KULTURNÍ PŘEHLED LISTOPAD

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "KULTURNÍ PŘEHLED LISTOPAD 2014. www.kulturakoprivnice.cz"

Transkript

1 KULTURNÍ PŘEHLED LISTOPAD

2 Sobota 1. listopadu hodin Velký sál KDK FRANTIŠKOVO ČAROVÁNÍ S MAJDOU Františkovo čarování s Majdou je dětské představení volně navazující na oblíbený televizní pořad České televize. Majda a její kamarád z Famfárie si v něm povídají a zpívají spoustu půvabných písniček o kamarádech, zvířátkách, moři, létání, zahrají si na piloty, školku, a taky se dozví kampak teče voda z vany. Součástí představení je skládačkový paraván, který se během představení proměňuje. Můžeme se těšit na hodinový pořad, kde se střídají vtipné dialogy Majdy a Františka, a jak název napovídá, půjde o legrace spojené s mírným napětím, tak jak už to při čarování bývá. Pořad provázejí známé písničky, které děti znají z Kouzelné školky, a František se v našem představení neobjevuje pouze tak, jak ho děti znají na paravánu, ale překvapí své malé obdivovatele i u piana, v akváriu a v dalších neobvyklých pozicích a situacích. Pořádá Agentura Pragokoncert Bohemia a. s. Vstupné: 1. sektor 150 Kč, 2. sektor 135 Kč. Předprodej vstupenek od v IC Kopřivnice. Sobota 1. listopadu hodin Kinosál KDK PŘÍMÝ PŘENOS METROPOLITNÍ OPERA Georges Bizet Carmen The New York Times popsaly inscenaci Carmen z dílny režiséra Richarda Eyera jako uhrančivou. Není divu, že se stala nejúspěšnější operou v historii přímých přenosů Met: Live in HD. Titulní roli svůdné cikánky ztvární Anita Rachvelishvili, která za ni sklidila nevídaný úspěch na předních světových jevištích. Aleksandrs Antonenko se představí jako zamilovaný voják don José, nadějná sopranistka Anita Hartig bude zpívat Micaëlu a Ildar Abdrazakov toreadora Escamilla. Orchestr Metropolitní opery bude řídit španělský dirigent Pablo Heras-Casado. Vstupné: 300 Kč. Při SOUČASNÉ koupi 6 a více vstupenek na jeden a více přenosů cena 250 Kč.

3 Úterý 4. listopadu hodin Velký sál KDK PAVEL ŠPORCL a jeho Gipsy Way Ensemble Program: GIPSY FIRE Houslista Pavel Šporcl pokračuje ve svém žádaném projektu s cikánskou muzikou: v rámci tradičního turné tentokrát představí a koncertně provede nové album Gipsy Fire. CD natočil se svou cikánskou cimbálovou kapelou Gipsy Way a hostem, vynikajícím akordeonistou, Vojtěchem Szabó pro vydavatelství Supraphon v červnu tohoto roku. Nahrávka je volným pokračováním Šporclova zatím nejúspěšnějšího programu Gipsy Way. S ním odehrál téměř 250 koncertů v nejrůznějších zemích světa včetně Číny. S cikánskými hudebníky virtuóz koncertoval na prestižních hudebních festivalech u nás i ve světě, záznam jejich koncertu z Mezinárodního hudebního festivalu Smetanova Litomyšl dvakrát vysílala Česká televize. U televizních obrazovek koncert sledovalo pokaždé téměř čtvrt milionu diváků. Vstupné: 300 Kč. Abonenti Divadelního předplatného mají slevu 25 %. Předprodej vstupenek od středy v IC Kopřivnice. Čtvrtek 6. listopadu hodin Malý sál KDK POHÁDKA O KOZE Představení loutkohereckého souboru Rolnička. VYPRODÁNO!

4 Čtvrtek 6. listopadu hodin Kinosál KDK NOVINKA SEZÓNY EXHIBITIONS ON SCREEN VÝSTAVY NA PLÁTNECH KIN VIKINGOVÉ Z BRITSKÉHO MUZEA Záznam natočený v Londýně nabízí divákům v kinosálech nerušenou prohlídku výstavy s výkladem expertů na vikinská plavidla, zbraně, pohřební a náboženské rituály, jazyk Vikingů a jejich odkaz budoucím generacím lidstva. Vrcholem výstavy je zakonzervovaný exponát vůbec nejdelší objevené lodi Roskilde 6 a o jedinečnosti vikinských plavidel diváky přesvědčí řemeslníci Britského muzea, kteří v průběhu natáčení postaví trup vikinské lodi. Nebudou chybět ohromující detailní záběry vystavených exponátů a vikinského pokladu ani pohřební rituál osvětlený výhradně hořícími loučemi, který se odehraje v prostorách muzea. Vikingové z Britského muzea návštěvníkům i divákům připomenou, jak severští mořeplavci Vikingové pomáhali utvářet současnou podobu naší společnosti na čtyřech světadílech. Výstava Vikingové: život a legenda i její filmová prohlídka se soustřeďují na historické období od konce 8. století do začátku 11. století, který bývá nazýváno věkem Vikingů. V této době Vikingové radikálně expandovali z domovské Skandinávie a vytvořili tak síť kulturních vazeb, které spojovaly Kaspické moře se Severoatlantickým oceánem a Severní polární kruh se Středozemím. Mezi zásadní aspekty vikinské identity patřila válka a bojovnost a první kontakt s cizími národy často provázelo násilí a agrese. Mezi exponáty výstavy se objeví například nedávno odkryté kostry popravených Vikingů z masového hrobu, který byl objeven v anglickém hrabství Dorset, dále brnění a zbraně. Ale nebudou chybět ani šperky, sochy a kovové předměty, s nimiž drancovali, ale i obchodovali téměř po celé zeměkouli.

5 Zlatým hřebem výstavy i její filmové prohlídky je Roskilde 6 nejdelší vikinská loď, která byla odkryta v jednom dánském přístavu. O samotném objevu, vykopávkách a zakonzervování pozůstatků žeber lodi pohovoří konzervátorka dánského Národního muzea Kristiane Straetkvern. Známý jachtař Robin Knox-Johnston zas bude vzpomínat na svou cestu přes Atlantický oceán, při níž používal vikinské navigační techniky. Tesaři a truhláři z Národního námořního muzea v průběhu natáčení postaví trup vikinské lodi, aby divákům ukázali, v čem byla tato plavidla tak jedinečná. Základními požadavky při jejich konstrukci byla rychlost, odolnost a nádherný tvar, který v ostatních budil hrůzu. Replika vikinské lodi bude umístěna před budovu muzea, a když se pomalu začne stmívat, zahájí se přípravy k vikinskému pohřbu. Ten vyvrcholí dramatickým spálením lodi na hranici, kterou obstoupí rituální procesí vikinských válečníků a zažehne ji hořícími loučemi. Vystavené zbraně a uloupené poklady dokládají, že vikinskou identitu tvořilo v první řadě válčení a boj. Nedávno objevené kostry popravených Vikingů v masovém hrobě poblíž Weymouthu v hrabství Dorset divákům zprostředkují přímý kontakt se skutečnými Vikingy. Jsou ovšem také dokladem toho, co se mohlo stát, když tito válečníci na britské půdě prohráli. Překrásné zlaté a stříbrné šperky, které jsou na výstavě k vidění, dokazují, jak okázale dávali vikingští muži a ženy najevo své společenské postavení. Patří mezi ně i předměty ze stříbrného pokladu nalezeného u ruské vesnice Gnězdovo, které v Británii dosud nebyly vystaveny a které dokládají, jak skandinávské, slovanské a blízkovýchodní kulturní vlivy již v době Vikingů přispěly k formování počátků ruského státu. Na výstavě bude vůbec poprvé k vidění i vůbec největší a nejvýznamnější poklad z Yorkské nížiny, který byl objeven v roce 2007 poblíž městečka Harrowgate amatérskými hledači kovů.

6 Poklad čítá mince, náramky a množství neraženého mincovního kovu a stříbrných úlomků. Je dost možné, že se jedná o poklad uloupený Vikingy při jednom z nájezdů. Obsahuje předměty pocházející z tak dalekých zemí, jako je Afghánistán na východě a Irsko na západě, dále z Ruska, Skandinávie a kontinentální Evropy. Přenos uvede ředitel Britského muzea Neil MacGregor a výstavou budou provázet známí historici Michael Wood a Bettany Hughes spolu s kurátorem výstavy Garethem Williamsem a mnoha experty na vikinská plavidla, zbraně, pohřební a náboženské rituály, jazyk Vikingů a jejich odkaz budoucím generacím lidstva. Vstupné: 250 Kč, při SOUČASNÉ koupi 6 a více vstupenek na jeden a více přenosů cena 200 Kč.

7 Pátek 7. listopadu 2014 DOPROVODNÝ PROGRAM KE SPORTOVNÍMU MOTÝLKU Sportovní odpoledne hodin Hala ZŠ E. Zátopka hodin - ukázky sportů (florbal, fotbal, gymnastika, házená, hokej, lehká atletika) hodin - hudební přestávka hodin - soutěže v družstvech hodin - volný program pro všechny účastníky (3-4 sportovní stanoviště) Kulturní večer hodin Velký sál, Kulturní dům Kopřivnice Autogramiáda známých sportovců Speciální host: Barbora Černošková, sportovní redaktorka a moderátorka České televize Komediantský příběh Sportovní doktor Vystoupení tanečnic ZUŠ Zdeňka Buriana a ukázka aerobiku PITIPITI PA Diskotéka DJ Stoupa Sobota 8. listopadu 2014 Velký sál KDK SPORTOVNÍ MOTÝLEK ročník přehlídky dramatické, taneční a hudební tvorby zdravotně handicapovaných dětí spojený s 20. výročím založení školy. Program: od hodin ukázky aplikovaných sportů; možnost vyzkoušet si sporty pro handicapované od hodin uvítací vystoupení sboru ZŠ dr. Milady Horákové od hodin hlavní program ve velkém sále v přestávce vernisáž fotografií z MOTÝLKA 2014 Moderátor: Roman Pastorek Pořádá Dětské centrum Motýlek a Kulturní dům Kopřivnice.

