č.194/2002 rozeslána dne Vyhláška Ministerstva zemědělství ze dne 7. května 2002,

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "č.194/2002 rozeslána dne 22.5.2002 Vyhláška Ministerstva zemědělství ze dne 7. května 2002,"

Transkript

1 č.194/2002 rozeslána dne Vyhláška Ministerstva zemědělství ze dne 7. května 2002, kterou se mění vyhláška Ministerstva zemědělství č. 297/2000 Sb., kterou se provádějí některá ustanovení zákona č. 115/1995 Sb., o vinohradnictví a vinařství a o změně některých souvisejících právních předpisů, ve znění pozdějších předpisů Ministerstvo zemědělství stanoví podle 2 písm. k), 9e odst. 5, 10 odst. 3 a 4, 14 odst. 5, 17 odst. 4, 18 odst. 6 a 18f odst. 5 zákona č. 115/1995 Sb., o vinohradnictví a vinařství a o změně některých souvisejících právních předpisů, ve znění zákona č. 216/2000 Sb. a zákona č. 50/2002 Sb., (dále jen zákon ): Čl. I Vyhláška č. 297/2000 Sb., kterou se provádějí některá ustanovení zákona č. 115/1995 Sb., o vinohradnictví a vinařství a o změně některých souvisejících právních předpisů, se mění takto: 1. V 2 slova pod nadpisem v závorce znějí: (K 9e odst. 5 zákona). 2. V 2 odstavec 1 zní: (1) Osvědčení, jímž se potvrzuje původ vína a skutečnost, že víno splňuje požadavky na jakost stanovené předpisy platnými v zemi původu, musí být opatřeno razítkem a podpisem příslušného inspekčního orgánu v zemi původu vína nebo příslušné akreditované laboratoře. Vzor osvědčení je uveden v příloze č. 1 k této vyhlášce.. 3. V 2 odst. 6 se slova celním odbavení nahrazují slovem propuštění. 4. V 2 odst. 7 se slova aromatizovaného vína, zrušují. 5. V 2 se doplňují odstavce 8 až 11, které včetně poznámky pod čarou č. 2a) znějí: (8) Celkovým obsahem suchého extraktu uváděného v osvědčení se rozumí veškerá hmota, která je za daných fyzikálních podmínek netěkavého charakteru. Fyzikální podmínky musejí být takové, aby hmota, která tvoří celkový suchý extrakt, procházela během provádění zkoušky co nejmenšími změnami. (9) Ustanovení odstavců 1 až 6 se nevztahují na dovoz vína určeného k uvádění do oběhu a dováženého samostatně nebo s dodávkou vína, pro kterou je vyžadováno osvědčení, jestliže

2 a) se jedná o víno v obalech o obsahu nejvýše 5 l opatřených jednorázovým uzávěrem; jednorázovým uzávěrem se rozumí uzávěr, který se při prvním otevření viditelně poškodí a nelze jej neporušený znovu použít, b) množství vína nepřesáhne za jeden kalendářní měsíc téhož roku 100 l, c) dovozce potvrdí razítkem a podpisem Prohlášení o dovozu vína do České republiky (dále jen prohlášení ) pro každý druh vína zvlášť; vzor prohlášení je uveden v příloze č. 1a k této vyhlášce, d) dovozce předloží prohlášení celnímu úřadu, který je doplní datem propuštění do navrženého celního režimu a potvrdí razítkem a podpisem, a e) dovozce do 10 dnů po propuštění dodávky do volného oběhu 2 ) originál prohlášení předá České zemědělské a potravinářské inspekci a kopii prohlášení uchová po dobu 5 let. (10) Ustanovení odstavců 1 až 6 se rovněž nevztahují na dovozy, popřípadě zásilky vína, které nejsou určeny k uvádění do oběhu, jestliže a) dovážené, popřípadě zasílané množství vína nepřesáhne 30 l na osobu za jeden kalendářní rok, b) je víno přepravováno v souvislosti s převedením obvyklého místa pobytu 2a ) v zahraničí do tuzemska, c) se jedná o víno určené pro prezentaci na veletrhu nebo výstavě a je přepravováno v obalech o obsahu nejvýše 2 l a celkové přepravované množství nepřesáhne 1000 l za jeden kalendářní rok, nebo d) se jedná o víno dovážené za účelem vědeckých a technických pokusů a celkové přepravované množství nepřesáhne100 l za jeden kalendářní měsíc téhož roku. (11) V případě dovozu vína podle odstavce 10 písm. c) a d) musí dovozce splnit obdobně rovněž podmínky stanovené v odstavci 9 písm. c) až e). 2a) 1 odst. 2 písm. l) vyhlášky č. 136/1998 Sb., o osvobození zboží od dovozního cla, ve znění vyhlášky č. 125/1999 Sb.. 6. V 4 odstavec 6 zní: (6) Pro přislazování stolních a jakostních vín lze použít jen hroznového moštu nebo zahuštěného hroznového moštu, a to nejvýše do 2 % objemových celkového obsahu alkoholu, tj. v přepočtu do 35 g celkového obsahu zbytkového cukru ve víně.. 7. Nadpis 7 zní: Způsob odběru a velikost vzorků vín uvedených v 14 odst. 1 zákona a postup při jejich hodnocení. 8. V 7 odst. 1 se slova podle ustanovení 5 písm. a) a b) nahrazují slovy podle ustanovení 6 písm. a) a b).

3 9. Za 9 se vkládá nový 9a, který včetně nadpisu zní: 9a Vzor tiskopisu pro odvod do Vinařského fondu (K 18f odst. 5 zákona) (1) Vzor tiskopisu, na kterém pěstitel, výrobce nebo dovozce uvede údaje rozhodné pro stanovení výše odvodu do Vinařského fondu je uveden v příloze č. 19 k této vyhlášce. (2) Víno vyrobené z dovezeného vína nebo z tuzemského vína, ze kterých již byl uskutečněn odvod do Vinařského fondu dovozcem nebo původním výrobcem, se nepovažuje za víno uvedené poprvé do oběhu; z dokladů provázejících toto víno musí být zřejmá adresa plátce odvodu do Vinařského fondu..

4 Příloha č. 1 zní: 1 Vývozce/Exporteur Příloha č. 1 k vyhlášce č. 297/2000 Sb. Osvědčení/Bescheinigung Pro dovoz vína do České republiky Vystavující země: Ausstellendes Land: Pořadové číslo/laufende Nummer: 2 Dovozce/Empfänger 3 Razítko celního úřadu/sichtvermerk der Zollstelle 4 Dopravní prostředek/transportmittel 5 Místo vykládky/abladeort 6 Označení vína a šarže počet a druh balení název výrobku Markierung durch Zeichen und Nummern Anzahl und Art der Packstücke Bezeichnung des Erzeugnisses 7 Množství v l/hl 1) : Menge in l/hl 1) 8 Počet láhví: Anzahl der Flaschen 9 Barva výrobku: Farbe des Erzeugnisses 10 Potvrzení/Bescheinigung 2) Výše uvedený výrobek je není určen ke spotřebě člověkem. Odpovídá předpisům pro výrobu a uvádění do oběhu platným v zemi původu Das obengenannte Erzeugnis ist ist nicht zum direkten menschlichen Verbrauch bestimmt. Es entspricht den Vorschriften, die für die Erzeugung und das Inverkehrbringen im Ursprungsland des Erzeugnisses gelten. Inspekční orgán nebo akreditovaná laboratoř: (název a plná adresa) Amtliche Stelle (Name und vollständige Anschrift) Místo a datum vystavení: Ausstellungsort und Datum Podpis, jméno a služební postavení p říslušného referenta: Unterschrift, Name und Dienstbezeichnung des zuständigen Sachbearbeiters Razítko: Stempel

