Hlavní mìsto Praha PROJEKT JE FINANCOVÁN Z PROSTŘEDKŮ EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU, STÁTNÍHO ROZPOČTU ČR A ROZPOČTU HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Hlavní mìsto Praha PROJEKT JE FINANCOVÁN Z PROSTŘEDKŮ EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU, STÁTNÍHO ROZPOČTU ČR A ROZPOČTU HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY."

Transkript

1 PROJEKT JE FINANCOVÁN Z PROSTŘEDKŮ EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU, STÁTNÍHO ROZPOČTU ČR A ROZPOČTU HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY. ANALÝZA VÝSLEDKŮ TESTOVÁNÍ ŽÁKŮ 9. TŘÍD Hlavní mìsto Praha Zpracování výsledků testování žáků devátých tříd základních škol z českého jazyka, matematiky, angličtiny, němčiny a obecných studijních předpokladů v roce 26. Zpracování dotazníkového šetření a jeho vyhodnocení. Praha, 26 27

2 Hlavní město Praha třídy I. OBSAH I. OBSAH... 2 II. POUŽITÉ VELIČINY, VYSVĚTLIVKY, ZKRATKY... 3 III. OBECNĚ... 4 IV. POČTY TESTOVANÝCH ŽÁKŮ A SOUHRNNÉ VÝSLEDKY TESTŮ... 5 V. VYHODNOCENÍ TESTŮ A DOTAZNÍKŮ... 6 CELKOVÉ HODNOCENÍ...6 ČESKÝ JAZYK...6 MATEMATIKA...14 OBECNÉ STUDIJNÍ PŘEDPOKLADY...23 ANGLIČTINA... NĚMČINA...34 VYUŽITÍ STUDIJNÍHO POTENCIÁLU...35 VI. VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKŮ ŽÁKŮ VII. VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKŮ RODIČŮ... VIII. ZÁVĚR A DOPORUČENÍ Strana 2 (celkem 57)

3 Hlavní město Praha třídy II. POUŽITÉ VELIČINY, VYSVĚTLIVKY, ZKRATKY hrubá úspěšnost v testu podíl počtu správně vyřešených úloh z celkového počtu úloh v testu v procentech (všem správně vyřešeným úlohám v testu odpovídá hrubá úspěšnost %); hrubá úspěšnost je dobře srozumitelná pro žáky, nevypovídá ale nic o poměru vynechaných a chybně vyřešených úloh v testu a nelze jí ani nijak průkazně porovnávat výsledky žáků mezi sebou ani výsledky žáka mezi jednotlivými testy skóre v testu počet bodů, které žák v testu získal; za každou správně vyřešenou úlohu se do skóre započetl jeden bod, za každou chybně vyřešenou úlohu se mu od bodů získaných za správně vyřešené úlohy odečetla část bodu daná vztahem 1/(počet nesprávných možností v úloze) (tj. třetina bodu u úloh se čtyřmi nabídnutými odpověďmi (jedna z nich je správná), čtvrtina bodu u úloh s pěti nabídnutými odpověďmi atd.); skóre samo o sobě neumožňuje hodnotit výsledek žáka (není-li k němu doplněno alespoň maximální možné skóre v testu) ani porovnávat žáky mezi sebou (musely by být známy skóre všech ostatních žáků) ani výsledky různých testů (pro jejich různou obtížnost) čistá úspěšnost v testu podíl skóre žáka k maximálnímu možnému počtu bodů, které bylo možné v testu získat (ten je dán celkovým počtem úloh v testu, protože každá úloha byla oceněna jedním bodem); čistá úspěšnost má tu výhodu oproti hrubé úspěšnosti, že zohledňuje i to, jakou část úloh, které žák nevyřešil správně, žák vynechal a jakou zodpověděl chybně, stále ale neumožňuje jednoduché porovnání mezi žáky ani mezi testy percentil vzhledem k tomu, že základní myšlenka projektu testování je odvozena od porovnávání výsledků žáků (a jejich průměrů za třídy a školy), bylo skóre každého žáka přepočteno na percentil ten na stupnici 1 vyjadřuje, kolik procent ze všech testovaných žáků daný žák se svým skóre předstihl (měl vyšší skóre než oni) (žák s percentilem má skóre vyšší než % ze všech testovaných, žák s percentilem 1 je nejlepší ze všech, žák s percentilem je naopak nejhorší ze všech); percentil umožňuje porovnávat výsledky žáků mezi sebou, zejména je-li k dispozici celkový počet testovaných, umožňuje navíc porovnat i výsledky různých testů (lišících s v počtu testovaných, v počtu úloh i v obtížnosti testů) celkový percentil percentil je spočtený ve vzorku všech testovaných žáků v ČR bez ohledu na typ jejich školy a na to, z kterého kraje pocházejí; umožňuje hrubé, orientační, ale srozumitelné hodnocení výsledků skupinový percentil percentil je spočtený v rámci žáků stejného typu školy v celé ČR; umožňuje porovnat výsledky žáků v daném typu školy v kraji s výsledky žáků ve stejném typu škol v ČR, je možné na jeho základě konstatovat, která skupina škol v kraji si vzhledem k vrstevníkům mimo kraj vedla nejlépe a která nejhůře apod. P1 až P1 označení městských částí v Praze, ČR výsledky za školy mimo Prahu Strana 3 (celkem 57)