8 Neděle 9. listopadu hodin Kinosál KDK NEDĚLNÍ POHÁDKA V KINOSÁLE Divadlo Kufr Velký Fuk + žonglérská dílna V roce 2003 zabalily Adéla Kratochvílová a Dáša Trávníková KUFR do něj pár míčků, kuželek, diabol a slepici Jůlii, oblékly si pruhované oblečky a vyrazily do světa. Tak vzniklo Divadlo KUFR. Žonglování se stalo charakteristickým rysem uměleckého vyjadřování Divadla KUFR. Snaží se o žánrovou divadelní různorodost. Balancuje na pomezí pouličního-klaunského-kejklířského divadla, nového cirkusu a netradičního autorského experimentálního divadla. Velký Fuk je zlobivý komínový krtek, který se usadil na půdě za komínem. Pohádkové tetičce špiní prádlo, co se suší na šňůře a v noci se spouští komínem do kuchyně, kde sežere, na co přijde. To rozezlí dědečka, který se rozhodne s krtkem rázně skoncovat a vydá se za ním na půdu. Jenže Velký Fuk strašně rád fouká a jde mu to opravdu dobře Děti jsou interaktivně vtahovány do příběhu prolézají komínem, zpívají písničku, spolupracují na tvorbě příběhu. Po představení je připravena žonglérská dílna. Délka představení: 60 minut Zaměření: od 5 do 12 let a rodiče s dětmi Vstupné: 50 Kč. Předprodej vstupenek v IC Kopřivnice. Čtvrtek 13. listopadu hodin Velký sál KDK PODZIMNÍ SENIORSKÉ ODPOLEDNE Program: K tanci a poslechu hraje kapela Meteor. Vystoupení Mažoretek Petra Studénka. Taneční skupina Farridah Kopřivnice. Finalisté soutěže Koprstar Vstupné: 60 Kč. Vstupné je slosovatelné. Drobné občerstvení v ceně. Předprodej vstupenek od čtvrtka v IC Kopřivnice.

9 PROGRAM K 25. VÝROČÍ SAMETOVÉ REVOLUCE Pátek 14. listopadu hodin Kinosál KDK KONCERT JAROSLAVA HUTKY Vystoupení jedné z ikon listopadového převratu. Jaroslav Hutka představí známý repertoár rozšířený o nové písně a staré moravské lidové balady ze sbírky Františka Sušila. Délka koncertu: 2,5 hodiny i s přestávkou Vstupné: 150 Kč. Předprodej vstupenek od čtvrtka v IC Kopřivnice. Sobota 15. listopadu - pondělí 17. listopadu 2014 Kinosál KDK 5 FILMOVÝCH PRODUKCÍ Sobota 15. listopadu hodin HOŘÍCÍ KEŘ Vstupné: 54 Kč Třídílné drama, jehož scénář napsal Štěpán Hulík (1984), vypráví o následcích Palachovy oběti a počátcích normalizace v posrpnové ČSSR. Neděle 16. listopadu hodin FAIR PLAY Vstupné: 54 Kč Andrea Sedláčková rozehrává téma řízeného sportovního dopingu za normalizace. Neděle 16. listopadu hodin PŘÍBĚH KMOTRA Vstupné: 54 Kč Příběh vypráví o vzestupu a pádu člověka, který se od kšeftu s digitálními hodinkami vypracoval až na pozici šedé eminence české politiky.

10 Pondělí 17. listopadu hodin OLGA Vstupné: 54 Kč Film představující výjimečnou osobnost ženy, která stála od počátku při boku prezidenta Václava Havla. Ostrá glosátorka, zásadová disidentka, štědrá hostitelka, žena věcná, nesnášející jakoukoliv okázalost, naopak milující jemný humor a říkající vždy to, co si myslí. Pondělí 17. listopadu hodin MAGICKÝ HLAS REBELKY Vstupné: 80 Kč Zpěvačka, signatářka a mluvčí Charty 77 Marta Kubišová setrvala se ctí dvacet let v odporu proti komunistickému režimu.

11 Pondělí 17. listopadu hodin Komorní scéna Aréna Ostrava ZÁJEZD NA DIVADELNÍ PŘEDSTAVENÍ Tomáš Vůjtek S nadějí, i bez ní Inscenace zpracovávající příběh Josefy Slánské, manželky člena ÚV KSČ Rudolfa Slánského popraveného v procesech v 50. letech. Kapacita zájezdu: 40 míst Cena vstupenky: 200 Kč Slevy: studenti a senioři 140 Kč Doprava: 120 Kč. Abonenti Divadelního předplatného dopravu neplatí. Uzávěrka přihlášek: pátek 31. října Více informací v IC Kopřivnice. Do 31. října probíhá přihlašování i na další dva divadelní zájezdy: Sobota 13. prosince 2014 ZÁJEZD NA DIVADELNÍ PREMIÉRU ZLÍN MĚSTSKÉ DIVADLO ZLÍN Dodo Gombár Baťa Tomáš, živý Kapacita zájezdu: 50 míst Cena vstupenky: 200 Kč Slevy: divadlo neposkytuje slevy Doprava: 120 Kč. Abonenti Divadelního předplatného dopravu neplatí. Úterý 3. února 2015 ZÁJEZD DO MALÉHO PROSTORU VELKÉHO DIVADLA OSTRAVA NÁRODNÍ DIVADLO MORAVSKOSLEZSKÉ Simon Stephens, Mark Haddon Podivný případ se psem Kapacita zájezdu: 50 míst Cena vstupenky: 220 Kč Slevy: studenti a senioři 110 Kč Doprava: 120 Kč. Abonenti Divadelního předplatného dopravu neplatí.

12 Sobota 15. listopadu hodin Kinosál KDK PIONÝRSKÝ SEDMIKVÍTEK Tradiční otevřená soutěž pro všechny od 5 do 26 let v těchto kategoriích: hudba, tanec, dětská porota. Soutěž je postupová do celorepublikových kol. Pořádá Pionýr Kopřivnice. Pondělí 17. listopadu hodin ZŠ dr. Milady Horákové, ZŠ Emila Zátopka OSLAVY DNE BOJE ZA SVOBODU A DEMOKRACII 2014 SLAVNOSTNÍ OTEVŘENÍ ZREKONSTRUOVANÉ ZŠ EMILA ZÁTOPKA Město Kopřivnice Vás srdečně zve na oslavy Dne boje za svobodu a demokracii a slavnostní otevření zrekonstruované ZŠ Emila Zátopka v Kopřivnici hodin u ZŠ dr. Milady Horákové: ohlédnutí za událostmi let 1939 a 1989, položení kytic k desce obětem komunismu Start průvodu se svíčkami a lampiony hodin u ZŠ Emila Zátopka: slavnostní otevření zrekonstruované školy, punč a koncert ve sportovní hale školy; vystoupí kapela OGABA, pěvecký sbor ZŠ Emila Zátopka, Adéla Demlová. Středa 19. listopadu hodin Velký sál KDK RECITÁL STK Tradiční podzimní koncert vokální skupiny STK a hostů. Vstupné: 90 Kč v předprodeji, 100 Kč na místě, děti 20 Kč. Předprodej vstupenek od středy v IC Kopřivnice.

13 Čtvrtek 20. listopadu hodin Malý sál KDK POHÁDKA O KOZE Představení loutkohereckého souboru Rolnička. Vstupné: 40 Kč. Předprodej vstupenek v IC Kopřivnice. Kapacita sálu omezená! Čtvrtek 20. listopadu hodin Velký sál KDK John Buchan, Alfred Hitchcock, Patric Barlow 39 stupňů Hraje BURANTEATR (Brno) DIVADLO V RÁMCI DIVADLENÍHO PŘEDPLATNÉHO Komedie podle stejnojmenného Hitchcockova thrilleru z roku 1935 se s úspěchem hraje na londýsnkém West Endu už osm let. Divadelní adaptace Patricka Barlowa z roku 2005 udělala jemným posunem z běžného dobrodružného příběhu parodii na samotný žánr. Hlavním protagonistou děje je Richard Hannay, který se při své návštěvě Londýna nechtěně zaplete do špionážní aféry. Poté, co je křivě obviněn z vraždy tajné agentky, prchá před FBI a na útěku se snaží sám vypátrat skutečné vrahy. Tím roztáčí kolotoč neuvěřitelných dobrodružství. Vstupné: I. sektor 300 Kč, II. sektor 250 Kč. Předprodej vstupenek v IC Kopřivnice.

14 Sobota 22. listopadu hodin Kinosál KDK PŘÍMÝ PŘENOS METROPOLITNÍ OPERA Gioachino Rossini Lazebník sevillský Metropolitní opera uvádí bujarou inscenaci Rossiniho klasické komedie, jež dala světu několik nejznámějších operních melodií. V představení exceluje Isabel Leonard jako smělá Rosina, tenorista Lawrence Brownlee jako její intrikující milovník a Christopher Maltman jako nesmírně vynalézavý a okouzlující lazebník samotný. Barvitou a libozvučnou hudbu diriguje Michele Mariotti. Vstupné: 300 Kč. Při SOUČASNÉ koupi 6 a více vstupenek na jeden a více přenosů cena 250 Kč. Sobota 22. listopadu hodin Velký sál KDK MOJE TRDLOVÁNÍ 2. ročník taneční přehlídky předškolních dětí a dětí raného školního věku Vystoupení dětí z mateřských škol, doprovodný program. Pořádá Moje školka - Vstup volný. Středa 26. listopadu 2014 od hodin Velký sál KDK SLAVNOSTNÍ KONCERT ZUŠ ZDEŇKA BURIANA K 60. VÝROČÍ ZALOŽENÍ ŠKOLY V programu vystoupí žáci školy, učitelé, školní orchestr se sólisty, Komorní orchestr Kopřivnice, cimbálová muzika a taneční soubor. Pořádá Základní umělecká škola Zdeňka Buriana, Kopřivnice.

