1/2 pórku hrnek namočených sušených hub nebo čerstvých hrnek kedlubny, tuřínu nebo

Více

http://www.zlinskedumy.cz

http://www.zlinskedumy.cz Číslo projektu Číslo a název šablony klíčové aktivity CZ.1.07/1.5.00/34.0514 III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Tematická oblast Autor Ročník 3. Obor Výrobky studené kuchyně vy_32_inovace_ma_49_20

Více

Mexická kuchyně III. Smažené papriky Relleňos. Krevety v mandlové omáčce. Plněné motýlky z hovězí roštěné brambory se solí s chipotlle

Mexická kuchyně III. Smažené papriky Relleňos. Krevety v mandlové omáčce. Plněné motýlky z hovězí roštěné brambory se solí s chipotlle Mexická kuchyně III. Smažené papriky Relleňos Krevety v mandlové omáčce Plněné motýlky z hovězí roštěné brambory se solí s chipotlle Nopales kaktusová salsa Kokosový puding Smažené papriky Relleňos 6 tlustostěnných

Více

STUDENÉ PŘEDKRMY CHUŤOVKY K PIVU A VÍNU

STUDENÉ PŘEDKRMY CHUŤOVKY K PIVU A VÍNU STUDENÉ PŘEDKRMY CHUŤOVKY K PIVU A VÍNU Domácí paštika s šípkovo - brusinkovou omáčkou a opečeným bílým chlebem 100g 95,- Domácí tlačenka s octem a cibulí 200g 79,- Carpaccio z hovězí svíčkové s domácím

Více

Nejrozsáhlejší online kurz o hubnutí a zdravém životním stylu. Recepty na 7. týden ŽENA S OBEZITOU

Nejrozsáhlejší online kurz o hubnutí a zdravém životním stylu. Recepty na 7. týden ŽENA S OBEZITOU Nejrozsáhlejší online kurz o hubnutí a zdravém životním stylu Recepty na 7. týden ŽENA S OBEZITOU Tyto recepty jsou určeny pro ženu s obezitou. Pro vaši orientaci uvádíme následující přibližné parametry:

Více

Banánové lívance NA 10 KUSŮ. Ingredience. Postup. 2 zralé banány 2 střední vejce 2 lžíce mandlové mouky

Banánové lívance NA 10 KUSŮ. Ingredience. Postup. 2 zralé banány 2 střední vejce 2 lžíce mandlové mouky Banánové lívance NA 10 KUSŮ 2 zralé banány 2 střední vejce 2 lžíce mandlové mouky Banány rozmačkáme vidličkou, poté postupně přimícháme vejce a mouku. Ze vzniklého těsta tvoříme malé lívance, které smažíme

Více

Vegetariánská kuchyně

Vegetariánská kuchyně Vegetariánská kuchyně Semínkové paté se sušenými rajčaty Vegeburger s quionoou a domácí tatarkou Šafránovo-kokosová polévka s čerstvým špenátem Fazolové brownies s avokádovým krémem Semínkové paté se sušenými

Více

Thajská kuchyně pro starší děti

Thajská kuchyně pro starší děti Thajská kuchyně pro starší děti JARNÍ ZÁVITKY THAJSKÁ KUŘECÍ POLÉVKA PAD THAI NUDLE S KUŘECÍM MASEM BANÁN NA KARAMELU S KOKOSEM JARNÍ ZÁVITKY 5 listů kulatého rýžového papíru 1 x balení uzeného tofu 100

Více

Rajčatový koláč. Připravíme si na těsto: Na náplň: 1/8 porce obsahuje přibližně: 360 kcal = 1 505 kj 14 g bílkovin, 21 g tuků, 29 g sacharidů

Rajčatový koláč. Připravíme si na těsto: Na náplň: 1/8 porce obsahuje přibližně: 360 kcal = 1 505 kj 14 g bílkovin, 21 g tuků, 29 g sacharidů Rajčatový koláč Připravíme si na těsto: 250 g hladké mouky 150 g másla nebo tuku na pečení 1 žloutek Na náplň: 2 lžíce olivového oleje 2 velké cibule 10 velkých rajčat (nebo 2 plechovky po 400 g loupaných

Více

Dětský kurz s recepty Jamie Olivera

Dětský kurz s recepty Jamie Olivera Dětský kurz s recepty Jamie Olivera Jednoduchý salát Křupavé kuřecí kousky s bylinkovým dipem Losos se zeleninou a pestem Bezlepkové ovesné sušenky s hrozinkami Jednoduchý salát 4 jarní cibulky 1 okurka

