ZPRÁVA O VYUŽITÍ GRANTU CHARITYMINTS

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "ZPRÁVA O VYUŽITÍ GRANTU CHARITYMINTS"

Transkript

1 ZPRÁVA O VYUŽITÍ GRANTU CHARITYMINTS PROJEKT CHARITYGUMS Společnost CharityMints.com nabízí na českém trhu od roku 2012 produkt CharityGums. Jedná se o žvýkačky v obalu s originálním designem mladých výtvarníků, z jejichž prodejní ceny putuje 10 procent (tedy 2,55 Kč z ceny každého prodaného balení) ve prospěch vybraných neziskových organizací. NEZISKOVÉ ORGANIZACE Podporované neziskové organizace jsou každý rok vybírány v transparentním grantovém řízení, jehož odbornou garantkou je Michaela Wicki. Pro rok 2012 bylo vybráno devět neziskových organizací: Acta non Verba Český helsinský výbor Gaudia proti rakovině Hospic sv. Jana N. Neumanna Ledovec Podané ruce Prostor Pro Rozkoš bez rizika Sdružení D Tyto organizace získaly od CharityMints v roce 2012 celkovou podporu ve výši 270 tisíc Kč. Díky tomu uskutečnily řadu užitečných projektů, viz dále. Acta non Verba Nezisková organizace, která se zaměřuje na boj proti korupci a veřejným tlakem poukazuje na špatné fungování státní správy. Výkon veřejné moci totiž často není službou veřejnosti, ale plýtváním veřejných rozpočtů v osobním zájmu. Příčinou je zejména prostředí, resp. veřejnost, která takové chování do značné míry musí tolerovat, protože nedokáže vyvíjet účinný tlak na změnu. Projekt podporovaný z grantu CharityMints si kladl za obecný cíl omezit prostor pro korupci ve 3 konkrétních kauzách. Grant byl využit zejména na mzdové náklady, náklady na účetnictví, administrativu a právní služby. V každé kauze pak byl stanoven konkrétní cíl:

2 Praha, město billboardů: Cílem je dosáhnout zrušení nemravné smlouvy na výstavbu 250 nových billboardů v Praze. Zde Acta non Verba vyčerpala všechny opravné prostředky v ČR a následně připravila podání k Evropské komisi. Stížnost odešla do Bruselu v říjnu Kauza již trvá několik let a ještě několik let trvat bude. Kauza je také dosti drahá. Kvalifikované podání k Evropské komisi vypracované renomovanou právní kanceláří. Štvanice na Štvanici: Cílem bylo zabránit pražskému Magistrátu zbourat národní památku zimní stadion na Štvanici. Tento cíl nebyl splněn. Dalším cílem bylo zabránit Magistrátu v drahém mimosoudním vyrovnání s bývalým nájemcem ostrova. To se podařilo. Retardéry: Cílem bylo odstranění 7 retardérů a jednoho radaru na úseku 650m z ulice Na Hřebekách v Praze 5, které patrně slouží pouze soukromým zájmům. Tohoto cíle zatím nebylo dosaženo. Český helsinský výbor Asistence dětem vězněných rodičů Český helsinský výbor se věnuje problematice dětí vězněných rodičů od roku 2007, přičemž pomáhá zprostředkovat jejich osobní kontakt v rámci asistovaných návštěv. Díky tomu se posílí rodinné vazby a dítě neutrpí trauma z běžné návštěvy vězení či ze setkání po dlouhém odloučení. Finanční prostředky poskytnuté Charity Mints byly využity na realizaci 2 asistovaných návštěv z celkových 8 realizovaných návštěv v průběhu trvání projektu. Návštěva ve věznici Světlá nad Sázavou pro vězněné matky proběhla v dubnu 2012 a zúčastnilo se jí 14 dětí z 5 dětských domovů z celé ČR a 1 výchovného ústavu. Ve spolupráci s vazební věznici Ruzyně byly uskutečněny 4 asistované návštěvy pro odsouzeného otce a jeho syna, jejichž příběh lze shlédnout v dokumentu Když je táta za mřížemi. Tento dokument a také dokument Děti ve vězení popisují práci organizace a problematiku těchto dětí, také průběh asistovaných návštěv a konkrétní příběhy dotčených osob. Oba dokumenty byly připraveny ve spolupráci s Českou televizí, více na rodinne- krizovatky/ kdyz- je- tata- za- mrizemi/ a polosero/ polosero- deti- ve- vezeni/.

3 Gaudia proti rakovině Komplexní psychoterapeutická a podpůrná péče pro onkologicky a jinak chronicky nemocné a jejich blízké. S rakovinou se ve svém okolí setká každý. Statistika je v tomhle směru neúprosná: každý třetí obyvatel České republiky onemocní rakovinou a každý čtvrtý na ni zemře. A přestože se medicínská péče neustále zlepšuje, přetížený zdravotnický personál věnuje psychice pacientů jenom málo pozornosti. Tenhle typ podpory včetně psychoterapie je přitom pro vyléčení pacienta zásadní. Gaudia proti rakovině nabízí řešení. Je jedinou organizací v ČR, která poskytuje terénní služby a pracuje s klientem u lůžka v nemocnici nebo v domácím prostředí. V ambulatní formě poskytuje individuální, párovou a rodinnou psychoterapii či poradenství a podpůrné metody práce s tělem včetně různých druhů masáží. Finanční podpora CharityMints.com byla použita na zajištění služeb a chodu sdružení, což přispělo k udržení kontinuální činnosti organizace. Služby u lůžka: Nemocnice Milosrdných sester sv. Karla Boromejského v Praze, onkologická klinika Nemocnice Znojmo Služby ambulantní: Praha, Brno Celkem spolupracujících terapeutů: 7 (+ 1 garant, 1 koordinátor, 1 supervizor týmu) Úpěchy dosažené v roce 2012: Prohloubení spolupráce s oddělením ARO dříve pracovnice organizace Gaudia navštěvovaly oddělení pouze na výzvu a konkrétní objednávku, nyní jsou návštěvy a služby poskytovány pavidelně - je tak možné samostatné mapování potřeb jak samotných pacientů, tak zdravotnického personálu. V dubnu 2012 se podařilo rozvinout spolupráci s přímou sociální pracovnicí na nově otevřeném paliativním oddělení NMKSB (zaměstnanec nemocnice) a upřesnit si, jak organizace Gaudia může být nápomocna v rozšíření služeb poskytovaných interně (např. když si příbuzní přijdou pro pozůstalost, kontakty apod.), jaké informace může organizace předávat sama, a v jakých případech - s důrazem na etiku již ne.

