Česky. 1. Getting Started 1.1 Úvod. 1.2 Vlastnosti:

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Česky. 1. Getting Started 1.1 Úvod. 1.2 Vlastnosti:"

Transkript

1 1. Getting Started 1.1 Úvod Česky Připravte se na to, že budete novým Video Wonder DVB-T okouzlení. Tato pozoruhodná krabička je mocnější než Váš televizní přijímač. Umožní Vám volně sledovat digitální televizní signál a přímo poslouchat digitální rozhlasový přenos. Nebudete se již muset obávat, že přijdete o oblíbený pořad, neboť si ho budete moci po naprogramování nahrátve formátu MPEG-2. Můžete také nasnímat obrázek a přidat jej jako pozadí na pracovní plochu počítače. Zařízení Video Wonder DVB-T přehrává nahrané programy, můžete sledovat video z přehrávače DVD/VCD a VCR, nebo cokoliv s kompozitním nebo S video výstupem, případně digitální TV. 1.2 Vlastnosti: Můžete sledovat digitální pozemní televizní vysílání a poslouchat digitální rádiový přenos ve svém počítači. Funkce časového naprogramování záznamu. Současně můžete sledovat digitální pozemní televizní vysílání a video programy z DVD, VCD, VHS videokamery. Součástí dodávky je přenosná anténa (kvalita příjmu podléhá místnímu signálu DVB-T). 1.3 Obsah balení Ujistěte se, zda balení obsahuje následující položky. Video Wonder DVB-T AV kabel Ovladač Dálkové ovládání Přenosná anténa Návod k obsluze

2 1.4 Požadavky na systém Abyste mohli úspěšně používat Video Wonder DVB-T, ujistěte se, že váš počítač splňuje následující požadavky: Česky Základní deska s busmaster volným PCI slotem (v.2.1 nebo vyšší) Pentium III 800 MHz nebo vyšší Kódování MPEG-1 v reálném čase: PIII 1GHz nebo AMD Athlon 1 a vyšší Kódování MPEG-2 v reálném čase: PIII 1,6GHz nebo AMD Athlon 1.6 a vyšší Kódování DVD v reálném čase: PIII 2GHz nebo AMD Athlon 2GHz a vyšší 256 MB RAM (minimum), doporučujeme 512 MB RAM VGA karta podporující DirectX 8.1 Windows 2000 (Service Pack 4), Windows XP (Service Pack 1) DirectX 9 a vyšší Mechanika CD-ROM nebo DVD Instalace vyžaduje volných 20 MB na pevném disku Další volná kapacita na pevném disku pro nahrávání a úpravu souborů VGA monitor s 16-bitovou hloubkou barev a nainstalované DirectShow Zvuková karta Reproduktory pro audio výstup Volné přerušení Televizní anténa nebo TV kabel 2. Vstupní a výstupní konektory 2.1. Zapojení modelu série Video Wonder Karta Video Wonder DVB-T podporuje vstup jak S-Video, tak i kompozitní. Podrobnosti ohledně zapojení naleznete na níže uvedeném obrázku.

3 Dálkové ovládání (Remote): zapojte čidlo dálkového ovládání Video Wonder DVB-T AV kabel (AV cable): AV kabel zapojte do 7-pinového konektoru Video Wonder DVB-T. Kompozitní video (Composite Video): pro připojení externích zařízení, jako např. VCR, fotoaparátu, nebo videokamery. Audio (L): připojte levý audio kanál externího audio zařízení. Audio (R): připojte pravý audio kanál externího audio zařízení. S-Video: připojte externí zařízení, jako např. VCR nebo videokameru. ANT: Připojte kabel domovní nebo pokojové antény. Dálkový ovladač 1.Full Screen (Celá obr azovka) 2. POWER (Napájení) 3. Číslicová klávesnice 5. Mute (Vypnutí zvuku) 4. RECALL (Předchozí kanál) 6. TV/Radio 7. SAP 8. CH+/CH- (Kanál +/-) 9. Enter (Potvrzení) 10. VOL-/VOL+ 11. Source (Zdroj) (Hlasitost +/-) 12. PIP (Obraz v 13. Reserved obraze) (Vyhrazeno) 14. Record/Pause 15. TimeShift (Současné (Záznam/pauza) přehrávání a záznam)/ Pause (Pauza) 16. Rewind (Zrychlené 17.Forward (Vpřed) přehrávání) 18. Play/Pause 19. End (Konec) (Přehrání/Pauza) 20. Back (Zpět) 21. Stop 1. Full Screen: přepínání mezi celou obrazovkou a původní velikostí.

4 2. Power: vypnutí a zapnutí programu Genius DTV. 3. Číslicová klávesnice: volba požadovaného kanálu. V režimu vyhledání (Scan mode) můžete zadat přímo požadovanou frekvenci a potvrdit stiskem tlačítka Enter. 4. Recall: přepnutí na předchozí sledovaný kanál. 5. Mute: vypnutí zvuku. 6. TV/Radio: přepínání mezi televizním a radiovým příjmem. 7. SAP: přepnutí na druhý audio program (pokud je vysílán). 8. CH+/CH-: přepnutí na další nebo předchozí kanál. 9. VOL-/VOL+: zeslabení a zesílení hlasitosti zvuku. 10. Enter: potvrzení volby. 11. PIP: zapnutí/vypnutí režimu obrazu v obraze a přepnutí mezi hlavním a druhým oknem. 12. Source: přepínání mezi jednotlivými zdroji: DVB -> AV-In -> S-Video. 13. Record/Pause: spuštění a pozastavení záznamu (nahrávání) aktuálního programu. 14. Reserved (Vyhrazeno) 15. TimeShift/Pause: současné přehrávání a záznam /spuštění a pozastavení daného programu. 16. Rewind: pohyb zpět během přehrávání. 17. Play/Pause: Přehrání a pozastavení přehrávaného souboru. 18. Forward: Pohyb vpřed během přehrávání, nebo během současného přehrávání a záznamu. 19. Back: v režimu přehrávání posun na začátek přehrávaného videa. 20. Stop: zastavení přehrávání nebo záznamu. 21. End: v režimu přehrávání přejde na konec přehrávaného videa. 3. Instalace technického vybavení a ovladačů Následující část Vás povede krok za krokem instalací karty DVB-T, jeho příslušenství a programů DirectX Před instalací Video Wonder DVB-T je nezbytné, aby byl na Vašem počítači nainstalován DirectX 9,0 nebo vyšší verze. Tento program naleznete na CD-ROM ve složce DirectX Instalace Video Wonder DVB-T (Digital Video Broadcasting Terrestrial)

5 1. Vypněte počítač i všechny ostatní periferní zařízení, jako např. tiskárnu a monitor. Napájecí kabel zatím nechte zapojený, Váš počítač tak zůstane uzemněný. 2. Dotkněte se kovové kostry v zadní části počítače, abyste se uzemnili a vybili náboj statické elektřiny. Nyní odpojte napájecí kabel ze síťové zásuvky. 3. Odstraňte kryt vašeho počítače. 4. Vyberte volnou pozici PCI. Při výběru pozice PCI nezapomeňte, že karta DVB-T nemůže být zapojena do 1. pozice PCI současně i s grafickou kartou AGP, protože 1. pozici PCI bývá často přiřazeno stejné přerušení jako pozici pro kartu AGP. Obě karty by tak měly stejné přerušení, což by během provozu vedlo ke zhroucení. Čísla přiřazená pozicím PCI jsou uvedena ve návodu od základní desky. 5. Opatrně vyjměte kartu z obalu a uchopte ji jednou rukou za hrany, zatímco druhou se držte kovové části vašeho počítače. Takto zajistíte, aby se statický náboj Vašeho těla zcela vybil přes počítač a zabráníte tak poškození televizní karty. 6. Konektor na TV kartě srovnejte s paticí pro rozšiřující kartu.

6 7. Kartu zatlačte pevně do určené pozice (slotu) a ujistěte se, že má dobrý kontakt. 8. Kartu DVB-T upevněte odpovídajícím šroubkem. 9. Nasaďte kryt Vašeho počítače. 10. Do konektoru DVB-T karty zapojte kabel přenosné antény nebo UHF/VHF antény, ten který byste normálně zapojili do anténího vstupu na vašem televizoru. Zapojte napájecí kabel spolu s ostatními kabely. Ujistite se, že jsou reproduktory zeslabeny.

