1. Obsah. 2. Úvod. 1. Obsah Úvod Přihlášení Doručená pošta Nevyžádaná pošta Správa složek...

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "1. Obsah. 2. Úvod. 1. Obsah... 1. 2. Úvod... 1. 3. Přihlášení... 2. 4. Doručená pošta... 2. 5. Nevyžádaná pošta... 3. 6. Správa složek..."

Transkript

1 1. Obsah 2. Úvod 1. Obsah Úvod Přihlášení Doručená pošta Nevyžádaná pošta Správa složek Adresář Nová pošta Přizpůsobení pošty Kalendář Elektronická pošta On-Line Ve službách Windows Live je k dispozici přívětivé prostředí služby elektronické pošty. Velmi připomíná Outlook Express, Microsoft Outlook, Windows Mail (ve verzi Vista). Velké výhody tohoto webového rozhraní je kapacita schránky pro poštu o velikosti 5GB. Samozřejmostí je velká funkcionalita, integrované zabezpečení od společnosti Microsoft (ochrana před viry a nevyžádané poště) a mnoho individuálních možností nastavení uživatele.

2 3. Přihlášení Po přihlášení na adrese se zobrazí úvodní okno. Může být ve dvou základních variantách. 1) Úplná verze (je také zdarma). Přepnutí do úplné verze bude vysvětleno později. 2) Klasické zobrazení (doporučeno pro pomalejší připojení): V levé části je možno vidět obvyklé uspořádání poštovního rozhraní. (Doručená pošta, Odeslaná pošta, Koncepty, Nevyžádaná pošta a Odstraněná pošta.) V části vpravo jsou zobrazeny Rychlé informace. Využití prostoru, přepnutí do Úplné verze a možnost změny nastavení služby. Automatické přepnutí po přihlášení do složky Doručená pošta Pokud uživatel chce využít možnosti, aby ihned při přihlášení byl přesměrován do složky Doručená pošta a přeskočila se stránka Dnes, lze toto ovlivnit v Nastavení služby. Zde stačí kliknout na odkaz změňte nastavení služby. Objeví se okno, kde lze nastavit okamžité přesměrování do Doručené pošty, nebo možnosti zobrazení stránky Dnes. Volbu je nutné potvrdit tlačítkem Uložit 4. Doručená pošta Při prvním přihlášení se ve složce Doručená pošta zobrazí první zpráva od společnosti Microsoft s informacemi o službách Windows Live Hotmail. Zavřená obálka a tučné písmo informuje o nepřečtených zprávách.

3 Pozn: Tučný text u jednotlivých složek pošty upozorňuje na obsahující nepřečtené zprávy v těchto složkách. V závorce je uveden počet zpráv, které uživatel ještě nepřečetl. Zde je vidět, že ve složce doručená pošta je jedna nepřečtená zpráva. Kliknutím na odesílatele ve sloupečku Od nebo na předmět konkrétní zprávy se obsah zprávy otevře. V záhlaví je vidět odesílatel, datum a čas odeslání a příjemce zprávy. Zároveň se u složky Doručená pošta změní písmo na netučné a počet nepřečtených zpráv se sníží o jednu. (V tomto případě jsou již všechny zprávy přečteny číselný údaj pak není zobrazen) Tato možnost ukazuje, že uživatel má celkem 4 zprávy, které ještě nebyly přečteny. Z toho je jedna označena jako nevyžádaná a jedna je již odstraněná. Pozn: Zprávy, které byly odeslány dnešní den, nemají uvedený datum odeslání, ale pouze čas.stejně tak zprávy se včerejším datem mají místo data zobrazeno: Včera. Možnosti voleb s doručenou zprávou Doručenou zprávu je možno smazat, označit ji jako nevyžádanou zprávu, přesunout do jiné složky (vytvoření nové složky je v kapitole Vytvoření nové složky), či ji vytisknout. Nejprve je nutné křížkem označit zprávu (případně více zpráv), u které se bude daná volba provádět. Poté se kliknutím na nabídku provede požadovaná akce se zprávou: 5. Nevyžádaná pošta Do složky Nevyžádaná pošta lze zprávu přesunout dle uvážení uživatele. Při této operaci je možnost zvolit odeslání u společnosti Microsoft, které pomáhá při tvorbě ochrany ové pošty před spamem. Podle automatického filtru jsou do této složky zařazeny y s podezřelými znaky, které by mohly svědčit o nevyžádané poště. Při doručení takové zprávy je opět několik možností, jak se zprávou pracovat. (Je nutné nejprve zprávu (zprávy) označit křížkem v zaškrtávacím poli.) Tuto zprávu lze například rovnou odstranit. Pokud je odesílatel znám a nejedná se o spam, zatrhnutím této volby lze zabránit opětovnému třídění do složky Nevyžádaná. Další možností je opět upozornění společnosti Microsoft na případný útok phishing. Dále opět možnost označit jako nepřečtenou, vytisknout zprávu, nebo přesunout do jiné složky.

4 6. Správa složek V této části lze vytvořit, či odebrat uživatelem zvolenou složku. (Odstranit lze pouze ty složky, které uživatel sám vytvoří.) Dále je zde zobrazen přehled všech složek, počet zpráv, velikost zpráv a celkový součet. Po kliknutí se tedy zobrazí informace: Vytvoření nové složky Kliknutím na nabídku Nový se zobrazí panel s možností pojmenování nové složky: Kliknutím na Uložit se okno zavře a nová složka se okamžitě zobrazí. Přejmenování, smazání uživatelem vytvořené složky Toto lze provést zaškrtnutím volby před požadovanou složkou a kliknutím na volbu Přejmenovat, či Odstranit. 7. Adresář Kliknutím na nabídku Kontakty lze provádět úpravy v adresáři. Zobrazí se následující panel: Vytvoření nového kontaktu Kliknutím na volbu Nový lze vytvořit nový kontakt. K dispozici je celá řada informací o uživateli. Po zadání všech požadovaných hodnot je opět nutné potvrdit kliknutím na tlačítko Uložit. Informace se uloží a okno pro přidávání nových kontaktů se zavře. Zadané informace nového kontaktu v adresáři se okamžitě zobrazí.

5 Zobrazení kontaktů z adresáře Kliknutím na volbu Kontakty, nebo na Všechny kontakty se zobrazí přehled zadaných kontaktů v adresáři. V adresáři se lze rychle pohybovat kliknutím na počáteční písmeno z kontaktu. (Pozn: Pokud je u kontaktu zadána i přezdívka, bude se zobrazovat v přehledu tato, jestliže údaj přezdívka chybí, zobrazeno bude jméno a příjmení uživatele z adresáře.) Změna údajů u kontaktu Je nutné zatrhnout volbu před kontaktem, u kterého se bude provádět změna. Následné kliknutí na Upravit otevře stejné okno jako při zadávání nového kontaktu do adresáře. Po skončení práce opět zavřít pomocí nabídky Uložit. Odstranění kontaktu Zaškrtnutí zatržítka u zvoleného kontaktu (lze i více) a kliknutím na volbu Odstranit. Sloučení kontaktů Jestliže je uveden v adresáři jeden uživatel u více kontaktů (může nastat, pokud například jeden uživatel odesílá svou poštu z více ových adres), lze tyto sloučit do jednoho. Provádí se označením nejméně dvou kontaktů z adresáře a poté kliknutím na odkaz Sloučit. V dalším okně lze pomocí rolovacích tlačítek zvolit informace, které budou ve výsledném kontaktu zachovány. Opět se potvrdí stiskem tlačítka Uložit. Import kontaktů Existuje-li již adresář s kontakty, lze tento importovat do adresáře služby Windows Live Hotmail. Provádí se přes tlačítko Možnosti a v části Vlastní nastavení kontaktů volbou Importovat kontakty.

