ZÁPIS č. 7/2017 ze zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje ze dne

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "ZÁPIS č. 7/2017 ze zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje ze dne"

Transkript

1 ZÁPIS č. 7/2017 ze zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje ze dne Přítomni: Omluveni: Neomluveni: Ing. Dan Ramzer, Jana Rothschedlová, Bc. Iva Kreisingerová, Mgr. Věnceslava Drábková, Taťjana Nováková, Jiří Kratochvíl, Naděžda Jozífková, Lenka Malá, PhDr. Jiří Miler, Ph.D., Robert Prade, Mgr. Jana Svobodová Ing. Taťána Janoušková, Bc. Martina Teplá, Ing. Miroslav Šikola, Mgr. Zora Machartová Hosté: Mgr. Pavel Svoboda, náměstek hejtmana, řízení rezortu sociálních věcí Mgr. Jolana Šebková, vedoucí odboru sociálních věcí Ing. Diana Ahmadi, ekonomka a metodička financování Ing. Luisa Kremerová, vedoucí oddělení příspěvkových organizací Mgr. Michaela Krejčová, metodička příspěvkových organizací Ing. Petr Pávek, ředitel Domova důchodců Jindřichovice pod Smrkem p.o. Mgr. Petra Bröcklová, ředitelka organizace OSTARA, příspěvková organizace Program jednání: 1. Zahájení zasedání 2. Schválení programu jednání 3. Kontrola plnění usnesení 4. Schválení zápisu 5. Volba ověřovatele 6. Dopis ředitele Domova důchodců Jindřichovice pod Smrkem, p.o. Ing. Petr Pávek 7. Materiál do Zastupitelstva LK: Prominutí odvodu za porušení rozpočtové kázně Foreigners z.s. (Z) 8. Materiál do Zastupitelstva LK: Změna rozpočtu rozpočtové opatření č. 210/17 - Snížení kapitoly Příspěvkové organizace, odbor sociálních věcí, ve výši Kč a navýšení výdajů v kapitole Účelové příspěvky PO, odbor sociálních věcí (Z) 9. Materiál do Zastupitelstva LK: Žádost o změnu projektu podpořeného z rozpočtu Libereckého kraje v oblasti sociálních věcí - dofinancování protidrogových služeb z rozpočtu Libereckého kraje na rok 2017 (Z) 10. Materiál do Zastupitelstva LK: Změna rozpočtu rozpočtové opatření č. 211/17 Převod v rámci kapitoly Příspěvkové organizace, odbor sociálních věcí, ve výši Kč zapojení finanční rezervy P.O. k dofinancování příspěvkových organizací rezortu sociálních věcí (Zpís) 11. Materiál do Zastupitelstva LK: Změna rozpočtu rozpočtové opatření č. 226/17 navýšení příjmů kraje, úprava kapitoly Působnosti, odbor sociálních věcí a úprava kapitoly Transfery, odbor sociálních věcí, poskytnutí individuálních dotací z rozpočtu Libereckého kraje (Z)

2 12. Materiál do Zastupitelstva LK: Změna rozpočtu rozpočtové opatření č. 236/17 Dofinancování sociálních služeb v r z rozpočtu kraje z prostředků kapitoly 313- MPSV státního rozpočtu (kapitola transfery, odbor sociálních věcí) (Z) 13. Materiál do Zastupitelstva LK: Rozpočtové opatření č. 234/17 navýšení celkových výdajů rozpočtu kraje v rámci kapitoly Spolufinancování EU, odbor sociálních věcí, na projekt Nastavení systémové podpory rodin s dětmi v Libereckém kraji (Zpís) 14. Materiál do Zastupitelstva LK: Rozpočtové opatření č. 235/17 v rámci dotačního titulu na podporu samosprávy v oblasti stárnutí pro rok 2017 (kapitola působnosti, odbor sociálních věcí) (Zpís) 15. Materiál do Zastupitelstva LK: Změna rozpočtu rozpočtové opatření č. 245/17 snížení kapitoly Pokladní správa, ekonomický odbor, rozpočtová finanční rezerva kraje a navýšení kapitoly Příspěvkové organizace, odbor sociálních věcí, provozní příspěvky PO v rezortu, na navýšení platů 2017(Z) 16. Materiál do Zastupitelstva LK: Rozpočtové opatření č. 246/17 navýšení celkových výdajů rozpočtu kraje v rámci kapitoly Spolufinancování EU, odbor sociálních věcí, na projekt Podpora a rozvoj sociálních služeb pro rodiny a děti v Libereckém kraji (Zpís) 17. Informace o projektu IP1 18. Krajská pečovatelka Různé 20. Aktuálně probíhající a připravované projekty transformace v příspěvkových organizacích rezortu sociálních věcí 21. Prohlídka prostor OSTARA, příspěvková organizace 22. Závěr Průběh jednání: 1. Zahájení zasedání Zasedání výboru sociálních věcí zahájil předseda výboru Ing. Dan Ramzer, přivítal všechny přítomné členy SV včetně hostů a poděkoval paní ředitelce Mgr. Petře Bröcklové za možnost realizovat jednání výboru v příspěvkové organizaci OSTARA. Předseda konstatoval, že výbor je usnášeníschopný (11 osob). Omluveni tři členky a jeden člen výboru. 2. Schválení programu jednání Předsedající otevřel diskusi k návrhu programu, který obdrželi členové v pozvánce. Nikdo nepodal návrh na úpravu programu. č. usnesení: 7/2017/01/SV Výbor sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje souhlasí s návrhem programu 7. zasedání. 3. Kontrola plnění usnesení Všechna usnesení z 6. zasedání Výboru sociálních věcí byla splněna a projednána v Zastupitelstvu Libereckého kraje.

3 4. Schválení zápisu Předseda dal možnost členům vyjádřit se k zápisu č. 6/2017. č. usnesení: 7/2017/02/SV Výbor sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje souhlasí se zněním zápisu č. 6/2017. Diskuse Ing. Dan Ramzer: Prosba o předání ekonomických informací příspěvkovým organizacím úprava ekonomiky a vládních nařízení. Mgr. Jolana Šebková: Částečně se objeví i v dnes projednaných materiálech. 5. Volba ověřovatele Dle jednacího řádu je nutné zvolit ověřovatele zápisu. Ověřovatelem zápisu byla navržena paní Mgr. Jana Svobodová, která s návrhem souhlasila. č. usnesení: 7/2017/03/SV Výbor sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje volí ověřovatelkou zápisu 7. jednání paní Mgr. Jana Svobodová. 6. Dopis ředitele Domova důchodců Jindřichovice pod Smrkem, p.o. Ing. Petr Pávek Předseda výboru dal prostor Ing. Petru Pávkovi. Ing. Petr Pávek: Vylíčení těžkostí, které má organizace v rámci pokrytí platů v tomto roce. Dopis výboru situace tristní podfinancování na platech. Navýšení platů bylo zapotřebí. Navyšování v rámci vládních nařízení. Na kraji v loňském roce tabulka nasazení příspěvkových dle platových poměrů. Dodnes není schválen rozpočet na rok Předběžný rozpočet. Navýšení zaměstnanců v přímé péči. Tíživá situace i vzhledem k poloze Jindřichovic. Chybí 1,5 mil. Kč na platy. Standardy je potřeba dodržovat. Ing. Dan Ramzer: S Mgr. Jolanou Šebkovou navštěvují příspěvkové organizace. Velké rozdíly mezi nimi. Ale není za co se stydět. Potřeba hájit se před zřizovatelem. Zmínka o dopisu od pana hejtmana, že je pokrytí letošního roku zabezpečeno. Můžeme požádat přes zastupitelstvo, můžeme požádat pana náměstka o podporu Ing. Pávka vystoupit na radě a hájit se před ostatními členy rady. Mgr. Pavel Svoboda: Nedostatek peněz na navýšení platů zapojení asi 7 mil. Kč pro všechny organizace celkem 19. Boj o tyto peníze. Ing. Petr Pávek: Další těžkost způsobuje VZP tím, že neplatí. Dluh 1, 75 mil. Kč vedeno jako pohledávka. Naděžda Jozífková: Bez peněz to nelze dělat dobře. Kde jsou příspěvkové organizace, kde jsou neziskovky. Rozpočet tvořily organizace v době, kdy o navýšení nevěděly. Síť se začíná hroutit. Rozdělovaly se peníze, které zbyly z rozpočtu na sociálno se zapomíná.

4 Ing Petr Pávek: Náročnější práce přerod na polozdravotnické až zdravotnické zařízení. Kraj si najímá službu, kterou máme pro klienty vykonávat. Ing. Dan Ramzer: V řešení tři věci: podstav pracovníků, VZP a doplácení, dlouhodobé podfinancování zaměstnanců. č. usnesení: 7/2017/04/SV bere na vědomí dopis a vyjádření ředitele Domova důchodců Jindřichovice pod Smrkem, p.o. a žádá pana náměstka Mgr. Pavla Svobodu o možnost projednání žádosti na jednání rady kraje. Ing. Dan Ramzer: Zároveň si dáváme za úkol, projednat situaci o nastavení systému financování sociálních služeb v zastupitelských klubech. Mgr. Jolana Šebková: Nejprve představuji novou vedoucí oddělení příspěvkových organizací paní Ing. Luisu Kremerovou. Kolik bude chybět příspěvkovým organizacím, se dozvíme až v posledním kvartále. Některé příspěvkové organizace peníze vrací a ty zpětně se přerozdělují. Mgr. Pavel Svoboda: Projednávání rozpočtu náš požadavek na financování z krajského rozpočtu byl 203 mil. Kč a dostaneme 160 mil. Kč. Proto chystáme nová vyjednávání. Ing Petr Pávek: Situace nejde řešit tabulkami. Máme 70 lůžek, 130 čekatelů. Naděžda Jozífková: Ve Středočeském kraji zavřeli několik oddělení. Je potřeba spíše rozšiřování. 7. Materiál do Zastupitelstva LK: Prominutí odvodu za porušení rozpočtové kázně Foreigners z.s. (Z) Informace k tomuto bodu sdělila Mgr. Jolana Šebková a Ing. Diana Ahmadi. Na základě Smlouvy o poskytnutí vyrovnávací platby za poskytování služeb v obecném hospodářském zájmu č. OLP/734/2015 a Dodatku č. 1 (dále jen smlouva) byla organizaci Foreigners z.s., IČO: , se sídlem Moskevská 27/14, Liberec IV Perštýn, Liberec (dále jen příjemce) poskytnuta účelová dotace z rozpočtu Libereckého kraje, prostředků Ministerstva práce a sociálních věcí na zajištění služeb obecného hospodářského zájmu na území Libereckého kraje. O finančních prostředcích je rozhodováno v samostatné působnosti. Příjemce dotace byl na základě usnesení č. 135/15/RK pověřen poskytovatelem dotace výkonem veřejné služby v obecném hospodářském zájmu. Zastupitelstvo Libereckého kraje rozhodlo svým usnesením č. 69/15/ZK ze dne o poskytnutí dotace na službu odborné sociální poradenství ve výši Kč a na službu sociální rehabilitace ve výši Kč. Dne byla příjemci dotace poskytnuta 1. splátka dotace ve výši 60 % a to na službu odborné sociální poradenství ve výši Kč a na službu sociální rehabilitace ve výši Kč. Dne byla poskytnuta 2. splátka dotace ve výši 40 % a to na službu odborné sociální poradenství ve výši Kč a na službu sociální rehabilitace ve výši Kč. Dále Zastupitelstvo Libereckého kraje rozhodlo svým usnesením č. 399/15/ZK ze dne o dofinancování sociálních služeb. Dne

