RADIOVÝ SPÍNAČ NA OMÍTKU FS20AS4

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "RADIOVÝ SPÍNAČ NA OMÍTKU FS20AS4"

Transkript

1 NÁVOD K OBSLUZE RADIOVÝ SPÍNAČ NA OMÍTKU FS20AS4 Obj. č.: Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny ohledně uvedení zařízení do provozu a jeho obsluhy. Jestliže výrobek předáte jiným osobám, dbejte na to, abyste jim odevzdali i tento návod k obsluze. Ponechte si proto tento návod k obsluze, abyste si jej mohli znovu kdykoliv přečíst!

2 2 ÚVOD Vážený zákazníku, Děkujeme Vám za zakoupení tohoto produktu. Výrobek je testován na elektromagnetickou slučitelnost a splňuje požadavky platných evropských a národních směrnic. Shoda byla prokázána; odpovídající podklady jsou uloženy u výrobce. Aby se zařízení zachovalo tomto v stavu a zajistil jeho bezpečný provoz, je třeba abyste dodržovali tento návod k obsluze! Před uvedením produktu do provozu si kompletně přečtěte návod k obsluze, dbejte všech bezpečnostní upozornění a pokynů k obsluze! Všechny obsažené firemní názvy a označení produktů jsou výrobními značkami příslušného vlastníka. Všechna práva jsou vyhrazena. Obsah Strana Úvod Účel použití Rozsah dodávky Charakteristické vlastnosti a technické údaje Bezpečnostní upozornění Montáž Programování a obsluha... 7 a) Provozní režimy... 7 b) Programování kanálů (přiřazení adresy)... 8 c) Obsluha Funkce časovače... 9 a) Programování časovače... 9 b) Provoz časovače Zařazení radiového spínače do adresního systému Navrácení k výrobnímu nastavení Manipulace Údržba a čištění Ekologické odstranění přístroje Tipy a upozornění Zkrácený návod k obsluze Prohlášení o shodě (DOC)... 15

3 1. ÚČEL POUŽITÍ 3 Radiový spínač na omítku FS20AS4 slouží výlučně pro provoz ve spojení FS20- radiovým spínacím systémem. Přes vysílač tohoto radiového spínacího systému mohou být 4 spínací kanály bezdrátově zapnuty nebo vypnuty. Dále je integrována programovatelná časovací funkce. Kryt je konstruován podle druhu krytí IP65 a při odborné instalaci odolný proti povětrnostním vlivům pro vnější použití. Jiné použití, než je v předchozím textu popsáno, vede k poškození tohoto produktu. Kromě toho je to spojené s nebezpečím, jako je např. elektrický zkrat, požár elektrický úder, apod. Celkový produkt nesmí být pozměňován popř. přestavován. Bezpodmínečně musí být dodrženy bezpečnostní a montážní upozornění tohoto návodu k obsluze. 2. ROZSAH DODÁVKY Radiový spínač na omítku Návod k obsluze 3. CHARAKTERISTICKÉ VLASTNOSTI A TECHNICKÉ ÚDAJE Napájení: 230 V /50 Hz Příkon: ca. 3,5 W Spínací výkon na relé: max. 3680W (230V~/16A) Programovatelné časování: 1 sekunda až 270 minut (=4h 30min) Druh krytí: IP65 Pracovní kmitočet vysílače: 868,35MHz Modulace: AM Dosah: až 100 m (ve volném poli)

4 4. BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ 4 Vzniknou-li škody nedodržením tohoto návodu k obsluze, zaniká nárok na záruku! Neručíme za následné škody, které by z toho vyplynuly! Neodpovídáme za věcné škody nebo úrazy osob, které byly způsobeny neodborným zacházením nebo nedodržováním bezpečnostních předpisů. V těchto případech zaniká jakýkoliv nárok na záruku! Nepoužívejte tento produkt v nemocnicích nebo ve zdravotnických zařízeních. Ačkoliv rádiový spínací systém vysílá jen relativně slabé rádiové signály, mohly by vést k poruchám funkcí systému zajišťující životní funkce. To samé platí i v jiných oblastech. Z bezpečnostních a povolovacích důvodů (CE) není povoleno svévolné přestavování a/nebo pozměňování přístroje. Konstrukce produktu odpovídá třídě ochrany 1. Zdroj napětí/napájení smí být prováděno pouze prostřednictvím veřejné rozvodné sítě (230 V /50 Hz). Přístroje, které jsou provozovány na síťové napětí, nenáleží do dětských rukou. Proto v přítomnosti dětí soustřeďte pozornost na jejich bezpečnost. Nerozebírejte produkt! Hrozí nebezpečí životu nebezpečného elektrického úderu! Neponechávejte balicí materiál plastikové folie/sáčky, styroporové díly apod. volně ležet, neboť by se mohly stát dětem nebezpečnou hračkou. Přístroj je konstruován v třídě ochrany IP65. Při řádné a odborné instalaci a korektně zavřeném krytu je proto možný i provoz v exteriéru. Pro připojení přístroje na síťové napětí, jakož i na spotřebič(e) je zapotřebí práce na síťovém napětí popř. na dílech vodících při provozu síťové napětí. Odpojte přístroj před odejmutím desky obslužných prvků ve všech pólech od síťového napětí. Stejně postupujte se všemi spotřebiči, které mají být připojeny popř. jsou již připojené. Postarejte se o to, aby nemohlo být síťové napětí během prací na přístroji spuštěno třetí osobou. Toto se může zajistit např. prostřednictvím mechanické pojistky a navíc nápadnými varovnými štítky. Před opětným zapojením síťového napětí vždy vsaďte desku obslužných prvků opět do krytu a pevně ji přišroubujte. Pro práci na dílech, vodící síťové napětí jsou oprávněny jen osoby, které mají proto vhodnou aprobaci. Pokud takovou odbornost nemáte, potom se poraďte při těchto prací s oprávněným elektro-odborníkem.

5 Zatěžujte přístroj jen do uvedené meze výkonnosti. Přetížení může vést ke zničení přístroje, požáru nebo k elektrickému úderu. Nepoužívejte žádná slabá síťová vedení, tato vedení musí být dimenzována dle připojené zátěže. Přístroj je povolen nejen pro vnitřní montáž, tak i pro montáž v exteriéru, ve vlhkých místnostech a v silně zaprášených prostředí, pokud jsou dodržena bezpečnostní a montážní upozornění. Potom přístroj odpovídá druhu krytí IP 65 (kompletní ochrana proti dotyku a ochrana proti vniknutí prachu a stříkající vodě). Na přístroj smějí být připojena jen pevná instalační vedení pro stacionární instalaci. Přístroj musí být bezpečně připevněn v rámci fixní instalace (např. nástěnné připevnění pomocí šroubů /hmoždinek). V průmyslových zařízeních musí je třeba dodržovat bezpečnostní předpisy asociace průmyslových profesních sdružení pro elektrická zařízení a provozní prostředky. Obraťte se na odborníka, máte-li pochybnosti o způsobu práce, bezpečnosti nebo připojení přístroje. Zacházejte opatrně s výrobkem poškodí se nárazem, úderem nebo pádem z již jen malé výšky MONTÁŽ Montážní místo je závislé na dvou důležitých předpokladech: Eventuální již existující kabeláž Dobrý rádiový příjem Proto se doporučuje test montážního místa ohledně radiového příjmu. Když je montážní místo nalezeno, postupujte při montáži následovně: Odpojte radiový spínač od síťového napětí! Otevřete kryt radiového spínače; vyšroubujte 4 šrouby na horní straně přístroje se šroubovákem, který je proto vhodný. Ve čtyřech rozích krytu naleznete příslušný otvor. S vhodnou tužkou může být skrze 4 otvory označena poloha radiového spínače, aby mohly být např. ve stěně vyvrtány otvory pro hmoždinky. Montážní místo musí ležet tak, aby mohla být pevná instalační kabeláž bezpečně vedena do radiového spínače.