7 11. Zapněte počítač a začněte s instalací programů Instalace ovladačů pro Windows 2000(Service Pack 4) / Windows XP (Service Pack 1) Po zapnutí Windows 2000 (Service Pack 4) / XP (Service Pack 1) automaticky zjistí přítomnost nového hardwaru a zobrazí se okno Průvodce nově rozpoznaným hardwarem. Pokud si nejste jistí Vaší verzí Windows, klikněte pravým tlačítkem myši na ikonu Tento počítač a zvolte Vlastnosti, kde je tento údaj uveden. Pokud nemáte nainstalovány Windows 2000 (Service Pack 4), ani Windows XP (Service Pack 1), navštivte webové stránky Microsoftu ( a aktualizujte si Vaši verzi Windows na Service Pack 4 (Windows 2000) nebo Service Pack 1 (Windows XP). Toto je příklad kontroly verze je z Windows Pokud jste tak dosud neučinili, vložte přibalené CD do mechaniky CD-ROM. Potom zvolte Instalovat ze seznamu či daného umístění (pro zkušené uživatele) (Install from a list or specific location (Advanced)) a klikněte na Další (Next).

8 Nyní zvolte Vyhledat nejlepší ovladač v těchto umístěních (Search for the best driver in these locations) a klikněte na Další (Next). Windows vyhledají ovladače na instalačním CD a automaticky je nainstalují. Po instalaci ovladačů Vám Windows oznámí, že instalace proběhla úspěšně. Klikněte na tlačítko Dokončit (Finish). Nyní jste dokončili instalaci ovladačů a můžete začít instalovat programy. 4. Instalace 4.1. Instalace Genius DTV (Digital TV) Instalaci programu Genius DTV můžete provést buď automaticky programem pro spuštění, který je uložen na přiloženém CD (Driver and Application CD - Software Installation), nebo přímo spuštěním.exe souboru staženého z Internetu. Pokud se program pro automatické zavedení po vložení instalačního CD automaticky nespustí, spusťte ho ručně dvojitým kliknutím na soubor InstallCD.exe na instalačním CD Genius Installation Vyhledávání televizních kanálů Dříve než budete moci sledovat Vaši digitální televizi, musíte vyhledat dostupné kanály. Tlačítko pro vyhledání (Scan) zpřístupníte kliknutím v záhlaví okna na Tools (Nástroje) -> Scan (Vyhledat). Nastavení příjmu:

9 Klikněte na vyhledávání nového kmitočtu (Scan New Frequency) a můžete zadat minimální a maximální frekvenci prohledávané oblasti. Vyhledání kanálů: Dostupné kanály můžete vyhledat dvěma způsoby. 1. Auto Scan (Automatické vyhledání): Z roletové nabídky vyberte Vaši zemi (Location). Během automatického vyhledávání je zobrazen v okně aktuální průběh (viz.okno výše). 2. Transpondér vyhledávání (Transponder Scan): Jestliže jste již úspěšně kanály vyhledali a chcete ručně přidat další fŕekvenci, napište do okna Transponder Scan hodnotu frekvence v khz a modulaci (ve většině případů pro DVB-T 16QAM nebo 64QAM) a stiskněte tlačítko ještě jednou.

10

11 Nalezené kanály se zobrazí v okně spolu s doplňujícími informacemi o TID, SID, Video PID a Audio PID. Zde také máte možnost uložit si seznam frekvencí a případně jej načíst. Po vyhledání klikněte na tlačítko OK, měla by se ukázat podobná obrazovka Příjem DVB-T (Digital Video Broadcasting-Terrestrial) Na pravé straně najde všechny vyhledané a uložené kanály, kanál vyberete dvojitým kliknutím. Z roletové nabídky si můžete vybrat, který druh vysílání chcete sledovat. Můžete si vybrat:tv (Free) Channels (Volné TV kanály), TV (CA) (Kódované TV kanály)*, nebo Radio. *Příjem kódovaných kanálů je nutné mít předplacený u poskytovatele této služby.

12 4.4. Výběr zdroje Vaše karta Video Wonder DVB-T Card se neomezuje pouze na příjem digitálního signálu, můžete rovněž přepínat mezi různými analogovými zdroji. Na levé straně najdete tlačítko, jehož šipka směřuje doleva. Po kliknutí na toto tlačítko se otevře boční lišta, odkud můžete vybírat nejrůznější zdroje video signálu. Můžete zvolit: AV in; S-Video; DVB; PIP; Scan; Play; Swap Přepne na externí zařízení připojené na vstup AV-In (žlutý). Přepne na externí zařízení připojené na vstup S-Video. Přepne na digitální pozemní televizní vysílání (standardně zvolený). Sledování druhého analogového zdroje během sledování digitálního pozemního televizního vysílání. Zpřístupnění vyhledávání kanálů. Přehrávání zaznamenaných souborů Přepíná video mezi hlavním a druhým oknem (pouze v režimu PIP). 5. Nastavení Okno pro nastavení se otevře po kliknutí na Tools (Nástroje) -> Settings (Nastavení) na liště Windows. V závislosti na zdroji (Source) máte k dispozici několik způsobů upřesnění nastavení. 5.1 Režim DVB Nastavení adresáře (Setting -> Directory)

13 Pokud jako výchozí zdroj používáte DVB-T, zobrazí se dialogové okno (viz. vlevo), kde můžete nastavit složku, která bude sloužit jako pracovní adresář (Working Directory) Programování záznamu (Setting -> Schedule Recording) Do tohoto seznamu můžete zadat seznam programů, které budete chtít v budoucnu nahrát. Více informací o Programování záznamu naleznete v 8. části Nastavení DVB (Setting -> DVB Setting) Zde můžete pro různé země zadat šířku pásma Analogový režim (AV-In nebo S-Video) Nastavení zobrazení (Setting > Display)

14 Pokud jste zvolili AV-In nebo S-Video, uvidíte výše uvedené dialogové okno. Output Size (Výstupní velikost): zde můžete upřesnit velikost zobrazení u analogového zdroje. Data Format (Formát dat): můžete zde upřesnit formát výstupních dat. Color (Barva): nastavení barev, jako např. Brightness (Jas), Contrast (Kontrast), Hue (Odstín), Saturation (Sytost) a Sharpness (Ostrost). Kliknutím na Default obnovíte výchozí nastavení Nastavení záznamu (Setting - Record) Nastavení záznamu Vám umožňuje požívat standardní nastavení poskytnuté programem DTV. MPEG: Zde si můžete vybrat některý z předdefinovaných nastavení kvality záznamu (Record Quality): Good (Dobrá), Better (Lepší) a Best (Nejlepší). Pokud zvolíte Customized (Vlastní), můžete také zvolit standard, který bude chtít používat pro záznam. Můžete vybírat z následujících formátů: NTSC or PAL MPEG-1 (NTSC nebo PAL MPEG-2) NTSC or PAL VCD (NTSC nebo PAL VCD) NTSC or PAL MPEG-2 (NTSC nebo PAL MPEG-2) NTSC or PAL SVCD (NTSC nebo PAL SVCD)

15 NTSC or PAL DVD (NTSC nebo PAL DVD) V režimu Customized je také dostupné tlačítko Profiles (Profily), které zpřístupní následující nabídku. Česky Vyberte některé z nastavení: Create (Vytvořit nový profil), Modify (Změnit), Duplicate (Kopírovat existující profil), Remove (Odstranit jeden profil), nebo Remove All (Odstranit všechny existující profily). Vytvořitení profilů (Create) General (Všeobecné) Zadejte název profilu (Name) a doplňte komentář (Comment). Také rozhodněte, jestli profil bude používat formát (Mode) MPEG-1 nebo MPEG-2. System (Systém): v závislosti na režimu (Mode) zvoleném v záložce General (Všeobecné), můžete zvolit režim Bitstream (Datový tok). Video: zvolte formát videa (VideoFormat), rozlišení (Width x Height) a rychlost přenosu