4 Hlavní město Praha třídy III. OBECNĚ Testování proběhlo v prosinci 26, zúčastnily se jej deváté třídy základních škol a třídy odpovídajících ročníků víceletých gymnázií v Praze i v ostatních krajích ČR. Žáci řešili testy českého jazyka, matematiky, angličtiny, němčiny a obecných studijních předpokladů. Školy pořídily odpovědi žáků do aplikace ScioDat. Součástí testování bylo dotazníkové šetření dotazníky žáka, rodiče a učitele. Zadávání testů probíhalo zcela v režii jednotlivých škol, vyhodnocení proběhlo centrálně ve společnosti Scio. Výsledky (percentily) byly pro účely analýzy spočteny pouze v rámci škol v Praze, a to ve variantách všechny školy (ZŠ i VG), jen ZŠ a jen VG. Pro možnost porovnání s výsledky škol mimo Prahu byly spočteny rovněž průměrné hodnoty za školy testované mimo Prahu. Pro podrobnější posouzení výsledků v rámci Prahy byly spočteny průměry za jednotlivé městské části v Praze. Výsledky testů byly vyhodnoceny jako čistá úspěšnost (podíl získaného skóre ku maximálnímu možnému počtu bodů). Odpovědi v dotaznících byly vyhodnoceny jako relativní četnosti (podíl vybraných odpovědí ku celkovému počtu respondentů). Skóre z testů byly algoritmem užitým programem Excel převedeny na percentily. Smyslem celého projektu je monitorovat výsledky výuky v základních školách na konci druhého stupně a v odpovídajících ročnících osmiletých gymnáziích. Získaná data přinesou školám informace o jejich silných a slabých stránkách, inspiraci pro korekci, případně doplnění vzdělávacích cílů a podklady pro jejich autoevaluační činnost. U škol, které mají alespoň nějaká data z testování šestých tříd (byť provedeném na jiných žácích), si školy mohou stanovit alespoň orientačně přibližnou hodnotu průměru rozdílů percentilů jejich žáků na počátku a na konci výuky druhého stupně základní školy. Strana 4 (celkem 57)

