Evropský týden mobility 2015 v Brně

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Evropský týden mobility 2015 v Brně"

Transkript

1 Evropský týden mobility 2015 v Brně Souhrnná zpráva z průběhu kampaně v Brně Kancelář Brno Zdravé město, Magistrát města Brna Evropský týden mobility je kampaň, jejímž cílem je upozornit na negativní vliv nárůstu automobilové dopravy a vyjádřit podporu ekologicky šetrným způsobům dopravy. Evropská unie ji pravidelně vyhlašuje již od roku Do kampaně se ve dnech září zapojilo na 1900 měst mnoha evropských a některých mimoevropských států. Nejvíce zastoupených měst mělo Rakousko a Španělsko. V souvislosti s nadměrným automobilismem se města a obce potýkají s obtížemi, jako je znečištěné ovzduší, nadměrný hluk, dopravní zácpy a nehody. Téma letošního ročníku kampaně se neslo v duchu hesla Vyber. Změň. Zkombinuj. Záměrem je motivovat obyvatele, aby při cestování používali různé způsoby dopravy tak, aby omezili cestování autem. Koordinátorem kampaně za Českou republiku je Ministerstvo životního prostředí. EVROPSKÝ TÝDEN MOBILITY V BRNĚ SHRNUTÍ Evropský týden mobility byl v Brně letos uspořádán již po třinácté v rámci projektu Brno Zdravé město. Program zájemcům nabídnul celkem 16 akcí, kterého se zúčastnilo přes 2700 návštěvníků. Akce byly zaměřeny zejména na bezpečnost v dopravě a při sportu, podporu pohybu a celkovou motivaci obyvatel k využívání alternativních způsobů dopravy. Součástí programu Evropského týdne mobility byla velká podzimní cyklojízda na podporu cyklistiky ve městě Brně, do které se zapojilo na 450 účastníků. O Evropský týden mobility v Brně projevovala zájem i média videoreportáž z Centrálního dispečinku Integrovaného dopravního systému JMK odvysílala Česká televize. Videa jsou umístěna na Akce Evropského týdne mobility v Brně: Bezpečně na hřišti i na silnici výukového programu k prevenci dopravní nehodovosti dětí I. stupně základních škol se v průběhu týdne zúčastnilo 400 žáků. S mladšími dětmi byla probírána tematika bezpečnosti chodů a se staršími jízda na kole. Velký důraz byl kladen na používání reflexních prvků, děti se rovněž seznámily se základy poskytování první pomoci. Organizátorem akce bylo Centrum AMAVET Junior Brno, které se zvyšováním povědomí dětí v oblasti bezpečného pohybu v dopravě zabývá již od roku Oblékáme hada Edu dopravní kampaň pro školní děti Učitelé základních škol měli příležitost se seznámit s celoevropskou kampaní, která zábavnou formou motivuje děti a jejich rodiče k ekologicky šetrným způsobům dopravy. Kampaň přispívá k plnění cílů evropské dopravní politiky ve snižování emisí CO2.

2 Na kole do práce, na nákup i do školy na náměstí Svobody se Brňané měli možnost seznámit s dopravními prostředky vhodnými pro městkou dopravu. Jednalo se zejména o skládací a městská kola včetně speciálních kol pro převážení dětí. Akci uspořádala společnost CYKLOSPECIALITY, která má prodejní síť značkových kol v České republice i na Slovensku. Bezpečně nejen na cyklostezce strážníci Policie ČR na cyklostezce v Komárově zastavovali chodce, bruslaře a cyklisty a motivovali je k používání reflexních prvků. Kromě dárků od Kanceláře Brno Zdravé město v podobě reflexních pásků, přívěsků a odrazek, obdrželi někteří cyklisté rovněž cyklolékárničku, kterou účastníkům Evropského týdne mobility věnovalo Ministerstvo životního prostředí ČR. Akce na cyklostezce je vhodnou ukázkou toho, že policisté nepůsobí jen represivně, ale věnují se i preventivním aktivitám. Komentovaná prohlídka Centrálního dispečinku IDS JMK u návštěvníků velmi oblíbenou akci pořádá každoročně společnost KORDIS JMK. Široká veřejnost má tento den možnost nahlédnout do zázemí centrálního dispečinku, odkud je řízena veřejná doprava v Jihomoravském kraji. Přes 100 návštěvníků z celé České republiky se zajímalo zejména o vozidla, technické vybavení, elektronické informační tabule a další zajímavosti. Z návštěvy dispečinku byla natočena reportáž, kterou odvysílala Česká televize. Z místa na místo zábavný sportovní pětiboj v duchu běhej, skákej, házej, přeskakuj a dribluj si pro děti připravilo Centrum sportovních aktivit VUT v Brně. Alternativní dopravní řešení na akci, kterou pořádalo Kulturní centrum Líšeň ve spolupráci s organizací Autonapůl se návštěvníci měli příležitost seznámit s carsharingem sdílením aut, s technologií předávání vozů pomocí čipové karty. Mohli se rovněž dozvědět, že jeden sdílený automobil dokáže nahradit až 10 soukromých vozů. 7. Den CIVITAS a 6. Evropský den trolejbusů Odbor dopravy MMB i v letošním roce informoval brněnskou veřejnost o nejaktuálnějších výsledcích týkajících se vývoje projektu 2MOVE2, který je zaměřen na hledání inovativních řešení v oblasti městské dopravy. U Integrovaného centra mobility na Joštově ulici byl pro zájemce navíc připraven dotazník týkající se např. problematiky parkování, přepravy kol v MHD a dalších tématech z oblasti dopravy z pohledu občanů. Výsledky dotazníkového šetření budou nedílnou součástí evaluace projektu.

3 Jízda Brnem na kolečkových bruslích již tradiční jízdy městem na kolečkových bruslích za doprovodu Městské policie Brno se zúčastnilo na 100 vyznavačů tohoto oblíbeného sportu. Bruslaři tak měli jedinečnou příležitost projet se městem po silnicích místech, na kterých se za normálních okolností nesmějí pohybovat. Organizátor akce, sportovní klub Black Ice, pořádá jízdy tematicky zaměřené, kostýmované. Jízda Slatinou se nesla i letos v duchu filmových superhrdinů. Nakoleslon 2015 cyklojízda velkou podzimní cyklojízdu uspořádalo občanské sdružení Brno na kole. Cyklojízdy se zúčastnilo na 450 lidí, kteří společnou jízdou centrem Brna demonstrovali zájem o cyklodopravu a vytváření bezpečného prostředí v ulicích pro lidi na kolech. Na peleton jezdců dohlíželi zástupci policie. Zdravý pohyb pro všechny akce, jejímž cílem byla propagace pohybu zejména prostřednictvím historických a kuriózních typů kol včetně možnosti jejich vyzkoušení. Akce byla součástí rovněž celoevropské iniciativy Move Week, jejímž cílem je poukázat na výhody aktivního životního stylu a pravidelného pohybu. Organizátorem setkání bylo Regionální centrum sport pro všechny Brno-město. Za historií parku Lužánky o tom, že najít pěkný kus přírody je možné i přímo v centru města, přesvědčili zájemce pracovníci Veřejné zeleně města Brna na komentované prohlídce v parku Lužánky. Návštěvníci se měli možnost seznámit s historií i současností tohoto nejvýznamnějšího brněnského parku, který je kulturní památkou České republiky. Den bez aut jde to i bez nich základní škola na Kotlářské ulici zapojila do Evropského týdne mobility všech 500 žáků školy. Smyslem akce bylo motivovat děti, aby k cestě do školy využívaly ekologicky šetrné způsoby dopravy. Téma žáci výtvarně zpracovali a hotová díla umístili na plot školy, kde se s nimi mohla seznámit i široká veřejnost. Žáky nejvíce zaujaly výzkumné cíle akce: počítali, kolik aut projede v okolí školy, měřili hluk a zjišťovali, jakou ekostopu zanechají různé dopravní prostředky. V rámci kampaně se škola zapojila i do projektu Traffic Snake Game, který rovněž děti motivuje k ekologické dopravě. Výstava fotografií na téma Mé emhádé slavnostní vernisáž výstavy vítězných snímků fotografické soutěže o městské hromadné dopravě se uskutečnila v Urban centru na Staré radnici. Ceny vítězům předal vedoucí Odboru dopravy, Ing. Vladimír Bielko.

