I. ZPRÁVA II. NÁVRHY dle 81 odst. 4 KO

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "I. ZPRÁVA II. NÁVRHY dle 81 odst. 4 KO"

Transkript

1 SCHRADE Kaufmann u Thurnher Právní kanc. s.r.o. em Landesgericht Feldkirch Mag. Lukas Pferfferkorn Advokát Schillerstr Feldkirch Dornbirn, /kontou/08-LP GZ- 14 S 58/08 d Společný dlužník Tourex Middle East FZE P.O.Box Ras al Khaimah, United Arab Emirates Správce konkurzní podstaty: Kaumanln u. Thurnher razítko Code R I. ZPRÁVA II. NÁVRHY dle 81 odst. 4 KO 1 krát 1 příloha (jen em) 1 GS přímo na KSV, AKV, ISA, Creditforum Str. 2 Ve věci vyznačené na předchozí straně vydává správce konkurzní podstaty S poukazem na své dosavadní údaje zvláště zprávu ze dne 9.9.l2008 v následujícím další Z P R Á V U 1. Trestní akta Margrith Kanisové nemohla být doposud správcem konkurzní podstaty podrobena důkladnému zkoumání, protože tento spis se nachází momentálně u Vrchního zemského soudu v Innsbrucku (Oberlandesgericht). Tam se má následně rozhodnout o stížnosti různých poškozených proti zachování trestně-právně nařízenému Zabavení kont na Slovensku. Jakmile trestní spis bude trestní spis Margrith Kanisové opět ve Feldkirchu, bude následovat prohlédnutí a vyhodnocení správcem konkurzní podstaty s následnou zprávou.

2 2. Správce konkurzní podstaty používá jako základ ke zkoumání přihlášených pohledávek výpočetní vzorce v příloze t.l. To činí vzhledem k pozadí uvedeném dále: druhy smluv, výpočet úroků, termínové vyúčtování V podstatě byly uzavírány dva druhy smluv. Smlouvy s dobou šesti let (partnerské smlouvy bez prodloužení) a smlouvy s dobou jednoho roku (smlouvy o půjčkách s prodloužením vždy po půl roce nebyla-li dána včas výpověď). Směrodatné právní předpisy Dle 14 odst 2 KO platí staré pohledávky v konkurzu jako splatné. Jestliže dvoustranná smlouva nebyla společným dlužníkem nebo druhým partnerem v době zahájení konkurzu splněna, nebo byla-li splněna neúplně, Může správce konkurzní podstaty buď nemístě společného dlužníka smlouvu splnit a od druhého partnera požadovat jeho plnění, nebo od smlouvy odstoupit ( 21 odst 1 KO). Správce konkurzní podstaty se musí k tomu vyjádřit nejpozději v termínu Stanoveném konkurzním soudem na návrh druhé strany, v opačném případě se bude mít za to, že správce konkurzní podstaty od smlouvy odstoupil.lhůta stanovená konkurzním soudem smí končit nejdříve tři dny po termínu zprávy. V případě odstoupení může druhý partner požadovat náhradu způsobené škody jako konkurzní věřitel ( 21 odst 2 KO). Str. 3 Podle 58 Z 1 KO nemohou být od vyhlášení konkurzu nabíhající úroky z konkurzních pohledávek, ani náklady vznikající jednotlivým věřitelům z jejich účasti na řízení být uplatňovány jako konkurzní pohledávky. Šestileté smlouvy/partnerské smlouvy Smluvní podmínky na zadní straně návrhového formuláře znějí (výtah): 1a) Zaplacením ceny za výkon (službu) včetně ažia a manipulačního poplatku Získává smluvní partner právo požadovat od Tourexu ve smluvních termínech výkony ve formě služeb nebo koupě zboží 1b) Částí této smlouvy je dokument potvrzující výši platby, jakož i nejvyšší možný Výkon za krytí nabízené služby a zboží a 12 voucherů s vyznačenými termíny plnění.

3 1c) Očekávané výkony spočívají na všeobecných výpočtech a očekávaném zisku. Závisejí od hospodářských výsledků Tourexu. Zaručen je však výkon ve výši ceny služby plus 8% ročního zisku ze zaplaceného obnosu. 4 V případě výpovědi smlouvy ze strany smluvního partnera obdrží tento zpět cenu za výkon, kterou zaplatil, sníženou o ažio19%, jakož i splatné již zaplacené služby a zvýšené o úrok 8%. Závěrečná ustanovení Zaplacením jednorázového obnosu (včetně ažia a manipulačního poplatku ve výši 19% získává navrhovatel vůči Tourexu nárok na vrácení výdajů za služby nebo koupi zboží ( 1a) k termínům splatnosti a až do maximálního obnosu ( 1b), jak uveden ve voucherech, při čemž skutečné vrácené obnosy závisejí od hospodářského výsledku Tourexu ( 1c). Tourex nezaručuje žádný výnos 109.5% nebo zachování hodnoty voucherů, nýbrž jen otevřené vrácení provedených výdajů za služby nebo koupi zboží (= cena služby) plus 8% ročního výnosu ze zaplacené částky. ( 1c). Předmětné šestileté smlouvy jsou smlouvami isd 21 KO, do kterých správce konkurzní podstaty nevstupuje. Škody vzniklé tímto nevstoupením může Str. 4 Navrhovatel/smluvní partner/věřitel uplatnit jako konkurzní pohledávku. Tato škoda spočívá v okamžiku zahájení konkurzu otevřených a u Tourexu bezvýsledně vymáhaných náhradách, nikoli však v protihodnotě ještě neuplatněných voucherů, protože předpoklady, že by slibovaný maximální obnos bude vrácen v důsledku zahájení konkurzu není dán. 4 ve spojení s 1c chápe správce konkurzní podstaty tak, že navrhovatel/ smluvní partner/věřitel dle 21 KO v souhrnu má následující konkurzní pohledávku: Jednoroční smlouvy/smlouvy o půjčce Po zaplacení obnosu půjčky obdrží poskytovatel půjčky měsíčně jeden bonus (úroky) např. 1.25% (bonus je rozdílný podle výše půjčky), splatný čtvrtletně pozadu. Pro případ, že bonus (úroky) nelze zahospodařit, musí Tourex půjčku vrátit. Až do vrácení půjčky musí Tourex platit smluvený bonus. Vzhledem k 14 odst 2 a 58 Z 1 KO se otevřená půjčka zahájením konkurzu stává splatnou. Navíc lze smluvně dohodnuté (a ještě nevyplacené) úroky až do zahájení konkurzu požadovat zpět:

4 Půjčka plus měsíční bonus/úrok % až do zahájení konkurzu minus zaplacené bonusy (Správce konkurzní podstaty vychází z toho, že vrácení peněz bylo provedeno až do ) Pokyn: Všem, doposud v aktech podchyceným zástupcům věřitelů byl tento návrh výkladu správce konkurzní podstaty dán na vědomí. Výše uvedené vývody k výpočtu oprávněných konkurzních pohledávek jsou výsledkem provedených rozhovorů a korespondence, Tak např. vzorec pro výpočet šestiletých smluv ve srovnání se zprávou ze dne byl nepatrně pozměněn. 3. Mezitím byly dobropisy u Dornbirner Sparkasse Bank AG a u Sparkasse Bank AG a u Bank f. Tirol a Vorarlberg AG sjednoceny a z převážné části uloženy jako hotovost (1.9% za 12 měsíců). Celkem se nachází v konkurzní podstatě Euro 14, Str Co se t ýče kont společného dlužníka u Tatra banky a.s. (SK Bratislava, dobropis asi 1 milion Euro) je možno aktuálně informovat takto: Věřitel Jozef Polak (AON 821) poskytl společnému dlužníkovi dne půjčku na Euro Dne by byl splatný obnos Euro (včetně obdržených Euro na úrocích) věřiteli Polakovi. Až do zaplatil společný dlužník na otevřený dluh Euro pouze Euro. Návrh na konkurz vyl proveden (když dorazil ke konkurznímu soudu) dne 19., Zástavním listem ze dne fa Tourex Middle East FZE, zastoupená jednatelem Jaroslavem Strachonem pro účel zajištění pohledávky věřitele Polaka a jeho půjčky ze dne zastavila konta č /1100, /1100 a /1100 u Tatra banky a..s. ve prospěch věřitele Polaka. Podle názoru správce konkurzní podstaty jsou předpoklady! 30 odst 1 Z KO (objektivní zvýhodnění) a předpoklady dle 30 odst 1 Z 3 KO (subjektivní zvýhodnění) splněny. Správce konkurzní podstaty proto proti věřiteli Polakovi u konkurzního soudu dne podal žalobu napadení zástavní smlouvy (a mezitím i navrhnul rozsudek pro zmeškání). Cílem je prohlásit zástavní smlouvu ze dne za neúčinnou, aby dobropis u Tatra banky a.s. nezmenšen přešel do konkurzní podstaty.