5 2015 byla poskytnuta dotace na službu odborné sociální poradenství ve výši Kč a na službu sociální rehabilitace ve výši Kč. Dne provedl, odbor sociálních věcí (dále jen krajský úřad) veřejnosprávní kontrolu na místě na základě zákona č. 320/2001 Sb., o finanční kontrole ve veřejné správě a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů a zákona č. 255/2012 Sb., o kontrole, ve znění pozdějších předpisů. Předmětem kontroly byla kontrola čerpání účelové neinvestiční dotace na poskytování služeb v obecném hospodářském zájmu z rozpočtu Libereckého kraje, poskytnuté na základě smlouvy. Výsledky kontroly jsou zaznamenány v protokolu o kontrole a jsou popsány vdůvodové zprávě. Dne byla na základě zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon o rozpočtových pravidlech) příjemci, zaslána výzva k vrácení dotace č.j.: KULK 21681/2017. Dotace nebyla navrácena. Příjemce se výše popsaným postupem dopustil porušení rozpočtové kázně podle ust. 22 odst. odst. 1 a 2 zákona o rozpočtových pravidlech. Z tohoto důvodu krajský úřad uložil příjemci (v souladu s organizační směrnicí ředitele KÚLK OS o postupu při zjištění porušení rozpočtové kázně) platebním výměrem č. j. KULK 39850/2017 ze dne odvod ve výši Kč. Krajský úřad nemohl při rozhodování použít žádné ze zmírňujících ustanovení smluv, neboť porušení tohoto druhu nebylo smlouvou vymezeno jako méně závažné porušení smlouvy. Platební výměr nabyl právní moci dne Dne požádal příjemce o prominutí odvodu. V žádosti je uvedeno prominutí odvodu zvlášť za službu odborné sociální poradenství ve výši ,23 Kč a za službu sociální rehabilitace ve výši ,77 Kč. Příjemce uvádí, že nakládal s finančními prostředky dle zásad 3E (hospodárnosti, efektivnosti a účelovosti), že finanční prostředky byly vynaloženy na základní činnosti. Příjemce doložil kompletní seznam pracovníků, na jejichž činnost byly příslušné dotační prostředky použity. S pracovníky byly uzavřeny řádné pracovní smlouvy a dohody o provedení práce. Tento seznam je také přiložen k žádosti o prominutí odvodu. V žádosti příjemce prohlašuje, že veškeré finanční prostředky byly použity na poskytování základních činností v souvislosti se sociálními službami. Jak je výše uvedeno, o poskytnutí dotace na podporu sociálních služeb je rozhodováno v samostatné působnosti. Při rozdělování finančních prostředků není postupováno podle Statutu dotačního fondu, ale dle Metodiky pro poskytovatele. Jedná se o služby obecného hospodářského zájmu. Došlo k porušení smlouvy, Článku III. odst. 8 a dále byly z dotace hrazeny náklady vztahující se k jinému časovému období. Toto porušení rozpočtové kázně není uvedeno jako samostatný důvod hodný zvláštního zřetele k prominutí. Pro tyto případy obsahují zásady v článku 4, bod prominutí odvodu 99 % z vyměřeného odvodu. V případě tohoto příjemce je možné prominutí odvodu ve výši , 98 Kč. Prominutí odvodu za porušení rozpočtové kázně ve výši ,98 Kč, tj. 99 % z vyměřeného odvodu byl projednán v Odborné skupině KÚLK pro hodnocení a financování sociální oblasti dne Správní poplatek dle zákona č. 634/2004 Sb., o správních poplatcích, ve znění pozdějších předpisů, vyměřený dle položky 1, bod 1. písm. g) ve výši Kč, jehož uhrazením je podmíněno projednání žádosti o prominutí odvodu, byl příjemcem zaplacen dne

6 č. usnesení: 7/2017/05/SV doporučuje Zastupitelstvu Libereckého kraje schválit prominutí odvodu za porušení rozpočtové kázně při čerpání finančních prostředků z kapitoly transfery, příjemce Foreigners z.s., IČO: , se sídlem Moskevská 27/14, Liberec IV-Perštýn, Liberec ve výši ,98 Kč, tj. 99 %. Materiál bude v ZLK projednán dne , zařazeno jako bod č Materiál do Zastupitelstva LK: Změna rozpočtu rozpočtové opatření č. 210/17 - Snížení kapitoly Příspěvkové organizace, odbor sociálních věcí, ve výši Kč a navýšení výdajů v kapitole Účelové příspěvky PO, odbor sociálních věcí (Z) Informace k tomuto bodu sdělila Mgr. Jolana Šebková a Ing. Luisa Kremerová. Během roku 2017 nastala v Domově důchodců Jindřichovice pod Smrkem, příspěvkové organizaci akutní potřeba pořídit sprchovací lůžko pro klienty domova. Předpokládaná částka investice činí ,-- Kč včetně DPH. V důsledku toho navrhujeme zajištění finančních prostředků navrhovaným rozpočtovým opatřením č. 210/17: 1. sníží se výdaje rozpočtu kraje na rok 2017 v kapitole příspěvkové organizace, odbor sociálních věcí a to v položce finanční rezerva p.o. ve výši ,-- Kč a 2. navýší se výdaje rozpočtu kraje na rok 2017 a to v kapitole účelové příspěvky PO, odbor sociálních věcí, v položce 1516 Domov důchodců Jindřichovice pod Smrkem, pořízení sprchovacího lůžka ve výši ,-- Kč. č. usnesení: 7/2017/06/SV doporučuje Zastupitelstvu Libereckého kraje schválit změnu rozpočtu rozpočtové opatření č. 210/17, kterým se: 1. snižují výdaje rozpočtu kraje na rok 2017 v kapitole příspěvkové organizace, odbor sociálních věcí, v položce finanční rezerva p.o. ve výši ,-- Kč, 2. zvyšují výdaje rozpočtu kraje na rok 2017 v kapitole účelové příspěvky PO, odbor sociálních věcí, v položce 1516 Domov důchodců Jindřichovice pod Smrkem, pořízení sprchovacího lůžka ve výši ,-- Kč. Materiál bude v ZLK projednán dne , zařazeno jako bod č Materiál do Zastupitelstva LK: Žádost o změnu projektu podpořeného z rozpočtu Libereckého kraje v oblasti sociálních věcí - dofinancování protidrogových služeb z rozpočtu Libereckého kraje na rok 2017 (Z) Informace k tomuto bodu sdělila Mgr. Jolana Šebková a Mgr. Jana Hauzerová.

7 Je předkládána žádost o změnu v projektu příjemce individuální dotace z rozpočtu Libereckého kraje. Projekt byl schválen Radou Libereckého kraje dne usnesením č. 845/17/RK a Zastupitelstvem Libereckého kraje dne usnesením č. 198/17/ZK. Žádost o změny projektu byla podána ještě před uzavřením smlouvy. V původní žádosti o dotaci byl uváděn rozpočet celoročního zajištění činností souvisejících s realizací programů primární prevence. Organizace předpokládala větší spoluúčast státních zdrojů, a to především z Úřadu vlády (RVKPP) a MŠMT. Celkový rozpočet se tak nepodařilo naplnit. Podpora bude využita na úhradu nákladů spojených se zajištěním poskytování programů všeobecné primární prevence, konkrétně na deset programů pro 250 klientů. Za uvedenou finanční podporu se vynaloží stejná ne-li větší efektivita v rámci zajištění minimálního rozsahu programů všeobecné protidrogové primární prevence v Libereckém kraji. Programy selektivní a indikované primární prevence jsou realizovány nejen pro skupinu dětí a mladistvých, ale také pro skupinu dospělých osob a seniorů. V kraji tyto typy programů poskytuje pouze zapsaný ústav Advaita a programy pro seniory jsou ojedinělé v rámci celé republiky. Odbor sociálních věcí souhlasí se změnami ve výše uvedeném projektu. č. usnesení: 7/2017/07/SV doporučuje Zastupitelstvu Libereckého kraje schválit změny projektu podpořeného individuální dotací z rozpočtu Libereckého kraje v oblasti sociálních věcí dofinancování protidrogových služeb, schválených Radou Libereckého kraje dne usnesením č. 845/17/RK a Zastupitelstvem Libereckého kraje dne usnesením č. 198/17/ZK před uzavřením smlouvy: Advaita, z. ú., se sídlem Rumunská 14/9, Liberec, IČ , ve výši ,-Kč na služby protidrogové prevence. Materiál bude v ZLK projednán dne , zařazeno jako bod č Materiál do Zastupitelstva LK: Změna rozpočtu rozpočtové opatření č. 211/17 Převod v rámci kapitoly Příspěvkové organizace, odbor sociálních věcí, ve výši Kč zapojení finanční rezervy P.O. k dofinancování příspěvkových organizací rezortu sociálních věcí (Zpís) Informace k tomuto bodu sdělila Mgr. Jolana Šebková a Ing. Luisa Kremerová. V rámci nedostatečného pokrytí nákladů příspěvkových organizací v rezortu sociálních věcí pro rok 2017 proběhlo 2. kolo jednání, na základě kterého vznikly tyto požadavky na dofinancování základních potřeb organizací tak, aby mohly být sestaveny vyrovnané rozpočty organizací alespoň k datu tzn., že i přes navýšení zdrojů z finanční rezervy p.o. nezohledňují navýšení mzdových prostředků od , které bude řešeno samostatně v rámci dalších jednání. Rozpočtové opatření č. 211/17, kterým se upravují dílčí ukazatele kapitoly Příspěvkové organizace, odbor sociálních věcí v celkové výši ,-- Kč dle následujícího rozpisu, jsou bez dopadu na celkový objem kapitoly: a) snížením dílčího ukazatele finanční rezerva p.o., ve výši ,-- Kč jsou naplněny tyto finanční deficity následujících organizací:

8 b) navýšením dílčího ukazatele Domov důchodců Velké Hamry, příspěvková organizace, ve výši ,00 Kč budou saturovány alespoň částečně mzdové náklady do , které byly tabulkově od zvýšeny, ale dotace z MPSV byla přitom nižší než v c) navýšením dílčího ukazatele Centrum intervenčních a psychosociálních služeb Libereckého kraje, příspěvková organizace, ve výši ,-- Kč pokryje organizace svůj dotační deficit oproti roku 2016 ve výši ,-- Kč na mzdy a platy a dále použije ,-- Kč na havárii azylového domu Speramus, d) navýšením dílčího ukazatele Domov důchodců Sloup v Čechách, příspěvková organizace, ve výši ,00 Kč, vyrovná organizace svůj deficit, kdy dotace z rozpočtu kraje byla oproti roku o 2016 o necelých 198 tis. Kč nižší při stoupajících odpisech o 200 tis. Kč a stoupající potřebě mzdových prostředků. Na odpisy tedy organizace použije ,-- Kč a na dofinancování mzdových nákladů dalších ,-- Kč. Diskuse Ing. Luisa Kremerová: V současné době již žádná rezerva. Máme všechny rozpočty schváleny. Jsou i díky tomu, že jsme rezervu zapojili. č. usnesení: 7/2017/08/SV doporučuje Zastupitelstvu Libereckého kraje schválit rozpočtové opatření č. 211/17, kterým se upravují dílčí ukazatele kapitoly Příspěvkové organizace, odbor sociálních věcí, v celkové výši ,-- Kč, bez dopadu na celkový objem kapitoly: a) snížením dílčího ukazatele finanční rezerva p.o., ve výši ,-- Kč, b) navýšením dílčího ukazatele Domov důchodců Velké Hamry, příspěvková organizace, na mzdy a platy, ve výši ,00 Kč, c) navýšením dílčího ukazatele Centrum intervenčních a psychosociálních služeb Libereckého kraje, příspěvková organizace, ve výši ,-- Kč na mzdy a platy a na havárii azylového domu Speramus, d) navýšením dílčího ukazatele Domov důchodců Sloup v Čechách, příspěvková organizace, na mzdy a platy a na odpisy, ve výši ,00 Kč. Materiál bude v ZLK projednán dne , zařazeno jako bod č Materiál do Zastupitelstva LK: Změna rozpočtu rozpočtové opatření č. 226/17 navýšení příjmů kraje, úprava kapitoly Působnosti, odbor sociálních věcí a úprava kapitoly Transfery, odbor sociálních věcí, poskytnutí individuálních dotací z rozpočtu Libereckého kraje (Z) Informace k tomuto bodu sdělila Mgr. Jolana Šebková a Ing. Diana Ahmadi. Předmětem předloženého materiálu je změna rozpočtu rozpočtové opatření č. 226/17, kterým se navýší příjmy Libereckého kraje na rok 2017 na položce 2229, paragrafu 6402 ORG , ORJ 1705 o částku Kč. Jedná se o vratku nevyčerpané dotace organizace Foreigners z.s., se sídlem Moskevská 27, Liberec, IČ: Výše vratky za službu odborné sociální poradenství,

