Olej je lisován ze semen abelmošusového keře. Vzhledem k tomu, že svou vůní připomíná ambru, je často používán jako její náhražka.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Olej je lisován ze semen abelmošusového keře. Vzhledem k tomu, že svou vůní připomíná ambru, je často používán jako její náhražka."

Transkript

1 Ambra Po dlouhou dobu měla ambra přízvisko "černé mořské zlato". Voskovitá, lepkavá hmota se vyskytovala v tropických oceánech. Tyto na hladině se vznášející útvary byly nestrávené zbytky potravy vyvržené z velrybího žaludku a představovaly jeden z nejlepších stabilizárotů používaných pro pafrémy. V dnešní době se ambra vyrábí synteticky v laboratořích voňavkářského průmyslu. Abelmošusové semeno Olej je lisován ze semen abelmošusového keře. Vzhledem k tomu, že svou vůní připomíná ambru, je často používán jako její náhražka. Andělika Olej z kořene anděliky, která se pěstuje ve Francii, Belgii a Německu. Voní pižmově a peprně s kořeněným zeleným nádechem. Anýz Éterický olej se získává z plodů a listoví malého, věčně zeleného aromatického anýzového keře. Afrikán Afrikán má zpeřené listy a zlaté květy na vrcholku stonku. Poskytuje silně aromatický výtažek s kořeněnými bylinnými tóny. Benzoin Balzámová pryskyřice z tropického styraxového stromu používaná jako stabilizátor vyznačující se kakaovitou sladkostí. Benzoin pochází z Thajska, Vietnamu a Laosu. Bergamotka Pronikavě vonící silice získaná lisováním z dozrávajícího nepoživatelného plodu velikosti velkého pomeranče a tvaru citronu. Tento keř roste téměř výhradně v jižní části italské Kalábrie. Svěží citrusová vůně bergamotky je důležitou složkou řady jemných parfémů. Je rovněž považována za vynikající stabilizátor. Bulharská růže Květina pěstovaná v bulharském Údolí růží na úpatí vysokých horských štítů, poskytuje nejjemnější růžovou vůni na světě. K získání jedné libry vonného oleje je zapotřebí přibližně 4000 okvětních lístků růže (Jediná kapka tohoto vzácného oleje je schopna z vůně učinit nezapomenutelný vjem). Bobrovina, bobří pižmo Původně byla látka získávána z perineálních žláz kanadského bobra. Nahořklá silně páchnoucí látka má vynikající stabilizační vlastnosti. V moderním voňavkářském průmyslu se aroma bobřího pižma včetně všech jeho charakteristických rysů připravuje syntetickou cestou.

2 Cedrová silice Získává se destilací z amerického nebo marockého cedru. Často se jí užívá jako základu pro parfém a pánské kolínské vody, vyznačuje se dřevnatým a vytrvalým podtónem. Citrus Silice z citronu, bergamotky, limetty, tangeriny a květů pomerančovníku jako typické svou osvěžující nahořklou vůní. Citrusy vydávají ostrý, čistý odér a lze je přidávat do vonných směsí pro vrchní notu. Cibet Hustá, žlutavá látka s pronikavým zápachem, která se původně získávala z vaku umístěného poblíž pohlavního ústrojí v těle africké cibetky. Dnes dokáže naprosto všechny vnímané noty spjaté s cibetem nahradit synteticky připravovaná látka. Costus Esence z kořence rostliny podobné sedmikrásce propůjčuje orientálním směsím hřejivost. Obsahuje zelené, fialkovité akcenty. Citronová tráva Travina původně rostoucí na Východoindickém souostroví, Madagaskaru a v Brazílii - silice se z ní získává destilací v páře či vodě. Citronová silice Silice vylisovaná z kůry téměř dozrálých plodů rostoucích na jednom zvláštním druhu citroníku. Citronová silice je osvěžující, mírně ostrá a používá se jako vrchní nota v celé řadě parfémů. Čistý výtažek z kosatce (Orris Absolute) Získává se z oloupaných, usušených a rozdrcených kořenů kosatce. Je jednou z nejdražších přírodních surovin při přípravě parfémů. Jeho vůně je olejovitá a dřevnatá se sladkými, ovocnými a květinovými podtóny. Dubový mech Stabilizátor získávaný z vonného lišejníku rostoucího na dubech a dalších stromech v jižní Evropě (území bývalé Jugoslávie), Toskánsku a jižní Francii. Často se používá do těžkých buketů a parfémům dodává zemitou nótu. Eukalyptovník Silice z listů eukalyptovníku po sobě zanechává silnou, bylinnou, kafrovou stopu. Původem z Tasmánie, tento strom je nyní hojně pěstován ve Španělsku, Portugalsku a Austrálii.

3 Fialka Vyluhování fialkových silic je obtížné a nesmírně nákladné, protože z jednoho celého akru drobných kvítků pěstovaných v chladném stínu olivovníků a citrusových stromů jižní Francie se získá pouze pár voňavých kapek. Aromatické preparáty umožní, aby se z této krásné vůně těšili všichni. Fialkový list Silice z listů fialky, ceněná pro své okurkově zelené a peprně bylinné aroma se stopami fialky a kosatce. Produkcí těchto květů se proslavila italská Parma. Galbanum Kořeny ločidla galbanového, keře pěstovaného v Sýrii a Turecku, obsahující klejopryskyřici žlutavě hnědého zabarvení. Dává příjemnou aromatickou, po listech a zeleni vonící, jemnou balzámovitou prchavou silici. Gardénie Bílý květ s těžkou a silnou sladkou vůní. Heřmánek Heřmánkový výtažek se získává z medově vonící rostliny, heřmánku. Voní čistě a jemně. Hřebíček Hřebíčková silice a čistý výtažek jsou získávány ze sušených květinových poupat štíhlého tropického stromu, hřebíčkovníku, rostoucího v Moluccasu. Pěstování hřebíčkovníku má tradici alespoň dvou tisíc let. Tvůrce vůně používá esence z hřebíčkových poupat kvůli sladce kořeněné nótě, kterou vůním tato surovina dodává. Hyacint Modře, bíle, růžově či nafialově kvetoucí cibulovina divoce rostoucí v olivových hájích v okolí Grasse. Květ hyacintu kolem sebe šíří jemnou vůni, jakmile se na stonku rozvine první kvítek. Po zředění nabývá hyacintová silice hladkou, sladkou, ale přitom silnou vůni. Ilang-ilang Doslova se překládá jako ""květy květů"" - květ stromu ilang-ilang, jenž může dorůst až do výšky 60 stop, se vyskytuje na Madagaskaru a na Filipínách. Květy jsou zelenožluté s červeným středem a rostou ve shlucích po třech až čtyřech. Silice získávaná z květů je silná, sladká a poněkud balzámovitá a orientálním typům parfémů dodává onen "první dojem". Ilang-ilang změkčuje a zaobluje silné nóty ve vonné kompozici a dobře ladí s jasmínem a fialkou. Destilace jedné várky trvá 24 hodin. Jantar Původ najdeme ve smrku - je jednou z nejstarších fosilních pryskyřic (nezaměňovat s ambrou). Po zpracování je výsledkem lepkavá, medovitá hmota, jejíž kouřový, smolový odér je ideální pro "kožnaté základy". Je-li výrazu použito k popisu, označuje vůně, jež jsou dramatické, teplé a pudrovité.

