DUHA. Třídní schůzky. Školní informační občasník Omezení v okolí základní školy

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "DUHA. Třídní schůzky. Školní informační občasník Omezení v okolí základní školy"

Transkript

1 DUHA Školní informační občasník Omezení v okolí základní školy. října započaly práce na přípravě staveniště, které vzniká u základní školy z důvodu stavebních prací, které jsou spojeny se zateplením a výměnou oken na všech budovách základní školy. Z tohoto důvodu je omezen pohyb v okolí školy. Parkoviště za školou bude uzavřeno až do ukončení stavby. To je plánováno na srpen Kolem školy bude vždy určitá část uzavřena za účelem uskladnění materiálu. Lešení se bude stavět postupně tak, jak budou postupovat práce na jednotlivých budovách. Věříme, že všichni rodiče i žáci, pochopí tato omezení a budou je i respektovat. Budeme se snažit, aby omezení, která potrvají až do konce příštích letních prázdnin, byla co nejmenší. Děkujeme všem za pochopení a trpělivost. Karel Nývlt, ředitel školy Sběr starého papíru Od úterý do čtvrtka Vždy od.00 do 9.00 a od.00 do hodin. Vzhledem k omezením před základní školou bude sběr vybírán na parkovišti u mateřské školy nad základní školou v Jiráskově ulici. Příjezd od Krčmy nebo od divadla. Děkujeme za pochopení. Třídní schůzky od hodin od hodin - burza středních škol Oznámení - volby Volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR se konají v pátek 25. října 2013 od hodin do hodin a v sobotu 26. října 2013 od 8.00 hodin do hodin. Vzhledem k tomu, že v prostorách školní jídelny ZŠ Police nad Metují bude opět jedna z volebních místností, zkracuje vedení školy vyučování v pátek dle přiloženého rozpisu: Třída Konec výuky Dozor ŠJ 1.A, 1.B 11. Třídní učitelé 2.A, 2.B, Třídní učitelé 3.A, 3.B, 3.C Třídní učitelé 4.A, 4.B Třídní učitelé 5.A, 5.B Meierová, Šustková 6.A, 6.B Teichmanová.A,,B Scholzová 8.A, 8.B Chládková 9.A, 9.B.05 Seidlová Vydává Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, číslo 4, říjen 2013

2 Školní poradenské centrum Poradenské centrum naší školy funguje letos ve složení: Výchovný poradce - Mgr. Petra Langhamerová a Metodik prevence - Mgr. Kateřina Nekvindová. Naleznete nás v kanceláři vedle sborovny. Nebojte se přijít, případně vložit vzkaz do schránky důvěry nebo zavolat na č V rámci předmětu volba povolání navštěvují žáci 9. tříd střední školy našeho regionu. Dne proběhne již tradiční Burza škol ve školní jídelně, kde se mohou prezentovat všechny střední školy, které o to projeví zájem. Zveme všechny žáky a rodiče 8. a 9. ročníků, aby se přišli informovat o školách, na kterých chtějí studovat. Zároveň zveme rodiče žáků, kteří mají zájem studovat na víceletém gymnáziu. Postupně od 6. ročníku výše probíhají oblíbené preventivní přednášky pana Petra Adame. Seznamovací pobyt šestých ročníků Letošní šesté ročníky jsou hodně početné. Ke stávajícím páťákům přibyly děti se Suchého Dolu, Bukovice, Bezděkova a Žďáru nad Metují. V každé třídě je 31 dětí. Proto v září proběhly seznamovací výlety 6.A a 6.B. Výlet byl dvoudenní, každá třída jela samostatně. Pobývali jsme v táboře Pstruží potok v Nízké Srbské. Na pomoc jsme přizvali pracovnici Pedagogicko-psychologické poradny paní Helenu Kudelovou, která pracuje jako okresní metodik prevence a s těmito kurzy má bohaté zkušenosti. Strávila s námi odpoledne a připravila aktivity, při kterých se děti vzájemně poznávaly, učily se naslouchat, spolupracovat I pro nás, třídní učitelky, byl pobyt přínosný. Renata Teichmanová, Jitka Michálková Plavecký výcvik Plavecký výcvik pro 3.ročníky bude probíhat v tomto školním roce v termínu od Cena celého výcviku je 900,- Kč za 9 lekcí. Rodiče platí 20,- Kč, Unie rodičů přispívá 80,Kč, škola přispívá 0,- Kč. Škola pomáhá s rekultivací klášterní rajské zahrady Po úspěšném zkulturnění zarostlé a zpustlé zahrady mezi klášterem a hřbitovem došlo i na rajskou zahradu ukrytou mezi zdmi kláštera. Divočinou zarostlý prostor začaly s nářadím v ruce navštěvovat některé třídy naší školy v rámci hodin pracovního vyučování. Vyrývání kořenů, vytrhávání trávy, sbírání kamenů a odpadků pomůže k přípravě tohoto zatím pro návštěvníky nelákavého a trochu strašidelného prostoru k jarnímu osetí trávou. Smysluplnost této práce a očekávaný výsledek v podobě příjemného travnatého koutku s lavičkami přirozeně vzbuzuje zájem dětí o práci.

3 Téma hladu a plýtvání s potravinami Díky nabídce pořadatelů festivalu filmů Jeden svět se naše škola zapojila do projektu Naše posvícení, který se uskutečnil v týdnu od 14. do 18.. u příležitosti Světového dne výživy. Aktivity žáků byly zaměřeny na téma celosvětového hladu a plýtvání potravinami. Ale věnovali jsme se i plýtvání v našich řadách, mapovalo se vyhazování svačin a obědů ve školní jídelně. Vždycky je dobré začít u sebe, právě tohle můžeme docela dobře ovlivnit jen si to uvědomit! Ukázka slohových prací žáků 5. A Co vyprávělo koupaliště na konci léta Klára Zemanová Koupališti se zastesklo, že už se tam nechodí děti koupat, plavat, hrát si a skákat. Tak si řeklo, že by je mohlo něčím přilákat. Udělalo tedy vlny. Nic se nestalo. Další den koupaliště udělalo větší vlny taky se nic nestalo. Další den to zkusilo znovu, ale bohužel se nic nestalo opět, nikdo nepřišel. Tak to koupaliště vzdalo a řeklo si, že bude mít štěstí příště. Tak zase za rok! Vilda Petříček Vyprávělo přesně toto: za tuhle sezónu se tady utopilo deset lidí, sedmkrát mi čistili vodu, přišlo se celkově vykoupat 538 lidí, nejnižší teplotu vody jsem mělo 15 stupňů Celsia a nejvyšší 16 stupňů, na schodech ve vodě si zlomilo 158 lidí prsty u nohou a díky zázrakům ledové vody si všichni návštěvníci přinesli domů rýmu. Nikolas Letzel Bylo to v neděli, když na koupaliště nepřišel ani človíček. Koupaliště se divilo jak to, že nikdo nejde. Dokonce ani Adam a Jana nepřišli, i když chodili pravidelně každý den. Foukal studený vítr a koupališti začala být zima. Kouklo k nebi, ale slunce nikde. Najednou přišli Adama a Jana a řekli koupališti, že už je moc zima na koupání a že přijdou zase za rok. Mrzlo a mrzlo. Jednoho dne přišlo pár mužů a koupaliště přikryli plachtou. Vzpomínalo na léto, když tu bylo plno dětí. A teď tu není ani živáčka. Začalo pršet a bylo slyšet jen rány, jak kapky dopadaly na plachtu. Ale po chvilce přestalo a bylo slyšet jen takové šumění. Koupaliště zvědavě odhrnulo plachtu dopadla na ni sněhová vločka. Sněžilo. Den otevřených dveří Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, pořádá ve všech svých zařízeních dne Den otevřených dveří. Můžete navštívit všechny naše mateřské školy, základní školy, stravovací zařízení i školní družiny. Stejně tak můžete navštívit hodiny během výuky. Přijďte se podívat, co všechno se u nás ve škole změnilo.