9 identifikátor číslo činí Kč a vratka nevyčerpané dotace za službu sociální rehabilitace identifikátor číslo činí Kč. Finanční prostředky plynoucí z vratek nedočerpaných dotací budou znovu použity na financování sociálních služeb. Dále se jedná o přesun finančních prostředků z kapitoly Působnosti, odboru sociálních věcí v celkové výši Kč do kapitoly Transfery, odboru sociálních věcí. Tyto finanční prostředky budou použity na podporu ojedinělých projektů zaměřených na řešení naléhavých potřeb financování v sociální oblasti Libereckého kraje a budou poskytnuty prostřednictvím individuálních dotací. Odbor sociálních věcí obdržel v uplynulém období individuální žádosti o finanční podporu registrovaných sociálních služeb. Rozdělení finančních prostředků bylo projednáno v Odborné skupině KÚLK pro hodnocení a financování sociální oblasti dne Název IČ Sídlo Registra ční číslo služby Druh služby Požadavek na dotaci v Kč Doporučená výše Odborné skupiny KÚLK ze dne Centrum pro dětský sluch Tamtam o.p.s Hábova 1571/22, Praha 5 - Stodůlky raná péče , ,00 Tyfloservis, o.p.s Krakovská 1695/21, Praha Nové Město sociální rehabilitace , ,00 MAJÁK o.p.s Konopná 776, Liberec nízkoprahová zařízení pro děti a mládež , ,00 MAJÁK o.p.s Konopná 776, Liberec nízkoprahová zařízení pro děti a mládež , ,00 MAJÁK o.p.s Konopná 776, Liberec nízkoprahová zařízení pro děti a mládež , ,00 Celkem , ,00 Dalšími finančními prostředky v současné době OSV nedisponuje. č. usnesení: 7/2017/09/SV doporučuje Zastupitelstvu Libereckého kraje schválit změnu rozpočtu-rozpočtové opatření č. 226/17 kterým se: 1. navyšují příjmy rozpočtu Libereckého kraje na rok 2017 zapojením vratek z nevyčerpaných dotací o částku Kč,

10 2. snižují výdaje v kapitole Působnosti, odboru sociálních věcí ve výši Kč, z toho: a) ukazatel č. a , Zabezpečení psychologických posudků pro náhradní rodinnou péči o částku ,- Kč, b) ukazatel č. a , Strategie sociálních služeb poskytovatelů a obcí o částku Kč, 3. navyšují výdaje v kapitole Transfery, odbor sociálních věcí o celkovou částku Kč, 4. upravují/zavádí specifické ukazatele v kapitole Transfery, odbor sociálních věcí v souvislosti s Podporou ojedinělých projektů zaměřených na řešení naléhavých potřeb financování v sociální oblasti Libereckého kraje v celkové výši Kč, rozhodnout 1. o poskytnutí dotace na poskytování služeb v obecném hospodářském zájmu ve výši Kč společnosti Centrum pro dětský sluch Tamtam, o.p.s., se sídlem Hábova 1571/22, Praha 5 Stodůlky, IČ: , na kofinancování osobních nákladů pracovníků, 2. o poskytnutí dotace na poskytování služeb v obecném hospodářském zájmu ve výši ,- Kč společnosti Tyfloservis, o.p.s., se sídlem Krakovská 1695/21, Praha Nové Město, IČ: na kofinancování osobních nákladů pracovníků, 3. o poskytnutí dotace na poskytování služeb v obecném hospodářském zájmu ve výši Kč společnosti MAJÁK o.p.s., se sídlem Konopná 776, Liberec, IČ: , na kofinancování osobních nákladů pracovníků, a schválit 1. smlouvu o poskytnutí dotace na poskytování služeb v obecném hospodářském zájmu z rozpočtu Libereckého kraje č. OLP/2586/2017 mezi Libereckým krajem a společností Centrum pro dětský sluch Tamtam, o.p.s., se sídlem Hábova 1571/22, Praha 5 Stodůlky, IČ: , 2. smlouvu o poskytnutí dotace na poskytování služeb v obecném hospodářském zájmu z rozpočtu Libereckého kraje č. OLP/2590/2017 mezi Libereckým krajem a společností Tyfloservis, o.p.s., se sídlem Krakovská 1695/21, Praha Nové Město, IČ: , 3. smlouvu o poskytnutí dotace na poskytování služeb v obecném hospodářském zájmu z rozpočtu Libereckého kraje č. OLP/2592/2017 mezi Libereckým krajem a společností MAJÁK o.p.s., se sídlem Konopná 776, Liberec, IČ: Materiál bude v ZLK projednán dne , zařazeno jako bod č. 22. Diskuse: Naděžda Jozífková: Dotaz na návratnou finanční výpomoc zálohování. Mgr. Jolana Šebková: Musí být předloženo radě kraje. Zatím projednáno pouze na PUR = Poradě uvolněných radních. V případě schválení by bylo uvolněno z hospodářského výsledku.

11 Proběhlo projednávání rozpočtu s Ing. Janem Klímou, vedoucím ekonomického odboru. Naděžda Jozífková: Pouze pro neziskové organizace ÚSC a příspěvkové organizace to nepotřebují. Ing. Dan Ramzer: Domluva na jednání pan náměstek Mgr. Svoboda, Ing. Klíma a paní náměstkyně Ing. Volfová. Dále jednání a asociací poskytovatelů. 12. Materiál do Zastupitelstva LK: Změna rozpočtu rozpočtové opatření č. 236/17 Dofinancování sociálních služeb v r z rozpočtu kraje z prostředků kapitoly 313- MPSV státního rozpočtu (kapitola transfery, odbor sociálních věcí) (Z) Informace k tomuto bodu sdělila Mgr. Jolana Šebková. Předmětem předloženého materiálu je projednání změny rozpočtu rozpočtového opatření č. 236/17, kterým se zapojuje do rozpočtu kraje dotace z kapitoly 313 MPSV státního rozpočtu na rok 2017, určená na dofinancování sociálních služeb stanovených zákonem č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, pro příslušný druh a formu sociálních služeb v Libereckém kraji. Liberecký kraj obdržel od MPSV dne Dodatek č. 1 k Rozhodnutí č. 1, kterým jsou pro Liberecký kraj navýšeny finanční prostředky určené pro dofinancování sociálních služeb. Předmětem Dodatku je navýšení alokace na celkovou výši Kč, přičemž jde o reálný nárůst alokace o částku Kč. Zároveň v červnu 2017 Liberecký kraj obdržel dopis od paní ministryně MPSV paní Mgr. Michaely Marksové, ve kterém je uvedeno, že varianta dofinancování sociálních služeb, schválená vládou, počítá s navýšením platů i mezd, proto uvolněné finanční prostředky ze státního rozpočtu zahrnují pokrytí nákladů v obou sférách odměňování od Paní ministryně v dopise apeluje na nediskriminační přístup při rozdělování finanční podpory mezi jednotlivé subjekty, a to bez ohledu na právní formu poskytovatele sociálních služeb (dopis, viz příloha). V této analogii kraj při rozdělování finanční podpory postupuje a peněžní prostředky rozděluje jen s ohledem na dosud obdržené finanční prostředky jednotlivých subjektů na konkrétní sociální služby, a to na základě Hlášení vícezdrojového financování za 1. pololetí r. 2017, které subjekty kraji zasílaly do termínu Proto Liberecký kraj finanční podporu poskytne max. do výše požadavků, které vycházejí ze žádostí o dotaci, které žadatelé vkládali prostřednictvím aplikace OKslužby-poskytovatel a s ohledem na výši maximální vyrovnávací platby, která je stanovena v Pověření k poskytování služeb obecného hospodářského zájmu a/nebo v prováděcí části Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb LK na období , resp. v Akčním plánu na r Dne obdržel Liberecký kraj od MPSV finanční prostředky ve výši Kč na účet kraje. Dne jednotlivé návrhy pro sociální služby projednala odborná skupina KÚLK pro hodnocení a financování sociální oblasti. S výše uvedeným je předkládán podrobný návrh na navýšení příjmů kraje o částku Kč a navýšení výdajů kapitoly Transfery odboru sociálních věcí v celkové výši Kč a je předkládán návrh na poskytnutí dofinancování (navýšení) dotace / příspěvku zřizovatele pro jednotlivé sociální služby, které jsou zařazeny v Základní síti sociálních služeb Libereckého kraje, které pro realizaci služby

12 neobdrželi dosud dostatečnou finanční podporu v rámci vícezdrojového financování (vč. 1 vlny dofinancování, která proběhla v červnu 2017). Vlivem razantního navýšení finančních prostředků pro kraj (oproti roku 2016) došlo při přerozdělování částky k překročení výše hranice Přechodového mechanismu u optimální výše finanční podpory, který definovalo pro dotační řízení na rok 2017 MPSV. Liberecký kraj zašle po rozhodnutí o poskytnutí výše dofinancování konečným příjemcům v orgánech kraje, Hlášení změn příjemce dotace na MPSV. Finanční podpora bude poskytována registrovaným sociálním službám v souladu s Rozhodnutím komise ze dne 20. prosince 2011 o použití čl. 106 odst. 2 Smlouvy o fungování Evropské unie na státní podporu ve formě dotace za závazek veřejné služby udělené určitým podnikům pověřeným poskytováním služeb obecného hospodářského zájmu (dále také jen Rozhodnutí SGEI ). Peněžní prostředky poskytované v souladu s Rozhodnutím SGEI jsou veřejnou podporou. Tato podpora je však slučitelná s vnitřním trhem a nepodléhá notifikační povinnosti Evropské komise před jejím poskytnutím. Alokovaná částka ve výši Kč poskytnutá kraji byla pro jednotlivé služby rozdělena příjemcům uvedeno v důvodové zprávě. Sumář rozdělených finančních prostředků v r Rozdělení celkové alokace obdržené od MPSV v r ( Kč, tj. 92% požadavku kraje z července 2016) Alokace pro příspěvkové organizace kraje Alokace pro příspěvkové organizace obcí Organizační složky obcí (obec) Alokace pro ostatní subjekty poskytující sociální služby v kraji, které jsou zařazené v krajské Základní síti sociálních služeb na r Uspokojení požadavku poskytovatel ů soc. služeb/kraje v % Kč 91,42% Kč 90,07% Kč 84,18% Kč 83,68% Požadavek kraje o dotaci ze státního rozpočtu na r (krajská žádost podaná na MPSV v červenci 2016) Kč 92,11% Závěr Přes dodatečně obdrženou alokaci z kapitoly státního rozpočtu 313 MPSV, ve výši 47,6 mil. Kč, Liberecký kraj dosud nebyl uspokojen ve svém požadavku na dotaci na r v plné výši. I s tzv. dofinancováním od MPSV, které proběhlo v červnu 2017, obdržel kraj celkem 92,11 % požadované alokace na r V Krajské žádosti o dotaci na r. 2017, kterou kraj zasílal v červenci 2016 na MPSV, prostřednictvím systému OKslužby-poskytovatel, nebylo zohledněno (a ani nemohlo být) navyšování platů a mezd zaměstnanců v sociálních službách od