4 PROPAGACE EVROPSKÉHO TÝDNE MOBILITY Celoevropská propagace kampaně prošla v letošním roce výraznou vizuální obměnou změnilo se logo i doprovodné ilustrace. Došlo ke sloučení vizuálního stylu Evropského týdne mobility a kampaně Do the Right Mix, čímž by mělo dojít k posílení propagace obou aktivit. V průběhu srpna a září Kancelář Brno Zdravé město MMB vydala a zajistila distribuci brožurek s programem ETM. Ve vozech městské hromadné dopravy byl umístěn upoutávkový plakát s informací o připravovaném Evropském týdnu mobility. Ke kampani byla vydána tisková zpráva, která byla představena na radničním brífinku a rozeslána novinářům. Reportáž z brněnské cyklojízdy byla zveřejněna v Brněnském deníku. O akce konané v rámci Evropského týdne mobility projevila zájem rovněž Česká televize. Kampaň byla propagována prostřednictvím Brněnského METROPOLITANU, který je distribuován do brněnských domácností zdarma v nákladu výtisků. Evropský týden mobility byl také inzerován v měsíčníku Kam v Brně, Programu Brněnsko, Školním zpravodaji či časopise Šalina, který je vydáván v nákladu výtisků. Kampaň byla propagována rovněž na Hitrádiu Magic, jízda na kolečkových bruslích rovněž pomocí rádia Krokodýl a Free rádia. Upoutávkový banner ke kampani byl poskytnut všem zapojeným organizacím a byl rovněž umístěn na hlavní webové stránce města Brna i projektu Brno Zdravé město. Pozvánka na akce byla vysílána taktéž v Brněnském echu prostřednictvím kanálu You Tube. Kampaň byla propagována prostřednictvím LCD obrazovek autobusů a tramvají MHD. Společnost KORDIS JMK pozvánku na akci, kterou organizovala, zveřejnila rovněž na LCD obrazovkách v regionálních autobusech a prostřednictvím info u. Fotografická soutěž Mé emhádé byla umístěna rovněž na City light vitrínách. Podrobné informace o Evropském týdnu mobility v Brně byly dostupné na: a a rovněž na řadě dalších webech (Národní síť Zdravých měst ČR, Zdravý Jihomoravský kraj, Go to Brno ). Program brněnského ETM byl prezentován na mezinárodním webu Tyto webové stránky jsou významným prostředkem k propagaci zúčastněných měst a současně k jejich vzájemné inspiraci. Akce byly propagovány rovněž na Twitteru a Facebooku zúčastněných organizací.

5 ORGANIZÁTOŘI EVROPSKÉHO TÝDNE MOBILITY 2015 Organizace: Black Ice, sportovní klub, o. s. Brno na kole o. s. Centrum AMAVET Junior Brno Centrum sportovních aktivit, VUT v Brně Centrum dopravního výzkumu, v.v.i. Cyklospeciality KORDIS JMK, a. s. Kulturní centrum Líšeň Statutární město Brno, Odbor dopravy MMB Policie České republiky Regionální centrum Sport pro všechny Brno-město, o. s. Strollering - mateřská v pohybu Veřejná zeleň města Brna, p. o. ZŠ a MŠ Brno, Kotlářská Akce: Jízda Brnem na kolečkových bruslích Nakoleslon 2015 cyklojízda Bezpečně na hřišti i na silnici Z místa na místo Oblékáme hada Edu dopravní kampaň pro školní děti Na kole do práce, na nákup i do školky Komentovaná prohlídka Centrálního dispečinku IDS JMK Alternativní dopravní řešení 7. DEN CIVITAS a 6. Evropský den trolejbusů Výstava fotografií na téma Mé emhádé Bezpečně nejen na cyklostezce Zdravý pohyb pro všechny Mateřská v pohybu se Strolleringem Za historií parku Lužánky Den bez aut jde to i bez nich Kontakt: Mgr. Ivana Draholová vedoucí Kanceláře Brno Zdravé město Magistrát města Brna tel.: fax: zdrave-mesto@brno.cz Více informací, fotogalerii a videogalerii z kampaně naleznete na

Pražské cyklozvonění, 12. září 2015. Popis akce

Pražské cyklozvonění, 12. září 2015. Popis akce KDY: 12. září 2015, 10-17 hodin Pražské cyklozvonění, 12. září 2015 Popis akce KDE: Smíchovská náplavka (Janáčkovo nábřeží) více na www.cyklozvoneni.cz Základní popis: Cyklozvonění je nezisková akce, kterou

Více

Shrnutí kampaně v roce 2014

Shrnutí kampaně v roce 2014 Národní e-zpravodaj číslo 3, únor 2015 Shrnutí kampaně v roce 2014 Na podzim 2014 proběhlo na základních školách v České republice první kolo dopravní kampaně Oblékáme hada Edu. Zapojilo se do něj více

Více

Evropský týden mobility ETM

Evropský týden mobility ETM Evropský týden mobility Evropský den bez aut 2011 Evropský týden mobility je kampaň zaměřená na širokou veřejnost. Jejím cílem je upozornit na problémy se stále narůstající automobilovou dopravou na straně

Více

Shrnutí kampaně v roce 2014

Shrnutí kampaně v roce 2014 E-zpravodaj 3. vydání, leden 2015 Shrnutí kampaně v roce 2014 Na podzim 2014 proběhlo na základních školách v České republice první kolo dopravní kampaně Oblékáme hada Edu. Kampaň je zaměřená na podporu

Více

U S N E S E N Í. MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části. č.j.: 345/2014. č. 321 ze dne 07.05.2014

U S N E S E N Í. MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části. č.j.: 345/2014. č. 321 ze dne 07.05.2014 č.j.: 345/2014 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 321 ze dne 07.05.2014 Účast městské části Praha 3 na akci Pražské cyklozvonění 2014 Rada městské části I. s c h v a l u j e II.

Více

Iniciativa CIVITAS. Ing. Martin Škarka e-mail: skarka@tc.cz Tel.: 234 006 113. Technologické centrum AV ČR Ve Struhách 27 160 00 Praha 6 www.tc.

