Návod k použití. Pozemní digitální přijímač s dvojitým tunerem. Ref. č.:

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Návod k použití. Pozemní digitální přijímač s dvojitým tunerem. Ref. č.: 708942"

Transkript

1 Návod k použití Pozemní digitální přijímač s dvojitým tunerem Ref. č.:

2 OBSAH Začněte správně....strana 3 Popis......Strana 4 Přední strana....strana 4 Zadní strana...strana 4 Dálkové ovládání....strana 5 První spuštění Strana 5 Schéma zapojení..... Strana 6 A) FUNKCE NAHRÁVÁNÍ......Strana 7 a) Přímé nahrávání....strana 7 b) Nahrávání přes EPG.... Strana 7 c) Ruční nahrávání přes programovací nástroj Strana 7 B) POPIS MENU..Strana 9 I) SEZNAM KANÁLŮ.Strana 9 II) VYHLEDÁVÁNÍ KANÁLŮ.....Strana 11 III) KONFIGURACE...Strana 12 IV) HRY...Strana 16 V) RUZNÉ INFORMACE...Strana 17 VI) POTÍŽE, CHARAKTERISTIKA.Strana 20

3 ZAČNĚTE SPRÁVNĚ Bezpečnost Děkujeme, že si před spuštěním vašeho přijímače přečtete všechna bezpečnostní opatření. Nepřikrývejte přijímač a nechte kolem přijímače dostatek prostoru, aby byl správně odvětráván. Jestliže z přístroje vytéká kapalina nebo vypadne jakákoli součást, zastavte přijímač. Na čištění vašeho přijímače použijte lehce navlhčenou utěrku. Když je přijímač zapojen do zásuvky el. sítě, nepřipojujte ani neměňte kabely. Nevystavujte přijímač slunci, chladu nebo vlhkým podmínkám. Pokud váš přijímač nepoužíváte delší dobu, odpojte ho od el. sítě. (Období prázdnin, ) Neotvírejte váš přijímač, existuje nebezpečí el. šoku. Pouze kvalifikované osoby jsou způsobilé otevřít váš přijímač, aniž bude anulována záruka. Technická charakteristika 2 pozemní tunery v jednom přístroji 2 zásuvky scart (TV a videorekordér) 3 RCA (video a audio vpravo/vlevo) 1 výstup S-VIDEO 1 výstup digitální audio Kapacita 2000 kanálů Zobrazení menu v 9 jazycích Ruční a automatické vyhledávání kanálů Titulky Funkce LCN (Automatické řazení kanálů) Dostupná aktualizace prostřednictvím kabelu RS-232C EPG (Elektronický průvodce programy) Rodičovská kontrola Seznam oblíbených Funkce napájení 5V pro anténu přes koaxiální kabel Po vybalení vašeho přijímače Najdete: Přijímač DVB-T Tento návod k použití Propojovací kabel mezi 2 tunery Dálkové ovládání 2 baterie 1,5V

4 POPIS A. Přední strana 1. POWER: Toto tlačítko zapne nebo vypne přijímač. 2. VOL+/VOL-: Toto tlačítko sníží nebo zvýší hlasitost vašeho přijímače. 3. CH+/CH-: Toto tlačítko umožňuje přesunout kurzor v seznamu kanálů nahoru/dolů nebo se přemístit na různé parametry v menu. 4. MENU: Toto tlačítko umožňuje vstoupit do menu vašeho přijímače nebo se vrátit do předchozího menu. 5. OK: Toto tlačítko potvrdí Váš výběr nebo zobrazí seznam kanálů. 6. ZELENÁ kontrolka: Ukazuje příjem signálu. 7. ČERVENÁ kontrolka: Ukazuje správný chod napájení vašeho přijímače. B. Zadní strana 1. ANT: Připojte vaši anténu na tento vstup koaxiálním kabelem male (Ø 9,52mm) 2. LOOP OUT: Připojte na vstup LOOP IN kabelem dodaným s přijímačem. 3. TV/VCR: Připojte tento výstup koaxiálním kabelem (Ø 9,52mm) na váš videorekordér nebo na váš televizor 4. AUDIO L a R: Umožňuje získat levý a pravý audio signál vašeho přijímače. 5. VIDEO: Výstup video typu RCA. Může být použit pro připojení druhého televizoru. 6. TV: Připojte váš televizor kabelem skart na tuto vidlici. 7. VCR: Připojte váš videorekordér kabelem skart na tuto vidlici. 8. RS-232: Použijte pro aktualizaci přijímače. 9. S-VIDEO: Připojte kabel S-Video a získáte video signál. 10. S/P DIF: Připojte systém vybavený zvukem S/PDIF. (Zesilovač, ) 11. Vypínač přijímače Start/Stop.

5 DÁLKOVÉ OVLÁDÁNÍ 1. Zapíná a vypíná přijímač. 2. Zobrazuje informace o programech. 3. Umožňuje přímou volbu kanálu TV nebo rádia. 4. Umožňuje volbu audio režimu (Pravé, levé nebo stereo) 5. Umožňuje vybrat režim kanálu TV nebo rádia. 6. Zobrazuje údaje EPG, pokud jsou dostupné. 7. Vypíná nebo zapíná zvuk přijímače. 8. Umožňuje opustit předchozí menu nebo se do něj vrátit. 9. Zobrazuje hlavní menu nebo vrací do předcházejícího menu. 10. Potvrzuje Váš výběr nebo zobrazuje seznam kanálů. 11. a 24. Umožňuje přepnout kanál nebo se přemístit v menu. 12. a 23. Umožňuje změnit zvuk nebo parametry menu. 13. Zastaví obraz. 14. Umožňuje přejít z pozemních digitálních kanálů na analogické kanály v Hertzích. 15. Zobrazí poslední zvolený kanál. 16. Umožňuje vybrat si oblíbené kanály, pokud seznam existuje. 17. Umožňuje zvolit kanál pro nahrávání (Tuner B). 18. Umožňuje přepínat mezi nahrávaným kanálem (Tuner B) a seznamem kanálů pro přepínání televize (TUNER A). 19. Zobrazí TELETEXT, pokud je dostupný. 20. Zobrazí titulky, jsou-li dostupné. 21. Umožňuje vstoupit přímo do menu Editace kanálů. 22. Toto tlačítko zobrazí režim multi-obrazovka. (9 obrazovek) I. První spuštění Na obrazovce vašeho televizoru se objeví tato obrazovka: Tato obrazovka umožňuje zvolit jazyk menu. Použijte tlačítka CH+/CH- a pro potvrzení vaší volby tlačítko OK. Poté přijímač začne vyhledávat kanály. Po skončení vyhledávání opustí menu a zobrazí seznam nalezených kanálů.

6 SCHÉMA ZAPOJENÍ Zapojení s rekordérem nebo analogickým dekodérem C+ Televizor NEBO Videorekordér nebo DVD rekordér Analogický dekodér C+ Zapojení s rekordérem a analogickým dekodérem C+ Legenda: Připojení koaxiálním kabelem Připojení kabelem skart Televizor Videorekordér nebo DVD rekordér Analogický dekodér C+ V takovém případě pro připojení vašeho analogického dekodéru CANAL+ použijte druhý konektor skart vašeho videorekordéru nebo DVD rekordéru. Důležitá poznámka: Když nahráváte na tomto typu výrobku, nesmíte na přístroji, který nahrává, zapomenout správně vybrat zdroj AV nebo TXT. (Pro nahrávání konektor skart a nikoli tuner přístroje). Naopak, když nahráváte analogické kanály v Hertzích, nezapomeňte upřesnit číslo kanálu. (Pro TF1, č. 1, )

7 Váš přijímač má dva tunery, máte tedy možnost nahrávat jeden kanál a přitom se dívat na druhý. Pro nahrávání se Vám nabízejí 3 řešení: A. FUNKCE NAHRÁVÁNÍ a) Přímé nahrávání Stačí zvolit kanál, který si přejete nahrávat, a stisknout tlačítko na dálkovém ovládání. Tento kanál pak bude automaticky přenášen do konektoru scart VCR vašeho přijímače DVB-T. Budete tak moci přepínat kanály bez omezování kanálu, jenž je právě nahráván. Stisknutím tlačítka A/B na dálkovém ovládání můžete v každém okamžiku zobrazit kanál, který jste vybrali pro nahrávání. Tento režim opustíte, tj. vrátíte se do vašeho seznamu kanálů, opětovným stisknutím tlačítka A/B na vašem dálkovém ovládání. b) Nahrávání přes EPG Můžete také provádět nebo programovat nahrávání prostřednictvím údajů EPG. K tomu postačí zobrazit údaje EPG stisknutím tlačítka EPG na dálkovém ovládání. Potom tlačítkem VOL+ zobrazíte podrobnosti o zvoleném kanálu. Potom uvidíte, jak se zobrazují všechny programy určené ke sledování, pokud jsou programy dostupné. Vyberte program, který si přejete nastavit pro nahrávání a pro přístup k programovacímu nástroji stiskněte tlačítko OK. Když jste v menu, můžete vidět 2 různé části: *Levou: Obsahuje seznam 9 možných programovacích nástrojů. *Pravou: Obsahuje informace o vybraném programovacím nástroji. Přijímač tak všechny informace ukáže v horní části obrazovky (č. kanálu, název kanálu, datum, začátek a konec nahrávání, i název programu). Vy pouze stisknete tlačítko OK a přejdete do režimu ZAPNUTÝ programovací nástroj. P.S.: Pro vypnutí programovacího nástroje stačí zvolit a stisknout tlačítko VOL+ nebo VOL- a přejdete do režimu VYPNUTÝ. c) Ruční nahrávání s programovacím nástrojem S touto funkcí můžete nastavit až 9 různých nahrávání. Stiskněte tlačítko MENU, potom přesuňte kurzor dolů na parametr Programovací nástroj. Když jste v menu, můžete vidět 2 různé části: *Levou: Obsahuje seznam 9 možných programovacích nástrojů. *Pravou: Obsahuje informace o vybraném programovacím nástroji.