5 Hlavní město Praha třídy IV. POČTY TESTOVANÝCH ŽÁKŮ A SOUHRNNÉ VÝSLEDKY TESTŮ Pro účely analytické zprávy bylo od žáků ze základních škol v Praze vyhodnoceno celkem 3856 testů českého jazyka, 3811 testů matematiky, 3795 testů obecných studijních předpokladů, 443 testů angličtiny a 29 testů němčiny. Jejich výsledky byly porovnány s výsledky žáků v ostatních krajích ČR ( testů českého jazyka, testů matematiky, testů obecných studijních předpokladů, 9138 testů angličtiny, 2829 testů němčiny). Kromě žáků základních škol byly do výsledků zařazeny i odpovědi žáků jednoho zapojeného pražského osmiletého gymnázia (23 testů z českého jazyka, 23 testů z matematiky, 22 testů z obecných studijních předpokladů a 11 testů z angličtiny). V první tabulce jsou shrnuty základní údaje o testech celkové počty vyhodnocených výsledků po předmětech, průměrná čistá úspěšnost a průměrný percentil za všechny žáky v Praze a za všechny žáky mimo Prahu. počet žáků úspěšnost percentil ČR ČR ČR ČJ ,13 42,78 52,74 46,51 MA , 47, 48,79 47,6 OSP ,61 44,13 52, 47,12 AJ ,73 38,22,38 44,73 NJ ,16 36,83 61,53 47,87 Další tabulka porovnává počty, průměrné úspěšnosti a průměrný percentil za jednotlivé městské části (N počet žáků, ČU čistá úspěšnost, PC celkový percentil). český jazyk matematika obecné studijní př. angličtina němčina N ČÚ PC N ČÚ PC N ČÚ PC N ČÚ PC N ČÚ PC Praha ,5 53, ,7 41, ,6,7,,,, Praha ,6, ,1 43, ,, ,5 43,4,, Praha ,5 56, 83 52,8 53, ,7, ,1 61, ,4 54,4 Praha ,9,2 88,8 51, ,9,7,,,, Praha ,8 53, ,1 48, ,6 52,3 92,2 53, 13 52, 7,2 Praha 7 28,6 57, ,7 58, ,6 56, ,7 74,2,, Praha ,8 47,8 2 44,5 44, ,7 48,1,,,, Praha 9 538,3, ,5 46, ,8 48,2,,,, Praha ,2 51,4 469,8, ,8 51,5 9 44,9 53,6,, Průměrné percentily jednotlivých tříd jsou prezentovány v grafech u jednotlivých předmětů. Strana 5 (celkem 57)

6 Hlavní město Praha třídy V. VYHODNOCENÍ TESTŮ A DOTAZNÍKŮ celkové hodnocení Jak je zřejmé z prvního grafu, ve všech pěti předmětech byli žáci základních škol v Praze úspěšnější než jejich vrstevníci v devátých třídách ostatních testovaných škol v ČR. Největší náskok před nimi získali v němčině, nejmenší v matematice Porovnání výsledků základních škol v Praze a ve zbytku ČR průměrné celkové percentily za celý test ČJ MA OSP AJ NJ Obecně lze za výrazně úspěšnější předměty označit oba cizí jazyky, výsledek v českém jazyku je sice po matematice druhým nejméně úspěšným, ale odstup od žáků v mimopražských testovaných školách je stále ještě větší než u studijních předpokladů. český jazyk Detailnější pohled na výsledky žáků pražských škol ukazuje, že z hlediska tématického rozdělení testu byli úspěšnější ve slohově-literárních úlohách, z hlediska dovedností se jim dařilo nejvíce v úlohách zaměřených na porozumění. 2 1 Porovnání výsledků základních škol v Praze a ve zbytku ČR průměrné celkové percentily za části testu - český jazyk mluvnice sloh a literatura znalost porozumění aplikace 2 1 Náskok před žáky mimopražských škol je u úloh části Sloh a literatura více než dvojnásobný oproti mluvnickým úlohám a činí více než pět procentních bodů (tj. žáci Strana 6 (celkem 57)