Více

, Pomazánky, saláty, chutovky

, Pomazánky, saláty, chutovky , Pomazánky, saláty, chutovky Smetanová NIVA NIVU rozdrobíme nebo nastrouháme a peèlivì promícháme s 30% smetanou. Milovníci pikantní chuti mùžou pøidat èesnek. Pomazánku mùžete také použít k zapékání

Více

OBĚDY A VEČEŘE NEJEN PRO CELIAKY

OBĚDY A VEČEŘE NEJEN PRO CELIAKY 1 Karla Pelikánová OBĚDY A VEČEŘE NEJEN PRO CELIAKY 60 zdravých, rychlých a snadných receptů, kterým přijdou na chuť úplně všichni 2 SALÁTY Špenátový s rajčaty Zeleninový salát s čerstvým baby špenátem

Více

Speciální pedagog, masér a terapeut čínské medicíny Mgr. Zdeňka Stöhrová

Speciální pedagog, masér a terapeut čínské medicíny Mgr. Zdeňka Stöhrová KUŘECÍ MASO NA JEHLI ½ kg kuřecích prs Marináda: 1 cibule, 1 stroužek česneku, lžíce zázvoru, chilli paprika, šťáva z citrónu, 2 lžíce oleje, 2 lžičky papriky, pepř, kmín, 150g bílý jogurt - vše rozmixovat

Více

Polévky. Zeleninový bujón. Wontonová polévka (fotografie vpravo) Čistá polévka. Zelená vaječná polévka. Wontonové taštičky

Polévky. Zeleninový bujón. Wontonová polévka (fotografie vpravo) Čistá polévka. Zelená vaječná polévka. Wontonové taštičky Polévky Zeleninový bujón Jednoduchý, čistě zeleninový bujón uvaříte velmi rychle. 4 polévkové lžíce libečku 4 polévkové lžíce celerových listů ½ cibule 1 mrkev sůl a cukr špetka prášku z feferonek trošku

Více

Recepty pro týden 25.7.-31.7.

Recepty pro týden 25.7.-31.7. Špenát s čočkovou rýží 100 g celozrnné rýže 3 lžíce červené čočky 1 cibule 100 g čerstvého kozího sýra 1 lžíce řepkového oleje muškátový oříšek 400 g mraženého listového špenátu sůl, pepř Rýži povaříme

Více

Francouzská kuchyně Zapečená cibulová polévka

Francouzská kuchyně Zapečená cibulová polévka Cibule 1kg Máslo 100g Bílé víno 0,5L Bageta 1ks Strouhaný sýr 200g Vejce 1ks Sůl, pepř, bobkový list, tymián Francouzskákuchyně Zapečenácibulovápolévka Polévka - Cibuli nakrájíme na tenké proužky a orestujeme

Více

Nejrozsáhlejší online kurz o hubnutí a zdravém životním stylu. Recepty na 3. týden ŽENA S NADVÁHOU

Nejrozsáhlejší online kurz o hubnutí a zdravém životním stylu. Recepty na 3. týden ŽENA S NADVÁHOU Nejrozsáhlejší online kurz o hubnutí a zdravém životním stylu Recepty na 3. týden ŽENA S NADVÁHOU Tyto recepty jsou určeny pro ženu s nadváhou. Pro vaši orientaci uvádíme následující přibližné parametry:

Více

Těstoviny s paprikou, rajčetem a sójovou omáčkou

Těstoviny s paprikou, rajčetem a sójovou omáčkou Těstoviny (apetit) Těstoviny s paprikou, rajčetem a sójovou omáčkou 150 g vařených těstovin, 40 g tuku Ceres soft, 2 lžíce sójové omáčky, 2 rajčata, 1 zelená paprika, 50 g eidamu, mletý pepř, sůl Sýr

Více

Jídelníček: Týden 1. Snídaně: Ovesná kaše s mandlemi a skořicí, smažená vejce a cup cakes. Snídaně: Banánové lívance s tvarohovou náplní

Jídelníček: Týden 1. Snídaně: Ovesná kaše s mandlemi a skořicí, smažená vejce a cup cakes. Snídaně: Banánové lívance s tvarohovou náplní Cesta do plavek Jídelníček Týden 1 www.cestadoplavek.cz www.facebook.com/cestadoplavek Jídelníček: Týden 1 den 1 pondělí den 5 pátek Snídaně: Jahodová omeleta Oběd: Hovězí hamburger Večeře: Kuřecí maso

Více

Jezte 5-6x denně, po 2-3 hodinách Nemlsejte mezi jídly Jako druhou večeři lze přidat zeleninu, zeleninový salát, atd

Jezte 5-6x denně, po 2-3 hodinách Nemlsejte mezi jídly Jako druhou večeři lze přidat zeleninu, zeleninový salát, atd Jídelníček Pro to, aby člověk snižoval svou váhu, je potřeba snížit energetický příjem potravin a zvýšit energetický výdej pohybem. Optimální je snížit energetický příjem na cca 5000 kj za den (u žen).

