Manuál pro řídící desku HobbyKing KK 2.1.5

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Manuál pro řídící desku HobbyKing KK 2.1.5"

Transkript

1 Manuál pro řídící desku HobbyKing KK Jedná se cenově dostupnou, ale kvalitní a spolehlivou desku, která pro začínající piloty multirotorů je naprosto ideální volbou. Stabilizačmní funkce jsou díky kvalitnímu gyroskopu a akceleometru výborné a díky LCD displeji je nastavování vcelku jednoduché. Výhodou je možné upravování parametrů přímo v terénu. Desku pro zajištění maximální stability a kompatibility dodávám s aktuální verzí alternativního FW, další změny FW si v průběhu času můžete provádět jednoduše přes programátor USBasp Atmel. Mínus póly konektorů jsou vždy na kraji desky (platí pro přijímač a motory).

2 Desku lze snadno přeprogramovat na jiný typ FW pomocí programátoru USBasp Atmel. Orientace zapojení pinů viz foto, na fotce je deska KK2.0, deska KK2.1 má orientaci konektoru stejnou: Dejte pozor na správné zapojení nebo můžete zničit desku, programátor a i USB port počítače! FW pro KK2.1.5 jsou dostupné ve verzích Lite a Pro. Verze Lite je podobná té původní verzi pro KK2.0 v1.6, takže lze snadno a rychle nastavit požadované parametry. Verze pro obsahuje další menu a možnosti nastavení, které jsou určené pouze pro modeláře, kteří rozuměni problematice řízení multirotorů a dokáží si veškeré potřebné informace najít na internetu.

3 Počáteční nastavení: Namontujte řídící jednotku na rám tak, aby LCD směřoval dopředu a tlačítka směrem k sobě. Na desku připojte piezo bzučák, aby bylo možné slyšet akustické signály, které deska používá pro signalizaci svých stavů.

4

5 Na obrázku je ilustrativní zapojení pro Quad a regulátory OPTO bez BECu. Zapojení desky je uvedené na schématu, vpravo se zapojuje vstupy z vysílačky: AIL křidélka ELE výškovka THR plyn RUD směrovka AUX vstup řízení přepínačem nebo potenciometrem pro spínání funkce AutoLevel AutoLevel funkce výborně pomůže pro snadnější stabilizaci modelu. Motory se zapojují v pořadí od M1, tak jak jsou v pořadí dle vybraného typu modelu. Na napájení desky a celého systému si dejte opravdu pozor při zapojení, aby nedošlo k napájení ze dvou napájecích zdrojů! M1 konektor musí mít zapojené všechny piny z regulátoru (ESC), protože zde bude regulátor ESC napájet řídící desku a přijímač včetně další elektroniky. Lze také a to po posledních zkušenostech doporučit zapojení všech regulátorů bez BECu (prostřední kabel odpojený) nebo použit rovnou regulátory typu OPTO. Pak lze napájet celý systém externím BECem, který bude zapojen přímo do přijímače, protože výstp M1 a vstupy z přijímače mají společně propojené napájení. Pro napájení serva zapojeném na výstupech M4-8 lze pak stejným externím BECe, kterému odvedete a propojíte plusový kablík (prostřední červený) a do desky zapojíte pouze signální a mínusový kabel (tedy oba krajní z pohledu konektoru serva). M2 až M8 piny jsou spojené dohromady a mají oddělené napájení (pouze plus pól). To znamená, že zde připojené regulátory musím mít odpojený prostřední červený vodič (napájení z BECu) nebo použijete regulátory typu OPTO (bez BECu) a pak není třeba odpojovat prostřední červený kablík. Pokud zde budete připojovat serva (gimbal, tricopter apod.), tak je nutné na jakýkoliv prostřední pin plus pólu připojit také další napájení, jinak serva nebudou fungovat. Pokud budete používat výkonnější serva, tak je nutné zvolit dostatečně dimenzovaný externí BEC pro zajištění stability napájení. Nikdy na piny M2-8 nezapojujte více regulátorů se zapojeným BECem aniž byste jim dříve neodpojily prostřední napájecí pin. Nesmí být současně připojeno více napájecích zdrojů do stejného bodu. Vždy je nutné použít pouze jeden napájecí zdroj, buď z regulátoru nebo externího BECu. KK2 deska se připojuje dle následující konfigurace: Před konfigurací je nutné mít odmontované vrtule! Na desku je nahrán nejnovější FW, který opravuje některé chyby, vylepšuje stávající funkce a přidává nové

6 Vyberte správnou baterii k modelu, a co nejlépe vyvažte používané vrtule, zabráníte tak nepříjemným vibracím a nestabilitě modelu při letu. Před zapojením regulátorů se ujistěte, že jsou všechny stejně naprogramované, nejlépe je vypnout funkci cut off, aby nedošlo k vypnutí motoru za letu při nízkém napětí napájecí baterie, pro monitorování stavu baterie doporučuji monitor pro baterii. Ujistěte se, že máte zem (černý vodič mínus pól) vždy orientován k okraji desky! - připojte baterii k modelu / regulátorům (vysílač je již zapnutý) - přejděte do menu a vyberte test přijímače reicever test - pohybujte páčkou na strany a sledujte změny na LCD zda směr změny odpovídá směru změny zobrazené na LCD, pokud je to opačně, tak na vysílačce použijte reverz na požadovaném kanálu poté, co jste zkontrolovaly, že odpovídá pohyb páček zobrazené na LCD i na vysílačce, nastavte trimy na vysílačce tak, aby deska KK2.0 zobrazovala na všech kanálech 0 Zkontrolujte také kanál AUX zda pozice "ON odpovídá nastavení na vysílači a případně použijte reverz. - ukončete test přijímače a vstupte do menu pro rozložení motorů show motor layout (předem již máte vybrán teba quad v mode X do kříže (dva motory v jedné rovině dole a nahoře) - zkontrolujte, že je vybrán správný model konfigurace, pokud tomu tak není, tak stačí jít do položky v menu výše (load motor layout) a provést změnu nastavení dle daného typu modelu Před montáží vrtulí je nutné provést kalibraci regulátorů / plynu: - vrtule jsou demontované nebo alespoň jeden kabel k motoru je odpojený - odpojte napájení desky (odpojení baterie) - zapněte vysílač a nastavte plyn na maximum - stiskněte na desce tlačítka 1 a 4, a držte je stisknutá až do posledního kroku, předčasné uvolnění tlačítek přeruší kalibraci - zapněte napájení desky (připojte baterii) - počkejte na pípnutí regulátorů, jakmile regulátory zapípají, tak stáhněte na vysílačce plyn na minimum 0, doba k pípnutí trvá několik sekund dle typu regulátorů - počkejte na potvrzovací tón z regulátorů, pokud se neozve, je nutné vše opakovat od začátku uvolněte tlačítka na desce TIP: regulátory si můžete také nejdříve zkalibrovat samostatně každý zvlášť (ESC-přijímačvysílač) a pak až provádět celkovou kalibraci podle návodu Před letem je nutné provést kalibraci snímačů gyra a akceleometru v menu Sensor calibration. Kalibraci je nutné provést v naprosto vodorovném stavu, nebo bude létat nakloněný podle naklonění roviny, ve které byl kalibrován.