6 Dbejte na to, aby vyvrtané otvory popř. šrouby nepoškodily žádné kabely, Proudová nebo plynová vedení apod. Životu nebezpečné! 6 Potom připevněte radiový spínač s vhodnými šrouby /hmoždinkami na montážní místo. Prostřednictvím vhodného šroubováku vyšroubujte tři plastové šrouby desky obslužných prvků, sejměte opatrně desku obslužných prvků. Obr.1: Připojovací schéma a obslužné prvky Na desce v krytu radiového spínače naleznete dole čtyři bloky šroubových svorek. Na tyto svorky budou připojeny instalační kabely ke spotřebiči. Beznapěťové kontakty mohou být přitom použity jak rozpínací kontakty, tak i jako spínací kontakty. Schéma zapojení naleznete také v radiovém spínači. Vpravo nahoře na desce se nachází blok šroubových svorek pro síťové připojení pro síťovou přípojku radiového spínače. Síťová přípojka v radiovém spínači slouží výhradně k napájení samotného radiového spínače. Odsud není prováděno žádné napájení spotřebičů! Proto musí být spotřebiče příslušně napájeny přes odbočky v stabilní elektroinstalaci. Pevný instalační kabel musí být vhodným způsobem fixován na vnější straně, např. prostřednictvím pevně montované plastové izolační trubky apod. Zaizolujte odborně konce vedení instalačního kabelu.

7 Uvolněte závěrné matice kabelových průchodek. Proveďte instalační kabel skrz závěrné matice (dbejte na orientaci) a potom skrz pryžovou průchodku kabelové průchodky. Propojte kabely nejdříve vedení ke spotřebičům; podle vámi plánovaného účelu použití. Teprve po úplném ukončení kabeláže ke spotřebičům smí být kabelově propojena síťová přípojka radiového spínače. Přišroubujte závěrné matice kabelových průchodek. Utěsněte vhodným způsobem nepoužívané kabelové průchodky, aby se zajistila těsnost radiového spínače. Zkontrolujte, zda je správně provedena kabeláž. Jsou všechny šrouby bloků šroubových svorek pevně utaženy (nepřekroutit závit!)? Opět správně nasaďte desku obslužných prvků. Dbejte přitom na to, aby tlačítkové hlavice vyčnívaly skrz příslušné otvory. Přišroubujte obslužnou lištu se třemi plastovými šrouby. Teprve když je deska obslužných prvků pevně připevněna v radiovém spínači se třemi plastovými šrouby, smí být radiový spínač připojen na proudovou síť popř. zapnuto proudové napájení. Po programování (viz. níže) nasaďte poklop krytu a přišroubujte jej. Dbejte přitom na to, aby těsnění víka čistě sedělo v příslušné drážce a nebylo při přišroubování víka pohmožděno. V opačném případě nebude zajištěna těsnost radiového spínače. 7 Při použití v suchém a čistém interiéru může případně odpadnout montáž víka krytu, aby bylo možno připojení spotřebiče obsluhovat prostřednictvím interních tlačítek. 6. PROGRAMOVÁNÍ A OBSLUHA a) Provozní režimy Radiový spínač může být řízen jak přímo prostřednictvím čtyřech vestavěných tlačítek (použití možné jen v suchých & čistých interiérech), tak i prostřednictvím radiového dálkového ovládání.

8 K dispozici jsou následující provozní režimy: 8 Zap/Vyp (popř. přepojení) Střídavě obousměrné přepojení reléových kontaktů. Přitom zůstanou výstupy tak dlouho ve zvolené poloze spínače, než nastane další spínací povel. Časovač Po zapnutí kanálu (výstupní) bude tento kanál po nastavitelném čase (1 sekunda až 270 minut, = 4h 30 min) automaticky vypnut (popř. přepojen). Prosím dbejte následujícího: Zvláštností je, že v rámci režimu časovače může být každý kanál i trvale zapnut. Po navrácení síťového napětí např. při poklesu napětí sítě se radiový spínač nachází automaticky v předchozím provozním režimu, při vypnutém relé. Všechna programování zůstanou prostřednictvím uložení v EEPROM-paměti trvale zachována (až ca. 10 let). b) Programování kanálů (přiřazení adresy) Stiskněte obslužné tlačítko příslušného kanálu na přístroji po dobu min. 5 sekund. Kontrolka/LED příslušného kanálu začne blikat, přístroj se nachází v programovacím režimu. Stiskněte nyní tlačítko požadovaného páru tlačítek vašeho dálkového ovládání. Pokud radiový spínač přijal kód, přestane kontrolka /LED blikat. Radiový spínač je nyní naprogramován na toto dálkové ovládání. V případě potřeby může být programování kdykoliv nahrazeno prostřednictvím jiného tlačítka dálkového ovládání popř. jiného dálkově ovládaného kanálu. Přitom postupujte opět jak je popsáno v předcházejícím textu. Tento programovací proces je třeba podle potřeby opakovat pro všechny čtyři spínací kanály. c) Obsluha Řízení prostřednictvím dálkového ovládání: Zapnutí: Pravé tlačítko programovaného páru tlačítek krátce stisknout

9 Vypnutí: levé tlačítko programovaného páru tlačítek krátce stisknout 9 Přímá obsluha: Stiskněte krátce kanálové tlačítko na radiovém spínači. Při zapojeném spotřebiči svítí na radiovém spínači kontrolka/led náležející k tomuto kanálu. Takto můžete již používat základní funkce radiového spínače. Pokud chcete váš radiový spínací systém dále rozšířit nebo byste chtěli používat další zvláštní funkce radiového spínače, přečtěte si prosím i následující kapitolu. 7. FUNKCE ČASOVAČE Radiový spínač je také možno provozovat časovaným řízením jako časovač. To znamená, že (jakmile byl programován spínací čas) po každém zapínacím příkazu zůstane příslušný kanál během programovaného času zapojen a po uplynutí tohoto času se automaticky vypne. Pro každý kanál je programovatelná doba zapnutí mezi 1 sekundou a 270 minutami (4h 30 min.). Pro programování časovače je zapotřebí dálkové ovládání FS20-radiového spínacího systému. Pro dálkové programování časovače není zapotřebí žádné obsluhy na radiovém spínači samotném. Tím je možno kdykoliv z dálkového ovládání provádět nové programování časovače. a) Programování časovače Stiskněte krátce současně obě tlačítka páru tlačítek, přiřazeného požadovanému spínacímu kanálu vašeho dálkového ovládání (po kratší dobu než 5 sekund!) Kontrolka /LED kanálu na radiovém spínači bliká. Běží měření času po požadovanou dobu zapnutí. Po uplynutí požadované doby zapnutí stiskněte opět krátce současně obě tlačítka na dálkovém ovládání (jen krátce stisknout, po kratší dobu než 5 sekund!). Tím je naprogramován spínací čas pro zvolený spínací kanál.