8 A. FUNKCE NAHRÁVÁNÍ Levá část Tato část umožňuje zapnout nebo vypnout vybraný programovací nástroj. Pro přepnutí ze ZAPNUTÉHO na VYPNUTÝ a obráceně použijte tlačítka VOL+ a VOL-. Pravá část Tato část umožňuje přidat nebo editovat programovací nástroj. Pro přístup k tomuto menu použijte tlačítko OK. Musíte vyplnit níže uvedené parametry: *Činnost: To znamená činnost, kterou chcete provést. Máte volbu mezi NAHRÁVÁNÍM, ZAPNUTÍM a VYPNUTÍM. Pro přepínání použijte tlačítka VOL+ a VOL-. *Opakování: To znamená frekvenci, s jakou si přejete používat tento programovací nástroj. Máte volbu mezi ŽÁDNOU, JEDNOU, DENNĚ nebo TÝDNĚ. *Datum zapnutí: U tohoto parametru uveďte datum spuštění vašeho programovacího nástroje. K tomu použijte numerická tlačítka na dálkovém ovládání. (1až 9) *Čas zapnutí: U tohoto parametru uveďte čas spuštění vašeho programovacího nástroje. K tomu použijte numerická tlačítka na dálkovém ovládání. (1až 9) * Čas vypnutí: U tohoto parametru uveďte čas vypnutí vašeho programovacího nástroje. K tomu použijte numerická tlačítka na dálkovém ovládání. (1až 9) *Druh kanálu: Vyberte druh kanálu. Máte volbu mezi TV a rádio. Pro přepínání použijte tlačítka VOL+ a VOL-. *Kanál: Vyberte kanál, pro který si přejete použít programovací nástroj. Pro zobrazení úplného seznamu kanálů stiskněte tlačítko VOL+, potom vyberte tlačítky CH+/- kanál a potvrďte tlačítkem OK. P.S.: Úplně v horní části obrazovky můžete vidět aktuální čas to je užitečné pro nastavení různých programovacích nástrojů. LCN: Znamená, že když kanály budou vyhledány, budou seřazeny podle pořadí Naopak, pokud není spuštěn, nebudou kanály seřazeny, ale budete je moci podle vašeho přání přemísťovat v menu Seznamy kanálů.

9 B. POPIS MENU 1. Hlavní menu Poté co jste namontovali a připojili vaši anténu na přijímač, můžete vstoupit do menu a provést v něm jakoukoli operaci. Hlavní menu se skládá ze 4 podmenu, jak je vidět na obrázku: Seznam kanálů Vyhledávání kanálů Konfigurace Hry Použití tlačítek v menu Prakticky ve všech menu mají níže uvedená tlačítka následující funkce: Tlačítko OK zobrazuje seznam různých parametrů. Tlačítka VOL+ a VOL- nechávají defilovat různé možnosti. Tlačítka CH+ a CH- umožňují změnit parametry. Tlačítko MENU vrací do předchozího menu. Tlačítko EXIT umožňuje opustit menu. I. SEZNAM KANÁLŮ V tomto menu můžete provádět operace běžné v seznamech kanálů jako třídit seznam, vložit do oblíbených, přemístit nebo vymazat kanály. Toto menu se skládá ze 3 podmenu: a) Editace kanálů b) Editace rádií c) Třídění a) Editace kanálů Když se nacházíte v tomto menu, zobrazí se tabulka se všemi kanály. Můžete rovněž vidět 3 sloupce odpovídající 3 různým činnostem. (Fav. pro Oblíbené, Dépl. pro přemístění a Suppr. pro vymazání). Stačí tedy vybrat kanál(-y), pro které si přejete provést jednu ze 3 dostupných operací. Příklad: Přejete si vymazat kanály. Umístěte kurzor do sloupce SUPPR., potom tlačítkem OK vyberte kanály. Před tímto vybraným kanálem se objeví červený křížek. Pro zrušení výběru kanálu znovu stiskněte tlačítko OK a křížek zmizí. Pro potvrzení vašeho výběru stiskněte tlačítko EXIT a tím opustíte menu.

10 I. SEZNAM KANÁLŮ Chcete vložit kanály do oblíbených Umístěte kurzor do sloupce FAV., potom tlačítkem OK vyberte kanály. Před tímto vybraným kanálem se objeví červené srdce. Pro zrušení výběru kanálu znovu stiskněte tlačítko OK a srdce zmizí. Pro potvrzení vašeho výběru stiskněte tlačítko EXIT. Chcete přemístit kanály Umístěte kurzor do sloupce DÉPL., potom tlačítkem OK vyberte kanály, které chcete přemístit. Před tímto vybraným kanálem se objeví 2 šipky. Pak přemístěte kurzor na místo, kam chcete přemístit kanál, a potvrďte OK. Pro zrušení výběru kanálu znovu stiskněte tlačítko OK Poznámka: Pro přemísťování kanálů bez čísla, které je automaticky přiděleno přijímačem během prvního vyhledávání, je nutné vypnout funkci LCN (Automatické řazení kanálů) b) Editace rádií Funkce jsou stejné jako u kanálů TV. Budete moci přemístit, vymazat nebo vložit do oblíbených kanály dle Vašeho výběru. c) Třídění V této části můžete třídit seznam kanálů podle různých hledisek. *Podle jména: Stiskněte u tohoto parametru OK a setřídíte seznam kanálů podle abecedy. *Podle LCN: Stiskněte tlačítko OK a setřídíte seznam kanálů podle logického pořadí. (LCN) *Podle čísla kanálu: Stiskněte tlačítko OK a setřídíte seznam kanálů podle pořadí vyhledání jednotlivých kanálů. P.S.: Když je zvolené třídění potvrzeno, zobrazí se nově seřazený seznam na obrazovce.

11 II. VYHLEDÁVÁNÍ KANÁLŮ Vyhledávání kanálů provedete v menu. Je rozděleno ve 2 podmenu: Automatické vyhledávání: vyhledá všechny kanály. Ruční vyhledávání: vyhledá jeden konkrétní kanál. (Což předpokládá, že znáte kanály DVB- T ve vašem regionu) a) Automatické vyhledávání Automatické vyhledávání všech kanálů spustíte stisknutím tlačítka OK. Objeví se obrazovka z obrázku: Před zahájením vyhledávání se zobrazí zpráva s otázkou, zda chcete vymazat současný seznam kanálů nebo ne. Pokud vyberete ANO, přijímač před provedením nového vyhledávání nejprve vymaže všechny kanály. Pokud vyberete NE, přijímač vyhledá kanály, které ještě nejsou ve vašem seznamu. V každém okamžiku můžete zrušit vyhledávání stisknutím tlačítka EXIT. Když je detekován signál daného kanálu, budete moci spatřit ukazatel OK. Jakmile je vyhledávání dokončeno, přijímač uloží všechny informace a automaticky opustí menu. b) Ruční vyhledávání Ruční vyhledávání kanálu spustíte umístěním kurzoru na Ruční vyhledávání a stisknutím OK. Objeví se menu jako na obrázku: Teď pouze tlačítky VOL+ a VOL- vyberete kanál nebo numerickými tlačítky (1 až 9) zadáte číslo kanálu. Jakmile je kanál vybrán, umístěte kurzor na Vyhledávání a potvrďte OK. P.S.: Dvě čáry pro úroveň a kvalitu signálu vám ukážou, zda je příjem signálu správný nebo ne. Pokud jsou obě čáry zelené, znamená to, že je signál dobrý. Naopak, pokud se nezobrazí žádná barva, znamená to, že signál není pro příjem kanálů DVB-T dostatečný.

12 III. KONFIGURACE V tomto menu můžete provádět nastavení televizoru, zobrazit informace o systému, nastavit rodičovskou kontrolu, Toto menu se skládá ze 6 podmenu: Systém Styl Rodičovská kontrola Informace o systému Kopie přijímače Programovací nástroj a) Systém Všude v tomto menu můžete používat tlačítko VOL+ pro rozšíření menu, tlačítko VOL- pro zredukování menu a tlačítka CH+/CH-/OK pro provedení výběru. Jazyk Pro zobrazení menu vašeho přijímače si můžete vybrat z 9 různých jazyků. Stiskněte tlačítko VOL+, potom pomocí tlačítek CH+/CH- umístěte kurzor na žádaný jazyk a potvrďte OK. Konfigurace TV V tomto menu můžete nastavit normu, formát i druh výstupu video. Norma: Máte volbu mezi PAL, AUTO a NTSC. Formát: Máte volbu mezi 4/3, 4/3 zoom a 16/9. Výstup: Máte volbu mezi CVBS a RGB. Země Umožňuje vybrat zemi instalace vašeho přijímače. Stiskněte tlačítko VOL+, potom pomocí tlačítek CH+/CH- umístěte kurzor na žádanou zemi a potvrďte OK. Funkce LCN Zapne nebo vypne automatické řazení kanálů podle pořadí CSA. Vyberte START, když chcete tuto funkci zapnout, a STOP, když ji chcete vypnout. Po výběru potvrďte tlačítkem OK.

13 III. KONFIGURACE Napájení antény Zapíná nebo vypíná funkci napájení antény. Tato funkce se používá pro interiérovou anténu, umožňuje pro přímé napájení vaší antény vést koaxiálním kabelem napětí 5V. Nepotřebujete už proto transformátor napájení dodaný s touto anténou. Pro zapnutí této funkce vyberte START nebo pro její vypnutí STOP. Po výběru potvrďte tlačítkem OK. Čas Umožňuje nastavit čas na vašem přijímači. Toto nastavení můžete provést dvěma způsoby: *Prostřednictvím posunu GMT Stačí před parametrem Automatický čas zadat START a potom zadat časové pásmo. Pro provedení těchto nastavení použijte tlačítka VOL+ a VOL-. *Ručním nastavením Stačí před parametrem Automatický čas zadat STOP a potom pomocí numerických tlačítek na dálkovém ovládání zadat datum a hodinu. Když jste zadali hodinu a datum, změny uložte stisknutím OK. Restartování Tato volba umožňuje uvést váš přijímač do původního stavu. To znamená, že všechny kanály budou natrvalo vymazány. Vyberte ANO a potvrďte OK. Zobrazí se zpráva s potvrzením. Teď potvrďte stisknutím OK. Vyberte NE a zrušení restartování potvrďte OK. b) Styl Průhlednost menu můžete nastavit v tomto menu. Pro změnu různých parametrů použijte tlačítka VOL+ a VOL-. Průhlednost můžete nastavit od 1 do 8. c) Rodičovská kontrola V tomto menu můžete zapnout blokování kanálů, menu nebo také změnit současné heslo. Při vstupu do tohoto menu bude na Vás požadováno heslo, které je v továrně nastaveno Toto menu je tvořeno 4 funkcemi: *Zapnutí blokování: Tato funkce umožňuje zablokovat výhradně přístup do menu Vyhledávání kanálů. Máte volbu mezi ANO a NE. Vaši volbu potvrďte tlačítkem OK. *Blokování menu: Tato funkce umožňuje zablokovat přístup do hlavního menu vašeho přijímače a tím se vyhnout každému zrušení nastavení. Máte volbu mezi ANO a NE. Vaši volbu potvrďte tlačítkem OK.

