Výkaznictví v rámci Projektu

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Výkaznictví v rámci Projektu"

Transkript

1 Individuální projekt Podpora a rozvoj služeb v sociálně vyloučených lokalitách Moravskoslezského kraje (číslo projektu: CZ.1.04/3.2.00/ ), dále jen Projekt Výkaznictví v rámci Projektu

2 Výklad pojmů Nový klient (uživatel) je každý klient, se kterým je uzavřena smlouva o poskytnutí sociální služby na základě ustanovení 91 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění platných předpisů. Poskytovatel sociální služby je povinen vypracovat interní metodiku pro stanovení podmínek vykazování a evidování nového klienta, ve které bude jasně definováno, za jakých podmínek se klient stává novým klientem.

3 Výklad pojmů Anonymní klient Sociální služby, zahrnuté do Projektu, pracující mimo jiné i s anonymní klientelou: terénní programy nízkoprahová zařízení pro děti a mládež Poskytovatel sociální služby, který bude v rámci individuálního projektu vykazovat anonymní klienty, musí mít jasně zpracovány následující kritéria a pravidla - vnitřní metodiku pro vedení a evidenci anonymní klientely

4 Výklad pojmů Metodika pro vedení a evidenci anonymní klientely V jakých případech organizace přistupuje k anonymní evidenci klienta? Kdo tuto evidenci vede? Popis systému vedení anonymní evidence? Popis zabezpečení anonymní evidence klientů? Vymezení okruhu osob, jež mají k anonymní evidenci přístup?

5 Vykazování anonymní klientely Klienta, který odmítne dát souhlas se zpracováním osobních údajů pro účely individuálního projektu kraje, lze v projektu rovněž vykázat podle předem stanoveného pravidla (značka, kód, číslo smlouvy). V tomto případě se nejedná o klienta anonymního, ale o klienta anonymizovaného (poskytovatel zná identitu klienta, neposkytuje však jeho údaje z důvodu ochrany jeho osobních dat). V případě vykazování anonymizovaných klientů, je rovněž zapotřebí mít tento aspekt zapracován do Metodiky vedení anonymní klientely!!!

6 Vykazování intervencí a kontaktů v rámci Projektu Hlavní indikátory vykazující sociální práci v rámci Projektu Kontakty Intervence Záznamy o kontaktech a poskytnutých intervencích jsou součástí záznamů o průběhu poskytování sociální služby, které je poskytovatel povinen vést dle ust. písm. f) 88 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů.

7 Vykazování intervencí a kontaktů v rámci Projektu kontakt Oboustranná interakce mezi sociálním pracovníkem nebo pracovníkem v sociální službě a klientem, popř. zájemcem o sociální službu, trvající nad 10 minut Interakce vede k prohloubení vzájemné důvěry a nebo k vytvoření prostoru pro nabídku a následnou realizaci služby. Nestrukturovaný rozhovor pracovníka s klientem který koresponduje s cíli služby (a případně vede k uzavření dohody o poskytování či neposkytování sociální služby ve fázi jednání se zájemcem).

8 Vykazování intervencí a kontaktů v rámci Projektu Kontakt může být osobní, telefonický, elektronický, písemný Kontakt je vykazován vždy jako jeden kontakt, nelze ho načítat (po 10 minutách)!!!

9 Vykazování intervencí a kontaktů v rámci Projektu Kontakty, které lze vykazovat pro Projekt Kontakty nespecifikovaný kontakt se zařízením bez čerpání služby, např. využití prostor služby, pasivní trávení volného času specifikovaný uživatel využívá alespoň něco z nabídky pracovníka prvokontakt jednání se zájemcem o službu, depistáž

10 Vykazování intervencí a kontaktů v rámci Projektu intervence Sociální práce s klientem, trvající 30 minut a více (intervence se započítává tak, že každých 30 minut se načítá jako další intervence) Vnější zásah sociálního pracovníka nebo pracovníka v sociální službě do procesu změny životního stylu klienta/uživatele resp. zájemce o službu. Proces změny a konečný stav, ke kterému klient v rámci poskytování služby směřuje, je součástí osobní dokumentace o klientovi. Má zpravidla charakter strukturovaného rozhovoru a směřuje k zřetelnému cíli, který koresponduje s cíli služby a s dojednanými, individuálně naplánovanými osobními cíli uživatele.

11 Vykazování intervencí a kontaktů v rámci Projektu Intervence může mít podobu: osobního rozhovoru (záznam osobního rozhovoru je součástí dokumentace o poskytování služby) telefonického rozhovoru (záznam o telefonickém rozhovoru je součástí dokumentace o poskytování služby) elektronické popř. písemné korespondence, např. zpráva navazující instituci, odpovědi na dotazy klienta ( je součástí dokumentace o poskytování služby)

12 Vykazování intervencí a kontaktů v rámci Projektu Intervence, které lze vykazovat pro Projekt Intervence Individuální intervence Skupinové intervence Externí (kooperativní) intervence Skupinové intervence Kurzy, vzdělávání, edukace Rodinná terapie, rodinná sezení

13 Individuální intervence Sociální práce pracovníka s klientem, individuální pohovor, doprovod klienta (obvykle trvající 30 minut a více) Do časového objemu intervence lze započíst : samotný rozhovor nebo práci s klientem přípravu pracovníka na intervenci provedení zápisu o intervenci Pokud je individuální intervence prováděna dvěmi pracovníky (a k přítomnosti více pracovníků existují opodstatněné důvody), načítá se časový objem intervence 2x.

14 Individuální intervence Zápis o individuální intervenci Zápis o intervenci je veden v osobní dokumentaci uživatele. Prokazatelný záznam o intervenci by měl obsahovat : datum, kdy k intervenci došlo obsah intervence (průběh sociální práce s klientem, výstup nebo závěr z poskytnuté intervence, dopad na zakázku uživatele a celkově na jeho nepříznivou situaci ) časový rozsah poskytnuté intervence jméno a podpis pracovníka(ů), jež intervenci uživateli poskytl(i)

15 Skupinové intervence Vykazované intervence se nevztahují k počtu účastníků skupinové aktivity, ale k časovému objemu skupinové práce s klienty a počtu pracovníků, účastných skupinové aktivity. Z tohoto důvodů je doporučováno, aby si pracovníci vedli evidenci skupinových (popř. i individuálních) intervencí. Takto vedený přehled poskytnutých intervencí by měl obsahovat jméno pracovníka jména (značky klientů), jimž byla intervence poskytnuta datum, kdy byla intervence poskytnutá stručný obsah intervence

16 Skupinové intervence Do časového objemu intervence lze započíst : samotnou skupinovou práci s klientem přípravu pracovníka na intervenci provedení zápisu o intervenci Vedle evidence intervencí u každého pracovníka je však nezbytné, aby byl průběh sociální práce (intervence) veden v osobní dokumentaci uživatele služby!!!

