Chlazení, chladící trámy, fan-coily. Martin Vocásek 2S

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Chlazení, chladící trámy, fan-coily. Martin Vocásek 2S"

Transkript

1 Chlazení, chladící trámy, fan-coily Martin Vocásek 2S

2 Tepelná pohoda Tepelná pohoda je pocit, který člověk vnímá při pobytu v daném prostředí. Jelikož člověk při různých činnostech produkuje teplo, tak musí být zajištěn odvod člověkem produkovaného tepla do prostoru tak, aby nedošlo k výraznému zvýšení teploty těla. Na druhé straně odvod tepla nesmí být tak intenzívní, aby nedošlo k výraznému snížení teploty těla. Člověk by tedy neměl cítit v daném prostředí ani pocit nepříjemného chladu, ani nepříjemného tepla.

3 Tepelná pohoda subjektivní - jsou závislé na vlastnostech člověka (tělesný a psychický stav, věk, schopnost aklimatizace atd.) objektivní - čtyři veličiny, které jsou měřitelné a ovlivnitelné technickými prostředky teplota vzduchu vlhkost vzduchu rychlost proudění vzduchu teplota okolních stěn či předmětů

4 Chlazení Chlazení je běžně využíváno v prostorách s vysokými nároky na tepelnou pohodu a tam, kde je třeba eliminovat tepelnou zátěž od technologických zařízení (kanceláře, serverovny, apod.). Pro chlazení se používají většinou chladicí (klimatizační) jednotky a zařízení.

5 Chladicí trámy Systém chlazení prostorů použitím chladicích trámů (CB - chilled beam) není úplně nový, jeho rozšíření nastalo v posledních letech s jejich dalším vývojem. Principem je umístění chladicích trámů do prostoru podhledu nebo pod strop, kde je vždy nejteplejší vrstva vzduchu vzniklá tepelnými zisky v daném prostoru. Jde o vodorovně umístěný lamelový výměník tepla napojený na přívod chladicí vody. Aby nedocházelo ke kondenzaci vlhkosti na jeho povrchu, bývá minimální teplota přiváděné chladicí vody v rozmezí 16 až 18 C.

6 Chladicí trámy Chladicí trámy rozdělujeme na: pasivní - bez přívodu vzduchu aktivní - s přívodem upraveného vzduchu.

7 Pasivní chladící trámy Jedná se v podstatě o specificky upravený tepelný výměník, který v sobě nemá zahrnut přívod větracího vzduchu. Tyto typy trámů jsou používány primárně pro chlazení (některé typy jsou určeny i pro vytápění), přičemž ochlazování zóny pobytu zajišťuje přirozená konvekce. U systémů s tímto typem trámů je přívod větracího vzduchu zajištěn jiným, nezávislým způsobem, např. pomocí velkoplošných vyústí zapuštěných do stěn nebo do podlahy. Pasivní trámy je výhodné použít v případech, kde je požadováno pouze chlazení nebo vysoký chladící výkon, případně kde jsou požadavky na individuální regulaci.

8 Použití lze je instalovat do velkoprostorových objektů s výškami nad 4 m, kde jsou požadavky na relativně velké průtoky větracího vzduchu, zajišťované jiným systémem. Ve vnitřním prostředí kancelářských budov, kde se systémy s trámy nejvíce používají, je při běžných instalacích jejich nejvyšší chladící výkon max. 150 W/m délky při max. doporučené největší šířce jednotek 300 mm z důvodu vyvarování se vysokým rychlostem vzduchu v zóně pobytu (cca 500 W/m2 plochy jednotky). Pokud jsou však tyto jednotky instalovány nad perforovaným podhledem, může být použitý chladící výkon mnohem vyšší, bez problémů s průvanem do cca 400 W/m. Velký vliv na funkci statických trámů má také umístění distribučních elementů vzduchotechnického systému.

9 Pasivní chladící trám

10 Aktivní chladící trámy Pokrokově novějším typem oproti pasivním trámům jsou tzv. aktivní trámy (aktivní = s přívodem vzduchu; někdy nazývané také indukční štěrbiny). U těchto systémů je čerstvý vzduch z hlavní vzduchotechnické jednotky přiváděn do větraného prostoru prostřednictvím chladicího trámu, z něhož je rozváděn ven dvěmi podélnými štěrbinami v jeho spodní části. Uvnitř trámu vzniká podtlak a přívodní vzduch do sebe indukuje sekundární vzduch z větraného prostoru - tento je nucen proudit přes tepelný výměník jednotky umístěný dle typu v její spodní nebo horní části. Teplota ve větraném prostoru je regulována průtokem chladícího/topného media přes tepelný výměník, přičemž na jeden regulační uzel se napojuje většinou 1 až 5 trámů. V zázemí vyžaduje systém s trámy zdroj chladu, příp. tepla a vzduchotechnickou jednotku, přičemž na tato zařízení ani na rozvody media a vzduchu nejsou kladeny žádné zvláštní nároky.

11 Aktivní chladící trám

12 Aktivní trámy v módu chlazení Návrhové teplotní spády u systémů s trámy bývají zpravidla 14/17 C (někdy i vyšší), avšak vždy se pohybují nad teplotou rosného bodu, takže celý systém pracuje jako bezkondenzační. Oproti nesporným výhodám tohoto řešení stojí relativně nižší výkony zařízení a riziko kondenzace, které je řešeno kvalitním regulačním systémem. Indukční poměr je u aktivních trámů minimálně 1:4, což znamená že při průtoku 15 l/s (54 m3/h) čerstvého vzduchu do sebe trám indukuje 45 l/s (162 m3/h) cirkulačního vzduchu proudícího přes výměník. U nejnovější generace trámů je možno za těchto podmínek dosahovat chladících výkonů až 350 W/m délky jednotky, avšak rychlost vzduchu cirkulujícího v prostoru a tedy i v zóně pobytu může překročit běžně přípustné hodnoty. Komfortního vnitřní klima bez průvanu může být u aktivních trámů dosaženo, jestliže je chladící výkon limitován do 300 W/m a průtok čerstvého přívodního vzduchu je max. 12 l/s,m (43,2 m3/h/m) délky jednotky.

13 Aktivní trám A smíšený vzduch B indukovaný vzduch C čerstvý vzduch

14 Aktivní trámy v módu vytápění U budov s nízkými tepelnými ztrátami lze potom dočasně krátké topné periody zvládnout pomocí aktivních trámů, které jsou v těchto případech konstruovány jako tzv. čtyřtrubkové. Určitým problémem u stropních vytápěcích systémů (a tedy i u vytápění trámy) je zajištění transferu teplého vzduchu dolů do zóny pobytu. Teplota vstupního media do trámu by nikdy neměla být vyšší než 45 C. I při dodržení této podmínky nezabrání stropní vytápěcí systém nikdy průvanu v místě oken. V praxi to znamená, že musí být vždy použita okna vysoké kvality, jejichž povrchová teplota nemůže být nižší než 14 C. Tepelné výkony trámů se dle jednotlivých typů pohybují orientačně od cca 250 do 400 W/m délky.

