Základní škola speciální, Základní škola praktická a Praktická škola, Most, J. Palacha 1534, příspěvková organizace.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Základní škola speciální, Základní škola praktická a Praktická škola, Most, J. Palacha 1534, příspěvková organizace."

Transkript

1 Základní škola speciální, Základní škola praktická a Praktická škola, Most, J. Palacha 1534, příspěvková organizace. V Ý R O Č N Í Z P R Á V A O Č I N N O S T I Za školní rok

2 2 OBSAH A. Základní údaje o škole A.1 Charakteristika školy A.2 Charakteristika jednotlivých druhů škol a zařízení B. Přehled oborů vzdělávání C. Údaje o zaměstnancích školy D. Přijímání žáků do 1. ročníků D.1 Integrovaní žáci E. Výsledky vzdělávání E.1 Vycházející žáci F. Prevence a výchovná činnost F. 1 Výchovné poradenství F. 2 Prevence sociálně patologických jevů F. 3 Environmentální výchova F. 4 Informační a komunikační technologie G. Údaje o dalším vzdělávání pedagogických pracovníků H. Údaje o školních aktivitách a prezentaci školy I. Údaje o výsledcích inspekce prováděné ČŠI J. Hospodaření školy K. Údaje o zapojení školy do rozvojových programů L. Údaje o zapojení školy do dalšího vzdělávání v rámci celoživotního učení M. Údaje o předložených a školou realizovaných projektech z cizích zdrojů N. Spolupráce školy s organizacemi

3 3 A. Základní údaje o škole Základní škola speciální, Základní škol praktická a Praktická škola, Most, Jana Palacha 1534, příspěvková organizace. Zřizovatel organizace: Ústecký kraj, Velká Hradební 3118/48 IČO: Ředitelka školy: Mgr. Hana Slapničková Statutární zástupce ředitele: Mgr. Libuše Bedrnová Telefon školy: Fax: vedeni@specmo.cz Zahájení činnosti školy: Zřízení školy příspěvková organizace: Zařazení do sítě IČO: Školská rada: členové školské rady Renata Chlustinová zvolena zákonnými zástupci žáků Jana Machová zvolena ped. pracovníky Ilona Kozlová jmenována zřizovatelem

4 4 Součásti školy 1. ZŠ speciální kapacita 200 žáků 2. ZŠ praktická kapacita 264 žáci Celkem 320 žáků 3. Praktická škola kapacita 28 žáků 4. Školní družina kapacita 30 žáků 5. Školní jídelna kapacita 110 jídel 6. Přípravný stupeň kapacita 12 žáků Hlavním účelem, pro který byla škola zřízena, je poskytování základního vzdělávání, které vede k tomu, aby si žáci osvojili potřebné strategie učení a na jejich základě byli motivováni k celoživotnímu učení. Aby se učili tvořivě myslet a řešit přiměřené problémy, účinně komunikovat a spolupracovat, chránit své fyzické i duševní zdraví, vytvořené hodnoty a životní prostředí, být ohleduplní a tolerantní k jiným lidem, k odlišným kulturním a duchovním hodnotám, poznávat své schopnosti a reálné možnosti a uplatňovat je spolu s osvojenými vědomostmi a dovednostmi při rozhodování o své další životní dráze a svém profesním uplatnění. Dále škola poskytuje střední vzdělávání, které rozvíjí vědomosti, schopnosti, postoje a hodnoty získané základním vzděláním důležité pro osobní rozvoj jedince a poskytuje žákům obsahově širší vzdělání spojené s upevňováním jejich hodnotové orientace, dále pak vytváření předpokladů pro plnoprávný, osobní a občanský život, samostatné získávání informací a celoživotní učení, přípravě pro pracovní činnosti. Škola též poskytuje vzdělávání žáků s těžkým mentálním postižením, s více vadami a s autismem.

5 5 Dále zajišťuje zájmové vzdělávání, které poskytuje naplnění volného času zájmovou činností se zaměřením na různé oblasti. Školní jídelna zajišťuje stravování žákům i zaměstnancům. A.1 Charakteristika školy Ve školním roce bylo ve škole 33 tříd, 2 oddělení ŠD. 1) ZŠ speciální: 11 tříd - (65 žáků, 12 učitelů, 11 asistentů pedagoga) 2) ZŠ praktická: 20 tříd - (222 žáci, 25 učitelů, 3 asistenti pedagoga) 3) Praktická škola: 2 třídy - (14 žáků, 2 učitelé) 4) Školní družina: 2 oddělení - (17 žáků, 1,5 vychovatelky) 5) Školní jídelna: - 32 stravovaných žáků + 53 zaměstnanců - (1,5 kuchařky) 6) Přípravný stupeň ZŠS - (0 žáků) Celkem ve 33 třídách na konci škol. roku bylo 301 žáků, které učilo 39 učitelů + 2 zástupkyně, 1 ředitelka a 14 asistentů pedagoga. Školní družina měla 2 oddělení, ve kterých bylo zapsáno 17 žáků.

6 6 VYBAVENÍ ŠKOLY V budově školy jsou 3 tělocvičny, z nichž jedna slouží jako rehabilitační centrum. Chodby školy jsou využity pro gymnastiku, hry a stolní tenis. Na školním hřišti jsou zabudované 2 stoly na stolní tenis. Odborné učebny - cvičná kuchyňka, hudebna a multimediální učebna, 3 počítačové učebny, keramická dílna, šicí dílna, 3 dílny pro práci se dřevem, kovem a plastem. Školní pozemek je využíván všemi třídami školy v hodinách předmětu Pracovní vyučování, Pracovní činnosti a Ruční práce. Skleník je celoročně využíván pro pracovní činnosti žáků vyššího stupně ZŠ praktické a Praktické školy. Prostory školy jsou zcela vyhovující pro pohyb a pobyt dětí mentálně i tělesně postižených (bezbariérový přístup - výtah, schodolez). Na základě vyšetření žáků v Poradenském centru pro školu, děti a mládež Ústeckého kraje, pracoviště PPP v Mostě a SPC v Litvínově bylo ve školním roce přijato 41 žáků, z toho 10 do prvních ročníků ZŠ a 11 do 1. ročníku PrŠ. Na začátku školního roku bylo v ZŠS 62 žáci, v ZŠP 204 žáci a v PrŠ 18 žáků, celkem 284 žáci. Během roku se přistěhovalo 40 žáků a odstěhovali se 23 žáci. Od září 2009 byla otevřena 1 první třídy. Nově vřazení žáci ze základních škol byly zařazeny do tříd, kde bylo volné místo.

7 7 A.2 Charakteristika jednotlivých druhů škol a zařízení: V přípravném stupni ZŠ speciální se vzdělávají žáci se závažnějším mentálním postižením. Klade si za úkol umožnit vzdělávání žákům, kteří vzhledem k těžšímu stupni mentální retardace a případně i z dalších důvodů (zdravotních, popř. i sociálních) nejsou schopni prospívat ani na prvním stupni ZŠ speciální, ale jsou u nich patrné určité předpoklady rozvoje rozumových schopností. ZŠ speciální rozvíjí psychické i fyzické schopnosti a předpoklady žáků a vybaví je takovými vědomostmi, dovednostmi a návyky, které jim umožní, aby se v maximální možné míře zapojili do společenského života. Učitelé ZŠ speciální vybaví žáky triviem základních vědomostí a dovedností, což znamená, že je naučí základům čtení, psaní a počítání. V ZŠ praktické je učivo zpracováno ve Školním vzdělávacím programu podle RVP ZV-LMP tak, aby bylo přiměřeně náročné a splnitelné pro většinu žáků. Je rozloženo do 9. postupných ročníků se všemi vyučovanými předměty jako na základní škole. Do ZŠ praktické přicházejí žáci z odlišných prostředí přímo z rodiny, ze speciální mateřské školy, z běžné mateřské školy, ze základní školy a proto je hlavním východiskem práce učitele praktické školy důkladné poznávání žáka, jeho schopností, psychických možností a individuálních zvláštností.

8 8 Praktická škola je dvouletá. Těžiště obsahu přípravy spočívá v upevnění a prohloubení vědomostí a praktických dovedností žáků a připravuje je především pro rodinný život a výchovu dětí, popřípadě pro výuku dalších jednoduchých pracovních činností. Školní družina je nedílnou součástí školy. V 1. oddělení byli převážně žáci ZŠ speciální, ve 2. žáci nižších ročníků ZŠ praktické. Práce ve ŠD probíhala podle předem stanoveného ročního plánu, ve kterém jsou zastoupeny všechny složky výchovy a který byl zaměřen na činnosti, do kterých se zapojili všichni žáci. Žáci ŠD se také aktivně zapojili do ekologické výchovy a do některých projektů školy. Spolupracovalo se s Domem dětí a mládeže a Centrem volného času. Na odpolední činnosti žáků byli zváni rodiče a učitelé, aby shlédli své děti v odpoledním zaměstnání. Ve školní jídelně se stravovali 32 žáci. V rodinách žáků je vysoká nezaměstnanost rodičů, která se odráží v placení obědů dětem i v koupi sešitů a dalších důležitých pomůcek pro výuku žáků. Většina dětí pochází ze sociokulturně znevýhodněného prostředí.

9 9 B. Přehled oborů vzdělávání I. Základní škola speciální - 11 tříd Vzdělávací program schválen MŠMT ČR č.j /97-22 s platností od a rehabilitační program pomocné školy č.j / II. Základní škola praktická - 20 tříd 1. třída třída třída třída třída třída třída třída třída - 3 Vzdělávací program schválilo MŠMT ČR č.j /97-22 s platností od Od se ve všech třídách i ročnících ověřují prvky nového ŠVP, platného od ŠVP č.j. 7/2007, Slunce svítí všem. Novým ŠVP byl zaveden cizí jazyk německý od 6. ročníku a předmět Informatika od 4. ročníku.