Více

Krabí kremrole. Nivové kornoutky. Ingredience. Postup. Ingredience. Postup

Krabí kremrole. Nivové kornoutky. Ingredience. Postup. Ingredience. Postup Krabí kremrole 500 g lístkového těsta, 500 g tyčinek Surimi, 1 vejce, sůl, sezamové semínko Těsto rozpůlíme a každou polovinu rozválíme na pomoučeném vále na tenko. Rádýlkem nakrájíme na proužky, kterými

Více

Mořské plody. Koktejl z tichomořských krevet. Dušené slávky s citronovou trávou, zázvorem a koriandrem

Mořské plody. Koktejl z tichomořských krevet. Dušené slávky s citronovou trávou, zázvorem a koriandrem Mořské plody Koktejl z tichomořských krevet Dušené slávky s citronovou trávou, zázvorem a koriandrem Smažené kalamáry s petrželovou solí a česnekovou aioli Tygří krevety s tomatovým risottem Gratinovaný

Více

Kolínka se slaninou a žampiony

Kolínka se slaninou a žampiony Vaříme s Luckou Kolínka se slaninou a žampiony rýžová kolínka cibule slanina žampiony Portobello nebo hnědé petržel kudrnka pro zjemnění smetana (nemusí být) sůl a pepř olej Na rozpálené pánvi zpěníme

Více

Nejrozsáhlejší online kurz o hubnutí a zdravém životním stylu. Recepty na 2. týden ŽENA S NADVÁHOU

Nejrozsáhlejší online kurz o hubnutí a zdravém životním stylu. Recepty na 2. týden ŽENA S NADVÁHOU Nejrozsáhlejší online kurz o hubnutí a zdravém životním stylu Recepty na 2. týden ŽENA S NADVÁHOU Tyto recepty jsou určeny pro ženu s nadváhou. Pro vaši orientaci uvádíme následující přibližné parametry:

Více

tradičně i netradičně

tradičně i netradičně tradičně i netradičně STUDENÉ PŘEDKRMY 100 g Tlačenka z Pohořelického kapra s cibulkou 45,- 100 g Paštika z Pohořelického kapra s cibulovo-mrkvovou marmeládou 45,- a opečenými toasty 100 g Pohořelický

Více

Fenyklový salát s jádry cl z granátového jablka

Fenyklový salát s jádry cl z granátového jablka Fenyklový salát s jádry cl z granátového jablka Instatlatina di finocchi e chicchi di melograno Pro 2 osoby Doba přípravy: 20 minut 1 polévková lžíce citronové šťávy 2 3 polévkové lžíce za studena sůl,

Více

Jídelníček: Týden 2. Snídaně: Skořicová žemle s kávovým krémem a jahodami. Snídaně: Míchaná vejce s čerstvými bylinkami

Jídelníček: Týden 2. Snídaně: Skořicová žemle s kávovým krémem a jahodami. Snídaně: Míchaná vejce s čerstvými bylinkami Cesta do plavek Jídelníček Týden 2 www.cestadoplavek.cz www.facebook.com/cestadoplavek Jídelníček: Týden 2 den 8 pondělí den 12 pátek Snídaně: Míchaná vejce s čerstvými bylinkami Oběd: Vepřový guláš s

Více

Jaternice s kroupovým rizotem a hříbky. Jak na to

Jaternice s kroupovým rizotem a hříbky. Jak na to Jaternice s kroupovým rizotem a hříbky Kroupy uvaříme v osolené vodě do měkka. Sušené hřiby namočíme na 30 minut do studené vody a poté nakrájíme na malé kousky. Vodu z hub necháme na podlévání rizota,

Více

Houbové recepty: Hlíva ústřičná a Žampion Neděle, 16 Únor :44 - Aktualizováno Pondělí, 17 Únor :20

Houbové recepty: Hlíva ústřičná a Žampion Neděle, 16 Únor :44 - Aktualizováno Pondělí, 17 Únor :20 Plodnice hlívy ústřičné mají všestranné využití.jsou vhodné do polévek, omáček, pod maso ale i do salátů a především k nakládání. Ke kulinářským účelům využíváme především klobouky, které mají přímé využití.