Iniciativa CIVITAS. Ing. Martin Škarka e-mail: skarka@tc.cz Tel.: 234 006 113. Technologické centrum AV ČR Ve Struhách 27 160 00 Praha 6 www.tc. Iniciativa CIVITAS Ing. Martin Škarka e-mail: skarka@tc.cz Tel.: 234 006 113 Technologické centrum AV ČR Ve Struhách 27 160 00 Praha 6 www.tc.cz Brno 21.9.2012 7. rámcový program (2007-2013) http://cordis.europa.eu/fp7/home_en.html

Více

Evropský týden mobility, Evropský den bez aut

Evropský týden mobility, Evropský den bez aut 2013 Evropský týden mobility, Evropský den bez aut Evropský týden mobility je kampaň zaměřená na širokou veřejnost. Jejím cílem je upozornit na problémy se stále narůstající automobilovou dopravou na straně

Více

Plány udržitelné městské mobility pro město Brno. Odbor dopravy MMB

Plány udržitelné městské mobility pro město Brno. Odbor dopravy MMB Plány udržitelné městské mobility pro město Brno Odbor dopravy MMB Ing. Vladimír Bielko vedoucí Odboru dopravy MMB bielko.vladimir@brno.cz 30. 3. 2015 PLÁN UDRŽITELNÉ MOBILITY PRO MĚSTO BRNO Jak vytvořit

Více

PROJEKT ZDRAVÉ MĚSTO A MÍSTNÍ AGENDA 21 PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ na rok 2018

PROJEKT ZDRAVÉ MĚSTO A MÍSTNÍ AGENDA 21 PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ na rok 2018 PROJEKT ZDRAVÉ MĚSTO A MÍSTNÍ AGENDA 21 PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ na rok 2018 ÚVOD Plán zlepšování je nástrojem, který pomáhá přehledně formulovat, jakého zlepšení má být v daném roce, v rámci projektu Zdravého

Více

MĚSTA S DOBROU ADRESOU. Jiří Jedlička Centrum dopravního výzkumu, v. v. i.

MĚSTA S DOBROU ADRESOU. Jiří Jedlička Centrum dopravního výzkumu, v. v. i. MĚSTA S DOBROU ADRESOU Jiří Jedlička Centrum dopravního výzkumu, v. v. i. Čelákovice, 17. září 2015 Letošní Evropský týden mobility je již 14. v pořadí Jeho sloganem je Vyber. Změň. Zkombinuj. Zaměřen

Více

Jak dostat dopravní informace k občanům? Integrované centrum mobility Elektronické informační panely. Iva Machalová Odbor dopravy MMB

Jak dostat dopravní informace k občanům? Integrované centrum mobility Elektronické informační panely. Iva Machalová Odbor dopravy MMB Jak dostat dopravní informace k občanům? Integrované centrum mobility Elektronické informační panely Iva Machalová Odbor dopravy MMB Závěrečná konference projektu CIVITAS ELAN Brno, 20. 21.09. 2012 Cíle

Více

Motto: Pohyb správným směrem Projekt Jihlava Zdravé město a MA21

Motto: Pohyb správným směrem Projekt Jihlava Zdravé město a MA21 Motto: Pohyb správným směrem 16. 22. 9. 2012 Projekt Jihlava Zdravé město a MA21 Kampaň Evropský týden mobility připomíná problémy s narůstající automobilovou dopravou a je určena všem obyvatelům měst

Více

TJ Šmeral Most, oddíl ZRTV IČ:

TJ Šmeral Most, oddíl ZRTV IČ: TJ Šmeral Most, oddíl ZRTV IČ: 47326646 e-mail: hristepodresslem@gmail.com ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA - Sportovní den "Evropa v pohybu" Cíle akce Primárním cílem bylo seznámit veřejnost všech věkových kategorií

Více

Národní dny bez úrazů 2008 Chrudim 5.-25.6.2008

Národní dny bez úrazů 2008 Chrudim 5.-25.6.2008 Kampaň Národní dny bez úrazů je jednou z největších komunitních kampaní, která je zacílena na prevenci úrazů zejména u dětí a mládeže. Kampaň Národní dny bez úrazů, probíhající pod záštitou Světové zdravotní

Více

Hodnotící zpráva. o stavu místní Agendy 21 a o činnosti v projektu Zdravé město Přeštice za rok 2009

Hodnotící zpráva. o stavu místní Agendy 21 a o činnosti v projektu Zdravé město Přeštice za rok 2009 Hodnotící zpráva o stavu místní Agendy 21 a o činnosti v projektu Zdravé město Přeštice za rok 2009 V Přešticích dne 12. 2. 2010 zpracovala koordinátorka projektu Zdravé město Přeštice Eva Česáková Hodnotící

Více

100% festival INTEGRACE 14.-16.3.2014. Ing. Michal Crhonek. koordinátor festivalu

100% festival INTEGRACE 14.-16.3.2014. Ing. Michal Crhonek. koordinátor festivalu festival 100% INTEGRACE 14.-16.3.2014 Ing. Michal Crhonek koordinátor festivalu tanecahandicap@gmail.com michal@michalcrhonek.cz tel: +420 603 284 760 www.tanecahandicap.cz O CO JDE? Projekt Tanec a handicap

Více

REGIONÁLNÍ TURISTICKÉ A INFORMAČNÍ CENTRUM. Výroční zpráva. Michala Kiezlerová, DiS.

REGIONÁLNÍ TURISTICKÉ A INFORMAČNÍ CENTRUM. Výroční zpráva. Michala Kiezlerová, DiS. REGIONÁLNÍ TURISTICKÉ A INFORMAČNÍ CENTRUM Výroční zpráva 2013 Michala Kiezlerová, DiS. Obsah Základní údaje... 3 Informace... 3 Zakladatelé... 3 Otevírací doba... 4 Popis činností... 4 Projekt Vodácká

Více

Zapojení veřejnosti do procesu přípravy Plánu udržitelné městské mobility města Brna

Zapojení veřejnosti do procesu přípravy Plánu udržitelné městské mobility města Brna Zapojení veřejnosti do procesu přípravy Plánu udržitelné městské mobility města Brna Iva Machalová Referát městské mobility Oddělení koncepce dopravy, Odbor dopravy Magistrát města Brna 4.10. 2018 Akademie

Více

BEZPEČNÉ CESTY DO ŠKOLY. program hlavního města Prahy, o. s. Pražské matky a Oživení

BEZPEČNÉ CESTY DO ŠKOLY. program hlavního města Prahy, o. s. Pražské matky a Oživení BEZPEČNÉ CESTY DO ŠKOLY program hlavního města Prahy, o. s. Pražské matky a Oživení O PROGRAMU určen školám na území Prahy (mimo Prahu realizuje projekty bezpečných cest Nadace Partnerství v rámci programu

Více

THEIA SK01-KA _5

THEIA SK01-KA _5 THEIA 2014-1-SK01-KA201-000485_5 Partnerské školy Gymnázium Andreja Vrábla Levice, Slovenská republika koordinátor GJŠ Zlín, Česká republika - gymnázium C.P.C.I.P.S. La Salle La Laguna, Španělsko základní

