BSAH: Strana 1 (celkem 42)

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "BSAH: Strana 1 (celkem 42)"

Transkript

1 BSAH: Strana 1 (celkem 42)

2 1. Ovládací prvky programu 2.. Záznamy 2.1. Tabulka rezervací / obsazenosti Základní popis obrazovky a ikon Rezervace pokoje Nová rezervace jednotlivě - jeden pokoj Nová rezervace jednotlivě - více pokojů Nová rezervace hromadně - výběr dle kategorií Nová rezervace hromadně - výběr dle čísla pokoje Přesun rezervace na jiný termín Rušení rezervace Editace (úprava) rezervace Ubytování Ubytování hosta bez předchozí rezervace Ubytování hosta se zavedenou rezervací Rušení ubytovaného Editace (úprava) ubytování, služeb, změna termínu Doklady Vystavení dokladu - jeden pokoj Vystavení dokladu - hromadný více pokojů Vystavení dokladu - hromadný - skupina WAIT (čekající) list 2.2 Recepce dnes 2.3. Objednávky Kniha objednávek Zálohy v objednávkách Příjezdy rezervací podle data 2.4. Ubytovací kniha 2.5. Recepční list 2.6. Přehled o stravování 2.7. Objednané služby v objednávkách 2.8. Kniha dokladů všechny 2.9. Kniha vydaných faktur Předpis plateb Kniha vydaných faktur přijaté zálohy Pokladna Telefonní hovory Přehledy o tržbách Přehledy o pobytech Přehled natížených služeb 3. Číselníky 3.1. Pokoje Nastavení pokoje Kategorie pokojů 3.2. Kategorie cen pokojů a služeb 3.3. Kategorie zákazníků 3.4. Provozovny 3.5. Seznam firem 3.6. Státy 3.7. Kódy bez poplatku 3.8. Služby 3.9. Svátky Archiv hostů Druhy platebních karet Druhy obratů v pokladně Pravidelný text na objednávku Poštovní směrovací čísla Účtenková tiskárna Parametry uživatele Strana 2 (celkem 42)

3 3.17. Minibary Nastavení pro telefonní ústřednu 4. Kurz EUR 4.1. Kurz EUR 4.2. Deník 5. Směnárna 6. Pomocné operace 6.1. Změna obsluhy, změna hesla 6.2. Účetní datum 6.3. Kalkulačka, systémové informace 6.4. Základní nastavení 6.5. Seznam účtů pro fakturaci 6.6. Události 6.7. Nastavení pozadí 6.8. Blokace pokojů 7. Systémové informace Strana 3 (celkem 42)

4 1. Ovládací prvky programu Standardní ikony programu. Posun na následující záznam Posun na poslední záznam (konec) Smazání záznamu Posun na první záznam (začátek) Posun na předchozí záznam Vytvoří nový záznam Edituje záznam (opravy) Tisk F2 otevírá přístupné číselníky u vybraných polí Pohyb v tabulce rezervací ( hotelové štafle ). PgDn - posun o obrazovku dolů PgUp - posun o obrazovku vpřed - posun o jeden den vpřed - posun o jeden den vzad Posun o období zpět Posun o den zpět Posun o období vpřed Posun o den vpřed Poznámka: Na jednotlivých obrazovkách jsou umístěny i další ikony, které jsou specifické vždy pro danou obrazovku. Jejich význam je vysvětlen v dalším textu. Strana 4 (celkem 42)

5 2. Záznamy 2.1. Tabulka rezervací / obsazenosti Základní popis obrazovky a ikon. Výběr data, který se zobrazí jako první sloupec zleva Hromadná rezervace podle kategorie pokoje Nastavení způsobu zobrazení textu v příslušné buňce pokoje Zobrazí seznam hostů čekajících na volnou kapacitu Zobrazí obrazovku s nabídkou tiskových výstupů Hromadná rezervace podle čísel pokojů Vystavení dokladu hromadně Zobrazí obrazovku se seznamem nepotvrzených rezervací na termín Nastavení filtru pro zobrazování příslušného druhu pokoje Počet příjezdů a odjezdů pro aktuální datum Vybraný pokoj označí k ubytování Otevře okno pro zapisování interních poznámek Uzamčení editace hotelových štaflí Seznam nabízených pokojů Buňka pokoje pro daný den UPOZORNÉNÍ: Způsob zobrazení štaflí (včetně barvy) se nastavuje v parametrech uživatele Obsazenost pro aktuální datum Nastaví ve štaflích aktuální datum do levého sloupce tabulky Nastaví ve štaflích počet zobrazovaných sloupců (dní) (Možnost urychlení práce) Seznam záloh k provedeným rezervacím Předautorizace platební kartou Zobrazení blokace na internetu Nastavení filtru pro zobrazování příslušného provozu Strana 5 (celkem 42)

6 Rezervace pokoje Nová rezervace jednotlivě jeden pokoj Označte(stiskněte) levé tlačítko myši na požadovaném pokoji a termínu. Objeví se obrazovka dotazem, zda provádíte objednávku nebo přímo ubytování (podle nastavení v základních parametrech se může zobrazovat tabulka pro zápis počtu hostů a ceny za pokoj nebo kategorie ceny), vyberte OBJEDNÁVKA. Vytvoří se automaticky objednávka na požadovaný pokoj. Do objednávky doplňte název objednatele (případně jeho fakturační adresu), poznámku pro příjezd hosta, dodatečný termín pro potvrzení objednávky. Při tvorbě objednávky lze využít již existujícího adresáře firem a hostů. Do objednávky lze zapsat i požadavek na služby. Stisknutím ikony Uložit záznam dojde k uložení a zapsání objednávky. Strana 6 (celkem 42)

7 Vystavení zálohy Zapište výši zálohy do příslušného pole a stiskněte ENTER. Dojde k dopočítání doplatku. Stiskněte ikonu Vystavit předpis zálohy. Objeví se následující obrazovka. Po jejím doplnění uložení dojde k automatickému zápisu do knihy předpisů plateb. Strana 7 (celkem 42)

8 Po rozkliknutí tlačítka Detail zálohy se zobrazí obrazovka s detailním rozpisem zálohy. Po úhradě zálohy od zákazníka je možné v tomto detailu zálohy vytvořit daňový doklad na přijatou platbu pomocí tlačítka Vytvořit daňový doklad (FAKTURU). Takto dojde k automatickému zápisu do Seznam vydaných faktur (přijaté zálohy). Strana 8 (celkem 42)

9 Nová rezervace jednotlivě více pokojů Klikněte na požadovaný pokoj. (V případě výběru pokoje na více nocí držte levé tlačítko myši, táhněte požadovaným směrem a uvolněte v okamžiku, kdy označíte požadovaný počet nocí.) Objeví se obrazovka, kde změňte nebo potvrďte počet osob a cenu. Poté stiskněte křížek v pravém horním rohu okna. Proveďte výběr dalšího pokoje. Po skončení výběru opět ukončete dotaz na počet osob a cenu pomocí křížku v pravém horním rohu okna.toto provádějte tak dlouho, až budete mít označeny všechny požadované pokoje rezervaci. Teprve při rezervaci posledního pokoje klikněte na tlačítko Objednávka. Tím dojde k rezervaci všech předem vybraných pokojů. Strana 9 (celkem 42)

10 Nová rezervace hromadně výběr dle kategorií Na libovolném pokoji označte levým tlačítkem myši požadovaný termín rezervace, objeví se následující dotaz, který uzavřete křížkem v pravém horním rohu. Pak stiskněte ikonu Hromadně dle kategorií. V Následující obrazovce doplňte počet pokojů z nabízené kategorie ( nelze doplňovat konkrétní čísla pokojů, program sám vybere z volných pokojů požadované kategorie dle číselného pořadí). Poznámka: Můžete vyplnít termín rezervace ručně přímo v obrazovce Hromadná rezervace pokojů dle kategorií. Stiskněte Vytvořit objednávku. Potvrďte následující dotaz: Strana 10 (celkem 42)

