Èíslo 39 ze dne Obsah

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Èíslo 39 ze dne 21. 11. 1999. Obsah"

Transkript

1 Šprdzpravodaj Sdružení dìtí a mládeže pro volný èas, pøírodu a recesi Interní nepravidelník sdružení Vychází jednou za uherský mìsíc Èíslo 39 ze dne Obsah Pozvánka na Koulovaèku 1999 Jaké to bylo v Karlštejnì Vtipy pro zasmání Krátké zprávy Pøihláška na Koulovaèku Zábìr z minulé jeskyòáøské víkendovky na Karlštejnì Vydává a tiskne Sdružení dìtí a mládeže pro volný èas, pøírodu a recesi Duha Studánka, Bartoòova 1489, Náchod Urèeno výhradnì èlenùm a pøátelùm sdružení. Náklad 55 výtiskù Tento Šprdzpravodaj pøipravil Rolf, Jitka a Ondøej.

2 Místo konání: Pozvánka na tradièní duhovou akci Koulovaèka 1999 Rok se s rokem sešel, vánoce za dveømi a pomalu se blíží tradièní a zároveò poslední akce každého roku - Koulovaèka. Nìkteøí z Vás si možná vzpomenou na tu první Koulovaèku v roce 1994, což byla vùbec první víkendovka, kterou jsme kdy pro dìti dìlali. Pøedtím byly jen tábory a akce pro vedoucí. Jak jsem psal již v minulém Šprdzpravodaji, letos poprvé jsme uvažovali o tom, že s sebou vezmeme lyže. Z minidotazníèkù, které jste vyplòovali, je vidìt, že se nám lidi rozdìlili do nìkolika skupin. Jedni lyže mají a lyžovat umí, další lyže nemají a lyžovat neumí, a další lyže nemají, ale lyžovat docela umí a rádi by jeli s lyžemi. Bohužel poèet lidí, kteøí si mohou vzít lyže je velmi malý, takže jsme se rozhodli, že Koulovaèka bude držet tradici a jezdit se bude pouze na pytlích. Nebuïte smutní, Ti kdož jste se tìšili na lyže, a sežeòte si poøádnì velký igelitový pytel. Snad bude hodnì snìhu... Krkonoše, Velká Úpa, chata Sokolka. Termín: Sraz: Odjezd: Pøíjezd: Program: Cena: Co s sebou: Od pátku 10. prosince do nedìle 12. prosince 1999 Jako vždy na vlakovém nádraží v Náchodì u stánku se zeleninou a potravinami v pátek ve 14:30 hod. Vlakem v 15:00 hod, smìr Starkoè, Èervený Kostelec (15:49), Rtynì v Podkr. (15:57), Trutnov dále pak autobusem do Velké Úpy. V nedìli vlakem v 17:30 hod do Náchoda. V Kostelci je vlak v 16:48. Z Velké Úpy odjíždíme v 15:30 hod. Tradièní ostrý rychlosešup na pytlích, zimní koulovací radovánky, tradièní pøedvánoèní hodokvas, soutìž o nejlepší pantomimické vystoupení, dobrodružná hra, písnièky, dáreèky a tradièní pøekvapení. 320,- Kè pro èleny Duhy Studánka, 350,-Kè pro neèleny. V cenì je zahrnuto vše co s akcí souvisí, tj. jízdné, strava, ubytování, materiál. Peníze vezmìte na nádraží a radìji pøesnì i s drobnými. Pøezùvky, teplejší vìci na spaní, zápisník, tužku, baterku, prùkazku s fotografií na slevu, zimní obleèení do pøírody

3 (radìji starší a teplejší), jedny poøádné zimní boty navíc, velký pevný igelitový pytel na sešup, vzorek cukroví na pøedvánoèní hodokvas, svíèku, malý univerzální dáreèek pro nìjakého kamaráda, pøipravený veselý pantomimický výstup, nìjaký kostýmek èi pomùcku pro pantomimickou scénku, táborníèek, kdo jej má a dobrou náladu Pøihlášení: Podrobnosti: Pøihlášku vyplòte a odešlete na adresu Duhy Studánka, Bezruèova 345, Náchod, nejpozdìji do Pøihlásit se mùžete také telefonicky na èísle 0441/ nebo 0603/ nejpozdìji do nedìle , pak je však nutné vzít vyplnìnou pøihlášku s sebou k vlaku. Na chatì máme rezervováno 35 míst, takže si s pøihlášením radìji pospìšte. Pokud máte kamaráda, který by chtìl s námi jet na hory, dejte mu pøeèíst tento Šprdzpravodaj a také telefon, kde se mùže pøihlásit. Pokud má nìkdo na chatì Sokolce nìjaké výhody (rodièe pracují v Elitexu v Èerveném Kostelci a pod.) pøipište na zadní stranu pøihlášky (nebo uveïte v telefonátu) za kolik máte ubytování. Tuto informaci potøebujeme vìdìt co nejdøíve. Tìšte se na tradièní ostrý sešup na pytlích

4 Jaké to bylo na akci Tam, kde nejsou vidìt hvìzdy III. Minulá akce, na které jsme opìt lezli hluboko pod zem, byla podle mého názoru povedená. Zaèalo to tak, že nás Karel seznámil s bezpeènostními pravidly a vyzkoušel nás, jak bychom reagovali v rùzných situacích. Vázali jsme uzle, které jsme pak použili pøi lezení. Také jsme si zkoušeli helmy, zda nám dobøe sedí a zda dobøe svítí baterky. Pro vìtšinu z nás to bylo takové opakování toho nejdùležitìjšího, co známe již z minulých akcí.

5 Cestou ke štolám, abychom zùstali utajeni pøed zvìdavými domorodci, jsme se tváøili a snažili vypadat jako normální turisté, což se nám podaøilo velmi dobøe. Po pøíchodu k malé propasti se z nás bìhem nìkolika minut stali profesionální jeskyòáøi. Boty, rukavice, helmy, baterky, karabiny, sedáky a další nezbytný lezecký materiál, všechno jsme navlékli, pøivázali, zajistili a vyzkoušeli. Pak jsme se vyfotili v plné jeskyòáøské zbroji (fotka na obálce) a vzhùru dolù. Postupnì jsme všichni slanili dolù, ke vchodu do podzemních chodeb. Tam jsme zapnuli baterky, Karel s Rolfem zažehli plamen karbidových lamp na svých helmách a vydali jsme se na místo, odkud jsme zaèínali naše prùzkumy. Odtud jsme se již rozešli po pøedem urèených a sehraných skupinách mapovat podzemní chodby, každá skupina svoji oblast.

6 Pomocí provázku, který jsme pøedem po deseti metrech oznaèili, jsme urèovali vzdálenost v podzemí. Buzolou jsme mìøili pod jakým azimutem smìøují chodby. Všechny tyto údaje jsme peèlivì zapisovali a zakreslovali, abychom z nich pozdìji mohli namalovat mapu. Po zmapování celé oblasti jsme se šli podívat do dalších èástí soustavy podzemních chodeb, kde jsme museli prolézat nìkolika menšími závaly a dalšími pøekážkami. Když už jsme mìli všechno peèlivì zmìøené a prohlíželi jsme si další chodby, tak jsme narazili na bezvadnou kupu øídkého bláta. Strhla se krátká bahnitá pøestøelka, pøi které jsme se dosytosti vybláznili a doposud zbylá èistá místa na obleèení zamaskovali. Cestou zpìt jsme vidìli nìkolik netopýrù, kteøí spali na stropech chodeb. Nìkteøí èlenové prùzkumných skupin prolezli pøilehlé pøírodní skulinky, do kterých se sotva vešli. Na fotografii vpravo je vidìt, jak vylézám z malé jeskyòky. Už tam ale není vidìt, že uvnitø se na stìnì drží ještì Bára.