4 Jasmín Něžné, bílé květy, z nichž se získává jeden z nejdůležitějších éterických olejů. I to nejmenší množství tohoto silně vonícího oleje dodá jemným vůním hladkost a energii, vlastnosti, jež jsou pro ně navýsost významné. Jedna libra jasmínového výtažku stojí - v závislosti na trhu - několik tisíc dolarů. Jasmín se pěstuje ve Francii a existuje ho na 200 druhů, jeho skutečnou kolébkou jsou Egypt, Alžírsko a Itálie. Jasmínové květy se sbírají ručně a před svítáním, jinak totiž ztratí až 20% své vůně. K výrobě 2 liber oleje je zapotřebí liber těchto půvabných bělostných kvítků. Jalovec Výtažek je produktem plodu stále zeleného jalovcového keře nebo stromu. Voní příjemně a aromaticky. Kardamon Vonná silice se získává z kardamonu destilací. Kardamon je rostlina podobná zázvoru, zanechává po sobě pronikavou květinovou stopu. Po šafránu je kardamon nejdražším kořením. Karafiát Tato květina vydává kořeněné, smyslné aroma. Kasiová silice Získává se z listů stále zeleného keře, vysoce ceněného právě pro jeho pronikavý skořicovitý odér. Tato silice je rovněž užívána v nápojích na bázi koly. Koriandr Silice z byliny nazývané koriandr, patřící do téže čeledi jako petržel, je ceněna pro svou kořeněnou aromatičnost. Klejopryskyřice Pryskyřice nebo balzámy vytékající z rostlin. Vydávají sladký a vytrvalý odér a často se užívají jako fixační stabilizátory. Kadidlo Připravuje se z klejopryskyřice, při pálení vydává kořeněné aroma. Kůže Sladký živočišný odér připomínající dým má také své místo ve výběru tvůrce parfémů. Je hřejivý a vytrvalý. Konvalinka Odér velice vonných zvonečkovitých bílých kvítků již odpradávna okouzluje tvůrce vůní mnoha zemí. Jedinečné aroma je pronikavé a dřevnaté, nicméně sladké.

5 Ladánum Ladánum je měkký, tmavý, hořce vonící přírodní balzám získávaný z keře devaterníku (angl. rock-rose). Parfému dodává kožnatou nótu. Levandule Dlouho rostoucí stále zelená rostlina se světlefialovým květenstvím, jejíž rodným krajem jsou země kolem Středozemního moře. Vrcholky květenství a stopky jsou destilovány v páře, čímž se z nich získá světle a sladce vonící silice. Nejvíce užívané levandule pochází z jižní Francie. Liči Výtažek poskytovaný semeny šupinatého, do tvrdé slupky ukrytého oválného plodu stromu stejného jména původem z Číny, se vyznačuje sladkým, ovocným charakterem. Lesní vůně Esence připomínající aroma čerstvě nařezaného dřeva a kořenů sušených na slunci. Tvůrce parfému dociluje dřevnatého účinku pomocí takových přísad, jakými jsou santalové dřevo a vetiver. Magnólie Sladce a velice silně vonící květy jsou při poskytování svého vonného výtažku značně skoupé. Parfumeráři si tuto esenci tedy často připravují smícháním růže, jasmínu, neroliové silice a ilang-ilangu s aromatickými preparáty. Mandarinka Silice z mandarinkové kůry. Výrazný a sladce vonící výtažek se velice často používá do kolínských vod. Mango Aromatická, jemná, ovocná a pižmová vůně čerstvého plodu je tvůrci parfémů napodobována. Mimóza Zelený květinový výtažek získávaný z květů a stonků stromkovité mimózy. Voní hladce a sladce. Máta Povzbuzující, osvěžující rostlinná silice je vyluhováním získávána ze stonku a aromatického olistění plazivé máty. Obsahuje mentol. Mech Odér připomíná aromatické lišejníky a mechovité porosty původně rostoucí na dubu a dalších stromech a navozuje atmosféru hlubokých lesů. Přestože celkový odér mechů lze jednotlivě definovat, každá silice se vyznačuje svou vlastní specifickou vůní.

6 Myrta Jedna z nejstarších vonných přísad na světě - byla užívána již roku 2000 př.n.l. Je to žlutohnědá aromatická klejopryskyřice, která se získává ze stromu, čechřice vonné, rostoucího ve východní Africe a Arábii. Muškátový oříšek Semeno obsažené v plodu macizně vonné (muškátovník pravý) rostoucí v řadě tropických regionů. Vyjímečně příjemná, kořeněná vůně je často používána do pánských parfémů. Májová růže Silný růžový bohatý čistý výtažek z této růže, která se pěstuje hlavně v Maroku, je velice důležitou surovinou pro výrobu parfémů. Bohatá, vytrvalá vůně májové růže zaobluje a zdůrazňuje celou řadu vonných kompozic. Mařinka vonná Silně aromatická silice se získává ze sladce vonící byliny původem ze střední Evropy. Neroliová silice Destilát připravovaný z pomerančových květů hořkého pomerančovníku. Neroliová silice je lehká a vonné směsi dodává sladký a prchavý nádech. Narcis Velice vonný žlutý a bílý květ vydávající intenzivní kořeněný, zemitý a slámově sladký odér. Malá množství se často používají k zaoblení květinových vonných kompozic. Pochází z Persie, odkud byla tato květina po trase "hedvábné cesty"přenesena v osmém století do Číny. Otočník Esence se získává vyluhováním z keře otočníku peruánského s drobnými shluky jasně červených či bílých kvítků. Vůně je květinová s mandlovým nádechem. Oliban Klejopryskyřice ze stromu rostoucího v Arábii a jižní Africe. Používá se nejčastěji v orientálních směsích a je známa zejména svými vyjímečnými fixačními vlastnostmi. Její odér je kořeněný a balzámovitý, podobá se kadidlu. Osmanthus Připravuje se z květů stromu osmanthus, který roste v Japonsku, Číně a v jihovýchodní Asii. Má květinovou vůni s nádechem švestky a hroznového vína.

7 Pelargónie Pěstuje se na jihu Francie, ve Španělsku, Rusku, severní Africe a Egyptě. Silice z listů a stonků pelargónií je jednou z nejvýznamnějších silic používaných do jemných parfémů. Vonným směsím dodává silice z pelargónie sladce růžový odér a dobře ladí s růží či orientálními notami - vnáší do směsi bohatost a robustnost. Této silice se každoročně vyprodukuje asi liber. Pižmo Látka s velice silným odérem byla původně získávána z podkožního vaku samce pižmového bezparožnatého jelínka žijícího ve Střední Asii. Díky pověsti, že pižmo má afrodisiacké účinky, se používá v celé řadě výrobků. V parfumerii zaobluje vůni tím, že ji dodává měkké, smyslné a pronikavé tóny - často je rovněž připravováno syntetickou cestou. Pomerančový květ Klasická vůně pomerančového květu byla objevena v Číně arabskými obchodníky a byla považována za symbol plodnosti v manželství. Keř roste ve slunečných klimatech Floridy, Kalifornie, Sicílie a Španělska a výtažek z něžných květů se vyznačuje zvláště plnou lahodnou notou. Pomerančová silice Je lisována z kůry hořkých i sladkých pomerančů. Pačuli Silice se získává z listů pěstovaných v Indii, Malajsii na Sumatře a v Jižní Americe. Pačuli je skvělým stabilizátorem a parfémovým směsím dodává exotickou notu - často je důležitou složkou orientálních směsí. V posledních letech se pačuli stalo vůní samo o sobě. Obvykle se používá k kombinaci s vetiverem. V nezpracovaném stavu vydává květ pačuli odér připomínající vlhké dřevo a rezavé železo. Éterický olej má tmavooranžovou barvu a voní sladce, bylinně, kořeněně a po balzámu ze dřeva. Pepř Silice je destilovaná z červených bobulí východoindického tropického popínavého keře s aromatickými listy. Vůně je ostrá a kořeněná. Petitgrain Silice destilovaná z listů a proutků hořkého pomerančovníku propůjčuje kolínským a toaletním vodám vyzrálou notu. Často se jí užívá v kombinaci s citronem a pomerančem. Přestože roste v západoindickém souostroví a v Paraguayi, nejlepší surovina se pěstuje v jižní Francii. Pryskyřice Klejopryskyřice. Klejopryskyřičné výrobky ze stromů a rostlin často užívané jako stabilizátory.