11 Do objednávky doplňte název objednatele(případně jeho fakturační adresu), poznámku pro příjezd hosta, dodatečný termín pro potvrzení objednávky). Při tvorbě objednávky lze využít již existujícího adresáře firem a hostů. Do objednávky lze zapsat i požadavek na služby, vytisknout voucher, atd. Stisknutím ikony Uložit záznam dojde k uložení a zapsání objednávky Nová rezervace hromadně výběr dle čísla pokoje Stiskněte ikonu Hromadně dle čísel a objeví se následující obrazovka. Vyberte požadované pokoje v nabízeném seznamu volných pokojů, pak stiskněte Vytvořit objednávku. Strana 11 (celkem 42)

12 Potvrďte požadavek na zavedení rezervace pro vybrané pokoje. Vytvoří se automaticky objednávka na požadované pokoje. Do objednávky doplňte název objednatele (případně jeho fakturační adresu), poznámky pro příjezd hosta, dodatečný termín pro potvrzení objednávky). Při tvorbě objednávky lze využít již existujícího adresáře firem a hostů. Do objednávky lze zapsat i požadavek na služby, vytisknout voucher atd. Stisknutím ikony Uložit záznam dojde k uložení a zapsání objednávky. Příklad voucheru: Strana 12 (celkem 42)

13 Přesun rezervace na jiný termín (pouze po jednotlivých pokojích) Označte rezervaci k přesunu stisknutím (držením) levého tlačítka myši a krátkým pohybem vpravo po rezervaci. Vybraná rezervace se označí odlišnou barvou. Poté klikněte na nový termín nebo číslo pokoje kam požadujete objednávku přesunout. Objeví se dotaz na přesunutí pokoje, případně na změnu ceny. Následně dojde k přesunu rezervace. Strana 13 (celkem 42)

14 Rušení rezervace Stiskněte prvé tlačítko myši. Objeví se následující dotaz. Vyberte, zda chcete zrušit rezervaci jednotlivého pokoje nebo všech pokojů z dané objednávky Editace (úprava) rezervace Klikněte levým tlačítkem myši na rezervaci, poté se objeví příslušná objednávka, kterou lze upravit. Strana 14 (celkem 42)

15 Ubytování Ubytování hosta bez předchozí rezervace Označte (stiskněte) levé tlačítko myši na požadovaném pokoji a termínu. Objeví se obrazovka s dotazem, zda provádíte objednávku nebo přímo ubytování (podle nastavení v základních parametrech se může zobrazovat tabulka pro zápis počtu hostů a ceny za pokoj nebo kategorie ceny), vyberte UBYTOVÁNÍ. Dojde k označení pokoje pro ubytování.(takto lze označit i více pokojů.) Poté klikněte myší na políčku označeného pokoje (případně stiskněte ikonu Ubytovat ).Vytvoří se automaticky zápis do Ubytovací knihy na požadovaný počet pokojů a osob, každá osoba má vytvořenu kartu pro zápis podrobných údajů o hostovi. Strana 15 (celkem 42)

16 Ubytování hosta se zavedenou rezervací V horní liště stiskněte tlačítko UBYTOVAT. (Popis tlačítka se změní na Ubytuj rezervé ) Postupně označte kliknutím levého tlačítka myši na jednotlivé již rezervované pokoje.(vybrané pokoje jsou barevně zvýrazněny). Stiskněte tlačítko Ubytuj rezervé.vybrané pokoje se zapíší do ubytovací knihy (změní se jejich barva podle nastavení v parametrech uživatele). Kliknutím levého tlačítka myši na každém pokoji se dostanete do zápisu detailů o hostovi. Při ubytování lze využít možnosti vyúčtování pobytu celkem nebo na osoby. Strana 16 (celkem 42)

17 Rušení ubytovaného Stiskněte levé tlačítko myši na vybraném pokoji a dni. Objeví se dotaz na zrušení pobytu na příslušném pokoji. Poznámka: rušení je možné provést pouze v případě nebyl-li již vystaven doklad Editace (úprava) ubytování, služeb, změna termínu Klikněte levým tlačítkem myši na ubytovaném pokoji, zobrazí se Ubytovací kniha, ve které proveďte požadované změny. Stisknutím ikony Uložit záznam dojde k uložení a zapsání změn. Strana 17 (celkem 42)

18 Doklady Vystavení dokladu - jeden pokoj Stiskněte levé tlačítko myši. Objeví se Ubytovací kniha. V pravé dolní části obrazovky vidíte rozpis konta pro daný pokoj. Můžete jej doplnit o další položky konta, natížit služby. Poté klikněte na tlačítko Vystavit doklad. Pokud chcete vystavit doklad za všechny vybrané položky (pravá část obrazovky), stiskněte tlačítko VYSTAVIT DOKLAD. V případě, kdy chce host uhradit na daném dokladu pouze určité položky, přesuňte nehrazené položky do levé části obrazovky. Seznam položek se zobrazuje v závislosti na nastavení vyúčtování celkově nebo za jednotlivé osoby. Strana 18 (celkem 42)

19 Vystavení dokladu - hromadný více pokojů V horní liště stiskněte tlačítko Hromadný doklad. (Popis tlačítka se změní na Vyber k placení.) Levým tlačítkem myši označit jednotlivé pokoje k vyúčtování (barva políčka se změní), poté stisknou tlačítko Vyber k placení. Objeví se obrazovka, kde lze upravit a vystavit doklad k ubytování. Strana 19 (celkem 42)

20 Vystavení dokladu - hromadný - skupina Tato možnost je přístupná pouze v případě, kdy je v ubytovací kartě označeno, že se jedná o skupinu. V horní liště stiskněte tlačítko Hromadný doklad. (Popis tlačítka se změní na Vyber k placení.) Klikněte levým tlačítkem myši na jeden z pokojů patřící ke skupině. Poté stiskněte tlačítko Vyber k placení. Potvrďte, že chcete vyúčtovat celou skupinu. Objeví se obrazovka s dokladem za celou skupinu. Strana 20 (celkem 42)

21 WAIT (čekající) list Tlačítkem Wait v levém horním rohu obrazovky se přesuneme na záznamy o nezávazných rezervacích. V základní tabulce rezervací je vedle slovního označení dne v týdnu ( PO,ÚT, ) znak * pokud je na tento den záznam ve wait listu. 2.2 Recepce dnes vystavování dokladů Recepce dnes je totožná (tj. i práce s ní) s tabulkou rezervací / obsazenosti. Rozdíl je pouze v rozsahu počtu zobrazovaných dní, který si lze individuálně nastavit. Tento způsob zobrazení tabulky rezervací výrazně urychlí práci zejména na pomalejších počítačích! Strana 21 (celkem 42)

22 2.3. Objednávky Kniha objednávek Zálohy v objednávkách Příjezdy rezervací podle data Strana 22 (celkem 42)

23 2.4. Ubytovací kniha přehledy pro úřady 2.5. Recepční list Strana 23 (celkem 42)

24 2.6. Přehled o stravování 2.7. Objednané služby v objednávkách Strana 24 (celkem 42)

25 2.8. Kniha dokladů všechny Celkový přehled všech vystavených dokladů s jejich detailem. Kniha dokladů hotově a Kniha dokladů platební karta zobrazí vždy příslušné doklady z Knihy dokladů všechny Kniha vydaných faktur Celkový přehled všech vystavených faktur s jejich detailem. Strana 25 (celkem 42)