17 Skupinové intervence Skupinová práce s klienty skupinová terapie (komunity) Zápis o skupinové sociální práci v dokumentaci uživatele soc. služby Zápis o skupinových intervencích jsou vedeny v osobních dokumentacích uživatelů sociální služby, tak aby byl zřejmý průběh a návaznost sociální práce s klientem. Záznam o intervenci v dokumentaci klienta by měl obsahovat : označení skupinové intervence datum, kdy k intervenci došlo obsah skupinové práce s klienty + záznam o dopadu skupinové práce na uživatele, popř. na řešení jeho problému a celkové nepříznivé sociální situace časový rozsah skupinové terapie jméno a podpis pracovníka (ů), jež intervenci uživateli poskytl(i) (pokud není uvedeno v evidenci práce pracovníka)

18 Skupinové intervence Kursy, vzdělávací aktivity, edukace motivační kursy, počítačové kursy, výuka anglického jazyka Zápis o absolvování výuky v dokumentaci uživatele soc. služby Záznam o absolvování výuky je veden v osobní dokumentaci klienta. Měl by obsahovat : datum, kdy kurs, lekce proběhla označení čísla absolvované lekce, bloku apod. U vzdělávacích aktivit je vhodné mít zpracován přesný popis kursu s rozdělením do jednotlivých bloků popř. lekcí.

19 Skupinové intervence Rodinná terapie, sezení Intervence se nevztahují k jednotlivým členům rodiny, ale k rodině jako celku a k počtu pracovníků, kteří intervenci provedli Zápis o rodinné terapii nebo sezení v osobní dokumentaci uživatele soc. služby Záznam o rodinném sezení je veden v osobní dokumentaci klienta. Měl by obsahovat : datum, kdy k terapii, sezení došlo obsah intervence + záznam o dopadu sezení na celkové řešení nepříznivé situace rodiny časový rozsah rodinné terapie, sezení jméno a podpis pracovníka (ů), jež intervenci uživateli poskytl(i) (pokud není uvedeno v evidenci práce pracovníka)

20 Kooperativní (externí) intervence Intervence, jež jsou realizovány ve prospěch klienta, kdy klient nemusí být při této intervenci přímo účasten. Jedná se např. o jednání s úřady a jinými institucemi ve prospěch uživatele služby, jednání s jiným odborníkem, ve prospěch uživatele soc. služby, jednání s rodinným příslušníkem ve prospěch uživatele soc. služby. Do časového objemu intervence lze započíst: časový rozsah samotného jednání zápis o jednání do osobní dokumentace uživatele služby

21 Kooperativní (externí) intervence Zápis o kooperativní intervenci v dokumentaci uživatele služby datum, kdy k intervenci došlo specifikace instituce, se kterou bylo vedeno jednání obsah intervence, výstup z jednání a dopad tohoto jednání na řešení nepříznivé situace uživatele služby časový rozsah jednání jméno a podpis pracovníka, který s institucí jednal

22 Vykazování intervencí a kontaktů v rámci Projektu Za intervenci nebo kontakt není možno považovat: aktivity, jež nejsou jasně popsány, a ze kterých není zřejmý dopad na klientovu nepříznivou situaci aktivity, jež nesouvisí s poskytováním sociální služby uživatelům (např. školení BOZP, příprava standardů kvality) aktivity, které nesměřují k poptávané cílové skupině aktivity, které nejsou řádně dokumentovány

23 Doporučení pro evidenci kontaktů a intervencí Měsíční evidence kontaktů a intervencí podle pracovníků ve službě (dobrá praxe) objem poskytnuté sociální práce se vztahuje k pracovníkům Přehled pracovníka o poskytnutých intervencích a kontaktech obsahuje jméno pracovníka jména (značky klientů), jimž byla intervence poskytnuta datum, kdy byla intervence poskytnutá časový rozsah poskytnuté intervence stručný obsah intervence podpis pracovníka

24 Děkujeme za pozornost Odbor sociálních věcí Krajský úřad - Moravskoslezský kraj 28 října Ostrava Tel:

Obsahové vymezení a evidence kapacit

Obsahové vymezení a evidence kapacit Obsahové vymezení a evidence kapacit Indikátory jsou stanoveny s ohledem na druh a formu poskytované služby. LŮŽKA, LŮŽKO-DNY, OBLOŽNOST Kapacita služby - počet lůžek Počet lůžek je celkový počet lůžek,

Více

Úvodní setkání k projektu Optimalizace sítě služeb sociální prevence v Moravskoslezském kraji

Úvodní setkání k projektu Optimalizace sítě služeb sociální prevence v Moravskoslezském kraji Úvodní setkání k projektu Optimalizace sítě služeb sociální prevence v Moravskoslezském kraji Představení projektu Optimalizace sítě služeb sociální prevence v Moravskoslezském kraji Číslo projektu: CZ.1.04/3.1.00/05.00070

Více

Příloha č. 1. Manuál pro vykazování ukazatelů v sociálních službách a souvisejících aktivitách ve statutárním městě Opava

Příloha č. 1. Manuál pro vykazování ukazatelů v sociálních službách a souvisejících aktivitách ve statutárním městě Opava Manuál pro vykazování ukazatelů v sociálních službách a souvisejících aktivitách ve statutárním městě Opava 2016 ÚVOD Manuál pro vykazování ukazatelů v sociálních službách a souvisejících aktivitách ve

Více

Příloha č. 1. Manuál pro vykazování ukazatelů v sociálních službách a souvisejících aktivitách ve statutárním městě Opava

Příloha č. 1. Manuál pro vykazování ukazatelů v sociálních službách a souvisejících aktivitách ve statutárním městě Opava Manuál pro vykazování ukazatelů v sociálních službách a souvisejících aktivitách ve statutárním městě Opava 2017 ÚVOD Manuál pro vykazování ukazatelů v sociálních službách a souvisejících aktivitách ve

Více

Metodika financování a vykazování aktivit pro projekt

Metodika financování a vykazování aktivit pro projekt Metodika financování a vykazování aktivit pro projekt Komplexní individuální projekt pro zajištění poskytování sociálních služeb, jako podpůrný prostředek pro integraci sociálně znevýhodněných osob na

Více

I. Výklad pojmů. Kontakt

I. Výklad pojmů. Kontakt Metodika financování a vykazování aktivit pro projekt Podpora sociálních služeb v sociálně vyloučených lokalitách Moravskoslezského kraje II (dále jen Metodika ) verze 6/2014 Metodika upravuje platební

Více

Metodika financování a vykazování aktivit pro projekt Podpora a rozvoj služeb v sociálně vyloučených lokalitách MSK (dále jen Metodika) verze 3/2013

Metodika financování a vykazování aktivit pro projekt Podpora a rozvoj služeb v sociálně vyloučených lokalitách MSK (dále jen Metodika) verze 3/2013 Metodika financování a vykazování aktivit pro projekt Podpora a rozvoj služeb v sociálně vyloučených lokalitách MSK (dále jen Metodika) verze 3/2013 Metodika upravuje platební podmínky mezi objednatelem

Více

I. Výklad pojmů. Kontakt

I. Výklad pojmů. Kontakt Metodika financování a vykazování aktivit pro projekt Podpora sociálních služeb v sociálně vyloučených lokalitách Moravskoslezského kraje III (dále jen Metodika ) verze 5/2014 Metodika upravuje platební