5 11 Zpráva o výsledku rozboru/analysebulletin Výše popsaný výrobek vykazuje následující údaje rozboru: Das oben beschriebene Erzeugnis weist folgende Analysedaten auf U vína/bei Wein: Celkový obsah alkoholu: Gesamtalkoholgehalt Skute čný obsah alkoholu: Vorhandener Alkoholgehalt Celkový obsah suchého extraktu: Obsah veškerých kyselin: Obsah těkavých kyselin: Gesamttrockensubstanz Gesamtsäuregehalt Flüchtige Säure Obsah kyseliny citrónové: Zitronensäure Obsah veškerého oxidu siřičitého: Gesamte schweflige Säure Výrobek obsahuje neobsahuje část získanou z interspecifických kříženců révy vinné nebo jiných odrůd, které nepatří k druhu Vitis vinifera. Vorhandensein Nichtvorhandensein von Erzeugnissen aus Rebsorten interspezifischer Kreuzungen oder aus anderen Rebsorten, die nicht der Art Vitis vinifera angehören. Inspekční orgán nebo akreditovaná laboratoř: (název a plná adresa) Amtliche Stelle (Name und vollständige Anschrift) Místo a datum vystavení: Ausstellungsort und Datum Podpis, jméno a služební postavení p říslušného referenta: Unterschrift, Name und Dienstbezeichnung des zuständigen Sachbearbeiters Razítko: Stempel 12 Potvrzení laboratoře podle 2 odst. 7 vyhlášky, popř. jiné údaje / Laboratorsbescheinigung nach 2 Abs. 7, bzw. andere Angaben: 1) Nehodící se škrtněte/unzutreffende Angaben streichen 2) Správný údaj označte x /Die zutreffende Angabe wird mit einem x markiert.

6 10. Za přílohu č. 1 se vkládá nová příloha č. 1a, která zní: Příloha č. 1a k vyhlášce č. 297/2000 Sb. 1 Vývozce/zasilatel 1) Prohlášení dovozce o dovozu vína do České republiky Pořadové číslo prohlášení: 2 Dovozce (název, plná adresa, IČ, DIČ) 3 Razítko celního úřadu 4 Dopravní prostředek 5 Místo vykládky 6 Označení vína počet a druh balení název výrobku jakost vína druh vína šarže země původu vína a výrobce vína 7 Množství v litrech 8 Počet láhví 9 Barva vína 10 Prohlášení dovozce 2) Výše uvedený výrobek je není určen ke spotřebě člověkem. Dovážené víno odpovídá předpisům pro výrobu a uvádění do oběhu platným v zemi původu. Dovozce prohlašuje, že údaje uvedené v tomto prohlášení jsou úplné a pravdivé. Jméno, příjmení dovozce/zástupce dovozce 1) : Podpis dovozce/zástupce dovozce 1) : Místo a datum vystavení prohlášení: Razítko: 1) Nehodící se škrtněte 2) Správný údaj označte x.

7 12. Za přílohu č. 18 se doplňuje příloha č. 19, která zní: Příloha č. 19 k vyhlášce č. 297/2000 Sb. Výkaz odvodu do Vinařského fondu za období *) 1. Pořadové číslo výkazu vykazovatele 1) 2. Razítko podacího místa 3) 3. Číslo listu 4. Celkový počet listů 5. Datum přijetí 6. Výkaz převzal (a) 7. Reg. číslo (číslo jednací) Vinařského fondu 8. IČ vykazovatele 9. DIČ vykazovatele 10. Příjmení vykazovatele fyzické osoby 11. Jméno vykazovatele fyzické osoby 12. Obchodní firma nebo název vykazovatele - právnické osoby 13. Příjmení zástupce vykazovatele - právnické osoby 14. Jméno zástupce vykazovatele - právnické osoby 15. Obec 16. Část obce 17. Číslo popisné 18. Ulice 19. Číslo orientační 20. PSČ 21. UTO 22. Telefon 23. Fax Plátce DPH 2) ANO NE Odvod do Vinařského fondu z vína poprvé uvedeného do oběhu za vykazované období (s výjimkou vína z dovozu) 26. Víno vykazovatelem uvedené poprvé do oběhu za vykazované období (s výjimkou vína z dovozu) v l 27. Vykazovatelem vypočítaný odvod do Vinařského fondu za víno uvedené poprvé do oběhu (s výjimkou vína z dovozu) za vykazované období v Kč 28. Kontrolní výpočet v Kč *) Tučně označené rámečky vyplní vykazovatel.

8 Odvod do Vinařského fondu z vína z dovozu za vykazované období 29. Dovezené víno vykazovatelem poprvé uvedené do oběhu za vykazované období v l 30. Vykazovatelem vypočítaný odvod do Vinařského fondu za dovezené víno uvedené poprvé do oběhu za vykazované období v Kč 31. Kontrolní výpočet v Kč Odvod do Vinařského fondu z plochy vinic 3) 32. Registrační číslo vinice, ze které je Vinařskému fondu 33. Plocha vinice, ze které je Vinařskému fondu vykazován 34. Registrační číslo vinice, ze které je Vinařskému fondu 35. Plocha vinice, ze které je Vinařskému fondu vykazován 36. Registrační číslo vinice, ze které je Vinařskému fondu 37. Plocha vinice, ze které je Vinařskému fondu vykazován 38. Registrační číslo vinice, ze které je Vinařskému fondu 39. Plocha vinice, ze které je Vinařskému fondu vykazován 40. Registrační číslo vinice, ze které je Vinařskému fondu 41. Plocha vinice, ze které je Vinařskému fondu vykazován 42. Registrační číslo vinice, ze které je Vinařskému fondu 43. Plocha vinice, ze které je Vinařskému fondu vykazován 44. Registrační číslo vinice, ze které je Vinařskému fondu 45. Plocha vinice, ze které je Vinařskému fondu vykazován 46. Celková plocha vinic, ze kterých vykazovatel odvádí Vinařskému fondu odvod ve vykazovaném období v ha (plocha se zaokrouhluje podle 18f odst. 1 písm. b) na celé ha směrem nahoru, např. 2,1 ha = 3 ha) 47. Vykazovatelem vypočítaný odvod do Vinařského fondu za veškeré vinice za vykazované období v Kč 48. Kontrolní výpočet v Kč Prohlašuji, že veškeré údaje uvedené v tomto výkazu jsou pravdivé a úplné. 49. V Dne 50. Podpis(y) vykazovatele nebo jeho statutárních zástupců 51. Razítko vykazovatele Kontrola odvodu 52. Kontroloval (a) 53. Kontrolováno dne 54. Odvod vykázán 2) 57. Poznámky: správně chybně 55. Správně vyměřený odvod v Kč 56. Podpis kontrolující (ho) 1) Pořadové číslo výkazu stanovené osobou, která výkaz podává (vykazovatelem). 2) Hodící se zakroužkujte. 3) Pokud nebudou stačit k výkazu odvodu z plochy vinic výše uvedené řádky, vykazovatel uvede další vinice v příloze k tomuto výkazu ve stejném členění..