4 Unie rodičů informuje Spolupráce rodičů a školy dotazníkové šetření Unie rodičů připravila pro rodiče, kteří se zúčastnili třídních schůzek dne 16. dubna krátký dotazník monitorující možnosti spolupráce mezi školou a rodiči. Cílem dotazníku je snaha zvýšení spolupráce mezi rodiči a školou, konkrétně aktivnější zapojení rodičů do programu školy a ochota školy s rodiči na společných projektech spolupracovat. Dotazník anonymně vyplnilo přes 200 rodičů (celkový počet žáků v ZŠ Police nad Metují je 441). Dotazník byl koncipován formou tří uzavřených odpovědí, ve kterých si respondenti vybírali mezi několika variantami (nebo několik variant současně). První otázka se týkala výběru oblasti, která by podle rodičů měla být přínosnější pro vzájemnou spolupráci. 64 rodičů na prvním stupni volilo oblast vzdělávání, 41 volilo oblast mimoškolních aktivit. Na druhém stupni také volilo více rodičů oblast vzdělávání (68), méně potom mimoškolní aktivity (34). Pro celkové zhodnocení prvního i druhého stupně je přiložen následující graf, z něhož lze vyčíst větší zájem o oblast vzdělávání (přibližně 2/3 odpovědí), méně pro oblast mimoškolních aktivit (přibližně 1/3 odpovědí). Graf 1 Možné oblasti spolupráce mezi školou a rodiči Druhá otázka se týkala výběru konkrétní formy spolupráce v interakci tří subjektů (UČITEL ŽÁK RODIČ). Na prvním i druhém stupni zvítězilo sportovní odpoledne (51 respondentů z prvního stupně, 50 respondentů z druhého stupně). Rodiče prvního stupně by dále preferovali společný výlet dětí, rodičů a učitelů, jarmarky a řemeslné dílny, další v pořadí se umístily aukce prací žáků. Na druhém stupni se rodiče rozhodli pro jarmark a řemeslné dílny a dále potom pro společný výlet dětí, rodičů a učitelů. Mnozí z rodičů (na druhém stupni) mají zájem pomáhat při organizaci akcí. Následující graf podává celkové zhodnocení forem spolupráce mezi učiteli, rodiči a žáky na obou stupních. Z uvedeného grafu je patrná snaha rodičů o spolupráci v oblasti vzdělávání 28 respondentů uvedlo, že by rádi využili své odborné znalosti pro přípravu přednášky.

5 Graf 2 Konkrétní formy spolupráce mezi učitelem, rodičem a žákem Závěrečná otázka nabízela formou výběru konkrétní spolupráci mezi dvěma subjekty a to UČITELEM A RODIČEM. Rodiče na obou stupních mají největší zájem o diskuse s učiteli nad tématy, která znepokojují např. šikana, drogy aj. (68 respondentů z prvního stupně, 63 respondentů z druhého stupně. Na prvním stupni by rodiče uvítali ukázkové hodiny. Téměř stejný počet rodičů (na prvním stupni) by rád získal více informací o akcích školy (on-line nástěnky) a rád by se sešel s učitelem nad šálkem kávy. Na druhém stupni by rodiče také rádi získali více informací o akcích školy (28). Podobný počet rodičů na druhém stupni je pro pořádání vzdělávacích kurzů pro rodiče ve škole a pro ukázkové hodiny. Podle závěrečného grafu by rodiče nejvíce uvítali diskuse s učiteli nad tématy, která znepokojují. Další přínosnou formou spolupráce by byla vyšší informovanost o akcích školy (on-line nástěnka), jako třetí v pořadí se umístily ukázkové hodiny. Závěr : Z předloženého dotazníkového šetření lze usoudit, že rodiče mají snahu se školou spolupracovat. Do spolupráce v oblasti vzdělávání by se rádo zapojilo 28 rodičů, kteří uvedli, že by rádi využili své odborné znalosti pro přípravu přednášky. V oblasti vzdělávání by také sami rodiče chtěli být vzděláváni a seznamováni s aktuálními tématy např. šikana, drogy, nebo internetové hrozby (kybergrooming, sexting, kyberšikana aj.), které jsou pro některé rodiče velkou neznámou. Rodiče by dále rádi zhlédli ukázkovou hodinu. Jde především o to, aby ukázková hodina odpovídala skutečnému průběhu běžné hodiny, práce učitele by měla být přirozená - zkrátka taková, jaká by byla ve skutečnosti bez přítomnosti rodičů. V oblasti mimoškolních aktivit by rodiče preferovali sportovní odpoledne, dále společný výlet rodičů, učitelů a dětí a nebo jarmark/řemeslné dílny. Zájem byl také o aukce prací žáků, zahradní slavnost, rodiče by sami vypomohli při organizaci akcí, někteří by přispěli materiální pomocí (odměny do soutěží). Za Unii rodičů zpracovala Kateřina Šrůtková

6 Graf 3 Konkrétní formy spolupráce mezi učitelem a rodičem Informace školy k anketě Prosíme rodiče, kteří měli dle dotazníku zájem pořádat pro žáky přednášky, aby se přihlásili u ředitele školy, se kterým se mohou domluvit na případné formě spolupráce. Rádi bychom zařadili tyto přednášky do kalendáře školy a chtěli bychom koordinovat tyto přednášky s přednáškami, které na základě ankety bude pro rodiče organizovat škola v tématech, která rodiče žádají. Pokud chtějí rodiče navštívit vyučovací hodiny, mohou tak učinit po domluvě s vyučujícím, případně na Dnu otevřených dveří, který se bude konat Na našich internetových stránkách jsou v tomto školním roce mnohem podrobněji zveřejňovány informace o akcích, které se ve škole pořádají. Konkrétně je to v kalendáři školy na úvodní straně. reagujeme tak na požadavek rodičů, který vyplývá z výše uvedeného dotazníku. Na stránkách školy bude od tohoto týdne v hlavní nabídce Informace - Unie rodičů místo, kde rodiče budou informováni o dění v Unii rodičů při ZŠ a MŠ Police nad Metují. Věříme, že během tohoto školního roku budeme moci organizovat některé akce, kterých by se rádi ve spolupráci se školou rodiče chtěli účastnit. Pokud rodiče mají další návrhy na zlepšení spolupráce mezi školu a rodiči, rádi přivítáme další podnětné návrhy ze strany rodičů. Se svými návrhy se můžete stavit během třídních schůzek v ředitelně školy, případně se domluvit na jiném termínu. Těšíme se na nové formy spolupráce s rodiči, Unií rodičů a Školskou radou.