Více

EVROPSKÝ TÝDEN MOBILITY A EVROPSKÝ DEN BEZ AUT

EVROPSKÝ TÝDEN MOBILITY A EVROPSKÝ DEN BEZ AUT EVROPSKÝ TÝDEN MOBILITY A EVROPSKÝ DEN BEZ AUT 2012 Statutární město Karlovy Vary Statutární město Karlovy Vary se v letošním roce již tradičně zapojilo do kampaní Evropský týden mobility a Evropský den

Více

Bezpečné cesty do školy projekt pro města a obce v ČR

Bezpečné cesty do školy projekt pro města a obce v ČR Bezpečné cesty do školy projekt pro města a obce v ČR X. KONFERENCE O ZVYŠOVÁNÍ BEZPEČNOSTI V OBCÍCH A MĚSTECH Ing. Radek Patrný 22. 11. 2016, PRAHA, HOTEL STEP**** Nadace Partnerství největší česká nadace

Více

6. Národní koordinační výbor Předání programu akcí v jednotlivých městech, převzetí propagačních materiálů, plakátů a pod. Termín: červenec, srpen

6. Národní koordinační výbor Předání programu akcí v jednotlivých městech, převzetí propagačních materiálů, plakátů a pod. Termín: červenec, srpen Příprava a realizace Evropského týdne mobility a Evropského dne bez aut -harmonogram Zpracoval: Bohuslav Kuda, místostarosta města Letovice, březen 2005 Návrh metodiky 1. Získání podpory pro účast města

Více

Evropský týden mobility a Evropský den bez aut 2010 Karlovy Vary

Evropský týden mobility a Evropský den bez aut 2010 Karlovy Vary Město se již tradičně zapojilo do celoevropské kampaně Evropský týden mobility (16. 22. září) a Evropský den bez aut (22. září), který se tento rok v Karlových Varech konal již potřetí. Evropský týden

Více

Den bez ú razú 12. 6. 2015

Den bez ú razú 12. 6. 2015 Den bez ú razú 12. 6. 2015 V pátek 12. 6. se konal již 6. ročník akce Den bez úrazů na dětském dopravním hřišti v Říčanech. Akce je pořádána pod záštitou Zdravého města Říčany, hlavním realizátorem akce

Více

Průběžná práce s médii v rámci PZM a MA21

Průběžná práce s médii v rámci PZM a MA21 Průběžná práce s médii v rámci PZM a MA21 Druhy medializace a propagace Tištěná forma : Propagační materiály, plakáty, letáky, bannery Pravidelné okénko v radničním Chrudimském zpravodaji Evaluační dotazníky

Více

Projekt Zlín v pohybu zdravě, bezpečně, na pohodu.

Projekt Zlín v pohybu zdravě, bezpečně, na pohodu. Projekt Zlín v pohybu zdravě, bezpečně, na pohodu Ve Zlíněto žije! Automobilová doprava MHD Pěší doprava Cyklistická infrastruktura Živý veřejný prostor Může se Zlín opravdu prezentovat jako skvělé město

Více

Pravidla k 1. ročníku soutěže měst a obcí v oblasti rozvoje. cykloturistiky a cyklodopravy

Pravidla k 1. ročníku soutěže měst a obcí v oblasti rozvoje. cykloturistiky a cyklodopravy Pravidla k 1. ročníku soutěže měst a obcí v oblasti rozvoje cykloturistiky a cyklodopravy V Praze, 14. února 2008 Pravidla soutěže Unilever Sprinter roku 2008 Společnost UNILEVER ČR, spol. s r.o. ve spolupráci

Více

Evropský týden mobility 2009 v Brně Kancelář Brno Zdravé město Magistrátu města Brna

Evropský týden mobility 2009 v Brně Kancelář Brno Zdravé město Magistrátu města Brna Evropský týden mobility 2009 v Brně Kancelář Brno Zdravé město Magistrátu města Brna INFOSTÁNEK EVROPSKÉHO TÝDNE MOBILITY Termín: 16. 22. září 2009, 15:00 17:00 Místo konání: ulice Česká, Pod hodinami

Více

Nad letošním ročníkem veletrhu převzali záštitu ministryně pro místní rozvoj ČR Ing.Karla Šlechtová a hejtman Libereckého kraje, Martin Půta.

Nad letošním ročníkem veletrhu převzali záštitu ministryně pro místní rozvoj ČR Ing.Karla Šlechtová a hejtman Libereckého kraje, Martin Půta. Vážení vystavovatelé, jsme rádi, že jsme Vás i v letošním roce mohli přivítat na 15. ročníku veletrhu cestovního ruchu Euroregion Tour 2015, který se uskutečnil ve dnech 19. 21. března v Eurocentru v Jablonci

Více

Hlavní témata kampaně pro rok 2007: kampaň Vidíš mě zaměřená na používání reflexních materiálů Bezpečná cesta do školy Na kolo jen s přilbou

Hlavní témata kampaně pro rok 2007: kampaň Vidíš mě zaměřená na používání reflexních materiálů Bezpečná cesta do školy Na kolo jen s přilbou Chrudim 7. 15.6.2007 Úrazy jsou nejčastější příčinou dětských úmrtí. V České republice zemře na následky úrazů ročně asi 120 dětí do 14 let a dalších 3000 dětí je následkem úrazu trvale postiženo. Nejtěžšími

Více

Míra spokojenosti účastníků s akcí

Míra spokojenosti účastníků s akcí Evaluace veletrhu sociálních služeb a volnočasových aktivit Lidé lidem Ve dnech 20.-21.9.2007 se konal veletrh sociálních služeb a volnočasových aktivit s názvem Lidé lidem. Tato akce se uskutečnila v

Více

Závěrečná zpráva 3. ročník květen 2012

Závěrečná zpráva 3. ročník květen 2012 Závěrečná zpráva 3. ročník květen 2012 TřetíročníkPlzeňskéhoAutosalónuseuskutečnil: 4. 5.května2012 POPRVÉVPIVOVARU nádvoříplzeňskéhoprazdroje Naautosalónusepředstavilo20vystavovatelů: Firma AAAAUTO,a.s.

Více

NABÍDKA PARTNERSTVÍ NA SLAVNOSTNÍM VEČERU S VYHLÁŠENÍM VÝSLEDKŮ

NABÍDKA PARTNERSTVÍ NA SLAVNOSTNÍM VEČERU S VYHLÁŠENÍM VÝSLEDKŮ NABÍDKA PARTNERSTVÍ NA SLAVNOSTNÍM VEČERU S VYHLÁŠENÍM VÝSLEDKŮ 6. ROČNÍKU ANKETY BRNO TOP 100 www.brnotop100.cz Vážení přátelé, rádi bychom Vám předložili možnost stát se reklamním partnerem slavnostního

Více

Statutární město Liberec Zdravé město

Statutární město Liberec Zdravé město Statutární město Liberec Zdravé město Plán zlepšování místní Agendy 21 pro rok 2017 Cíl 2017: splnit kritéria kategorie C MA21 V kalendářním roce 2017 si město klade za cíl naplnit následující dílčí aktivity

Více

Brněnské dny bez úrazů 2008 souhrnná zpráva Kancelář Brno-Zdravé město, Magistrát města Brna

Brněnské dny bez úrazů 2008 souhrnná zpráva Kancelář Brno-Zdravé město, Magistrát města Brna Brněnské dny bez úrazů 2008 souhrnná zpráva Kancelář Brno-Zdravé město, Magistrát města Brna SHRNUTÍ Devátý ročník Brněnských dnů bez úrazů, který je součástí celostátní kampaně Národní den bez úrazů,

Více

REALIZACE AKCE DEN PRO RODINY 2013

REALIZACE AKCE DEN PRO RODINY 2013 REALIZACE AKCE DEN PRO RODINY 2013 MÍSTO REALIZACE: Městská část Brno-Bystrc CÍL A OBSAH PROJEKTU: Klub rodičů a přátel ZŠ Heyrovského 32, o.s. (dále jen Klub) vyhlašuje 3.ročník akce Den pro rodiny 2013.