9 Čl. II Přechodné ustanovení Vzor osvědčení uvedený v příloze č. 1 dosavadního znění vyhlášky lze použít nejpozději do 31. prosince Čl. III Účinnost Tato vyhláška nabývá účinnosti dnem vyhlášení. Ministr: Ing. Jan Fencl

P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y

P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y P o s l a n e c k á s n ě m o v n a 2001 3. volební období 621/2 Pozměňovací návrhy k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 115/1995 Sb., o vinohradnictví

Více

USNESENÍ zemědělského výboru z 53. schůze dne 14. listopadu 2001

USNESENÍ zemědělského výboru z 53. schůze dne 14. listopadu 2001 Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2001 3. volební období 170. USNESENÍ zemědělského výboru z 53. schůze dne 14. listopadu 2001 k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 115/1995 Sb.,

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období. 56. USNESENÍ zemědělského výboru ze 14. schůze dne 26.

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období. 56. USNESENÍ zemědělského výboru ze 14. schůze dne 26. Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2011 6. volební období 56. USNESENÍ zemědělského výboru ze 14. schůze dne 26. května 2011 k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 321/2004 Sb., o

Více

SBÍRKA ZÁKONŮ. Profil aktualizovaného znění: VYHLÁŠKA

SBÍRKA ZÁKONŮ. Profil aktualizovaného znění: VYHLÁŠKA SBÍRKA ZÁKONŮ ČESKÉ REPUBLIKY Profil aktualizovaného znění: Titul původního předpisu: Vyhláška kterou se provádějí některá ustanovení zákona o vinohradnictví a vinařství Citace pův. předpisu: 323/2004

Více

Strana 3066 Sbírka zákonů č. 256 / 2011 Částka 89

Strana 3066 Sbírka zákonů č. 256 / 2011 Částka 89 Strana 3066 Sbírka zákonů č. 256 / 2011 Částka 89 256 ZÁKON ze dne 20. července 2011, kterým se mění zákon č. 321/2004 Sb., o vinohradnictví a vinařství a o změně některých souvisejících zákonů (zákon

Více

Státní zemědělská a potravinářská inspekce Bronislav Pavelka, Ivanka Dubenská, Jiří Kodeš

Státní zemědělská a potravinářská inspekce Bronislav Pavelka, Ivanka Dubenská, Jiří Kodeš Průvodní doklady k vinařským produktům- Valtice 10.9.2014 Státní zemědělská a potravinářská inspekce Bronislav Pavelka, Ivanka Dubenská, Jiří Kodeš Právní rámec Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU)

Více

- skutečný obsah alkoholu v procentech objemových. víno z ( ), vyrobeno v ( ), výrobek z ( )

- skutečný obsah alkoholu v procentech objemových. víno z ( ), vyrobeno v ( ), výrobek z ( ) POŽADAVKY NA OZNAČOVÁNÍ VÍNA Nařízení EP a R (EU) č. 1308/2013, kterým se stanoví společná organizace trhů se zemědělskými produkty - U výrobků uvedených v příloze VII části II bodech 1 až 11, 13, 15,

Více

(3) Rozsah a obsah dokumentace pro vydání rozhodnutí o umístění stavby dráhy je stanoven

(3) Rozsah a obsah dokumentace pro vydání rozhodnutí o umístění stavby dráhy je stanoven Strana 4578 Sbírka zákonů č. 405 / 2017 405 VYHLÁŠKA ze dne 24. listopadu 2017, kterou se mění vyhláška č. 499/2006 Sb., o dokumentaci staveb, ve znění vyhlášky č. 62/2013 Sb., a vyhláška č. 169/2016 Sb.,

Více

Čl. I. Nařízení Komise (ES) č. 1122/2009 ze dne 30. listopadu

Čl. I. Nařízení Komise (ES) č. 1122/2009 ze dne 30. listopadu Strana 3346 Sbírka zákonů č. 258 / 2012 258 NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 11. července 2012, kterým se mění nařízení vlády č. 245/2004 Sb., o stanovení bližších podmínek při provádění opatření společné organizace

Více

17 Zákony - Nařízení - Vyhlášky

17 Zákony - Nařízení - Vyhlášky 17 Zákony - Nařízení - Vyhlášky 308 NAŘÍZENÍ ze dne 8. prosince 2014, kterým se mění některá nařízení vlády v souvislosti s přijetím nařízení vlády o stanovení důsledků porušení podmíněnosti poskytování

Více

P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y

P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y P o s l a n e c k á s n ě m o v n a 2003 4. volební období 358/2 Pozměňovací návrhy k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 477/2001 Sb., o obalech

Více

3. V 2 odst. 1 písm. a) se slova části IX nahrazují slovy částech IX a XI. 4. V 2 odst. 1 písm. b) se za slovo šťávy vkládá slovo, saláty.

3. V 2 odst. 1 písm. a) se slova části IX nahrazují slovy částech IX a XI. 4. V 2 odst. 1 písm. b) se za slovo šťávy vkládá slovo, saláty. Strana 2746 Sbírka zákonů č. 166 / 2016 166 NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 18. května 2016, kterým se mění nařízení vlády č. 478/2009 Sb., o stanovení některých podmínek pro poskytování podpory na ovoce a zeleninu

Více

SBÍRKA PŘEDPISŮ ČESKÉ REPUBLIKY

SBÍRKA PŘEDPISŮ ČESKÉ REPUBLIKY Ročník 2009 SBÍRKA PŘEDPISŮ ČESKÉ REPUBLIKY PROFIL PŘEDPISU: Titul předpisu: Zákon, kterým se mění zákon č. 235/2004 Sb., o dani z přidané hodnoty, ve znění pozdějších předpisů, a některé další zákony

Více

VYHLÁŠKA ze dne 21. března 2017 o provedení některých ustanovení zákona o vinohradnictví a vinařství

VYHLÁŠKA ze dne 21. března 2017 o provedení některých ustanovení zákona o vinohradnictví a vinařství Strana 954 Sbírka zákonů č. 88 / 2017 88 VYHLÁŠKA ze dne 21. března 2017 o provedení některých ustanovení zákona o vinohradnictví a vinařství Ministerstvo zemědělství stanoví podle 42 zákona č. 321/2004

Více

ČÁST PRVNÍ Změna zákona o podmínkách uvádění biocidních přípravků a účinných látek na trh. Čl. I

ČÁST PRVNÍ Změna zákona o podmínkách uvádění biocidních přípravků a účinných látek na trh. Čl. I ZÁKON ze dne 2004, kterým se mění zákon č. 120/2002 Sb., o podmínkách uvádění biocidních přípravků a účinných látek na trh a o změně některých souvisejících zákonů, ve znění zákona č. 186/2004 Sb., a některé

Více

Předkládá: 1. K čl. I, bodu 19 a k čl. 1 novelizačnímu bodu 9 (návrh obsahuje variantu I a II) 14a

Předkládá: 1. K čl. I, bodu 19 a k čl. 1 novelizačnímu bodu 9 (návrh obsahuje variantu I a II) 14a Pozměňovací návrhy k vládnímu návrhu novely zákona č. 321/2004 Sb., o vinohradnictví a vinařství a o změně některých souvisejících zákonů (zákon o vinohradnictví a vinařství) (sněmovní tisk 712) Předkládá:

Více

Mikropodnik malý podnik střední podnik velký podnik

Mikropodnik malý podnik střední podnik velký podnik Příloha č. 3 Pravidel pro poskytnutí podpory žádost o poskytnutí podpory Identifikační údaje žadatele *) 1. Žádost převzal (a) 2. Razítko podacího místa, datum přijetí a číslo jednací Vinařského fondu

Více

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: daních 14 ) pro dopravní účely nebo která dodává na daňové

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: daních 14 ) pro dopravní účely nebo která dodává na daňové Strana 922 Sbírka zákonů č. 91 / 2011 91 ZÁKON ze dne 3. března 2011, kterým se mění zákon č. 311/2006 Sb., o pohonných hmotách a čerpacích stanicích pohonných hmot a o změně některých souvisejících zákonů