13 Z pohledu kraje je tzv. dofinancování kraje (v souvislosti s novelizovaným Nařízením vlády č. 564/2006 Sb., o platových poměrech zaměstnanců ve veřejných službách a správě, ve znění pozdějších předpisů, a s tím spojeným navyšováním personálního ohodnocování pracovníků v soc. službách) pouze formální, neboť finanční prostředky, které kraj obdržel, na základě červnového Dodatku č. 1 k Rozhodnutí 1, nepokrývají plně ani původní požadavek kraje (z července 2016). Pro kraje nebylo otevřeno nové kolo dotačního řízení prostřednictvím softwaru OK služby- poskytovatel (dle 101a, odst. 5, zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, v platném znění), ve kterém by mohly kraje vyjádřit relevantní potřebnost pro navyšování personálního ohodnocení pracovníků v sociálních službách, a to nad původní požadavek kraje z července V této analogii Liberecký kraj přehodnocoval původní požadavky, které nárokovali poskytovatelé sociálních služeb ve svých žádostech na podzim 2016 na r a navyšoval jim obdrženou finanční podporu, a to maximálně do výše původního požadavku poskytovatelů sociálních služeb a/nebo max. do výše stanovené vyrovnávací platby (ve které se zohledňují finanční toky z veřejných zdrojů). Z výše uvedeného Liberecký kraj neměl důvod vyhlašovat nové kolo dotačního řízení pro poskytovatele sociálních služeb pro rok 2017 a zbytečně je tak zatěžovat přehnanou administrativou. Naopak kraj volil takovou cestu, aby finanční prostředky obdrželi poskytovatelé sociálních služeb co nejdříve. Diskuse Mgr. Jolana Šebková: Důležitý je závěr: i přes obdrženou alokaci jsme neobdrželi výši požadované alokace, která nezohledňovala navýšení platů. Z našeho pohledu pouze formální navýšení, nepokrývají původní požadavky. Nezohlední dvou navýšení z loňského roku a jednoho z tohoto roku. Mgr. Pavel Svoboda: Šokuje nás trend: požadavek vždy vyšší než alokace vznikají velké díry bude se navyšovat. Potřeba redukce základní sítě, potřeba spolupráce s obcemi. Bc. Iva Kreisingerová: V minulosti šel požadavek přes řídící skupinu, v minulosti již podobně regulace byla. Ing. Dan Ramzer: Velký pomocník KISSOS, nastavení sítě a komunitní plánování. Velkým problémem stárnutí populace - více lidí v 65 než dětí v 15 letech. č. usnesení: 7/2017/10/SV doporučuje Zastupitelstvu Libereckého kraje schválit změnu rozpočtu rozpočtové opatření č. 236/17, kterým se zapojují finanční prostředky určené na dofinancování sociálních služeb na rok 2017, které Liberecký kraj obdržel z prostředků kapitoly 313 MPSV státního rozpočtu, čímž se: a) navyšují příjmy kraje o částku Kč z prostředků kapitoly 313 MPSV státního rozpočtu, b) navyšují výdaje kapitoly Transfery odboru sociálních věcí, financování jednotlivých subjektů v celkovém objemu Kč,

14 c) upravují specifické ukazatele v kapitole Transfery, odbor sociálních věcí, v souvislosti s dofinancováním sociálních služeb zařazených do Základní sítě sociálních služeb Libereckého kraje v r v celkové výši Kč, a rozhodnout o poskytnutí neinvestičních dotací z rozpočtu kraje z prostředků kapitoly 313 MPSV státního rozpočtu v rámci dofinancování sociálních služeb zařazených do základní sítě sociálních služeb Libereckého kraje v r v úhrnném objemu Kč uvedeným příjemcům na r Materiál bude v ZLK projednán dne , zařazeno jako bod č Materiál do Zastupitelstva LK: Rozpočtové opatření č. 234/17 navýšení celkových výdajů rozpočtu kraje v rámci kapitoly Spolufinancování EU, odbor sociálních věcí, na projekt Nastavení systémové podpory rodin s dětmi v Libereckém kraji (Zpís) Informace k tomuto bodu sdělila Mgr. Jolana Šebková. Toto rozpočtové opatření má vliv na celkovou výši rozpočtu Libereckého kraje, a to v rámci kapitoly Spolufinancování Evropské unie. Rada Libereckého kraje dne usnesením č. 1554/15/RK odsouhlasila záměr realizovat individuální projekt Libereckého kraje pod názvem Nastavení systémové podpory rodin s dětmi v Libereckém kraji financovaný z prostředků Evropského sociálního fondu a ze státního rozpočtu ČR. Na základě tohoto záměru byla zpracována finální verze projektu, kterou Rada Libereckého kraje dne usnesením č. 140/16/RK odsouhlasila. Závazek spolufinancování byl odsouhlasen Zastupitelstvem Libereckého kraje dne usnesením č. 76/16/ZK. Projekt byl ze strany řídícího orgánu schválen a Ministerstvem práce a sociálních věcí bylo vydáno Rozhodnutí o poskytnutí dotace č. OPZ /2016 na projektu Nastavení systémové podpory rodin s dětmi v Libereckém kraji, reg. č. CZ /0.0/0.0/15_007/ Celkové náklady projektu jsou ,25 Kč. Na bankovní účet Libereckého kraje č /0710 byla poskytnuta Ministerstvem práce a sociálních věcí platba dotace ve výši ,43 Kč. Zapojení částky ,43 Kč do rozpočtu Libereckého kraje je předmětem rozpočtového opatření č. 234/17. č. usnesení: 7/2017/11/SV doporučuje Zastupitelstvu Libereckého kraje schválit rozpočtové opatření č. 234/17, kterým se 1. navyšují celkové příjmy rozpočtu kraje o účelovou neinvestiční dotaci ze státního rozpočtu ČR a Evropského sociálního fondu ve výši ,43 Kč, 2. navyšují celkové výdaje rozpočtu kraje v rámci kapitoly Spolufinancování EU, odbor sociálních věcí, na projekt Nastavení systémové podpory rodin s dětmi v Libereckém kraji ve výši ,43 Kč.

15 Materiál bude v ZLK projednán dne , zařazeno jako bod č Materiál do Zastupitelstva LK: Rozpočtové opatření č. 235/17 v rámci dotačního titulu na podporu samosprávy v oblasti stárnutí pro rok 2017 (kapitola působnosti, odbor sociálních věcí) (Zpís) Informace k tomuto bodu sdělila Mgr. Jolana Šebková. Předkládáme Radě Libereckého kraje rozpočtové opatření č. 235/17, kterým se navyšují celkové příjmy rozpočtu Libereckého kraje 2017 z titulu přijaté účelové neinvestiční dotace ze státního rozpočtu Ministerstva práce a sociálních věcí na rok 2017 na podporu samosprávy v oblasti stárnutí pro rok 2017 o částku Kč a současně se navyšují celkové výdaje rozpočtu Libereckého kraje v kapitole Působnosti, odbor sociálních věcí, č. a , na projekt Volnočasové aktivity seniorů Libereckého kraje, o částku Kč. Dne vydalo Ministerstvo práce a sociálních věcí rozhodnutí č. 3 o poskytnutí dotace z kapitoly MPSV státního rozpočtu České republiky na rok 2017 Libereckému kraji ve výši Kč. Dotace je poskytnuta v souladu s ustanovením 14 zákona č. 218/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech a o změně některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů. Právní vztahy související s poskytnutím dotace se dále řídí zejména zákonem č. 320/2001 Sb., o finanční kontrole ve veřejné správě a o změně některých dalších zákonů, ve znění pozdějších předpisů, zákonem č. 255/2012 Sb., o kontrole (kontrolní řád), zákonem č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách ve znění pozdějších předpisů. Dotace ze státního rozpočtu (kapitoly MPSV) se poskytuje k financování výdajů, které souvisejí s aktivitami projektu Volnočasové aktivity seniorů Libereckého kraje, k realizaci a podpoře stávajících aktivit ve formě doplnění a rozšíření činností. Na základě pozitivních reakcí chce letos Liberecký kraj realizovat aktivity, které dosud nebyly v našem kraji realizovány. Pravidla a podmínky pro čerpání, kontrolu a finanční vypořádání dotace jsou stanovena v příloze č. 6 k Příkazu ministryně č. 7/2017. Účelová dotace bude vedena pod účelovým znakem a bude použita na nákup drobného hmotného dlouhodobého majetku, ostatního materiálu (např. reklamních a propagačních předmětů k mezinárodnímu dni seniorů aj.), na zajištění akcí Mezinárodní den seniorů, Jablonecký škrpál a Módní přehlídka (program akcí, odměny účinkujícím, pronájem, občerstvení, kulturní program), úhradu mzdových prostředků a případně pojistného na zdravotní a sociální pojištění pracovníků odboru sociálních věcí, které zajišťují výše zmíněnou agendu., ostatní osobní výdaje (budou uzavřeny dvě dohody o pracovní činnosti pro administrátory projektu a 1 dohoda o provedení práce pro výpomoc na 3 měsíce pomoc při zajištění realizace Mezinárodního dne seniorů). Diskuse Mgr. Jolana Šebková: Na Odboru sociálních věcí není osoba, která by se věnovala seniorům: aktivitami a personálním zabezpečením těchto aktivit. Využití ministerské dotace rozpočet dotace na investiční náklady akce. Výběrové řízení aktivit na klíč musíme opakovat. Nejsou ani zaměstnanci a nejsou ani realizátoři těchto projektů. V rámci toho i krajská pečovatelka roku.

16 č. usnesení: 7/2017/12/SV doporučuje Zastupitelstvu Libereckého kraje schválit rozpočtové opatření č. 235/17, kterým se: a) navyšují celkové příjmy rozpočtu Libereckého kraje 2017 z titulu přijaté účelové neinvestiční dotace ze státního rozpočtu Ministerstva práce a sociálních věcí na rok 2017 na podporu samosprávy v oblasti stárnutí pro rok 2017 o částku Kč, b) navyšují celkové výdaje rozpočtu Libereckého kraje v kapitole Působnosti, odbor sociálních věcí, č. a , na projekt Volnočasové aktivity seniorů Libereckého kraje, o částku Kč. Materiál bude v ZLK projednán dne , zařazeno jako bod č Materiál do Zastupitelstva LK: Změna rozpočtu rozpočtové opatření č. 245/17 snížení kapitoly Pokladní správa, ekonomický odbor, rozpočtová finanční rezerva kraje a navýšení kapitoly Příspěvkové organizace, odbor sociálních věcí, provozní příspěvky PO v rezortu, na navýšení platů 2017(Z) Informace k tomuto bodu sdělila Mgr. Jolana Šebková a Ing. Luisa Kremerová. Příspěvkové organizace rezortu sociálních věcí nemají k pokryty zdroje na mzdové náklady, jelikož od konce roku 2016 (od ) a v průběhu 1. pololetí 2017 došlo ke třem zákonným navýšením tarifních složek platu a to dvěma novelami (č. 316/2016 Sb. a 168/2017 Sb.) Nařízení vlády 564/2006 Sb. o platových poměrech zaměstnanců ve veřejných službách a správě, které citelně navýšily osobní náklady příspěvkových organizací: Od tedy během 8 měsíců - nabyly účinnosti 3 novely 1. Navýšení K % (5,46%) novela 316/2016 Sb. 2. Navýšení K % (13,64%) novela 316/2016 Sb. 3. Navýšení k % (31,38%) sociální pracovníci a 9% (12,28%) THP a ostatní pracovníci novela 168/2017 Sb. Procenta navýšení uváděná v tabulkách a v tisku jsou zavádějící v tom smyslu, že se jedná pouze hrubou mzdu tarif, ke které je třeba připočíst související povinné náklady ostatní tj. 34% na sociální a zdravotní pojištění, 2% povinný příděl do FKSP a 4,2 promile na zákonné pojištění zaměstnanců. Celkem tedy platí navýšení tarifních základů v procentech, která jsou uvedena v závorkách. V důsledku navýšených tarifů a změn v tabulkách dále stoupají výše vyplacených náhrad a příplatky za vedení, které tvoří stejně jako tarify hrubou mzdu. Navýšení je tak v konečném důsledku vyšší, než výše vypočtená procenta. Příspěvkové organizace Libereckého kraje, které jsou řízeny sociálním odborem, pokryly navýšení osobních nákladů od do částečně dofinancováním z MPSV a částečně z vlastních zdrojů. Na rok 2017 požadovaly dofinancování z MPSV a rovněž od zřizovatele ve výši předpokládaného navýšení podle poslední známé úpravy nařízení vlády novely č. 316/2016. Zdroje z MPSV a z rozpočtu kraje bohužel u všech organizací tyto náklady nepokryly. Rozpočty, které byly schváleny, nezahrnují navýšení od , ke kterému došlo na základě novely 168/2017, kdy navýšení tarifů o 23% u pracovníků v sociálních službách zásadně ovlivnilo vyrovnané rozpočty do schodků.