Více

Evropský týden mobility září 2018

Evropský týden mobility září 2018 Evropský týden mobility 16. 22. září 2018 Motto: Kombinuj a jeď. Evropský týden mobility je kampaň, která probíhá každoročně od roku 2002 a má za cíl propagovat bezpečné, ekologicky šetrné způsoby dopravy

Více

Kampaně zaměřené na prevenci úrazů u dětí Na kolo jen s přilbou Vidíš mě?

Kampaně zaměřené na prevenci úrazů u dětí Na kolo jen s přilbou Vidíš mě? Kampaně zaměřené na prevenci úrazů u dětí Na kolo jen s přilbou Vidíš mě? Chrudim 2010 1 Kampaně zaměřené na prevenci úrazů u dětí Na kolo jen s přilbou Vidíš mě? Chrudim 2010 Kampaň Na kolo jen s přilbou

Více

Aktuální naplňování Integrované strategie rozvoje Brněnské metropolitní oblasti pro uplatnění nástroje ITI

Aktuální naplňování Integrované strategie rozvoje Brněnské metropolitní oblasti pro uplatnění nástroje ITI Aktuální naplňování Integrované strategie rozvoje Brněnské metropolitní oblasti pro uplatnění nástroje ITI Regionální stálá konference Jihomoravského kraje 22. 9. 2017 Roman CHMELAŘ Oddělení řízení ITI

Více

STAŇTE SE HRDÝM PARTNEREM

STAŇTE SE HRDÝM PARTNEREM STAŇTE SE HRDÝM PARTNEREM Krásný den, rádi bychom Vás oslovili s nabídkou stát se hrdým partnerem 8. ročníku CELOREPUBLIKOVÝCH ZÁVODŮ KOČÁRKŮ ve sportovní chůzi, který se uskuteční v neděli 14. 4. 2019

Více

Projekt NEHODA NENÍ NÁHODA

Projekt NEHODA NENÍ NÁHODA Projekt NEHODA NENÍ Hlavní cíl projektu Ve spolupráci několika subjektů vzdělávat a předávat informace (prožitkovou a jinou formou) o prevenci úrazů u dětí v různých rolích (např. chodce, cyklisty, cestujícího,

Více

Dopravní kampaň pro základní školy na podporu udržitelné mobility žáků

Dopravní kampaň pro základní školy na podporu udržitelné mobility žáků Dopravní kampaň pro základní školy na podporu udržitelné mobility žáků Shrnutí prvního ročníku kampaně Shrnutí kampaně v roce 2014 Na podzim 2014 proběhlo na základních školách v České republice první

Více

Co nám dal Projekt Zlín v pohybu zdravě, bezpečně, na pohodu?

Co nám dal Projekt Zlín v pohybu zdravě, bezpečně, na pohodu? Co nám dal Projekt Zlín v pohybu zdravě, bezpečně, na pohodu? Výchozí situace Zlín = město automobilů Dlouhodobý trend zhoršující se dopravní situace ve městě Růst obtěžujících vlivů automobilové dopravy

Více

MĚSTO KROMĚŘÍŽ. Akční plán zlepšování. Projektu Zdravé město a místní Agendy 21. pro rok 2017

MĚSTO KROMĚŘÍŽ. Akční plán zlepšování. Projektu Zdravé město a místní Agendy 21. pro rok 2017 Akční plán zlepšování Projektu Zdravé město a místní Agendy 21 pro rok 2017 Aktivita Termín Realizuje Garant Zdroj financí Indikátory plnění Náplň 1. Zkvalitnění MA 21, postup z kategorie D do C, participace

Více

Motto: Alternativní doprava Projekt Jihlava Zdravé město a MA21

Motto: Alternativní doprava Projekt Jihlava Zdravé město a MA21 Motto: Alternativní doprava 16. 22. 9. 2011 Projekt Jihlava Zdravé město a MA21 Kampaň Evropský týden mobility nabízí obyvatelům měst příležitost seznámit se s konkrétními trvalými opatřeními na podporu

Více

Ostravské výstaviště 1. OSTRAVSKÉ DESKOHRANÍ. www.hracky-ostrava.cz. za podpory Moravskoslezského kraje. facebook.com/ostravskyveletrhhracek

Ostravské výstaviště 1. OSTRAVSKÉ DESKOHRANÍ. www.hracky-ostrava.cz. za podpory Moravskoslezského kraje. facebook.com/ostravskyveletrhhracek Ostravské výstaviště 1. OSTRAVSKÉ DESKOHRANÍ za podpory Moravskoslezského kraje DÁDA PATRASOVÁ HOST VELETRHU 2012 Hlavní partneři veletrhu 2012: Partneři veletrhu 2012: AUTOCENTRÁLA PF Mediální partneři

Více

JEDNOTNÝ VIZUÁLNÍ STYL ZDRAVÉHO MĚSTA

JEDNOTNÝ VIZUÁLNÍ STYL ZDRAVÉHO MĚSTA JEDNOTNÝ VIZUÁLNÍ STYL ZDRAVÉHO MĚSTA Letní škola NSZM ČR Tábor 17. června 2009 v komunikaci s veřejností i médii se nám velmi osvědčil jednotný vizuální styl Zdravého města tento vizuální styl vychází

Více

v Chrudimi 3. dubna 2011 V červnu proběhne sedmý ročník Dne s Technickými službami

v Chrudimi 3. dubna 2011 V červnu proběhne sedmý ročník Dne s Technickými službami Závěrečná zpráva Den s Technickými službami TISKOVÁ ZPRÁVA v Chrudimi 3. dubna 2011 V červnu proběhne sedmý ročník Dne s Technickými službami Ve čtvrtek 16. června 2011 se na Resselově náměstí v Chrudimi

Více

Partnerský program 2018

Partnerský program 2018 Partnerský program 2018 www.stcostrava.cz Vážení partneři, dovolte mi, abych Vám touto cestou upřímně poděkoval za Vaši dosavadní podporu a přízeň. I díky Vám můžeme každý den usilovně pracovat na rozvoji

Více

Dům dětí a mládeže Šternberk p.o. Opavská 14, 785 01 Šternberk tel. 585 012 957, fax 585012579 IČO: 619 89 941

Dům dětí a mládeže Šternberk p.o. Opavská 14, 785 01 Šternberk tel. 585 012 957, fax 585012579 IČO: 619 89 941 Dům dětí a mládeže Šternberk p.o. Opavská 14, 785 01 Šternberk tel. 585 012 957, fax 585012579 IČO: 619 89 941 2005 Zpracoval: Mgr.Bc.Miroslav Sadil za DDM Šternberk p.o. Šternberk, listopad 2005 1 1.