16 (BitRate). Pokud kliknete na Advanced (Upřesnit), otevře se další okno, ve kterém můžete zvolit Frame Rate (Rychlost snímků), Encoder Level (Stupeň kodóvaní), Inverted (Invertováno), Deinterlaced (Neprokládaný) a Off Line. Systém (System) Nastavení adresáře (Setting -> Directory) Vyberte složku, která bude sloužit jako pracovní adresář (Working Directory) Programování záznamu (Setting -> Schedule Recording)

17 Zde naleznete seznam programů, které chcete v budoucnosti nahrát. Více informací týkajících se Programování záznamu naleznete v 8. části Nastavení DVB (Setting -> DVB Setting) Zde můžete nastavit šířku pásma. 6. PIP (Obraz v obraze) Funkci PIP zpřístupníte pomocí nabídky umístěné vlevo. Pokud během sledování digitální televize kliknete na tlačítko PIP (viz. obrázek vpravo), v pravém rohu se Vám na obrazovce otevře další okno s živým vysíláním druhého kanálu z externího zdroje. Druhým zdrojem může být VCR, DVD, digitální fotoaparát, DV, nebo cokoliv s kompozitním nebo S-video výstupem. Pokud používáte režim PIP, můžete podle typu připojení Vašeho externího zařízení přepínat mezi S-video a AV In. Druhým kliknutím na tlačítko PIP se přepíná zobrazení v jednotlivých oknech - program přehrávaný z externího zařízení se zobrazí v hlavním okně a digitální televize bude zobrazena v malém rohovém okénku. Dalším kliknutím na tlačítko PIP funkci vypnete.

18 7. Funkční tlačítka Česky Kliknutím na toto tlačítko se okno zvětší a seznam kanálů se skryje. Kliknutím na toto tlačítko se obraz vrátí zpět do původní velikosti a zobrazí se seznam dostupných kanálů. Kliknutím na toto tlačítko zvěšíte okno přes celou obrazovku (televizní signál DVB-T). Název a spodní lišta se zobrazí až po pohybu myší a kliknutím na toto tlačítko opustíte režim zobrazení přes celou obrazovku. 8. Záznam 8.1. Tlačítko pro záznam Kliknutím na tlačítko Záznam můžete nahrávat vysílání v hlavním okně. V režimu DVBS můžete nahrávat plnohodnotný MPEG-2 audio i video signál. V analogovém režimu (S-video nebo AV-In) můžete zaznamenávat signál ve formátu, který jste si vybrali v části 5.2. V obou režimech můžete provádět záznam signálu do adresáře, který jste si vybrali v částech a Schedule Recording (Naprogramování záznamu)

19 Jak již bylo řečeno v části 5.2.4, Programování záznamu zpřístupníte z nabídky Settings (Nastavení). Toto je Váš seznam naplánovaného nahrávání. Klikněte na tlačítko Add (Přidat) a můžete do seznamu přidat další položku. Tlačítkem Delete se vymaže zvýrazněná položka a tlačítkem Edit můžete nastavení změnit. Tlačítka Add a Edit zpřístupní další nabídku. Zvolte, jestli chcete přidat pouze údaj o délce záznamu, nebo zda chcete opakovat nahrávání stejného kanálu v různé dny. Z roletové nabídky vyberte požadovaný kanál (Channel), zadejte datum a čas nahrávání (Date, Start Time), délku záznamu (Duration) a záznam pojmenujte (File Name). Kliknutím na tlačítko Add přidáte nastavení do seznamu (Schedule List). 8.3 Tlačítko TimeShift S funkcí TimeShift můžete pozastavit televizní vysílání, odejít, vrátit se a sledovat program od chvíle, kdy jste ho opustili. Také můžete zrychleně přehrávat televizní reklamy, nebo si opětovně přehrát určitou scénu. Funkci TimeShift spustíte jednoduše kliknutím na tlačítko TimeShift. Tlačítko TimeShift se následně změní na tlačítko Pause/Play

20 (Pozastavit/Přehrát). Kliknutím tak můžete přerušit nahrávání a opětovným kliknutím začít přehrávání od místa, kdy jste odešli. Pomocí posuvníku se můžete rychle pohybovat v záznamu směrem vpřed i vzad. Kliknutím na tlačítko Skip to Beginning (Přejít na začátek) se přesunete na začátek záznamu pořízeného díky funkci TimeShift a kliknutím na tlačítko Skip to End (Přejít na konec) se přesunete zpět do aktuálního přenosu. Pokud chcete funkci TimeShift zastavit, klikněte na tlačítko Stop. Pokud je funkce TimeShift aktivní, nemůžete přepínat mezi kanály. 8.4 Tlačítko pro pořizování statických snímků (Snapshot) Z videa si můžete pořídit statický snímek a uložit si ho na pevný disk. Snímek pořídíte kliknutím na příslušné tlačítko, ten je pak uložen do pracovního adresáře, kde ho můžete také shlédnout.

Česky. 1. Začínáme 1.1 Úvod. 1-2 Vlastnosti

Česky. 1. Začínáme 1.1 Úvod. 1-2 Vlastnosti 1. Začínáme 1.1 Úvod Děkujeme Vám, že jste si vybrali TV a video kartu VideoWonder CardBus Dual. Tento výrobek změní Váš počítač snadno a rychle ve výkonný multimediální systém. Záznam videa i statických

Více

FlyDVB-T Duo CardBus

FlyDVB-T Duo CardBus FlyDVB-T Duo CardBus č e s k ý m a n u á l F l y D V B - T D U O C a r d B u s 01 Obsah 02 Požadavky na systém Obsah balení 03 Zapojení zařízení 04 Instalace 06 LifeView DTV EPG 07 Vyhledávání a editace

Více

FlyDVB Duo nebo Hybrid CardBus Uživatelská příručka

FlyDVB Duo nebo Hybrid CardBus Uživatelská příručka FlyDVB Duo nebo Hybrid CardBus Uživatelská příručka Animation Technologies Inc. www.lifeview.com Ver: 1.9 1 Začínáme 1.1 Úvod Děkujeme vám za zakoupení TV tuneru a zachytávací karty FlyDVB Duo nebo Hybrid

Více

Kapitola 1: Úvod. 1.1 Obsah balení. 1.2 Požadavky na systém. Česky

Kapitola 1: Úvod. 1.1 Obsah balení. 1.2 Požadavky na systém. Česky Kapitola 1: Úvod 1.1 Obsah balení Po obdržení televizního adaptéru TVGo A03 zkontrolujte, zda balení USB TV Super Mini obsahuje následující položky. Adaptér TVGo A03 Disk CD s ovladači Dálkový ovladač

Více

Česky 1. Začínáme 1.1 Úvod 1.2 Vlastnosti 1.3 Obsah balení

Česky 1. Začínáme 1.1 Úvod 1.2 Vlastnosti 1.3 Obsah balení 1. Začínáme 1.1 Úvod Záznamové zařízení Genius TVGo-U202 je ideální společník pro nejrůznější typy zábavy. Nabízí skvělé funkce, které klasická televize nemůže poskytnout. Pokud chcete sledovat televizní

Více

Uživatelská příručka. Video Wonder Pro III

Uživatelská příručka. Video Wonder Pro III Uživatelská příručka Video Wonder Pro III Obsah Začínáme 5 Úvod 5 Rysy 5 Obsah balení 6 Systémové požadavky 6 Instalace 7 Instalace hardware 7 Vstupy a výstupy 7 Užívání obslužného programu 8 4-1. TV prohlížení

Více

USB 2.0 Audio/Video Grabber Katalogové číslo: 15.08.1561

USB 2.0 Audio/Video Grabber Katalogové číslo: 15.08.1561 USB 2.0 Audio/Video Grabber Katalogové číslo: 15.08.1561 Obsah: Obsah:...2 Kapitola 1. Přehled...3 1.1 Úvod...3 1.2 Vlastnosti...3 1.3 Specifikace...3 1.4 Minimální požadavky na systém... 3 1.5 Balení...