7 Návrat do menu back rozmístěte si správně typy vrtulí dle zobrazení na uvedené konfiguraci (2x levotočivá / 2x pravotočivá) montáž provedete dle zobrazené konfigurace. Můžete klidně vypnout napájení. Unašeč vrtule je vhodné správně utáhnout a nejlépe zajistit loctitem (TL-242). Po zapnutí vyčkáme na zobrazení nápisu SAFE "bezpečí" zatím je zablokováno zapnutí motorů položte model na zem. Přesuňte plyn dolů na 0 a při stálém držení na nule přesuneme páčku doprava pro odemknutí řídící desky. Zkuste opatrně odstartovat pokud se model chová nestabilně, tak je nutné překontrolovat správnost nastavení. Pokud letí stabilně, tak je vše dobře můžete začít létat. Nyní můžete připojit vrtule a vyzkoušet. Start se provádí vychýlením směrovky na plno vpravo s plynem stále na nule a držíte v této pozici několik vteřin. Následuje pípnutí a LED se rozsvítí. Aktivaci desky provádějte až pokud je model v bezpečné vzdálenosti min. 5 metrů od Vás a je na rovné zemi s dostatečným prostorem okolo modelu! Po přistání vypnete desku přidržením směrovky doleva s nulovou hodnotou plynu. Opět zazní pípnutí a LED zhasne. To udělejte vždy, než se opět přiblížíte k modelu. Stejně jako u vrtulníků je třeba počítat, že nad zemí vytváří proudění vzduchu od vrtulí vzduchový polštář, po kterém bude model klouzat do stran, takže raději tuto výšku (do 1 metru) opusťte po startu co nejrychleji. Řízení modelu vyžaduje neustálou kontrolu modelu a úpravu směru letu. Tip: doporučené nastavení (dle verze FW se však můžou hodnoty lišit) Roll/Pitch Axis: Pgain = 50 Plimit = 100 Igain = 25 Ilimit = 20 Yaw Axis: Pgain = 50 Plimit = 20 Igain = 25 Ilimit = 10 Další informace: "PI Editor" v sub-menu a zkontrolujte správné hodnoty PI zisku. Můžete použít výchozí hodnoty nebo si upravit nastavení dle vlastního uvážení nebo můžete začít dle hodnot výše.

8 Pokud se model chce převrátit hned po startu, tak prosím zkontrolujte připojení a nastavení na vysílači. Pokud se model třese a není stabilní, tak nastavte Roll a Pitch gain na menší hodnotu. Zisk gyr je zřejmě příliš vysoký. Je důležité, aby montáž ramen byla ve správném uhlu a motory včetně regulátorů měli stejné hodnoty a nevnikl velký rozdíl ve výkonu u jednoho z motorů. Menu obsah a popis "PI Editor": Upraví hodnotu PI gain. Pomocí PREV a NEXT zvýrazněte parametr, který chcete změnit, a poté klepněte na tlačítko Change Změnit. Pro nastavení obou hodnot Roll a Pitch ve stejnou dobu, viz "Mode settings" v sub-menu. "Reicever test": Slouží pro kontrolu výstupů z přijímače a chování vstupů z vysílačky "Mode settings": - "Self Level" položka: zde si zvolíte, jakým způsobem se bude zapínat automatický poziční režim - "Stick" páčkou: zapne se pomocí současným přidržením páček křidélek a směrovky vpravo a vypne se přidržením páček směrovky a křidélek vlevo (doba držení musí být delší než 1s.) - "AUX": AUX pomocí přepínače na vysílačce přes zvolený kanál "I part of PI" položky: Jak bude ovládat funkce zapínání motorů: - "On": Vždy zapnuto. - "AUX": AUX spínač na kanál vysílače - "Aktivace" položky: Jak budou motory ovládat (zapínat a vypínat) - "Stick" páčkou: aktivace letového režimu dáte plnou pravou směrovku při nulovém plynu a deaktivaci plnou levou směrovkou při nulovém plynu. - "On": Vždy zapnuto. ZDE OPATRNĚ. Použijte pouze v případě, že bude deska použita pro stabilizaci v letadle a nejsou na ni připojené motory, ale jen serva. "Link Roll Pitch" item: - "On": Upravit Roll a Pitch parametry zesílení společně. - "Off": Upravit Roll a Pitch parametry zesílení odděleně. Použijte jej v případě, když multicopter má různé setrvačné hmoty na různých osách. "Stick Scaling":

9 Zde si můžete nastavit citlivost páček podle vašich představ. Vyšší číslo udává vyšší citlivost nastavení. Podobně jako koncové body pro nastavení páček. ". Misc. Settings": - "Minimální plyn" Minimum throthle item: Nastavte na takovou hodnotu, aby motory běžely až v okamžiku, kdy pohnete páčkou lehce nad nulu. Upravíte signál plynu zak, aby motory neběželi již v nulové pozici. - "LCD Contrast" item: Nastavení kontrastu LCD. "Self-level Nastavení": - "Self-level Gain" item: výkon self-leveling. - "Self-level Limit" položka: Omezuje maximální výkon self-leveling. Vyšší počet je vyšší výkon. "Sensor Test": Zobrazuje výstup z čidel. Podívejte se, zda všechny zobrazí "OK". Pohybujte deskou ve všech směrech a uvidíte, jak se budou hodnoty měnit. "Kalibrace snímače": Postupujte podle pokynů na displeji. Kalibrace je nutno provést pouze jednou při počátečním nastavení. "Esc Calibration": Pokyny: 1: Důležité: předem odmontujte vrtule a odpojte motory 2: Vypněte napájení desky 3: Zapněte vysílač a nastavte plyn na max.. 4: Stiskněte tlačítka 1 a 4, držte je stále až do posledního kroku. Uvolněním tlačítek přerušíte kalibraci. 5: Zapněte napájení k desce. 6: Počkejte na pípnutí regulátorů, může to trvat několik vteřin dle typu regulátoru (viz manuál vašeho regulátoru) 7: Následně snižte plyn na nulu. 8: Počkejte na potvrzení (pípnutí) regulátoru o dokončení kalibrace plynu 9: Uvolněte tlačítka. "Mixer Editor": Toto menu vám umožňuje nastavit velikost signálu plynu, který jde od páček a senzorů do motorů. Tato konfigurace umožňuje nastavení hodnot pro až 8 motorů nebo serv. Chcete-li přepínat mezi výstupními kanály 1-8, stiskněte Změnit change na zvýrazněném číslu 1-8, které je vidět v pravém horním rohu.

10 - "Plyn (Throttle) rozsah signálu plynu. Obvyklá hodnota je 100% v případě, že výstupní signál je připojen k ESC. - "Křidélka" (Aileron) položka: nastavení signálu pro křidélka. Použití pozitivních hodnot pro motory na pravé straně v podélné ose a negativních na levé straně v podélné ose. Hodnota je nastavena v závislosti dle umístění motoru od podélné osy. - "Výškovka (Elevator)" item: Použití pozitivních hodnot pro motory na přední straně dle rozteče od osy a negativních hodnot na zadní straně osy. Hodnota je nastavena v závislosti na umístění (vzdálenosti) motoru od osy. - "Směrovka" (RUD) Nastavení kormidla. Obvyklá hodnota je 100%. Použijte kladnou hodnotu pro vrtule CW (směr otáčení vrtulí vpravo) a negativní pro vrtule CCW otáčející se do leva. - "Offset" nastavení offset kanálu. Nechte nastavenou hodnotu 0 pro regulátory nebo změňte na hodnotu kolem 50% při použití serva. Jemné doladění polohy serva zajistíte úpravou této hodnoty. - "Typ:" Nastavte ji na typ (servo nebo ESC) - Pro ESC: Výstup PWM je nastaven vždy na maximální hodnotu. - Pro Servo: Výstup PWM frekvence může být vysoká nebo nízká. - "Rate": obnovovací rychlost (400 Hz) pro ESC (ten musím podporovat takto vysokou rychlost) nebo pro digitální serva. Nízká rychlost (80Hz) je určena pro analogová serva. "Show Motor Layout": Zobrazuje konfiguraci graficky. Použijte pro kontrolu sestavení a / nebo vaše vlastní mixer tabulku. "Load Motor Layout": Načte jeden z mnoha daných konfigurací. Konfigurace může být změněna kdykoliv později.

Pokud se model chce převrátit hned po startu, tak prosím zkontrolujte připojení a nastavení na vysílači.