5 4.2 Souběžně nebo s předstihem žaloby s napadením věřitel Polak vyzval Tatra banku a.s. s poukazem na provedené zastavení ze dne vydat obnos Euro. Tatra banka a.s. informovala správce konkurzní podstaty dopisem ze dne o tom, že zamýšlí vyhovět výzvě věřitele Polaka a zbytek částky (Euro ) převést na hromadné konto. Po intervencích (obratem provedených a koordinovaných správcem konkurzní podstaty) u státního zastupitelství ve Feldkirchu (nařízení o zajištění cestou právní pomoci) konkurzního soudu (nařízení dne 78 KO), jakož i kolegyní státního zastupitelství přizvané správcem konkurzní podstaty na místě v Bratislavě, se projevuje sjednocení s Tatra bankou a.s. potud, pokud částka Euro až na další zůstane uložena soudně na Slovensku a částka rozdílů bude převedena na hromadné konto. Definitivní výsledek se očekává v příštích 14 dnech. Str Správce konkurzní podstaty se t.č. intenzivně zabývá zkoumáním přihlášek pohledávek. Zkoumání probíhá ve dvou stupních. V prvním stupni se na podkladě výše uvedených výpočetních vzorců (viz příloha: uvádět se má číslo smlouvy, jednorázový vklad, počátek smlouvy a navrácení peněz) se vypočítá každá jednotlivá smlouva každé nahlášené pohledávky (a daný výpočetní list se vytiskne), dále se zkoumá a srovnává zvláště soulad identity nahlášeného věřitele a ve smlouvě uvedeného smluvního partnera Tourexu a soulad dat ve smlouvě (číslo smlouvy, jednorázový obnos, počátek smlouvy) s daty předanými po ukončení smlouvy z Tourexu. V mnoha případech byly navíc četné jednotlivé pohledávky přihlášené do předmětného konkurzu odstoupeny dalším osobám, tato odstoupení se rovněž zkoumají. Pohledávky, kterým nelze přiřadit žádné konkrétní číslo smlouvy jsou správcem konkurzní podstaty odmítnuty. Další práci navíc přináší zkoumání otázky, zda jsou věřiteli přijaté vrácené splátky uváděny ve správné výši. Správce konkurzní podstaty vychází při svém zkoumání z toho, že vracené peníze jsou plošné až do Pokud v přihlášce pohledávky se tvrdí, že v roce 2006 nebo dříve nebyly přijaty splátky, podřídí (vyřadí) správce konkurzní podstaty výplatu v r a převede příslušnou částku do odpočtu. Na okolnosti jednotlivých případů je vždy třeba brát ohled. Při přihlášce se pravidelně uplatňují pohledávky z více smluv, což znamená, že počet zkoumaných smluv je násobkem počtu částek přihlášených pohledávek. Souběžně k výše uvedenému zkoumání podchycuje správce konkurzní podstaty navíc každou jednotlivou smlouvu dle jejího individuálního čísla a

6 konkrétního pořadového čísla v seznamu přihlášek. Včasné vyhledání je takto dáno kdykoli. Zvláště pak může správce konkurzní podstaty tímto způsobem kontrolovat ve druhém kontrolním kroku, zda jedna a tatáž smlouva nebyla záměrně vícekrát přihlášena. Zkoumané smlouvy jsou sepsány v různých jazycích, opticky v podstatě však stejně konstruované a členěné. Správce konkurzní podstaty vyřadí (až do potvrzení protikladu), že smlouvy sepsané v neněmecké řeči, které má správce konkurzní podstaty v němčině, jsou rovnocenné. Zkoumání proto se provádí pro veškeré smlouvy (ve všech jazycích) dle výše uvedeného systému. U doposud nahlášených pohledávek se rýsuje tendence, že správce konkurzní podstaty zhruba 50% nahlášených obnosů popírá. Str. 7 To vyplývá z rozdílů mezi vyúčtováním dle přílohy 1 a obnosy hlášenými pravidelně konkurzními věřiteli v plné výši (nekrácenými), které jsou vytištěny na voucherech (aby se zabránilo opakování poukazuje se na výše uvedené vývody v bodě 2). 6. T.č. představují doposud správcem konkurzní podstaty obdržené konkurzní pohledávky celkem 131 svazků. Při tom není zohledněno 30 svazků nacházejících se u státního zastupitelství ve Feldkirchu a správcem konkurzní podstaty vedené všeobecné svazky provádění. Doposud došlo správci konkurzní podstaty nahlášených pohledávek. Do bylo správcem konkurzní podstaty podchyceno 3055 nahlášených pohledávek v tom byly celkem nahlášeny konkurzní pohledávky ve výši Euro 76,718.l V průběhu zkoumání pohledávek AON 1 až AON 1000 prováděného správcem konkurzní podstaty do , správce konkurzní podstaty podle vývodů v bodě 2.7 (vedle všeobecného zkoumání) vypočítal, přezkoumal a vytiskl 3152 smluv. 7. Vzhledem k všeobecnému KEST-uvolnění (asi daňovému) dobropisů na hromadném kontě, jakož i pro oprávnění společného dlužníka k daňovému odpočtu probíhají t.č. ještě vyjasňování správcem konkurzní podstaty. Správce konkurzní podstaty předkládá tyto II.

7 N Á V R H Y : 1. na souhlas dle 81 odst 4 KO k přizvání ze strany správce konkurzní podstaty dr. Ruemmeleho RTG, správce věrné ruky s.r.o. pro zkoumání hospodářská a daňová, Marktgasse 30, 6850 Dornbirn, 2. na souhlas dle 81 odst 4 KO k přizvání ze strany přísežné a soudně certifikované tlumočnice / překladatelky pro slovenskou řeč, Anny Maurerové, 6471 Arzl im Pitztal, Osterstein 126, ze strany správce konkurzní podstaty. 3. na souhlas dle 81 odst 4 KO k přizvání paní advokátky Mgr Jany Moravčíkové, se sídlem Mýtna 33, Pezinok, Slovenská republika, číslo licence slovenské právnické komory 3866 ze strany správce konkurzní podstaty. Správce konkurzní podstaty vydá svou příští zprávu před dnem , který je určen pro další přezkumný termín. Pro dotazy je správce konkurzní podstaty kdykoli k dispozici. Mag. Lukas Pferfferkorn Správce konkurzní podstaty

Přeloženo z prostředků Klubu výhradně pro potřeby členů KVC CZ, o.s. www.kvc-cz.org KAUFMANN-THURNHER PRÁVNICKÁ S.R.O.

Přeloženo z prostředků Klubu výhradně pro potřeby členů KVC CZ, o.s. www.kvc-cz.org KAUFMANN-THURNHER PRÁVNICKÁ S.R.O. KAUFMANN-THURNHER PRÁVNICKÁ S.R.O. Dr. Michael Kaufmann, Zasláno prostřed. web ERV Zasláno e-mailem Dr. Viktor Thurnher LL.M. Mag. Lukas Pfefferkorn Dr. Alexander Wittwer LL.M. Zemský soud Feldkirch Kaufmann

Více

Přeloženo z prostředků Klubu výhradně pro potřeby členů KVC CZ, o.s. KAUFMANN-THURNHER PRÁVNICKÁ S.R.O.

Přeloženo z prostředků Klubu výhradně pro potřeby členů KVC CZ, o.s.   KAUFMANN-THURNHER PRÁVNICKÁ S.R.O. KAUFMANN-THURNHER PRÁVNICKÁ S.R.O. Dr. Michael Kaufmann, Zasláno prostřed. web ERV Zasláno e-mailem Dr. Viktor Thurnher LL.M. Mag. Lukas Pfefferkorn Dr. Alexander Wittwer LL.M. Zemská soud Feldkirch Kaufmann

Více

Přeloženo z prostředků Klubu výhradně pro potřeby členů KVC CZ, o.s. KAUFMANN-THURNHER PRÁVNICKÁ S.R.O.