7 Když jsme v podveèer vylezli ze štol, šli jsme se ještì podívat do Ameriky. Tam jsme ve svitu baterek vidìli krásné raky, kteøí v noci vylézají na mìlèinu. Mnoho z nás vidìlo raky poprvé v životì. Po návratu na naší speleologickou základnu Karel uvaøil vydatnou veèeøi. Když jsme se najedli, ještì chvíli jsme si povídali o zážitcích uplynulého dne a protože již bylo kolem pùlnoci, šli jsme do postýlek. Ráno, tedy vlastnì dopoledne, hned jak jsme vstali a nasnídali se, tak jsme usedli ke stolùm, abychom pomocí pravítek, úhlomìrù, buzol a dalších pomùcek zakreslili z našich zabahnìných poznámek mapy podzemních štol. Málem bych zapomnìl, že v pátek veèer jsme se byli podívat na hrad Karlštejn. Tam jsme si jen tak na rozcvièení dali krátkou stezku odvahy a pøi návratu jsme opìt v rámci jeskyòáøského rozcvièení prolezli koryto potoka v Karlštejnì. Cesta vlakem do Náchoda probìhla v duchu vyprávìní vtipù. Králem ve vyprávìní se stal Adam, který nás zásobil takovou spoustou vtipù, že hlava pøecházela nám, ale i ostatním cestujícím. Rolfík

8 Krátké zprávy Vedoucí Duhy Studánka se jako každý rok úèastnili Celostátní velké výmìny zkušeností, kde hlavními body programu byly rùzné semináøe a debaty o problematice práce s dìtmi. Už se dokonèuje podrobný plán akcí na zbytek školního roku. V pøíštím Šprdzpravodaji bude více... Tìšit se mùžeme na akci A Braka d abra, kde budeme kouzlit. Také pøipravujeme nìjaké další jeskyòáøské akce. Pomalu se rozjíždí všechny pøípravy na další letní tábor. Ono sehnat základnu, opravit náøadí, zjistit, co všechno se pøed rokem ztratilo nebo rozbilo, to dá docela práci. Pravda, sekery jsou již opravené... Do novoroèního Šprdzpravodaje pøipravujeme o táboøe mnohem více informací. Stala se mi taková zajímavá vìc. U našeho zvonku jednou takhle odpoledne zazvonili 4 èlovíèci, dva kluci a dvì holky. Ptali se mì, jaký význam má cedulka na našich vrátkách, kde je znak Duhy. Dali jsme se tedy do øeèi. O vše se moc zajímali. Ukazoval jsem jim fotky z našich akcí, táborníèek a Šprdzpravodaje. Nakonec se ptali, jak to udìlat, aby s námi mohli na nìjakou akci jet. Napsal jsem si tedy jejich adresy, abych jim mohl poslat tento Šprdzpravodaj, kde je pozvánka a pøihláška, kterou staèí poslat a je to. Celá tahle pøíhoda mì velmi potìšila a byl bych moc rád, kdyby s námi všichni zaèali jezdit. Budeme se tìšit i na rùzné krátké zprávy od Vás.

9 Vtipy Kosmonauti Pøistanou kosmonauti doma a ostatní se jich ptají: Jak jste to dokázali pøistát na Slunci? Když je tam tak velký žár? Odpovìï: Jednoduše, pøistáli jsme tam v noci. Mìsíc Víš, že je na Mìsíci život? Víš jak jsem to poznala? Že se tam vèera zase svítilo. Sherlock Holmes Sherlock Holmes a Dr. Watson si vyjeli na výlet pod stan. Po dobrém jídle a láhvi vína šli spát. Po pár hodinách se Holmes probudil a strèil do svého pøítele. Watsone, podívej se na nebe a øekni co vidíš.... Watson odpovìdìl, Vidím milióny a milióny hvìzd. A co ti to øíká? Watson se na chvíli zamyslel, Astronomicky, mi to øíká, že tam jsou miliony galaxií a potencionálnì miliardy planet Èasovì, mùžu usoudit, že je asi ètvrt na ètyøi Nábožensky, mùžu vidìt, že bùh je všemocný a my malí a bezvýznamní. Meteorologicky, usuzuji, že zítra bude nádherné poèasí A co to øíká Vám, sire??? Sherlock na minutu ztichnul a pak odpovìdìl: Watsone, nìkdo nám ukradl stan! Dva policajti Je policajt na strážnici a nìkdo zaklepe. Ten co sedí ve uvnitø øíká: Kdo je? A za dveømi se ozve:... no JÁ pøece... Po chvilce ticha na druhé stranì padne udivená otázka: JÁ, jo? Vrtulník Letí policajti ve vrtulníku a jeden povídá: Myslím, že pøestala fungovat klimatizace. Ostatní se ptají jak to pøišel. A on odpoví: No pøestala se toèit vrtule a pilot se trochu víc potí. Buzení telefonem Zvoní telefon. Zvedne to pan Novák a ospalým hlasem øíká:... prosím? Na druhé stranì se ozve: Dobrý den, vy jste si objednal buzení telefonem na 6:00? Ano objednal... No tak koukejte mazat, už je PÙL DEVÁTÉ!

10

11 Pøihláška Tebe a pro kamaráda nebo kamarádku # Závazná pøihláška na akci Duhy Studánka Koulovaèka 99 v termínu od 10. do Závaznì pøihlašuji své dítì:... R.È.:... Zdrav. pojiš ovna:... Adresa:... # Dne:... Podpis rodièe:... Závazná pøihláška na akci Duhy Studánka Koulovaèka 99 v termínu od 10. do Závaznì pøihlašuji své dítì:... R.È.:... Zdrav. pojiš ovna:... Adresa:... Dne:... Podpis rodièe:...

12

Èíslo 33 ze dne 25. 11. 1998. Fotka z Vernéøovické Studánky, z víkendu netradièních sportù

Èíslo 33 ze dne 25. 11. 1998. Fotka z Vernéøovické Studánky, z víkendu netradièních sportù Šprdzpravodaj Sdružení dìtí a mládeže pro volný èas, pøírodu a recesi Interní nepravidelník sdružení Vychází jednou za uherský mìsíc Èíslo 33 ze dne 25. 11. 1998 Pozvánka na Koulovaèku Krátké povídání

Více

Èíslo 38 ze dne 10. 10. 1999. Obsah

Èíslo 38 ze dne 10. 10. 1999. Obsah Šprdzpravodaj Sdružení dìtí a mládeže pro volný èas, pøírodu a recesi Interní nepravidelník sdružení Vychází jednou za uherský mìsíc Èíslo 38 ze dne 10. 10. 1999 Obsah Pozvánka na další jeskyòáøskou víkendovku.

Více

Èíslo 41 ze dne 12. 3. 2000 OBSAH

Èíslo 41 ze dne 12. 3. 2000 OBSAH Šprdzpravodaj Sdružení dìtí a mládeže pro volný èas, pøírodu a recesi Interní nepravidelník sdružení Vychází jednou za uherský mìsíc Èíslo 41 ze dne 12. 3. 2000 Informace o LT 2000 OBSAH Vydává a tiskne

Více

Èíslo 43 ze dne 16. 5. 2000 OBSAH

Èíslo 43 ze dne 16. 5. 2000 OBSAH Šprdzpravodaj Sdružení dìtí a mládeže pro volný èas, pøírodu a recesi Interní nepravidelník sdružení Vychází jednou za uherský mìsíc Èíslo 43 ze dne 16. 5. 2000 aneb veselé bloudìní pevností Akce DD Krátké

Více

Obsah. Naposledy jsme se vidìli na táboøe. Prázdniny jsou fuè, takže se pokusíme pøipomenout atmosféru tábora nìkolika obrázky a krátkým povídáním

Obsah. Naposledy jsme se vidìli na táboøe. Prázdniny jsou fuè, takže se pokusíme pøipomenout atmosféru tábora nìkolika obrázky a krátkým povídáním Šprdzpravodaj Sdružení dìtí a mládeže pro volný èas, pøírodu a recesi Interní nepravidelník sdružení Vychází jednou za uherský mìsíc Èíslo 32 ze dne 1. 10. 1998 Pozvánka na podzimní akci Informace pro

Více

Èíslo 42 ze dne 25. 4. 2000 OBSAH. Na str. 4 si pøeètìte povídání o letošní kouzelnické galapøehlídce.