Více

ČÁST PRVNÍ Změna zákona o vinohradnictví a vinařství. Čl. I

ČÁST PRVNÍ Změna zákona o vinohradnictví a vinařství. Čl. I ZÁKON ze dne 2006, kterým se mění zákon č. 321/2004 Sb., o vinohradnictví a vinařství a o změně některých souvisejících zákonů (zákon o vinohradnictví a vinařství), ve znění pozdějších předpisů, a zákon

Více

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky:

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: Strana 624 Sbírka zákonů č. 61 / 2017 61 ZÁKON ze dne 19. ledna 2017, kterým se mění zákon č. 156/1998 Sb., o hnojivech, pomocných půdních látkách, pomocných rostlinných přípravcích a substrátech a o agrochemickém

Více

Novela vinařského zákona - vinohradnictví VÍNO ENVI Mikulov. Státní zemědělská a potravinářská inspekce Lukáš Landauf

Novela vinařského zákona - vinohradnictví VÍNO ENVI Mikulov. Státní zemědělská a potravinářská inspekce Lukáš Landauf Novela vinařského zákona - vinohradnictví VÍNO ENVI 2018 - Mikulov Státní zemědělská a potravinářská inspekce Lukáš Landauf 22. února 2018 Právní rámec zákon č. 26/2017 Sb. kterým se mění zákon č. 321/2004

Více

Žádost o poskytnutí podpory

Žádost o poskytnutí podpory Identifikační údaje žadatele *) Žádost o poskytnutí podpory 1. Žádost převzal (a) 2. Razítko podacího místa, datum přijetí a číslo jednací Vinařského fondu 3. IČ, bylo-li přiděleno, u fyzických osob též

Více

NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 26. září 2012, kterým se stanoví formulář dokladu o původu některých druhů lihu, destilátu a některých druhů lihovin

NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 26. září 2012, kterým se stanoví formulář dokladu o původu některých druhů lihu, destilátu a některých druhů lihovin Strana 4042 Sbírka zákonů č. 317 / 2012 317 NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 26. září 2012, kterým se stanoví formulář dokladu o původu některých druhů lihu, destilátu a některých druhů lihovin Vláda nařizuje k provedení

Více

Porovnání textu. Porovnané dokumenty 5401_17.pdf. 5401_18.pdf

Porovnání textu. Porovnané dokumenty 5401_17.pdf. 5401_18.pdf Porovnání textu Porovnané dokumenty 540_7.pdf 540_8.pdf Přehled 4 slov bylo přidáno 39 slov bylo odstraněno 85 slov je shodných bloků je shodných Abyste se podívali, kde jsou změny, rolujte prosím dolů.

Více

Zákony pro lidi - Monitor změn (https://apps.odok.cz/attachment/-/down/2ornakefdgpa) III. ODŮVODNĚNÍ

Zákony pro lidi - Monitor změn (https://apps.odok.cz/attachment/-/down/2ornakefdgpa) III. ODŮVODNĚNÍ III. ODŮVODNĚNÍ OBECNÁ ČÁST 1. Vysvětlení nezbytnosti navrhované právní úpravy, odůvodnění jejích hlavních principů Návrh vyhlášky o provedení některých ustanovení zákona o vinohradnictví a vinařství je

Více

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 3. volební období rozpočtový výbor. USNESENÍ z 40. schůze dne 17. ledna 2001

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 3. volební období rozpočtový výbor. USNESENÍ z 40. schůze dne 17. ledna 2001 Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 3. volební období - 2001 rozpočtový výbor 398 USNESENÍ z 40. schůze dne 17. ledna 2001 k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 587/1992 Sb., o spotřebních

Více

5. V 2 písm. i) se číslo nahrazuje číslem V 2 písm. j) se číslo nahrazuje číslem

5. V 2 písm. i) se číslo nahrazuje číslem V 2 písm. j) se číslo nahrazuje číslem Částka 52 Sbírka zákonů č. 153 / 2017 Strana 1463 153 VYHLÁŠKA ze dne 5. května 2017, kterou se mění vyhláška č. 133/2010 Sb., o požadavcích na pohonné hmoty, o způsobu sledování a monitorování složení

Více

VYHLÁŠKA ze dne 26. července 2012, kterou se mění vyhláška Ministerstva dopravy a spojů č. 478/2000 Sb., kterou se provádí zákon o silniční dopravě,

VYHLÁŠKA ze dne 26. července 2012, kterou se mění vyhláška Ministerstva dopravy a spojů č. 478/2000 Sb., kterou se provádí zákon o silniční dopravě, Strana 3524 Sbírka zákonů č. 269 / 2012 269 VYHLÁŠKA ze dne 26. července 2012, kterou se mění vyhláška Ministerstva dopravy a spojů č. 478/2000 Sb., kterou se provádí zákon o silniční dopravě, ve znění

Více

SBÍRKA ZÁKONŮ. Ročník 2009 ČESKÁ REPUBLIKA. Částka 91 Rozeslána dne 4. září 2009 Cena Kč 62, O B S A H :

SBÍRKA ZÁKONŮ. Ročník 2009 ČESKÁ REPUBLIKA. Částka 91 Rozeslána dne 4. září 2009 Cena Kč 62, O B S A H : Ročník 2009 SBÍRKA ZÁKONŮ ČESKÁ REPUBLIKA Částka 91 Rozeslána dne 4. září 2009 Cena Kč 62, O B S A H : 298. Zákon, kterým se mění zákon č. 166/1999 Sb., o veterinární péči a o změně některých souvisejících

Více

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky:

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: Částka 8 Sbírka zákonů č. 26 / 2017 Strana 273 26 ZÁKON ze dne 17. ledna 2017, kterým se mění zákon č. 321/2004 Sb., o vinohradnictví a vinařství a o změně některých souvisejících zákonů (zákon o vinohradnictví

Více

/2011 Sb. Vyhláška č. 523/2005 Sb., o bezpečnosti informačních a komunikačních. s utajovanými informacemi a o certifikaci stínicích

/2011 Sb. Vyhláška č. 523/2005 Sb., o bezpečnosti informačních a komunikačních. s utajovanými informacemi a o certifikaci stínicích Strana 5730 Sbírka zákonů č. 433 / 2011 433 VYHLÁŠKA ze dne 16. prosince 2011, kterou se mění vyhláška č. 529/2005 Sb., o administrativní bezpečnosti a o registrech utajovaných informací, ve znění vyhlášky

Více

170/2014 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY

170/2014 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY 170/2014 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 6. srpna 2014, kterým se mění nařízení vlády č. 201/2010 Sb., o způsobu evidence úrazů, hlášení a zasílání záznamu o úrazu Vláda nařizuje k provedení zákona č. 262/2006

Více

PRACOVNÍ ZNĚNÍ VYHLÁŠKA. Ministerstva financí. ze dne. 2004,

PRACOVNÍ ZNĚNÍ VYHLÁŠKA. Ministerstva financí. ze dne. 2004, PRACOVNÍ ZNĚNÍ VYHLÁŠKA Ministerstva financí ze dne. 2004, kterou se mění vyhláška Ministerstva financí č. 430/2003 Sb., která upravuje způsob stanovení ceny pro konečného spotřebitele tabákových výrobků

Více

2. Reg. č. žádosti. 4. Kód žadatele 5. Rodné číslo (FO) 6. IČ (bylo-li přiděleno) 7. DIČ (bylo-li přiděleno)

2. Reg. č. žádosti. 4. Kód žadatele 5. Rodné číslo (FO) 6. IČ (bylo-li přiděleno) 7. DIČ (bylo-li přiděleno) Žádost o poskytnutí finančního příspěvku na hospodaření v lesích podle písmen A, B a D Zásad pro poskytování příspěvků na hospodaření v lesích v roce 2008 z rozpočtu Moravskoslezského kraje a způsobu kontroly

Více

Český úřad zeměměřický a katastrální stanoví podle 66 odst. 1 písm. j) a k) zákona č. 256/2013 Sb., o katastru nemovitostí (katastrální zákon): Čl.