Přeloženo z prostředků Klubu výhradně pro potřeby členů KVC CZ, o.s.   KAUFMANN-THURNHER PRÁVNICKÁ S.R.O. KAUFMANN-THURNHER PRÁVNICKÁ S.R.O. Dr. Michael Kaufmann, Zasláno prostřed. web ERV Zasláno e-mailem Dr. Viktor Thurnher LL.M. Mag. Lukas Pfefferkorn Dr. Alexander Wittwer LL.M. Zemský soud Feldkirch Kaufmann

Více

Přeloženo z prostředků Klubu výhradně pro potřeby členů KVC CZ, o.s. www.kvc-cz.org. Tourex Middle East FZE P.O.Box 10559, RaS Al Khaimah U.A.E.

Přeloženo z prostředků Klubu výhradně pro potřeby členů KVC CZ, o.s. www.kvc-cz.org. Tourex Middle East FZE P.O.Box 10559, RaS Al Khaimah U.A.E. SCHRADE Zasláno prostřed. web ERV Zasláno e-mailem KAUFMANN-THURNHER PRÁVNICKÁ S.R.O. Mag. Lukáš Pfefferkorn Zemská soud Feldkirch A-5850 Dornbirn, Schulgasse 7 Telefon: +43-5572-20210 Schillerstrasse

Více

TWP právnická kancelář. P.O.Box 10559, Ras Al Khaimah, United Arab Emirates. Messestrasse 11, 6850 Dornbirn

TWP právnická kancelář. P.O.Box 10559, Ras Al Khaimah, United Arab Emirates. Messestrasse 11, 6850 Dornbirn Předává se: TWP právnická kancelář Dlužník: Správce hmotné podstaty: Tourex Middle East FZE P.O.Box 10559, Ras Al Khaimah, United Arab Emirates RA Mag Lukas Pfefferkorn, Messestrasse 11, 6850 Dornbirn

Více

Ve spolupráci s AK JUDr. Matase přeloženo představenstvem KVC-CZ pro potřebu jeho členů.

Ve spolupráci s AK JUDr. Matase přeloženo představenstvem KVC-CZ pro potřebu jeho členů. Ve spolupráci s AK JUDr. Matase přeloženo představenstvem KVC-CZ pro potřebu jeho členů. SCHRADE Kaufmann u. Thurnher Komu: Mag. Lukas Pfefferkorn Rechtsanwald Landesgericht Feldkirch Schulgasse 7 Schillerstrasse

Více

SCHRADE. Dornbirn, KAUFMANN-THURNHER. Zemská soud Feldkirch A-5850 Dornbirn, Schulgasse 7

SCHRADE. Dornbirn, KAUFMANN-THURNHER. Zemská soud Feldkirch A-5850 Dornbirn, Schulgasse 7 SCHRADE KAUFMANN-THURNHER PRÁVNICKÁ S.R.O. PROSTŘEDNICTVÍM INTERNETU Mag. Lukáš Pfefferkorn Zemská soud Feldkirch A-5850 Dornbirn, Schulgasse 7 Telefon: +43-5572-20210 Schillerstrasse 1 Telefax: +43-5572-34414

Více

Přeloženo z prostředků Klubu výhradně pro potřeby členů KVC CZ, o.s. TWP PRÁVNÍ ZÁSTUPCI Dornbirn Schulgasse 7.

Přeloženo z prostředků Klubu výhradně pro potřeby členů KVC CZ, o.s.   TWP PRÁVNÍ ZÁSTUPCI Dornbirn Schulgasse 7. TWP PRÁVNÍ ZÁSTUPCI Předává se Dr. Viktor Thurnher LL.M. Mag. Lukas Pfefferkorn Dr. Alexander Wittwer LL.M. Zemský soud Feldkirch Schillerstrasse 1 Thurnher Wittwer Pfefferkorn Rechtsanwälte GmbH Schulgasse

Více

1X 1 GS přímo na KSV, AKV, ISA, Creditreform

1X 1 GS přímo na KSV, AKV, ISA, Creditreform SCHRADE KAUFMANN THURNHER Rechtsanwaelte GmbH Prostřednictvím e-mailu Landesgericht Feldkirch (Zemský soud) Schillerstrase 1 6800 Feldkirch Dornbirn, 22.3.2010 GZ: 14 S 58/08 d Společný dlužník: Tourex

Více

Přeloženo z prostředků Klubu výhradně pro potřeby členů KVC CZ, o.s. KAUFMANN-THURNHER PRÁVNICKÁ S.R.O.

Přeloženo z prostředků Klubu výhradně pro potřeby členů KVC CZ, o.s.  KAUFMANN-THURNHER PRÁVNICKÁ S.R.O. KAUFMANN-THURNHER PRÁVNICKÁ S.R.O. Dr. Michael Kaufmann, Zasláno prostřed. web ERV Zasláno e-mailem Dr. Viktor Thurnher LL.M. Mag. Lukas Pfefferkorn Dr. Alexander Wittwer LL.M. Zemský soud Feldkirch Kaufmann

Více

Přeloženo z prostředků Klubu výhradně pro potřeby členů KVC CZ, o.s. KAUFMANN-THURNHER PRÁVNICKÁ S.R.O.

Přeloženo z prostředků Klubu výhradně pro potřeby členů KVC CZ, o.s.  KAUFMANN-THURNHER PRÁVNICKÁ S.R.O. KAUFMANN-THURNHER PRÁVNICKÁ S.R.O. Dr. Michael Kaufmann, Zasláno prostřed. web ERV Zasláno e-mailem Dr. Viktor Thurnher LL.M. Mag. Lukas Pfefferkorn Dr. Alexander Wittwer LL.M. Zemská soud Feldkirch Kaufmann

Více

KONTO KONKURZNÍ PODSTATY Tourex Middle East FZE

KONTO KONKURZNÍ PODSTATY Tourex Middle East FZE KONTO KONKURZNÍ PODSTATY 1 Příjmy Datum Vstup Saldo Poznámka 1 Dorbirber Sparkasse Bank AG 12.8.2009 5 041,10 5 041,10 uzavření konta 2 Bregenzer Sparkasse Bank AG 12.9.2009 14 239 071,04 14 244 112,14

Více

ZATÍM NEODESÍLAT DOPORUČUJEME PŘIPRAVIT A VYČKAT NA ROZHODNUTÍ VRCHNÍHO SOUDU V INNSBRUCKU K ODVOLÁNÍ. Tourex Middle East FZE

ZATÍM NEODESÍLAT DOPORUČUJEME PŘIPRAVIT A VYČKAT NA ROZHODNUTÍ VRCHNÍHO SOUDU V INNSBRUCKU K ODVOLÁNÍ. Tourex Middle East FZE PŘIPRAVA PRO PŘIHLÁŠENÍ POHLEDÁVEK ZATÍM NEODESÍLAT DOPORUČUJEME PŘIPRAVIT A VYČKAT NA ROZHODNUTÍ VRCHNÍHO SOUDU V INNSBRUCKU K ODVOLÁNÍ. Tourex Middle East FZE Advokátní kancelář CUNNINGHAM & MATAS, v.o.s

Více

Pravidla poskytování návratných účelových půjček z Fondu rozvoje bydlení města Brna

Pravidla poskytování návratných účelových půjček z Fondu rozvoje bydlení města Brna Pravidla poskytování návratných účelových půjček z Fondu rozvoje bydlení města Brna Zastupitelstvo města Brna na svém Z6/017. zasedání konaném dne 4.9.2012 schválilo změny a doplnění Pravidel poskytování

Více

Pravidla poskytování návratných účelových zápůjček z Fondu rozvoje bydlení města Brna

Pravidla poskytování návratných účelových zápůjček z Fondu rozvoje bydlení města Brna Pravidla poskytování návratných účelových zápůjček z Fondu rozvoje bydlení města Brna Zastupitelstvo města Brna na svém Z7/10. zasedání konaném dne 06.10.2015 schválilo Pravidla poskytování návratných

Více

Předlužení a oddlužení. Finanční gramotnost v praxi Praha, Konferenční centrum City 27. května 2011