Více

Česnek, cibuli, celer, mrkev, brambory, fazolky, cukety a rajčata nakrájíme nadrobno.

Česnek, cibuli, celer, mrkev, brambory, fazolky, cukety a rajčata nakrájíme nadrobno. Ingredience 4 porce MINESTRONE italská hustá zeleninová polévka 150 g kořenová zelenina 1 brambora 1 rajče 50g zelené fazolky 50g cuketa 1,5 ks cibule + 2 stroužky česnek 1 lžice rajčatový protlak 0,8l

Více

I Love Burgers. Bulky na burgery. Klasik burger. PULLED PORK BBQ burger. FISH AND CHIPS Burger. Batátové hranolky a guacamole

I Love Burgers. Bulky na burgery. Klasik burger. PULLED PORK BBQ burger. FISH AND CHIPS Burger. Batátové hranolky a guacamole I Love Burgers Bulky na burgery Klasik burger PULLED PORK BBQ burger FISH AND CHIPS Burger Batátové hranolky a guacamole Bulky na burgery 225 ml vlažného mléka 30 g čerstvého droždí 500 g hladké mouky

Více

2 lžíce bambusových výhonků 1 lžíce sezamového oleje (lze použít i slunečnicový) III VII VIII

2 lžíce bambusových výhonků 1 lžíce sezamového oleje (lze použít i slunečnicový) III VII VIII 8 plátků toustového chleba 200 ml mléka ¼ lžičky mleté skořice 1 balení vanilkového cukru muškátový oříšek špetka soli moučkový cukr máslo sezonní ovoce 2 hrnky ovesných vloček 1 hrnek slunečnicových semínek

Více

DeBuyer. Grilované krevety s omáčkou Aioli. Šetrně pečená kachní prsa na pomeranči. Dušené slávky s citronovou trávou, zázvorem a koriandrem

DeBuyer. Grilované krevety s omáčkou Aioli. Šetrně pečená kachní prsa na pomeranči. Dušené slávky s citronovou trávou, zázvorem a koriandrem DeBuyer Věřím, že jste si akci u nás užili a pokrmy, které jste včera připravovali, si mnozí z Vás uvaří i doma :) Grilované krevety s omáčkou Aioli Šetrně pečená kachní prsa na pomeranči Dušené slávky

Více

PSTRUH. 1. Pstruh podle uzenáře

PSTRUH. 1. Pstruh podle uzenáře PSTRUH 1. Pstruh podle uzenáře 4 pstruzi, 12 dkg másla, 6 dkg žampiónů, cibule, citrón, sůl, pepř, olej, bílé víno, worchester, 15 dkg šunky, zelená petrželka, sladká paprika, mouka Pstruhy nařízneme ve

Více

w w w. r a m a - w e b. c z

w w w. r a m a - w e b. c z www.rama-web.cz Vážené a milé hospodyňky, za nákup dvou výrobků Rama Vám věnujeme malý dárek - sešitovou kuchařku Ramy. Recepty, které v ní najdete, jsou vyzkoušené a vybrané tak, aby příprava jídla byla

Více

Pomazánka s vejci a olivami

Pomazánka s vejci a olivami Pomazánka s Tofu Uzené tofu Sýr měkký Olivový olej extra virgine Trochu soli Případně jarní cibulku Postup Uzené tofu rozmixujte do hladka s olivovým olejem, až vznikne hladká krémová hmota. Tu smíchejte

Více

Kvalitní evropský výrobek. systém značení kvality potravin. Minikuchařka. Kampaň fi nancována z prostředků Evropské unie a České republiky

Kvalitní evropský výrobek. systém značení kvality potravin. Minikuchařka. Kampaň fi nancována z prostředků Evropské unie a České republiky Kvalitní evropský výrobek systém značení kvality potravin Minikuchařka Kampaň fi nancována z prostředků Evropské unie a České republiky Úvodní slovo Na evropském trhu se stále zvyšuje zájem o kvalitní

Více

restaurace & penzion s trhanými saláty, hoblinkami parmazánu Grana Padano a limetkou, ochucené bazalkovým pestem a balzamikovým glazé

restaurace & penzion s trhanými saláty, hoblinkami parmazánu Grana Padano a limetkou, ochucené bazalkovým pestem a balzamikovým glazé Předkrmy 80g Carpaccio z hovězí svíčkové 135,- s trhanými saláty, hoblinkami parmazánu Grana Padano a limetkou, ochucené bazalkovým pestem a balzamikovým glazé 90g Nugety čerstvého kozího sýru 125,- balené

Více

POMAZÁNKY. Tvaroh utřeme se solí, koprem, rozmačkaným česnekem a drobně nakrájenou cibulí, nakonec vmícháme nastrouhanou okurku.