10 b) Provoz časovače 10 Spusťte běh časovače Pro tento krok se nabízejí dvě možnosti: Stiskněte krátce (po kratší dobu než 0,4 sekundy) obslužné tlačítko programovaného kanálu na radiovém spínači. nebo: Stiskněte krátce (po kratší dobu než 0,4 sekundy) pravé tlačítko přiřazeného páru tlačítek vašeho dálkového ovládání. Předčasné vypnutí běhu časovače Kanál radiového spínače a tím připojený spotřebič je možné kdykoliv předčasně manuálně vypnout. Pro tento účel se nabízejí dvě různé možnosti: Stiskněte krátce obslužné tlačítko programovaného kanálu na radiovém spínači. nebo: Stiskněte krátce levé tlačítko přiřazeného páru tlačítek vašeho dálkového ovládání. Deaktivace časovače Stiskněte krátce současně pár tlačítek, přiřazený spínacímu kanálu vašeho dálkového ovládání (po kratší dobu než 5 sekund). Kontrolka/LED kanálu na radiovém spínači bliká. Stiskněte nyní krátce obslužné tlačítko na radiovém spínači, náležející k tomuto kanálu. Programovací režim časovače je opuštěn a funkce časovače je zrušena. Nyní je kanál radiového spínače opět použitelný v normálním manuálním spínacím provozu. Dočasné přepojení na kontinuální provoz Pokud se nemá konat automatické vypnutí funkce časovače pro aktuální běh časovače (např. když se nemá vypnout lampa po uplynutí spínacího času), může se toto dít následovně: Stiskněte pravé tlačítko, které je přiřazeno tlačítkového páru vašeho dálkového ovládání po delší dobu než 0,4 sekundy. Nebo:

11 Stiskněte obslužné tlačítko kanálu na radiovém spínači po delší dobu než 0,4 sekundy, pokud se kanál nachází právě ve vypnutém stavu. Potom zůstane radiový spínač rovněž trvale zapnutý. Po dalším manuálním vypnutí je opět provoz časovače k dispozici; radiový spínač se po uplynutí spínacího času automaticky vypne. 8. ZAŘAZENÍ RADIOVÉHO SPÍNAČE DO ADRESNÍHO SYSTÉMU Radiový spínač může být zařazen prostřednictvím adresního schéma FS20- radiového spínacího systému do jeho adresního systému s jednotlivými adresami, funkčními skupinami, místními a globálními správci. Přesná struktura adresního systému je detailně vysvětlena návodu k obsluze každého vysílače FS20-radiového spínacího systému. a) Přiřazení dalších adres/adresních typů Každému spínacímu kanálu mohou být v rámci adresního systému FS20-radiového spínacího systému přiřazeny až 4 adresní typy. Takto je např. možné dálkově ovládat radiový spínač více vysílačů se stejnými nebo odlišnými adresními typy. Podrobné vysvětlení k adresnímu systému naleznete v návodu k obsluze ke každému dálkovému ovládání FS20-radiového spínacího systému. Pro přiřazení více adresních typů radiovému spínači opakujte programování popsané pod bodem 6. Radiový spínač může uložit až čtyři odlišné adresy popř. adresní typy. 11 b) Vymazání adres popř. adresních typů Chcete-li přijímací kanál vymazat z uloženého seznamu, potom postupujte následovně: Uveďte přístroj podle oddílu 6a) do programovacího režimu. Stiskněte tlačítko na vašem dálkovém ovládání, které je přiřazeno vymazávanému přijímacímu kanálu, po delší dobu než 0,4 sekundy. Potom je programovací režim automaticky opuštěn a příslušný kanál je vymazán z adresního seznamu radiového spínače. 9. NAVRÁCENÍ K VÝROBNÍMU NASTAVENÍ V případě potřeby můžete vymazat provedená programování a nastavení, která jsou uložená v radiovém spínači, a tím uvést radiový spínač do stavu výrobního nastavení.

12 Spínací kanál již nyní nereaguje na žádný dálkové ovládaný příkaz a musí být pro nové použití opět naprogramován. 12 Pro tento krok postupujte následovně: Stiskněte obslužné tlačítko příslušného kanálu na radiovém spínači po dobu min. 5 sekund. Kontrolka /LED kanálu začne blikat, radiový spínač se nachází v režimu programování. Stiskněte nyní opět krátce obslužné tlačítko příslušného kanálu. Všechny naučené adresy a režim časovače jsou se svým naprogramovaným spínacím časem vymazány popř. deaktivovány. Kontrolka /LED zhasne, režim programování je opuštěn. 10. MANIPULACE Dbejte všech bezpečnostních upozornění tohoto návodu k. Produkt smí být na základě druhu konstrukce (druh krytí IP65) provozován i v exteriéru, když je kryt radiového spínače zcela a správně uzavřen. Montáž a kabeláž musí být přitom přiměřeně a odborně provedena. Při sejmutém víku krytu smí být produkt provozován jen tehdy, když jsou splněny následující předpoklady: Lišta obslužných prvků je pevně korektně přišroubována se třemi plastovými šrouby ve spodní části krytu. Produkt je používán v suchých a čistých interiérech. Pokud je produkt připevněn v exteriéru a mají být provedeny programovací činnosti prostřednictvím tlačítek ve vnitru radiového spínače, potom musí panovat v suchých/čistých interiérech příslušné okolní podmínky (např. žádný déšť atd.). Pozor, životu nebezpečné! Pro práci na dílech vedoucích napětí jsou oprávněny jen ty osoby, které mají proto vhodné vzdělání. Pokud takové vzdělání nemáte, přivolejte k takovým pracím elektroodborníka, který je pro takové zásahy oprávněn.

13 Nikdy nepoužívejte produkt hned po tom, co byl přenesen z chladné do teplé místnosti. Kondenzát, který přitom vznikne může za jistých okolností produkt zničit! Ponechejte nejdříve produkt nezapojen dojít na pokojovou teplotu. Toto může podle okolností trvat u několik hodin. Dbejte na to, aby nebyla izolace celkového produktu ani poškozena ani zničena. Zpravidla je radiový spínač jednou instalovaná a zůstává potom pevně umístěn na montážním místě. Kontrolujte příležitostně podle místa umístění beychybný stav produktu. Zamezte následujícím nepříznivým okolním podmínkám na místě montáže nebo při transportu: Mokro nebo vysoká vlhkost vzduchu (Poznámka: Při správně uzavřeném víku krytu na místě montáže nepřekročit meze druhu krytí IP65!) Extrémní chladno a horko Prach nebo hořlavé plyny, páry nebo rozpouštědla Silné vibrace Silná magnetická pole, jako jsou v blízkosti strojů nebo reproduktorů ÚDRŽBA A ČIŠTĚNÍ Produkt nevyžaduje od vás žádnou údržbu. Před čištěním odpojte radiový spínač ve všech pólech od síťového napětí, odpojte také všechny spotřebiče ve všech pólech od síťového napětí. Potom vyčistěte radiový spínač s měkkou, čistou, suchou a bezvlasou textilií. Pro odstranění silného znečištění může být textilie lehce navlhčena vlažnou vodou. Nepoužívejte žádný rozpouštěcí čistící prostředek, tyto prostředky mohou narušit plastový kryt a označení. Ponechejte potom radiový spínač nejdříve zcela vysušit, než jej a připojené spotřebiče spojíte se síťovým napětím. 12. EKOLOGICKÉ ODSTRANĚNÍ PŘÍSTROJE Likvidujte již nepoužitelný produkt dle platných zákonných ustanovení.

14 TIPY A UPOZORNĚNÍ Dosažitelnost ovladačů a poruchy Radiový spínací systém FS20 pracuje v oblasti 868 MHz, který je využíván také jinými radiovými službami. Proto může dojít prostřednictvím přístrojů, které pracují na stejné popř. sousední frekvenci, k omezení provozu a dosahu. Uvedený dosah až do 100 m je dosah ve volném poli, tzn., dosah u vizuálního kontaktu mezi vysílačem a přijímačem. V praktickém provozu se však nacházejí stěny, pokojové stropy atd. mezi vysílačem a přijímačem, čímž se dosah příslušně redukuje. Další příčiny pro sníženou dosažitelnost ovladačů: Vysokofrekvenční poruchy všeho druhu Zástavba všeho druhu a vegetace Vodivé kovové díly, které se nacházejí v přiléhajícím území přístrojů popř. v rámci nebo blízko radiové trasy, např. topná tělesa, pokovená izolační okna, železobetonové stropy atd. Vliv charakteristiky záření antén prostřednictvím vzdálenosti vysílačů nebo přijímačů k vodivým plochám nebo předmětům (také k lidskému tělu nebo zemi). Širokopásmové poruchy v městských oblastech, které snižují odstup šumu od signálu; v tomto šumu již nebude signál rozeznán. Vyzařování z nedostatečně odstíněných elektronických přístrojů, např. provozování otevřených počítačů atd. Prosím dbejte následující: Neumísťujte více radiových přijímačů bezprostředně vedle sebe, jelikož se mohou vzájemně ovlivňovat (minimální vzdálenost 0,2 m, doporučujeme 0,5 m nebo více). 14. ZKRÁCENÝ NÁVOD K OBSLUZE a) Programování Kanálové tlačítko na radiovém spínači stiskněte min. po dobu 5 sekund. Bliká příslušná kontrolka /LED.