6 Pokud je v počítači využívána aplikace Outlook nebo Outlook Express, je nejjednodušší využít nástroje pro import kontaktů. Je nutné jej stáhnout do počítače kliknutím na tlačítko. Objeví se okno s možností uložit program. Je třeba kliknout na Uložit/Save a vybrat místo, kam se má program uložit. Po stáhnutí je nutné program spustit. Objeví se okno s bezpečnostním upozorněním. Kliknutím na tlačítko Spustit/Run se pustí průvodce přesunem kontaktů. Postupem popsaným na obrazovce se kontakty přesunou. V případě nevyužití automatického přesunutí kontaktů, nebo při používání jiného poštovního programu, je třeba zvolit druhou nabídku, vybrat cestu, kde se již vyexportované kontakty nacházejí a potvrdit stisknutím tlačítka. Tímto způsobem lze importovat i kontakty vyexportované přímo z prostředí Windows Live Hotmail. (Například adresář jiného uživatele.) Export kontaktů Po kliknutí na tlačítko a vybrání možnosti Exportovat kontakty lze obsah adresáře Windows Live Hotmail vyexportovat na disk počítače ve formátu souboru CSV. Vyčištění duplicitních souborů: Pokud uživatelé využívají k odeslání více ových adres, může se stát, že jeden uživatel je v adresáři uložen s více kontakty. Pro vymazání těchto duplicitních souborů je třeba kliknout na tlačítko, poté zvolit v oddílu Vlastní nastavení kontaktů možnost Vyčistit duplicitní kontakty. Jestliže se v adresáři opravdu duplicitní kontakty nachází, budou vypsány na obrazovku a je možnost buď kontakt smazat, nebo sloučit. Řazení kontaktů Lze si vybrat, podle kterého kritéria se mají kontakty řadit. Volba se provádí přes nabídku, volbou seřadit seznam kontaktů v oddíle Vlastní nastavení kontaktů. K dispozici jsou tyto volby: Vytvoření skupiny kontaktů Lze vytvořit různé skupiny, do kterých je možno si přiřadit libovolné kontakty z adresáře. Slouží pro pohodlnější a rychlejší zasílání zpráv. Nová skupina se vytvoří kliknutím na rozevírací pole Přidat do skupiny a vybráním možnosti Nová skupina Po zadání názvu skupiny potvrdit kliknutím na Uložit. Uživatelé se přidají do skupiny vybráním jednotlivých kontaktů a zvolením možnosti přidat do skupiny zvolením konkrétní skupiny. Po provedení akce se zobrazí výsledek: Zároveň se objeví nová nabídka v levé části okna Spravovat skupiny. Zde lze přidávat nové skupiny, přejmenovávat již vytvořené a existující mazat.

7 8. Nová pošta Chce-li uživatel napsat novou ovou zprávu, stačí kliknout na tlačítko. Otevře se následující okno, ve kterém má uživatel k dispozici několik možných voleb. Řádek Od: Je-li propojeno několik ID účtů, lze zde vybrat, ze které adresy bude zpráva odeslána. Po kliknutí na rolovací tlačítko lze i jinou adresu odesílatele doplnit právě teď. Vybrat možnost Přidat ovou adresu Na další stránce jsou popsány informace pro přidání další alternativní adresy. Je třeba kliknout na Přidat adresu, ze které bude odeslán. V dalším okně je třeba vyplnit alternativní ovou adresu.

8 V rámci bezpečnosti bude na tuto adresu zaslán pro ověření, že se jedná skutečně o ovou adresu odesílatele. Je třeba se přihlásit jako uživatel k alternativní ové adrese, na kterou byl zaslán z uživatelského účtu Windows Live Hotmail. Kliknutím na ověřovací link, nebo zkopírováním URL odkazu do jakéhokoliv prohlížeče a odeslání, se alternativní adresa aktivuje. V případě úspěchu se objeví následující okno: Řádek Komu : adresáta je možno zadat několika způsoby. 1) Lze dopsat adresu přímo do řádku Komu (Při možnosti odeslání na více adres se tyto oddělují středníkem.) 2) Kliknutím na tlačítko se otevře okno s kontakty z adresáře a zaškrtnutím příslušné adresy (příslušných adres), lze vybrat, na které y bude zpráva zaslána. Po ukončení výběru se potvrdí kliknutím na tlačítko Přidat kontakty do zprávy 3) Poslední možností je výběr přímo z viditelných adres ve sloupečku Všichni. Zde se provede pouhým kliknutím na adresu (případně více adres) Pokud chce uživatel zaslat zprávu i jako kopii na další ové adresy, nebo využít možnosti skryté kopie, tyto volby se objeví po kliknutí na text Zobrazit pole Kopie a Skrytá. Tím se aktivují i tyto nabídky. Do každého řádku lze přidávat adresy stejným způsobem, jako u volby Komu.

9 Vlastní zpráva (tělo zprávy): Zprávu lze napsat a odeslat jako prostý text (bez formátování), nebo s formátováním. S formátovaným textem: K dispozici je několik nabídek, které jsou velmi intuitivní a podobné jako například u běžných textových editorů. Kromě nabídek na formát textu lze využít například i předdefinovaných smajlíků. Pokud si uživatel přeje odeslat prostý text, stačí kliknout na tlačítko Zobrazit prostý text. (Zpět na formátovaný text kliknutím na odkaz Zobrazit formátovaný text.) Přílohy ve zprávách Přílohu lze ke zprávě přiložit kliknutím na tlačítko Připojit. Zde má uživatel k dispozici dvě možnosti. Lze se rozhodnout pro připojení libovolného souboru, nebo fotografie. Při volbě fotografie je k dispozici další nástroj, který umožňuje s odesílanými fotografiemi lépe pracovat. Při této volbě je nutné doinstalovat doplněk Microsoft MSN Photo Upload Control, který se začne automaticky stahovat. Je nutné potvrdit stažení a nainstalování tohoto prvku. Je potřebné potvrdit nainstalování doplňku Po nainstalování je k dispozici pohodlná aplikace na zasílání fotografií. Lze procházet pevný disk počítače a vybírat fotografie, které se budou odesílat jako příloha. Fotografie lze jednoduše otáčet, přejmenovávat, upravovat.

10 Pro úpravu fotografie je potřebné kliknout na ikonku se symbolem tužky a bloku: Tuto fotografii lze poté otáčet, ořezávat a měnit intenzitu jasu a kontrastu fotografie. Všechny tyto nabídky jsou popsány a nápověda k funkci jednotlivých tlačítek se objeví po najetí myši na příslušné ikonky. Po dokončení úprav a výběru fotografií budou po kliknutí na tlačítko odeslat fotografie připojeny ke zprávě. Navíc jejich velikost bude upravena tak, aby výška, nebo šířka fotografie byla maximálně 600pixelů. Pokud je nutné odeslat fotografie v plné velikosti, nebo uživatel chce odeslat jiný soubor, než fotografie, je nezbytné v nabídce Připojit zvolit možnost Soubor. Soubory se připojí klasickým způsobem prostřednictvím nabídky procházení pevného disku počítače. Toto se provede kliknutím na tlačítko Procházet. Všechny přiložené soubory se zobrazí pod předmětem zprávy. Odtud lze jednoduše na kliknutí textu Odebrat příslušnou přílohu ze zprávy i odstranit. Priorita zprávy Lze nastavit s jakou prioritou se má zpráva odeslat. K dispozici jsou 3 možnosti. Pokud se žádná priorita nenastaví, jedná se o Normální. Dále je možno zvolit Vysokou a Nízkou. Po dokončení všech úprav lze zprávu odeslat kliknutím na tlačítko. Zpráva se odešle a zároveň se přesune do složky Odesláno. Zprávu lze také nechat rozpracovanou a uložit pro pozdější úpravu. Kliknutím na tlačítko se zpráva uloží a přesune do složky Koncepty.

