Vyrobeno ve Velké Británii

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "www.golfstream.co.uk Vyrobeno ve Velké Británii"

Transkript

1 Návod k použití Vyrobeno ve Velké Británii

2 Děkujeme za zakoupení Golfstream DV-8, elektrického vozíku s dálkovým ovládáním. V balení najdete hlavní rám, dálkový ovladač s bateriemi, lithiovou baterii s nabíječkou a tento návod k použití. Záruka: Na výrobek je poskytována 2-letá záruka od data zakoupení. Prosím, proveďte registraci ihned po zakoupení výrobku. Originál dokladu o koupi si uschovejte. Začínáme: Vyndejte jednotlivé díly z krabice a vložte baterie do dálkového ovladače. Postavte svůj nový DV-8 zvednutím rukojeti, srovnejte centrální trubku a zacvakněte držáky podle obrázku. Nyní rozložte kolo zpod DV-8 a umístěte baterii a zapojte ji. Měla by být dostatečně nabitá pro vyzkoušení vozíku, ale před prvním použitím ji plně nabijte. Seznamte se s Vaším DV-8: DV-8 je plně dálkově ovládaný vozík s perfektními vlastnostmi, funguje až do vzdálenosti 100m, používejte jej prosím odpovědně, s respektem k ostatním hráčům. V rušných částech (např. na parkovištích) používejte ruční ovládání namísto dálkového. Námi doporučená vzdálenost pro bezpečné použití je 50m.

3 Použití jako standardní elektrický vozík: DV-8 má zafixovaná kola umožňující brzdění, při normálním použití je nemožné vozík tlačit, pakliže ho nechcete použít jako ručně ovládaný vozík. Po zapnutí vozíku stiskněte 1x ovládací knoflík, na displeji se zobrazí manuální ovládání. Otáčením knoflíku ve směru hodinových ručiček zvyšujete rychlost, proti směru rychlost snižujete. Kdykoliv můžete tlačit vozík ručně, uvolníte pouze 2 hlavní kola ze zamčené pozice do volné pozice. Toho docílíte posunutím černé části na vnějších stranách kol. Při opětovném použití vozíku elektronicky musíte kola opět uvést do fixovaného stavu. Dálkový ovladač: V otevřeném a velkém prostoru můžete používat dálkový ovladač. Stiskněte jakékoliv tlačítko na dálkovém ovladači a v tom okamžiku se vozík přepne do dálkového modu. Před použitím se pozorně s touto funkcí seznamte. Uvědomte si, že DV-8 bude reagovat jinak s plně naloženým bagem, proto i zkušební provoz vyzkoušejte s naloženým bagem. Ovladač se automaticky vypne po 45 vteřinách nečinnosti. Poznámka: Je-li DV-8 zapnutý a vypnutý v ručním modu, vždy začne na 0, je to bezpečnostní pojistka. + rozjede vozík dopředu a stálým tisknutím zvyšujete rychlost DV-8. rychlost snižuje. Jedním stisknutím brzdy (brake) zastavíte vozík normálně, přidržením tohoto tlačítka aktivujete nouzové zastavení. Při spuštění: stisknutím - tlačítka se vozík rozjede dozadu, zapamatujte si, že zpáteční rychlost je omezená. Při jízdě dopředu nebo dozadu tiskněte levou nebo pravou šipku a vozík se bude pohybovat požadovaným směrem. Delší nebo vícenásobné tisknutí šipky zvýší úhel zatočení. Toto si procvičte na otevřeném prostranství bez překážek.