15 Aktivní trámy v módu vytápění Systém s aktivními chladícími trámy je primárně používán pro kombinaci větrání s chlazením, v některých případech je možno trám použít navíc i pro vytápění, případně do něho integrovat další funkce. Obecně je tento systém vhodný pro široké spektrum aplikací, u kterých jsou požadavky na dobrou kvalitu vnitřního prostředí a kde je požadována individuální regulace jednotlivých prostor. Typickými aplikacemi jsou kanceláře, hotely, nemocnice a obchody.

16 Jednotky Fan-coil Jednotky fan-coil jsou zařízení na bázi konvektoru. Fan coily se dají použít jak na topení, tak i na chlazení. Ke své funkci potřebují centrální zdroj buď studené vody (režim klimatizování) nebo otopné (režim topení). Jednotky FC se vyrábějí v mnoha provedeních a variantách.

17 neopláštěné jednotky fan coil - jsou určeny pro "skrytou" instalaci např. do meziprostoru, nebo do příčky opláštěné jednotky fan coil - jsou vybaveny krytem a určeny přímo do požadovaného prostoru. Vyrábí se v mnoha provedeních a variantách dle přání a požadavků zákazníka nastěnné jednotky fan coil - klasická nástěnná klimatizace, pouze médiem je zde voda kazetové jednotky fan coil - klasická kazetová klimatizace, pouze jako médium je zde použita voda podlahové fan coily - jsou určeny pro montáž do podlahy

18 Konstrukce jednotek fan coil Fan coily se skládají z ventilátoru a výměníku tepla. Do výměníku je přiváděna teplá nebo studená voda z centrálního zdroje (kotelna - topení, strojovna chlazení - klimatizace). Ventilátor má za úkol hnát vzduch do místnosti přes výměník, kde se vzduch ohřeje či ochladí dle zvoleného režimu. V případě, kdy jsou fan coily využity na chlazení, musí být zajištěn odvod kondenzátu.

19 Ovládání jednotek FC Ovládání jednotek FC probíhá buď regulováním průtoku média skrze výměník, nebo změnou otáček ventilátoru. Ovládání může být buď centrální, např. z velína, což je často využíváno ve velkých administrativních budovách, nebo může být ovládání přímo v daném prostoru a pomocí ovladače s termostatem si nastavujeme požadovanou teplotu v místnosti.

20 Použití jednotek FC Jednotky fan coily se nejčastěji používají v administrativních budovách nebo v hotelích, kde jsou vysoké nároky jak na vytápění, tak i na chlazení. Velmi často se také používají fan coily v podlahovém provedení ve velkých moderních budovách pod velké prosklené obvodové konstrukce, aby nedocházelo k rosení skla. Využití ale najdou fan coily i v bytech a rodinných domcích, kde mohou být využity k výtápění spolu s kondenzačními kotli, jelikož pracují s nižšími teplotami než klasické radiátory. Jsou také velice vhodné v kombinaci s tepelnými čerpadly.

21 Videa 3liI

22 Zdroje content/uploads/2014/08/jan-farka-prague pdf

Základní řešení systémů centrálního větrání

Základní řešení systémů centrálního větrání Základní řešení systémů centrálního větrání Výhradně podtlakový systém - z prostoru je pouze vzduch odváděn prostor je udržován v podtlaku - přiváděný vzduch proudí přes hranici zóny z exteriéru, případně

Více

Klimatizační systémy a chlazení pro vzduchotechniku

Klimatizační systémy a chlazení pro vzduchotechniku AT 02 TZB II a technická infrastruktura LS 2012 Klimatizační systémy a chlazení pro vzduchotechniku 11. Přednáška Ing. Olga Rubinová, Ph.D. 1 Harmonogram AT02 t. část Přednáška Cvičení 1 UT Mikroklima

Více

O společnosti. Moderní způsob větrání a chlazení s využitím indukčních jednotek nové technologie. Ing. Jiří Procházka jiri@sokra.cz 30.5.

O společnosti. Moderní způsob větrání a chlazení s využitím indukčních jednotek nové technologie. Ing. Jiří Procházka jiri@sokra.cz 30.5. Moderní způsob větrání a chlazení s využitím indukčních jednotek nové technologie jiri@sokra.cz O společnosti 1 Původ 1919 Dr. Albert Klein 1. patent technologie indukčních systémů 1924 Založení společnosti

Více

GRADA INTERNATIONAL AKTIVNÍ INDUKČNÍ JEDNOTKA

GRADA INTERNATIONAL AKTIVNÍ INDUKČNÍ JEDNOTKA ; INTERNATIONAL AKTIVNÍ INDUKČNÍ JEDNOTKA Katalog technické podmínky se mohou měnit. -3 AKTIVNÍ UZAVŘENÉ CHLAZENÉ TĚLESO Aktivní uzavřená indukční jednotka ( chladící trámec ) je určena pro instalaci do

Více

INDUKČNÍ JEDNOTKA CHLAZENÍ, TOPENÍ A VĚTRÁNÍ. efektivní a účinné. minimální energetické nároky vysoký výkon nízká hlučnost.

INDUKČNÍ JEDNOTKA CHLAZENÍ, TOPENÍ A VĚTRÁNÍ. efektivní a účinné. minimální energetické nároky vysoký výkon nízká hlučnost. INDUKČNÍ JEDNOTKA efektivní a účinné CHLAZENÍ, TOPENÍ A VĚTRÁNÍ minimální energetické nároky vysoký výkon nízká hlučnost KA-IJ6000-01-CZ www.minib.cz O NÁS O SPOLEČNOSTI Společnost MINIB patří k předním

Více

Stropní indukční vyústě

Stropní indukční vyústě T 2.4/6/CZ/4 Stropní indukční vyústě Typ DID-E Jednostranný výfuk vzduchu The art of handling air Chilled Beams No. 09.2.432 Popis Popis 2 Popis funkce 3 Provedení Rozměry 4 Instalace 5 Montáž 6 Definice

Více

Dualjet Parapetní fan-coilová jednotka s kontrovanými výstupy vzduchu pro lepší komfort.

Dualjet Parapetní fan-coilová jednotka s kontrovanými výstupy vzduchu pro lepší komfort. FCX Parapetní, podstropní nebo kanálová fan-coilová jednotka. Možnost v opláštěném nebo neopláštěném provedení (dvoutrubkové, resp. čtyřtrubkové provedení). Jednotky jsou vybaveny ionizačním filtrem. 1

Více

Klimatizace prostorů chladicími stropy

Klimatizace prostorů chladicími stropy Klimatizace prostorů chladicími stropy Se zvyšujícími se nároky na pohodu prostředí a tím i na tepelný komfort osob a zároveň se snahou o snížení spotřeby energie je nutné klást si otázku jak takových

Více

SO 01 OBECNÍ DŮM F1.4. Technika prostředí staveb F1.4.c) Zařízení vzduchotechniky 1.4.2 101 TECHNICKÁ ZPRÁVA

SO 01 OBECNÍ DŮM F1.4. Technika prostředí staveb F1.4.c) Zařízení vzduchotechniky 1.4.2 101 TECHNICKÁ ZPRÁVA Investor Místo stavby Druh dokumentace : Obec Horní Domaslavice : Parcela č. 273, k.ú. horní Domaslavice : Dokumentace pro stavební povolení (tendr) Akce: GENERÁLNÍ OPRAVA STŘECHY NA OBECNÍM DOMĚ č.p.