POMAZÁNKY. Tvaroh utřeme se solí, koprem, rozmačkaným česnekem a drobně nakrájenou cibulí, nakonec vmícháme nastrouhanou okurku. POMAZÁNKY Okurková pomazánka 250g tvarohu 100g nahrubo nastrouhané okurky 1 stroužek česneku ½ cibule podle chuti kopr Tvaroh utřeme se solí, koprem, rozmačkaným česnekem a drobně nakrájenou cibulí, nakonec

Více

1. Smícháme mleté maso s nadrobno nakrájenou cibulí, 2 rozetřenými stroužky česneku, 1 lžící koření Steak na bylinkách a 1-2

1. Smícháme mleté maso s nadrobno nakrájenou cibulí, 2 rozetřenými stroužky česneku, 1 lžící koření Steak na bylinkách a 1-2 mleté špízy 600 g mletého masa 1 lžíce koření Steak na bylinkách 1 cibule 2 stroužky česneku sůl maso můžeme proložit cuketou, paprikou, nebo třeba sýrem 1. Smícháme mleté maso s nadrobno nakrájenou cibulí,

Více

Pondělí Kuřecí vývar se zeleninou a smaženým hráškem

Pondělí Kuřecí vývar se zeleninou a smaženým hráškem Pondělí 2.1.2017 Kuřecí vývar se zeleninou a smaženým hráškem - Kuřecí skelety, mrkev, celer, petržel, sůl, pepř mletý, kmín meletý, petželová nať, smažený hrášek Podkrkonošské kyselo - Směs smíšených

Více

Smažené falafele 60,- (zeleninové kuličky s mrkví, řepou a cizrnou obalené v sezamu, podávané se sweet - chilli jamem a tahini jogurtem)

Smažené falafele 60,- (zeleninové kuličky s mrkví, řepou a cizrnou obalené v sezamu, podávané se sweet - chilli jamem a tahini jogurtem) PŘEDKRMY - MEZZE Smažené falafele 60,- (zeleninové kuličky s mrkví, řepou a cizrnou obalené v sezamu, podávané se sweet - chilli jamem a tahini jogurtem) Papriky Bjurek 110,- (grilované kapie plněné směsí

Více

RESTAURACE U VAŘEČKY

RESTAURACE U VAŘEČKY RESTAURACE U VAŘEČKY 18.7. 1. Žampionová (BZL) (žampiony, mléko, cibule, česnek, bylinky, koření) 2. Králičí vývar (BZL) (králičí maso, mrkev, celer, petržel, bylinky, koření) Alergen: 9 Hlíva ústřičná

Více

mletý pepř olej na smažení

mletý pepř olej na smažení Dýňový ovocný salát Dýňový kompot 200 g mexická dýně 100 g cukr ananasová tresť 1 ks pomeranč 1 ks broskve 200 g zakys.smetana mandle-lupínky 1 ks van. cukr 1 ks limetka 1 ks kiwi Mexickou dýni nakrájíme,

Více

Maso, maso, maso II. Vepřová krkovička na černém pivu. Bramborové rösti. Vepřová panenka ve slanině pečená vcelku s hříbkovou omáčkou

Maso, maso, maso II. Vepřová krkovička na černém pivu. Bramborové rösti. Vepřová panenka ve slanině pečená vcelku s hříbkovou omáčkou Maso, maso, maso II. Vepřová krkovička na černém pivu Bramborové rösti Vepřová panenka ve slanině pečená vcelku s hříbkovou omáčkou Tvarohový mousse s malinovou omáčkou Vepřová krkovička na černém pivu

Více

Hermelín v županu - fantazie!!!

