Šelma z moře: Římsko katolická církev v proroctví

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Šelma z moře: Římsko katolická církev v proroctví"

Transkript

1 Šelma z moře: Římsko katolická církev v proroctví Kniha Zjevení poskytuje informaci o nadcházejících událostech, které zasáhnou každého člověka na zemi. Tato informace je prezentovaná ve formě prorockých symbolů. Použitím těchto symbolů Nebe varuje, že jedna z nejvíce utlačujících mocí známých v dějinách opět povstane k moci a zaujme aktivní roli v útlaku Yahových vyvolených. Více než 1000 let byla Římsko katolická církev hlavním nástrojem pronásledování namířeného proti věrným, těm, kdo chtěli uctívat Yaha podle svého svědomí. Zjevení 13 obsahuje proroctví pokrývající časové údobí historie, stejně jako skýtá pohled do budoucnosti, kdy se tako kdysi velká moc bude opět snažit pošlapat práva Yahuwahova lidu: I stál jsem na písku mořském. I viděl jsem šelmu vystupující z moře, kteráž měla sedm hlav a deset rohů. A na rozích jejích deset korun, a na hlavách jejích jméno rouhání. Byla pak šelma ta, kterouž jsem viděl, podobná pardovi, a nohy její jako medvědí, a ústa její jako ústa lvová. I dal jí drak sílu svou, a trůn svůj, a moc velikou. A viděl jsem, ano jedna z hlav jejích jako zbitá byla až na smrt, ale rána její smrtelná uzdravena jest. Tedy divivši se všecka země, šla za tou šelmou. A klaněli se drakovi, kterýž dal moc šelmě; a klaněli se šelmě, řkouce: Kdo jest podobný té šelmě? Kdo bude moci bojovati s ní? I dána jsou jí ústa mluvící veliké věci a rouhání, a dána jí moc vládnouti za čtyřidceti a dva měsíce. Protož otevřela ústa svá k rouhání se [Elohimovi], aby se rouhala jménu jeho, i stánku jeho, i těm, kteříž přebývají na nebi. Dáno jí i bojovati s svatými a přemáhati je; a dána jí moc nad všelikým pokolením, nad rozličným jazykem, i nad národem. Protož klaněti se jí budou všickni, kteříž přebývají na zemi, jichžto jména nejsou napsaná v knihách života Beránka, toho zabitého od počátku světa. (Zjevení 13,1-8) V proroctví jsou šelmy symboly pro světové mocnosti, které pronásledují Yahuwahův lid. Jan vidí tuto šelmu povstávat z moře. V Bibli je moře symbolem pro velmi obydlenou oblast: Vody... jsou národy, davy, rasy a jazyky. (Zjevení 17,15) Toto je první identifikační znak, který spojuje šelmu ze Zjevení 13 s Římsko katolickou církví: ta povstala ve Starém Světě v zalidněné oblasti a kde prosazovala svou moc. Šelma z moře, kterou viděl Jan, měla tělo levharta, nohy jako tlapy medvěda a tlamu jako lev. To je velmi významné, protože právě tyto šelmy byly použity v Danieli, aby reprezentovaly tři světové velmoci, které pronásledovaly Yahův lid před vznikem Říma. Janova šelma je sloučeninou znaků tří předchozích velmocí.

2 Římsko katolická církev, která převzala po pohanském Římu pronásledující moc, obsahuje humanismus Řecka (levhart), vyvýšení neděle od Mědo-Persie (medvěd) a bohoslužbu počítanou podle nekončících týdenních cyklů z Babylona (lev). Bible uvádí, že šelma z moře přijímá svou moc od draka, který symbolizuje pohanství a samotného Satana: A veliký drak, ten dávný had, zvaný ďábel a satan, který sváděl celý svět... (Zjevení 12,9) Římský katolicismus přijal z velké míry svou moc z pohanství. Přijetím pohanských praktik do církve získal katolicismus moc a popularitu a rozmach po celém světě.

3 V žádné jiné oblasti to není více zřejmé než v dnešním kalendáři, který byl zaveden a pojmenován podle papeže Řehoře XIII. Celý svět je sjednocen v užívání tohoto padělku pravého kalendáře, se svými padělanými dny bohoslužeb. Katolíci se dokonce vychloubají tím, že znamením jejich autority je skutečnost, že změnili Sabat na neděli. Papež Řehoř XIII, nejvíce známý pro zavedení a pojmenování Gregoriánského kalendáře, který zůstává mezinárodně uznávaným občanským kalendářem až dodnes. pp ) Koho ctíme a komu vzdáváme hold zachováváním svaté neděle? Podle tohoto můžeme chápat, jak velká je autorita církve, když nám vykládá a vysvětluje Boží přikázání - autorita, která je uznávána univerzální praxí celého křesťanského světa, dokonce i těch sekt, které prohlašují, že berou svatá Písma jako jejich jediné pravidlo víry, protože nezachovávají jako den odpočinutí sedmý den týdne požadovaný Biblí, ale první den. A ten, jak víme, se má zachovávat svatým jen podle tradice a učení Katolické církve. (Henry Gibson, Catechism Made Easy, #2, 9th edition, vol. 1, Na Nicejském koncilu byl opuštěn Biblický kalendář a přijat pohanský Juliánský kalendář pro ustanovení časů bohoslužeb. Tato skutečnost je symbolizovaná sloučenou šelmou, která má sedm hlav a na nich deset rohů. Církev Říma zavrhla dávný luni-solární kalendář ve prospěch pohanského planetárního týdne o sedmi dnech se svým ustavičným týdenním cyklem. "Aby získal Řím pohany pro formální křesťanství, učinil za použití své obvyklé politiky opatření, kterými sloučil křesťanské a pohanské svátky, a skrze komplikovanou, avšak obratnou úpravu kalendáře, nebylo složitou věcí dovést pohanství a křesťanství - nyní ponořené v modlářství... k tomu, aby si potřásli rukou." (Alexander Hislop, The Two Babylons, p. 105.) Toto sloučení křesťanství s pohanstvím je dále