Pokud se model chce převrátit hned po startu, tak prosím zkontrolujte připojení a nastavení na vysílači. Počáteční nastavení: - Namontujte řídící jednotku na rám tak, aby LCD směřoval dopředu a tlačítka směrem k sobě. -Připojte přijímač k pinům na levé straně. Mínus pól (černý nebo hnědý) je nasměrován na

Více

Manuál pro řídící desku HobbyKing KK 2.1

Manuál pro řídící desku HobbyKing KK 2.1 Manuál pro řídící desku HobbyKing KK 2.1 Jedná se cenově dostupnou, ale kvalitní a spolehlivou desku, která pro začínající piloty multirotorů je naprosto ideální volbou. Stabilizačmní funkce jsou díky

Více

Stabilizační systém FC451 pro kvadrokoptéry třídy 250

Stabilizační systém FC451 pro kvadrokoptéry třídy 250 Stabilizační systém FC451 pro kvadrokoptéry třídy 250 Obsah balení Stabilizační jednotka FC451 x 1 Servokabel tři v jednom x 1 Servokabel - propojka x 2 Lepicí páska oboustranná x 1 Potřebné vybavení Kromě

Více

Nastavení elektroniky Quadcopter Control Board

Nastavení elektroniky Quadcopter Control Board Nastavení elektroniky Quadcopter Control Board 1, Nastavení vysílače: V menu vybrat výchozí nastavení jako letadlo (acro), rozhodně ne jako heli Nastavit modulaci na PPM Resetovat všechna nastaní pro tento

Více

NÁVOD K POUŽITÍ VÝSÍLAČE

NÁVOD K POUŽITÍ VÝSÍLAČE NÁVOD K POUŽITÍ VÝSÍLAČE Rádio pracuje na frekvenci 2.405-2.475GHz. Tento rozsah je rozdělen 142 různých kanálů. Každý vysílač používá 16 různých kanálů 160 různých typů přeskakujících algoritmů. Vysílač

Více

Stabilizační jednotka pro plošníky Dualsky FC 130

Stabilizační jednotka pro plošníky Dualsky FC 130 Stabilizační jednotka pro plošníky Dualsky FC 130 Stabilizace pro plošníky, MEMS 3-osé gyro, 3D stabilizace, pro 3 typy uspořádání řídících ploch. Kompaktní velikost. Konstrukce a výroba Dualsky. Vlastnosti:

Více

N Á V O D NA O V L Á D Á N Í C U 3 4 5 - S T T R EG ULÁ TOR PRO POD LAHOVÉ VYTÁ P ĚNÍ. Důležitá bezpečtnostní upozornění: Výhody: Technická data

N Á V O D NA O V L Á D Á N Í C U 3 4 5 - S T T R EG ULÁ TOR PRO POD LAHOVÉ VYTÁ P ĚNÍ. Důležitá bezpečtnostní upozornění: Výhody: Technická data N Á V O D NA O V L Á D Á N Í C U 3 4 5 - S T T R EG ULÁ TOR PRO POD LAHOVÉ VYTÁ P ĚNÍ Důležitá bezpečtnostní upozornění: CU 345-STT je 7-dení programovatelný regulator teploty pro podlahové vytápění a

Více

Smartphone Gimball. Uživatelská příručka (Česky)

Smartphone Gimball. Uživatelská příručka (Česky) Smartphone Gimball Uživatelská příručka (Česky) www.rollei.cz Popis produktu Instalace software Stáhněte a nainstalujte aplikaci Rollei nazvanou "Rollei Smart Gimbal" na svůj telefon. Aplikace podporuje

Více

Actioncam Gimball. Uživatelská příručka (Česky)

Actioncam Gimball. Uživatelská příručka (Česky) Actioncam Gimball Uživatelská příručka (Česky) www.rollei.cz Popis produktu Instalace software Stáhněte a nainstalujte aplikaci Rollei nazvanou "Rollei AC Gimbal" na svůj telefon. Aplikace podporuje ios

Více

PlayStation 4 / PlayStation 3.

PlayStation 4 / PlayStation 3. 1903-41EU RACING WHEEL APEX pro PlayStation 4 / PlayStation 3 NÁVOD K POUŽITÍ Platforma PlayStation 4 / PlayStation 3. * Kompatibilita s PC nebyla schválena ani ověřena společností Sony Interactive Entertainment

Více

YGE ProgCard II Programovací karta CZ verze 1.1 Překlad a dodatečná úprava Jan Hadač / Honza_IT www.rc-levneji.cz

YGE ProgCard II Programovací karta CZ verze 1.1 Překlad a dodatečná úprava Jan Hadač / Honza_IT www.rc-levneji.cz YGE ProgCard II Programovací karta CZ verze 1.1 Překlad a dodatečná úprava Jan Hadač / Honza_IT www.rc-levneji.cz S programovací kartou dosáhnete snadného nastavení regulátoru (YEP / Helidrive) Snadno

Více

WiFi spínač ovládaný telefonem. Sonoff Pasiv 12V

WiFi spínač ovládaný telefonem. Sonoff Pasiv 12V WiFi spínač ovládaný telefonem Sonoff Pasiv 12V WiFi modul Sonoff Pasiv 12V je určen k ovládání externích spotřebičů vzdáleně přes internet. Využívá Cloud systému pro jednoduché připojení do WiFi sítě

Více

Masterline KVM Extender MVX1 návod k obsluze

Masterline KVM Extender MVX1 návod k obsluze Masterline KVM Extender MVX1 návod k obsluze MVX1 s metalickým propojením MVX1 s optickým propojením Dodávka extenderu MVX1 obsahuje: 1x MVX1 / PC 1x MVX1 / Monitor 2x napájecí zdroj 12V/1A 1x DVI kabel

Více

Naše výrobky jsou již spárovány z výroby a není je nutné proto párovat. Jestliže potřebujete použít nový vysílač postupujte následovně:

Naše výrobky jsou již spárovány z výroby a není je nutné proto párovat. Jestliže potřebujete použít nový vysílač postupujte následovně: Návod k použití Děkujeme, že jste si vybrali Fly Sky FS-T6 6 kanálové 2,4GHz digitální proporcionální dálkové ovládání. Pokud je to vaše první počítačová souprava, pak vás tato uživatelská příručka snadno

Více

Rollei Profesionální odpalovač blesků 2.4G Pro Canon a Nikon

Rollei Profesionální odpalovač blesků 2.4G Pro Canon a Nikon Rollei Profesionální odpalovač blesků 2.4G Pro Canon a Nikon Uživatelská příručka www.rollei.cz Začínáme Popis zařízení 1. Gumová krytka 2. Micro USB port 3. Skupina B 4. Skupina A / Nastavení vlastní

Více

Ukazovací zařízení a klávesnice Uživatelská příručka

Ukazovací zařízení a klávesnice Uživatelská příručka Ukazovací zařízení a klávesnice Uživatelská příručka Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft a Windows jsou registrované ochranné známky společnosti Microsoft Corporation v USA.

Více

BEZDRÁTOVÝ STRÁŽCE DĚTÍ BM-10 NÁVOD NA OSLUHU ČESKÝ JAZYK

BEZDRÁTOVÝ STRÁŽCE DĚTÍ BM-10 NÁVOD NA OSLUHU ČESKÝ JAZYK BEZDRÁTOVÝ STRÁŽCE DĚTÍ BM-10 NÁVOD NA OSLUHU ČESKÝ JAZYK 2 Originál prohlášení o shodě se nachází v návodě na obsluhu v anglickém jazyce, který je součástí balení. PMR Vysílač 3 OBSAH 1. POUŽITÍ BEZDRÁTOVÉHO

Více

Děkujeme Vám za zakoupení regulátoru T MOTOR.

Děkujeme Vám za zakoupení regulátoru T MOTOR. Děkujeme Vám za zakoupení regulátoru T MOTOR. Vysoce výkonný BEC regulátoru T MOTOR byl speciálně navržen pro použití ve 3D modelech, proto zvládá vysoké proudové odběry bez nežádoucích výpadků. Nemá problém

Více

Děkujeme, že jste si vybrali stejnosměrný spínaný napájecí zdroj Axiomet AX-3004H. Než jej začnete používat, přečtěte si prosím návod k obsluze.

