Ústecký deník dne : Žezla síly

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Ústecký deník dne 14. 9. 2011: Žezla síly"

Transkript

1 Ústecký deník dne : Žezla síly Jak žít život, který nás uspokojuje a naplňuje, zároveň s vnitřní harmonií a ve zdraví? Je to vůbec možné? Je v lidských silách zvládat stres tak, aby nepoznamenal naši psychiku a zdraví? Je možné obejít se bez velkého množství medikamentů s nepříjemnými vedlejšími účinky? A není údělem člověka život protrpět? Možná stačí podívat se do dávné minulosti a poodhrnout roušku tajemství moudrých mistrů. Tajemství dlouhověkosti faraonů Mezi prastaré techniky napomáhající harmonizaci organismu patří tzv. žezla síly. Jejich historie sahá do hluboké minulosti, kdy jejich blahodárných účinků využívali egyptští faraoni. Ti se prostřednictvím žezel síly stýkali se svými bohy a prodlužovali si věk dvoj až trojnásobně. Při průměrném věku Egypťanů 25 až 30 let to znamenalo, že například jenom vláda faraona Piopi II. trvala 94 let, Ramses II. vládl 67 let a Titmos III. 54 let. Žezla síly používali tibetští a čínští mistři. Ve středověké Evropě zase mágové a alchymisté. Ti se při tehdejším průměrném věku 38 let také dožívali vysokého stáří. Albert Veliký 87 let, Saint Germain 86 let. Nikolov Flamel napsal, že dosáhl stáří 88 let pouze díky žezlům. Žezla síly byla také používána v Tibetu, Indii, Číně a mnoha jiných zemích. Od kavkazské jógy k žezlům V současné literatuře popis párových žezel poprvé objevuje v knize polského autora Konta Valevského Systém kavkazské jógy, publikované v USA v roce Valevski dal těmto žezlům název žezla síly. Oranžové žezlo je sluneční a bílé je žezlo Luny, neboli Měsíce. K. Valevski ve své knize popsal zjednodušený způsob výroby žezel, přičemž oranžové je vyrobeno ze slitiny mědi, uvnitř jsou minerály a grafit. Bílé žezlo je ze slitiny cínu a uvnitř se nacházejí magnety a minerály. Valevski ve své knize podrobně popsal i cvičení s těmito žezly, neboť informaci dostal od svých učitelů kavkazské jógy. Ruští vědci mají patent Vyrobit žezla síly v dnešní době si dali za úkol ruští vědci Andrej Šem a Alexandr Romaněnko. Při svých pokusech použili knihu K. Valevského, archeologické nálezy, historickou literaturu, logické úvahy, intuici a také výsledky pozorování vědců, kteří pracovali na podobném úkolu. Svá žezla síly vyrobili i někteří jiní následovatelé Valevského. Romaněnkovi a Šemovi se podařilo vytvořit žezla síly, která působí pomocí magnetoterapie, galvanoterapie, metalo i mineraloterapie. Podle materiálů, ze kterých jsou žezla vyrobena, nazvali oranžové Venuše (kovem Venuše je měď) a bílé Mars a Saturn (kovem Marsu je železo, Saturnu zinek). Žezlo Marsu je vyrobeno ze slitiny zinku, olova, cínu a antimonu. Uvnitř se nachází směs minerálů, červená jašma, hematit, granát a almandin. Žezlo Venuše je vyrobeno z bronzu, tj. ze slitiny mědi, cínu a antimonu. Uvnitř je jantar, grafit, nefrit, malachit a serdolik. Šem a Romaněnko žezla vyrobili a také si je patentovali.

2 Iva Kukačková a Táňa Březinová ukazují užití žezel síly v páru Složení se podařilo rozšifrovat Při pokusech se ukázalo, že žezla jsou v některých parametrech efektivnější než shodná žezla Šema a Romaněnka, ale cena je podstatně nižší. Valevski nazval žezla správněji žezlem slunečním a žezlem Luny (Měsíce).Pojmenoval žezla ne podle složení, ale podle funkce. Oranžové žezlo se vždy bere do pravé ruky, tím se aktivizuje sluneční energetický kanál Pingala, a bílé do levé ruky tím se aktivizuje měsíční kanál Ida. Hlavním cílem žezel je harmonizace energie jin a jang, a otevření čaker (energetických center). Energie jin je Luna i země, je to chlad i zpomalení. Energie jang je nebe, teplo a zrychlení. Vycházeje z této koncepce, rozšifroval Boris Tichanovský se svým týmem složení žezel. Doplnili je o další minerály, k měsíčnímu žezlu vyrobili dřevěné konce s magickými symboly a zavedli jejich výrobu v České republice.

3 Úspěch na kongresu v Moskvě Žezla síly sklidila úspěch na mezinárodním kongresu v Moskvě v roce Ten byl zasvěcen otázkám tradiční národní medicíny. Byla zde předvedena mezi mnoha amulety a talismany z Indie, Tibetu, Japonska, Číny a Koreje. Ukázala se jako jedinečný prostředek s perfektními okamžitými účinky na organismus člověka, které jsou měřitelné a registrovatelné běžnými, oficiálně schválenými, diagnostickými metodami, a to již po minutové seanci. Žezla síly prošla úspěšně aprobací v řadě klinik i laboratoří. Komplexní účinky Organismus na jejich působení reaguje zlepšením krevního oběhu mozku, zlepšováním funkce všech vnitřních orgánů, centrální nervové soustavy a načerpáním životní síly. Praxe ukázala jejich efektivnost při léčbě sklerózy, poruch zraku a sluchu, roztroušené sklerózy, trávicícho traktu včetně cukrovky, páteře, narušení krevního oběhu, zvýšeného krevního tlaku, srdečně cévních onemocnění, onemocnění centrálního nervového systému a po mozkové mrtvici. Prokázalo se, že po úrazech kosti rychleji srůstají a rány se lépe hojí. Žezla jsou svými účinky výborným prostředkem pro navrácení sil po těžkých onemocněních a operacích, vysvětluje Iva Kukačková z ústeckého Epam centra. Použití žezel síly doporučuje B. Tichanovský i sportovcům. Žezla je možné používat i pro zmagnetizování nebo nabití vody. V léčebné praxi je nashromážděno mnoho zkušeností s léčením různých onemocnění pomocí této zmagnetizované vody, například ledvin, srdce a kůže. Pravidelné kloktání úst touto vodou napomáhá odstranění zubního kamene a vyléčení parodontózy. Zmagnetizovanou vodu je dobré nejen pít, ale také na ní připravovat maso, zeleninu a jiné pokrmy. Pokud umístíme mezi žezla na hodinu mísu s masem, energetické působení žezel sejme negativní informace z masa. Jídlo zhotovené z tohoto masa je chutnější, lépe stravitelnější a přinese člověku více užitku. Efekt zesilují elixíry Pro zesílení efektu na lidský organismus doporučuje Boris Tichanovský společně se žezly vždy použít elixír přírotní tibetské midicíny Epam. Na dlaně naneseme několik kapek odpovídajícího Epamu. Například, když léčíme srdce, kapeme srdeční Epam, na léčení jater jaterní Epam, na páteř a klouby tkáňový Epam atd. Pečlivě elixír rozetřeme v dlaních a ihned uchopíme žezla do rukou. Žezla silně sevřeme v rukách, zlehka protřepeme, a potom ruce uvolníme. Soustředíme veškerou pozornost na své tělo a na lehké pocity, které v těle vznikají. Žezla držíme v dlaních podle intuice tak, aby nám bylo dobře, a to po dobu 10 až 30 minut. Provádíme jednou až třikrát denně. Při onemocněních páteře se dává žezlo Luny pod kostrč a Sluneční žezlo pod krční páteř. Před tím je potřeba natřít páteř Epamem 31 tkáňovým nebo Epamem 8 traumatickým.