Více

Česky 1.4 Požadavky na systém 2. Vstupní a výstupní konektory 1. Remote Control cable port (Port kabelu dálkového ovladače):

Česky 1.4 Požadavky na systém 2. Vstupní a výstupní konektory 1. Remote Control cable port (Port kabelu dálkového ovladače): 1. Začínáme Česky 1.1 Úvod VideoWonder ProTV umí zaměnit Váš počítačový monitor za televizní obrazovku. Od této chvíle si již nemusíte domů kupovat další televizní přijímač, neboť tato karta je ideální

Více

MICRO DVB-T STICK. Uživatelský manuál. Watch & record Digital TV programs on Your PC! MT4167

MICRO DVB-T STICK. Uživatelský manuál. Watch & record Digital TV programs on Your PC! MT4167 MICRO DVB-T STICK Watch & record Digital TV programs on Your PC! MT4167 Uživatelský manuál Úvod 2 Obsah balení 2 Požadavky na systém 2 Instalace zařízení 3 Instalace softwaru 3 Práce se zařízením 5 Hlavní

Více

Set Top Box Motorola VIP 1003

Set Top Box Motorola VIP 1003 Set Top Box Motorola VIP 1003 1. Set Top Box Balení Set Top Boxu obsahuje: Set Top Box VIP 1003, dálkové ovládání, baterie do dálkového ovládání, napájecí zdroj, kabel pro připojení zdroje do napájecí

Více

NÁVOD NA OVLÁDÁNÍ. Set Top Box Motorola VIP 1003 Portálu IPTV

NÁVOD NA OVLÁDÁNÍ. Set Top Box Motorola VIP 1003 Portálu IPTV NÁVOD NA OVLÁDÁNÍ Set Top Box Motorola VIP 1003 Portálu IPTV Set Top Box Motorola VIP1003 Set Top Box Balení Set Top Boxu obsahuje: Set Top Box VIP 1003 Dálkové ovládání Baterie do dálkového ovládání Napájecí

Více

Příručka pro instalaci PCI Analog TV Card Lite

Příručka pro instalaci PCI Analog TV Card Lite Příručka pro instalaci PCI Analog TV Card Lite Obsah V2.1 Kapitola 1Instalace PCI Analog TV Card Lite... 2 1.1 Obsah balíčku... 2 1.2 Požadavky na systém...2 1.3 Instalace hardwaru... 2 Kapitola 2Rychlá

Více

Přijímač digitální pozemní televize do počítače KD - 6 1 7 NÁVOD K POUŽITÍ

Přijímač digitální pozemní televize do počítače KD - 6 1 7 NÁVOD K POUŽITÍ Přijímač digitální pozemní televize do počítače KD - 6 1 7 NÁVOD K POUŽITÍ 1 Děkujeme za zakoupení USB adaptéru KD609. Je navržen pro příjem digitální televize do osobního počítače nebo notebooku v digitální

Více

Uživatelský Manuál HyperMedia Center Obsah V1.5

Uživatelský Manuál HyperMedia Center Obsah V1.5 Uživatelský Manuál HyperMedia Center Obsah V1.5 ÚVOD...1 OVLÁDÁNÍ PŘEHRÁVAČE...1 NAVIGAČNÍ PŘEHLED...2 TV...3 VSTUPNÍ ZDROJ...3 SEZNAM KANÁLŮ...3 PLÁN...4 NASTAVENÍ...5 EPG...7 PŘEHLED OVLADAČŮ TV...7

Více

Instalační příručka pro kartu PCTV 310i

Instalační příručka pro kartu PCTV 310i Instalační příručka pro kartu PCTV 310i Společnost Pinnacle Systems GmbH vydala tento návod s použitím všech dostupných informací, ale nemůže zaručit, že jsou uvedeny vyčerpávající informace o produktu

Více

WinFast Digital TV Card RYCHLÝ INSTALAČNÍ PRŮVODCE

WinFast Digital TV Card RYCHLÝ INSTALAČNÍ PRŮVODCE WinFast Digital TV Card RYCHLÝ INSTALAČNÍ PRŮVODCE CODE: LR 66xx P/N: W05G0060 Ver: B WinFast Digital TV Card RYCHLÝ INSTALAČNÍ PRŮVODCE Strana 1/10 Obsah Připojení Vstupních & Výstupních zařízení.3 Rozložení

Více

Multimediální přehrávač s výstupem VGA/TV, (DigiMedia Player) typ LV234 Katalogové číslo: 15.08.1563

Multimediální přehrávač s výstupem VGA/TV, (DigiMedia Player) typ LV234 Katalogové číslo: 15.08.1563 Multimediální přehrávač s výstupem VGA/TV, (DigiMedia Player) typ LV234 Katalogové číslo: 15.08.1563 Vlastnosti: Plug-in-Play - Prohlížení digitálních fotografií, sledování filmů a přehrávání hudebních

Více

STEREO ZAŘÍZENÍ AUNA MCD-82, DVD PŘEHRÁVAČ, USB, SD, MPEG4. Návod k použití

STEREO ZAŘÍZENÍ AUNA MCD-82, DVD PŘEHRÁVAČ, USB, SD, MPEG4. Návod k použití STEREO ZAŘÍZENÍ AUNA MCD-82, DVD PŘEHRÁVAČ, USB, SD, MPEG4 Návod k použití 10006320 Vážený zákazníku, v první řadě Vám chceme poděkovat za nákup tohoto produktu. Aby se zabránilo možnému technickému poškození,

Více

Kapitola 1: Úvod. 1.1 Obsah balení. 1.2 Systémové požadavky. Česky

Kapitola 1: Úvod. 1.1 Obsah balení. 1.2 Systémové požadavky. Česky Kapitola 1: Úvod 1.1 Obsah balení Po obdržení TVGo DVB-D02 se prosím ujistěte, že součástí balení jsou následující položky. TVGo DVB-D02 CD s instalačním software Návod pro rychlou instalaci Kabel USB

Více

českém Úvod Obsah balení Technické údaje PU002 Sweex 2 Port Serial PCI Card

českém Úvod Obsah balení Technické údaje PU002 Sweex 2 Port Serial PCI Card PU002 Sweex 2 Port Serial PCI Card Úvod Především bychom vám chtěli poděkovat za zakoupení výrobku Sweex 2 Port Serial PCI Card. Tento výrobek vám umožní jednoduše přidat k vašemu počítači dva sériové

Více

USB 2.0 DVB-T Stick, změní Váš. PC / notebook v přenosné digitální multimediální centrum!

USB 2.0 DVB-T Stick, změní Váš. PC / notebook v přenosné digitální multimediální centrum! DVB S4 Uživatelský manuál USB 2.0 DVB-T Stick, změní Váš PC / notebook v přenosné digitální multimediální centrum! Obsah balení: USB 2.0 DVB-T Stick, dálkové ovládání, DVB-T anténa, Drive & Aplikace CD,

Více

českém Úvod Hardware Instalace ve Windows 98SE PU007 Sweex 1 Port Parallel & 2 Port Serial PCI Card

českém Úvod Hardware Instalace ve Windows 98SE PU007 Sweex 1 Port Parallel & 2 Port Serial PCI Card PU007 Sweex 1 Port Parallel & 2 Port Serial PCI Card Úvod Především bychom vám chtěli poděkovat za zakoupení výrobku Sweex 1 Port Parallel & 2 Port Serial PCI Card. Tento výrobek vám umožní jednoduše přidat

Více

Techanxx USB 2.0 Digital Video Scart Grabber Audio & Video / SCART Převodník Digitalizujte si své staré videokazety VHS! Uživatelský Manuál

Techanxx USB 2.0 Digital Video Scart Grabber Audio & Video / SCART Převodník Digitalizujte si své staré videokazety VHS! Uživatelský Manuál Techanxx USB 2.0 Digital Video Scart Grabber Audio & Video / SCART Převodník Digitalizujte si své staré videokazety VHS! Uživatelský Manuál Prohlášení o shodě naleznete na následující internetové adrese:

Více

Technaxx DigiTape DT-01 Uživatelský manuál

Technaxx DigiTape DT-01 Uživatelský manuál Technaxx DigiTape DT-01 Uživatelský manuál Popis 1. Eject: Posunutím přepínače otevřete držák kazety 2. Volume: nastavení hlasitosti sluchátek a USB připojení 3. Headphones: konektor pro připojení sluchátek