Èíslo 42 ze dne 25. 4. 2000 OBSAH. Na str. 4 si pøeètìte povídání o letošní kouzelnické galapøehlídce. Šprdzpravodaj Sdružení dìtí a mládeže pro volný èas, pøírodu a recesi Interní nepravidelník sdružení Vychází jednou za uherský mìsíc Èíslo 42 ze dne 25. 4. 2000 Nikdo neví, kam se jede Cyklistický jídelníèek

Více

Èíslo 35 ze dne 31. 3. 1999. Obsah

Èíslo 35 ze dne 31. 3. 1999. Obsah Šprdzpravodaj Sdružení dìtí a mládeže pro volný èas, pøírodu a recesi Interní nepravidelník sdružení Vychází jednou za uherský mìsíc Èíslo 35 ze dne 31. 3. 1999 Obsah Tam, kde nejsou vidìt hvìzdy I. 2

Více

OBSAH. Silná sestava Duhy Studánka na Víkendu her. Jako tradiènì chybí Adéla.

OBSAH. Silná sestava Duhy Studánka na Víkendu her. Jako tradiènì chybí Adéla. Šprdzpravodaj Sdružení dìtí a mládeže pro volný èas, pøírodu a recesi Interní nepravidelník sdružení Vychází jednou za uherský mìsíc Èíslo 49 ze dne 26. 3. 2001 Kratièké povídání na zaèátek. Bubušou, aneb

Více

Obèanské sdružení Vesmír VÝROÈNÍ ZPRÁVA 2008. Obsah výroèní zprávy

Obèanské sdružení Vesmír VÝROÈNÍ ZPRÁVA 2008. Obsah výroèní zprávy Obèanské sdružení Vesmír VÝROÈNÍ ZPRÁVA 2008 Obsah výroèní zprávy 1. Úvodem k èinnosti OS 2. Vznik a poslání OS 3. Rada OS 4. Aktivity v roce 2008 5. Podìkování dárcùm 6. Kontaktní údaje 7. Závìr 1. Slovo

Více

Èíslo 44 ze dne 9. 9. 2000 OBSAH. Celý tábor v egyptských obleècích

Èíslo 44 ze dne 9. 9. 2000 OBSAH. Celý tábor v egyptských obleècích Šprdzpravodaj Sdružení dìtí a mládeže pro volný èas, pøírodu a recesi Interní nepravidelník sdružení Vychází jednou za uherský mìsíc Èíslo 44 ze dne 9. 9. 2000 NIKDO NEVÍ KAM SE JEDE II. Výstava fotografií

Více

Nástroj 6.1.1 Hlavní dotazník

Nástroj 6.1.1 Hlavní dotazník Nástroj 6.1.1 Hlavní dotazník Tento dotazník je souèástí prùzkumu, který je zamìøen na vaše zkušenosti a názory na rùznorodé otázky a témata související se zdravím, školou, návykovými látkami atp. Dotazník

Více

Èíslo 37 ze dne 9. 9. 1999. Obsah. Škola je tady, prázdniny fuè, pojïme si tedy spolu alespoò trochu zavzpomínat.

Èíslo 37 ze dne 9. 9. 1999. Obsah. Škola je tady, prázdniny fuè, pojïme si tedy spolu alespoò trochu zavzpomínat. Šprdzpravodaj Sdružení dìtí a mládeže pro volný èas, pøírodu a recesi Interní nepravidelník sdružení Vychází jednou za uherský mìsíc Èíslo 37 ze dne 9. 9. 1999 Pozvánka na Drakyádu Vzdìlávací akce pro

Více

ČTRTLETNÍK ZÁKLADNÍ ŠKOLY STRÁŽ NAD NISOU Č.4 ZÁŘÍ-LISTOPAD 2013

ČTRTLETNÍK ZÁKLADNÍ ŠKOLY STRÁŽ NAD NISOU Č.4 ZÁŘÍ-LISTOPAD 2013 ČTRTLETNÍK ZÁKLADNÍ ŠKOLY STRÁŽ NAD NISOU Č.4 ZÁŘÍ-LISTOPAD 2013 !! $ % &!"!#!!!! ' "( '$ ' $ ' "!"" "#" ") % " ÚVODNÍK Vítáme Vás v novém školním roce. Věříme, že jste si o prázdninách dostatečně odpočinuli

Více

Èíslo 45 ze dne 9. 10. 2000 OBSAH. Zábìr z vydaøené výstavy fotografií v Èeské Skalici

Èíslo 45 ze dne 9. 10. 2000 OBSAH. Zábìr z vydaøené výstavy fotografií v Èeské Skalici Šprdzpravodaj Sdružení dìtí a mládeže pro volný èas, pøírodu a recesi Interní nepravidelník sdružení Vychází jednou za uherský mìsíc Èíslo 45 ze dne 9. 10. 2000 Drakyáda 2000 Martininy vzpomínky na tábor

Více

Comenius meeting Dánsko Svendborg. Finsko Itálie Island Dánsko Česká republika

Comenius meeting Dánsko Svendborg. Finsko Itálie Island Dánsko Česká republika Comenius meeting Dánsko Svendborg Finsko Itálie Island Dánsko Česká republika Sobota 5. září 2009 Kodaň Svendborg Neděle 6. září 2009 Ostrov Strynø Pondělí 7. září 2009 Ostrov Strynø Svendborg Úterý

Více

Povinné lékaøské prohlídky

Povinné lékaøské prohlídky Povinné lékaøské prohlídky Èeský volejbalový svaz reagoval na platné zákony Èeské republiky a od nové sezóny, která zaèala 1.7.2015, vstoupil v platnost upravený Soutìžní øád volejbalu. V èlánku 12 tohoto

Více

Osnova, nadpis. Osnova, nadpis

Osnova, nadpis. Osnova, nadpis Šablona č. II, sada č. 2 Vzdělávací oblast Vzdělávací obor Tematický okruh Téma Český jazyk a literatura Komunikační a slohová Osnova, nadpis Tvoření osnovy a nadpisů Ročník 4. Anotace Tento pracovní list

Více

KRAJSKÝ OBRANÁØSKÝ PØEBOR

KRAJSKÝ OBRANÁØSKÝ PØEBOR Kynologické výcvikové centrum ZLÍN MLADCOVÁ poøádá KRAJSKÝ OBRANÁØSKÝ PØEBOR 2011 KVC Zlín Mladcová 26.3.2011 ORGANIZAÈNÍ VÝBOR Poøadatel akce - KVC Zlín Mladcová (www.kvczlin.wz.cz) Vedoucí závodu - Pavla

Více

PhDr. Ilona Špaòhelová KOMUNIKACE MEZI RODIÈEM A DÍTÌTEM ISBN

PhDr. Ilona Špaòhelová KOMUNIKACE MEZI RODIÈEM A DÍTÌTEM ISBN PhDr. Ilona Špaòhelová KOMUNIKACE MEZI RODIÈEM A DÍTÌTEM Vydala Grada Publishing, a.s. U Prùhonu 22, 170 00 Praha 7 tel.: +420 220 386 401, fax: +420 220 386 400 www.grada.cz jako svou 3691. publikaci

Více

ÈESKÝ SVAZ KARATE MÌSTO HRADEC KRÁLOVÉ KARATE SPARTAK HK

ÈESKÝ SVAZ KARATE MÌSTO HRADEC KRÁLOVÉ KARATE SPARTAK HK KONGRESOVÉ CENTRUM ALDIS HRADEC KRÁLOVÉ 24.-25. DUBNA 2010 ÈESKÝ SVAZ KARATE MÌSTO HRADEC KRÁLOVÉ KARATE SPARTAK HK 24.4. (sobota) - dorost, junioøi, senioøi, masters 25.4. (nedìle) - mladší žactvo, starší