17 Novelou 168/2017 Sb. bylo dále rozhodnuto od o navýšení příplatků pro zdravotní sestry, vykonávající nelékařské zdravotnické povolání bez odborného dohledu střídavě ve třísměnném nebo nepřetržitém provozním režimu v pobytových zařízeních sociálních služeb. Tím došlo k povinnému navýšení příplatku z původních minimálně 400,-- Kč na 1.000,-- Kč, maximálně na 5.000,-- Kč. Našim příspěvkovým organizacím bylo doporučeno, aby navýšení proběhlo pouze na minimální hranici, ale i tak to navyšuje opět další náklady - odvody na pojištění, průměry pro náhrady, apod. Jako základ pro výpočet potřebné částky k dofinancování byl stanoven rok 2016, kdy navýšení bylo minimální a ještě neovlivňovalo mzdový průměr. Organizace vypočítaly tarifní nárůst podle jednotlivých kategorií pracovníků v tabulkách: 1. pracovníci v přímé péči a sociální pracovníci 2. zdravotničtí pracovníci 3. technicko-hospodářští pracovníci Tyto nároky byly dále projednávány se sociálním odborem - oddělením příspěvkových organizací a byl stanoveny celkové potřeby jednotlivých organizací ve výši ,-- Kč a jejich pokrytí v rámci již schváleného rozpočtu ve výši ,-- Kč. Současně proběhlo dne jednání Odborné skupiny krajského úřadu Libereckého kraje pro hodnocení a financování sociální oblasti, kde byly odsouhlaseny jednotlivé částky možného dofinancování konkrétním příspěvkovým organizacím v celkové částce ,--. Na základě toho, byla stanovena částka ,-- Kč jako nepokrytý finanční výdaj, který navrhujeme zajistit ve výši ,-- Kč z kapitoly Pokladní správa, ekonomický odbor, rozpočtová finanční rezerva kraje na propad daňových příjmů a dále ,-- Kč z kapitoly Příspěvkové organizace, odbor sociálních věcí, finanční rezerva p. o. Podrobné výpočty a alokace jednotlivým organizacím jsou uvedeny v příloze k tomuto materiálu. Diskuse Ing. Luisa Kremerová: Dofinancování veškerých potřeb příspěvkových organizací přiložená tabulka. Celkové navýšení 35 mil. Kč. Příspěvkové organizace mají pokryty příspěvky. Platový dosažený průměr Kč. Mgr. Pavel Svoboda: Na základní příspěvky a náhrady příspěvkové organizace mají, nemají na to, co by potřebovali na zaměstnaneckou politiku. Robert Prade: Neziskové organizace navýšily platy částečně. Mgr. Jana Svobodová: Za město Turnov: město rozdíl to doplatí. Je to o tom si uvědomit, že služby jsou drahé. Je to o solidaritě. Snaha o trvalý pobyt v Turnově. Turnov hodně zohledňuje ORP. Přiznejme si, kolik to stojí. Bude růst. Vstřícný přístup města. Domluva a komunikace. Naděžda Jozífková: V Jablonci nad Nisou podobný přístup. Mgr. Pavel Svoboda: Do bodu zvratu. Neufinancujeme tolik organizací. Síť nutno připravit na horší léta. Síť je dobře nastavená. Jen je potřeba ji ufinancovat. č. usnesení: 7/2017/13/SV doporučuje Zastupitelstvu Libereckého kraje schválit

18 změnu rozpočtu rozpočtové opatření č. 245/17, kterým se: 1. snižují výdaje rozpočtu kraje na rok 2017 v kapitole Pokladní správa, ekonomický odbor, rozpočtová finanční rezerva kraje ve výši ,-- Kč, 2. navyšují výdaje rozpočtu kraje na rok 2017 v kapitole Příspěvkové organizace, odbor sociálních věcí, provozní příspěvky PO v rezortu, v celkové částce ,-- Kč, 3. upravují dílčí ukazatele kapitoly Příspěvkové organizace, odbor sociálních věcí u jednotlivých příspěvkových organizací v celkové výši ,-- Kč a snižuje dílčí ukazatel nespecifikované rezervy PO o částku ,-- Kč. Materiál bude v ZLK projednán dne , zařazeno jako bod č Materiál do Zastupitelstva LK: Rozpočtové opatření č. 246/17 navýšení celkových výdajů rozpočtu kraje v rámci kapitoly Spolufinancování EU, odbor sociálních věcí, na projekt Podpora a rozvoj sociálních služeb pro rodiny a děti v Libereckém kraji (Zpís) Informace k tomuto bodu sdělila Mgr. Jolana Šebková. Toto rozpočtové opatření má vliv na celkovou výši rozpočtu Libereckého kraje, a to v rámci kapitoly Spolufinancování Evropské unie. Rada Libereckého kraje dne usnesením č. 1555/15/RK odsouhlasila záměr realizovat individuální projekt Libereckého kraje pod názvem Podpora a rozvoj sociálních služeb pro rodiny a děti v Libereckém kraji financovaný z prostředků Evropského sociálního fondu a ze státního rozpočtu ČR. Na základě tohoto záměru byla zpracována finální verze projektu, kterou Rada Libereckého kraje dne usnesením č. 141/16/RK odsouhlasila. Závazek spolufinancování byl odsouhlasen Zastupitelstvem Libereckého kraje dne usnesením č. 77/16/ZK. Projekt byl ze strany řídícího orgánu schválen a Ministerstvem práce a sociálních věcí bylo vydáno Rozhodnutí o poskytnutí dotace č. OPZ /2016 na projektu Podpora a rozvoj sociálních služeb pro rodiny a děti v Libereckém kraji, reg. č. CZ /0.0/0.0/15_005/ Celkové náklady projektu jsou ,50 Kč. Na bankovní účet Libereckého kraje č /0710 byla poskytnuta Ministerstvem práce a sociálních věcí platba dotace ve výši 4.371,15 Kč. Zapojení částky 4.371,15 Kč do rozpočtu Libereckého kraje je předmětem rozpočtového opatření č. 246/17. č. usnesení: 7/2017/14/SV doporučuje Zastupitelstvu Libereckého kraje schválit rozpočtové opatření č. 246/17, kterým se: 1. navyšují celkové příjmy rozpočtu kraje z titulu přijaté účelové neinvestiční dotace ze státního rozpočtu ČR a Evropského sociálního fondu ve výši 4.371,15 Kč 2. navyšují celkové výdaje rozpočtu kraje v rámci kapitoly Spolufinancování EU, odbor sociálních věcí, na projekt Podpora a rozvoj sociálních služeb pro rodiny a děti v Libereckém kraji ve výši 4.371,15 Kč.

19 Materiál bude v ZLK projednán dne , zařazeno jako bod č Informace o projektu IP1 Informace k tomuto bodu sdělila Mgr. Šebková. Doposud nebylo ve věci IP 1 definitivně rozhodnuto u jednotlivých státních orgánů a to např. u soudu ve věci podání správní žaloby apod., z tohoto důvodu opětovné prodloužení termínu. Čekání na stanovisko Generálního finančního ředitelství. Informace o postupu a projektu IP1 v přiloženém materiálu. č. usnesení: 7/2017/15/SV souhlasí s odložením splnění úkolu č. usnesení 127/13/ZK z 30. června 2017 na 31. prosince Krajská pečovatelka 2017 Členům výboru byly zaslány nominace na Krajskou pečovatelku roku Předseda výboru navrhl způsob hlasování: každý člen má k dispozici 5 bodů, které může přidělit či rozdělit nominovaným. Toto rozdělení zaslat do čtvrtka Janě Hauzerové, tajemnici výboru. Tento návrh byl všemi členy výboru přijat. 19. Různé Ing. Dan Ramzer: Poděkování odboru sociálních věcí. 20. Aktuálně probíhající a připravované projekty transformace v příspěvkových organizacích rezortu sociálních věcí Prezentace: - Mgr. Michaela Krejčová, metodička příspěvkových organizací - Mgr. Petra Bröcklová, ředitelka organizace OSTARA, příspěvková organizace 21. Prohlídka prostor OSTARA, příspěvková organizace 22. Závěr Shrnutí Příští jednání bude v úterý dne ve Spolkovém domě v Jablonci nad Nisou. Předseda Výboru poděkoval přítomným za účast a ukončil jednání. Liberec

VÝPIS USNESENÍ. z 2. zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje konaného dne

VÝPIS USNESENÍ. z 2. zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje konaného dne VÝPIS USNESENÍ z 2. zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje konaného dne 20. 2. 2018 č. usnesení: 2/2018/01/SV Výbor sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje souhlasí s

Více

VÝPIS USNESENÍ. z 6. zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje konaného dne

VÝPIS USNESENÍ. z 6. zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje konaného dne VÝPIS USNESENÍ z 6. zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje konaného dne 12. 6. 2018 č. usnesení: 6/18/VSV/30 Výbor sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje souhlasí s

Více

VÝPIS USNESENÍ Č. 6/19. z 6. zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje konaného dne

VÝPIS USNESENÍ Č. 6/19. z 6. zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje konaného dne VÝPIS USNESENÍ Č. 6/19 z 6. zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje konaného dne 11. 6. 2019 č. usnesení: 6/19/VSV/55 Výbor sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje souhlasí

Více

7. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA LIBERECKÉHO KRAJE DNE

7. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA LIBERECKÉHO KRAJE DNE 7. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA LIBERECKÉHO KRAJE DNE 30.08.2016 Bod pořadu jednání: 30. Název : Změna rozpočtu - rozpočtové opatření č. 260/16 úpravy v kapitole 917 05 Transfery odboru sociálních věcí, předfinancování

Více

PŘÍLOHA Č. 2 - FINANČNÍ ČÁST. Financování sociálních služeb ve Středočeském kraji

PŘÍLOHA Č. 2 - FINANČNÍ ČÁST. Financování sociálních služeb ve Středočeském kraji PŘÍLOHA Č. 2 - FINANČNÍ ČÁST Financování sociálních služeb ve Středočeském kraji Financování sociálních služeb z veřejných rozpočtů vychází ze zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších

Více

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje Pozn.: Zveřejněna je upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů v platném znění. Ústecký kraj Zasedání

Více

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje Pozn.: Zveřejněna je upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů v platném znění. Ústecký kraj Zasedání

Více

6. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA LIBERECKÉHO KRAJE DNE

6. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA LIBERECKÉHO KRAJE DNE 6. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA LIBERECKÉHO KRAJE DNE 2.06.206 Bod pořadu jednání: 30. Název : Změna rozpočtu rozpočtové opatření č. 79/6 Dofinancování sociálních služeb v r. 206 z rozpočtu kraje z prostředků

Více

9. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA LIBERECKÉHO KRAJE DNE

9. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA LIBERECKÉHO KRAJE DNE 9. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA LIBERECKÉHO KRAJE DNE 21.10.2014 Bod pořadu jednání: 37. Název : Důvod předložení: Zpracoval: Žádost o prominutí odvodu za porušení rozpočtové kázně v projektu Klíč k příležitostem

Více

Zápis z jednání Finančního výboru Zastupitelstva Kraje Vysočina č. 3/2018 konaného dne

Zápis z jednání Finančního výboru Zastupitelstva Kraje Vysočina č. 3/2018 konaného dne Přítomni: Zápis z jednání Finančního výboru Zastupitelstva Kraje Vysočina č. 3/2018 konaného dne 10. 5. 2018 1. Rudolf Chloupek 6. Miroslav Houška (předseda) 2. Jaromír Pařík 7. František Bradáč 3. Ladislav

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2011

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2011 DOMOV DŮCHODCŮ VELKÉ HAMRY, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE 468 45 VELKÉ HAMRY 600 IČ: 712 200 03 STATUTÁRNÍ ZÁSTUPCE - JITKA SEMENCOVÁ ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK A/ ZHODNOCENÍ ČINNOSTI ORGANIZACE Domov

Více

PROGRAM PODPORY SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V PLZEŇSKÉM KRAJI 2017

PROGRAM PODPORY SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V PLZEŇSKÉM KRAJI 2017 RADA PLZEŇSKÉHO KRAJE VYHLAŠUJE PRO ROK 2017 DOTAČNÍ TITUL PROGRAM PODPORY SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V PLZEŇSKÉM KRAJI 2017 I. Cíl : Podpora sociálních služeb poskytovaných v souladu se zákonem č. 108/2006 Sb.,

Více

Zápis z jednání Komise rozpočtové, pro zaměstnanost a podnikání Rady Kraje Vysočina č. 7/2017 konaného dne

Zápis z jednání Komise rozpočtové, pro zaměstnanost a podnikání Rady Kraje Vysočina č. 7/2017 konaného dne Zápis z jednání Komise rozpočtové, pro zaměstnanost a podnikání Rady Kraje Vysočina č. 7/2017 konaného dne 23. 11. 2017 Přítomni: 1. Petr Vaněk 8. Josef Hnik 2. Karel Borek 9. Tomáš Kučera 3. Stanislava