Více

I. Výklad pojmů. Kontakt

I. Výklad pojmů. Kontakt Metodika financování a vykazování aktivit pro projekt Optimalizace sítě služeb sociální prevence v Moravskoslezském kraji (dále jen Metodika ) verze 9/2014 Metodika upravuje platební podmínky mezi objednatelem

Více

Metodika financování a vykazování aktivit pro projekt I. Výklad pojmů Kontakt Intervence pokud je individuální intervence prováděna dvěma pracovníky

Metodika financování a vykazování aktivit pro projekt I. Výklad pojmů Kontakt Intervence pokud je individuální intervence prováděna dvěma pracovníky Metodika financování a vykazování aktivit pro projekt Optimalizace sítě služeb sociální prevence v Moravskoslezském kraji (dále jen Metodika ) verze 1/2013 Metodika upravuje platební podmínky mezi objednatelem

Více

GRANTOVÝ PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ V SOCIÁLNÍ OBLASTI PRO ROK 2017 Vzor žádosti MĚSTO VELKÉ MEZIŘÍČÍ

GRANTOVÝ PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ V SOCIÁLNÍ OBLASTI PRO ROK 2017 Vzor žádosti MĚSTO VELKÉ MEZIŘÍČÍ GRANTOVÝ PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ V SOCIÁLNÍ OBLASTI PRO ROK 2017 Vzor žádosti MĚSTO VELKÉ MEZIŘÍČÍ VZOR ŽÁDOSTI O DOTACI PRO SKUPINU A Žádost o dotaci z rozpočtu města Velké Meziříčí - oblast sociální

Více

Výstupy projektu Poskytování služeb sociální prevence ve Zlínském kraji z pohledu odboru sociálních věcí

Výstupy projektu Poskytování služeb sociální prevence ve Zlínském kraji z pohledu odboru sociálních věcí Výstupy projektu Poskytování služeb sociální prevence ve Zlínském kraji z pohledu odboru sociálních věcí Zlín, 6. září 202 Mgr. Jana Chovancová Cílové skupiny & podpořené osoby Cílová skupina Osoby ohrožené

Více

Manuál pro vykazování ukazatelů v sociálních službách a souvisejících aktivitách ve městě Ostrava červen 2013

Manuál pro vykazování ukazatelů v sociálních službách a souvisejících aktivitách ve městě Ostrava červen 2013 Manuál pro vykazování ukazatelů v sociálních službách a souvisejících aktivitách ve městě Ostrava červen 2013 Aktualizace Manuálu byla provedena v rámci projektu Efektivita procesu komunitního plánování

Více

Metodika pro vykazování monitorovacích indikátorů (pro potřeby projektu Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji IV)

Metodika pro vykazování monitorovacích indikátorů (pro potřeby projektu Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji IV) Metodika pro vykazování monitorovacích indikátorů (pro potřeby projektu Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji IV) verze č. 1, platná od 1. 7. 2016 Obsah 1 Úvod... 2 2 Vedení evidence uživatelů...

Více

Metodika financování a vykazování aktivit a monitorovacích zpráv pro projekt. Podpora sociální integrace v Bruntále CZ.1.04/3.2.00/55.

Metodika financování a vykazování aktivit a monitorovacích zpráv pro projekt. Podpora sociální integrace v Bruntále CZ.1.04/3.2.00/55. Metodika financování a vykazování aktivit a monitorovacích zpráv pro projekt Podpora sociální integrace v Bruntále CZ.1.04/3.2.00/55.00028 (dále jen metodika) verze 2/2014 Rev.č. Předmět revize Strana

Více

Metodika pro vykazování monitorovacích indikátorů (pro potřeby projektu Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji IV)

Metodika pro vykazování monitorovacích indikátorů (pro potřeby projektu Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji IV) Metodika pro vykazování monitorovacích indikátorů (pro potřeby projektu Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji IV) verze č. 2, platná od 1. 1. 2018 Obsah 1 Úvod... 2 2 Vedení evidence uživatelů...

Více

Metodika financování a vykazování aktivit a monitorovacích zpráv pro projekt. Podpora sociální integrace v Bruntále CZ /3.2.00/55.

Metodika financování a vykazování aktivit a monitorovacích zpráv pro projekt. Podpora sociální integrace v Bruntále CZ /3.2.00/55. Metodika financování a vykazování aktivit a monitorovacích zpráv pro projekt Podpora sociální integrace v Bruntále CZ 1.04. /3.2.00/55.0028 (dále jen metodika) verze 3/2014 1 Rev.č. Předmět revize strana

Více

Model sociální služby Sociální rehabilitace

Model sociální služby Sociální rehabilitace Model sociální služby Sociální rehabilitace Struktura modelu 1. Vymezení typických nepříznivých situací, na které služba reaguje 2. Specifikace potřeb, na které služba reaguje 3. Činnosti služby 4. Optimální

Více

vedoucí úseku péče o klienta sociální pracovnice Schválení: Mgr. Pavlína Bártková vedoucí zařízení Verze: 01

vedoucí úseku péče o klienta sociální pracovnice Schválení: Mgr. Pavlína Bártková vedoucí zařízení Verze: 01 SLEDOVÁNÍ VYBRANÝCH UKAZATELŮ PRO SBĚR DAT DO KISSOS Nahrazuje: II VP 06/2016 - Evidence intervencí ze dne 1. 5.2016 Domov pro seniory Jasenka Vsetín Dolní Jasenka 2274 Proces Jméno a příjmení Funkce Podpis

Více

METODIKA HODNOCENÍ REGISTROVANÝCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V NÁVAZNOSTI NA OPTIMALIZACI SÍTĚ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V JIHOMORAVSKÉM KRAJI

METODIKA HODNOCENÍ REGISTROVANÝCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V NÁVAZNOSTI NA OPTIMALIZACI SÍTĚ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V JIHOMORAVSKÉM KRAJI METODIKA HODNOCENÍ REGISTROVANÝCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V NÁVAZNOSTI NA OPTIMALIZACI SÍTĚ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V JIHOMORAVSKÉM KRAJI 2. vydání Odbor sociálních věcí Krajského úřadu Jihomoravského kraje Brno,

Více

Příloha č. 2 Pravidel - Podmínky realizace individuálního projektu Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji

Příloha č. 2 Pravidel - Podmínky realizace individuálního projektu Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji Dotační program Podpora sociálních služeb v rámci individuálního projektu Podpora sociálních služeb (dále jen Program ) je realizován v rámci individuálního projektu Plzeňského kraje Podpora sociálních

Více

Písemná zpráva zadavatele dle 85 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách (dále jen zákon )

Písemná zpráva zadavatele dle 85 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách (dále jen zákon ) MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ KRAJSKÝ ÚŘAD 28. října 117, 702 18 OSTRAVA Písemná zpráva zadavatele dle 85 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách (dále jen zákon ) 119/2013 Nízkoprahová zařízení pro děti

Více

CZ.1.04/3.1.00/

CZ.1.04/3.1.00/ Metodika sledování a vykazování monitorovacích indikátorů k projektu Zajištění dostupnosti vybraných sociálních služeb v Olomouckém kraji reg. č. CZ.1.04/3.1.00/05.00015 Definice a charakteristika primárních