26 2.10. Předpis plateb Celkový předpis plateb a jejich detailů. POZOR: nejedná se o daňové doklady. Strana 26 (celkem 42)

27 2.11. Kniha vydaných faktur přijaté zálohy Přijaté zálohy a jejich detail Pokladna Přehled dokladů v pokladně. Strana 27 (celkem 42)

28 Přehledy v pokladně Telefonní hovory V případě propojení s telefonní ústřednou vytváří přehled o jednotlivých telefonních hovorech. Strana 28 (celkem 42)

29 2.14. Přehledy o tržbách Přehledy o tržbách je možno zobrazit dle daňových podkladů (viz. následující obrázek ), pokojů, dnů, druhů tržeb Přehledy o pobytech Přehledy o opakovaných pobytech, obsazenosti a výtěžnosti,(viz. následující obrázek ), hostech dle kategorií a průměrné ceny pokojů. Při zaškrtnutí této volby se výsledný přehled otevře přímo v programu EXCEL. Strana 29 (celkem 42)

30 2.16. Přehled natížených služeb 3. Číselníky 3.1. Pokoje Nastavení pokoje Slouží k nastavení jednotlivých pokojů a jejich přiřazení k druhům. Strana 30 (celkem 42)

31 Kategorie pokojů 3.2. Kategorie cen pokojů a služeb Kategorie cen pokojů Obdobným způsobem se dají nastavit v dalším číselníku i ceny jednotlivých služeb. Strana 31 (celkem 42)

32 3.3. Kategorie zákazníků, provozovny 3.4. Provozovny 3.5. Seznam firem Pro vybranou firmu lze zobrazit seznam jejích pobytů nebo objednávek Seznam lze převést do Excel. Nejdříve klikněte na ikonu Vybrat pro export dat. Poté klikněte myší na záznamu (řádku), který chcete vybrat. Záznam se označí šedě. Takto postupujte dále. Na závěr stiskněte Export do EXCEL. Strana 32 (celkem 42)

33 3.6. Státy 3.7. Kódy bez poplatku 3.8. Služby Strana 33 (celkem 42)

34 3.9.Seznam svátků a událostí 3.10.Archiv hostů Druhy platebních karet Strana 34 (celkem 42)

35 3.12. Druhy obratů v pokladně Pravidelný text na objednávku Poštovní směrovací čísla 3.15.Účtenková tiskárna Strana 35 (celkem 42)

36 3.16. Parametry uživatele Před začátkem práce s programem je důležité tento číselník pečlivě vyplnit! Hotelové štafle nastavení vzhledu a způsobu práce Minibary Strana 36 (celkem 42)

37 3.18. Nastavení pro telefonní ústřednu 4. Kurz EUR 4.1. Kurz EUR Nastavení platného kurzu pro pokladnu Deník Zapisování poznámek obsluhy. 5.Směnárna Pokud vlastní firma licenci k provozování směnárny, můžete v této části programu využít veškerých směnárenských činností. Strana 37 (celkem 42)

38 6.Pomocné operace 6.1. Změna obsluhy, změna hesla 6.2.Účetní datum 6.3. Kalkulačka, systémové informace 6.4. Základní nastavení Strana 38 (celkem 42)

39 6.5.Seznam účtů pro fakturaci Pro vystavení faktur lze nastavit více různých účtů Události Přehled událostí rezervace. Tuto volbu využijete např. pro zjištění informací o rezervaci, která byla omylem smazána. Strana 39 (celkem 42)

40 Události natěžování služeb ubytovaným. 6.7.Nastavení pozadí Pomocí odkazu na předem uložený obrázek v počítači lze přizpůsobit vzhled nastavení základní obrazovky programu. Strana 40 (celkem 42)

41 6.8. Blokace pokojů Pokoj lze zablokovat z různých důvodů, např. prováděné opravy, závady, Tato blokace neprovede přímé zablokování pokoje, ale pouze upozorní uživatele v hotelových štaflích na blokaci.(pokoj je barevně označen) Na takto blokovaný pokoj lze provést rezervaci pokoje. Tato volba se dá úspěšně využít pro rezervaci pokoje bez vystavení objednávky např. v případě, kdy si chce cestovní kancelář rezervovat pokoje pro případ předběžné nahlášení možné Převedené účty z restaurace Zobrazí seznam automaticky převedených účtů z restaurace v případě, pokud je s ní program propojen. 7. Systémové informace V případě, kdy dojde např. k výpadku elektrické energie nebo nenadálým problémům při práci s počítačem, doporučujeme provést údržbu dat a údržbu hotelových štaflí. Strana 41 (celkem 42)

42 Po zaslání upgrade programu je nutné provést kontrolu databázových struktur. Strana 42 (celkem 42)

HOTEL TIME, a.s. Manuál pro vyúčtování a check-out rezervace

HOTEL TIME, a.s. Manuál pro vyúčtování a check-out rezervace HOTEL TIME, a.s. Manuál pro vyúčtování a check-out rezervace OBSAH 1. Vyúčtování... 3 2. Rozdělení účtu/přesun položek... 6 3. Check-out... 7 4. Předčasný Check-out... 10 5. Otevření účtu... 11 2 1. Vyúčtování

Více

Studijní skupiny. 1. Spuštění modulu Studijní skupiny

Studijní skupiny. 1. Spuštění modulu Studijní skupiny Studijní skupiny 1. Spuštění modulu Studijní skupiny 2. Popis prostředí a ovládacích prvků modulu Studijní skupiny 2.1. Rozbalovací seznamy 2.2. Rychlé filtry 2.3. Správa studijních skupin 2.3.1. Seznam

Více

Návod pro práci s aplikací

Návod pro práci s aplikací Návod pro práci s aplikací NASTAVENÍ FAKTURACÍ...1 NASTAVENÍ FAKTURAČNÍCH ÚDA JŮ...1 Texty - doklady...1 Fakturační řady Ostatní volby...1 Logo Razítko dokladu...2 NASTAVENÍ DALŠÍCH ÚDA JŮ (SEZNAMŮ HODNOT)...2

Více

Přehledy pro Tabulky Hlavním smyslem této nové agendy je jednoduché řazení, filtrování a seskupování dle libovolných sloupců.

Přehledy pro Tabulky Hlavním smyslem této nové agendy je jednoduché řazení, filtrování a seskupování dle libovolných sloupců. Přehledy pro Tabulky V programu CONTACT Professional 5 naleznete u firem, osob a obchodních případů záložku Tabulka. Tuto záložku lze rozmnožit, přejmenovat a sloupce je možné definovat dle vlastních požadavků

Více

Hotelový program. Grafické štafle-základní a rozšířené rozlišení:

Hotelový program. Grafické štafle-základní a rozšířené rozlišení: Hotelový program Hotelový program řeší kompletně problematiku hotelové recepce ubytovacího zařízení. Vede agendu od rezervací ubytování, středisek i služeb, stravování, přes ubytování jednotlivých hostů

Více

HOTEL TIME, a.s. Manuál - rezervace a vyúčtování

HOTEL TIME, a.s. Manuál - rezervace a vyúčtování HOTEL TIME, a.s. Manuál - rezervace a vyúčtování OBSAH 1. Rezervace... 3 1.1. Založení rezervace... 3 1.1.1. Rezervační formulář... 4 1.1.1.1. Výběr ceny výběr RateCode... 5 1.1.1.2. Vložení dat do rezervačního

Více

Návod k obsluze webové aplikace EJídelníček 1. Vstupní stránka

Návod k obsluze webové aplikace EJídelníček 1. Vstupní stránka Návod k obsluze webové aplikace EJídelníček 1. Vstupní stránka (1) vložení přihlašovacího jména (2) vložení přihlašovacího hesla (3) vstup do objednávání jídel (4) zobrazení jídelníčku bez přihlášení (5)

Více

2HCS Fakturace 3 - modul Banka -

2HCS Fakturace 3 - modul Banka - 2HCS Fakturace 3 - modul Banka - Autor: Tomáš Halász 2H C.S. s.r.o. Dukelská 691/5, 742 21 Kopřivnice Email: info@faktury.cz Web: www.faktury.cz pro verzi: dne: 3.7.23 a novější 01.09.2010 1/16 Obsah Úvod...3

Více

Opravy a prodej. Uživatelská příručka. Milan Hradecký.