11 9. Přizpůsobení pošty Změna nastavení motivu Pro změnu vzhledu prostředí je třeba kliknout na tlačítko Možnosti v pravé části záhlaví okna. V nabídce Vlastní nastavení pošty je nutné kliknout na možnost Výběr motivu. K dispozici je několik motivů. Po označením příslušného motivu je potřeba tuto volbu potvrdit kliknutím na tlačítko. Změna se provede až po kliknutí na tlačítko Uložit. Změna jazyka K dispozici je celá řada jazyků pro výběr komunikace. Volba se provádí zvolením možnosti Výběr jazyka v nabídce Vlastní nastavení pošty. Automatické třídění pošty do složek Pokud si uživatel přeje, aby se doručené zprávy automaticky rozdělovaly do zvolených složek, tuto volbu je možno nastavit zvolením možnosti Automaticky řadit y do složek z nabídky Vlastní nastavení pošty. Krok 1: Je nutné vybrat, podle kterého kritéria se budou zprávy třídit. K dispozici je možnost vytvoření filtru, který bude zprávy třídit podle: ových adres odesílatelů Jména odesílatele Předmětu zprávy Položky Komu nebo Kopie Krok 2: Zde si uživatel vybere, jaká akce se má provést se zprávou. Kliknutím na tlačítko Nový filtr se spustí průvodce, který uživatele provede vytvořením filtru podle přání uživatele.

12 Vytvořený filtr se musí potvrdit kliknutím na tlačítko Uložit. Změna automatického ukládání odeslané pošty Pokud si uživatel nepřeje, aby se odeslaná pošta automaticky ukládala do složky Odesláno, lze tuto možnost zrušit volbou Ukládat odeslané zprávy v nabídce Vlastní nastavení pošty. Zde lze rozhodnout mezi dvěma volbami. Po volbě nastavení je nutné potvrdit stiskem tlačítka Uložit. Automatický ový podpis Lze nastavit, aby všechny odchozí ové zprávy byly automaticky podepsány dle přání uživatele. Nastavení lze provést v nabídce Vlastní nastavení pošty, zvolením Osobní ový podpis. Otevře se okno, kde lze nastavení provést. Po vytvoření automatického podpisu je opět nutné nabídku potvrdit kliknutím na tlačítko Uložit.

13 10. Kalendář Uživatelům Hotmail je k dispozici také kalendář, který vzhledově i funkčností vychází ze známé aplikace Microsoft Outlook. Pojmy: Mail přepnutí do Hotmailu Contacts Adresář Calendar Kalendář Today Dnes Sharing Sdílení Tasks Úkol Reminder Připomínkovač Notes Poznámky Subject Předmět Location Místo Start/End Začátek/Konec Category Typ Show Time As Ukázat čas jako Private - Soukromé Části oken, které jsou opatřeny tímto symbolem sbalit. lze rozevřít, či pomocí kliknutí na tento symbol Rozbalením příslušného okna se zobrazí nastavení a možnosti pro práci s danou nabídkou. Například pro Připomínkovač: Sbalené okno:, rozevřené okno: Vytvoření plánované činnosti Je třeba kliknout na v levé části hlavního okna pošty. V levém horním rohu je nutno kliknout na tlačítko New, nebo na rolovací šipku u položky New a zvolit možnost Appointment. nebo Zde se vyplní prázdná políčka podle přání uživatele. Subject Předmět činnosti Location Místo činnosti Start Datum a čas začátku End Datum a čas konce Notes Poznámky Category Typ schůzky Show Time As Označit čas jako Private Soukromé (pokud se toto tlačítko zaškrtne, nebude událost zobrazena ostatním uživatelům, se kterými je prostor sdílen Reminder Připomínka (je možno

14 nastavit v jakém čase se odešle připomínka naplánované akce)

15 Po vyplnění je nutné zapsaný úkol potvrdit kliknutím na tlačítko Uložit. Událost se okamžitě objeví v kalendáři. Poslat žádost o schůzku Jestliže chce uživatel zorganizovat schůzku se svými přáteli a známými, je k dispozici zaslání připomínky. Provádí se stejně jako samotné plánování činnosti. Je třeba nastavit předmět, místo a čas setkání. Dále je nutné zvolit, komu se má žádost o schůzku poslat. Provádí se kliknutím na záložku třeba zvolit nabídku Meeting request. a v levé části v rolovací nabídce New je Do políčka Attendees: je třeba napsat ové adresy, na které se má oznámení zaslat. Je možné i využít adres z adresáře uživatele. Toto se provede kliknutím na tlačítko a poté vyklikáním požadovaných adres. Po vyplnění všech požadovaných hodnot se kliknutím na tlačítko provede odeslání zadané akce vybraným uživatelům. Vytvoření úkolu Provede se kliknutím přes nabídku možnosti Task, poté rolovací tlačítko New a zvolením Je možné nastavit: Předmět zprávy Začátek úkolu Termín splnění Stav úkolu Poznámky k úkolu Kategorii Opět lze naplánovat připomínku. Po vyplnění všech údajů je nutné potvrdit volbou Save Vytvoření poznámky Po kliknutí na záložku v levé části hlavního okna pošty je třeba dále kliknout na rolovací nabídku tlačítka New a zvolit možnost Note.

16 Zde je možno nastavit Předmět, Kategorii a samotnou poznámku. Po zadání těchto údajů je třeba toto okno uzavřít stiskem tlačítka pro uložení poznámky.

1. Obsah 2. Úvod Zdarma poštovní klient od společnosti Microsoft přímo v PC

1. Obsah 2. Úvod Zdarma poštovní klient od společnosti Microsoft přímo v PC 1. Obsah 1. Obsah... 1 2. Úvod... 1 3. Instalace... 2 4. Vytvoření účtu... 5 5. Pošta... 7 6. Kontakty... 11 7. Informační kanály... 11 8. Nastavení zobrazení... 12 2. Úvod Zdarma poštovní klient od společnosti

Více

1. Obsah. 2. Úvod. 1. Obsah... 1. 2. Úvod... 1. 3. Přihlášení... 2. 4. Přizpůsobení prostoru... 3. 5. Sdílení fotografií... 5. 6. Moduly...

1. Obsah. 2. Úvod. 1. Obsah... 1. 2. Úvod... 1. 3. Přihlášení... 2. 4. Přizpůsobení prostoru... 3. 5. Sdílení fotografií... 5. 6. Moduly... 1. Obsah 1. Obsah... 1 2. Úvod... 1 3. Přihlášení... 2 4. Přizpůsobení prostoru... 3 5. Sdílení fotografií... 5 6. Moduly... 11 7. Popis některých modulů... 12 8. Rozložení modulů... 14 2. Úvod Vlastní

Více

1 Příručka používání Google Apps

1 Příručka používání Google Apps 1 Příručka používání Google Apps Tento manuál vznikl pro účel seznámení se základní funkčností balíku Google Apps a má za úkol Vás seznámit s principy používání jednotlivých služeb (Gmail, Kalendáře, Disk).