Více

PLZEŇSKÝ KRAJ VYHLAŠUJE PRO ROK 2016 DOTAČNÍ TITUL

PLZEŇSKÝ KRAJ VYHLAŠUJE PRO ROK 2016 DOTAČNÍ TITUL PLZEŇSKÝ KRAJ VYHLAŠUJE PRO ROK 2016 DOTAČNÍ TITUL Podpora sociálních služeb dle 101a zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů, pro rok 2016 Plzeňský kraj pro právnické

Více

ZÁPIS č. 2/2018 ze zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje ze dne

ZÁPIS č. 2/2018 ze zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje ze dne ZÁPIS č. 2/2018 ze zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje ze dne 20. 2. 2018 Přítomni: Ing. Dan Ramzer, Jana Rothschedlová, Mgr. Věnceslava Drábková, Jiří Kratochvíl, Naděžda

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2012

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2012 DOMOV SLUNEČNÍ DVŮR, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE, JESTŘEBÍ 126, 471 61 JESTŘEBÍ, IČ. 48282936 ZASTOUPENÁ ŘEDITELEM ING. PAVLEM KOSEM ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK A/ ZHODNOCENÍ ČINNOSTI ORGANIZACE Domov

Více

vedoucí odboru sociálních věcí

vedoucí odboru sociálních věcí P18_Rozpocet_DCDS_Jablonec Liberecký kraj příspěvkové organizace rezortu sociálních věcí Číslo p.o.: 1522 Název organizace: příspěvková organizace Sídlo: U Balvanu 2, Jablonec nad Nisou, 466 01 Rozpočet

Více

ZÁPIS 2 ze zasedání Výboru cestovního ruchu, památkové péče a kultury Zastupitelstva Libereckého kraje, ze dne

ZÁPIS 2 ze zasedání Výboru cestovního ruchu, památkové péče a kultury Zastupitelstva Libereckého kraje, ze dne ZÁPIS 2 ze zasedání Výboru cestovního ruchu, památkové péče a kultury Zastupitelstva Libereckého kraje, ze dne 19. 2. 2019 Přítomni: Omluveni: Hosté: PhDr. Hana Maierová, Miroslav Boreš, Ing. Jaroslav

Více

Zápis z jednání Finančního výboru Zastupitelstva Kraje Vysočina č. 3/2012 konaného dne

Zápis z jednání Finančního výboru Zastupitelstva Kraje Vysočina č. 3/2012 konaného dne Přítomni: Zápis z jednání Finančního výboru Zastupitelstva Kraje Vysočina č. 3/2012 konaného dne 13. 3. 2012 1. Rudolf Chloupek 6. Oldřich Sedlák 2. Jaroslav Soukup 7. Zdeněk Dobrý (předseda) 3. Jiří Kvasnička

Více

vedoucí odboru sociálních věcí

vedoucí odboru sociálních věcí P14_Rozpocet_Frantiskov Liberecký kraj příspěvkové organizace rezortu sociálních věcí Číslo p.o.: 1517 Název organizace: příspěvková organizace Sídlo: Domažlická 880/8, 460 10 Liberec 3 Rozpočet 2019 a

Více

ZÁPIS č. 4/2017 ze zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje ze dne

ZÁPIS č. 4/2017 ze zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje ze dne ZÁPIS č. 4/2017 ze zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje ze dne 18. 4. 2017 Přítomni: Omluveni: Neomluveni: Lenka Malá Jana Rothschedlová, Bc. Iva Kreisingerová, Mgr. Věnceslava

Více

Výpočet vyrovnávací platby v rámci závazku veřejné služby dle Rozhodnutí Komise č. 2012/21/EU ze dne 20. prosince 2011

Výpočet vyrovnávací platby v rámci závazku veřejné služby dle Rozhodnutí Komise č. 2012/21/EU ze dne 20. prosince 2011 Příloha č. 4 Metodiky Výpočet vyrovnávací platby v rámci závazku veřejné služby dle Rozhodnutí Komise č. 2012/21/EU ze dne 20. prosince 2011 Účelem výpočtu a vypořádání vyrovnávací platby je zabezpečení

Více

Síťování a financování sociálních služeb v Libereckém kraji. Seminář pro poskytovatele sociálních služeb 26. února 2016

Síťování a financování sociálních služeb v Libereckém kraji. Seminář pro poskytovatele sociálních služeb 26. února 2016 Síťování a financování sociálních služeb v Libereckém kraji Seminář pro poskytovatele sociálních služeb 26. února 2016 DŘ z prostředků MPSV Obsah: 1) Prostředky MPSV - vývoj těchto prostředků v čase 2)

Více

S MLOUVA KRAJE. č. OLP /1151/2018. schválená Radou Libereckého kraje dne , usnesením č. 271/18/RK

S MLOUVA KRAJE. č. OLP /1151/2018. schválená Radou Libereckého kraje dne , usnesením č. 271/18/RK S MLOUVA O POSKYTNUTÍ PŘÍSPĚVKU ZŘIZOVATELE NA POSKYTOVÁNÍ SLUŽEB V OBECNÉM HOSPODÁŘSKÉM ZÁJMU Z ROZPOČTU LIBERECKÉHO KRAJE č. OLP /1151/2018 schválená Radou Libereckého kraje dne 20. 2. 2018, usnesením

Více

Schválený rozpočet Olomouckého kraje na rok 2017

Schválený rozpočet Olomouckého kraje na rok 2017 Schválený rozpočet Olomouckého kraje na rok 2017 Schválený usnesením Zastupitelstva Olomouckého kraje UZ/2/11/2016 ze dne 19. 12. 2016 Důvodová zpráva 1. Finanční hospodaření Olomouckého kraje se řídí

Více

ZÁPIS č. 3/2017 ze zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje ze dne

ZÁPIS č. 3/2017 ze zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje ze dne ZÁPIS č. 3/2017 ze zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje ze dne 21. 3. 2017 Přítomni: Omluveni: Neomluveni: Ing. Dan Ramzer, Jana Rothschedlová,, Bc. Iva Kreisingerová, Mgr.

Více

Zápis ze 4. zasedání Výboru pro sociální politiku ZHMP, ze dne 16.3.2011

Zápis ze 4. zasedání Výboru pro sociální politiku ZHMP, ze dne 16.3.2011 Zápis ze 4. zasedání Výboru pro sociální politiku ZHMP, ze dne 16.3.2011 Zasedání Výboru pro sociální politiku ZHMP se uskutečnilo dne 16.3.2011 od 15,00 17,15 hodin Přítomni: viz prezenční listina Program:

Více

Setkání s poskytovateli sociálních služeb Krajský úřad

Setkání s poskytovateli sociálních služeb Krajský úřad Setkání s poskytovateli sociálních služeb Krajský úřad 1. 10. 2015 Program Dotační řízení 2015 Grantové řízení 2015 Dotační řízení 2016 Podávání žádostí o dotace na rok 2016 Kritéria pro výpočet dotace

Více

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje Pozn.: Zveřejněna je upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů v platném znění. Ústecký kraj Zasedání

Více

ZÁPIS č. 4/2018 ze zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje ze dne

ZÁPIS č. 4/2018 ze zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje ze dne ZÁPIS č. 4/2018 ze zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje ze dne 17. 4. 2018 Přítomni: Ing. Dan Ramzer, Jana Rothschedlová, Mgr. Věnceslava Drábková, Jiří Kratochvíl, Naděžda

Více

ZÁPIS č. 9/2017 ze zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje ze dne

ZÁPIS č. 9/2017 ze zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje ze dne ZÁPIS č. 9/2017 ze zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje ze dne 24. 10. 2017 Přítomni: Omluveni: Neomluveni: Ing. Dan Ramzer, Jana Rothschedlová, Bc. Iva Kreisingerová, Mgr.

Více

Důvodová zpráva. Zastupitelstvo Olomouckého kraje Strana 1 (celkem 142) 6.- Rozpočet Olomouckého kraje 2009 návrh rozpočtu

Důvodová zpráva. Zastupitelstvo Olomouckého kraje Strana 1 (celkem 142) 6.- Rozpočet Olomouckého kraje 2009 návrh rozpočtu Důvodová zpráva 1. Finanční hospodaření Olomouckého kraje se řídí ročním rozpočtem, který na základě ustanovení 35 odst. 2 písm. i) zákona č. 129/2000 Sb., o krajích, ve znění pozdějších předpisů schvaluje

Více

ZÁPIS č. 5/2017 ze zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje ze dne

ZÁPIS č. 5/2017 ze zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje ze dne ZÁPIS č. 5/2017 ze zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje ze dne 23. 5. 2017 Přítomni: Omluveni: Neomluveni: Ing. Dan Ramzer, Jana Rothschedlová, Taťjana Nováková, Ing. Miroslav

Více

ZÁPIS č. 11/2017 ze zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje ze dne

ZÁPIS č. 11/2017 ze zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje ze dne ZÁPIS č. 11/2017 ze zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje ze dne 12. 12. 2017 Přítomni: Ing. Dan Ramzer, Jana Rothschedlová, Mgr. Věnceslava Drábková, Jiří Kratochvíl, Naděžda

Více

ZÁPIS č. 6/2018 ze zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje ze dne

ZÁPIS č. 6/2018 ze zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje ze dne ZÁPIS č. 6/2018 ze zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje ze dne 12. 6. 2018 Přítomni: Ing. Dan Ramzer, Jana Rothschedlová, Mgr. Věnceslava Drábková, Jiří Kratochvíl, Robert Prade,

Více

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje Pozn.: Zveřejněna je upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů v platném znění. Ústecký kraj Zasedání

Více

vedoucí odboru sociálních věcí

vedoucí odboru sociálních věcí P13_Rozpocet_Jindrichovice Liberecký kraj příspěvkové organizace rezortu sociálních věcí Číslo p.o.: 1516 Název organizace: příspěvková organizace Sídlo: 463 65 Jindřichovice pod Smrkem 238 Rozpočet 2019

Více

vedoucí odboru sociálních věcí

vedoucí odboru sociálních věcí P03_Rozpocet_Ostara Liberecký kraj příspěvkové organizace rezortu sociálních věcí Číslo p.o.: 1504 Název organizace: příspěvková organizace Sídlo: Pivovarská 693, 471 54 Cvikov Rozpočet 2019 a rozpočtový

Více

Důvodová zpráva 6. zasedání zastupitelstva města Jablonec nad Nisou konané 18. 6. 2015 Důvodová zpráva Na dnešním jednání Zastupitelstva města Jablonec nad Nisou je předkládán návrh na rozdělení dotací

Více

ODBOR EKONOMICKÝ ,21 Daň z příjmů právnických osob ,88 Daň z příjmů Ústeckého kraje

ODBOR EKONOMICKÝ ,21 Daň z příjmů právnických osob ,88 Daň z příjmů Ústeckého kraje ODBOR EKONOMICKÝ Příjmy v tis. Kč v % Druhové třídění Návrh rozpočtu 2018 rozpočet rozpočtu na a schváleného 2017 rok 2018 Daň z příjmů placená plátci 1 053 000 1 195 848 113,57 Daň z příjmů placená poplatníky

Více

vedoucí odboru sociálních věcí

vedoucí odboru sociálních věcí P12_Rozpocet_Cesky_Dub Liberecký kraj příspěvkové organizace rezortu sociálních věcí Číslo p.o.: 1515 Název organizace: příspěvková organizace Sídlo: Zámecká 39/IV, 46343 Český Dub Rozpočet 2019 a rozpočtový

Více

vedoucí odboru sociálních věcí

vedoucí odboru sociálních věcí P04_Rozpocet_Slunecni_dvur Liberecký kraj příspěvkové organizace rezortu sociálních věcí Číslo p.o.: 1505 Název organizace: příspěvková organizace Sídlo: Jestřebí 126, 471 61 Jestřebí Rozpočet 2019 a rozpočtový

Více

vedoucí odboru sociálních věcí

vedoucí odboru sociálních věcí P15_Rozpocet_Raspenava Liberecký kraj příspěvkové organizace rezortu sociálních věcí Číslo p.o.: 1519 Název organizace: příspěvková organizace Sídlo: Fučíkova 432, 463 61 Raspenava Rozpočet 2019 a rozpočtový

Více

4 Zpráva pro 17. řádné jednání Zastupitelstva Pardubického kraje konané dne

4 Zpráva pro 17. řádné jednání Zastupitelstva Pardubického kraje konané dne Krajský úřad Pardubického kraje 4 Zpráva pro 17. řádné jednání Zastupitelstva Pardubického kraje konané dne 16. 12. 2015 Předkládá: Martin Netolický hejtman Pardubického kraje Zpracoval: Oldřich Felgr

Více

6. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA LIBERECKÉHO KRAJE DNE

6. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA LIBERECKÉHO KRAJE DNE 6. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA LIBERECKÉHO KRAJE DNE 26.06.2018 Bod pořadu jednání: 30. Název : Aktualizace přílohy č. 1 Akčního plánu pro rok 2018 - Základní síť sociálních služeb Libereckého kraje na období

Více

Příjmy Výdaje saldo: příjmy výdaje

Příjmy Výdaje saldo: příjmy výdaje Důvodová zpráva k bodu 7.2 Rozpočet Ústeckého kraje na rok 2018: Návrh rozpočtu Ústeckého kraje na rok 2018 (dále jen návrh rozpočtu) je sestaven z návrhů rozpočtů jednotlivých odborů krajského úřadu.