4 Hospic sv. Jana Neumanna Poskytování paliativní péče nemocným v Prachaticích a okolí V posledních chvílích života je pro každého člověka nejdůležitější domov a blízkost rodiny. V naprosté většině případů ale lidé v Češku umírají v ponuré atmosféře nemocnice. Alternativa přitom existuje - v podobě hospicu, který poskytuje paliativní lékařskou péči těm, u nichž medicína vyčerpala všechny své možnosti. Klientům hospicu je zaručeno, že nebudou trpět nesnesitelnou bolestí, v posledních chvílích nezůstanou sami a za každých okolností si zachovají svou lidskou důstojnost. Hospic sv. Jana N. Neumanna, který disponuje 30 specializovanými lůžky (na proleženiny), poskytuje služby v okolí Prachatic už více než pět let. Za tu dobu doprovodil na druhý břeh přes 900 umírajících a péči věnoval i jejich rodině. Od loňska nabízí i domácí hospicovou péči a do budoucna chce dokončit výstavbu zařízení pro lidi trpící Alzheimerovou demencí. Příspěvek CharityMints.com byl využit na částečnou úhradu mzdových výdajů na ošetřovatelky v domácí péči. Ty pečovaly o ty pacienty, u nichž není nutná hospitalizace a pomáhaly tak zvládnout pečující rodině péči v domácím prostředí. Rodinám bylo dále poskytováno odborné sociální poradenství a řada z nich využila služby půjčovny pomůcek. V roce 2012 byly také realizovány 2 kurzy pro domácí pečující "Péče o nevyléčitelně nemocného v domácím prostředí. Ledovec Cirkus Paciento v psychiatrických léčebnách Ačkoli pacienti psychiatrických léčeben mají zajištěn základní servis, stimulů k samostatné a smysluplné akci, zvýšení motivace a tím i uzdravení se jim příliš nedostává. Rezignaci pacientů se rozhodl čelit plzeňský tým organizace Ledovec, která v léčebnách organizuje čtyřdenní aktivizační program zakončený velkolepým představením se zapojením samotných pacientů. Cirkus působí jako prostředí pro bezpečné bláznění, a zároveň jako terén, kde vynikne výjimečnost jednotlivce. Představení zahrnuje řadu pitoreskních a absurdních kousků, kde se stírá hranice mezi blázněním a normalitou. Pacienty během čtyř dnů neuzdraví, ale přinesou jim pozitivní vzpomínky na pobyt v léčebně, aktivizují je a vytrhují ze stereotypu, motivují k léčbě.

5 Finanční podpora CharityMints.com přispěla k realizaci následujících akcí: Uskutečnění cirkusů v celkem sedmi zařízeních - v pěti psychiatrických léčebnách (Dobřany, Opava, Jihlava, Praha, Brno) a dvou zařízeních sociální péče (jedno pro lidi s mentálním postižením ve Stodě a jednom pro lidi s duševním onemocněním v Krásné lípě). Dále realizace pěti Varieté Sociále, krátkých jednodenních představení se zapojením veřejnosti / pacientů. Jedním z nich byla účast na akci Plzeňského kraje Den v oblacích pro znevýhodněné děti z dětských domovů a ústavů sociální péče, kdy pracovníci organizace Ledovec s některými dětmi připravili krátké vystoupení na pódiu pro ostatní návštěvníky akce (cca lidí). Podané ruce Poskytování služeb osobní asistence Organizace pomáhá lidem, kteří se kvůli svému zdravotnímu stavu nedokáží sami o sebe postarat. Lidé s handicapem nebo senioři se mnohdy nedokáží sami najíst či napít nebo si zajít na toaletu. Nedokáží se sami obléci nebo se umýt a učesat. A řešením není ani dům s pečovatelskou službou, který by je odtrhl od jejich blízkých a života, na který jsou zvyklí. Osobní asistence poskytovaná organizací Podané ruce jim pomáhá překonat jejich handicap a začlenit se zpátky do společnosti. Terénní služba je založena na vztahu člověka k člověku a může probíhat až 7 dní v týdnu, 24 hodin denně. Je to služba aktivizační, což v praxi znamená, že osobní asistent nevykonává činnosti za svého klienta, ale poskytuje mu svou podporu a pomoc. Záleží pouze na klientovi, čeho chce dosáhnout. Organizace Podané ruce funguje převážně v Moravskoslezském, ale také v Olomouckém, Zlínském a Jihomoravském kraji. Službu poskytuje i v místech špatně dostupných hromadnou dopravou. Grant CharityMints hodlá využít na financování své činnosti pro kraje Zlínský a Olomoucký. Díky finanční podpoře projektu CharityMints.com mohla organizace Podané ruce zajistit 15 zaměstnanců v přímé péči na pozici osobní asistent/ka. Z toho 7 na hlavní pracovní poměr a 8 na dohodu provedení práce. V realizačním období roku 2012 projektu bylo ve Zlínském kraji poskytnuto 9001 hodin osobní asistence a v Olomouckém kraji 3556 hodin. Celkem tak bylo hodin osobní asistence u klientů v obou krajích. Služba osobní

6 asistence byla poskytnuta 25 klientům ve Zlínském kraji a 20 klientům v kraji Olomouckém. Služba probíhala v největší míře u uživatelů v domácím prostředí a zahrnovala hlavně pomoc při zvládání běžných úkonů péče o vlastní osobu, pomoc při osobní hygieně, pomoc při zajištění chodu domácnosti, zprostředkování kontaktu se společenským prostředím a aktivizační činnosti. V částečné míře se jednalo také o zajištění stravy či o uplatňování práv a obstarávání osobních záležitostí. Prostor Pro Deset let zkušeností práce s rizikovými dětmi a mladými lidmi v Královéhradeckém kraji přineslo týmu organizace Prostor Pro jedno zásadní zjištění v 80 procentech školních tříd existuje nezdravé klima, které je předstupněm rozvinutí šikany a agrese. Tomu chce tým odborníků zabránit projektem Pohodová třída, jímž by mělo v roce 2012 projít minimálně 200 dětí. Pomocí metod postavených na zážitkové pedagogice a diskusích chce organizace dosáhnout obnovení nebo posílení zdravého klimatu v třídních kolektivech žáků základních škol, studentů středních škol a odborných učilišť v Královéhradeckém kraji, kde se tyto negativní jevy vyskytují. Prostor Pro přitom využívá zakázkového modelu, kdy je program šitý přímo na míru dané třídě. V roce 2012 bylo v rámci podpory CharityMints.com realizováno: - 10 dlouhodobých programů primární prevence - 3 specifické tématické programy (na SŠ) - 1 program pro rizikové třídní kolektivy: jednalo se o 4 setkání po dvou vyučovacích hodinách, ve stejné časové dotaci pracovala organizace Prostor Pro i s pedagogickým sborem V rámci těcho programů bylo pracováno: - v 15 třídách - zúčastnilo se celkem 312 žáků a studentů Rozkoš bez rizika ROZKOŠ bez RIZIKA pomáhá lidem ohroženým infekcí HIV Kdekdo je odsuzuje, ale málokdo je ochoten přiznat jednoduchou rovnici kde

7 není poptávka, není nabídka. Prostitucí se v Češku živí několik desítek tisíc žen. Jen databáze RR jich čítá přes deset tisíc. Pro některé lehce vydělané peníze, pro jiné šance, jak své děti udržet na vysoké škole. Jenže riziko AIDS a dalších infekčních chorob hrozí v obou případech a v posledních dvou letech navíc počet nakažených skokově vzrostl. Informace o typu nemoci a ochraně přitom mají mnohé komerční sexuální pracovnice značně zkreslené. Organizace Rozkoš bez Rizika nabízí svým klientům a klientkám bezplatné vyšetření v terénu (rychlotesty na HIV/syfilis), dermatovenerologická vyšetření, léky, kondomy a lubrikační gely. Funguje to již 20 let důvěru klientů si terénní pracovnice získají nabídkou zdravotnických služeb, načež jim nabídnou i další služby typu sociální poradenství, krizovou intervenci nebo předání kontaktů. Akce a programy pořádané R- R za podpory Charitymints.com: Terénní programy: V rámci terénního programu bylo v roce 2012 osobám působícím na prostituční scéně poskytnuto odborné sociální poradenství zaměřené především na minimalizaci rizik spojených s prostitucí, včetně rizik kriminálních. Služby zajišťovaly terénní týmy složené ze sociální pracovnice a zdravotně edukační pracovnice (pracovnice v sociálních službách). Dále byly v terénu nabízeny testy na HIV a syphilis a rozdávány prostředky prevence pro bezpečnějsí sex a preventivní materiály proti násilí, informační brožury a letáky a možnostech nákazy apod. Výjezdy s dermatovenerologickou ambulancí: Každý rok vyjíždí pracovnice organizace R- R do míst s nabídkou placených sexuálních služeb a nabízí sexuálním pracovnicím možnost kompletního vyšetření na pohlavně přenosní infekce přímo v terénu. Testování na HIV a syfilis pro homosexuálně orientované muže Brno Každý první čtvrtek v měsíci nabízelo brněnské poradenské centrum R- R testování na HIV a syfilis zdarma pro homosexuálně orientované muže. Tato akce byla reakcí na HIV pozitivní výsledky dvou mužů, kteří se nechali testovat při terénní práci v gay klubu. Testování na finále 2012 GAYMAN: V pátek 31. srpna proběhla akce pod názvem GAYMAN roku V soutěžní porotě usedla řada osobností včetně zpěvačky Marcely Březinové nebo Miroslava Hlavatého, ředitele pražského Domu světla. Během večera testovaly pracovnice organizace R- R zdarma a anonymně na HIV. V porotě zastupovala organizaci Generální ředitelka Hana Malinová.