15 15 Stisknout požadované kanálové tlačítko dálkového ovládání, přestane blikání. Spínací kanál je programován na kanálovém tlačítku dálkového ovládání. b) Obsluha Spotřebiče zapnout a vypnout s dálkovým ovládáním (levé tlačítko Vyp", pravé tlačítko Zap") Spotřebič je také možné zapnout přímo s kanálovým tlačítkem na radiovém spínači (Zap- Vyp- Zap atd.). Při zapnutém spínacím výstupu svítí příslušná kontrolka /LED na radiovém spínači. 16. PROHLÁŠENÍ O SHODĚ (DOC) O další pomoc můžete požádat na naší kontaktní adrese: FK technics spol. s r.o. - Conrad partner Koněvova Praha 3 Žižkov Česká republika Tel.:

16 Fax: Internet:

RADIOVÁ SPÍNACÍ ZÁSUVKA FS20ST

RADIOVÁ SPÍNACÍ ZÁSUVKA FS20ST NÁVOD K OBSLUZE RADIOVÁ SPÍNACÍ ZÁSUVKA FS20ST Obj. č.: 62 30 04 Zastrčte jednoduše radiovou spínací zásuvku do stávající síťové zásuvky a připojte svítidla, ventilátory nebo jiné elektropřístroje na radiovou

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.:

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 62 02 96 Pro zabudování do lamp nebo do instalačních krabic. Ovládání pomocí externího tlačítka, dálkového ovládání nebo senzorů systému FS20. Funkce spínacích hodin 1 s až 4,25

Více

RADIOVÝ STMÍVAČ SVĚTEL FS20DI22

RADIOVÝ STMÍVAČ SVĚTEL FS20DI22 NÁVOD K OBSLUZE Verze 04/03 RADIOVÝ STMÍVAČ SVĚTEL FS20DI22 Obj. č.: 617 243 Radiový stmívač FS20 DI22 odpovídá radiovému stmívači FS20 DI20 s objednávkovým číslem: 61 72 44-33, avšak je dimenzován výhradně

Více

RADIOVÁ SPÍNACÍ ZÁSUVKA FS20ST

RADIOVÁ SPÍNACÍ ZÁSUVKA FS20ST NÁVOD K OBSLUZE 2 Aby se zařízení zachovalo tomto v stavu a zajistil jeho bezpečný provoz, je třeba abyste dodržovali tento návod k obsluze! Před uvedením produktu do provozu si kompletně přečtěte návod

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Bezdrátové ovládaní markýz, rolet a žaluzií (868 MHz) FS20 MS

NÁVOD K OBSLUZE. Bezdrátové ovládaní markýz, rolet a žaluzií (868 MHz) FS20 MS NÁVOD K OBSLUZE Verze 04/03 Bezdrátové ovládaní markýz, rolet a žaluzií (868 MHz) FS20 MS Komfortní zařízení na stahování a vytahování elektricky ovládaných markýz a rolet (žaluzií). Obj. č.: 61 81 03

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 62 02 95

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 62 02 95 NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 62 02 95 Popis produktu: Alternativa k radiem řízeným vypínačům na omítku. Zabudovatelný do krabičky přímo na elektrickou síť k provozovanému vysílači, lze zapínat pomocí až 4

Více

Nástěnné svítidlo CL-CIL-25 2x20W. Obj. č.: 55 09 00

Nástěnné svítidlo CL-CIL-25 2x20W. Obj. č.: 55 09 00 NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE Nástěnné svítidlo CL-CIL-25 2x20W Obj. č.: 55 09 00 Cosmocon International Limited SAR Hong Kong POZOR! Přečtěte! Než nástěnné svítidlo přimontujete a uvedete do provozu, přečtěte

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.:

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 61 72 49 Pro zabudování do lamp nebo do instalačních krabic. Ovládání pomocí externího tlačítka, dálkového ovládání nebo senzorů systému FS20. Funkce spínacích hodin 1 s až 4,25

Více

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE Verze 08/00 Obj. č.: 62 00 87 OBSAH Strana: Úvod...2 Účel použití...2 Bezpečnostní upozornění...2 Popis produktu...3 Rozsah dodávky...3 Montáž...3 Elektrické připojení...4 Vložení

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Bezdrátový regenerativní opakovací zesilovač FS20 RPT. Obj. č.:

NÁVOD K OBSLUZE. Bezdrátový regenerativní opakovací zesilovač FS20 RPT. Obj. č.: NÁVOD K OBSLUZE Verze 03/03 Bezdrátový regenerativní opakovací zesilovač FS20 RPT Obj. č.: 62 30 06 Pomocí tohoto zásuvkového regenerativního zesilovače zvýšíte dosah rádiového spínacího systému FS20.

Více

HLÁSIČ PLYNU HMS100MG (HLÁSIČ PLYNU PRO METAN/ZEMNÍ PLYN)

HLÁSIČ PLYNU HMS100MG (HLÁSIČ PLYNU PRO METAN/ZEMNÍ PLYN) NÁVOD K OBSLUZE Verze 04/03 HLÁSIČ PLYNU HMS100MG (HLÁSIČ PLYNU PRO METAN/ZEMNÍ PLYN) Obj. č.: 75 04 52 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny ohledně uvedení zařízení do provozu

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Sada pro bezdrátové spínání spotřebičů - 2 kw

NÁVOD K OBSLUZE. Sada pro bezdrátové spínání spotřebičů - 2 kw NÁVOD K OBSLUZE Sada pro bezdrátové spínání spotřebičů - 2 kw Základní údaje Bezdrátový podmítkový spínač Provozní napětí: 230 V/AC, 50Hz Parametry spínání: 2000 W (odporová zátěž) 600 W (induktivní zátěž)

Více

DUPLEXNÍ TELEFONNÍ ZAŘÍZENÍ Verze 09/02

DUPLEXNÍ TELEFONNÍ ZAŘÍZENÍ Verze 09/02 NÁVOD K OBSLUZE DUPLEXNÍ TELEFONNÍ ZAŘÍZENÍ Verze 09/02 Obj. č.: 26 40 06 Výtisk: Tento návod k obsluze je publikace fa. Conrad Electronic GmbH. 100% recyklovaný papír, bezchlórový, bílený Jsou vyhrazena

Více

RADIOVÝ STMÍVAČ SVĚTEL FS20DI

RADIOVÝ STMÍVAČ SVĚTEL FS20DI NÁVOD K OBSLUZE Verze 04/03 RADIOVÝ STMÍVAČ SVĚTEL FS20DI Obj. č.: 61 72 49 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny ohledně uvedení zařízení do provozu a jeho obsluhy. Jestliže

Více

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE Verze 06/04 Obj. č.: 62 35 64 2 OBSAH Strana: Účel použití...2 Vlastnosti...2 Rozsah dodávky...2 bezpečnostní upozornění...2 Připojení a uvedení do provozu...3 IR-obsluha...4

Více

PŘIJÍMAČ / VYSÍLAČ SADA MODULŮ 433 MHZ

PŘIJÍMAČ / VYSÍLAČ SADA MODULŮ 433 MHZ NÁVOD K OBSLUZE Verze 05/02 PŘIJÍMAČ / VYSÍLAČ SADA MODULŮ 433 MHZ Obj. č.: 13 04 28 OBSAH Strana Obsah... 1 Úvod... 2 Účel použití... 2 Popis produktu... 2 Rozsah dodávky... 3 Bezpečnostní a riziková

Více

DIGITÁLNÍ VÁHA NA RYBY

DIGITÁLNÍ VÁHA NA RYBY NÁVOD K OBSLUZE Verze 04/00 DIGITÁLNÍ VÁHA NA RYBY Obj. č.: 12 01 44 Vaše kompaktní konstrukce a váš velký rozsah měření předurčují tuto váhu pro mnoho oblastí použití. S touto váhou můžete vážit nejen

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.:

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 11 01 73 Tento regulátor nabíjení je vybaven přepínačem pro nabíjení akumulátorů s jmenovitým napětím 12 V nebo 24 V a s ochranou proti podvybití (úplnému vybití) nabíjeného akumulátoru.