Český úřad zeměměřický a katastrální stanoví podle 66 odst. 1 písm. j) a k) zákona č. 256/2013 Sb., o katastru nemovitostí (katastrální zákon): Čl. VYHLÁŠKA č. 256/2018 Sb., ze dne 2. listopadu 2018, kterou se mění vyhláška č. 358/2013 Sb., o poskytování údajů z katastru nemovitostí, ve znění vyhlášky č. 354/2015 Sb. Český úřad zeměměřický a katastrální

Více

VINAŘSKÝ FOND HLAVA VI

VINAŘSKÝ FOND HLAVA VI HLAVA VI VINAŘSKÝ FOND 31 (1) Zřizuje se Vinařský fond (dále jen "Fond") se sídlem v Brně. (2) Fond je právnickou osobou, která hospodaří s vlastním majetkem. Při rozhodování o povinnosti zaplatit odvod

Více

269/2014 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY

269/2014 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY 269/2014 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 3. listopadu 2014 o některých podmínkách k provádění společné organizace trhu s konopím pěstovaným na vlákno Vláda nařizuje podle 2b odst. 2 zákona č. 252/1997 Sb., o

Více

(8) Vzor žádosti o uznání testování silničního vozidla

(8) Vzor žádosti o uznání testování silničního vozidla Strana 2308 Sbírka zákonů č. 144 / 2012 Částka 53 144 VYHLÁŠKA ze dne 25. dubna 2012, kterou se mění vyhláška č. 355/2006 Sb., o stanovení způsobu a podmínek registrace, provozu, způsobu a podmínek testování

Více

N á v r h. ZÁKON ze dne 2017, kterým se mění zákon č. 201/2012 Sb., o ochraně ovzduší, ve znění pozdějších předpisů. Čl. I

N á v r h. ZÁKON ze dne 2017, kterým se mění zákon č. 201/2012 Sb., o ochraně ovzduší, ve znění pozdějších předpisů. Čl. I N á v r h III. ZÁKON ze dne 2017, kterým se mění zákon č. 201/2012 Sb., o ochraně ovzduší, ve znění pozdějších předpisů Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: Čl. I Zákon č. 201/2012 Sb.,

Více

4. V 7 odst. 2 se písmeno b) zrušuje. Dosavadní písmena c) až f) se označují jako písmena

4. V 7 odst. 2 se písmeno b) zrušuje. Dosavadní písmena c) až f) se označují jako písmena Strana 4610 Sbírka zákonů č. 256 / 2018 256 VYHLÁŠKA ze dne 2. listopadu 2018, kterou se mění vyhláška č. 358/2013 Sb., o poskytování údajů z katastru nemovitostí, ve znění vyhlášky č. 354/2015 Sb. Český

Více

d) přehled rozpočtových opatření, včetně komentáře..

d) přehled rozpočtových opatření, včetně komentáře.. Strana 58 Sbírka zákonů č. 10 / 2013 10 VYHLÁŠKA ze dne 9. ledna 2013, kterou se mění vyhláška č. 449/2009 Sb., o způsobu, termínech a rozsahu údajů předkládaných pro hodnocení plnění státního rozpočtu,

Více

SBÍRKA ZÁKONŮ. Ročník 2014 ČESKÁ REPUBLIKA. Částka 85 Rozeslána dne 26. září 2014 Cena Kč 27, O B S A H :

SBÍRKA ZÁKONŮ. Ročník 2014 ČESKÁ REPUBLIKA. Částka 85 Rozeslána dne 26. září 2014 Cena Kč 27, O B S A H : Ročník 2014 SBÍRKA ZÁKONŮ ČESKÁ REPUBLIKA Částka 85 Rozeslána dne 26. září 2014 Cena Kč 27, O B S A H : 201. Zákon, kterým se mění zákon č. 353/2003 Sb., o spotřebních daních, ve znění pozdějších předpisů

Více

Ministerstvo zemědělství Odbor rostlinných komodit

Ministerstvo zemědělství Odbor rostlinných komodit Ministerstvo zemědělství Odbor rostlinných komodit Č.j.: došlého dokumentu: 43585/2016-MZE-17223 ze dne: 25. 7. 2016 Spisová značka: 15VD8818/2011-17223 Č.j.: 43585/2016-MZE-17223 Vyřizuje: Ing. Lenka

Více

Návrh VYHLÁŠKA. ze dne..2017,

Návrh VYHLÁŠKA. ze dne..2017, Návrh II. VYHLÁŠKA ze dne..2017, kterou se mění vyhláška č. 355/2006 Sb., o stanovení způsobu a podmínek registrace, provozu, způsobu a podmínek testování historických a sportovních vozidel a způsobu a

Více

Návrh věcných změn vinařského zákona za SV ČR

Návrh věcných změn vinařského zákona za SV ČR Návrh věcných změn vinařského zákona za SV ČR Změny stávajícího zákona č. 321/2004 Sb.: Zdroj většiny změn: Bundesgesetzblatt für die Republik Österreich, Jahrgang 2009, Ausgegeben am 17. November 2009,

Více

11. funkční období. (Navazuje na sněmovní tisk č. 669 ze 7. volebního období PS PČR) Lhůta pro projednání Senátem uplyne 19.

11. funkční období. (Navazuje na sněmovní tisk č. 669 ze 7. volebního období PS PČR) Lhůta pro projednání Senátem uplyne 19. 36 11. funkční období 36 Návrh zákona, kterým se mění zákon č. 156/1998 Sb., o hnojivech, pomocných půdních látkách, pomocných rostlinných přípravcích a substrátech a o agrochemickém zkoušení zemědělských

Více

Dosavadní písmena b) až f) se označují jako písmena

Dosavadní písmena b) až f) se označují jako písmena Strana 2596 Sbírka zákonů č. 144 / 2016 Částka 56 144 VYHLÁŠKA ze dne 22. dubna 2016, kterou se mění vyhláška č. 335/2004 Sb., kterou se provádějí některá ustanovení zákona o ověřování střelných zbraní,

Více

III. N á v r h ZÁKON. ze dne 2015,

III. N á v r h ZÁKON. ze dne 2015, III. N á v r h ZÁKON ze dne 2015, kterým se mění zákon č. 321/2004 Sb., o vinohradnictví a vinařství a o změně některých souvisejících zákonů (zákon o vinohradnictví a vinařství), ve znění pozdějších předpisů

Více

VYHLÁŠKA ze dne 23. května 2017, kterou se mění vyhláška č. 343/2014 Sb., o registraci vozidel, ve znění pozdějších předpisů

VYHLÁŠKA ze dne 23. května 2017, kterou se mění vyhláška č. 343/2014 Sb., o registraci vozidel, ve znění pozdějších předpisů Sbírka zákonů č. 158 / 2017 Strana 1483 158 VYHLÁŠKA ze dne 23. května 2017, kterou se mění vyhláška č. 343/2014 Sb., o registraci vozidel, ve znění pozdějších předpisů Ministerstvo dopravy stanoví podle

Více

Dovozní licence pro ovoce a zeleninu

Dovozní licence pro ovoce a zeleninu Ve Smečkách 33, 110 00 Praha 1 tel.: +420 222 871 620 fax: +420 222 871 765 e-mail: info@szif.cz http://www.szif.cz Dovozní licence pro ovoce a zeleninu Při dovozu čerstvého ovoce a zeleniny ze třetích

Více

Čl. I Vyhláška č. 529/2005 Sb., o administrativní bezpečnosti a o registrech utajovaných informací, ve znění vyhlášky č. 55/2008 Sb.