4 Tibetské tajemství z klášterů Přípravky EPAM jsou elixíry zdraví mající původ v tibetských buddhistických klášterech. Máme k dispozici řadu dvaceti druhů EPAMů, která pokryje celou patologii. Například EPAM jaterní, ledvinový, ženský, protialergický, tkáňový, nervový, hojivý, univerzální na harmonizaci imunity a další. Tyto EPAMy tvoří nosný pilíř přírodní tibetské medicíny obsahující 350 produktů. Dvacet let praxe v České republice potvrdilo jejich mimořádný vliv na obnovu buněk, orgánů a celé orgánové soustavy a na harmonizaci imunity. Tak velká efektivita je možná díky hlubokým znalostem o energiích rostlin a člověka. Nestačí znát účinnou látku obsaženou v bylině například podle atlasu. Je třeba vědět, ve které části rostliny se této látky nejvíce nachází, ve kterou dobu rostlinu sklízet a jakým způsobem účinnou látku uvolnit. Nejšetrnějším způsobem je výroba tinktury. Některé tinktury se vyrábí pár dní a jiné několik měsíců. Jedny se během výroby nechávají na slunci, jiné se zakopávají do země. EPAM jich podle svého zaměření obsahuje 10 21, přidán je výtažek z propolisu a v některých případech mumio, říká Iva Kukačková. Výzkum prof. Skvorcova Jako konzultant byl přizván k překladům originálů tibetských traktátů ruský veděc, pracovník novosibirské akademie věd, biofyzik prof. Albert Vasiljevič Skvorcov, aby vědecky objasnil některé odborné věci. Zkoumal, jakým způsobem mezi sebou komunikují a jak se navzájem ovlivňují rostliny a lidé na energetické úrovni. Pro lepší představu uvedu příklad na lidech. Někomu druhý člověk nesedne, zdá se mu nudný, další se může zdát jinému příliš hlučný apod. Přestože jsou všichni dobří lidé, energeticky si nesednou. Neškodí si, ale jejich vzájemný kontakt je příliš neobohatí. V EPAMech jsou byliny kombinovány tak, aby spolu navzájem a zároveň s lidským organismem dobře spolupůsobily. Všechny tyto znalosti získali tibetští lámové během tisícileté praxe s léčením. Předali je prof. Skvorcovovi a ten Borisovi Tichanovskému, kterého určil svým nástupcem. Prof. Skvorcov v roce 2002 osobně zkontroloval výrobu EPAMů v Čechách. Shledal ji v pořádku a potvrdil, že jsou vyráběny v souladu s původní recepturou. Prof. Albert Vasiljevič Skvorcovov

5 Zkušenosti s používáním žezel síly - O žezlech síly jsem se dozvěděla asi před šesti lety. Protože mne zaujala jejich historie, zobrazovaná v egyptské kultuře po tisíciletí, vzácné složení minerálů a důmyslná konstrukce a popisované účinky, vlastním je také. Používám je asi 5 let zejména při stavech úzkosti, sklíčenosti a únavě a při nemoci. Také při usínání je držím v rukou a mám pocit bezpečí. Kolegyně, která používá žezla síly často s manželem dohromady, říká, že se jim snížila hladina cukru v krvi při diabetu. Účinkům těchto žezel věřím, protože při držení v rukou se mi po chvíli zahřejí tak, že je musím odložit, jak pálí a píchají do dlaně. A to patřím k těm, kteří si stěžují na stále nepříjemně studené ruce. Helena 49 let, Ústí nad Labem - Žezla síly používáme s manželem často. Snížila nám hladinu cukru v krvi při diabetu. Jiřina 76 let, Ústí nad Labem - Pokud na mě doléhá nějaká nepříjemnost, používám žezla síly. Pak je jejich pozitivní vliv na můj organismus okamžitý a velmi znatelný. I jejich zásluhou jsem nebyla nemocná několik let a neužívám žádné medikamenty. Podělím se ještě o zkušenost mojí maminky Ludmily (bytem Psáry). Před nedávnou dobou prodělala mozkovou cévní příhodu s těžkými následky. Ještě na JIP začala užívat Epam nervový a žezla síly. Svojí vnitřní odhodlaností nepodat se nemoci ani svému věku (78 let), dosáhla po jednom týdnu zlepšení zdravotního stavu natolik, že její původně těžké postižení organismu bylo ošetřující lékařkou klasifikováno jako střední. Zdravotní stav se i nadále rychle zlepšuje. Iva Kukačková 48 let, Ústí n. L. - Na žezlech síly, po pravdě řečeno, mě nejprve zaujalo jejich používání faraony pro prodloužení života. Při jejich používání jsem pociťovala pomalu, ale jistě, jejich blahodárné účinky. Najednou jsem se cítila svěží jak psychicky, tak fyzicky a začala jsem se o účinky žezel více zajímat. Také proto, že jsem po operaci páteře. Když držím klasicky žezla v ruce a podaří se mi usnout, žezla nikdy z rukou nevypadnou. Když si je přikládám na páteř, nikdy mě netlačí. To a i další věci mě definitivně utvrdily o jejich blahodárných účincích. Věra 63 let, Ústí nad Labem Boris Tichanovský Před 20ti lety na pozvání začal navštěvovat Českou republiku mistr Boris Tichanovský, aby zde vyučoval ozdravné techniky. Později u nás zavedl výrobu přírodní tibetské medicíny Epam. Po té, co se v Rusku osobně seznámil se Šemem, Romaněnkem a jejich žezly, dal si za úkol společně se svým týmem podobně smýšlejících lidí, kteří mu u nás zajišťují organizaci jeho kurzů a vyrábějí EPAMy, vyrobit žezla síly, která by však byla mnohem levnější a tím většině lidem dostupnější, přitom měla mít stejný účinek, nebo pokud možno ještě vyšší. Se svým úkolem se vyrovnali.

6 Mistr Boris Tichanovský Magnetoterapie Léčebné používání magnetu v podobě magnetické rudy se objevilo již před začátkem našeho letopočtu. Nejstarší písemné zprávy o léčebném využití pocházejí od Etrusků. K rozvoji tohoto typu léčby došlo až v 70. a 80. letech dvacátého století. Princip magnetoterapie spočívá v působení umělého magnetického pole určitých parametrů na lidský organismus. Jedná se tedy o fyzikální terapii, při které je generováno velkoplošně pulzující magnetické pole o nízké frekvenci. Magnetoterapie zmenšuje či úplně odstraňuje bolest, navozuje rozšíření cév, zmenšuje otoky, má protizánětlivý a hojivý efekt. Galvenoterapie Jde o elektroléčbu přerušovaným galvanickým proudem, jenž tiší bolesti, aktivuje lymfu, zpevňuje svaly, mnohonásobně zvyšuje vstřebávání účinných látek, zpomaluje stárnutí, působí na detoxikaci buněk, zabraňuje vypadávání vlasů a celkově zlepšuje také pokožku. Mineraloterapie Podle staroindických véd jsou krystaly minerálů kondenzátory kosmické a přírodní energie. Nejmenší částice krystalů ve své struktuře působí jako tvarové zářiče, nebo též transformátory či ladičky energií. Krystaly vydávají a převádí pozitivní energii do nemocné tkáně. Pomocí vibrací minerálů se v nemocné tkáni obnoví energetické pole poškozené tkáně a tím nastává její léčení.působnost kamene do jednotlivých složek lidské bytosti tedy záleží na druhu kamene, stejně tak jako na jeho kvalitě. Každý kámen musí být specifický a neopakovatelný exemplář, univerzální pak působí ve všech potřebných úrovních.

Ústecký deník pátek 8. dubna 2011 Na otázky Ludmily Veselé odpovídala Iva Kukačková.