Více

indukční jednotka efektivní a účinné CHlazení, topení a větrání

indukční jednotka efektivní a účinné   CHlazení, topení a větrání efektivní a účinné CHlazení, topení a větrání indukční jednotky Minib s MiniMÁlníMi energetickými nároky, vysokým výkonem a nízkou HlUČností indukční www.minib.cz 2 o nás O SPOLEČNOSTI Společnost MINIB

Více

DISTRIBUCE VZDUCHU PŘI NUCENÉM VĚTRÁNÍ. Úvod do aerodynamiky interiéru. Terminologie

DISTRIBUCE VZDUCHU PŘI NUCENÉM VĚTRÁNÍ. Úvod do aerodynamiky interiéru. Terminologie DISTRIBUCE VZDUCHU PŘI NUCENÉM VĚTRÁNÍ Úvod do aerodynamiky interiéru Terminologie Dosah proudu - je vzdálenost pomyslné roviny od čela vyústky, ve které rychlost proudění klesne pod určitou mezní hodnotu

Více

indukční jednotka efektivní a účinné CHlazení, topení a větrání

indukční jednotka efektivní a účinné   CHlazení, topení a větrání efektivní a účinné CHlazení, topení a větrání indukční jednotky Minib s MiniMÁlníMi energetickými nároky, vysokým výkonem a nízkou HlUČností indukční www.minib.cz 2 o nás O SPOLEČNOSTI Společnost MINIB

Více

RESTAURACE HOTELU JÍZDÁRNY PARDUBICE ZAŘÍZENÍ VZDUCHOTECHNIKY

RESTAURACE HOTELU JÍZDÁRNY PARDUBICE ZAŘÍZENÍ VZDUCHOTECHNIKY T E C H N I C K Á Z P R Á V A RESTAURACE HOTELU JÍZDÁRNY PARDUBICE ZAŘÍZENÍ VZDUCHOTECHNIKY DOKUMENTACE PRO PROVEDENÍ STAVBY TECHNICKÁ ZPRÁVA Strana 1 1 Úvod Navržené zařízení je určeno k větrání a částečnému

Více

CHLADICÍ STROPY ANOTACE

CHLADICÍ STROPY ANOTACE CHLADICÍ STROPY Ing. Vladimír Zmrhal, Ph.D. ČVUT v Praze, Fakulta strojní, Ústav techniky prostředí Technická 4, 166 07 Praha 6 Vladimir.Zmrhal@fs.cvut.cz ANOTACE Alternativou úpravy stavu prostředí pro

Více

DISTRIBUCE VZDUCHU PŘI NUCENÉM VĚTRÁNÍ

DISTRIBUCE VZDUCHU PŘI NUCENÉM VĚTRÁNÍ DISTRIBUCE VZDUCHU PŘI NUCENÉM VĚTRÁNÍ Úvod do aerodynamiky interiéru Terminologie Dosah proudu - je vzdálenost pomyslné roviny od čela vyústky, ve které rychlost proudění klesne pod určitou mezní hodnotu

Více

PŘÍSTROJOVÉ SYSTÉMY. Elektrické rozváděče NN Oteplení v důsledku výkonových ztrát el. přístrojů

PŘÍSTROJOVÉ SYSTÉMY. Elektrické rozváděče NN Oteplení v důsledku výkonových ztrát el. přístrojů PŘÍSTROJOVÉ SYSTÉMY Elektrické rozváděče NN Oteplení v důsledku výkonových ztrát el. přístrojů Vnitřní teplota rozváděče jako důležitý faktor spolehlivosti Samovolný odvod tepla na základě teplotního rozdílu

Více

Arch.č.: F-1-4-B-1 TECHNICAL REPORT list 1/7

Arch.č.: F-1-4-B-1 TECHNICAL REPORT list 1/7 OBSAH 1. Úvod... 2 2. Podklady... 2 3. Technické řešení... 2 3.1. Klimatizace České pošty... 2 3.2. Klimatizace bytů 4.- 6.NP... 4 3.3. Klimatizace serveroven 7. 9.NP... 6 4. Kontrola hluku... 6 5. Nároky

Více

Rekuperační jednotky

Rekuperační jednotky Rekuperační jednotky Vysoká účinnost výměníku účinnosti jednotky a komfortu vnitřního prostředí je dosaženo koncepcí výměníku, v němž dochází k rekuperaci energie vnitřního a venkovního vzduchu a takto

Více

DISTRIBUCE VZDUCHU PŘI NUCENÉM VĚTRÁNÍ

DISTRIBUCE VZDUCHU PŘI NUCENÉM VĚTRÁNÍ DISTRIBUCE VZDUCHU PŘI NUCENÉM VĚTRÁNÍ Úvod do aerodynamiky interiéru Terminologie Dosah proudu - je vzdálenost pomyslné roviny od čela vyústky, ve které rychlost proudění klesne pod určitou mezní hodnotu

Více

Rekuperace. Martin Vocásek 2S

Rekuperace. Martin Vocásek 2S Rekuperace Martin Vocásek 2S Co je rekuperace? rekuperace = zpětné získávání tepla abychom mohli teplo zpětně získávat, musíme mít primární zdroj bez vnitřního (primárního) zdroje, kterým mohou být vedle

Více

Stížnosti na špatnou kvalitu vnitřního prostředí staveb Zuzana Mathauserová zmat@szu.cz Státní zdravotní ústav Laboratoř pro fyzikální faktory

Stížnosti na špatnou kvalitu vnitřního prostředí staveb Zuzana Mathauserová zmat@szu.cz Státní zdravotní ústav Laboratoř pro fyzikální faktory Stížnosti na špatnou kvalitu vnitřního prostředí staveb Zuzana Mathauserová zmat@szu.cz Státní zdravotní ústav Laboratoř pro fyzikální faktory 57. konzultační den 16.10.2014 Kvalita vnitřního prostředí

Více

Systémy chlazení ve vzduchotechnice

Systémy chlazení ve vzduchotechnice Úvod Systémy chlazení ve vzduchotechnice Tepelná zátěž - dokážeme ji v závislosti na vstupních podkladech docela přesně spočítat, - dokážeme ji i částečně snížit, např. stínění přímé solární radiace -

Více

Efektivní vnitřní klimatické podmínky NOVINKA NOVINKA. s použitím systémů X-BEAM typu vzduch-voda

Efektivní vnitřní klimatické podmínky NOVINKA NOVINKA. s použitím systémů X-BEAM typu vzduch-voda BEAM Efektivní vnitřní klimatické podmínky s použitím systémů X-BEAM typu vzduch-voda DID 64 Aktivní chladicí trám DID 64 Vysoká výkonnost, atraktivní design Nový aktivní chladicí trám typu DID 64 s výstupem

Více

ZÁBAVNÍ PARK MEDVÍDKA PÚ

ZÁBAVNÍ PARK MEDVÍDKA PÚ OBSAH 1 ÚVOD... 2 1.1 Podklady pro zpracování... 2 1.2 Výpočtové hodnoty klimatických poměrů... 2 1.3 Výpočtové hodnoty vnitřního prostředí... 2 2 ZÁKLADNÍ KONCEPČNÍ ŘEŠENÍ... 2 2.1 Hygienické větrání