Čl. I Vyhláška č. 529/2005 Sb., o administrativní bezpečnosti a o registrech utajovaných informací, ve znění vyhlášky č. 55/2008 Sb. 433 VYHLÁŠKA ze dne 16. prosince 2011, kterou se mění vyhláška č. 529/2005 Sb., o administrativní bezpečnosti a o registrech utajovaných informací, ve znění vyhlášky č. 55/2008 Sb. Národní bezpečnostní

Více

Čl. I Vyhláška č. 136/2004 Sb., kterou se stanoví podrobnosti

Čl. I Vyhláška č. 136/2004 Sb., kterou se stanoví podrobnosti Strana 618 Sbírka zákonů č. 64 / 2013 64 VYHLÁŠKA ze dne 6. března 2013, kterou se mění vyhláška č. 136/2004 Sb., kterou se stanoví podrobnosti označování zvířat a jejich evidence a evidence hospodářství

Více

3. V 1 písm. a) bodě 3 se za slova vodního zákona vkládají slova nebo jeho změnu. 4. V 1 písm. a) bodě 4 se za slova vodního

3. V 1 písm. a) bodě 3 se za slova vodního zákona vkládají slova nebo jeho změnu. 4. V 1 písm. a) bodě 4 se za slova vodního Strana 575 40 VYHLÁŠKA ze dne 30. ledna 2008, kterou se mění vyhláška Ministerstva zemědělství č. 432/2001 Sb., o dokladech žádosti o rozhodnutí nebo vyjádření a o náležitostech povolení, souhlasů a vyjádření

Více

Čl. I. 3. V 3 písm. d) se slova tvořících souvislý celek, zrušují a za slovo splňující se vkládá slovo zákonné.

Čl. I. 3. V 3 písm. d) se slova tvořících souvislý celek, zrušují a za slovo splňující se vkládá slovo zákonné. V l á d n í n á v r h ZÁKON ze dne 2016, kterým se mění zákon č. 321/2004 Sb., o vinohradnictví a vinařství a o změně některých souvisejících zákonů (zákon o vinohradnictví a vinařství), ve znění pozdějších

Více

12 ) Čl. 2 prováděcího nařízení Komise (EU) 2015/1368..

12 ) Čl. 2 prováděcího nařízení Komise (EU) 2015/1368.. Strana 3547 237 NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 20. července 2016, kterým se mění nařízení vlády č. 197/2005 Sb., o stanovení podmínek poskytnutí dotace na provádění opatření ke zlepšení obecných podmínek pro produkci

Více

Včetně poslední změny: nařízení vlády č. 238/2009 Sb. s účinností 1. 8. 2009. 1 Předmět úpravy

Včetně poslední změny: nařízení vlády č. 238/2009 Sb. s účinností 1. 8. 2009. 1 Předmět úpravy Nařízení vlády č. 205/2004 Sb., kterým se v rámci společné organizace trhu s mlékem a mléčnými výrobky stanoví bližší podmínky poskytování podpory a národní podpory spotřeby mléka a mléčných výrobků žáky,

Více

e) způsob výpočtu náhrady ztrát při neoprávněném

e) způsob výpočtu náhrady ztrát při neoprávněném Strana 5242 Sbírka zákonů č. 448 / 2017 Částka 159 448 VYHLÁŠKA ze dne 12. prosince 2017, kterou se mění vyhláška č. 428/2001 Sb., kterou se provádí zákon č. 274/2001 Sb., o vodovodech a kanalizacích pro

Více

P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y

P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y P o s l a n e c k á s n ě m o v n a 2004 4. volební období 498/2 Pozměňovací návrhy k vládnímu návrhu zákona o vinohradnictví a vinařství a o změně některých

Více

16 ) 8 písm. c) vyhlášky č. 125/1993 Sb., kterou se stanoví

16 ) 8 písm. c) vyhlášky č. 125/1993 Sb., kterou se stanoví Strana 1858 Sbírka zákonů č. 170 / 2014 Částka 71 170 NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 6. srpna 2014, kterým se mění nařízení vlády č. 201/2010 Sb., o způsobu evidence úrazů, hlášení a zasílání záznamu o úrazu Vláda

Více

Návrh novely vyhlášky č. 48/2005 Sb. o základním vzdělávání, květen 2017

Návrh novely vyhlášky č. 48/2005 Sb. o základním vzdělávání, květen 2017 . Návrh novely vyhlášky č. 48/2005 Sb. o základním vzdělávání, květen 2017 VYHLÁŠKA ze dne..,2017 kterou se mění vyhláška č. 48/2005 Sb., o základním vzdělávání a některých náležitostech plnění povinné

Více

10. funkční období. (Navazuje na sněmovní tisk č. 610 ze 7. volebního období PS PČR) Lhůta pro projednání Senátem uplyne 1.

10. funkční období. (Navazuje na sněmovní tisk č. 610 ze 7. volebního období PS PČR) Lhůta pro projednání Senátem uplyne 1. 266 10. funkční období 266 Návrh zákona, kterým se mění zákon č. 166/1993 Sb., o Nejvyšším kontrolním úřadu, ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony (Navazuje na sněmovní tisk č. 610 ze

Více

10. funkční období. Návrh zákona, kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o evidenci tržeb

10. funkční období. Návrh zákona, kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o evidenci tržeb 201 10. funkční období 201 Návrh zákona, kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o evidenci tržeb (Navazuje na sněmovní tisk č. 514 ze 7. volebního období PS PČR) Lhůta pro projednání

Více

Návrh ZÁKON. ze dne ,

Návrh ZÁKON. ze dne , III. Návrh ZÁKON ze dne.. 2015, kterým se mění zákon č. 155/1995 Sb., o důchodovém pojištění, ve znění pozdějších předpisů, a zákon č. 582/1991 Sb., o organizaci a provádění sociálního zabezpečení, ve

Více

/2009 ze dne 21. října 2009 o uvádění přípravků na ochranu rostlin na trh a o zrušení směrnic Rady 79/ /117/EHS a 91/414/EHS..