Ústecký deník pátek 8. dubna 2011 Na otázky Ludmily Veselé odpovídala Iva Kukačková. Ústecký deník pátek 8. dubna 2011 Na otázky Ludmily Veselé odpovídala Iva Kukačková. Tisícileté praktiky starých mistrů fungují i dnes Poznat vlastní možnosti a pomoci si k harmonii může každý, kdo pochopí

Více

Pokud se chcete dozvědět o statinech a problematice léčby více, přejděte na. Partnerem je Diagnóza FH, z.s.

Pokud se chcete dozvědět o statinech a problematice léčby více, přejděte na. Partnerem je Diagnóza FH, z.s. BRÁT! SAMOZŘEJMĚ! Pokud se chcete dozvědět o statinech a problematice léčby více, přejděte na www.athero.cz Připravila Česká společnost pro aterosklerózu www.athero.cz Česká společnost pro aterosklerózu

Více

Účinný boj s LDL-cholesterolem? STATINY?!

Účinný boj s LDL-cholesterolem? STATINY?! Účinný boj s LDL-cholesterolem? STATINY?! BRÁT! SAMOZŘEJMĚ! Pověry o statinech aneb Nevěřte všemu, co se povídá a píše O statinech, tedy lécích na snížení množství cholesterolu v krvi, koluje mezi laiky,

Více

Dopravné - 50,- Kč cesta na penzion POD LESEM. Masáže každý pátek od 16.00 hod. V jiné dny dle dohody,mimo čtvrtek. OBJEDNÁVKY NA PENZIONU!!!!!

Dopravné - 50,- Kč cesta na penzion POD LESEM. Masáže každý pátek od 16.00 hod. V jiné dny dle dohody,mimo čtvrtek. OBJEDNÁVKY NA PENZIONU!!!!! Masáž Cena Doba trvání Masáž šíje 100 Kč 20 min Masáž zad 200 Kč 40 min Masáž zad a šíje 250 Kč 60 min Masáž horních končetin 200 Kč 20 min Masáž dolních končetin 250 Kč 40 min Masáž hrudníku a břicha

Více

Amethyst BioMat Infračervený Regenerační Systém

Amethyst BioMat Infračervený Regenerační Systém Amethyst BioMat Infračervený Regenerační Systém Prevence Regenerace Relaxace www.richwayeu.com Feel Better - Heal Faster Amethyst BioMat systém ² Amethyst BioMat je infračervený systém určený pro každodenní

Více

PRŮVODCE SVĚTEM WELLNESS

PRŮVODCE SVĚTEM WELLNESS Obchodní družstvo Soběšice HOTEL POD HOŘICÍ PRŮVODCE SVĚTEM WELLNESS Prosíme, vracejte průvodce zpět! Úvodem Vážení klienti, tímto si Vám dovolujeme nabídnout přehled wellness služeb Hotelu pod Hořicí

Více

běh zpomalit stárnutí? Dokáže pravidelný ZDRAVÍ

běh zpomalit stárnutí? Dokáže pravidelný ZDRAVÍ Dokáže pravidelný běh zpomalit stárnutí? SPORTEM KU ZDRAVÍ, NEBO TRVALÉ INVALIDITĚ? MÁ SE ČLOVĚK ZAČÍT HÝBAT, KDYŽ PŮL ŽIVOTA PROSEDĚL ČI DOKONCE PROLEŽEL NA GAUČI? DOKÁŽE PRAVIDELNÝ POHYB ZPOMALIT PROCES

Více

Výsledky měření po použití Amethyst Bio-Mat na přístroji EAV ze dne 20.9.2012

Výsledky měření po použití Amethyst Bio-Mat na přístroji EAV ze dne 20.9.2012 2012 Výsledky měření po použití Amethyst Bio-Mat na přístroji EAV ze dne 20.9.2012 Alfida s.r.o., Čelákovice Staré Splavy, hotel Borný 20.9.2012 Výsledky měření na přístroji EAV z 20. 9. 2012 Rekondiční

Více

Předspánková suplementace

Předspánková suplementace Předspánková suplementace Přespánková suplementace Předspánková suplementace je zatím v České Republice jedno velké tabu. Málokdo vám u nás dokáže fundovaně referovat o látkách, které přispívají ke zlepšení

Více

Civilizační choroby. Jaroslav Havlín

Civilizační choroby. Jaroslav Havlín Civilizační choroby Jaroslav Havlín Civilizační choroby Vlastnosti Nejčastější civilizační choroby Příčiny vzniku Statistiky 2 Vlastnosti Pravděpodobně způsobené moderním životním stylem (lifestyle diseases).

Více

Co jsou vitamíny? Vitamíny skupina nízkomolekulárních organických sloučenin, v ohraničených dávkách nezbytných pro podporu různých funkcí organizmu.

Co jsou vitamíny? Vitamíny skupina nízkomolekulárních organických sloučenin, v ohraničených dávkách nezbytných pro podporu různých funkcí organizmu. Energie biorytmů! Co jsou vitamíny? Vitamíny skupina nízkomolekulárních organických sloučenin, v ohraničených dávkách nezbytných pro podporu různých funkcí organizmu. Samo slovo vitamín je možné vykládat

Více

KLASICKÁ MASÁŽ. regenerační, relaxační, sportovní. cca 30 min. - záda, šíje 250,-

KLASICKÁ MASÁŽ. regenerační, relaxační, sportovní. cca 30 min. - záda, šíje 250,- KLASICKÁ MASÁŽ regenerační, relaxační, sportovní cca 30 min. - záda, šíje 250,- cca 60 min. - záda, šíje + nohy, ruce nebo hlava (dle přání) 500,- cca 90 min. - záda, šíje, nohy + ruce nebo hlava (dle

Více

SOUHRNNÝ PŘEHLED SUBJEKTIVNÍCH HODNOCENÍ

SOUHRNNÝ PŘEHLED SUBJEKTIVNÍCH HODNOCENÍ Studie Mladý ječmen STUDIE NA MLADÝ JEČMEN / r. 2002 Studii vypracoval MUDr. Miloslav Lacina ve spolupráci se společností Green Ways s.r.o.. Probíhala v roce 2002 v období podzim-zima - v období velké

Více

Je jednou z nejstarších a nejpřirozenějších léčebných metod, která může. pomoci udržovat vaše zdraví v přirozeném stavu. Díky různým formám doteků

Je jednou z nejstarších a nejpřirozenějších léčebných metod, která může. pomoci udržovat vaše zdraví v přirozeném stavu. Díky různým formám doteků Je jednou z nejstarších a nejpřirozenějších léčebných metod, která může pomoci udržovat vaše zdraví v přirozeném stavu. Díky různým formám doteků dochází ke zlepšení prokrvení masírovaných oblastí. Okysličují

Více

Moderní odborníci na výživu věří, že plody jujuby jsou bohaté na vitamíny a mají vysokou nutriční a medicínskou hodnotu.

Moderní odborníci na výživu věří, že plody jujuby jsou bohaté na vitamíny a mají vysokou nutriční a medicínskou hodnotu. Datlový sirup TIENS Datlový sirup Čínští lékaři věří, že Jujuba Udržuje lidi fit Doplňuje energii Posiluje játra, slezinu a žaludek Vyživuje krev Zklidňuje nervy Moderní odborníci na výživu věří, že plody

Více

Jmenuji se Eva Plechatá v oboru kosmetických služeb působím již více jak 15 let, zabývám se hlavně celkovým ošetřením obličejem, krku a dekoltu.