Více

Úøad prùmyslového vlastnictví. s e ž á d o s t í o z á p i s d o r e j s ø í k u. Údaje o ochranné známce - oznaète køížkem

Úøad prùmyslového vlastnictví. s e ž á d o s t í o z á p i s d o r e j s ø í k u. Údaje o ochranné známce - oznaète køížkem Úøad prùmyslového vlastnictví Antonína Èermáka 2a, 160 68 Praha 6 : (02) 203 83 111, 24 31 15 55 : (02) 24 32 47 18 PØIHLÁŠKA OCHRANNÉ ZNÁMKY s e ž á d o s t í o z á p i s d o r e j s ø í k u è. jednací,

Více

ZASTÁVKA NÁDRAŽÍ NEMOCNICE BANKA KINO RESTAURACE OBCHOD HOTEL POŠTA LETIŠTĚ PARK ŠKOLA

ZASTÁVKA NÁDRAŽÍ NEMOCNICE BANKA KINO RESTAURACE OBCHOD HOTEL POŠTA LETIŠTĚ PARK ŠKOLA BANKA HOTEL POŠTA NEMOCNICE OBCHOD ŠKOLA NÁDRAŽÍ ZASTÁVKA RESTAURACE KINO PARK LETIŠTĚ KDE? V / VE / NA ŠKOLA, POŠTA...ŠKOLE, POŠTĚ NEMOCNICE, OBCHOD KINO NÁDRAŽÍ LETIŠTĚ...NEMOCNICI, LETIŠTI...OBCHODĚ...KINĚ...NÁDRAŽÍ

Více

R A N Ž Á D A. Obèasník Domu dìtí a mládeže SPIRÁLA; Praha 8 - Kobylisy, Bohnice V Í T Á M E V Á S P O P R Á Z D N I N Á C H

R A N Ž Á D A. Obèasník Domu dìtí a mládeže SPIRÁLA; Praha 8 - Kobylisy, Bohnice V Í T Á M E V Á S P O P R Á Z D N I N Á C H R A N Ž Á D A Obèasník Domu dìtí a mládeže SPIRÁLA; Praha 8 - Kobylisy, Bohnice roèník 8, èíslo 1 vyšlo: záøí 2013 V Í T Á M E V Á S P O P R Á Z D N I N Á C H Vítejte v novém školním roce 2013/2014, vítejte

Více

Výchova k občanství v 6. ročníku aneb Hra na město

Výchova k občanství v 6. ročníku aneb Hra na město Výchova k občanství v 6. ročníku aneb Hra na město Každý z nás se musí mnohokrát vydat ve svém životě na úřad za úředníky např. vyřídit si cestovní pas, občanský průkaz, řidičský průkaz, stavební povolení,

Více

Informace pro rodiče Indiánský letní tábor Nýdek - Hluchová

Informace pro rodiče Indiánský letní tábor Nýdek - Hluchová Informace pro rodiče Indiánský letní tábor Nýdek - Hluchová hl. vedoucí tábora: Jana Hrubcová e-mail:estetika@ddmtrinec.cz tel. číslo: 607 402 150 tel. číslo na tábor: 558 356 222 Přihlášení na tábor probíhá

Více

Interní nepravidelník sdr užení. OBSAH. Tradiční předvánoční koulovačkový hodokvas. Těch dobrůtek. To je vzpomínka!

Interní nepravidelník sdr užení. OBSAH. Tradiční předvánoční koulovačkový hodokvas. Těch dobrůtek. To je vzpomínka! Šprdzpravodajč.63 Internínepravidelníksdr užení. Vycházíjednouzauherskýměsícnebojinak Zedne10.2.2005 Sdruženídětíamládežepro volnýčas,příroduarecesi OBSAH PozvánkanaLyžovačku2005 Lyže prkna běžky,lepšínežjítpěšky!...2

Více

ZÁKLADNÍ NEUROCHIRURGICKÉ PØÍSTUPY

ZÁKLADNÍ NEUROCHIRURGICKÉ PØÍSTUPY poøádá pod záštitou Èeské neurochirurgické spoleènosti, Èeské lékaøské komory a ve spolupráci s Univerzitním centrem chirurgické anatomie kurz ZÁKLADNÍ NEUROCHIRURGICKÉ PØÍSTUPY Místo konání: Anatomický

Více

CO JEŠTÌ NEVÍŠ O BLATNÉ? v rámci kampanì S OÈIMA NAVRCH HLAVY

CO JEŠTÌ NEVÍŠ O BLATNÉ? v rámci kampanì S OÈIMA NAVRCH HLAVY CO JEŠTÌ NEVÍŠ O BLATNÉ? v rámci kampanì S OÈIMA NAVRCH HLAVY Ahoj mladý odvážlivèe. Já jsem divoké prasátko Karel a tohle je mùj kamarád lev Pepa. Místní lidé nás oba zvolili do znaku mìsta. Jsme moc

Více

CZECH KARATE FEDERATION & CITY OF HRADEC KRÁLOVÉ. 23-24 DUBNA 2011 www.karaterec.com CONGRESS CZECH

CZECH KARATE FEDERATION & CITY OF HRADEC KRÁLOVÉ. 23-24 DUBNA 2011 www.karaterec.com CONGRESS CZECH CZECH KARATE FEDERATION & CITY OF HRADEC KRÁLOVÉ PRESENT: 23-24 DUBNA 2011 www.karaterec.com KARATE IN CONGRESS CENTRE ALDIS HRADEC KRÁLOVÉ CZECH REPUBLIC Ing. Jiøí Boèek / President Èeského svazu karate

Více

Podívejte se na Měsíc, vypadá jako písmenko D, zavolal Lukáš.

Podívejte se na Měsíc, vypadá jako písmenko D, zavolal Lukáš. Měsíc Do kluků jídlo doslova padalo. Jednak měli hlad jako vlci, ale také se už nemohli dočkat, až začnou pozorovat. Sotva dojedli poslední sousto, poprosili tatínka, aby jim dalekohled vynesl na zahradu.

Více

Občasník žáků Speciální základní školy Litomyšl

Občasník žáků Speciální základní školy Litomyšl PECKA Občasník žáků Speciální základní školy Litomyšl Květen 2018, ročník 9, číslo 3 Na tvorbě časopisu se podíleli: žáci II. stupně a jejich učitelé. Redakčně upravil Pavel P. 1 Líbil se mi Karlův most.

Více

TOM A JEHO VELKÉ DOBRODRUŽSTVÍ

TOM A JEHO VELKÉ DOBRODRUŽSTVÍ TOM A JEHO VELKÉ DOBRODRUŽSTVÍ Ètrnáct pøíbìhù pro malé a velké Vypráví: Ursula Marcová Ilustroval: German Frank Pøíbìh první Když se Tom probudil, nevìøil svým oèím. Bylo to jako ve snu. Ležel na mìkké

Více

Přes Překážky ke hvězdám

Přes Překážky ke hvězdám Přes Překážky ke hvězdám Milí čtenáři, malí i vy velcí, máte v rukou první číslo nového časopisu. Sluší se, aby se Vám dostalo vysvětlení, proč vznikl. S novým školním rokem jsme se v naší jičíněveské

Více

Jak Ježíšek naděloval radost také v tištěné verzi

Jak Ježíšek naděloval radost také v tištěné verzi Jak Ježíšek naděloval radost také v tištěné verzi Objednat můžete na www.fragment.cz František Ber Jak Ježíšek naděloval radost e-kniha Copyright Fragment, 2014 Všechna práva vyhrazena. Žádná část této

Více

Korpus fikčních narativů

Korpus fikčních narativů 1 Korpus fikčních narativů prózy z 20. let Dvojí domov (1926) Vigilie (1928) Zeměžluč oddíl (1931) Letnice (1932) prózy z 30. let Děravý plášť (1934) Hranice stínu (1935) Modrá a zlatá (1938) Tvář pod

Více

Obèanské sdružení I MY (Spoleènost pøátel Rolnièky pro podporu lidí s postižením)