/2009 ze dne 21. října 2009 o uvádění přípravků na ochranu rostlin na trh a o zrušení směrnic Rady 79/ /117/EHS a 91/414/EHS.. Strana 3570 Sbírka zákonů č. 334 / 2017 Částka 115 334 VYHLÁŠKA ze dne 10. října 2017, kterou se mění vyhláška č. 129/2012 Sb., o podrobnostech uvádění osiva a sadby pěstovaných rostlin do oběhu, ve znění

Více

17/2005 Sb. VYHLÁŠKA

17/2005 Sb. VYHLÁŠKA 17/2005 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 27. prosince 2004 o podrobnějších podmínkách organizace České školní inspekce a výkonu inspekční činnosti Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy (dále jen "ministerstvo")

Více

Než začnete vyplňovat tiskopis, přečtěte si, prosím, pokyny. k dani darovací

Než začnete vyplňovat tiskopis, přečtěte si, prosím, pokyny. k dani darovací Finančnímu úřadu v, ve, pro 02 Daňové identifikační číslo Než začnete vyplňovat tiskopis, přečtěte si, prosím, pokyny. 01 Poplatník fyzická osoba právnická osoba 03 Rodné číslo / 04 Identifikační číslo

Více

III. N á v r h ZÁKON. ze dne. 2013,

III. N á v r h ZÁKON. ze dne. 2013, III. N á v r h ZÁKON ze dne. 2013, kterým se mění zákon č. 146/2002 Sb., o Státní zemědělské a potravinářské inspekci a o změně některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů Parlament se

Více

Hlava VI Vinařský fond

Hlava VI Vinařský fond Hlava VI Vinařský fond 31 (1) Zřizuje se Vinařský fond (dále jen Fond ) se sídlem v Brně. (2) Fond je právnickou osobou, která hospodaří s vlastním majetkem. Při rozhodování o povinnosti zaplatit odvod

Více

Uskutečnění zdanitelného plnění a povinnost přiznat DPH

Uskutečnění zdanitelného plnění a povinnost přiznat DPH Uskutečnění zdanitelného plnění a povinnost přiznat DPH Právní úpravu této problematiky nalezneme v 21 25 ZDPH, Daň na výstupu při dodání zboží, poskytnutí služby nebo při převodu nemovitosti je plátce

Více

Inovace bakalářského studijního oboru Aplikovaná chemie http://aplchem.upol.cz

Inovace bakalářského studijního oboru Aplikovaná chemie http://aplchem.upol.cz http://aplchem.upol.cz CZ.1.07/2.2.00/15.0247 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Spotřební daně 2011 Charakteristika a právní úprava Nepřímé

Více

ZÁKON. ze dne ,

ZÁKON. ze dne , ZÁKON ze dne... 2003, kterým se mění zákon č. 16/1993 Sb., o dani silniční, ve znění pozdějších předpisů, zákon č. 588/1992 Sb., o dani z přidané hodnoty, ve znění pozdějších předpisů, a zákon č. 248/1992

Více

ZÁKON 321 ze dne 29. dubna 2004 o vinohradnictví a vinařství a o změně některých souvisejících zákonů (zákon o vinohradnictví a vinařství)

ZÁKON 321 ze dne 29. dubna 2004 o vinohradnictví a vinařství a o změně některých souvisejících zákonů (zákon o vinohradnictví a vinařství) ZÁKON 321 ze dne 29. dubna 2004 o vinohradnictví a vinařství a o změně některých souvisejících zákonů (zákon o vinohradnictví a vinařství) Změna: 179/2005 Sb. Parlament se usnesl na tomto zákoně České

Více

s geneticky modifikovanými organismy a genetickými

s geneticky modifikovanými organismy a genetickými Strana 5811 372 VYHLÁŠKA ze dne 25. října 2016, kterou se mění vyhláška č. 209/2004 Sb., o bližších podmínkách nakládání s geneticky modifikovanými organismy a genetickými produkty, ve znění pozdějších

Více

SBÍRKA ZÁKONŮ ČESKÉ REPUBLIKY. Profil aktualizovaného znění:

SBÍRKA ZÁKONŮ ČESKÉ REPUBLIKY. Profil aktualizovaného znění: SBÍRKA ZÁKONŮ ČESKÉ REPUBLIKY Profil aktualizovaného znění: Titul původního předpisu: Vyhláška kterou se provádí zákon č. 676/2004 Sb., o povinném značení lihu a o změně zákona č. 586/1992 Sb., o daních

Více

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky:

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: Strana 3818 Sbírka zákonů č. 299 / 2011 299 ZÁKON ze dne 6. září 2011, kterým se mění zákon č. 406/2000 Sb., o hospodaření energií, ve znění pozdějších předpisů, a zákon č. 458/2000 Sb., o podmínkách podnikání

Více

Žádost o poskytnutí příspěvku dle dotačního programu

Žádost o poskytnutí příspěvku dle dotačního programu Žádost o poskytnutí příspěvku dle dotačního programu Příloha č. 1 Poskytování příspěvků na podporu hospodaření v lesích v Moravskoslezském kraji pro rok 2013 OBECNÁ ČÁST Podací místo Reg. číslo Otisk razítka

Více

SBÍRKA PŘEDPISŮ ČESKÉ REPUBLIKY

SBÍRKA PŘEDPISŮ ČESKÉ REPUBLIKY Ročník 2013 SBÍRKA PŘEDPISŮ ČESKÉ REPUBLIKY PROFIL PŘEDPISU: Titul předpisu: Vyhláška, kterou se mění vyhláška č. 352/2005 Sb., o podrobnostech nakládání s elektrozařízeními a elektroodpady a o bližších

Více

PŘÍLOHY K ZADÁVACÍ DOKUMENTACI

PŘÍLOHY K ZADÁVACÍ DOKUMENTACI PŘÍLOHY K ZADÁVACÍ DOKUMENTACI VD ŠANCE OPRAVA TĚSNÍCÍHO JÁDRA Zadavatel: Povodí Odry, státní podnik se sídlem: Ostrava - Moravská Ostrava, Varenská 49, PSČ 701 26 zástupce: Ing. Miroslav Krajíček, generální

Více

provozovatele solární elektrárny, b) adresu bydliště, místo podnikání nebo sídlo provozovatele

provozovatele solární elektrárny, b) adresu bydliště, místo podnikání nebo sídlo provozovatele Strana 1722 Sbírka zákonů č. 178 / 2013 178 VYHLÁŠKA ze dne 24. června 2013, kterou se mění vyhláška č. 352/2005 Sb., o podrobnostech nakládání s elektrozařízeními a elektroodpady a o bližších podmínkách

Více

5a Zkušební provoz (1) Přenos elektřiny nebo distribuce elektřiny ve zkušebním provozu je přenos elektřiny nebo distribuce

5a Zkušební provoz (1) Přenos elektřiny nebo distribuce elektřiny ve zkušebním provozu je přenos elektřiny nebo distribuce Strana 7790 Sbírka zákonů č. 454 / 2008 454 VYHLÁŠKA ze dne 16. prosince 2008, kterou se mění vyhláška č. 541/2005 Sb., o Pravidlech trhu s elektřinou, zásadách tvorby cen za činnosti operátora trhu s

Více

Sbírka zákonů ČR Předpis č. 138/2014 Sb.

Sbírka zákonů ČR Předpis č. 138/2014 Sb. Sbírka zákonů ČR Předpis č. 138/2014 Sb. Zákon, kterým se mění zákon č. 146/2002 Sb., o Státní zemědělské a potravinářské inspekci a o změně některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů

Více

86/2013 Sb. VYHLÁŠKA

86/2013 Sb. VYHLÁŠKA 86/2013 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 21. března 2013, kterou se mění vyhláška č. 223/2005 Sb., o některých dokladech o vzdělání, ve znění pozdějších předpisů Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy stanoví

Více

ČÁST PRVNÍ Změna nařízení vlády o stanovení důsledků porušení podmíněnosti poskytování některých podpor

ČÁST PRVNÍ Změna nařízení vlády o stanovení důsledků porušení podmíněnosti poskytování některých podpor Strana 6846 Sbírka zákonů č. 400 / 2013 Částka 157 400 NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 20. listopadu 2013, kterým se mění nařízení vlády č. 479/2009 Sb., o stanovení důsledků porušení podmíněnosti poskytování některých