Předlužení a oddlužení. Finanční gramotnost v praxi Praha, Konferenční centrum City 27. května 2011 Předlužení a oddlužení Finanční gramotnost v praxi Praha, Konferenční centrum City 27. května 2011 Předlužení Předlužení - pojem podle ins.zákona - 3 odst. 3 /objektivní více hledisko/ věřitelů, souhrn

Více

DOMOV správa objektů s.r.o. Správa nemovitostí bytových i nebytových objektů

DOMOV správa objektů s.r.o. Správa nemovitostí bytových i nebytových objektů Založení základní evidence evidence objektů bytů a nebytových prostor evidence pasportů bytů a nebytových prostor evidence ploch místností nebo celkových ploch objektů evidence ploch pro vytápění TUV nastavení

Více

6800 Feldkirch, Schillerstraße 1 Landesgericht Feldkirch Tel.: 05522 302-0 Fax: 05522 302 298 ZAHÁJENÍ KONKURZU

6800 Feldkirch, Schillerstraße 1 Landesgericht Feldkirch Tel.: 05522 302-0 Fax: 05522 302 298 ZAHÁJENÍ KONKURZU 6800 Feldkirch, Schillerstraße 1 Landesgericht Feldkirch Tel.: 05522 302-0 Fax: 05522 302 298 Prosím uvádějte následující čísla ve všech podáních 14 S 58/08 d ZAHÁJENÍ KONKURZU na jmění společnosti Licencionář:

Více

Infoservis Nový insolvenční zákon účinný od 1. ledna 2008

Infoservis Nový insolvenční zákon účinný od 1. ledna 2008 listopad 2007 Infoservis Nový insolvenční zákon účinný od 1. ledna 2008 Od 1.1.2008 vstoupí v účinnost nový zákon, který upravuje problematiku úpadkového práva a to zákon č. 182/2006 Sb., o úpadku a způsobech

Více

Příloha č. 1 Smlouvy FORMULÁŘ PRO STANDARDNÍ INFORMACE O SPOTŘEBITELSKÉM ÚVĚRU. 1. Údaje o věřiteli/zprostředkovateli spotřebitelského úvěru

Příloha č. 1 Smlouvy FORMULÁŘ PRO STANDARDNÍ INFORMACE O SPOTŘEBITELSKÉM ÚVĚRU. 1. Údaje o věřiteli/zprostředkovateli spotřebitelského úvěru Příloha č. 1 Smlouvy FORMULÁŘ PRO STANDARDNÍ INFORMACE O SPOTŘEBITELSKÉM ÚVĚRU 1. Údaje o věřiteli/zprostředkovateli spotřebitelského úvěru Věřitel Adresa Telefonní číslo E-mailová adresa Adresa internetových

Více

SPS SPRÁVA NEMOVITOSTÍ

SPS SPRÁVA NEMOVITOSTÍ SMLOUVA O BUDOUCÍ KUPNÍ SMLOUVĚ Smluvní strany: 1. EURO DEVELOPMENT JESENICE, s.r.o., IČ 282 44 451, se sídlem Ječná 550/1, Praha 2, PSČ 120 00, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v

Více

Příloha č. 1 Smlouvy FORMULÁŘ PRO STANDARDNÍ INFORMACE O SPOTŘEBITELSKÉM ÚVĚRU. 1. Údaje o věřiteli/zprostředkovateli spotřebitelského úvěru

Příloha č. 1 Smlouvy FORMULÁŘ PRO STANDARDNÍ INFORMACE O SPOTŘEBITELSKÉM ÚVĚRU. 1. Údaje o věřiteli/zprostředkovateli spotřebitelského úvěru Příloha č. 1 Smlouvy FORMULÁŘ PRO STANDARDNÍ INFORMACE O SPOTŘEBITELSKÉM ÚVĚRU 1. Údaje o věřiteli/zprostředkovateli spotřebitelského úvěru Věřitel Adresa Telefonní číslo E-mailová adresa Adresa internetových

Více

Věstník ČNB částka 7/2006 ze dne 7. června 2006

Věstník ČNB částka 7/2006 ze dne 7. června 2006 Třídící znak 1 0 5 0 6 5 3 0 OPATŘENÍ ČESKÉ NÁRODNÍ BANKY Č. 4 ZE DNE 25. KVĚTNA 2006, KTERÝM SE STANOVÍ POŽADAVKY NA KAPITÁL INSTITUCE ELEKTRONICKÝCH PENĚZ Česká národní banka podle 18e odst. 1 zákona

Více

REKLAMAČNÍ ŘÁD služby IPVOX

REKLAMAČNÍ ŘÁD služby IPVOX REKLAMAČNÍ ŘÁD služby IPVOX Článek I. Úvodní ustanovení Reklamační řád upravuje rozsah odpovědnosti společnosti Informační a bezpečnostní agentura s.r.o., (dále jen poskytovatel ) za vady při poskytování

Více

IČO 28784294 Společnost zapsaná Krajským soudem v Hradci Králové, oddíl C, vložka 27163.

IČO 28784294 Společnost zapsaná Krajským soudem v Hradci Králové, oddíl C, vložka 27163. Vážení klienti, dovolujeme si Vám prezentovat novinky na poli práva, kdy v rámci Legislativy došlo k průlomovému rozhodnutí Ústavního soudu České republiky. V tomto čísle si Vás dovolujeme upozornit zejména

Více

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky:

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: Strana 290 Sbírka zákonů č. 43 / 2013 43 ZÁKON ze dne 31. ledna 2013, kterým se mění zákon č. 145/2010 Sb., o spotřebitelském úvěru a o změně některých zákonů Parlament se usnesl na tomto zákoně České

Více

Úroky, splátky. Právnické výpočty Adam Ptašnik 2011

Úroky, splátky. Právnické výpočty Adam Ptašnik 2011 Úroky, splátky Právnické výpočty Adam Ptašnik 2011 1 Základní pojmy Jistina: částka, která byla předmětem závazku - základ, ze kterého se počítají úroky Sazba (úroková míra): koeficient pro výpočet úroku

Více

FinCall s.r.o. Reklamační řád upravuje rozsah odpovědnosti společnosti FinCall s.r.o.,

FinCall s.r.o. Reklamační řád upravuje rozsah odpovědnosti společnosti FinCall s.r.o., REKLAMAČNÍ ŘÁD Společnost FinCall s.r.o., se sídlem Čihákova 872/17, IČ 27854477, DIČ CZ27854477 zapsaná v obchodním rejstříku Městského soudu v Praha, oddíl C., vložka 198125, vydává v souladu s příslušnými

Více

uzavírají tuto Smlouvu o ručení reg. č. 10000501558 (dále jen Smlouva ) k zajištění Dluhů, jak jsou specifikovány níže v této Smlouvě.

uzavírají tuto Smlouvu o ručení reg. č. 10000501558 (dále jen Smlouva ) k zajištění Dluhů, jak jsou specifikovány níže v této Smlouvě. Komerční banka, a.s., se sídlem, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1360 (dále jen Banka ) a Obec / Kraj (dále jen Ručitel ) Název: Statutární město Pardubice

Více

Předsmluvní formulář pro standardní informace o spotřebitelském úvěru

Předsmluvní formulář pro standardní informace o spotřebitelském úvěru Předsmluvní formulář pro standardní informace o spotřebitelském úvěru 1. Údaje o Věřiteli/zprostředkovateli spotřebitelského úvěru Věřitel: FINFAST s.r.o., IČO: 24286168 Telefonní číslo: +420 733 787 200

Více

Obsah. Úvod 12. Změny a doplnění k 1. lednu Obecně o pohledávkách 17

Obsah. Úvod 12. Změny a doplnění k 1. lednu Obecně o pohledávkách 17 Obsah Úvod 12 Změny a doplnění k 1. lednu 2011 13 1 Obecně o pohledávkách 17 1.1 Právní pohled 17 1.1.1 Pojem pohledávka z právního hlediska 17 1.1.2 Důvody vzniku pohledávky 17 1.1.3 Společné pohledávky

Více

DOHODA O UZNÁNÍ ZÁVAZKU A O ZMĚNĚ OBSAHU ZÁVAZKU (NOVACI) uzavřená podle ustanovení 1902 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník ( Dohoda č.j.