Hermelín v županu - fantazie!!! Hermelín v županu - fantazie!!! na 10 kusů: 2 balení listového těsta, 5 hermelínů nebo stříbrňáků (fantastický je pikantní Vltavín), 20 plátků šunky, kečup, 1 vejce na potření, sezamové semínko. Z jednoho

Více

Penne arabiata. Suroviny: 2 porce

Penne arabiata. Suroviny: 2 porce Penne arabiata 1 balení penne 250 g rajčat 1 stroužek česneku 1 šalotka Parmazán 1 Chilli paprička Olivový olej Čerstvá petrželka Sušená bazalka nebo oregano V osolené vodě uvaříme těstoviny, mezitím si

Více

S R P E N příprava studených pokrmů: (pracovali jsme ve dvou skupinách)

S R P E N příprava studených pokrmů: (pracovali jsme ve dvou skupinách) S R P E N 2 0 1 7 příprava studených pokrmů: (pracovali jsme ve dvou skupinách) POMAZÁNKA Z AVOKÁDA Avokádo 1ks. Kešu oříšky 50gr. Medvědí česnek (nebo čerstvý špenát) Hořčice, Sůl Zralé avokádo oloupeme,

Více

Recepty pro týden 29.8.-4.9.

Recepty pro týden 29.8.-4.9. Rizoto s houbami Jarní cibulka 2 polévkové lžíce olivového oleje houby (dle chuti) mletý kmín 200 g rýže trošku vody 2 hrnky kuřecího vývaru pepř sůl Na olivovém oleji osmahneme jarní cibulku, přidáme

Více

Formičky na plněné taštičky

Formičky na plněné taštičky Formičky na plněné taštičky cs Návod k použití a recepty Důležité pokyny Před prvním a po každém dalším použití formičky na plněné taštičky umyjte horkou vodou s trochou prostředku na mytí nádobí. Nepoužívejte

Více

Základní škola Pavlínov okres Ţďár nad Sázavou. Jablková kuchařka. Autoři: ţáci, učitelé a přátelé naší školy

Základní škola Pavlínov okres Ţďár nad Sázavou. Jablková kuchařka. Autoři: ţáci, učitelé a přátelé naší školy Základní škola Pavlínov okres Ţďár nad Sázavou Jablková kuchařka Autoři: ţáci, učitelé a přátelé naší školy Školní rok 2011/2012 JABLKOVÝ DORT 25 dkg cukru krystal, 4 celá vejce třeme dohromady 25 dkg

Více

Česká kuchyně II. Bramborová polévka. Houskové knedlíky. Pečená kachna s červeným zelím. Rajská omáčka. Vdolečky

Česká kuchyně II. Bramborová polévka. Houskové knedlíky. Pečená kachna s červeným zelím. Rajská omáčka. Vdolečky Česká kuchyně II. Bramborová polévka Houskové knedlíky Pečená kachna s červeným zelím Rajská omáčka Vdolečky Bramborová polévka 40 g cibule 300 g kořenové zeleniny 1 středně velká cibule hrst sušených

Více

VY_32_INOVACE_CVS17. Název vzdělávacího materiálu: Česká tradiční jídla. Autor: Mgr. Martin Kovačka

VY_32_INOVACE_CVS17. Název vzdělávacího materiálu: Česká tradiční jídla. Autor: Mgr. Martin Kovačka Název vzdělávacího materiálu: Česká tradiční jídla. VY_32_INOVACE_CVS17 Autor: Mgr. Martin Kovačka Předmět: Člověk ve společnosti (Občanská výchova) Ročník: 7. Tematický celek: Kultura. Stručný popis aktivity:

Více

Polévka: Dýňová. Ingredience:

Polévka: Dýňová. Ingredience: Polévka: Dýňová 8 hrnků vody 1/2 menší dýně 2 cibule 2 mrkve 3 brambory špetka soli mořská řasa (např. řasa Arame) rostlinný olej špetka kmínu 1 lžíce misa (miso je slané asijské koření k dochucení) zelená

Více

Restaurace Rio. Polévky

Restaurace Rio. Polévky Polévky 0,25l Silný masový vývar dle denní nabídky s nudlemi a zeleninou 35,- 0,25l Česneková polévka se šunkou, sýrem, žloutkem a chlebovými krutony 40,- 0,25l Česneková polévka se šunkou, tvarůžkou,

Více

RECEPTY SMART NOODLES. www.svet-zdravi.cz

RECEPTY SMART NOODLES. www.svet-zdravi.cz RECEPTY SMART NOODLES Užívejte si italskou kuchyni bez výčitek a kalorií Jedna porce pouze 100 kj u Rychlá a snadná příprava u Hodí se na večeři i jako předkrm u Vhodné pro vegany, vegetariány, celiaky

Více