Obèanské sdružení I MY (Spoleènost pøátel Rolnièky pro podporu lidí s postižením) Obèanské sdružení I MY (Spoleènost pøátel Rolnièky pro podporu lidí s postižením) vzniklo v Sobìslavi v bøeznu 2000. Cílem sdružení je pomáhat prosazovat zájmy dìtí i dospìlých s postižením a jejich rodin,

Více

Zájezd jižní Anglie

Zájezd jižní Anglie Zájezd jižní Anglie 13. 18. 5. 2019 Když mi byla nabídnuta možnost zorganizovat na naší škole výlet do Anglie, okamžitě jsem souhlasila. Věděla jsem, že máme ve škole spoustu žáků, které baví angličtina,

Více

R A N Ž Á D A. Hudba dunìla na letošním KobylaFestu. Obèasník Domu dìtí a mládeže SPIRÁLA; Praha 8 - Kobylisy, Bohnice

R A N Ž Á D A. Hudba dunìla na letošním KobylaFestu. Obèasník Domu dìtí a mládeže SPIRÁLA; Praha 8 - Kobylisy, Bohnice R A N Ž Á D A Obèasník Domu dìtí a mládeže SPIRÁLA; Praha 8 - Kobylisy, Bohnice vyšlo: prosinec 2014 roèník 9, èíslo 4 CO SE DÌLO ZAJÍMAVÉHO Hudba dunìla na letošním KobylaFestu Na 4. roèník festivalu

Více

VEDOUCÍ TÁBORA: Magdaléna Soukupová 777 031 830 mag.soukupova@centrum.cz Miroslav Horák 603 972 299 horak21@tiscali.cz

VEDOUCÍ TÁBORA: Magdaléna Soukupová 777 031 830 mag.soukupova@centrum.cz Miroslav Horák 603 972 299 horak21@tiscali.cz Informace o jachtaøském soustøedìní mládeže 2011 TERMÍN: 8. - 17. èervence 2011 MÍSTO KONÁNÍ: areál YC TJ Lokomotiva Plzeò ADRESA: Plzeò, U Velkého rybníka E980 (GPS - 49 46'18.12"N; 13 23'46.4"E) VEDOUCÍ

Více

Jihlavská astronomická společnost

Jihlavská astronomická společnost Pokyny pro účastníky Letního astronomického soustředění LASO 2010 Hájenka Černé lesy, Brtnice na Jihlavsku, 21. až 30. července 2010 Vážení rodiče a účastníci, na základě Vámi zaslané přihlášky Vám prostřednictvím

Více

Veľký bok: nejvýše položené letiště na Slovensku?

Veľký bok: nejvýše položené letiště na Slovensku? Stránka č. 1 z 5 Veľký bok: nejvýše položené letiště na Slovensku? 20. srpna 2008 6:00 Výstup na Veľký bok (1 727 m) v Nízkých Tatrách je fyzicky, časově i orientačně náročný. Pokud sem však zamíříte,

Více

Havran, občasník 137. oddílu skautů

Havran, občasník 137. oddílu skautů Strana 1 Úvodník Milí Skautíci, přinášíme vám nové číslo vašeho-našeho oddílového časopisu Havran. Doufáme, že se vám časopis bude co? no přece líbit. Tak se pohodlně usaďte a v pohodlí prostředí, ve kterém

Více

TeGe. 1.číslo Říjen 2012. Deváťáci na Lysé hoře. Maškarák na škole v přírodě

TeGe. 1.číslo Říjen 2012. Deváťáci na Lysé hoře. Maškarák na škole v přírodě Deváťáci na Lysé hoře TeGe Maškarák na škole v přírodě 1.číslo Říjen 2012 16 Ahoj kluci a holky, letos spadá příprava časopisu TEGEMÁK žákovskému parlamentu na rozdíl od předchozích let, kdy byl vydáván

Více

Šprdzpravodaj. speciálek. Obsah. Interní nepravidelník sdružení Vychází jednou za uherský mìsíc. volný èas, pøírodu a recesi. Vtipy 8 Perlièky 10

Šprdzpravodaj. speciálek. Obsah. Interní nepravidelník sdružení Vychází jednou za uherský mìsíc. volný èas, pøírodu a recesi. Vtipy 8 Perlièky 10 Šprdzpravodaj Sdružení dìtí a mládeže pro volný èas, pøírodu a recesi Interní nepravidelník sdružení Vychází jednou za uherský mìsíc Èíslo 34 ze dne 1. 1. 1999 Obsah 1 Zážitky z Koulovaèky 98 2 Národní

Více

1. Jméno. jméno. příjmení. mapa. Jaroslav. stůl. Antonín. moře. Vladimír. Jan. vana. sprcha. Blanka. Trénink funkcionální komunikace I.

1. Jméno. jméno. příjmení. mapa. Jaroslav. stůl. Antonín. moře. Vladimír. Jan. vana. sprcha. Blanka. Trénink funkcionální komunikace I. 1. Jméno 1 Václav Procházka jméno příjmení 1. VYBERTE JENOM JMÉNA. mapa Antonín moře Jan sprcha Jaroslav stůl Vladimír vana Blanka 1 2. JAK SE JMENUJE AUTOR TOHOTO TEXTU. Dobrý den, jmenuji se Robert Kouba,

Více

Přijeli jsme na tábor asi v 17 hodin a Upírovo strejda s Upírem a Žralokem už tam byli a sekali trávu sekačkou, co byla Upírovo strejdy, protože tu

Přijeli jsme na tábor asi v 17 hodin a Upírovo strejda s Upírem a Žralokem už tam byli a sekali trávu sekačkou, co byla Upírovo strejdy, protože tu Přijeli jsme na tábor asi v 17 hodin a Upírovo strejda s Upírem a Žralokem už tam byli a sekali trávu sekačkou, co byla Upírovo strejdy, protože tu sekačku, co měl vždycky Jarda půjčenou přes Peprníka

Více

IX. LETNÍ EXPEDICE KMENE VLKÙ

IX. LETNÍ EXPEDICE KMENE VLKÙ 65 1998 Øíjen IX. LETNÍ EXPEDICE KMENE VLKÙ 25. 7. - 9. 8. 1998 Již nìkolikátý rok míval náš kmen tábor v údolí Višòového potoka. Zmìna je život, øekli jsme si a postavili tábor opìt na stejném místì.

Více

Konference sekce fyziky, elektroniky a výpoèetní techniky Èeské spoleènosti nukleární medicíny ÈLS JEP

Konference sekce fyziky, elektroniky a výpoèetní techniky Èeské spoleènosti nukleární medicíny ÈLS JEP Konference sekce fyziky, elektroniky a výpoèetní techniky Èeské spoleènosti nukleární medicíny ÈLS JEP Havlíèkùv Brod, Hotel Slunce 28. 30. duben 2010 Foto: Ing. Vladimír Kunc poøádaná Èeskou spoleèností

Více

(KMD Litovel) A tahle se mi líbila snad nejvíce ze všech. A tak ji máte celou!

(KMD Litovel) A tahle se mi líbila snad nejvíce ze všech. A tak ji máte celou! duben 2006 ÚVODNÍK Oldrùv zdar! Je tu mé druhé obèas! Nìkteøí dosílají ještì øešení prvních úkolù no proè ne? Dìkuji za dopisy (Vìdátorùm ze Stráže, Hrošíkùm z Vranovic, Koumákùm ze Slavkova, dìtem z Oleksovic,

Více

Motto: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život

Motto: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE Leden 2012 Motto: Učíme se pro život Obsah : Beseda s policií.........1 Sportovní dopoledne..........2 INFO ze ZŠ a MŠ v nemocnici..3-4

Více

Copyright 1996, 2003 SAMUEL, Biblická práce pro děti ISBN 80-239-0735-2

Copyright 1996, 2003 SAMUEL, Biblická práce pro děti ISBN 80-239-0735-2 první kapitola Nejúrodnìjší misijní pole svìta 0 Nejúrodnìjší misijní pole svìta není na nìjakém zvláštním místì. Není to nìjaká urèitá zemì. Je to urèitý druh lidí jsou to dìti! Žádná skupina lidí není

Více

Podìkování všem nadšencùm z klubu kardiakù a Nordic Walking Clubu Olomouc.