Děkujeme, že jste si vybrali stejnosměrný spínaný napájecí zdroj Axiomet AX-3004H. Než jej začnete používat, přečtěte si prosím návod k obsluze. 1. Úvod Děkujeme, že jste si vybrali stejnosměrný spínaný napájecí zdroj Axiomet AX-3004H. Než jej začnete používat, přečtěte si prosím návod k obsluze. 2. Bezpečnost Návod k obsluze obsahuje důležité

Více

Ovládací prvky Tlačítka SCANNER Tlačítka SCENE LCD displej Tlačítka BANK CHASE PROGRAM MIDI/REC AUTO/DEL MUSIC/BANK COPY BLACKOUT TAP SYNC/DISPLAY

Ovládací prvky Tlačítka SCANNER Tlačítka SCENE LCD displej Tlačítka BANK CHASE PROGRAM MIDI/REC AUTO/DEL MUSIC/BANK COPY BLACKOUT TAP SYNC/DISPLAY Návod k obsluze Ovládací prvky 1. Tlačítka SCANNER Slouží pro výběr jakéhokoliv z dvanácti připojených zařízení. Tlačítky volíte, jaké DMX kanály bude zařízení používat. Tlačítko Scanner 1 ovládá kanál

Více

DOMOVNÍ DOROZUMÍVACÍ SYSTÉMY Handsfree audiotelefon (pro analogový audio systém Videx 4+n) Art Návod pro nastavení a instalaci.

DOMOVNÍ DOROZUMÍVACÍ SYSTÉMY Handsfree audiotelefon (pro analogový audio systém Videx 4+n) Art Návod pro nastavení a instalaci. DOMOVNÍ DOROZUMÍVACÍ SYSTÉMY Handsfree audiotelefon (pro analogový audio systém Videx 4+n) Art. 5118 Návod pro nastavení a instalaci Vid-9264-1 Tlačítka a ovládání Servisní tlačítko Po stisknutí tlačítka

Více

MI1249. Video rozhraní pro vozidla Citroen C5 a Peugeot 508

MI1249. Video rozhraní pro vozidla Citroen C5 a Peugeot 508 MI1249 Video rozhraní pro vozidla Citroen C5 a Peugeot 508 Toto rozhraní (adaptér) umožňuje zobrazit RGB signál, AV signál z externího zdroje (například DVD přehrávače) a video signál z kamery při couvání

Více

MI Video rozhraní pro vozidla Renault. Přepínání mezi jednotlivými vstupy a ovládání přehrávání

MI Video rozhraní pro vozidla Renault. Přepínání mezi jednotlivými vstupy a ovládání přehrávání MI-1250 Video rozhraní pro vozidla Renault Tento adaptér (rozhraní) umožňuje zobrazit RGB signál o vysokém rozlišení, AV signál z externího zdroje (například DVD přehrávače) a video signál z kamery při

Více

Voltmetr pro elektromobil. Technická dokumentace

Voltmetr pro elektromobil. Technická dokumentace Voltmetr pro elektromobil Technická dokumentace EGMedical, s.r.o. Křenová 19, 602 00 Brno CZ www.strasil.net 2011 Obsah 1. Hardwarové řešení a technické parametry...3 2. Připojení měřených napětí a ovládání...4

Více

!! DŮLEŽITÉ!! Při zjištění manipulace s páčkami nebude uznaná reklamace. Letové módy. Nákras dálkového ovládání. Letové módy. Bezpečnostní funkce:

!! DŮLEŽITÉ!! Při zjištění manipulace s páčkami nebude uznaná reklamace. Letové módy. Nákras dálkového ovládání. Letové módy. Bezpečnostní funkce: P/OSD/F Uživatelský manuálanual Copyright 2013 Seraphicz všechna práva vyhrazena Specifikace a parametry Rozměry: 310X310X209MM Motor: KV 935 Baterie:3S 111V LiPo Maximální letová zátěž: 13KG Doba letu:

Více

Návod k obsluze Niceboy Gyro Stabilizátor pro akční kameru

Návod k obsluze Niceboy Gyro Stabilizátor pro akční kameru Návod k obsluze Niceboy Gyro Stabilizátor pro akční kameru Niceboy GYRO je vynikající a inteligentní 3-osý gimbal nabízející vše v jednom. Využívá vysoce výkonné střídavé motory s přesnou řídicí technikou

Více

Max. nabíjecí čas: cca 3 hodiny Nabíjení: LED bliká v intervalu cca 2 sekundy Konec nabíjení: LED bliká cca 2x za sekundu

Max. nabíjecí čas: cca 3 hodiny Nabíjení: LED bliká v intervalu cca 2 sekundy Konec nabíjení: LED bliká cca 2x za sekundu 6. Rychlý úvod Nabití baterie přijímače Pomocí propojky USB propojte nabíječ a přijímač. Max. nabíjecí čas: cca 3 hodiny Nabíjení: LED bliká v intervalu cca 2 sekundy Konec nabíjení: LED bliká cca 2x za

Více

2,4GHz/5,8 GHz LCD přijímač s DVR

2,4GHz/5,8 GHz LCD přijímač s DVR 2,4GHz/5,8 GHz LCD přijímač s DVR Návod k obsluze Výhody produktu: Možnost současného sledování a nahrávání Kompaktní design Široká oblast použití 1. Diagram produktu www.spyobchod.cz Stránka 1 Jednotlivé

Více

MI Video rozhraní pro vozidla Rover a Jaguar (od roku 2011)

MI Video rozhraní pro vozidla Rover a Jaguar (od roku 2011) MI-1255 Video rozhraní pro vozidla Rover a Jaguar (od roku 2011) Tento adaptér (rozhraní) umožňuje zobrazit RGB signál o vysokém rozlišení, AV signál z externího zdroje (například DVD přehrávače) a video

Více

Rollei Profesionální odpalovač blesků 2.4G pro Sony

Rollei Profesionální odpalovač blesků 2.4G pro Sony Rollei Profesionální odpalovač blesků 2.4G pro Sony Uživatelská příručka www.rollei.cz Začínáme Popis zařízení 1. Gumová krytka 2. Micro USB port 3. Skupina B 4. Skupina A / Nastavení vlastní funkce 5.

Více

Aktualizace JETI REX Assist verze 1.10 (září 2018)

Aktualizace JETI REX Assist verze 1.10 (září 2018) Aktualizace JETI REX Assist verze 1.10 (září 2018) Varování: Po aktualizaci na verzi 1.10 si prosím zkontrolujte veškeré výchylky a zisky ve všech letových režimech. Algoritmus stabilizace byl upraven

Více

1.2 Vzhled a rozměry Materiály a rozměry plášť je vyroben z PC (polykarbonát). Rozhraní z tekutých krystalů je vyrobeno z tvrzeného akrylu.