7 Přehled tříd ve školním roce A 1.B 1.C 1. ročník 2.A 2.B 2.C 2. ročník 3.A 3.B 3.C 3.D 3. ročník 4.A 4.B 4. ročník 5.A 5.B 5. ročník 6.A 6.B 6. ročník.a.b. ročník 8.A 8.B 8. ročník 9.A 9.B 9.C 9. ročník Celkem 1. stupeň 2. stupeň chlapci dívky celkem třídní učitel Mgr. Kolářová Andrea Mgr. Pátková Karolína Mgr. Vaisarová Marie Taucová Marie Mgr. Kouglová Rita Mgr. Vaisarová Marie Mgr. Matysková Věra Mgr. Švábová Michaela Mgr. Marelová Radana Mgr. Vaisarová Marie Mgr. Nádvorníková Irena Pešinová Jitka Mgr. Meierová Lenka Vlčková Jiřina ing. Michálková Jitka Mgr. Teichmanová Renata Scholzová Vilma Mgr. Nekvindová Kateřina Křišťálová Hana Mgr. Chládková Zita Seidlová Miroslava Mgr. Šimek Karel Mgr. Stejskalová Hana

8

ŠKOLNÍ ROK 2017/2018. aneb co nás čeká a nemine

ŠKOLNÍ ROK 2017/2018. aneb co nás čeká a nemine ŠKOLNÍ ROK 2017/2018 aneb co nás čeká a nemine Pedagogický sbor Učitelé 1. stupně Mgr. Macháčková Jana 1.A Mgr. Švábová Michaela 1.B Mgr. Slezáková Kamila 2.A Mgr. Pátková Karolína 2.B Mgr. Dostálová Jana

Více

Základní škola a Mateřská škola Ústí nad Labem, SNP 2304/6, příspěvková organizace

Základní škola a Mateřská škola Ústí nad Labem, SNP 2304/6, příspěvková organizace Základní škola a Mateřská škola Ústí nad Labem, SNP 2304/6, příspěvková organizace MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM září 2014 červen 2015 Předkladatel: ZŠ a MŠ Ústí nad Labem, SNP 2304/6, příspěvková organizace

Více

Plán práce Školní rok Hlavní úkoly vyplývají z koncepce rozvoje a řízení školy.

Plán práce Školní rok Hlavní úkoly vyplývají z koncepce rozvoje a řízení školy. Základní škola a Mateřská škola Lukavice,okres Rychnov nad Kněžnou Plán práce Školní rok 2015 2016 Hlavní úkoly vyplývají z koncepce rozvoje a řízení školy. V mateřské škole se vyučuje podle ŠVP Studánky

Více

Minimální preventivní program pro školní rok 2016/2017

Minimální preventivní program pro školní rok 2016/2017 Mateřská škola a Základní škola pro tělesně postižené Brno, Kociánka, příspěvková organizace Minimální preventivní program pro školní rok 2016/2017 Charakteristika školy: škola pro žáky s tělesným, případně

Více

PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADCE PRO ŠKOLNÍ ROK 2018/2019

PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADCE PRO ŠKOLNÍ ROK 2018/2019 PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADCE PRO ŠKOLNÍ ROK 2018/2019 Konzultační hodiny: V případě potřeby po telefonické domluvě. ZÁŘÍ - vypracování plánu výchovné poradkyně - stanovení konzultačních hodin - vypracování

Více

ORGANIZACE MĚSÍCE ÚNORA 2018

ORGANIZACE MĚSÍCE ÚNORA 2018 ORGANIZACE MĚSÍCE ÚNORA 2018 ČTVRTEK 1. ÚNOR, MATEŘSKÁ ŠKOLA Ve čtvrtek 1. 2. proběhne v mateřské školce od 8.00 hodin pro 3. a 4. třídu masopustní karneval. ČTVRTEK 1. ÚNOR, ZÁKLADNÍ ŠKOLA - výchovná

Více

Základní škola a Mateřská škola Babice, příspěvková organizace, Babice 40 Šternberk PLÁN PRÁCE VÝCHOVNÉHO PORADCE. Školní rok 2016/2017

Základní škola a Mateřská škola Babice, příspěvková organizace, Babice 40 Šternberk PLÁN PRÁCE VÝCHOVNÉHO PORADCE. Školní rok 2016/2017 Základní škola a Mateřská škola Babice, příspěvková organizace, Babice 40 Šternberk PLÁN PRÁCE VÝCHOVNÉHO PORADCE Školní rok 2016/2017 Výchovný poradce: Mgr Alena Pitnerová Ředitelka školy: Mgr. Marie

Více

Informační občasník Mateřské školy Ročov

Informační občasník Mateřské školy Ročov Informační občasník Mateřské školy Ročov č. 1 září 2014 Přivítání všech dětí v MŠ proběhlo 1. 9. 2014. Na děti ve školce čekalo malé překvapení. Třídní seznam dětí i se značkami najdete na nástěnce v šatně

Více

Předkladatel: ZŠ a MŠ Ústí nad Labem, SNP 2304/6, příspěvková organizace

Předkladatel: ZŠ a MŠ Ústí nad Labem, SNP 2304/6, příspěvková organizace Základní škola a Mateřská škola Ústí nad Labem, SNP 2304/6, příspěvková organizace PREVENTIVNÍ PROGRAM září 2015 červen 2016 Předkladatel: ZŠ a MŠ Ústí nad Labem, SNP 2304/6, příspěvková organizace Realizátor:

Více

Preventivní program školy pro školní rok 2018/2019

Preventivní program školy pro školní rok 2018/2019 Mateřská škola a základní škola Brno, Kociánka, příspěvková organizace Preventivní program školy pro školní rok 2018/2019 Charakteristika školy: škola pro žáky s tělesným, kombinovaným postižením a PAS

Více

Organizace školního roku

Organizace školního roku Základní škola a Mateřská škola Brumovice, okr. Břeclav, příspěvková organizace PSČ 691 11 ZŠ tel: 519 423 237 e-mail: zs.brumovice@tiscali.cz www.zsbrumovice.cz ŠJ tel.: 519 423 283 MŠ tel.: 511 110 617

Více

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM pro školní rok 2017/2018 předkladatel a zodpovědná osoba: PhDr. Bc Gabriela Hrušková Obsah 2. Cíle MPP... 2 2. 1 Dlouhodobé cíle... 2 2. 2 Střednědobé cíle... 2 2. 3 Krátkodobé

Více

ZŠ a MŠ Barrandov, Praha 5, Chaplinovo nám. 1/615

ZŠ a MŠ Barrandov, Praha 5, Chaplinovo nám. 1/615 ZŠ a MŠ Barrandov, Praha 5, Chaplinovo nám. 1/615 Pohled na školu (klima školy zákonní zástupci) září 2015 (zpracovala Mgr. Jana Fričová) Cílem ankety bylo zjistit postoje zákonných zástupců (dále ZZ)

Více

Program poradenského pracoviště

Program poradenského pracoviště Program poradenského pracoviště 1. PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADCE Konzultační hodiny: V případě potřeby po telefonické domluvě. ZÁŘÍ - vypracování plánu výchovné poradkyně - stanovení konzultačních hodin - vypracování

Více

ZŠ a MŠ Barrandov, Praha 5, Chaplinovo nám. 1/615

ZŠ a MŠ Barrandov, Praha 5, Chaplinovo nám. 1/615 ZŠ a MŠ Barrandov, Praha 5, Chaplinovo nám. 1/615 Pohled na školu (klima školy zákonní zástupci) červen Cílem ankety bylo zjistit postoje zákonných zástupců (dále ZZ) žáků školy. Tento průzkum se uskutečnil

