FAQ: Nejčastější dotazy

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "FAQ: Nejčastější dotazy"

Transkript

1 FAQ: Nejčastější dotazy Vstup do budovy: Čip cena 170 Kč, po ukončení studia se částka vrací Vchodové dveře pro žáky od slepého ramene Po předchozím projednání s vedením školy možno dočasně pohybově handicapovaného žáka přivážet autem do šk. dvora (vjezd z České ul.) Bezbariérová škola Kolostavy ve šk. dvoře Orientace ve škole (plánek ke stažení na webu: Šatní skříňky: šatní skříňka pro dvojici, klíče rozdělují TU, 100 Kč vratná záloha Přezouvání Všední den na gymnáziu: Zahájení vyučování: hodina: 7.30 Konec výuky nejpozději: Podle rozvrhu dále prostor 1x týdně pro odpolední kroužky/kluby ve škole Elektronická třídní kniha: Zákonní zástupci získají na začátku šk. roku přístupové heslo Kontrola absence (25%), klasifikace Díky modulu elektronická třídní kniha má rodič přehled i o odučené látce, absenci svého dítěte v jednotlivých předmětech, domácích úkolech apod. Informace o akcích školy: Webové stránky (kalendář akcí možná synchronizace se smartphony) Informační TV panel ve škole (suplování, akce školy apod.) Učebnice a další pomůcky: Seznam získají přijatí žáci na první informativní schůzce (červen), bude dále případně upřesněno v prvních dnech nového šk. roku jednotlivými vyučujícími Konec června: Burza učebnic ( ), přízemí školy Prima: učebnice zdarma kromě prac. sešitů Formuláře na webu:

2 Uvolnění z TV, z vyučování atd. Volnočasové aktivity, kluby, kroužky: Nabídka zveřejněna od zač. září nástěnky školy. Aktuálně 15 kroužků/klubů (více viz web, Den otevřených dveří) Kroužky/kluby: zdarma Možnost zapojit se do řady celoškolních a mezinárodních projektů (viz web, dále např. výroční zpráva) Podpora nadaných a talentovaných žáků (spolupráce s: Mensa ČR, Jihočeská univerzita, ČEZ, Microsoft atd., více: Den otevřených dveří) Naše škola rovněž zajišťuje žákům vyššího gymnázia v případě zájmu spolupráci s pracovníky ústavů Akademie věd ČR nebo Jihočeskou univerzitou při řešení prací SOČ v přírodovědných oborech Kulturní pásma v Horké vaně, recitační soutěže, školní pěvecký sbor, filmový klub, divadelní představení, školní akademie, Běh Olympijského dne apod. Úřední hodiny pro žáky: , , sekretariát, 1. p., č. dveří 101 Stravování: Šk. jídelna Biskupského gymnázia: tel.: , jidelna@bigy-cb.cz (Květoslava Starcová) Více informací (platba, objednávání stravy apod.): Cena oběda: 25 Kč nižší gy., 27 Kč vyšší gy.,( + jednorázová kartička 40 Kč nebo vratná záloha čip 115 Kč, stav k ) Šk. jídelna U Tří lvů: tel.: , info@jidelnautrilvu.cz Více informací (platba, objednávání stravy apod.): Cena oběda: 28 Kč nižší gy., 30 Kč vyšší gy., (+ jednorázová kartička 40 Kč nebo vratná záloha čip 120 Kč, stav k ) Šk. řád: předepsaná trasa do šk. jídelny Školní bufet: Kontakty a konzultační hodiny výchovné poradkyně, školní metodičky prevence Web Pravidelné zahraniční exkurze: Linec, Vídeň, Mnichov apod.

3 Velká Británie, německy mluvící země, dle aktuální nabídky i další státy Zahraniční partnerské školy: ASG Passau, ZSE Gorlice (Polsko), Lyon Studijní výměnné pobyty v rámci programu Euroregio Freyung (roční studijní pobyty na gymnáziích v Bavorsku: např. Simbach, Pasov apod.) Cizí jazyky: AJ, NJ, (v případě zájmu FJ) Spolupráce: BRITISH COUNCIL, GOETHE ZENTRUM, Velvyslanectví SRN, ALLIANCE FRANCAISE Tělocvična: V areálu školy + nové šk. venkovní hřiště Dále využívání Viva fitness, v zimních měsících např. bruslení na zimním stadionu, plavecký výcvik Semináře: III. ročník: volba seminářů pro svou budoucí odbornou profilaci Září: beseda s bývalými absolventy o budoucí profesní orientaci a studiu na VŠ Lyžařský výcvikový kurz: Nižší gymnázium: Hochficht Vyšší gymnázium: Alpy Rakousko, příp. Itálie Sportovně turistický kurz: Sportareál Lipno/Vlt. nebo Chorvatsko Adaptační kurz: Na začátku studia v září Úspěšnost u MZ, přijímacích zkoušek na vysoké školy: Všeobecné gymnázium: Aktuálně % Více o studiu na vysokých školách na Dnu otevřených dveří ICT: Moderně vybavená škola: Windows 7 a Windows 8, Microsoft Office Ve všech kmenových třídách moderní prezentační audiovizuální technika pro podporu interaktivní výuky Wifi síť, programovatelní LEGO NXT roboti, školní tablety (Acer Iconia W510) NOVĚ: od ledna 2014 všechny PC ve škole (třídy, kabinety a PC učitelů doma) vybaveny nejnovějším software Windows 8.1 a Microsoft Office Všichni žáci školy včetně nových žáků (od 1. 9.) si mohou kancelářský balík Microsoft Office 2013 v rámci Office 365 naistalovat ZDARMA až na 5 vlastních zařízení. Naše gymnázium je od šk. roku Vzdělávacím centrem Microsoft. Více informací na Dnu otevřených dveří.

4 Stavební úpravy na České: Vybudování půdní vestavby (nové kabinety, učebny, podkrovní ateliér Vv, nová multifunkční čítárna/studovna) Zcela nové laboratoře Bi, Ch: termín dokončení: počátek února 2015 Více na: PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY: Kritéria představena na Dnu otevřených dveří, následně zveřejněna ve škole a na webu Přijímací zkoušky: Testy SCIO (český jazyk, matematika, obecné studijní předpoklady) Možnost přípravných testů SCIO na našem gymnáziu K přijímacím zkouškám dále viz níže analytický materiál společnosti SCIO: Známky jsou zatíženy měřítkem učitele, OSP nespravedlnost srovnává Ačkoliv přijímací zkoušky na střední školy proběhly bezmála před půlrokem, teprve na začátku září, s nástupem žáků do škol, bylo možné přijímací řízení definitivně uzavřít. Díky dodatečným informacím o ZŠ, z nichž uchazeči pocházeli, a o SŠ, kam byli přijati a kam nakonec nastoupili, přichází společnost Scio se zjištěními, která mají širší platnost a v mnoha případech narušují obecné představy o přechodu mezi základní a střední školou. Souhrn nejpodstatnějších zjištění Přísnost známkování na ZŠ se velmi liší a ze známek nelze zjistit téměř nic o tom, jak dopadnou žáci u přijímacích zkoušek v předmětovém testu připraveném nezávislým subjektem. Celkově platí, že přísnost známkování na ZŠ se velmi liší a ze známek nelze zjistit téměř nic o tom, jak dopadnou žáci v předmětovém testu. Zejména nelze z pouhých školních známek získat žádné srovnání s ostatními uchazeči. Známky jako přijímací kritérium tak mohou poškodit uchazeče z náročnějších škol. Výsledek testu obecných studijních předpokladů (OSP) je ovlivněn mnohem méně než výsledek předmětových testů tím, na kterou konkrétní ZŠ uchazeč chodil. Test OSP tedy lépe vypovídá o osobních schopnostech jednotlivců a kompenzuje vliv konkrétní školy. V míře naplněnosti kapacity byla gymnázia až na třetím místě. Srovnatelnou míru naplněnosti mají lycea, veterinární obory a některé technické obory. Ekologické obory byly překvapivě naplněny jen z 25 %. I mezi čtyřletými gymnázii lze najít taková, která jsou naplněna z méně než poloviny. Jde vesměs o školy v menších městech v odlehlých částech krajů. Ani malá velikost města a odlehlost však zpravidla nevadí u osmiletých gymnázií, která jsou téměř všechna naplněna aspoň z 90 %.