Více

Návrh ukazatelů činnosti sociálních služeb působících ve správním obvodu ORP Tišnov

Návrh ukazatelů činnosti sociálních služeb působících ve správním obvodu ORP Tišnov Návrh ukazatelů sociálních služeb působících ve správním obvodu ORP Tišnov Obecná ustanovení 1) Ukazatele se vztahují na služby registrované dle zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění

Více

INDIKÁTORY SOCIÁLNÍCH SLUŽEB Verze č. 2

INDIKÁTORY SOCIÁLNÍCH SLUŽEB Verze č. 2 INDIKÁTORY SOCIÁLNÍCH SLUŽEB Verze č. 2 1 Zpracovala: Koordinační skupina RPSS ve spolupráci se členy pracovních skupin Schválila: Řídící skupina RPSS dne 5. února 2015 Pracovní skupina Děti a mládež Služba

Více

Zápis z 8. diskusního fóra pracovní skupiny č. 15 (Terénní programy) Mgr. Lucie Škvaridlová, Ing. Mgr. Štěpánka Syrovátková

Zápis z 8. diskusního fóra pracovní skupiny č. 15 (Terénní programy) Mgr. Lucie Škvaridlová, Ing. Mgr. Štěpánka Syrovátková Diskusní fórum pracovní skupiny č. 15 v rámci projektu Efektivní naplňování střednědobého plánu v podmínkách MSK, reg. č. CZ.03.2.63/0.0/0.0/15_007/0000969 Zápis z 8. diskusního fóra pracovní skupiny č.

Více

Údaje o poskytované sociální službě

Údaje o poskytované sociální službě Příloha č. 4a Výkaz poskytovaných služeb: Průběžná zpráva o průběhu poskytování sociální služby Projekt "Podpora a rozvoj služeb sociální prevence v Moravskoslezském kraji " CZ.1.04/3.1.00/05.00009 Údaje

Více

INDIKÁTORY SOCIÁLNÍCH SLUŽEB

INDIKÁTORY SOCIÁLNÍCH SLUŽEB INDIKÁTORY SOCIÁLNÍCH SLUŽEB 1 Zpracovala: Koordinační skupina RPSS ve spolupráci se členy pracovních skupin Schválila: Řídící skupina RPSS dne 6. listopadu 2013 Pracovní skupina Děti a mládež Služba Indikátor

Více

DOTAZNÍK pro poskytovatele sociálních služeb

DOTAZNÍK pro poskytovatele sociálních služeb DOTAZNÍK pro poskytovatele sociálních služeb v rámci akce Aktualizace komunitního plánování sociálních služeb v ORP Prachatice, reg. č. : CZ.1.04/3.1.03/65.00008 Název poskytovatele: Právní forma:. Registrovaná

Více

Model sociální služby Podpora samostatného bydlení

Model sociální služby Podpora samostatného bydlení Model sociální služby Podpora samostatného bydlení Struktura modelu 1. Vymezení typických nepříznivých situací, na které služba reaguje 2. Specifikace potřeb, na které služba reaguje 3. Činnosti služby

Více

VYKAZOVÁNÍ DAT V RÁMCI POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB

VYKAZOVÁNÍ DAT V RÁMCI POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB VYKAZOVÁNÍ DAT V RÁMCI POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB Vykazování sociální práce Zpracoval: Mgr. Jaroslav Vejmola 1. Co vykazujeme? 2. Komu vykazujeme? 3. Jak vykazujeme? Co vykazujeme: Sociální práce: Sociální

Více

MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ KRAJSKÝ ÚŘAD 28. října 117, Ostrava

MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ KRAJSKÝ ÚŘAD 28. října 117, Ostrava MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ KRAJSKÝ ÚŘAD 28. října 117, 702 18 Ostrava *KUMSX01D2XQ8* Váš dopis zn.: Ze dne: Čj: MSK 76497/2014 Sp. zn.: KŘ/15347/2014/Les 091.1.1 V10 Vyřizuje: Ing. Veronika Lesáková Odbor. Odbor

Více

Popis realizace poskytování sociální služby

Popis realizace poskytování sociální služby Název a adresa zařízení: Salesiánské středisko mládeže dům dětí a mládeže, Emy Destinové 1, 370 05 (Středisko) Název pracoviště: NZDM Oráč Místo poskytování služeb: Komunitní centrum na sídlišti Máj, A.

Více

Zadavatel: Moravskoslezský kraj se sídlem Ostrava, 28. října 117, PSČ IČ:

Zadavatel: Moravskoslezský kraj se sídlem Ostrava, 28. října 117, PSČ IČ: Zadavatel: Moravskoslezský kraj se sídlem Ostrava, 28. října 117, PSČ 702 18 IČ: 70890692 Veřejná zakázka: Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi v rámci projektu Optimalizace sítě služeb sociální

Více

Ing. Mgr. Alice Švehlová Odborný garant projektu

Ing. Mgr. Alice Švehlová Odborný garant projektu CZ 03.2.63/0.0/0.0/17_071/0007696 Operační program Zaměstnanost číslo výzvy 03_17_071 Název výzvy: Podpora procesů ve službách a podpora rozvoje sociální práce Název projektu: Sociální služby odborně Social

Více

METODIKA HODNOCENÍ REGISTROVANÝCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V NÁVAZNOSTI NA OPTIMALIZACI SÍTĚ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V JIHOMORAVSKÉM KRAJI

METODIKA HODNOCENÍ REGISTROVANÝCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V NÁVAZNOSTI NA OPTIMALIZACI SÍTĚ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V JIHOMORAVSKÉM KRAJI METODIKA HODNOCENÍ REGISTROVANÝCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V NÁVAZNOSTI NA OPTIMALIZACI SÍTĚ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V JIHOMORAVSKÉM KRAJI 2. vydání Brno, květen 2014 1 OBSAH A) Strategie pro hodnocení a financování

Více

POSTUP PRO PŘIJÍMÁNÍ KLIENTŮ PEČOVATELSKÉ SLUŽBY

POSTUP PRO PŘIJÍMÁNÍ KLIENTŮ PEČOVATELSKÉ SLUŽBY POSTUP PRO PŘIJÍMÁNÍ KLIENTŮ PEČOVATELSKÉ SLUŽBY Dotáže-li se zájemce o pečovatelskou službu na bližší informace o pečovatelské službě, je odkázán na sociálního pracovníka Domu s pečovatelskou službou,

Více

Model sociální služby Kontaktní centra

Model sociální služby Kontaktní centra Model sociální služby Kontaktní centra Struktura modelu 1. Vymezení typických nepříznivých situací, na které služba reaguje 2. Specifikace potřeb, na které služba reaguje 3. Činnosti služby 4. Optimální

Více

Projekt Podpora procesů v sociálních službách Aktivita 3

Projekt Podpora procesů v sociálních službách Aktivita 3 Projekt Podpora procesů v sociálních službách Aktivita 3 Popis intervencí/činností sociálních služeb Třetím dílčím úkolem aktivity je navrhnout systém sledování poskytovaných intervencí (činností) a jejich

Více

PILOTNÍ OVĚŘOVÁNÍ v aktivitě Ekonomická gramotnost

PILOTNÍ OVĚŘOVÁNÍ v aktivitě Ekonomická gramotnost PILOTNÍ OVĚŘOVÁNÍ v aktivitě Ekonomická gramotnost 1. Úvod V souladu s aktivitami projektu byl výukový modul Ekonomická gramotnost pilotně ověřen na primární (děti) i sekundární (pedagogové) cílové skupině.