Opravy a prodej. Uživatelská příručka. Milan Hradecký. Opravy a prodej Uživatelská příručka Milan Hradecký. 2 1. ÚVOD : Program slouží k evidenci dílenských oprav, k prodeji náhradních dílů a k fakturaci. Pracuje v prostředí WINDOWS 95 až WINDOWS XP. K rychlému

Více

Manuál pro Zákaznický servis CCS

Manuál pro Zákaznický servis CCS Manuál pro Zákaznický servis CCS 1 Obsah: 1. PŘIHLÁŠENÍ DO SYSTÉMU 3 2. VÝBĚR Z MENU (DOMŮ) 4 - VYHLEDÁVÁNÍ 5 3. KONTAKTY 6 4. OBJEDNÁVKA KARET 7 5. DOSUD NEVYŘÍZENÉ OBJEDNÁVKY KARET 8 6. DOSUD NEVYŘÍZENÉ

Více

WinFAS. 3 účto. Praktický úvod do WinFASu Banka

WinFAS. 3 účto. Praktický úvod do WinFASu Banka 3 účto Praktický úvod do u Banka verze z 30.3.2005 Zadání Teorie - Rozdíly FAS a - vytvoření příkazu se dělí na dvě části - vytvoření předvýběru - vyhotovení a odeslání příkazu - práce s výpisem se dělí

Více

Program. Uživatelská příručka. Milan Hradecký

Program. Uživatelská příručka. Milan Hradecký Program Uživatelská příručka Milan Hradecký ÚVOD : Program skladové evidence "SKLAD503" zahrnuje v sobě možnost zápisu příjmu převodů a výdeje až do 99 druhů skladů. Sortiment materiálu je ve všech skladech

Více

Program Půjčovna sportovních potřeb

Program Půjčovna sportovních potřeb Program Půjčovna sportovních potřeb verze 1.67, 3.7.2014 Objednávky V hlavním menu Obchod naleznete dvě nové položky. "Seznam objednávek" a "Přidat objednávku". Obrázek 1: Hlavní menu První z těchto voleb

Více

Malý program pro EET Uživatelský manuál

Malý program pro EET Uživatelský manuál Malý program pro EET Uživatelský manuál 1) Objednávka a aktivace licence Po instalaci programu běží 30-ti denní zkušební lhůta. Čas zbývající do konce dema se zobrazí na horní liště programu. Pokud se

Více

EETsrov - porovnávací modul ANetCa/LILKA -MFČR

EETsrov - porovnávací modul ANetCa/LILKA -MFČR EETsrov - porovnávací modul ANetCa/LILKA -MFČR Následující dokumentace podrobně popisuje postup srovnání účtenek zaznamenaných v lokálních systémech ANetCa nebo LILKA a portálem MFČR, kde jsou zaznamenané

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA DUNA modul EET

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA DUNA modul EET OBSAH 1. ELEKTRONICKÁ EVIDENCE TRŽEB (EET)... 1 1.1. Nastavení EET... 1 1.2. Číselník Formy úhrad... 3 1.3. EET v agendě Kasa... 3 1.4. EET ve vystavených fakturách... 4 1.5. EET v pokladním dokladu...

Více

CGMesky. Rozšiřující služba

CGMesky. Rozšiřující služba CGMesky Rozšiřující služba Návod Dokumentace Poslední aktualizace: 15.7.2015 CGMesky Služba CGMesky umožňuje odesílat textové SMS zprávy přímo z prostředí Vašeho programu. Rychle a efektivně můžete informovat

Více

InsideBusiness Payments CEE

InsideBusiness Payments CEE InsideBusiness Payments CEE Referenční příručka k novému vzhledu Přístupová cesta do střední a východní Evropy InsideBusiness Payments CEE Potřebujete pohodlný a bezproblémový přístup k úplné nabídce služeb

Více

WinFAS. Agenda ÚČTO Založení nové knihy, číselné řady a šablony

WinFAS. Agenda ÚČTO Založení nové knihy, číselné řady a šablony Agenda ÚČTO Založení nové knihy, číselné řady a šablony poslední úpravy 16. 3. 2006 O PROBLEMATICE - Níže uvedené postupy slouží pro vytvoření nových knih, číselných řad a šablon - Postup platí pro závazky,

Více

Nastavení komunikace s registrem EET. Krok 1 - Instalace certifikátu do Allegro. Před začátkem nastavení musíte mít připraveno:

Nastavení komunikace s registrem EET. Krok 1 - Instalace certifikátu do Allegro. Před začátkem nastavení musíte mít připraveno: EET v Allegro Tento dokument popisuje implementaci EET v Allegro. Zasílání dat do EET je realizováno vždy v běžném (online) režimu. Allegro samo je online služba a tudíž implementace zjednodušeného (offline)

Více

CUZAK. Uživatelská příručka. Verze 2.0 2015

CUZAK. Uživatelská příručka. Verze 2.0 2015 CUZAK Uživatelská příručka Verze 2.0 2015 Copyright 2015 Altair CUZAK s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Všechna práva vyhrazena. Všechna informace, jež jsou publikována na v tomto dokumentu, jsou chráněna

Více

PALSTAT s.r.o. systémy řízení jakosti PALSTAT CAQ verze. 3.00.01.09 Kontakty 08/2010. 1 Obsah

PALSTAT s.r.o. systémy řízení jakosti PALSTAT CAQ verze. 3.00.01.09 Kontakty 08/2010. 1 Obsah 1 Obsah 1 Obsah... 1 2 Úvod a spouštění SW Palstat CAQ... 2 2.1.1 Návaznost na další SW moduly Palstat CAQ... 2 2.2 Přihlášení do programu... 2 2.2.1 Stanovení přístupu a práv uživatele... 2 2.2.2 Spuštění

Více

ERP informační systém

ERP informační systém Vážení zákazníci, modul Zakázka Vám přináší moderní vzhled a nové možnosti. A jaké nové vlastnosti a funkce jsou vám k dispozici: začlenění seznamů do hlavního menu rozšíření údajů, na které lze vyhledávat

Více

Univerzální rezervační systém. Uživatelská příručka

Univerzální rezervační systém. Uživatelská příručka Univerzální rezervační systém Uživatelská příručka Obsah I. Instalace... 3 II. První spuštění aplikace... 4 III. Hlavní okno aplikace... 5 IV. Nastavení aplikace... 6 1. Přidání místností... 6 2. Uživatelské

Více

Návod na obsluhu softwaru Amobile Sale objednávkový a prodejní software pro PDA a tablety s OS Android.