Více

RÁDIOVÝ TELEFONNÍ PŘÍSTROJ S PROVOLBOU

RÁDIOVÝ TELEFONNÍ PŘÍSTROJ S PROVOLBOU NÁVOD K OBSLUZE Verze 04/03 RÁDIOVÝ TELEFONNÍ PŘÍSTROJ S PROVOLBOU Obj. č.: 750 405 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny ohledně uvedení zařízení do provozu a jeho obsluhy.

Více

Vysavač prachu do automobilu Turbo. Obj. č.: 85 22 10

Vysavač prachu do automobilu Turbo. Obj. č.: 85 22 10 NÁVOD K OBSLUZE Verze 11/99 Vysavač prachu do automobilu Turbo Obj. č.: 85 22 10 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení do provozu a k obsluze. Jestliže výrobek předáte

Více

10-/20-KANÁLOVÝ RADIOVÝ RUČNÍ OVLADAČ FS20S20

10-/20-KANÁLOVÝ RADIOVÝ RUČNÍ OVLADAČ FS20S20 NÁVOD K OBSLUZE Verze 04/03 10-/20-KANÁLOVÝ RADIOVÝ RUČNÍ OVLADAČ FS20S20 Obj. č.: 61 72 24 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny ohledně uvedení zařízení do provozu a jeho

Více

NÁVOD K OBSLUZE 1 X 10-/20-KANÁLOVÝ RADIOVÝ RUČNÍ OVLADAČ FS20 S20 5 X RADIOVÁ SPÍNACÍ ZÁSUVKA FS20ST. Obj. č.:

NÁVOD K OBSLUZE 1 X 10-/20-KANÁLOVÝ RADIOVÝ RUČNÍ OVLADAČ FS20 S20 5 X RADIOVÁ SPÍNACÍ ZÁSUVKA FS20ST. Obj. č.: NÁVOD K OBSLUZE 1 X 10-/20-KANÁLOVÝ RADIOVÝ RUČNÍ OVLADAČ FS20 S20 5 X RADIOVÁ SPÍNACÍ ZÁSUVKA FS20ST Obj. č.: 62 03 00 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny ohledně uvedení

Více

Centralis Receiver RTS 2

Centralis Receiver RTS 2 Abyste mohli optimálně využít všech výhod rádiového přijímače Centralis Receiver RTS, přečtěte si pozorně následující návod k provozu. Centralis Receiver RTS je řídicí jednotka - přijímač dálkového ovládání

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.:

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: NÁVOD K OBSLUZE Verze 02/06 Obj. č.: 19 85 32 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení regulátoru do provozu a k jeho obsluze. Jestliže výrobek předáte jiným osobám,

Více

Centronic EasyControl EC545-II

Centronic EasyControl EC545-II Centronic EasyControl EC545-II cs Návod na montáž a obsluhu 5 -ti kanálový ruční vysílač Důležité informace pro: montéry / elektrikáře / uživatele Prosíme o předání odpovídajícím osobám! Tento návod má

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: Vážený zákazníku, Děkujeme Vám za zakoupení tohoto produktu.

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: Vážený zákazníku, Děkujeme Vám za zakoupení tohoto produktu. NÁVOD K OBSLUZE ÚVOD Vážený zákazníku, Děkujeme Vám za zakoupení tohoto produktu. 2 Výrobek je testován na elektromagnetickou slučitelnost a splňuje požadavky platných evropských a národních směrnic. Shoda

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.:

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: NÁVOD K OBSLUZE Verze 06/04 Obj. č.: 92 20 45 Úvod Vážení zákazníci, děkujeme Vám za Vaši důvěru a za nákup našeho malého speciálního telefonu s náhlavní soupravou (se sluchátkem do ucha a s mikrofonem).

Více

11.15 Inteo Centralis indoor RTS

11.15 Inteo Centralis indoor RTS Abyste mohli optimálně využít všech výhod vašeho rádiového přijímače Centralis indoor RTS, přečtěte si pozorně následující návod k provozu. Centralis indoor RTS je rádiový přijímač pro bezdrátové ovládání

Více

Digitální barevná kamera odolná proti povětrnostním vlivům. Obj. č.: 61 03 68

Digitální barevná kamera odolná proti povětrnostním vlivům. Obj. č.: 61 03 68 Digitální barevná kamera odolná proti povětrnostním vlivům Obj. č.: 61 03 68 NÁVOD K OBSLUZE OBSAH: Úvod:... 2 Správné použití... 2 Bezpečnostní pokyny... 2 Uvedení do provozu... 3 Montáž... 3 Připojení...

Více

Centronic EasyControl EC545-II

Centronic EasyControl EC545-II Centronic EasyControl EC545-II cs Návod k montáži a obsluze 5kanálový ruční vysílač Důležité informace pro: montéry / elektrikáře / uživatele Prosíme o předání odpovídajícím osobám! Tento návod má být

Více

Dálkově řízená zásuvka - FS 10 TS

Dálkově řízená zásuvka - FS 10 TS Dálkově řízená zásuvka - FS 10 TS Obj.č. : 921413 Návod k obsluze 1. Všeobecné pokyny Programovatelná a dálkově ovládaná zástrčka FS 10 TS je součástí systému dálkového ovládání FS 10 a umožňuje dálkové

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: (FM-MASTER 1) Obj. č.: (FM-MASTER 2) Obj. č.: (FM-MASTER 3) Obj. č.: (4 zásuvky)

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: (FM-MASTER 1) Obj. č.: (FM-MASTER 2) Obj. č.: (FM-MASTER 3) Obj. č.: (4 zásuvky) NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 57 20 19 (FM-MASTER 1) Obj. č.: 57 20 20 (FM-MASTER 2) Obj. č.: 57 20 30 (FM-MASTER 3) Obj. č.: 57 20 21 (4 zásuvky) 2 Úvod Spolehlivé a pohodlné řešení připojení různých spotřebičů

Více

Centronic EasyControl EC541-II

Centronic EasyControl EC541-II Centronic EasyControl EC541-II cs Návod k montáži a obsluze Ruční vysílač Důležité informace pro: montéry / elektrikáře / uživatele Prosíme o předání odpovídajícím osobám! Tento návod má být uchováván

Více

NÁVOD K POUŽITÍ ZÁSTRČKA 230V

NÁVOD K POUŽITÍ ZÁSTRČKA 230V Přijímač dálkového ovládání Orienta Receiver RTS NÁVOD K POUŽITÍ Abyste mohli optimálně využít všech vlastností přijímače dálkového ovládání Orienta Receiver RTS, přečtěte si prosím pečlivě tento návod

Více

Centronic VarioControl VCJ470 Návod k obsluze Rádiový přijímač pro žaluzie

Centronic VarioControl VCJ470 Návod k obsluze Rádiový přijímač pro žaluzie Centronic VarioControl VCJ470 CZ Návod k obsluze Rádiový přijímač pro žaluzie Tento návod prosím uschovejte! Návod k použití Obsah Všeobecně... 2 Záruka... 3 Bezpečnostní pokyny... 3 Použití k určenému

Více

Sada dálkových spínačů 433 MHz Verze 12/08. Stanovené použití. Číslo objednávky: Číslo objednávky:

Sada dálkových spínačů 433 MHz Verze 12/08. Stanovené použití. Číslo objednávky: Číslo objednávky: CZ - N Á V O D K O B S L U Z E http://business.conrad.cz Sada dálkových spínačů 433 MHz Verze 12/08 Číslo objednávky: 64 64 43 Číslo objednávky: 64 64 52 Stanovené použití Výrobek se skládá ze zásuvky

Více

Centronic EasyControl EC5410-II

Centronic EasyControl EC5410-II Centronic EasyControl EC5410-II cs Návod k montáži a obsluze 10kanálový ruční vysílač Důležité informace pro: montéry / elektrikáře / uživatele Prosíme o předání odpovídajícím osobám! Tento návod má být

Více

Ruční vysílač GF20..