8 Santalové dřevo Silice se destiluje z rozdrceného kmene a kořenů malého stromu pěstovaného v Indii a Austrálii. V Indii jsou tyto stromy chráněny státem a je zakázáno je kácet - ať již na soukromých pozemcích či pozemcích náležejících církvi - dříve, než strom dosáhne věku 30 let. Již kolem roku 500 př.n.l. bylo santalové dřevo užíváno při náboženských rituálech, a stále je ještě součástí těchto ceremoniálů v Indii a Číně. Santálové dřevo v sobě skrývá dřevnatou, balzámovitou notu a velkou hodnotu má coby stabilizátor. Sturač benzoový (Benjamin) Aromatická křovina vydává kořennou vůni a získávají se z ní tři vonné oleje: z plodů je to olej s ostrou kafrovou vůní, listy vůní připomínají levanduli a kůra a proutky poskytují olej vonící po libavce (angl. wintergreen) Skořice Skořicová silice se derivuje z vysoce aromatické kůry a listů vavřínovitého keře. Představuje jednu z nejstarších přísad užívanou v parfémech a je typická svou jedinečnou příjemnou vůní. Silice z růžového dřeva Vydatná silice ze stromu rostoucího v Jižní Americe se používá v aromatických směsích, především pak v růžových kompozicích. Ze silice z růžového dřeva se izoluje výtažek připomínající levanduli, jenž se vyskytuje i u mnoha jiných rostlin. Šalvěj Svěží, kořeněná vůně získaná ze stále zelené šalvěje se zelenými listy a v létě kvetoucí fialovomodrými kvítky. Šeřík Vzhledem k tomu, že výtažek z rostlinných částí šeříku či jeho květů neodpovídá přesně jeho známému aroma, tvůrci parfémů si tuto typickou vůni připravují sami smíšením jasmínu, ilang-ilangu, neroliové silice a vanilky. Taragon Nazelenalé květy a úzké listy keříku taragon poskytují hořkosladkou peprnou esenci s anýzovými podtóny. Tiara Silně vonící bílý květ je domovem na Tahiti a je příbuzný gardénie. Jeho vůně je sladká, svěží a pronikavá s lehce zelenou notou. Tabák Suché a mechovo-balzámovité nuance používané v pánských vůních připomínají sušený zpracovaný tabák. Výrobci vůní používají výtažek z pravého tabáku, ale mohou jej nahradit i nótami aroma chemického původu.

9 Tonkové semeno Semena jihoamerického stromu silovoně obecného se namáčejí do rumu a poté suší. V průběhu tohoto procesu se na jejich povrchu usadí bílé krystalky, po jejich zpracování je získán čistý výtažek. Voní teple, sladce, po vanilce. Tuberóza Člen čeledě liliovitých - květ tuberózy má vůni, jež je pro tuto čeleď atypická. Když se přidá do vonné směsi, obohacuje ji a dodává jí hloubku. Silice se obvykle získává cestou napouštění vonnou esencí. Patří k nejdražším éterickým olejům a vyzdvihne noty gardénie, narcisu a hyacintu. Vanilka Plod nebo semena pnoucí se vstavačovité rostliny pocházející z Madagaskaru poskytují esenci, která celé řadě sladce květinových nebo jantarových bází dodává plnost a hloubku. Vytrvalost vůně vanilky je vynikající. Verbena Párou se destiluje z litrů verbeny. Cenný produkt, nažloutlá tekutina, má povzbuzující, kořeněnou, svěží vůni a používá se ke zdůraznění a zvýraznění vonných směsí. Vetiver Tráva s těžkými vláknitými kořeny rostoucí v teplých klimatických podmínkách Haiti, ostrovu Réunion a v Indii - destilací se z ní získává hustý olej. Odér připomíná vůni vlhké půdy a kořenů se silným dřevnatým podtónem - vetiver, jež je skvělým stabilizátorem, propůjčuje vonným směsím suchý temperamentní tón. Zázvor Dřevnatá, teplá, kořeněná vůně, získávaná ze zázvorovníku. Zimolez Známá popínavá rostlina s drobnými, silně vonícími květy. Zimolezová esence se většinou může reprodukovat složením z několika různých květinových vůní přírodního původu nebo z aromatických preparátů.

PŘEHLED SLOŽEK VŮNÍ ORIFLAME

PŘEHLED SLOŽEK VŮNÍ ORIFLAME TOGETHER TOGETHER PRO NI : (svěží květinová vůně) HLAVA: Citrónový olej, mandarinkový olej, pomerančový olej SRDCE: Směs ozónu a květin, konvalinka, růže, frézie, mořské tóny TĚLO: Santalové dřevo a pižmo

Více

W 105. Hlava: magnólie, okurka, grapefruit Srdce: tuberóza, fialka, jablko, konvalinka, růže Základ: lesní tóny, pižmo, bílá ambra W 106

W 105. Hlava: magnólie, okurka, grapefruit Srdce: tuberóza, fialka, jablko, konvalinka, růže Základ: lesní tóny, pižmo, bílá ambra W 106 Katalog parfémů Dámské parfémy PODÍL VONNÝCH ESENCÍ 20 % W 101 Hlava: mimóza, kosatec, fialka, frézie, jasmín, konvalinka, bergamot, růže Srdce: koriandr, tuberóza, kosatec, heřmánek, galbánum, jasmín,

Více

Katalog parfémů Essens

Katalog parfémů Essens Katalog parfémů Essens 20 % vonných esencí = elita mezi parfémy Parfémy ESSENS vznikají především s důrazem na nejvyšší možnou kvalitu. Naše výroba je certifikována GMP (Good Manufacturing Practice), ISO

Více

JASMINE YLANG Jasmín a Ylang Ylang

JASMINE YLANG Jasmín a Ylang Ylang JASMINE YLANG Jasmín a Ylang Ylang Intenzivní květinová vůně jasmínu a jemných aromatických tónů růžového dřeva a pačuli. Vrchol: jasmín, Ylang Ylang Srdce: kardamon, kašmír, růže, pelargónie, brambořík,

Více

FM GROUP Czech & Slovakia. Katalog produktů FM GROUP - Novinky Jaro 2014. Novinky Jaro 2014

FM GROUP Czech & Slovakia. Katalog produktů FM GROUP - Novinky Jaro 2014. Novinky Jaro 2014 FM GROUP Czech & Slovakia Katalog produktů FM GROUP - N O V I N K Y N O V Á Kolekce luxusní, OUD vůně dámské FM 363, FM 364 Kolekce luxusní, OUD vůně pánské FM 335 K at a logová cen a : 24,50 K ata l o

Více

Vonné a chuťové látky. Chemické speciality - přednáška XI

Vonné a chuťové látky. Chemické speciality - přednáška XI Vonné a chuťové látky Vonné a chuťové látky většina látek které nějak voní i stejně chutná látky přírodního původu dražší ale nestačí parfuméři parfémové (vůňové) kompozice aromatizéři aromatický komplex

Více

Kolekce vůní v živých a veselých barvách, které dodají osobní dotek vašemu domovu. Nově v provedení vonná svíčka. 419 Kč

Kolekce vůní v živých a veselých barvách, které dodají osobní dotek vašemu domovu. Nově v provedení vonná svíčka. 419 Kč Kolekce vůní v živých a veselých barvách, které dodají osobní dotek vašemu domovu. Nově v provedení vonná svíčka. 419 Kč K dispozici také jako difuzér/vonná stébla, olejíček do vody, bytový sprej a náhradní

Více

Jak vybrat ten pravý?