Více

Projekt Bezpečné cesty do školy Městská část Praha 14 Vstupní seminář projektu - první schůzka pracovní skupiny projektu BCŠ Praha 14

Projekt Bezpečné cesty do školy Městská část Praha 14 Vstupní seminář projektu - první schůzka pracovní skupiny projektu BCŠ Praha 14 Projekt Bezpečné cesty do školy Městská část Praha 14 Vstupní seminář projektu - první schůzka pracovní skupiny projektu BCŠ Praha 14 Radek Patrný, Petr Šmíd 8. 11. 2017 Nadace Partnerství největší česká

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI 2014

ZPRÁVA O ČINNOSTI 2014 ZPRÁVA O ČINNOSTI 2014 OBSAH: I. Základní charakteristika II. Realizované aktivity a) Projekty z evropských fondů b) Ostatní granty a dotace c) Prezentace pro veřejnost d) Spolupráce se subjekty cestovního

Více

Město Brno získalo titul Obec přátelská rodině roku 2008 v kategorii nad 50 000 obyvatel

Město Brno získalo titul Obec přátelská rodině roku 2008 v kategorii nad 50 000 obyvatel Město Brno získalo titul Obec přátelská rodině roku 2008 v kategorii nad 50 000 obyvatel Dovolte, abychom Vám představili naše vítězné město. Do soutěže Obec přátelská rodině se přihlásilo celkem 218 obcí,

Více

Školní plán mobility ZŠ Lelekovice 2013

Školní plán mobility ZŠ Lelekovice 2013 Školní plán mobility ZŠ Lelekovice 2013 1. Informace o škole Název školy : Základní škola Lelekovice, Hlavní 102, Lelekovice, Brno-venkov Adresa : Hlasvní 102/, Lelekovice 66431, Brno-venkov Web : www.zslelekovice.cz

Více

Marketingová opatření

Marketingová opatření IDS - Marketing Marketingová opatření Ing. Filip Drápal, ROPID Fakulta dopravní ČVUT v Praze Prosinec 2011 Marketing integrovaných dopravních systémů Hlavní úloha marketingu v IDS Jak je důležité míti

Více

Známe vítěze jubilejního ročníku Dětského činu roku! Dětský čin roku 2014 vyvrcholil slavnostním oceněním vítězů

Známe vítěze jubilejního ročníku Dětského činu roku! Dětský čin roku 2014 vyvrcholil slavnostním oceněním vítězů Známe vítěze jubilejního ročníku Dětského činu roku! Dětský čin roku 2014 vyvrcholil slavnostním oceněním vítězů Brožíkova síň Staroměstské radnice v Praze patřila první prosincový čtvrtek dětským hrdinům,

Více

Čistá mobilita z pohledu MŽP. Ing. Jan Kříž náměstek ministra ředitel sekce fondů EU, ekonomických a dobrovolných nástrojů

Čistá mobilita z pohledu MŽP. Ing. Jan Kříž náměstek ministra ředitel sekce fondů EU, ekonomických a dobrovolných nástrojů Čistá mobilita z pohledu MŽP Ing. Jan Kříž náměstek ministra ředitel sekce fondů EU, ekonomických a dobrovolných nástrojů Obsah: 1) Čistá mobilita a důvody pro její podporu 2) Čistá mobilita a národní

Více

Motivační soutěž Do práce na kole

Motivační soutěž Do práce na kole Motivační soutěž Do práce na kole 2017 Cíl a smysl soutěžní kampaně Motivovat k využívání jízdního kola jako běžného způsobu dopravy - dále také popularizovat ostatní formy bezmotorové dopravy jako jsou

Více

Všechno, co jste chtěli vědět o udržitelné dopravě, a báli jste se zeptat. Jaroslav Vymazal

Všechno, co jste chtěli vědět o udržitelné dopravě, a báli jste se zeptat. Jaroslav Vymazal Všechno, co jste chtěli vědět o udržitelné dopravě, a báli jste se zeptat Jaroslav Vymazal Je zřejmé, že sdílený prostor je především koncepční filozofií. Město je třeba plánovat v rámci participačních

Více

OPATŘENÍ MOBILITY MANAGEMENTU PRO ŠKOLY

OPATŘENÍ MOBILITY MANAGEMENTU PRO ŠKOLY Informace pro školy, úřady, regionální a národní asociace v oblasti mobility a vzdělávání Informační list 2 OPATŘENÍ MOBILITY MANAGEMENTU PRO ŠKOLY Oblékáme hada Edu (originální název Traffic Snake Game)

Více

Sebe-výchova. Výchova. Reflexe. Sebe-reflexe. Sebe-podpora. Podpora

Sebe-výchova. Výchova. Reflexe. Sebe-reflexe. Sebe-podpora. Podpora Výchova Reflexe Podpora Sebe-výchova Sebe-reflexe Sebe-podpora Aktivity hledání rizik Mapovaní cesty Mapování rizikových faktorů, dynoménů Výzkum rizikových zákonitostí Soutěže Rizika, která děti objevují,

Více

PLÁN ŠKOLNÍ MOBILITY ZŠ Ladislava Coňka v Písnici

PLÁN ŠKOLNÍ MOBILITY ZŠ Ladislava Coňka v Písnici PLÁN ŠKOLNÍ MOBILITY ZŠ Ladislava Coňka v Písnici Název školy: Základní škola s rozšířenou výukou jazyků Adresa: Ladislava Coňka 40/3, Praha 4- Písnice, 142 00 Statutární zástupce: Mgr. Michaela Pažoutová

Více

U S N E S E N Í. MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části. č.j.: 373/2016

U S N E S E N Í. MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části. č.j.: 373/2016 č.j.: 373/2016 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 337 ze dne 25.05.2016 Spoluúčast městské části Praha 3 na akci Pražské cyklozvonění 2016 Rada městské části I. s c h v a l u j

Více

Statutární město Olomouc. Město s dobrou adresou

Statutární město Olomouc. Město s dobrou adresou Statutární město Olomouc Město s dobrou adresou RNDr. Aleš Jakubec, Ph.D., náměstek primátora 29.4.2015 Asociace měst pro cyklisty, CIVINET Olomouc je zakládajícím členem asociace Olomouc je zakládajícím

Více

Podpora nového způsobu myšlení Örebro, Švédsko

Podpora nového způsobu myšlení Örebro, Švédsko Podpora nového způsobu myšlení Örebro, Švédsko CDV, v.v.i Třebíč, 19.3.2014 M1 B22 Výhradní odpovědnost za obsah této prezentace nesou autoři. Nemusí nutně odrážet názor Evropských společenství. Evropská

Více

Úspěšný projekt Goodyear Bezpečná školka se v roce 2009 rozšiřuje

Úspěšný projekt Goodyear Bezpečná školka se v roce 2009 rozšiřuje KONTAKT: Markéta Valtrová Marketing Coordinator Goodyear Dunlop Tires Czech s. r. o. Tel.: + 3 9 7 E-mail: marketa_valtrova@goodyear.com Martin Stehlík Weber Shandwick Tel.: + 8 367 E-mail: mstehlik@webershandwick.cz