5 Nejlepší studijní předpoklady mají uchazeči zapsaní na gymnázia. Přesto existují gymnázia, kam nastoupili uchazeči s významně nižší úrovní studijních předpokladů. K podobné situaci dochází i mezi školami s technickými obory. U předmětových testů mohou šance uchazeče na přijetí záviset dost na tom, jak kvalitní byla ZŠ, na kterou chodil. Předmětové testy v PZ Scio důsledně vycházejí z rámcových vzdělávacích programů (RVP), ty však mohou být na různých ZŠ mimo jiné na základě kvality výuky naplněny v různé míře a různě zdařile. Naproti tomu dávají RVP obsahu testu OSP vnější omezení, ale obsah přímo neurčují. I když se oblasti testu OSP se školní výukou překrývají, test lze úspěšně řešit, aniž by jeho obsah byl ve škole probrán. Lze tudíž předpokládat, že výsledek testu OSP je méně závislý na předchozí školní výuce a že test OSP je z hlediska rovnosti šancí žáků vhodnější než předmětové testy. Některé obory se naplní snadno, jiné zejí prázdnotou I když v minulých letech probíhala tzv. optimalizace středních škol, stále je na maturitních oborech více míst, než jsou uchazeči slabého populačního ročníku schopni naplnit. Panuje ovšem mylné přesvědčení, že nejlépe se naplňují obory gymnázií, kdežto u ostatních oborů, zejména technických, je o uchazeče nouze. Skutečnost je nicméně jiná, jak ukazují následující grafy popisující situaci ve dvou krajích. V grafu jsou uvedeny skupiny oborů s nejvyšší (zeleně) a nejnižší (červeně) mírou naplnění plánované kapacity při hodnotě kapacity aspoň 50 míst. Mírou naplnění kapacity se myslí podíl počtu skutečně zapsaných uchazečů z plánované kapacity. Vysokou míru naplnění kapacity mají jednak atraktivní obory, jednak obory, o něž sice není enormní zájem, ale u nichž zřizovatel plánovanou kapacitou dobře odhadl poptávku. V míře naplněnosti skončila gymnázia až na třetím místě, ještě lépe byly naplněny obory lyceí a veterinární obory. Srovnatelně s gymnázii pak byly naplněny kapacity některých dalších technických oborů: stavebních, polygrafických a IT.

6 Studijní potenciál: ne všechna gymnázia získala špičkové uchazeče Dalším obecným přesvědčením je, že se nejlepší uchazeči zapíší na gymnázia a na ostatní typy škol zbydou už jen druhořadí žáci. Podívejme se proto, jaká je průměrná úroveň studijních předpokladů zapsaných žáků podle skupin čtyřletých oborů ve dvou krajích. Z grafu vyplývá, že v průměru je skutečně nejvyšší úroveň studijních předpokladů na gymnáziích. Za nimi následují s odstupem některé technické obory. Rozdíl kvality žáků je již na vstupu obrovský a během středoškolské docházky se zpravidla ještě prohlubuje. O projektu přijímacích zkoušek Scio Přijímacích zkoušek (PZ) Scio se na jaře 2013 zúčastnilo téměř 37 tisíc uchazečů o některou z 373 středních škol ze všech krajů České republiky. V šesti krajích byly PZ Scio využity plošně ke konání jednotných přijímacích zkoušek (JPZ) 1. Testy byly připraveny pro uchazeče o osmileté, šestileté, čtyřleté i nástavbové maturitní obory. Zdroj: 1 Pro přijímací řízení se k projektu připojil i Jihočeský kraj pro všechna jím zřizovaná gymnázia.

Gymnázium, České Budějovice, Česká 64

Gymnázium, České Budějovice, Česká 64 Gymnázium, České Budějovice, Česká 64 PROGRAM DNE OTEVŘENÝCH DVEŘÍ Informace o gymnáziu a přijímacích zkouškách Informace od zástupců společnosti SCIO (čítárna v půdní vestavbě č. dveří 325) Bohatý program

Více

Gymnázium, České Budějovice, Česká 64

Gymnázium, České Budějovice, Česká 64 Gymnázium, České Budějovice, Česká 64 PROGRAM DNE OTEVŘENÝCH DVEŘÍ Informace o gymnáziu a přijímacích zkouškách Informace od zástupců společnosti SCIO (čítárna v půdní vestavbě č. dveří 325) Bohatý program

Více

Zástupce ředitele: Mgr. et Mgr. Martin Štoudek Zástupce ředitele pro GSP: Mgr. Jiří Filip

Zástupce ředitele: Mgr. et Mgr. Martin Štoudek Zástupce ředitele pro GSP: Mgr. Jiří Filip Zástupce ředitele: Mgr. et Mgr. Martin Štoudek Zástupce ředitele pro GSP: Mgr. Jiří Filip Třídní učitelé: 1.S: Mgr. Pavla Figurová (Aj Čj) 1.A: Mgr. Pavla Dřevikovská (M ICT) 1.E: Mgr. Hana Musilová (Nj

Více

Zástupce ředitele: Mgr. et Mgr. Martin Štoudek Zástupce ředitele pro GSP: Mgr. Jiří Filip

Zástupce ředitele: Mgr. et Mgr. Martin Štoudek Zástupce ředitele pro GSP: Mgr. Jiří Filip Zástupce ředitele: Mgr. et Mgr. Martin Štoudek Zástupce ředitele pro GSP: Mgr. Jiří Filip Web: www.gymceska.cz (ve šk. roce 2019/2020 nový web) Úřední hodiny pro žáky: 8.00 8.20., 11.00 11.20 Konzultační

Více

Aktuální obraz vzdělávání při přechodu na střední školu

Aktuální obraz vzdělávání při přechodu na střední školu Aktuální obraz vzdělávání při přechodu na střední školu Vybraná zjištění z přijímacích zkoušek Scio 2013 tisková zpráva říjen 2013 Zpracoval: Jan Hučín, www.scio.cz, s. r. o. (říjen 2013) Datové podklady:

Více

Přijímací řízení Gymnázium Český Krumlov

Přijímací řízení Gymnázium Český Krumlov Přijímací řízení Gymnázium Český Krumlov Školní rok 2017/2018 Počty přijímaných uchazečů školní rok 2017/2018 maximálně Obor 79-41-K/41 Gymnázium čtyřleté 30 žáků Obor 79-41-K/61 Gymnázium šestileté 30