Jak vybrat ten pravý? Katalog parfémů Jak vybrat ten pravý? Nejdůležitější roli hraje osobní názor. Každý má přece jiný vkus, jiný cit. Díky typu pokožky, způsobu výživy i životním zvyklostem má každý člověk také svou osobní

Více

FM GROUP CZECH. 2011 katalog produktů FM GROUP č. 14

FM GROUP CZECH. 2011 katalog produktů FM GROUP č. 14 FM GROUP CZECH 2011 katalog produktů FM GROUP č. 14 Okouzleni vůněmi S neskrývanou radostí jsme přijali zprávu, že naše kolekce Spa Senses byla oceněna v polské soutěži o obal roku (Art of Packaging 2010)

Více

VŮNĚ PRO PODZIM 2018 White Teak, Amber & Incense, Evening Onyx NOVINKY Oudwood, Cinnamon Chai, Fireside, Warm Woods, Cozy Cabin

VŮNĚ PRO PODZIM 2018 White Teak, Amber & Incense, Evening Onyx NOVINKY Oudwood, Cinnamon Chai, Fireside, Warm Woods, Cozy Cabin VŮNĚ PRO PODZIM 2018 White Teak, Amber & Incense, Evening Onyx NOVINKY Oudwood, Cinnamon Chai, Fireside, Warm Woods, Cozy Cabin WWW.WOODWICK.SVICKY.CZ Velká váza WoodWick je značka amerických vonných svíček,

Více

Muller Thurgau Moravské zemské víno, suché. Zbytkový cukr 3 g/l, kyseliny 6 g/l. Cuvée Klárka

Muller Thurgau Moravské zemské víno, suché. Zbytkový cukr 3 g/l, kyseliny 6 g/l. Cuvée Klárka Moravské zemské víno Muller Thurgau - Moravské zemské víno, suché. Zbytkový cukr 3 g/l, kyseliny 6 g/l. Víno se světlou barvou a zelenožlutým odstínem, muškátovou vůni s ovocnými odstíny kopřivy a broskve,

Více

EXKLUZIVNÍ ŘADA UTIQUE CO BYSTE MĚLI VĚDĚT

EXKLUZIVNÍ ŘADA UTIQUE CO BYSTE MĚLI VĚDĚT EXKLUZIVNÍ ŘADA UTIQUE CO BYSTE MĚLI VĚDĚT PARFÉMY UTIQUE Tajemství exkluzivity parfémů UTIQUE je množství přírodních, velmi drahých složek s vysokou koncentrací. Jejich jedinečná kombinace je zárukou

Více

Müller Thurgau - Modrý sklep. 0,2l.38 Kč

Müller Thurgau - Modrý sklep. 0,2l.38 Kč Rozlévaná vína Müller Thurgau - Modrý sklep 0,2 l. 38 Kč je to kříženec odrůd Ryzlink rýnský x Sylvánské zelené. Víno je zelenkavě žluté barvy s typickým muškátovým až broskvovým buketem, nižší kyselinkou,

Více

mi historia Doporučujeme podávat k lehkým jídlům ze zvěřiny, výraznější zelenině, luštěninám, uzeninám, paštikám i vyzrálým sýrům.

mi historia Doporučujeme podávat k lehkým jídlům ze zvěřiny, výraznější zelenině, luštěninám, uzeninám, paštikám i vyzrálým sýrům. Merlot Odrůda původně z francouzské oblasti Bordeaux, které se dobře daří i ve španělském regionu Kastilie. Kvašení probíhá při nízkých teplotách po dobu 10 dní v nerezových tancích. Díky pečlivosti, tradici

Více

NABÍDKA VŮNÍ ROZDĚLENÍ VŮNÍ DO SKUPIN

NABÍDKA VŮNÍ ROZDĚLENÍ VŮNÍ DO SKUPIN MILLEFIORI VIA BRERA Inspirována jménem jedné z nejvíce fascinujících starých ulic Milána je řada Via Brera uměleckým ztělesněním interiérových vůní. Díky jedinečnému obalu s rafinovanými detaily dodá

Více

OG TAL KA VÝ O PRODUKT

OG TAL KA VÝ O PRODUKT PRODUKTOVÝ KATALOG VÍTEJTE VE SVĚTĚ VŮNÍ A PARFÉMŮ Představujeme Vám novou značku UNIQ COSMETICS, která Vám přináší potěšení ze světa vůní. Klademe velký důraz na vysokou kvalitu našich produktů. Všechny

Více

VINNÝ LÍSTEK. Fangalo - víno, na které svítí slunce 300 dní v roce

VINNÝ LÍSTEK. Fangalo - víno, na které svítí slunce 300 dní v roce VINNÝ LÍSTEK Tuto vinnou kartu jsme pro Vás připravili ve spolupráci s odborníky společnosti House of Wine. Společně jsme vybrali vína, u kterých můžeme garantovat jejich původ a kvalitu. Tato vína jsme

Více

ROSTLINY A ČLOVĚK - KOŘENÍ

ROSTLINY A ČLOVĚK - KOŘENÍ Koření = části rostlin, které používáme k ochucování jídel Svou charakteristickou chutí a vůní působí na smysly a povzbuzují k činnosti trávicí ústrojí Pestrá paleta koření využívaného v přiměřených dávkách

Více

VŮNĚ PRO JARO 2019 NOVINKY Wild Violet, Fig Leaf & Tuberose, Smoked Jasmine, novinka řady Aura Charcoal & Amber novinka řady Trilogy Terrace Blossoms, Ocean Breeze limitované kolekce obalů: Floral Night

Více

VINNÝ LÍSTEK. Fangalo - víno, na které svítí slunce 300 dní v roce

VINNÝ LÍSTEK. Fangalo - víno, na které svítí slunce 300 dní v roce VINNÝ LÍSTEK Tuto vinnou kartu jsme pro Vás připravili ve spolupráci s odborníky společnosti House of Wine. Společně jsme vybrali vína, u kterých můžeme garantovat jejich původ a kvalitu. Tato vína jsme

Více

a Perfume Concept by EVORA

a Perfume Concept by EVORA a Perfume Concept by EVORA 1 PRŮVODCE SVĚTEM VŮNÍ VŮNĚ ZDŮRAZŇUJE OSOBNOST DÁMSKÉ VŮNĚ CHladivý - Citrus S. 5 Aldehyd S. 6 Květiny - Ovoce S. 7 Květiny S. 8 Orientální S. 9 DÁMSKÉ Eau de Parfum 50ml &

Více

Káva, čaj, thein, kofein, kávoviny Prezentace pro výklad látky a opakování učiva téma maso a vnitřnosti.

Káva, čaj, thein, kofein, kávoviny Prezentace pro výklad látky a opakování učiva téma maso a vnitřnosti. Název školy Odborné učiliště a Praktická škola, Plzeň, Vejprnická 56 Název projektu Číslo projektu Číslo šablony Digitalizace výuky CZ.1.07/1.5.00/34.0977 VY_32_inovace_ZB59 Číslo materiálu 59 Autor Mgr.

Více

Nová řada tělové kosmetiky MARIONNAUD BATH COLLECTION okouzluje vůněmi

Nová řada tělové kosmetiky MARIONNAUD BATH COLLECTION okouzluje vůněmi Nová řada tělové kosmetiky MARIONNAUD BATH COLLECTION okouzluje vůněmi Okamžiky péče o tělo jsou příjemnou relaxací, časem, který po náročném dni ukrojíme jen samy pro sebe. Pokud navíc použijeme přípravky,

Více

Seznam dámských vůní

Seznam dámských vůní Seznam dámských vůní (řazeno abecedně podle značek) Veškeré obrázky, značky a názvy mají pouze informativní charakter, sloužící pro přiblížení tónů vůní 106 Armani - Acqua di Gioia Hlava: citron, máta

Více

Vinařství Dufek / Svatobořice Mistřín

Vinařství Dufek / Svatobořice Mistřín Vinařství Dufek / Svatobořice Mistřín Datem založení firmy Dufek je rok 2003, avšak v rodině se vinaří již více než 100 let. Filozofií rodinného vinařství je motto: Všechno se podřizuje kvalitě. Od jarních

Více

PERSIL. Au savon de Marseille. Francouzský Persil je unikátní prací prostředek na přírodní bázi - k dostání pouze ve Francii.

PERSIL. Au savon de Marseille. Francouzský Persil je unikátní prací prostředek na přírodní bázi - k dostání pouze ve Francii. PERSIL Au savon de Marseille Francouzský Persil je unikátní prací prostředek na přírodní bázi - k dostání pouze ve Francii. Jeho předností je obrovská prací síla díky Marseillskému mýdlu FÍK ČERNÉ prádlo

Více

http://www.zlinskedumy.cz

http://www.zlinskedumy.cz Číslo projektu Číslo a název šablony klíčové aktivity Tematická oblast Autor Ročník 4., 3. Obor CZ.1.07/1.5.00/34.0514 Datum 25. 11. 2012 Anotace Použité zdroje a odkazy III/2 Inovace a zkvalitnění výuky

Více

ÍTEJTE VE VOŇAVÉM SVĚTĚ PARFÉMŮ

ÍTEJTE VE VOŇAVÉM SVĚTĚ PARFÉMŮ ÍTEJTE VE VOŇAVÉM SVĚTĚ PARFÉMŮ Představujeme vám novou značku UNIQ COSMETICS, která vám přináší potěšení ze světa vůní. Klademe velký důraz na vysokou kvalitu našich produktů. Všechny parfémy UNIQ obsahují

Více

Seznam dámských vůní

Seznam dámských vůní Seznam dámských vůní (řazeno abecedně podle značek) Veškeré obrázky, značky a názvy mají pouze informativní charakter, sloužící pro přiblížení tónů vůní 106 Armani - Acqua di Gioia, 200 ml Body mist 3%

Více

MORAVSKÁ VÍNA BÍLÁ. Zlatavá barva, středně intenzivní vůně bílých květů, ořechů a citrusových plodů. Chuť je ovocná, svěží se středně dlouhou dochutí.