15 Sobota 29. listopadu a hodin Velký sál KDK 48. ROČNÍK TANEČNÍ SOUTĚŽE TATRA 2014 Postupová soutěž tanečních párů třídy Dospělí-A v standardních a latinskoamerických tancích Odpolední část od hodin Vstupné 150 Kč dospělí, 50 Kč děti Semifinále a finále od hodin Vstupné 300 Kč dospělí, 150 Kč děti Více informací brzy na stránkách a na samostatných plakátech. Předprodej vstupenek od středy od hodin v IC Kopřivnice. Neděle 30. listopadu 2014 od hodin v parku, od hodin před KDK SLAVNOSTNÍ ZAHÁJENÍ ADVENTU V KOPŘIVNICI JARMARK V SADU DR. EDVARDA BENEŠE Slavnostní zahájení adventu spojené s rozsvícením vánoční výzdoby města, starodávný jarmark v parku, krátký program před kulturním domem. Pondělí 1. prosince hodin Velký sál KDK VÁNOČNÍ KONCERT ORCHESTRU VÁCLAVA HYBŠE HLAVNÍ HOST: VĚRA MARTINOVÁ Hlavním hostem letošního Vánočního koncertu 2014 je zpěvačka a kytaristka country hudby, v které získala věhlas a stala se její bezesporu nejlepší a nejznámější interpretkou Věra MARTINOVÁ. Její vystoupení doplní čtveřice mladých talentovaných zpěváků, kteří dostávají každoročně příležitost prožít s orchestrem V. Hybše toto jedinečné vánoční turné. Letos to jsou: Irena Kousalová, Martina Dolečková, Štěpán Růžička a Filip Hořejš.

16 Václav Hybš s orchestrem je jedním z nejznámějších hudebních těles u nás i v zahraničí. Jeho nahrávky jsou již víc jak čtyřicet let známý po celé Evropě, ale také v USA, Kanadě, Austrálii a Japonsku. Repertoár orchestru je mnohostranný. Interpretuje pop-music, swing, muzikál, operetu, ale i lidovou a dechovou hudbu. Mezi nejoblíbenější pořady patří již tradiční Vánoční koncerty, s nimiž vystupuje po celé naší vlasti již od roku Vstupné: 180 Kč, abonenti Divadelního předplatného 135 Kč, děti do 15 let 90 Kč. Předprodej vstupenek od čtvrtka v IC Kopřivnice. PŘIPRAVUJEME NA ZAČÁTEK PROSINCE 2014 Pátek 5. prosince 2014 od hodin před KDK MIKULÁŠSKÁ JÍZDA Pátek 5. prosince hodin Malý sál KDK LÉČIVÉ DIVADLO GABRIELY FILIPPI DAR Z NEBES Gabriela FILIPPI a Patrik KEE Vstupné: Dospělí 180 Kč, studenti a ZTP/P 90 Kč. Abonenti Divadelního předplatného mají slevu 25 %. Předprodej vstupenek od středy v IC Kopřivnice. Neděle 7. prosince hodin Kinosál KDK NEDĚLNÍ VÁNOČNÍ POHÁDKA V KINOSÁLE

17 PROGRAM KINA KOPŘIVNICE NA LISTOPAD Datum Kč Kč Kč 110 SO 1. Škatuláci MET: G. Bizet Carmen 300/250 / Mapy k NE 2. Škatuláci Intimity /90 hvězdám Datum Kč Kč PO 3. Intimity 110 Mapy k hvězdám 110 ÚT 4. TENTO DEN KINO NEHRAJE! ST 5. TENTO DEN KINO NEHRAJE! ČT 6. Výstava: Vikingové z Britského muzea 250/200 Zmizelá 110 PÁ 7. Zmizelá 110 Zmizelá 110 Datum Kč Kč Kč SO 8. x x Pohádkář 140 Interstellar 100 NE 9. Nedělní pohádka: Divadlo Kufr Velký Fuk + 50 Pohádkář 140 Interstellar 100 žonglérská dílna Datum Kč Kč PO 10. Pohádkář 140 Interstellar 100 ÚT FK: Frank 90/70 ST 12. TENTO DEN KINO NEHRAJE! ČT 13. Pohádkář 140 Interstellar 100 PÁ Koncert Jaroslava Hutky 150 Datum Kč Kč Kč SO 15. Včelka Mája Hořící keř 54 NE 16. Včelka Mája 110 Fair Play 54 Příběh kmotra 54 PO 17. Včelka Mája 110 Olga 54 Magický hlas rebelky 80 Datum Kč Kč ÚT FK: PFO: Nový americký nezávislý film a digitální revoluce + film Gauneři 90/70

18 Datum Kč Kč ST 19. TENTO DEN KINO NEHRAJE! T Get On Up Příběh ČT 20. Jamese Browna 110 Železná srdce 120 PÁ 21. Get On Up Příběh Jamese Browna 110 Železná srdce 120 Datum Kč Kč Kč SO 22. Včelka Mája MET: G. Rossini Lazebník 300/ sevillský 250 Get On Up NE 23. Včelka Mája 100 příběh Jamese 110 Železná srdce 120 Browna Datum Kč Kč PO 24. Get On Up Příběh 110 Železná srdce 120 Jamese Browna ÚT FK: Ida 90/70 ST 26. TENTO DEN KINO NEHRAJE! ČT 27. Šéfové na zabití Ouija 110 PÁ 28. Šéfové na zabití Ouija 110 Datum Kč Kč Kč SO 29. NE 30. Tučňáci z Madagaskaru Tučňáci z Madagaskaru 125 / / 100 Hunger Games: Vražedná pomsta Hunger Games: Vražedná pomsta Hunger Games: Síla vzdoru 1. část Hunger Games: Síla vzdoru 1. část

19 METROPOLITNÍ OPERA V ČR osmá a ve světě již devátá sezóna operních přenosů z Metropolitní opery cyklus Met: Live in HD bude zahájena v říjnu. Předprodej na sezónu 2014/2015 však v kině Kopřivnice byl zahájen již 1. srpna Vstupné 300 Kč, při SOUČASNÉ koupi 6 a více vstupenek na jeden a více přenosů cena 250 Kč. VSTUPENKY NENÍ MOŽNÉ VRACET! PROGRAM: Sobota 1. listopadu hodin GEORGES BIZET CARMEN Sobota 22. listopadu hodin GIOACCHINO ROSSINI LAZEBNÍK SEVILLSKÝ Sobota 13. prosince hodin RICHARD WAGNER MISTŘI PĚVCI NORIMBERŠTÍ Sobota 17. ledna hodin FRANZ LEHÁR VESELÁ VDOVA Sobota 31. ledna hodin JACQUES OFFENBACH HOFFMANNOVY POVÍDKY Sobota 14. února hodin P. I. ČAJKOVSKIJ / B. BARTÓK JOLANTA / MODROVOUSŮV HRAD Sobota 14. března hodin GIOACCHINO ROSSINI JEZERNÍ PANÍ Sobota 25. dubna hodin P. MASCAGNI / R. LEONCAVALLO SEDLÁK KAVALÍR / KOMEDIANTI Více informací naleznete na samostatném letáku.

20 BALET V KINĚ Balet v kině vstoupí do druhé sezóny ve velkolepém měřítku. Baletní perly z londýnského Královského baletu uvede Kino Kopřivnice. Tento špičkový baletní dům zařadil do nové sezóny celkem čtyři přímé přenosy a dva záznamy, které jistě nebudou cizí ani baletním laikům. Vstupné 300 Kč v den konání baletu, 250 Kč v předprodeji. Zvýhodněná cena abonmá všech šesti baletů 1200 Kč. VSTUPENKY NENÍ MOŽNÉ VRACET! PROGRAM: Úterý 16. prosince hodin ALENKA V ŘÍŠI DIVŮ Pondělí 23. února hodin ROMEO A JULIE Úterý 17. března hodin LABUTÍ JEZERO Pondělí 13. dubna hodin ZIMNÍ POHÁDKA Úterý 5. května hodin MARNÁ OPATRNOST Více informací naleznete na samostatném letáku.

21 EXHIBITION SVĚTOVÉ MALÍŘSTVÍ NA PLÁTNECH KIN Série Exhibition Světové malířství na plátnech kin zahájil dubnový satelitní přenos Manet: Portraying Live z výstavy v londýnské Royal Academy of Arts. Série Exhibition navazuje na úspěšný loňský přenos výstavy Leonarda da Vinciho z londýnské Národní galerie. Za ambici si série Exhibition mimo jiné klade stát se alternativou k již zavedeným a populárním přímým přenosům do kin z performing arts např. z Metropolitní opery v New Yorku či Velké moskevského divadla ( Bolšoj ). V červnu série pokračovala výstavou Munch 150 z Osla, v říjnu pak naváže výstavou Vermeer a hudba z Londýna. Vstupné 250 Kč, při SOUČASNÉ koupi 6 a více vstupenek na jeden a více přenosů cena 200 Kč. VSTUPENKY NENÍ MOŽNÉ VRACET! PROGRAM: Čtvrtek 6. listopadu hodin VIKINGOVÉ Z BRITSKÉHO MUZEA Pátek 26. prosince hodin MATISSE Z TATE MODERN GALERIE V LONDÝNĚ Čtvrtek 22. ledna hodin DÍVKA S PERLOU A DALŠÍ DÍLA HOLANDSKÝCH MISTRŮ Z MUZEA MAURITSHUIS V HOLANDSKU Čtvrtek 5. března hodin REMBRANDT Z NÁRODNÍ GALERIE V LONDÝNĚ A RIJKSMUSEA V AMSTERDAMU Čtvrtek 30. dubna hodin VINCENT VAN GOGH Z MUZEA VINCENTA VAN GOGHA V AMSTERDAMU Čtvrtek 28. května hodin IMPRESIONISTÉ Z PAŘÍŽE, LONDÝNA A USA Čtvrtek 11. června hodin HERMITAGE REVEALED ODHALENÁ ERMITÁŽ Z PETROHRADU Více informací naleznete na samostatném letáku.