Více

Přijímací řízení Gymnázium Český Krumlov. Školní rok 2018/2019

Přijímací řízení Gymnázium Český Krumlov. Školní rok 2018/2019 Přijímací řízení Gymnázium Český Krumlov Školní rok 2018/2019 Počty přijímaných uchazečů školní rok 2018/2019 maximálně Obor 79-41-K/41 Gymnázium čtyřleté 30 žáků Obor 79-41-K/61 Gymnázium šestileté 30

Více

Tradice gymnaziálního vzdělávání v areálu dominikánského konventu (původně latinské gymnázium) od roku 1785

Tradice gymnaziálního vzdělávání v areálu dominikánského konventu (původně latinské gymnázium) od roku 1785 Tradice gymnaziálního vzdělávání v areálu dominikánského konventu (původně latinské gymnázium) od roku 1785 Fakultní gymnázium Fakultní gymnázium Přírodovědecké fakulty Jihočeské univerzity Fakultní gymnázium

Více

Gymnázium Pelhřimov se představuje

Gymnázium Pelhřimov se představuje Gymnázium Pelhřimov se představuje Proč na GYMNÁZIUM? chcete získat všeobecný přehled a kvalitní přípravu na VŠ, (?) nebo se zatím ještě nedokážete rozhodnout pro určité odborné zaměření,(?) GYPE NABÍZÍ:

Více

Gymnázium, Střední pedagogická škola, Obchodní akademie a jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky

Gymnázium, Střední pedagogická škola, Obchodní akademie a jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Gymnázium, Střední pedagogická škola, Obchodní akademie a jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Základní informace - gymnázium adresa: Pontassievská 3, 669 02 Znojmo ředitel: RNDr. Leoš Gretz

Více

2 Charakteristika školy

2 Charakteristika školy 2 Charakteristika školy 2.1 Velikost školy Škola Klvaňovo gymnázium a střední zdravotnická škola vznikla 1. 1. 2012 sloučením Klvaňova gymnázia se Střední odbornou školou zdravotnickou a sociální, Kyjov

Více

Gymnázium Pelhřimov se představuje

Gymnázium Pelhřimov se představuje Gymnázium Pelhřimov se představuje Proč na GYMNÁZIUM? chcete získat všeobecný přehled a kvalitní přípravu na VŠ, (?) nebo se zatím ještě nedokážete rozhodnout pro určité odborné zaměření,(?) GYPE NABÍZÍ:

Více

osmi leté a čtyř leté studium Palackého 211 Mladá Boleslav

osmi leté a čtyř leté studium Palackého 211 Mladá Boleslav JOSEFA PEKAŘE GYMNÁZIUM DR. osmi leté a čtyř leté studium Palackého 211 Mladá Boleslav WWW.PEKARGMB.CZ Kdo jsme? Škola s třistaletou tradicí pojmenovaná po významném historikovi Poskytuje středoškolské

Více

Sportovní gymnázium: K/41 4leté

Sportovní gymnázium: K/41 4leté Přijímací řízení Sportovní gymnázium: 79-41-K/41 4leté Termín přihlášek do 30. 11. do 15 hodin Kritéria přijímacího řízení Testy CERMAT Český jazyk Matematika Talentová zkouška Vyplňování přihlášek Pokyny

Více

Ve školním roce 2019/2020 bude otevřena jedna třída (30 žáků) osmiletého studia a jedna třída (30 žáků) čtyřletého studia.

Ve školním roce 2019/2020 bude otevřena jedna třída (30 žáků) osmiletého studia a jedna třída (30 žáků) čtyřletého studia. Adresa: Sokolovská 235/27, 594 01 Velké Meziříčí Telefon: ústředna 565 301 541 ředitel 565 301 544 E-mail: www stránky: skola@gvm.cz http://www.gvm.cz IZO: 102 943 508 Identifikátor zařízení: 600 015 866

Více

KVALITNÍ VZDĚLÁNÍ PRO NOVOU GENERACI.

KVALITNÍ VZDĚLÁNÍ PRO NOVOU GENERACI. KVALITNÍ VZDĚLÁNÍ PRO NOVOU GENERACI www.gyoa.cz e-mail: petrak@gyoa.cz chcete získat všeobecný přehled a kvalitní přípravu na VŠ, (?) nebo se zatím ještě nedokážete rozhodnout pro určité odborné zaměření,(?)

Více

GYMNÁZIUM, STŘEDNÍ PEDAGOGICKÁ ŠKOLA, OBCHODNÍ AKADEMIE A JAZYKOVÁ ŠKOLA S PRÁVEM STÁTNÍ JAZYKOVÉ ZKOUŠKY, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE

GYMNÁZIUM, STŘEDNÍ PEDAGOGICKÁ ŠKOLA, OBCHODNÍ AKADEMIE A JAZYKOVÁ ŠKOLA S PRÁVEM STÁTNÍ JAZYKOVÉ ZKOUŠKY, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE GYMNÁZIUM, STŘEDNÍ PEDAGOGICKÁ ŠKOLA, OBCHODNÍ AKADEMIE A JAZYKOVÁ ŠKOLA S PRÁVEM STÁTNÍ JAZYKOVÉ ZKOUŠKY, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Základní informace adresa: Pontassievská 3, 669 02 Znojmo ředitel: RNDr.

Více

Schůzka prvních ročníků

Schůzka prvních ročníků Schůzka prvních ročníků 19. 6. 2019 1. C (19 studentů) 1. D (18 studentů) třídní učitel: Mgr. Marek Simandl, D-OSZ simandl@gymrumburk.cz třídní učitel: Ing. Radka Pešíková, Bi-Ch pesikova@gymrumburk.cz

Více

Gymnázium, Olomouc, Čajkovského 9 585 412 493 e-mail : skola@gcajkol.cz www.gcajkol.cz INFORMAČNÍ LIST PRO ŠKOLNÍ ROK 2015/2016

Gymnázium, Olomouc, Čajkovského 9 585 412 493 e-mail : skola@gcajkol.cz www.gcajkol.cz INFORMAČNÍ LIST PRO ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 Gymnázium, Olomouc, Čajkovského 9 585 412 493 e-mail : skola@gcajkol.cz www.gcajkol.cz INFORMAČNÍ LIST PRO ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 Gymnázium, Olomouc, Čajkovského 9 je státní školou (v žádném typu studia

Více

Gymnázium Žatec NEJKVALITNĚJŠÍ PŘÍPRAVA KE STUDIU NA VYSOKÝCH ŠKOLÁCH. Den otevřených dveří

Gymnázium Žatec NEJKVALITNĚJŠÍ PŘÍPRAVA KE STUDIU NA VYSOKÝCH ŠKOLÁCH. Den otevřených dveří Gymnázium Žatec NEJKVALITNĚJŠÍ PŘÍPRAVA KE STUDIU NA VYSOKÝCH ŠKOLÁCH Den otevřených dveří Vítáme Vás Adresa: Gymnázium, Žatec, Studentská 1075 Telefon: 415 740 592 WWW: http://gymnaziumzatec.cz/ Mail:

Více

Vážení rodiče, vítáme vás na třídní schůzce. Úvodní program:

Vážení rodiče, vítáme vás na třídní schůzce. Úvodní program: Vážení rodiče, vítáme vás na třídní schůzce. Úvodní program: Ředitelka školy Změny ve školním roce 2013/14, příspěvek Rady rodičů Zástupkyně ředitelky Zahraniční spolupráce Mainz, výjezdy do zahraničí,

Více

Název školy. Gymnázium, Střední pedagogická škola, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Znojmo, příspěvková organizace