MORAVSKÁ VÍNA BÍLÁ. Zlatavá barva, středně intenzivní vůně bílých květů, ořechů a citrusových plodů. Chuť je ovocná, svěží se středně dlouhou dochutí. MORAVSKÁ VÍNA BÍLÁ Chardonnay jakostní Chateau Bzenec 185 Kč Zlatavá barva, středně intenzivní vůně bílých květů, ořechů a citrusových plodů. Chuť je ovocná, svěží se středně dlouhou dochutí. Rulandské

Více

Exkluzivní dovozce čajů značky HEWA

Exkluzivní dovozce čajů značky HEWA Exkluzivní dovozce čajů značky HEWA Čaje značky HEWA jsou rodinnou tradicí na Srí Lance již od roku 1838. Čtvrtá generace rodiny Hewakandamby pěstuje tyto čaje v monsunovém klimatu vysokých hor, kde jsou

Více

Yankee Candle uvádí novou stálou kolekci vonných svíček ELEVATION COLLECTION S VÍČKEM SLOUŽÍCÍM JAKO PODSTAVEC

Yankee Candle uvádí novou stálou kolekci vonných svíček ELEVATION COLLECTION S VÍČKEM SLOUŽÍCÍM JAKO PODSTAVEC Yankee Candle uvádí novou stálou kolekci vonných svíček ELEVATION COLLECTION S VÍČKEM SLOUŽÍCÍM JAKO PODSTAVEC Elevation Collection pozvedá styl interiérového vonění na vyšší úroveň, a představuje unikátní

Více

DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL. Název školy SOUpotravinářské, Jílové u Prahy, Šenflukova 220

DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL. Název školy SOUpotravinářské, Jílové u Prahy, Šenflukova 220 DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0763 Název školy SOUpotravinářské, Jílové u Prahy, Šenflukova 220 Název materiálu Autor INOVACE_32_Sur.2,3/ xx/08 Ing. Eva Hrušková Obor; předmět,

Více

SPECIFIKACE KATEGORIÍ PIV

SPECIFIKACE KATEGORIÍ PIV SPECIFIKACE KATEGORIÍ PIV 1. Světlé pivo výčepní Světlé pivo výčepní má nižší až střední plnost, světlou až mírně jantarovou barvu. je nižší až střední, vůně může být mírně esterová, chmelová a sladová.

Více

FM GROUP World 2010 katalog produktů FM GROUP č.12

FM GROUP World 2010 katalog produktů FM GROUP č.12 FM GROUP World 2010 katalog produktů FM GROUP č.12 Nová image parfémů O B S A H KOLEKCE luxusní str. 4-45 dámská pánská 4-37 36-45 KOLEKCE květinová str. 46-47 KOLEKCE feromony str. 48-49 dámská pánská

Více

Templářské sklepy ČEJKOVICE

Templářské sklepy ČEJKOVICE Templářské sklepy ČEJKOVICE Ryzlink rýnský 2005 Cena: CZK 105 cena / karton: CZK 628 Harmonické víno světlé žlutozelené barvy s příjemnou plnou chutí, výraznější kyselinou a květinovým aroma, které přechází

Více

Jak vybrat ten pravý? Kouzlo dlouhotrvající vůně

Jak vybrat ten pravý? Kouzlo dlouhotrvající vůně Katalog parfémů Jak vybrat ten pravý? Nejdůležitější roli hraje osobní názor. Každý má přece jiný vkus, jiný cit. Díky typu pokožky, způsobu výživy i životním zvyklostem má každý člověk také svou osobní

Více

1. Earl Grey. 2. Tuareg marocký čaj

1. Earl Grey. 2. Tuareg marocký čaj 1. Earl Grey Anglie, smës různých čajů, list obvykle drobnëjší různorodý, tmavë hnëdý až černý, rolovaný s typickou vůní bergamotové silice, červenohnëdý nálev (chuť nahořklá, bergamotová) 98-99 C, 4-6

Více

VINNÝ LÍSTEK. 45 Kč. 45 Kč

VINNÝ LÍSTEK. 45 Kč. 45 Kč Aperitivy Martini Bianco Aromatické a sladké Martini Bianco používá jako svůj základ kvalitní a jemnou směs italských bílých suchých vín. Směs aromatických bylin a vanilky mu dodává jeho charakteristickou

Více

Jak vybrat ten pravý? Vítejte ve světě vůní!

Jak vybrat ten pravý? Vítejte ve světě vůní! Katalog parfémů Jak vybrat ten pravý? Nejdůležitější roli hraje osobní názor. Každý má přece jiný vkus, jiný cit. Díky typu pokožky, způsobu výživy i životním zvyklostem má každý člověk také svou osobní

Více

Jak vybrat ten pravý? Vítejte ve světě vůní!

Jak vybrat ten pravý? Vítejte ve světě vůní! Katalog parfémů Jak vybrat ten pravý? Nejdůležitější roli hraje osobní názor. Každý má přece jiný vkus, jiný cit. Díky typu pokožky, způsobu výživy i životním zvyklostem má každý člověk také svou osobní

Více

TRADICE A ZKUŠENOSTI

TRADICE A ZKUŠENOSTI VÁŠ JEDINEČNÝ PŘÍBĚH Obohatit váš svět výjimečnými a elegantními vůněmi. Dodat Vaší osobnosti a prostředí, které Vás obklopuje, nezaměnitelný styl a originální příběh. Pomoci Vám najít emoci, náladu, atmosféru,

Více

SPECIFIKACE KATEGORIÍ PIV 2017

SPECIFIKACE KATEGORIÍ PIV 2017 SPECIFIKACE KATEGORIÍ PIV 2017 1. Světlé pivo výčepní Světlé pivo výčepní má nižší až střední plnost, světlou až mírně jantarovou barvu. je nižší až střední, vůně může být mírně esterová, chmelová a sladová.

Více

Přečti si text a odpovídej na otázky celou větou.

Přečti si text a odpovídej na otázky celou větou. ŘEŠENÍ: Přečti si text a odpovídej na otázky celou větou. SNĚŽENKA PODSNĚŽNÍK je vytrvalá rostlina. Zimu přežívá v zemi v podobě malé cibulky. Brzy na jaře (únor, březen) z cibulky vyrostou listy a stonky

Více

Art. V23044075NU01 VINO DELL'AMORE PELATO MOSCATO STILL BOTTEGA

Art. V23044075NU01 VINO DELL'AMORE PELATO MOSCATO STILL BOTTEGA Art. V23044075NU01 VINO DELL'AMORE PELATO MOSCATO STILL BOTTEGA PŮVOD: Colli Euganei (Padova, Benátsko) ODRŮDA: Muškát BARVA A VZHLED: Brilantní. Slámově žlutá OBSAH ALKOHOLU: 9 BOUQUET: Čistý, charakteristická

Více

Ron Atlantico, Dominikánská republika

Ron Atlantico, Dominikánská republika Ron Atlantico, Dominikánská republika Výroba rumu Atlantico je datována od roku 2008. Unikátní výroba spočívající v míchání rumů z čerstvé třtinové šťávy (agricole) a melasy Spolumajitelem značky Ron Atlantico

Více

SKOŘICE JE KŮRA SKOŘICOVNÍKŮ.