Jmenuji se Eva Plechatá v oboru kosmetických služeb působím již více jak 15 let, zabývám se hlavně celkovým ošetřením obličejem, krku a dekoltu. Jmenuji se Eva Plechatá v oboru kosmetických služeb působím již více jak 15 let, zabývám se hlavně celkovým ošetřením obličejem, krku a dekoltu. OŠETŘENÍ VŠECH TYPŮ PLETI TERAPIE LASEREM MIKROMASÁŽ OČNÍHO

Více

POLÁRIUM, CHLADOVÁ TERAPIE, LÉČBA MRAZEM, CRYSAUNA, KRYOTERAPIE

POLÁRIUM, CHLADOVÁ TERAPIE, LÉČBA MRAZEM, CRYSAUNA, KRYOTERAPIE Vážení přátelé, u příležitosti 1. narozenin provozu naší solné jeskyně SOLANKA, si Vám dovolujeme představit nové zařízení, o jehož provoz budou rozšířeny naše služby tato revoluční regenerační metoda

Více

NABÍDKA ČAJŮ od české firmy Apotheke tea porcované čaje

NABÍDKA ČAJŮ od české firmy Apotheke tea porcované čaje NABÍDKA ČAJŮ od české firmy Apotheke tea porcované čaje OVOCNÉ ČAJE určené pro běžné pití LIMETKA A GREP Ovocný čaj pro běžné pití. MALINA A JAHODA Ovocná směs obohacená echinaceou. RANNÍ SVĚŽEST Zelený

Více

JU-WEL zdroj energie. Ametyst, křišťál a růženín kombinace, která funguje. Princip fungování JU-WEL Trio a JU-WEL Ametyst

JU-WEL zdroj energie. Ametyst, křišťál a růženín kombinace, která funguje. Princip fungování JU-WEL Trio a JU-WEL Ametyst JU-WEL zdroj energie JUDO snoubí sílu léčivých kamenů a vody zdraví a pohoda díky vitalizované vodě. V zařízeních produktové řady JU-WEL obtéká pitná voda vybrané, přírodním způsobem energeticky nabité

Více

Mgr. Šárka Vopěnková Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou VY_32_INOVACE_02_3_20_BI2 HORMONÁLNÍ SOUSTAVA

Mgr. Šárka Vopěnková Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou VY_32_INOVACE_02_3_20_BI2 HORMONÁLNÍ SOUSTAVA Mgr. Šárka Vopěnková Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou VY_32_INOVACE_02_3_20_BI2 HORMONÁLNÍ SOUSTAVA NADLEDVINY dvojjediná žláza párově endokrinní žlázy uložené při horním pólu ledvin obaleny tukovým

Více

Obr. 1 Vzorec adrenalinu

Obr. 1 Vzorec adrenalinu Feochromocytom, nádor nadledvin Autor: Antonín Zdráhal Výskyt Obecně nádorové onemocnění vzniká následkem nekontrolovatelného množení buněk, k němuž dochází mnoha různými mechanismy, někdy tyto příčiny

Více

Anahata: Jóga srdce... 3 Předmluva důvodů proč se miluji Praxe pro odpuštění Denní afirmace... 17

Anahata: Jóga srdce... 3 Předmluva důvodů proč se miluji Praxe pro odpuštění Denní afirmace... 17 Anahata: Jóga srdce... 3 Předmluva... 4 Úvod... 6 50 důvodů proč se miluji... 11 Praxe pro odpuštění... 14 Denní afirmace... 17 Meditace... 19 3 způsoby, jak udržet srdeční čakru zdravou... 21 Cvičení

Více

Studie EHES - výsledky. MUDr. Kristýna Žejglicová

Studie EHES - výsledky. MUDr. Kristýna Žejglicová Studie EHES - výsledky MUDr. Kristýna Žejglicová Výsledky studie EHES Zdroje dat Výsledky byly převáženy na demografickou strukturu populace ČR dle pohlaví, věku a vzdělání v roce šetření. Výsledky lékařského

Více

Začínáme v 19.30 Přednáší Soňa Navrátilová

Začínáme v 19.30 Přednáší Soňa Navrátilová Začínáme v 19.30 Přednáší Soňa Navrátilová pleťové masky obsah Co je to kosmeceutika proč používat masky Proč má tiande tolik masek Členění masek Jak je správně používat Co je to kosmeceutika? Spojuje

Více

www.berta.cz WELLNESS MASÁŽE

www.berta.cz WELLNESS MASÁŽE WELLNESS MASÁŽE INDICKÁ ANTISTRESOVÁ MASÁŽ MASÁŽ HLAVY, ŠÍJE, RAMEN A HORNÍ ČÁSTI PAŽÍ Tradiční indická masáž hlavy (champi) je stará více než tisíc let a praktikovala se jako součást ayurvédského učení.

Více

Cévní mozková příhoda. Petr Včelák

Cévní mozková příhoda. Petr Včelák Cévní mozková příhoda Petr Včelák 12. 2. 2015 Obsah 1 Cévní mozková příhoda... 1 1.1 Příčiny mrtvice... 1 1.2 Projevy CMP... 1 1.3 Případy mrtvice... 1 1.3.1 Česko... 1 1.4 Diagnóza a léčba... 2 1.5 Test

Více

CUKROVKA /diabetes mellitus/

CUKROVKA /diabetes mellitus/ CUKROVKA /diabetes mellitus/ CUKROVKA /diabetes mellitus/ Řadíme ji mezi neinfekční chronická onemocnění Na jejím vzniku se podílí nezdravý způsob života Významnou úlohu sehrává dědičnost Významným rizikovým

Více

Andělika lékařská kořen

Andělika lékařská kořen Andělika lékařská kořen Andělika bývá v Číně používána za bylinu gynekologického významu, používanou při bolestivé menstruci a při problémech v přechodu ženy. Dále bývá používána Uklidnění a posílení nervové

Více

Klinické hodnocení ARAMIS pro muže s rakovinou prostaty

Klinické hodnocení ARAMIS pro muže s rakovinou prostaty Klinické hodnocení ARAMIS pro muže s rakovinou prostaty Brožura pro účastníky DĚKUJEME VÁM, že jste se rozhodl zúčastnit klinického hodnocení ARAMIS pro muže s rakovinou prostaty. V této brožuře najdete

Více

ALKOHOL A JEHO ÚČINKY

ALKOHOL A JEHO ÚČINKY ALKOHOL A JEHO ÚČINKY CO JE TO ALKOHOL? Alkohol je bezbarvá tekutina, která vzniká kvašením cukrů Chemicky se jedná o etanol Používá se v různých oblastech lidské činnosti např. v lékařství, v potravinářském

Více

Pravidelné používání vířivek umožní lidem cítit se a žít lépe

Pravidelné používání vířivek umožní lidem cítit se a žít lépe Benefity a terapeutický efekt léčebného bazénu Bolesti hlavy Stres Nespavost Zažívací potíže Bolesti zad Celulitida Těžké nohy Reflexní zóny Pravidelné používání vířivek umožní lidem cítit se a žít lépe

Více

www.steza.cz www.steza.cz

www.steza.cz www.steza.cz Jmelí nať řezaná Podpůrný prostředek při léčbě lehčích forem zvýšeného krevního tlaku a při presklerotických stavech starších osob. Upozornění: Přípravek nenahrazuje medikamentózní léčbu. Užívání čaje

Více

Fyzikální terapie. Tento výukový materiál vznikl za přispění Evropské unie, státního rozpočtu ČR a Středočeského kraje. září 2010 Bc.

Fyzikální terapie. Tento výukový materiál vznikl za přispění Evropské unie, státního rozpočtu ČR a Středočeského kraje. září 2010 Bc. Fyzikální terapie Tento výukový materiál vznikl za přispění Evropské unie, státního rozpočtu ČR a Středočeského kraje září 2010 Bc. Zouharová Klára Fyzikální terapie využívá různé druhy energie (umělé,

Více

Luxusní výtažky z Mrtvého moře pro KAŽDÉHO!