Více

Zadavatel: Moravskoslezský kraj se sídlem Ostrava, 28. října 117, PSČ IČ:

Zadavatel: Moravskoslezský kraj se sídlem Ostrava, 28. října 117, PSČ IČ: Zadavatel: Moravskoslezský kraj se sídlem Ostrava, 28. října 117, PSČ 702 18 IČ: 70890692 Veřejná zakázka: Podpora samostatného bydlení v rámci projektu Optimalizace sítě služeb sociální prevence v Moravskoslezském

Více

Metodický pokyn pro poskytovatele sociálních služeb

Metodický pokyn pro poskytovatele sociálních služeb Metodický pokyn pro poskytovatele sociálních služeb Jihomoravský kraj realizuje finanční podporu v návaznosti na Rozhodnutí Komise (č. 2012/21/EU) ze dne 20. prosince 2011 o použití čl. 106 odst. 2 Smlouvy

Více

Zápis z 6. diskusního fóra č. 15 terénní programy (dále TP) Mgr. Lucie Škvaridlová, Ing. Mgr. Štěpánka Syrovátková

Zápis z 6. diskusního fóra č. 15 terénní programy (dále TP) Mgr. Lucie Škvaridlová, Ing. Mgr. Štěpánka Syrovátková Diskusní fórum pracovní skupiny č. 15 v rámci projektu Efektivní naplňování střednědobého plánu v podmínkách MSK, reg. č. CZ.03.2.63/0.0/0.0/15_007/0000969 Datum konání: 14. 11. 2017 Zápis z 6. diskusního

Více

Model sociální služby Nízkoprahové denní centrum

Model sociální služby Nízkoprahové denní centrum Model sociální služby Nízkoprahové denní centrum Struktura modelu 1. Vymezení typických nepříznivých situací, na které služba reaguje 2. Specifikace potřeb, na které služba reaguje 3. Činnosti služby 4.

Více

6. Zařízení sociálních služeb

6. Zařízení sociálních služeb 6. Zařízení sociálních Hlavním smyslem sociálních je zajištění pomoci při péči o vlastní osobu, zajištění stravování, ubytování, pomoci při zabezpečení chodu domácnosti, ošetřování, pomoc s výchovou, poradenství,

Více

Popis realizace sociální služby. Název: Štafeta

Popis realizace sociální služby. Název: Štafeta Popis realizace sociální služby Název: Štafeta Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi dle 65 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, v platném znění Provozovatel: Rodina v centru, o.s. Smetanova

Více

Dle zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, 62 poskytuje Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Větrník následující služby:

Dle zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, 62 poskytuje Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Větrník následující služby: SOCIÁLNÍ SLUŽBY UHERSKÝ BROD, příspěvková organizace Za Humny 2292, 688 01, Uherský Brod Dle zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, 62 poskytuje Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Větrník

Více

Příloha 1 Výzvy: Podrobná specifikace předmětu plnění zakázky ODBORNÉ VZDĚLÁVÁNÍ RENARKON výzva 2015

Příloha 1 Výzvy: Podrobná specifikace předmětu plnění zakázky ODBORNÉ VZDĚLÁVÁNÍ RENARKON výzva 2015 Příloha 1 Výzvy: Podrobná specifikace předmětu plnění zakázky ODBORNÉ VZDĚLÁVÁNÍ RENARKON výzva 2015 Uchazeči mají dle Výzvy k podání nabídek povinnost předložit v rámci své nabídky dokument Způsob realizace

Více

ZPRÁVA O REALIZACI PROJEKTU PROTIDROGOVÉ POLITIKY V ROCE 2008 Rada vlády pro koordinaci protidrogové politiky

ZPRÁVA O REALIZACI PROJEKTU PROTIDROGOVÉ POLITIKY V ROCE 2008 Rada vlády pro koordinaci protidrogové politiky ZPRÁVA O REALIZACI PROJEKTU PROTIDROGOVÉ POLITIKY V ROCE 2008 Rada vlády pro koordinaci protidrogové politiky PRŮBĚŽNÁ ZÁVĚREČNÁ Instrukce pro předkladatele zprávy: Průběžnou zprávu zpracujte za období

Více

Příloha č. 1 k Metodice. Principy, priority a pravidla pro stanovení výše účelové dotace na podporu poskytování sociálních služeb v roce 2018

Příloha č. 1 k Metodice. Principy, priority a pravidla pro stanovení výše účelové dotace na podporu poskytování sociálních služeb v roce 2018 Příloha č. 1 k Metodice Principy, priority a pravidla pro stanovení výše účelové dotace na podporu poskytování sociálních služeb v roce 2018 Obsah 1 Principy a priority... 4 2 Obecná pravidla pro výpočet

Více

Zápis z diskusního fóra pracovní skupiny č. 15 (Terénní programy dále jen TP) Mgr. Lucie Škvaridlová, Ing. Mgr. Štěpánka Syrovátková

Zápis z diskusního fóra pracovní skupiny č. 15 (Terénní programy dále jen TP) Mgr. Lucie Škvaridlová, Ing. Mgr. Štěpánka Syrovátková Diskusní fórum pracovní skupiny č. 15 v rámci projektu Efektivní naplňování střednědobého plánu v podmínkách MSK, reg. č. CZ.03.2.63/0.0/0.0/15_007/0000969 Zápis z diskusního fóra pracovní skupiny č. 15

Více

ČÍSLO STANDARDU 1 Cíle a způsoby poskytování sociálních služeb

ČÍSLO STANDARDU 1 Cíle a způsoby poskytování sociálních služeb ČÍSLO STANDARDU 1 Cíle a způsoby poskytování sociálních služeb 2 Ochrana práv osob POPIS KRITÉRIÍ a) Poskytovatel má písemně definováno a zveřejněno poslání, cíle a zásady poskytované a okruh osob, kterým

Více

Město Broumov. třída Masarykova 239, Broumov SMĚRNICE RADY MĚSTA. Název:

Město Broumov. třída Masarykova 239, Broumov SMĚRNICE RADY MĚSTA. Název: Město Broumov třída Masarykova 239, 550 01 Broumov SMĚRNICE RADY MĚSTA Název: Metodika ke spolupráci odboru SVZ s Centrem sociálních služeb Naděje Broumov a k provádění kontroly a hodnocení činností jím

Více

Jednotlivé etapy projektu Podpora vytváření systému terénní sociální práce. Podpora vytváření systému TSP vytvoření metodických příruček

Jednotlivé etapy projektu Podpora vytváření systému terénní sociální práce. Podpora vytváření systému TSP vytvoření metodických příruček Jednotlivé etapy projektu Podpora vytváření systému terénní sociální práce První etapa projektu Podpora vytváření systému TSP vytvoření metodických příruček Průběh realizace říjen 2006 duben 2007 Realizátor