Více

Návod na používání webmailu

Návod na používání webmailu Návod na používání webmailu Každý student a zaměstnanec UTB má svoji vlastní školní e-mailovou schránku. K té se lze připojit buď pomocí webového klienta http://webmail.utb.cz, nebo libovolného e-mailového

Více

Freemail Prahy 10. Do svého e-mailu se můžete přihlásit odkudkoliv na webové adrese

Freemail Prahy 10. Do svého e-mailu se můžete přihlásit odkudkoliv na webové adrese Freemail Prahy 10 Co umožňuje Freemail Freemail funguje na podobném principu jako běžné e-maily (seznam.cz, centrum.cz apod.). Abyste se lépe ve svém e-mailu orientovali, připravili jsme pro vás jednoduchý

Více

Používání u a Internetu

Používání  u a Internetu Používání e-mailu a Internetu Je pro vás systém Windows 7 nový? I když má tento systém mnoho společného s verzí systému Windows, kterou jste používali dříve, můžete potřebovat pomoc, než se v něm zorientujete.

Více

Úvod do email systému

Úvod do email systému Úvod do email systému Základní informace Toto emailové prostředí je rozloženo do tří hlavních částí - rámců. Levý rámec zobrazuje aktuálně přihlášené složky. V pravé části strany se realizuje veškerá činnost

Více

Základní uživatelský manuál služby WMS Drive

Základní uživatelský manuál služby WMS Drive Základní uživatelský manuál služby WMS Drive Uživatelský manuál Obsah Uživatelský manuál Obsah 2 Webový klient Základní prostředí 3 Webový klient Oblíbené položky 4 Webový klient Upload souborů 5 Webový

Více

1. Obsah. 2. Úvod. 1. Obsah... 1. 2. Úvod... 1. 3. Změna hesla... 2. 4. Úprava registrovaných informací... 3. 5. Sdílené informace...

1. Obsah. 2. Úvod. 1. Obsah... 1. 2. Úvod... 1. 3. Změna hesla... 2. 4. Úprava registrovaných informací... 3. 5. Sdílené informace... 1. Obsah 2. Úvod 1. Obsah... 1 2. Úvod... 1 3. Změna hesla... 2 4. Úprava registrovaných informací... 3 5. Sdílené informace... 4 6. Domovská stránka služeb... 5 Windows Live Ve službách Windows Live.

Více

Migrace na aplikaci Outlook 2010

Migrace na aplikaci Outlook 2010 V tomto průvodci Microsoft Aplikace Microsoft Outlook 2010 vypadá velmi odlišně od aplikace Outlook 2003, a proto jsme vytvořili tohoto průvodce, který vám pomůže se s ní rychle seznámit. Dozvíte se o

Více

y v TimeMakeru

y v TimeMakeru E-Maily v TimeMakeru Jakákoliv komunikace od externího uživatele (uživatele, který nemá TimeMaker) anebo pro něj. Po doručení se objeví ve Vašem Souhrnném Inboxu. Vždy se pozná podle znaku @ v adrese,

Více

Návod pro práci s aplikací

Návod pro práci s aplikací Návod pro práci s aplikací NASTAVENÍ FAKTURACÍ...1 NASTAVENÍ FAKTURAČNÍCH ÚDA JŮ...1 Texty - doklady...1 Fakturační řady Ostatní volby...1 Logo Razítko dokladu...2 NASTAVENÍ DALŠÍCH ÚDA JŮ (SEZNAMŮ HODNOT)...2

Více

E-mail Outlook Express

E-mail Outlook Express E-mail Outlook Express název anotace očekávaný výstup druh učebního materiálu druh interaktivity Elektronická pošta Prezentace je zaměřena na seznámení žáků s elektronickou komunikací. Žáci se seznámí

Více

1. Přihlášení Ke spuštění Webové aplikace potřebuje rodič a žák či učitel pouze internetový prohlížeč, do kterého zadá adresu Vašeho webového

1. Přihlášení Ke spuštění Webové aplikace potřebuje rodič a žák či učitel pouze internetový prohlížeč, do kterého zadá adresu Vašeho webového 1. Přihlášení Ke spuštění Webové aplikace potřebuje rodič a žák či učitel pouze internetový prohlížeč, do kterého zadá adresu Vašeho webového serveru, na kterém Webová aplikace běží. Odkaz na elektronickou

Více

Přepínání zobrazení Použijte zobrazení kalendáře, které nejlépe vyhovuje vašemu pracovnímu postupu. Přepínejte tak často, jak chcete.

Přepínání zobrazení Použijte zobrazení kalendáře, které nejlépe vyhovuje vašemu pracovnímu postupu. Přepínejte tak často, jak chcete. Kalendář Úvodní příručka Naplánování schůzky v Lyncu Setkejte se tváří v tvář a ušetřete si cestu díky online schůzce v Lyncu 2013. Přepínání zobrazení Použijte zobrazení kalendáře, které nejlépe vyhovuje

Více

NOVÁ ZÁLOŽKA DOKUMENTY... 2 DATOVÁ SCHRÁNKA - INFORMACE O ADRESÁTECH... 8 SUBJEKTY - OBECNÝ ZMOCNĚNEC... 9

NOVÁ ZÁLOŽKA DOKUMENTY... 2 DATOVÁ SCHRÁNKA - INFORMACE O ADRESÁTECH... 8 SUBJEKTY - OBECNÝ ZMOCNĚNEC... 9 NOVINKY VERZE 13.6.0 ze dne 9. 5. 2018 Vážení uživatelé, v uplynulém týdnu jsme pro vás v systému Insolvenční správce připravili několik novinek. Tou nejzásadnější z nich je, že došlo ke kompletnímu přepracování

Více

Úvod...1 Instalace...1 Popis funkcí...2 Hlavní obrazovka...2 Menu...3 Práce s aplikací - příklad...5

Úvod...1 Instalace...1 Popis funkcí...2 Hlavní obrazovka...2 Menu...3 Práce s aplikací - příklad...5 Rejstřík Úvod...1 Instalace...1 Popis funkcí...2 Hlavní obrazovka...2 Menu...3 Práce s aplikací - příklad...5 Úvod Správcovská aplikace slouží k vytvoření vstupního a zašifrovaného souboru pro odečtovou

Více

Microsoft. Word. Hromadná korespondence. Mgr. Jan Veverka Střední odborná škola sociální Evangelická akademie

Microsoft. Word. Hromadná korespondence. Mgr. Jan Veverka Střední odborná škola sociální Evangelická akademie Microsoft Word Hromadná korespondence Mgr. Jan Veverka Střední odborná škola sociální Evangelická akademie Hromadná korespondence Funkce hromadná korespondence umožňuje vytvoření malé databáze (tabulky)

Více

Archiv elektronických dokumentů Zela

Archiv elektronických dokumentů Zela Archiv elektronických dokumentů Zela Instalace po rozbalení servisního balíčku 38 se automaticky spustí instalační program, který nainstaluje potřebné moduly pro provoz archivu dokumentů. Tyto moduly je

Více

ipodatelna Uživatelská příručka

ipodatelna Uživatelská příručka Uživatelská příručka 1 Obsah Obsah 1 I Úvod 2 II Práce s aplikací 3 III Podání 4 1 Nové podání... 5 IV Informace o Uživateli 11 V Podatelna 13 1 Přijmout... a odmítnout podání 13 2 Seznam... došlých podání

Více

Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín. Novinky v elektronické žákovské knížce

Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín. Novinky v elektronické žákovské knížce Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Novinky v elektronické žákovské knížce Nová verze elektronické žákovské knížky Webová aplikace Bakaláři je v provozu na adrese https://jmenoskoly.bakalari.cz

Více

Přihlášení k webmailu a jeho nastavení

Přihlášení k webmailu a jeho nastavení Přihlášení k webmailu a jeho nastavení Obsah Kontakt technické podpory... 2 Přihlášení k webmailu... 2 Změna hesla... 2 Nastavení podpisu... 4 Nastavení automatické odpovědi... 7 Jak odesílat e-mailem