7 Hlavní město Praha třídy škol v Praze dosáhli průměrného percentilu u 1 % lepšího než žáci mimo Prahu). V dovednostním členění klesá průměrný percentilu pražských žáků od nejúspěšnějšího porozumění přes znalostní úlohy k aplikačním úlohám, v nichž je náskok žáků pražských škol před žáky mimopražských škol nejmenší. Ve stejném pořadí jsou jednotlivé dovednostní části seřazeny i z hlediska absolutních hodnot průměrných percentilu (v Praze i mimo ni řešili žáci nejlépe znalostní úlohy a nejméně úspěšně aplikační úlohy). Skutečnost, že právě v aplikačních úlohách dopadli žáci pražských škol v porovnání s jejich vrstevníky relativně (vzhledem k ostatním částem testu) nejhůře, lze považovat za mírně znepokojivé zjištění (byť absolutně jsou stále pražští žáci nad průměrem ČR), protože právě aplikační dovednosti jsou obecně ceněny nejvíce. Porovnání výsledků základních škol v městských částech Prahy průměrné celkové percentily za celý test - český jazyk Praha 2 Praha 3 Praha 4 Praha 5 Praha 6 Praha 7 Praha 8 Praha 9 Praha 1 Porovnání průměrných výsledků žáků v jednotlivých městských částech ukázalo až na jednotlivé výjimky podobné pořadí nejlépe se v testu dařilo žákům Prahy 7, nejméně pak žákům Prahy 3 (graf porovnává výsledky městských částí (oranžové sloupce) s průměrem za celou Prahu (zelené sloupce)). Porovnání výsledků základních škol v městských částech Prahy průměrné celkové percentily za části testu - český jazyk - mluvnice Praha 2 Praha 3 Praha 4 Praha 5 Praha 6 Praha 7 Praha 8 Praha 9 Praha 1 V celém testu, podobně jako při samostatném vyhodnocení mluvnických úloh, byli nejúspěšnější žáci v Praze 7. Zatím co je ale v průměrném percentilu za celý test Strana 7 (celkem 57)

8 Hlavní město Praha třídy následují žáci Prahy 4 a Prahy 5, v mluvnických úlohách se na druhé místo zařadili žáci Prahy 2. Podobné vylepšení pozice, jako žáci Prahy 2, zaznamenali v mluvnických úlohách také žáci Prahy 1, kteří ve vyhodnocení celého testu figurují ještě mírně pod průměrem Prahy. Naopak v mluvnických úlohách si oproti průměru za celý test výrazně pohoršili žáci Prahy 3 (zaznamenali zde svůj vůbec nejhorší výsledek), svou ztrátu na pražský průměr prohloubili i žáci Prahy 8. Porovnání výsledků základních škol v městských částech Prahy průměrné celkové percentily za části testu - český jazyk - sloh a literatura Praha 2 Praha 3 Praha 4 Praha 5 Praha 6 Praha 7 Praha 8 Praha 9 Praha 1 Ve slohově-literárních úlohách je situace v průměrných percentilech za městské části opět vyhraněnější. Nad hodnotou pražského průměru jsou žáci pouze čtyř městských částí, současně se ale k sobě přiblížily hodnoty průměrných percentilu v městských částech, jejichž žáci z pohledu pražského průměru skončili podprůměrně. Více rozmanitosti nabízí vyhodnocení jednotlivých dovednostních částí testu. Porovnání výsledků základních škol v městských částech Prahy průměrné celkové percentily za části testu - český jazyk - znalost Praha 2 Praha 3 Praha 4 Praha 5 Praha 6 Praha 7 Praha 8 Praha 9 Praha 1 Ve znalostních úlohách je zdaleka největší převaha žáků Prahy 7, kteří získali na nejméně úspěšné žáky Prahy 3 náskok propastných 16 procentních bodů. Za nimi následují žáci Prahy 4 a s vyrovnanými průměrnými percentilu dále žáci Prahy 5 a Prahy Strana 8 (celkem 57)