Více

PRAKTICKÉ ZKUŠENOSTI S VYUŽITÍM INDUKČNÍCH VYÚSTÍ K DISTRIBUCI VZDUCHU

PRAKTICKÉ ZKUŠENOSTI S VYUŽITÍM INDUKČNÍCH VYÚSTÍ K DISTRIBUCI VZDUCHU 21. konference Klimatizace a větrání 2014 OS 01 Klimatizace a větrání STP 2014 PRAKTICKÉ ZKUŠENOSTI S VYUŽITÍM INDUKČNÍCH VYÚSTÍ K DISTRIBUCI VZDUCHU Ing. Karel Matějíček Inženýrská činnost karel@ingmatejicek.cz

Více

KLIMATIZACE OBŘADNÍ SÍNĚ Městská úřad Mimoň, Mírová 120, Investor: Město Mimoň, Mírová 120, 471 24 Mimoň Mimoň III

KLIMATIZACE OBŘADNÍ SÍNĚ Městská úřad Mimoň, Mírová 120, Investor: Město Mimoň, Mírová 120, 471 24 Mimoň Mimoň III TECHNICKÁ ZPRÁVA Akce : KLIMATIZACE OBŘADNÍ SÍNĚ Městská úřad Mimoň, Mírová 120, Investor: Město Mimoň, Mírová 120, 471 24 Mimoň Mimoň III Profese : KLIMATIZACE Zakázkové číslo : 29 09 14 Číslo přílohy

Více

STUDIE VZT NEMOCNICE KYJOV STARÁ CHIRURGIE. Slovinská Brno. Vypracoval: Ing. Jiří Růžička V Brně, únor 2016.

STUDIE VZT NEMOCNICE KYJOV STARÁ CHIRURGIE. Slovinská Brno. Vypracoval: Ing. Jiří Růžička V Brně, únor 2016. NEMOCNICE KYJOV STARÁ CHIRURGIE STUDIE VZT Zpracovatel: SUBTECH, s.r.o. Slovinská 29 612 00 Brno Vypracoval: Ing. Jiří Růžička V Brně, únor 2016 Vzduchotechnika 1 1. Zadání Zadání investora pro vypracování

Více

KAPILÁRNÍ SYSTÉM PRO VYTÁPĚNÍ A CHLAZENÍ Ing. Vladimír Zmrhal, Ph.D. 1), Ing. Daniel Veselý 2) 1) ČVUT v Praze, Fakulta strojní, Ústav techniky prostředí, Technická 4, 166 07 Praha 6 2) Instaplast AISEO

Více

Živnostenský úřad Gorkého 458, Pardubice klimatizace Technická zpráva

Živnostenský úřad Gorkého 458, Pardubice klimatizace Technická zpráva Živnostenský úřad Gorkého 458, Pardubice klimatizace Technická zpráva Jednostupňový projekt Zhotovitel: Ing. Jaromír Stodola Průmyslová 526 530 03 Pardubice tel./fax: 466 750 301 datum: 10/2013 1 (celkem

Více

Type DID604. Homepage > VÝROBKY > Systémy voda-vzduch > Stropní indukční vyústě > Indukční jednotky do rastrového podhledu > Type DID 604

Type DID604. Homepage > VÝROBKY > Systémy voda-vzduch > Stropní indukční vyústě > Indukční jednotky do rastrového podhledu > Type DID 604 Type DID604 TYP STROPNÍ INDUKČNÍ VYÚSŤ S ČTYŘSMĚRNÝM VÝFUKEM VZDUCHU, VERTIKÁLNÍM VÝMĚNÍKEM TEPLA A VANOU NA KONDENZÁT, PRO ZAVĚŠENÉ RASTROVÉ STROPY S ROZMĚRY MŘÍŽE 600 NEBO 625 MM Stropní indukční vyústě

Více

RDG165KN Regulace prostorové teploty a relativní vlhkosti

RDG165KN Regulace prostorové teploty a relativní vlhkosti Prostorový regulátor s komunikací KNX RDG165KN Regulace prostorové teploty a relativní vlhkosti Intern www.siemens.com/thermostats Sortiment regulátorů RDG Fan coilové a univerzální aplikace NEW VAV/CAV

Více

Závěsné kotle. Modul: Kondenzační kotle. Verze: 03 VU 156/5-7, 216/5-7, 276/5-7 ecotec exclusive 03-Z2

Závěsné kotle. Modul: Kondenzační kotle. Verze: 03 VU 156/5-7, 216/5-7, 276/5-7 ecotec exclusive 03-Z2 Verze: 0 VU /-, /-, /- ecotec exclusive 0-Z Pohled na ovládací panel kotle Závěsné kondenzační kotle ecotec exclusive jsou výjimečné svým modulačním rozsahem výkonu. - VU /-...,9 -, kw - VU /-...,9 -,

Více

ILTO R120. Technický popis

ILTO R120. Technický popis ILTO R120 Technický popis Větrací jednotka ILTO R120 s kompletní výbavou, rotačním výměníkem, dohřevem přiváděného vzduchu a možností připojení kuchyňské digestoře. Větrací jednotka je určená k instalaci

Více

SAVANA. jednotka je vyrobena z nerezové oceli. Rozměry [mm] A B C D E F G

SAVANA. jednotka je vyrobena z nerezové oceli. Rozměry [mm] A B C D E F G vodní ohřívač CHARAKTERISTIKA Široká a variabilní řada vysoce výkonných vytápěcích jednotek určených pro montáž na stěnu i strop. Určena pro průmyslové a zemědělské areály, sklady, výrobní a sportovní

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA VZDUCHOTECHNIKA

TECHNICKÁ ZPRÁVA VZDUCHOTECHNIKA Tel. 596637037 SANACE ATLETICKÉHO TUNELU 2747 SO 05 dle PD OSA PROJEKT D.1.4.6-01 Místo zakázky Investor Stupeň projektu HIP Projektant Vedoucí zakázky OSTRAVA VÍTKOVICE ARÉNA, a.s. DPS Tomáš Pavlík Ing.

Více

Téma sady: Všeobecně o vytápění. Název prezentace: základní pojmy 3

Téma sady: Všeobecně o vytápění. Název prezentace: základní pojmy 3 Téma sady: Všeobecně o vytápění. Název prezentace: základní pojmy 3 Autor prezentace: Ing. Eva Václavíková VY_32_INOVACE_1203_základní_pojmy_3_pwp Název školy: Číslo a název projektu: Číslo a název šablony

Více

Automatické osušení výparníku FP-51BA3/D-K 2,5 / 3, / 50 /2 / (12) 15,6. 43 mm. 940 x 200 x 298 mm. 845 x 180 x 275.