Více

SOU Valašské Klobouky MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM (MPP) 2012 2013. Metodik prevence sociálně patologických jevů

SOU Valašské Klobouky MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM (MPP) 2012 2013. Metodik prevence sociálně patologických jevů SOU Valašské Klobouky MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM (MPP) 2012 2013 Metodik prevence sociálně patologických jevů Roční plán práce zabezpečuje Mgr. Pavel Hrabina Konzultační hodiny pro žáky a rodiče: kdykoliv

Více

Základní škola Budišov příspěvková organizace

Základní škola Budišov příspěvková organizace Základní škola Budišov příspěvková organizace Minimální preventivní program šk. rok 2012/2013 Charakteristika školy: Základní škola Budišov se nachází v klidné části městyse Budišov, obklopena parkem a

Více

Termíny třídních schůzek a konzultací ve školním roce 2019/2020

Termíny třídních schůzek a konzultací ve školním roce 2019/2020 1 Základní škola a mateřská škola Prasek, okres Hradec Králové Prasek 157, 504 01 Nový Bydžov, IČ: 70 98 65 09, tel.pevná linka: 495 480 655, mobil 776 532 499, kaprev@seznam.cz, www.skolaprasek.cz Průběh

Více

ŠKOLNÍ ROK 2013/2014

ŠKOLNÍ ROK 2013/2014 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA O PLNĚNÍ MINIMÁLNÍHO PREVENTIVNÍHO PROGRAMU ŠKOLNÍ ROK 2013/2014 ZÁKLADNÍ ÚDAJE Název a adresa školy, pro kterou platí tento MPP ZŠ Vodňany Alešova, 50 389 01 Vodňany Jméno a příjmení

Více

Plán minimálního programu prevence

Plán minimálního programu prevence Základní škola a Mateřská škola Město Touškov, příspěvková organizace Čemínská 296, Město Touškov 330 33 Plán minimálního programu prevence 2015 / 2016 Mgr. Ivana Mertlová Mgr. Libuše Kalvasová Ředitelka

Více

Dotazníkové šetření 2013 názorů a preferencí obyvatel Přerova nad Labem na rozvoj obce

Dotazníkové šetření 2013 názorů a preferencí obyvatel Přerova nad Labem na rozvoj obce Dotazníkové šetření 2013 názorů a preferencí obyvatel Přerova nad Labem na rozvoj obce Informace o výsledcích dotazníkového šetření z června 2013 připravila Darina Kocsisová, neuvolněná starostka obce,

Více

Organizace školního roku

Organizace školního roku Základní škola a Mateřská škola Brumovice, okr. Břeclav, příspěvková organizace PSČ 691 11 ZŠ tel: 519 423 237 e-mail: zs.brumovice@tiscali.cz www.zsbrumovice.cz ŠJ tel.: 519 423 283 MŠ tel.: 511 110 617

Více

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PLÁN

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PLÁN MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PLÁN Garant programu je metodik prevence rizikového chování Mgr. Kamila Reischlová Cílem programu je vytvoření optimálního sociálního klimatu ve třídách, snížení rizika vlivů narušujících

Více

MINIMÁLNÍ PROGRAM PREVENCE na školní rok 2015/2016. Vymezení základních dlouhodobých cílů a záměrů programu primární prevence ZŠ Velká Dlážka

MINIMÁLNÍ PROGRAM PREVENCE na školní rok 2015/2016. Vymezení základních dlouhodobých cílů a záměrů programu primární prevence ZŠ Velká Dlážka MINIMÁLNÍ PROGRAM PREVENCE na školní rok 2015/2016 Metodik prevence: Mgr. Alexandra Kožuchová Vymezení základních dlouhodobých cílů a záměrů programu primární prevence ZŠ Velká Dlážka rozvíjet a posilovat

Více

Výroční zpráva o činnosti školy

Výroční zpráva o činnosti školy Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Na Babí 190, 549 54 Police nad Metují Výroční zpráva o činnosti školy školní rok 2017/2018 Obsah OBSAH... 2 1. ZÁKLADNÍ ÚDAJE O ŠKOLE...

Více

VLASTNÍ HODNOCENÍ MATEŘSKÉ ŠKOLY HUNTÍŘOV ZA ŠKOLNÍ ROK 2011-2012

VLASTNÍ HODNOCENÍ MATEŘSKÉ ŠKOLY HUNTÍŘOV ZA ŠKOLNÍ ROK 2011-2012 VLASTNÍ HODNOCENÍ MATEŘSKÉ ŠKOLY HUNTÍŘOV ZA ŠKOLNÍ ROK 2011-2012 Zpracovala a předkládá: Dana Miřejovská Místo a datum zpracování: Huntířov, 30.8.2012 Základní údaje o škole Název: Sídlo: Právní forma:

Více

Výroční zpráva o činnosti školy

Výroční zpráva o činnosti školy Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Na Babí 190, 549 54 Police nad Metují Výroční zpráva o činnosti školy školní rok 2016/2017 Obsah OBSAH... 2 1. ZÁKLADNÍ ÚDAJE O ŠKOLE...

Více

Garant programu je metodik prevence rizikového chování Mgr. Kamila Reischlová

Garant programu je metodik prevence rizikového chování Mgr. Kamila Reischlová MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PLÁN 2014/2015 Garant programu je metodik prevence rizikového chování Mgr. Kamila Reischlová Cílem programu je vytvoření optimálního sociálního klimatu ve třídách, snížení rizika

Více

ŠKOLNÍ ROK 2010/2011

ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 MPP 2010/2011 ZÁKLADNÍ ÚDAJE Název a adresa školy, pro kterou platí tento MPP ZŠ, ZUŠ a MŠ Stachy 384 73 Stachy 253 Jméno a příjmení ředitele Mgr. Miloslav

Více

Základní škola a mateřská škola Špindlerův Mlýn škola s rozšířenou výukou přírodovědných předmětů

Základní škola a mateřská škola Špindlerův Mlýn škola s rozšířenou výukou přírodovědných předmětů Základní škola a mateřská škola Špindlerův Mlýn škola s rozšířenou výukou přírodovědných předmětů Obsah Školní poradenské pracoviště... 2 Sportovní akce, soutěže, kultura:... 3 Mikulášská - pozvánka:...

Více

Zjišťování spokojenosti. s poskytovanou službou

Zjišťování spokojenosti. s poskytovanou službou Zjišťování spokojenosti s poskytovanou službou v roce 2018 Souhrnná zpráva Obsah I. Úvod II. Metodika a analýza sběru dat III. Analýza dat IV. Hlavní poznatky a nastínění problémů pro další řešení 1) Vyhodnocení

Více

Základní škola německo-českého porozumění a Gymnázium Thomase Manna, o.p.s. Prima Maturanti 2026

Základní škola německo-českého porozumění a Gymnázium Thomase Manna, o.p.s. Prima Maturanti 2026 Základní škola německo-českého porozumění a Gymnázium Thomase Manna, o.p.s. Prima 2017-2018 Maturanti 2026 1 Průběh dnešního setkání Představení Složka + papírování Informace: Stmelovací pobyt Harmonogram

Více

Dotazník spokojenosti rodičů dětí navštěvujících ZŠ Albrechtická, Praha 9 - Kbely

Dotazník spokojenosti rodičů dětí navštěvujících ZŠ Albrechtická, Praha 9 - Kbely Dotazník spokojenosti rodičů dětí navštěvujících ZŠ Albrechtická, Praha 9 - Kbely A) MATERIÁLNĚ TECHNICKÉ ZÁZEMÍ ŠKOLY 1) Vnitřní vybavení školy je: a) rozhodně vyhovující b) spíše vyhovující c) spíše

Více

Minimální preventivní program školní rok 2015/2016

Minimální preventivní program školní rok 2015/2016 Minimální preventivní program školní rok 2015/2016 1 Charakteristika a vnitřní zdroje školy 1.1 Základní údaje o škole Název a adresa školy Základní škola a Mateřská škola Vřesina, příspěvková organizace

Více

1. září Dne 1. září 2011 nastoupilo do prvních tříd naší školy 47 žáků.