1.2 Vzhled a rozměry Materiály a rozměry plášť je vyroben z PC (polykarbonát). Rozhraní z tekutých krystalů je vyrobeno z tvrzeného akrylu. 1.1 Specifikace a parametry displeje 36V / 48V napětí; Jmenovitý proud: 10 ma Maximální provozní proud: 30 ma Minimální proud:

Více

MI Video rozhraní pro vozidla Hyundai a Kia

MI Video rozhraní pro vozidla Hyundai a Kia MI-1252 Video rozhraní pro vozidla Hyundai a Kia Tento adaptér (rozhraní) umožňuje zobrazit RGB signál o vysokém rozlišení, dva vstupy AV signálu z externích zdrojů (například DVD přehrávače) a video signál

Více

EVBIKE LCD displeje C961 Uživatelská příručka

EVBIKE LCD displeje C961 Uživatelská příručka EVBIKE LCD displeje C961 Uživatelská příručka WWW.EVBIKE.CZ - 1 - Obsah: 1/ INSTALACE 2/ ZÁKLADNÍ NASTAVENÍ 3/ POKROČILÉ NASTAVENÍ 4/ CHYBOVÁ HLÁŠENÍ Děkujeme, že jste si zakoupili výrobek EVBIKE a věříme,

Více

Video boroskop AX-B520. Návod k obsluze

Video boroskop AX-B520. Návod k obsluze Video boroskop AX-B520 Návod k obsluze Obsah 1. Bezpečnostní instrukce... 3 2. Popis funkce... 3 3. Technické údaje... 4 4. Popis přístroje... 5 5. Obsluha zařízení... 7 6. Upozornění... 13 2 1. Bezpečnostní

Více

DS-430DVRB. HD kamera s automatickým záznamem videa integrovaná do zpětného zrcátka. GPS modulem a zpětnou kamerou (včetně uložení záznamu)

DS-430DVRB. HD kamera s automatickým záznamem videa integrovaná do zpětného zrcátka. GPS modulem a zpětnou kamerou (včetně uložení záznamu) DS-430DVRB HD kamera s automatickým záznamem videa integrovaná do zpětného zrcátka GPS modulem a zpětnou kamerou (včetně uložení záznamu) Uživatelská příručka Obsah Předmluva...2 Funkce produktu, úvod...2

Více

Rollei 2.4GHz bezdrátová spoušť pro fotoaparáty Canon, Nikon a Sony

Rollei 2.4GHz bezdrátová spoušť pro fotoaparáty Canon, Nikon a Sony Rollei 2.4GHz bezdrátová spoušť pro fotoaparáty Canon, Nikon a Sony Uživatelská příručka www.rollei.cz Tento produkt je bezdrátové dálkové ovládání, které umožňuje uživateli uvolnit závěrku fotoaparátu

Více

Návod k použití Termostat FH-CWP

Návod k použití Termostat FH-CWP Návod k použití Termostat FH-CWP Obsah Návod k použití termostatu FH-CWP 1. Přehled funkcí... 3 2. Montáž... 4 3. Instalace... 4 4. Ruční režim (tovární nastavení)... 5 5. Časová funkce ON/OFF... 6 6.

Více

Návod na použití vibračního budíku DYNAMITE

Návod na použití vibračního budíku DYNAMITE 1 budík STAR Vibrační Návod na použití vibračního budíku DYNAMITE 2 Do budíku můžete vložit lithiovou baterie CR2032 (není součástí dodávky), která zajišťuje zálohu nastavení budíku při výpadku síťového

Více

MI1308 Video rozhraní pro vozidla Volvo s displejem 5

MI1308 Video rozhraní pro vozidla Volvo s displejem 5 MI1308 Video rozhraní pro vozidla Volvo s displejem 5 Toto rozhraní (adaptér) umožňuje zobrazit RGB signál z navigačního systému, AV signál a video signál z kamery při couvání na 5 displeji ve vozidlech

Více

Bezdrátový 2,4Ghz video zvonek

Bezdrátový 2,4Ghz video zvonek Bezdrátový 2,4Ghz video zvonek Návod k obsluze Hlavní výhody: IR přisvícení automatické pořízení fotografie při stisknutí zvonku možnost propojení s elektronickým zvonkem pro otvírání dveří www.spyobchod.cz

Více

Funkce jednotlivých tlačítek se mohou měnit podle toho, na jaké úrovni menu se právě nacházíte; vysvětlení viz následující tabulka.

Funkce jednotlivých tlačítek se mohou měnit podle toho, na jaké úrovni menu se právě nacházíte; vysvětlení viz následující tabulka. 5. Přehled použití Snímač a vysílač průtoku FlowX3 F9.02 je jako všechny ostatní přístroje řady X3 vybaven digitálním displejem a klávesnicí s pěti tlačítky, které slouží k nastavení, kalibraci a ovládání

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Zimní sada SWK-20

NÁVOD K OBSLUZE. Zimní sada SWK-20 NÁVOD K OBSLUZE Zimní sada SWK-20 - plynulá regulace otáček ventilátoru - ovládání ohřívače podle okolní teploty -alarm při vysoké kondenzační teplotě - zobrazení aktuální teploty - mikroprocesorové řízení

Více

MX-1400 DSP. Uživatelská příručka a návod k obsluze. Výhradní dovozce. Showmarket s. r. o., Na Javorce 179, Davle, 252 06 www.showmarket.

MX-1400 DSP. Uživatelská příručka a návod k obsluze. Výhradní dovozce. Showmarket s. r. o., Na Javorce 179, Davle, 252 06 www.showmarket. MX-1400 DSP Uživatelská příručka a návod k obsluze Výhradní dovozce. Showmarket s. r. o., Na Javorce 179, Davle, 252 06 www.showmarket.cz Bezpečnostní pokyny: Mixážní pult MX 1400/MX 1400 DSP jsou elektrická

Více

Návod na montáž a údržbu regulátoru ZR11

Návod na montáž a údržbu regulátoru ZR11 inventer jednoduše geniální větrání Návod na montáž a údržbu regulátoru ZR Výhradní zastoupení pro ČR a SR A-INVENT s.r.o. Lipová 000 4 0 Horažďovice Tel: +40 76 8 77 Fax: +40 76 8 58 www.inventer.cz Výrobce

Více

Seznam: 1. Nastavení. 2. Provoz. 3. Stažení. 4. Montáž /příslušenství

Seznam: 1. Nastavení. 2. Provoz. 3. Stažení. 4. Montáž /příslušenství Seznam: 1. Nastavení 2. Provoz 3. Stažení 4. Montáž /příslušenství 1) Nastavení Vložte do kamery baterie a paměťovou kartu. Otevřete kryt bateriového prostoru nacházející se na zadní straně fotoaparátu.

Více

ÚVODEM BEZPEČNOST OBSAH. Instalace baterií

ÚVODEM BEZPEČNOST OBSAH. Instalace baterií MANUÁL Věk 14+ -2- pečlivě Děkujeme, přečtěte že tento jste manuál si zakoupili a uschovejte tento produkt. ho pro Pro případ správné dalšího a bezpečné nahlédnutí. použití si prosím, ÚVODEM 12..Tento

Více

NÁVOD K INSTALACI A POUŽITÍ

NÁVOD K INSTALACI A POUŽITÍ ELEKTRONICKÝ ŽELEZNIČNÍ PŘEJEZD AŽD NÁVOD K INSTALACI A POUŽITÍ V 2.2 Modul přejezdu EZP-01 Toto zařízení je určeno pro vytvoření zabezpečeného jednokolejného železničního přejezdu na všech modelových

Více

Manuál pro stabilizační jednotku FC120

Manuál pro stabilizační jednotku FC120 Manuál pro stabilizační jednotku FC120 Děkujeme za zakoupení stabilizační jednotky FC120. Jednotka je vybavena dvěma trojicemi senzorů MEMS pro měření zrychlení a gravitace ve třech osách. Jednotka MCU

Více

Vlastnosti a funkce. -Upozornění-

Vlastnosti a funkce. -Upozornění- Příručka uživatele Vlastnosti a funkce o Walkie Talkie hodinky o Vícekanálové zařízení (kanály se liší v různých zemích) o Dosah až 6 km dle terénu a prostředí v otevřené krajině bez překážek, profilu

Více

DVR23 Videokamera k záznamu jízdy vozidla (černá skříňka)

DVR23 Videokamera k záznamu jízdy vozidla (černá skříňka) DVR23 Videokamera k záznamu jízdy vozidla (černá skříňka) Uživatelská příručka Obsah Funkce kamery... 2 Obsah balení... 2 Před spuštěním kamery... 2 Napájení kamery...2 Poloha a montáž kamery...2 Paměťová

Více

A/C DÁLKOVÝ OVLÁDAČ NÁVOD K OBSLUZE

A/C DÁLKOVÝ OVLÁDAČ NÁVOD K OBSLUZE A/C DÁLKOVÝ OVLÁDAČ NÁVOD K OBSLUZE NÁVOD K OBSLUZE ČEŠTINA OBSAH STRUČNÝ NÁVOD STRUČNÝ NÁVOD OBSAH 1. STRUČNÝ NÁVOD 1 Rychlý start 02 2 Displej 03 3 Tlačítko 04 4 Provoz 08 3 4 5 6 Posuvné dveře (uzavřené)

Více

Kamerová lupa TOPAZ Uživatelská příručka. Freedom Scientific, Inc. GALOP, s.r.o.