4 identifikováno ve Zjevení 17,5 jako: TAJEMSTVÍ, BABYLON VELIKÝ, MATKA PROSTITUTEK A OHAVNOSTÍ ZEMĚ. V Bibli je žena použita jako symbol církve. Prostitutka proto představuje zkaženou církev. Římsko katolická církev je matka, protože všechna ostatní náboženství, nejen křesťanské denominace, počítají své dny bohoslužeb podle kalendáře stvořeného Katolickou církví. Neděle je Katolická instituce a tvrzení, že je třeba zachovávat neděli, je možné bránit jen podle Katolických principů Od počátku až do konce Bible neexistuje jediný text, který by podporoval přesun týdenní veřejné bohoslužby z posledního dne týdne na den první. (Catholic Press, Sydney, Australia, August, 1900.) Ale šelma, kterou Jan vidí, obdržela smrtelnou ránu. To se stalo v roce 1798, kdy byla Katolické církvi rychlým sledem událostí odebrána dominantní moc. V únoru 1798 byla moc, před kterou se třásli králové, pokořena a zadupána, když francouzský generál Louis-Alexandre Berthier, hugenot, zajal papeže Pia VI na příkaz Napoleona Bonaparte. O dva měsíce později, 3. dubna, zavedla francouzská vláda povinné používání svého vlastního kalendáře, který se skládal z 10-denních týdnů. Tato přeměna kalendáře zničila papežský den bohoslužby. Odstraněním neděle z týdne zasáhla přímo papežské tvrzení své autority: změnu bohoslužby z Biblického Sabatu na neděli. Toto byla ta smrtelná rána, kterou papežství obdrželo. Načasování této série událostí se odehrálo přesně podle proroctví, které uvádí, že jí byla dána moc vládnouti po čtyřidceti a dva měsíce. V prorockém čase jeden den znamená jeden rok a každý měsíc má 30 dní ve většině případů. Den za rok dávám tobě. (Ezechiel 4,6) Tento biblický princip se aplikuje do všech prorockých časových period uvnitř proroctví o 2300 letech, nejdelšího časového proroctví v Bibli. Naplnění tohoto časového proroctví v roce 1844 označuje počátek doby konce. Princip jeden den rovná se jeden rok nemůže být aplikován na časová proroctví, která se naplní v době konce. Čas doby konce je příliš krátký na to, aby mohl být aplikován tento princip. Toto období začalo v roce 538 n.l., když generál Belasarius, zastupující byzantského císaře Justiniána, osvobodil Řím od moci ariánských Ostrogotů po obležení, které trvalo jeden rok a devět dnů. I když nebyla ihned zlomena moc Ostrogotů nad severní Itálií, přijetí Belasaria papežem Silveriem a následné osvobození Říma od Ostrogotů, připravilo cestu pro Římsko katolickou církev, aby vnucovala svou pohanskou nauku o Svaté trojici nauku, kterou křesťanští Ostrogoti důrazně odmítali.

5 Tato despotická železná vláda trvala 1260 let, během kterých byly umučeny milióny pravých křesťanů pro svou víru. Ta skončila v pravý okamžik, v roce 1798, se zajetím papeže a odstraněním neděle, znamením papežské moci, co by svatého dne. Toto vidění však zde nekončí. Yahuwah zjevuje, že tatáž pronásledující moc získá opět moc nad celou zemí. Jan uvádí: Ale rána její smrtelná uzdravena jest. Tedy divivši se všecka země, šla za tou šelmou. (Zjevení 13,3) Toto se stalo, když celý svět začal regulovat své pracovní a svaté dny podle výtvoru Římsko katolické církve. Od doby 2. světové války se celý svět sjednotil v užívání kalendáře papeže Řehoře XIII. Římsko katolická církev byla ve velké míře mimo světové události od doby, kdy obdržela smrtelnou ránu, ale jisté slovo proroctví varuje: Dáno jí i bojovati s svatými a přemáhati je; a dána jí moc nad všelikým pokolením, nad rozličným jazykem, i nad národem. Protož klaněti se jí budou všickni, kteříž přebývají na zemi, jichžto jména nejsou napsaná v knihách života Beránka, toho zabitého od počátku světa. (Zjevení 13,7.8)

6 Články o YAHOVĚ kalendáři: klikni zde. teprve přijde! Videa o YAHOVĚ kalendáři: klikni zde. Všichni, kdo se snaží uctívat Stvořitele navrácením se k bohoslužbě v sedmý den Sabat podle dávného Biblického kalendáře, přivodí na sebe hněv draka a šelmy. Ale Yahovo oko spočívá nad Jeho lidem a Jeho uši připraveny na jejich volání. Text končí zaslíbením pro věrné: Jestliže kdo do vězení povede, do vězení půjde; zabije-li kdo mečem, musí mečem zabit býti. Zdeť jest trpělivost a víra svatých. (Zjevení 13,10) Všechny mocnosti, které pronásledují spravedlivé, budou nakonec stát před boží spravedlností. Zde je trpělivost a víra svatých, zaslíbení, které je uschopňuje stát pevně tváří v tvář nejstrašnějšímu pronásledování které Nevzrušuj se kvůli zlovolníkům, nezáviď těm, kdo jednají podle. Uvadají rychle jako tráva, jak zelené býlí zvadnou. Neboť svévolníkům budou přeraženy paže, kdežto spravedlivé Yahuwah vždy podepírá. Yahuwah jim pomáhá a vyváznout jim dává, dá jim z moci svévolníků vyváznout a zachrání je, protože se k němu utíkají. (viz Žalm 37)

Šelma ze země: Spojené Státy v proroctví

Šelma ze země: Spojené Státy v proroctví Šelma ze země: Spojené Státy v proroctví Kniha Zjevení je božský dar. Yahuwah v ní poskytl důležitou informaci pro Jeho lid, aby věděli, co nastane v budoucích dnech. Použitím symbolů Nebe odhalilo hlavní

Více

Vzkříšení: Velikonoce? nebo Prvotiny?

Vzkříšení: Velikonoce? nebo Prvotiny? Vzkříšení: Velikonoce? nebo Prvotiny? Velikonoční neděle je pro mnoho lidí vrcholem náboženského roku. Mnoho velmi oblíbených tradic je spojeno s tímto svátkem. Velikonoční neděle je jedním ze základů

Více

Znamení Šelmy: Co to je! Jak se mu vyhnout!

Znamení Šelmy: Co to je! Jak se mu vyhnout! Znamení Šelmy: Co to je! Jak se mu vyhnout! Yahuwahovo velké srdce lásky touží po Svých pozemských dětech. Ve Své nekonečné moudrosti a předzvědění poskytnul skrze užití symbolů zajímavé náhledy do blízké

Více

666: Číslo Šelmy. Prezident USA Wo o dro w Wilso n

666: Číslo Šelmy. Prezident USA Wo o dro w Wilso n 666: Číslo Šelmy Tak dlouho, jak existují tajné spolky, existují i tajné kódy. Ať už se jedná o tajná znamení rukou, slova se skrytými významy nebo numerologii, záměrem je předat informace k několika málo

Více

Křesťanství v raně středověké Evropě

Křesťanství v raně středověké Evropě Křesťanství v raně středověké Evropě Křesťanství Nejrozšířenější světové monoteistické náboženství Navazuje na judaismus Učení odvozuje od Ježíše Nazaretského kolem roku 30 n.l. veřejně působil jako kazatel

Více

Případ Desatera přikázání

Případ Desatera přikázání Představ si svět bez zákona Existovala by spravedlnost? Co kdyby nebylo žádného trestu za přestoupení zákona? Byl by jsi v klidu? Byl by jsi šťastný nebo šťastná v takovém světě?... šťastný je ten, kdo

Více

Babylon padl: Vyjděte z něj Můj lide!