22 PROGRAM MĚSTSKÉ KNIHOVNY NA ŘÍJEN Čtvrtek 6. listopadu úterý 2. prosince Čítárna knihovny KDK LOUTKOVÉ PŘÍBĚHY Zveme všechny příznivce loutkového divadla, děti i dospělé na výstavu provázející světem loutek a jejich pohádkovými příběhy, které v minulosti hrály loutkové soubory Schůdky a Rolnička. Výstava je věnována paní Heleně Štáchové u příležitosti jejich sedmdesátých narozenin. Pořádá Městská knihovna Kopřivnice ve spolupráci s loutkohereckým souborem Rolnička. Otevírací doba: Po, Út, Čt, Pá a Vstup volný. Úterý 25. listopadu hodin Akademická posluchárna KDK STOP - START Setkání s Ing. Miroslavem Hadašem a Andreou Ďurinovou bude mít dvě části, první část bude seznámení s jednoduchou a unikátní metodou, věnovanou univerzální ozdravné svépomoci STOP START a stejnojmenné knihy, kterou Miroslav Hadaš nedávno vydal se svou kolegyní Marcelou Chadžijskou. Druhá část bude workshop nácvik praktického uplatnění této metody, nyní s tematickým zaměřením na nápravu mezilidských vztahů. Přednáška s workshopem potrvá přibližně 3 hodiny! Vstup volný.

23 Čtvrtek 27. listopadu hodin Akademická posluchárna KDK PŘES PYRENEJE OD MAJÁKU K MAJÁKU PŘES HORY I POUŠŤ Dva a půl tisíce kilometrů severním Španělskem vlastním vozem, od břehů Středozemního moře až k Atlantiku, přes nejbarevnější pohoří Evropy. Svěže zelená údolí i vyprahlé vysokohorské pouště, nekonečně sytá modř horských jezer či téměř tatranské horské štíty. To všechno jsou Pyreneje A právě o nich vám přijde povídat pan Jaroslav Meduna. Vstup volný.

24 13. ROČNÍK AKADEMIE TŘETÍHO VĚKU ZIMNÍ SEMESTR 2014/2015 SPISOVATELÉ PRO RADOST ANEB SPISOVATELÉ JAK JE ZNÁTE I NEZNÁTE II. Mgr. Ladislav Cvíček vždy ve středu od hodin, Akademická posluchárna 12. listopadu F. Hrubín, L. Stehlík 26. listopadu F. Kožík, V. Kovářík DĚJINY I SOUČASNOST LETECTVÍ Svaz letců ČR, odbočka č. 18 plk. ing. Vladimír Vaňka Příbor vždy ve středu od hodin, Akademická posluchárna 5. listopadu Regionální letiště na území severní Moravy (František Pavelčík) 19. listopadu Konstrukce letounu záchranné mechanismy, vybavení, křídla, trup, kabina (Čestmír Šedivý) SETKÁNÍ S VÝTVARNÝMI TECHNIKAMI A MATERIÁLY Mgr. art. Anna Georgiadu vždy ve středu od 9.00 hodin, Čítárna knihovny 12. listopadu, 26. listopadu VIRTUÁLNÍ UNIVERZITA TŘETÍHO VĚKU: KOUZELNÁ GEOMETRIE Provozně ekonomická fakulta ČZU v Praze ve spolupráci s Matematickofyzikální fakultou Univerzity Karlovy v Praze PhDr. Alena Šarounová, CSc., RNDr. Petra Surynková, Mgr. Oldřich Hykš vždy v úterý od 9.00 hodin, Akademická posluchárna 4. listopadu Geometrie a architektura v dobách minulých 18. listopadu Geometrie a moderní architektura

KULTURNÍ PŘEHLED ŘÍJEN 2014. www.kulturakoprivnice.cz

KULTURNÍ PŘEHLED ŘÍJEN 2014. www.kulturakoprivnice.cz KULTURNÍ PŘEHLED ŘÍJEN 2014 www.kulturakoprivnice.cz Středa 1. října 2014 18.00 hodin Vestibul KDK VERNISÁŽ K VÝSTAVĚ PRACÍ Z LETNÍ ŠKOLY ARCHITEKTURY a prezentace práce komise pro architekturu a urbanismus

Více

KULTURNÍ PŘEHLED ZÁŘÍ 2014. www.kulturakoprivnice.cz

KULTURNÍ PŘEHLED ZÁŘÍ 2014. www.kulturakoprivnice.cz KULTURNÍ PŘEHLED ZÁŘÍ 2014 www.kulturakoprivnice.cz Středa 3. září 2014-18.00 hodin - Kostel sv. Bartoloměje v Kopřivnici KONCERT V RÁMCI SVATOVÁCLAVSKÉHO HUDEBNÍHO FESTIVALU 2014 PROGRAM: JOHANN SEBASTIAN

Více

PROGRAM MEKUC LISTOPAD 2016

PROGRAM MEKUC LISTOPAD 2016 PROGRAM MEKUC LISTOPAD 2016 Středy 2. a 16. listopadu 9.30 11.30 hudební sál MKD TERAPIE BARVAMI Otevřený relaxační kurz s A. Rohde Kabele. Vstupné 50 Kč Středa 2. listopadu v 19.30 hodin hudební sál MKD

Více

datum den čas místo typ poznámka - typ poznámka - země

datum den čas místo typ poznámka - typ poznámka - země datum den čas místo typ z poznámka - poznámka typ - země 1.11.2014 so 16:00 Hvězda promítání Itálie 1.11.2014 so 17:45 Hvězda promítání USA 1.11.2014 so 20:30 Hvězda promítání USA 2.11.2014 ne 14:30 Hvězda

Více

Čtvrtek 7. května v 17.00 hodin divadelní sál MKD VYSTOUPENÍ ŽÁKŮ ZUŠ MĚLNÍK Absolventský a ročníkový koncert žáků tanečního oboru ZUŠ Mělník.

Čtvrtek 7. května v 17.00 hodin divadelní sál MKD VYSTOUPENÍ ŽÁKŮ ZUŠ MĚLNÍK Absolventský a ročníkový koncert žáků tanečního oboru ZUŠ Mělník. PROGRAM MEKUC KVĚTEN 2015 Pondělí 4. května v 17.00 MKD KVĚTEN 1945 NA MĚLNÍKU Přednáška vojenského historika pplk. PhDr. Eduarda Stehlíka doplněná výstavou dobových fotografií a plakátů ze Státního archivu

Více

Z a s t u p i t e l s t v o m ě s t a Z l í n a

Z a s t u p i t e l s t v o m ě s t a Z l í n a S t a t u t á r n í m ě s t o Z l í n USNESENÍ Z a s t u p i t e l s t v o m ě s t a Z l í n a 25. zasedání 17. 5. 2018 53/25Z/2018 žadatele ART ZLÍN z. s. (IČ: 22726306), 60200 Kč, JAZZ DO REGIONU, červenec

Více

MKD LACO DECZI A CELULA NEW YORK

MKD LACO DECZI A CELULA NEW YORK PROGRAM MEKUC ČERVEN 2015 Pondělí 1. června až čtvrtek 4. června Městská knihovna Mělník TÝDEN ČTENÍ DĚTEM Program pro děti i rodiče konaný v rámci celorepublikové akce. Středa 3. června v 19.30 hodin

Více

MKD KURZ PLETENÍ Z PEDIGU

MKD KURZ PLETENÍ Z PEDIGU Mekuc 11/2015 Úterý 3. listopadu v 15.30 hodin hudební sál MKD PŘÍVORANKA Středa 4. listopadu v 17.00 hodin hudební sál MKD JAZZ WORLD PHOTO 2015 Zahájení výstavy fotografií a Jazzového listopadu v MEKUC.