Více

Stručný manuál pro webový editor. Ukládáni základních informací, tvorba menu

Stručný manuál pro webový editor. Ukládáni základních informací, tvorba menu Stručný manuál pro webový editor Ukládáni základních informací, tvorba menu Po přihlášení ( zadejte zaslané přihlašovací jméno a heslo ) se Vám zobrazí stránka, kde jsou následující údaje: 1. blok, který

Více

Zprávy: Pošta. 1. Spuštění modulu Zprávy. 2. Popis prostředí a ovládacích prvků modulu Zprávy

Zprávy: Pošta. 1. Spuštění modulu Zprávy. 2. Popis prostředí a ovládacích prvků modulu Zprávy Zprávy: Pošta Modul slouží k přijímání a odesílání krátkých zpráv (max. 4000 znaků) prostřednictvím informačního systému VUT. Adresáty lze vybírat ze seznamu všech studentů a zaměstnanců VUT. Nápovědu

Více

II. Elektronická pošta

II. Elektronická pošta II. Chceme-li si přečíst poštu, klikneme v levém sloupci na nápis Doručená pošta. Máme před sebou seznam e-mailů seřazených podle data a času přijetí. Pokud máme zapnuto zobrazení náhledu, ve spodní nebo

Více

Informace o poštovním provozu na serveru mail.ktkadan.cz a stručný návod na použití OpenWebMailu

Informace o poštovním provozu na serveru mail.ktkadan.cz a stručný návod na použití OpenWebMailu Informace o poštovním provozu na serveru mail.ktkadan.cz a stručný návod na použití OpenWebMailu 1. Obecné informace Příchozí zprávy se ukládají do vaší schránky na serveru mail.ktkadan.cz. Tuto schránku

Více

Informační systém Národní soustavy kvalifikací (IS NSK) Návod na obsluhu interního webu - tvorba kvalifikačního a hodnoticího standardu

Informační systém Národní soustavy kvalifikací (IS NSK) Návod na obsluhu interního webu - tvorba kvalifikačního a hodnoticího standardu Informační systém Národní soustavy kvalifikací (IS NSK) Návod na obsluhu interního webu - tvorba kvalifikačního a hodnoticího standardu 28.5.2013 Obsah Interní web IS NSK tvorba standardu Obsah... 2 Návod

Více

Bakala ř i - manua l. Obsah

Bakala ř i - manua l. Obsah Bakala ř i - manua l Obsah 1 Úvod... 2 2 Osobní údaje... 3 3 Klasifikace... 3 3.1 Průběžná klasifikace... 3 3.2 Pololetní klasifikace... 4 3.3 Výchovná opatření... 4 3.4 Opravné zkoušky... 4 4 Kommens...

Více

GMAIL. Verze 1 18.8.2008 Gmail je online aplikace, která se neustále vyvíjí. V daném okamžiku proto používáte vždy tu nejaktuálnější verzi.

GMAIL. Verze 1 18.8.2008 Gmail je online aplikace, která se neustále vyvíjí. V daném okamžiku proto používáte vždy tu nejaktuálnější verzi. GMAIL VERZE NÁVODU A NÁSTOJI Verze 1 18.8.2008 Gmail je online aplikace, která se neustále vyvíjí. V daném okamžiku proto používáte vždy tu nejaktuálnější verzi. VYUŽITÍ PRO e-mail s emailovou schránkou

Více

Popis ovládání. Po přihlášení do aplikace se objeví navigátor. Navigátor je stromově seřazen a slouží pro přístup ke všem oknům celé aplikace.

Popis ovládání. Po přihlášení do aplikace se objeví navigátor. Navigátor je stromově seřazen a slouží pro přístup ke všem oknům celé aplikace. Popis ovládání 1. Úvod Tento popis má za úkol seznámit uživatele se základními principy ovládání aplikace. Ovládání je možné pomocí myši, ale všechny činnosti jsou dosažitelné také pomocí klávesnice. 2.

Více

Ovládání Open Office.org Calc Ukládání dokumentu : Levým tlačítkem myši kliknete v menu na Soubor a pak na Uložit jako.

Ovládání Open Office.org Calc Ukládání dokumentu : Levým tlačítkem myši kliknete v menu na Soubor a pak na Uložit jako. Ukládání dokumentu : Levým tlačítkem myši kliknete v menu na Soubor a pak na Uložit jako. Otevře se tabulka, v které si najdete místo adresář, pomocí malé šedočerné šipky (jako na obrázku), do kterého

Více

Internet. dobrý sluha, zlý pán

Internet. dobrý sluha, zlý pán Internet dobrý sluha, zlý pán 13. Picasa Picasa je celosvětově nejrozšířenější galerií obrázků, kterou provozuje firma Google. Její použití je zdarma včetně využití poměrně velikého diskového prostoru

Více

..:: IKV.EVARIANTY.CZ ::.. ..:: Uživatelský manuál pro studenty ::..

..:: IKV.EVARIANTY.CZ ::.. ..:: Uživatelský manuál pro studenty ::.. ..:: IKV.EVARIANTY.CZ ::....:: Uživatelský manuál pro studenty ::.. 1 OBSAH OBSAH...2 1. Vstup na portál IKV...3 1.1 Registrace...4 1.2 Přihlášení...5 2. Po přihlášení...6 2.1 Hlavní menu...7 Hlavní menu

Více

Už ivatelska dokumentace

Už ivatelska dokumentace Už ivatelska dokumentace Aplikace Portál úspěšných projektů je určena k publikování informací o projektech realizovaných za přispění některého z Operačních programů v gesci Ministerstva vnitra České republiky.

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO SLUŽBU INTERNETBANKING PPF banky a.s.

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO SLUŽBU INTERNETBANKING PPF banky a.s. UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO SLUŽBU INTERNETBANKING PPF banky a.s. Část III: Komunikace s Bankou a nastavení a zasílání oznámení o vybraných Obsah: I. Úvod... 2 II. Komunikace s Bankou... 2 A. Přijaté zprávy

Více

Informační systém Národní soustavy kvalifikací (IS NSK) Návod na obsluhu interního webu Pracovní skupiny

Informační systém Národní soustavy kvalifikací (IS NSK) Návod na obsluhu interního webu Pracovní skupiny Informační systém Národní soustavy kvalifikací (IS NSK) Návod na obsluhu interního webu Pracovní skupiny 21.3.2013 Obsah Obsah... 2 Návod na obsluhu interního webu IS NSK... 3 Základní informace o IS NSK...

Více

ELEKTRONICKÉ PODÁNÍ OBČANA

ELEKTRONICKÉ PODÁNÍ OBČANA Strana č. 1 ELEKTRONICKÉ PODÁNÍ OBČANA NÁVOD NA VYPLŇOVÁNÍ A ODESLÁNÍ FORMULÁŘŮ IČ: 63078236, DIČ: CZ63078236, OR: MS v Praze, oddíl B, vložka 3044 Strana 1 / 13 Strana č. 2 1 Obsah 1 Obsah... 2 2 Úvod...

Více

Informační systém Národní soustavy kvalifikací (IS NSK) Návod na obsluhu interního webu

Informační systém Národní soustavy kvalifikací (IS NSK) Návod na obsluhu interního webu Informační systém Národní soustavy kvalifikací (IS NSK) Návod na obsluhu interního webu 21.1.2013 Obsah Návod na obsluhu interního webu IS NSK... 3 Základní informace o IS NSK... 3 Stránka pro přihlášení

Více

Administrace webu Postup při práci

Administrace webu Postup při práci Administrace webu Postup při práci Obsah Úvod... 2 Hlavní menu... 3 a. Newslettery... 3 b. Administrátoři... 3 c. Editor stránek... 4 d. Kategorie... 4 e. Novinky... 5 f. Produkty... 5 g. Odhlásit se...