Návod na obsluhu softwaru Amobile Sale objednávkový a prodejní software pro PDA a tablety s OS Android. Návod na obsluhu softwaru Amobile Sale objednávkový a prodejní software pro PDA a tablety s OS Android. Úvod popis funkcí softwaru. Nový doklad Ceník Kontakty Doklady Nastavení Reporty Import Export Přihlášení

Více

WinFAS. 4 účto. Praktický úvod do WinFASu Obchodník (fakturace)

WinFAS. 4 účto. Praktický úvod do WinFASu Obchodník (fakturace) 4 účto Praktický úvod do WinFASu Obchodník (fakturace) verze z 4.5.2005 Zadání WinFAS Zadání úkolů: 1) Vystavte fakturu s více položkami - vystavte fakturu pro firmu Zempomarket a.s. - adresa pro placení

Více

Hotline Helios Tel.: 800 129 734 E-mail: helios@ikomplet.cz Pokročilé ovládání IS Helios Orange

Hotline Helios Tel.: 800 129 734 E-mail: helios@ikomplet.cz Pokročilé ovládání IS Helios Orange Hotline Helios Tel.: 800 129 734 E-mail: helios@ikomplet.cz Pokročilé ovládání IS Helios Orange 2013 BüroKomplet, s.r.o. Obsah 1 Kontingenční tabulky... 3 1.1 Vytvoření nové kontingenční tabulky... 3 2

Více

Převod na 2. pololetí

Převod na 2. pololetí Převod na 2. pololetí Funkce pro převod na 2. pololetí je součástí systému SAS od verze 5.12, kdy byla v SASu zavedena evidence žáků po pololetích. Umožňuje převést třídy a žáky z 1. do 2. pololetí. Nová

Více

Program Klient / KontoPro odesílání dokladů do EET (od verze 7.02.a)

Program Klient / KontoPro odesílání dokladů do EET (od verze 7.02.a) Program Klient / KontoPro odesílání dokladů do EET (od verze 7.02.a) Tržby do EET vstupují přes vystavený pokladní doklad, po zápisu se odesílá online datová zpráva, Finanční správa ze systému zašle potvrzení

Více

Objednávkový portál DODÁVKY PROVOZNÍHO MATERIÁLU DO TISKÁREN.

Objednávkový portál DODÁVKY PROVOZNÍHO MATERIÁLU DO TISKÁREN. Objednávkový portál DODÁVKY PROVOZNÍHO MATERIÁLU DO TISKÁREN http://lcr.csystem.cz/ 1 1. Přihlášení do objednávkového portálu Po přihlášení se objeví úvodní stránka. Vpravo nahoře je uvedeno Jméno a příjmení

Více

Moje-Projekty.cz Dokumentace k aplikaci

Moje-Projekty.cz Dokumentace k aplikaci Moje-Projekty.cz Dokumentace k aplikaci 12. 3. 2015 Verze: 1.0 Obsah 1. Obecné informace... 3 2. Přihlášení do systému... 4 3. Odhlašování ze systému... 4 4. Jak si změnit heslo... 4 5. Nastavení projektů...

Více

Helios RED a Elektronická evidence tržeb (Helios RED verze 10)

Helios RED a Elektronická evidence tržeb (Helios RED verze 10) Helios RED a Elektronická evidence tržeb (Helios RED verze 10) 1. Správa systému Ve Správě systému ve volbě EET je Číselník provozoven a dále tabulka s historií (ne)odeslaných dokladů Komunikace s portálem.

Více

Elektronická evidence tržeb (EET) v programu HARMONIK stav k

Elektronická evidence tržeb (EET) v programu HARMONIK stav k Elektronická evidence tržeb (EET) v programu HARMONIK stav k 27.2.2017 Abyste mohli využívat odesílání tržeb do systému EET, je třeba, abyste měli k dispozici certifikát od správce daně tj. soubor s příponou

Více

CEMEX Go. Faktury. Verze 2.1

CEMEX Go. Faktury. Verze 2.1 Faktury Verze 2. Faktury Ve snaze inovovat a zlepšovat zkušenosti našich zákazníků společnost CEMEX vytvořila integrované digitální řešení, které vám umožní správu vaší obchodní činnosti v reálném čase.

Více

-CSS soubor: možnost vepsání a úpravy vlastního css souboru (nastavení barev a grafiky veřejné části rezervace pro splynutí s vlastními stránkami)

-CSS soubor: možnost vepsání a úpravy vlastního css souboru (nastavení barev a grafiky veřejné části rezervace pro splynutí s vlastními stránkami) Nastavení: Nastavení rezervačního systému: Rezervační systém ONORE je od nás přednastaven a jeho editace je možná dle logických kroků. -CSS soubor: možnost vepsání a úpravy vlastního css souboru (nastavení

Více

Postup instalace přídavného modulu pro Aktuální zůstatky (CBA) v programu MultiCash KB (MCC)

Postup instalace přídavného modulu pro Aktuální zůstatky (CBA) v programu MultiCash KB (MCC) Postup instalace přídavného modulu pro Aktuální zůstatky (CBA) v programu MultiCash KB (MCC) 1/6 1. Instalace modulu Na internetových stránkách KB na adrese http://www.mojebanka.cz v sekci Stáhněte si

Více

NÁVOD K AKTIVACI A POUŽÍVÁNÍ E-MAILOVÉHO ÚČTU V DOMÉNĚ PACR.EU

NÁVOD K AKTIVACI A POUŽÍVÁNÍ E-MAILOVÉHO ÚČTU V DOMÉNĚ PACR.EU NÁVOD K AKTIVACI A POUŽÍVÁNÍ E-MAILOVÉHO ÚČTU V DOMÉNĚ PACR.EU PŘIHLÁŠENÍ K E-MAILOVÉMU ÚČTU Pro přihlášení k účtu je třeba do internetového vyhledávače napsat internetovou adresu http://hotmail.com. Po

Více

Prohlížení a editace externích předmětů

Prohlížení a editace externích předmětů Prohlížení a editace externích předmětů 1. Spuštění modulu Externí předměty 2. Popis prostředí a ovládacích prvků 2.1. Rozbalovací seznamy 2.3. Seznamy 2.3.1. Definice předmětů 2.3.2. Vypsané předměty

Více

Naším cílem je Vaše spokojenost...

Naším cílem je Vaše spokojenost... Vážení zákazníci, Naším cílem je Vaše spokojenost... blahopřejeme Vám, že jste se rozhodli pro nákup nové telefonní ústředny řady ATEUS - NETSTAR od českého výrobce 2N TELEKOMUNIKACE a.s. Současně Vás

Více

Průvodce aplikací FS Karta

Průvodce aplikací FS Karta Průvodce aplikací FS Karta Základní informace k Aplikaci Online aplikace FS Karta slouží k bezpečnému ukládání osobních údajů fyzických osob a k jejich zpracování. Osobní údaje jsou uloženy ve formě karty.

Více

Co je nového v systémech DUNA DE, DUNA ÚČTO, DUNA OBCHOD 2013,1.22

Co je nového v systémech DUNA DE, DUNA ÚČTO, DUNA OBCHOD 2013,1.22 Co je nového v systémech DUNA DE, DUNA ÚČTO, DUNA OBCHOD 2013,1.22 Nastavení základní konfigurace Údaje o firmě záložka Finanční úřad změny v souvislosti se změnou číselníku Finančních úřadů, proveďte

Více

Tematická příručka. k informačnímu systému Cygnus

Tematická příručka. k informačnímu systému Cygnus KONTAKT Hot-linka: 543 213 606 E-mail: servis@iscygnus.cz Tematická příručka k informačnímu systému Cygnus Přehled přítomnosti verze 7.17 2 Obsah 1 Přehled přítomnosti... 4 1.1 Jak zadat klientovi nepřítomnost?...

Více

Registrace Jak mám postupovat hned po registraci? Kde a jak si nastavím, že jsem plátce DPH?