14 III. KONFIGURACE *Blokování kanálů: Tato funkce umožňuje zablokovat přístup k některým kanálům v seznamu. Objeví se okno, ve kterém vyberte kanály, jež chcete zablokovat. Stiskněte tlačítko OK, v sloupci BLOKOVÁNÍ se vedle každého vybraného kanálu objeví BLOK. Pro zrušení výběru jednoho nebo více zablokovaných kanálů znovu stisknete tlačítko OK a tím na straně každého kanálu odstraníte BLOK. Což ale znamená, že když zvolíte zablokovaný kanál, bude na Vás vyžadováno heslo. *Změna hesla: Tato funkce umožňuje změnit nastavené heslo (0000) a nahradit ho novým heslem. K tomu je zapotřebí zadat současné heslo, potom zadat nové heslo a nakonec ho potvrdit. K tomu použijte numerická tlačítka (1až 9) na dálkovém ovládání. Teď už pouze stisknete OK a tak potvrdíte potvrzovací zprávu. d) Informace o systému V tomto menu budete moci vidět všechny informace vztahující se k vašemu přijímači. Tyto informace jsou velmi užitečné v případě, že budete v budoucnosti aktualizovat software. *Verze softwaru *Verze hardwaru *Datum (Datum poslední aktualizace softwaru) e) Kopie přijímače Tato část menu umožňuje kopírovat celý obsah přijímače na jiný přijímač přes kabel RS232. (Software + seznam kanálů, ) Slouží pouze pro případ nové aktualizace softwaru. Status: Ukazuje stav připojení mezi vaším Hlavním přijímačem a vaším Záložním přijímačem. Detekce záložního přijímače : Detekce přijímače, jež má být naprogramován, právě probíhá. Čas uplynul, Zopakujte akci : To znamená, že se vyskytl problém s připojením. Zkontrolujte kabel. (Rovný kabel RS-232) Princip funkce Máte jeden HLAVNÍ přijímač, který obsahuje nový software a chcete ho zkopírovat na ostatní ZÁLOŽNÍ přijímače. K tomu stačí připojit HLAVNÍ přijímač k televizoru (Abyste se dostali do menu Kopie přijímače), spojit oba přijímače kabelem RS-232 a zapojit ZÁLOŽNÍ přijímač do el. sítě. Na obrazovce se objeví čára progrese. Po skončení přenosu bude ZÁLOŽNÍ přijímač obsahovat přesně tytéž informace jako HLAVNÍ přijímač. Všechny informace můžete znovu najít na naší webové stránce

15 III. KONFIGURACE f) Programovací nástroj Toto menu umožňuje provádět operace na programovacím nástroji vašeho přijímače. Před provedením nastavení na přijímači ověřte, že je čas na vašem přijímači správně nastaven. Toto menu se skládá ze dvou obrazovek: *1 v levé části, která ukazuje seznam všech programovacích nástrojů. (celkem 9) *1 v pravé části, která ukazuje nastavení jednotlivých programovacích nástrojů. Programovací nástroj umožňuje odesílat signál z tuneru do vašeho konektoru skart VCR a tak provádět 1 nebo několik předem naprogramovaných nahrávání ve stanovený den a po určenou dobu. Pozor: Je nutné rovněž naprogramovat přístroj, který bude nahrávat!!! Jak nastavit jeden programovací nástroj? 1) Nejprve umístěte kurzor na programovací nástroj podle Vaší volby, potom stiskněte tlačítko VOL+ - tím změníte parametr VYPNUTÝ na ZAPNUTÝ. To tento parametr zapne. 2) Poté vstupte do pravé části stisknutím tlačítka OK. Pak bude nutné nastavit jednotlivé parametry jako datum, začátek nahrávání, konec nahrávání, *Činnost: Umožňuje vybrat druh činnosti, jež se má provést. Máte na výběr mezi NAHRÁVÁNÍM, ZAPNUTÍM a VYPNUTÍM. Pro změnu těchto parametrů použijte tlačítka VOL+/VOL-. NAHRÁVÁNÍ: Když zvolíte tento režim, budete muset nastavit začátek a konec požadovaného nahrávání. Jakmile je přijímač v pohotovostním stavu, zapne odesílání signálu do konektoru skart VCR a bude nahrávat během doby, kterou jste zadali. ZAPNUTÍ: V tomto režimu budete muset nastavit čas, kdy signál začne být odesílán do konektoru skart VCR. VYPNUTÍ: V tomto režimu budete muset nastavit čas, kdy signál přestane být odesílán do konektoru skart VCR. *Opakování: Umožňuje vybrat frekvenci činnosti, jež se má provádět. Máte na výběr mezi ŽÁDNOU, JEDNOU, DENNĚ nebo TÝDNĚ. Vyberte tlačítky VOL+/VOL-. *Datum zapnutí: Umožňuje nastavit datum, kdy událost musí začít. K tomu použijte numerická tlačítka na dálkovém ovládání. (1až 9) *Čas spuštění: Umožňuje nastavit čas spuštění události. K tomu použijte numerická tlačítka na dálkovém ovládání. (1až 9) * Čas ukončení: Umožňuje nastavit čas ukončení události. K tomu použijte numerická tlačítka na dálkovém ovládání. (1až 9) *Druh kanálu: Umožňuje vybrat druh kanálu. Máte na výběr mezi TV a rádio. Pro přepínání použijte tlačítka VOL+/VOL-. *Kanál: Umožňuje vybrat název žádaného kanálu. Pro zobrazení seznamu kanálů stiskněte tlačítko VOL+, potom vyberte tlačítky CH+/CH- kanál a potvrďte tlačítkem OK.

16 IV. HRY Když jsou všechna nastavení provedena, můžete buď postupovat při nastavení ostatních programovacích nástrojů stejným způsobem, nebo několikrát stisknout tlačítko EXIT a opustit menu. Jak zrušit programovací nástroj? Stačí vybrat programovací nástroj, který chcete zrušit, potom stisknout tlačítko VOL+ a tím změnit parametr na VYPNUTÝ. V tomto menu jsou k dispozici 3 hry a kalendář. a) Miny b) Tetris c) Gomoku d) Kalendář a) Miny Pro přemístění kurzoru používejte tlačítka CH+/CH- a VOL+/VOL-. Když je partie skončena, pro spuštění nové partie stiskněte tlačítko CH+. Když chcete hru opustit, stiskněte EXIT. b) Tetris Pro přemístění části zleva doprava používejte tlačítka VOL+/VOL-. Tlačítko CH+ přeruší hru. Tlačítko CH- nechá padat část. Tlačítko OK otočí část. Když je partie skončena, pro spuštění nové partie stiskněte tlačítko OK. Když chcete hru opustit, stiskněte EXIT. c) Gomoku Pro přemístění kurzoru používejte tlačítka CH+/CH- a VOL+/VOL-. Kouli přemístíte stisknutím tlačítka OK. Cílem je postupně postavit do řady 5 barevných koulí. Když je partie skončena, pro spuštění nové partie stiskněte tlačítko OK. d) Kalendář Tato část menu umožňuje zobrazit současné datum. Tlačítky VOL+/VOL- můžete změnit rok a tlačítky CH+/CH- měsíc.

17 V. RŮZNÉ INFORMACE a) Informační pás Když měníte kanál, objeví se pás obsahující informace o kanálu. 1. Logo ukazuje druh programu TV nebo rádia. 2. Ukazuje číslo kanálu. 3. Ukazuje název kanálu. 4. Ukazuje časový rozvrh a název právě vysílaného programu. 5. Ukazuje časový rozvrh a název následujícího programu 6. Ukazuje aktuální čas. Pokud dvakrát stisknete tlačítko INFO, objeví se níže uvedené okno, které uvádí všechny informace o vybraném kanálu. Uvidíte: *Název kanálu *Číslo programu *Číslo kanálu *Frekvenci a další parametry b) Titulky Funkci titulků na vašem přijímači spustíte stisknutím tlačítka S-T (Žlutá barva) na dálkovém ovládání. Objeví se menu jako na obrázku: Potom tlačítky CH+/CH- vyberte jednu z dostupných voleb a potvrďte ji OK. Titulky zrušíte vybráním volby STOP, potom potvrďte tlačítkem OK.

18 V. RŮZNÉ INFORMACE c) Teletext Pro zobrazení teletextu stiskněte na dálkovém ovládání tlačítko TXT (Zelená barva). Objeví se okno jako na obrázku. Pro přemístění mezi stranami v teletextu použijte numerická tlačítka na dálkovém ovládání. Teletext opustíte stisknutím tlačítka EXIT. d) Zvuk Když stisknete tlačítko AUDIO, objeví se zvukové parametry zvoleného kanálu. Tlačítky VOL+/- můžete přepínat mezi STEREO, AUDIO VPRAVO a VLEVO. e) Multi-video Tato funkce umožňuje zobrazit mozaiku 9 obrázků, ze které si můžete vybrat kanál, na který se chcete dívat. Pro přemístění kurzoru na žádaný kanál použijte tlačítka CH+/CH- a VOL+/-. Tento režim multi-videa opustíte stisknutím tlačítka EXIT. f) Údaje EPG Máte možnost zobrazit informace EPG (Elektronický průvodce programy) o kanálech, u kterých si přejete. Zobrazené údaje budou právě vysílaný program a následující program. P.S.: Je možné, že se žádná informace nezobrazí, to závisí na přenosu informací signálem. Tlačítky CH+/CH- vyberte kanál, u kterého chcete vidět údaje, a stiskněte tlačítko VOL+. V pravé části obrazovky se objeví informace.

19 V. RŮZNÉ INFORMACE Když se zobrazí 2 programy, můžete zobrazit podrobné informace stisknutím tlačítka VOL+ na dálkovém ovládání. Můžete také vybrat 1 program pro nahrávání stisknutím tlačítka OK na dálkovém ovládání. Budete tak moci pozorovat, že všechny informace vybraného kanálu byly obnoveny. (Začátek nahrávání, název programu,...) g) Seznam oblíbených Když jste kanály umístili do seznamu oblíbených v menu SEZNAM KANÁLŮ, můžete vstoupit přímo do seznamu oblíbených stisknutím tlačítka FAV na dálkovém ovládání. Změna oblíbených kanálů v seznamu se provádí tlačítky CH+ a CH-. Do normálního režimu se vrátíte opětovným stisknutím tlačítka FAV. (Zobrazí se zpráva NORMAL.) h) Digitální audio V menu vašeho přijímače nemůžete tuto funkci spustit. Pro spuštění a použití této funkce stačí připojit digitální audio zařízení na digitální výstup vašeho přijímače DVB-T s dvojitým tunerem.