Více

První kroky s Google Apps

První kroky s Google Apps První kroky s Google Apps Postupujte podle jednotlivých kroků popsaných v tomto dokumentu. Krok 1: Krok 2: Krok 3: Krok 4: Přihlášení Nastavení Gmail Nastavení Kalendáře Nastavení mobilního telefonu Podpora

Více

Tlačítka a další prvky vestavěných panelů nástrojů a nabídek (CommandBar) a jejich Control ID ve verzi Excel 2010

Tlačítka a další prvky vestavěných panelů nástrojů a nabídek (CommandBar) a jejich Control ID ve verzi Excel 2010 Tlačítka a další prvky vestavěných panelů nástrojů a nabídek (CommandBar) a jejich Control ID ve verzi Excel 2010 Pozn. Od verze Excelu 2007 jsou klasické panely nástrojů skryty. Jejich nástroje mohou

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Tel.: 558 646 913 Fax: 558 6626 500 Webové stránky města Kolín Uživatelská příručka Vypracovala Kateřina Klichová 28. 4. 2011 Obsah 1 Přílohy... 1 1.1 Vložení přílohy... 1 1.2 Smazání přílohy... 2 1.3

Více

Uživatelská příručka pro respondenty

Uživatelská příručka pro respondenty Uživatelská příručka pro respondenty Statistický informační systém Českého statistického úřadu Subsystém DANTE WEB Funkční blok Objednavatel: Český statistický úřad Na padesátém 81, 100 82 Praha 10 Dodavatel:

Více

45 Plánovací kalendář

45 Plánovací kalendář 45 Plánovací kalendář Modul Správa majetku slouží ke tvorbě obecných ročních plánů činností organizace. V rámci plánu je třeba definovat oblasti činností, tj. oblasti, ve kterých je možné plánovat. Každá

Více

Nejčastější kladené dotazy

Nejčastější kladené dotazy Nejčastější kladené dotazy Než začnete vyplňovat žádost prostřednictvím jednotného inteligentního formuláře, je vhodné si přečíst návod. Přesto se může stát, že v něm nenajdete všechno. V takovém případě

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Uživatelská příručka k registraci a zpracování elektronické žádosti o dotaci v prostředí aplikace Komunikace s občany (RAP) Obsah: 1. Úvod... 1 2. Než začnete vyplňovat elektronickou žádost o dotaci...

Více

Svolávací systém Uživatelský manuál

Svolávací systém Uživatelský manuál Uživatelský manuál TTC TELEKOMUNIKACE, s.r.o. Třebohostická 987/5 100 00 Praha 10 tel.: 234 052 111 fax.: 234 052 999 e-mail: ttc@ttc.cz http://www.ttc-telekomunikace.cz Datum vydání: 14. srpna 2013 Číslo

Více

Microsoft Office. Word hromadná korespondence

Microsoft Office. Word hromadná korespondence Microsoft Office Word hromadná korespondence Karel Dvořák 2011 Hromadná korespondence Hromadná korespondence je způsob, jak určitý jeden dokument propojit s tabulkou obsahující více záznamů. Tímto propojením

Více

NÁVOD K AKTIVACI A POUŽÍVÁNÍ E-MAILOVÉHO ÚČTU V DOMÉNĚ PACR.EU

NÁVOD K AKTIVACI A POUŽÍVÁNÍ E-MAILOVÉHO ÚČTU V DOMÉNĚ PACR.EU NÁVOD K AKTIVACI A POUŽÍVÁNÍ E-MAILOVÉHO ÚČTU V DOMÉNĚ PACR.EU PŘIHLÁŠENÍ K E-MAILOVÉMU ÚČTU Pro přihlášení k účtu je třeba do internetového vyhledávače napsat internetovou adresu http://hotmail.com. Po

Více

LMS Moodle příručka učitele

LMS Moodle příručka učitele LMS Moodle příručka učitele Stručná příručka pro orientaci v LMS Moodle Realizováno v rámci OP VK: rozvoj studijních programů, didaktických metod a inovování modelu řízení v oblasti kombinovaného studia,

Více

Úvodní příručka. Zobrazení nebo přepnutí mezi online účty Kliknutím na identifikátor účtu můžete změnit nastavení nebo přepnout účty.

Úvodní příručka. Zobrazení nebo přepnutí mezi online účty Kliknutím na identifikátor účtu můžete změnit nastavení nebo přepnout účty. Úvodní příručka Microsoft OneNote 2013 vypadá jinak než ve starších verzích, proto jsme vytvořili tuto příručku, která vám pomůže se s ním rychle seznámit. Přepnutí mezi ovládáním dotykem a myší Pokud

Více

1. Pro přihlášení k odběru novinek klikněte na tlačítko Registrace nového uživatele.

1. Pro přihlášení k odběru novinek klikněte na tlačítko Registrace nového uživatele. 1. Vstup do aplikace Na adrese: http://i.statnisprava.cz 2. První stránka aplikace 1. Pro přihlášení k odběru novinek klikněte na tlačítko Registrace nového uživatele. 2. Poté budete přesměrováni na stránku

Více

Vítejte v aplikaci Objednejse-online.

Vítejte v aplikaci Objednejse-online. Vítejte v aplikaci Objednejse-online. 1. První přihlášení do aplikace Objednejse-online 2. Můj účet 2.1 osobní údaje 2.2 Moje rezervace 2.2.1 Detail rezervace 2.2.2 Řazení rezervací 2.3 Moje stránka 3.

Více

Nastavení e-mailové schránky

Nastavení e-mailové schránky Windows Live Essentials lze zdarma nainstalovat na operační systémy Windows XP, Vista a samozřejmě i Windows 7. V OS Windows 7 nenajdete defaultní e-mailovou aplikaci. Kromě práce s elektronickou poštou

Více

24 Uživatelské výběry

24 Uživatelské výběry 24 Uživatelské výběry Uživatelský modul Uživatelské výběry slouží k vytváření, správě a následnému používání tématicky seskupených osob a organizací včetně jejich kontaktních údajů. Modul umožňuje hromadnou

Více

Příručka pro obsluhu aplikace Elektronický kurýr. Elektronický kurýr - 1 -

Příručka pro obsluhu aplikace Elektronický kurýr. Elektronický kurýr - 1 - - 1 - Obsah: 1. ÚVOD... - 3-2. POPIS ZÁKLADNÍCH PRINCIPŮ... - 3-3. UŽIVATELÉ ELEKTRONICKÉHO KURÝRA... - 3-4. PŘIHLÁŠENÍ DO SYSTÉMU ELEKTRONICKÝ KURÝR... - 3-5. NASTAVENÍ SCHRÁNKY UŽIVATELE... - 4-6. SPRÁVA

Více

Průvodce webovou aplikací NewtonOne

Průvodce webovou aplikací NewtonOne Průvodce webovou aplikací NewtonOne NEWTON Media, a. s. Na Pankráci 1683/127 140 00 Praha 4 T: +420 225 540 201 obchodni@newtonmedia.cz www.newtonmedia.cz NEWTON Media, a. s. Průvodce aplikací NewtonOne

Více

M E T O D I K A W I K I

M E T O D I K A W I K I M E T O D I K A W I K I STŘEDNÍ ŠKOLY INFORMATIKY A SPOJŮ, BRNO, ČICHNOVA 23 NÁPOVĚDA OBSAH Webové stránky Střední školy informatiky a spojů, Brno, Čichnova 23... 3 Moje stránka... 6 Přihlášení... 6 Po

Více

Průvodce aplikací FS Karta

Průvodce aplikací FS Karta Průvodce aplikací FS Karta Základní informace k Aplikaci Online aplikace FS Karta slouží k bezpečnému ukládání osobních údajů fyzických osob a k jejich zpracování. Osobní údaje jsou uloženy ve formě karty.