Více

Kaple sv. Barbory na frýdeckém zámku. úterý 4.12. 17.00 Mše svatá

Kaple sv. Barbory na frýdeckém zámku. úterý 4.12. 17.00 Mše svatá Datum Čas Název akce Místo konání sobota 1.12. 15.00-18.00 Doneste si zvoneček, rozsvítíme stromeček aneb VELKÝ POHÁDKOVÝ MEJDAN Vánoční dílny neděle 2.12. 09.00-18.00 Advent na náměstí - Reprodukovaná

Více

VÁNOČNÍ KURZ ARANŽOVÁNÍ

VÁNOČNÍ KURZ ARANŽOVÁNÍ Mělnické kulturní PROGRAM 12/2015 Úterý 1. 12. 17.00 20.00 hodin hudební sál MKD VÁNOČNÍ KURZ ARANŽOVÁNÍ Kurz výroby vánočních dekorací s lektorkami SOU Liběchov. Rezervace na tel. 606 613 406 nebo na

Více

PROGRAM KULTURNÍCH A SPORTOVNÍCH AKCÍ MĚSTA KAMENICE NAD LIPOU

PROGRAM KULTURNÍCH A SPORTOVNÍCH AKCÍ MĚSTA KAMENICE NAD LIPOU PROGRAM KULTURNÍCH A SPORTOVNÍCH AKCÍ MĚSTA KAMENICE NAD LIPOU PROSINEC 2012 v 10 hodin MIKULÁŠSKÝ BĚH Běžecké sdružení Liga 2000 v Kamenici nad Lipou Vás zve na tradiční běh, který bude zahájen před sportovní

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast Divadelní festivaly Datum vytvoření 15.12.2012 Ročník Čtvrtý Stručný obsah Přehlídka hlavních českých divadelních festivalů Způsob využití Výklad nové

Více

Kultura a vzdělávání: (kulturní domy a zařízení, kluby, ZUŠ, divadla, kina, knihovny a muzea)

Kultura a vzdělávání: (kulturní domy a zařízení, kluby, ZUŠ, divadla, kina, knihovny a muzea) Kultura a vzdělávání: (kulturní domy a zařízení, kluby, ZUŠ, divadla, kina, knihovny a muzea) Dětský pěvecký sbor Melodie (občanské sdružení) T 596 612 102 E sekretariat@zsgepiky.cz W www.zsgepiky.cz Základní

Více

Přímý přenos z Metropolitní opery v New Yorku - Georges Bizet Carmen datum začátku akce: 01.11.2014 čas začátku akce: 17.45

Přímý přenos z Metropolitní opery v New Yorku - Georges Bizet Carmen datum začátku akce: 01.11.2014 čas začátku akce: 17.45 Výstava fotografií z Rakouska-Uherska ze sbírky Jaroslava Kreibicha datum začátku akce: 1.11.2014 čas začátku akce: 8.00 místo konání: Knihovna Ignáta Herrmanna a IC Chotěboř (čítárna) stručný popis akce:

Více

Program hlavních sletových dnů

Program hlavních sletových dnů 1. července 2012 neděle Program hlavních sletových dnů 1. 6. července 2012 10:00 13:00 Sletový průvod Prahou Václavské nám, 28. října, Národní tř. Smetanovo nábř. Křižovnická, nám. J. Palacha, Široká,

Více

PROGRAM MEKUC ŘÍJEN 2016

PROGRAM MEKUC ŘÍJEN 2016 PROGRAM MEKUC ŘÍJEN 2016 Neděle 2. října v 10.00 19.00 MKD, města DEN ARCHITEKTURY MĚLNÍK 10.00 12.00 tvůrčí program pro děti 13.30 procházka po městě s městským architektem (sraz u věže chrámu sv. Petra

Více

KULTURNÍ PŘEHLED SRPEN 2014. www.kulturakoprivnice.cz

KULTURNÍ PŘEHLED SRPEN 2014. www.kulturakoprivnice.cz KULTURNÍ PŘEHLED SRPEN 2014 www.kulturakoprivnice.cz Pátek 1. srpna 2014 Informační centrum Kopřivnice ZAHÁJENÍ PRODEJE DIVADELNÍHO PŘEDPLATNÉHO 2014 2015! Čtvrtek 25. září 2014 EMIL ARTUR LONGEN DEZERTÉR

Více

06 ne Macbeth 3D veřejné vystoupení účastníků kurzu múzického herectví pod vedením herce JD a lektora kurzů Jiřího Untermüllera 19.

06 ne Macbeth 3D veřejné vystoupení účastníků kurzu múzického herectví pod vedením herce JD a lektora kurzů Jiřího Untermüllera 19. LISTOPAD 2016 01 út Povídky / O. K. Tangen, J. Kodet, A. Egerházi baletní trojvečer / 19.00 v JD sk. 10 sleva 50 % pro seniory Přisámbůh! / R. Askins ostrá černá komedie / 19.30 na Půdě 02 st Souborné

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast Kroužek divadelních ochotníků Hvozdná Datum vytvoření 19.9.2012 Ročník Čtvrtý Stručný obsah Už více než sto let hrají ochotníci ve Hvozdné divadlo. Způsob

Více

ZÁŘÍ čt Pes baskervillský / A. C. Doyle detektivní komedie / před Otáčivým hledištěm Český Krumlov

ZÁŘÍ čt Pes baskervillský / A. C. Doyle detektivní komedie / před Otáčivým hledištěm Český Krumlov ZÁŘÍ 2016 01 čt Pes baskervillský / A. C. Doyle 02 pá Pes baskervillský / A. C. Doyle 03 so Pes baskervillský / A. C. Doyle 04 ne Pes baskervillský / A. C. Doyle 08 čt Baron Prášil / Z. Jecelín 09 pá Baron

Více

KULTURNÍ PŘEHLED ŘÍJEN 2012. www.kulturakoprivnice.cz

KULTURNÍ PŘEHLED ŘÍJEN 2012. www.kulturakoprivnice.cz KULTURNÍ PŘEHLED ŘÍJEN 2012 www.kulturakoprivnice.cz Čtvrtek 4. 10. od 18.45 hod. Přímý přenos představení Divadla Járy Cimrmana ČESKÉ NEBE Kino Puls Kopřivnice. Vstupné 200 Kč. (Předprodej od 24. září)

Více

HARMONOGRAM ZAHÁJENÍ LÁZEŇSKÉ SEZÓNY 2013

HARMONOGRAM ZAHÁJENÍ LÁZEŇSKÉ SEZÓNY 2013 HARMONOGRAM ZAHÁJENÍ LÁZEŇSKÉ SEZÓNY 2013 PÁLENÍ ČARODĚJNIC 30.4. 2013 úterý Sokolský vrch 17:00 22:00 Skákací hrad pro děti (vstupné zdarma) 17:00 Soutěže pro děti 17:30 Divadelní představení pro děti

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast Městské divadlo Zlín Datum vytvoření 10.12.2012 Ročník Čtvrtý Stručný obsah Stručná historie Městského divadla ve Zlíně Způsob využití Výklad nové látky,

Více

PROGRAM. pátek, 15. prosince čtvrtek, 31. května středa, 20. prosince pondělí, 8. ledna 2018

PROGRAM. pátek, 15. prosince čtvrtek, 31. května středa, 20. prosince pondělí, 8. ledna 2018 PROGRAM Překladatelská soutěž Susanny Roth 2018 České centrum Moskva vyhlašuje 5. ročník Mezinárodní překladatelské soutěže Susanny Roth, určené pro mladé překladatele z českého jazyka. Jejím cílem je

Více

HUDBA NA JEVIŠTI. Autor: Mgr. Zuzana Zifčáková. Datum (období) tvorby: Ročník: šestý. Vzdělávací oblast: hudební výchova na 2.

HUDBA NA JEVIŠTI. Autor: Mgr. Zuzana Zifčáková. Datum (období) tvorby: Ročník: šestý. Vzdělávací oblast: hudební výchova na 2. HUDBA NA JEVIŠTI Autor: Mgr. Zuzana Zifčáková Datum (období) tvorby: 16.8.2012 Ročník: šestý Vzdělávací oblast: hudební výchova na 2.stupni ZŠ Anotace: Žáci se seznámí s hudebními útvary předváděnými na

Více

TEXT A DĚTSKÉ PĚVECKÉ SBORY VÁNOČNÍ TOUR 2018 NABÍDKA SPOLUPRÁCE

TEXT A DĚTSKÉ PĚVECKÉ SBORY VÁNOČNÍ TOUR 2018 NABÍDKA SPOLUPRÁCE A DĚTSKÉ PĚVECKÉ SBORY VÁNOČNÍ TOUR 2018 NABÍDKA SPOLUPRÁCE VÁNOČNÍ TOUR 2017 V ČÍSLECH 13 měst 13 sborů přes 500 zapojených dětí více než 3 500 diváků PELHŘIMOV PARDUBICE TEPLICE CHVALETICE MĚLNÍK LITOMYŠL

Více

Smetanova Litomyšl stále vítá hvězdy. Ale už ne na malém nádraží

Smetanova Litomyšl stále vítá hvězdy. Ale už ne na malém nádraží Smetanova Litomyšl stále vítá hvězdy. Ale už ne na malém nádraží http://www.rozhlas.cz/pardubice/nej/_zprava/smetanova-litomysl-stale-vita-hvezdy-ale-uz-ne-na-malem-nadrazi--1732722 10.06.2017 - rozhlas.cz

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně ÚNOR 2014 Městské infocentrum Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz Město Slavičín ve spolupráci

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně LISTOPAD 2015 Městské infocentrum Slavičín Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz KLUBY ZDRAVÍ

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně SRPEN 2014 Městské infocentrum Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz Město Slavičín Vás

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. NACHTIGALL ARTISTS MANAGEMENT s.r.o.

VÝROČNÍ ZPRÁVA. NACHTIGALL ARTISTS MANAGEMENT s.r.o. VÝROČNÍ ZPRÁVA společnosti NACHTIGALL ARTISTS MANAGEMENT s.r.o. Čerchovská 1981/6, 120 00 Praha 2, Vinohrady IČO 264 31 017 2 0 1 1 Název účetní jednotky: Sídlo účetní jednotky: NACHTIGALL ARTISTS MANAGEMENT

Více

Dům kultury Vsetín s.r.o. Program na listopad Úžasné divadlo fyziky Všechny barvy duhy

Dům kultury Vsetín s.r.o. Program na listopad Úžasné divadlo fyziky Všechny barvy duhy 1 1 Dům kultury Vsetín s.r.o. Program na listopad 2015 úterý 10. listopadu, 19.00 hodin Kino Vatra Úžasné divadlo fyziky Všechny barvy duhy Jak se díváme na svět? Proč naše oči vidí právě to, co vidí?

Více

Informační centrum pro mládež Šumperk

Informační centrum pro mládež Šumperk Pension pro svobodné pány 21. 5. 2018 od 19 hodin, Kulturní dům Rapotín Divadelní aktovka Seana O Caseyho Bedtime Story ve slavné úpravě Jiřího Krejčíka pod názvem Pension pro svobodné pány, která byla

Více

Den Zlínského kraje od 9 hod. do 13 hod. - cimbálová muzika Malina, Bigband ZUŠ Zlín-Malenovice a výtvarný obor dílny za 21. Budovou.