Více

2,4GHz/5,8 GHz LCD přijímač s DVR

2,4GHz/5,8 GHz LCD přijímač s DVR 2,4GHz/5,8 GHz LCD přijímač s DVR Návod k obsluze Výhody produktu: Možnost současného sledování a nahrávání Kompaktní design Široká oblast použití 1. Diagram produktu www.spyobchod.cz Stránka 1 Jednotlivé

Více

Návod k obsluze DivX / MPEG 4 přehrávače. Technosonic MP-107

Návod k obsluze DivX / MPEG 4 přehrávače. Technosonic MP-107 Technosonic MP-107 1. Váš nový DivX/MPEG 4 přehrávač 2. Bezpečnostní upozornění 3. Zapojení 3.1 VIDEO zapojení 3.2 AUDIO zapojení 4. Nastavení 4.1 Nastavení audia 4.2 Nastavení videa 4.3 Počáteční nastavení

Více

Pinnacle Studio Deluxe Profesionální vytváření filmů. Rychlý průvodce instalací

Pinnacle Studio Deluxe Profesionální vytváření filmů. Rychlý průvodce instalací Pinnacle Profesionální vytváření filmů Rychlý průvodce instalací Než začnete Důležité: Pinnacle obsahuje kartu AVDV. Instalace AVDV karty do počítače je popsána v instrukcích uvedených níže. V této kapitole

Více

DSM-320 bezdrátový přehrávač médií. Dálkový ovladač s bateriemi

DSM-320 bezdrátový přehrávač médií. Dálkový ovladač s bateriemi Toto zařízení splňuje podmínky pro zařízení UPnP AV a Intel Network Media. Než začnete DSM-320 Bezdrátový přehrávač médií Budete potřebovat následující vybavení: Počítač s procesorem min. 500 MHz, min.

Více

/ NVR-4008 / NVR-4016

/ NVR-4008 / NVR-4016 DINOX rekordéry: NVR-4004 NVR-4008 NVR-4016 Rychlá uživatelská příručka Obsah Rychlá uživatelská příručka... 1 Před instalací NVR... 3 Instalace NVR... 3 Instalace pevného disku... 3 Přední panel... 5

Více

DSM-320 bezdrátový přehrávač médií. Ethernetový kabel (CAT 5 UTP/nepřekřížený) Dálkový ovladač s bateriemi

DSM-320 bezdrátový přehrávač médií. Ethernetový kabel (CAT 5 UTP/nepřekřížený) Dálkový ovladač s bateriemi Toto zařízení pracuje s následujícími operačními systémy: Windows XP, 2000, Me a 98SE Než začnete DSM-320 Bezdrátový přehrávač médií Budete potřebovat následující vybavení: Počítač s procesorem min. 500

Více

http://www.technaxx.de/support/drivers/dvb-t_s4_v2.1.rar

http://www.technaxx.de/support/drivers/dvb-t_s4_v2.1.rar DVB S4 Návod použití Televizní tuner USB 2.0 DVB-T ve velikosti zapalovače změní PC / Notebook v přenosné digitální multimediální centrum! Aktuální ovladače (vč. podpory Windows 7) stahujte pro dosažení

Více

Camera (fotoaparát) V hlavním menu zvolte položku Camera.

Camera (fotoaparát) V hlavním menu zvolte položku Camera. Upozornění : V E-book můžete prohlížet pouze sobory v textovém formátu (TXT). Camera (fotoaparát) V hlavním menu zvolte položku Camera. 1) Focus control : Pro zooming použijte klávesy PREVIOUS/NEXT. 2)

Více

TV adaptér USB2.0, (TV Walker Lite) Katalogové číslo: 15.08.1575

TV adaptér USB2.0, (TV Walker Lite) Katalogové číslo: 15.08.1575 TV adaptér USB2.0, (TV Walker Lite) Katalogové číslo: 15.08.1575 1. TV Walker Lite 1.1 Vlastnosti: Připojení přes rozhraní USB 2.0 do PC Zařízení je osazeno čipem Phillips 7135 Podporuje TV standardy:

Více

User Guide V1.4 For. TBS DVB T/T2 Series TV Tuner Cards/Boxes

User Guide V1.4 For. TBS DVB T/T2 Series TV Tuner Cards/Boxes User Guide V1.4 For TBS DVB T/T2 Series TV Tuner Cards/Boxes obsah Kapitola 1. Úvod 1.1 Přehled... 1 1.2 Vlastnosti... 1 Specifikace 1.3 zařízení... 3 1.4 Systémové požadavky... 3 Kapitola 2. Instalace

Více

Automobilový DVB-T tuner 80 555

Automobilový DVB-T tuner 80 555 Automobilový DVB-T tuner 80 555 Uživatelská příručka Obsah Úvodní informace... 2 Obsah balení... 2 Popis přístroje... 2 Dálkový ovladač... 3 Nabídka nastavení... 4 Teletext... 6 Možné problémy a jejich

Více

NÁVOD NA INSTALACI KARTY PCTV DELUXE

NÁVOD NA INSTALACI KARTY PCTV DELUXE NÁVOD NA INSTALACI KARTY PCTV DELUXE INSTALACE PCTV DELUXE Tato část popisuje, jak nainstalovat PCTV Deluxe po hardwarové i softwarové stránce. Během instalace bude vytvořena programová skupina PCTV Deluxe

Více

Studio PCTV/PCTV Pro NÁVOD K POUŽITÍ

Studio PCTV/PCTV Pro NÁVOD K POUŽITÍ Studio PCTV/PCTV Pro NÁVOD K POUŽITÍ NEŽ ZAČNETE Požadavky na systém Systém, do kterého chcete instalovat Studio PCTV (Pro) by měl splňovat následující požadavky: Hardware Počítač: Pentium PC 200 Mhz (doporučeno

Více

POSTUP PŘI NASTAVENÍ OVLÁDACÍHO PANELU S DOTYKOVÝM DISPLEJEM JAK PŘEJÍT DO SPRÁVCE NASTAVENÍ

POSTUP PŘI NASTAVENÍ OVLÁDACÍHO PANELU S DOTYKOVÝM DISPLEJEM JAK PŘEJÍT DO SPRÁVCE NASTAVENÍ POSTUP PŘI NASTAVENÍ OVLÁDACÍHO PANELU S DOTYKOVÝM DISPLEJEM JAK PŘEJÍT DO SPRÁVCE NASTAVENÍ Trojúhelníkové heslo: pro vstup do nastavení poklepejte na oblasti 1, 2 a 3. SPRÁVCE NASTAVENÍ (ADMINISTRATOR

Více

WinFast TV. USB Series RYCHLÝ INSTALAČNÍ PRŮVODCE. Obsah

WinFast TV. USB Series RYCHLÝ INSTALAČNÍ PRŮVODCE. Obsah WinFast TV USB Series RYCHLÝ INSTALAČNÍ PRŮVODCE Obsah WinFast Walkie TV Systémové požadavky WinFast PalmTop TV/WinFast Novo TV Systémové požadavky WinFast DTV Dongle Systémové požadavky Ovladače & Instalace

Více

QuickStick DVB-T. český manuál

QuickStick DVB-T. český manuál QuickStick DVB-T český manuál Obsah 02 Úvod Instalace Minimální požadavky na systém Instalace Instalace DirectX 9.0 04 Připojení Yakumo QuickStick DVB-T k PC 05 Instalace ovladače 06 Instalace aplikace

Více

PU001 Sweex 1 Port Parallel PCI Card. Pokud by některá z výše uvedených částí chyběla, obraťte se na svého dodavatele.