Více

www.dpd.cz/dobirky Uživatelský manuál

www.dpd.cz/dobirky Uživatelský manuál www.dpd.cz/dobirky Uživatelský manuál DPD CZ Obsah 1. Úvod... 3 2. Přihlášení... 3 Přihlášení... 3 Nový uživatel, zapomenuté heslo... 5 3. Nastavení... 6 Nastavení uživatele... 6 Nastavení bankovních účtů...

Více

Google Apps. kontakty. verze 2011

Google Apps. kontakty. verze 2011 Google Apps kontakty verze 0 Obsah Obsah... Úvod... Popis prostředí... Přidání kontaktu mezi Moje kontakty... Výběr ze skupiny Všechny kontakty... Ruční přidání kontaktu... Import kontaktů... Úprava kontaktu...

Více

Objednávkový portál DODÁVKY PROVOZNÍHO MATERIÁLU DO TISKÁREN.

Objednávkový portál DODÁVKY PROVOZNÍHO MATERIÁLU DO TISKÁREN. Objednávkový portál DODÁVKY PROVOZNÍHO MATERIÁLU DO TISKÁREN http://lcr.csystem.cz/ 1 1. Přihlášení do objednávkového portálu Po přihlášení se objeví úvodní stránka. Vpravo nahoře je uvedeno Jméno a příjmení

Více

Na vod k nastavenı e-mailu

Na vod k nastavenı e-mailu Na vod k nastavenı e-mailu 1. Návod k nastavení e-mailových schránek na serveru stribrny.net. Do e-mailových schránek lze přistupovat přes webové rozhraní Webmail nebo přes poštovního klienta. Návod popisuje

Více

HROMADNÝ E-MAIL ROZESÍLÁNÍ HROMADNÉHO E-MAILU Z PORTÁLU SLEZSKÉ UNIVERZITY. SLEZSKÁ UNIVERZITA V OPAVĚ, OBCHODNĚ PODNIKATELSKÁ FAKULTA V KARVINÉ

HROMADNÝ E-MAIL ROZESÍLÁNÍ HROMADNÉHO E-MAILU Z PORTÁLU SLEZSKÉ UNIVERZITY. SLEZSKÁ UNIVERZITA V OPAVĚ, OBCHODNĚ PODNIKATELSKÁ FAKULTA V KARVINÉ HROMADNÝ E-MAIL ROZESÍLÁNÍ HROMADNÉHO E-MAILU Z PORTÁLU SLEZSKÉ UNIVERZITY. SLEZSKÁ UNIVERZITA V OPAVĚ, OBCHODNĚ PODNIKATELSKÁ FAKULTA V KARVINÉ Publikováno:15.4.2011 10:46 Obsah OBSAH Obsah... 2 Úvod...

Více

Constructo. Uživatelská příručka

Constructo. Uživatelská příručka Constructo Uživatelská příručka Constructo 1 Úvod 3 Filosofie systému 4 Registrace do systému 5 Přihlášení do systému 8 Popis rozhraní 9 O projektech 10 Nastavení rolí v projektu 11 Moduly 13 Stavební

Více

Použití Office 365 na iphonu nebo ipadu

Použití Office 365 na iphonu nebo ipadu Použití Office 365 na iphonu nebo ipadu Úvodní příručka Kontrola e-mailů iphone nebo ipad si můžete nastavit tak, aby odesílal a přijímal poštu z vašeho účtu Office 365. Kontrola kalendáře z libovolného

Více

Athena Uživatelská dokumentace v

Athena Uživatelská dokumentace v Athena Uživatelská dokumentace v. 2.0.0 OBSAH Obsah... 2 Historie dokumentu... 3 Popis systému... 4 Založení uživatele... 5 Přihlášení uživatele... 7 První přihlášení... 8 Založení profilu zadavatele/dodavatele...

Více

Nejčastější kladené dotazy

Nejčastější kladené dotazy Nejčastější kladené dotazy Než začnete vyplňovat žádost o dotace prostřednictvím jednotného inteligentního formuláře, je vhodné si přečíst návod. Přesto se může stát, že v něm nenajdete všechno. V takovém

Více

Práce s programem MPVaK

Práce s programem MPVaK Práce s programem MPVaK Tato informace popisuje postup práce s programem "MPVaK Vybrané údaje z majetkové a Vybrané údaje z provozní evidence. Jsou v ní popsány nejdůležitější úlohy, které budete s programem

Více

Návod pro použití Plug-in SMS Operátor

Návod pro použití Plug-in SMS Operátor Verze: 1.06 Strana: 1 / 17 Návod pro použití Plug-in SMS Operátor 1. Co to je Plug-in modul SMS Operátor? Plug-in modul (zásuvkový modul) do aplikace MS Outlook slouží k rozšíření možností aplikace MS

Více

5 Evidence manželských smluv

5 Evidence manželských smluv 5 Evidence manželských smluv 5.1 Společné vyhledávání v evidencích Společné vyhledávání v evidencích slouží k vyhledání evidovaných závětí, listin i smluv a to pouze vyhledáním podle rodného čísla a data

Více

Návod k použití programu Business Plan

Návod k použití programu Business Plan Návod k použití programu Business Plan Osnova Po spuštění programu... 3 Otevření existujícího projektu... 4 Prostředí programu... 5 Váš obchodní plán... 6 Náhled a tisk... 6 Uložení... 6 Vážený uživateli,

Více

Word Lekce III. a IV.

Word Lekce III. a IV. Word 2007 Lekce III. a IV. Záložní kopie Povolení a nastavení automatického obnovení a automatického uložení může být žádoucí ve chvíli, kdy aplikace Word nahlásí neočekávanou chybu, kolizi aplikace a

Více

ČSOB Business Connector

ČSOB Business Connector ČSOB Business Connector Instalační příručka Člen skupiny KBC Obsah 1 Úvod... 3 2 Instalace aplikace ČSOB Business Connector... 3 3 Získání komunikačního certifikátu... 3 3.1 Vytvoření žádosti o certifikát

Více

Uživatelský manuál aplikace. Dental MAXweb

Uživatelský manuál aplikace. Dental MAXweb Uživatelský manuál aplikace Dental MAXweb Obsah Obsah... 2 1. Základní operace... 3 1.1. Přihlášení do aplikace... 3 1.2. Odhlášení z aplikace... 3 1.3. Náhled aplikace v jiné úrovni... 3 1.4. Změna barevné

Více

Úvod...1 Instalace...1 Popis funkcí...2 Hlavní obrazovka...2 Menu...3 Práce s aplikací - příklad...5

Úvod...1 Instalace...1 Popis funkcí...2 Hlavní obrazovka...2 Menu...3 Práce s aplikací - příklad...5 Rejstřík Úvod...1 Instalace...1 Popis funkcí...2 Hlavní obrazovka...2 Menu...3 Práce s aplikací - příklad...5 Úvod Správcovská aplikace slouží k vytvoření vstupního a zašifrovaného souboru pro odečtovou

Více

MOJESODEXO.CZ ZADÁVÁNÍ OBJEDNÁVEK PAPÍROVÝCH PRODUKTŮ. Uživatelský manuál

MOJESODEXO.CZ ZADÁVÁNÍ OBJEDNÁVEK PAPÍROVÝCH PRODUKTŮ. Uživatelský manuál MOJESODEXO.CZ ZADÁVÁNÍ OBJEDNÁVEK PAPÍROVÝCH PRODUKTŮ Uživatelský manuál 1. Objednávka Objednávku poukázek můžete standardně vytvořit prostřednictvím košíku vložení požadovaných produktů. 1.1 Objednávka

Více

E-BILLING UŽIVATELSKÝ MANUÁL. Platí od 08.2012. www.dhlfreight.cz 840 111 308

E-BILLING UŽIVATELSKÝ MANUÁL. Platí od 08.2012. www.dhlfreight.cz 840 111 308 E-BILLING UŽIVATELSKÝ MANUÁL Platí od 08.2012 www.dhlfreight.cz 840 111 308 Obsah 1. E-BILLING 1.1 Úvod... 3 2. Registrační proces 2.1 Registrace do DHL E-BILLING... 4 2.2 Postup registrace do DHL E-BILLING...