1. září Dne 1. září 2011 nastoupilo do prvních tříd naší školy 47 žáků. 1. září 2011 Dne 1. září 2011 nastoupilo do prvních tříd naší školy 47 žáků. Den bezpečnosti Zumba Ekocentrum Čapí hnízdo Dne 21. září 2011 byly čtvrté třídy na exkurzi v Ekocentru Čapí hnízdo. Hlavní

Více

1.) Název realizovaného projektu: Zdravý život ve zdravém prostředí Základní školy Votice

1.) Název realizovaného projektu: Zdravý život ve zdravém prostředí Základní školy Votice 1.) Název realizovaného projektu: Zdravý život ve zdravém prostředí Základní školy Votice Základní škola Votice, tel 317813322, e-mail: zsvotice@centrum.cz Vedoucí programu: Mgr.Simona Korešová Datum vzniku

Více

Plán činnosti školy na školní rok 2016 / 2017

Plán činnosti školy na školní rok 2016 / 2017 Plán činnosti školy na školní rok 2016 / 2017 1. Výchovně vzdělávací oblast: 1. 1. Exkurze a školní výlety Zpracování plánů exkurzí a školních výletů v souladu s výchovnými a vzdělávacími cíli jednotlivých

Více

Celkový počet odevzdaných dotazníků.205, tj. 92% z celkového počtu rodičů. Počet odpovědí a jejich procentuální vyjádření v jednotlivých otázkách:

Celkový počet odevzdaných dotazníků.205, tj. 92% z celkového počtu rodičů. Počet odpovědí a jejich procentuální vyjádření v jednotlivých otázkách: Vyhodnocení dotazníku pro rodiče únor 2013 Celkový počet odevzdaných dotazníků.205, tj. 92% z celkového počtu rodičů. Počet odpovědí a jejich procentuální vyjádření v jednotlivých otázkách: Otázka č.1

Více

Žáci na 2. stupni atmosféru hodnotí spíše pozitivně. Hodnotili ji 3,08 bodů ze 4 možných.

Žáci na 2. stupni atmosféru hodnotí spíše pozitivně. Hodnotili ji 3,08 bodů ze 4 možných. Analýza současného stavu ve škole K posouzení problematiky slouží i dotazníková šetření. Scio Mapa školy Tento projekt řeší detailně oblast klimatu školy. Nástrojem pro hodnocení je anonymní dotazníkové

Více

Základní škola a Mateřská škola Jince Slavíkova 26, 262 23 Jince. Školní vzdělávací program základního vzdělávání TRILOBIT

Základní škola a Mateřská škola Jince Slavíkova 26, 262 23 Jince. Školní vzdělávací program základního vzdělávání TRILOBIT Základní škola a Mateřská škola Jince Slavíkova 26, 262 23 Jince Školní vzdělávací program základního vzdělávání TRILOBIT 1 Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání Trilobit Školní vzdělávací

Více

Základní škola a Mateřská škola Brno Blažkova 9, příspěvková organizace

Základní škola a Mateřská škola Brno Blažkova 9, příspěvková organizace Základní škola a Mateřská škola Brno Blažkova 9, příspěvková organizace Základní škola a Mateřská škola Brno, Blažkova 9, příspěvková organizace PREVENTIVNÍ PROGRAM pro školní rok 2018/2019 Vypracovala:

Více

Rada žáků třída Natálka Soukopová třída Vojta Pátek třída Terka Pátková třída Josef Tomek

Rada žáků třída Natálka Soukopová třída Vojta Pátek třída Terka Pátková třída Josef Tomek 18. 5. 2017 Nová Říše Rada žáků Členové Rady žáků pro rok 2016/17 5. třída Zuzka Procházková - 6. třída Natálka Soukopová - 7. třída Vojta Pátek - 8. třída Terka Pátková - 9. třída Josef Tomek Stanovení

Více

Mateřská škola Štramberk Zauličí 185,742 66 Štramberk VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI MŠ ZA ŠKOLNÍ ROK 2004-2005 Ve Štramberku dne 31.8.2005 Zpracovala: Pavla Bergerová Řídící učitelka MŠ Štramberk Zauličí Výroční

Více

Krizový plán školy. ZŠ Opava, Mařádkova 15 p. o.

Krizový plán školy. ZŠ Opava, Mařádkova 15 p. o. KRIZOVÝ PLÁN ŠKOLY 2014/2015 1 Krizový plán školy Cílem krizového plánu je eliminovat či minimalizovat škody v případě, kdy k projevům rizikového chování ve školním prostředí dojde. Je pomocným manuálem

Více

Plán práce školy pro šk. rok 2013/2014

Plán práce školy pro šk. rok 2013/2014 Základní škola Horní Kruty, okres Kolín Horní Kruty 29, PSČ: 281 46 Tel: 321 796 926, 728 603 443 E-mail: zs.hornikruty@tiscali.cz Plán práce školy pro šk. rok 2013/2014 I. Organizace provozu školy ve

Více

Program proti šikanování

Program proti šikanování Program proti šikanování dle MP MŠMT ČR k prevenci a řešení šikanování mezi žáky škol a školských zařízení č.j. 24-246/2008-6 Zpracovali: pedagogický sbor Školní metodik prevence: Jana Winklerová Výchovný

Více

Plán práce. Výchovné poradenství 2012/2013

Plán práce. Výchovné poradenství 2012/2013 Plán práce Výchovné poradenství 2012/2013 1 I. Oblast volby povolání termín II. Metodická a informační činnost v devátých třídách určit žáka odpovědného za převzetí, předání a prezentaci materiálů k volbě

Více

Výsledky ankety pro rodiče žáků GT

Výsledky ankety pro rodiče žáků GT Výsledky ankety pro rodiče žáků GT Gymnázium Teplice se pravidelně snaží získávat informace od rodičů i žáků a zkvalitňovat svou práci ve všech oblastech. V listopadu 2016 proběhla anketa mezi rodiči,

Více

Základní škola T. G. Masaryka Moravský Žižkov Školní rok 2015/2016 www.zs-mzizkov.cz

Základní škola T. G. Masaryka Moravský Žižkov Školní rok 2015/2016 www.zs-mzizkov.cz Základní škola T. G. Masaryka Moravský Žižkov Školní rok 2015/2016 www.zs-mzizkov.cz Profilace školy Naše škola se chce profilovat svým individuálním přístupem k žákům, zákonným zástupcům, vytvářet prostor

Více

Střední škola, Základní škola a Mateřská škola Prostějov, Komenského 10. Vnitřní řád