SKOŘICE JE KŮRA SKOŘICOVNÍKŮ. SKOŘICOVNÍK SKOŘICE JE KŮRA SKOŘICOVNÍKŮ. TYTO STROMY SE PĚSTUJÍ NA PLANTÁŽÍCH V TROPECH A SUBTROPECH (V ČÍNĚ, THAJSKU, INDONÉSII, CEJLONU, MADAGASKARU, BRAZÍLII, NA JÁVĚ, SUMATŘE). EXISTUJE SKOŘICOVNÍK

Více

KATALOG JAKOSTNÍCH VÍN. Víno s chutí tradice

KATALOG JAKOSTNÍCH VÍN. Víno s chutí tradice KATALOG JAKOSTNÍCH VÍN Jakostní vína Gold Premium Jedná se o jakostní vína, pocházející z hroznů vypěstovaných na místních vinicích. Vína pocházející z této krajiny jsou charakteristicky plné, osobité,

Více

KOMPLETNÍ KOLEKCE DERMACOL PARFÉMŮ 20% Speciální Valentýnská nabídka! Sleva. Platnost setu: 1-2/2017

KOMPLETNÍ KOLEKCE DERMACOL PARFÉMŮ 20% Speciální Valentýnská nabídka! Sleva. Platnost setu: 1-2/2017 KOMPLETNÍ KOLEKCE DERMACOL PARFÉMŮ Sleva 20% Speciální Valentýnská nabídka! Platnost setu: 1-2/2017 DERMACOL PARFÉMY Číslo Název produktu ZC bez DPH MOC Sleva Možnost doobjednat POS materiál: P4269 DM

Více

NABÍDKA FÁBULOVY CUKRÁRNY

NABÍDKA FÁBULOVY CUKRÁRNY NABÍDKA FÁBULOVY CUKRÁRNY DEZERTY Banán se zmrzlinou 50 Vafle 30 (2 ks polité čokoládou, pravá šlehačka) Koláče, řezy, dorty dle denní nabídky KOKTEJLY Jahodový shake 30 (2 dl mléka, kopeček jahodové zmrzliny,

Více

VŮNĚ PRO VÁNOCE 2018 NOVINKY Joyful Gatherings, dárkové sady, vánoční design obalů vánoční vůně: Frasier Fir, Evergreen, Crimson Berries Frasier Fir velká váza 739 Kč WWW.WOODWICK.SVICKY.CZ Frasier Fir

Více

SPECIFIKACE KATEGORIÍ PIV 2014

SPECIFIKACE KATEGORIÍ PIV 2014 SPECIFIKACE KATEGORIÍ PIV 2014 1. Světlé pivo výčepní Světlé pivo výčepní má nižší až střední plnost, světlou až mírně jantarovou barvu. je nižší až střední, vůně může být mírně esterová, chmelová a sladová.

Více

Jméno: Rostliny se vyskytují všude. Rostliny jsou pouze malé. Rostliny vyrábí vodu. Rostliny slouží jako potrava.

Jméno: Rostliny se vyskytují všude. Rostliny jsou pouze malé. Rostliny vyrábí vodu. Rostliny slouží jako potrava. č. 31 název Organismy a prostředí I. anotace V pracovních listech se žáci seznámí s výskytem rostlin. Testovou i zábavnou formou si prohlubují znalosti na dané téma. Součástí pracovního listu je i správné

Více

Africký jantar. > Exotické

Africký jantar. > Exotické > NABÍDKA VŮNÍ Africký jantar Smyslná a bohatá směs bergamotu a mandarinky s nádechem hřejivého dřeva a jantaru. Vůně je bohatá na santalové dřevo, burbonovou růži a madagaskarskou vanilku, které vytváří

Více

UČÍME SE OD MATKY PŘÍRODY.

UČÍME SE OD MATKY PŘÍRODY. Dodavatel Název skupiny Benkor (Vše) 201020000 B102 (prázdné) Ajowan v kg 15% 418,36 Kč 311,82 Kč 201020001 B102 (prázdné) Anýz celý kg 15% 335,69 Kč 250,20 Kč 201020002 B102 (prázdné) Anýz mletý kg 15%

Více

Jarní novinky a akce. Platnost nabídky od: ihned do: vydání nového katalogu

Jarní novinky a akce. Platnost nabídky od: ihned do: vydání nového katalogu Jarní novinky a akce Platnost nabídky od: ihned do: vydání nového katalogu parfemované SAŠETKY VELKÉ Sašetky (dekorativní vonné sáčky) 1 2 naplněné vonnou směsí s přírodními esencemi milý a praktický dárek

Více

Koření. Vybrané druhy koření a jejich využití, zpracování, jejich mikroskopická struktura a průkaz falšování

Koření. Vybrané druhy koření a jejich využití, zpracování, jejich mikroskopická struktura a průkaz falšování Koření Vybrané druhy koření a jejich využití, zpracování, jejich mikroskopická struktura a průkaz falšování Co je to koření? kořením se rozumí části rostlin jako kořeny, oddenky, kůra, listy, nať, květy,

Více

MORAVSKÁ VÍNA BÍLÁ. 185 Kč Kopřivová vůně s přechodem do černého bezu, chuť výrazně ovocná připomínající zralé kiwi.

MORAVSKÁ VÍNA BÍLÁ. 185 Kč Kopřivová vůně s přechodem do černého bezu, chuť výrazně ovocná připomínající zralé kiwi. MORAVSKÁ VÍNA BÍLÁ Sauvignon jakostní Modrý sklep suché 185 Kč Kopřivová vůně s přechodem do černého bezu, chuť výrazně ovocná připomínající zralé kiwi. Rulandské bílé jakostní Modrý sklep polosuché Květinová

Více

EXOTICKÉ OVOCE A ZELENINA. 1. datle

EXOTICKÉ OVOCE A ZELENINA. 1. datle 1. datle Datle Datlovník pravý patří k nejstarším pěstovaným rostlinám, zmínky o něm nalézáme v Bibli archeologické výzkumy dokládají jeho úmyslné pěstění už v mladší době kamenné. Datle Datlová semena

Více

Nové produkty KATALOG VŮNÍ 2015

Nové produkty KATALOG VŮNÍ 2015 Nové produkty KATALOG VŮNÍ 2015 PĚNA NA ČIŠTĚNÍ PLETI Facial cleansing foam 150 ml 1 260,00 /1 l Jemná, ale účinná ideální pro každodenní péči! Odstraňuje make-up a nečistoty a vaše pokožka zůstává svěží,

Více

Název materiálu: Káva, kávoviny Tematická oblast: Potraviny a výživa 1. ročník Anotace: Prezentace slouží k výkladu nového učiva na téma Káva,

Název materiálu: Káva, kávoviny Tematická oblast: Potraviny a výživa 1. ročník Anotace: Prezentace slouží k výkladu nového učiva na téma Káva, Označení materiálu: VY_32_INOVACE_VEJPA_POTRAVINY1_18 Název materiálu: Káva, kávoviny Tematická oblast: Potraviny a výživa 1. ročník Anotace: Prezentace slouží k výkladu nového učiva na téma Káva, kávoviny.

Více

ÚVOD...14 HISTORIE KADIDLA A VONNÝCH ESENCÍ...16

ÚVOD...14 HISTORIE KADIDLA A VONNÝCH ESENCÍ...16 Obsah ÚVOD...14 HISTORIE KADIDLA A VONNÝCH ESENCÍ...16 POUŽITÍ KADIDLA A VONNÝCH LÁTEK...20 Vonné látky v podobě zrníček, kuželů a tyčinek...20 Spalování vonných zrníček a prášků...20 Rozmanité kadidelnice,

Více

BÍLÁ VÍNA SUCHÁ ČERVENÁ VÍNA SUCHÁ

BÍLÁ VÍNA SUCHÁ ČERVENÁ VÍNA SUCHÁ VINNÝ N LÍSTEK BÍLÁ VÍNA SUCHÁ VELTLÍNSKÉ ZELENÉ 180 Kč Má výraznější typickou kořenitou vůni a chuť s grapefruitovým a mandlovým nádechem v závěru. PINOT GRIS 280 Kč Příjemně aromatické víno s jemnými

Více

! Všechny výrobky si můžete objednat u nás v SALONU LIRIS, případně

! Všechny výrobky si můžete objednat u nás v SALONU LIRIS, případně Jeanne en Provence je renomovaná francouzská firma založená v roce 1978. Nabízí Vám své přírodní produkty vysoké kvality přímo ze srdce rozvoněné Provence. Mistři ze starobylého města parfémů Grasse pro

Více

www.siberianhealth.com Nelíčený půvab nové linie přípravků pro péči o pleť obličeje je úchvatný Při vytváření vybrané kolekce Siberian Rose nás inspirovala mimořádná rostlina sibiřská růže. Její hodnota

Více

Siberian SPA Collection Rozplynutí v harmonii s přírodou!