Více

ŠKOLNÍ PLÁN MOBILITY ZŠ A MŠ PRAHA SLIVENEC

ŠKOLNÍ PLÁN MOBILITY ZŠ A MŠ PRAHA SLIVENEC ŠKOLNÍ PLÁN MOBILITY ZŠ A MŠ PRAHA SLIVENEC Údaje o škole: název: Základní škola a mateřská škola Praha - Slivenec adresa: Ke Smíchovu 16, Praha Slivenec, 154 00 právní forma organizace: právní subjekt

Více

Regionální potravina 2012-2013

Regionální potravina 2012-2013 Regionální potravina 2012-2013 Kampaň v roce 2012 Cíle marketingové, mediální a PR kampaně: zvýšit povědomí o značce Regionální potravina mezi spotřebiteli zvýšit povědomí o oceněných produktech a producentech

Více

Chytré město? Zklidňování dopravy ve městě. České Budějovice Průhonice 13.11.2007. Kvalita Informace Doprava - Finance

Chytré město? Zklidňování dopravy ve městě. České Budějovice Průhonice 13.11.2007. Kvalita Informace Doprava - Finance Chytré město? Kvalita Informace Doprava - Finance Zklidňování dopravy ve městě České Budějovice Průhonice 13.11.2007 Hlavní důvody: Hlavní problém města zahlcení dopravou. historické centrum prohlášené

Více

Plán udržitelné městské mobility města Přerov

Plán udržitelné městské mobility města Přerov Plán udržitelné městské mobility města Přerov Veřejné projednání Analytické části ACCENDO Centrum pro vědu a výzkum, z.ú. Ing. Radek Fujak; Mgr. Lukáš Dědič Autor fotografie: Dominik Bachůrek Projekt Zvýšení

Více

Statutární město Liberec Zdravé město Plán zlepšování místní Agendy 21 pro rok 2018

Statutární město Liberec Zdravé město Plán zlepšování místní Agendy 21 pro rok 2018 Statutární město Liberec Zdravé město Plán zlepšování místní Agendy 21 pro rok 2018 Cíl 2018 splnit kritéria kategorie C MA21 V kalendářním roce 2018 si město klade za cíl naplnit následující dílčí aktivity

Více

FINANCOVÁNÍ SMART CITIES PROJEKTŮ

FINANCOVÁNÍ SMART CITIES PROJEKTŮ FINANCOVÁNÍ SMART CITIES PROJEKTŮ A PODPORA KONCEPTU SMART CITIES ZE STRANY MMR ČR MGR. JANA KORYTÁŘOVÁ MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ VEDOUCÍ ODD. URBÁNNÍ POLITIKY HRADEC KRÁLOVÉ, 17. 10. 2017 KONCEPT

Více

5. ČESKÉ DOPRAVNÍ FÓRUM. AKTUÁLNÍ ŘEŠENÍ DOPRAVY V METROPOLÍCH EVROPY 8. 9. 6. 2011 Praha

5. ČESKÉ DOPRAVNÍ FÓRUM. AKTUÁLNÍ ŘEŠENÍ DOPRAVY V METROPOLÍCH EVROPY 8. 9. 6. 2011 Praha UDRŽITELNÁ DOPRAVA V PRAZE 5. ČESKÉ DOPRAVNÍ FÓRUM AKTUÁLNÍ ŘEŠENÍ DOPRAVY V METROPOLÍCH EVROPY 8. 9. 6. 2011 Praha Jak lze zavádět udržitelnou (čistou) dopravu? Evropská unie (DG TREN) definuje řadu oblastí

Více

2. Budějovická cyklojízda

2. Budějovická cyklojízda 2. Budějovická cyklojízda Ve čtvrtek 19.9.2013 se v Českých Budějovicích koná Den bez aut. Rozhodli jsme se uspořádat k tomuto datu 2. budějovickou cyklojízdu a připojit se tak k Plzni, Brnu, Praze a mnoha

Více

Martin Oklamčák Magistrát města Jablonec nad Nisou

Martin Oklamčák Magistrát města Jablonec nad Nisou Martin Oklamčák Magistrát města Jablonec nad Nisou Žiju tu rád Akce pro veřejnost Žiju tu rád aneb Téma 2013 pro Jablonec nad Nisou proběhla v rámci spolupráce statutárního města Jablonec nad Nisou a neziskové

Více

buďte vidět na každém kroku Duben 2015 reklamní služby

buďte vidět na každém kroku Duben 2015 reklamní služby buďte vidět na každém kroku Duben 2015 reklamní služby Chcete, aby vaši reklamu viděly tisíce lidí? uvádíte na trh nové výrobky, Produkty nebo služby? PřiCHÁZíte v PrŮběHu roku se ZaJímavÝmi ProdeJními

Více

Projekt Bezpečné cesty do školy ve Slaném

Projekt Bezpečné cesty do školy ve Slaném Projekt Bezpečné cesty do školy ve Slaném Vstupní seminář projektu - první schůzka pracovní skupiny projektu BCŠ Slaný Radek Patrný, Petr Šmíd 28. 3. 2017, MÚ Nadace Partnerství největší česká nadace působící

Více

Preference veřejné dopravy v intravilánu Ing. Jan Vašíček Ing. Jan Spousta

Preference veřejné dopravy v intravilánu Ing. Jan Vašíček Ing. Jan Spousta Preference veřejné dopravy v intravilánu Ing. Jan Vašíček Ing. Jan Spousta Sdružení dopravních podniků ČR jednání Dopravně provozní skupiny Praha, 05.03.2015 EU: Akce COST TU1103, zkráceně COST Tram Operation

Více

Jr. NBA League a Školní basketbalová liga. Představení projektu pro školy a kluby

Jr. NBA League a Školní basketbalová liga. Představení projektu pro školy a kluby Jr. NBA League a Školní basketbalová liga Představení projektu pro školy a kluby Přehled Projekt v České republice Ohlédnutí za ročníkem 2018 Plány pro rok 2019 Herní pravidla a harmonogram Informace pro

Více

New City Primary School, Londýn

New City Primary School, Londýn Příklady školních plánů mobility The Czech Environmental Partnership Foundation Sídlo nadace Údolní 33 602 00 Brno Tel.: 515 903 111 Fax 515 903 110 New City Primary School, Londýn Kancelář v Praze Krátká

Více

Co nám přinesl projekt QUEST?

Co nám přinesl projekt QUEST? Co nám přinesl projekt QUEST? Opava Pardubice, 17. září Opava historie a současnost Opava cca 60-ti tisícové město v Moravskoslezském kraji na řece Opavě První zmínky o městě pocházejí z r. 1224, postupně

Více

Plán udržitelné městské mobility Litoměřice

Plán udržitelné městské mobility Litoměřice Plán udržitelné městské mobility Litoměřice Antonín Tym, město Litoměřice Hana Brůhová Foltýnová, město Litoměřice Podnikatelské fórum 2018, 6.11. 2018 Proces tvorby co je hotové? Přípravná fáze PUMM

Více

1. Globální týden bezpečnosti silničního provozu Organizace spojených národů, 23. - 29. dubna 2007

1. Globální týden bezpečnosti silničního provozu Organizace spojených národů, 23. - 29. dubna 2007 1. Globální týden bezpečnosti silničního provozu Organizace spojených národů, 23. - 29. dubna 2007 Informace o Příručce pro organizátory akcí v rámci Týdne (anotace) V prosinci 2006 vydala OSN Příručku

Více

Dobrodružství plánu udržitelné mobility města Přerova. Komunikování a pořizování plánu mobility města Přerova, Jan Horký, květen 2017

Dobrodružství plánu udržitelné mobility města Přerova. Komunikování a pořizování plánu mobility města Přerova, Jan Horký, květen 2017 Dobrodružství plánu udržitelné mobility města Přerova Komunikování a pořizování plánu mobility města Přerova, Jan Horký, květen 2017 Přerov 43 641 obyvatel Ostrava Olomouc Brno 2014 2015 2016 2017 2018

Více

Předkládáme Vám fakta, díky kterým můžete zhodnotit efektivitu Vaší prezentace.