Registrace Jak mám postupovat hned po registraci? Kde a jak si nastavím, že jsem plátce DPH? Manuál k HELIOS One Podnikatel Obsah Registrace... 3 Jak mám postupovat hned po registraci?... 3 Kde a jak si nastavím, že jsem plátce DPH?... 3 Jak si založím další firmu?... 4 Jsem podnikatel. Jak vytvořím

Více

CUZAK. Uživatelská příručka. Verze 2.0 2014

CUZAK. Uživatelská příručka. Verze 2.0 2014 CUZAK Uživatelská příručka Verze 2.0 2014 Copyright 2014 Altair Software s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Všechna práva vyhrazena. Všechna informace, jež jsou publikována na v tomto dokumentu, jsou chráněna

Více

ZMĚNA SAZEB DPH K

ZMĚNA SAZEB DPH K ZMĚNA SAZEB DPH K 1. 1. 2013 Vážení uživatelé systému Savarin, rádi bychom Vás informovali o změně sazeb DPH platných od 1. 1. 2013. Změny se dotýkají obou sazeb a to takto: snížená sazba 14% - nově 15%

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO HOMEBANKING PPF banky a.s.

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO HOMEBANKING PPF banky a.s. UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO HOMEBANKING PPF banky a.s. PPF banka a.s., Evropská 2690/17, P.O. Box 177, 160 41 Praha 6 1/16 Obsah: 1. Úvod...3 2. Manuální export...3 3. Automatický export výpisů a privátních

Více

Zahraniční cesty. 1. Spuštění modulu Zahraniční cesty. 2. Popis prostředí a ovládacích prvků modulu Zahraniční cesty

Zahraniční cesty. 1. Spuštění modulu Zahraniční cesty. 2. Popis prostředí a ovládacích prvků modulu Zahraniční cesty Zahraniční cesty 1. Spuštění modulu Zahraniční cesty 2. Popis prostředí a ovládacích prvků modulu Zahraniční cesty 2.1. Rozbalovací seznamy 2.2. Rychlé filtry 2.3. Hlavní záložky 2.3.1 Záložka "Seznam

Více

Manuál k ovládání aplikace INFOwin.

Manuál k ovládání aplikace INFOwin. Manuál k ovládání aplikace INFOwin. Základní práce s formuláři je ve všech modulech totožná. Vybereme tedy například formulář Pokladní kniha korunová na kterém si funkce ukážeme. Po zápisech se lze pohybovat

Více

Nový způsob práce s průběžnou klasifikací lze nastavit pouze tehdy, je-li průběžná klasifikace v evidenčním pololetí a školním roce prázdná.

Nový způsob práce s průběžnou klasifikací lze nastavit pouze tehdy, je-li průběžná klasifikace v evidenčním pololetí a školním roce prázdná. Průběžná klasifikace Nová verze modulu Klasifikace žáků přináší novinky především v práci s průběžnou klasifikací. Pro zadání průběžné klasifikace ve třídě doposud existovaly 3 funkce Průběžná klasifikace,

Více

FortiaViewer verze 5.0

FortiaViewer verze 5.0 FortiaViewer verze 5.0 Prohlížeč obrázků formátu BMP a JPG ve složce, který je malý, nevyžaduje instalaci a můžete si jej vypálit do každé složky s fotografiemi na CD nebo DVD Příručka uživatele FORTIA

Více

CÍGLER SOFTWARE a.s. Stručný návod k obsluze

CÍGLER SOFTWARE a.s. Stručný návod k obsluze Stručný návod k obsluze 1 PŘIHLÁŠENÍ OBSLUHY 1.1 Program spustíte dvojklikem na zástupce Prodejna S5 na ploše Windows 1.2 Otevře se okno, které vyzývá k zadání PINu, zadejte Vám přidělený číselný kód

Více

RDS Rapid Data Systém

RDS Rapid Data Systém Návod na obsluhu pokladních a objednávkových terminálů RDS Rapid Data Systém Úvod RDS (Rapid Data Systém) je parametrický systém pokladních a objednávkových terminálů. Jednotlivé terminály mají programově

Více

Návod k používání eshopu Iveco

Návod k používání eshopu Iveco Návod k používání eshopu Iveco Rozložení hlavní stránky Hlavní strana eshopu se skládá ze čtyř základních sekcí: 1) Hlavní menu 2) Přehled právě probíhajících akcí 3) Ukázka akčního zboží 4) Uživatelská

Více

27 Evidence kasiček. Popis modulu. Záložka Organizované sbírky

27 Evidence kasiček. Popis modulu. Záložka Organizované sbírky 27 Evidence kasiček Uživatelský modul Evidence kasiček realizuje evidenci všech pořádaných sbírek, jednotlivých kasiček sbírky, dále pak evidenci výběrů kasiček s návazností na pokladnu (příjem výběru

Více

5 Evidence manželských smluv

5 Evidence manželských smluv 5 Evidence manželských smluv 5.1 Společné vyhledávání v evidencích Společné vyhledávání v evidencích slouží k vyhledání evidovaných závětí, listin i smluv a to pouze vyhledáním podle rodného čísla a data

Více

Funkcionalita sledování a kontrolování limitů CPV

Funkcionalita sledování a kontrolování limitů CPV Obsah Funkcionalita sledování a kontrolování limitů CPV... 2 Nastavení systému... 2 Úloha Klasifikace CPV... 3 Úloha Limity CPV... 3 Postup vytvoření limitu CPV... 3 Karta Seznam CPV... 4 Funkce úlohy

Více

Vlastní tisk dokladu je proveden prostřednictvím tisku z náhledu, nebo přímo přes tlačítko tisk.

Vlastní tisk dokladu je proveden prostřednictvím tisku z náhledu, nebo přímo přes tlačítko tisk. Obecně o EET v systému Evidence Autobazaru Systém Evidence Autobazaru je od 1.3.2017 napojen na evidenci EET. EET se týká veškerých příjmů (tržeb) realizovaných v hotovosti, nebo platební kartou. Tržbou

Více

Převod na nový školní rok

Převod na nový školní rok Převod na nový školní rok Funkce pro převod na nový školní je součástí systému SAS od jeho počátku. Umožňuje převést třídy a žáky ze školního roku, který končí, do dalšího školního roku. Před tím, než

Více

ONI system Notifikace a pravidla + vícenásobný filtr

ONI system Notifikace a pravidla + vícenásobný filtr ONI system Notifikace a pravidla + vícenásobný filtr 2015 BüroKomplet, s.r.o. Obsah Notifikace a pravidla... 3 Jak nastavit notifikace... 3 Práce v uživatelském rozhraní nového pravidla... 4 Příklad:...

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO INTERNETBANKING PPF banky a.s.

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO INTERNETBANKING PPF banky a.s. UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO INTERNETBANKING PPF banky a.s. Část VI: Platební karty Obsah: I. Úvod... 2 II. Přístup Uživatelů k údajům o PK... 2 III. Zobrazení debetních platebních karet... 2 A. Zobrazení

Více

HOTEL TIME, a.s. Reporting v systému HotelTime

HOTEL TIME, a.s. Reporting v systému HotelTime HOTEL TIME, a.s. Reporting v systému HotelTime OBSAH 1. Standardní provozní reporting... 3 1.1. Analýza obsazenosti... 3 1.2. Výkony hotelu dle středisek... 4 1.3. Denní uzávěrka... 5 1.4. Partneři dle

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO INTERNETOVÉ BANKOVNICTVÍ PPF banky a.s.

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO INTERNETOVÉ BANKOVNICTVÍ PPF banky a.s. UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO INTERNETOVÉ BANKOVNICTVÍ PPF banky a.s. PPF banka a.s., Evropská 2690/17, P.O. Box 177, 160 41 Praha 6 1/14 Obsah: 1. Úvod... 3 2. Účty... 3 3. Výpisy z Účtů... 5 3.1. Výpisy ve

Více

zasíláme Vám informaci o změně DPH k , kdy se zvyšuje snížená sazba DPH z 10% na 14%.

zasíláme Vám informaci o změně DPH k , kdy se zvyšuje snížená sazba DPH z 10% na 14%. Vážení klienti, zasíláme Vám informaci o změně DPH k 1.1.2012, kdy se zvyšuje snížená sazba DPH z 10% na 14%. V následujících kapitolách se Vám pokusíme co nejpodrobněji popsat změny, které je třeba udělat.