10 10 III. Praktická škola dvouletá - 2 třídy 1. ročník - 10 žáků 2. ročník - 8 žáků Vzdělávací program schválilo MŠMT ČR dne pod č.j.:32 090/ s platností od C. Údaje o zaměstnancích školy Pedagogičtí pracovníci- 57 (bez 3 asistentů VPP) Věkové složení VĚK POČET Z TOHO ŢEN Do 25 let 1 1 Do 30 let 7 6 Do 35 let 5 5 Do 40 let 6 6 Do 45 let 8 8 Do 50 let Do 55 let 4 4 Do 60 let a více 6 5 Věkový průměr pedagogických zaměstnanců je 44,7 let. Započítaná praxe PRAXE POČET Do 1 roku 2 Do 2 let 2 Do 4 let 3 Do 6 let 5 Do 9 let 1 Do 12 let 4 Do 15 let 2 Do 19 let 6 Do 23 let 9 Do 27 let 6 Do 32 let 10 Nad 32 let 7

11 11 Platové zařazení PLATOVÁ TŘÍDA POČET Dosažená kvalifikace VZDĚLÁNÍ POČET Střední pedagogické 12 Střední nepedagogické 9 DiS. - ergoterapeut 4 Bakalářské pedagogické 5 Magisterské pedagogické PaedDr Nepedagogičtí pracovníci 13 (personalistka, ekonomka, hospodářka, školník, údržbář, 6 uklizeček, 2 kuchařky) Věkové složení VĚK POČET Z TOHO ŢEN Do 25 let 0 0 Do 30 let 0 0 Do 35 let 0 0 Do 40 let 1 1 Do 45 let 0 0 Do 50 let 2 2 Do 55 let 6 5 Do 60 let a více 2 1 Věkový průměr nepedagogických zaměstnanců je 52,7 let.

12 12 Započítaná praxe PRAXE POČET Do 1 roku 0 Do 2 let 0 Do 4 let 0 Do 6 let 0 Do 9 let 0 Do 12 let 0 Do 15 let 0 Do 19 let 1 Do 23 let 0 Do 27 let 2 Do 32 let 4 Nad 32 let 6 Platové zařazení PLATOVÁ TŘÍDA POČET D. Přijímání žáků do 1. ročníků ZŠ speciální, ZŠ praktické a Praktické školy Zápis do 1. ročníku ZŠ speciální a ZŠ praktické se konal dne 27. a 28. ledna Dostavilo se 6 žáků, dvěma žákům bylo rozhodnuto o odkladu školní docházky. Později se ještě přihlásilo 5 žáků.

13 13 Přijímací řízení do Praktické školy proběhlo dne a k dennímu studiu bylo přijato 9 žáků do 1. ročníku bez přijímacích pohovorů, v druhém kole byli přijati ještě 2 žáci. Do tříd ZŠ speciální a praktické jsou zařazováni žáci ze základních škol po vyšetření v PPP nebo v SPC. Někteří žáci jsou přijímáni na diagnostický pobyt. D.1 Integrovaní žáci ve školním roce : Integrovaných žáků celkem 46 Z toho Sluchově postižených 9 Zrakově postižených 3 Tělesné postižení 14 Autismus 17 Řečové postižení 3 K těmto integrovaným žáků máme 14 asistentů pedagoga a 3 asistenty od ÚP v Mostě na VPP. Objeví-li se u žáků, kteří jsou ve třídách ZŠ speciální a praktické během roku výukové nebo výchovné problémy, jsou tito žáci na návrh třídního učitele se souhlasem rodičů opět vyšetřeni v PPP nebo SPC, kde se stanoví další postup jejich vývoje, způsobu výchovy a vzdělávání. E. Výsledky vzdělávání přehled viz tabulky

14 14 E.1 Vycházející žáci: Celkem: 51 Z toho - chlapci: 29 - dívky: 22 Z toho - ZŠP z 9. roč.: 34 z 8. roč.: 12 - ZŠS rok školní docházky byl povolen 4 žákům. Umístění žáků: SŠT Velebudice OA, SOŠG a SOU Chomutov SŠGS Most, J. Palacha Praktická škola Most Hotelová škola Teplice Registrace na ÚP Most 15 žáků 4 žáci 14 žáků 5 žáků 1 žák 8 žáků Závěrečné zkoušky v Praktické škole úspěšně složili 3 žáci. Čtyřem žákům bylo vzdělávání prodlouženo o jeden rok ze zdravotních důvodů a vzhledem k jejich postižení. F. Prevence a výchovná činnost Kroužky: v letošním školním roce pracovaly ve škole 3 zájmové kroužky. Kroužek Školáčkův speciál pod vedením pí uč. Horňákové a pí uč. Štičkové, který vydává náš školní časopis. Žáci si v tomto kroužku osvojují činnosti i zákonitosti tvorby tištěného periodika; během školního roku vydali 5 čísel časopisů v tištěné podobě, která jsou dostupná i na webových stránkách školy.

15 15 Kroužek Keramika pod vedením pí uč. Hurtové je pracovně-relaxační, kde se žáci zdokonalují v práci s keramickou hlínou; svými výrobky se podílejí na výzdobě a prezentaci školy, připravují také dárky pro naše sponzory. Kroužek znakové řeči Ouško pod vedením pí uč. Jelínkové K. učí žáky, učitele i asistenty znakovou řeč; setkávají se zde žáci se sluchovým postižením i žáci bez postižení. Školní druţina: v letošním školním roce pracovala 2 oddělení, kde bylo celkem zapsáno 17 ţáků; v prvním oddělení pí.vych. Kašparová a v druhém pí.vych. Hostoušová; činnost ŠD probíhala podle daného plánu, ve kterém jsou zastoupeny všechny sloţky výchovy; kromě plánu připravily pí. vychovatelky pro ţáky ještě mnoho dalších akcí; velký ohlas měla Zlatá vařečka, Mikulášská besídka a piknik na školní zahradě. Zdařilá byla také výstava knih ve školní jídelně. Ţáci ŠD se také aktivně zapojili do ekologické výchovy a do některých projektů školy. F. 1 Výchovné poradenství: výchovná poradkyně pí.uč. Průšová řešila ve spolupráci s učiteli, rodiči a pracovnicemi OPD výchovné problémy žáků, nedocházku, neomluvené hodiny a přestupky proti školnímu řádu; proběhlo celkem 49 výchovných komis a byly nově zavedeny následné výchovné komise, kde se kontrolovala přijatá opatření; spolupracovala se SVP Dyáda v řešení výchovných problémů některých žáků a besed pro žáky 7. 9 tříd; zajistila pro žáky 8. a 9. tříd praxi ve SŠ technické Velebudice v rámci přípravy a výběru učebního oboru; organizovala pro vycházející žáky návštěvy, exkurze a besedy s náboráři vybraných učilišť, návštěvu ÚP pro žáky 8. a 9. tříd a PrŠ v rámci výběru povolání a orientace na trhu práce, návštěvu burzy učilišť Sokrates; v rámci svých konzultačních hodin také spolupracovala s rodiči vycházejících žáků při výběru vhodného učiliště; spolupracovala s preventistkou Městské policie v rámci besed pro žáky na téma kriminalita mládeže, šikana, právní vědomí apod. i v řešení zvláště závažných případů, které se týkaly hrubých přestupků žáků; vedla schůzky společných MS ZŠP a PrŠ, která řešila aktuální výchovné problémy žáků, prevenci šikany a patologických jevů. Společně pak vytvořili Program prevence šikany. F. 2 Prevence sociálně patologických jevů: školní metodik prevence pí.uč. Niklová organizovala pro žáky nejrůznější besedy, soutěže a přednášky v rámci protidrogové i sexuální výchovy a prevence sociálně patologických jevů, při výběru besed a přednášek využívala nabídku PPP, Městské policie, SVP a nově i realizačního týmu projektu E Bezpečí, do kterého se škola zapojila; společně s výchovnou poradkyní zpracovala minimální preventivní program; během školního roku organizovala projekt Kouření a já a projekt Bezpečná škola, který se zabývá tematikou sociálně patologických jevů, pro 1. i 2. stupeň ZŠP byly zpracovány tematické okruhy z oblasti bezpečného chování, šikany, kriminality páchané dětmi a mládeží a základů právního vědomí jde o cílenou prevenci s pevnými tématy pro jednotlivé ročníky; žáci tříd ZŠP vyplnili dotazník, jehož cílem bylo zjištění vztahu letých žáků k alkoholu, kouření a drogám; paní učitelka zpracovala a přihlásila školu do projektu na téma Vzdělávání ped. pracovníků v oblasti prevence soc. pat. jevů, které je pro ped. doporučeno Metodickým pokynem MŠMT. Dle Metodického pokynu MŠMT k primární prevenci soc. pat. jevů byly řešeny a zapsány 2 případy, které se týkaly ničení majetku a kouření; případy šikany a kriminality mládeže řešila Policie ČR. Příspěvky preventistky byly i v každém vydání školního

16 16 časopisu a každý měsíc byla obměňována i nástěnka primární prevence, kde se objevvovaly příspěvky našich žáků; během školního roku se aktivně využívala nabídka DVD a VHS z oblasti drogové i sexuální výchovy F. 3 Environmentální výchova: koordinátorka pí.uč. Hofferová organizovala environmentální výchovu dle ročního realizačního plánu, který byl rozdělen po měsících s různými tématy /Třídění odpadů ve škole, Zvířata v Africe, Podzim ve škole, Vánoce ve škole, Ptáci v zimě, Zdravá výživa, Voda a my, Naše planeta Země, Přírodní společenstva, Poznáváme náš kraj/. V měsíci září se naše škola zapojila do projektu Les ve škole škola v lese pořádaný Sdružením TEREZA v Praze a do projektu Recyklohraní, který pod záštitou MŠMT pořádají společnosti EKO-KOM, Ecobat a Asekol. V projektu Les ve škole škola v lese jsme dosáhli velkého úspěchu. Naše závěrečná zpráva byla vybrána jako nejlepší v kategorii mírně pokročilých a pět žáků se za odměnu zúčastnilo Lesního setkání v Domašově nad Bystřicí. V projektu Recyklohraní jsme v 1. pololetí skončili na druhém místě v Ústeckém kraji. Všechny úkoly v projektu jsme splnili a získali prozatím 2051 bodů. Sebrali jsme celkem 55 kg vybitých baterií a 48 kg elektrozařízení. V příštím školním roce budou tyto projekty pokračovat. Les ve škole škola v lese Sběrné boxy Recyklohraní ZÁŘÍ Třídění odpadů ve škole Vznikla Ekohlídka sloţená ze šesti ţáků devátých tříd. Kontrolovala třídění odpadu ve třídách a pomáhala koordinátorovi ekologické výchovy. Pokračoval roční projekt Hřbitov odpadků. Sedm tříd se zapojilo do školního projektu -Třídíte odpady? V tomto projektu si učitelé se svými ţáky připravili dotazníky pro rodiče a anketní otázky pro obyvatele Mostu.