Podìkování všem nadšencùm z klubu kardiakù a Nordic Walking Clubu Olomouc. Podìkování všem nadšencùm z klubu kardiakù a Nordic Walking Clubu Olomouc. Knihu autorky vìnují svému sportovnímu vzoru doc. MUDr. Pavlu Stejskalovi, CSc. Kniha vyšla díky laskavé podpoøe firmy NADAÈNÍ

Více

Cestovatelský blog - Amsterdam 2017

Cestovatelský blog - Amsterdam 2017 Cestovatelský blog - Amsterdam 2017 Autoři: Jan Cýrus, Jan Wollmann, Anna Kovbuz, Adam Pospíšil, Oliver Vydra V dubnu tohoto roku jsme se školou navštívili Holandsko. Poslední den našeho pobytu v této

Více

Krátké texty pro ètenáøe

Krátké texty pro ètenáøe 2.-5. roè. 3 Krátké texty pro ètenáøe OSV VDO EGS MKV ENV MED Využití: Krátké pøíbìhy usnadòují zlepšení ètení s porozumìním a umožòují dìtem lepší orientaci v textu. Pracovní listy lze využít také pro

Více

www.fit-ostrava.cz Základní informace o klientovi Osobní zdravotní anamnéza Osobní zdravotní anamnéza v rodinì (rodièe, prarodièe, sourozenci)

www.fit-ostrava.cz Základní informace o klientovi Osobní zdravotní anamnéza Osobní zdravotní anamnéza v rodinì (rodièe, prarodièe, sourozenci) 1 Základní informace o klientovi Jméno:... Vìk:... Tìlesná výška:... cm Tìlesná hmotnost:... kg Tel.: 608 85 01 72 8 Olbramice Osobní zdravotní anamnéza Choroby :... Operace a úrazy:... Užívané léky:...

Více

Termín: 11. 15.7. Informace pro rodiče. Příměstský tábor Putování mladého badatele. Hlavní vedoucí tábora: Věra Mrkvová

Termín: 11. 15.7. Informace pro rodiče. Příměstský tábor Putování mladého badatele. Hlavní vedoucí tábora: Věra Mrkvová Informace pro rodiče Příměstský tábor Putování mladého badatele Termín: 11. 15.7. Hlavní vedoucí tábora: Věra Mrkvová e-mail: : krouzky@ddmtrinec.cz tel. číslo: 558989014 Věk dětí: 6-13 let Scházení dětí

Více

BELLE PRESTIGE. - podpora prodeje - reklamní kampaò na klíè (návrh, casting, výroba, realizace), - promotion, - distribuce, - hostesky, - openingy,

BELLE PRESTIGE. - podpora prodeje - reklamní kampaò na klíè (návrh, casting, výroba, realizace), - promotion, - distribuce, - hostesky, - openingy, BELLE PRESTIGE 2009 BELLE PRESTIGE Karlovarská modelingová a hostesingová agentura Belle Prestige zastupuje modelky, fotomodelky, hostesky, dìti, modely a promotéry nejen pro Karlovarský kraj. Vedle toho

Více

ÚÈAST ZDARMA. v praxi REKONSTRUKCE A SANACE V PRAXI. www.rasvp.cz PRAKTICKÉ ZKUŠENOSTI S ØEŠENÍM PROBLÉMÙ PØI REKONSTRUKCÍCH A VÝSTAVBÌ BUDOV

ÚÈAST ZDARMA. v praxi REKONSTRUKCE A SANACE V PRAXI. www.rasvp.cz PRAKTICKÉ ZKUŠENOSTI S ØEŠENÍM PROBLÉMÙ PØI REKONSTRUKCÍCH A VÝSTAVBÌ BUDOV a sanace v praxi PRAKTICKÉ ZKUŠENOSTI S ØEŠENÍM PROBLÉMÙ PØI REKONSTRUKCÍCH A VÝSTAVBÌ BUDOV ÚÈAST ZDARMA REKONSTRUKCE A SANACE V PRAXI 21. 2. HRADEC KRÁLOVÉ 28. 2. OSTRAVA 12. 3. BRNO 19. 3. PRAHA PØEDEVŠÍM

Více

Přihláška na letní tábor DDM Vimperk

Přihláška na letní tábor DDM Vimperk Přihláška na letní tábor DDM Vimperk Název tábora:.. Termín:. Jméno a příjmení.... Škola. třída. narozen zdravotní pojišťovna. Adresa bydliště.. Telefon..e-mail. Otec dítěte jméno a příjmení, zaměstnání.

Více

Ukazka knihy z internetoveho knihkupectvi www.kosmas.cz

Ukazka knihy z internetoveho knihkupectvi www.kosmas.cz Ukazka knihy z internetoveho knihkupectvi www.kosmas.cz Prof. PhDr. Jaro Køivohlavý, CSc. Jaroslava Peèenková DUŠEVNÍ HYGIENA ZDRAVOTNÍ SESTRY Knihu odbornì posoudila a pøipomínkovala PhDr. Alena Mellanová,

Více

Ètvrtletník obce Dlouhoòovice. CENA 6 Kè è. 57 1/2013

Ètvrtletník obce Dlouhoòovice. CENA 6 Kè è. 57 1/2013 DLO HOÒOVICKÝ Ètvrtletník obce Dlouhoòovice OBÈASNÍK CENA 6 Kè è. 57 1/2013 DLOUHOÒOVICKÝ OBÈASNÍK (2 Hasièský ples 19. 1. 2013 probìhl Hasièský ples. Na letošní ples pøišlo trochu ménì návštìvníkù než

Více

Martina Bábíčková, Ph.D. 23.03.2014

Martina Bábíčková, Ph.D. 23.03.2014 Jméno Martina Bábíčková, Ph.D. Datum 23.03.2014 Ročník 7. Vzdělávací oblast Informační a komunikační technologie Vzdělávací obor Informatika Tematický okruh Textový editor Téma klíčová slova Novinová strana

Více

VŠEZNÁLKOVY NOVINY č. 1 Třídy 5.B MILÉ DĚTI, po krásných prázdninách jsou tady zase vaše noviny. Vítáme všechny prvňáčky a doufáme, že se vám naše noviny budou líbit. Můžete se těšit na básničku, křížovku,

Více

Zápis z I. shromáždìní Spoleèenství vlastníkù jednotek (dále

Zápis z I. shromáždìní Spoleèenství vlastníkù jednotek (dále Zápis z I. shromáždìní Spoleèenství vlastníkù jednotek (dále jen SVJ ) Datum konání: dne 10.9.2009 od 18:00 Místo konání: v základní škole T.G.Masaryka na Ortenovì námìstí 34 v Praze 7 Zapsal: Helena Rundová

Více

R A N Ž Á D A C O S E D Ì L O Z A J Í M A V É H O. Vypravili jsme se na ruzyòské letištì. Dovedou Múzy studovat? Vytváøeli jsme brože a šperky

R A N Ž Á D A C O S E D Ì L O Z A J Í M A V É H O. Vypravili jsme se na ruzyòské letištì. Dovedou Múzy studovat? Vytváøeli jsme brože a šperky R A N Ž Á D A Obèasník Domu dìtí a mládeže SPIRÁLA; Praha 8 - Kobylisy, Bohnice roèník 5, èíslo 6 vyšlo: únor 2011 C O S E D Ì L O Z A J Í M A V É H O Vypravili jsme se na ruzyòské letištì V prùbìhu ledna

Více

PDF created with pdffactory Pro trial version www.pdffactory.com

PDF created with pdffactory Pro trial version www.pdffactory.com Ke konci roku jsme vyrazili na dva projektové dny. Ten první se vztahoval k výuce dějepisu. Učili jsme se totiž o pravěku, tak jsme vyrazili do Prahy do Národního muzea, kde probíhala výstava právě k pravěku.