Název školy. Gymnázium, Střední pedagogická škola, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Znojmo, příspěvková organizace Název školy Gymnázium, Střední pedagogická škola, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Znojmo, příspěvková organizace Pontassievská 3, 669 02 Znojmo, tel.: 515 158 101 ředitel:

Více

*Poznej svou budoucí školu

*Poznej svou budoucí školu 1. Adaptační setkání *Poznej svou budoucí školu 18. 5. 2017 Základní škola Jílové u Prahy *Příspěvková organizace: Základní škola Jílové u Prahy Komenského 365, Jílové u Prahy 254 01 *Zřizovatel školy:

Více

Gymnázium Pelhřimov se představuje

Gymnázium Pelhřimov se představuje Gymnázium Pelhřimov se představuje Směr jazykový (jazyky na filosofických fakultách, učitelství ) - až 14 hodin výuky ve dvou (nebo třech) cizích jazycích týdně a matematiky ve 4. ročníku pouze 2 hodiny,

Více

Metodická, poradenská, informační činnost VP Plán práce výchovné poradkyně, kariérové poradkyně, šk. metodičky prevence 2018/2019

Metodická, poradenská, informační činnost VP Plán práce výchovné poradkyně, kariérové poradkyně, šk. metodičky prevence 2018/2019 Metodická, poradenská, informační činnost VP Plán práce výchovné poradkyně, kariérové poradkyně, šk. metodičky prevence 2018/2019 1. Metodická a koordinační činnost získávat odborné informace z oblasti

Více

15.1.2014. S novým modelem maturit je deklarováno, že gymnázia jsou při skládání maturitních zkoušek úspěšnější W O AR GM NÁZ

15.1.2014. S novým modelem maturit je deklarováno, že gymnázia jsou při skládání maturitních zkoušek úspěšnější W O AR GM NÁZ Á MN GY osmi le té a čtyř l eté studium Pal ack ého 211 AŘE ARGM. Co nabízíme? NÁ YM G A ŘE AR GM. Kdo jsme? osmi leté a čtyř leté studium Palack ého 211 Mladá Boleslav Škola s třistaletou tradicí pojmenovaná

Více

Ve školním roce 2018/2019 bude otevřena jedna třída (30 žáků) osmiletého studia a jedna třída (30 žáků) čtyřletého studia.

Ve školním roce 2018/2019 bude otevřena jedna třída (30 žáků) osmiletého studia a jedna třída (30 žáků) čtyřletého studia. Adresa: Sokolovská 235/27, 594 01 Velké Meziříčí Telefon: ústředna 565 301 541 (nové) ředitel 565 301 544 (nové) E-mail: www stránky: skola@gvm.cz http://www.gvm.cz IZO: 102 943 508 Identifikátor zařízení:

Více

Název školy. Gymnázium, Střední pedagogická škola, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Znojmo, příspěvková organizace

Název školy. Gymnázium, Střední pedagogická škola, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Znojmo, příspěvková organizace Název školy Gymnázium, Střední pedagogická škola, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Znojmo, příspěvková organizace Pontassievská 3, 669 02 Znojmo, tel.: 515 158 101 ředitel:

Více

Plán práce výchovného poradce

Plán práce výchovného poradce SOŠ Velvary s.r.o. Školní 268 273 24 Velvary Plán práce výchovného poradce Školní rok 2010/2011 výchovný poradce: Mgr. Hana Hronková Výchovný poradce zabezpečuje poskytování poradenských služeb ve škole,

Více

Organizace školního roku 2013/2014. Termínový kalendář pro studenty. Zahájení školního roku sekunda-oktáva 8:30, prima-9:

Organizace školního roku 2013/2014. Termínový kalendář pro studenty. Zahájení školního roku sekunda-oktáva 8:30, prima-9: Organizace školního roku 2013/2014 Termínový kalendář pro studenty 1. pololetí Zahájení školního roku sekunda-oktáva 8:30, prima-9:30 2.9.2013 Logická olympiáda registrace soutěžících 1.8.-30.9.2013 Podzimní

Více

Tradice gymnaziálního vzdělávání v areálu dominikánského konventu (původně latinské gymnázium) od roku 1785

Tradice gymnaziálního vzdělávání v areálu dominikánského konventu (původně latinské gymnázium) od roku 1785 Tradice gymnaziálního vzdělávání v areálu dominikánského konventu (původně latinské gymnázium) od roku 1785 Soutěže Vzdělávací centrum Microsoft v jižních Čechách na našem gymnáziu Podpora moderních ICT

Více

Gymnázium Žatec NEJKVALITNĚJŠÍ PŘÍPRAVA KE STUDIU NA VYSOKÝCH ŠKOLÁCH. Den otevřených dveří

Gymnázium Žatec NEJKVALITNĚJŠÍ PŘÍPRAVA KE STUDIU NA VYSOKÝCH ŠKOLÁCH. Den otevřených dveří Gymnázium Žatec NEJKVALITNĚJŠÍ PŘÍPRAVA KE STUDIU NA VYSOKÝCH ŠKOLÁCH Den otevřených dveří Vítáme Vás Adresa: Gymnázium, Žatec, Studentská 1075 Telefon: 415 740 592 WWW: http://gymnaziumzatec.cz/ Mail:

Více

Sportovní gymnázium, Plzeň, Táborská 28 se představuje

Sportovní gymnázium, Plzeň, Táborská 28 se představuje Sportovní gymnázium, Plzeň, Táborská 28 se představuje Sportovní gymnázium Plzeň otevírá pro školní rok 2015/2016 čtyřleté studium oboru vzdělání 79-41-K/41 GYMNÁZIUM (VŠECHNY DRUHY SPORTU), třída B 79-41-K/81

Více

Schůzka prvních ročníků 25. 6. 2015

Schůzka prvních ročníků 25. 6. 2015 Schůzka prvních ročníků 25. 6. 2015 1. C (20 studentů) 1. D (21 studentů) třídní učitel: Mgr. Marek Simandl, D-OSZ zastupující: Mgr. Eva Makovská, Čj-Vv třídní učitel: Ing. Radka Pešíková, Bi-Ch zastupující:

Více

Beseda pro rodiče vycházejících žáků. Školní rok: 2016/ Informace zástupců SŠ pro žáky a rodiče

Beseda pro rodiče vycházejících žáků. Školní rok: 2016/ Informace zástupců SŠ pro žáky a rodiče Beseda pro rodiče vycházejících žáků Školní rok: 2016/2017 15. 11. 2016 Informace zástupců SŠ pro žáky a rodiče Co si zjistit, než vyplníme přihlášku: kritéria přijetí na SŠ ( platná k 31. 10. 2016 a k

Více

Schůzka prvních ročníků

Schůzka prvních ročníků Schůzka prvních ročníků 22. 6. 2017 1. C (19 studentů) 1. D (19 studentů) třídní učitel: Mgr. Miroslav Kvíz, Tv - Bi email: kviz@gymrumburk.cz třídní učitel: Mgr. Lukáš Melichar, Čj - OSZ email: melichar@gymrumburk.cz

Více

Plán práce výchovného poradce na školní rok 2015/2016

Plán práce výchovného poradce na školní rok 2015/2016 Plán práce výchovného poradce na školní rok 2015/2016 1. Spolupráce VP s vedením školy - shromažďování údajů o uchazečích s SPU - informační materiály a přihlášky na VŠ - dny otevřených dveří spolupráce

Více

Přijímací řízení pro školní rok 2013/2014. Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství, kultury a tělovýchovy oddělení organizační a vzdělávání