Více

Model sociální služby Tlumočnické a předčitatelské služby

Model sociální služby Tlumočnické a předčitatelské služby Model sociální služby Tlumočnické a předčitatelské služby Struktura modelu 1. Vymezení typických nepříznivých situací, na které služba reaguje 2. Specifikace potřeb, na které služba reaguje 3. Činnosti

Více

APLIKACE PRO PODÁVÁNÍ A VYHODNOCOVÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACE. Uživatelská příručka MĚSTO VELKÉ MEZIŘÍČÍ

APLIKACE PRO PODÁVÁNÍ A VYHODNOCOVÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACE. Uživatelská příručka MĚSTO VELKÉ MEZIŘÍČÍ APLIKACE PRO PODÁVÁNÍ A VYHODNOCOVÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACE Uživatelská příručka MĚSTO VELKÉ MEZIŘÍČÍ I. ÚČEL V návaznosti na legislativní změny zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů,

Více

PÍSEMNÁ ZPRÁVA ZADAVATELE

PÍSEMNÁ ZPRÁVA ZADAVATELE PÍSEMNÁ ZPRÁVA ZADAVATELE dle 85 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, v platném znění V ZADÁVACÍM ŘÍZENÍ NA VEŘEJNOU ZAKÁZKU Zadavatel: Název VZ: Město Bílina Břežánská 50/4 418 31 Bílina IČO:

Více

Vyúčtování účelové dotace a závěrečná zpráva Program MŠMT na podporu integrace romské komunity v roce 2011

Vyúčtování účelové dotace a závěrečná zpráva Program MŠMT na podporu integrace romské komunity v roce 2011 Vyúčtování účelové dotace a závěrečná zpráva Program MŠMT na podporu integrace romské komunity v roce 2011 Číslo rozhodnutí 5515 066 11 Poskytovatel dotace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy

Více

Druh sociální služby: Terénní sociální služba pro osoby bez domova a ohrožené sociálním vyloučením

Druh sociální služby: Terénní sociální služba pro osoby bez domova a ohrožené sociálním vyloučením Poskytovatel: Maltézská pomoc, o.p.s. Druh sociální služby: Terénní sociální služba pro osoby bez domova a ohrožené sociálním vyloučením Místo poskytování: Hlavní město Praha Cílová skupina: osoby bez

Více

VNITŘNÍ PRAVIDLA PRO PŘIJÍMÁNÍ A VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTÍ

VNITŘNÍ PRAVIDLA PRO PŘIJÍMÁNÍ A VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTÍ CENTRUM POMOCI z.ú., odlehčovací služba IČO: 68899327, Kašparova 2978/1, 733 01 Karviná-Hranice, č. účtu 2601001526/2010, tel: 596 347 845, 603 734 223, e-mail: galaxie.karvina@atlas.cz, http://www.galaxie-karvina.cz

Více

Pravidla pro tvorbu sítě sociálních služeb v Jihomoravském kraji pro rok 2018

Pravidla pro tvorbu sítě sociálních služeb v Jihomoravském kraji pro rok 2018 Pravidla pro tvorbu sítě sociálních služeb v Jihomoravském kraji pro rok 2018 Pravidla pro tvorbu sítě sociálních služeb v Jihomoravském kraji pro rok 2018 (dále jen Pravidla ) upravují postup a podmínky

Více

Popis personálního zajištění služby Občanská poradna SPOLEČNĚ-JEKHETANE poskytované v Moravskoslezském kraji reg. č

Popis personálního zajištění služby Občanská poradna SPOLEČNĚ-JEKHETANE poskytované v Moravskoslezském kraji reg. č SPOLEČNĚ-JEKHETANE, o. p. s. U Tiskárny 515/3, 702 00 OSTRAVA IČ: 68145209 Popis personálního zajištění služby Občanská poradna SPOLEČNĚ-JEKHETANE poskytované v Moravskoslezském kraji reg. č. 5344963 Aktualizace

Více

Zpráva o činnosti za období od do

Zpráva o činnosti za období od do Zpráva o činnosti za období od 1.1.2013 do 31.12.2013 Název střediska: Druh služby: Poradna pro rodinu, manželství a mezilidské vztahy Služby pro rodiny Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi,

Více

MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ KRAJSKÝ ÚŘAD 28. října 117, Ostrava

MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ KRAJSKÝ ÚŘAD 28. října 117, Ostrava MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ KRAJSKÝ ÚŘAD 28. října 117, 702 18 Ostrava *KUMSX01DUPF7* Váš dopis zn.: Ze dne: Čj: MSK 101155/2014 Sp. zn.: KŘ/20879/2014/ 091.1.1 V10 Vyřizuje: Ing. Karin Šindlerová Odbor. Odbor

Více

Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež (NZDM) Popis realizace poskytování soc. služby

Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež (NZDM) Popis realizace poskytování soc. služby Zahájení poskyt. služby: září 2001 Nízkoprahové zařízení pro (NZDM) Popis realizace poskytování soc. služby Charakteristika: NZDM je zčásti služba terénní, která se zaměřuje na práci v přirozeném prostředí

Více

Seminář k výzvě. Oblast podpory 3.2 Podpora sociální integrace příslušníků romských lokalit MPSV, listopad 2009

Seminář k výzvě. Oblast podpory 3.2 Podpora sociální integrace příslušníků romských lokalit MPSV, listopad 2009 Seminář k výzvě Oblast podpory 3.2 Podpora sociální integrace příslušníků romských lokalit MPSV, listopad 2009 Výzva č. 19 Výzva pro předkládání grantových projektů v rámci oblasti podpory 3.2 Podpora

Více

Informace ŘO OPZ pro MAS č. 5 Pomůcka k nastavování indikátorů OPZ povinných k naplnění na úrovni strategií CLLD

Informace ŘO OPZ pro MAS č. 5 Pomůcka k nastavování indikátorů OPZ povinných k naplnění na úrovni strategií CLLD Informace ŘO OPZ pro MAS č. 5 Pomůcka k nastavování indikátorů OPZ povinných k naplnění na úrovni strategií CLLD Na základě poznatků z dosud předložených SCLLD, které měl ŘO OPZ možnost shlédnout, zasíláme

Více

Občanské sdružení D.R.A.K.

Občanské sdružení D.R.A.K. Občanské sdružení D.R.A.K. Oblačná 450/1, 460 05 Liberec 5 Seminář "Dobrá praxe - IP5, 19.05.2015 Veřejná zakázka č. OLP/136/2014: Zajištění služby sociální prevence sociálně aktivizační služby pro rodiny

Více

Modul 5 Sociálně - právní minimum. Lekce č. 9. Sociální služby. Výuka tohoto kurzu je realizovaná v rámci projektu:

Modul 5 Sociálně - právní minimum. Lekce č. 9. Sociální služby. Výuka tohoto kurzu je realizovaná v rámci projektu: Modul 5 Sociálně - právní minimum Lekce č. 9 Sociální služby Výuka tohoto kurzu je realizovaná v rámci projektu: Podpora celoživotního vzdělávání pracovníků poskytovatelů sociálních služeb v Jihomoravském

Více

Popis realizace poskytování sociálních služeb

Popis realizace poskytování sociálních služeb Popis realizace poskytování sociálních služeb Název poskytovatele Druh služby Identifikátor Forma služby Název zařízení a místo poskytování Centrum pro integraci cizinců o.p.s. Sociální rehabilitace 70

Více

Dodatek č. 1 k Střednědobému plánu rozvoje sociálních služeb města Frýdlant nad Ostravicí a obcí v jeho správním obvodu 2009 2013 ze dne 17. 12.