Více

Elektronická evidence tržeb (EET) v programu HARMONIK

Elektronická evidence tržeb (EET) v programu HARMONIK Elektronická evidence tržeb (EET) v programu HARMONIK Abyste mohli využívat odesílání tržeb do systému EET, je třeba, abyste měli k dispozici certifikát od správce daně tj. soubor s příponou p12 např.

Více

Výpisy Výsledek zpracování

Výpisy Výsledek zpracování Výpisy Výsledek zpracování Tlačítka (formát(rrrrmm)) a pro zadaný stát. Zobrazí výsledky měsíčního zpracování zadaného období Vytiskne výsledky. Prodejci - provize Třídění se provádí klepnutím na záhlaví

Více

Helios RED a Elektronická evidence tržeb (Helios RED verze 10)

Helios RED a Elektronická evidence tržeb (Helios RED verze 10) Helios RED a Elektronická evidence tržeb (Helios RED verze 10) 1. Úvod Úprava programu Helios RED vychází ze Zákona o evidenci (dále ZoET) tržeb 112/2016 Sb. a Metodického pokynu GFŘ k aplikaci ZoET -

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO INTERNETBANKING PPF banky a.s.

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO INTERNETBANKING PPF banky a.s. UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO INTERNETBANKING PPF banky a.s. PPF banka a.s., Evropská 2690/17, P.O. Box 177, 160 41 Praha 6 1/11 Obsah: 1. Úvod... 3 2. Účty... 3 3. Výpisy z Účtů... 4 4. Historie transakcí...

Více

WinFAS. 2 účto. Praktický úvod do WinFASu Pokladna

WinFAS. 2 účto. Praktický úvod do WinFASu Pokladna 2 účto Praktický úvod do u Pokladna verze z 2.11.2004 Zadání Zadání úkolů: 1) Úhrada závazku pokladnou (výdej) - uhraďte závazkový doklad 2003-160003 - Variabilní symbol dokladu je 296503 - jde o kompletní

Více

Sentech AL 7000 C. Instalace a ovládání programu BREATH

Sentech AL 7000 C. Instalace a ovládání programu BREATH Sentech AL 7000 C Instalace a ovládání programu BREATH Program BREATH slouží k ovládání detektoru alkoholu AL 7000C pomocí počítače. Umožňuje provádět měření, zaznamenávat je a exportovat do Excelu. Instalace

Více

Návod Démos24plus verze 2012

Návod Démos24plus verze 2012 Návod Démos24plus verze 2012 Přihlášení Démos24Plus Zadat uživatele Zadat heslo Vybrat si jazykovou verzi Přehled Přidat panel (okno) Zmenšení Zobrazit vše Zavřít okno Obnovení původního vzhledu Možnost

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO INTERNETBANKING PPF banky a.s.

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO INTERNETBANKING PPF banky a.s. UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO INTERNETBANKING PPF banky a.s. PPF banka a.s., Evropská 2690/17, P.O. Box 177, 160 41 Praha 6 1/11 Obsah: 1. Úvod... 3 2. Účty... 3 3. Výpisy z Účtů... 4 4. Historie transakcí...

Více

Helios RED a Elektronická evidence tržeb (Helios RED verze 10)

Helios RED a Elektronická evidence tržeb (Helios RED verze 10) Helios RED a Elektronická evidence tržeb (Helios RED verze 10) 1. Úvod Úprava programu Helios RED vychází ze Zákona o evidenci (dále ZoET) tržeb 112/2016 Sb. a Metodického pokynu GFŘ k aplikaci ZoET -

Více

Evidence přítomnosti dětí a pečovatelek. Uživatelský manuál

Evidence přítomnosti dětí a pečovatelek. Uživatelský manuál Evidence přítomnosti dětí a pečovatelek Uživatelský manuál Obsah První spuštění, přihlašování... 3 První spuštění... 3 Přihlášení... 5 Agenda Osoby... 6 Vytvoření nové osoby... 6 Tabletová aplikace...

Více

Instalace mobilního číšníka v Rychlé Pokladně

Instalace mobilního číšníka v Rychlé Pokladně Instalace mobilního číšníka v Rychlé Pokladně Mobilní číšník a hlavní pokladna spolu komunikují prostřednictvím bezdrátové sítě Wi-Fi. Součástí tohoto návodu je tedy také nastavení, které je nutné provést

Více

Nápověda aplikace Patron-Pro

Nápověda aplikace Patron-Pro Nápověda aplikace Patron-Pro 1. Popis aplikace Aplikace Patron-Pro slouží k zobrazení souboru zálohy mobilní aplikace Patron-Pro se záznamy o povolených kartách. Dále umožňuje tyto záznamy editovat, vytvářet

Více

Archiv elektronických dokumentů Zela

Archiv elektronických dokumentů Zela Archiv elektronických dokumentů Zela Instalace po rozbalení servisního balíčku 38 se automaticky spustí instalační program, který nainstaluje potřebné moduly pro provoz archivu dokumentů. Tyto moduly je

Více

Prosím mějte na paměti, že z bezpečnostních důvodů byste měli změnit Internetový přístupový kód každých 60 dní.

Prosím mějte na paměti, že z bezpečnostních důvodů byste měli změnit Internetový přístupový kód každých 60 dní. Před přihlášením - HLAVNÍ MENU Přihlášení do banky Přihlášení s Internetovým přístupovým kódem 1. Vepište své Zákaznické ID do kolonky 'identifikátor uživatele'. (Vaše Zákaznické ID je 8-místný číslovat

Více

CzechAdvisor.cz. Návod pro členy AHR

CzechAdvisor.cz. Návod pro členy AHR CzechAdvisor.cz Návod pro členy AHR Obsah 1. Registrace... 2 1.1. Základní údaje... 3 1.2. Informace o zařízení... 4 1.3. Fotografie... 4 1.4. Platba a podmínky... 5 1.5. Smlouva... 6 2. Přihlášení do

Více

Obsah. spuštění modulu Sklad. skladové položky

Obsah. spuštění modulu Sklad. skladové položky Obsah...3 Úvod...3 První...3 spuštění modulu Konfigurace...3 skladů ové... položky Karta... skladové položky Hromadný...5 příjem, výdej, převod Individuální...5 příjem, výdej, převod Automatický...6 výdej

Více

Vzorce. Suma. Tvorba vzorce napsáním. Tvorba vzorců průvodcem

Vzorce. Suma. Tvorba vzorce napsáním. Tvorba vzorců průvodcem Vzorce Vzorce v Excelu lze zadávat dvěma způsoby. Buď známe přesný zápis vzorce a přímo ho do buňky napíšeme, nebo použijeme takzvaného průvodce při tvorbě vzorce (zejména u složitějších funkcí). Tvorba

Více

Povinně Volitelné a Volitelné předměty INFORMACE & ZÁPIS SIS

Povinně Volitelné a Volitelné předměty INFORMACE & ZÁPIS SIS Povinně Volitelné a Volitelné předměty INFORMACE & ZÁPIS SIS Zápis (před zápis) povinně volitelných kurzů (dále PVK) a volitelných předmětů (dále VP) se bude provádět pomocí SIS aplikace Zápis předmětů

Více

Evidence kontaktů... 2 Ovládání formulářů... 3 Práce se záznamy... 3 Obecná formulářová tlačítka... 3 A) Horní tlačítka formuláře (zleva doprava)...