4 Stisknete-li levou nebo pravou šipku hned při startu, DV-8 stočí přední kolo požadovaným směrem. Jakékoliv stisknutí tlačítka se signalizuje zeleným světýlkem na ovladači. Stejné světlo se ukáže i na vozíku. To signalizuje správnou funkci. Rozsvítí-li se světýlka červená, následujte pokyny při potížích na konci tohoto návodu k použití. Dosah a bezpečnost: V ideálních podmínkách je dosah dálkového ovladače 100m (doporučujeme nepřekračovat 50m). Dostanete-li se z dosahu, vozík se zastaví po 2 vteřinách. Při nečinnosti se dálkový ovladač po 45 vteřinách vypne a vozík se opět zastaví po 2 vteřinách sám. Vrátíte-li se do dosahu, stiskněte znovu jakékoliv tlačítko. Dosah závisí na podmínkách hřiště členitost terénu, vlhkost, mlha, přímá viditelnost, atd. Dálkový ovladač je napájen 3xAAA bateriemi snížením jejich kapacity má také vliv na dosah. Nabíjení baterie: Baterie je dodávaná s nabíječkou, nepoužívejte jiný druh nabíječky. Baterie je nabíjená boční zásuvkou na levé straně baterie. K dobití je obvykle potřeba 3-5 hodin, nabití je indikováno zeleným světýlkem. Po rozsvícení zeleného světýlka přechází nabíječka do stand-by modu. V této chvíli doporučujeme odpojit baterii z nabíječky a nabíječku ze zásuvky. Skládání: V případě potřeby můžete vozík složit do ještě menších rozměrů. Zadní kolečko může být skladováno pod vozíkem, když jej nepoužíváte. Přední kolo může být stejně tak skladováno vespod - najděte dva vroubkované knoflíky po obou stranách spodního držáku bagu. Vytáhněte každý z nich a otočte jím o ¼, to odjistí píst. Poté vyjměte přední kolo. To zmenší celkovou délku složeného vozíku. Stejným způsobem postupujte při opačném procesu.

5 Úprava levého/pravého stáčení kol: Občas bude potřeba nastavit DV-8 na správné fungování, aby se nestáčel doleva nebo doprava při rovné jízdě dopředu (v závislosti na členitosti terénu). Před tím, než začnete s úpravou, přejeďte na rovnou plochu a udělejte následující: Tuto proceduru dělejte na rovné ploše Stiskněte + a - zároveň po dobu 3 vteřin Vozík se nyní dostal do Trimming modu (mode pro upravování), LED světýlka svítí střídavě červeně a zeleně Stiskněte + k pomalému pohybu dopředu Nyní použijte tlačítko pravé a levé šipky a upravte pohyb vozíku rovně Jste-li spokojený s úpravou, stiskněte tlačítko brzdy brake k uložení nastavení a ukončete Trimming mode Nastavení ovladače: ovladač je továrně naprogramován k Vašemu vozíku. Existují tisíce náhodných kódů a je nepravděpodobné, že někdy potkáte někoho se stejným kódem. Stane-li se přesto tak, nebo dojde-li ke ztrátě Vašeho ovladače, následujte následující pokyny: Držte centrální ovládací knoflík, zatímco zapojujete baterii LED indikátor na Vašem DV-8 svítí červeně Stiskněte a držte jakékoliv tlačítko, dokud se indikátor nezmění na zelenou Nyní odpojte baterii, abyste uložili nové nastavení dálkového ovladače Čištění a údržba: DV-8 nepotřebuje žádnou zvláštní údržbu, ale je dobré jej vždy udržovat v čistotě a odstraňovat nánosy trávy. Nikdy nepoužívejte tlakový čistič, ačkoliv je DV-8 konstruován pro venkovní použití (použití tlakového čističe může vozík poškodit). Pravidelně odstraňujte nečistoty z koleček a otírejte je hadříkem.

6 LED indikátory: DV-8 je vysoce spolehlivý výrobek, ale v případě problémů Vám může pomoci následující: Bude-li kapacita baterií v ovladači nízká, LED indikátor na ovladači bude svítit červeně při stisku jakéhokoliv tlačítka Bude-li kapacita hlavní baterie nízká, LED indikátor na vozíku bude svítit červeně Poznámka: doporučujeme nepoužívat dobíjecí baterie do ovladače Obrázek s balónky: Hmotnost je přežitek

7 Nová odlehčená CaddyCell lithiová golfová baterie váží pouze 2,1kg pouhou čtvrtinu hmotnosti lead acid baterie. Její životnost je 5x delší a je kompatibilní se všemi 12V elektrickými golfovými vozíky a je na ní poskytovaná 2-letá záruka.

8