PU001 Sweex 1 Port Parallel PCI Card. Pokud by některá z výše uvedených částí chyběla, obraťte se na svého dodavatele. PU001 Sweex 1 Port Parallel PCI Card Úvod Především bychom vám chtěli poděkovat za zakoupení výrobku Sweex 1 Port Parallel PCI Card. Tento výrobek vám umožní jednoduše přidat k vašemu počítači paralelní

Více

2,4GHz kamera s monitorem

2,4GHz kamera s monitorem 2,4GHz kamera s monitorem Návod k obsluze Hlavní výhody Velmi kvalitní bezdrátový přenos na vzdálenost až 100m ve volném terénu; Špičkové noční vidění až na 10m v úplné tmě; Možnost rozšíření až na čtyř-kamerový

Více

Instalační příručka pro kartu PCTV MediaCenter 400i

Instalační příručka pro kartu PCTV MediaCenter 400i Instalační příručka pro kartu PCTV MediaCenter 400i Společnost Pinnacle Systems GmbH vydala tento návod s použitím všech dostupných informací, ale nemůže zaručit, že jsou uvedeny vyčerpávající informace

Více

DS-430DVR2. Kamera s automatickým záznamem videa integrovaná do zpětného zrcátka. Uživatelská příručka

DS-430DVR2. Kamera s automatickým záznamem videa integrovaná do zpětného zrcátka. Uživatelská příručka DS-430DVR2 Kamera s automatickým záznamem videa integrovaná do zpětného zrcátka Uživatelská příručka Předmluva Vážený zákazníku, děkujeme, že jste si zakoupil náš výrobek. Před prvním zapnutím přístroje

Více

Jak začít s osobním zvukovým systémem PSS

Jak začít s osobním zvukovým systémem PSS QSG_cze 29/12/04 15:19 Page 61 Jak začít s osobním zvukovým systémem PSS Než začnete systém používat, prostudujte si tyto informace. Přejeme vám skvělé zážitky se zařízením osobní zvukový systém (pss)

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Uživatelská příručka Obsah balení DVB-T tuner TrekStor Nero Home Essentials Dálkový ovladač Knoflíková baterie CR2025 Externí DVB-T anténa s magnetickou patkou Koaxiální anténní kabel USB prodlužovací

Více

S A T E L I T

S A T E L I T S A T E L I T 380002650 Obsah balení BOX 1x Dálkový ovladač 1x HDMI kabel 1x El. Zdroj 1x Dálkový ovladač 1. POWER - Zapnout/Vypnout přijímač 2. MUTE - Zapnout/Vypnout zvuk 3. FIND - Vyhledat kanál, program

Více

Herní klávesnice-návod k použití

Herní klávesnice-návod k použití Herní klávesnice-návod k použití Systémové požadavky: Windows XP/Windows Vista/Windows 7 PC s vestavěným USB Portem (1.1/2.0) jednotka CD-ROM 50 mb volného místa na pevném disku Instalace: Nejprve připojte

Více

Kapitola 1: Úvod. Česky. Seznámení: Vlastnosti:

Kapitola 1: Úvod. Česky. Seznámení: Vlastnosti: Kapitola 1: Úvod Seznámení: Televizní adaptér TVGo A11 změní váš počítač v televizor. Není třeba pořizovat do domácnosti další televizor, protože tento adaptér šetří místo i energii. Umožňuje vám sledovat

Více

DVP-2004 Multimediální přehrávač

DVP-2004 Multimediální přehrávač DVP-2004 Multimediální přehrávač Přehrává disky DVD, VCD, CD, CD-RW Soubory MP4, WMA, JPEG Přehrávání z USB disku a SD karty Vstup Aux-in Velikost ½ Din Uživatelská příručka Obsah Informace k bezpečnému

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Dvb-t02 DVB-T tuner Uživatelská příručka Před prvním použitím přístroje si pečlivě přečtěte tuto uživatelskou příručku a ponechte si ji pro případ potřeby Obsah Doporučení k provozu zařízení...2 Technické

Více

WinTV-HVR-930C-HD WinTV-HVR-930C WinTV-HVR-900-HD WinTV-HVR-900

WinTV-HVR-930C-HD WinTV-HVR-930C WinTV-HVR-900-HD WinTV-HVR-900 WinTV-HVR-930C-HD WinTV-HVR-930C WinTV-HVR-900-HD WinTV-HVR-900 Stručný průvodce instalací Hauppauge Computer Works, Ltd Bank Chambers 6-10 Borough High Street London SE1 9QQ tel: (+44) 0207 378 1997 fax:

Více

4x standardní vstupy

4x standardní vstupy Uvedení do provozu Toto DVR je speciálně vyrobeno pro USB rozhraní, USB3104 převádí videosignál pomocí USB do počítače. Má vkusný černý design a malou velikost, umožňuje jednoduché připojení k počítači.

Více

Černá skříňka se dvěma kamerami určená k záznamu jízdy vozidla

Černá skříňka se dvěma kamerami určená k záznamu jízdy vozidla Černá skříňka se dvěma kamerami určená k záznamu jízdy vozidla Před prvním použitím výrobku si přečtěte tuto uživatelskou příručku a ponechte si ji pro případ potřeby Obsah Funkce kamery... 1 Popis kamery

Více

OD - 4H08 Rychlý návod

OD - 4H08 Rychlý návod OD - 4H08 Rychlý návod Na instalaci HDD a uvedení do provozu Rychlý návod 1 I. Instalace Instalace HDD a) Vložte a přišroubujte HDD do držáku jako na obrázku. b) Držák přišroubujte k základní desce DVR.

Více

Ovládání TV platformy a funkce Chytrá TV

Ovládání TV platformy a funkce Chytrá TV Ovládání TV platformy a funkce Chytrá TV 1/11 Obsah Popis dálkového ovladače...3 Ovládání TV služby...4 Informace o pořadu...4 Seznam TV kanálů...5 Možnosti kanálu...5 Programový průvodce...6 Změna pořadí

Více

Pinnacle Studio Deluxe Profesionální vytváření kvalitních filmů. Rychlý průvodce instalací

Pinnacle Studio Deluxe Profesionální vytváření kvalitních filmů. Rychlý průvodce instalací Pinnacle Profesionální vytváření kvalitních filmů Rychlý průvodce instalací Než začnete Důležité: Pinnacle obsahuje nahrávací kartu AVDV. Instalace Vaší DVDV karty na Váš počítač je popsána v instrukcích

Více

Česky Kapitola 1: Úvod TVGo A31 TVGo A31 1.1 Obsah balení

Česky Kapitola 1: Úvod TVGo A31 TVGo A31 1.1 Obsah balení Kapitola 1: Úvod Tato nová televizní videoterminál TVGo A31 je ideální pro sledování televize nebo videa na monitoru TFT / LCD / CRT v rozlišení až 1280 x 1024 pixelů. Tento televizní videoterminál umožňuje

Více

dvblink - DVB-T tuner

dvblink - DVB-T tuner dvblink - DVB-T tuner Dualní DVB-T tuner Vlastnosti produktu Dualní DVB-T tuner DVB-T MPEG2 a MPEG4 kompatibilní (HD) AFS* - automatické přepínání frekvencí USB AV port přehrávače USB zařízení až 2TB (FAT32

Více

Česká verze. Úvod. Instalace hardwaru. PU011 Sweex PCI Express karta, 1x paralelní port

Česká verze. Úvod. Instalace hardwaru. PU011 Sweex PCI Express karta, 1x paralelní port PU011 Sweex PCI Express karta, 1x paralelní port Úvod Nevystavujte PU011 vysokým teplotám. Neumísťujte ji na přímé sluneční světlo ani do blízkosti zdrojů tepla. Nepoužívejte PU011 ve velmi prašném nebo

Více

Návod pro připojení telefonu Sony Ericsson P900 jako modem přes datový kabel a pro Windows 2000/XP

Návod pro připojení telefonu Sony Ericsson P900 jako modem přes datový kabel a pro Windows 2000/XP Návod pro připojení telefonu Sony Ericsson P900 jako modem přes datový kabel a pro Windows 2000/XP Nepřipojujte telefon k počítači, budete k tomu vyzváni později 1. Instalace softwaru Do počítače vložte

Více

Výklopný displej 17 s napájecím napětím 12V

Výklopný displej 17 s napájecím napětím 12V DS-1718d Výklopný displej 17 s napájecím napětím 12V S přehrávačem DVD, USB disků a SD karet Uživatelská příručka Před prvním použitím výrobku si přečtěte tuto uživatelskou příručku a ponechte si ji pro

Více

Česká verze. Doporučení. Obsah balení. Zapojení. SC016 Sweex 7.1 externí USB zvuková karta

Česká verze. Doporučení. Obsah balení. Zapojení. SC016 Sweex 7.1 externí USB zvuková karta SC016 Sweex 7.1 externí USB zvuková karta Doporučení Nevystavujte Sweex 7.1 externí USB zvukovou kartu nadměrným teplotám. Neumísťujte zařízení na přímé sluneční světlo nebo do blízkosti topných těles.