Evidence kontaktů... 2 Ovládání formulářů... 3 Práce se záznamy... 3 Obecná formulářová tlačítka... 3 A) Horní tlačítka formuláře (zleva doprava)... Evidence kontaktů... 2 Ovládání formulářů... 3 Práce se záznamy... 3 Obecná formulářová tlačítka... 3 A) Horní tlačítka formuláře (zleva doprava)... 3 B) Spodní tlačítka formuláře... 3 Klávesové zkratky...

Více

FUSION Elektronická evidence tržeb

FUSION Elektronická evidence tržeb FUSION Elektronická evidence tržeb Na základě zákona č. 112/2016 Sb., o evidenci tržeb, který nabyl platnosti vyhlášením ve Sbírce zákonů dne 13. dubna 2016 dojde v letošním roce k realizaci 1. fáze od

Více

ECCManager. Uživatelská příručka

ECCManager. Uživatelská příručka ECCManager Uživatelská příručka 1. Obsah 2. Úvod... 2 3. První spuštění... 2 4. Hlavní okno aplikace... 3 5. Detail uživatele... 3 6. Vytvoření paragonu... 3 7. Seznam paragonů... 4 8. Seznam produktů...

Více

3.2. Výchozí obrazovka Přihlášení uživatele. Ve výchozím stavu modul umožňuje pouze prohlížení jídelníčku bez všech definovaných omezení.

3.2. Výchozí obrazovka Přihlášení uživatele. Ve výchozím stavu modul umožňuje pouze prohlížení jídelníčku bez všech definovaných omezení. 3.2. Výchozí obrazovka Ve výchozím stavu modul umožňuje pouze prohlížení jídelníčku bez všech definovaných omezení. 3.3. Přihlášení uživatele Zobrazení dialogu pro přihlášení provedete kliknutím na tlačítko

Více

Bakala ř i - manua l. Obsah

Bakala ř i - manua l. Obsah Bakala ř i - manua l Obsah 1 Úvod... 2 2 Osobní údaje... 3 3 Klasifikace... 3 3.1 Průběžná klasifikace... 3 3.2 Pololetní klasifikace... 4 3.3 Výchovná opatření... 4 3.4 Opravné zkoušky... 4 4 Kommens...

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO SLUŽBU INTERNETBANKING PPF banky a.s.

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO SLUŽBU INTERNETBANKING PPF banky a.s. UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO SLUŽBU INTERNETBANKING PPF banky a.s. Část III: Komunikace s Bankou a nastavení a zasílání oznámení o vybraných Obsah: I. Úvod... 2 II. Komunikace s Bankou... 2 A. Přijaté zprávy

Více

Hromadné platby - inkaso

Hromadné platby - inkaso Hromadné platby - inkaso Modul Hromadné platby složí k výpočtu platby (přeplatku/nedoplatku), kterou má zaplatit a) strávník - ve formě inkasa / sporožira / složenky, b) jídelna - ve formě hromadného příkazu

Více

Recepce SAVARIN ComInn s.r.o.

Recepce SAVARIN ComInn s.r.o. Recepce SAVARIN I Recepce Savarin Obsah Část I O nás 1 Část II Slovník - vysvětlení pojmů 1 Část III Obecný popis programu 2 Část IV KUCHAŘKA - návody a postupy 5 1 Rezervace... 6 Jak zjistit volné...

Více

OBSAH. 48 Příručka ON-LINE KUPEG úvěrová pojišťovna, a.s. www.kupeg.cz

OBSAH. 48 Příručka ON-LINE KUPEG úvěrová pojišťovna, a.s. www.kupeg.cz DODATEK č. 1 20.1.2012 OBSAH OBSAH... 48 C. PRÁCE SE SYSTÉMEM... 49 C.1 ÚVODNÍ OBRAZOVKA PO PŘIHLÁŠENÍ... 49 C.2 NASTAVENÍ VLASTNÍCH ÚDAJŮ... 50 a. Nastavení Uživatele... 50 b. Nastavení Systému... 51

Více

Manuál QPos Pokladna V1.18.1

Manuál QPos Pokladna V1.18.1 Manuál QPos Pokladna V1.18.1 OBSAH Obsah 1. QPOS dotyková pokladna... 3 2. Jak číst tento manuál... 4 2.1. Čím začít?... 4 2.2. Členění kapitol... 4 2.3. Speciální text... 4 3. První spuštění... 5 3.1.

Více

Návod k aplikaci DPH Kontrol

Návod k aplikaci DPH Kontrol Návod k aplikaci DPH Kontrol Obsah I. O aplikaci... 2 II. Jak používat DPH Kontrol... 3 1. Kontrola spolehlivosti plátců DPH... 3 2. Kontrola zveřejněných účtů... 5 III. Další práce s databází záznamů...

Více

Změny v programu AutoSalon 9.82 minor 0004.

Změny v programu AutoSalon 9.82 minor 0004. Změny v programu AutoSalon 9.82 minor 0004. Firma ProCad spol. s r.o. si vyhrazuje z hlediska vývoje programu právo na změny v zaslané aplikaci oproti popisu změn. V průběhu roku v případě dalších změn

Více

BALÍKONOŠ.CZ NÁVOD. 1. Obsah. 2. Aktivace účtu

BALÍKONOŠ.CZ NÁVOD. 1. Obsah. 2. Aktivace účtu BALÍKONOŠ.CZ NÁVOD 1. Obsah 1. Obsah... 1 2. Aktivace účtu... 1 3. První přihlášení... 2 4. Práce se zásilkami... 2 4.1. Vkládání zásilek... 2 4.2. Editace zásilek... 3 4.3. Uzavírání dávek... 4 4.4. Tisk

Více

Vysoké učení technické v Brně Koleje a menzy Kolejní 2, 612 00 Brno V Brně dne 14. 6. 2017 Rezervace ubytování pro studenty budoucích prvních ročníků Akademický rok 2017/18 Studenti budoucích prvních ročníků

Více

Hromadný zápis studentů

Hromadný zápis studentů Hromadný zápis studentů Modul "Hromadný zápis studentů" slouží k hromadnému zápisu studentů do ročníků. Zapisovat lze pouze studenty zařazené do ročníků. 1. Spuštění modulu Hromadný zápis studentů 2. Popis

Více

Dotyková obrázovká v prográmu TRIFID

Dotyková obrázovká v prográmu TRIFID Dotyková obrázovká v prográmu TRIFID V současné verzi je možné ovládat pouze klasický prodej, funkce pro variantu GASTRO (účtování na jednotlivé stoly, tisk do kuchyně) jsou zatím ve vývoji. Nastavení

Více

Nové funkcé programu TRIFID 2019

Nové funkcé programu TRIFID 2019 Nové funkcé programu TRIFID 2019 Nové typy bankovních terminálů, cashback, návrat Během roku 2018 byl uveden do provozu nový typ bankovního terminálu YOMANI, využívaný Komerční bankou a Českou spořitelnou.

Více

CzechAdvisor.cz. Návod pro členy AHR

CzechAdvisor.cz. Návod pro členy AHR CzechAdvisor.cz Návod pro členy AHR Obsah 1. Práce s portálem... 2 2. Registrace... 3 1.1. Základní údaje... 4 1.2. Informace o zařízení... 5 1.3. Fotografie... 5 1.4. Platba a podmínky... 6 1.5. Smlouva...

Více

Novinky v programu Stravné 4.56

Novinky v programu Stravné 4.56 Novinky v programu Stravné 4.56 Barevné odlišení přihlášky i odhlášky z jiné stanice v pokladním dialogu Pokud si strávník provádí změnu objednávky stravy jinde než v kanceláři (objednací box, internet,

Více