Babylon padl: Vyjděte z něj Můj lide! Babylon padl: Vyjděte z něj Můj lide! Svět je u konce! Čas už brzy nebude. Vyvrcholení všech věků je těsně před námi. V této hodině extrémního nebezpečí není Nebe potichu. Yahuwah nezanechal Své děti,

Více

Prorok pro Ostatky. Mary Baker Eddy Zakladatelka Christian Scientists. Joseph Smith Zakladatel Mormonů

Prorok pro Ostatky. Mary Baker Eddy Zakladatelka Christian Scientists. Joseph Smith Zakladatel Mormonů Prorok pro Ostatky Ellen G. Whiteová je všeobecně považována za exkluzivní vlastnictví církve Adventistů sedmého dne. To, co znamená Joseph Smith pro Mormony, nebo čím je Mary Baker Eddy pro Christian

Více

Varování! Poselství Pro Dobu Konce

Varování! Poselství Pro Dobu Konce Varování! Poselství Pro Dobu Konce Komunikace je vždy životně důležitá, když je nějaké království ve válce. Je nesmírně nutné udržet komunikaci s vlastními vojáky v tajnosti. Stejně tak je důležitá schopnost

Více

DAR PROROCTVÍ A CÍRKEV OSTATKŮ

DAR PROROCTVÍ A CÍRKEV OSTATKŮ Týden od 18. ledna do 24. ledna 2009 DAR PROROCTVÍ A CÍRKEV OSTATKŮ Biblické texty na tento týden: Zj 12; 14,1 12 Základní verš Drak v hněvu vůči té ženě rozpoutal válku proti ostatnímu jejímu potomstvu,

Více

Druhý příchod Ježíše Krista - Seminář Stáže 2005

Druhý příchod Ježíše Krista - Seminář Stáže 2005 Druhý příchod Ježíše Krista - Seminář Stáže 2005 Charles Cooper BIBLICKÉ ZÁKLADY KE STUDIU POSLEDNÍCH ČASŮ I. TATO PROROCKÁ STUDIE ODPOVÍ NA 4 ZÁKLADNÍ OTÁZKY : Proč je Kristův pro křesťany tak důležitý?

Více

Na obranu Lunárního Sabatu: 2. část

Na obranu Lunárního Sabatu: 2. část Na obranu Lunárního Sabatu: 2. část Pravda si neprotiřečí. Když je vše okolo zmatek a chaos, pravda jediná je nezranitelná. V zarážející vřavě mnoha protichůdných názorů se objevila různá tvrzení proti

Více

Počátky křesťanství, Betlém

Počátky křesťanství, Betlém Název školy Gymnázium, Šternberk, Horní nám. 5 Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0218 Šablona III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Označení materiálu VY_32_INOVACE_Kot19 Vypracoval(a),

Více

Na obranu Lunárního Sabatu: 1. část

Na obranu Lunárního Sabatu: 1. část Na obranu Lunárního Sabatu: 1. část A lidé se klaněli draku, který dal té šelmě moc; klaněli se i šelmě... Budou se jí klanět všichni obyvatelé země, každý, jehož jméno není od stvoření světa zapsáno v

Více

I. STRUKTURA 7.KAPITOLY

I. STRUKTURA 7.KAPITOLY V zajetí tradice 08 ÚVOD: Prorok Daniel měl v roce 550/549 vidění, které odhaluje důležité aspekty duchovního sporu mezi dobrem a zlem a zasazuje jej do mezinárodního dění. Ukazuje, že Bůh je Pánem dějin.

Více

Yahova Láska k homosexuálům

Yahova Láska k homosexuálům Yahova Láska k homosexuálům Nejkrásnější slova, která kdy dolehla k lidskému sluchu, jsou slova Yahushui vyřčená k ženě, která byla nachytána při cizoložství: Aniž já tebe odsuzuji. Jdiž a nehřeš více.

Více

99.99% adventistů sedmého dne nikdy nečetlo Working Policy (075)

99.99% adventistů sedmého dne nikdy nečetlo Working Policy (075) 99.99% adventistů sedmého dne nikdy nečetlo Working Policy (075) WLC věří, že žádný upřímný Yahuwahův následovník nezůstane členem Církve adventistů sedmého dne poté, co si přečte 1926 GC Working Policy

Více

Křesťanství 2 VY_32_INOVACE_BEN33

Křesťanství 2 VY_32_INOVACE_BEN33 Křesťanství 2 M g r. A L E N A B E N D O V Á, 2 0 1 2 Podoby náboženství 1. Katolicismus - nejrozšířenější skupinou v křesťanství. V nejširším smyslu slova sem patří všechny církve, které si nárokují všeobecnost,

Více

KONSTANTIN A METODĚJ

KONSTANTIN A METODĚJ VY_32_INOVACE_05_Konstantin a Metoděj KONSTANTIN A METODĚJ Použité zdroje : PhDr. Harna Josef, CSc. a kolektiv: Vlastivěda Obrazy ze starších českých dějin, Alter 1996 http://www.filaso.cz/katalog-znamky/889/1969-archeologicke-objevy-na-morave-a-na-slovensku

Více

Název: KŘESŤANSTVÍ. Autor: Horáková Ladislava. Předmět: Dějepis. Třída: 6.ročník. Časová dotace:1 2 vyučovací hodiny

Název: KŘESŤANSTVÍ. Autor: Horáková Ladislava. Předmět: Dějepis. Třída: 6.ročník. Časová dotace:1 2 vyučovací hodiny Název: KŘESŤANSTVÍ Autor: Horáková Ladislava Předmět: Dějepis Třída: 6.ročník Časová dotace:1 2 vyučovací hodiny Ověření: 10.5. a 16.5.2012 v 6.A a 6.B Metodické poznámky: prezentace je určena pro 6. ročník

Více

Moravské gymnázium Brno s.r.o. Kateřina Proroková

Moravské gymnázium Brno s.r.o. Kateřina Proroková Číslo projektu Název školy Autor Tematická oblast Téma CZ.1.07/1.5.00/34.0743 Moravské gymnázium Brno s.r.o. Kateřina Proroková Základy společenských věd Křesťanství Ročník 2. Datum tvorby 17.9.2012 Anotace

Více

Církev Vyvolaných. Jsi jako věřící sám? Toužíš po kamarádství s podobně smýšlejícími věřícími? Chybí ti milující církevní rodina?

Církev Vyvolaných. Jsi jako věřící sám? Toužíš po kamarádství s podobně smýšlejícími věřícími? Chybí ti milující církevní rodina? Církev Vyvolaných Jsi jako věřící sám? Toužíš po kamarádství s podobně smýšlejícími věřícími? Chybí ti milující církevní rodina? Světlo a pravda neustále narůstá pro ty, kdo chtějí následovat Beránka.