Více

Návod k LCD monitoru Yakumo 15" TFT TV 38

Návod k LCD monitoru Yakumo 15 TFT TV 38 Návod k LCD monitoru Yakumo 15" TFT TV 38 Ovládání menu na předním panelu LCD monitoru Do hlavního menu se dostanete zmáčknutím tlačítka MENU na předním panelu monitoru. K pochybu v menu slouží šipky nahoru

Více

PDR3MS 1 KANÁLOVÉ MINI DVR UŽIVATELSKÝ NÁVOD

PDR3MS 1 KANÁLOVÉ MINI DVR UŽIVATELSKÝ NÁVOD 1 KANÁLOVÉ MINI DVR UŽIVATELSKÝ NÁVOD (REV 1.0) OBSAH Obsah...1 Zapojení...2 Dálkový ovladač...4 Instalace paměťové karty...5 Vstup do menu...5 Hlavní menu...6 Záznam...6 Kvalita záznamu...7 Nastavení

Více

Digitální (počítačová) kamera s mikrofonem AIPTEK PENCAM VOICE II

Digitální (počítačová) kamera s mikrofonem AIPTEK PENCAM VOICE II NÁVOD K OBSLUZE Digitální (počítačová) kamera s mikrofonem AIPTEK PENCAM VOICE II Obj. č.: 99 48 75 Digitální kamera (fotoaparát), videokamera a počítačová kamera (WebCam) v jednom! Do zabudované paměti

Více

MM124 Sweex Portable Media Center MM124UK Sweex Portable Media Center

MM124 Sweex Portable Media Center MM124UK Sweex Portable Media Center MM124 Sweex Portable Media Center MM124UK Sweex Portable Media Center Úvod Především bychom vám chtěli poděkovat za zakoupení zařízení Sweex Portable Media Center. Užívejte si na vaší televizi filmy, hudbu

Více

Instalační manuál pixel-fox

Instalační manuál pixel-fox Instalační manuál pixel-fox Verze 01/2011 V5 (CZ) - Subject to change without notice! Systémové požadavky: Aktuální minimální systémové požadavky pro používání software pixel-fox na vašem PC jsou: - IBM

Více

DWL-G122 bezdrátový USB adaptér. Pokud některá z výše uvedených položek chybí, kontaktujte prodejce.

DWL-G122 bezdrátový USB adaptér. Pokud některá z výše uvedených položek chybí, kontaktujte prodejce. Tento výrobek pracuje s následujícími operačními systémy: Windows XP, Windows 2000, Windows Me, Windows 98SE DWL-G122 AirPlus G TM Vysokorychlostní 802.11g USB bezdrátový adaptér Než začnete Musíte mít

Více

Špionážní digitální hodiny

Špionážní digitální hodiny Špionážní digitální hodiny Návod k obsluze Hlavní výhody produktu: Naprosto profesionální zpracování, včetně nejmenších detailů Podpora mikro SD karet až po 32GB Doba kontinuálního nahrávání videa až 180

Více

českém Úvod Hardware Instalace ve Windows 98SE PU006 Sweex 2 Port Serial PCI Card

českém Úvod Hardware Instalace ve Windows 98SE PU006 Sweex 2 Port Serial PCI Card PU006 Sweex 2 Port Serial PCI Card Úvod Především bychom vám chtěli poděkovat za zakoupení výrobku Sweex 2 Port Serial PCI Card. Tento výrobek vám umožní jednoduše přidat k vašemu počítači dva sériové

Více

TV-1800 PCTV Tuner Informace o výrobku Zapojení Zapojení. Ovládací panely

TV-1800 PCTV Tuner Informace o výrobku Zapojení Zapojení. Ovládací panely Informace o výrobku Zapojení Zapojení Připojení VGA IN PC AUDIO IN VGA OUT STEREO OUT TV OUT ANTENNA DC-IN AUDIO-L IN AUDIO-R IN VIDEO IN S-VIDEO IN Ovládací panely CH+/UP CH-/DOWN VOL- VOL+/ENTER MENU/ESC

Více

O 2 TV. jediná televize, která se vám přizpůsobí

O 2 TV. jediná televize, která se vám přizpůsobí O 2 TV jediná televize, která se vám přizpůsobí Vítejte ve světě O 2 TV Vítejte ve světě zábavy a odpočinku! Ve světě, kde se nemusíte nikomu a ničemu přizpůsobovat. Díky svým unikátním funkcím je O 2

Více

Uživatelský manuál. FULL HD LED stropní monitor (AUX/HDMI/USB/FM-TX)

Uživatelský manuál. FULL HD LED stropní monitor (AUX/HDMI/USB/FM-TX) FULL (AUX/HDMI/USB/FM-TX) Používání Používání dálkového ovladače Nasměrujte dálkový ovladač na snímač do vzdálenosti přibližně 2m. Vystavení snímače přímému slunečnímu žáření může způsobit dočasnou nefunkčnost

Více

Multimediální 8 LCD TV s DVB-T tunerem. Relax. Uživatelský manuál

Multimediální 8 LCD TV s DVB-T tunerem. Relax. Uživatelský manuál Multimediální 8 LCD TV s DVB-T tunerem Relax Uživatelský manuál 1 Dálkové ovládání Popis symbolů Zapnutí/vypnutí TV/RADIO Přepínání mezi TV/rádiem INFO Zobrazení informací Ztišit 1-9, 0 Volba kanálů Přetáčení

Více

Návod k obsluze kamery Angel Eye SY-68

Návod k obsluze kamery Angel Eye SY-68 Návod k obsluze kamery Angel Eye SY-68 Specifikace přístroje: - Nahrávání ve smyčce (pokud je planá kapacity paměti, automaticky se začne přemazávat nejstarší záznam - Nahrávání videa jedním tlačítkem

Více

POZOR!!! INSTALACE POD WINDOWS 200 / XP / VISTA PROBÍHÁ VE DVOU ETAPÁCH A JE NUTNÉ DOKON

POZOR!!! INSTALACE POD WINDOWS 200 / XP / VISTA PROBÍHÁ VE DVOU ETAPÁCH A JE NUTNÉ DOKON Program SK2 Připojení adaptérusk2 k počítači Propojte svůj počítač pomocí přiloženého propojovacího USB kabelu s adaptérem SK2. SK2 v prostředí Windows 2000 - XP - Vista - po propojení počítače s adaptérem

Více

Secutron TaxiGuard SE- CG1T-SD

Secutron TaxiGuard SE- CG1T-SD Secutron TaxiGuard SE- CG1T-SD Návod k obsluze Hlavní výhody: Jednoduché ovládání podpora SD karty až 64Gb www.spyobchod.cz Stránka 1 1. Úvod Tento kamerový systém do auta slouží ke zaznamenávání průběhu

Více

Užívání funkcí Interaktivní televize prostřednictvím Motorola VIP1003

Užívání funkcí Interaktivní televize prostřednictvím Motorola VIP1003 Užívání funkcí Interaktivní televize prostřednictvím Motorola VIP1003 Volba televizního kanálu Po zapnutí se set-top-box automaticky nastaví do režimu přehrávání televize, odkud je možné provést změnu

Více

Kamera Angel Eye. Návod k použití. Výhody přístroje:

Kamera Angel Eye. Návod k použití. Výhody přístroje: Kamera Angel Eye Návod k použití Výhody přístroje: Delší výdrž při nepřetržitém nahrávání videa až 6 hodin Ideální k ukrytí do oděvu, např. do knoflíku DVR přijímač s možností použít kartu až 32GB www.spyshops.cz

Více

CMS. Centrální monitorovací systém. Manuál

CMS. Centrální monitorovací systém. Manuál Centrální Monitorovací Systém manuál CMS Centrální monitorovací systém Manuál VARIANT plus, spol. s.r.o., U Obůrky 5, 674 01 TŘEBÍČ, tel.: 565 659 600 technická linka 565 659 630 (pracovní doba 8.00 16:30)

Více

NA2750. Automobilový přehrávač DVD a CD disků a souborů MP3

NA2750. Automobilový přehrávač DVD a CD disků a souborů MP3 NA2750 Automobilový přehrávač DVD a CD disků a souborů MP3 Dotykový displej 6,8 USB konektor Vstup pro SD kartu Vstup pro externí zařízení Uživatelská příručka 1 Obsah Ukázka základního ovládání Demo...