Přijímací řízení pro školní rok 2013/2014. Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství, kultury a tělovýchovy oddělení organizační a vzdělávání Přijímací řízení pro školní rok 2013/2014 Krajský úřad Pardubického kraje Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství, kultury a tělovýchovy oddělení organizační a vzdělávání Jednotné přijímací zkoušky

Více

Tradice gymnaziálního vzdělávání v areálu dominikánského konventu (původně latinské gymnázium) od roku 1785

Tradice gymnaziálního vzdělávání v areálu dominikánského konventu (původně latinské gymnázium) od roku 1785 Tradice gymnaziálního vzdělávání v areálu dominikánského konventu (původně latinské gymnázium) od roku 1785 Fakultní gymnázium Fakultní gymnázium Přírodovědecké fakulty Jihočeské univerzity Fakultní gymnázium

Více

Sokolovská 235/27, 594 01 Velké Meziříčí. 79-41-K/41 Gymnázium

Sokolovská 235/27, 594 01 Velké Meziříčí. 79-41-K/41 Gymnázium založe n 1899o Adresa: Sokolovská 235/27, 594 01 Velké Meziříčí Telefon: ústředna ředitel Fax: 566 522 839, 566 522 849 566 521 600 566 521 600 E-mail: skola@gvm.cz www stránky: h p://www.gvm.cz IZO: 102

Více

Sportovní gymnázium, Plzeň, Táborská 28 se představuje

Sportovní gymnázium, Plzeň, Táborská 28 se představuje Sportovní gymnázium, Plzeň, Táborská 28 se představuje Sportovní gymnázium Plzeň otevírá pro školní rok 2015/2016 obor vzdělání 79-41-K/81 GYMNÁZIUM (VŠECHNY DRUHY SPORTU) osmileté studium, Prima Výhody

Více

Přijímací řízení. Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství a kultury oddělení organizační a vzdělávání

Přijímací řízení. Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství a kultury oddělení organizační a vzdělávání Přijímací řízení ve školním roce 2013/2014 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství a kultury oddělení organizační a vzdělávání Jednotné přijímací zkoušky Rada Pardubického kraje dne 19. 8. 2010

Více

školská rada. Výroční zpráva Školní řád

školská rada. Výroční zpráva Školní řád 18. 10. školská rada Výroční zpráva Školní řád Přijímací řízení: sportovní gymnázium 2013/2014: 51 přihlášek 2014/2015: 41 přihlášek 2015/2016: 50 přihlášek 2015/2016: 39 přihlášek 4 leté 2013/2014: 80

Více

GYMNÁZIUM Omská 1300 100 00 Praha 10 - Vršovice

GYMNÁZIUM Omská 1300 100 00 Praha 10 - Vršovice GYMNÁZIUM Omská 1300 100 00 Praha 10 - Vršovice INFORMAČNÍ SERVIS Informace o studiu a o škole, podmínky přijímacího řízení, výroční zprávu o činnosti školy, inspekční zprávy atd. lze získat na oficiálních

Více

Metodická, poradenská, informační činnost výchovné poradkyně Plán práce výchovného poradce 2015/2016

Metodická, poradenská, informační činnost výchovné poradkyně Plán práce výchovného poradce 2015/2016 Metodická, poradenská, informační činnost výchovné poradkyně Plán práce výchovného poradce 2015/2016 Vychovávat dítě znamená učit je, jak se obejde bez nás. (Ernest Leskoué) 1. Metodická a koordinační

Více

INFORMACE O STUDIU (čtyřleté gymnázium)

INFORMACE O STUDIU (čtyřleté gymnázium) GYMNÁZIUM, ČESKÉ BUDĚJOVICE, JÍROVCOVA 8 Telefon, fax: 387 319 358 e- mail: gymji@gymji.cz, licht@gymji.cz URL: http://www.gymji.cz INFORMACE O STUDIU (čtyřleté gymnázium) Vážení rodiče, žáci a učitelé

Více

PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA STŘEDNÍ ŠKOLY VE ŠKOLNÍM ROCE

PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA STŘEDNÍ ŠKOLY VE ŠKOLNÍM ROCE PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA STŘEDNÍ ŠKOLY VE ŠKOLNÍM ROCE 2016-2017 LEGISLATIVA Školský zákon 178/2016 Sb. Vyhláška 353/2016 Další informace CERMAT KDE HLEDAT INFORMACE? Dny otevřených dveří na příslušné SŠ Webové

Více

Přijímací řízení ke vzdělávání ve středních školách Pardubického kraje pro školní rok 2012/2013

Přijímací řízení ke vzdělávání ve středních školách Pardubického kraje pro školní rok 2012/2013 Přijímací řízení ke vzdělávání ve středních školách Pardubického kraje pro školní rok 2012/2013 Úvod Všem středním školám zřizovaným Pardubickým krajem bylo doporučeno v rámci přijímacího řízení do oborů

Více

PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADCE školní rok 2018/2019. SRPEN - vypracovat plán výchovného poradce

PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADCE školní rok 2018/2019. SRPEN - vypracovat plán výchovného poradce Soukromá obchodní akademie, spol. s r. o. Svatováclavská 1404, 438 01 Žatec tel.: 415 726 003, fax: 415 726 003, www.soazatec.cz, e-mail: soa@soazatec.cz PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADCE školní rok 2018/2019 SRPEN

Více

Pontassievská 3, Znojmo

Pontassievská 3, Znojmo Gymnázium, Střední pedagogická škola, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Znojmo, příspěvková organizace Pontassievská 3, 669 02 Znojmo ředitel: RNDr. Leoš Gretz web: www.gpoa.cz

Více

Plán práce pro školní rok

Plán práce pro školní rok SIGMUNDOVA STŘEDNÍ ŠKOLA STROJÍRENSKÁ, LUTÍN, Jana Sigmunda 242, 783 49 LUTÍN Plán práce pro školní rok 2011-2012 Lutín, září 2011 Mgr. Pavel Michalík ředitel Rozdělovník: ředitel zástupce ŘTV zástupce

Více

Den otevřených dveří. Přijímací řízení 2018/2019

Den otevřených dveří. Přijímací řízení 2018/2019 Den otevřených dveří Přijímací řízení 2018/2019 Struktura setkání Krátké obecné informace o škole Specifika naší školy Přijímací řízení termíny, náležitosti Přijímací zkoušky nanečisto Přijímání do vyšších

Více

9 BĚCHOVICEB ROK 2002/2003. Zpráva je vypracována na základě 17 g Zákona 564/90 Sb. Ve znění pozdějších předpisů a obsahuje listů.