17 17 ŘÍJEN Zvířata v Africe V tomto měsíci jsme oslavili Světový den zvířat výtvarnou soutěţí, ve které ţáci z 22 tříd výtvarně ztvárnili zvířata ţijící v Africe. Výtvarná soutěž Zvířata z Afriky Ţáci a učitelé nosili do školy dobroty pro pejsky, které třídy 1. A, 2. A a 9. C odnesly do Útulku pro opuštěná zvířata v Rudolicích. U pejsků Dobroty pro pejsky Uspořádali jsme ekologickou soutěţ pro ţáky tříd ze ZŠ speciální Litvínov, ZŠ Janov a naši školu. Naši ţáci se umístili na 2. místě. Žáci plní úkoly

18 se uskutečnil školní projekt Čisté město a jeho okolí. Do úklidu zahrady a okolí školy se zapojilo 16 tříd, které naplnili odpadem 32 pytlů. Kontaktovali jsme Český svaz ochránců přírody, který nám poskytl pro zúčastněné třídy jako odměnu pěkné plakáty s ţivočichy. Třída 2. A jde uklízet odpadky Třída 3. B má pytle plné odpadků LISTOPAD Podzim ve škole Ve vestibulu školy se uskutečnila týdenní podzimní výstavka, ţáci z 12 tříd a školní druţina vystavovali své práce z přírodnin. Výtvarné práce tříd 5. A a 7. A, C PROSINEC Vánoce ve škole V tomto měsíci se ve škole uskutečnilo několik aktivit (Čertice zdobí stromeček, Vánoční výstava, Adventní zpívání pod stromkem. Některé třídy se zapojily do školního projektu Vánoční pečení). Návštěvníci vánoční výstavy měli moţnost obodovat soutěţ: O nejkrásnější vánoční přání. Do připravené krabičky vhazovali kartičku s číslem přání, které se jim nejvíce líbilo. Do soutěţe své přání dalo 13 tříd. Nejvíce hlasů a 1. místo získala třída 8. A, 2. místo 5. B a 3. místo 8. C.

19 19 Ţáci 1. stupně ZŠP a speciálních tříd se zúčastnili výukového programu Zimníček, který si připravil pan Tarant z CEV Viana. LEDEN Ptáci v zimě Tento měsíc byl vhodný k pozorování ptáků, stop ptáků ve sněhu, krmení ptáků a k výrobě krmítek z kokosu. Všechny tyto aktivity byly zařazeny do projektu Les ve škole škola v lese. Stopy ptáků ve sněhu Krmení ptáčků na zahradě ÚNOR Zdravá výţiva V rámci tohoto tématu se uskutečnily na škole tyto aktivity: Přednáška - ţáci 8. a 9. tříd se zúčastnili přednášky o zdravé ţivotosprávě. Ţákům přednášela Lilian Sedláčková, lektorka společnosti STOB (Stop obezitě) a instruktorka fitness a pilatesovy metody. Třída 8. C

20 20 Plakáty - 15 tříd a školní druţina se zapojili do výtvarné soutěţe na téma Zdravá výţiva. Odevzdali velmi pěkné plakáty, které zdobí chodbu u školní kuchyňky a vestibul školy. Ochutnávka zdravé výţivy - ţáci Praktické školy, p. uč. Horňáková a p. uč. Fesslová přichystali pomazánky a saláty ze zdravých potravin. Nazdobili krásně stoly a všichni ţáci ZŠP přišli ochutnat zdravé dobroty. Tato akce měla velký úspěch, ţáci si na jídle pochutnali. Svačinová hlídka - zkontrolovala svačiny ţáků. 76 ţáků mělo zdravou svačinu, 61 ţáků nevhodnou svačinu (sladké pečivo, brambůrky, párky, oplatky, coca colu). Velmi špatné je, ţe 18 ţáků přišlo do školy bez svačiny. Nejzdravější svačinu měly třídy 1. A, 2. A i 8. C. Nejvíce nezdravé svačiny měly třídy 6. B a 9. A. Ţáci 5. a 6. tříd se zúčastnily výukového programu Krušné hory a 7. třídy výukového programu Koloběh vody, které přednášel p. Tarant z CEV Viana. BŘEZEN Voda a my V tomto měsíci se ţáci 9. tříd zúčastnili exkurze na téma Tepelná pohoda v teplárně Komořany. Exkurze byla pro naše ţáky nesmírně poutavá, odnesli si zajímavé záţitky. Žáci devátých tříd na exkurzi v učebně PC Dne jsme oslavili Světový den vody. Ţáci celé školy vytvořili zajímavé prezentace na téma Voda a my a ty potom předvedli svým spoluţákům z jiných tříd. Velkou pochvalu si zaslouţí

21 21 všichni ţáci i učitelé za velmi pěknou práci. Práce byly vystaveny u šaten ve vestibulu školy. Žákyně 9. A Žák 9. B DUBEN Den Země Den Země jsme oslavili školním projektem Kytička pro Zemi. Vybraní ţáci z 21 tříd vyskládali v tělocvičně z víček od PET lahví kytičku. Vítězná třída získala všechny víčka cca 700 ks. Všechny kytičky byly velmi pěkné. Tento měsíc se 1. A, 2. A zúčastnily výukového programu Ţivot v rybníku a 8. a 9. třídy výukového programu Globální problémy, které pro ţáky připravil p. Tarant z EC Viana. Několik tříd se zapojilo do školního projektu Čisté město a jeho okolí a uklidilo odpadky na školní zahradě a v okolí školy. Pro vybrané ţáky 7. B, 9. A a 9. C bylo velkou zkušeností účast na Krajské ekologické konferenci. Před studenty středních škol a ţáky základních škol prezentovali práce na téma Voda a my, Zdravá výţiva a Třídění odpadů ve škole. Žáci zíslali na konferenci pěkný diplom Navázali jsme spolupráci s p. Konrádem, který je revírníkem Správy městských lesů Most. Třídy 1. A, 2. A, 9. C se zúčastnili exkurze v lese na Resslu, při které viděly kácení stromu a odvezení kmene za pomoci koně. Exkurze se ţákům moc líbila a byla zařazena do projektu Les ve škole škola v lese. Exkurze byla prezentována v Mosteckých listech

22 22 Revírník Konrád a žáci na exkurzi KVĚTEN Přírodní společenstva V květnu naše škola ţila projektem Přírodní společenstva. Ţáci s učiteli /celkem 13 tříd/ si připravovali své práce na téma Louka, Zahrada, Les, které prezentovali před svými spoluţáky v tělocvičně. Prezentace se ţákům velmi povedli. Zajímavým zpestřením výuky byla přednáška lesníka Jandy z Lesů ČR, který ţákům tříd 4. A, 4. B, 6. B, 1. A a 1. A ST zajímavým způsobem přiblíţil vše o lese za pomoci velkého mnoţství pomůcek. Ţáci byli velmi nadšeni a přednáška se jim líbila. Přednáška byla zařazena do projektu Les ve škole škola v lese. Lesník Janda se žáky

23 23 ČERVEN Poznáváme náš kraj V červnu se uskutečnila ekologická soutěţ v ZŠ speciální v Litvínově. Naše pětičlenné druţstvo se umístilo na pěkném 2. místě. Ţákům patří poděkování. Byl ukončen projekt Hřbitov odpadků, ţáci s učiteli odevzdali zprávu a rozkladu odpadků. Tento měsíc ţáci se svými učiteli vyjeli na výlety nejen do okolí města Mostu, ale i dále. V tomto školním roce se podařilo splnit všechny aktivity, které byly naplánovány v ročním realizačním plánu EVVO v jednotlivých měsících. Do školních projektů se zapojovaly vesměs všechny třídy ZŠP, aktivně se někteří učitelé podíleli na organizaci vybraných aktivit a tím pomáhali koordinátorce EVVO. Ekologická výchova byla po celý rok prezentována na webových stránkách školy, pravidelně vycházely ve školním časopise zprávičky z aktivit tříd a aktivity, které nás čekají. Spolupracovali jsme s CEV Viana Litvínov výukové programy pro ţáky, SEV Sever Litoměřice ekologicky zaměřené semináře, EC pro Krušnohoří ukázka ekologické pomůcky, Sdruţení TEREZA Praha seminář, projekt Les ve škole škola v lese, ZŠ speciální Litvínov ekologická soutěţ. Z časového nedostatku a z nedostatku financí jsme se od ledna 2009 nezapojili do projektu EKOŠKOLA a Ekologická stopa, nebyly vyrobeny cedulky na bylinkový záhon. Tyto aktivity se pokusíme zařadit s časovým posunem, do projektů lze vstoupit kdykoliv. Žáci 2. A při týdenním projektu Život na zahradě F. 4 Informační a komunikační technologie: ICT koordinátor p.uč. Rak během celého školního roku udržoval v chodu všech 65 PC stanic, řešil vzniklé problémy a také opět školil učitele. V letošním školním roce bylo zakoupeno 11 ks PC stanic do učebny PC 1. Učebna tím byla zmodernizována a výměnou CRT monitorů za LCD dojde také k úsporám el. energie. Byl zakoupen nový server, čímž byla umožněna lepší správa sítě a zvětšila se kapacita úložného místa ze 40 GB na 200 GB. Nový server je v současné době testován zkušebním provozem, během letních prázdnin bude zapojen do plného provozu a starý server odpojen.