Více

Informace o 1. sportovně turistickém kurzu DS. Termín - pátek středa 22. května 2019.

Informace o 1. sportovně turistickém kurzu DS. Termín - pátek středa 22. května 2019. Informace o 1. sportovně turistickém kurzu DS. Termín - pátek 17. - středa 22. května 2019. Místo konání: Berounka + Višňová u Křivoklátu. Účastníci: Studentky DS oboru vzdělání Předškolní a mimoškolní

Více

1 (AT) Heidenreichstein - Litschau 13,1 km

1 (AT) Heidenreichstein - Litschau 13,1 km 1 (AT) Heidenreichstein - Litschau 13,1 km 12 Itinerář Informace celk. dist. místo 0,0 0,0 Heidenreichstein, Tagesstätte Zuversicht 0,1 0,1 Heidenreichstein, Güterweg Altmanns 1,4 1,3 Altmanns, Altmannser

Více

Zpravodaj Základní školy speciální DČCE a Střediska Světlo ve Vrchlabí Září 2012

Zpravodaj Základní školy speciální DČCE a Střediska Světlo ve Vrchlabí Září 2012 Zpravodaj Základní školy speciální DČCE a Střediska Světlo ve Vrchlabí Září 2012 Slavnostní zahájení 3.9. Jičín město pohádky Růžovo-oranžový den Krakonošův trojboj 13.9. Jičín - město pohádky Na tento

Více

NÁPAD +1. Týmu se povedlo odhalit princip šifry, to je nejdůležitější krok k úspěchu. ZKUS CAESAROVU ŠIFRU +1

NÁPAD +1. Týmu se povedlo odhalit princip šifry, to je nejdůležitější krok k úspěchu. ZKUS CAESAROVU ŠIFRU +1 GENIÁLNÍ MYŠLENKA Tvůj tým má naštěstí geniálního člena, který si všiml důležité drobnosti v zadání a vymyslel správný postup. NÁPAD Týmu se povedlo odhalit princip šifry, to je nejdůležitější krok k úspěchu.

Více

My tři králové jdeme k vám, štěstí, zdraví, vinšujem vám. Štěstí, zdraví, dlouhá léta, Kdo to může jít 6. ledna večer

My tři králové jdeme k vám, štěstí, zdraví, vinšujem vám. Štěstí, zdraví, dlouhá léta, Kdo to může jít 6. ledna večer My tři králové jdeme k vám, štěstí, zdraví, vinšujem vám. Štěstí, zdraví, dlouhá léta, Kdo to může jít 6. ledna večer Ahoj, holky a kluci, ano, je to tak, v letošním roce slavím své desáté narozeniny.

Více

5.1 Øízení o žádostech týkajících se mezinárodních ochranných známek pøihlašovatelù z Èeské republiky

5.1 Øízení o žádostech týkajících se mezinárodních ochranných známek pøihlašovatelù z Èeské republiky 30 5.1 Øízení o žádostech týkajících se mezinárodních ochranných známek pøihlašovatelù z Èeské republiky Prùzkumový pracovník vyøizuje žádosti o mezinárodní zápis ochranných známek pøihlašovatelù, pro

Více

Všeobecná ustanovení:

Všeobecná ustanovení: Všeobecná ustanovení: Základní informace: Závod kombinovaných dvojic ve vodním záchranném sportu mládeže Poøadatel: VZS ÈÈK Praha 15 Datum konání: Sobota 5.listopadu 2011 Místo konání: Krytý bazén (25m)

Více

Bednáøský Dobble. Byl inspirován hrou Dobble od autorù: Denis Blanchot Guillaume Gille-Naves Igor Polouchine

Bednáøský Dobble. Byl inspirován hrou Dobble od autorù: Denis Blanchot Guillaume Gille-Naves Igor Polouchine Bednáøský Dobble Bednáøský Dobble posloužil jako artefakt, provázející celou Bednu 2013. Na jeho vlastnostech bylo postaveno 6 šifer a tìžilo z nìj ještì nìkolik dalších vèetnì cílové aktivity. Byl inspirován

Více

Cesta pojistné smlouvy

Cesta pojistné smlouvy Cesta pojistné smlouvy 1 Proc je dulezité mít zivotní a úrazové pojištení? Životní a úrazové pojištìní pomáhají Vám a Vašim blízkým zmírnit nepøíjemné finanèní dùsledky nahodilých životních událostí, jako

Více

Telefonní budka. Varovný telefonát

Telefonní budka. Varovný telefonát MEZI NEBEM A ZEMÍ Mezi nebem a zemí Telefonní budka Tohle se prý stalo nedávno, někde na Kladně. Jednu mladou dívku právě proti její vůli opustil přítel a k tomu se přidaly jak problémy ve škole, tak

Více

Přechod Calanques aneb Milešovka po Provensálsku ( )

Přechod Calanques aneb Milešovka po Provensálsku ( ) Přechod Calanques aneb Milešovka po Provensálsku (3-4.10.2009) Dva roky jsme již vynechali známý ústecký memoriál Hany Vocáskové - noční pochod na Milešovku a tak jsme se rozhodli, že si částečně noční

Více

Víš, jak se správnì chovat?

Víš, jak se správnì chovat? no a Jmé pøíjm ení : Tøída : ZŠ : Chceme, aby mìsta v našem kraji byla èistá a bezpeèná. Každý z nás k tomu mùže nemalým dílem pøispìt. Víš, jak se správnì chovat? Odpovìï na tuto otázku získáš, když si

Více

Mgr. Tereza Beníšková KDYŽ DÍTÌ LŽE

Mgr. Tereza Beníšková KDYŽ DÍTÌ LŽE Mgr. Tereza Beníšková KDYŽ DÍTÌ LŽE Vydala Grada Publishing, a.s. U Prùhonu 22, 170 00 Praha 7 tel.: +420 220 386 401, fax: +420 220 386 400 www.grada.cz jako svou 3855. publikaci Odpovìdná redaktorka

Více

Ukazka knihy z internetoveho knihkupectvi

Ukazka knihy z internetoveho knihkupectvi Ukazka knihy z internetoveho knihkupectvi www.kosmas.cz Mgr. Tereza Beníšková KDYŽ DÍTÌ LŽE Vydala Grada Publishing, a.s. U Prùhonu 22, 170 00 Praha 7 tel.: +420 220 386 401, fax: +420 220 386 400 www.grada.cz

Více

Někde je přes vodu i můstek, ale to je nuda.

Někde je přes vodu i můstek, ale to je nuda. Ahoj kamarádi, Zvu vás všechny srdečně na tradiční cyklovýlet z Prahy do Příbrami. Máme tentokrát jubileum, je to již 10. ročník a o to více se na vás těším. Letos pojedeme trasou, která bude téměř kopírovat

Více

ŠKOLICÍ STŘEDISKO NÁCHOD

ŠKOLICÍ STŘEDISKO NÁCHOD ŠKOLICÍ STŘEDISKO NÁCHOD zpráva o činnosti v roce 2013 Duha Školicí středisko Náchod je organizace, která pořádá vzdělávací programy především pro instruktory, vedoucí, lektory, ale i mládež a dospělé

Více

GENvia, s.r.o. ZÁKLADNÍ VYUÈENA STØEDNÍ S MATURITOU VOŠ

GENvia, s.r.o. ZÁKLADNÍ VYUÈENA STØEDNÍ S MATURITOU VOŠ DOTAZNÍK KE GENETICKÉMU VYŠETØENÍ (pro ženy) ŽENA OSOBNÍ DATA KLIENTKY PØÍJMENÍ DATUM NAROZENÍ RODNÉ ÈÍSLO TELEFON (MOBIL) ADRESA UKONÈENÉ ŠKOLNÍ VZDÌLÁNÍ ZAMÌSTNÁNÍ NÁRODNOST DATUM SÒATKU JMÉNO MÍSTO