Více

CASD a Lunární Sabat

CASD a Lunární Sabat CASD a Lunární Sabat Jak máme zkoumat Bibli? Máme vytahovat naše nauky jednu po druhé a pak se snažit o to, aby všechna Písma byla v souladu s našimi zaběhnutými představami? Nebo máme vzít všechny naše

Více

Daniel 2.kap. - proroctví 3.BH

Daniel 2.kap. - proroctví 3.BH 1.BH Jediná Pravda - Písmo Svaté 2.BH Daniel 2.kap. - proroctví 3.BH Cesty k poznání Boha 4.BH Ježíš Kristus Syn Boží Vykupitel Jan 16,13 2.Petr 1,19 Jan 17,3 Jan 1,1-3.14 Jan 17,17 Amos 3,7 Řím 1,19.20

Více

SPIRITIZMUS A BIBLE. Strašnice 24. dubna 2013

SPIRITIZMUS A BIBLE. Strašnice 24. dubna 2013 SPIRITIZMUS A BIBLE Strašnice 24. dubna 2013 TOUHA Znát budoucnost Být fit a zdráv Nahlédnout do tajemna Finanční prospěch SPIRITIZMUS SE JEVÍ JAKO CESTA CO JE TO SPIRITIZMUS? SPIRITIZMUS Založen na domněnce,

Více

Gymnázium K. V. Raise, Hlinsko, Adámkova DEN má. hodin, je to doba, za kterou.. 2. MĚSÍC má obvykle dnů, je to doba, za kterou...

Gymnázium K. V. Raise, Hlinsko, Adámkova DEN má. hodin, je to doba, za kterou.. 2. MĚSÍC má obvykle dnů, je to doba, za kterou... OPAKOVÁNÍ A 1. DEN má. hodin, je to doba, za kterou.. 2. MĚSÍC má obvykle dnů, je to doba, za kterou... 3. PŘESTUPNÝ ROK má. dnů, protože 4. První jarní den =. jarní. 5. První podzimní den =. podzimní..

Více

Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze do škol. Reformace

Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze do škol. Reformace Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze do škol ZŠ Litoměřice, Ladova Ladova 5 412 01 Litoměřice www.zsladovaltm.cz vedeni@zsladovaltm.cz Pořadové číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.0948

Více

2. ledna. S vírou v Ježíše Krista, našeho Pána a Spasitele, prosme za církev a za celý svět. (Budeme odpovídat: Pane, smiluj se.)

2. ledna. S vírou v Ježíše Krista, našeho Pána a Spasitele, prosme za církev a za celý svět. (Budeme odpovídat: Pane, smiluj se.) 2. ledna S vírou v Ježíše Krista, našeho Pána a Spasitele, prosme za církev a za celý svět. (Budeme odpovídat: Pane, smiluj se.) Prosme za církev, aby byla v dnešním světě prorockým, statečným a kompetentním

Více

Bibliografie (výběr) Benedikta XVI.

Bibliografie (výběr) Benedikta XVI. Bibliografie (výběr) Benedikta XVI. Apoštol Ježíše Krista: promluvy o svatém Pavlovi. V Kostelním Vydří: Karmelitánské nakladatelství, 2009. 139 s. Jazyk originálu: Benedetto XVI, In cammino sotto la guida

Více

Filmy: Satanské ovládání mysli

Filmy: Satanské ovládání mysli Filmy: Satanské ovládání mysli Bitva o lidskou duši začíná jako boj o mysl člověka. Myšlenky ovládají jeho emoce a myšlenky s pocity utváří jeho charakter. Pokud jsou myšlenky nečisté, Satan už vyhrál

Více

Yahuwahovy Svátky: Trvale Závazné

Yahuwahovy Svátky: Trvale Závazné Yahuwahovy Svátky: Trvale Závazné Bible promlouvá s hlasitým voláním ke každému žijícímu na zemi. Bojte se Yahuwaha, a vzdejte jemu chválu, neboť přišla hodina soudu jeho; a klanějte se tomu, kterýž učinil

Více

Proces uvažování. Otázka. Předpoklad. Jak můžete jako moderní lidé věřit na zázraky?

Proces uvažování. Otázka. Předpoklad. Jak můžete jako moderní lidé věřit na zázraky? Jak můžete jako moderní lidé věřit na zázraky? Otázka Křesťané věří v nadpřirozené vysvětlení některých jevů Bible je plná zázraků Předpoklad Proces uvažování Úkol Výzva CO JE TO ZÁZRAK? Wikipedie: Zázrak

Více

1. neděle adventní. Cyklus B Mk 13,33-37

1. neděle adventní. Cyklus B Mk 13,33-37 1. neděle adventní Cyklus B Mk 13,33-37 Čtení z první knihy Makabejské. Daniel se ujal slova a řekl: Viděl jsem v nočním vidění, a hle čtyři větry nebes rozbouřily veliké moře. A z moře vystupovaly čtyři

Více

Skutečně nám Římsko-katolická církev dala Bibli?

Skutečně nám Římsko-katolická církev dala Bibli? Skutečně nám Římsko-katolická církev dala Bibli? Rostoucí počet upřímných hledačů pravdy naráží na překvapující tvrzení: Římskokatolická církev tvrdí, že je zodpovědná za poskytnutí Bible světu v podobě,

Více

Yahushua: Náš Drahý Velekněz

Yahushua: Náš Drahý Velekněz Yahushua: Náš Drahý Velekněz Nekonečná milost a bezmezná Yahuwahova láska vymyslela plán, pomocí kterého může být hříšný, padlý člověk obnoven k boží přízni. Tento plán zahrnoval daleko více než jen právní

Více

VSUVKY PRO RŮZNÉ PŘÍLEŽITOSTI. Na začátku školního roku:

VSUVKY PRO RŮZNÉ PŘÍLEŽITOSTI. Na začátku školního roku: VSUVKY PRO RŮZNÉ PŘÍLEŽITOSTI Na začátku školního roku: Prosme na počátku školního roku za žáky a jejich učitele a rodiče; zvláště pak za děti, kterým se učení nedaří nebo jsou od ostatních šikanovány.

Více

Bible: Božský filtr pravdy

Bible: Božský filtr pravdy Bible: Božský filtr pravdy Když učedníci prosili Yahushuu, aby jim řekl o konci světa, Jeho prvními slovy bylo vážné varování: Mějte se na pozoru, aby vás někdo nesvedl. Mnozí přijdou v mém jménu a budou

Více

Pořadové číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Datum:

Pořadové číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Datum: ZŠ Litoměřice, Ladova Ladova 5 Litoměřice 412 01 www.zsladovaltm.cz vedeni@zsladovaltm.cz Pořadové číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.0948 Šablona: 12_06 Sada: II. Ověření ve výuce Třída: 7.A Datum:15.2.