Dodatek č. 1 k Střednědobému plánu rozvoje sociálních služeb města Frýdlant nad Ostravicí a obcí v jeho správním obvodu 2009 2013 ze dne 17. 12. Zastupitelstvo města Frýdlant nad Ostravicí svým usnesením č. 6/4.1. ze dne 15. 9. 2011 podle ustanovení 84 odst. 2 písm. a) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů,

Více

Působení organizace. Olomoucký, Moravskoslezský, Praha, Královéhradecký, Jihomoravský, Liberecký, Středočeský, Pardubický

Působení organizace. Olomoucký, Moravskoslezský, Praha, Královéhradecký, Jihomoravský, Liberecký, Středočeský, Pardubický ROMODROM o.p.s Historie organizace Romodrom o.s. bylo založeno v roce 2001 na popud předsedkyně sdružení Marie Gailové v souvislosti s řešením kauzy "Cihelna". V roce 2000 nastoupila p. Gailová na místo

Více

Popis realizace poskytování sociálních služeb. Středisko rané péče Educo Zlín z. s. Chlumská 453, Zlín

Popis realizace poskytování sociálních služeb. Středisko rané péče Educo Zlín z. s. Chlumská 453, Zlín Popis realizace poskytování sociálních služeb Název poskytovatele Středisko rané péče Educo Zlín z. s. Druh služby Raná péče Identifikátor 5397990 Forma služby Název zařízení a místo poskytování Terénní

Více

Křižovnická pečovatelská služba. Personální a organizační zajištění pečovatelské služby Platnost od

Křižovnická pečovatelská služba. Personální a organizační zajištění pečovatelské služby Platnost od STANDARD Č.9 Personální a organizační zajištění pečovatelské služby Platnost od 3. 5. 2017 Organizační struktura a počet pracovních míst Stanovení počtu a struktury zaměstnanců je v kompetenci ředitele

Více

Manuál k Informačnímu systému sociálních služeb v Moravskoslezském kraji. (verze pro semináře pro poskytovatele sociálních služeb)

Manuál k Informačnímu systému sociálních služeb v Moravskoslezském kraji. (verze pro semináře pro poskytovatele sociálních služeb) Manuál k Informačnímu systému sociálních služeb v Moravskoslezském kraji (verze pro semináře pro poskytovatele sociálních služeb) Odbor sociálních věcí září 2018 OBSAH ÚVOD...4 PŘÍSTUP DO IS SS...7 1 Přístup

Více

Semináře ke sledování a vyhodnocování efektivity financovaných sociálních služeb

Semináře ke sledování a vyhodnocování efektivity financovaných sociálních služeb Semináře ke sledování a vyhodnocování efektivity financovaných sociálních služeb 23., 24., 27., 29. 4. 2015 Z individuálního projektu Karlovarského kraje V Karlovarském kraji společně plánujeme sociální

Více

z jednání výběrové komise pro výzvu Operačního programu Zaměstnanost 03_15_ , ,- Místo jednání MPSV, Kartouzská 4, Praha 5

z jednání výběrové komise pro výzvu Operačního programu Zaměstnanost 03_15_ , ,- Místo jednání MPSV, Kartouzská 4, Praha 5 ZÁPIS z jednání výběrové komise pro výzvu Operačního programu Zaměstnanost I. Identifikace výběrové komise: Číslo výzvy Vyhlašovatel Název investiční priority Alokace na výzvu v Kč Rezerva alokace pro

Více

Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Výuka moderně

Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Výuka moderně Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř. 17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Výuka moderně Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0205 Šablona: III/2Management

Více

Popis realizace poskytování sociální služby

Popis realizace poskytování sociální služby Popis realizace poskytování sociální služby Název poskytovatele: Oblastní charita Trutnov Druh služby: sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Forma služby: ambulantní a terénní Územní okruh působnosti:

Více

Metodický pokyn č. 1

Metodický pokyn č. 1 Metodický pokyn č. 1 Poradna pro cizince a uprchlíky DIECÉZNÍ KATOLICKÁ CHARITA HRADEC KRÁLOVÉ Velké náměstí 37/46, 500 01 Hradec Králové, IČO: 42197449 Název: Jednání se zájemcem o službu, plánování a

Více

SCHÉMA CERTIFIKAČNÍHO AUDITU. dle Certifikace kvalitního jazykového vzdělávání Asociace jazykových škol

SCHÉMA CERTIFIKAČNÍHO AUDITU. dle Certifikace kvalitního jazykového vzdělávání Asociace jazykových škol SCHÉMA CERTIFIKAČNÍHO AUDITU dle Certifikace kvalitního jazykového vzdělávání Asociace jazykových škol Před auditem Posuzovaná instituce poskytne auditoru soubor dokumentace nejméně 2 týdny před datem

Více

Vykazování sociálních služeb

Vykazování sociálních služeb OKsystem s.r.o. Na Pankráci 125, 140 21 Praha 4, IČ 27373665 Projekt Dokument Odpovědná osoba Klasifikace: Ing. Radomír Martinka CHRÁNĚNÉ Záznamy o verzích a popis změn Verze Datum Popis změny 1.0 24.1.2011

Více

Setkání s poskytovateli Krajský úřad 15. 9. 2014

Setkání s poskytovateli Krajský úřad 15. 9. 2014 Setkání s poskytovateli Krajský úřad 15. 9. 2014 Program Převod financování sociálních služeb na kraje Podávání žádostí o dotace na rok 2015 Kritéria pro výpočet dotace Změny vyplývající z převodu financování

Více

Nabídka kurzů pro migranty a migrantky. jazykové, sociokulturní a pracovní kurzy, osobnostní rozvoj a život v ČR. www.ekscr.cz www.facebook.