24 24 V současné době byl starý server přetížen a kapacita úložného místa byla na 0 GB. Byla provedena změna u zařízení Onfinity (obdoba Interaktivní tabule) které nebylo tak často využíváno ve třídách s notebookem a proto bylo umístěno na strop do učebny PC 1. Tím je možné lépe využívat IT techniku v učebně. Licenční politika a SW: Škola nadále využívá zvýhodněné licence PiL od společnosti Microsoft určené pro školy v regionech s vysokou nezaměstnaností. Tyto licence jsou využívány na operační systém MS Windows XP Proffesional a na kancelářské aplikace MS Office 2003 a V žákovských PC stanicích je nainstalováno, nebo sdíleno na serveru celkem 54 ks výukového SW. V letošním roce byly zakoupeny 2 ks nových výukových aplikací - výrobce Terasoft Člověk a příroda přírodopis a Matematika pro prvňáčky určených hlavně pro výuku s Interaktivní tabulí. Tento SW mohl být nainstalován teprve v červnu 2009 kvůli malé kapacitě serveru. Pro správu a připojení do Internetu byla na PC Proxy zakoupena a nainstalována aplikace Kerio WinRouter Firewall. S touto aplikací lze blokovat www stránky nevhodné pro žáky. Zatím jsou v učebnách PC 1,2,3 blokovány stránky a některé nebezpečné www adresy. V diskusní skupině ICT specmo byla dána zpráva o blokování a s možností zadat požadavky doposud nikdo nevyužil. Během letních prázdnin bude ve všech PC učebnách nainstalována sada kancelářského balíku MS Office V těchto učebnách bude možné používat Office 2003 i Metodická školení: Tento školní rok proběhlo celkem 6 x MŠ. Školení byla zaměřena na sdílené dokumenty a práci ve skupině na portálu google, využití dataprojektorů a Onfinity, práce v síti LAN (ukládání souborů na server, tiskárny ), Ukázky internetových aplikací a pracovních listů volně dostupných na Internetu. Tato školení byla vždy maximálně obsazena. Během roku nebyla využita nabídka na ostatní MŠ. Nabídka těchto školení je umístěna na nástěnce ICT koordinátora ve sborovně a je sdílena se všemi ped. v dokumentech v google. V příštím školním roce budou nadále probíhat MŠ dle požadavků ped. Na srpen 2009 je plánováno školení Microsoft pro školství zaměřené na kancelářský balík MS Office Ostatní: Během roku byly u žákovských PC stanic prováděny aktualizace operačního systému, čištění a kontrola registrů. V letošním roce byl zaznamenán vyšší výskyt napadení PC malware v celé síti. Tento problém byl řešen vyšším zabezpečením PC stanic. V současné době již tento problém bude řešen možností vyššího zabezpečení nového serveru. U starého serveru nebylo možné provézt kvůli malé kapacitě serveru. Bude realizováno během letních prázdnin. V učebně PC 2 je nefunkční dataprojekror, ve kterém opotřebením odešla lampa. Tento dataprojektor byl dočasně nahrazen projektorem určeným k mobilní výuce s Notebookem. Lampa do projektoru nebyla doposud zakoupena, nebyla uvolněna příslušná finanční částka cca 6 500,- Kč. V současné době se jedná nákupu nové lampy. Zakoupením vlastních sluchátek do tříd se podařilo úplně zastavit jejich devastaci. Učitelé nyní mají i možnost zapůjčit si sluchátka u pí. zástupkyně Brunnerové využíváno zřídka.

25 25 Návrhy pro zkvalitnění služeb IT: Vytvořit pro učitele na každém patře kabinet, kde by byl přípojný bod s PC stanicí, nebo notebookem. Další plánovanou investicí je zasíťování celé školy. Mělo se realizovat během letošních prázdnin, bylo zrušeno. V Hudebně vybavit PC stanici tabletem, do učebny PC 1 nebo PC 2 zakoupit skener. Pokračovat ve vytváření a zdokonalování již dobře fungujících školních internetových stránek kde žáci nejvíce navštěvují fotogalerie a akce školy. Na tomto má největší podíl pí. zástupkyně Brunnerová. Výborně také na těchto stránkách funguje jídelní lístek - pí. Šimová. Nadále je potřeba popularizovat sdílení dokumentů a skupin na portálu google, které doposud není využíváno celou školou. G. Údaje o dalším vzdělávání pedagogických pracovníků POČET ZAMĚŘENÍ DVPP 2 asistenti pedagoga Kurz asistent pedagoga 1 asistentka pedagoga 1x školení (autismus) 1 zástupkyně + 1 ředitelka 1x školení z oblasti právní a školské legislativy výchovný poradce metodik prevence environmentální koordinátor + 3 učitelé ICT koordinátor 21 učitelů 2x školení (VP) 2x školení (prevence) 7x školení (ekologie), seminář 2x školení (ICT) školení spec. ped. (logopedie, autismus, čtení), semináře pedagogiga, předmětová školení 1 správní zaměstnanec 3x školení (stravování, hospodaření) 2 učitelky bakalářské studium spec. ped. 3 učitelky magisterské studium spec. ped. 1 učitelka + 1 asistentka kurz znakové řeči

26 26 H. Údaje o školních aktivitách a prezentaci školy Během školního roku se konaly sportovní akce, soutěže mezi třídami, soutěže dopravní a výtvarné, výstavy a projekty školy. Akce školy: během celého školního roku proběhlo mnoho akcí s nejrůznějším zaměřením; zápisy z těchto akcí spolu s fotodokumentací se průběžně vkládaly na webové stránky školy. ZÁŘÍ První den školního roku 2008/2009 jsme na naší škole přivítali nové ţáky v prvním ročníku Základní školy praktické a Základní škole speciální a v prvním ročníku Praktické školy. Unilever ČR, spol. s.r.o. pořádala pro školáky v rámci "Zdravá výţiva" akci před školou pod názvem " Tajemství školních svačin", kde předváděly své výrobky, diskutovaly s dětmi zábavnou formou o zdravé výţivě a o výrobcích Ramy. Při pohovoru s hosteskami získali dárečky ve formě samolepek. Akci zajistila p.uč. Růţena Fesslová. Během měsíce září a října přišlo na exkurzi do naší školy 7 tříd studentů z Vyšší odborné školy a Střední pedagogické školy v Mostě. Tyto exkurze jsou nedílnou součástí přípravy na budoucí povolání sociálního pracovníka a pedagoga. Studenti těchto škol u nás často vykonávají i odbornou praxi. Ţáci se svými učiteli navštěvovali průběţně Planetárium - 8 tříd.

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY VE ŠKOLNÍM ROCE 2006/2007

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY VE ŠKOLNÍM ROCE 2006/2007 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY VE ŠKOLNÍM ROCE 2006/2007 ÚVOD 1. Základní údaje o organizaci 1.1. Organizace 1.2. Zřizovatel 1.3. Součástí školy 1.4. Školská rada 2. Přehled pracovníků školy 2.1. Údaje

Více

Výroční zpráva ZŠ Jeneč za školní rok 2006/2007

Výroční zpráva ZŠ Jeneč za školní rok 2006/2007 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZŠ JENEČ školní rok 2006-2007 Výroční zpráva ZŠ Jeneč za školní rok 2006/2007 1. Základní údaje: Název: Základní škola a Mateřská škola Jeneč, okres Praha západ Sídlo: Jeneč, Lidická 265,

Více

Roční plán environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty na rok 2016/2017

Roční plán environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty na rok 2016/2017 Dětský domov, Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Zlín Roční plán environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty na rok 2016/2017. podpis a razítko ředitelky školy 1 Cíle ročního plánu EVVO

Více

Školní vzdělávací program pro školní družinu Školní družina při Základní škole v Mníšku pod Brdy, Komenského 886

Školní vzdělávací program pro školní družinu Školní družina při Základní škole v Mníšku pod Brdy, Komenského 886 Školní vzdělávací program pro školní družinu Školní družina při Základní škole v Mníšku pod Brdy, Komenského 886 Motto: Všichni bez rozdílu jsme součástí přírody Platnost dokumentu: 4 roky od 1.9.2012

Více

Minimální preventivní program pro školní rok 2016/2017

Minimální preventivní program pro školní rok 2016/2017 Mateřská škola a Základní škola pro tělesně postižené Brno, Kociánka, příspěvková organizace Minimální preventivní program pro školní rok 2016/2017 Charakteristika školy: škola pro žáky s tělesným, případně

Více

Plán školy školní rok 2010/2011

Plán školy školní rok 2010/2011 Základní škola speciální, Základní škola praktická a Praktická škola Most, Jana Palacha 1534, příspěvková organizace. Plán školy školní rok 2010/2011 Organizace práce školy vychází z těchto bodů: I. Zvyšovat

Více

PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADCE PRO ŠKOLNÍ ROK 2018/2019

PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADCE PRO ŠKOLNÍ ROK 2018/2019 PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADCE PRO ŠKOLNÍ ROK 2018/2019 Konzultační hodiny: V případě potřeby po telefonické domluvě. ZÁŘÍ - vypracování plánu výchovné poradkyně - stanovení konzultačních hodin - vypracování