Více

DOMINO PŘEMYSLOVCI SV. LUDMILA

DOMINO PŘEMYSLOVCI SV. LUDMILA DOMINO PŘEMYSLOVCI K textu najděte správný obrázek. Na dolní straně obrázku je jméno další osobnosti, k ní najděte popisku a potom obrázek. Na dolní straně bude jméno další osobnosti dějin. Tak pokračujte

Více

Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115

Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115 Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0410 Číslo šablony: Název materiálu: Ročník: Identifikace materiálu: Jméno autora: Předmět: Tématický celek:

Více

Katechetika I. KATECHEZE SLUŽBA SLOVA, HLÁSÁNÍ KRISTA

Katechetika I. KATECHEZE SLUŽBA SLOVA, HLÁSÁNÍ KRISTA Katechetika I. KATECHEZE SLUŽBA SLOVA, HLÁSÁNÍ KRISTA Katecheze a služba slova otevřené problémy Katecheze a Boží slovo Antropologická katecheze? Katecheze ve službě inkulturace Požadavek úplnosti pravd

Více

Lunární Sabat. Sobotní Sabat? Nebo Lunární Sabat? Solární? Lunární? Nebo Luni-solární?

Lunární Sabat. Sobotní Sabat? Nebo Lunární Sabat? Solární? Lunární? Nebo Luni-solární? Lunární Sabat Sobotní Sabat? Nebo Lunární Sabat? Zamilovaní lidé udělají vše, co je v jejich moci, aby potěšili toho, koho milují. To je přirozená reakce srdce, které miluje. Nevidí to jako povinnost,

Více

Wilfrid J. Harrington OP Daniel J. Harrington SJ (editor) KNIHA ZJEVENÍ KARMELITÁNSKÉ NAKLADATELSTVÍ KOSTELNÍ VYDŘÍ 2012

Wilfrid J. Harrington OP Daniel J. Harrington SJ (editor) KNIHA ZJEVENÍ KARMELITÁNSKÉ NAKLADATELSTVÍ KOSTELNÍ VYDŘÍ 2012 Wilfrid J. Harrington OP Daniel J. Harrington SJ (editor) KNIHA ZJEVENÍ KARMELITÁNSKÉ NAKLADATELSTVÍ KOSTELNÍ VYDŘÍ 2012 KATALOGIZACE V KNIZE - NÁRODNÍ KNIHOVNA ČR Harrington, Wilfrid J. Kniha Zjevení

Více

Evangelium Od hříchu k spasení!

Evangelium Od hříchu k spasení! Evangelium Od hříchu k spasení! Celé poselství Bible je krásně shrnuto do těchto dvou veršů: Neboť Yahuwah tak miloval svět, že dal svého jednorozeného Syna, aby žádný, kdo v něho věří, nezahynul, ale

Více

VÝUKOVÝ MATERIÁL. Varnsdorf, IČO: 18383874 www.vosassvdf.cz, tel. +420412372632. 32 - Využití ICT při hodinách občanské nauky

VÝUKOVÝ MATERIÁL. Varnsdorf, IČO: 18383874 www.vosassvdf.cz, tel. +420412372632. 32 - Využití ICT při hodinách občanské nauky VÝUKOVÝ MATERIÁL Identifikační údaje školy Vyšší odborná škola a Střední škola, Varnsdorf, příspěvková organizace Bratislavská 2166, 407 47 Varnsdorf, IČO: 18383874 www.vosassvdf.cz, tel. +420412372632

Více

Mgr. Jakub Němec VY_32_INOVACE_D1r0103

Mgr. Jakub Němec VY_32_INOVACE_D1r0103 Barbarské státy Mgr. Jakub Němec VY_32_INOVACE_D1r0103 Nové státní celky, které vznikaly po zániku Západořímské říše odborně nazýváme barbarské státy, popř. barbarská království. Jedná se o státní celky,

Více

POJMY Náboženství Věda

POJMY Náboženství Věda POJMY Náboženství Věda Systém věrouky, konkrétních rituálů a společenské organizace lidí, kteří s jeho pomocí vyjadřují a chápou svůj vztah k nadpřirozenu - Bohu Pohled na svět svrchu Systém a nástroj

Více

Kdo je ta Šelma v knize Zjevení?

Kdo je ta Šelma v knize Zjevení? Kdo je ta Šelma v knize Zjevení? Kniha Zjevení je jednou z nejvíce diskutovaných a probíraných knih mezi studenty Bible i sv tskými u enci. Na jejích stránkách jsou zaznamenána nejhroziv jší varování a

Více

Sk 6,5 zvolili Štěpána, který byl plný víry a Ducha svatého,

Sk 6,5 zvolili Štěpána, který byl plný víry a Ducha svatého, Sk 6,5 zvolili Štěpána, který byl plný víry a Ducha svatého, Sk 1,8 ale dostanete sílu Ducha svatého, který na vás sestoupí, a budete mi svědky v Jeruzalémě a v celém Judsku, Samařsku a až na sám konec

Více

Mateřská škola a Základní škola při dětské léčebně, Křetín 12

Mateřská škola a Základní škola při dětské léčebně, Křetín 12 Mateřská škola a Základní škola při dětské léčebně, Křetín 12 Autor: Mgr. Miroslav Páteček Vytvořeno: září 2012 Člověk a společnost Klíčová slova: První středověké státy, Franská říše, Byzantská říše,

Více

Kdy byl stvořen Měsíc? Záleží na tom?

Kdy byl stvořen Měsíc? Záleží na tom? Kdy byl stvořen Měsíc? Záleží na tom? Stvořitelův kalendář je založen na Měsíci a Slunci, jak uvádí Písmo. S tím jak narůstají důkazy pro pravý kalendář, narůstají i pošetilé argumenty proti němu. Kdy

Více

Změna zákona. Budování společenství. Texty na tento týden Ř 7; Ř 8,1; J 20,19 23; Sk 20,6.7; Da 7,23 25; Zj 13,1 17

Změna zákona. Budování společenství. Texty na tento týden Ř 7; Ř 8,1; J 20,19 23; Sk 20,6.7; Da 7,23 25; Zj 13,1 17 Týden od 6. do 12. května 2018 6 Texty na tento týden Ř 7; Ř 8,1; J 20,19 23; Sk 20,6.7; Da 7,23 25; Zj 13,1 17 Základní verš Bude mluvit proti Nejvyššímu a bude hubit svaté Nejvyššího. Bude se snažit

Více

OBSAH MODLITEB. I. Krátké modlitby. 1. Modlitba o spásu. 2. Modlitba agnostiků a ateistů. 3. Modlitba za obrácení nevěřících.