9 Hlavní město Praha třídy 6. Žáci v ostatních městských částech již dosáhli průměrného percentilu pod průměrem Prahy. V úlohách zaměřených na porozumění jsou výsledky za jednotlivé městské části nejvyrovnanější. Porovnání výsledků základních škol v městských částech Prahy průměrné celkové percentily za části testu - český jazyk - porozumění Praha 2 Praha 3 Praha 4 Praha 5 Praha 6 Praha 7 Praha 8 Praha 9 Praha 1 Kromě toho je nejvýraznějším specifikem této části testu skutečnost, že na pozici nejúspěšnějších žáků vystřídali žáky Prahy 7 žáci Prahy 4 (byť velmi těsně), a v těsném závěsu za žáky Prahy 7 jsou žáci Prahy 5. Podobně jako u jiných částí testu se nad průměr Prahy dokázali dostat už jen žáci Prahy 6. Odstup žáků Prahy 3, jejichž průměrný percentilu je nejnižší, od ostatních žáků je v úlohách na porozumění relativně nejmenší. Porovnání výsledků základních škol v městských částech Prahy průměrné celkové percentily za části testu - český jazyk - aplikace Praha 2 Praha 3 Praha 4 Praha 5 Praha 6 Praha 7 Praha 8 Praha 9 Praha 1 V aplikačních úlohách obhájili sice žáci Prahy 7 své nejlepší postavení, za nimi se ale výrazně dotáhli žáci Prahy 2, kteří zde zaznamenali svůj nejlepší výsledek (což lze při obecně vysokém hodnocení aplikačních úloh považovat za pro ně velmi pozitivní rys). Naopak pro žáky Prahy 6 byly aplikační úlohy nejhůře dopadnuvší částí (na úrovni Strana 9 (celkem 57)

10 Hlavní město Praha třídy průměru Prahy). Relativně malý odstup od nejméně úspěšných žáků Prahy 3 zaznamenali žáci Prahy 8. Celkově lze na základě pozorovaných hodnot průměrných percentilu označit výsledky v Praze za poměrně diferencované a nevyrovnané. Ještě detailnější pohled nabízí porovnání průměrných percentilu za celý test v jednotlivých třídách. Pro přehlednost jsou v grafech prezentovány výsledky po jednotlivých městských částech, zelené sloupce pro srovnání ukazují hodnotu průměrného percentilu za celou Prahu Porovnání výsledků jednotlivých tříd v základních školách v Praze 2 průměrné celkové percentily za celý test - český jazyk BHLO BHLU BHLU CFGM BFHM BFIS BFHM CFGM BFIS V Praze 2 jsou v grafu patrné tři třídy s nadprůměrnými percentilu (patří do dvou škol), současně ale také tři třídy (po jedné z každé školy) s průměrným percentilem nižším o více než deset procentních bodů oproti průměru za Prahu. Všechny podprůměrně dopadnuvší třídy patří do tří škol (po dvou z každé). Porovnání výsledků jednotlivých tříd v základních školách v Praze 3 průměrné celkové percentily za celý test - český jazyk DFMT CJNT CEHK DSTU DFMT DFMT CEHK DEFI DSTU CJNT CJNT V Praze 3, vzhledem k jejímu celkově špatnému postavení mezi ostatními městskými částmi, stojí za pozornost výsledky dvou tříd s nadprůměrným percentilem. Zejména výsledek třídy školy DFMT představující průměrný percentilu téměř 7 lze označit za Strana 1 (celkem 57)

11 Hlavní město Praha třídy výborný, zajímavé ovšem je, že další dvě třídy ze stejné školy svým průměrným percentilem již zůstaly pod průměrem Prahy. Ještě výraznější rozdíl je mezi jednou (úspěšnější) třídou školy CJNT a výrazně podprůměrnými výsledky dalších dvou tříd stejné školy jejich průměrný percentilu na úrovni hodnoty nelze neoznačit než jako špatný. Porovnání výsledků jednotlivých tříd v základních školách v Praze 4 průměrné celkové percentily za celý test - český jazyk EHMS EHMS CEHL FKOS EFIU EFIU DINT EGHM DGKL CEMO FNOU CGHN DGKL CJNU BILS CJOS DINU DFGN BILS BILO DFGN CDOT FKOS DILM DINU EILT DINT FNOU FKOS DILM EGHM EILT DGKL BILO CDOT CGHN CEHL CJNU CJOS Mezi třídami škol v Praze 4 je možné registrovat symetrické rozložení výsledků kolem průměru přibližně polovina tříd dosáhla nadprůměrného percentilu, přibližně polovina tříd zůstala pod průměrem. Na jedné straně je nutné vyzdvihnout dvě třídy s průměrnými percentily nad hodnotou 8 (jedná se o třídy s výbornými žáky), na druhé straně nelze pominout, že nejhůře dopadnuvší třída se svým průměrným percentilem přiblížila hodnotě, která je hraniční pro označení výsledků jako špatných. Zajímavá je rovněž skutečnost, že zatím co obě nejlepší třídy jsou z jedné školy, ve škole s nejhůře dopadnuvší třídou se druhá devátá třída dokázala zařadit k mírně nadprůměrným třídám. Porovnání výsledků jednotlivých tříd v základních školách v Praze 5 průměrné celkové percentily za celý test - český jazyk ABCJY FLTU ESTU FOST FLTU ESTU ELOU DFGO FOST DFGO DFGO FOST CILO AMNU AHJM EGNS EGNS FLTU DGKN ESTU CGOU FJTU CGOU EJOR EFNU DGKN CFGO FJTU CILO CGOU ELOU AGNS FJTU EFNU CFGO EJOR FLTU FOST FLTU CFGO FLTU DGKN BCIN V Praze 5 je sice tříd s nadprůměrnými percentily méně než polovina, zato jsou ale průměrné percentily nejlepších tříd ještě o krok vyšší než u předchozích městských částí ve třídě s průměrným percentilem nad 9 jsou soustředěni prakticky převážně jedni Strana 11 (celkem 57)