Siberian SPA Collection Rozplynutí v harmonii s přírodou! Siberian SPA Collection Rozplynutí v harmonii s přírodou! vytvořena speciálně pro péči o tělo a obličej, když je nezbytné obnovit emocionální rovnováhu a sílu, podtrhnout svou přirozenou krásu a dokonalý

Více

MO-ME-N-T MOderní MEtody s Novými Technologiemi. Vzdělávání pro konkurenceschopnost

MO-ME-N-T MOderní MEtody s Novými Technologiemi. Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt: MO-ME-N-T MOderní MEtody s Novými Technologiemi Registrační č.: CZ.1.07/1.5.00/34.0903 Operační program: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Škola: Hotelová škola, Vyšší odborná škola hotelnictví

Více

Nápoj destilovaný z fermentované melasy či cukerné šťávy získané z cukrové třtiny. Teritoria, kde dominuje angličtina

Nápoj destilovaný z fermentované melasy či cukerné šťávy získané z cukrové třtiny. Teritoria, kde dominuje angličtina Rumový LÍ S TEK Rum Nápoj destilovaný z fermentované melasy či cukerné šťávy získané z cukrové třtiny. Španělský styl Anglický styl Francouzský styl Ve španělsky hovořících zemích Karibiku Teritoria, kde

Více

Výživové údaje na 100g výrobku:energetická hodnota 1496kJ/357kcal, tuky 15,9g z toho nasycené mastné kyseliny 0,8g,

Výživové údaje na 100g výrobku:energetická hodnota 1496kJ/357kcal, tuky 15,9g z toho nasycené mastné kyseliny 0,8g, Koření Anýz mletý 500g Výživové údaje na 100g výrobku:energetická hodnota 1496kJ/357kcal, tuky 15,9g z toho nasycené mastné kyseliny 0,8g, sacharidy 35,4g z toho cukry 33,6g, bílkoviny 17,6g, sůl 0,04g

Více

Chardonnay. D.O.C. Friuli Colli Orientali. Odrůdy: 100% Chardonnay. Sklizeň období: Druhý týden v září. Alkohol: 13,00 % objemových.

Chardonnay. D.O.C. Friuli Colli Orientali. Odrůdy: 100% Chardonnay. Sklizeň období: Druhý týden v září. Alkohol: 13,00 % objemových. Chardonnay 100% Chardonnay Druhý týden v září Barva slámově žlutá se zelenkavými odlesky, s přibývající intenzitou v průbehu stárnutí. Na konci můžeme cítit tóny hlohu, jablka a křupavého chleba. Chuť

Více

Bílá a růžová vína. Tormaresca Chardonnay, Puglia IGT Tormaresca, Puglia, Itálie. Villa Antinori Bianco Toscana IGT Antinori, Toscana, Itálie

Bílá a růžová vína. Tormaresca Chardonnay, Puglia IGT Tormaresca, Puglia, Itálie. Villa Antinori Bianco Toscana IGT Antinori, Toscana, Itálie Bílá a růžová vína. Tormaresca, Puglia IGT Tormaresca, Puglia, Itálie Výrazná vůně s tóny sladkého vyzrálého ovoce, suché trávy a bylinek. V závěru se otevírají ovocné tóny připomínající nektarinky a broskve.

Více

Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162

Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162 Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162 ZŠ Určeno pro Sekce Předmět Téma / kapitola Zpracoval (tým 3) Borovského žáky

Více

JARNÍ KVĚTINY -texty + test k prezentaci

JARNÍ KVĚTINY -texty + test k prezentaci JARNÍ KVĚTINY -texty + test k prezentaci VY _52_ INOVACE_18 Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Prvouka Ročník: první - třetí Jarní květiny texty + opakovací testík k prezentaci Sněženku

Více

JARNÍ KVĚTINY. Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/ Vypracovala: Soňa Koukalová ZŠ a MŠ Mladoňovice

JARNÍ KVĚTINY. Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/ Vypracovala: Soňa Koukalová ZŠ a MŠ Mladoňovice JARNÍ KVĚTINY Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/21.2165 Vypracovala: Soňa Koukalová ZŠ a MŠ Mladoňovice 25.11.2011 Anotace Materiál obsahuje pracovní listy. Autor

Více

Jeanne en Provence. Výrobky neobsahují parabeny, žádné živočišné tuky a nejsou testovány na zvířatech!

Jeanne en Provence. Výrobky neobsahují parabeny, žádné živočišné tuky a nejsou testovány na zvířatech! Jeanne en Provence Jeanne en Provence je renomovaná francouzská firma, která Vám nabízí přírodní produkty vysoké kvality přímo ze srdce Provence. Mistři ze starobylého města parfémů Grasse pro Vás připravili

Více

GHESER Síla přírody pro silné na duchu

GHESER Síla přírody pro silné na duchu www.sibirskezdravi.cz Síla přírody pro silné na duchu PRVNÍ ŘADA KOSMETIKY PRO MUŽE* Gel na holení Ultra comfort T Tento osvěžující gel vytváří bohatou hedvábnou pěnu pro důkladné oholení. Gel nejenom

Více

PŘÍLOHY. návrhu nařízení Rady,

PŘÍLOHY. návrhu nařízení Rady, EVROPSKÁ KOMISE V Bruselu dne 10.1.2014 COM(2013) 943 final ANNEXES 1 to 5 PŘÍLOHY k návrhu nařízení Rady, kterým se stanoví nejvyšší přípustné úrovně radioaktivní kontaminace potravin a krmiv po jaderné

Více

Koření. Ing. Miroslava Teichmanová

Koření. Ing. Miroslava Teichmanová Koření Ing. Miroslava Teichmanová Tento materiál vznikl v projektu Inovace ve vzdělávání na naší škole v rámci projektu EU peníze středním školám OP 1.5. Vzdělání pro konkurenceschopnost.. Koření Předmět:

Více

Aktivita Malá naučná stezka Využití stromů a keřů

Aktivita Malá naučná stezka Využití stromů a keřů Aktivita Malá naučná stezka Využití stromů a keřů Autor: Ing. Jana Radová (text, foto) Javor mléč je sadovnicky využívaná dřevina, má velký významný jako alejový strom či uliční stromořadí ve městech.

Více

EU PENÍZE ŠKOLÁM NÁZEV PROJEKTU : MÁME RÁDI TECHNIKU REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU :CZ.1.07/1.4.00/21.0663

EU PENÍZE ŠKOLÁM NÁZEV PROJEKTU : MÁME RÁDI TECHNIKU REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU :CZ.1.07/1.4.00/21.0663 EU PENÍZE ŠKOLÁM NÁZEV PROJEKTU : MÁME RÁDI TECHNIKU REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU :CZ.1.07/1.4.00/21.0663 Speciální základní škola a Praktická škola Trmice Fűgnerova 22 400 04 1 Identifikátor materiálu:

Více

R E S TA U R A C E R E S TA U R A C E VINNÝ LÍSTEK

R E S TA U R A C E R E S TA U R A C E VINNÝ LÍSTEK RESTAURACE VINNÝ LÍSTEK BÍLÁ VÍNA SUCHÁ SYLVÁNSKÉ ZELENÉ ČR Morava Vinařství Dobrovolný Nový Šaldorf Víno světle žluté barvy, nasládlé svěží ovocné chuti s podtónem zralého angreštu. 250 Kč RULANDSKÉ ŠEDÉ

Více

Frizantino, Lambrusco/ Emilia-Romagna

Frizantino, Lambrusco/ Emilia-Romagna Rozlévaná vína Moscatel / Valencia - Španělsko "Baronía de Turís" 0,25 l.. 36 Kč vybrané hrozny odrůdy Moscatel jsou použity k výrobě aromatického vína. Barva je jemně žlutá s jasnými odlesky. Vůně je