Ruční vysílač GF20.. Ruční vysílač GF20.. EN FR ES IT Návod na montáž a obsluhu Original assembly and operating instructions Notice originale de montage et d utilisation Instrucciones originales de instalación y funcionamiento

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: Verze 06/04

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: Verze 06/04 NÁVOD K OBSLUZE Verze 06/04 Obj. č.: 51 02 91 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení do provozu a k obsluze. Jestliže výrobek předáte jiným osobám, dbejte na to,

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.:

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 59 02 64 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení do provozu a k obsluze. Jestliže výrobek předáte jiným osobám, dbejte na to, abyste jim odevzdali

Více

Bezdrátový multizónový modul

Bezdrátový multizónový modul s 1 428 Bezdrátový multizónový modul pro podlahové vytápění / zónové topné systémy RDE-MZ6 Bezdrátový multizónový modul RDE-MZ6 s napájením AC 230 V Montáž na DIN lištu (součástí dodávky modulu) 2-polohová

Více

Netcom100. pl Instrukcja instalacji 2 cs Návod na instalaci 12 hu Szerelési utasítás (2008/09) CZ/PL/HU

Netcom100. pl Instrukcja instalacji 2 cs Návod na instalaci 12 hu Szerelési utasítás (2008/09) CZ/PL/HU Netcom100 pl Instrukcja instalacji 2 cs Návod na instalaci 12 hu Szerelési utasítás 22 CZ/PL/HU Obsah Obsah 1 ezpečnostní pokyny a vysvětlení symbolů..........................13 1.1 Použité symboly..............

Více

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE Verze 01/04 Obj. č.: 67 13 05 OBSAH Strana: Úvod... 2 Účel použití... 2 Bezpečnostní upozornění... 2 Vložení/výměna osvětlovacího prostředku... 4 Instalace a připojení... 4 Zapnutí/vypnutí...

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.:

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 12 12 65 Základní charakteristiky měřícího přístroje Tento měřící přístroj (tester fází) je vybaven 3 funkcemi: Kontrola sledu fází Zjištění směru otáčení motorů Indikace přerušení

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.:

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: NÁVOD K OBSLUZE Verze 10/99 Obj. č.: 85 17 44 Hlídač napětí automobilových baterií MW728 chrání autobaterii s připojeným spotřebičem před jejím podvybitím (úplným vybitím). Při vypnutém motoru hlídá tento

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.:

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 12 88 64 2 OBSAH: Strana Účel použití... 2 Uvedení do provozu... 2 Bezpečnostní upozornění... 3 Popis funkcí a upozornění k měření... 4 Upozornění k měření... 5 Technické údaje...

Více

Solární ultrazvukový plašič ptáků

Solární ultrazvukový plašič ptáků www.mojenakupy.cz Solární ultrazvukový plašič ptáků Objednací číslo: GX-04 Vážený zákazníku, děkujeme vám, že jste zakoupil produkt, který byl konstruován dle současné nejmodernější techniky. Aby se zachoval

Více

Dálkově ovládaná objímka ZAP/VYP 60W. CZ Návod k instalaci a obsluze

Dálkově ovládaná objímka ZAP/VYP 60W. CZ Návod k instalaci a obsluze Dálkově ovládaná objímka ZAP/VYP 60W CZ Návod k instalaci a obsluze OBSAH OBECNÉ INFORMACE 3 Prohlášení o shodě 3 Záruka 3 BEZPEČNOSTNÍ POKYNY 3 Obecné bezpečnostní pokyny 3 Provozní podmínky 3 RECYKLACE

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Bezdrátový telefonní vysílač signálu. Obj. č.: 92 14 01

NÁVOD K OBSLUZE. Bezdrátový telefonní vysílač signálu. Obj. č.: 92 14 01 NÁVOD K OBSLUZE Bezdrátový telefonní vysílač signálu Obj. č.: 92 14 01 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny ohledně uvedení zařízení do provozu a jeho obsluhy. Jestliže výrobek

Více

MONTÁŽNÍ NÁVOD. Obj. č.: 57 05 03

MONTÁŽNÍ NÁVOD. Obj. č.: 57 05 03 MONTÁŽNÍ NÁVOD Verze 07/03 Obj. č.: 57 05 03 Toto nástěnné svítidlo z ušlechtilé oceli s neobvyklým designem je vybaveno pasivním infračerveným detektorem pohybů (PIR), který dokáže toto svítidlo automaticky

Více

Centronic EasyControl EC513

Centronic EasyControl EC513 Centronic EasyControl EC513 cs Návod na montáž a obsluhu 3kanálové kódové tlačítko Důležité informace pro: montéry / elektrikáře / uživatele Prosíme o předání odpovídajícím osobám! Tento návod má být uchováván

Více

1. Technické údaje. 2. Montáž a instalace NÁVOD K POUŽITÍ GPS V. Skupinová řídící jednotka. GPS V DC obj. č.

1. Technické údaje. 2. Montáž a instalace NÁVOD K POUŽITÍ GPS V. Skupinová řídící jednotka. GPS V DC obj. č. Skupinová řídící jednotka GPS 1020 24 V NÁVOD K POUŽITÍ Řídící jednotka GPS 1020 je určená k řízení skupiny SOMFY 24 V pohonů. Skupinu pohonů (řídící jednotku GPS 1020) můžete ovládat lokálním tlačítkem,

Více

11.27 Centralis Uno RTS

11.27 Centralis Uno RTS Abyste mohli plně využít všech vlastností, které Vám nabízí řídicí jednotka Centralis Uno RTS, přečtěte si prosím pozorně následující návod k použití. Řídící jednotka s integrovaným přijímačem dálkového

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Rádiová chůva Babysitter Bezdrátové hlídací zařízení kojenců a malých dětí (v pásmu 40 MHz) Obj. č.:

NÁVOD K OBSLUZE. Rádiová chůva Babysitter Bezdrátové hlídací zařízení kojenců a malých dětí (v pásmu 40 MHz) Obj. č.: NÁVOD K OBSLUZE Rádiová chůva Babysitter Bezdrátové hlídací zařízení kojenců a malých dětí (v pásmu 40 MHz) Obj. č.: 26 00 17 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení

Více

Centronic MemoControl MC441-II

Centronic MemoControl MC441-II Centronic MemoControl MC441-II cs Návod k montáži a obsluze Ruční vysílač s funkcí Memory Důležité informace pro: montéry / elektrikáře / uživatele Prosíme o předání odpovídajícím osobám! Tento návod má

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 51 05 06

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 51 05 06 NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 51 05 06 Tento návod k obsluze náleží k tomuto produktu. Obsahuje důležitá upozornění k uvedení do provozu a k manipulaci. Dbejte na to, i když tento produkt předáte třetí osobě.

Více

PŘÍSTROJ NA VÝROBU MLHY BARVA - TRANSPARENTNÍ MODRÁ

PŘÍSTROJ NA VÝROBU MLHY BARVA - TRANSPARENTNÍ MODRÁ NÁVOD K OBSLUZE PŘÍSTROJ NA VÝROBU MLHY BARVA - TRANSPARENTNÍ MODRÁ OBSAH Obj. č.: 59 01 43 Strana Obsah... 1 Úvod... 2 Účel použití... 2 Bezpečnostní upozornění... 2 Popis produktu... 4 Rozsah dodávky...