20 VI. PROBLÉMY, CHARAKTERISTIKA PŘÍPADNÉ POTÍŽE Popis problému Žádné zobrazení na přední straně! Žádný signál video ani audio! Kvalita obrazu není příliš dobrá nebo obraz zamrzává! Dálkové ovládání nefunguje! Nemáte obraz na tuneru 2 pro nahrávání! Řešení Zkontrolujte, že přijímač je správně připojen k zásuvce el. proudu 1. Ověřte kvalitu obrazu tak, že naladíte kanál a otáčíte anténou. 2. Ověřte, že připojovací kabel není odpojen. 1. Změňte polohu antény. 2. Možná bude nutné přidat zesilovač. 1. Zkontrolujte baterie. 2. Namiřte správně ovládání směrem k infračervené buňce přijímače. Zkontrolujte, že jste správně připojili přemosťovací kabel dodaný s vaším přijímačem. TECHNICKÁ CHARAKTERISTIKA Systém Hlavní procesor Paměť Flash ROM SDRAM REŽIM A/V (Vstup/Výstup) Scart TV Scart VCR Audio L/R RS-232 Tuner a demodulace Vstupní konektor Frekvenční pásmo Vstupní impedance Úroveň vstupního signálu Pásmové rozpětí Modulace 2 x Cheerteck 16 x 2 Mbits 64 x 2 Mbits Výstup video (CVBS, RGB) Výstup audio Výstup video (CVBS) Vstup video (CVBS, RGB) Vidlice RCA Přenos při Bauds/s; 9 PIN IEC 9,52 mm 50 až 860 MHz (VHF a UHF) 75 Ohm -81,8dBm až -20dBm 7 nebo 8 MHz COFDM Společnost OPTEX Boulevard Eugene Thomas Hénin-Beaumont

21 ZÁRUČNÍ LIST Na DVB-T tuner OPTEX ORT T poskytujeme 2 roční záruku týkající se výrobních vad, součástek a provedení. Při poruše zákazník uhrazuje platbu za expedici, my hradíme náklady zpětné expedice. Platný záruční list musí být správně vyplněn a odeslán s kopií faktury nebo pokladního bloku. ZÁRUČNÍ LIST Výrobek : DVB-T tuner OPTEX ORT T Datum prodeje... Dovozce: M.A.T.A. Czech Radlická Praha 5 Autorizovaný servis: PM servis Na barikádách 670, PRAHA 9 Tel.: Mobil: ATV servis a prodej elektroniky Richard Tenora Kšírova Brno Tel.: ,

Přijímač pozemního digitálního vysílání s jedním tunerem OPTEX ORT-8817

Přijímač pozemního digitálního vysílání s jedním tunerem OPTEX ORT-8817 Návod k obsluze Přijímač pozemního digitálního vysílání s jedním tunerem OPTEX ORT-8817 Ref. č. 708817. : 708817 OBSAH Začínáme..Str. 3 Popis.Str. 4 Přední strana Str. 4 Zadní strana Str. 4 Dálkové ovládání

Více

Návod k obsluze ORT 8812. Jenotunerový pozemní digitální přijímač. Réf : 708812 ORT 8812-10/06/10

Návod k obsluze ORT 8812. Jenotunerový pozemní digitální přijímač. Réf : 708812 ORT 8812-10/06/10 Návod k obsluze ORT 8812 Jenotunerový pozemní digitální přijímač ION FAIBL AT ION FAIBL AT ONSOMM EC ONSOMM EC Réf : 708812 ORT 8812-10/06/10 2 3 Obsah ZAČÍNÁME... 6 Bezpečnost...6 Technická charakteristika...6

Více

Návod k použití. Pozemní digitální přijímač pro HD MPEG4 i SD MPEG2 + vstup USB. Ref. č.: 708890

Návod k použití. Pozemní digitální přijímač pro HD MPEG4 i SD MPEG2 + vstup USB. Ref. č.: 708890 Návod k použití Pozemní digitální přijímač pro HD MPEG4 i SD MPEG2 + vstup USB Ref. č.: 708890 OBSAH Začněte správně....strana 4 Popis......Strana 5 Přední strana....strana 4 Zadní strana...strana 4 Dálkové

Více

Pozemní digitální přijímač s jedním tunerem. Návod k obsluze. Ref. č.:

Pozemní digitální přijímač s jedním tunerem. Návod k obsluze. Ref. č.: Pozemní digitální přijímač s jedním tunerem Návod k obsluze Ref. č.: 708819 ZAČÍNÁME Bezpečnost Před uvedením přijímače do provozu si prosím pozorně přečtěte všechny bezpečnostní pokyny. Nezakrývejte

Více

Digitální satelitní přijímač

Digitální satelitní přijímač Návod k obsluze Digitální satelitní přijímač Ref. č.: 709540 OBSAH Začínáme... Str. 4 Popis... Str. 5 Přední strana... Str. 5 Zadní strana... Str. 5 Dálkové ovládání... Str. 6 Schéma zapojení přijímače...

Více

Návod k obsluze ORT 8812. Jenotunerový pozemní digitální přijímač. Réf : 708812 ORT 8812 Version2-29/07/10

Návod k obsluze ORT 8812. Jenotunerový pozemní digitální přijímač. Réf : 708812 ORT 8812 Version2-29/07/10 FAIBLE CONSOMMATION FAIBLE CONSOMMATION Návod k obsluze ORT 8812 Jenotunerový pozemní digitální přijímač Réf : 708812 ORT 8812 Version2-29/07/10 A. ZAČÍNÁME A.1) Bezpečnost Před uvedením přijímače do provozu

Více

Automobilový DVB-T tuner 80 555

Automobilový DVB-T tuner 80 555 Automobilový DVB-T tuner 80 555 Uživatelská příručka Obsah Úvodní informace... 2 Obsah balení... 2 Popis přístroje... 2 Dálkový ovladač... 3 Nabídka nastavení... 4 Teletext... 6 Možné problémy a jejich

Více

Návod k obsluze. Pozemní digitální přijímač s jedním tunerem* a portem USB 2.0 OPTEX ORT - 8830. Ref. č.: 708830 VERZE 2

Návod k obsluze. Pozemní digitální přijímač s jedním tunerem* a portem USB 2.0 OPTEX ORT - 8830. Ref. č.: 708830 VERZE 2 Návod k obsluze Pozemní digitální přijímač s jedním tunerem* a portem USB 2.0 OPTEX ORT - 8830 VERZE 2 Ref. č.: 708830 OBSAH Začínáme Strana 3 Popis Strana 4 Přední strana Strana 4 Zadní strana Strana

Více

Návod k obsluze ORT Pozemní digitální přijímač s jedním tunerem. Ref č. : ORT /02/10

Návod k obsluze ORT Pozemní digitální přijímač s jedním tunerem. Ref č. : ORT /02/10 Návod k obsluze ORT 8818 Pozemní digitální přijímač s jedním tunerem ION FAIBL AT ION FAIBL AT ONSOMM EC ONSOMM EC Ref č. : 708818 ORT 8818-25/02/10 2 ZAČÍNÁME Bezpečnost Před uvedením přijímače do provozu

Více

Venkovní anténa UHF / VHF REQUIN Ref. 008193 NÁVOD K POUŽITÍ A UŽIVATELSKÉ RADY

Venkovní anténa UHF / VHF REQUIN Ref. 008193 NÁVOD K POUŽITÍ A UŽIVATELSKÉ RADY Venkovní anténa UHF / VHF REQUIN Ref. 008193 NÁVOD K POUŽITÍ A UŽIVATELSKÉ RADY Interiérová anténa UHF / VHF Třebaže s instalací vaší VENKOVNÍ ANTÉNY OPTEX pospícháte, doporučujeme vám, abyste si tento

Více

Návod k obsluze ORT 8841. Multimediální digitální pozemní přijímač s jedním tunerem. Výr. č.: 708841 ORT 8841 Version3-21/07/10

Návod k obsluze ORT 8841. Multimediální digitální pozemní přijímač s jedním tunerem. Výr. č.: 708841 ORT 8841 Version3-21/07/10 FAIBLE CONSOMMATION FAIBLE CONSOMMATION Návod k obsluze ORT 8841 Multimediální digitální pozemní přijímač s jedním tunerem Výr. č.: 708841 ORT 8841 Version3-21/07/10 2 A. DŮLEŽITÉ Než začnete s tímto digitálním

Více

Návod k obsluze ORT 8841. Pozemní digitální přijímač s jedním tunerem + Multimédia. Výr. č. : 708841. ORT 8841 Version2-25/02/10

Návod k obsluze ORT 8841. Pozemní digitální přijímač s jedním tunerem + Multimédia. Výr. č. : 708841. ORT 8841 Version2-25/02/10 Návod k obsluze ORT 8841 Pozemní digitální přijímač s jedním tunerem + Multimédia Výr. č. : 708841 ORT 8841 Version2-25/02/10 Obsah ZAČÍNÁME...4 Bezpečnost... 4 Technická charakteristika... 4 Obsah balení

Více

NÁVOD K OBSLUZE OPTEX

NÁVOD K OBSLUZE OPTEX NÁVOD K OBSLUZE OPTEX STARcom 8839 Pozemní digitální přijímač s jedním tunerem* a portem USB 2.0 Ref.č.: 708839 OBSAH Začínáme Strana 3 Popis Strana 4 Přední strana Strana 4 Zadní strana Strana 4 Dálkové

Více

Návod k obsluze. Přijímač pozemního digitálního vysílání s dvojitým tunerem + USB 2.0 OPTEX. Ref.: 708944

Návod k obsluze. Přijímač pozemního digitálního vysílání s dvojitým tunerem + USB 2.0 OPTEX. Ref.: 708944 Návod k obsluze Přijímač pozemního digitálního vysílání s dvojitým tunerem + USB 2.0 OPTEX Ref.: 708944 OBSAH Začínáme..Str. 4 Popis..Str. 5 Přední strana.str. 5 Zadní strana. Str. 5 Dálkové ovládání.str.

Více

Návod k obsluze ORT 8791. Pozemní digitální přijímač s jednoduchým rozlišením + USB2.0 pro přehrávání a záznam. Ref. č.: 708791

Návod k obsluze ORT 8791. Pozemní digitální přijímač s jednoduchým rozlišením + USB2.0 pro přehrávání a záznam. Ref. č.: 708791 Návod k obsluze ORT 8791 Pozemní digitální přijímač s jednoduchým rozlišením + USB2.0 pro přehrávání a záznam ION FAIBL AT ION FAIBL AT ONSOMM EC ONSOMM EC Ref. č.: 708791 ORT8791-08092010 OBSAH Bezpečnost...