Den Zlínského kraje od 9 hod. do 13 hod. - cimbálová muzika Malina, Bigband ZUŠ Zlín-Malenovice a výtvarný obor dílny za 21. Budovou. Akce - školní rok 2015/2016 Září Výstava absolventů výtvarného oboru - vestibul VO ZUŠ Říjen Den Zlínského kraje 3.10.2015 od 9 hod. do 13 hod. - cimbálová muzika Malina, Bigband ZUŠ Zlín-Malenovice a

Více

MĚSTO ČESKÁ LÍPA ZASTUPITELSTVO MĚSTA ČESKÁ LÍPA. Obecně závazná vyhláška č. 1/2017, o stanovení kratší doby nočního klidu

MĚSTO ČESKÁ LÍPA ZASTUPITELSTVO MĚSTA ČESKÁ LÍPA. Obecně závazná vyhláška č. 1/2017, o stanovení kratší doby nočního klidu MĚSTO ČESKÁ LÍPA ZASTUPITELSTVO MĚSTA ČESKÁ LÍPA Obecně závazná vyhláška č. 1/2017, o stanovení kratší doby nočního klidu Zastupitelstvo města Česká Lípa se na svém zasedání dne 15.února 2017 usnesením

Více

X X

X X Granty v oblasti kultury Rozpočet 705 tis. Kč + převod 7,283 tis. Kč, celková částka k rozdělení 712,283 tis. Kč ORJ 03 Př.č.Z.ć. Zadatel Název projektu Popis projektu Předp. výdaje Předp. příjmy Žádost

Více

Přehled kulturních, sportovních a ostatních akcí ve Zruči nad Sázavou

Přehled kulturních, sportovních a ostatních akcí ve Zruči nad Sázavou Přehled kulturních, sportovních a ostatních akcí ve Zruči nad Sázavou LISTOPAD 2018 Kulturní akce: 2. 11. 2018 40. Noční pochod - pořádá TJ Jiskra Zruč nad Sázavou, start: 17:00-18:00 hod. Spolkový dům,

Více

Salsa ÁNTRÉ komponovaný večer s tanečním mistrem Javierem Jesus Escobar Castillo v Ateliéru 3D za kavárnou Kuloár vstup zdarma

Salsa ÁNTRÉ komponovaný večer s tanečním mistrem Javierem Jesus Escobar Castillo v Ateliéru 3D za kavárnou Kuloár vstup zdarma BŘEZEN 2016 01 út Saturnin / Z. Jirotka poetická 02 st Škola základ života / J. Žák hudební retro Země úsměvů / F. Lehár klasická opereta / 19.00 v DK sk. 18A, 18B 03 čt Zakletý princ / V. Hřímalý komická

Více

03 čt Baron Prášil / Z. Jecelín dobrodružná komedie / 20.00 před Otáčivým hledištěm Český Krumlov

03 čt Baron Prášil / Z. Jecelín dobrodružná komedie / 20.00 před Otáčivým hledištěm Český Krumlov JIHOČESKÉ DIVADLO ZÁŘÍ 2015 03 čt Baron Prášil / Z. Jecelín dobrodružná komedie / 20.00 před Otáčivým hledištěm Český Krumlov 04 pá Baron Prášil / Z. Jecelín dobrodružná komedie / 20.00 před Otáčivým hledištěm

Více

FRANTIŠEK NEDVĚD zpívá ZLATÉ NEDVĚDOVKY

FRANTIŠEK NEDVĚD zpívá ZLATÉ NEDVĚDOVKY FRANTIŠEK NEDVĚD zpívá ZLATÉ NEDVĚDOVKY speciální hosté LUCIE BÍLÁ a SPIRITUÁL KVINTET DIVADLO HYBERNIA František Nedvěd zpívá Zlaté Nedvědovky Z vyprodaného Strahova, přes mnoho míst českých a slovenských,

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně ZÁŘÍ 2014 Městské infocentrum Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz SK Slavičín Vás srdečně

Více

Kalendář akcí na únor :00 hod. Kulturní dům Vstupné 130 Kč Předprodej vstupenek SPORTOVNÍ PLES Ples sportovců. Předprodej vstupenek

Kalendář akcí na únor :00 hod. Kulturní dům Vstupné 130 Kč Předprodej vstupenek SPORTOVNÍ PLES Ples sportovců. Předprodej vstupenek Kalendář akcí na únor 2019 01.02.2019 20:00 hod. Kulturní dům Vstupné 130 Kč Předprodej vstupenek SPORTOVNÍ PLES Ples sportovců. Předprodej vstupenek v MIC Štramberk od 15. ledna. Fotbalový klub Štramberk

Více

Zveme Vás do Police nad Metují. V předvánočním čase vám nabídneme mnoho kulturních akcí, tvořivé dílny, trhy, milá setkání.

Zveme Vás do Police nad Metují. V předvánočním čase vám nabídneme mnoho kulturních akcí, tvořivé dílny, trhy, milá setkání. Zveme Vás do Police nad Metují. V předvánočním čase vám nabídneme mnoho kulturních akcí, tvořivé dílny, trhy, milá setkání. {jathumbnail off} Začneme první adventní nedělí od 10 hodin trhem na polickém

Více

8 VLAJKOVÝCH LODÍ FLAGSHIPŮ FLAGSHIP 1 SEZÓNA NOVÉHO CIRKUSU OD LEDNA DO LISTOPADU SE V PLZNI VYSTŘÍDAJÍ NEJLEPŠÍ EVROPSKÉ NOVÉ CIRKUSY FLAGSHIP 2 GOTTFRIED LINDAUER A MENŠINY Unikátní výstava 40ti portrétů

Více

Newsletter Baletu Národního divadla. Kontakt: Balet Národního divadla, Anenské nám. 2, Praha 1, www.narodni-divadlo.cz, balet@narodni-divadlo.

Newsletter Baletu Národního divadla. Kontakt: Balet Národního divadla, Anenské nám. 2, Praha 1, www.narodni-divadlo.cz, balet@narodni-divadlo. Newsletter Baletu Národního divadla 57 ŘÍJEN 2015 Kontakt: Balet Národního divadla, Anenské nám. 2, Praha 1, www.narodni-divadlo.cz, balet@narodni-divadlo.cz Milí přátelé, máme na výběr. A netýká se to

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně ČERVEN 2017 Městské infocentrum Slavičín Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz Diaklub Slavičín

Více

Dnes a v pátek můžete navštívit výstavu vánočních dekorací klientů Domova Dolní zámek v Teplicích nad Metují.

Dnes a v pátek můžete navštívit výstavu vánočních dekorací klientů Domova Dolní zámek v Teplicích nad Metují. Rozsvěcení vánočních stromů, Adventní koncerty, Den otevřených dveří na gymnáziu, Gastroden, divadla, předvánoční programy pro děti, fotbalový a florbalový turnaj, Zimní táboření na Hvězdě. To jsou tipy

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně Městské infocentrum Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně ČERVENEC 2013 DÍLNA INSPIRACE

Více

KULTURNÍ PŘEHLED DUBEN 2014. www.kulturakoprivnice.cz

KULTURNÍ PŘEHLED DUBEN 2014. www.kulturakoprivnice.cz KULTURNÍ PŘEHLED DUBEN 2014 www.kulturakoprivnice.cz Úterý 1. dubna 2014-16.00 hodin Kinosál KDK KOPRSTAR 2014 - FINÁLE Soutěžní přehlídka dětských a mladých zpěváků populární a lidové písně Finálové kolo

Více

XIX. Co se nevešlo do škatulek. Obal CD, na němž zpívá Lena Romanoff populární písně a šansony z dvacátých a třicátých let 20.

XIX. Co se nevešlo do škatulek. Obal CD, na němž zpívá Lena Romanoff populární písně a šansony z dvacátých a třicátých let 20. Hudební dění v Polné a okolí 349 XIX. Co se nevešlo do škatulek Není bez zajímavosti, že se někteří z polenských rodáků prosadili v populární hudbě v zahraničí. Touto první je: Alena Jacob Narodila se

Více

Přehled činnosti oddělení HV

Přehled činnosti oddělení HV Přehled činnosti oddělení HV Školní rok 2014/2015 13. 10. 2014 SOČR Generální zkouška Smetanova síň Obecního domu studenti vyššího 14. 11. 2014 Projektový den Pěvecký sbor 19. 11. 2014 Odpoledne otevřených

Více

VY_32_INOVACE_01 Formy populární hudby_39

VY_32_INOVACE_01 Formy populární hudby_39 VY_32_INOVACE_01 Formy populární hudby_39 Autor: Jindřiška Čalová Škola : Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Název projektu : Zkvalitnění ITC ve slušovské škole Číslo projektu

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast BRNO - divadla Datum vytvoření 27. 6. 2013 Ročník Čtvrtý Stručný obsah Přehled brněnských divadelních scén Způsob využití Rozšíření základního učiva v

Více

Přehled kulturních akcí ZUŠ Zlín Malenovice ve školním roce 2012/2013

Přehled kulturních akcí ZUŠ Zlín Malenovice ve školním roce 2012/2013 Přehled kulturních akcí ZUŠ Zlín Malenovice ve školním roce 2012/2013 Září 24.9.2012 Zájezd VO na výstavu J. Lady do Holešova Říjen 13.10.2012 Vystoupení cimbálové muziky Malina Mysločovice 23.10.2012

Více

Vysokomýtské Městské slavnosti 2018 se uskuteční Život města Vysoké Mýto Pondělí, 20 Srpen :46

Vysokomýtské Městské slavnosti 2018 se uskuteční Život města Vysoké Mýto Pondělí, 20 Srpen :46 Druhý zářijový víkend patří ve Vysokém Mýtě tradičním Městským slavnostem. Letos se konají od pátku 7. září do neděle 9. září a nabídnou spoustu kulturních zážitků, zábavu i jarmark. Městské slavnosti

Více

PROGRAM MEKUC ČERVEN 2014

PROGRAM MEKUC ČERVEN 2014 Mělnické kulturní PROGRAM MEKUC ČERVEN 2014 Středa 4. června v 19.30 hodin - hudební sál MKD SUNDAY SEXTET Koncert vokální skupiny z Pardubic, která představí jak klasické jazzové písně, tak i novodobé

Více

Vážená paní ředitelko, vážený pane řediteli,

Vážená paní ředitelko, vážený pane řediteli, Vážená paní ředitelko, vážený pane řediteli, KONCERT PRO ŽÁKY 5. TŘÍD ZŠ Ten vánoční čas, aneb Jak Anděl málem propadl dovolujeme si Vám nabídnout výchovné koncerty, které základní umělecká škola Bedřicha

Více

Biograf na Špici, Hořice Program LISTOPAD 2014

Biograf na Špici, Hořice Program LISTOPAD 2014 Biograf na Špici, Hořice Program LISTOPAD 2014 Sobota 1.11., 17.00 Intimity ČR 2014, 104min., česky, od 12 let Komedie / romantický / 2D / 110,-Kč Sedm příběhů o lásce a intimitě, které se navzájem prolínají.