Kamerová lupa TOPAZ Uživatelská příručka. Freedom Scientific, Inc. GALOP, s.r.o. Kamerová lupa TOPAZ Uživatelská příručka Freedom Scientific, Inc. GALOP, s.r.o. ii Anglický originál vydala společnost Freedom Scientific, Inc., 11800 31 st Court North, St. Petersburg, Florida 33716-1805,

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Sada pro bezdrátové spínání spotřebičů - 2 kw

NÁVOD K OBSLUZE. Sada pro bezdrátové spínání spotřebičů - 2 kw NÁVOD K OBSLUZE Sada pro bezdrátové spínání spotřebičů - 2 kw Základní údaje Bezdrátový podmítkový spínač Provozní napětí: 230 V/AC, 50Hz Parametry spínání: 2000 W (odporová zátěž) 600 W (induktivní zátěž)

Více

ZÁSKOKOVÝ AUTOMAT MODI ZB pro jističe Modeion POPIS K790

ZÁSKOKOVÝ AUTOMAT MODI ZB pro jističe Modeion POPIS K790 ZÁSKOKOVÝ AUTOMAT MODI ZB pro jističe Modeion POPIS Aplikace Záskokový automat se používá k zajištění dodávky elektrické energie bez dlouhodobých výpadků v různých sektorech služeb, průmyslu apod. Automat

Více

Návod k použití. CZ Příloha. Solární regulátor nabíjení BlueSolar PWM - LCD - USB 12 V 24 V 5 A 12 V 24 V 10 A 12 V 24 V 20 A

Návod k použití. CZ Příloha. Solární regulátor nabíjení BlueSolar PWM - LCD - USB 12 V 24 V 5 A 12 V 24 V 10 A 12 V 24 V 20 A Návod k použití CZ Příloha Solární regulátor nabíjení BlueSolar PWM - LCD - USB 12 V 24 V 5 A 12 V 24 V 10 A 12 V 24 V 20 A 1. Obecné informace DŮLEŽITÉ Nejdříve vždy připojte baterii, aby mohl regulátor

Více

PlayStation 4 / PlayStation 3. Návod k použití. Obsah balení. Upozornění. Platforma. Jak přenášet. Ovladač x1 Návod k použití x1

PlayStation 4 / PlayStation 3. Návod k použití. Obsah balení. Upozornění. Platforma. Jak přenášet. Ovladač x1 Návod k použití x1 Návod k použití Děkujeme vám za koupi tohoto produktu. Před použitím produktu si prosím pečlivě pročtěte návod k použití. Po jeho přečtení si jej pro případ potřeby uschovejte. 1825-41NRKUKA Obsah balení

Více

EUROSTER 506 návod k použití LOGITRON s.r.o. str 1

EUROSTER 506 návod k použití LOGITRON s.r.o. str 1 EUROSTER 506 návod k použití LOGITRON s.r.o. str 1 Euroster 506 1. ÚVOD Euroster regulátor 506 je navržen tak pro řízení systémů podlahového vytápění elektrického, vodního, plynového apod. Disponuje dvěmi

Více

Centronic TimeControl TC52

Centronic TimeControl TC52 Centronic TimeControl TC52 cs Návod k montáži a provozu Spínací hodiny pro světelné čidlo Důležité informace pro: montéry elektrikáře uživatele Podle potřeby předejte dalším osobám! Tento návod uschovejte

Více

Kamerový Tester Provozní Manuál

Kamerový Tester Provozní Manuál Kamerový Tester Provozní Manuál Před použitím tohoto přístroje si velmi pečlivě přečtěte tento Provozní Manuál, protože obsahuje velmi důležité bezpečnostní informace. Obsah Strana 1. Upozornění. 3 2.

Více

1. Zapnutí a vypnutí 2. Přidání režimu do seznamu provedení

1. Zapnutí a vypnutí 2. Přidání režimu do seznamu provedení 1. Zapnutí a vypnutí Pro zapnutí udržujte tlačítko stisknuté, dokud se neozve zvukový signál. Vypnout přístroj je možné dvěma způsoby: 1. Prostřednictvím menu: Po krátkém stisknutí tlačítka vypnutí se

Více

NÁVOD K POUŽITÍ PŘÍSTROJE KING-METER J-LCD

NÁVOD K POUŽITÍ PŘÍSTROJE KING-METER J-LCD NÁVOD K POUŽITÍ PŘÍSTROJE KING-METER J-LCD Vážený zákazníku, rádi bychom Vám touto cestou poděkovali za důvěru a náklonnost společnosti HANSCRAFT. Osobně můžeme garantovat nejvyšší úroveň přístupu, péče

Více

Převodník RS485-TTL KÓD: INTR. v.1.0 CZ* Vydání: 3 ze dne Nahrazuje vydání:

Převodník RS485-TTL KÓD: INTR. v.1.0 CZ* Vydání: 3 ze dne Nahrazuje vydání: Převodník RS485-TTL v.1.0 KÓD: CZ* Vydání: 3 ze dne 05.12.2013 Nahrazuje vydání: --------------- SEZNAM 1. Obecný popis.... 3 2. Rozmístění prvků.... 3 3. Připojení ke sběrnici RS485.... 4 3.1. Konstrukce

Více

Návod k montáži a obsluze

Návod k montáži a obsluze Návod k montáži a obsluze Joystick III Stav: V2.20141208 3032258305-02-CS Přečtěte si tento návod k obsluze a dodržujte jej. Uchovejte tento návod k obsluze k budoucímu použití. Impressum Dokument Autorská

Více

inteligentní PWM regulace pro HHO systém

inteligentní PWM regulace pro HHO systém inteligentní PWM regulace pro HHO systém Popis zařízení Display zobrazuje pracovní stav zařízení B1 Nastavení pracovního proudu a tlačíko pro resetování chyb B2 Nastavení frekvence F1 Ventilátor 1 F2 Ventilátor

Více

PALUBNÍ CAMERA, HD. příručka. Aby jste lépe využívali veškeré funkce Auto DVR, přečtěte si prosím návod před použitím pečlivě.

PALUBNÍ CAMERA, HD. příručka. Aby jste lépe využívali veškeré funkce Auto DVR, přečtěte si prosím návod před použitím pečlivě. PALUBNÍ CAMERA, HD příručka 87231 Aby jste lépe využívali veškeré funkce Auto DVR, přečtěte si prosím návod před použitím pečlivě. Pozor 1. Vložte paměťovou kartu do auta DVR a formátujte. Prosím vložte

Více

SWITEL WALKIE-TALKIE PMR WTF 800 Česky

SWITEL WALKIE-TALKIE PMR WTF 800 Česky SWITEL WALKIE-TALKIE PMR WTF 800 Česky Uživatelská příručka Přečtěte si prosím tyto informace a uchovejte manuál poblíž pro budoucí doporučení. WTF 800 pracuje na 8 kanálech. Zařízení je vyrobeno dle IPX7

Více

Napájení. Číslo dokumentu: 396855-221. V této příručce je popsán způsob napájení počítače. B ezen 2006

Napájení. Číslo dokumentu: 396855-221. V této příručce je popsán způsob napájení počítače. B ezen 2006 Napájení Číslo dokumentu: 396855-221 B ezen 2006 V této příručce je popsán způsob napájení počítače. Obsah 1 Umíst ní ovládacích prvk a indikátor napájení 2 Zdroje napájení Připojení adaptéru střídavého

Více

Adaptér pro připojení zdrojů video signálu MI-1226. pro vozidla BMW s displejem vybaveným 10-ti pinovým LVDS konektorem

Adaptér pro připojení zdrojů video signálu MI-1226. pro vozidla BMW s displejem vybaveným 10-ti pinovým LVDS konektorem Adaptér pro připojení zdrojů video signálu MI-1226 pro vozidla BMW s displejem vybaveným 10-ti pinovým LVDS konektorem Adaptér umožňuje připojení 2 externích zdrojů video signálu, RGB signálu a kamery

Více

ZAČNĚTE ZDE. Bezdrátové USB Kabelové. Chcete tiskárnu připojit k bezdrátové síti? Přejděte do části Instalace a nastavení bezdrátového připojení.