DOHODA O UZNÁNÍ ZÁVAZKU A O ZMĚNĚ OBSAHU ZÁVAZKU (NOVACI) uzavřená podle ustanovení 1902 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník ( Dohoda č.j. DOHODA O UZNÁNÍ ZÁVAZKU A O ZMĚNĚ OBSAHU ZÁVAZKU (NOVACI) uzavřená podle ustanovení 1902 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník ( Dohoda č.j. 62018 ) (I.) STRANY DOHODY (1) Ing. Petr Wasserbauer datum

Více

SMLOUVA O PODNIKATELSKÉM ÚVĚRU č.

SMLOUVA O PODNIKATELSKÉM ÚVĚRU č. SMLOUVA O PODNIKATELSKÉM ÚVĚRU č. I. Smluvní strany CreditKasa s.r.o., IČO 048 23 541, se sídlem Hradecká 2526/3, Praha 3, Vinohrady, PSČ 130 00, zapsaná v obchodním rejstříku u Městského soudu v Praze

Více

U s n e s e n í. t a k t o :

U s n e s e n í. t a k t o : Jednací číslo: 10 K 23/2006 U s n e s e n í Krajský soud v Brně rozhodl vyšší soudní úřednicí Světlanou Kadlecovou v právní věci úpadce: ABC, s.r.o., se sídlem Poštovská 55, 666 66 Slunce, IČ: 123 45 678

Více

I. Smluvní strany. II. Předmět smlouvy

I. Smluvní strany. II. Předmět smlouvy Smlouva o zápůjčce a zástavní smlouva k ochranným známkám podle ustanovení 2390 a násl. a 1309 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, v platném znění I. Smluvní strany 1. Statutární město Pardubice

Více

SMLOUVA O POSTOUPENÍ POHLEDÁVKY

SMLOUVA O POSTOUPENÍ POHLEDÁVKY SMLOUVA O POSTOUPENÍ POHLEDÁVKY Níže uvedeného dne uzavřely obchodní společnost obchodní firma: identifikační číslo: se sídlem: zapsaná v obchodním rejstříku vedeném u zastoupená: telefonní číslo:, email:

Více

ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ. 1 Předmět úpravy

ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ. 1 Předmět úpravy Zákon č. 124/2002 Sb. ze dne 13. března 2002 o převodech peněžních prostředků, elektronických platebních prostředcích a platebních systémech (zákon o platebním styku) Ve znění změn podle zákona č. 257/2004

Více

Smlouva o upsání a koupi dluhopisů ecity ENS

Smlouva o upsání a koupi dluhopisů ecity ENS Smlouva o upsání a koupi dluhopisů ecity 2020 - ENS Jméno a příjmení Číslo Smlouva o upsání a koupi dluhopisů ecity 2020 - ENS Uzavřena níže uvedeného dne, měsíce a roku mezi smluvními stranami: IČO: 047

Více

Tourex Middle East - konkurs

Tourex Middle East - konkurs Tourex Middle East - konkurs Úvodem Advokátní kancelář JUDr. Roberta Matase se sídlem Masarykovo nábřeží 14, 110 00 Praha 1, si dovoluje nabídnout své právní služby při zastupování členů Klubu volného

Více

U s n e s e n í KSBR 47 INS 33973/ VSOL 793/2014-A-13

U s n e s e n í KSBR 47 INS 33973/ VSOL 793/2014-A-13 U s n e s e n í Vrchní soud v Olomouci rozhodl v senátě složeném z předsedkyně senátu JUDr. Radky Panáčkové a soudců JUDr. Heleny Krejčí a JUDr. Jaroslava Hikla v insolvenční věci dlužnice Renáty Ilinské

Více

MSPH 90 INS 6781/2010-C4-33 (sp. zn. 90 ICm 1589/2011)

MSPH 90 INS 6781/2010-C4-33 (sp. zn. 90 ICm 1589/2011) Nejvyššímu soudu České republiky prostřednictvím Městského soudu v Praze Slezská 2000/9 120 00 Praha 2 Datovou schránkou V Praze dne 28. listopadu 2016 Ke sp.zn.: 90 ICm 1589/2011 Žalobce: AS ZIZLAVSKY

Více

Dluhová problematika. Exekuce x výkon rozhodnutí Oddluţení Rozhodčí smlouvy Spotřebitelské smlouvy

Dluhová problematika. Exekuce x výkon rozhodnutí Oddluţení Rozhodčí smlouvy Spotřebitelské smlouvy Dluhová problematika Exekuce x výkon rozhodnutí Oddluţení Rozhodčí smlouvy Spotřebitelské smlouvy EXEKUCE (VÝKON ROZHODNUTÍ) Právní předpisy: zákon č. 120/2001 Sb., o soudních exekutorech a exekuční činností

Více

ROZHODNUTÍ. Odvolání, jehož náklady nesou sami žadatelé o odvolání, se zamítá a napadené rozhodnutí se potvrzuje.

ROZHODNUTÍ. Odvolání, jehož náklady nesou sami žadatelé o odvolání, se zamítá a napadené rozhodnutí se potvrzuje. 1 14558108d/96? (9)? Landesgericht Feldkirch Zemský soud ve Feldkirchu Došlo 17.7.2009 Oberlandesgericht Innsbruck Vrchní zemský soud Innsbruck ROZHODNUTÍ Oberlandesgericht Innsbruck (vrchní zemský soud

Více

SMLOUVA O ÚVĚRU číslo

SMLOUVA O ÚVĚRU číslo SMLOUVA O ÚVĚRU číslo Níže uvedeného dne, měsíce a roku účastníci smlouvy 1. Friendly Finance s.r.o., se sídlem Praha 1, Nové Město, Olivova 2096/4, PSČ 110 00, IČ: 241 61 306, zapsaná v obchodním rejstříku

Více

O vytvoření a použití účelových prostředků Fondu rozvoje bydlení na území města Milevska.

O vytvoření a použití účelových prostředků Fondu rozvoje bydlení na území města Milevska. Vyhláška č. 31 O vytvoření a použití účelových prostředků Fondu rozvoje bydlení na území města Milevska. VYHLÁŠKA č. 31 o vytvoření a použití účelových prostředků Fondu rozvoje bydlení na území města Milevska

Více

Zkratky a úplné názvy předpisů použitých v publikaci 10. Úvod 11

Zkratky a úplné názvy předpisů použitých v publikaci 10. Úvod 11 Zkratky a úplné názvy předpisů použitých v publikaci 10 Úvod 11 1 Novela zákona o DPH od 1. 4. 2011 13 1 Oblasti, kterých se týká novela zákona o DPH 19 2 Změny zákona o DPH spočívající ve změně místa

Více

Účetní senior Účetnictví pro pokročilé

Účetní senior Účetnictví pro pokročilé Centrum služeb pro podnikání s.r.o. Školící centrum akreditované MŠMT ČR Účetní senior Účetnictví pro pokročilé Centrum služeb pro podnikání s.r.o. 2012 Příklad č.22: Opravné položky k pohledávkám Společnost

Více

Informace pro příjemce podpory v programu PANEL/NOVÝ PANEL

Informace pro příjemce podpory v programu PANEL/NOVÝ PANEL Informace pro příjemce podpory v programu PANEL/NOVÝ PANEL Obsah I. Dotace na úhradu úroků... 2 1 Čerpání dotace... 2 2 Podmínky zachování dotace na úhradu úroků v případě změn smlouvy o úvěru... 2 3 Změna

Více

MĚSTO ČÁSLAV OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA ČÁSLAV O VYTVOŘENÍ A POUŽITÍ ÚČELOVÝCH PROSTŘEDKU FONDU ROZVOJE BYDLENÍ NA ÚZEMÍ MĚSTA ČÁSLAV

MĚSTO ČÁSLAV OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA ČÁSLAV O VYTVOŘENÍ A POUŽITÍ ÚČELOVÝCH PROSTŘEDKU FONDU ROZVOJE BYDLENÍ NA ÚZEMÍ MĚSTA ČÁSLAV MĚSTO ČÁSLAV OZV 2/2010 OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA ČÁSLAV O VYTVOŘENÍ A POUŽITÍ ÚČELOVÝCH PROSTŘEDKU FONDU ROZVOJE BYDLENÍ NA ÚZEMÍ MĚSTA ČÁSLAV Městské zastupitelstvo schválilo na základě 84, odst.