8 Světový den boje proti HIV/AIDS: I v roce 2012 se ROZKOŠ bez RIZIKA připojila k Světovému dni AIDS. V pěti městech ČR a na sedmi místech celkem nabízela veřejnosti testování na HIV. Lidé se mohli nechat otestovat bezplatně a anonymně. Akce měla své opodstatnění v nelepšících se statistikách této nevyléčitelné nemoci. Celkem v naší zemi zemřelo na nemoc AIDS 186 lidí a počet lidí s HIV vzrostl na Ke konci roku 2011bylo toto číslo o 165 případů nižší. Sdružení D Etické prožitkové programy pro střední školy Olmouckého kraje Sdružení D je nezisková organizace, která od roku 2000 existuje jako dobrovolná platforma učitelů, pedagogů a lektorů. Vzdělává děti, mladé lidi i dospělé především metodami tvořivé dramatiky. Počáteční zaměření na lekce protidrogové prevence postupně rozšířila o nabídku lekcí osobnostního rozvoje, ekologickou výchovu a prevenci rasismu a xenofobie. Anglická dívka Kelly se musí rozhodnout, jestli udá agresory rasistického útoku, z nichž jeden je její přítel Anna Franková se skrývá v tajném přístěnku před smrtí, kterou jejímu národu přisoudili nacisté... V takových situacích se během zážitkového programu Sdružení D ocitají studenti středních škol na Olomoucku nanečisto si prožijí destruktivní následky šikany a snad si i uvědomí, proč je důležité postavit se proti jakékoli formě rasismu. Etický projekt Kelly a Anna byl realizován za podpory CharityMints.com v roce 2012 celkem 15krát na vybraných středních školách Olomouckého kraje. Programu se účastnilo celkem 378 studentů/studentek středních škol. Cílem projektu realizovaného formou strukturovaného dramatu je rozproudit mezi mladými lidmi detabu o etických problémech, které jsou v souvislosti s bujícím extemismem a xenofobií v české společnosti palčivě aktuální. Studenti se stávají aktivními účasníky dramatu, v němž vystupují v roli hrdinek, jejich přátel, rodiny i policie, a učí se tak vyjádřit vlastní názor na etická dilemata bez obav z výsměchu vrstevníků či trestu pedagogických autorit.

Občanské sdružení Rozkoš bez Rizika

Občanské sdružení Rozkoš bez Rizika Občanské sdružení Rozkoš bez Rizika Zdraví každého z nás ovlivňuje zdraví nás všech Nic neomlouvá páchání bezpráví a násilí na ženě (člověku) Každý má právo na pomoc, když chce se sebou něco dělat (změnit

Více

MŠMT 20.10.2010. MUDr. Lidmila Hamplová, Ph.D.

MŠMT 20.10.2010. MUDr. Lidmila Hamplová, Ph.D. Dotační program MZ ČR Národní program řešení problematiky HIV/AIDS odborný seminář Výchova ke zdraví, prevence vrozených vývojových vad a reprodukční zdraví MŠMT 20.10.2010 MUDr. Lidmila Hamplová, Ph.D.

Více

30 Základní prohlášení organizace

30 Základní prohlášení organizace Domov pro seniory Havlíčkův Brod, p.o. 580 01 Havlíčkův Brod, Husova 2119 tel.569 333 150-161, e-mail: h.hlavackova@ddhb.cz Domov pro seniory Havlíčkův Brod, p. o. 30 Základní prohlášení organizace Domov

Více

HOSPICOVÁ PÉČE. Tento výukový materiál vznikl za přispění Evropské unie, státního rozpočtu ČR a Středočeského kraje

HOSPICOVÁ PÉČE. Tento výukový materiál vznikl za přispění Evropské unie, státního rozpočtu ČR a Středočeského kraje HOSPICOVÁ PÉČE Tento výukový materiál vznikl za přispění Evropské unie, státního rozpočtu ČR a Středočeského kraje Srpen, 2010 Bc. Höferová Hana HOSPICOVÁ PÉČE Bc. Höferová Hana Hospicová péče Je to forma

Více

Církevní střední zdravotnická škola s. r. o. Grohova 112/16, Brno. Realizace Terénní osobní asistence

Církevní střední zdravotnická škola s. r. o. Grohova 112/16, Brno. Realizace Terénní osobní asistence Církevní střední zdravotnická škola s. r. o. Grohova 112/16, 602 00 Brno Realizace Terénní osobní asistence 1 TERÉNNÍ OSOBNÍ ASISTENCE Identifikační číslo: 276 818 66 Identifikátor: 66 144 16 Název zařízení:

Více

Program poradenských služeb ve škole

Program poradenských služeb ve škole Program poradenských služeb ve škole Školní poradenské pracoviště Ředitelka základní školy, Kaplice, Omlenická 436 zabezpečuje poskytování poradenských služeb ve škole školním poradenským pracovištěm,

Více

3.3. Výdaje na dlouhodobou péči

3.3. Výdaje na dlouhodobou péči 3 3% 2 2% 1 1% % Výsledky zdravotnických účtů ČR 21 215 3.3. Výdaje na dlouhodobou péči Zdravotnické účty v minulosti zahrnovaly pouze výdaje na dlouhodobou zdravotní péči, která byla financována z veřejných

Více

Š K O L N Í P O R A D E N S K É P R A C O V I Š T Ě

Š K O L N Í P O R A D E N S K É P R A C O V I Š T Ě Základní škola a mateřská škola Stod, příspěvková organizace Komenského nám. 10, 33301 Stod Š K O L N Í P O R A D E N S K É P R A C O V I Š T Ě PORADENSKÉ SLUŽBY VE ŠKOLE VÝCHOVNÝ PORADCE ŠKOLNÍ METODIK

Více

Základní škola a mateřská škola Stod, příspěvková organizace Komenského nám. 10, 33301 Stod

Základní škola a mateřská škola Stod, příspěvková organizace Komenského nám. 10, 33301 Stod Základní škola a mateřská škola Stod, příspěvková organizace Komenského nám. 10, 33301 Stod Š K O L N Í P O R A D E N S T V Í PORADENSKÉ SLUŽBY VE ŠKOLE VÝCHOVNÝ PORADCE METODIK PREVENCE SPECIÁLNÍ PEDAGOG

Více

Monitoring plnění KP

Monitoring plnění KP Příloha A stav k 19. 3. 2013 číslo opatření KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA ČESKÁ LÍPA Monitoring plnění KP název opatření plánované období realizace ZJIŠTĚNÍ STAVU PLNĚNÍ stav plnění zásadní důvody

Více

Služby a podpora osob po poškození mozku v komunitě. Mgr. Marcela Janečková Mgr. Tereza Žílová