Automatické osušení výparníku FP-51BA3/D-K 2,5 / 3, / 50 /2 / (12) 15,6. 43 mm. 940 x 200 x 298 mm. 845 x 180 x 275. Fan coilové jednotky fungují na bázi konvektoru, kde je chladicím nebo otopným médiem voda. K tomuto účelu musí být připojeny k centrálnímu zdroji vody, tedy k chilleru či tepelnému čerpadlu. Se všemi

Více

Příloha č. 1 - Specifikace předmětu plnění. Část 1 veřejné zakázky - zateplení zařízení větrání chráněných únikových cest

Příloha č. 1 - Specifikace předmětu plnění. Část 1 veřejné zakázky - zateplení zařízení větrání chráněných únikových cest Příloha č. 1 - Specifikace předmětu plnění Část 1 veřejné zakázky - zateplení zařízení větrání chráněných únikových cest Předmětem je zateplení zařízení větrání chráněných únikových cest v budově teoretických

Více

Vytápěcí jednotky Comfort Vytápěcí a chladicí jednotky Polaris. Vytápění / Chlazení

Vytápěcí jednotky Comfort Vytápěcí a chladicí jednotky Polaris. Vytápění / Chlazení ISO 9001 - Cert. n 0545/2 Ohřívače Sálavé panely Fan coily Vzduchotechnické jednotky Komíny Vytápění / Chlazení Vytápěcí jednotky Comfort Vytápěcí a chladicí jednotky Polaris Popis Vytápěcí jednotka s

Více

Dýzy jsou vyrobeny z hliníku a jsou práškově lakované v odstínu RAL9010 (lesk).

Dýzy jsou vyrobeny z hliníku a jsou práškově lakované v odstínu RAL9010 (lesk). Tyto technické podmínky stanoví řadu vyráběných velikostí a provedení dýz s dalekým dosahem (dále jen dýz) DDME. Platí pro výrobu, navrhování, objednávání, dodávky, montáž a provoz. Popis... 3 Materiál

Více

Stropní indukční vyústě

Stropní indukční vyústě 2/19.1/TCH/2 Stropní indukční vyústě Série DID-R TROX GmbH Telefon +420 2 83 880 380 organizační složka Telefax +420 2 86 881 870 Ďáblická 2 e-mail trox@trox.cz 182 00 Praha 8 http:// www.trox.cz Obsah

Více

MODERNÍ SYSTÉM. Inteligentní zařízení pro teplovzdušné vytápění a větrání s rekuperací tepla s tepelným čerpadlem vzduch-voda. Výstup.

MODERNÍ SYSTÉM. Inteligentní zařízení pro teplovzdušné vytápění a větrání s rekuperací tepla s tepelným čerpadlem vzduch-voda. Výstup. MODERNÍ SYSTÉM NOVINKA Inteligentní zařízení pro teplovzdušné vytápění a větrání s rekuperací tepla s tepelným čerpadlem vzduch-voda. Odsávání znečištěného Výstup čerstvého 18 C - 15 C Vstup čerstvého

Více

Větrání plaveckých bazénů

Větrání plaveckých bazénů Větrání plaveckých bazénů PROBLÉMY PŘI NEDOSTATEČNÉM VĚTRÁNÍ BAZÉNŮ při nevyhovujícím odvodu vlhkostní zátěže intenzivním odparem z hladiny se zvyšuje relativní vlhkost v prostoru až na hodnoty, kdy dochází

Více

ILTO R80. Technický popis

ILTO R80. Technický popis ILTO R80 Technický popis Větrací jednotka ILTO R80 s kompletní výbavou, rotačním výměníkem, dohřevem přiváděného vzduchu a možností připojení kuchyňské digestoře. Větrací jednotka je určená k instalaci

Více

Residenciat. Technické podklady

Residenciat. Technické podklady NA 0 Tepeln á čer p adl a - C hlazen í - V zduchotechnika - Te p e l n é výmění k y Residenciat Technické podklady 24.1.2011 Residenciat Topení / chlazení Komfortní řešení pro vaše bydlení Celoroční využití

Více

SYSTÉM MULTI-SPLIT INVERTER VNITŘNÍ JEDNOTKY F5WMY, F5CKY, F5CCY, F5FSY

SYSTÉM MULTI-SPLIT INVERTER VNITŘNÍ JEDNOTKY F5WMY, F5CKY, F5CCY, F5FSY SYSTÉM MULTI-SPLIT INVERTER VNITŘNÍ JEDNOTKY F5WMY, F5CKY, F5CCY, F5FSY VNITŘNÍ NÁSTĚNNÉ JEDNOTKY VNITŘNÍ 12-TI RYCHLOSTNÍ JEDNOTKA: Všechny modely vnitřních jednotek mají standardně možnost volby ze 3

Více

Otázky a odpovědi Technibel řada iseries

Otázky a odpovědi Technibel řada iseries Otázky a odpovědi Technibel řada iseries Co je iseries? iseries je plně DC invertorové tepelné čerpadlo určené pro vytápění, chlazení a výrobu teplé užitkové vody. To se hodí perfektně jak pro bydlení

Více

Plynové teplovzdušné jednotky Monzun. Monzun VH/CV. Dodávaná výkonová řada 15-93 kw

Plynové teplovzdušné jednotky Monzun. Monzun VH/CV. Dodávaná výkonová řada 15-93 kw Plynové teplovzdušné Monzun Plynové Monzun jsou určeny pro teplovzdušné vytápění, případně větrání místností a průmyslových hal. Z hlediska plynového zařízení se jedná o otevřené nebo uzavřené spotřebiče

Více

Tepelné čerpadlo Excellence pro komfortní a úsporný dům

Tepelné čerpadlo Excellence pro komfortní a úsporný dům Tepelné čerpadlo Excellence pro komfortní a úsporný dům V současné době, kdy se staví domy s čím dál lepšími tepelně izolačními vlastnostmi, těsnými stavebními výplněmi (okna, dveře) a vnějším pláštěm,

Více

Ohřev teplé vody pomocí technologie SANDEN AquaEco

Ohřev teplé vody pomocí technologie SANDEN AquaEco Ohřev teplé vody pomocí technologie SANDEN AquaEco Technologie ECO CUTE ECO CUTE Nová japonská technologie pro tepelná čerpadla vzduch/voda Využívá přírodního neškodného chladiva CO 2 Hlavní výhody Výstupní

Více

Zařízení vzduchotechniky

Zařízení vzduchotechniky Akce: Investor: Obec Kobylnice Stupeň: DUR + DSP Zařízení vzduchotechniky F 1. 4. 1 Technická zpráva Hlavní projektant: Ing. Kolajová Vypracoval: Ing. Truncová Datum: 2/2012 Číslo paré: - 1 - OBSAH 1.0

Více

Věznice Všehrdy. Klient: Všehrdy 26, Chomutov Studie Z p. Tomáš Kott ATREA s.r.o. Československé armády Jablonec nad Nisou

Věznice Všehrdy. Klient: Všehrdy 26, Chomutov Studie Z p. Tomáš Kott ATREA s.r.o. Československé armády Jablonec nad Nisou Vzduchotechnika Stavební objekty: Vězeňská kuchyně Všehrdy Klient: Všehrdy 26, Chomutov 430 01 Stupeň: Projekt č.: Studie Z30424 Datum: 6. 9. 2016 Vedoucí projektu: p. Tomáš Kott ATREA s.r.o. Československé

Více

Energetické vzdělávání. prof. Ing. Ingrid Šenitková, CSc.