OBSAH MODLITEB. I. Krátké modlitby. 1. Modlitba o spásu. 2. Modlitba agnostiků a ateistů. 3. Modlitba za obrácení nevěřících. OBSAH MODLITEB I. Krátké modlitby 1. Modlitba o spásu. 2. Modlitba agnostiků a ateistů. 3. Modlitba za obrácení nevěřících. 4. Modlitba pro nevěřící při Varování I. 5. Modlitba pro nevěřící při Varování

Více

Pavel a Galatští. Nenavracejte se k bídným živlům! Farizeové... svazují těžká břemena a nakládají je lidem na ramena. (viz Matouš 23,2 a 4)

Pavel a Galatští. Nenavracejte se k bídným živlům! Farizeové... svazují těžká břemena a nakládají je lidem na ramena. (viz Matouš 23,2 a 4) Pavel a Galatští Nenavracejte se k bídným živlům! Mnoho lidí je dnes zmatených ohledně epištoly Galatským. Světitelé neděle tvrdí, že epištola Galatským učí, že Sabat byl přibit na kříž. Světitelé soboty

Více

Úvod 13. Předpověděné sjednocení Německa 13. Kapitola 1 Nadcházející přelomové období a znamení doby" 17

Úvod 13. Předpověděné sjednocení Německa 13. Kapitola 1 Nadcházející přelomové období a znamení doby 17 OBSAH Úvod 13 Předpověděné sjednocení Německa 13 I. díl PROROCKÁ SVĚDECTVÍ Kapitola 1 Nadcházející přelomové období a znamení doby" 17 Jaký smysl mají proroctví? 18 Jak proroctví fungují? 19 Kosmické a

Více

VELKOMORAVSKÁ ŘÍŠE 4. TŘÍDA. Vytvořil: Mgr. Renáta Pokorná VY_32_Inovace/6_338 11. 3. 2012

VELKOMORAVSKÁ ŘÍŠE 4. TŘÍDA. Vytvořil: Mgr. Renáta Pokorná VY_32_Inovace/6_338 11. 3. 2012 VELKOMORAVSKÁ ŘÍŠE 4. TŘÍDA Vytvořil: Mgr. Renáta Pokorná VY_32_Inovace/6_338 11. 3. 2012 Anotace: Jazyk: Prezentace s počátky Velkomoravské říše a jejími panovníky Prezentace slouží k názornému výkladu

Více

OBSAH MODLITEB. I. Modlitby modlitební kampaně. 1. Můj dar Ježíši k záchraně duší. 2. Modlitba za globální vládce. 3. Zbav svět strachu, můj Pane.

OBSAH MODLITEB. I. Modlitby modlitební kampaně. 1. Můj dar Ježíši k záchraně duší. 2. Modlitba za globální vládce. 3. Zbav svět strachu, můj Pane. OBSAH MODLITEB I. Modlitby modlitební kampaně 1. Můj dar Ježíši k záchraně duší. 2. Modlitba za globální vládce. 3. Zbav svět strachu, můj Pane. 4. Sjednoť všechny rodiny. 5. Modlitba ke chvále Boha Nejvyššího.

Více

04/2014. Slovo víry. A toť jest to slovo víry, kteréž kážeme. Římanům 10:8

04/2014. Slovo víry. A toť jest to slovo víry, kteréž kážeme. Římanům 10:8 04/2014 Slovo víry A toť jest to slovo víry, kteréž kážeme. Římanům 10:8 Právě máte v rukou další číslo netradičního, slovem, duchem a mocí nabitého, internetového časopisu, na jehož tvorbě se můžete podílet

Více

Pořad ekumenické bohoslužby s připomínkou křtu A. Vysvětlení

Pořad ekumenické bohoslužby s připomínkou křtu A. Vysvětlení Pořad ekumenické bohoslužby s připomínkou křtu A. Vysvětlení Bohoslužba se koná na podzim (4. neděle v září), z podnětu ERC. Předložený liturgický formulář je soustředěn k připomínce křtu podle liturgie,

Více

MONOTEISTICKÁ NÁBOŽENSTVÍ

MONOTEISTICKÁ NÁBOŽENSTVÍ Základní škola, Šlapanice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Masarykovo nám. 1594/16, 664 51 Šlapanice www.zsslapanice.cz MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA reg. č.: CZ.1.07/1.4.00/21.2389 MONOTEISTICKÁ

Více

Judaismus. M gr. A L E N A B E N D O V Á, 2 0 1 2 VY_32_INOVACE_BEN28

Judaismus. M gr. A L E N A B E N D O V Á, 2 0 1 2 VY_32_INOVACE_BEN28 Judaismus M gr. A L E N A B E N D O V Á, 2 0 1 2 Judaismus patří ke světově rozšířeným monoteistickým náboženstvím důraz na posvátný biblický text, zejména Tóru opírá především o náboženské právo a dodržování

Více

Protestantismus a reformace

Protestantismus a reformace Protestantismus a reformace Někdy bývá za projevy reformace považováno již hnutí albigenských (13. století jižní Francie, balkánští bogomilové, italští kataři), jindy husitství (15. století), jindy vystoupení

Více

Dekalog jako etická norma

Dekalog jako etická norma Dekalog jako etická norma TE 322 Teologická etika 1 VOŠ Jabok Mgr. Zdenko Š Širka, ThD Hlavní struktura: 1. Starozákonný étos 2. Etika přirozeného zákona (John Barton) 3. Dekalog úvodem 4. Desatero a Küngův

Více

(Člověk a společnost) Učební plán předmětu. Průřezová témata

(Člověk a společnost) Učební plán předmětu. Průřezová témata Dějepis (Člověk a společnost) Učební plán předmětu Ročník 7 Dotace 2 Povinnost povinný (skupina) Dotace skupiny Vzdělávací předmět jako celek pokrývá následující PT: ENVIRONMENTÁLNÍ VÝCHOVA: - Vztah člověka

Více

ORDINARIUM MISSAE. Zpěvy ordinária

ORDINARIUM MISSAE. Zpěvy ordinária ORDINARIUM MISSAE Zpěvy ordinária ORDINARIUM - I KYRIE ORDINARIUM - I Ky- ri - e, e - le - i - son. Chri- ste, e - le - i - son. Chri - ste, e - le - i - son. P. Angelik Zd. Mička, OP Ky - ri - e, e -

Více

ŽIJI VE VÍŘE V SYNA BOŽÍHO

ŽIJI VE VÍŘE V SYNA BOŽÍHO TEOLOGICKÉ STUDIE ŽIJI VE VÍŘE V SYNA BOŽÍHO r ALOIS HONEK 1986 - ČESKÁ KATOLICKÁ CHARITA OBSAH Úvod em I. P o v o I á n í k e s p á s e. 1. Bůh chce naši spásu 2. Kristus nás vykoupil. 3. Kristus nám

Více

III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT. Chv_III/2_04_05. Mgr. Martin Chovanec. Raný středověk. prezentace

III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT. Chv_III/2_04_05. Mgr. Martin Chovanec. Raný středověk. prezentace Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Písek Pracovní list DUMu v rámci projektu Evropské peníze pro Obchodní akademii Písek", reg. č. CZ.1.07/1.5.00/34.0301 Číslo a název

Více

Pořadové číslo projektu: CZ.1.07/ / Šablona: EU I/2 Sada: ČP D8, 01

Pořadové číslo projektu: CZ.1.07/ / Šablona: EU I/2 Sada: ČP D8, 01 Pořadové číslo projektu: CZ.1.07/ 1.4.00 / 21.1105 Šablona: EU I/2 Sada: ČP D8, 01 Ověření ve výuce: dějepis Třída: VIII. Datum: 05. 09. 2011 Předmět: dějepis Ročník: VIII. Klíčová slova: středověk, Germáni,

Více

Judaismus a kabala. M gr. A L E N A B E N D O V Á, VY_32_INOVACE_BEN29

Judaismus a kabala. M gr. A L E N A B E N D O V Á, VY_32_INOVACE_BEN29 Judaismus a kabala M gr. A L E N A B E N D O V Á, 2 0 1 2 Kabala Kabala (je druh židovské mystiky). Mystika je obecně směr v náboženství, při kterém se ten, kdo jej praktikuje (mystik), snaží oprostit

Více

PRŮVODCE STUDIEM BIBLE

PRŮVODCE STUDIEM BIBLE Záchrana pro každého 3/2010 PRŮVODCE STUDIEM BIBLE Myslete na sbírku 13. soboty V tomto čtvrtletí jsou finanční dary 13. soboty určeny pro Transevropskou divizi (TED) se sídlem v Hertfordshire (Velká Británie).