Služby a podpora osob po poškození mozku v komunitě. Mgr. Marcela Janečková Mgr. Tereza Žílová Služby a podpora osob po poškození mozku v komunitě Mgr. Marcela Janečková Mgr. Tereza Žílová Obsah prezentace Principy a předpoklady poskytování služeb v komunitě Základní rozdělení služeb v komunitě

Více

Výroční zpráva SVP HELP za školní rok 2012-2013

Výroční zpráva SVP HELP za školní rok 2012-2013 Výchovný ústav, SVP HELP, ZŠ a SŠ Střílky, Zámecká 107 Výroční zpráva SVP HELP za školní rok 2012-2013 Středisko výchovné péče HELP Zelené náměstí 1292 686 01 Uherské Hradiště Zpracoval: Mgr. Karel Opravil

Více

Komunitní služby a instituce

Komunitní služby a instituce Komunitní služby a instituce Historie I. Raný středověk církevní instituce pomáhající chudým a starým lidem, později chudobince, starobince, kláštěrní a městské oše. domy 12. stol. špitály provozované

Více

Podpora odlehčovacích služeb pro osoby se sníženou soběstačností, sociální rehabilitace a sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi

Podpora odlehčovacích služeb pro osoby se sníženou soběstačností, sociální rehabilitace a sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Příloha č. 1 Popis podporovaných aktivit výzvy 034/03_16_047/CLLD_15_01_271 Podpora odlehčovacích služeb pro osoby se sníženou soběstačností, sociální rehabilitace a sociálně aktivizační služby pro rodiny

Více

Návrh na přidělení finančních prostředků ve výši Kč v rámci dotačního programu MČ Praha 1 s názvem

Návrh na přidělení finančních prostředků ve výši Kč v rámci dotačního programu MČ Praha 1 s názvem Č í s l o P r o j e k t u Příloha č. 3 k usnesení Zastupitelstva MČ číslo UZ18_0567 ze dne 10.04.2018 Návrh na přidělení finančních prostředků ve výši 400 000 Kč v rámci dotačního programu MČ s názvem

Více

PALIATIVNÍ PÉČE A DOPROVÁZENÍ UMÍRAJÍCÍCH 8. BŘEZNA 2017 Mgr. Martina Jenčková

PALIATIVNÍ PÉČE A DOPROVÁZENÍ UMÍRAJÍCÍCH 8. BŘEZNA 2017 Mgr. Martina Jenčková PALIATIVNÍ PÉČE A DOPROVÁZENÍ UMÍRAJÍCÍCH 8. BŘEZNA 2017 Mgr. Martina Jenčková Paliativní péče/medicína Z lat. pallium = plášť, obal Přeneseně poskytnutí ochrany nemocnému v nepříznivé situaci Útěšná vs.

Více

Trendy v péči o duševně nemocné Komunitní péče Denní stacionáře (DS Karlov )

Trendy v péči o duševně nemocné Komunitní péče Denní stacionáře (DS Karlov ) Trendy v péči o duševně nemocné Komunitní péče Denní stacionáře (DS Karlov ) Psychiatrická klinika VFN a 1.LF UK, Praha MUDr. Martin Černý Seminář: Trendy v péči o duševně nemocné. Komunitní péče. Výbor

Více

Zpráva o činnosti Ledovce za rok 2012

Zpráva o činnosti Ledovce za rok 2012 Zpráva o činnosti Ledovce za rok 2012 V roce 2012 jsme se věnovali těmto činnostem: - Poskytování sociálních služeb Chráněné bydlení Ledovec, Sociální rehabilitace Ledovec, Odborné sociální poradenství

Více

Monitoring plnění opatření z KP

Monitoring plnění opatření z KP Příloha A stav k 31. 8. 2014 KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA ČESKÁ LÍPA Monitoring plnění opatření z KP ZJIŠTĚNÍ STAVU PLNĚNÍ číslo opatření název opatření plánované období realizace stav plnění

Více

Rodinná pohoda, o.s.

Rodinná pohoda, o.s. Výroční zpráva 2008 Rodinná pohoda, o.s. Se sídlem : Morávkova 35 68201 Vyškov Kancelář: Brněnská 41c 68201 Vyškov Bankovní spojení: 196976514/0300 IČO: 26999030 Kontakt: mobil 605 473 698 E-mail: rodinna.pohoda@centrum.cz

Více

Doporučení v oblasti rozvoje komunitní péče pro lidi po poškození mozku. Mgr. Tereza Ţílová

Doporučení v oblasti rozvoje komunitní péče pro lidi po poškození mozku. Mgr. Tereza Ţílová Doporučení v oblasti rozvoje komunitní péče pro lidi po poškození mozku Mgr. Tereza Ţílová Obsah prezentace Současná situace komunitní péče Principy a předpoklady poskytování služeb v komunitě Základní

Více

Modul 5 Sociálně - právní minimum. Lekce č. 9. Sociální služby. Výuka tohoto kurzu je realizovaná v rámci projektu:

Modul 5 Sociálně - právní minimum. Lekce č. 9. Sociální služby. Výuka tohoto kurzu je realizovaná v rámci projektu: Modul 5 Sociálně - právní minimum Lekce č. 9 Sociální služby Výuka tohoto kurzu je realizovaná v rámci projektu: Podpora celoživotního vzdělávání pracovníků poskytovatelů sociálních služeb v Jihomoravském

Více

Network East-West U Nemocnice 148, Domažlice Telefon Fax

Network East-West U Nemocnice 148, Domažlice Telefon Fax Network East-West U Nemocnice 148, 344 01 Domažlice Telefon +420 379 778 222 Fax +420 379 778 222 www.centrumjana.cz VÝROČNÍ ZPRÁVA 2012 Úvod V roce 2012 jsme oslavili 15. výročí založení binacionálního

Více

Pomoc seniorům a lidem v závěru života ve střediscích Diakonie ČCE ve Valašském Meziříčí. Konference SPOLEČNOU CESTOU

Pomoc seniorům a lidem v závěru života ve střediscích Diakonie ČCE ve Valašském Meziříčí. Konference SPOLEČNOU CESTOU Pomoc seniorům a lidem v závěru života ve střediscích Diakonie ČCE ve Valašském Meziříčí Konference SPOLEČNOU CESTOU 13.9.2016 Představujeme se vám Diakonie ČCE ve Valašském Meziříčí Žerotínova 319/21

Více

1. Základní informace o sociálních službách: 2. Základní pojmy v oblasti sociálních služeb a komunitního plánování sociálních služeb:

1. Základní informace o sociálních službách: 2. Základní pojmy v oblasti sociálních služeb a komunitního plánování sociálních služeb: 1. Základní informace o sociálních službách: V lednu roku 2007 vstoupil v platnost zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, který upravuje podmínky poskytování pomoci a podpory fyzickým osobám v nepříznivé

Více

Program poradenských služeb ve škole

Program poradenských služeb ve škole Program poradenských služeb ve škole 1. Činnost školního poradenského pracoviště Školní poradenské pracoviště při své činnosti vychází zejména z ustanovení Vyhlášky č. 72/2005 Sb., o poskytování poradenských

Více

Základní škola, Most, Svážná 2342, příspěvková organizace. Poradenské služby

Základní škola, Most, Svážná 2342, příspěvková organizace. Poradenské služby Poradenské služby Dle vyhlášky č. 72/2005 Sb., o poskytování poradenských služeb ve školách a školských poradenských zařízeních, v platném znění Poskytování poradenských služeb (1) Poradenské služby ve

Více

Příloha č. 1. Podpořené projekty z dotačního programu Národní program řešení problematiky HIV/AIDS v roce 2011