Více

NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 610 481

NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 610 481 NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 610 481 Dveřní domovní hovorové zařízení s elektrickým zámkem je komfortní zařízení, umožňující hovořit na dálku s návštěvníkem,nacházejícím se před dveřmi rodinného domku nebo

Více

Návod k obsluze. Spínací člen 1289 00

Návod k obsluze. Spínací člen 1289 00 Návod k obsluze Spínací člen 1289 00 Obsah Popis přístroje... 3 Ovládací a zobrazovací prvky... 4 Připojovací svorky... 7 Montáž... 8 Nastavení druhu provozu... 9 Přepnutí druhu provozu podle naprogramování...

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.:

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: NÁVOD K OBSLUZE Měnič napětí 6 V DC 12 V DC Typ 2238.0 Obj. č.: 51 81 08 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení přístroje do provozu a k jeho obsluze. Jestliže výrobek

Více

Centronic MemoControl MC441-II

Centronic MemoControl MC441-II Centronic MemoControl MC441-II cs Návod k montáži a obsluze Ruční vysílač s funkcí Memory Důležité informace pro: montéry / elektrikáře / uživatele Prosíme o předání odpovídajícím osobám! Tento návod má

Více

ČESKY Obsah K tomuto návodu

ČESKY Obsah K tomuto návodu Obsah 1 K tomuto návodu...89 2 Bezpečnostní pokyny...89 2.1 Řádné používání...89 2.2 Bezpečnostní pokyny k provozu přijímače...89 3 Rozsah dodávky...90 4 Popis přijímače...90 4.1 Indikace LED...91 5 Montáž...91

Více

Elektronický plašič ptáků

Elektronický plašič ptáků www.mojenakupy.cz Elektronický plašič ptáků Objednací číslo: LS-2001 Návod k obsluze náleží k tomuto produktu. Obsahuje důležité pokyny k uvedení do provozu a k obsluze. Dbejte na to, i když tento produkt

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL BOARD 8S. Spínací skříň s 8 zásuvkami typu IEC

UŽIVATELSKÝ MANUÁL BOARD 8S. Spínací skříň s 8 zásuvkami typu IEC UŽIVATELSKÝ MANUÁL BOARD 8S Spínací skříň s 8 zásuvkami typu IEC OBSAH ÚVOD...3 BEZPEČNOSTNÍ POKYNY...4 PROVOZNÍ PODMÍNKY...4 ZAPOJENÍ...5 Připojení do sítě...5 Výstupy...5 OVLÁDÁNÍ...5 ČIŠTĚNÍ A ÚDRŽBA...6

Více

5 V= (z jednotky Motor Controller) 50 ma 433,42 MHz Kapacita paměti

5 V= (z jednotky Motor Controller) 50 ma 433,42 MHz Kapacita paměti animeo IB+ Karta dálkového ovládání RTS NÁVOD K POUŽITÍ Abyste mohli optimálně využít všech vlastností karty dálkového ovládání RTS, přečtěte si prosím pečlivě tento návod. Návod uschovejte pro pozdější

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Verze 09/02. Obj. č.: 85 42 37

NÁVOD K OBSLUZE. Verze 09/02. Obj. č.: 85 42 37 NÁVOD K OBSLUZE Verze 09/02 Obj. č.: 85 42 37 Kompaktní vnitřní (pokojový) a venkovní teploměr s funkcí ukládání maximálních a minimálních naměřených hodnoty teploty do paměti. Tento návod k obsluze je

Více

Detektor kouře SS-166-01

Detektor kouře SS-166-01 NÁVOD K OBSLUZE Verze 03/02 Detektor kouře SS-166-01 Obj. č.: 75 00 87 Tento kvalitní kouřový hlásič funguje na principu rozptylovaného světla. Hlasitý výstražný tón zazní okamžitě, jakmile senzor zjistí

Více

Chuango. Vážený zákazníku,

Chuango. Vážený zákazníku, Chuango Vážený zákazníku, děkujeme vám za výběr dálkového spínače E5, vysoce moderního dálkového spínače domácích spotřebičů založeného na službách cloud serveru. K dispozici jsou dvě verze připojení:

Více

R129A - Multimetr MS8269 MASTECH

R129A - Multimetr MS8269 MASTECH Vážení zákazníci, R129A - Multimetr MS8269 MASTECH děkujeme Vám za Vaši důvěru a za nákup tohoto produktu. Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení výrobku do provozu

Více

Modul univerzálního elektronického časového relé HB629 Obj. č.: (nová verze)

Modul univerzálního elektronického časového relé HB629 Obj. č.: (nová verze) výrobek prodáte nebo předáte jiným osobám, dbejte na to, abyste jim odevzdali i tento návod k obsluze. Ponechte si tento návod k obsluze, abyste si jej mohli znovu kdykoliv přečíst! Modul univerzálního

Více

Centronic SensorControl SC811

Centronic SensorControl SC811 Centronic SensorControl SC811 cs Návod na montáž a obsluhu Rádiové čidlo intenzity slunečního záření a síly větru Důležité informace pro: montéry/ elektrikáře/ uživatele Prosíme o předání odpovídajícím

Více

Centralis Indoor RTS2

Centralis Indoor RTS2 Abyste mohli optimálně využít všech výhod rádiového přijímače Centralis Indoor RTS2, přečtěte si pozorně následující návod k použití. V případě nejasností nebo dotazů kontaktujte svého dodavatele nebo

Více

Eolis RTS. Větrná automatika s dálkovým ovládáním. 1. Technické údaje

Eolis RTS. Větrná automatika s dálkovým ovládáním. 1. Technické údaje Abyste mohli optimálně využít všech vlastností větrné automatiky Eolis RTS, přečtěte si pozorně následující návod k montáži a obsluze. Eolis RTS je větrná automatika s bezdrátovým dálkovým ovládáním, určená

Více

Zatížitelnost spínacích kontaktů relé 3 A / 230 V / 50 Hz

Zatížitelnost spínacích kontaktů relé 3 A / 230 V / 50 Hz Řídící jednotka pro žaluzie s integrovaným přijímačem DO Centralis UNO RTS VB NÁVOD K POUŽITÍ Abyste mohli optimálně využít všech vlastností řídící jednotky Centralis UNO RTS VB, přečtěte si prosím pečlivě

Více

Centronic SensorControl SC711

Centronic SensorControl SC711 Centronic SensorControl SC711 cs Návod na montáž a obsluhu Čidlo větru Důležité informace pro: montéry elektrikáře uživatele Prosíme o předání odpovídajícím osobám! Tento návod má být uchováván uživatelem.

Více

SIEMENS DE10104 návod k montáži a obsluze

SIEMENS DE10104 návod k montáži a obsluze SIEMENS DE10104 návod k montáži a obsluze Zkontrolujte nový přístroj, zda nebyl během transportu poškozen! Obal a případně starý přístroj likvidujte v souladu s ochranou životního prostředí. Návod k obsluze

Více

(GTF-RE 230 V B 2070-6 868 MHz) Montážní návod

(GTF-RE 230 V B 2070-6 868 MHz) Montážní návod Bezdrátová připojovací elektrická lišta 868 MHz B 2070-2 I B 2070-6 230 V B 4071-2 I B 4071-6 24 V Bezdrátová připojovací elektrická lišta 868 MHz (GTF-RE 230 V B 2070-6 868 MHz) Montážní návod Rozsah

Více

Centronic VarioControl VC421

Centronic VarioControl VC421 N N Centronic VarioControl VC421 230V/50Hz/8VA Centronic VarioControl VC421 4034 200 008 0 Ind. Ind. Zentral Zentral cs Návod na montáž a obsluhu Podmítkový rádiový vysílač Důležité informace pro: montéry/

Více

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE Obj. č.: 18 49 85 K přímému provozu světelné diody (LED) nebo nízkonapěťové světelné diody (low-current-led) na 230 V/AC síťové napětí. Technické údaje: Napájecí napětí 230 V/AC

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: /

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: / NÁVOD K OBSLUZE Verze 02/06 Obj. č.: 19 85 45 / 19 85 58 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení termostatu do provozu a k jeho obsluze. Jestliže výrobek předáte jiným