9 BĚCHOVICEB ROK 2002/2003. Zpráva je vypracována na základě 17 g Zákona 564/90 Sb. Ve znění pozdějších předpisů a obsahuje listů. ZÁKLADNÍ ŠKOLA PRAHA BĚCHOVICE Mýtní 73 190 11 Praha Běchovice tel/fax: 281 931 207 (kancelář), 281 930 346 (ředitelna) VÝROČNÍ ZPRÁVA ZŠ PRAHAP 9 BĚCHOVICEB ZA ŠKOLNÍ ROK ROK 2002/2003 Zpráva je vypracována

Více

Švehlova střední škola polytechnická Prostějov

Švehlova střední škola polytechnická Prostějov PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ pro školní rok 2017/2018 Výchovné poradkyně: Mgr. Radoslava Spurná (nám. Spojenců 17) Mgr. Alena Nováková (Svatoplukova 80) Ing. Tatiana Chmelenská (Svatoplukova 80) Náplň práce

Více

SOŠ a SOU Horšovský Týn, Littrowa 122, 346 01 Horšovský Týn. Plán práce výchovného poradce na školní rok 2014/2015

SOŠ a SOU Horšovský Týn, Littrowa 122, 346 01 Horšovský Týn. Plán práce výchovného poradce na školní rok 2014/2015 SOŠ a SOU Horšovský Týn, Littrowa 122, 346 01 Horšovský Týn Plán práce výchovného poradce na školní rok 2014/2015 Měsíc XIII. IX. Příprava plánu práce VP, nástěnky VP Převedení žáků s poruchami učení do

Více

Švehlova střední škola polytechnická Prostějov

Švehlova střední škola polytechnická Prostějov PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ pro školní rok 2016/2017 Výchovné poradkyně: Mgr. Radoslava Spurná (nám. Spojenců 17) Mgr. Alena Nováková (Svatoplukova 80) Ing. Tatiana Chmelenská (Svatoplukova 80) Náplň práce

Více

SPORTOVNÍ GYMNÁZIUM PLZEŇ, VEJPRNICKÁ 56

SPORTOVNÍ GYMNÁZIUM PLZEŇ, VEJPRNICKÁ 56 SPORTOVNÍ GYMNÁZIUM PLZEŇ, VEJPRNICKÁ 56 Jsme jedinou veřejnou školou svého typu v Plzeňském kraji. Pro školní rok 2017/2018 otevíráme třídu oboru vzdělání 79-41-K/41 GYMNÁZIUM (VŠECHNY DRUHY SPORTU) čtyřleté

Více

Plán práce pro školní rok 2015-2016

Plán práce pro školní rok 2015-2016 SIGMUNDOVA STŘEDNÍ ŠKOLA STROJÍRENSKÁ, LUTÍN, Jana Sigmunda 242, 783 49 LUTÍN Plán práce pro školní rok 2015-2016 Lutín, září 2015 Mgr. Pavel Michalík ředitel Rozdělovník: ředitel zástupce ŘTV zástupce

Více

Přijímací řízení pro školní rok 2014/2015. Přijímací řízení ke vzdělávání ve středních školách Pardubického kraje pro školní rok 2014/2015

Přijímací řízení pro školní rok 2014/2015. Přijímací řízení ke vzdělávání ve středních školách Pardubického kraje pro školní rok 2014/2015 Přijímací řízení ke vzdělávání ve středních školách Pardubického kraje pro školní rok 2014/2015 Úvod Všem středním školám zřizovaným Pardubickým krajem bylo doporučeno v rámci přijímacího řízení do oborů

Více

Gymnázium, Tišnov, Na Hrádku 20

Gymnázium, Tišnov, Na Hrádku 20 Gymnázium, Tišnov, Na Hrádku 20 Vážení uchazeči, vážení rodiče, pro Vás je připravena tato prezentace, která obsahuje důležité informace o studiu na naší škole... Gymnázium, Tišnov, Na Hrádku 20 Adresa:

Více

P L Á N P R Á C E VÝCHOVNÝCH PORADCŮ A METODIKA PREVENCE

P L Á N P R Á C E VÝCHOVNÝCH PORADCŮ A METODIKA PREVENCE S T Ř E D N Í P R Ů M Y S L O V Á Š K O L A Z L Í N P L Á N P R Á C E VÝCHOVNÝCH PORADCŮ A METODIKA PREVENCE ŠKOLNÍ ROK 2017/2018 SRPEN A ZÁŘÍ Plánování besedy pro žáky ročníku Intervenční centrum 2. Konzultace

Více

Střední škola Brno, Charbulova příspěvková organizace. FOTOGRAF Informace ke studiu

Střední škola Brno, Charbulova příspěvková organizace. FOTOGRAF Informace ke studiu FOTOGRAF Informace ke studiu Adresa školy Sídlo: Charbulova 1072/106 618 00 Brno telefon recepce: +420 548 424 111 e-mail: info@charbulova.cz www.charbulova.cz Vedení školy RNDr. Jana MARKOVÁ ředitelka

Více

Přijímacířízení ve šk. roce 2012/2013 a 2013/2014. Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství a kultury oddělení organizační a vzdělávání

Přijímacířízení ve šk. roce 2012/2013 a 2013/2014. Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství a kultury oddělení organizační a vzdělávání Přijímacířízení ve šk. roce 2012/2013 a 2013/2014 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství a kultury oddělení organizační a vzdělávání Počet přihlášek ke vzdělávání 1. kolo přijímacího řízení ve

Více

Střední škola Brno, Charbulova, příspěvková organizace

Střední škola Brno, Charbulova, příspěvková organizace Střední škola Brno, Charbulova, příspěvková organizace Adresa školy Střední škola Brno Charbulova příspěvková organizace Sídlo: Charbulova 106 618 00 Brno telefon recepce: +420 548 424 111 e-mail: info@charbulova.cz

Více

TERMINÁŘ školní rok 2012/2013

TERMINÁŘ školní rok 2012/2013 TERMINÁŘ školní rok 2012/2013 Srpen 27. 8. zahajovací porada všech zaměstnanců školy 28. 8. až 30. 8. komisionální zkoušky za 2. pol. šk. roku 2011/2012 30. 8. klasifikační porada za 2. pol. šk. roku 2011/2012

Více

16. listopadu 2017 PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ VE ŠKOLNÍM ROCE 2017/2018

16. listopadu 2017 PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ VE ŠKOLNÍM ROCE 2017/2018 16. listopadu 2017 PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ VE ŠKOLNÍM ROCE 2017/2018 PRÁVNÍ PŘEDPISY Zákon č. 561/2004 Sb., (školský zákon), ve znění pozdějších předpisů; vyhláška č. 353/2016 Sb., o přijímacím řízení ke střednímu

Více

Přijímací řízení na střední školy ve školním roce pro školní rok

Přijímací řízení na střední školy ve školním roce pro školní rok Přijímací řízení na střední školy ve školním roce 2016-17 pro školní rok 2017-18 Legislativa Školský zákon 178/2016 Sb. Vyhláška 353/2016 Další informace CERMAT Kde hledat informace? Dny otevřených dveří

Více

OBCHODNÍ AKADEMIE LIBEREC MODERNÍ ŠKOLA S VÍCE NEŽ 150LETOU TRADICÍ

OBCHODNÍ AKADEMIE LIBEREC MODERNÍ ŠKOLA S VÍCE NEŽ 150LETOU TRADICÍ OBCHODNÍ AKADEMIE LIBEREC MODERNÍ ŠKOLA S VÍCE NEŽ 150LETOU TRADICÍ DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ 20. LEDNA 2018 STUDIJNÍ OBORY EKONOMICKÉ LYCEUM 78-42 - M/02 OBCHODNÍ AKADEMIE 63-41 - M/02 VEŘEJNOSPRÁVNÍ ČINNOST

Více

Základní škola a Mateřská škola, Chvalkovice, okres Náchod. Řád školní družiny

Základní škola a Mateřská škola, Chvalkovice, okres Náchod. Řád školní družiny Základní škola a Mateřská škola, Chvalkovice, okres Náchod Řád školní družiny Chvalkovice březen 2010 Všeobecná ustanovení Řád školní družiny V souladu se zněním zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním,

Více

3 priorita období. 2 příprava, stanovování záměrů 1. Autoevaluační plán Workshop: Evaluace školy