Střední škola, Základní škola a Mateřská škola Prostějov, Komenského 10. Vnitřní řád Střední škola, Základní škola a Mateřská škola Prostějov, Komenského 10 Vnitřní řád ŠKOLA 1. Režim dne Vyučování začíná dopoledne v 8.00 hodin v obou budovách školy. Odpolední vyučování začíná ve 12.45

Více

Plán práce výchovného poradce

Plán práce výchovného poradce Základní škola při Psychiatrické nemocnici Bohnice, Ústavní 91, Praha 8 dislokované pracoviště ZŠ Poznaňská Plán práce výchovného poradce Školní rok 2015 / 2016 Vypracovala: Mgr. Zdeňka Silvestrová 1 Základní

Více

Hodnocení plánu výchovného poradce

Hodnocení plánu výchovného poradce Hodnocení plánu výchovného poradce Hodnocení plánu výchovného poradce - Základní škola a Mateřská škola v Ostravě - Porubě, Ukrajinská 19,, za školní rok 2015-2016 Práce výchovného poradce probíhala v

Více

Pracovní náplň školního psychologa

Pracovní náplň školního psychologa Pracovní náplň školního psychologa pedagogicko-psychologické poradenství ve škole spolupráci členů školního poradenského pracoviště a jeho komunikaci s vedením školy spolupráci členů školního poradenského

Více

P L Á N P R Á C E VÝCHOVNÝCH PORADCŮ A METODIKA PREVENCE

P L Á N P R Á C E VÝCHOVNÝCH PORADCŮ A METODIKA PREVENCE S T Ř E D N Í P R Ů M Y S L O V Á Š K O L A Z L Í N P L Á N P R Á C E VÝCHOVNÝCH PORADCŮ A METODIKA PREVENCE ŠKOLNÍ ROK 2018/2019 SRPEN A ZÁŘÍ Plánování besedy pro žáky ročníku Intervenční centrum Příprava

Více

ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU 2014/2015

ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU 2014/2015 ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VLKOŠ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Náves 43, 751 19 Vlkoš, tel.: 581 223 030, IČO: 70989362 ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU 2014/2015 Základní škola a Mateřská škola Vlkoš, příspěvková

Více

PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍHO PSYCHOLOGA

PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍHO PSYCHOLOGA PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍHO PSYCHOLOGA 2018/2019 Plán práce školního psychologa pro školní rok 2018/2019 1. Úvod Základní škola dr. Milady Horákové Kopřivnice S respektem k specifikům školního prostředí a možnostem

Více

Masarykova základní škola Plzeň školní rok 2018/2019

Masarykova základní škola Plzeň školní rok 2018/2019 Masarykova základní škola Plzeň školní rok 2018/2019 Plán práce na měsíc listopad 2018 Čtvrtek 1. 11. 7.00 schůzka žákovského parlamentu Pátek 2. 11. Strašidelné hemžení soutěžní odpoledne ŠD (tělocvična)

Více

Průběh školního roku 2018/2019. Termíny pedagogických rad: pondělí úterý čtvrtek čtvrtek čtvrtek

Průběh školního roku 2018/2019. Termíny pedagogických rad: pondělí úterý čtvrtek čtvrtek čtvrtek 1 Základní škola a mateřská škola Prasek, okres Hradec Králové Prasek 157, 504 01 Nový Bydžov, IČ: 70 98 65 09, tel.pevná linka: 495 480 655, mobil 776 532 499, kaprev@seznam.cz, www.skolaprasek.cz Průběh

Více

SCIO MAPA ŠKOLY ZŠ a MŠ Hradec Králové Svobodné Dvory

SCIO MAPA ŠKOLY ZŠ a MŠ Hradec Králové Svobodné Dvory SCIO MAPA ŠKOLY 2016 ZŠ a MŠ Hradec Králové Svobodné Dvory Analýza současného stavu ve škole K posouzení problematiky slouží i dotazníková šetření. Scio Mapa školy Tento projekt řeší detailně oblast klimatu

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA za školní rok 2014/2015

VÝROČNÍ ZPRÁVA za školní rok 2014/2015 ZÁKLADNÍ ŠKOLA HODĚJICE VÝROČNÍ ZPRÁVA za školní rok 2014/2015 Část I. Základní charakteristika školy a) Název školy: Základní škola Hodějice, okres Vyškov b) Zřizovatel školy: OÚ Hodějice c) Ředitelka

Více

Plán práce pro školní rok

Plán práce pro školní rok SIGMUNDOVA STŘEDNÍ ŠKOLA STROJÍRENSKÁ, LUTÍN, Jana Sigmunda 242, 783 49 LUTÍN Plán práce pro školní rok 2018-2019 Lutín, srpen 2018 Mgr. Pavel Michalík, v. r. ředitel Rozdělovník: ředitel zástupce ŘTV

Více

Základní škola Olomouc, Gagarinova 19, přísp. org. Gagarinova 19, Olomouc Droždín. Vyhodnocení dotazníku pro rodiče Duben 2017

Základní škola Olomouc, Gagarinova 19, přísp. org. Gagarinova 19, Olomouc Droždín. Vyhodnocení dotazníku pro rodiče Duben 2017 Základní škola Olomouc, Gagarinova 19, přísp. org. Gagarinova 19, Olomouc Droždín Vyhodnocení dotazníku pro rodiče Duben 217 Rozdaných dotazníků: 83 Odevzdaných dotazníků: 64 Z toho : Třída 1. třída 2.

Více

Plán činnosti školy na školní rok 2015 / 2016

Plán činnosti školy na školní rok 2015 / 2016 Plán činnosti školy na školní rok 2015 / 2016 1. Výchovně vzdělávací oblast : 1. 1. Exkurze a školní výlety Zpracování plánů exkurzí a školních výletů v souladu s výchovnými a vzdělávacími cíli jednotlivých

Více

MOZAIKOVNÍK. školní rok 2008 / 2009

MOZAIKOVNÍK. školní rok 2008 / 2009 MOZAIKOVNÍK školní rok 2008 / 2009 Organizace školního roku 2008/2009 Zahájení školního roku 1. září 2008 Ukončení 1.pololetí 29. ledna 2009 Ukončení 2. pololetí 29. června 2009 PRÁZDNINY Podzimní prázdniny

Více

Dolnobrannský zpravodaj

Dolnobrannský zpravodaj Číslo 9 Dolnobrannský zpravodaj Strana 5 Zpravodaj se mračí Co s ním? O čem chci psát? O potřebě, kterou vykonávají naši nejlepší přátelé - pejsci. Minulý týden přišel pan. Radoň ml. s ústní stížností

Více

Minimální preventivní program

Minimální preventivní program Základní škola Jih Mariánské Lázně Minimální preventivní program 1.stupeň pro školní rok 2015/2016 1 Charakteristika školy První stupeň navštěvuje 363 žáků, z toho 175 dívek a 188 chlapců, v 15 třídách.