Více

NÁVOD NA OVLÁDÁNÍ. Set Top Box Motorola VIP 1003 Portálu IPTV

NÁVOD NA OVLÁDÁNÍ. Set Top Box Motorola VIP 1003 Portálu IPTV NÁVOD NA OVLÁDÁNÍ Set Top Box Motorola VIP 1003 Portálu IPTV Set Top Box Motorola VIP1003 Set Top Box Balení Set Top Boxu obsahuje: Set Top Box VIP 1003 Dálkové ovládání Baterie do dálkového ovládání Napájecí

Více

ALMA T2200. Uživatelská příručka

ALMA T2200. Uživatelská příručka ALMA T2200 Uživatelská příručka I Obsah Obsah 1. Čelní panel: 1 2. Zadní panel: 1 3. RCU 2 1. Základní ovládání 2 1.1 První použití Set-Top Boxu 2 1.2 Používání prvního a druhého přístroje 3 1.3 Rychlé

Více

Přijímač digitálního terestrického vysílání DVB-T. Lemon 010-T. (Inverto IDL 1000-T)

Přijímač digitálního terestrického vysílání DVB-T. Lemon 010-T. (Inverto IDL 1000-T) Přijímač digitálního terestrického vysílání DVB-T Lemon 010-T (Inverto IDL 1000-T) Obsah 1. Bezpečnostní pokyny...3 2. Ovládací prvky a přípojná místa...3 3. Dálkové ovládání...4 4. Připojení a provoz

Více

Digital Set Top Box HE@D HD1000T Přijímač digitálního pozemního vysílání

Digital Set Top Box HE@D HD1000T Přijímač digitálního pozemního vysílání Digital Set Top Box HE@D HD1000T Přijímač digitálního pozemního vysílání Návod k obsluze Při práci s návodem používejte orginální návod s obrázky Obsah Bezpečnost Přední panel Zadní panel Dálkové ovládání

Více

Digitální pozemní přijímač CDVBTK360A. Návod k použití BEZPEČNOSTNÍ INSTRUKCE

Digitální pozemní přijímač CDVBTK360A. Návod k použití BEZPEČNOSTNÍ INSTRUKCE Digitální pozemní přijímač CDVBTK360A Návod k použití BEZPEČNOSTNÍ INSTRUKCE Než začnete používat tento přijímač, přečtěte si prosím velmi pozorně následující bezpečnostní instrukce. Všimněte si všech

Více

IV. MENU Funkce. IV.c) Funkce REC (dostupná pouze po provedení aktualizace softwaru z března 09) IV.c1) Moje záznamy

IV. MENU Funkce. IV.c) Funkce REC (dostupná pouze po provedení aktualizace softwaru z března 09) IV.c1) Moje záznamy IV.c) Funkce REC (dostupná pouze po provedení aktualizace softwaru z března 09) Tato část menu shromažďuje veškeré informace týkající se záznamu na disk USB prostřednictvím vašeho dekodéru. Umožní vám

Více

Set Top Box Motorola VIP 1003

Set Top Box Motorola VIP 1003 Set Top Box Motorola VIP 1003 1. Set Top Box Balení Set Top Boxu obsahuje: Set Top Box VIP 1003, dálkové ovládání, baterie do dálkového ovládání, napájecí zdroj, kabel pro připojení zdroje do napájecí

Více

Ovládání TV platformy a funkce Chytrá TV

Ovládání TV platformy a funkce Chytrá TV Ovládání TV platformy a funkce Chytrá TV 1/11 Obsah Popis dálkového ovladače...3 Ovládání TV služby...4 Informace o pořadu...4 Seznam TV kanálů...5 Možnosti kanálu...5 Programový průvodce...6 Změna pořadí

Více

Návod k obsluze ORD Digitální satelitní přijímač s jedním tunerem. Réf :

Návod k obsluze ORD Digitální satelitní přijímač s jedním tunerem. Réf : Návod k obsluze ORD 9540 Digitální satelitní přijímač s jedním tunerem ION FAIBL AT ION FAIBL AT ONSOMM EC ONSOMM EC Réf : 709540 ORD 9540 V3-ALI - 08092010 OBSAH ZAČÍNÁME...3 Bezpečnost...3 Technická

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL Digitální přijímač teresteriální televize TECHNISAT DigiPal 2 http://www.omko.cz/

UŽIVATELSKÝ MANUÁL Digitální přijímač teresteriální televize TECHNISAT DigiPal 2 http://www.omko.cz/ UŽIVATELSKÝ MANUÁL Digitální přijímač teresteriální televize TECHNISAT DigiPal 2 http://www.omko.cz/ Zkrácená verze uživatelského manuálu. BEZPEČNOST PRÁCE S PŘIJÍMAČEM Než začnete s přijímačem pracovat

Více

S A T E L I T

S A T E L I T S A T E L I T 380002650 Obsah balení BOX 1x Dálkový ovladač 1x HDMI kabel 1x El. Zdroj 1x Dálkový ovladač 1. POWER - Zapnout/Vypnout přijímač 2. MUTE - Zapnout/Vypnout zvuk 3. FIND - Vyhledat kanál, program

Více

NÁVOD KE SLUŽBĚ IPTV

NÁVOD KE SLUŽBĚ IPTV NÁVOD KE SLUŽBĚ IPTV 1 Obsah Popis dálkového ovladače...3 Ovládání TV služby...4 1. Informace o pořadu...4 2. Seznam TV kanálů...5 3. Možnosti kanálu...5 4. Programový průvodce...6 5. Změna pořadí TV kanálů...7

Více

STEREO ZAŘÍZENÍ AUNA MCD-82, DVD PŘEHRÁVAČ, USB, SD, MPEG4. Návod k použití

STEREO ZAŘÍZENÍ AUNA MCD-82, DVD PŘEHRÁVAČ, USB, SD, MPEG4. Návod k použití STEREO ZAŘÍZENÍ AUNA MCD-82, DVD PŘEHRÁVAČ, USB, SD, MPEG4 Návod k použití 10006320 Vážený zákazníku, v první řadě Vám chceme poděkovat za nákup tohoto produktu. Aby se zabránilo možnému technickému poškození,

Více

Obsah 1. ÚVOD 4 2. HLAVNÍ FUNKCE 4 3. PRO VAŠI BEZPEČNOST 5 4. ZÁKLADNÍ OVLÁDÁNÍ DIGITÁLNÍHO PŘIJÍMAČE 5 5. PŘEDNÍ PANEL 6 6.

Obsah 1. ÚVOD 4 2. HLAVNÍ FUNKCE 4 3. PRO VAŠI BEZPEČNOST 5 4. ZÁKLADNÍ OVLÁDÁNÍ DIGITÁLNÍHO PŘIJÍMAČE 5 5. PŘEDNÍ PANEL 6 6. DVB T přijímač Obsah OBSAH 2 I. OBECNÉ INFORMACE 4 CDVBT-1500E 1. ÚVOD 4 2. HLAVNÍ FUNKCE 4 3. PRO VAŠI BEZPEČNOST 5 4. ZÁKLADNÍ OVLÁDÁNÍ DIGITÁLNÍHO PŘIJÍMAČE 5 5. PŘEDNÍ PANEL 6 Návod k použití 6. ZADNÍ

Více

Digitální pozemní přijímač MX56

Digitální pozemní přijímač MX56 Digitální pozemní přijímač MX56 OBSAH Bezpečnostní informace... 4 Hlavní zdroj... 4 Přepětí... 4 Tekutiny... 4 Čištění... 4 Ventilace... 4 Připojení k anténě... 4 Balení... 5 Zadní panel... 5 Dálkový ovladač...

Více

NÁVOD K POUŽITÍ SET-TOP-BOXU ARRIS VIP 1113

NÁVOD K POUŽITÍ SET-TOP-BOXU ARRIS VIP 1113 NÁVOD K POUŽITÍ SET-TOP-BOXU ARRIS VIP 1113 EDERA Group a. s. tel.: 775 212 034 e-mail: porucha@edera.cz web: www.edera.cz Vážení klienti, jsme rádi, že jste si za svého poskytovatele televizních služeb

Více

Návod k obsluze ORT Pozemní digitální přijímač s jednoduchým tunerem + Multimédia + HDMI + USB2.0. Réf : ORT /05/10

Návod k obsluze ORT Pozemní digitální přijímač s jednoduchým tunerem + Multimédia + HDMI + USB2.0. Réf : ORT /05/10 Návod k obsluze ORT 8842 Pozemní digitální přijímač s jednoduchým tunerem + Multimédia + HDMI + USB2.0 ION FAIBL AT ION FAIBL AT ONSOMM EC ONSOMM EC Réf : 708842 ORT 8842-06/05/10 1 OBSAH ZAČÍNÁME... 3

Více

Nej.cz. Uživatelská příručka k interaktivní televizi

Nej.cz. Uživatelská příručka k interaktivní televizi Nej.cz Uživatelská příručka k interaktivní televizi 1 Obsah Označení interaktivních funkcí... 4 Zobrazení TV nabídky... 5 Nabídka EPG... 6 Hledání v TV archivu změna dne... 7 TV archiv / přetáčení / pozastavení...