Příloha č. 1. Podpořené projekty z dotačního programu Národní program řešení problematiky HIV/AIDS v roce 2011 Příloha č. 1 Podpořené projekty z dotačního programu Národní program řešení problematiky HIV/AIDS v roce 2011 Státní organizace ústav v Praze Klíčovou institucí realizace preventivních aktivit v ČR je

Více

Výroční zpráva Rodinná pohoda, o. s. Se sídlem: Morávkova Vyškov Kancelář: Sportovní 796/2a Vyškov

Výroční zpráva Rodinná pohoda, o. s. Se sídlem: Morávkova Vyškov Kancelář: Sportovní 796/2a Vyškov Výroční zpráva 2010 Rodinná pohoda, o. s. Se sídlem: Morávkova 35 68201 Vyškov Kancelář: Sportovní 796/2a 68201 Vyškov Bankovní spojení: 196976514/0300 IČO: 26999030 Kontakt: mobil 605 473 698 E-mail:

Více

Standard č. 1. Cíle a způsoby poskytování Terénní odlehčovací služby

Standard č. 1. Cíle a způsoby poskytování Terénní odlehčovací služby Standard č. 1 Cíle a způsoby poskytování Terénní odlehčovací služby Terénní odlehčovací služba, jejímž zřizovatelem je Církevní střední zdravotnická škola s.r.o., Grohova 112/16, 602 00 Brno, má písemně

Více

SMĚRNICE č.503 /2013. Poradenské služby ve škole

SMĚRNICE č.503 /2013. Poradenské služby ve škole SMĚRNICE č.503 /2013 Poradenské služby ve škole Obsah: ČL.1 - ČL.2 - ČL.3 - ČL.4 - ČL.5 - ČL.6 - ČL.7 - ČL.8 - ČL.9 - ČL.10 - ČL.11 - Úvod Obsah poradenských služeb Pracovníci poskytující poradenské služby

Více

Návrh na rozdělení finančních prostředků ve výši 300.000,- Kč v rámci grantu JEDNIČKA PRO ROK 2011 B specifická primární protidrogová prevence

Návrh na rozdělení finančních prostředků ve výši 300.000,- Kč v rámci grantu JEDNIČKA PRO ROK 2011 B specifická primární protidrogová prevence Návrh na rozdělení finančních prostředků ve výši 300.000,- Kč v rámci grantu JEDNIČKA PRO ROK 2011 B specifická primární protidrogová prevence Č í s l o P r o j e k t u Organizace Název projektu Celkové

Více

Péče o pacienty léčené pro demence v ambulantních a lůžkových zařízeních ČR v letech

Péče o pacienty léčené pro demence v ambulantních a lůžkových zařízeních ČR v letech Aktuální informace Ústavu zdravotnických informací a statistiky České republiky Praha 31. 12. 2012 66 Péče o pacienty léčené pro demence v ambulantních a lůžkových zařízeních ČR v letech 2007 2011 Health

Více

Pečovatelská služba pro město Chomutov a přilehlé obce

Pečovatelská služba pro město Chomutov a přilehlé obce Seznamte se s výhodami státem registrované terénní sociální služby Společnosti Společně proti času o.p.s. Váš partner pro spokojené stáří ve Vašem domácím prostředí Společně s naší péči a pomocí při každodenních

Více

Program poradenských služeb ve škole

Program poradenských služeb ve škole ZÁKLADNÍ ŠKOLA HOROMĚŘICE Velvarská 310, Horoměřice, 252 62, tel. 220 971 331 zs.horomerice@centrum.cz Program poradenských služeb ve škole Č. j.: 84/2018 Poradenské služby jsou zajišťovány týmem pracovníků

Více

Péče o pacienty léčené pro demence v ambulantních a lůžkových zařízeních ČR v letech

Péče o pacienty léčené pro demence v ambulantních a lůžkových zařízeních ČR v letech Aktuální informace Ústavu zdravotnických informací a statistiky České republiky Praha 31. 12. 2013 57 Souhrn Péče o pacienty léčené pro demence v ambulantních a lůžkových zařízeních ČR v letech 2008 2012

Více

HIV / AIDS v ČR

HIV / AIDS v ČR HIV / AIDS v ČR - 21 1.1.21-31.12.21 18 nových případů HIV u občanů ČR a residentů (z toho 1 [22,8%] u residentů zejména z Ukrajiny 12, dále ze Slovenska 1, z Ruska, Vietnamu 2, Polska 2, aj.) Zastoupení

Více

Oblastní charita Strakonice

Oblastní charita Strakonice www.charita-strakonice.cz Oblastní charita Strakonice Oblastní charita Strakonice (dále OCH) je samostatnou organizační jednotkou církve s vlastní právní subjektivitou. OCH je profesionálním registrovaným

Více

6. Zařízení sociálních služeb

6. Zařízení sociálních služeb 6. Zařízení sociálních Hlavním smyslem sociálních je zajištění pomoci při péči o vlastní osobu, zajištění stravování, ubytování, pomoci při zabezpečení chodu domácnosti, ošetřování, pomoc s výchovou, poradenství,

Více

Komunitní plánování sociálních služeb na Domažlicku

Komunitní plánování sociálních služeb na Domažlicku Tato akce je spolufinancována Plzeňským krajem a Evropskou unií v rámci Společného regionálního operačního programu grantové schéma Podpora sociální integrace v Plzeňském kraji. Obsah: I. Smysl realizačního

Více

Školní poradenské pracoviště

Školní poradenské pracoviště Školní poradenské pracoviště Od listopadu 2011 pracoval ve škole poradenský tým ve složení výchovný poradce, metodik prevence a školní psycholog. Fungovala také velmi úzká spolupráce s učiteli, zákonnými

Více

ZÁKLADNÍ CHARAKTERISTIKA PORADENSKÝCH SLUŽEB VE ŠKOLE (školní rok 2010/2011)

ZÁKLADNÍ CHARAKTERISTIKA PORADENSKÝCH SLUŽEB VE ŠKOLE (školní rok 2010/2011) ZÁKLADNÍ CHARAKTERISTIKA PORADENSKÝCH SLUŽEB VE ŠKOLE (školní rok 2010/2011) 1. Vymezení poradenských služeb ve škole 2. Standardní činnosti poradenských pracovníků školy 3. Standardní činnosti pedagogů,

Více

Program poradenských služeb ve škole

Program poradenských služeb ve škole Program poradenských služeb ve škole Školní poradenské pracoviště Ředitel základní školy zabezpečuje poskytování poradenských služeb ve škole školním poradenským pracovištěm, ve kterém působí výchovný

Více

Zpráva o činnosti Agentury pro občany za rok 2012

Zpráva o činnosti Agentury pro občany za rok 2012 Zpráva o činnosti Agentury pro občany za rok 2012 Agentura pro občany navazuje svou činností na poslání Občanského sdružení KROK "nabídnout lidem podporu osobního růstu pro změnu života". Pomáhá lidem

Více

Služby sociální péče a služby sociální prevence

Služby sociální péče a služby sociální prevence Služby sociální péče a služby sociální prevence Zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů upravuje tyto formy sociálních služeb: Podle typu sociální situace rozlišujeme

Více

Program školních poradenských služeb

Program školních poradenských služeb Základní škola Stříbro, Gagarinova 1039, příspěvková organizace Program školních poradenských služeb Počet stran: 9 Datum projednání s pracovníky školy: 31.8.2017 Účinnost od: 2.9.2017 I. 1. Obecné zásady

Více

Směrnice k primární prevenci sociálně patologických jevů u žáků ve škole

Směrnice k primární prevenci sociálně patologických jevů u žáků ve škole Základní škola a Mateřská škola Habry, V Zahradách 18, 582 81 Habry Směrnice k primární prevenci sociálně patologických jevů u žáků ve škole Obsah: 1. Předmět úpravy 2. Vymezení základních pojmů 3. Začlenění