3 priorita období. 2 příprava, stanovování záměrů 1. Autoevaluační plán Workshop: Evaluace školy Autoevaluační plán Workshop: Evaluace školy Lektor: RNDr. Jiří Herman, Ph. D., Gymnázium, Brno, tř. Kpt. Jaroše Plán autoevaluačních činností Oblasti evaluace 006/7 007/8 008/9 009/0 Podmínky ke vzdělávání

Více

Sportovní gymnázium, Plzeň, Táborská 28 se představuje

Sportovní gymnázium, Plzeň, Táborská 28 se představuje Sportovní gymnázium, Plzeň, Táborská 28 se představuje Sportovní gymnázium Plzeň Sportovní gymnázium je státní škola. Nabízí sportovně talentovaným žákům studium podle učebních plánů gymnázia a současně

Více

79-41-K/41 Gymnázium 1 třída 30 žáků. 79-41-K/81 Gymnázium 1 třída 30 žáků

79-41-K/41 Gymnázium 1 třída 30 žáků. 79-41-K/81 Gymnázium 1 třída 30 žáků Rozhodnutí ředitelky Gymnázia J.S.Machara Brandýs nad Labem- Stará Boleslav, Královická 668 o oborech vzdělání, formách vzdělávání, o pilotním ověřování organizace přijímacího řízení a termínech jeho konání,

Více

I N F O R M A C E. - o oborech vzdělávání ve školním roce 2015/2016 - o termínech a organizaci přijímacího řízení

I N F O R M A C E. - o oborech vzdělávání ve školním roce 2015/2016 - o termínech a organizaci přijímacího řízení Střední škola ekonomiky, obchodu a služeb SČMSD Benešov, s.r.o. Držitel certifikátu dle ISO 9001 I N F O R M A C E - o oborech vzdělávání ve školním roce 2015/2016 - o termínech a organizaci přijímacího

Více

Úvodní schůzka RSG pro rodiče studentů budoucí 1A a budoucích prim 10/6/2010

Úvodní schůzka RSG pro rodiče studentů budoucí 1A a budoucích prim 10/6/2010 Program : Úvodní schůzka RSG pro rodiče studentů budoucí 1A a budoucích prim 10/6/2010 I. Představení přítomných... 1 II. Rozdělení studentů jazyků - 1A + prima AB... 1 III. Rodičovské sdružení Gymnázia

Více

DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ. Přijímací řízení 2019/2020

DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ. Přijímací řízení 2019/2020 DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ Přijímací řízení 2019/2020 Struktura setkání Krátké obecné informace o škole Specifika naší školy Přijímací řízení termíny, náležitosti Přijímací zkoušky nanečisto Přijímání do vyšších

Více

Výroční zpráva školní rok 2014/ 2015

Výroční zpráva školní rok 2014/ 2015 Výroční zpráva školní rok 2014/ 2015 Základní škola Brno nám. Míru 3, příspěvková organizace 1.0 Základní charakteristika školy 1.1 Název právnické osoby vykonávající činnost školy: ZŠ Brno, nám. Míru

Více

Plán práce pro školní rok 2014-2015

Plán práce pro školní rok 2014-2015 SIGMUNDOVA STŘEDNÍ ŠKOLA STROJÍRENSKÁ, LUTÍN Jana Sigmunda 242, 783 49 LUTÍN Plán práce pro školní rok 2014-2015 Lutín, září 2014 Mgr. Pavel Michalík ředitel Rozdělovník: ředitel zástupce ŘTV zástupce

Více

Analýza přijímacích zkoušek na SŠ 2014 Tisková zpráva

Analýza přijímacích zkoušek na SŠ 2014 Tisková zpráva Analýza přijímacích zkoušek na SŠ 2014 Tisková zpráva 2. října 2014 Kontakty: Vedoucí projektu přijímací zkoušky Scio: Helena Nováková email: hnovakova@scio.cz tel.: 234 705 579 Kontakt s médii: Štěpán

Více

Rodičovské schůzky 1.ZA, 1.ZB 1. ročníky 2017/2018

Rodičovské schůzky 1.ZA, 1.ZB 1. ročníky 2017/2018 Rodičovské schůzky 1.ZA, 1.ZB 1. ročníky 2017/2018 7. června 2017 Program 1. Zahájení 2. Základní informace 3. Omlouvání absence 4. Výchovný poradce školní psycholog 5. Různé Představení účastníků Mgr.

Více

P L Á N P R Á C E VÝCHOVNÝCH PORADCŮ A METODIKA PREVENCE

P L Á N P R Á C E VÝCHOVNÝCH PORADCŮ A METODIKA PREVENCE S T Ř E D N Í P R Ů M Y S L O V Á Š K O L A Z L Í N P L Á N P R Á C E VÝCHOVNÝCH PORADCŮ A METODIKA PREVENCE ŠKOLNÍ ROK 2018/2019 SRPEN A ZÁŘÍ Plánování besedy pro žáky ročníku Intervenční centrum Příprava

Více

Plán činnosti školy na školní rok 2016 / 2017

Plán činnosti školy na školní rok 2016 / 2017 Plán činnosti školy na školní rok 2016 / 2017 1. Výchovně vzdělávací oblast: 1. 1. Exkurze a školní výlety Zpracování plánů exkurzí a školních výletů v souladu s výchovnými a vzdělávacími cíli jednotlivých

Více

Plán práce pro školní rok

Plán práce pro školní rok SIGMUNDOVA STŘEDNÍ ŠKOLA STROJÍRENSKÁ, LUTÍN, Jana Sigmunda 242, 783 49 LUTÍN Plán práce pro školní rok 2018-2019 Lutín, srpen 2018 Mgr. Pavel Michalík, v. r. ředitel Rozdělovník: ředitel zástupce ŘTV

Více

Organizace školního roku 2017/2018

Organizace školního roku 2017/2018 Organizace školního roku 2017/2018 Důležité termíny školního roku 2017/2018 Událost Den v týdnu Termín Zahájení školního roku pondělí 4.9.2017 Podzimní prázdniny čtvrtek - pátek 26.10., 27.10. 2017 Vánoční

Více

Přijímací řízení ke vzdělávání ve středních školách Pardubického kraje pro školní rok 2012/2013

Přijímací řízení ke vzdělávání ve středních školách Pardubického kraje pro školní rok 2012/2013 PARDUBICKÝ KRAJ Jana Pernicová členka Rady Pardubického kraje Přijímací řízení ke vzdělávání ve středních školách Pardubického kraje pro školní rok 2012/2013 PARDUBICE, ŘÍJEN 2011 Úvod Všem středním školám

Více

Zkušenosti s tvorbou, zadáváním a vyhodnocením dotazníků. Gymnázium, Příbram VII, Komenského 402

Zkušenosti s tvorbou, zadáváním a vyhodnocením dotazníků. Gymnázium, Příbram VII, Komenského 402 Zkušenosti s tvorbou, zadáváním a vyhodnocením dotazníků Gymnázium, Příbram VII, Komenského 402 Opravdu zkušenosti? zahájení dotazníkových šetření v roce 2004 při zahájení prací na ŠVP pravidelná zadávání