Luxusní výtažky z Mrtvého moře pro KAŽDÉHO! Luxusní výtažky z Mrtvého moře pro KAŽDÉHO! Uvolnění i výživa pokožky Hloubkové čištění pokožky při současném zvyšování hladiny hydratace a prodyšnosti Zklidnění unavených svalů Oživení metabolismu pokožky

Více

Alkohol - s léky na spaní - s léky na bakteriální infekce - s léky na vaginální infekce

Alkohol - s léky na spaní - s léky na bakteriální infekce - s léky na vaginální infekce Alkohol -s léky na spaní (hypnogen, stilnox, zolpidem) zvýší tlumivý efekt léků, utlumím pozornost, zvýší ospalost, útlum -s léky na bakteriální infekce (biseptol, cotrimaxol, ) tato kombinace blokuje

Více

BALÍČKY Z KERALEEYAMU, STŘEDISKA AJURVÉDY:

BALÍČKY Z KERALEEYAMU, STŘEDISKA AJURVÉDY: BALÍČKY Z KERALEEYAMU, STŘEDISKA AJURVÉDY: 1. Ajurvédský omlazující balíček: (Ayurvedic Rejuvenation Therapy) Určený k celkové regeneraci vašeho těla a zbystření vaší mysli. Zahrnuje v sobě kombinace kterýkoli

Více

Vzdělávací oblast: Člověk a příroda Vyučovací předmět: Přírodopis Ročník: 8. Průřezová témata,

Vzdělávací oblast: Člověk a příroda Vyučovací předmět: Přírodopis Ročník: 8. Průřezová témata, Opakování - zařadí člověka do systému živočišné říše - charakterizuje biologickou a společenskou podstatu člověka - uvede význam kůže, objasní její stavbu a funkci - popíše odlišnosti barvy kůže lidských

Více

Trápívaly mě problémy svalů a kloubů teď mám ARTHROREVITAL. tobolky. unikátní směs optimální kloubní výživy a bioaktivních látek z 11 druhů bylin

Trápívaly mě problémy svalů a kloubů teď mám ARTHROREVITAL. tobolky. unikátní směs optimální kloubní výživy a bioaktivních látek z 11 druhů bylin Herbamedicus, s.r.o. Trápívaly mě problémy svalů a kloubů teď mám ARTHROREVITAL tobolky unikátní směs optimální kloubní výživy a bioaktivních látek z 11 druhů bylin Arthrorevital ARTHROREVITAL Pomoc při

Více

Velikost magnetického pole je určena magnetickou indukcí. Jejími jednotkami jsou gauss (G) a tesla (T).

Velikost magnetického pole je určena magnetickou indukcí. Jejími jednotkami jsou gauss (G) a tesla (T). MAGNETIZMUS Co víme o magnetech? Magnetizmus - síla, která udržuje řád ve vesmíru Magnetizmus - síla působící na každou buňku živého organizmu Magnetická síla - síla, která udržuje život na Zemi Magnetická

Více

Nabídka masáží hotelu Hostačovský zámek

Nabídka masáží hotelu Hostačovský zámek Nabídka masáží hotelu Hostačovský zámek Klasické relaxační, rekondiční a sportovní masáže (60min. - 650 Kč) Masáž vždy patřila mezi výborné regenerační prostředky. Bylo zjištěno, že masáž pomáhá při léčení

Více

Masérská a lázeňská péče

Masérská a lázeňská péče Masérská a lázeňská péče VY_32_INOVACE_240 AUTOR: Mgr. Andrea Továrková ANOTACE: Prezentace slouží k seznámení s dalšími druhy masáží současné trendy. KLÍČOVÁ SLOVA: Medová masáž, čokoládová masáž, aroma

Více

Popis produktu Používá se při léčbě poruch látkové výměny, podporuje trávení při poruchách funkce

Popis produktu Používá se při léčbě poruch látkové výměny, podporuje trávení při poruchách funkce Popis produktu Používá se při léčbě poruch látkové výměny, podporuje trávení při poruchách funkce žlučníku a jater k detoxikaci jater a k obnově jaterního parenchymu (je vhodný k léčbě potravinových otrav)

Více

Nabídka laboratoře AXIS-CZ Hradec Králové s.r.o. pro samoplátce

Nabídka laboratoře AXIS-CZ Hradec Králové s.r.o. pro samoplátce Nabídka laboratoře AXIS-CZ Hradec Králové s.r.o. pro samoplátce 1) Riziko srdečně cévního onemocnění Hlavní příčinou úmrtí v Evropě jsou kardiovaskulární (srdečně-cévní) onemocnění. Mezi tato onemocnění

Více

Speciální ZŠ a MŠ Adresa. U Červeného kostela 110, 415 01 TEPLICE Číslo op. programu CZ. 1. 07 Název op. programu

Speciální ZŠ a MŠ Adresa. U Červeného kostela 110, 415 01 TEPLICE Číslo op. programu CZ. 1. 07 Název op. programu Subjekt Speciální ZŠ a MŠ Adresa U Červeného kostela 110, 415 01 TEPLICE Číslo op. programu CZ. 1. 07 Název op. programu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo výzvy 21 Název výzvy Žádost o fin. podporu

Více

Předmět: VÝCHOVA KE ZDRAVÍ Ročník: 8. Časová dotace: 2 hodiny týdně. Konkretizované tématické okruhy realizovaného průřezového tématu

Předmět: VÝCHOVA KE ZDRAVÍ Ročník: 8. Časová dotace: 2 hodiny týdně. Konkretizované tématické okruhy realizovaného průřezového tématu Předmět: VÝCHOVA KE ZDRAVÍ Ročník: 8. Časová dotace: 2 hodiny týdně Výstup předmětu Rozpracované očekávané výstupy září popíše základní rozdíly mezi buňkou rostlin, živočichů a bakterií a objasní funkci

Více

Hluchavka květ celá. www.steza.cz. www.steza.cz

Hluchavka květ celá. www.steza.cz. www.steza.cz Hluchavka květ celá při zánětech horních cest dýchacích, chronické bronchitidě apod. upravuje střevní činnost a reguluje stolici protizánětlivé a mírně diuretické účinky zevně: koupele a obklady při mokvavých

Více

REHABILITAČNÍ CENTRUM CENÍK

REHABILITAČNÍ CENTRUM CENÍK REHABILITAČNÍ CENTRUM CENÍK Ceník Rehabilitačního centra TeamPrevent-Santé MASÁŽE KLASICKÉ MASÁŽE (lze masírovat šíji, záda, horní a dolní končetiny, plosky nohou či celé tělo) Klasická masáž (30 min.)

Více

Materiály 1. ročník učebních oborů, maturitních oborů ON, BE. Bez příloh. Identifikační údaje školy

Materiály 1. ročník učebních oborů, maturitních oborů ON, BE. Bez příloh. Identifikační údaje školy Identifikační údaje školy Vyšší odborná škola a Střední škola, Varnsdorf, příspěvková organizace Bratislavská 2166, 407 47 Varnsdorf, IČO: 18383874 www.vosassvdf.cz, tel. +420412372632 Číslo projektu Název

Více

Naděžda Neherová VY_32_INOVACE_158. Masérská a lázeňská péče AUTOR:

Naděžda Neherová VY_32_INOVACE_158. Masérská a lázeňská péče AUTOR: Masérská a lázeňská péče VY_32_INOVACE_158 AUTOR: Naděžda Neherová ANOTACE: Prezentace slouží k seznámení s historií lázeňství a wellness Klíčová slova: Masáže Masáž ruční částečná Jedná se o masáže, které