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY Základní škola Nové Město na Moravě, Malá 54 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY Školní rok 6/7 Nové Město na Moravě,..7 Zpracoval: Mgr. Bohuslav Žilka ředitel školy ZÁKLADNÍ ÚDAJE O ŠKOLE Plný název školy:

Více

Preventivní program školy pro školní rok 2018/2019

Preventivní program školy pro školní rok 2018/2019 Mateřská škola a základní škola Brno, Kociánka, příspěvková organizace Preventivní program školy pro školní rok 2018/2019 Charakteristika školy: škola pro žáky s tělesným, kombinovaným postižením a PAS

Více

Roční plán mateřské školy na školní rok 2011/2012

Roční plán mateřské školy na školní rok 2011/2012 - 1 - Základní škola a mateřská škola, Ostrava- Hrabůvka, Mitušova 8, příspěvková organizace Roční plán mateřské školy na školní rok 2011/2012 Obsah: I. Hlavní cíl výchovné činnosti pro šk.r.2011/ 2012

Více

Mateřská škola Kladno, Švýcarská 2520 272 01 Kladno, Švýcarská 2520

Mateřská škola Kladno, Švýcarská 2520 272 01 Kladno, Švýcarská 2520 Mateřská škola Kladno, Švýcarská 2520 272 01 Kladno, Švýcarská 2520 Č.j. : 239/09 Skartační znak: S 5 Spisový znak: A. 1. 6. Účinnost od : 15. 8. 2009 INFORMACE O MATEŘSKÉ ŠKOLE 1. Název a sídlo: MATEŘSKÁ

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY Základní škola a mateřská škola, Pardubice Pardubičky, Kyjevská 25 IČO 60159146 IZO 060159146 Bankovní spojení 9701323524/0600 Tel. 466650783 Identifikátor RED-IZO 600096378 Email: jaroslav.karcol@kyjevska.pardubice.indos.cz

Více

Výroční zpráva za školní rok

Výroční zpráva za školní rok Výroční zpráva za školní rok 2015-201 Zpracovala Mgr. Iva Burdová, MBA 31. 8.201 Projednáno se zřizovatelem 31. 8. 201 Projednáno pedagogickou radou 30. 11. 201 Obsah Výroční zpráva... 3 Charakteristika

Více

Časový harmonogram programu prevence sociálně patologických jevů

Časový harmonogram programu prevence sociálně patologických jevů Časový harmonogram programu prevence sociálně patologických jevů Po celý školní rok je žákům v odpoledních hodinách k dispozici školní klub s nabídkou volnočasových aktivit a otevřena počítačová učebna.

Více

Plán práce výchovného poradce. školní rok 2017/2018

Plán práce výchovného poradce. školní rok 2017/2018 ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA MEZIBOŘÍ, J. A. Komenského 340, okr. Most tel. 476 747 357, e-mail: skola@mezibori.cz Plán práce výchovného poradce školní rok 2017/2018 I. OBLAST PROFESNÍ ORIENTACE II.

Více

Roční plán EVVO. ZŠ a MŠ Kosmonautů 177, Děčín

Roční plán EVVO. ZŠ a MŠ Kosmonautů 177, Děčín Roční plán EVVO ZŠ a MŠ Kosmonautů 177, Děčín Školní rok: 2014-2015 Cílové zaměření plánu environmentální výchovy, vzdělávání a osvěty (EVVO) Poskytovat potřebné znalosti a dovednosti, které žákům umožní

Více

Plán práce výchovného poradce

Plán práce výchovného poradce SOŠ Velvary s.r.o. Školní 268 273 24 Velvary Plán práce výchovného poradce Školní rok 2010/2011 výchovný poradce: Mgr. Hana Hronková Výchovný poradce zabezpečuje poskytování poradenských služeb ve škole,

Více

Výroční zpráva ZŠ a MŠ Hamry nad Sázavou za školní rok

Výroční zpráva ZŠ a MŠ Hamry nad Sázavou za školní rok Výroční zpráva ZŠ a MŠ Hamry nad Sázavou za školní rok 2013 2014 Základní škola a Mateřská škola Hamry nad Sázavou, příspěvková organizace Hamry nad Sázavou 133 591 01 Žďár nad Sázavou tel.: 775 99 44

Více

Základní škola Střelná, okres Vsetín. Plán environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty

Základní škola Střelná, okres Vsetín. Plán environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty Základní škola Střelná, okres Vsetín Plán environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty Školní rok 2018/2019 1. Trvalé úkoly - Sběr papíru a jeho odvoz - Sběr umělohmotných víček, baterií - Nástěnky k

Více

Plán činnosti školy na školní rok 2015 / 2016

Plán činnosti školy na školní rok 2015 / 2016 Plán činnosti školy na školní rok 2015 / 2016 1. Výchovně vzdělávací oblast : 1. 1. Exkurze a školní výlety Zpracování plánů exkurzí a školních výletů v souladu s výchovnými a vzdělávacími cíli jednotlivých

Více

Tematický plán. Putování s Machem a Šebestovou

Tematický plán. Putování s Machem a Šebestovou Dodatek k ŠVP Tematický plán Putování s Machem a Šebestovou ZÁŘÍ Naše družina Představujeme si Macha a Šebestovou Cíl: Děti zdokonalily vzájemnou komunikaci a vyjadřovací schopnosti. seznámení s řádem,

Více

Plán činnosti školy na školní rok 2016 / 2017

Plán činnosti školy na školní rok 2016 / 2017 Plán činnosti školy na školní rok 2016 / 2017 1. Výchovně vzdělávací oblast: 1. 1. Exkurze a školní výlety Zpracování plánů exkurzí a školních výletů v souladu s výchovnými a vzdělávacími cíli jednotlivých

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti školy za školní rok 2013 / 2014

VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti školy za školní rok 2013 / 2014 Základní škola a Mateřská škola, Měník, okres Hradec Králové VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti školy za školní rok 2013 / 2014 1) Charakteristika školy: Základní škola a Mateřská škola, Měník, okres Hradec Králové

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY VE ŠKOLNÍM ROCE 2009/2010

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY VE ŠKOLNÍM ROCE 2009/2010 Základní škola a mateřská škola obce Zbyslavice, příspěvková organizace Hlavní 103, 742 83 Zbyslavice tel.: 558 955 722, IČO: 70 98 13 96 www.zszbyslavice.cz VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY VE ŠKOLNÍM

Více

EKOŠKOLA (ECO SCHOOLS) PROGRAM ENVIRONMENTÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ, VÝCHOVY A OSVĚTY PRO ROK 2014-2015

EKOŠKOLA (ECO SCHOOLS) PROGRAM ENVIRONMENTÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ, VÝCHOVY A OSVĚTY PRO ROK 2014-2015 PROGRAM ENVIRONMENTÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ, VÝCHOVY A OSVĚTY PRO ROK 2014-2015 Základní škola a Mateřská škola Černovice, příspěvková organizace Bělohrobského 367, PSČ 394 94 Tel.: 565 492 127, e-mail: zs.cernovice@worldonline.cz

Více

MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTRAVA, BLAHOSLAVOVA 6, příspěvková organizace. vydává školní časopis

MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTRAVA, BLAHOSLAVOVA 6, příspěvková organizace. vydává školní časopis MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTRAVA, BLAHOSLAVOVA 6, příspěvková organizace vydává školní časopis č.25/2018 Vážení rodiče a milé děti, čas letí jako voda a my se znovu setkáváme na konci 1. pololetí školního roku.

Více

OTEVŘENÁ ŠKOLA. Plán práce školy

OTEVŘENÁ ŠKOLA. Plán práce školy Základní škola a Mateřská škola Poličná 276, příspěvková organizace OTEVŘENÁ ŠKOLA Otevřená škola - jazyky - počítače Motto: Svět je otevřená kniha pro toho, kdo v ní umí číst. Plán práce školy Environmentální

Více

Výroční zpráva ZŠ Dr. Joklíka školní rok 2013/2014. Sídliště U Vodojemu 1261, Kyjov příspěvková organizace města Kyjova

Výroční zpráva ZŠ Dr. Joklíka školní rok 2013/2014. Sídliště U Vodojemu 1261, Kyjov příspěvková organizace města Kyjova 1. Základní údaje o škole 1.1 škola název školy adresa školy Výroční zpráva ZŠ Dr. Joklíka školní rok 2013/2014 právní forma IČO 48847747 IZO 04884774 identifikátor školy 600115607 vedení školy ZŠ a MŠ

Více

Výroční zpráva školní rok 2014/ 2015

Výroční zpráva školní rok 2014/ 2015 Výroční zpráva školní rok 2014/ 2015 Základní škola Brno nám. Míru 3, příspěvková organizace 1.0 Základní charakteristika školy 1.1 Název právnické osoby vykonávající činnost školy: ZŠ Brno, nám. Míru

Více

Základní škola pro tělesně postižené, Opava, Dostojevského 12 MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM ŠKOLNÍ ROK 2017/2018

Základní škola pro tělesně postižené, Opava, Dostojevského 12 MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM ŠKOLNÍ ROK 2017/2018 Základní škola pro tělesně postižené, Opava, Dostojevského 12 MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM ŠKOLNÍ ROK 2017/2018 ZÁKLADNÍ ÚDAJE Název a adresa školy E-mail Základní škola pro tělesně postižené, Opava,

Více

REALIZAČNÍ PLÁN ENVIRONMENTÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ, VÝCHOVY A OSVĚTY pro školní rok 2016/2017

REALIZAČNÍ PLÁN ENVIRONMENTÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ, VÝCHOVY A OSVĚTY pro školní rok 2016/2017 ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA KATEŘINICE, okres Vsetín čp. 154, 756 21 KATEŘINICE REALIZAČNÍ PLÁN ENVIRONMENTÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ, VÝCHOVY A OSVĚTY pro školní rok 2016/2017 Vypracovala: Mgr. Renata Sušňová,

Více

Prováděcí plán pro rok 2017/2018

Prováděcí plán pro rok 2017/2018 Prováděcí plán pro rok 2017/2018 Září: Spolupráce pedagogů jednotlivých vzdělávacích oborů školy - plánování akcí školního roku, projednávání prováděcího plánu, projektů atd. (všichni Společné zahájení

Více

PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016

PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016 PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016 Na začátku školního roku při nástupu do školní družiny dostane každý žák pro rodiče: 1.,, Vnitřní řád školní družiny (příloha) 2. Zápisní lístek 3. Pokyny pro zájemce ŠD 4.