Více

Základní škola německo-českého porozumění a Gymnázium Thomase Manna, o.p.s. Prima Maturanti 2026

Základní škola německo-českého porozumění a Gymnázium Thomase Manna, o.p.s. Prima Maturanti 2026 Základní škola německo-českého porozumění a Gymnázium Thomase Manna, o.p.s. Prima 2018-2019 Maturanti 2026 1 Průběh dnešního setkání Představení Složka + papírování Informace: Stmelovací pobyt Harmonogram

Více

Bioodpad není odpad Dne 10. ledna 2011 třídy 3. A a 3. B navštívily občanské sdružení Ekodomov se svým projektem Bioodpad není

Bioodpad není odpad Dne 10. ledna 2011 třídy 3. A a 3. B navštívily občanské sdružení Ekodomov se svým projektem Bioodpad není Bioodpad není odpad Dne 10. ledna 2011 třídy 3. A a 3. B navštívily občanské sdružení Ekodomov se svým projektem Bioodpad není odpad. Děti zjistily hravou formou, co to je separace odpadu a kompostování.

Více

ŠKOLNÍ PREVENTIVNÍ STRATEGIE

ŠKOLNÍ PREVENTIVNÍ STRATEGIE ŠKOLNÍ PREVENTIVNÍ STRATEGIE Školní rok: 2014 2019 ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA DĚTMAROVICE, příspěvková organizace, DĚTMAROVICE 1002, 735 71 PŘEDKLADATEL: Mgr. PAVLA ZELENKOVÁ, ŠMP ZODPOVĚDNÁ OSOBA:

Více

MOZAIKOVNÍK. školní rok 2009 / 2010. Pracoviště II. stupně:

MOZAIKOVNÍK. školní rok 2009 / 2010. Pracoviště II. stupně: MOZAIKOVNÍK školní rok 2009 / 2010 Pracoviště I. stupně: Základní škola Mozaika, o.p.s. U Stadionu 1166 516 01 Rychnov nad Kněžnou tel.: 732 234 209 (sborovna) 739 007 826 603 709 174 (p. ředitelka) Pracoviště

Více

PLÁN VÝCHOVNÉ PORADKYNĚ NA ŠKOLNÍ ROK 2017/18

PLÁN VÝCHOVNÉ PORADKYNĚ NA ŠKOLNÍ ROK 2017/18 PLÁN VÝCHOVNÉ PORADKYNĚ NA ŠKOLNÍ ROK 2017/18 1. Schůzky s pracovnicemi Pedagogicko-psychologické poradny Havířov - využívání možnosti konzultací v PPP Havířov a pokračování ve spolupráci, spolupráce v

Více

Základní škola, Chrudim, U Stadionu 756, 537 03 Chrudim 3. Plán práce školy. Pokyn ředitele školy k organizaci výchovně-vzdělávacího procesu

Základní škola, Chrudim, U Stadionu 756, 537 03 Chrudim 3. Plán práce školy. Pokyn ředitele školy k organizaci výchovně-vzdělávacího procesu Základní škola, Chrudim, U Stadionu 756, 537 03 Chrudim 3 Plán práce školy a Pokyn ředitele školy k organizaci výchovně-vzdělávacího procesu ve školním roce 2014/2015 V Chrudimi dne 28.srpna 2014 Mgr.JindřichVyhnánek

Více

PROJEKT. Třídní učitelé 9. ročníků, výchovný poradce, vyučující českého jazyka v 9. ročníku

PROJEKT. Třídní učitelé 9. ročníků, výchovný poradce, vyučující českého jazyka v 9. ročníku PROJEKT Vzdělávací oblast: Vzdělávací obor: Vyučovací předmět: Název projektu: Název organizace: Vedoucí projektu: Cílová skupina: Datum: Člověk a svět práce Člověk a svět práce Pracovní činnosti Burza

Více

Organizace školního roku 2012/2013

Organizace školního roku 2012/2013 Organizace školního roku 2012/2013 Časový plán zahájení školního roku pondělí 3. září 2012 podzimní prázdniny čtvrtek 25. října a pátek 26. října 2012 vánoční prázdniny sobota 22. prosince 2012 až středa

Více

Základní škola Rumburk, U Nemocnice 1132/5, okres Děčín

Základní škola Rumburk, U Nemocnice 1132/5, okres Děčín Základní škola Rumburk, U Nemocnice 1132/5, okres Děčín Minimálně preventivní program 2008/2009 Název: Minimalizace šikany Zpracovala: Mgr. Věra Ruttová metodička primární prevence 1. Popis současného

Více

Plán výchovné poradkyně

Plán výchovné poradkyně ZŠ a MŠ Stráž nad Nisou adresa: Majerova 138, Stráž nad Nisou 463 03 telefon: 482 731 428 email: zs.straznnis@volny.cz Plán výchovné poradkyně Školní rok 2018/2019 Vypracovala: Mgr. Marie Spurná email:

Více

ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU 2015/2016 (1. 9. 2015 až 31. 8. 2016)

ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU 2015/2016 (1. 9. 2015 až 31. 8. 2016) ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU 2015/2016 (1. 9. 2015 až 31. 8. 2016) 1. Školní vyučování První pololetí: úterý 1. září 2015 až čtvrtek 28. ledna 2016 Druhé pololetí: pondělí 1. února 2016 až čtvrtek 30. června

Více

Plán práce pro školní rok

Plán práce pro školní rok SIGMUNDOVA STŘEDNÍ ŠKOLA STROJÍRENSKÁ, LUTÍN, Jana Sigmunda 242, 783 49 LUTÍN Plán práce pro školní rok 2017-2018 Lutín, srpen 2017 Mgr. Pavel Michalí k, v. r. ředitel Rozdělovník: ředitel zástupce ŘTV

Více

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM školní rok 2018/2019

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM školní rok 2018/2019 Základní škola a Mateřská škola Jana Ámose Komenského, 696 47 Žeravice 37, okres Hodonín, příspěvková organizace MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM školní rok 2018/2019 Název školy: Základní škola a Mateřská

Více

P L Á N P R Á C E VÝCHOVNÝCH PORADCŮ A METODIKA PREVENCE

P L Á N P R Á C E VÝCHOVNÝCH PORADCŮ A METODIKA PREVENCE S T Ř E D N Í P R Ů M Y S L O V Á Š K O L A Z L Í N P L Á N P R Á C E VÝCHOVNÝCH PORADCŮ A METODIKA PREVENCE ŠKOLNÍ ROK 2016/2017 SRPEN A ZÁŘÍ Plánování besedy pro žáky ročníku Krajský soud ve Konzultace

Více

Minimální preventivní program školní rok 2016/2017

Minimální preventivní program školní rok 2016/2017 Minimální preventivní program školní rok 2016/2017 1 Charakteristika a vnitřní zdroje školy 1.1 Základní údaje o škole Název a adresa školy Základní škola a Mateřská škola Vřesina, příspěvková organizace

Více

PLÁN PRÁCE VÝCHOVNÉHO PORADCE Školní rok 2016/2017

PLÁN PRÁCE VÝCHOVNÉHO PORADCE Školní rok 2016/2017 Základní škola a Mateřská škola Jindřichov, 793 83 Jindřichov 457, okres Bruntál PLÁN PRÁCE VÝCHOVNÉHO PORADCE Školní rok 2016/2017 Od 1. 9. 2016 je ustanoven školní pracovník, pomocník pro styk s PPP

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ŠKOLNÍ ROK 2011/2012

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ŠKOLNÍ ROK 2011/2012 Základní škola a Mateřská škola Cotkytle, okres Ústí nad Orlicí VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ŠKOLNÍ ROK 2011/2012 1. Základní údaje o škole Název školy : Základní škola a Mateřská škola Cotkytle, okres Ústí nad Orlicí