Více

Maximální variabilitu a přizpůsobivost ohledně hracího prostoru. Možnost domluvy ohledně finančních podmínek.

Maximální variabilitu a přizpůsobivost ohledně hracího prostoru. Možnost domluvy ohledně finančních podmínek. Kdo jsme a co nabízíme: Občanské sdružení Do Houslí je divadelní zájezdová společnost, která vznikla 2. října 2007. Našimi členy jsou výhradně profesionální herci, čemuž také odpovídá kvalita uváděných

Více

Adventní koncert sboru Jihočeského divadla Náměstí Přemysla Otakara II. / 16.30 hod vstup volný

Adventní koncert sboru Jihočeského divadla Náměstí Přemysla Otakara II. / 16.30 hod vstup volný JIHOČESKÉ DIVADLO - PROSINEC 2015 01 út Zavolejte Jeevese / P. G. Wodehouse Zadáno 02 st Zavolejte Jeevese / P. G. Wodehouse částečné zadané představení Příběh trosečníků Patrie / Program projektu Archa

Více

Maximální variabilitu a přizpůsobivost ohledně hracího prostoru. Možnost domluvy ohledně finančních podmínek.

Maximální variabilitu a přizpůsobivost ohledně hracího prostoru. Možnost domluvy ohledně finančních podmínek. Kdo jsme a co nabízíme: Občanské sdružení Do Houslí je divadelní zájezdová společnost, která vznikla 2. října 2007. Našimi členy jsou výhradně profesionální herci, čemuž také odpovídá kvalita uváděných

Více

PŘIPRAVOVANÉ AKCE školní rok

PŘIPRAVOVANÉ AKCE školní rok ZÁKLADNÍ UMĚLECKÁ ŠKOLA DONÍN, příspěvková organizace ZÁŘÍ Horní Valy 2, 695 01 Hodonín telefon 702 018 098 e-mail: zus.hodonin@wordonline.cz PŘIPRAVOVANÉ AKCE školní rok 2015-2016 22. 9. Domov pro seniory

Více

Kalendář akcí. Veřejné bruslení. Novoroční ohňostroj. Veřejné bruslení. Cvičení s kojenci a batolaty. Jak se žilo v Meziříčí v XVIII.

Kalendář akcí. Veřejné bruslení. Novoroční ohňostroj. Veřejné bruslení. Cvičení s kojenci a batolaty. Jak se žilo v Meziříčí v XVIII. Kalendář akcí Měsíc: leden 2017 Veřejné bruslení 1. ledna 2017 13:30 15:00 zimní stadion, vstupné: bruslící 20 Kč, doprovod 10 Kč Adresa: Vrchovecká 37, Velké Meziříčí Web: http://tsvelmez.cz/sportoviste/zimni

Více

Kruh přátel hudby KONCERTNÍ SEZÓNA 2015

Kruh přátel hudby KONCERTNÍ SEZÓNA 2015 Kruh přátel hudby KONCERTNÍ SEZÓNA 2015 SEZNAM KONCERTŮ 22. ledna 2015, Slavnostní aula Gymnázia Dr. Pekaře od 19.15 hodin abonentní LOBKOWICZ TRIO Lukáš Klánský klavír Jan Mráček housle Ivan Vokáč violoncello

Více

Labutí jezero / A. Egerházi P. I. Čajkovskij / soubor baletu balet / v DK sk. S Dramaturgický úvod od ve foyer DK Metropol

Labutí jezero / A. Egerházi P. I. Čajkovskij / soubor baletu balet / v DK sk. S Dramaturgický úvod od ve foyer DK Metropol JIHOČESKÉ DIVADLO - ÚNOR 2016 01 po Zakletý princ / V. Hřímalý / soubor opery komická opera / 19.00 v JD sk. 2 II. premiéra 02 út Archa naděje / M. Vačkář, A. Březina, J. Ornest / soubor činohry velký

Více

Nabídka akcí na Broumovsku pro víkend od 15. do 17. prosince - Broumovsko

Nabídka akcí na Broumovsku pro víkend od 15. do 17. prosince - Broumovsko Adventní trh v broumovském klášteře, Galavečer boxu, koncert skupiny Lucie revival, přednáška, charitativní běh, taneční programy, prohlídky kláštera, turnaj v šipkách a v mariáši. To jsou tipy na některé

Více

ZPRAVODAJ 3/2017. Vážení přátelé slánského muzea,

ZPRAVODAJ 3/2017. Vážení přátelé slánského muzea, ZPRAVODAJ 3/2017 Vážení přátelé slánského muzea, velká část měsíce března se ponese v duchu přednáškového pásma Regio Slanensis na půdě slánského gymnázia. Serie přednášek bude obohacena o vernisáž výstavy

Více

ZPRÁVY Z ICM PRACHATICE 48/2011

ZPRÁVY Z ICM PRACHATICE 48/2011 ZPRÁVY Z ICM PRACHATICE 48/2011 Co se událo minulý týden? AICM ČR na veletrhu Vzdělání a řemeslo v Českých Budějovicích! Od středy 23. do pátku 25. listopadu 2011 byl v Českých Budějovicích zahájen již

Více

Maximální variabilitu a přizpůsobivost ohledně hracího prostoru. Možnost domluvy ohledně finančních podmínek.

Maximální variabilitu a přizpůsobivost ohledně hracího prostoru. Možnost domluvy ohledně finančních podmínek. Kdo jsme a co nabízíme: Občanské sdružení Do Houslí je divadelní zájezdová společnost, která vznikla 2. října 2007. Našimi členy jsou výhradně profesionální herci, čemuž také odpovídá kvalita uváděných

Více

Městské kulturní středisko, Tišnov, Mlýnská 152

Městské kulturní středisko, Tišnov, Mlýnská 152 Městské kulturní středisko, Tišnov, Mlýnská 152 Sídlo: Mlýnská 152, 666 01 Tišnov IČO: 49457543 Telefon: 549 410 082 E-mail: sekretariat@kulturatisnov.cz Internetové stránky: http://www.mekstisnov.cz/

Více

V hospodě U Lidmanů v Machovské Lhotě začne v pátek v 17:30 hodin beseda o vzniku místního vodovodu nazvaná Borská voda. Přednášet bude Petr Zuda.

V hospodě U Lidmanů v Machovské Lhotě začne v pátek v 17:30 hodin beseda o vzniku místního vodovodu nazvaná Borská voda. Přednášet bude Petr Zuda. Den s Turínským plátnem, Novoroční koncerty PSO, beseda, vernisáž, ples, závody na lyžích i v lezení, divadlo pro děti či koncert v Edenu. To jsou tipy na některé akce, které se o víkendu od 11. do 13.

Více

100. výročí vzniku Československa. OSLAVTE TO S NÁMI! Městský úřad Vysoké Mýto Čtvrtek, 04 Říjen :54

100. výročí vzniku Československa. OSLAVTE TO S NÁMI! Městský úřad Vysoké Mýto Čtvrtek, 04 Říjen :54 Výstavami, přednáškami, koncerty a dalšími akcemi ve školách, v muzeu, na náměstí Přemysla Otakara II. i na jiných místech Vysokého Mýta si v průběhu letošního roku připomínáme 100. výročí vzniku republiky.