Více

P L Á N P R Á C E VÝCHOVNÝCH PORADCŮ A METODIKA PREVENCE

P L Á N P R Á C E VÝCHOVNÝCH PORADCŮ A METODIKA PREVENCE S T Ř E D N Í P R Ů M Y S L O V Á Š K O L A Z L Í N P L Á N P R Á C E VÝCHOVNÝCH PORADCŮ A METODIKA PREVENCE ŠKOLNÍ ROK 2016/2017 SRPEN A ZÁŘÍ Plánování besedy pro žáky ročníku Krajský soud ve Konzultace

Více

Plán činnosti školy na školní rok 2015 / 2016

Plán činnosti školy na školní rok 2015 / 2016 Plán činnosti školy na školní rok 2015 / 2016 1. Výchovně vzdělávací oblast : 1. 1. Exkurze a školní výlety Zpracování plánů exkurzí a školních výletů v souladu s výchovnými a vzdělávacími cíli jednotlivých

Více

SPORTOVNÍ GYMNÁZIUM PLZEŇ, VEJPRNICKÁ 56

SPORTOVNÍ GYMNÁZIUM PLZEŇ, VEJPRNICKÁ 56 SPORTOVNÍ GYMNÁZIUM PLZEŇ, VEJPRNICKÁ 56 Jsme jedinou veřejnou školou svého typu v Plzeňském kraji. Pro školní rok 2017/2018 nabízíme žákům z 9. tříd ZŠ a Kvart víceletých gymnázií možnost studia oboru

Více

SPORTOVNÍ GYMNÁZIUM PLZEŇ, VEJPRNICKÁ 56

SPORTOVNÍ GYMNÁZIUM PLZEŇ, VEJPRNICKÁ 56 SPORTOVNÍ GYMNÁZIUM PLZEŇ, VEJPRNICKÁ 56 Jsme jedinou veřejnou školou svého typu v Plzeňském kraji. Pro školní rok 2017/2018 otevíráme třídu oboru vzdělání 79-41-K/81 GYMNÁZIUM (VŠECHNY DRUHY SPORTU) osmileté

Více

SOUKROMÁ STŘEDNÍ ŠKOLA PODNIKATELSKÁ, s. r. o., OPAVA 747 06 Hlavní 282/101, Opava - Kylešovice. Organizace školního roku 2012/2013

SOUKROMÁ STŘEDNÍ ŠKOLA PODNIKATELSKÁ, s. r. o., OPAVA 747 06 Hlavní 282/101, Opava - Kylešovice. Organizace školního roku 2012/2013 SOUKROMÁ STŘEDNÍ ŠKOLA PODNIKATELSKÁ, s. r. o., OPAVA 747 06 Hlavní 282/101, Opava - Kylešovice Organizace školního roku 2012/2013 PŘEHLED TŘÍD Třída Výuka Třídní učitel Učebna Šatna Obor EK1 Ekonomika

Více

Gymnázium Boskovice. Palackého náměstí 1 680 11 Boskovice. tel.: 516 802 211 tel., fax, záznamník: 516 802 213

Gymnázium Boskovice. Palackého náměstí 1 680 11 Boskovice. tel.: 516 802 211 tel., fax, záznamník: 516 802 213 Gymnázium Boskovice Palackého náměstí 1 680 11 Boskovice tel.: 516 802 211 tel., fax, záznamník: 516 802 213 ředitelka: 516 802 216 výchovná poradkyně: 516 802 220 e-mail: info@gymbos.cz www.gymbos.cz

Více

Základní škola a mateřská škola Raškovice, příspěvková organizace, Raškovice 18, 739 07 Raškovice IZO: 600134105

Základní škola a mateřská škola Raškovice, příspěvková organizace, Raškovice 18, 739 07 Raškovice IZO: 600134105 Základní škola a mateřská škola Raškovice, příspěvková organizace, Raškovice 18, 739 07 Raškovice IZO: 600134105 Plán výchovného poradce na školní rok 2012/2013 Konzultační hodiny pro studenty a jejich

Více

Plán práce pro školní rok

Plán práce pro školní rok SIGMUNDOVA STŘEDNÍ ŠKOLA STROJÍRENSKÁ, LUTÍN Jana Sigmunda 242, 783 49 LUTÍN Plán práce pro školní rok 2016-2017 Lutín, září 2016 Mgr. Pavel Michalík ředitel Rozdělovník: ředitel zástupce ŘTV zástupce

Více

Gymnázium Boskovice. Palackého náměstí 1 680 11 Boskovice. tel.: 516 802 211 tel., fax, zázn. 516 802 213

Gymnázium Boskovice. Palackého náměstí 1 680 11 Boskovice. tel.: 516 802 211 tel., fax, zázn. 516 802 213 Gymnázium Boskovice Palackého náměstí 1 680 11 Boskovice tel.: 516 802 211 tel., fax, zázn. 516 802 213 ředitel: 516 802 216 výchovný poradce: 516 802 220 e-mail: info@gymbos.cz www.gymbos.cz Obecné informace

Více

Fakultní škola Ostravské univerzity

Fakultní škola Ostravské univerzity Fakultní škola Ostravské univerzity Gymnázium poskytuje všeobecné vzdělání ukončené maturitní zkouškou připravuje žáky pro studium na všech typech vysokých škol Název školy: Gymnázium, Ostrava-Zábřeh,

Více

Gymnázium a Střední odborná škola zdravotnická a ekonomická Vyškov. www.gykovy.cz

Gymnázium a Střední odborná škola zdravotnická a ekonomická Vyškov. www.gykovy.cz Gymnázium a Střední odborná škola zdravotnická a ekonomická Vyškov www.gykovy.cz Kontaktní údaje Ředitel: RNDr. Václav Klement Komenského 16/5 682 01 Vyškov info@gykovy.cz tel.: 517 307 010 Gymnaziální

Více

První třídní schůzka. Třída: prima 1.A 32 žáků (8 chlapců a 24 dívek)

První třídní schůzka. Třída: prima 1.A 32 žáků (8 chlapců a 24 dívek) První třídní schůzka Třída: prima 1.A 32 žáků (8 chlapců a 24 dívek) Vyučující Třídní učitelka Mgr. Lenka Havlíčková» havlickova@gymrumburk.cz» tel. 723 556 248 Mgr. Lucie Zezulová» zezulova@gymrumburk.cz

Více

Střední škola stavební Jihlava, Žižkova 20, Jihlava. PhDr. Pavel Toman ředitel školy

Střední škola stavební Jihlava, Žižkova 20, Jihlava. PhDr. Pavel Toman ředitel školy Střední škola stavební Jihlava, Žižkova 20, 586 01 Jihlava PhDr. Pavel Toman ředitel školy organizace výuky na Střední škole stavební Jihlava nabízené obory vzdělávání poplatky a pomůcky startovací program

Více

PŘEHLED UČEBNÍCH PLÁNŮ VE ŠKOLNÍM ROCE 2007/2008

PŘEHLED UČEBNÍCH PLÁNŮ VE ŠKOLNÍM ROCE 2007/2008 PŘEHLED UČEBNÍCH PLÁNŮ VE ŠKOLNÍM ROCE 2007/2008 OBORY VZDĚLÁNÍ: a) 79-41-K/401 Gymnázium - všeobecné denní forma vzdělávání délka vzdělávání: 4 r. 0 m. Učební plán gymnázia se čtyřletým studijním cyklem

Více

Organizace školního roku 2018/2019

Organizace školního roku 2018/2019 Organizace školního roku 2018/2019 1. pololetí SRPEN: Úvodní porada 27/8 - povinnosti a náplň v přípravném týdnu - organizace školního roku Školení zaměstnanců BOZP 27/8 Zahájení práce v předmětových komisích

Více