Více

1. neděle adventní. Cyklus A Mt 24,37-44

1. neděle adventní. Cyklus A Mt 24,37-44 1. neděle adventní Cyklus A Mt 24,37-44 Čtení z knihy Zjevení svatého apoštola Jana. Já, Jan, viděl jsem anděla sestupujícího z nebe: v ruce držel klíč od propasti a velký řetěz. Popadl draka, toho starého

Více

Katolictví x Židovství. Žák poznává, proč byla během staletí židovská víra potírána a jak se to odrazilo v období 20. století.

Katolictví x Židovství. Žák poznává, proč byla během staletí židovská víra potírána a jak se to odrazilo v období 20. století. Šablona č. VII, sada č. 3 Vzdělávací oblast Vzdělávací obor Tematický okruh Téma Dějepis Dějepis Dějiny 20. století Katolictví x Židovství Ročník 9. Anotace Materiál slouží pro pochopení rozdílnosti víry

Více

Křesťanství. Dan Hammer 397876

Křesťanství. Dan Hammer 397876 Křesťanství Dan Hammer 397876 Andrea Kristinová 397719 Martina Veselá 386134 Základní údaje křesťanství je nejrozšířenější náboženský směr, v současnosti 1 200 milionů vyznavačů slovo křesťanství pochází

Více

Středověká filozofie

Středověká filozofie Středověká filozofie Patristika období od 1. do 7. stol., v němž křesťanství do sebe vstřebává prvky antické moudrosti a zároveň se s ní kriticky vyrovnává první filosofické reflexe křesťanské víry vztah

Více

Ohavnost zpustošení. Když pak uzříte ohavnost zpustošení, o kteréž povědíno jest skrze Daniele proroka, jak stojí, kde by státi neměla, (kdo

Ohavnost zpustošení. Když pak uzříte ohavnost zpustošení, o kteréž povědíno jest skrze Daniele proroka, jak stojí, kde by státi neměla, (kdo Ohavnost zpustošení Pár dní před Yahushuovou smrtí se Ho někteří z učedníků zeptali, zda by jim řekl o konci světa. Tento rozhovor, jak je zaznamenán v Matouši 24 a Markovi 13, obsahuje jasné varování.

Více

OBRAZ ŠELMY. a ŠELMA Z PROPASTI. Armin Krakolinig

OBRAZ ŠELMY. a ŠELMA Z PROPASTI. Armin Krakolinig OBRAZ ŠELMY a ŠELMA Z PROPASTI Armin Krakolinig Přepracované vydání 2012 Adresa redakce: Vydavatelství a nakladatelství Jurica Jaroslav - Ráj Lubenská 630 739 11 Frýdlant n. Ostr. IČ: 87221284 MK ČR E

Více

PhDr. Andrea Kousalová Světov ětov náboženství stv

PhDr. Andrea Kousalová Světov ětov náboženství stv Člověk a společnost 1. www.isspolygr.cz Vytvořil: PhDr. Andrea Kousalová Strana: 1 Škola Ročník Název projektu Číslo projektu Číslo a název šablony Autor Tematická oblast Název DUM Pořadové číslo DUM 1

Více

ADORACE MARIA, MATKA BOŽÍHO MILOSRDENSTVÍ

ADORACE MARIA, MATKA BOŽÍHO MILOSRDENSTVÍ ADORACE MARIA, MATKA BOŽÍHO MILOSRDENSTVÍ Chválená a velebená budiž bez ustání 3x Též Neposkvrněné početí nejblahoslavenější Panny a Matky Boží Marie. Úvod Dn. 1746: Buď veleben, milosrdný Bože, Že ses

Více

LITANIE JEŽÍŠ LIDSTVU 1

LITANIE JEŽÍŠ LIDSTVU 1 Z poselství Ježíše ze dne 19. srpna 2012 v 10:56. LITANIE JEŽÍŠ LIDSTVU 1 ZA OCHRANU PŘED FALEŠNÝM PROROKEM Nejdražší Ježíši, zachraň nás před klamem falešného proroka. Ježíši, smiluj se nad námi. Ježíši,

Více

Lunární Sabat: Základ proroctví 2300 dnů

Lunární Sabat: Základ proroctví 2300 dnů Lunární Sabat: Základ proroctví 2300 dnů A řekl mi: Až do dvou tisíc a tří set večerů a jiter, a přijdou k obnovení svému svaté služby. (Daniel 8,14) Toto proroctví, obsahující nejdelší časové období v

Více

Je trinity (božská trojice) biblická? Trojjediné božstvo nebo Jediný Eloah

Je trinity (božská trojice) biblická? Trojjediné božstvo nebo Jediný Eloah Je trinity (božská trojice) biblická? Trojjediné božstvo nebo Jediný Eloah Novinka!! Mezi různými teologiemi napříč křesťanského spektra je víra v trojjediné božstvo jednou z nejrozšířenějších nauk. Důkladné

Více

Doba husitská Jan Hus Betlémské kapli proti prodeji odpustků

Doba husitská Jan Hus Betlémské kapli proti prodeji odpustků počátek 15. stol. poměry v církvi kritizují i sami duchovní nejvýznamnější kritik v Čechách Jan Hus Mistr Univerzity Karlovy, katolický kněz, kazatel kázal v Betlémské kapli od r. 1402 kritizoval papeže

Více

Obsah. Přímluvy v mešní liturgii (Jan Šlégr) Slovo autora a poděkování (Jan Rückl) Díl I

Obsah. Přímluvy v mešní liturgii (Jan Šlégr) Slovo autora a poděkování (Jan Rückl) Díl I Obsah Přímluvy v mešní liturgii (Jan Šlégr) Slovo autora a poděkování (Jan Rückl) Díl I DOBA ADVENTNÍ ROČNÍ CYKLUS A 1. neděle adventní (A) 2. neděle adventní (A) 3. neděle adventní (A) 4. neděle adventní

Více

Daniel 12: Časový přehled od 1922 do Druhého příchodu!