Více

Klub kultury Napajedla, p. o. ZPRÁVA O ČINNOSTI / 2017

Klub kultury Napajedla, p. o. ZPRÁVA O ČINNOSTI / 2017 Klub kultury Napajedla, p. o. ZPRÁVA O ČINNOSTI / 2017 Klub kultury Napajedla prezentuje město v oblasti kultury, historie a cestovního ruchu, plní funkci veřejných služeb občanům města, okolních obcí

Více

Přehled akcí za rok 2010, pořádaných pro uživatele DS Lukov

Přehled akcí za rok 2010, pořádaných pro uživatele DS Lukov Přehled akcí za rok 2010, pořádaných pro uživatele DS Lukov Každý týden pravidelně probíhá: -PO-PÁ - každé ráno od 8 hod rozcvička, po rozcvičce zpěv na oddělení -PO-ČT - pracovnice soc. péče - práce s

Více

Program na leden 2012

Program na leden 2012 Program na leden 2012 Po Čt 9.1. Setkání s klienty - diskuse s p. ředitelem - od 14.00 hod. na jídelně 12. 1. Vystoupení Církevní mateřské školy z Pacova - od 13.30 hod. na společ. místnosti Pá 6.1. Mše

Více

Veřejný program 2009

Veřejný program 2009 Veřejný program 2009 Centrum Bavaria Bohemia Freyung 1 92539 Schönsee Tel.: +49(0)9674-92 48 77 Fax: +49(0)9674 91 30 67 email: info@cebb.de Internet: www.bbkult.net Leden 2009 11.01.09 Cyklus Objevy :

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně LEDEN 2017

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně LEDEN 2017 Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně LEDEN 2017 Městské infocentrum Slavičín Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz Srdečně Vás

Více

Obchodní dům Labuť v novém kabátě a s novým názvem

Obchodní dům Labuť v novém kabátě a s novým názvem Obchodní Centrum KVĚTEN 2011 AKCE Obchodní dům Labuť v novém kabátě a s novým názvem Za kouzelným světem pohádek se lidé mohou nyní vydat do Strakonic. Ve čtvrtek 24. března tam začíná 46. ročník loutkářské

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast Městská divadla pražská Datum vytvoření 27. 4. 2013 Ročník Čtvrtý Stručný obsah Historie Městských divadel pražských Způsob využití Rozšíření základního

Více

od 20. července do 16. srpna 2009

od 20. července do 16. srpna 2009 Třetí ročník Ballet & Dance Workshop Ostrava PROJEKT SE KONÁ POD ZÁŠTITOU NÁMĚSTKA PRIMÁTORA STATUTÁRNÍHO MĚSTA OSTRAVY L U B O M Í R A P O S P Í Š I L A od 20. července do 16. srpna 2009 Class Pointe

Více

54. MEZINÁRODNÍ TELEVIZNÍ FESTIVAL ZLATÁ PRAHA

54. MEZINÁRODNÍ TELEVIZNÍ FESTIVAL ZLATÁ PRAHA 54. MEZINÁRODNÍ TELEVIZNÍ FESTIVAL ZLATÁ PRAHA Středa 27. září 2017 10:00 19:00 Videotéka 10:00 12:00 Zasedání výboru EBU 14:00-18:00 Plenární zasedání hudebních a tanečních expertů EBU 18:00 Welcome drink

Více

{jathumbnail off} Nabídka akcí na Broumovsku pro víkend od 11. do 13. srpna - Broumovsko. Napsal uživatel René Herzán Čtvrtek, 10 Srpen :11

{jathumbnail off} Nabídka akcí na Broumovsku pro víkend od 11. do 13. srpna - Broumovsko. Napsal uživatel René Herzán Čtvrtek, 10 Srpen :11 Polická a Svatovavřinecká pouť, pokladový koncert, charitativní akce v Martínkovicích, program pro děti v Broumově i v Polici nad Metují, běžecké závody, volejbalový turnaj, koncerty. To jsou tipy na akce,

Více

Ježíšek Superstar / J. Lesák, N. Preslová Ježíškův narozeninový heavy-mejdan / v MD s mikulášskou nadílkou

Ježíšek Superstar / J. Lesák, N. Preslová Ježíškův narozeninový heavy-mejdan / v MD s mikulášskou nadílkou JIHOČESKÉ DIVADLO - PROSINEC 2016 01 čt Pryč z Mullingaru / J. P. Shanley irská romantická komedie / 17.00 v JD sleva 50 % pro seniory 02 pá Škola základ života / J. Žák hudební retro Shakespeare & Stravinskij

Více

ZPRAVODAJ Č. 11/2014. Vážení přátelé slánského muzea,

ZPRAVODAJ Č. 11/2014. Vážení přátelé slánského muzea, ZPRAVODAJ Č. 11/2014 Vážení přátelé slánského muzea, letní radovánky jsou již dávno minulostí, podzim nastoupil v plné síle. To je ideální čas zavítat do muzea! V měsíci listopadu je pro Vás připraven

Více

24. října 18.00 HLINEČANKA Divadelní sál Koncert hlinecké domácí kapely moderovaný populárním imitátorem a bavičem Václavem Faltusem.

24. října 18.00 HLINEČANKA Divadelní sál Koncert hlinecké domácí kapely moderovaný populárním imitátorem a bavičem Václavem Faltusem. MULTIFUNKČNÍ CENTRUM DRUHÁ POLOVINA 2014 ŘÍJEN 24. října 18.00 HLINEČANKA Koncert hlinecké domácí kapely moderovaný populárním imitátorem a bavičem Václavem Faltusem. 24. - 26. října XXII. ČESKÁ A XXVI.

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně ŘÍJEN 2015 Městské infocentrum Slavičín Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz DÍLNA INSPIRACE

Více

Přehled kulturních, sportovních a ostatních akcí ve Zruči nad Sázavou

Přehled kulturních, sportovních a ostatních akcí ve Zruči nad Sázavou Přehled kulturních, sportovních a ostatních akcí ve Zruči nad Sázavou Kulturní akce: Listopad: LISTOPAD A PROSINEC 2017 Výstava obrazů - Spolek Do baref - Spolkový dům, I. patro, chodba. Panenky, Baťa

Více

PROGRAM PRO DĚTI. Výběr těch nejpopulárnějších večerníčků, které byly odvysílány od roku 1965 až do současnosti.

PROGRAM PRO DĚTI. Výběr těch nejpopulárnějších večerníčků, které byly odvysílány od roku 1965 až do současnosti. PROGRAM PRO DĚTI ČTVRTEK, 3. května Divadlo J. K. Tyla 9:00 10:00 Animo TV Oblíbené večerníčky 1 (české znění) Výběr těch nejpopulárnějších večerníčků, které byly odvysílány od roku 1965 až do současnosti.

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně PROSINEC 2018

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně PROSINEC 2018 Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně PROSINEC 2018 Městské infocentrum Slavičín Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz Městské

Více

BEDŘICH SMETANA. Autor: Mgr. Zuzana Zifčáková. Datum (období) tvorby: únor 2013. Ročník: šestý. Vzdělávací oblast: hudební výchova na 2.

BEDŘICH SMETANA. Autor: Mgr. Zuzana Zifčáková. Datum (období) tvorby: únor 2013. Ročník: šestý. Vzdělávací oblast: hudební výchova na 2. BEDŘICH SMETANA Autor: Mgr. Zuzana Zifčáková Datum (období) tvorby: únor 2013 Ročník: šestý Vzdělávací oblast: hudební výchova na 2.stupni ZŠ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem

Více

Oslavy výročí 750 let města

Oslavy výročí 750 let města Oslavy výročí 750 let města LEDEN: NOVOROČNÍ PŘÍPITEK A OHŇOSTROJ Novoroční přípitek se starostou města Jeseníku, zahájení oslav 750 let města, ohňostroj. 1. ledna, 17:30, Masarykovo náměstí KONCERT DUENDE

Více

MULTIŽÁNROVÝ KULTURNÍ FESTIVAL FESTIVAL, který kulturně a společensky spojí celou Vysočinu. Je to multižánrové setkání měst a obyvatel Kraje Vysočina. S přesahem do celé České republiky. 2 FESTIVAL, který

Více

Závěrem předal František Jiraský Petru Motlovi Cenu starosty.

Závěrem předal František Jiraský Petru Motlovi Cenu starosty. Na slavnostním večeru udílení Výročních cen města Vysokého Mýta za rok 2018, který se konal 7. března v Šemberově divadle, předali zastupitelé města zvoleným jednotlivcům a zástupcům kolektivů za jejich

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně PROSINEC 2016

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně PROSINEC 2016 Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně PROSINEC 2016 Městské infocentrum Slavičín Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz Městská

Více

KULTURNÍ PŘEHLED ČERVENEC

KULTURNÍ PŘEHLED ČERVENEC KULTURNÍ PŘEHLED ČERVENEC 2013 www.kulturakoprivnice.cz Sobota 20. 7. od 15.00 hodin Brekekeyáda aneb odpoledne s vodníky Prostranství před kulturním domem. Bez vstupného. Zábavné odpoledne pro děti plné

Více

PROSINEC KULTURNÍ AKCE

PROSINEC KULTURNÍ AKCE PROSINEC prof. Dr. František Hamza, 150 let od narození - výstava o životě a díle prof. Dr. Hamzy Foyer pavilónů FAB - otevřeno denně od 8.00 do 17.00 hodin vyhlašujeme doplňovací slosovatelnou soutěž.

Více

správný cíl Vaší cesty

správný cíl Vaší cesty správný cíl Vaší cesty KULTURNÍ AKCE HRADECKO ČERVEN 2014 31. května - 1. června, sobota - neděle 9:00 ZA PRVNÍMI ZEMĚDĚLCI DO MLADŠÍ DOBY KAMENNÉ Archeopark pravěku Všestary Pokud si chcete pravěk zažít

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně KVĚTEN 2017

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně KVĚTEN 2017 Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně KVĚTEN 2017 Městské infocentrum Slavičín Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz MO KSČM spolu

Více

PROGRAM SPOLEČNOST FRYDERYKA CHOPINA, SPOLEK MARIÁNSKÉ LÁZNĚ ČESKÁ REPUBLIKA

PROGRAM SPOLEČNOST FRYDERYKA CHOPINA, SPOLEK MARIÁNSKÉ LÁZNĚ ČESKÁ REPUBLIKA 59. ročník Chopinova festivalu 16. 25. srpna 2018 Festival a soutěž se konají za finanční podpory Města Mariánské Lázně, Karlovarského kraje a Ministerstva kultury ČR. Firma C. Bechstein oficiální partner

Více

ČERVENEC + SRPEN 2015

ČERVENEC + SRPEN 2015 Městské kulturní středisko F. F. Procházky 101 509 01 Nová Paka tel /fax: 493 721 928 www.kultura-novapaka.cz ČERVENEC + SRPEN 2015 HERECKÁ DÍLNA PETRA POCHOPA 3D Dech-Duch-Duše Paka 2015 1. 7. - 10. 7.

Více