Více

Základní škola a Mateřská škola Jince Slavíkova 26, 262 23 Jince. Školní vzdělávací program základního vzdělávání TRILOBIT

Základní škola a Mateřská škola Jince Slavíkova 26, 262 23 Jince. Školní vzdělávací program základního vzdělávání TRILOBIT Základní škola a Mateřská škola Jince Slavíkova 26, 262 23 Jince Školní vzdělávací program základního vzdělávání TRILOBIT 1 Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání Trilobit Školní vzdělávací

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA TĚCHONÍN. VÝROČNÍ ZPRÁVA za školní rok 2007/2008

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA TĚCHONÍN. VÝROČNÍ ZPRÁVA za školní rok 2007/2008 ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA TĚCHONÍN VÝROČNÍ ZPRÁVA za školní rok 2007/2008 Č.j. 77/2008/R Základní údaje Název: ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA TĚCHONÍN 561 66 Těchonín 4 IČO: 70985995 Tel.: 465 635

Více

Roční plán EVVO. Základní škola, Dětský domov, Školní družina a Školní jídelna, Vrbno p.pradědem. Nám.Sv.Michala 17, příspěvková organizace,

Roční plán EVVO. Základní škola, Dětský domov, Školní družina a Školní jídelna, Vrbno p.pradědem. Nám.Sv.Michala 17, příspěvková organizace, Základní škola, Dětský domov, Školní družina a Školní jídelna, Vrbno p.pradědem. Nám.Sv.Michala 17, příspěvková organizace, PSČ: 793 26, tel./fax 554 751 720, fax. ředitel. 554 753 162 IČO:00852619 e-mail

Více

Plán práce výchovného poradce. školní rok 2018/2019

Plán práce výchovného poradce. školní rok 2018/2019 ZÁKLADNÍ ŠKOLA MEZIBOŘÍ J. A. Komenského 340, okr. Most tel. 476 747 357, e-mail: zs.mezibori@telecom.cz Plán práce výchovného poradce školní rok 2018/2019 I. OBLAST PROFESNÍ ORIENTACE II. OBLAST SPECIÁLNĚ

Více

Tematický plán školní družiny 2018/2019 II. oddělení POZNÁVÁME ZVÍŘATA

Tematický plán školní družiny 2018/2019 II. oddělení POZNÁVÁME ZVÍŘATA Tematický plán školní družiny 2018/2019 II. oddělení POZNÁVÁME ZVÍŘATA Děti budou společně během celého školního roku poznávat zvířata z různých koutů světa. Výsledkem bude poznání společně vyrobená malá

Více

Školní vzdělávací program školní družiny

Školní vzdělávací program školní družiny Základní škola a Mateřská škola Bohuslava Reynka, Lípa Školní vzdělávací program školní družiny I. Identifikační údaje Název : Základní škola a Mateřská škola Bohuslava Reynka, Lípa Adresa : Lípa 66, 582

Více

PROVÁDĚCÍ PLÁN pro školní rok 2014-2015

PROVÁDĚCÍ PLÁN pro školní rok 2014-2015 Základní škola praktická azákladní škola speciální Králíky Nábřežní 130, Králíky 561 69 www.zspkraliky.cz IČO 61235105 zspkraliky@zspkraliky.cz tel., fax: 465 631 186 PROVÁDĚCÍ PLÁN pro školní rok 2014-2015

Více

Střední škola, základní škola a mateřská škola pro zdravotně znevýhodněné Kamenomlýnská 2, Brno

Střední škola, základní škola a mateřská škola pro zdravotně znevýhodněné Kamenomlýnská 2, Brno Střední škola, základní škola a mateřská škola pro zdravotně znevýhodněné Kamenomlýnská 2, 603 00 Brno Právní forma: Příspěvková organizace Zřizovatel: MŠMT ČR, Karmelitská 529/5, 118 00 Praha 1 IZO: 600

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM pro obor vzdělávání základní škola speciální

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM pro obor vzdělávání základní škola speciální ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM pro obor vzdělávání základní škola speciální zpracovaný podle RVP pro obor vzdělávání žáků se středně těžkým mentálním postižením Dětský domov a Základní škola Vizovice Masarykovo

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM PRO ZÁJMOVÉ VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍHO KLUBU

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM PRO ZÁJMOVÉ VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍHO KLUBU ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM PRO ZÁJMOVÉ VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍHO KLUBU ZÁKLADNÍ ŠKOLY J. VOHRADSKÉHO ŠLUKNOV, OKRES DĚČÍN Schváleno školskou radou 30. 8. 2017 2. verze Razítko: Mgr. Renata Sochorová, řed. školy

Více

Základní škola Ledeč nad Sázavou, Habrecká 378 Výroční zpráva za školní rok 2009-2010

Základní škola Ledeč nad Sázavou, Habrecká 378 Výroční zpráva za školní rok 2009-2010 Čj: ZŠLeH 123/2010 Základní škola Ledeč nad Sázavou, Habrecká 378 Výroční zpráva za školní rok 2009-2010 Základní škola Ledeč nad Sázavou, Habrecká 378 Výroční zpráva za školní rok 2009-2010 1. Základní

Více

Plán práce výchovného poradce na školní rok 2015/2016

Plán práce výchovného poradce na školní rok 2015/2016 Plán práce výchovného poradce na školní rok 2015/2016 1. Spolupráce VP s vedením školy - shromažďování údajů o uchazečích s SPU - informační materiály a přihlášky na VŠ - dny otevřených dveří spolupráce

Více

2. Charakteristika vzdělávacího zařízení

2. Charakteristika vzdělávacího zařízení 2. Charakteristika vzdělávacího zařízení 2.1. Charakteristika školy Umístění a vybavení školy Naše Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Pionýrů 2352, Frýdek-Místek, příspěvková organizace se

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. o činnosti školy ve školním roce 2016/17

VÝROČNÍ ZPRÁVA. o činnosti školy ve školním roce 2016/17 VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti školy ve školním roce 2016/17 (podle zákona č. 561/2004 Sb., 10 a vyhlášky č. 15/2005 Sb., kterou se stanoví náležitosti dlouhodobých záměrů, výročních zpráv a vlastního hodnocení

Více

ROČNÍ PLÁN ŠD

ROČNÍ PLÁN ŠD ROČNÍ PLÁN ŠD 2018 2019 Vychovatelky: 1. oddělení A4 Bartlová Jana vedoucí vychovatelka 2. oddělení A3 Kratochvílová Jana 3. oddělení A7 Lhotáková Petra 4. oddělení A 10 Janoušová Jana 5. oddělení A5 Bc.

Více

Plán práce výchovného poradce Základní a mateřská škola Staré Město

Plán práce výchovného poradce Základní a mateřská škola Staré Město Plán práce výchovného poradce 2018 2019 Základní a mateřská škola Staré Město I. Úkoly vyplývající z vyhlášky 72/2005 o poskytování poradenských služeb na školách Systematické a dlouhodobé sledování a

Více

PLÁN ČINNOSTI ŠKOLNÍ DRUŽINY A ŠKOLNÍHO KLUBU ŠKOLNÍ ROK: 2008/2009. VEDOUCÍ ODDĚLENÍ ŠD A ŠK: Božena Grosmutová

PLÁN ČINNOSTI ŠKOLNÍ DRUŽINY A ŠKOLNÍHO KLUBU ŠKOLNÍ ROK: 2008/2009. VEDOUCÍ ODDĚLENÍ ŠD A ŠK: Božena Grosmutová PLÁN ČINNOSTI ŠKOLNÍ DRUŽINY A ŠKOLNÍHO KLUBU ŠKOLNÍ ROK: 2008/2009 VEDOUCÍ ODDĚLENÍ ŠD A ŠK: Božena Grosmutová Základní škola Dr. Miroslava Tyrše, Česká Lípa, Mánesova 1526, příspěvková organizace Plán

Více

Základní škola a Mateřská škola Verneřice. Tel.: 412 559 063 Mírové náměstí 141, 407 25 Verneřice IČO: 71 01 25 24 e-mail: zsvernerice@volny.