Energetické vzdělávání. prof. Ing. Ingrid Šenitková, CSc. Energetické vzdělávání prof. Ing. Ingrid Šenitková, CSc. Kontrola klimatizačních systémů Podnikat v energetických odvětvích na území ČR lze na základě zákona č. 458/2000 Sb. (energetický zákon) ve znění

Více

Chladící stropy - PLANOTHERM

Chladící stropy - PLANOTHERM Chladící stropy - PLANOTHER A-05-30 04.2007 Chladící stropy - sádrokartonové desky pro vytvoření jednolitého povrchu chlazení - léto topení - zima Technický popis Oblast použití: Systém chladících stropů

Více

Carisma Velmi tiché fancoily

Carisma Velmi tiché fancoily EC motory Carisma Velmi tiché fancoily Modbus komunikační protokol Tlakově nezávislé 2-cestné regulační ventily Vytápění / Chlazení Fancoily Carisma a Carisma - ISO 9001 - Cert. n 0545/4 Ohřívače Sálavé

Více

Švédská tepelná. čerpadla. pro vytápění, ohřev teplé užitkové vody, větrání a klimatizaci. www.cerpadla-ivt.cz. Přehled sortimentu a ceník 2005

Švédská tepelná. čerpadla. pro vytápění, ohřev teplé užitkové vody, větrání a klimatizaci. www.cerpadla-ivt.cz. Přehled sortimentu a ceník 2005 www.cerpadla-ivt.cz Švédská tepelná čerpadla pro vytápění, ohřev teplé užitkové vody, větrání a klimatizaci 5 5 let garance 5 let záruka na tepelné čerpadlo, včetně nákladů na záruční opravu. Tato záruka

Více

Tematické okruhy z předmětu Vytápění a vzduchotechnika obor Technická zařízení budov

Tematické okruhy z předmětu Vytápění a vzduchotechnika obor Technická zařízení budov Tematické okruhy z předmětu Vytápění a vzduchotechnika obor Technická zařízení budov 1. Klimatické poměry a prvky (přehled prvků a jejich význam z hlediska návrhu a provozu otopných systémů) a. Tepelná

Více

PODLAHOVÉ KONVEKTORY S VENTILÁTOREM. Coil MT2N 3 Coil KT0 4 Coil T50 6 Coil HCM 8 Coil HCM4pipe 10 SAMOSTOJNÉ KONVEKTORY.

PODLAHOVÉ KONVEKTORY S VENTILÁTOREM. Coil MT2N 3 Coil KT0 4 Coil T50 6 Coil HCM 8 Coil HCM4pipe 10 SAMOSTOJNÉ KONVEKTORY. OP KONVEKTORY OBSAH PODLAHOVÉ KONVEKTORY S VENTILÁTOREM Coil MT2N 3 Coil KT0 4 Coil T50 6 Coil HCM 8 Coil HCM4pipe 10 SAMOSTOJNÉ KONVEKTORY Coil SK-PTG 12 NÁSTĚNNÉ KONVEKTORY Coil NK PTG 13 Coil KZ 14

Více

EVORA CZ, s.r.o. Rekuperace v budovách pro bydlení a služby 23.4.2015. Radek Peška

EVORA CZ, s.r.o. Rekuperace v budovách pro bydlení a služby 23.4.2015. Radek Peška EVORA CZ, s.r.o. Rekuperace v budovách pro bydlení a služby 23.4.2015 Radek Peška PROČ VĚTRAT? 1. KVALITNÍ A PŘÍJEMNÉ MIKROKLIMA - Snížení koncentrace CO2 (max. 1500ppm) - Snížení nadměrné vlhkosti v interiéru

Více

ŘÍZENÉ VĚTRÁNÍ RODINÝCH DOMŮ A BYTŮ. Elektrodesign ventilátory s.r.o

ŘÍZENÉ VĚTRÁNÍ RODINÝCH DOMŮ A BYTŮ. Elektrodesign ventilátory s.r.o ŘÍZENÉ VĚTRÁNÍ RODINÝCH DOMŮ A BYTŮ 1 Legislativní předpisy pro byty a bytové domy Vyhláška č.268/2009 Sb. o technických požadavcích na stavby 11 WC a prostory pro osobní hygienu a vaření musí být účinně

Více

Venkovní jednotky. Multi DC Inverter

Venkovní jednotky. Multi DC Inverter Venkovní jednotky Technologie DC Inverter umožňuje komfortní regulaci teploty v místnosti Energetická třída A Tepelné čerpadlo vzduch-vzduch 7 modelů venkovních jednotek výkon 4,1 až 10,5 kw Možnost připojení

Více

Rekonstrukce základní školy s instalací řízeného větrání

Rekonstrukce základní školy s instalací řízeného větrání Rekonstrukce základní školy s instalací řízeného větrání 1. Historie a současnost Martin Jindrák V roce 1879 byla za cca ½ roku v obci Kostelní Lhota postavena a předána do užívání škola, kterou prošlo

Více

Závěsné kondenzační kotle

Závěsné kondenzační kotle VC 126, 186, 246/3 VCW 236/3 Závěsné kondenzační kotle Technické údaje Označení 1 Vstup topné vody (zpátečka) R ¾ / 22 2 Přívod studené vody R ¾ / R½ 3 Připojení plynu 1 svěrné šroubení / R ¾ 4 Výstup

Více

Kompaktní kompresorové chladiče

Kompaktní kompresorové chladiče Kompaktní kompresorové chladiče Vzduchem chlazený kondenzátor Vodou chlazený kondenzátor Kompresorový chladič se vzduchem chlazeným kondenzátorem Ohřátý chladící vzduch z kondenzátoru Desuperheater 100%

Více

3. Nastavení lopatek Čelní desky - nastavení lamel Rozměry a hmotnosti Zabudování a umístění... 10

3. Nastavení lopatek Čelní desky - nastavení lamel Rozměry a hmotnosti Zabudování a umístění... 10 Tyto technické podmínky stanovují řadu vyráběných velikostí a provedení vyústí s vířivým výtokem vzduchu VVDM 300, 400, 500, 600, 625 a 825 (dále jen vyústě). Platí pro výrobu, navrhování, objednávání,

Více

EFEKTIVNÍ ENERGETICKÝ REGION DOLNÍ BAVORSKO

EFEKTIVNÍ ENERGETICKÝ REGION DOLNÍ BAVORSKO EFEKTIVNÍ ENERGETICKÝ REGION JIŽNÍČECHY DOLNÍ BAVORSKO Vytápěnía využitíobnovitelných zdrojůenergie se zaměřením na nízkoenergetickou a pasivní výstavbu OTOPNÁ SOUSTAVA Investice do Vaší budoucnosti Projekt

Více

Stropní indukční vyústě

Stropní indukční vyústě T 2.4/1/C/1 Stropní indukční vyústě Typ DID312 Oboustranný výfuk vzduchu The art of handling air Chilled Beams No. 09.12.432 Obsah Popis Popis 2 Popis funkce 3 Provedení Rozměry 4 Rozměry 5 Kombinace přívod-odvod

Více

Závěsné kondenzační kotle

Závěsné kondenzační kotle Závěsné kondenzační kotle VU, VUW ecotec plus Výhody kondenzační techniky Snižování spotřeby energie při vytápění a ohřevu teplé užitkové vody se v současné době stává stále důležitější. Nejen stoupající

Více

Klimatizace v železniční dopravě. tepelná pohoda

Klimatizace v železniční dopravě. tepelná pohoda Klimatizace v železniční dopravě tepelná pohoda VŠB TUO Jakub Lomozník - vlivy působící na provoz klimatizace - pojmy v klimatizační technice - princip konstrukce systému klimatizace - provedení konstrukce