Více

Podrobný návod pro administraci zákaznických účtů na portálu Czechiatour.eu

Podrobný návod pro administraci zákaznických účtů na portálu Czechiatour.eu 2013 Podrobný návod pro administraci zákaznických účtů na portálu Czechiatour.eu Czechiatour.eu 1.2.2013 Vážení zákazníci portálu Czechiatour.eu. Abychom Vám co nejvíce usnadnili orientaci v administraci

Více

KOMFORTNÍ DATOVÉ SCHRÁNKY

KOMFORTNÍ DATOVÉ SCHRÁNKY KOMFORTNÍ DATOVÉ SCHRÁNKY Obsah Komfortní datové schránky 3 1 Záložka Schránky 3 1.1 Přidání nové datové schránky 3 1.2 Přidání nové složky pod evidencí datové schránky 6 1.3 Přidání dalšího uživatele

Více

Uživatelská příručka pro. elektronické podání žádosti o uznání porostů. přístup k výsledkům přehlídek uznávacího řízení

Uživatelská příručka pro. elektronické podání žádosti o uznání porostů. přístup k výsledkům přehlídek uznávacího řízení Uživatelská příručka pro elektronické podání žádosti o uznání porostů a přístup k výsledkům přehlídek uznávacího řízení prostřednictvím Portálu farmáře verze: 1.0 Strana 1 (celkem 14) Vytvořeno dne 3.1.2011

Více

Webové rozhraní informačního systému Bakaláři

Webové rozhraní informačního systému Bakaláři Název dokumentu: Zpracoval: Určené programy: Webové rozhraní informačního systému Bakaláři Mgr. Marek Internet Explorer 7.0 a vyšší, Google Chrome 20.0 a vyšší Datum poslední revize: 17. 10. 2013 Kontakt:

Více

Jak vytvořit sestavy na míru v registru zvířat (IZR)

Jak vytvořit sestavy na míru v registru zvířat (IZR) Jak vytvořit sestavy na míru v registru zvířat (IZR) Obsah Jak vytvořit sestavy na míru v registru zvířat (IZR)... 1 1. Úvod... 1 2. Sestavy v MS Excel... 2 2.1. Volba sloupců sestavy... 2 2.2. Volba řádků

Více

Uzávěrka časopisu PEXeso

Uzávěrka časopisu PEXeso Uzávěrka časopisu PEXeso Uživatelský manuál Verze 1.0.1. Vytvořeno: 20. 3. 2013 1 1. Úvod... 3 1.1. Technické požadavky... 3 2. Uzávěrka... 3 2.1. Kde provést uzávěrku časopisu?... 3 2.2. Postup tvorby

Více

Easycars Aplikace pro správu autobazaru

Easycars Aplikace pro správu autobazaru Easycars Aplikace pro správu autobazaru Obsah 1 Úvod... 2 1.1 Požadavky... 2 2 Přihlášení do systému... 3 2.1 Úvodní stránka... 4 3 Správa nabídek vozů a klienů... 5 3.1 Výpis vozidel... 5 3.1.1 Export

Více

OUTLOOK ADDIN PRO SYNCHRONIZACI S AKTIVITAMI RAYNET CRM - POUŽITÍ

OUTLOOK ADDIN PRO SYNCHRONIZACI S AKTIVITAMI RAYNET CRM - POUŽITÍ OUTLOOK ADDIN PRO SYNCHRONIZACI S AKTIVITAMI RAYNET CRM - POUŽITÍ Popis použití VÍTKOVICE IT SOLUTIONS, A.S. Verze Datum Autor Popis 1 5.4.2018 Karkoš Jaroslav Vytvoření dokumentu OBSAH OBSAH... 1 1 Popis...

Více

Použití Office 365 na telefonu s Androidem

Použití Office 365 na telefonu s Androidem Použití Office 365 na telefonu s Androidem Úvodní příručka Kontrola e-mailů Telefon s Androidem si můžete nastavit tak, aby odesílal a přijímal poštu z vašeho účtu Office 365. Kontrola kalendáře z libovolného

Více

Manuál pro žadatele OBSAH

Manuál pro žadatele OBSAH Manuál pro žadatele OBSAH 1. Úvod... 2 2. Registrace žadatele do systému... 3 3. Přihlášení... 5 4. Změna hesla... 6 5. Obnova zapomenutého hesla... 7 6. Vyplňování formuláře žádosti o dotaci... 8 6.1.

Více

Kontakty (Lidé) OKNO KONTAKTY (LIDÉ) Seznam kontaktů najdeme v sekci Lidé nalevo ve spodní části Outlooku mezi nabídkami Pošta, Kalendář a Úkoly.

Kontakty (Lidé) OKNO KONTAKTY (LIDÉ) Seznam kontaktů najdeme v sekci Lidé nalevo ve spodní části Outlooku mezi nabídkami Pošta, Kalendář a Úkoly. KAPITOLA 4 Kontakty (Lidé) OKNO KONTAKTY (LIDÉ) VYTVOŘENÍ NOVÉHO KONTAKTU ÚPRAVA KONTAKTU VYMAZÁNÍ KONTAKTU SKUPINA KONTAKTŮ ÚPRAVA SKUPINY KONTAKTŮ VYMAZÁNÍ SKUPINY KONTAKTŮ VYHLEDÁNÍ KONTAKTU TISK KONTAKTŮ

Více

Uživatelská příručka pro respondenty

Uživatelská příručka pro respondenty Uživatelská příručka pro respondenty Statistický informační systém Českého statistického úřadu Subsystém DANTE WEB Funkční blok Objednavatel: Český statistický úřad Na padesátém 81, 100 82 Praha 10 Dodavatel:

Více

Formulář NÚV v programu PPP4

Formulář NÚV v programu PPP4 Formulář NÚV v programu PPP4 Verze programu: 4.2.1.0 Datum: 16. 5. 2017 1. Nastavení programu PPP4 V programu je nutné nastavit: 1. cestu k programu Form Filler 602 (tento program musí mít každý uživatel

Více

Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz

Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz U k á z k a k n i h y z i n t e r n e t o v é h o k n i h k u p e c t v í w w w. k o s m a s. c z, U I D : K O S 1 8 1 5 4 6 U k á z k a k n i h

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Uživatelská příručka fakultního informačního systému NETFEI, určeného pro evidenci odborných praxí studentů FEI VŠB - TU Ostrava pro roli Garant OBSAH Obecné informace... 2 Firmy... 3 Témata praxí... 4

Více

Připojení ke vzdálené aplikaci Target 2100

Připojení ke vzdálené aplikaci Target 2100 Připojení ke vzdálené aplikaci Target 2100 Pro úspěšné připojení ke vzdálené aplikaci Target 2100 je nutné připojovat se ze stanice s Windows XP SP3, Windows Vista SP1 nebo Windows 7. Žádná VPN není potřeba,

Více

Nastavení ového klienta MS Outlook Express. IMAP první spuštění

Nastavení  ového klienta MS Outlook Express. IMAP první spuštění Nastavení e-mailového klienta MS Outlook Express IMAP první spuštění Protokol IMAP je převážně pro uživatele, kteří pro svou práci využívají více počítačů a chtějí mít kontrolu nad svou poštou. Protokol

Více