12 Hlavní město Praha třídy z absolutně nejlepších testovaných žáků. Také výsledky dalších tří tříd v pořadí (s průměrnými percentily na úrovni hodnoty 8) je možné označit za vynikající. Pozitivní je také skutečnost, že hranici špatných výsledků (průměrný percentil ) se přiblížila pouze jediná třída. Porovnání výsledků jednotlivých tříd v základních školách v Praze 6 průměrné celkové percentily za celý test - český jazyk FGNS FHIT CGST FHIT FKST EIJK DFNS CGST CDMN DIST FGNS DIOU DIST CDMN FGNS EIJK FGNS FHIT FKST DFNS DFNS CDEG DIOU EIJK FKST AFIO FHIT AMOS CDEG V Praze 6 jsou sice průměrné percentily tříd rozloženy kolem průměru symetricky co do počtu, směrem k horším výsledkům je ale patrný u dvou posledních tříd prudký pokles. jednociferný průměrný percentil naznačuje těžko odhadnutelnou, nicméně mimovýukovou příčinu prakticky všichni žáci třídy by museli patřit k absolutně nejhorším testovaným žákům. Druhá testovaná třída ze stejné školy přitom dosáhla jen mírně podprůměrných výsledků. I výsledek druhé nejhůře dopadnuvší třídy je velmi slabý a v obou případech je na místě, aby školy podaly možné vysvětlení takového mimořádného selhání. Na druhou stranu ocenění zasluhuje více než osmdesátibodový průměrný percentil nejlepší třídy i další dvě třídy ze stejné školy dosáhly výsledků nad průměrem Prahy. Porovnání výsledků jednotlivých tříd v základních školách v Praze 7 průměrné celkové percentily za celý test - český jazyk CDMO CDMO Na Praze 7 byly testovány pouze dvě třídy, obě ze stejné školy. Vyslovovat na základě jejich výsledků zevšeobecňující soudy o úrovni výsledků na Praze 7 by proto bylo silně Strana 12 (celkem 57)