Více

ROVNOTLAKÉ VĚTRACÍ JEDNOTKY DUPLEX EASY

ROVNOTLAKÉ VĚTRACÍ JEDNOTKY DUPLEX EASY ROVNOTLAKÉ VĚTRACÍ JEDNOTKY DUPLEX EASY CZ Specialista na větrání a rekuperaci tepla PROČ ŘÍZENÉ VĚTRÁNÍ? Zdravé životní prostředí I v interiéru budov potřebujeme dýchat čistý vzduch. Větrací jednotka

Více

O NÁS. PODLAHOVÉ konvektory bez ventilátoru, které pracují na principu. SAMOSTOJNÉ A NÁSTĚNNÉ modely uvedené v roce 2015 jsou O VÝROBCÍCH

O NÁS. PODLAHOVÉ konvektory bez ventilátoru, které pracují na principu. SAMOSTOJNÉ A NÁSTĚNNÉ modely uvedené v roce 2015 jsou O VÝROBCÍCH NOVINKY 2015 O NÁS O SPOLEČNOSTI Společnost MINIB,a.s. patří v Evropě k předním výrobcům konvektorů. V současné době exportuje své výrobky také do Asie, Austrálie i Ameriky. Od roku 1999 systematicky inovuje

Více

Nástěnné regulátory pro systémy s proměnlivým průtokem vzduchu. Řada RDG4..

Nástěnné regulátory pro systémy s proměnlivým průtokem vzduchu. Řada RDG4.. Nástěnné regulátory pro systémy s proměnlivým průtokem vzduchu Řada RDG4.. Siemens AG 2016 siemens.com/hit RDG přehled sortimentu Fan coil VAV Bez komunikace S komunikací Bez kom. Komunikace RDG110 RDG160

Více

1. Popis Provedení Rozměry a hmotnosti Zabudování a umístění Základní parametry... 13

1. Popis Provedení Rozměry a hmotnosti Zabudování a umístění Základní parametry... 13 Tyto technické podmínky stanoví řadu vyráběných velikostí a provedení obdélníkových vyústek (dále jen vyústek) komfortních, jednořadých a dvouřadých s regulací R1, R2, R3, R5 a R6. Platí pro výrobu, navrhování,

Více

BOR-R. Difuzor pro rezidenční větrání. Rozměry. Konstrukce. Popis. Difuzory 7 BOR-R- BOR-R-125: DN 125 mm

BOR-R. Difuzor pro rezidenční větrání. Rozměry. Konstrukce. Popis. Difuzory 7 BOR-R- BOR-R-125: DN 125 mm Difuzory 7 BOR-R Rozměry ø 40 Difuzor pro rezidenční větrání ø85 ødn - BOR-R- Velikost Size (mm) (mm) Povrchová Coating color úprava* code * 00 25 RALXXXX Obr. : BOR-R s rozměry BOR-R-00: DN 00 mm BOR-R-25:

Více

PODLAHOVÉ KONVEKTORY WWW.ISAN.CZ

PODLAHOVÉ KONVEKTORY WWW.ISAN.CZ PODLAHOVÉ KONVEKTORY TERMO ACTIV SPECIFIKACE úsporné ventilátory plynulá regulace otáček snadná čistitelnost, maximální hygiena bezpečné napětí 24V DC řízení 0-10V Al-Cu tepelný výměník integrace do BMS

Více

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda)

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda) Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda) Nabídka č. 00210406101 Montážní partner: Investor: Jaromír Šnajdr 252 63 Roztoky Tel: 603422858

Více

Příloha osvědčení prokazující řádné plnění na akci. Realizace energetických úspor metodou EPC na vybraných objektech. v majetku města Český Těšín

Příloha osvědčení prokazující řádné plnění na akci. Realizace energetických úspor metodou EPC na vybraných objektech. v majetku města Český Těšín Příloha osvědčení prokazující řádné plnění na akci Realizace energetických úspor metodou EPC na vybraných objektech v majetku města Český Těšín ZŠ Komenského V kotelně školy byla zřízena samostatně regulovaná

Více

FVW marvin UNIT DESCRIPTION VERSIONS FEATURES ACCESSORIES. OD 0,9 kw DO 7,3 kw.

FVW marvin UNIT DESCRIPTION VERSIONS FEATURES ACCESSORIES. OD 0,9 kw DO 7,3 kw. FVW 12 74 marvin PODLAHOVÉ NEBO PODSTROPNÍ KLIMATIZAČNÍ JEDNOTKY TYPU FAN-COIL S ODSTŘEDIVÝMI VENTILÁTORY OD 0,9 kw DO 7,3 kw. UNIT DESCRIPTION Klimatizační jednotky Marvin se vyznačuje exkluzivním designem,

Více

TZB - VZDUCHOTECHNIKA

TZB - VZDUCHOTECHNIKA VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ FAKULTA STAVEBNÍ JIŘÍ HIRŠ, GÜNTER GEBAUER TZB - VZDUCHOTECHNIKA MODUL BT02-08 KLIMATIZACE STUDIJNÍ OPORY PRO STUDIJNÍ PROGRAMY S KOMBINOVANOU FORMOU STUDIA TZB Vzduchotechnika,

Více

Obsah. A) F1.4.c 1 Technická zpráva. B) Výkresy F1.4.c 2 půdorys 1.NP F1.4.c 3 půdorys 2.NP

Obsah. A) F1.4.c 1 Technická zpráva. B) Výkresy F1.4.c 2 půdorys 1.NP F1.4.c 3 půdorys 2.NP Obsah A) F1.4.c 1 Technická zpráva B) Výkresy F1.4.c 2 půdorys 1.NP F1.4.c 3 půdorys 2.NP Technická zpráva Úvod V rámci tohoto projektu stavby jsou řešeny základní parametry větrání obchodního centra Philips

Více

O NÁS O VÝROBCÍCH O SPOLEČNOSTI O VÝROBĚ

O NÁS O VÝROBCÍCH O SPOLEČNOSTI O VÝROBĚ novinky O NÁS O SPOLEČNOSTI Společnost MINIB,a.s. patří v Evropě k předním výrobcům konvektorů. V současné době exportuje své výrobky také do Asie, Austrálie i Ameriky. Od roku 1999 systematicky inovuje

Více

Decentrální větrání školních budov

Decentrální větrání školních budov Decentrální větrání školních budov O společnosti 1919: Dr. Albert Klein, spolupracovník Dr. W. Carriera, USA první patent na technologii indukce 1924: Založení LTG 1. evropská společnost specializující

Více

Projekční podklady. Dimenzování a návrh spalinové cesty kaskádových kotelen s kotli Logamax plus GB112-24/29/43/60

Projekční podklady. Dimenzování a návrh spalinové cesty kaskádových kotelen s kotli Logamax plus GB112-24/29/43/60 Projekční podklady Dimenzování a návrh spalinové cesty kaskádových kotelen s kotli Logamax plus GB112-24/29/43/60 Vydání 07/2003 Úvod 1. Úvod do kondenzační techniky Kondenzační kotle použité jako zdroje

Více

VNITŘNÍ PROSTŘEDÍ STAVEB zkušenosti z praxe TEPNY DOMU 2017

VNITŘNÍ PROSTŘEDÍ STAVEB zkušenosti z praxe TEPNY DOMU 2017 VNITŘNÍ PROSTŘEDÍ STAVEB zkušenosti z praxe TEPNY DOMU 2017 září 2017 IDEÁLNÍ SPOJENÍ SYSTÉMŮ V JAKÉKOLI STAVBĚ Každý prostor, kde žijí lidé musí zajišťovat zejména : zdravotně nezávadné prostředí tepelnou