Nabídka kurzů pro migranty a migrantky. jazykové, sociokulturní a pracovní kurzy, osobnostní rozvoj a život v ČR. www.ekscr.cz www.facebook. Nabídka kurzů pro migranty a migrantky jazykové, sociokulturní a pracovní kurzy, osobnostní rozvoj a život v ČR evropská kontaktní skupina www.ekscr.cz www.facebook.com/ekscr Evropská kontaktní skupina

Více

Vykazování sociálních služeb

Vykazování sociálních služeb OKsystem s.r.o. Na Pankráci 125, 140 21 Praha 4, IČ 27373665 Projekt APV OKslužby - poskytovatel Dokument Odpovědná osoba Klasifikace: Ing. Radomír Martinka CHRÁNĚNÉ Záznamy o verzích a popis změn Verze

Více

Manuál o rané péči v M o r av s k o s l e z s k é m k r a j i

Manuál o rané péči v M o r av s k o s l e z s k é m k r a j i Manuál o rané péči v M o r av s k o s l e z s k é m k r a j i R a n á p é č e t e r é n n í s o c i á l n í s l u ž b a Péče o rodinu s dítětem s postižením je jednou z priorit sociální politiky, proto

Více

STATISTIKY Sociálně právní poradna rok 2013

STATISTIKY Sociálně právní poradna rok 2013 STATISTIKY Sociálně právní poradna rok 2013 Počet klientů, intervencí a kontaktů v Sociálně právní poradně za rok 2013 I. čtvrtletí II. čtvrtletí III. čtvrtletí IV. čtvrtletí Celkem Klienti 254 134 132

Více

Zásady Plzeňského kraje

Zásady Plzeňského kraje Zásady Plzeňského kraje k řízení o poskytnutí vyrovnávací platby formou neinvestiční dotace (dotační řízení) nebo formou neinvestičního příspěvku na provoz poskytovateli sociální služby, který je příspěvkovou

Více

Centrum sociálně zdravotních služeb. Ředitel: PhDr. Jindřich Kadlec

Centrum sociálně zdravotních služeb. Ředitel: PhDr. Jindřich Kadlec Centrum sociálně zdravotních služeb Ředitel: PhDr. Jindřich Kadlec Praha 6 - Bendova 1121 / 5 tel. 235 314 141, fax 235 300 474 Úvodem Centrum sociálně zdravotních služeb (dále CSZS) je samostatná příspěvková

Více

METODIKA SYSTÉMU VZDĚLÁVÁNÍ

METODIKA SYSTÉMU VZDĚLÁVÁNÍ OBČANSKÉ SDRUŽENÍ MARTIN a Česká asociace pečovatelské služby METODIKA SYSTÉMU VZDĚLÁVÁNÍ REKVALIFIKACE V KOMBINACI S TRÉNINKOVÝM ZAMĚSTNÁNÍM NEZAMĚSTNANÝCH OSOB STARŠÍCH 50 LET NA PRACOVNÍKY V SOCIÁLNÍCH

Více

ZPRÁVA O REALIZACI PROJEKTU PROTIDROGOVÉ POLITIKY V ROCE 2007 Rada vlády pro koordinaci protidrogové politiky

ZPRÁVA O REALIZACI PROJEKTU PROTIDROGOVÉ POLITIKY V ROCE 2007 Rada vlády pro koordinaci protidrogové politiky ZPRÁVA O REALIZACI PROJEKTU PROTIDROGOVÉ POLITIKY V ROCE 2007 Rada vlády pro koordinaci protidrogové politiky PRŮBĚŽNÁ ZÁVĚREČNÁ Instrukce pro předkladatele zprávy: Průběžnou zprávu zpracujte za období

Více

SMĚRNICE č. 1 /2010 - DZR/S

SMĚRNICE č. 1 /2010 - DZR/S se sídlem Syllabova 19, Ostrava-Vítkovice SMĚRNICE č. 1 /2010 - DZR/S k zajištění jednotného postupu při přijímání a vyřizování podnětů a stížností klientů a ostatních občanů ke službám poskytovaných organizací,

Více

Popis realizace poskytování sociálních služeb

Popis realizace poskytování sociálních služeb Popis realizace poskytování sociálních služeb Poskytovatel: KSK centrum o.p.s., adresa sídla: Sedlec 125, 360 10 Karlovy Vary IČO: 708 00 812 Sociální služba: Terénní programy (dále jen TP ) Telefon: 724

Více

standard číslo 9 OCHRANY DÍTĚTE Účinnost od: Vyhlášeno dne: Novelizace: 1.1.2015 1.1.2015 0 Schvalovatel:

standard číslo 9 OCHRANY DÍTĚTE Účinnost od: Vyhlášeno dne: Novelizace: 1.1.2015 1.1.2015 0 Schvalovatel: standard číslo 9 JEDNÁNÍ, VYHODNOCOVÁNÍ A INDIVIDUÁLNÍ PLÁN OCHRANY DÍTĚTE Účinnost od: Vyhlášeno dne: Novelizace: 1.1.2015 1.1.2015 0 Zpracovatel: Tomáš Lukačina, DiS koordinátor zavádění standardů Garant:

Více

Příloha 1 Výzvy: Podrobná specifikace předmětu plnění zakázky ODBORNÉ VZDĚLÁVÁNÍ RENARKON v období

Příloha 1 Výzvy: Podrobná specifikace předmětu plnění zakázky ODBORNÉ VZDĚLÁVÁNÍ RENARKON v období Příloha 1 Výzvy: Podrobná specifikace předmětu plnění zakázky ODBORNÉ VZDĚLÁVÁNÍ RENARKON v období 2014-2015 Uchazeči mají dle Výzvy k podání nabídek povinnost předložit v rámci své nabídky dokument Způsob

Více

Výpočet dotace výpočtový mechanismus pro rok Seminář pro poskytovatele sociálních služeb 25. června 2014

Výpočet dotace výpočtový mechanismus pro rok Seminář pro poskytovatele sociálních služeb 25. června 2014 Výpočet dotace výpočtový mechanismus pro rok 2015 Seminář pro poskytovatele sociálních služeb 25. června 2014 Výpočet dotace výpočtový mechanismus pro rok 2015 Výpočet dotace Sociální služby jsou rozděleny

Více

Psychologie výběru zaměstnanců Metodika náboru a výběru, výběrová zakázka (Metodika 2. část) PhDr. Martin Seitl, Ph.D.

Psychologie výběru zaměstnanců Metodika náboru a výběru, výběrová zakázka (Metodika 2. část) PhDr. Martin Seitl, Ph.D. Psychologie výběru zaměstnanců Metodika náboru a výběru, výběrová zakázka (Metodika 2. část) PhDr. Martin Seitl, Ph.D. Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/28.0138 Název projektu: Modularizace manažerského

Více

Služby poradny LOGOS jsou určeny dětem, dospívajícím, rodičům, pěstounům, dalším pečujícím osobám a rodině jako celku.

Služby poradny LOGOS jsou určeny dětem, dospívajícím, rodičům, pěstounům, dalším pečujícím osobám a rodině jako celku. Název poskytovatele: Druh služby: Forma služby: Název zařízení: Místo poskytování: Unie Kompas odborné sociální poradenství, 37 b ambulantní, terénní Logos poradna pro děti, dospívající a jejich rodiče

Více

Semináře k financování sociálních služeb v roce 2015

Semináře k financování sociálních služeb v roce 2015 Semináře k financování sociálních služeb v roce 2015 15., 16., 17. 9. 2014 Z individuálního projektu Karlovarského kraje V Karlovarském kraji společně plánujeme sociální služby II Systém financování 2015

Více

INFORMACE O ZAKÁZCE INFORMACE O ZAKÁZCE

INFORMACE O ZAKÁZCE INFORMACE O ZAKÁZCE Občanské sdružení D.R.A.K. Oblačná 450/1, 460 05 Liberec 5 Seminář "Dobrá praxe - IP5, 19.05.2015 Veřejná zakázka č. OLP/136/2014: Zajištění služby sociální prevence sociálně aktivizační služby pro rodiny

Více