ZAČNĚTE ZDE. Bezdrátové USB Kabelové. Chcete tiskárnu připojit k bezdrátové síti? Přejděte do části Instalace a nastavení bezdrátového připojení. ZAČNĚTE ZDE Odpovíte-li na některou z otázek ano, přejděte do příslušné části, kde najdete pokyny k instalaci a připojení. Chcete tiskárnu připojit k bezdrátové síti? Přejděte do části Instalace a nastavení

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Uživatelská příručka DRON FAYEE FY 801 Technická data : Počet kanálů: 5 Frekvence: 2,4G Baterie: 3.7V 300MAh Li-poly Vysílačka: 5 kanálová s trimováním Doba nabíjení: cca 25 min Doba letu: (cca 7-10 min)dosah:

Více

NÁVOD K OBSLUZE ENLINK 2RS PLUS

NÁVOD K OBSLUZE ENLINK 2RS PLUS NÁVOD K OBSLUZE ENLINK 2RS PLUS Vydal JETI model s.r.o 15. 7. 2014 OBSAH 1. POPIS... 3 2. ZAPOJENÍ... 3 3. VERZE SE SERVO FIRMWAREM... 4 3.1 NASTAVENÍ ENLINK 2RS PLUS JETIBOXEM... 6 4. VERZE S PPM FIRMWAREM...

Více

Mini HD fotopast 2.8C

Mini HD fotopast 2.8C Mini HD fotopast 2.8C Návod k obsluze Kontakt na dodavatele SHX Trading s.r.o. V Háji 15, Praha 7, 170 00 e-mail: podpora@spionazni-technika.cz www.spionazni-technika.cz 1 1. Popis 1.1 Popis zařízení www.spionazni-technika.cz

Více

OD - 4H08 Rychlý návod

OD - 4H08 Rychlý návod OD - 4H08 Rychlý návod Na instalaci HDD a uvedení do provozu Rychlý návod 1 I. Instalace Instalace HDD a) Vložte a přišroubujte HDD do držáku jako na obrázku. b) Držák přišroubujte k základní desce DVR.

Více

Uživatelský manuál pro chytré žárovky Twinkly

Uživatelský manuál pro chytré žárovky Twinkly Uživatelský manuál pro chytré žárovky Twinkly Instalace světýlek Vyndejte světýlka z obalu. Ozdobte jimi stromeček ze všech nebo pouze z jedné strany tak, aby byla rovnoměrně rozmístěna. Začínejte vždy

Více

PARKOVACÍ KAMERY UŽIVATELSKÝ NÁVOD. Před používáním výrobku si pozorně přečtěte tento návod a uchovejte si ho pro případ budoucí potřeby.

PARKOVACÍ KAMERY UŽIVATELSKÝ NÁVOD. Před používáním výrobku si pozorně přečtěte tento návod a uchovejte si ho pro případ budoucí potřeby. PARKOVACÍ KAMERY UŽIVATELSKÝ NÁVOD Před používáním výrobku si pozorně přečtěte tento návod a uchovejte si ho pro případ budoucí potřeby. I. UMÍSTĚNÍ KAMERY VE VOZIDLE A. Specifické parkovací kamery B.

Více

Pokojový programovatelný termostat. Flame Touch

Pokojový programovatelný termostat. Flame Touch Pokojový programovatelný termostat Flame Touch Pokojový termostat Flame Touch s intuitivním dotekovým ovládáním slouží k regulaci pokojové teploty na základě nastaveného programu nebo nastaveného topného

Více

ELEKTRONICKÝ ŽELEZNIČNÍ PŘEJEZD AŽD

ELEKTRONICKÝ ŽELEZNIČNÍ PŘEJEZD AŽD ELEKTRONICKÝ ŽELEZNIČNÍ PŘEJEZD AŽD NÁVOD K INSTALACI A POUŽITÍ V 2.3 Modul přejezdu EZP-01 Toto zařízení je určeno pro vytvoření zabezpečeného jednokolejného železničního přejezdu na všech modelových

Více

WWW.TOY.CZ Příslušenství a další produkty WWW.TOY.CZ Příslušenství a další produkty WWW.TOY.CZ. Návod k použití

WWW.TOY.CZ Příslušenství a další produkty WWW.TOY.CZ Příslušenství a další produkty WWW.TOY.CZ. Návod k použití WWW.TOY.CZ Příslušenství a další produkty WWW.TOY.CZ Příslušenství a další produkty WWW.TOY.CZ GF4010 Combat GYRO Návod k použití Abyste se vyhnuli potížím a užili si létání, přečtěte si pečlivě přiložený

Více

Návod k použití Termostat FH-CWD

Návod k použití Termostat FH-CWD Návod k použití Termostat FH-CWD Obsah Návod k použití termostatu FH-CWD 1. Přehled funkcí... 3 2. Montáž... 3 3. Instalace... 4 4. Obecné použití... 4 5. Volba regulace teploty v místnosti nebo regulace

Více

DEFA SmartStart UŽIVATELSKÁ A MONTÁŽNÍ PŘÍRUČKA. www.defa.com

DEFA SmartStart UŽIVATELSKÁ A MONTÁŽNÍ PŘÍRUČKA. www.defa.com DEFA SmartStart UŽIVATELSKÁ A MONTÁŽNÍ PŘÍRUČKA CZ SMARTSTART OBSAH SMARTSTART 3 O TÉTO PŘÍRUČCE 3 FUNKCE 4 DISPLEJ 4 SYMBOLY 5 DISPLEJ 6 HLAVNÍ OBRAZOVKA 6 NASTAVENÍ 7 HODINY 7 DATUM 7 TOVÁRNÍ NASTAVENÍ

Více

Elektromagnetická kompatibilita (EMC)

Elektromagnetická kompatibilita (EMC) 1 TL 100 Vyváření kolejových řádků Elektromagnetická kompatibilita (EMC) Tento výrobek vyhovuje směrnici EEC č. 2004/108/EC je-li instalován a používán podle odpovídajících předpisů a pokynů. Servis a

Více

PARKOVACÍ ASISTENT FBSN-4VIEWF OBSAH SOUPRAVY

PARKOVACÍ ASISTENT FBSN-4VIEWF OBSAH SOUPRAVY PARKOVACÍ ASISTENT FBSN-4VIEWF OBSAH SOUPRAVY POZNÁMKY K INSTALACI Aby se zabránilo špatné detekci čidel, je nutné při instalaci sady do kovového nárazníku, použít sadu parkpodlozkakov. Věnujte pozornost

Více

5 úrovní pomoci pedálového asistenta (PAS): Volitelné rozmezí dle potřeby (3, 5, 6, 9úrovňový). POW indikátor napájení.