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola Jirny, okres Praha - východ, příspěvková organizace se sídlem Brandýská 45, 250 90 Jirny ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Poradenské služby školy Č.j.: 795/2016 Vypracoval: Mgr. Bc. Hana Kudrnová,

Více

Evaluace preventivního programu školy. školní rok 2016/2017

Evaluace preventivního programu školy. školní rok 2016/2017 Evaluace preventivního programu školy školní rok 2016/2017 září 2017 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Přílohy prevence 1. Jsem, kdo jsem 2. Nebezpečné komunikační jevy spojené s používáním ICT 3. Šíp času 4. Kelly

Více

PŘÍPADOVÁ STUDIE ORGANIZACE DENOKINN: PROJEKT DOMÁCÍ PALIATIVNÍ PÉČE A SOCIÁLNÍ PODPORY

PŘÍPADOVÁ STUDIE ORGANIZACE DENOKINN: PROJEKT DOMÁCÍ PALIATIVNÍ PÉČE A SOCIÁLNÍ PODPORY PŘÍPADOVÁ STUDIE ORGANIZACE DENOKINN: PROJEKT DOMÁCÍ PALIATIVNÍ PÉČE A SOCIÁLNÍ PODPORY Projekt poskytování sociální péče v domácnosti v oblasti intenzivní paliativní péče. Pilotní projekt realizuje společnost

Více

Zajistit uživatelům potřebnou péči v jejich přirozeném sociálním prostředí

Zajistit uživatelům potřebnou péči v jejich přirozeném sociálním prostředí Strategické cíle Strategický cíl č.1 Zajistit uživatelům potřebnou péči v jejich přirozeném sociálním prostředí Cílová skupina lidé se sníženou soběstačností z důvodu věku, chronického onemocnění, duševního

Více

ZPRAVODAJ Oblastní charity Žďár nad Sázavou leden-červen 2016

ZPRAVODAJ Oblastní charity Žďár nad Sázavou leden-červen 2016 ZPRAVODAJ Oblastní charity Žďár nad Sázavou leden-červen 2016 Žďár nad Sázavou Vážení představitelé měst, městysů a obcí, předkládám Vám Zpravodaj Oblastní charity Žďár nad Sázavou, obsahující základní

Více

KOMUNITNÍ OŠETŘOVATELSKÁ PÉČE O ŽENU KATARÍNA HRUŠOVSKÁ, JANA HEZINOVÁ

KOMUNITNÍ OŠETŘOVATELSKÁ PÉČE O ŽENU KATARÍNA HRUŠOVSKÁ, JANA HEZINOVÁ KOMUNITNÍ OŠETŘOVATELSKÁ PÉČE O ŽENU KATARÍNA HRUŠOVSKÁ, JANA HEZINOVÁ ASPEKTY ZDRAVOTNÍ PÉČE: Faktory ovlivňující péči o ženu Častější využívání systému zdravotní péče (nemoci související s graviditou,

Více

Program poradenských služeb ve škole

Program poradenských služeb ve škole Základní škola a Mateřská škola České Velenice Program poradenských služeb ve škole 1. Základní charakteristika služeb Poradenské služby jsou zajišťovány týmem pracovníků školy, který tvoří výchovní poradci,

Více

Hodnocení prevence rizikového chování školní rok 2015/ 2016

Hodnocení prevence rizikového chování školní rok 2015/ 2016 Hodnocení prevence rizikového chování školní rok 2015/ 2016 Prevence rizikového chování byla zaměřena na výchovu žáků ke zdravému životnímu stylu, na jejich osobnostní a sociální rozvoj, na rozvoj jejich

Více

Vymezení podporovaných aktivit

Vymezení podporovaných aktivit I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Vymezení podporovaných aktivit pro předkládání žádostí o finanční podporu v rámci globálního grantu Jihomoravského kraje v OP VK Oblast podpory 1.2

Více

Poskytování poradenských služeb ve škole

Poskytování poradenských služeb ve škole MZPSZN-730/2016 Poskytování poradenských služeb ve škole Ředitelka Mateřské školy, Základní škola a Praktické školy Znojmo, příspěvkové organizace zabezpečuje poskytování poradenských služeb ve škole školním

Více

Analýza potřebnosti lůžkového hospice na území správního obvodu obce s rozšířenou působností Jindřichův Hradec

Analýza potřebnosti lůžkového hospice na území správního obvodu obce s rozšířenou působností Jindřichův Hradec KOMUNITNÍ PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB ORP JINDŘICHŮV HRADEC registrační číslo: CZ.1.04/3.1.03/97.00058 Analýza potřebnosti lůžkového hospice na území správního obvodu obce s rozšířenou působností Jindřichův

Více

Priorita VII. - Podpora pobytových služeb

Priorita VII. - Podpora pobytových služeb Opatření VII.1.: Udržení a rozvoj kapacity domova pro seniory. Dům seniorů Mladá Boleslav v současné době poskytuje pobytovou službu osobám, které v důsledku složitého zdravotního stavu, omezené soběstačnosti,

Více

I. DENNÍ STACIONÁŘ. 1. Vize. Nebýt ve službě vidět. II. Cílová skupina. III. Cíl denního stacionáře

I. DENNÍ STACIONÁŘ. 1. Vize. Nebýt ve službě vidět. II. Cílová skupina. III. Cíl denního stacionáře I. DENNÍ STACIONÁŘ 1. Vize Nebýt ve službě vidět Posláním denního stacionáře při Domově Dědina je formou celoročních ambulantních služeb poskytovat pomoc a podporu dospělým osobám s mentálním a kombinovaným

Více

Financování a síť služeb Aktuální výsledky průzkumů

Financování a síť služeb Aktuální výsledky průzkumů Financování a síť služeb Aktuální výsledky průzkumů VI. AT konference Jihočeského kraje říjen 2012 Lucia Kiššová Sekretariát Rady vlády pro koordinaci protidrogové politiky Aktuální aktivity Koncepce sítě

Více

Kazuistika Práce se školní třídou v rámci programu selektivní primární prevence. Miluše Stehlíková Petra Václavová

Kazuistika Práce se školní třídou v rámci programu selektivní primární prevence. Miluše Stehlíková Petra Václavová Kazuistika Práce se školní třídou v rámci programu selektivní primární prevence Miluše Stehlíková Petra Václavová OBSAH 1. Představení programu SPP 2. Popis třídy 3. Zakázka školy 4. Průběh setkání 5.

Více

Vila Vančurova o.p.s.

Vila Vančurova o.p.s. Vila Vančurova o.p.s. Kontaktní údaje Adresa: Vila Vančurova o.p.s. Vančurova 1217/5 746 01 Opava E mail Web: reditel@vilavancurova.cz socialni.pracovnice@vilavancurova.cz recepce@vilavancurova.cz http://www.vilavancurova.cz

Více

CENTRUM. Rožmitál pod Třemšínem. poskytovatel sociálních služeb

CENTRUM. Rožmitál pod Třemšínem. poskytovatel sociálních služeb CENTRUM Rožmitál pod Třemšínem poskytovatel sociálních služeb zařízení je příspěvkovou organizací Středočeského kraje Poslání: Zajistit dobré a účinné sociální služby, které jsou základním předpokladem

Více

Klinické ošetřovatelství

Klinické ošetřovatelství Klinické ošetřovatelství zdroj www.wikiskripta.eu úprava textu Ing. Petr Včelák vcelak@kiv.zcu.cz Obsah 1 Klinické ošetřovatelství... 3 1.1 Psychiatrická ošetřovatelská péče... 3 1.1.1 Duševní zdraví...