Více

Unicity, Inc., 2006. Bios Life Complete Odstranění největšího škůdce

Unicity, Inc., 2006. Bios Life Complete Odstranění největšího škůdce Unicity, Inc., 2006 Bios Life Complete Odstranění největšího škůdce PROBLÉM Kardiovaskulární onemocnění a vysoký cholesterol Diagram onemocnění. 1,500,000 1,300,000 1,200,000 900,000 600,000 554,643 300,000

Více

Václav Vocásek Co je pro zdraví a dobrý psychický stav nejdůležitější

Václav Vocásek Co je pro zdraví a dobrý psychický stav nejdůležitější Stránka: 1 Co je pro zdraví a dobrý psychický stav nejdůležitější Jaký je kořen zdravého a kvalitního života Napsal Václav Vocásek Tvůrce školy tělesného a duševního rozvoje Perly čchi-kungu Napsáno pro:

Více

Floating vodoléčebná zdravotní technika

Floating vodoléčebná zdravotní technika Floating vodoléčebná zdravotní technika Rozhodnutím Státního ústavu pro kontrolu léčiv Praha a pověření Ministerstva zdravotnictví ČR je floatingová vana díky svým prokazatelným léčebným účinkům zařazena

Více

Naděžda Neherová VY_32_INOVACE_160. Masérská a lázeňská péče AUTOR:

Naděžda Neherová VY_32_INOVACE_160. Masérská a lázeňská péče AUTOR: Masérská a lázeňská péče VY_32_INOVACE_160 AUTOR: Naděžda Neherová ANOTACE: Prezentace slouží k seznámení s historií lázeňství a wellness Klíčová slova: Speciální terapie Inhalace aerosolová Využívá se

Více

KONCENTROVANÝ DATLOVÝ SIRUP

KONCENTROVANÝ DATLOVÝ SIRUP KONCENTROVANÝ DATLOVÝ SIRUP TIENS KONCENTROVANÝ DATLOVÝ SIRUP Hlavní surovina Tiens Koncentrovaného datlového sirupu se připravuje z nejkvalitnějších plodů čínské datle jujuba, varieta Golden Silk. Je

Více

SRDEČNĚ-CÉVNÍ SYSTÉM NERVOVÁ SOUSTAVA ENERGETICKÝ METABOLISMUS

SRDEČNĚ-CÉVNÍ SYSTÉM NERVOVÁ SOUSTAVA ENERGETICKÝ METABOLISMUS SRDEČNĚ-CÉVNÍ SYSTÉM NERVOVÁ SOUSTAVA ENERGETICKÝ METABOLISMUS CS Get Up Přípravek s energetizujícím účinkem, stimulující, má vliv na hladinu energetického metabolismu, podporuje normální činnost nervové

Více

*100% přírodně čisté éterické oleje 10 ml

*100% přírodně čisté éterické oleje 10 ml Kód Název Cena včetně DPH *100% přírodně čisté éterické oleje 10 ml 1647917 1. čakra intimní atmosféra 180,00 1647919 2. čakra harmonizující 180,00 1647933 3. čakra antiseptická 180,00 1647941 4. čakra

Více

Luxusní výtažky z Mrtvého moře pro KAŽDÉHO!

Luxusní výtažky z Mrtvého moře pro KAŽDÉHO! Luxusní výtažky z Mrtvého moře pro KAŽDÉHO! Uvolnění i výživa pokožky Hloubkové čištění pokožky při současném zvyšování hladiny hydratace a prodyšnosti Zklidnění unavených svalů Oživení metabolismu pokožky

Více

Borůvka nať- řezaná. www.steza.cz. www.steza.cz

Borůvka nať- řezaná. www.steza.cz. www.steza.cz Borůvka nať- řezaná Nať borůvky je velmi ceněnou drogou, chránící proti volným radikálům a mající silné protizánětlivé účinky. Listy obsahují glukokininy (myrtilin) a proto se nálev z nich používá při

Více

Amethyst BioMat. Infračervený Regenerační Systém zlepšení bazálního metabolismu celkové uvolnění a prohřátí organismu. www.richwayeu.

Amethyst BioMat. Infračervený Regenerační Systém zlepšení bazálního metabolismu celkové uvolnění a prohřátí organismu. www.richwayeu. Amethyst BioMat Infračervený Regenerační Systém zlepšení bazálního metabolismu celkové uvolnění a prohřátí organismu www.richwayeu.com Jak Amethyst BioMat pracuje? Amethyst BioMat systém generuje: přírodní

Více

Jak na mozek, aby fungoval aneb. PaedDr. Mgr. Hana Čechová

Jak na mozek, aby fungoval aneb. PaedDr. Mgr. Hana Čechová Jak na mozek, aby fungoval aneb pohyb a myšlení PaedDr. Mgr. Hana Čechová Mozek nám jasně říká: Hýbej se, běhej, cvič. neboť Vhodně strukturovaná pohybová aktivita jednoznačně zpomaluje proces stárnutí

Více

PROFIL SPOLEČNOSTI ZENTIVA

PROFIL SPOLEČNOSTI ZENTIVA PROFIL SPOLEČNOSTI ZENTIVA Zentiva mezinarodní farmaceutická společnost vyrábějící a prodávající cenově dostupné generické léky. Z APATYKY K MEZINÁRODNÍ FARMACEUTICKÉ FIRMĚ Za zakladatele výroby léčiv

Více

Výsledky projektu Zdraví do firem

Výsledky projektu Zdraví do firem Výsledky projektu Zdraví do firem Naměřené hodnoty Posluchačky měly možnost se během přednášky změřit na bioimpedančním přístroji In Body, který měří tělesné hodnoty. Vybrali jsme 4 z nejdůležitějších

Více

ANAMNESTICKÝ ZDRAVOTNÍ DOTAZNÍK

ANAMNESTICKÝ ZDRAVOTNÍ DOTAZNÍK ANAMNESTICKÝ ZDRAVOTNÍ DOTAZNÍK Pro účely preventivní sportovně-kardiologické prohlídky ve zdravotnickém zařízení ProCorde s.r.o. v Chomutově. Příjmení, jméno:............................... Rodné číslo:.....................

Více

TERMÁLNÍ LÁZNĚ CHRASTAVA

TERMÁLNÍ LÁZNĚ CHRASTAVA TERMÁLNÍ LÁZNĚ CHRASTAVA KATALOG SLUŽEB M ULTIFUNČKNÍ VANA NEOQI O D 1. 1 0. 2 0 1 3 / D O 3 1. 3. 2 0 1 4 MULTIFUNKČNÍ VANA NEOQI CENÍK NÁZEV ČAS CENA HYDROTERAPIE HYDROTERAPIE + aromaterapie TERMOTERAPIE

Více

Co je přírodní medicína?

Co je přírodní medicína? 1. Co je přírodní medicína? 2. Jaké jsou principy naší léčby? 3. Co znamená konstituce a metabolický typ? 4. Jak člověk onemocní? 5. Jak se přírodní medicína liší od západní medicíny? 6. Jaké jsou hlavní

Více

NOCICEPTIVNÍ NEUROPATICKÁ

NOCICEPTIVNÍ NEUROPATICKÁ BOLEST Typy bolesti 1. NOCICEPTIVNÍ zprostředkovávají ji nociceptivní receptory, to znamená, že vychází z nervových zakončení bolesti zad, kloubů, 2. NEUROPATICKÁ bolest z nervového systému, např. při

Více

Nabídka služeb a masáží

Nabídka služeb a masáží Nabídka služeb a masáží Lymfodrenáž Lymfatické masáže Indikace lymfatických masáží: OTOKY DOLNÍCH A HORNÍCH KONČETIN OTOKY V OBLASTI OBLIČEJE STAVY PO OPERACÍCH K URYCHLENÍ REGENERACE TKÁNÍ CHRONICKÉ I