5 úrovní pomoci pedálového asistenta (PAS): Volitelné rozmezí dle potřeby (3, 5, 6, 9úrovňový). POW indikátor napájení. Popis LCD Displeje: 5. 5 Km/h Inteligentní indikátor stavu baterie: Zobrazení rychlosti. AVG Speed (průměrná rychlost), MAX Speed (maximální rychlost), RT Speed (okamžitá rychlost). Kilometry/míle. Lze

Více

Adaptér pro připojení zdrojů video signálu VL2-MMI2G. pro vozidla Audi s navigačním systémem MMI2G

Adaptér pro připojení zdrojů video signálu VL2-MMI2G. pro vozidla Audi s navigačním systémem MMI2G Adaptér pro připojení zdrojů video signálu pro vozidla Audi s navigačním systémem MMI2G Adaptér umožňuje připojení 2 externích zdrojů video signálu, RGB signálu a kamery při couvání Obsah 1. Před zahájením

Více

Návod na obsluhu. President BILL ASC

Návod na obsluhu. President BILL ASC Návod na obsluhu President BILL ASC 1) ZAPNOUT/VYPNOUT ~ HLASITOST (VOLUME) Zapněte radiostanici: otočit knoflíkem VOL (1). Je li aktivní funkce KEY BEEP,vydá stanice pípnutí. Stanice je zapnuta Vypněte

Více

Aktualizace firmware kvadrokoptér Blade 350 QX

Aktualizace firmware kvadrokoptér Blade 350 QX Aktualizace firmware kvadrokoptér Blade 350 QX Vývojáři Horizon Hobby neustále pracují na vylepšování svých produktů a proto všechny řídicí jednotky kvadrokoptér 3350 QX umožňují uživatelsky přehrát firmware.

Více

Návod k použití. Programovací přístroj P6. Důležité pokyny:

Návod k použití. Programovací přístroj P6. Důležité pokyny: Návod k použití Programovací přístroj P6 Důležité pokyny: Před montáží programovacího přístroje a jeho uvedením do provozu si prosím důkladně pročtěte tento návod k obsluze. Tento návod k obsluze uložte

Více

PANEL. Indikátor napájení ON/OFF. Režim TATO TABULKA NEPLATÍ - V PRÍLOZE JE ZASLÁNO SPRÁVNÉ KONFIGUROVÁNÍ (PRERUŠENÍ)

PANEL. Indikátor napájení ON/OFF. Režim TATO TABULKA NEPLATÍ - V PRÍLOZE JE ZASLÁNO SPRÁVNÉ KONFIGUROVÁNÍ (PRERUŠENÍ) OVLADAČ AC8000 AC8000A KOMPAKTNÍ TERMOSTAT S MIKROPROCESOREM Vlastnosti: čtyří režimy: chlazení/větrání/topení/auto rychlost ventilátoru: vysoká/střední/nízká/automatická tři typy: pouze chlazení/chlazení

Více

Černá skříňka DVR23. Kamera s automatickým záznamem videa s možností připojení na externí monitor

Černá skříňka DVR23. Kamera s automatickým záznamem videa s možností připojení na externí monitor Černá skříňka DVR23 Kamera s automatickým záznamem videa s možností připojení na externí monitor Návod k použití Obsah Popis tlačítek...2 Obsluha a funkce...2 Tlačítko VYPÍNAČ...2 Tlačítko REC...2 Tlačítko

Více

KING-METER NÁVOD K POUŽITÍ PŘÍSTROJE J-LCD

KING-METER NÁVOD K POUŽITÍ PŘÍSTROJE J-LCD KING-METER NÁVOD K POUŽITÍ PŘÍSTROJE J-LCD OBSAH 1,Úvod...3 2, Vzhled a velikosti....3 2.1, materiál a barvy.. 3 2.2, rozměry displeje. 3 3, funkce a definice tlačítek...3 3.1, přednastavení a standardní

Více

SI-7E20A-002 SI-7E20A-002-02 SERVISNÍ POKYNY SM-EC79. Kontrolní jednotka

SI-7E20A-002 SI-7E20A-002-02 SERVISNÍ POKYNY SM-EC79. Kontrolní jednotka SI-7E20A-002-02 SERVISNÍ POKYNY SI-7E20A-002 SM-EC79 Kontrolní jednotka SM-EC79 OBSAH n Použití kontrolní jednotky Postup vyhledávání problémů pomocí kontrolní jednotky 4 Problémy s přesmykačem nebo zadním

Více

Sekvenční shift light SL-06. verze fw 1.1

Sekvenční shift light SL-06. verze fw 1.1 Sekvenční shift light SL06 verze fw 1.1 Stručný popis zařízení Zobrazení / signalizace 9 vysoce svítivých LED 5mm (3x zelená, 3x modrá, 3 červená), každá o svítivosti cca. 6500mcd 3 nastavitelné úrovně

Více

DĚTSKÁ JEDNOTKA (BU baby unit) RODIČOVSKÁ JEDNOTKA (PU parent unit)

DĚTSKÁ JEDNOTKA (BU baby unit) RODIČOVSKÁ JEDNOTKA (PU parent unit) DĚTSKÁ JEDNOTKA (BU baby unit) ukazatel stavu nabití baterie přenos dětská jednotka č. typ alarmu teplota v dětském pokoji hlasitost noční osvětlení míra citlivost mikrofonu a nastavení hlasitosti RODIČOVSKÁ

Více

Palubní kamera s FULL HD

Palubní kamera s FULL HD Palubní kamera s FULL HD Návod k obsluze Výhody produktu: FULL HD kamera GPS funkce Miniaturní rozměry www.spionazni-technika.cz Stránka 1 1. Diagram produktu 1) 6 IR diod 2) Indikátor 3) 2,7 TFT displej

Více

Vícekanálový AV receiver. Začínáme Vítá vás Průvodce rychlým nastavením.

Vícekanálový AV receiver. Začínáme Vítá vás Průvodce rychlým nastavením. Vícekanálový AV receiver STR-DN1030 Začínáme Vítá vás Průvodce rychlým nastavením. 1 Instalace reproduktorů 2 Připojení TV a dalších zařízení 3 Další zapojení 4 Výběr reproduktorů a optimalizace zvuku

Více

Návod na použití Dveřní jednotka DJ 1T KEY Stránka 1

Návod na použití Dveřní jednotka DJ 1T KEY Stránka 1 Návod na použití Dveřní jednotka DJ 1T KEY Stránka 1 1.1 Mechanické časti a jejich funkce Připojení kabelů Hlavní port pro připojení DJ: BUS: Připojení k nepolarizované sběrnici PL: Vstup externího napájení

Více

Můžete si prohlédnout prohlášení o shodě: přejděte na stránku www.archos.com, klikněte na možnost Podpora > Ke stažení >

Můžete si prohlédnout prohlášení o shodě: přejděte na stránku www.archos.com, klikněte na možnost Podpora > Ke stažení > Vítejte Český Blahopřejeme k nákupu zařízení od společnosti ARCHOS! Tento stručný návod k obsluze vám v začátcích pomůže se správným použitím zařízení. V případě dalších dotazů týkajících se použití zařízení,

Více

Gimbal ZYX T-3D III podporuje VÝHRADNĚ GoPro Hero 3/3+/4. Montáž a konfigurace

Gimbal ZYX T-3D III podporuje VÝHRADNĚ GoPro Hero 3/3+/4. Montáž a konfigurace Gimbal ZYX T-3D III podporuje VÝHRADNĚ GoPro Hero 3/3+/4. Montáž a konfigurace III. Montáž a konfigurace 1. Zapojení gimbalu a popis Baterie Přijímač Video Stabilizace (FC) Kamera Zdroj napětí: 3S-6S LiPo

Více

Bezdrátová komunikační brána (RS485 Gateway)

Bezdrátová komunikační brána (RS485 Gateway) REGULÁTORY SMART GATE Bezdrátová komunikační brána (RS485 Gateway) NÁVODY NA MONTÁŽ, OBSLUHU A ÚDRŽBU 1. Popis Smart Gate je bezdrátová komunikační brána mezi vzduchotechnickými jednotkami SAVE a bezdrátovými

Více