Více

Vítáme Vaše dítě v kurzu vedeném

Vítáme Vaše dítě v kurzu vedeném Welcome Letter [Czech] Vítáme Vaše dítě v kurzu vedeném [stupeň nebo druh studia] [jméno učitele] Účelem tohoto dopisu je přivítat Vašeho syna nebo dceru do naší třídy. Chtěli bychom, abyste Vy i Vaše

Více

Základní škola, Chrudim, U Stadionu 756, Chrudim 3. Plán práce školy. Pokyn ředitele školy k organizaci výchovně-vzdělávacího procesu

Základní škola, Chrudim, U Stadionu 756, Chrudim 3. Plán práce školy. Pokyn ředitele školy k organizaci výchovně-vzdělávacího procesu Základní škola, Chrudim, U Stadionu 756, 537 03 Chrudim 3 Plán práce školy a Pokyn ředitele školy k organizaci výchovně-vzdělávacího procesu ve školním roce 2016/2017 V Chrudimi dne 28.srpna 2016 Mgr.JindřichVyhnánek

Více

PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ

PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ tel.: 515322442-3, IČ: 70995087, e-mail: zsivancicka@zsivancicka.cz PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ Školní rok 2018/2019-1 - tel.: 515322442-3, IČ: 70995087, e-mail: zsivancicka@zsivancicka.cz 1. Základní

Více

MOZAIKOVNÍK. školní rok 2011 / 2012. Nabídka akcí na školní rok 2011/2012. MOZAIKOVNÍK školní rok 2011 / 2012. Vážení rodiče,

MOZAIKOVNÍK. školní rok 2011 / 2012. Nabídka akcí na školní rok 2011/2012. MOZAIKOVNÍK školní rok 2011 / 2012. Vážení rodiče, Vážení rodiče, Nabídka akcí na školní rok 2011/2012 rádi bychom Vás upozornili na dvě akce, které jsou v letošním školním roce rozšiřující nabídkou k našemu vzdělávacímu programu. Prosíme, prostudujte

Více

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM Prevence sociálně patologických jevů a zneužívání návykových látek

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM Prevence sociálně patologických jevů a zneužívání návykových látek MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM Prevence sociálně patologických jevů a zneužívání návykových látek pro školy a školská zařízení OKRESU ZLÍN ZŠ Vlachovice, okres Zlín, příspěvková organizace 763 24 Vlachovice

Více

Minimální preventivní program

Minimální preventivní program Školní rok: 2018/2019 1. ZÁKLADNÍ ÚDAJE O ŠKOLE Název a adresa školy, pro Minimální preventivní program kterou platí tento MPP Rumburk Jméno a příjmení ředitele Mgr. Lenka Laubrová Telefon na ředitele

Více

Hodnocení prevence rizikového chování školní rok 2015/ 2016

Hodnocení prevence rizikového chování školní rok 2015/ 2016 Hodnocení prevence rizikového chování školní rok 2015/ 2016 Prevence rizikového chování byla zaměřena na výchovu žáků ke zdravému životnímu stylu, na jejich osobnostní a sociální rozvoj, na rozvoj jejich

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA DAMBOŘICE STATUT ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ

ZÁKLADNÍ ŠKOLA DAMBOŘICE STATUT ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ ZÁKLADNÍ ŠKOLA DAMBOŘICE STATUT ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ 1 ORGANIZAČNÍ STRUKTURA Vedoucí školního poradenského pracoviště: Členové školního poradenského pracoviště: 2 HLAVNÍ CÍLE: výchovný poradce

Více

Minimální preventivní program

Minimální preventivní program Školní rok:206/207 Minimální preventivní program. ZÁKLADNÍ ÚDAJE O ŠKOLE (metodika str. 6) Název a adresa školy, pro kterou platí tento MPP Jméno a příjmení ředitele Telefon na ředitele 6047844 Základní

Více

Jak hodnotíte budovu MŠ (výzdoba, vybavení, čistota apod.)? Co nebo kdo je pro Vaše dítě ve školce: Které činnosti má Vaše dítě nejraději?

Jak hodnotíte budovu MŠ (výzdoba, vybavení, čistota apod.)? Co nebo kdo je pro Vaše dítě ve školce: Které činnosti má Vaše dítě nejraději? Dotazník pro rodiče dětí MŠ Tetčice Vážení rodiče, prosíme Vás o vyplnění této ankety, která nám poslouží k získání celkového pohledu na úroveň naší MŠ ze strany rodičovské veřejnosti a může být také podnětem

Více

Základní škola a Mateřská škola Sudice, příspěvková organizace Hlavní 78, Sudice

Základní škola a Mateřská škola Sudice, příspěvková organizace Hlavní 78, Sudice Plán práce školního poradenského pracoviště na školní rok 2018/19 Základní škola a Mateřská škola Sudice, příspěvková organizace Hlavní 78, 747 25 Sudice 1 Školní poradenské pracoviště Školní poradenské

Více

V l a s t n í p r o g r a m

V l a s t n í p r o g r a m S T Ř E D N Í Š K O L A T E C H N I C K Ý C H O B O R Ů Havířov-Šumbark, Lidická 1a/600, příspěvková organizace Lidická 1a/600, 736 01 Havířov-Šumbark V l a s t n í p r o g r a m 1. Koordinace preventivních

Více

KONCEPCE ROZVOJE ŠKOLY

KONCEPCE ROZVOJE ŠKOLY KONCEPCE ROZVOJE ŠKOLY Základní škola a mateřská škola, Adršpach Zpracovala: Mgr. Karolína Gottsteinová Adršpach 2014 OBSAH ÚVOD 1. Charakteristika školy 2. Plánovaný rozvoj mateřské školy 2.1 Základní

Více

P L Á N P R Á C E VÝCHOVNÝCH PORADCŮ A METODIKA PREVENCE

P L Á N P R Á C E VÝCHOVNÝCH PORADCŮ A METODIKA PREVENCE S T Ř E D N Í P R Ů M Y S L O V Á Š K O L A Z L Í N P L Á N P R Á C E VÝCHOVNÝCH PORADCŮ A METODIKA PREVENCE ŠKOLNÍ ROK 2017/2018 SRPEN A ZÁŘÍ Plánování besedy pro žáky ročníku Intervenční centrum 2. Konzultace

Více

ZŠ a MŠ Vlasatice. Statut školního poradenského pracoviště

ZŠ a MŠ Vlasatice. Statut školního poradenského pracoviště ZŠ a MŠ Vlasatice Statut školního poradenského pracoviště 1. Úvod MŠMT změnilo v souladu s 4 odst. 4 zákona č.561/2004 Sb. (školský zákon) Rámcový vzdělávací program pro základní vzdělávání s účinností

Více

PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ

PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA ADAMOV PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ školní rok 2013-2014 PaedDr. Dalimila HODAŇOVÁ výchovná poradkyně Rámcový plán činnosti výchovného poradce 1. pololetí

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA HODĚJICE OKRES VYŠKOV VÝROČNÍ ZPRÁVA

ZÁKLADNÍ ŠKOLA HODĚJICE OKRES VYŠKOV VÝROČNÍ ZPRÁVA ZÁKLADNÍ ŠKOLA HODĚJICE OKRES VYŠKOV VÝROČNÍ ZPRÁVA Školní rok 2016/2017 V Hodějicích 29. 8. 2017 Mgr. Terezie FLORIANOVÁ ředitelka ZŠ Základní škola Hodějice, okres Vyškov, příspěvková organizace VÝROČNÍ

Více