Více

ATOMOVÁ FYZIKA JADERNÁ FYZIKA

ATOMOVÁ FYZIKA JADERNÁ FYZIKA ATOMOVÁ FYZIKA JADERNÁ FYZIKA 17. OCHRANA PŘED JADERNÝM ZÁŘENÍM Autor: Ing. Eva Jančová DESS SOŠ a SOU spol. s r. o. OCHRANA PŘED JADERNÝM ZÁŘENÍM VLIV RADIACE NA LIDSKÝ ORGANISMUS. 1. Buňka poškození

Více

BETAFIT. Klíčová slova» detoxikace» překyselení» krev» ledviny, játra» imunita» mozek» kůže. Použití Betafitu. Energetická charakteristika

BETAFIT. Klíčová slova» detoxikace» překyselení» krev» ledviny, játra» imunita» mozek» kůže. Použití Betafitu. Energetická charakteristika ZELENÉ POTRAVINY Zelené potraviny získávají v poslední době na oblibě. A není se čemu divit. Potraviny, které se dostávají na náš stůl, jsou ve většině případů nějakým způsobem chemicky ošetřeny nebo s

Více

Plasmolifting MLÁDÍ MÁME V KRVI

Plasmolifting MLÁDÍ MÁME V KRVI Plasmolifting MLÁDÍ MÁME V KRVI Vrásky Vyhlazení, zmenšení hloubky a množství vrásek, zpomalení procesů stárnutí Ptóza Zvýšení tonusu a turgoru kůže Kúra ze 2 4 sezení s přestávkou 7 10 dní Suchá atonická

Více

Maturitní témata. Předmět: Ošetřovatelství

Maturitní témata. Předmět: Ošetřovatelství Maturitní témata Předmět: Ošetřovatelství 1. Ošetřovatelství jako vědní obor - charakteristika a základní rysy - stručný vývoj ošetřovatelství - významné historické osobnosti ošetřovatelství ve světě -

Více

Kloubní výživa Ecce Vita s hydrolizovaným Kolagenem

Kloubní výživa Ecce Vita s hydrolizovaným Kolagenem Kloubní výživa Ecce Vita s hydrolizovaným Kolagenem Tento produkt byl vyvinut ve spolupráci Mudr. Davida Freje, Ing. Ivety Jecmik Skuherské a odborníků z Japonska. Funkční a dobře vstřebatelná kombinace

Více

PŘEHLED PRODUKTŮ. AKCE 2+1 ZDARMA Při zakoupení dvou produktů nefdesanté získáváte třetí zdarma! zdraví a vitalita. nefdesante.cz

PŘEHLED PRODUKTŮ. AKCE 2+1 ZDARMA Při zakoupení dvou produktů nefdesanté získáváte třetí zdarma! zdraví a vitalita. nefdesante.cz zdraví a vitalita PŘEHLED PRODUKTŮ Platí od 1. 1. 2012 / Doporučené ceny při sazbě 14 % DPH. AKCE 2+1 ZDARMA Při zakoupení dvou produktů nefdesanté získáváte třetí zdarma! Koupíte-li jakékoliv dva produkty

Více

LÉKAŘSKÁ BIOLOGIE B52 volitelný předmět pro 4. ročník

LÉKAŘSKÁ BIOLOGIE B52 volitelný předmět pro 4. ročník LÉKAŘSKÁ BIOLOGIE B52 volitelný předmět pro 4. ročník Charakteristika vyučovacího předmětu Vyučovací předmět vychází ze vzdělávací oblasti Člověk a příroda, vzdělávacího oboru Biologie a Člověk a zdraví.

Více

3. Metody automasáže 1. Stisk

3. Metody automasáže 1. Stisk 33 3. Metody automasáže Automasáž v oblasti meridiánů a akupunkturních bodů je metoda, jež vede k úspěšné léčbě a prevenci nemocí. Velmi důležitým předpokladem pro její úspěch je však dokonalé zvládnutí

Více

BETAVIT [Novinka] Klíčová slova» detoxikace» překyselení» krev» ledviny, játra» imunita» mozek» kůže. Použití Betavitu. Energetická charakteristika

BETAVIT [Novinka] Klíčová slova» detoxikace» překyselení» krev» ledviny, játra» imunita» mozek» kůže. Použití Betavitu. Energetická charakteristika Stop jarní únavě! ZELENÉ POTRAVINY Zelené potraviny získávají v poslední době na oblibě. A není se čemu divit. Potraviny, které se dostávají na náš stůl, jsou ve většině případů nějakým způsobem chemicky

Více

praktická ukázka změny polohy klienta posazení, postavení, otáčení a posouvání v lůžku, oblékání

praktická ukázka změny polohy klienta posazení, postavení, otáčení a posouvání v lůžku, oblékání Církevní ZŠ a SŠ Plzeň Táborská 28, 326 00 Plzeň Obor vzdělání (kód a název): 74-41-M/01 Sociální činnost Forma vzdělávání: dálková SOUBOR MATURITNÍCH OKRUHŮ PEČOVATELSTVÍ pro školní rok 2018/2019 1. Péče

Více

Kód: Vzdělávací materiál projektu Zlepšení podmínek výuky v ZŠ Sloup

Kód: Vzdělávací materiál projektu Zlepšení podmínek výuky v ZŠ Sloup Kód: Vzdělávací materiál projektu Zlepšení podmínek výuky v ZŠ Sloup Název vzdělávacího materiálu Účinky návykových látek Anotace Pracovní list týkající se problematiky drog a drogové závislosti. Úkoly

Více

Léčebné balíčky SPA Hotelu Zámek Lužec****

Léčebné balíčky SPA Hotelu Zámek Lužec**** Léčebné balíčky SPA Hotelu Zámek Lužec**** Léčebný balíček Aby záda nebolela Standard zahrnuje 4 léčebné procedury zaměřené na nápravu Vašich zdravotních potíží. V rámci úspěšnosti léčby doporučujeme absolvovat

Více

Alkaloidy. Základní vlastnosti

Alkaloidy. Základní vlastnosti Alkaloidy jsou vesměs jedovaté sloučeniny. Většina z nich náleží k rostlinným alkaloidům, vzácně se však vyskytují i alkaloidy živočichů (hlavně obojživelníků) a hub. V současné době je jich známo již

Více

Materiály 1. ročník učebních oborů, maturitních oborů ON, BE. Metodický list. Identifikační údaje školy

Materiály 1. ročník učebních oborů, maturitních oborů ON, BE. Metodický list. Identifikační údaje školy Identifikační údaje školy Vyšší odborná škola a Střední škola, Varnsdorf, příspěvková organizace Bratislavská 2166, 407 47 Varnsdorf, IČO: 18383874 www.vosassvdf.cz, tel. +420412372632 Číslo projektu Název

Více

PRODUKTY FIRMY LAVYLITES

PRODUKTY FIRMY LAVYLITES PRODUKTY FIRMY LAVYLITES - jsou to 100% přírodní produkty, které v sobě obsahují účinné látky shromážděné z několika tisíců léčivých bylin - blahodárný efekt je posílen nanotechnologickým zpracováním,

Více

Vše co potřebujete vědět o hemoroidech. Rady pro pacienty

Vše co potřebujete vědět o hemoroidech. Rady pro pacienty Vše co potřebujete vědět o hemoroidech Rady pro pacienty CO? CO? JAK? JAK? KDY? KDY? PROČ? PROČ? CO CO jsou hemoroidy? je hemoroidální onemocnění? Anatomie řitního kanálu a konečníku Hemoroidy jsou přirozenou

Více

Zelené potraviny Tibet, Havaj, Peru, Tchaj-wan, Ekvádor, Kalifornie a Brazílie

Zelené potraviny Tibet, Havaj, Peru, Tchaj-wan, Ekvádor, Kalifornie a Brazílie Zelené potraviny Tibet, Havaj, Peru, Tchaj-wan, Ekvádor, Kalifornie a Brazílie Kvintesencí dnešní doby jsou bezesporu zelené potraviny, někdy označované jako superpotraviny. Pocházejí z čistě přírodních

Více

VÝUKOVÝ MATERIÁL: VY_32_INOVACE_ DUM 20, S 20 DATUM VYTVOŘENÍ: 19.4. 2013

VÝUKOVÝ MATERIÁL: VY_32_INOVACE_ DUM 20, S 20 DATUM VYTVOŘENÍ: 19.4. 2013 VÝUKOVÝ MATERIÁL: VY_32_INOVACE_ DUM 20, S 20 JMÉNO AUTORA: DATUM VYTVOŘENÍ: 19.4. 2013 PRO ROČNÍK: OBORU: VZDĚLÁVACÍ OBLAST. TEMATICKÝ OKRUH: TÉMA: Bc. Blažena Nováková 2. ročník Předškolní a mimoškolní

Více

Program nejvhodnější kombinace produktů. Vyvinut odborníky Vědeckého a inovačního Střediska Společnosti v roce 2001.