Více

VYHLÁŠKA č. 3/1998. Článek 1. Základní ustanovení. Článek 2. Příjmy fondu

VYHLÁŠKA č. 3/1998. Článek 1. Základní ustanovení. Článek 2. Příjmy fondu Obec TROUBELICE 783 83 Troubelice 352 tel./fax: +420 585 032 108 e mail: starosta@troubelice.cz www.troubelice.cz Obecně závazná vyhláška č: 3 Rok vydání: 1998 Datum účinnosti: 20. července 1998 Typ: platná

Více

1.2 Pojmy s velkým počátečním písmenem jsou v těchto Podmínkách užívány ve významu uvedeném v článku 4 těchto Podmínek.

1.2 Pojmy s velkým počátečním písmenem jsou v těchto Podmínkách užívány ve významu uvedeném v článku 4 těchto Podmínek. PODMÍNKY KE KONTU G2 Článek 1. Úvodní ustanovení 1.1 Tyto Podmínky ke kontu G2 (dále jen Podmínky ) představují Produktové podmínky ve smyslu Všeobecných obchodních podmínek Banky (dále jen Všeobecné podmínky

Více

FORMULÁŘ PRO STANDARDNÍ INFORMACE O SPOTŘEBITELSKÉM ÚVĚRU

FORMULÁŘ PRO STANDARDNÍ INFORMACE O SPOTŘEBITELSKÉM ÚVĚRU Příloha č. 6 k zákonu č. 45/ Sb. FORMULÁŘ PRO STANDARDNÍ INFORMACE O SPOTŘEBITELSKÉM ÚVĚRU. Údaje o věřiteli/zprostředkovateli spotřebitelského úvěru Věřitel Adresa Telefonní číslo (*) CreditPortal,a.s

Více

TATO SMOLUVA O ZÁPŮJČCE (dále jen Smlouva ) uzavřená mezi:

TATO SMOLUVA O ZÁPŮJČCE (dále jen Smlouva ) uzavřená mezi: Smlouva o zápůjčce TATO SMOLUVA O ZÁPŮJČCE (dále jen Smlouva ) uzavřená mezi: COOL CREDIT, s.r.o., se sídlem Na Příkopě 988/31, Staré Město, 110 00 Praha 1, IČO: 021 12 621, zapsanou v obchodním rejstříku

Více

Všeobecné obchodní podmínky pro prodej zboží a služeb KUBYX trade s.r.o.

Všeobecné obchodní podmínky pro prodej zboží a služeb KUBYX trade s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky pro prodej zboží a služeb KUBYX trade s.r.o. Obchodní společnost KUBYX trade s.r.o. je zhotovitelem potisků na textilie, v rámci této své činnosti poskytuje kupujícím buď pouze

Více

SMLOUVA O ÚVĚRU NA SPLÁTKY číslo

SMLOUVA O ÚVĚRU NA SPLÁTKY číslo SMLOUVA O ÚVĚRU NA SPLÁTKY číslo 1. Friendly Finance s. r. o., se sídlem Praha 1, Nové Město, Olivova 2096/4, PSČ 110 00, IČ: 241 61 306, zapsaná v obchodním rejstříku vedeným Městským soudem v Praze,

Více

Příloha č. 1 Smlouvy FORMULÁŘ PRO STANDARDNÍ INFORMACE O SPOTŘEBITELSKÉM ÚVĚRU. Friendly Finance s.r.o

Příloha č. 1 Smlouvy FORMULÁŘ PRO STANDARDNÍ INFORMACE O SPOTŘEBITELSKÉM ÚVĚRU. Friendly Finance s.r.o Příloha č. 1 Smlouvy FORMULÁŘ PRO STANDARDNÍ INFORMACE O SPOTŘEBITELSKÉM ÚVĚRU 1. Údaje o věřiteli/zprostředkovateli spotřebitelského úvěru Věřitel Adresa Telefonní číslo E-mailová adresa Adresa internetových

Více

Vývojový diagram procesu předběžné řídící kontroly. vznik nároku

Vývojový diagram procesu předběžné řídící kontroly. vznik nároku Vývojový diagram procesu předběžné řídící kontroly vznik nároku OPERACE proces realizovaný k zajištění úkolů vyplývajících z předmětu činnosti a stanovených cílů orgánů veřejné správy, kterým vzniká nárok

Více

SYSTÉM FINANČNÍ KONTROLY OBCE

SYSTÉM FINANČNÍ KONTROLY OBCE SYSTÉM FINANČNÍ KONTROLY OBCE Obec: Brnířov Adresa: Brnířov 41, 345 06 Kdyně Identifikační číslo obce: 00572608 1) Předmět úpravy a právní rámec Tento vnitřní předpis vymezuje v souladu se zákonem č. 320/2001

Více

Program na podporu oprav a modernizací bytových domů (NOVÝ PANEL) (ve znění platném od 15. 3. 2010).

Program na podporu oprav a modernizací bytových domů (NOVÝ PANEL) (ve znění platném od 15. 3. 2010). Program na podporu oprav a modernizací bytových domů (NOVÝ PANEL) (ve znění platném od 15. 3. 2010). Poskytovatel podpory: Státní fond rozvoje bydlení (pro dotace na úhradu úroků) Českomoravská záruční

Více

Úvěrové služby bank. Bc. Alena Kozubová

Úvěrové služby bank. Bc. Alena Kozubová Úvěrové služby bank Bc. Alena Kozubová Úvěr Finanční úvěry jsou finanční prostředky, poskytované na základě individuální smlouvy mezi věřitelem a dlužníkem. Obecně: Ten, kdo peníze má (silná kapitálová

Více

Směrnice č.1/2008. o vytvoření a použití účelových prostředků Fondu rozvoje bydlení na území města Golčův Jeníkov

Směrnice č.1/2008. o vytvoření a použití účelových prostředků Fondu rozvoje bydlení na území města Golčův Jeníkov Směrnice č.1/2008 o vytvoření a použití účelových prostředků Fondu rozvoje bydlení na území města Golčův Jeníkov Městské zastupitelstvo schválilo usnesením ze svého zasedání č. 003/2008 ze dne 31. ledna

Více

SMLOUVA O ÚPISU A KOUPI DLUHOPISŮ FINEMO.CZ

SMLOUVA O ÚPISU A KOUPI DLUHOPISŮ FINEMO.CZ SMLOUVA O ÚPISU A KOUPI DLUHOPISŮ FINEMO.CZ 01 2021 uzavřená mezi FINEMO.CZ s.r.o. a... dne... TATO SMLOUVA BYLA UZAVŘENA MEZI: (1) FINEMO.CZ S.R.O. se sídlem Rybná 716/24, Staré Město, 110 00 Praha 1,

Více

CO VŠE POTŘEBUJETE VĚDĚT, NEŽ SI PŮJČÍTE

CO VŠE POTŘEBUJETE VĚDĚT, NEŽ SI PŮJČÍTE CO VŠE POTŘEBUJETE VĚDĚT, NEŽ SI PŮJČÍTE Formulář pro standardní informace o spotřebitelském úvěru 1. ÚDAJE O NÁS (Údaje o poskytovateli/věřiteli spotřebitelského úvěru) Věřitel Adresa Telefonní číslo

Více

Vnitrodružstevní směrnice č. 8/2014 Pravidla pro vymáhání pohledávek v SBD Vítkovice

Vnitrodružstevní směrnice č. 8/2014 Pravidla pro vymáhání pohledávek v SBD Vítkovice Stavební bytové družstvo Vítkovice Daliborova 54,709 71,Ostrava - Mariánské Hory IČO 00 05 08 06, zapsáno u KS v Ostravě, OR oddíl Dr XXII, vložka 8 DIČ CZ00050806 Vnitrodružstevní směrnice č. 8/2014 Pravidla

Více

M Ě S T O Ú S T Í N A D O R L I C Í

M Ě S T O Ú S T Í N A D O R L I C Í M Ě S T O Ú S T Í N A D O R L I C Í Statut účelového Fondu rozvoje bydlení Zastupitelstvo města Ústí nad Orlicí schválilo na svém zasedání dne 18. února 2008 v souladu s ust. 84 odst. 2 písm. d) zákona

Více

VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY. Support Royal s.r.o. Holečkova 777/39, Praha 5 - Smíchov. I. Základní ustanovení

VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY. Support Royal s.r.o. Holečkova 777/39, Praha 5 - Smíchov. I. Základní ustanovení VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY Support Royal s.r.o. Holečkova 777/39, 150 00 Praha 5 - Smíchov I. Základní ustanovení 1. Tyto Všeobecné obchodní podmínky (VOP) upravují všechny obchodní vztahy mezi emitentem

Více

SMLOUVA O SPOLUPRÁCI V AFFILIATE PROGRAMU

SMLOUVA O SPOLUPRÁCI V AFFILIATE PROGRAMU SMLOUVA O SPOLUPRÁCI V AFFILIATE PROGRAMU 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ SMLOUVY O SPOLUPRÁCI V AFFILIATE PROGRAMU 1.1 Tato smlouva o spolupráci v Affiliate programu (dále jen Smlouva ) se použije pro smluvní vztahy

Více

Obecně závazná vyhláška č. 1/96 obce L í b e z n i c e

Obecně závazná vyhláška č. 1/96 obce L í b e z n i c e Obecně závazná vyhláška č. 1/96 obce L í b e z n i c e ze dne 6. května 1996 o vytvoření a použití účelových prostředků "Fondu rozvoje bydlení" na území obce Líbeznic Obecní zastupitelstvo obce Líbeznic

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období 317 USNESENÍ hospodářského výboru z 57. schůze konané dne 13.

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období 317 USNESENÍ hospodářského výboru z 57. schůze konané dne 13. Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2001 3. volební období 317 USNESENÍ hospodářského výboru z 57. schůze konané dne 13. června 2001 k vládnímu návrhu zákona o některých podmínkách sjednávání

Více

Úvěry spotřebitelské, hypoteční, ze stavebního spoření. Univerzita Třetího věku. Prosinec 2010

Úvěry spotřebitelské, hypoteční, ze stavebního spoření. Univerzita Třetího věku. Prosinec 2010 Úvěry spotřebitelské, hypoteční, ze stavebního spoření Univerzita Třetího věku Prosinec 2010 Spotřebitelský úvěr starý a nový zákon Do konce roku 2010 platí zákon č. 321/2001 Sb. pro všechny úvěry sjednané

Více

Kupní smlouva. uzavřená dle 2079 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník

Kupní smlouva. uzavřená dle 2079 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník Kupní smlouva uzavřená dle 2079 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník 1. Smluvní strany Prodávající: Jan Vitoul sídlo: Litovel Nová Ves 5, p. Chudobín 783 21 právní forma: Fyzická osoba zastoupený:

Více

Ceník České spořitelny, a.s., pro bankovní obchody (dále jen Ceník)

Ceník České spořitelny, a.s., pro bankovní obchody (dále jen Ceník) Ceník České spořitelny, a.s., pro bankovní obchody (dále jen Ceník) Část Obsah: 1. Podnikatelské konto Klasik České spořitelny 2. Podnikatelské konto Maxi České spořitelny 3. Firemní účet České spořitelny

Více

Mgr. Michal Müller, advokát

Mgr. Michal Müller, advokát Mgr. Michal Müller, advokát Městský soud v Praze Slezská 9 PSČ 120 00 Praha 2 do datové schránky Věřitel: BONUS PRAHA Investment a.s., IČ: 282 14 374, se sídlem Vinohradská 1511/230, Strašnice, 100 00

Více

Formulář pro standardní informace o spotřebitelském úvěru

Formulář pro standardní informace o spotřebitelském úvěru Formulář pro standardní informace o spotřebitelském úvěru 1. Údaje o věřiteli spotřebitelského úvěru Věřitel: Adresa: IČO: 016 15 165 Újezd 450/40, Malá Strana, Praha 1 118 00 Telefonní číslo +420 222

Více

Pracovní seminář Vymáhání poplatků Daňová exekuce listopad 2013 Mgr. Martina Kvapilová

Pracovní seminář Vymáhání poplatků Daňová exekuce listopad 2013 Mgr. Martina Kvapilová Pracovní seminář Vymáhání poplatků Daňová exekuce listopad 2013 Mgr. Martina Kvapilová Způsoby vymáhání postižením majetkových práv srážkami ze mzdy přikázáním pohledávky z účtu u PPS prodejem nemovitostí

Více

USNESENÍ. č.j.: KSPH 67 INS 35296/2014-A-8

USNESENÍ. č.j.: KSPH 67 INS 35296/2014-A-8 č.j.: KSPH 67 INS 35296/2014-A-8 USNESENÍ Krajský soud v Praze, se sídlem Nám. Kinských 5, 150 75 Praha 5, rozhodl asistentem soudce JUDr. Michalem Tomášem v insolvenční věci dlužníka: Libor Fiala, nar.

Více

DAŇ Z PŘIDANÉ HODNOTY

DAŇ Z PŘIDANÉ HODNOTY DAŇ Z PŘIDANÉ HODNOTY 1. Podstata DPH Daň z přidané hodnoty (dále jen DPH) je jednou z nepřímých daní, tzn. že se neplatí přímo jako samostatná částka, ale je obsažena v ceně majetku (např. zboží, materiálu)

Více

Všeobecné obchodní podmínky pro předplatné časopisů KAM v Brně a FOOD DRINK BRNO vydavatelství Pocket media s.r.o.

Všeobecné obchodní podmínky pro předplatné časopisů KAM v Brně a FOOD DRINK BRNO vydavatelství Pocket media s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky pro předplatné časopisů KAM v Brně a FOOD DRINK BRNO vydavatelství Pocket media s.r.o. 1. Obecná ujednání 1.1 Tyto obchodní podmínky upravují smluvní vztah mezi předplatitelem

Více

FORMULÁŘ PRO STANDARDNÍ INFORMACE O SPOTŘEBITELSKÉM ÚVĚRU

FORMULÁŘ PRO STANDARDNÍ INFORMACE O SPOTŘEBITELSKÉM ÚVĚRU FORMULÁŘ PRO STANDARDNÍ INFORMACE O SPOTŘEBITELSKÉM ÚVĚRU CreditPortal Holding a.s. se sídlem Argentinská 286/38, Holešovice, 170 00 Praha 7 zapsaná v obchodním rejstříku B 22003 vedená u Městského soudu

Více

MĚSTO HOLÝŠOV Zastupitelstvo města Holýšova

MĚSTO HOLÝŠOV Zastupitelstvo města Holýšova MĚSTO HOLÝŠOV Zastupitelstvo města Holýšova Pravidla města Holýšova č. 1/2015 ze dne 9. 3. 2015, o vytvoření a použití účelových prostředků Fondu rozvoje bydlení na území města Holýšov Zastupitelstvo města

Více

V Y H L Á Š K A č. 29

V Y H L Á Š K A č. 29 V Y H L Á Š K A č. 29 o vytvoření a použití účelových prostředků "Fondu rozvoje bydlení" na území města Kadaně Městské zastupitelstvo schválilo na základě 36 odst. 1 písm. f) zákona č. 367/90 Sb. o obcích,

Více

Smlouva o vykonání přezkoumání hospodaření. Metodická pomůcka

Smlouva o vykonání přezkoumání hospodaření. Metodická pomůcka Smlouva o vykonání přezkoumání hospodaření Metodická pomůcka Mimořádná příloha časopisu Auditor č. 6/ 2010 Úvodem Ministerstvo financí ČR v září 2007 zveřejnilo ve svých zprávách (Zprávy MF ČR pro finanční

Více

Základy práva, 23. dubna 2014

Základy práva, 23. dubna 2014 Univerzita Karlova v Praze Evangelická teologická fakulta Základy práva, 23. dubna 2014 Přehled přednášky Jaké smlouvy jsou využívány k poskytnutí peněz Výpůjčka půjčitel přenechává vypůjčiteli nezuživatelnou

Více

Rezervy, pohledávky a opravné položky. Prof. Ing. Václav Vybíhal, CSc.

Rezervy, pohledávky a opravné položky. Prof. Ing. Václav Vybíhal, CSc. Rezervy, pohledávky a opravné položky Prof. Ing. Václav Vybíhal, CSc. Rezervy, pohledávky a opravné položky Obsah : 13.1 Rezervy na opravy hmotného majetku. 13.2 Daňový odpis pohledávek. 13.3 Tvorba opravných

Více

UZNÁNÍ ZÁVAZKU A DOHODA O SPLÁTKÁCH ZÁVAZKU (NOVACI) uzavřená podle ustanovení 1902 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník ( Dohoda č.j.