Více

R E S TA U R A C E R E S TA U R A C E VINNÝ LÍSTEK

R E S TA U R A C E R E S TA U R A C E VINNÝ LÍSTEK RESTAURACE VINNÝ N LÍSTEK BÍLÁ VÍNA SUCHÁ VELTLÍNSKÉ ZELENÉ 175 Kč Příjemně aromatické víno s jemným tónem zeleného pepře. Chuť je vyvážená, šťavnatá a svěží. Odrůda se hodí ke studeným mísám, slaným pokrmům,

Více

Nabídka produktů Fair made, min.objednávka za 2000Kč + DPH, množstevní sleva 3-20% SORTIMENT VYBRANÉ PRODUKTY

Nabídka produktů Fair made, min.objednávka za 2000Kč + DPH, množstevní sleva 3-20% SORTIMENT VYBRANÉ PRODUKTY Nabídka produktů Fair made, min.objednávka za 2000Kč + DPH, množstevní sleva 3-20% SORTIMENT VYBRANÉ PRODUKTY KÁVA: zrnková, mletá, instantní, kávové kapsle kompatibilní s Nespresso ČAJ: sypaný, sáčkový

Více

TÉMA: Stromy. (listnaté) Vytvořil: Mgr. Aleš Sucharda Dne: 30. 10. 2011 VY_32_inovace/7_402

TÉMA: Stromy. (listnaté) Vytvořil: Mgr. Aleš Sucharda Dne: 30. 10. 2011 VY_32_inovace/7_402 TÉMA: Stromy (listnaté) Vytvořil: Mgr. Aleš Sucharda Dne: 30. 10. 2011 VY_32_inovace/7_402 1 Anotace: Výukový materiál prezentace seznamuje žáky s listnatými stromy Jazyk: Český jazyk Očekávaný výstup:

Více

FM GROUP CZECH. 2011 katalog produktů FM GROUP č. 14

FM GROUP CZECH. 2011 katalog produktů FM GROUP č. 14 FM GROUP CZECH 2011 katalog produktů FM GROUP č. 14 Okouzleni vůněmi S neskrývanou radostí jsme přijali zprávu, že naše kolekce Spa Senses byla oceněna v polské soutěži o obal roku (Art of Packaging 2010)

Více

Žufánek. Rodinný ovocný lihovar

Žufánek. Rodinný ovocný lihovar Rodinný ovocný lihovar Žufánek Rodinná ovocnářsko-včelařská farma ŽUSY s.r.o. se zaměřením na zpracování ovoce, bylin a medu do formy kvalitních ovocných destilátů, likérů a absintů byla založena v roce

Více

Zahraniční obchod s okrasnými rostlinami 2015

Zahraniční obchod s okrasnými rostlinami 2015 Zahraniční obchod s okrasnými rostlinami 2015 Školkařské dny Skalský Dvůr 9.2.2016 Ing. Zdeněk Nachlinger Příloha 1 31.10.2014 Úřední věstník Evropské unie L 312/85 TŘÍDA II ROSTLINNÉ PRODUKTY Poznámka

Více

Prezentace pro výklad látky a opakování učiva

Prezentace pro výklad látky a opakování učiva Název školy Název projektu Číslo projektu Číslo šablony Odborné učiliště a Praktická škola, Plzeň, Vejprnická 56, 318 00 Plzeň Digitalizace výuky CZ.1.07/1.5.00/34.0977 VY_32_inovace_ZB41 Číslo materiálu

Více

ROSTLINY. Anotace: Materiál je určen k výuce přírodovědy ve 4. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se základními znaky, stavbou a dělením rostlin.

ROSTLINY. Anotace: Materiál je určen k výuce přírodovědy ve 4. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se základními znaky, stavbou a dělením rostlin. ROSTLINY Anotace: Materiál je určen k výuce přírodovědy ve 4. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se základními znaky, stavbou a dělením rostlin. Rostliny samy si umí vyrobit ústrojné látky z neústrojných (fotosyntéza)

Více

KATALOG LUXUSNÍCH VÍN. Víno s chutí tradice

KATALOG LUXUSNÍCH VÍN. Víno s chutí tradice KATALOG LUXUSNÍCH VÍN Unikátní ročníková vína Prestige collection Tato kolekce byla vytvořena z vín mimořádné kvality, která pochází z hroznů révy vinné vypěstovaných na moravských vinicích. Tato vína

Více

Zlatá řada Linea Golden

Zlatá řada Linea Golden Zlatá řada Linea Golden Zahrnuje 5 druhů olivového oleje v láhvi BORDOLESE LIBERTY číslovány Comprende 5 diversi tipi di olio in bottiglia BORDOLESE LIBERTY numerata Extra panenský olivový olej "Delicate"

Více

JARNÍ ROSTLINY. VY _52_ INOVACE_17 Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Prvouka Ročník: první - třetí

JARNÍ ROSTLINY. VY _52_ INOVACE_17 Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Prvouka Ročník: první - třetí JARNÍ ROSTLINY VY _52_ INOVACE_17 Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Prvouka Ročník: první - třetí Sněženka podsněžník Sněženku nazýváme poslem jara. Její drobné bílé kvítky rozkvétají

Více

Historie rozšíření kávy

Historie rozšíření kávy PREZENTACE PREZENTACEOOPŮVODU PŮVODUKÁVY KÁVY Autor: Jan Jankovič Dne: 25. 1. 2017 Historie rozšíření kávy Kávovník pochází z Ethiopie z Afriky (viz. obrázek) Rozšíření kávovníku začalo ve 14. století

Více

Výstava kamélií v Kroměříži Kamélie v novém

Výstava kamélií v Kroměříži Kamélie v novém Výstava kamélií v Kroměříži Kamélie v novém Velmi cennou součástí sbírky rostlin pěstovaných v Květné zahradě v Kroměříži je také kolekce kamélií čítající 40 vzrostlých stromů a stejný počet menších rostlin

Více

VY_52_INOVACE_77 Vzdělávací oblast: člověk a příroda Vzdělávací obor (předmět): Praktika z přírodopisu Ročník: 6., 7.

VY_52_INOVACE_77 Vzdělávací oblast: člověk a příroda Vzdělávací obor (předmět): Praktika z přírodopisu Ročník: 6., 7. VY_52_INOVACE_77 Vzdělávací oblast: člověk a příroda Vzdělávací obor (předmět): Praktika z přírodopisu Ročník: 6., 7. Jalovec obecný Jalovec obecný Juniperus communis L. Strom ač keř značně proměnlivého

Více

Zima 2014-2015. Vaše. Rtěnka Allure Kód: 80115, 3,8 g 282,50 Kč 211,90 Kč

Zima 2014-2015. Vaše. Rtěnka Allure Kód: 80115, 3,8 g 282,50 Kč 211,90 Kč Zima 2014-2015 Vaše Sleva 25% Rtěnka Allure Kód: 80115, 3,8 g 282,50 Kč 211,90 Kč Tužka na rty a oči Kód: 80904, 1 ks. 47,70 57,10 Kč 35,80 42,80 Kč Společnost si vyhrazuje právo kdykoliv změnit podmínky

Více

REGIONÁLNÍ GEOGRAFIE LATINSKÉ AMERIKY. 5. přednáška Biogeografie

REGIONÁLNÍ GEOGRAFIE LATINSKÉ AMERIKY. 5. přednáška Biogeografie REGIONÁLNÍ GEOGRAFIE LATINSKÉ AMERIKY 5. přednáška Biogeografie Biosféra Pro její charakter (hlavně druhové složení) jsou určující: klimatické poměry, půda lidské zásahy proto je její rozložení v Latinské

Více

REGIONÁLNÍ GEOGRAFIE LATINSKÉ AMERIKY

REGIONÁLNÍ GEOGRAFIE LATINSKÉ AMERIKY REGIONÁLNÍ GEOGRAFIE LATINSKÉ AMERIKY 5. přednáška Biogeografie Biosféra Pro její charakter (hlavně druhové složení) jsou určující: klimatické poměry, půda lidské zásahy proto je její rozložení v Latinské

Více