Program nejvhodnější kombinace produktů. Vyvinut odborníky Vědeckého a inovačního Střediska Společnosti v roce 2001. Program nejvhodnější kombinace produktů. Vyvinut odborníky Vědeckého a inovačního Střediska Společnosti v roce 2001. Nejmodernější názor na lidské zdraví je souladem pradávných zkušeností a novodobých

Více

PŘÍRODNÍ NÁPOJ NATURAL BALANCE

PŘÍRODNÍ NÁPOJ NATURAL BALANCE CO BYSTE MĚLI VĚDĚT O PŘÍRODNÍ NÁPOJ NATURAL BALANCE Chutný, zdravý nápoj pro energii, soustředění a úpravu hmotnosti Obsahuje uhlohydráty s pomalým uvolňováním, díky tomu má nízký glykemický index a udržuje

Více

zdraví síla rychlost vytrvalost

zdraví síla rychlost   vytrvalost zdraví rychlost vytrvalost síla www.ironpet.cz www.ironpet.cz IRONpet je přírodní české superprémiové krmivo bez obsahu lepku a kuřecího masa. Hlavním zdrojem bílkovin jsou maso z krocana nebo hovězí maso.

Více

Čekanka nať řezaná. www.steza.cz. www.steza.cz. www.steza.cz

Čekanka nať řezaná. www.steza.cz. www.steza.cz. www.steza.cz Čekanka nať řezaná Čekanka obsahuje glykosidickou hořčinu intybin (reguluje činnost trávící soustavy a ovlivňuje činnost jater, slinivky a krevní soustavy), dále inulin (15 až 20%, podle některých zdrojů

Více

ALKOHOL, pracovní list

ALKOHOL, pracovní list ALKOHOL, pracovní list Mgr. Michaela Holubová Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michaela Holubová. ALKOHOL V naší kultuře se alkohol pojímá jako tzv. sociální pití. Je

Více

NOVÉ POMŮCKY V DOMOVĚ SENIORŮ V JINDŘICHOVĚ HRADCI

NOVÉ POMŮCKY V DOMOVĚ SENIORŮ V JINDŘICHOVĚ HRADCI NOVÉ POMŮCKY V DOMOVĚ SENIORŮ V JINDŘICHOVĚ HRADCI Pomáhají klientům zlepšit motorické i kognitivní funkce, navozují rozvoj smyslů ale i relaxaci. AROMADIFUZÉR A AROMA LAMPY Aromadifuzér nepracuje na základě

Více

DRUHY SPORTOVNÍ MASÁŽE

DRUHY SPORTOVNÍ MASÁŽE DRUHY SPORTOVNÍ MASÁŽE SPORTOVNÍ MASÁŽ Cíl sportovní masáže : příprava na sportovní výkon pomoc při rozcvičování specifická pomoc při strečinku podpora zotavovacích procesů po zátěži navození pocitu pohody

Více

Arteriální hypertenze vysoký krevní tlak

Arteriální hypertenze vysoký krevní tlak Arteriální hypertenze vysoký krevní tlak Onemocnění charakterizované zvýšeným tepenným tlakem ve velkém krevním oběhu je hypertenze arteriální. Jedno z nejčastějších onemocnění, jehož příčina není známa.

Více

Užívejte vánoční cukroví jako lék: Překvapující přednosti koření

Užívejte vánoční cukroví jako lék: Překvapující přednosti koření Publikováno na Prima Nápady (http://napady.iprima.cz) Domů > Užívejte vánoční cukroví jako lék: Překvapující přednosti koření Užívejte vánoční cukroví jako lék: Překvapující přednosti koření Kvůli mlsání

Více

Předmět: PŘÍRODOPIS Ročník: 8. Časová dotace: 2 hodiny týdně. Konkretizované tématické okruhy realizovaného průřezového tématu

Předmět: PŘÍRODOPIS Ročník: 8. Časová dotace: 2 hodiny týdně. Konkretizované tématické okruhy realizovaného průřezového tématu Předmět: PŘÍRODOPIS Ročník: 8. Časová dotace: 2 hodiny týdně Výstup předmětu Rozpracované očekávané výstupy září popíše základní rozdíly mezi buňkou rostlin, živočichů a bakterií a objasní funkci základních

Více

PŘÍSTROJE «RIKTA» PRO ZDRAVÍ CELÉ RODINY. Osipova Jekatěrina Grigorjevna MUDr., primářka Moskevské fakultní nemocnice. Asociace «KVANTOVÁ MEDICÍNA»

PŘÍSTROJE «RIKTA» PRO ZDRAVÍ CELÉ RODINY. Osipova Jekatěrina Grigorjevna MUDr., primářka Moskevské fakultní nemocnice. Asociace «KVANTOVÁ MEDICÍNA» PŘÍSTROJE «RIKTA» PRO ZDRAVÍ CELÉ RODINY Osipova Jekatěrina Grigorjevna MUDr., primářka Moskevské fakultní nemocnice Asociace «KVANTOVÁ MEDICÍNA» LÉČENÍ DĚTÍ Metody Kvantové terapie Celkový vliv na průtok

Více

Učební osnovy vyučovacího předmětu přírodopis se doplňují: 2. stupeň Ročník: osmý. Dílčí výstupy. Tematické okruhy průřezového tématu

Učební osnovy vyučovacího předmětu přírodopis se doplňují: 2. stupeň Ročník: osmý. Dílčí výstupy. Tematické okruhy průřezového tématu - porovná základní vnější a vnitřní stavbu vybraných živočichů - rozpozná a objasní funkci základních orgánů (orgánových soustav) - rozlišuje a porovná jednotlivé skupiny živočichů - určuje vybrané druhy

Více

Program péče o ústní dutinu od TianDe.

Program péče o ústní dutinu od TianDe. Program péče o ústní dutinu od TianDe Zuby jsou orgán, stejně jako srdce, ledviny či játra. Zuby jsou jedinou částí lidského těla, která se nedokáže sama regenerovat. 32 radistů, aneb darovanému koni na

Více

Cítit se skvěle na duši i těle

Cítit se skvěle na duši i těle Obšťastník červen 2014 Cítit se skvěle na duši i těle Náchodská 442/149, 193 00 Praha 9 - Horní Počernice Pilates - pomůže Vám lépe vypadat, lépe se pohybovat. ROZHOVOR aneb PŘEDSTAVUJEME... V tomto čísle

Více

Období srdce a tenkého střeva

Období srdce a tenkého střeva Období srdce a tenkého střeva 15.5. 14.7. Přednáší Soňa Navrátilová Záznam přednášky Tento záznam je určen pro ty, co přednášku slyšeli záznam přednášky najdete v sekci pro partnery. Servisní centrum Hradec

Více