Základní škola a Mateřská škola Verneřice. Tel.: 412 559 063 Mírové náměstí 141, 407 25 Verneřice IČO: 71 01 25 24 e-mail: zsvernerice@volny. Základní škola a Mateřská škola Verneřice Tel.: 412 559 063 Mírové náměstí 141, 407 25 Verneřice IČO: 71 01 25 24 e-mail: zsvernerice@volny.cz Číslo účtu:925864329/0800 V Ý R O Č N Í Z P R Á V A mateřské

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI MATEŘSKÉ ŠKOLY TŘEMEŠNÁ

ZPRÁVA O ČINNOSTI MATEŘSKÉ ŠKOLY TŘEMEŠNÁ ZPRÁVA O ČINNOSTI MATEŘSKÉ ŠKOLY TŘEMEŠNÁ ŠKOLNÍ ROK 2011/2012 1. Vzdělávací program 1.1 Vzdělávací program pro MŠ Třemešná vzdělávací program platnost Zvířátka kolem nás Do roku 2014 2. Personální zajištění

Více

POZNÁVÁME ŽIVOU PŘÍRODU

POZNÁVÁME ŽIVOU PŘÍRODU ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, ŽELEZNICKÁ 460 ROČNÍ REALIZAČNÍ PLÁN EVVO NA ŠKOLNÍ ROK 2017-2018 Motto: Všechny knihy zežloutnou, ale kniha přírody má každý rok nové, nádherné vydání. Hans Christian Andersen Roční

Více

SOU Valašské Klobouky MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM (MPP) 2012 2013. Metodik prevence sociálně patologických jevů

SOU Valašské Klobouky MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM (MPP) 2012 2013. Metodik prevence sociálně patologických jevů SOU Valašské Klobouky MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM (MPP) 2012 2013 Metodik prevence sociálně patologických jevů Roční plán práce zabezpečuje Mgr. Pavel Hrabina Konzultační hodiny pro žáky a rodiče: kdykoliv

Více

Popis realizovaných opatření

Popis realizovaných opatření Příloha č. 2 Závěrečná zpráva příjemců dotace z rozvojového programu Na podporu škol, které realizují inkluzívní vzdělávání a vzdělávání dětí a žáků se sociokulturním znevýhodněním na rok 2010, č.j. 10936/2010-27.

Více

PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ

PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA ADAMOV PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ školní rok 2013-2014 PaedDr. Dalimila HODAŇOVÁ výchovná poradkyně Rámcový plán činnosti výchovného poradce 1. pololetí

Více

ŠKOLNÍ PROGRAM ENVIRONMENTÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ, VÝCHOVY A OSVĚTY

ŠKOLNÍ PROGRAM ENVIRONMENTÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ, VÝCHOVY A OSVĚTY ŠKOLNÍ PROGRAM ENVIRONMENTÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ, VÝCHOVY A OSVĚTY ZŠ KAMENNÉ ŽEHROVICE, školní rok 2013/2014 Vypracovala: Mgr. Hana Jelínková 1 Dokumenty týkající se programu EVVO Zákon č. 17/1992 Sb., o životním

Více

Plán environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty (EVVO) ZŠ Ústí nad Labem, E. Krásnohorské 3084/8, přís. org. školní rok

Plán environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty (EVVO) ZŠ Ústí nad Labem, E. Krásnohorské 3084/8, přís. org. školní rok Plán environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty (EVVO) ZŠ Ústí nad Labem, E. Krásnohorské 3084/8, přís. org. školní rok 2016-2017 Základní škola Ústí nad Labem, E. Krásnohorské 3084/8, příspěvková

Více

Hodnocení ekologické výchovy ve školním roce 2011/2012

Hodnocení ekologické výchovy ve školním roce 2011/2012 Hodnocení ekologické výchovy ve školním roce 2011/2012 V letošním školním roce byl roční plán ekologické výchovy splněn. Učitelé se žáky plnili aktivity v projektech, do kterých se přihlásili, účastnili

Více

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM SOCIÁLNĚ PATOLOGICKÝCH JEVŮ Základní škola praktická s.r.o. Krušnohorská 1570 Teplice Školní rok 20017/2018 Zpracovala: Mgr. Irena Novotná - 1 - OBSAH 1.Úvod 2.Závazné materiály

Více

Základní škola a mateřská škola Dvorce, okres Bruntál, příspěvková organizace Olomoucká 336, Dvorce, tel

Základní škola a mateřská škola Dvorce, okres Bruntál, příspěvková organizace Olomoucká 336, Dvorce, tel Základní škola a mateřská škola Dvorce, okres Bruntál, příspěvková organizace Olomoucká 336, 793 68 Dvorce, tel. 554745491 Výroční zpráva o činnosti školní družiny za školní rok 2013/2014 1.Základní charakteristika

Více

Garant programu je metodik prevence rizikového chování Mgr. Kamila Reischlová

Garant programu je metodik prevence rizikového chování Mgr. Kamila Reischlová MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PLÁN 2014/2015 Garant programu je metodik prevence rizikového chování Mgr. Kamila Reischlová Cílem programu je vytvoření optimálního sociálního klimatu ve třídách, snížení rizika

Více

Výroèní zpráva o èinnosti školní rok 2006/2007 Mateøská škola Janákova

Výroèní zpráva o èinnosti školní rok 2006/2007 Mateøská škola Janákova Výroèní zpráva o èinnosti školní rok 26/27 Mateøská škola Janákova Základní škola a Mateøská škola námìstí Interbrigády, Praha 6, Antonína Èermáka 6 Základní škola a Mateřská škola náměstí Interbrigády,

Více

I. Úvod. II. Sociálně patologické jevy

I. Úvod. II. Sociálně patologické jevy Zpracovaly: Mgr. Lenka Sýkorová Mgr. Věra Jaborová I. Úvod Nárůst sociálně patologických jevů včetně zneužívání návykových látek u dětí školního věku se stává celospolečenským problémem. Primární prevence

Více

EVROPSKÝ TÝDEN MOBILITY A EVROPSKÝ DEN BEZ AUT

EVROPSKÝ TÝDEN MOBILITY A EVROPSKÝ DEN BEZ AUT EVROPSKÝ TÝDEN MOBILITY A EVROPSKÝ DEN BEZ AUT 2012 Statutární město Karlovy Vary Statutární město Karlovy Vary se v letošním roce již tradičně zapojilo do kampaní Evropský týden mobility a Evropský den

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA za školní rok 2014/2015

VÝROČNÍ ZPRÁVA za školní rok 2014/2015 ZÁKLADNÍ ŠKOLA HODĚJICE VÝROČNÍ ZPRÁVA za školní rok 2014/2015 Část I. Základní charakteristika školy a) Název školy: Základní škola Hodějice, okres Vyškov b) Zřizovatel školy: OÚ Hodějice c) Ředitelka

Více

Základní škola a mateřská škola Bečov, Okres Most, příspěvková organizace

Základní škola a mateřská škola Bečov, Okres Most, příspěvková organizace Základní škola a mateřská škola Bečov, Okres Most, příspěvková organizace 435 26 Bečov, č. 17, tel. 476 110 317, www.zsbecov.cz PROGRAM ENVIROMENTÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ, VÝCHOVY A OSVĚTY PRO ŠKOLNÍ ROK 2018/2019

Více

6. základní škola Cheb, Obětí nacismu 16

6. základní škola Cheb, Obětí nacismu 16 6. základní škola Cheb, Obětí nacismu 16 VÝROČNÍ ZPRÁVA Pedagogická rada projednala dne: 27. 09. 2012 Školská rada projednala dne: 11. 10. 2012 Mgr. Pavel Tomáš ředitel školy Charakteristika školy 6. základní

Více

Roční plán EVVO pro školní rok 2016/2017

Roční plán EVVO pro školní rok 2016/2017 Roční plán pro školní rok 2016/2017 Vypracovala: Mgr. Eva Svobodová Zpracováno na základně metodického pokynu MŠMT k zajištění environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty (), JAKO PŘÍLOHA K DLOUHODOBÉMU

Více

Základní škola, Znojmo, Václavské nám. 8

Základní škola, Znojmo, Václavské nám. 8 Základní škola, Znojmo, Václavské nám. 8 ZÁKLADNÍ ŠKOLA ZNOJMO VÁCLAVSKÉ NÁMĚSTÍ Výroční zpráva o činnostech základní školy ve školním roce 2006 / 2007 Projednáno na pedagogické radě 31.8.2007 ZÁKLADNÍ

Více

Plán výchovného poradce školní rok 2016/2017. Oblast kariérového poradenství

Plán výchovného poradce školní rok 2016/2017. Oblast kariérového poradenství Plán výchovného poradce školní rok 2016/2017 Oblast kariérového poradenství. v rámci hodin Pracovních činností podávat žákům informace o činnostech v souvislosti s volbou povolání, o přijímacím řízení,

Více

Doplnění přednášky: PEDAGOGICKO-PSYCHOLOGICKÉ PORADNY A SPECIÁLNÍ PEDAGOGICKÁ CENTRA

Doplnění přednášky: PEDAGOGICKO-PSYCHOLOGICKÉ PORADNY A SPECIÁLNÍ PEDAGOGICKÁ CENTRA TÉZE Doplnění přednášky: PEDAGOGICKO-PSYCHOLOGICKÉ PORADNY A SPECIÁLNÍ PEDAGOGICKÁ CENTRA Úkoly poradenského zařízení 1. zajišťuje pravidelnou a přímou individuální speciálně pedagogickou a psychologickou

Více

Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2009/2010

Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2009/2010 Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2009/2010 A) Základní údaje o škole Název: Základní škola a mateřská škola Moravské Bránice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Sídlo: Moravské Bránice

Více

Česká školní inspekce Ústecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIU-435/14-U

Česká školní inspekce Ústecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIU-435/14-U INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIU-435/14-U Název právnické osoby vykonávající činnost školy a školského zařízení Sídlo E-mail právnické osoby Základní škola a Střední škola, Most, Jana Palacha 1534, příspěvková

Více

Práce výchovného poradce Oblasti činnosti, úkoly a harmonogram pro školní rok 2013/2014

Práce výchovného poradce Oblasti činnosti, úkoly a harmonogram pro školní rok 2013/2014 Práce výchovného poradce Oblasti činnosti, úkoly a harmonogram pro školní rok 2013/2014 Výchovný poradce: Ing. Monika Hodaňová Konzultační hodiny: Konzultace se domlouvají individuálně osobně, telefonicky

Více

MINIMÁLNÍ PROGRAM PREVENCE na školní rok 2015/2016. Vymezení základních dlouhodobých cílů a záměrů programu primární prevence ZŠ Velká Dlážka

MINIMÁLNÍ PROGRAM PREVENCE na školní rok 2015/2016. Vymezení základních dlouhodobých cílů a záměrů programu primární prevence ZŠ Velká Dlážka MINIMÁLNÍ PROGRAM PREVENCE na školní rok 2015/2016 Metodik prevence: Mgr. Alexandra Kožuchová Vymezení základních dlouhodobých cílů a záměrů programu primární prevence ZŠ Velká Dlážka rozvíjet a posilovat