Daniel 12: Časový přehled od 1922 do Druhého příchodu! Daniel 12: Časový přehled od 1922 do Druhého příchodu! Mnoho upřímných křesťanů má za to, že časový přehled Daniele 12 je věc minulosti. Avšak důkladné studium Bible odhaluje, že tyto důležité časové údaje

Více

IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU

IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU Anotace Cyklus přírody a kalendáře Zvyky během roku č. 2 Autor Jazyk Očekávaný výstup Speciální vzdělávací potřeby Klíčová slova Druh učebního materiálu Druh interaktivity Cílová skupina Stupeň a typ vzdělávání

Více

Řád Křesťanského sboru Pyšely

Řád Křesťanského sboru Pyšely Řád Křesťanského sboru Pyšely Úvod Pro plnohodnotný křesťanský život a společné soužití členů Křesťanského sboru Pyšely (KSP) přijímáme následující články. Článek I Cíle a poslání (KSP) Cíle a poslání

Více

KONFERENCE Poznámky pro účastníky

KONFERENCE Poznámky pro účastníky PROZKOUMEJTE velké životní otázky KONFERENCE pro účastníky Brno, Česká republika 13. 14. ledna 2012 SETKÁNÍ 1 Vize pro službu mladým lidem SETKÁNÍ 2 Co je Alfa pro mládež? Kurz Alfa pro mládež představuje

Více

28. neděle v mezidobí. Cyklus B Mk 10,17-30

28. neděle v mezidobí. Cyklus B Mk 10,17-30 28. neděle v mezidobí Cyklus B Mk 10,17-30 Hosana 1. /:Hosana, hosana, hosana Bohu na nebi!:/ Jméno slavíme Tvé (hosana aleluja), chválí Tě srdce mé (hosana aleluja), vyvýšen buď, ó Bože náš, hosana Bohu

Více

POSTNÍ DOBA ČLOVĚK BYL STVOŘEN, ABY BYL PŘÍTELEM BOHA

POSTNÍ DOBA ČLOVĚK BYL STVOŘEN, ABY BYL PŘÍTELEM BOHA POSTNÍ DOBA Popeleční středa je výjimečný den. Den usebranosti a reflexe. Vydáváme se v něm totiž na cestu postní dobou, která se vyznačuje nasloucháním Božímu slovu, modlitbou a pokáním. ČLOVĚK BYL STVOŘEN,

Více

Já jsem dveře (J 10:7, 9)

Já jsem dveře (J 10:7, 9) Já jsem dveře (J 10:7, 9) - pomodlit se za kázání ÚČEL KÁZÁNÍ: Ukázat, že Ježíš Kristus je Jahve a jako takový má veškerou moc na nebi i na zemi. HOMILETICKÁ MYŠLENKA: Ježíš Kristus je Jahve (Hospodin),

Více

VY_12_INOVACE_A_PD_2.SADA_14

VY_12_INOVACE_A_PD_2.SADA_14 VY_12_INOVACE_A_PD_2.SADA_14 Název klíčové aktivity: I/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti Označení v TK: EU-I/2A-PD-2.sada-č.14 Autor: Mgr. Petr Drkal

Více

Proč je na světě tolik bohů?

Proč je na světě tolik bohů? Proč je na světě tolik bohů? Vyšlo také v tištěné verzi Objednat můžete na www.fragment.cz www.albatrosmedia.cz Petr Kostka Proč je na světě tolik bohů? e-kniha Copyright Albatros Media a. s., 2017 Všechna

Více

Tajemství vítězství: Mít víru Yahushuovu

Tajemství vítězství: Mít víru Yahushuovu Tajemství vítězství: Mít víru Yahushuovu Zjevení 14 obsahuje fascinující popis poslední generace: Jsou bez poskvrny před trůnem Yahuwaha. Tu jsou ti, kteří zachovávají přikázání Yahuwaha a víru Yahushuovu.

Více

ŘÍMSKÉ MÝTY. Původ Římanů: kočovní pastevci, kteří na počátku 1. tisíciletí přišli na Apeninský poloostrov

ŘÍMSKÉ MÝTY. Původ Římanů: kočovní pastevci, kteří na počátku 1. tisíciletí přišli na Apeninský poloostrov Původ Římanů: ŘÍMSKÉ MÝTY kočovní pastevci, kteří na počátku 1. tisíciletí přišli na Apeninský poloostrov usadili se v Latiu, kde začali vytvářet malé městské kultury dlouho byli závislí na Etruscích,

Více

Týden od 23. listopadu do 29. listopadu 2008. Biblické texty na tento týden: Ř 3,19 26; 2 K 5,18 21; 1 J 4,7 11

Týden od 23. listopadu do 29. listopadu 2008. Biblické texty na tento týden: Ř 3,19 26; 2 K 5,18 21; 1 J 4,7 11 Týden od 23. listopadu do 29. listopadu 2008 Biblické texty na tento týden: Ř 3,19 26; 2 K 5,18 21; 1 J 4,7 11 Základní verš Jeho ustanovil Bůh, aby svou vlastní krví se stal smírnou obětí pro ty, kdo

Více

Filozofie křesťanského středověku. Dr. Hana Melounová

Filozofie křesťanského středověku. Dr. Hana Melounová Filozofie křesťanského středověku Dr. Hana Melounová Středověk / 5. 15. st. n. l. / Křesťanství se utvářelo pod vlivem zjednodušené antické filozofie a židovského mesionaismu. Základní myšlenky už konec

Více

Základní principy křesťanství

Základní principy křesťanství STUDIJNÍ PRACOVNÍ SEŠIT PRO UČITELE A STUDENTY Základní principy křesťanství ZÁKLADNÍ BIBLICKÉ NAUKY (I) autor ROBERT HARKRIDER MLUVÍ, KDE MLUVÍ BIBLE A MLČÍ, KDE MLČÍ BIBLE TÉMA BIBLE OBECNÉ INFORMACE

Více

26. neděle v mezidobí. Cyklus A Mt 21,28-32

26. neděle v mezidobí. Cyklus A Mt 21,28-32 26. neděle v mezidobí Cyklus A Mt 21,28-32 Čtení z knihy Zjevení svatého apoštola Jana. Na nebi nastal boj: Michael a jeho andělé se dali do boje s drakem; drak a jeho andělé se postavili proti nim, ale

Více

JZ Asie kolébka tří náboženství

JZ Asie kolébka tří náboženství JZ Asie kolébka tří náboženství Základní škola a Mateřská škola, Otnice, okres Vyškov Mgr. Vojáčková Ludmila Číslo a název klíčové aktivity: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Interní

Více

Ďábel a člověk Texty 1 Pt 5, 8 9: Mt 4, 1 11: 1 M 3, 1-13:

Ďábel a člověk Texty 1 Pt 5, 8 9: Mt 4, 1 11: 1 M 3, 1-13: Ďábel a člověk V našich shromážděních často hovoříme o Bohu, jeho díle v životě člověka, někdy trochu zapomínáme na to, že nežijeme v duchovně neutrálním prostředí, ve kterém nepracuje jenom Bůh, ale i

Více