Více

NÁVOD NA MONTÁŽ, OBSLUHU A ÚDRŽBU

NÁVOD NA MONTÁŽ, OBSLUHU A ÚDRŽBU VMS-02C05 INFORMACE Všechny informace v NÁVODU K OBSLUZE musí být pečlivě přečteny a prostudovány. Věnujte pozornost provozním normám a VAROVNÝM hlášením. Jejich nerespektování může vést k poškození zařízení

Více

Modul univerzálního elektronického časového relé

Modul univerzálního elektronického časového relé NÁVOD K POUŽITÍ MODULU Modul univerzálního elektronického časového relé Obj. č.: 19 00 27 Tento návod k použití je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení do provozu a k obsluze. Jestliže

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 62 20 14

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 62 20 14 NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 62 20 14 Pomocí této sady bezdrátově (rádiově) ovládaných síťových zásuvek zapnete a vypnete pohodlně osvětlení, ventilátory a ostatní elektrické spotřebiče z křesla, ze židle

Více

SEH62.1. Spínací hodiny. Siemens Building Technologies HVAC Products SEH62.1

SEH62.1. Spínací hodiny. Siemens Building Technologies HVAC Products SEH62.1 5 243 Spínací hodiny Digitální spínací hodiny jsou určeny pro zapínání a vypínání zařízení nebo regulaci s časovým spínáním. Integrovaný nastavitelný časový spínač Časový spínač jako pomocná funkce Určené

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Svítící vodní sloupec s proměnlivými barvami. Obj. č.: 58 13 58

NÁVOD K OBSLUZE. Svítící vodní sloupec s proměnlivými barvami. Obj. č.: 58 13 58 NÁVOD K OBSLUZE Svítící vodní sloupec s proměnlivými barvami Obj. č.: 58 13 58 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení do provozu a k obsluze. Jestliže výrobek předáte

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: /

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: / NÁVOD K OBSLUZE Verze 08/03 Obj. č.: 35 07 30 / 35 07 33 Tento praktický přepínací pult Vám poslouží k rozšíření ozvučení prostorů z jednoho páru reproduktorů až na 4 páry u všech zesilovačů (nebo podobných

Více

Bezdrátový zónový modul

Bezdrátový zónový modul s 1 428 Bezdrátový zónový modul pro podlahové vytápění / zónové topné systémy RDE-MZ6 Bezdrátový zónový modul RDE-MZ6 s napájením AC 230 V Montáž na DIN lištu (součástí dodávky modulu) 2-polohová regulace

Více

Bezdrátový 1-kanálový spínač HM-LC-Sw1-SM (EQ-767-95) Obj. č.: 64 63 90

Bezdrátový 1-kanálový spínač HM-LC-Sw1-SM (EQ-767-95) Obj. č.: 64 63 90 Bezdrátový 1-kanálový spínač HM-LC-Sw1-SM (EQ-767-95) Obj. č.: 64 63 90 Obsah Strana 1. Úvod... 1 2. Účel použití spínacího modulu... 3 3. Poznámky k použití domácí řídící centrály CCU1 HM-Cen-3-1... 3

Více

TELEFONNÍ DÁLKOVÉ RÁDIOVÉ OVLÁDÁNÍ FS20TS

TELEFONNÍ DÁLKOVÉ RÁDIOVÉ OVLÁDÁNÍ FS20TS NÁVOD K OBSLUZE Verze 03/03 TELEFONNÍ DÁLKOVÉ RÁDIOVÉ OVLÁDÁNÍ FS20TS Obj. č.: 62 30 05 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny ohledně uvedení zařízení do provozu a jeho obsluhy.

Více

Centronic MemoControl MC415

Centronic MemoControl MC415 Centronic MemoControl MC415 cs Návod k montáži a obsluze Nástěnný vysílač s funkcí Memory Důležité informace pro: montéry / elektrikáře / uživatele Prosíme o předání odpovídajícím osobám! Tento návod má

Více

Věžový ventilátor

Věžový ventilátor 10031517 10031518 Věžový ventilátor Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Za škody

Více

Spínací hodiny týdenní, digitální na DIN lištu

Spínací hodiny týdenní, digitální na DIN lištu Návod k použití CZ Spínací hodiny týdenní, digitální na DIN lištu 4731553 - FKGE2 24 HODIN MONTÁŽ NA DIN LIŠTU NEPŘEHLÉDNĚTE Před použitím výrobku si pečlivě přečtěte tento návod a bezpečnostní upozornění,

Více

UNIVERZÁLNÍ SÍŤOVÁ NABÍJEČKA S 200-2

UNIVERZÁLNÍ SÍŤOVÁ NABÍJEČKA S 200-2 NÁVOD K OBSLUZE Verze 04/03 UNIVERZÁLNÍ SÍŤOVÁ NABÍJEČKA S 200-2 Obj. č.: 51 31 81 ) Charakteristika produktu: Zabráníte nežádoucímu memory-efektu u niklokadmiových akumulátorových baterií prostřednictvím

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Multitester MS-258 2 v 1. Obj. č.: 12 15 44

NÁVOD K OBSLUZE. Multitester MS-258 2 v 1. Obj. č.: 12 15 44 NÁVOD K OBSLUZE Multitester MS-258 2 v 1 Obj. č.: 12 15 44 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny ohledně uvedení zařízení do provozu a jeho obsluhy. Jestliže výrobek předáte

Více

Yeelight LED Ceiling Lamp uživatelský manuál

Yeelight LED Ceiling Lamp uživatelský manuál Yeelight LED Ceiling Lamp uživatelský manuál Spojka Zámek pohled shora pohled zespoda Otvory pro montáž kazety Otvor pro kabeláž Montážní otvor pro samořezné šrouby základna dálkový ovladač 2x metrický

Více

MONTÁŽNÍ NÁVOD Obj. č.: 55 05 43 (titan), 55 05 44 (hliník)

MONTÁŽNÍ NÁVOD Obj. č.: 55 05 43 (titan), 55 05 44 (hliník) MONTÁŽNÍ NÁVOD Obj. č.: 55 05 43 (titan), 55 05 44 (hliník) Toto dekorační svítidlo vyrobené jako tlakový odlitek ze slitiny hliníku a zinku s povrchovou úpravou v barvě titanu nebo hliníku se saténovým

Více

Centronic UnitControl UC52

Centronic UnitControl UC52 Centronic UnitControl UC52 cs Návod na montáž a obsluhu Samostatná řídicí jednotka s ovládacím prvkem Důležité informace pro: montéry/ elektrikáře/ uživatele Prosíme o předání odpovídajícím osobám! Tento

Více

Centronic MemoControl MC415

Centronic MemoControl MC415 Centronic MemoControl MC415 cs Návod k montáži a obsluze Nástěnný vysílač s funkcí Memory Důležité informace pro: montéry / elektrikáře / uživatele Prosíme o předání odpovídajícím osobám! Tento návod má

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Objednací číslo: M01650

NÁVOD K OBSLUZE. Objednací číslo: M01650 NÁVOD K OBSLUZE Objednací číslo: M01650 Ušetřete si čas a neutrácejte zbytečně peníze! Toto malé čerpadlo Vám usnadní výměnu motorového oleje ve Vašem automobilu bez problémů a bez velkých nákladů. Vyčerpání

Více

Krok 1 Zapněte počítač a předtím, než se spustí Windows, opakovaně stiskněte klávesu F8, až se na monitoru objeví následující údaje:

Krok 1 Zapněte počítač a předtím, než se spustí Windows, opakovaně stiskněte klávesu F8, až se na monitoru objeví následující údaje: Krok 1 Zapněte počítač a předtím, než se spustí Windows, opakovaně stiskněte klávesu F8, až se na monitoru objeví následující údaje: HDMI smart TV a mini PC Joy-it Android 4.0, 2x 1,4 GHz Obj. č.: 87 46

Více