Více

Školní preventivní strategie rizikového chování pro období 2016/2021

Školní preventivní strategie rizikového chování pro období 2016/2021 ZŠ Protivanov Školní 292 798 48 Protivanov tel: 582399219 zspro@pvskoly.cz www.zsprotivanov.cz Školní preventivní strategie rizikového chování pro období 2016/2021 Strategie vychází z metodického doporučení

Více

DĚTSKÝ DOMOV, ZÁKLADNÍ ŠKOLA A ŠKOLNÍ JÍDELNA

DĚTSKÝ DOMOV, ZÁKLADNÍ ŠKOLA A ŠKOLNÍ JÍDELNA DĚTSKÝ DOMOV, ZÁKLADNÍ ŠKOLA A ŠKOLNÍ JÍDELNA Sídliště Míru 40, HORNÍ PLANÁ 382 26, IČO 60084413 PLÁN PRÁCE VÝCHOVNÉHO PORADCE Školní rok 2016/2017 č. j. 787/2016 Práce výchovného poradce se řídí: Příloha

Více

VLASTNÍ HODNOCENÍ MATEŘSKÉ ŠKOLY HUNTÍŘOV ZA ŠKOLNÍ ROK 2011-2012

VLASTNÍ HODNOCENÍ MATEŘSKÉ ŠKOLY HUNTÍŘOV ZA ŠKOLNÍ ROK 2011-2012 VLASTNÍ HODNOCENÍ MATEŘSKÉ ŠKOLY HUNTÍŘOV ZA ŠKOLNÍ ROK 2011-2012 Zpracovala a předkládá: Dana Miřejovská Místo a datum zpracování: Huntířov, 30.8.2012 Základní údaje o škole Název: Sídlo: Právní forma:

Více

Výroční zpráva o činnosti školy ve školním roce 2009/2010

Výroční zpráva o činnosti školy ve školním roce 2009/2010 ZŠ speciální a PrŠ Černovice Dobešovská 1 394 94 Černovice Základní škola speciální a Praktická škola Černovice Výroční zpráva o činnosti školy ve školním roce 2009/2010 Ve škole se nejenom učíme, ale

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. Hradec Králové, říjen 2008. Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové, Úprkova 1

VÝROČNÍ ZPRÁVA. Hradec Králové, říjen 2008. Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové, Úprkova 1 Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové, Úprkova 1 Mateřská škola Štefcova 1125 odloučené pracoviště Pedagogický systém Marie Montessori VÝROČNÍ ZPRÁVA 2007 2008 Hradec Králové, říjen 2008 Obsah

Více

lškola bez drog a šikany

lškola bez drog a šikany Minimální program prevence sociálně patologických jevů Školní rok 2007-2008 lškola bez drog a šikany Cíl : Informovanost všech žáků v oblasti sociálně patologických jevů. Systematická výuka a výchova ke

Více

PLÁN PRÁCE ŠKOLNIHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ NA ŠKOLNÍ ROK 2018/2019

PLÁN PRÁCE ŠKOLNIHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ NA ŠKOLNÍ ROK 2018/2019 PLÁN PRÁCE ŠKOLNIHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ NA ŠKOLNÍ ROK 2018/2019 Školní poradenské pracoviště (dále jen ŠPP) poskytuje poradenské a konzultační služby žákům, jejich zákonným zástupcům a pedagogům. K

Více

Základní škola a mateřská škola Cejle, příspěvková organizace. Cejle 116, Batelov, IČO

Základní škola a mateřská škola Cejle, příspěvková organizace. Cejle 116, Batelov, IČO Základní škola a mateřská škola Cejle, příspěvková organizace Cejle 116, 58851 Batelov, v_zs.cejle@volny.cz, IČO 75022117 Výroční zpráva o činnosti Základní školy a mateřské školy Cejle za školní rok 2011/2012

Více

Základní škola pro tělesně postižené, Opava, Dostojevského 12 MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM ŠKOLNÍ ROK 2016/2017

Základní škola pro tělesně postižené, Opava, Dostojevského 12 MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM ŠKOLNÍ ROK 2016/2017 Základní škola pro tělesně postižené, Opava, Dostojevského 12 MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM ŠKOLNÍ ROK 2016/2017 ZÁKLADNÍ ÚDAJE Název a adresa školy E-mail Základní škola pro tělesně postižené, Opava,

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VĚTŘNÍ

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VĚTŘNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VĚTŘNÍ Pedagogicko-organizační záměry a provozně technické zajištění školního roku 2015 2016 ZŠ I.stupeň II.stupeň Celkem Počet žáků k 15. 9. 2015 200 134 334 Počet tříd

Více

Hned první listopadový den nás čekala oslava, Zuzka slavila narozeniny. Oslava se jako vždy povedla, dort byl výborný a děti si to náramně užili.

Hned první listopadový den nás čekala oslava, Zuzka slavila narozeniny. Oslava se jako vždy povedla, dort byl výborný a děti si to náramně užili. Čas běží jako voda a vy držíte v ruce další dvojčíslo našich Kostkovaných novin! Listopad a prosinec patří tradičně mezi nejhezčí měsíce nejen ve školce :o) Hned první listopadový den nás čekala oslava,

Více

Vzdělávací plán pro předmět Informatika, pro ţáky se středně těţkým mentálním postiţením

Vzdělávací plán pro předmět Informatika, pro ţáky se středně těţkým mentálním postiţením Vzdělávací plán pro předmět Informatika, pro ţáky se středně těţkým mentálním postiţením Zpracovaný dle rámcového programu pro obor vzdělávání základní škola speciální INFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE

Více

Minimální preventivní program školní rok 2015/2016

Minimální preventivní program školní rok 2015/2016 Minimální preventivní program školní rok 2015/2016 1 Charakteristika a vnitřní zdroje školy 1.1 Základní údaje o škole Název a adresa školy Základní škola a Mateřská škola Vřesina, příspěvková organizace

Více

PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ

PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ Základní škola Náměšť nad Oslavou, Husova 579, 675 71 Náměšť nad Oslavou PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ 1. Školní poradenské pracoviště 2. Hlavní úkoly pro jednotlivé oblasti činnosti ŠPP

Více

PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ

PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ tel.: 515322442-3, IČ: 70995087, e-mail: zsivancicka@zsivancicka.cz PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ Školní rok 2018/2019-1 - tel.: 515322442-3, IČ: 70995087, e-mail: zsivancicka@zsivancicka.cz 1. Základní

Více

Základní škola Vysočany, 679 13 Sloup v Mor.kr., okr. Blansko IČO: 62073435 t.č. 516435691 e-mail: zs.vysocany@tiscali.cz

Základní škola Vysočany, 679 13 Sloup v Mor.kr., okr. Blansko IČO: 62073435 t.č. 516435691 e-mail: zs.vysocany@tiscali.cz Základní škola Vysočany, 679 13 Sloup v Mor.kr., okr. Blansko IČO: 62073435 t.č. 516435691 e-mail: zs.vysocany@tiscali.cz Vnitřní směrnice: ŠKOLNÍ PLÁN ENVIRONMENTÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ, VÝCHOVY A OSVĚTY Obsah:

Více

Celoroční plán pro I. oddělení ŠD pro šk. r. 2015/2016

Celoroční plán pro I. oddělení ŠD pro šk. r. 2015/2016 ZÁKLADNÍ ŠKOLA MOKRÉ LAZCE příspěvková organizace Hájová 98 747 62 Mokré Lazce, okres Opava Celoroční plán pro I. oddělení ŠD pro šk. r. 2015/2016 Příloha ŠVP pro Školní družinu v Mokrých Lazcích. Specifické

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti mateřské školy školní rok: 2008/2009

VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti mateřské školy školní rok: 2008/2009 Základní škola a Mateřská škola Horní Benešov, okres Bruntál, příspěvková organizace VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti mateřské školy školní rok: 2008/2009 Zpracovala: Libuše Špačková, ved. učitelka MŠ OBSAH 1.

Více

Co nás čeká v měsíci LEDNU?

Co nás čeká v měsíci LEDNU? Co nás čeká v měsíci LEDNU? 4.1. se vrátíme zpět do lavic každé pondělí budeme jezdit na plavání 12.1. vystoupí divadelní kroužek pro rodiče od 15:45 v I. třídě 12.1. po představení od 16:00 třídní schůzky

Více

Roční realizační plán EVVO na školní rok 2010/2011

Roční realizační plán EVVO na školní rok 2010/2011 Roční realizační plán EVVO na školní rok 2010/2011 ZÁŘÍ Téma: Začínáme projekty v ekologické výchově o Každý učitel si vybere jeden z následujících projektů a název na lístečku odevzdá p. zástupkyni Brunnerové

Více

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM pro školní rok 2015-2016 Realizátor: Základní škola a Mateřská škola Jindřichov, okres Přerov, příspěvková organizace, Jindřichov 122, Hranice 75301 Garant: Ředitelství ZŠ

Více

Základní škola praktická Bochov, okres Karlovy Vary, příspěvková organizace

Základní škola praktická Bochov, okres Karlovy Vary, příspěvková organizace Základní škola praktická Bochov, okres Karlovy Vary, příspěvková organizace Okružní 367, 364 71 Bochov Tel:353 902 221,739 456 408 IČ: 709 91 529 Výroční zpráva o činnosti školy ve školním roce 2007/2008

Více

Školní program EVVO environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty

Školní program EVVO environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty Základní škola Ústí nad Labem, Pod Vodojemem 323/3A příspěvková organizace, 400 10 Ústí nad Labem Školní program EVVO environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty Školní rok: 2015/2016 Základní údaje

Více