Více

Užijte si televizi Horizon od UPC

Užijte si televizi Horizon od UPC Užijte si televizi Horizon od UPC Uživatelský manuál HD Mediaboxu Hlavní nabídka Informace Do hlavní nabídky vstoupíte stisknutím tlačítka MENU na dálkovém ovladači. V hlavní nabídce a jednotlivých nabídkách

Více

Uživatelský manuál. Symbol upozorňuje na informace, které by jste při čtení manuálu neměli přehlédnout

Uživatelský manuál. Symbol upozorňuje na informace, které by jste při čtení manuálu neměli přehlédnout Bezpečnostní instrukce Čtěte pozorně tento manuál před prvním použitím přístroje Pokud přístroj nebudete po dlouhou dobu používat, odpojte napájecí zdroj od elektrické sítě. Stejně tak odpojte napájecí

Více

Česky. 1. Obecné informace Funkce Obsah krabice

Česky. 1. Obecné informace Funkce Obsah krabice 1. Obecné informace Terminál pro příjem digitálního pozemního vysílání TVGo DVB-T31 umožňuje sledovat digitální televizní vysílání na televizoru a nabízí vysoce kvalitní výstup digitálního zvuku pro systémy

Více

Venkovní plochá anténa Ref. č. 008195 NÁVOD K POUŽITÍ A UŽIVATELSKÉ RADY

Venkovní plochá anténa Ref. č. 008195 NÁVOD K POUŽITÍ A UŽIVATELSKÉ RADY Venkovní plochá anténa Ref. č. 008195 NÁVOD K POUŽITÍ A UŽIVATELSKÉ RADY Venkovní anténa UHF / VHF / FM Třebaže s instalací vaší VENKOVNÍ PLOCHÉ ANTÉNY OPTEX pospícháte, doporučujeme vám, abyste si tento

Více

MIKADO 200 Automobilový DVB-T tuner

MIKADO 200 Automobilový DVB-T tuner MIKADO 200 Automobilový DVB-T tuner Uživatelská příručka Important Safety Instructions and Caution Instrukce k bezpečnému používání výrobku Symbol blesku v rovnostranném trojúhelníku je určen k varování

Více

NÁVOD K POUŽITÍ SET-TOP BOXU MOTOROLA VIP 1003

NÁVOD K POUŽITÍ SET-TOP BOXU MOTOROLA VIP 1003 NÁVOD K POUŽITÍ SET-TOP BOXU MOTOROLA VIP 1003 EDERA Group a. s. tel.: 775 212 034 e-mail: porucha@edera.cz web: www.edera.cz Vážení klienti, jsme rádi, že jste si za svého poskytovatele televizních služeb

Více

Digitální Pozemní Twin Tuner Přijímač SRT 5220

Digitální Pozemní Twin Tuner Přijímač SRT 5220 ZÁRUČNÍ LIST na výrobek DVB-T PŘIJÍMAČ Strong SRT 5220.. Výrobní číslo.. Datum prodeje... Razítko a podpis prodejce ZÁRUČNÍ PODMÍNKY 1. ZÁRUČNÍ DOBA Na tento výrobek poskytuje firma Strong záruku po dobu

Více

UŽIJTE SI TELEVIZI. Uživatelský manuál HD Mediaboxu

UŽIJTE SI TELEVIZI. Uživatelský manuál HD Mediaboxu UŽIJTE SI TELEVIZI od UPC Uživatelský manuál HD Mediaboxu HLAVNÍ NABÍDKA INFORMACE Do hlavní nabídky vstoupíte stisknutím tlačítka MENU na dálkovém ovladači. V hlavní nabídce a jednotlivých nabídkách se

Více

TOPFIELD. SBI-5450 Rychlý průvodce. Digitální satelitní přijímač. Přístupové rozhraní s vestavěným dekódovacím systémem IRDETO

TOPFIELD. SBI-5450 Rychlý průvodce. Digitální satelitní přijímač. Přístupové rozhraní s vestavěným dekódovacím systémem IRDETO TOPFIELD SBI-5450 Rychlý průvodce Digitální satelitní přijímač Přístupové rozhraní s vestavěným dekódovacím systémem IRDETO 1. Bezpečnostní opatření Čtěte a řiďte se těmito instrukcemi. Věnujte zvýšenou

Více

Přijímač pozemní digitální TV / rozhlasu (DVB-T)

Přijímač pozemní digitální TV / rozhlasu (DVB-T) Přijímač pozemní digitální TV / rozhlasu (DVB-T) ODE 704 Návod k obsluze Děkujeme vám za vaše rozhodnutí k nákupu tohoto přístroje. Před jeho instalací, zapnutím a nastavováním si prosím přečtěte celý

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Dvb-t02 DVB-T tuner Uživatelská příručka Před prvním použitím přístroje si pečlivě přečtěte tuto uživatelskou příručku a ponechte si ji pro případ potřeby Obsah Doporučení k provozu zařízení...2 Technické

Více

.:: YAMADA DTV-1300 ::. uživatelská příručka

.:: YAMADA DTV-1300 ::. uživatelská příručka .:: YAMADA DTV-1300 ::. uživatelská příručka Děkujeme Vám za zakoupení výrobku společnosti UMAX a doufáme, že budete s tímto výrobkem plně spokojeni. Upozornění: Veškeré údaje a parametry obsažené v tomto

Více

MI Video rozhraní pro vozidla Renault. Přepínání mezi jednotlivými vstupy a ovládání přehrávání

MI Video rozhraní pro vozidla Renault. Přepínání mezi jednotlivými vstupy a ovládání přehrávání MI-1250 Video rozhraní pro vozidla Renault Tento adaptér (rozhraní) umožňuje zobrazit RGB signál o vysokém rozlišení, AV signál z externího zdroje (například DVD přehrávače) a video signál z kamery při

Více

MP3-CD PŘEHRÁVAČ AUNA AV2-CD509, RADIOPŘIJÍMAČ, USB. Návod k používání / = HiFi zesilovač / = CD přehrávač

MP3-CD PŘEHRÁVAČ AUNA AV2-CD509, RADIOPŘIJÍMAČ, USB. Návod k používání / = HiFi zesilovač / = CD přehrávač MP3-CD PŘEHRÁVAČ AUNA AV2-CD509, RADIOPŘIJÍMAČ, USB Návod k používání 10004933/1008980 = HiFi zesilovač 10005063/1008983 = CD přehrávač Vážený zákazníku, V první řadě se Vám chceme poděkovat za nákup tohoto

Více

MI1308 Video rozhraní pro vozidla Volvo s displejem 5

MI1308 Video rozhraní pro vozidla Volvo s displejem 5 MI1308 Video rozhraní pro vozidla Volvo s displejem 5 Toto rozhraní (adaptér) umožňuje zobrazit RGB signál z navigačního systému, AV signál a video signál z kamery při couvání na 5 displeji ve vozidlech

Více

Zapojení DEC2000-t. a) Kabely a konektory DEC2000-t 3-1 3. ZAČÍNÁME

Zapojení DEC2000-t. a) Kabely a konektory DEC2000-t 3-1 3. ZAČÍNÁME 3-1 3. ZAČÍNÁME Zapojení DEC2000-t Varování: Nesprávné elektrické vedení a zapojení se může stát příčinou vzniku provozních poruch nebo poruch přístroje. Při nesprávném způsobu používání tohoto výrobku

Více

Digital Terrestrial Receiver DI-WAY T-2200. Digitální pozemní přijímač, Set Top Box

Digital Terrestrial Receiver DI-WAY T-2200. Digitální pozemní přijímač, Set Top Box Digital Terrestrial Receiver DI-WAY T-2200 Digitální pozemní přijímač, Set Top Box České MENU, Český elektronický průvodce programy (EPG) TV modulátor pro připojení např. druhé TV Jednoduchá instalace

Více

SET TOP BOX DIGITÁLNÍ POZEMNÍ PŘIJÍMAČ

SET TOP BOX DIGITÁLNÍ POZEMNÍ PŘIJÍMAČ SET TOP BOX DIGITÁLNÍ POZEMNÍ PŘIJÍMAČ Návod k obsluze VŠEOBECNÉ INFORMACE Děkujeme Vám za zakoupení digitálního pozemního přijímače. Abychom Vám poskytli vysokou spolehlivost a stabilitu obrazu, byly

Více

Nej.cz Uživatelská příručka k interaktivní televizi NetTV

Nej.cz Uživatelská příručka k interaktivní televizi NetTV Nej.cz Uživatelská příručka k interaktivní televizi NetTV v.2.4 Obsah Označení interaktivních funkcí... 3 Zobrazení TV nabídky... 4 Nabídka EPG... 5 Hledání v TV archivu změna dne... 6 TV archiv / přetáčení

Více

2 Menu Otevře nabídku Menu 9 Port USB 2.0 Umožní připojit externí USB zařízení (např. USB Flash disk)

2 Menu Otevře nabídku Menu 9 Port USB 2.0 Umožní připojit externí USB zařízení (např. USB Flash disk) Jednoduchá příručka Číslo Popis Funkce Číslo Popis Funkce 1 Tlačítko Zap/Vyp Zapne přijímač / Vypne přijímač do Stand By 8 Mód videa Změní mód videa 2 Menu Otevře nabídku Menu 9 Port USB 2.0 Umožní připojit

Více

Zkrácená uživatelská příručka

Zkrácená uživatelská příručka Zkrácená uživatelská příručka Hlavní popis Satelitní Twin Tuner HD přijímač HDMI Výstup (až do 1080p) Podpora DiSEqC 1.0, 1.1, 1.2, 1.3 (USALS) Dolby Digital audio výstup (S / PDIF) Rozšířené EPG a programová

Více

uživatelský manuál CZ

uživatelský manuál CZ uživatelský manuál CZ Před použitím si pečlivě přečtěte tuto příručku. Technické specifikace a provozní postupy uvedené v této příručce podléhají změnám bez předchozího upozornění. V případě jakýchkoliv

Více

ARTEC T3. Mini DVB-T TV přijímač (Set-Top-Box) Návod k použití - 1 -

ARTEC T3. Mini DVB-T TV přijímač (Set-Top-Box) Návod k použití - 1 - ARTEC T3 Mini DVB-T TV přijímač (Set-Top-Box) Návod k použití - 1 - Obsah Obsah... 2 Specifikace a vlastnosti produktu... 3 Bezpečnostní instrukce... 3 1. Přehled produktu... 4 1.1 Vlastnosti:... 4 1.2

Více

Ovládání TV platformy a funkce Chytrá TV

Ovládání TV platformy a funkce Chytrá TV Ovládání TV platformy a funkce Chytrá TV Obsah Popis dálkového ovladače...3 Ovládání TV služby...4 1. Informace o pořadu...4 2. Seznam TV kanálů...5 3. Možnosti pořadu...5 4. Programový průvodce...6 5.

Více

Vasco Mini 2 NÁVOD K OBSLUZE ČESKÝ

Vasco Mini 2 NÁVOD K OBSLUZE ČESKÝ Vasco Mini 2 NÁVOD K OBSLUZE ČESKÝ Copyright 2019 Vasco Electronics LLC www.vasco-electronics.com Obsah 1. Ovládání přístroje 4 1.1 Funkční tlačítka 5 1.2 Nabíjení baterie 6 1.3 Tovární SIM karta 6 1.3.1.