Více

Úvodní slovo pøedsedy

Úvodní slovo pøedsedy Výroèní zpráva Obèanské sdružení K srdci klíè Úvodní slovo pøedsedy Vážení pøátelé, kolegové, ètenáøi této výroèní zprávy Dokument, který právì držíte v rukou, popisuje události, které ovlivnily èinnost

Více

Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz

Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz U k á z k a k n i h y z i n t e r n e t o v é h o k n i h k u p e c t v í w w w. k o s m a s. c z, U I D : K O S 1 8 1 1 6 5 U k á z k a k n i h

Více

Sam si o tom chtěl promluvit. Meredith nechtěla. Sam

Sam si o tom chtěl promluvit. Meredith nechtěla. Sam FAJN TROCHU OČISTNÉ ANO Sam si o tom chtěl promluvit. Meredith nechtěla. Sam se chtěl zamyslet nad možnými důsledky. Ve světle její reakce považoval za nutné to probrat detailněji. Nekaz to kouzlo, požádala

Více

Poslední informace k 1. sportovně turistickému kurzu DS

Poslední informace k 1. sportovně turistickému kurzu DS Poslední informace k 1. sportovně turistickému kurzu DS Termín - pátek 18. - středa 23. května 2018. Místo konání: Berounka + Višňová u Křivoklátu. Účastníci: Žákyně DS oboru vzdělání Předškolní a mimoškolní

Více

Máte rádi sport? Adrenalin zábavu? Jedinečný adrenalinový zážitek v Českosaském Švýcarsku!

Máte rádi sport? Adrenalin zábavu? Jedinečný adrenalinový zážitek v Českosaském Švýcarsku! Máte rádi sport? Adrenalin zábavu? Jedinečný adrenalinový zážitek v Českosaském Švýcarsku! www.sport-jedlova.cz fb: Sportovní areál Jedlová tel.: 722 233 322, e-mail: simona@sport-jedlova.cz, bara@sport-jedlova.cz

Více

ÚKOLY PRO ŠKOLÁKY S KAMARÁDY STRAŠIDLÁKY Jitka Andrýsková, Miroslav Růžek

ÚKOLY PRO ŠKOLÁKY S KAMARÁDY STRAŠIDLÁKY Jitka Andrýsková, Miroslav Růžek ÚKOLY PRO ŠKOLÁKY S KAMARÁDY STRAŠIDLÁKY Jitka Andrýsková, Miroslav Růžek Obálka: Miroslav Růžek Námět: Andrea Brázdová Vnitřní úprava a sazba: Andrea Brázdová, Karel Hána Jazyková korektura: Eva Hánová

Více

INSTRUKCE PRO BEZPROBLÉMOVÝ PRÙBÌH TESTOVÁNÍ 14. AŽ 21./29. KVÌTNA 2015 ÈJ MA OSP

INSTRUKCE PRO BEZPROBLÉMOVÝ PRÙBÌH TESTOVÁNÍ 14. AŽ 21./29. KVÌTNA 2015 ÈJ MA OSP INSTRUKCE PRO BEZPROBLÉMOVÝ PRÙBÌH TESTOVÁNÍ 14. AŽ 21./29. KVÌTNA 2015 ÈJ MA OSP Do aplikace ScioDat mùžete vstoupit po zadání pøihlašovacích údajù na stránce: http://testovani.scio.cz Pøihlašovací údaje

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2009/2010 číslo: 20

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2009/2010 číslo: 20 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2009/2010 číslo: 20 Obsah: Slovo ředitele školy,projektový den, divadelní představení, Podzimní radovánky, výlet do Prahy, vyhodnocení

Více

MONITOR Listopad 2015

MONITOR Listopad 2015 MONITOR Listopad 2015 Pravidelný měsíčník českobudějovického Outdoor clubu Hanace Říjen je úspěšně za námi a nám nezbývá nic jiného, než se vrhnout do dalšího měsíce. V říjnu jsme si vyzkoušeli, jaké to

Více

R A N Ž Á D A. Obèasník Domu dìtí a mládeže Praha 8 - Kobylisy, Bohnice CO JE U NÁS NOVÉHO. Altánek, høištì a veranda

R A N Ž Á D A. Obèasník Domu dìtí a mládeže Praha 8 - Kobylisy, Bohnice CO JE U NÁS NOVÉHO. Altánek, høištì a veranda R A N Ž Á D A Obèasník Domu dìtí a mládeže Praha 8 - Kobylisy, Bohnice vyšlo: kvìten 2010 roèník 4, èíslo 12 CO JE U NÁS NOVÉHO Altánek, høištì a veranda Na zahradì v Pøemyšlenské ulici mohou dìti využívat

Více

KARTOGRAFICKÁ A TOPOGRAFICKÁ TERÉNNÍ PRAXE MORAVEC 6. 9. května 2013

KARTOGRAFICKÁ A TOPOGRAFICKÁ TERÉNNÍ PRAXE MORAVEC 6. 9. května 2013 KARTOGRAFICKÁ A TOPOGRAFICKÁ TERÉNNÍ PRAXE MORAVEC 6. 9. května 2013 Cíle praxe: prohloubit si znalosti z historické kartografie seznámit se s různými přístupy a metodami kartografické tvorby naučit se

Více

Informace o 1. sportovně turistickém kurzu DS. Termín - pátek 15. - středa 20. května 2015.

Informace o 1. sportovně turistickém kurzu DS. Termín - pátek 15. - středa 20. května 2015. Informace o 1. sportovně turistickém kurzu DS. Termín - pátek 15. - středa 20. května 2015. Místo konání: Berounka + Višňová u Křivoklátu. Účastníci: Studentky DS oboru vzdělání Předškolní a mimoškolní

Více

R A N Ž Á D A. Pøiletìla Bílá Vrána 2010. Obèasník Domu dìtí a mládeže Praha 8 - Kobylisy, Bohnice

R A N Ž Á D A. Pøiletìla Bílá Vrána 2010. Obèasník Domu dìtí a mládeže Praha 8 - Kobylisy, Bohnice R A N Ž Á D A Obèasník Domu dìtí a mládeže Praha 8 - Kobylisy, Bohnice vyšlo: duben 2010 roèník 4, èíslo 11 CO SE DÌLO ZAJÍMAVÉHO Pøiletìla Bílá Vrána 2010 O již tradièní zimní pobyt na horách pro lyžaøe

Více

Trutnodráček březen 2015

Trutnodráček březen 2015 Trutnodráček březen 2015 MÍŠA OSLAVIL JEDENÁCTÉ NAROZENINY Jedenácté narozeniny jsme oslavili dortem, písničkou a milými dárečky. Přejeme Míšovi vše nejlepší do života, především pak stálou vnitřní radost.

Více

CO SE UDÁLO VÝPRAVA 17.3.2012- ŘÍČANY- LOM SIMSONE A OKOLÍ

CO SE UDÁLO VÝPRAVA 17.3.2012- ŘÍČANY- LOM SIMSONE A OKOLÍ CO SE UDÁLO VÝPRAVA 17.3.2012- ŘÍČANY- LOM SIMSONE A OKOLÍ Výprava se konala v sobotu 17. března a byla opět něčím jedinečná. Kromě nadprůměrných teplot, které nás provázely celý den, jsme měli na výpravě

Více

Polské Krkonoše

Polské Krkonoše Diderot: Volný čas tvoří nejdůležitější část našeho života. Polské Krkonoše 15.11.2010 Szklarská Poroba Jakuszyce Orle Před několika týdny bylo s přispěním EU obnoveno vlakové spojení mezi Harrachovem

Více

Samuel van Tongel. Nevinnosti I

Samuel van Tongel. Nevinnosti I Samuel van Tongel Nevinnosti I Studený vítr ochlazoval jinak teplý večer při svitu zapadajícího slunce, jehož barva se měnila při každém mraku, který se na překrásném oranžovo-modrém nebi ocitl. Na stromech

Více