Více

FULL HD stolní hodiny s kamerou p, IR

FULL HD stolní hodiny s kamerou p, IR FULL HD stolní hodiny s kamerou - 1080p, IR Návod k obsluze Hlavní výhody produktu: Trvalé napájení kamery přímo ze sítě Dobře ukrytá paměťová karta Profesionální zpracování, špičková kvalita www.spyobchod.cz

Více

NÁVOD NA INSTALACI KARTY PCTV SAT (CI)

NÁVOD NA INSTALACI KARTY PCTV SAT (CI) NÁVOD NA INSTALACI KARTY PCTV SAT (CI) INSTALACE HARDWARU PŘÍPRAVA INSTALACE Jediný prostředek, který budete potřebovat k instalaci je šroubovák. Postupujte následovně: 1. Vyndejte kartu ze statického

Více

O 2 TV. jediná televize, která se vám přizpůsobí

O 2 TV. jediná televize, která se vám přizpůsobí O 2 TV jediná televize, která se vám přizpůsobí Vítejte ve světě O 2 TV Vítejte ve světě zábavy a odpočinku! Ve světě, kde se nemusíte nikomu a ničemu přizpůsobovat. Díky svým unikátním funkcím je O 2

Více

DVR10 - digitální video kamera (černá skříňka) určená k záznamu jízdy vozidla. Uživatelská příručka

DVR10 - digitální video kamera (černá skříňka) určená k záznamu jízdy vozidla. Uživatelská příručka DVR10 - digitální video kamera (černá skříňka) určená k záznamu jízdy vozidla Uživatelská příručka Obsah Funkce kamery... 2 Obsah balení... 2 Spuštění a nabíjení... 3 Popis kamery a ovládacích prvků...

Více

Archive Player Divar Series. Návod k obsluze

Archive Player Divar Series. Návod k obsluze Archive Player Divar Series cs Návod k obsluze Archive Player Obsah cs 3 Obsah 1 Úvod 4 2 Použití 5 2.1 Spuštění programu 5 2.2 Popis hlavního okna 6 2.3 Tlačítko Otevřít 6 2.4 Pohledy kamery 6 2.5 Tlačítko

Více

Uživatelský manuál. Format Convert V3.1

Uživatelský manuál. Format Convert V3.1 Uživatelský manuál Format Convert V3.1 Obsah Obsah 1 Kapitola 1 - Popis softwaru Systémové požadavky 2 Podporovaná zařízení a formáty 2 Odinstalace 3 Kapitola 2 - Ovládání Výběr formátu souboru 4 Výběr

Více

NVR (IP). Popis Setup Wizardu.

NVR (IP). Popis Setup Wizardu. NVR (IP). 1. Po instalaci kamery připojte napájecí kabel s typem konektoru RG-45 LAN k příslušné zdířce kamery (pokud kamera podporuje POE technologii, připojení není nezbytné). 2. Opačná strana napájecího

Více

NVR Easyn pro IP kamery 1080p

NVR Easyn pro IP kamery 1080p NVR Easyn pro IP kamery 1080p Návod k obsluze Kontakt na dodavatele: SHX Trading s.r.o. Týmlova 8, Praha 4, 140 00 Tel: 244 472 125, email: info@spyobchod.cz www.spyobchod.cz Stránka 1 1. Zobrazení přístroje

Více

Nej.cz. Uživatelská příručka k interaktivní televizi

Nej.cz. Uživatelská příručka k interaktivní televizi Nej.cz Uživatelská příručka k interaktivní televizi 1 Obsah Označení interaktivních funkcí... 4 Zobrazení TV nabídky... 5 Nabídka EPG... 6 Hledání v TV archivu změna dne... 7 TV archiv / přetáčení / pozastavení...

Více

U-DRIVE LITE Car DVR Device

U-DRIVE LITE Car DVR Device U-DRIVE LITE Car DVR Device MT4037 Uživatelský manuál Index Index...2 Popis zařízení...2 Příprava před použitím...3 Vložení paměťové karty...3 Používání zařízení...4 Možnosti menu v režimu nahrávání...5

Více

DVB-T Tuner. Ver.3.0.*. Firmware

DVB-T Tuner. Ver.3.0.*. Firmware DVB-T Tuner Ver.3.0.*. Firmware Xtreamer Prodigy podporuje digitální vysílání s funkcí záznamu při použití interního DVBT tuneru. Vysílání je dostupné v hlavním menu v tabulce App. S DVBT modulem můžete

Více

EasyN P aplikace. Návod k obsluze. Kontakt na dodavatele: SHX Trading s.r.o. Týmlova 8, Praha 4, Tel: ,

EasyN P aplikace. Návod k obsluze. Kontakt na dodavatele: SHX Trading s.r.o. Týmlova 8, Praha 4, Tel: , EasyN P aplikace Návod k obsluze Kontakt na dodavatele: SHX Trading s.r.o. Týmlova 8, Praha 4, 140 00 Tel: 244 472 125, email: info@spyobchod.cz www.spyobchod.cz Stránka 1 1. Rychlý start Stáhněte a nainstalujte

Více

RECORD IT. Uživatelská příručka

RECORD IT. Uživatelská příručka RECORD IT Uživatelská příručka RECORD IT RECORD IT Copyright 2015 PROMICRA, s.r.o. Obsah Úvod... 5 Instalace modulu RECORD IT... 7 Použití modulu RECORD IT v programech QuickPHOTO... 9 1. Digitální kamery

Více

Užijte si televizi Horizon od UPC

Užijte si televizi Horizon od UPC Užijte si televizi Horizon od UPC Uživatelský manuál HD Mediaboxu Hlavní nabídka Informace Do hlavní nabídky vstoupíte stisknutím tlačítka MENU na dálkovém ovladači. V hlavní nabídce a jednotlivých nabídkách

Více

Sentech AL 9000. Instalace a ovládání programu BREATH

Sentech AL 9000. Instalace a ovládání programu BREATH Sentech AL 9000 Instalace a ovládání programu BREATH Program BREATH slouží k ovládání detektoru alkoholu AL 9000 pomocí počítače. Umožňuje provádět měření, zaznamenávat je a exportovat do Excelu. Instalaci

Více

Návod na instalaci a použití programu

Návod na instalaci a použití programu Návod na instalaci a použití programu Minimální konfigurace: Pro zajištění funkčnosti a správné činnosti SW E-mentor je potřeba software požívat na PC s následujícími minimálními parametry: procesor Core

Více

PU051 Sweex 4 Port USB 2.0 & 2 Port Firewire PCI Card. Pokud by některá z výše uvedených částí chyběla, obraťte se na svého dodavatele.

PU051 Sweex 4 Port USB 2.0 & 2 Port Firewire PCI Card. Pokud by některá z výše uvedených částí chyběla, obraťte se na svého dodavatele. PU051 Sweex 4 Port USB 2.0 & 2 Port Firewire PCI Card Úvod Především bychom vám chtěli poděkovat za zakoupení výrobku Sweex 4 Port USB 2.0 & 2 Port Firewire PCI card. Tato karta umožní jednoduchým způsobem

Více

GC-PTV-TAF. Uživatelská příručka. Digitální hybridní TV karta. Rev. 101 12MD-PTVTAF-101R

GC-PTV-TAF. Uživatelská příručka. Digitální hybridní TV karta. Rev. 101 12MD-PTVTAF-101R GC-PTV-TAF Digitální hybridní TV karta Uživatelská příručka Rev. 101 12MD-PTVTAF-101R 1. Představení 1.1. Přehled Děkujeme za zakoupení digitální hybridní TV karty značky GIGABYTE. S touto vysoce kvalitní

Více