Více

Interiérová anténa UHF / VHF Ref. č. 008198 NÁVOD K POUŽITÍ A UŽIVATELSKÉ RADY

Interiérová anténa UHF / VHF Ref. č. 008198 NÁVOD K POUŽITÍ A UŽIVATELSKÉ RADY Interiérová anténa UHF / VHF Ref. č. 008198 NÁVOD K POUŽITÍ A UŽIVATELSKÉ RADY Interiérová anténa UHF / VHF Třebaže s instalací vaší INTERIÉROVÉ ANTÉNY OPTEX pospícháte, doporučujeme vám, abyste si tento

Více

1. PŘEHLED FUNKCÍ. DVB & VBI Teletext. v PŘÍJEM: 200 kanálů. DVB-T kompatibilní

1. PŘEHLED FUNKCÍ. DVB & VBI Teletext. v PŘÍJEM: 200 kanálů. DVB-T kompatibilní OBSAH OBSAH... 1 1. PŘEHLED FUNKCÍ... 2 2. BEZPEČNOSTNÍ OPATŘENÍ... 3 3. PŘÍPRAVA... 4 3.1. DÁLKOVÉ OVLÁDÁNÍ... 4 3.2. PŘIPOJENÍ... 4 3.2.1. PŘIPOJENÍ K TV... 4 3.2.2. PŘIPOJENÍ K VCR... 5 3.2.3. UVEDENÍ

Více

Nový opravený manuál pro CDVBC5120C

Nový opravený manuál pro CDVBC5120C Nový opravený manuál pro CDVBC5120C OBSAH Opravy jsou provedeny červenou barvou 1. Všeobecné informace 3 1.1. Předmluva 3 1.2. Základní rysy 3 1.3. Čelní panel 4 1.4. Zadní panel 5 1.5. Dálkové ovládání

Více

Uživatelská příručka Set-top-box WCD 1205 V. 2011/01

Uživatelská příručka Set-top-box WCD 1205 V. 2011/01 Uživatelská příručka Set-top-box WCD 1205 V. 2011/01 1 Vážený účastníci kabelové televize, Set-top-box WCD 1205 je určen pro příjem digitálních televizních a rozhlasových programů v sítích společnosti

Více

Obsah - 1 - 01-CEK-14438-1243UK-AK56-MN1P-50116251.P65 1

Obsah - 1 - 01-CEK-14438-1243UK-AK56-MN1P-50116251.P65 1 Obsah Tlačítka dálkového ovladače... 2 Přední panel a přípojná místa... 2 Připojení periferních zařízení... 2 Připojení antény... 2 Mapa nabídky... 3 Příprava... 3 Doplňky... 3 Bezpečnostní opatření...

Více

NEVYSTAVUJTE PŘIJÍMAČ A NEBO JEHO PŘÍSLUŠENNSTVÍ:

NEVYSTAVUJTE PŘIJÍMAČ A NEBO JEHO PŘÍSLUŠENNSTVÍ: OBSAH OBSAH...1 1.0ÚVOD...1 1.1 Bezpečnostní instrukce...1 1.2 Balení...2 1.3 Nastavení zařízení...2 1.4 Vlastnosti & příslušenství...3 2.0VÁŠ PŘIJÍMAČ...4 2.1 Přední panel...4 2.2 Zadní panel...5 2.3

Více

Česky Kapitola 1: Úvod TVGo A31 TVGo A31 1.1 Obsah balení

Česky Kapitola 1: Úvod TVGo A31 TVGo A31 1.1 Obsah balení Kapitola 1: Úvod Tato nová televizní videoterminál TVGo A31 je ideální pro sledování televize nebo videa na monitoru TFT / LCD / CRT v rozlišení až 1280 x 1024 pixelů. Tento televizní videoterminál umožňuje

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL GS 1010 CR

UŽIVATELSKÝ MANUÁL GS 1010 CR UŽIVATELSKÝ MANUÁL GS 1010 CR ÚVOD Návod k obsluze na terestriální přijímač GS 1010 Před instalací a spuštěním set top boxu si přečtěte tento manuál! Bezpečnostní informace: Abyste zabránili nebezpečí

Více

NÁVOD K OBSLUZE BAREVNÝ TELEVIZOR MASCOM MC3733S IDTV DOPORUČENÍ

NÁVOD K OBSLUZE BAREVNÝ TELEVIZOR MASCOM MC3733S IDTV DOPORUČENÍ DOPORUČENÍ Výsledná kvalita je i při příjmu DVB-T vysílání v prvé řadě závislá na úrovni a kvalitě vstupního signálu přiváděného do přijímače. Nejlepšího výsledku samozřejmě dosáhnete při použití odpovídající

Více

=WOXPLW 3URJUDPÃQDKRUX. 1DEtGND. 9êE U 'RO. 6WUiQNDÃQDKRUX LQVWDODFH. 6WUiQNDÃGRO 79'79. 2EQRYLWÃÃâ,52.é 0(18 '() $%& *+, 012 -./ 345 9:; <= 7(;7 ,,,

=WOXPLW 3URJUDPÃQDKRUX. 1DEtGND. 9êE U 'RO. 6WUiQNDÃQDKRUX LQVWDODFH. 6WUiQNDÃGRO 79'79. 2EQRYLWÃÃâ,52.é 0(18 '() $%& *+, 012 -./ 345 9:; <= 7(;7 ,,, Obsah Dálkový ovladaè... 2 Tlaèítka ovládacího panelu a zadní panel... 3 Pøíprava... 4 Funkce... 4 Bezpeènostní opatøení... 4 Pøed zapnutím televizoru... 6 Pøipojení napájení... 6 Pøipojení ke vstupnímu

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL GS 2010 CR

UŽIVATELSKÝ MANUÁL GS 2010 CR UŽIVATELSKÝ MANUÁL GS 2010 CR ÚVOD Upozornění Před použitím přístroje si přečtěte tento uživatelský manuál. Dodržujte veškeré instrukce. Manuál uschovejte pro pozdější použití. Symboly Poznámka Varování

Více

COSHIP CDVBT1380A. Přijímač (dekodér) pozemního digitálního televizního a rozhlasového vysílání v pásmech VHF a UHF

COSHIP CDVBT1380A. Přijímač (dekodér) pozemního digitálního televizního a rozhlasového vysílání v pásmech VHF a UHF COSHIP CDVBT1380A Přijímač (dekodér) pozemního digitálního televizního a rozhlasového vysílání v pásmech VHF a UHF Jedná se o vysoce účinný přijímač pozemního digitálního vysílání s jednočipovým mikroprocesorem

Více

Zapojení boxu. Diagram zapojení boxu

Zapojení boxu. Diagram zapojení boxu Zapojení boxu Zapojení zahrnuje tyto kroky: 1. Připojte box pomocí adaptéru k elektrické síti 2. Připojte box k TV pomocí HDMI, YPbPr, nebo CVBS kabelu 3. Připojte box pomocí ethernetového kabelu k počítačové

Více

Terestrický digitální přijímač DTR 540

Terestrický digitální přijímač DTR 540 Terestrický digitální přijímač DTR 540 DSR T-FM 710 Návod k obsluze 2 OBSAH Obsah... str. 3 Všeobecné instrukce..... str. 4 Bezpečnostní instrukce... str. 4 Ovladače, přední a zadní panel... str. 5 Dálkové

Více

Návod k obsluze. Přijímač pozemního digitálního vysílání s vysokým rozlišením obrazu + USB 2.0 (HD vysílání) OPTEX 8891 HD. Ref. č.

Návod k obsluze. Přijímač pozemního digitálního vysílání s vysokým rozlišením obrazu + USB 2.0 (HD vysílání) OPTEX 8891 HD. Ref. č. Návod k obsluze Přijímač pozemního digitálního vysílání s vysokým rozlišením obrazu + USB 2.0 (HD vysílání) OPTEX 8891 HD Ref. č.: 708891 OBSAH ZAČÍNÁME... Str. 3 POPIS... Str. 4 a) Přední strana... Str.

Více

Digitální pozemní přijímač Opticum 7001T Opticum 7101T. Uživatelský manuál

Digitální pozemní přijímač Opticum 7001T Opticum 7101T. Uživatelský manuál Digitální pozemní přijímač Opticum 7001T Opticum 7101T Uživatelský manuál Uživatelský manuál Bezpečnostní opatření Tento přijímač byl navržen v souladu s mezinárodními bezpečnostními standardy. Prosíme,

Více

Televize. Uživatelská příručka

Televize. Uživatelská příručka Televize Uživatelská příručka IPTV - TELEVIZE IPTV je digitální televize, která je vždy o krok napřed. Tato televize Vám přináší nadstandardní funkce a ten největší komfort při sledování Vašich oblíbených

Více

Multimediální 8 LCD TV s DVB-T tunerem. Relax. Uživatelský manuál

Multimediální 8 LCD TV s DVB-T tunerem. Relax. Uživatelský manuál Multimediální 8 LCD TV s DVB-T tunerem Relax Uživatelský manuál 1 Dálkové ovládání Popis symbolů Zapnutí/vypnutí TV/RADIO Přepínání mezi TV/rádiem INFO Zobrazení informací Ztišit 1-9, 0 Volba kanálů Přetáčení

Více

dvblogic DVB-T tuner

dvblogic DVB-T tuner dvblogic DVB-T tuner DVB-E65 Určeno k montáži do vozidel BMW E65 vybavených navigačním systémem Professional s displejem 8,8 Základní vlastnosti a funkce DVB-T tuneru: Tento DVB-T tuner je určen přesně

Více

OBSAH 1. OBECNÉ VLASTNOSTI...2 2. BEZPEČNOSTNÍ OPATŘENÍ...3 3. PŘÍPRAVA...4 3.1. DÁLKOVÝ OVLADAČ...4 3.2. PŘIPOJENÍ...5 3.2.1.

OBSAH 1. OBECNÉ VLASTNOSTI...2 2. BEZPEČNOSTNÍ OPATŘENÍ...3 3. PŘÍPRAVA...4 3.1. DÁLKOVÝ OVLADAČ...4 3.2. PŘIPOJENÍ...5 3.2.1. DVB 655 T2 OBSAH 1. OBECNÉ VLASTNOSTI...2 2. BEZPEČNOSTNÍ OPATŘENÍ...3 3. PŘÍPRAVA...4 3.1. DÁLKOVÝ OVLADAČ...4 3.2. PŘIPOJENÍ...5 3.2.1. PŘIPOJENÍ K TELEVIZORU...5 3.2.2. PŘIPOJENÍ K VIDEOREKORDÉRU...5

Více

Návod k obsluze. Přijímač pozemního digitálního vysílání s vysokým rozlišením obrazu + USB 2.0 (HD vysílání) OPTEX 8891 HD. Ref. č.

Návod k obsluze. Přijímač pozemního digitálního vysílání s vysokým rozlišením obrazu + USB 2.0 (HD vysílání) OPTEX 8891 HD. Ref. č. Návod k obsluze Přijímač pozemního digitálního vysílání s vysokým rozlišením obrazu + USB 2.0 (HD vysílání) OPTEX 8891 HD Ref. č.: 708891 1 OBSAH ZAČÍNÁME... Str. 3 POPIS... Str. 4 a) Přední strana...