Více

Sídlo: Liberec I, Staré město, Lužická 920/7, PSČ Rozpočet 2019 a rozpočtový výhled (UR1)

Sídlo: Liberec I, Staré město, Lužická 920/7, PSČ Rozpočet 2019 a rozpočtový výhled (UR1) P01_Rozpocet_Jedlickuv_ustav_PP Liberecký kraj příspěvkové organizace rezortu sociálních věcí Číslo p.o.: 1501 Název organizace: příspěvková organizace Sídlo: Liberec I, Staré město, Lužická 920/7, PSČ

Více

Zápis z jednání Finančního výboru Zastupitelstva Kraje Vysočina č. 1/2012 konaného dne

Zápis z jednání Finančního výboru Zastupitelstva Kraje Vysočina č. 1/2012 konaného dne Přítomni: Zápis z jednání Finančního výboru Zastupitelstva Kraje Vysočina č. 1/2012 konaného dne 31. 1. 2012 1. Stanislav Hanuš 7. Oldřich Sedlák 2. Rudolf Chloupek 8. Zdeněk Dobrý (předseda) 3. Jaroslav

Více

Dotační program ke stabilizaci vybraných zdravotnických nelékařských pracovníků ve směnném provozu METODIKA

Dotační program ke stabilizaci vybraných zdravotnických nelékařských pracovníků ve směnném provozu METODIKA Dotační program ke stabilizaci vybraných zdravotnických nelékařských pracovníků ve směnném provozu METODIKA pro žadatele o poskytnutí státní dotace v rámci dotačního programu 1. Úvodní ustanovení Ministerstvo

Více

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje Pozn.: Zveřejněna je upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů v platném znění. Ústecký kraj Zasedání

Více

vedoucí odboru sociálních věcí

vedoucí odboru sociálních věcí P11_Rozpocet_Vratislavice_PP Liberecký kraj příspěvkové organizace rezortu sociálních věcí Číslo p.o.: 1514 Název organizace: příspěvková organizace Sídlo: U Sila 321, 463 11 Liberec 30 Rozpočet 2019 a

Více

S MLOUVA O POSKYTNUTÍ VYROVNÁVACÍ PLATBY ZA POSKYTOVÁNÍ SLUŽEB V OBECNÉM HOSPODÁŘSKÉM ZÁJMU. č. OLP /49/2017

S MLOUVA O POSKYTNUTÍ VYROVNÁVACÍ PLATBY ZA POSKYTOVÁNÍ SLUŽEB V OBECNÉM HOSPODÁŘSKÉM ZÁJMU. č. OLP /49/2017 Smluvní strany: S MLOUVA 018_P01_Smlouva_Jedlickuv_ustav.DOC O POSKYTNUTÍ VYROVNÁVACÍ PLATBY ZA POSKYTOVÁNÍ SLUŽEB V OBECNÉM HOSPODÁŘSKÉM ZÁJMU č. OLP /49/2017 schválená Radou Libereckého kraje dne 7.

Více

ZÁPIS č. 1/2017 ze zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje ze dne

ZÁPIS č. 1/2017 ze zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje ze dne ZÁPIS č. 1/2017 ze zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje ze dne 24. 1. 2017 Přítomni: Omluveni: Neomluveni: Ing. Dan Ramzer, Jana Rothschedlová, PhDr. Jiří Miler, Ph.D., Robert

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2010

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2010 DOMOV DŮCHODCŮ VELKÉ HAMRY, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE 468 45 VELKÉ HAMRY 600 IČ: 712 200 03 STATUTÁRNÍ ZÁSTUPCE - JITKA SEMENCOVÁ ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK A/ ZHODNOCENÍ ČINNOSTI ORGANIZACE B/ VYHODNOCENÍ

Více

U S N E S E N Í. MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části. č. 176 ze dne Rozpočtová opatření v roce I.

U S N E S E N Í. MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části. č. 176 ze dne Rozpočtová opatření v roce I. Rozpočtová opatření v roce 2018 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 176 ze dne 12.03.2018 Rada městské části I. s o u h l a s í II. 1. s rozpočtovými opatřeními městské části Praha

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Zastupitelstvo městské části U S N E S E N Í. č. 457 ze dne 18.03.2014

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Zastupitelstvo městské části U S N E S E N Í. č. 457 ze dne 18.03.2014 č.j.: 189/2014 Změna objemu rozpočtu roku 2014 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Zastupitelstvo městské části U S N E S E N Í č. 457 ze dne 18.03.2014 Zastupitelstvo městské části I. s c h v a l u j e II. 1. změnu

Více

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne Odbor školství, kultury a tělovýchovy

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne Odbor školství, kultury a tělovýchovy MĚSTO HRANICE MATERIÁL pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 12. 10. 2017 Bod programu: 5 Předkládá: Okruh zpracovatelů: Zpracoval: Rada města Odbor školství, kultury a tělovýchovy Mgr. Vojtěch

Více

Důvodová zpráva. Příloha: Akční plán na rok 2017 (3. komunitní plán sociálních a souvisejících služeb Jablonecka )

Důvodová zpráva. Příloha: Akční plán na rok 2017 (3. komunitní plán sociálních a souvisejících služeb Jablonecka ) Důvodová zpráva V procesu komunitního plánování je hlavním dokumentem 3. komunitní plán sociálních a souvisejících služeb Jablonecka na období 2016 2019. Dalším dokumentem je akční plán na daný rok. Akční

Více

Z7 / Finanční výbor Zastupitelstva města Brna / 30 V Brně dne

Z7 / Finanční výbor Zastupitelstva města Brna / 30 V Brně dne Z7 / Finanční výbor Zastupitelstva města Brna / 30 V Brně dne 04.04.2017 primátoru města Brna náměstkům primátora města Brna tajemníkovi MMB členům Finančního výboru ZMB vedoucímu ORF MMB vedoucímu OKO

Více

JIHOČESKÝ KRAJ SMĚRNICE

JIHOČESKÝ KRAJ SMĚRNICE JIHOČESKÝ KRAJ SMĚRNICE NÁZEV: Statut Fondu stavebního řádu (FSŘ) ČÍSLO: SM/117/ZK ZMĚNA Č.: 1 PLATNOST OD: 19. 5. 2016 ÚČINNOST OD: 19. 5. 2016 ROZSAH PŮSOBNOSTI: obce Jihočeského kraje se sídlem obecného

Více

PROGRAM MĚSTA MOHELNICE PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ NA PODPORU ČINNOSTI DĚTÍ A MLÁDEŽE Z ROZPOČTU V ROCE 2017 (dále jen program )

PROGRAM MĚSTA MOHELNICE PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ NA PODPORU ČINNOSTI DĚTÍ A MLÁDEŽE Z ROZPOČTU V ROCE 2017 (dále jen program ) PROGRAM MĚSTA MOHELNICE PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ NA PODPORU ČINNOSTI DĚTÍ A MLÁDEŽE Z ROZPOČTU V ROCE 2017 (dále jen program ) I. OBECNĚ ZÁVAZNÁ PRAVIDLA 1. Tento program slouží ke stanovení podmínek pro

Více

8. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA LIBERECKÉHO KRAJE DNE

8. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA LIBERECKÉHO KRAJE DNE 8. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA LIBERECKÉHO KRAJE DNE 24.09.2013 Bod pořadu jednání: 35. Název : Důvod předložení: Zpracoval: Žádost o prominutí odvodu za porušení rozpočtové kázně v projektu SEV Divizna pedagogům

Více

5. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA LIBERECKÉHO KRAJE DNE

5. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA LIBERECKÉHO KRAJE DNE 5. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA LIBERECKÉHO KRAJE DNE 31.05.2016 Bod pořadu jednání: 55. Název : Prominutí odvodu za porušení rozpočtové kázně: 1) Vyšší odborná škola sklářská a Střední škola, Nový Bor, Wolkerova

Více

VÝPIS USNESENÍ č. 3 ze zasedání Výboru hospodářského a regionálního rozvoje Zastupitelstva Libereckého kraje ze dne

VÝPIS USNESENÍ č. 3 ze zasedání Výboru hospodářského a regionálního rozvoje Zastupitelstva Libereckého kraje ze dne VÝPIS USNESENÍ č. 3 ze zasedání Výboru hospodářského a regionálního rozvoje Zastupitelstva Libereckého kraje ze dne 14. 3. 2017 č. usnesení: 22/2017 z 14. 3. 2017 (ZLK č. 3/2017 bod č. 35) se změnou rozpočtu

Více

ZÁPIS č. 10 z řádného zasedání Výboru pro tělovýchovu a sport Zastupitelstva Libereckého kraje ze dne 23. října 2017

ZÁPIS č. 10 z řádného zasedání Výboru pro tělovýchovu a sport Zastupitelstva Libereckého kraje ze dne 23. října 2017 ZÁPIS č. 10 z řádného zasedání Výboru pro tělovýchovu a sport Zastupitelstva Libereckého kraje ze dne 23. října 2017 Přítomno: 13 Petr Beitl; Vladimír Boháč; Michal Georgiev; Roman Hejna; Milan Hornych;

Více

Pověření výkonem služby obecného hospodářského zájmu č...

Pověření výkonem služby obecného hospodářského zájmu č... Pověření výkonem služby obecného hospodářského zájmu č... v souladu s Rozhodnutím komise ze dne 20. prosince 2011 o použití čl. 106 odst. 2 Smlouvy o fungování Evropské unie na státní podporu ve formě

Více

PŘÍLOHA VÝZVY č. 4. Podpora sociálních služeb na území MAS z OPZ - Vyrovnávací platba

PŘÍLOHA VÝZVY č. 4. Podpora sociálních služeb na území MAS z OPZ - Vyrovnávací platba PŘÍLOHA VÝZVY č. 4 Podpora sociálních služeb na území MAS z OPZ - Vyrovnávací platba 1 Obecná ustanovení 1. Sociální služby uvedené ve výzvě, které jsou poskytované podle zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních

Více

Metodický pokyn zřizovatele PK č. 2/2016

Metodický pokyn zřizovatele PK č. 2/2016 Metodický pokyn zřizovatele PK č. 2/2016 Postupy účtování o investičních a neinvestičních transferech a investičním příspěvku od zřizovatele Plzeňského kraje Tento metodický pokyn zřizovatele upravuje

Více

Semináře k financování sociálních služeb v roce 2015

Semináře k financování sociálních služeb v roce 2015 Semináře k financování sociálních služeb v roce 2015 15., 16., 17. 9. 2014 Z individuálního projektu Karlovarského kraje V Karlovarském kraji společně plánujeme sociální služby II Systém financování 2015

Více

Smlouva o poskytnutí účelové dotace

Smlouva o poskytnutí účelové dotace Smlouva o poskytnutí účelové dotace z rozpočtu Libereckého kraje č. OLP/3070/2017 schválená Zastupitelstvem Libereckého kraje dne 26. 9. 2017 usnesením č. 384/17/ZK Smluvní strany: Liberecký kraj se sídlem

Více

ROZPOČET MĚSTA JIŘÍKOVA

ROZPOČET MĚSTA JIŘÍKOVA M ě s t o J i ř í k o v Zastupitelstvo města Jiříkova schvaluje ROZPOČET MĚSTA JIŘÍKOVA NA ROK 2012 Obsah: 1. Úhrnná bilance příjmů a výdajů rozpočtu 2. Příjmy rozpočtu 3. Financování 4. Výdaje rozpočtu