Předkládáme Vám fakta, díky kterým můžete zhodnotit efektivitu Vaší prezentace. Vážení vystavovatelé, jsme rádi, že jsme Vás i v letošním roce mohli přivítat na 16. ročníku veletrhu cestovního ruchu Euroregion Tour 2016, který se uskutečnil ve dnech 17. 19. března na výstavišti Eurocentrum

Více

SPECIFICKÁ PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE PRO INTEGROVANÉ PROJEKTY CLLD

SPECIFICKÁ PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE PRO INTEGROVANÉ PROJEKTY CLLD INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM SPECIFICKÁ PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE PRO INTEGROVANÉ PROJEKTY CLLD SPECIFICKÝ CÍL 4.1 PRŮBĚŽNÁ VÝZVA Č. 53 PŘÍLOHA Č. 5 KARTA SOULADU PROJEKTU S PRINCIPY

Více

Projekt Jihlava Zdravé město a MA21

Projekt Jihlava Zdravé město a MA21 Projekt Jihlava Zdravé město a MA21 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA DEN ZEMĚ 2015 Mezinárodní kampaň Den Země, která vznikla před více než čtyřiceti lety, se pravidelně slaví také v České republice. Poprvé se Den Země

Více

Příprava rozvojového dokumentu Plán udržitelné městské mobility Statutárního města Teplice. Magistrát města Teplice

Příprava rozvojového dokumentu Plán udržitelné městské mobility Statutárního města Teplice. Magistrát města Teplice Příprava rozvojového dokumentu Plán udržitelné městské mobility Statutárního města Teplice Magistrát města Teplice 3. 11. 2016 Vize Plán udržitelné městské mobility určí předpoklady pro budování trvale

Více

CASE STUDY: VÝSTAVA JAKO NÁSTROJ POPULARIZACE. Mgr. Tomáš Šula, Sympozium Sychrov 2011, 18.5.2011

CASE STUDY: VÝSTAVA JAKO NÁSTROJ POPULARIZACE. Mgr. Tomáš Šula, Sympozium Sychrov 2011, 18.5.2011 CASE STUDY: VÝSTAVA JAKO NÁSTROJ POPULARIZACE Mgr. Tomáš Šula, Sympozium Sychrov 2011, 18.5.2011 Zadání Zpracovat projekt řešení výstavy v rámci popularizace vynálezů. Požadováno: interiér i exteriér Výstavním

Více

Dětské zádržné systémy

Dětské zádržné systémy KAMPAŇ PÁSOVEC Dětské zádržné systémy Ministerstvo dopravy 13.09.2005 Mgr. Eva Šedá, Ing. Jaroslav Heinrich, CDV Proč dětské zádržné systémy? Nejvíce dětí umírá při dopravních nehodách přímo v autě. V

Více

HÝČKEJTE SVOU ALMA MATER Hej Sverige! Výstava fotografií a prezentace o Švédsku a tamním studiu

HÝČKEJTE SVOU ALMA MATER Hej Sverige! Výstava fotografií a prezentace o Švédsku a tamním studiu UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI PŘÍRODOVĚDECKÁ FAKULTA Katedra geografie HÝČKEJTE SVOU ALMA MATER 2015 Hej Sverige! Výstava fotografií a prezentace o Švédsku a tamním studiu Adela RYCHTÁRIKOVÁ Olomouc

Více

část I. - analytická

část I. - analytická Plán udržitelné městské mobility města Brna část I. - analytická ČÁST B Analýza konkrétních problémů a příležitostí s vazbou na sledované indikátory Objednatel: Statutární město Brno Dominikánské náměstí

Více

INFORMACE. o činnosti BESIP

INFORMACE. o činnosti BESIP INFORMACE o činnosti BESIP 2012 BESIP v roce 2012 oslavil 45. výročí svého vzniku. Jedná se o známou značku, jež bývá tradičně spojena s preventivními programy a aktivitami zaměřenými na všechny skupiny

Více

Informační kampaň BIOODPADY 2009

Informační kampaň BIOODPADY 2009 Závěrečná zpráva k žádosti o grant hl.m. Prahy pro oblast životního prostředí rok 2009-2010 Tématická obast: IV / 1 Informační kampaň BIOODPADY 2009 Ekodomov v rámci pokračování realizace informační kampaně

Více

Statutární město Mladá Boleslav - Národní síť Zdravých měst ČR. -přehled dvouleté vzájemné spolupráce

Statutární město Mladá Boleslav - Národní síť Zdravých měst ČR. -přehled dvouleté vzájemné spolupráce Zdravé město Mladá Boleslav Statutární město Mladá Boleslav - Národní síť Zdravých měst ČR -přehled dvouleté vzájemné spolupráce Členství Město Mladá Boleslav vstoupilo do Národní sítě Zdravých měst 1.ledna

Více

Pražské matky vyhlašují program Bezpečné cesty do školy 2019

Pražské matky vyhlašují program Bezpečné cesty do školy 2019 Pražské matky vyhlašují program Bezpečné cesty do školy 2019 Program Bezpečné cesty do školy probíhá ve spolupráci s hlavním městem Prahou a je koordinován organizací Pražské matky (PM). V minulých letech

Více

Jak se cestuje po Brně? Studie dělby přepravní práce ve městě Brně Jana Válková Evaluační manažerka projektu CIVITAS ELAN

Jak se cestuje po Brně? Studie dělby přepravní práce ve městě Brně Jana Válková Evaluační manažerka projektu CIVITAS ELAN Jak se cestuje po Brně? Studie dělby přepravní práce ve městě Brně Jana Válková Evaluační manažerka projektu CIVITAS ELAN Závěrečná konference CIVITAS ELAN, Brno, 20. září 2012 Studie dělby přepravní práce

Více

Podklady k prezentaci 22.srpna 2013 část 2: návrhy opatření pro plán mobility

Podklady k prezentaci 22.srpna 2013 část 2: návrhy opatření pro plán mobility Podklady k prezentaci 22.srpna 2013 část 2: návrhy opatření pro plán mobility Seznam opatření Opatření Carpooling & vyhrazená místa pro carpoolery Vznik funkce koordinátora mobility Vznik pracovní skupiny

Více

EkoCentrum Brno Výroční zpráva za rok 2016

EkoCentrum Brno Výroční zpráva za rok 2016 EkoCentrum Brno Výroční zpráva za rok 2016 V roce 2016 jsme pokračovali v realizaci všech stěžejních aktivit zaměřených na podporu a propagaci zdravého a ekologicky šetrného životního stylu. Této činnosti

Více