Více

Uživatelská příručka Set-top Boxu

Uživatelská příručka Set-top Boxu ITonis IPTV and VoD Platform Uživatelská příručka Set-top Boxu 10. října 2007 i Obsah 1 Motorola Set-top Box VIP1500/VIP1700 1 1.1 Vybalení Set-top Boxu... 1 1.2 Zapojení Set-top Boxu...

Více

Obsah. Moje menu 4. Ovladač 6. Ovládání sledovaného pořadu 8. Zpětné zhlédnutí 10. Nahrávání 12. Můj seznam kanálů 13.

Obsah. Moje menu 4. Ovladač 6. Ovládání sledovaného pořadu 8. Zpětné zhlédnutí 10. Nahrávání 12. Můj seznam kanálů 13. Obsah Moje menu 4 Ovladač 6 Ovládání sledovaného pořadu 8 Zpětné zhlédnutí 10 Nahrávání 12 Můj seznam kanálů 13 Multidimenze 14 Výběr ze zápasů 15 O 2 Videotéka 16 Aplikace 17 4 zařízení 18 MOJE MENU Ovládání

Více

INSTALACE UPC TELEVIZE

INSTALACE UPC TELEVIZE INSTALACE UPC TELEVIZE 2. část - zapojení set-top boxu 1. Obsah balíčku 2. Postup zapojení A B C HD MEDIABOX Dálkové ovládání Uživatelská příručka 1. Zapojení modemu od UPC Pokud jste v rámci samoinstalačního

Více

NÁVOD PRO IPTV PORTÁL (STB Motorola 19xx)

NÁVOD PRO IPTV PORTÁL (STB Motorola 19xx) NÁVOD PRO IPTV PORTÁL (STB Motorola 19xx) OBSAH: 1. Úvod 2. Set Top Box (STB) 3. MENU IPTV portálu 3.1. Hlavní nabídka 3.2. Přepínání TV kanálů 4. Samoobsluha 5. Videopůjčovna 6. Zabezpečení 7. Doplňkové

Více

Návod k použití. Koscom DTR 4000. Digitální přijímač DVBT

Návod k použití. Koscom DTR 4000. Digitální přijímač DVBT Návod k použití Koscom DTR 4000 Digitální přijímač DVBT 0 Obsah Bezpečnost...3 Předmluva...4 Obsah Slovník...5 Dálkové ovládání...6 Přední panel / Zadní panel...8 Připojení...9 Normální provoz...10 1.

Více

AV-21KJ1SEF COLOUR TELEVISION INSTRUCTIONS KOLOROWY ODBIORNIK TELEWIZYJNY BAREVNY TELEVIZOR SZÍNES TELEVÍZIÓ ÖBETEH TEËEBÈÇOP TELEVIZOR COLOR

AV-21KJ1SEF COLOUR TELEVISION INSTRUCTIONS KOLOROWY ODBIORNIK TELEWIZYJNY BAREVNY TELEVIZOR SZÍNES TELEVÍZIÓ ÖBETEH TEËEBÈÇOP TELEVIZOR COLOR AV-21KJ1SEF ENGLISH POLSKI ÈESKY MAGYAR ÁÚËÃAPCKÈ ROMANIAN COLOUR TELEVISION KOLOROWY ODBIORNIK TELEWIZYJNY BAREVNY TELEVIZOR SZÍNES TELEVÍZIÓ ÖBETEH TEËEBÈÇOP TELEVIZOR COLOR INSTRUCTIONS INSTRUKCJA OBSLUGI

Více

OBSAH. V. Hry 24. VI. Nastavení nahrávání 24. I. Editace TV kanálů/rádií 13 VII. PROBLÉMY 28. II. Instalace 15 VIII. TECHNICKÁ CHARAKTERISTIKA 30

OBSAH. V. Hry 24. VI. Nastavení nahrávání 24. I. Editace TV kanálů/rádií 13 VII. PROBLÉMY 28. II. Instalace 15 VIII. TECHNICKÁ CHARAKTERISTIKA 30 2 OBSAH A. Důležité 4 B. Záruka 5 C. Začínáme 5 D. POPIS 7 E. Schéma zapojení 9 F. Popis jednotlivých menu 9 G. Každodenní používání 10 H. Záznam 11 I. Editace TV kanálů/rádií 13 I.1) Seznam TV kanálů

Více

PŘENOSNÉ RÁDIO DAB+ Art.-Nr Příručka

PŘENOSNÉ RÁDIO DAB+ Art.-Nr Příručka PŘENOSNÉ RÁDIO DAB+ Art.-Nr. 5985452 Příručka Děkujeme, že jste se rozhodli ke koupi tohoto produktu. Přečtěte si prosím pozorně a pečlivě tuto příručku před tím, než uvedete přístroj do provozu. Návod

Více

Citlivý diktafon s aktivací hlasem

Citlivý diktafon s aktivací hlasem Citlivý diktafon s aktivací hlasem Návod k obsluze Hlavní výhody VOR/AVR nastavitelná citlivost u aktivace hlasem Čtyři úrovně kvality nahrávání Doba nepřetržitého nahrávání až 12 hodin na jedno nabití

Více

Upozornění k bezpečnému používání výrobku

Upozornění k bezpečnému používání výrobku Uživatelský manuál Obsah Upozornění k bezpečnému používání výrobku... 3 Dálkové ovládání... 3 Schéma zapojení... 4 Důležitá upozornění... 5 Systém DAS... 5 Nabídka DAS... 6 Televizní program... 6 Přepínání

Více

Android TV Box UŽIVATELSKÝ MANUÁL

Android TV Box UŽIVATELSKÝ MANUÁL Android TV Box UŽIVATELSKÝ MANUÁL Úvod Vážený zákazníku, jsme rádi, že jste si zvolili služby naší digitální MAZANÉ TELEVIZE od firmy BACKER COMPUTER s. r. o. Android TV box je moderní zařízení, které

Více

Vasco Mini NÁVOD K OBSLUZE ČESKÝ

Vasco Mini NÁVOD K OBSLUZE ČESKÝ Vasco Mini NÁVOD K OBSLUZE ČESKÝ Copyright 2018 Vasco Electronics LLC www.vasco-electronics.com Obsah 1. Ovládání přístroje 4 1.1 Funkční tlačítka 5 1.2 Nabíjení baterie 6 1.3 Tovární SIM karta 6 1.3.1.

Více

POSTUP PŘI NASTAVENÍ OVLÁDACÍHO PANELU S DOTYKOVÝM DISPLEJEM JAK PŘEJÍT DO SPRÁVCE NASTAVENÍ

POSTUP PŘI NASTAVENÍ OVLÁDACÍHO PANELU S DOTYKOVÝM DISPLEJEM JAK PŘEJÍT DO SPRÁVCE NASTAVENÍ POSTUP PŘI NASTAVENÍ OVLÁDACÍHO PANELU S DOTYKOVÝM DISPLEJEM JAK PŘEJÍT DO SPRÁVCE NASTAVENÍ Trojúhelníkové heslo: pro vstup do nastavení poklepejte na oblasti 1, 2 a 3. SPRÁVCE NASTAVENÍ (ADMINISTRATOR

Více

Uživatelská příručka pro službu IPTV SET-TOP-BOX Motorola VIP1003

Uživatelská příručka pro službu IPTV SET-TOP-BOX Motorola VIP1003 Uživatelská příručka pro službu IPTV SET-TOP-BOX Motorola VIP1003 1/8 Vážení klienti, jsme rádi, že jste si za svého poskytovatele televizních služeb zvolili právě naši společnost. Vybrali jste si nejmodernější

Více

Návod k obsluze OPTEX ORT 8816

Návod k obsluze OPTEX ORT 8816 Návod k obsluze Přijímač pozemního digitálního vysílání OPTEX ORT 8816 ref. 708816 OBSAH Začínáme..Str. 3 Popis.Str. 4 Přední panel Str. 4 Zadní panel Str. 4 Dálkový ovladač Str. 5 Schéma zapojení... Str.

Více

BAREVNÝ KVADRÁTOR. 1. Souhrnné informace..1

BAREVNÝ KVADRÁTOR. 1. Souhrnné informace..1 BAREVNÝ KVADRÁTOR 1. Souhrnné informace..1 1.1 Důležité 1 1.2 Vlastnosti.1 2. Čelní panel..2 3. Nabídka nastavení...2 3.1 Nastavení titulku..2 3.2 Nastavení času a data...2 3.3 Nastavení zobrazení.3 3.3.1

Více

2,4GHz/5,8 GHz LCD přijímač s DVR

2,4GHz/5,8 GHz LCD přijímač s DVR 2,4GHz/5,8 GHz LCD přijímač s DVR Návod k obsluze Výhody produktu: Možnost současného sledování a nahrávání Kompaktní design Široká oblast použití 1. Diagram produktu www.spyobchod.cz Stránka 1 Jednotlivé

Více

Televize. Uživatelská příručka

Televize. Uživatelská příručka Televize Uživatelská příručka METRONET TELEVIZE METRONET Televize je digitální televize, která je vždy o krok napřed. Tato televize Vám přináší nadstandartní funkce a ten největší komfort při sledování

Více

Uživatelská příručka pro službu IPTV$ SET-TOP-BOX Motorola VIP1003

Uživatelská příručka pro službu IPTV$ SET-TOP-BOX Motorola VIP1003 Uživatelská příručka pro službu IPTV$ SET-TOP-BOX Motorola VIP1003 Vážení klienti, jsme rádi, že jste si za svého poskytovatele televizních služeb zvolili právě naši společnost. Vybrali jste si nejmodernější

Více

NÁVOD TV modulátor TERRA MT41, MT47, MT57 ( používejte s originálním návodem)

NÁVOD TV modulátor TERRA MT41, MT47, MT57 ( používejte s originálním návodem) NÁVOD TV modulátor TERRA MT41, MT47, MT57 ( používejte s originálním návodem) Popis výrobku TV modulátor MT41 je určen pro vytvoření televizních kanálů G / K / I / L / M / N / Austrálie norem v UHF pásem.

Více

HD DVR kamera do auta Návod k použití

HD DVR kamera do auta Návod k použití HD DVR kamera do auta Návod k použití Děkujeme Vám za zakoupení 1080P HD DVR kamery do auta. Před použitím výrobku si prosím pečlivě přečtěte tento návod k použití. Poslední revize: 19.4.2013 Popis přístroje

Více