Více

1. Poznámka pod čarou č. 1 se zrušuje, a to včetně odkazu na poznámku pod čarou.

1. Poznámka pod čarou č. 1 se zrušuje, a to včetně odkazu na poznámku pod čarou. 251/2013 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 31. července 2013, kterým se mění nařízení vlády č. 197/2005 Sb., o stanovení podmínek poskytnutí dotace na provádění opatření ke zlepšení obecných podmínek pro produkci

Více

390/2011 Sb. VYHLÁŠKA

390/2011 Sb. VYHLÁŠKA 390/2011 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 29. listopadu 2011, kterou se mění vyhláška č. 518/2004 Sb., kterou se provádí zákon č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti, ve znění pozdějších předpisů Ministerstvo práce a sociálních

Více

VYHLÁŠKA ze dne 26. října 2018, kterou se mění vyhláška č. 229/2008 Sb., o výrobě a distribuci léčiv

VYHLÁŠKA ze dne 26. října 2018, kterou se mění vyhláška č. 229/2008 Sb., o výrobě a distribuci léčiv Strana 4586 Sbírka zákonů č. 252 / 2018 252 VYHLÁŠKA ze dne 26. října 2018, kterou se mění vyhláška č. 229/2008 Sb., o výrobě a distribuci léčiv Ministerstvo zdravotnictví a Ministerstvo zemědělství stanoví

Více

SBÍRKA ZÁKONŮ. Ročník 2009 ČESKÁ REPUBLIKA. Částka 43 Rozeslána dne 25. května 2009 Cena Kč 31, O B S A H :

SBÍRKA ZÁKONŮ. Ročník 2009 ČESKÁ REPUBLIKA. Částka 43 Rozeslána dne 25. května 2009 Cena Kč 31, O B S A H : Ročník 2009 SBÍRKA ZÁKONŮ ČESKÁ REPUBLIKA Částka 43 Rozeslána dne 25. května 2009 Cena Kč 31, O B S A H : 141. Zákon, kterým se mění zákon č. 167/1998 Sb., o návykových látkách a o změně některých dalších

Více

4 ) Čl. 54 nařízení Komise (ES) č. 1122/2009, v platném. znění..

4 ) Čl. 54 nařízení Komise (ES) č. 1122/2009, v platném. znění.. Strana 5018 Sbírka zákonů č.369 / 2010 369 NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 1. prosince 2010, kterým se mění nařízení vlády č. 479/2009 Sb., o stanovení důsledků porušení podmíněnosti poskytování některých podpor,

Více

PROVÁDĚCÍ NAŘÍZENÍ KOMISE (EU)

PROVÁDĚCÍ NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) 22.4.2016 L 106/11 PROVÁDĚCÍ NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) 2016/623 ze dne 21. dubna 2016, kterým se mění prováděcí nařízení (EU) č. 498/2012 o přidělování celních kvót na vývoz dřeva z Ruské federace do Evropské

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VIII. volební období 206/2

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VIII. volební období 206/2 PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA VIII. volební období 206/2 Usnesení rozpočtového výboru č. 176 ze dne 21. listopadu 2018 k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění některé zákony v oblasti

Více

9. funkční období. Návrh zákona, kterým se mění zákon č. 353/2003 Sb., o spotřebních daních, ve znění pozdějších předpisů

9. funkční období. Návrh zákona, kterým se mění zákon č. 353/2003 Sb., o spotřebních daních, ve znění pozdějších předpisů 327 9. funkční období 327 Návrh zákona, kterým se mění zákon č. 353/2003 Sb., o spotřebních daních, ve znění pozdějších předpisů (Navazuje na sněmovní tisk č. 208 ze 7. volebního období PS PČR) Lhůta pro

Více

10. funkční období. Návrh zákona, kterým se mění zákon č. 353/2003 Sb., o spotřebních daních, ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony

10. funkční období. Návrh zákona, kterým se mění zákon č. 353/2003 Sb., o spotřebních daních, ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony 156 10. funkční období 156 Návrh zákona, kterým se mění zákon č. 353/2003 Sb., o spotřebních daních, ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony (Navazuje na sněmovní tisk č. 418 ze 7. volebního

Více

JEDNOTNÁ REGISTRACE A EVIDENCE OSOB, které vyrábějí a uvádějí do oběhu rostlinné komodity v České republice

JEDNOTNÁ REGISTRACE A EVIDENCE OSOB, které vyrábějí a uvádějí do oběhu rostlinné komodity v České republice Číslo jednotného registru Jednotné podací místo: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský, odbor osiv a sadby registrace firem Za opravnou 4 150 06 Praha 5 - Motol JEDNOTNÁ REGISTRACE A EVIDENCE

Více

25_2008_Sb.txt INTEGROVANÝ REGISTR ZNEČIŠŤOVÁNÍ ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ A INTEGROVANÝ SYSTÉM PLNĚNÍ OHLAŠOVACÍCH POVINNOSTÍ V OBLASTI ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ

25_2008_Sb.txt INTEGROVANÝ REGISTR ZNEČIŠŤOVÁNÍ ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ A INTEGROVANÝ SYSTÉM PLNĚNÍ OHLAŠOVACÍCH POVINNOSTÍ V OBLASTI ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ 25/2008 Sb. ZÁKON ze dne 16. ledna 2008 o integrovaném registru znečišťování životního prostředí a integrovaném a o změně některých zákonů Změna: 227/2009 Sb. Změna: 281/2009 Sb. Parlament se usnesl na

Více

PŘÍLOHA I JEDINÝ DOKLAD. NÁZEV CHOP/CHZO-XX-XXXX Datum podání žádosti: XX-XX-XXXX

PŘÍLOHA I JEDINÝ DOKLAD. NÁZEV CHOP/CHZO-XX-XXXX Datum podání žádosti: XX-XX-XXXX CS PŘÍLOHA I JEDINÝ DOKLAD NÁZEV CHOP/CHZO-XX-XXXX Datum podání žádosti: XX-XX-XXXX 1. NÁZEV (NÁZVY), KTERÝ MÁ BÝT ZAPSÁN 2. TŘETÍ ZEMĚ, KE KTERÉ VYMEZENÁ OBLAST PATŘÍ 3. DRUH ZEMĚPISNÉHO OZNAČENÍ 4. DRUHY

Více

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky:

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: Strana 5298 Sbírka zákonů č. 382 / 2015 Částka 161 382 ZÁKON ze dne 10. prosince 2015, kterým se mění zákon č. 353/2003 Sb., o spotřebních daních, ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony

Více

624/2006 Sb. ZÁKON ČÁST PRVNÍ. Změna školského zákona

624/2006 Sb. ZÁKON ČÁST PRVNÍ. Změna školského zákona 624/2006 Sb. ZÁKON ze dne 20. prosince 2006, kterým se mění zákon č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), ve znění pozdějších předpisů,

Více

SBÍRKA PŘEDPISŮ ČESKÉ REPUBLIKY

SBÍRKA PŘEDPISŮ ČESKÉ REPUBLIKY Ročník 2014 SBÍRKA PŘEDPISŮ ČESKÉ REPUBLIKY PROFIL PŘEDPISU: Titul předpisu: Vyhláška, kterou se mění vyhláška č. 352/2005 Sb., o podrobnostech nakládání s elektrozařízeními a elektroodpady a o bližších

Více

Podmínky a pravidla pro udělení označení VOC MODRE

Podmínky a pravidla pro udělení označení VOC MODRE C.j.: 3 r Podmínky a pravidla pro udělení označení VOC MODRE HORY 43585/2016-MZE ČI. I. 000251703175 Úvodní ustanovení PČ: P26286/2016-CMZE Zaevid.: 27.07.2016 10:03 Přílohy: 6/17 1.1. Zapsaný spolek VOC

Více