Více

Seznam příloh. Příloha č. 1: Hodnotící tabulka (tabulka) Příloha č. 2: Domov pro seniory Zahradní Město (charakteristika)

Seznam příloh. Příloha č. 1: Hodnotící tabulka (tabulka) Příloha č. 2: Domov pro seniory Zahradní Město (charakteristika) Seznam příloh Příloha č. 1: Hodnotící tabulka (tabulka) Příloha č. 2: Domov pro seniory Zahradní Město (charakteristika) Přílohy Příloha č. 1: Hodnotící tabulka (tabulka) Sezení č.: Reminiscenční skupina

Více

Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0185. Název projektu: Moderní škola 21. století. Zařazení materiálu: Ověření materiálu ve výuce:

Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0185. Název projektu: Moderní škola 21. století. Zařazení materiálu: Ověření materiálu ve výuce: STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ NERATOVICE Školní 664, 277 11 Neratovice, tel.: 315 682 314, IČO: 683 834 95, IZO: 110 450 639 Ředitelství školy: Spojovací 632, 277 11 Neratovice tel.:

Více

Co je podporované vzdělávání?

Co je podporované vzdělávání? Co je podporované vzdělávání? Podporované vzdělávání (dále PV) je služba pro lidi s psychickými problémy nebo duševním onemocněním, jejich blízké a pedagogické pracovníky, která je poskytována prostřednictvím

Více

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM školní rok 2018/2019

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM školní rok 2018/2019 Základní škola a Mateřská škola Jana Ámose Komenského, 696 47 Žeravice 37, okres Hodonín, příspěvková organizace MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM školní rok 2018/2019 Název školy: Základní škola a Mateřská

Více

Výroční zpráva za rok Sociální služba poskytovaná ve zdravotnickém zařízení lůžkové péče

Výroční zpráva za rok Sociální služba poskytovaná ve zdravotnickém zařízení lůžkové péče Výroční zpráva za rok 2017 Sociální služba poskytovaná ve zdravotnickém zařízení lůžkové péče Obsah Úvodní slovo. 3 Veřejný závazek 4 Základní činnosti dle zákona č. 108/2006 7 Finanční zpráva. 8 Personální

Více

HIV / AIDS v ČR

HIV / AIDS v ČR HIV / AIDS v ČR - 9 1.1.9-157 nových případů HIV u občanů ČR a residentů (z toho [8,%] u residentů zejména z Ukrajiny 13, dále z Vietnamu 5, ze Slovenska, z Moldavska, Nigérie, Nizozemí aj.) Zastoupení

Více

V l a s t n í p r o g r a m

V l a s t n í p r o g r a m S T Ř E D N Í Š K O L A T E C H N I C K Ý C H O B O R Ů Havířov-Šumbark, Lidická 1a/600, příspěvková organizace Lidická 1a/600, 736 01 Havířov-Šumbark V l a s t n í p r o g r a m 1. Koordinace preventivních

Více

ŠKOLNÍ PREVENTIVNÍ STRATEGIE. na období

ŠKOLNÍ PREVENTIVNÍ STRATEGIE. na období Základní škola a Mateřská škola Horní Moštěnice, příspěvková organizace ŠKOLNÍ PREVENTIVNÍ STRATEGIE na období 2012 2017 Základním principem primární prevence rizikového chování u žáků je výchova k předcházení

Více

Výroční zpráva SVP HELP za školní rok 2011-2012

Výroční zpráva SVP HELP za školní rok 2011-2012 Výchovný ústav, SVP HELP, ZŠ a SŠ Střílky, Zámecká 107 Výroční zpráva SVP HELP za školní rok 2011-2012 Středisko výchovné péče HELP Zelené náměstí 1292 686 01 Uherské Hradiště Zpracovala: Mgr. Jitka Pryglová

Více

Strategie primární prevence rizikových projevů chování PPP ÚK 2013 2015

Strategie primární prevence rizikových projevů chování PPP ÚK 2013 2015 Strategie primární prevence rizikových projevů chování PPP ÚK 2013 2015 Strategie primární prevence rizikových projevů chování (dále jen Strategie) 2013-2015 vychází z: 1. Závěrečné zprávy - hodnocení

Více

OBSAH VÝROČNÍ ZPRÁVY. Úvodní slovo Poslání a cíle organizace NA DLANI Činnost organizace NA DLANI v roce

OBSAH VÝROČNÍ ZPRÁVY. Úvodní slovo Poslání a cíle organizace NA DLANI Činnost organizace NA DLANI v roce Výroční zpráva 2015 OBSAH VÝROČNÍ ZPRÁVY Úvodní slovo... 3 Poslání a cíle organizace NA DLANI... 4 Činnost organizace NA DLANI v roce 2015... 5 Orgány organizace NA DLANI... 7 Zpráva o hospodaření v roce

Více

Mgr. Jana Matochová Ph.D., školní psycholog

Mgr. Jana Matochová Ph.D., školní psycholog Mgr. Jana Matochová Ph.D., školní psycholog 1 STŘE DNÍ Š KO LA PRO F. ZDEŇKA MATĚ J ČKA O STRAVA - PO RUBA, 17. LISTO PADU 1123, PŘÍS PĚVKO VÁ O RG ANIZACE Škola je komplexem plně bezbariérových objektů

Více

PRŮVODCE SLUŽBOU. Denní centrum služeb pro osoby ve středním a vyšším věku se zdravotním postižením. www.socsluzbykarvina.cz

PRŮVODCE SLUŽBOU. Denní centrum služeb pro osoby ve středním a vyšším věku se zdravotním postižením. www.socsluzbykarvina.cz SOCIÁLNÍ SLUŽBY KARVINÁ, příspěvková organizace Sokolovská 1761, 735 06 Karviná-Nové Město Středisko denních služeb Závodní 1667, 735 06 Karviná-Nové Město, PRŮVODCE SLUŽBOU Denní centrum služeb pro osoby

Více

Školní poradenské pracoviště Truhlářská

Školní poradenské pracoviště Truhlářská Školní poradenské pracoviště Truhlářská Základní škola J. Gutha-Jarkovského, Gymnázium Jiřího Gutha-Jarkovského, Truhlářská 22, Praha 1 1. Výchovný poradce Mgr. Radka Holečková výchovný poradce, Truhlářská

Více

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PLÁN

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PLÁN MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PLÁN Garant programu je metodik prevence rizikového chování Mgr. Kamila Reischlová Cílem programu je vytvoření optimálního sociálního klimatu ve třídách, snížení rizika vlivů narušujících

Více

Centrum pomoci pro zdravotně postižené a seniory o.p.s. Kochova 1185, Chomutov 430 12 IČO 27270955 tel. 474 332 816 mobil 606 156 714

Centrum pomoci pro zdravotně postižené a seniory o.p.s. Kochova 1185, Chomutov 430 12 IČO 27270955 tel. 474 332 816 mobil 606 156 714 Směrnice č. 11 Název směrnice: Provozní řád Tento provozní řád je přílohou smlouvy o poskytování služby osobní asistence a je závazný jak pro klienty CP ZPS, tak pro zaměstnance Centra pomoci pro zdravotně

Více

XII. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE K PRIMÁRNÍ PREVENCI RIZIKOVÉHO CHOVÁNÍ , Kroměříž

XII. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE K PRIMÁRNÍ PREVENCI RIZIKOVÉHO CHOVÁNÍ , Kroměříž XII. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE K PRIMÁRNÍ PREVENCI RIZIKOVÉHO CHOVÁNÍ 13. 11. 2018, Kroměříž od 1.8.2018 zástupkyně statutárního orgánu KPPP a ZDVPP Zlín Mgr. Monika NĚMEČKOVÁ telefon:730 574 183 e-mail:

Více

Základní škola ŠKOLAMYŠL

Základní škola ŠKOLAMYŠL Základní škola ŠKOLAMYŠL Hrnčířská 272, Zahájí, 570 01 Litomyšl místo poskytování vzdělávání a školských služeb Smetanovo náměstí 15, Litomyšl - Město 570 01 KONCEPCE ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ Školní

Více

Program školního poradenského pracoviště

Program školního poradenského pracoviště Program školního poradenského pracoviště Školní poradenské pracoviště (dále ŠPP) je zřízeno k zajištění a realizaci výchovně vzdělávací koncepce školy. Poskytování poradenských služeb na školách se řídí

Více

Kontinuita péče o nevyléčitelně nemocného dětského pacienta - od nemocnice po domácí prostředí. irena závadová domácí hospic Cesta domů

Kontinuita péče o nevyléčitelně nemocného dětského pacienta - od nemocnice po domácí prostředí. irena závadová domácí hospic Cesta domů Kontinuita péče o nevyléčitelně nemocného dětského pacienta - od nemocnice po domácí prostředí irena závadová domácí hospic Cesta domů dívka 8 let nádorové onemocnění léčené kombinovanou protinádorovou

Více

3.4.1.1 Opatření 1 - Udržení a doplnění pobytových služeb pro seniory

3.4.1.1 Opatření 1 - Udržení a doplnění pobytových služeb pro seniory 3.4.1 PRIORITA: Podpora seniorů - Prachatice 3.4.1.1 Opatření 1 - Udržení a doplnění pobytových služeb pro seniory STRUČNÝ POPIS VÝCHOZÍ SITUACE: V Prachaticích je zajištěna služba domovy pro seniory,

Více

Prezentace poskytovatelů sociálních služeb působících na ORP Strakonice

Prezentace poskytovatelů sociálních služeb působících na ORP Strakonice Prezentace poskytovatelů sociálních služeb působících na ORP Strakonice CENTRUM PRO ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÉ JK, o. s. pracoviště ve Strakonicích Drahuška Kolářová Centrum pro zdravotně postižené JK, o. s.

Více

PŘÍLOHA: POPIS JEDNOTLIVÝCH REGISTROVANÝCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB

PŘÍLOHA: POPIS JEDNOTLIVÝCH REGISTROVANÝCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB PŘÍLOHA: POPIS JEDNOTLIVÝCH REGISTROVANÝCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB Zdroj: 1) Webové stránky poskytovatelů 2) Registr poskytovatelů sociálních služeb k datu 16.10.2015 3) Informace od poskytovatelů sociálních

Více

Zahajovací konference

Zahajovací konference Zahajovací konference Program CZ11 Public Health Initiatives Iniciativy v oblasti veřejného zdraví Předdefinovaný projekt Vytvoření Systému Ucelené Psychiatrické Rehabilitace (S.U.P.R) a jeho implementace

Více

Péče o pacienty s diagnózami F01, F03 a G30 (demence) v lůžkových zařízeních ČR v letech

Péče o pacienty s diagnózami F01, F03 a G30 (demence) v lůžkových zařízeních ČR v letech Aktuální informace Ústavu zdravotnických informací a statistiky České republiky Praha 14. 12. 2011 61 Péče o pacienty s diagnózami, a (demence) v lůžkových zařízeních ČR v letech 2006 2010 Health care

Více

Školní poradenské pracoviště program poradenských služeb

Školní poradenské pracoviště program poradenských služeb STŘEDNÍ ZEMĚDĚLSKÁ ŠKOLA, ČÁSLAV, SADOVÁ 1234 286 01 Čáslav, tel.: 327/312631, fax : 327/312637 e-mail : skola@szescaslav.cz IZO 600007278 IČO 49797999 zřizovatel: Školní poradenské pracoviště program

Více

Výroční zpráva rok 2015 Zřizovatel: Město Vracov, náměstí Míru 202, Vracov. Název: Pečovatelská služba Vracov

Výroční zpráva rok 2015 Zřizovatel: Město Vracov, náměstí Míru 202, Vracov. Název: Pečovatelská služba Vracov Výroční zpráva rok 2015 Zřizovatel: Město Vracov, náměstí Míru 202, 696 42 Vracov Název: Pečovatelská služba Vracov Informace, kontakt: Pečovatelská služba Vracov je organizační složkou města Vracov. Je

Více

Priorita XII. - Zajištění služeb pro obyvatele/osoby v krizi

Priorita XII. - Zajištění služeb pro obyvatele/osoby v krizi Opatření XII. 1.: Podpora nízkoprahových terénních sociálních služeb pro osoby bez přístřeší Nízkoprahové terénní sociální služby pro osoby bez přístřeší poskytuje v Mladé Boleslavi středisko Naděje. Zde

Více

AKČNÍ PLÁN 2018 KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA DOKSY

AKČNÍ PLÁN 2018 KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA DOKSY AKČNÍ PLÁN 2018 KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA DOKSY 2016 2020 1 Akční plán je prováděcím dokumentem Komunitního plánu sociálních služeb města 2016 2020 (dále KPSS). Je každoročně zpracováván pro

Více

INFORMACE O ZAKÁZCE INFORMACE O ZAKÁZCE

INFORMACE O ZAKÁZCE INFORMACE O ZAKÁZCE Občanské sdružení D.R.A.K. Oblačná 450/1, 460 05 Liberec 5 Seminář "Dobrá praxe - IP5, 19.05.2015 Veřejná zakázka č. OLP/136/2014: Zajištění služby sociální prevence sociálně aktivizační služby pro rodiny

Více

Školní preventivní strategie období let

Školní preventivní strategie období let Základní škola a Mateřská škola Povrly, okres Ústí nad Labem, příspěvková organizace 5. května 233, 403 32 Povrly Školní preventivní strategie období let 2017-2022 Zpracoval: Mgr. Ladislav Kovář školní

Více

TEMATICKÉ OKRUHY K STÁTNÍ ZAVĚREČNÉ ZKOUŠCE AKADEMICKÝ ROK 2010/2011

TEMATICKÉ OKRUHY K STÁTNÍ ZAVĚREČNÉ ZKOUŠCE AKADEMICKÝ ROK 2010/2011 TEMATICKÉ OKRUHY K STÁTNÍ ZAVĚREČNÉ ZKOUŠCE AKADEMICKÝ ROK 2010/2011 STUDIJNÍ PROGRAM: Ošetřovatelství 53-41-B STUDIJNÍ OBOR: Všeobecná sestra R009 FORMA STUDIA: Prezenční PŘEDMĚT: BEHAVIORÁLNÍ VĚDY 1.

Více

Minimální preventivní program

Minimální preventivní program Minimální preventivní program datum: 30. srpna 2012 zpracoval: Mgr. Pavlína Cpinová Gymnázium INTEGRA BRNO, s.r.o. Rašelinová 11, CZ 628 00 Brno tel. +420 544 211 547 www.integra.cz Obsah 1. Cíle Minimálního

Více

AKČNÍ PLÁN 2019 KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA DOKSY

AKČNÍ PLÁN 2019 KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA DOKSY AKČNÍ PLÁN 2019 KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA DOKSY 2016 2020 1 Akční plán je prováděcím dokumentem Komunitního plánu sociálních služeb města 2016 2020 (dále KPSS). Je každoročně zpracováván pro

Více

ZŠ a MŠ Vlasatice. Statut školního poradenského pracoviště

ZŠ a MŠ Vlasatice. Statut školního poradenského pracoviště ZŠ a MŠ Vlasatice Statut školního poradenského pracoviště 1. Úvod MŠMT změnilo v souladu s 4 odst. 4 zákona č.561/2004 Sb. (školský zákon) Rámcový vzdělávací program pro základní vzdělávání s účinností

Více