UZNÁNÍ ZÁVAZKU A DOHODA O SPLÁTKÁCH ZÁVAZKU (NOVACI) uzavřená podle ustanovení 1902 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník ( Dohoda č.j. UZNÁNÍ ZÁVAZKU A DOHODA O SPLÁTKÁCH ZÁVAZKU (NOVACI) uzavřená podle ustanovení 1902 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník ( Dohoda č.j. 22018 ) STRANY DOHODY (1) Liberecká automobilová doprava, s.r.o.

Více

Poplatky za bankovní záruky

Poplatky za bankovní záruky Sdělení Ministerstva financí k aplikaci ustanovení 25 odst. 1 písm. w) zákona č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů, ve znění zákona č. 261/2007 Sb. a zákona č. 296/2007 Sb. Referent: Ing. Martincová, tel.

Více

Zásady prodeje bytů a nebytových prostorů včetně pozemků z majetku města Znojma

Zásady prodeje bytů a nebytových prostorů včetně pozemků z majetku města Znojma Zásady prodeje bytů a nebytových prostorů včetně pozemků z majetku města Znojma Zastupitelstvo města Znojma se na svém zasedání konaném dne 16. 6. 2011 usnesením č. 31/2011, bodem č. 1322 usneslo vydat

Více

VŠEOBECNÉ DODACÍ PODMÍNKY SPOLEČNOSTI BRENUS S.R.O.

VŠEOBECNÉ DODACÍ PODMÍNKY SPOLEČNOSTI BRENUS S.R.O. VŠEOBECNÉ DODACÍ PODMÍNKY SPOLEČNOSTI BRENUS S.R.O. 1. Obecná ustanovení Předmětem těchto podmínek je úprava právního vztahu mezi prodávajícím a kupujícím. Tyto podmínky jsou nedílnou součástí příslušné

Více

VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY

VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY Provozovatelem internetových stránek Rozzlobenimuzi.com je společnost Platinum Media, s.r.o., se sídlem Mezibranská 1579/4, Praha 1, 110 00, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném

Více

NEWS 4/2011. News č. 4/2011 REFORMNÍ ZÁKONY PŘIPRAVOVANÉ VLÁDOU ČESKÉ REPUBLIKY

NEWS 4/2011. News č. 4/2011 REFORMNÍ ZÁKONY PŘIPRAVOVANÉ VLÁDOU ČESKÉ REPUBLIKY News č. 4/2011 REFORMNÍ ZÁKONY PŘIPRAVOVANÉ VLÁDOU ČESKÉ REPUBLIKY Současná vláda České republiky již od svého ustavení slibovala veřejnos reformu veřejných financí, jejímž cílem by mělo být zejména zastavení

Více

Zákony pro lidi - Monitor změn (https://apps.odok.cz/attachment/-/down/2lbsagebeqz1) Návrh ZÁKON. ze dne 2016,

Zákony pro lidi - Monitor změn (https://apps.odok.cz/attachment/-/down/2lbsagebeqz1) Návrh ZÁKON. ze dne 2016, III. Návrh ZÁKON ze dne 2016, kterým se mění zákon č. 182/2006 Sb., o úpadku a způsobech jeho řešení (insolvenční zákon), ve znění pozdějších předpisů Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky:

Více

Město Hlinsko Směrnice č. 1/2011/OVV pro postup při evidenci, vymáhání a odpisu pohledávek vydaná v souladu s ust. 102 odst. 3 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, ve znění pozdějších předpisů Část I. Základní

Více

smlouvu o poskytnutí neinvestiční dotace č../2015

smlouvu o poskytnutí neinvestiční dotace č../2015 1. Město Nové Město na Moravě sídlo: Vratislavovo nám. 103, 592 31 Nové Město na Moravě zastoupené: Michalem Šmardou, starostou města IČ: 00294900 DIČ: CZ00294900 bankovní spojení: Komerční banka, a.s.

Více

FORMULÁŘ PRO STANDARDNÍ INFORMACE O SPOTŘEBITELSKÉM ÚVĚRU. CreditPortal,a.s.

FORMULÁŘ PRO STANDARDNÍ INFORMACE O SPOTŘEBITELSKÉM ÚVĚRU. CreditPortal,a.s. Příloha č. 6 k zákonu č. 145/2010 Sb. FORMULÁŘ PRO STANDARDNÍ INFORMACE O SPOTŘEBITELSKÉM ÚVĚRU 1. Údaje o věřiteli/zprostředkovateli spotřebitelského úvěru Věřitel Adresa Telefonní číslo (*) CreditPortal,a.s

Více

STANDARDNÍ INFORMACE O SPOTŘEBITELSKÉM ÚVĚRU

STANDARDNÍ INFORMACE O SPOTŘEBITELSKÉM ÚVĚRU STANDARDNÍ INFORMACE O SPOTŘEBITELSKÉM ÚVĚRU Orange finance s.r.o. poskytuje následující informace 1. Údaje o věřiteli Věřitel Adresa Telefonní číslo E-mailová adresa Adresa internetových stránek Orange

Více

FORMULÁŘ PRO STANDARDNÍ INFORMACE O SPOTŘEBITELSKÉM ÚVĚRU

FORMULÁŘ PRO STANDARDNÍ INFORMACE O SPOTŘEBITELSKÉM ÚVĚRU FORMULÁŘ PRO STANDARDNÍ INFORMACE O SPOTŘEBITELSKÉM ÚVĚRU CreditPortal, a.s. se sídlem Argentinská 286/38, Holešovice, 170 00 Praha 7 zapsaná v obchodním rejstříku vedeném u Městského soudu v Praze, oddíl

Více

Zastupitelstvo obce Horní Vltavice schválilo dne l8. 5. 2OOO podle ustanovení 36 odst. l., písmeno f/ zákona č. 367/l99O., schválilo tuto vyhlášku:

Zastupitelstvo obce Horní Vltavice schválilo dne l8. 5. 2OOO podle ustanovení 36 odst. l., písmeno f/ zákona č. 367/l99O., schválilo tuto vyhlášku: Obec Horní Vltavice Obecně závazná vyhlášky č. 3/OO o fondu rozvoje bydlení Zastupitelstvo obce Horní Vltavice schválilo dne l8. 5. 2OOO podle ustanovení 36 odst. l., písmeno f/ zákona č. 367/l99O., schválilo

Více

MĚSTO HODONÍN PŘEDKLÁDÁ: PŘEDNÁŠEJÍCÍ: S004P0194J5L NÁVRH USNESENÍ: Bod číslo: projednání: konané dne: Odpis nedobytné pohledávky

MĚSTO HODONÍN PŘEDKLÁDÁ: PŘEDNÁŠEJÍCÍ: S004P0194J5L NÁVRH USNESENÍ: Bod číslo: projednání: konané dne: Odpis nedobytné pohledávky MĚSTO HODONÍN Masarykovo nám. 1, 695 35 Hodonín S004P0194J5L Bod číslo: 21 projednání: konané dne: 47. schůze rady města 14.2.2017 Obsah zprávy: Odpis nedobytné pohledávky Důvod projednávání: usnesení

Více

Výjimku ze zásady, že pohledávky se účtují ve 3. účtové třídě, tvoří tyto případy:

Výjimku ze zásady, že pohledávky se účtují ve 3. účtové třídě, tvoří tyto případy: Otázka: Zúčtovací vztahy v tuzemsku a zahraničí Předmět: Účetnictví Přidal(a): Monie charakteristika pojmu V účtové osnově pro podnikatele je pro účtování o zúčtovacích vztazích vyhrazena 3. účtová třída.

Více

Vydáno dne: Datum schválení předsednictvem TA ČR: Pořadí zasedání předsednictva TA ČR: 309. STANOVISKO

Vydáno dne: Datum schválení předsednictvem TA ČR: Pořadí zasedání předsednictva TA ČR: 309. STANOVISKO Vypracoval: JUDr. Martin Kobert Vydáno dne: 27. 7. 2016 Předmět stanoviska: Insolvenční řízení Datum schválení předsednictvem TA ČR: 27. 7. 2016 Pořadí zasedání předsednictva TA ČR: 309. STANOVISKO TECHNOLOGICKÉ

Více