Více

Rekuperační jednotky kompaktní. Nástěnné rekuperační jednotky

Rekuperační jednotky kompaktní. Nástěnné rekuperační jednotky Rekuperační jednotky kompaktní Nástěnné rekuperační jednotky Vysoce účinné rekuperační jednotky pro využití tepla, či chladu. Kompaktní jednotky lokálního nebo centrálního provedení. Vynikající technické

Více

Ing. Karel Matějíček

Ing. Karel Matějíček Možnosti MaR ve snižování spotřeby energií Ing. Karel Matějíček 10/2014 Úvod Vliv na spotřeby energií Z hlediska vlastního provozu Projektant Realizační firma Provozovatel Z hlediska vlastního zařízení

Více

Pluszáruka 5 let. Vždy to nejlepší klima pro. Komfortní větrání s rekuperací tepla: zaručeně čerstvý vzduch s prodlouženou zárukou 5 let

Pluszáruka 5 let. Vždy to nejlepší klima pro. Komfortní větrání s rekuperací tepla: zaručeně čerstvý vzduch s prodlouženou zárukou 5 let Designové radiátory Komfortní větrání Stropní systémy pro vytápění a chlazení Zařízení pro čištění vzduchu Pluszáruka 5 let Vždy to nejlepší klima pro Komfortní větrání s rekuperací tepla: zaručeně čerstvý

Více

Komfortní řešení pro vaše bydlení

Komfortní řešení pro vaše bydlení Komfortní řešení pro vaše bydlení Nejrůznější využití Apartmány Rodinné domy Kanceláře Centralizovaná výroba chladu nebo tepla pro každou budovu nebo skupinu budov Kanálová klimatizace pro každý byt Ovladač

Více

Řídící jednotka DigiReg

Řídící jednotka DigiReg Řídící jednotka DigiReg Obsah dokumentu: Strana: Funkce rekuperace 1 Volba typu jednotky 2 Vybrané parametry - vysvětlení 3 Možnosti ovládacího panelu: Vypnutí/zapnutí jednotky 5 Hlavní obrazovka 6 Menu

Více

Temperování betonových konstrukcí vzduchem CONCRETCOOL

Temperování betonových konstrukcí vzduchem CONCRETCOOL Temperování betonových konstrukcí vzduchem CONCRETCOOL Inovativní systém u nás chladí příroda Nová knihovna Humboldtovy univerzity, Berlín. Foto Stefan Müller. Centrální knihovna, Ulm. Foto Martin Duckek.

Více

T e c h n i c k á z p r á v a

T e c h n i c k á z p r á v a AIRTECH PI 1403030106 AIRTECH GROUP s. r. o. poč. listů: 8 T e c h n i c k á z p r á v a akce: ENVIROMENTÁLNÍ CENTRUM KRSY SO 01 VLASTNÍ OBJEKT " D O K U M E N T A C E P R O P R O V Á D Ě N Í S T A V B

Více

www.frivent.cz Větrací a klimatizační konvektory Frivent Technické údaje rozměry moderní design

www.frivent.cz Větrací a klimatizační konvektory Frivent Technické údaje rozměry moderní design www.frivent.cz Větrací a klimatizační konvektory Frivent moderní design tiché Technické údaje rozměry 1 Rozměry oplášťování připojení média zleva připojení média zprava L P Redukce výkonů při zvyšování

Více

3. Rozměry a hmotnosti Zabudování a umístění Základní parametry Základní parametry Materiál...

3. Rozměry a hmotnosti Zabudování a umístění Základní parametry Základní parametry Materiál... Tyto technické podmínky stanoví řadu vyráběných velikostí a provedení stropních, lamelových, čtvercových anemostatů (dále jen anemostatů) ALCM 250, 300, 400, 500, 600, 625. Platí pro výrobu, navrhování,

Více

KATALOG REFERENCÍ ADIABATICKÉ ODPAŘOVACÍ CHLAZENÍ. šetrný k prostředí

KATALOG REFERENCÍ ADIABATICKÉ ODPAŘOVACÍ CHLAZENÍ. šetrný k prostředí KATALOG REFERENCÍ ADIABATICKÉ ODPAŘOVACÍ CHLAZENÍ šetrný k prostředí MISE Zodpovědné rozhodnutí činí rozdíl. Váš zodpovědný přístup k investici může mít velký vliv na život nás všech. Zvažte výrobky a

Více

001. TECHNICKÁ ZPRÁVA

001. TECHNICKÁ ZPRÁVA 001. TECHNICKÁ ZPRÁVA Akce: Část: Vypracoval: Ostrava - Radnice Svinov Doplnění chlazení kancelářských prostor Přímé chlazení a navazující profese Ing. Zdeněk Říha Kontroloval: Archívní číslo: P16P067

Více

Závěsné kondenzační kotle. Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, technická podpora. VU 466/4-5 ecotec plus VU 656/4-5 ecotec plus

Závěsné kondenzační kotle. Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, technická podpora. VU 466/4-5 ecotec plus VU 656/4-5 ecotec plus Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, technická podpora. VU 466/4-5 ecotec plus VU 656/4-5 ecotec plus VU ecotec plus Zvláštní přednosti - závěsný kotel s nerezovým kondenzačním výměníkem - hodnota

Více

Indukční pokojové klimatizační systémy

Indukční pokojové klimatizační systémy PŘEHLED Indukční pokojové klimatizační systémy Flexibilní klimatizační systémy od firmy Swegon nevyžadují žádnou údržbu www.swegon.com Flexibilní klimatizační systémy od firmy Swegon nevyžadují žádnou

Více

PMS PÍSEK - ÚPRAVA STÁVAJÍCÍCH PROSTOR PRO POTŘEBY

PMS PÍSEK - ÚPRAVA STÁVAJÍCÍCH PROSTOR PRO POTŘEBY Akce : Stupeň: PMS PÍSEK - ÚPRAVA STÁVAJÍCÍCH PROSTOR PRO POTŘEBY STŘEDISKA PMS Dokumentace pro provedení stavby Datum: Květen 2015 Část : F1.4c - VZDUCHOTECHNIKA TECHNICKÁ ZPRÁVA OBSAH : 1) ÚVOD 2) TECHNICKÝ

Více

Rekuperační jednotky pro byty a domy : JD JD 1

Rekuperační jednotky pro byty a domy : JD JD 1 D C F B Rekuperační jednotky pro byty a domy : JD Vysoce účinný protiproudý výměník tepla (přes 90%) Vyměnitelné filtry Snadný přístup pro čištění Tepelně izolovaný plášť JD 1 Kompaktní jednotka, obsahující

Více

Stacionární kondenzační kotle s vestavěným zásobníkem Stacionární kondenzační kotel s vestavěným solárním zásobníkem

Stacionární kondenzační kotle s vestavěným zásobníkem Stacionární kondenzační kotel s vestavěným solárním zásobníkem Stacionární kondenzační kotle s vestavěným zásobníkem Stacionární kondenzační kotel s vestavěným solárním zásobníkem VSC ecocompact VSC S aurocompact ecocompact - revoluce ve vytápění Pohled na vnitřní

Více