Více

Příloha č. 2. Podpora sociálních služeb na území MAS z OPZ - Vyrovnávací platba. 1 Obecná ustanovení

Příloha č. 2. Podpora sociálních služeb na území MAS z OPZ - Vyrovnávací platba. 1 Obecná ustanovení Příloha č. 2 Výzvy MAS POLIČSKO z.s. k předkládání žádostí o podporu z opatření O CLLD 13 Sociální služby a sociální začleňování v rámci Operačního programu Zaměstnanost Podpora sociálních služeb na území

Více

Podpora sociálních služeb na území MAS z OPZ Vyrovnávací platba

Podpora sociálních služeb na území MAS z OPZ Vyrovnávací platba Obsah Příloha č. 1 Podpora sociálních služeb na území MAS z OPZ Vyrovnávací platba 1 Obecná ustanovení... 2 2 Povinné přílohy žádosti o podporu z OPZ... 3 3 Další povinné přílohy předkládané pro přípravu

Více

Příloha č. 2 Podpora sociálních služeb na území MAS z OPZ - Vyrovnávací platba

Příloha č. 2 Podpora sociálních služeb na území MAS z OPZ - Vyrovnávací platba Příloha č. 2 Podpora sociálních služeb na území MAS z OPZ - Vyrovnávací platba Obsah 1 Obecná ustanovení... 2 2 Povinné přílohy žádosti o podporu z OPZ... 3 3 Další povinné přílohy předkládané pro přípravu

Více

Usnesení ze zasedání Zastupitelstva města Napajedla č. 2 konaného dne 10. prosince 2014

Usnesení ze zasedání Zastupitelstva města Napajedla č. 2 konaného dne 10. prosince 2014 Usnesení ze zasedání Zastupitelstva města Napajedla č. 2 konaného dne 10. prosince 2014 Program: A) ÚVODNÍ ČÁST 1. Zahájení 2. Schválení zápisu z minulé schůze 3. Stanovení ověřovatelů zápisu a sčitatele

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2016

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2016 DOMOV SLUNEČNÍ DVŮR, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE, JESTŘEBÍ 126, 471 61 JESTŘEBÍ, IČ. 48282936 ZASTOUPENÁ ŘEDITELEM ING. PAVLEM KOSEM ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK A/ ZHODNOCENÍ ČINNOSTI ORGANIZACE Domov

Více

Podpora sociálních služeb na území MAS z OPZ Vyrovnávací platba

Podpora sociálních služeb na území MAS z OPZ Vyrovnávací platba Příloha č. 7 výzvy Podpora sociálních služeb na území MAS z OPZ Vyrovnávací platba 1. Obecná ustanovení 1) Sociální služby uvedené ve výzvě, které jsou poskytované podle zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních

Více

Podpora sociálních služeb na území MAS z OPZ - Vyrovnávací platba. Obecná ustanovení

Podpora sociálních služeb na území MAS z OPZ - Vyrovnávací platba. Obecná ustanovení Podpora sociálních služeb na území MAS z OPZ - Vyrovnávací platba Obecná ustanovení (1) Sociální služby uvedené ve výzvě, které jsou poskytované podle zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve

Více

Komentář k Návrhu rozpočtu města Valašské Klobouky na rok 2017

Komentář k Návrhu rozpočtu města Valašské Klobouky na rok 2017 Komentář k Návrhu rozpočtu města Valašské Klobouky na rok 2017 Rozpočet města Valašské Klobouky na rok 2017 je sestaven v souladu se zákonem č. 250/2000 Sb. o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů

Více

ZÁPIS č. 2 ze zasedání Výboru hospodářského a regionálního rozvoje Zastupitelstva Libereckého kraje ze dne

ZÁPIS č. 2 ze zasedání Výboru hospodářského a regionálního rozvoje Zastupitelstva Libereckého kraje ze dne ZÁPIS č. 2 ze zasedání Výboru hospodářského a regionálního rozvoje Zastupitelstva Libereckého kraje ze dne 14. 2. 2017 Přítomní: Omluveni: Neomluven: Hosté: Veřejnost: Mgr. Michael Otta, Mgr. Romana Žatecká,

Více

ZÁPIS č. 1 ze zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje ze dne

ZÁPIS č. 1 ze zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje ze dne ZÁPIS č. 1 ze zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje ze dne 16. 12. 2016 Přítomni: Omluveni: Neomluveni: Ing. Dan Ramzer, Jana Rothschedlová, PhDr. Jiří Miler Ph.D., Robert Prade,

Více

Dotační program vyhlášený městem Rosice

Dotační program vyhlášený městem Rosice Dotační program vyhlášený městem Rosice Podpora poskytování sociálních služeb v souladu s ustanovením 105 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů, pro rok 2016. 1 Právní

Více

ZÁPIS č. 8/2017 ze zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje ze dne

ZÁPIS č. 8/2017 ze zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje ze dne ZÁPIS č. 8/2017 ze zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje ze dne 19. 9. 2017 Přítomni: Omluveni: Neomluveni: Ing. Dan Ramzer, Jana Rothschedlová, Bc. Iva Kreisingerová, Mgr. Věnceslava

Více

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje Dne: Bod programu: 8.. 202 2 Věc: Rozdělení volných finančních prostředků z hospodaření Ústeckého kraje za rok 20 Důvod předložení: Dle zákona č. 250/2000 Sb., o

Více

Zápis veřejného zasedání Zastupitelstva obce Hluboš konané dne od 19:00 hod. listů:6

Zápis veřejného zasedání Zastupitelstva obce Hluboš konané dne od 19:00 hod. listů:6 Zápis veřejného zasedání Zastupitelstva obce Hluboš konané dne 19.12. 2018 od 19:00 hod. listů:6 Přítomno 7 členů ZO z 9: Čajan Jiří, Mašek Josef, Kovalčík Vladimír, Krejčí Jiří, Zejda Josef, Rostislav

Více

Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina o poskytování podpory sociálních služeb v kraji Vysočina pro rok ze dne č.

Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina o poskytování podpory sociálních služeb v kraji Vysočina pro rok ze dne č. Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina o poskytování podpory sociálních služeb v kraji Vysočina pro rok 2005 ze dne 29. 6. 2005 č. 8/05 1 Čl. 1 Vymezení působnosti Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina o

Více

Návrh rozpočtu na rok 2019

Návrh rozpočtu na rok 2019 SOCIÁLNÍ SLUŽBY MĚSTA HAVLÍČKOVA BRODU Naše značka: 644/2019/ssmhb Datum: 24.7.2019 Počet stran: 3 Počet příloh: 1 Návrh rozpočtu na rok 2019 (aktualizovaný dle skutečnosti k 30.6.2019) Zpracovali: Mgr.

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2014

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2014 DOMOV SLUNEČNÍ DVŮR, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE, JESTŘEBÍ 126, 471 61 JESTŘEBÍ, IČ. 48282936 ZASTOUPENÁ ŘEDITELEM ING. PAVLEM KOSEM ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK A/ ZHODNOCENÍ ČINNOSTI ORGANIZACE Domov

Více

Příloha: XX Příloha č. 1, bod 48-26/2014

Příloha: XX Příloha č. 1, bod 48-26/2014 Příloha: XX Příloha č. 1, bod 48-26/2014 Závěrečný účet a rozbor hospodaření Regionální rady regionu soudržnosti Severovýchod za rok 2013 ~ 1 ~ Závěrečný účet a rozbor hospodaření RRSV za rok 2013 OBSAH:

Více

PLZEŇSKÝ KRAJ VYHLAŠUJE PRO ROK 2019 DOTAČNÍ TITUL

PLZEŇSKÝ KRAJ VYHLAŠUJE PRO ROK 2019 DOTAČNÍ TITUL PLZEŇSKÝ KRAJ VYHLAŠUJE PRO ROK 2019 DOTAČNÍ TITUL Podpora sociálních služeb dle 101a zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů pro rok 2019 Plzeňský kraj pro právnické

Více

č. 2 Návrh na poskytnutí finančních prostředků z rozpočtu MČ Praha 10 dle

č. 2 Návrh na poskytnutí finančních prostředků z rozpočtu MČ Praha 10 dle Rada m. č. Praha 10 14. zasedání Zastupitelstva m. č. Praha dne 20. 2. 2017 Návrh na poskytnutí finančních prostředků z rozpočtu MČ Praha 10 dle vyhlášených programů pro rok 2017 s tematickým zaměřením

Více

Zasedání Zastupitelstva Olomouckého kraje. konané dne

Zasedání Zastupitelstva Olomouckého kraje. konané dne 9. Předkládá: Zpracoval: Rada Olomouckého kraje RNDr. Ivan Kosatík náměstek hejtmana Ing. Jiří Juřena vedoucí ekonomického odboru Ing. Petra Vítková vedoucí oddělení rozpočtu a financování Zasedání Zastupitelstva

Více

Pravidla dotačního řízení Středočeského kraje na rok 2018

Pravidla dotačního řízení Středočeského kraje na rok 2018 Pravidla dotačního řízení Středočeského kraje na rok 2018 1 Obsah Část I... 3 Základní principy a priority... 3 Část II... 3 Mechanismus výpočtu Optimálního návrhu dotace na jednotlivé druhy sociálních

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části č. 139 ze dne Změna objemu rozpočtu roku 2017 s o u h l a s í II. d o p o r u č u j e

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části č. 139 ze dne Změna objemu rozpočtu roku 2017 s o u h l a s í II. d o p o r u č u j e č.j.: 143/2017 Změna objemu rozpočtu roku 2017 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 139 ze dne 13.03.2017 Rada městské části I. s o u h l a s í II. 1. se změnou objemu rozpočtu městské

Více

Zápis č. 12 ze zasedání Finančního výboru Zastupitelstva Olomouckého kraje ze dne

Zápis č. 12 ze zasedání Finančního výboru Zastupitelstva Olomouckého kraje ze dne Zápis č. 12 ze zasedání Finančního výboru ze dne 22. 4. 2015 Přítomni: Nepřítomni: předseda: Ivan Kosatík, RNDr. Černý Alexandr, RSDr. Čížek Jaroslav, Ing. Fomiczewová Marie, Ing. Halátová Věra Hrstková

Více

1) Údaje o plnění příjmů a výdajů za rok 2014 (Údaje jsou v tis. Kč)

1) Údaje o plnění příjmů a výdajů za rok 2014 (Údaje jsou v tis. Kč) ZÁVĚREČNÝ ÚČET OBCE ZA ROK 2014 ( 17 zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění platných předpisů) 1) Údaje o plnění příjmů a výdajů za rok 2014 (Údaje jsou v tis. Kč)

Více

PŘÍLOHA č. 3 Programu

PŘÍLOHA č. 3 Programu Návrh PŘÍLOHA č. 3 Programu Sdělení zvýšení závazného ukazatele Oslovení, zastupitelstvo Moravskoslezského kraje dne usnesením č. rozhodlo Vaší příspěvkové organizaci dle 28 odst. 4 zákona č. 250/2000

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2011

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2011 DOMOV SLUNEČNÍ DVŮR, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE, JESTŘEBÍ 126, 47161 JESTŘEBÍ, IČ: 48282936 ZASTOUPENÁ ŘEDITELEM ING. PAVLEM KOSEM ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK A/ ZHODNOCENÍ ČINNOSTI ORGANIZACE Domov

Více

ZÁPIS č. 7/2018 ze zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje ze dne

ZÁPIS č. 7/2018 ze zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje ze dne ZÁPIS č. 7/2018 ze zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje ze dne 21. 8. 2018 Přítomni: Ing. Dan Ramzer, Jana Rothschedlová, Mgr. Věnceslava Drábková, Jiří Kratochvíl, Robert Prade,

Více

Zápis č. 8 z výjezdního zasedání Finančního výboru Zastupitelstva Olomouckého kraje ze dne

Zápis č. 8 z výjezdního zasedání Finančního výboru Zastupitelstva Olomouckého kraje ze dne Zápis č. 8 z výjezdního zasedání Finančního výboru Zastupitelstva Olomouckého kraje ze dne 19. 6. 2018 Přítomni: Předsedkyně: Mazochová Hana, Ing. Cigánek Martin Horák Pavel, Ing. Konvičková Jana, Ing.

Více