13 Hlavní město Praha třídy zavádějící. Nicméně je patrné, že obě třídy se svými výsledky diametrálně odlišují. Zatím co lepší z obou tříd se svým průměrným percentilem zařadila mezi nejlepší testované třídy vůbec, druhá ze tříd dosáhla průměrného percentilu na úrovni dvaceti procentních bodů, což nelze hodnotit jinak, než jako výrazně slabý výsledek. I zde by bylo na místě, aby škola přinesla zdůvodnění, proč se obě třídy tak výrazně úrovní jejich výsledků v českém jazyku odlišují. Porovnání výsledků jednotlivých tříd v základních školách v Praze 8 průměrné celkové percentily za celý test - český jazyk DEHS DEHS DISU AFIS CDSU DISU CGIJ CGIJ AFIT BHMN CDSU BHMN DISU V grafu prezentujícím průměrné percentily tříd na Praze 8 je zřejmé, že pouhé tři třídy dosáhly z hlediska průměrných výsledků za celou Prahu nadprůměrných výsledků dvě nejlepší z nich patří do jedné školy. Třetí nejúspěšnější třída pak dosáhla téměř dvakrát vyšší průměrný percentil než nejhorší ze tří tříd ze stejné školy takový rozptyl je alarmující a naznačuje výraznou selekci žáků podle jejich kvalit uvnitř školy (což je obecně považováno jako negativní a nežádoucí fakt). Porovnání výsledků jednotlivých tříd v základních školách v Praze 9 průměrné celkové percentily za celý test - český jazyk FGMU FGMU FGMU BFJK CDEK EIMO CDEK CFHI CFHI ACNS CGIK EIMO CGNO CGNO EIMO AJLU DEFK CGNO EIMO BFJK DEFK CGIK CDEJ CDEK CELO CDEJ DEFK Také na Praze 9 jsou třídy s nadprůměrnými percentily v menšině, nejlepší z nich ale dosáhla průměrného percentilu nad hodnotou 9, což ji řadí k absolutní špičce mezi všemi testovanými třídami v ČR. Všechna první tři místa v pořadí tříd podle průměrného percentilu obsadily třídy jedné školy. Na chvostu pořadí tříd je možné zaznamenat Strana 13 (celkem 57)

14 Hlavní město Praha třídy skupinu čtyř tříd, jejichž výsledky prezentované průměrným percentilem na úrovni hodnoty jsou již velmi slabé. Porovnání výsledků jednotlivých tříd v základních školách v Praze 1 průměrné celkové percentily za celý test - český jazyk DHIT EHJO CDEL AHNS CJOU FIJM EGHN CEHM CJOU BJLN FIJM CFHK DJKL DHIT BJNT EGHN AHMO FIJM DJKL DJKL CFHK EHJO CDEL Praha 1 je jedinou městskou částí, kde třídy s průměrnými percentily přesahujícími celopražský průměr převažují nad třídami pod průměrem Prahy. I když nejlepší ze tříd dosáhla velmi hezkého průměrného percentilu na úrovni hodnoty 75, je možné označit výsledky tříd v testu českého jazyka v Praze 1 jako nejvyrovnanější za všech částí Prahy. matematika Jak bylo konstatováno v úvodu, v testu matematiky získali žáci pražských škol nejmenší náskok před žáky ostatních testovaných škol mimo Prahu. Porovnání výsledků základních škol v Praze a ve zbytku ČR průměrné celkové percentily za části testu - matematika základní znalosti geometrie funkce, rovnice znalost porozumění aplikace Celorepublikově i v Praze řešili žáci nejúspěšněji úlohy sledující základní znalosti, mírně překvapující jsou vyrovnané pozice zbývajících dvou tématických částí geometrie a funkcí a rovnic. Ve všech třech tématických částech si žáci pražských škol udrželi vyrovnaný nepatrný náskok. Podobně jako v českém jazyku i v matematice byly nejúspěšnější úlohy zaměřené na sledování schopnosti porozumět obsahu a předmětu Strana 14 (celkem 57)

15 Hlavní město Praha třídy úlohy, pozitivní je zjištění, že jen s minimálním odstupem za nimi dopadly aplikační úlohy. S o něco menší úspěšností řešili žáci úlohy sledující prokázání základních znalostí. Porovnání výsledků základních škol v městských částech Prahy průměrné celkové percentily za celý test - matematika Praha 2 Praha 3 Praha 4 Praha 5 Praha 6 Praha 7 Praha 8 Praha 9 Praha 1 Podobně jako u českého jazyka, i v matematice řešili celý test v průměru nejlépe žáci škol na Praze 7, následováni Prahou 4 a Prahou 5. Nejméně úspěšní však tentokrát byli žáci v Praze 2, kterým v českém jazyku patřilo průměrné postavení (a v jedné z tématických částí dokonce postavení druhé nejúspěšnější městské části). S nimi dosáhli velmi slabého průměru i žáci v Praze 3, jen o málo lepšího byli žáci na Praze 8. Porovnání výsledků základních škol v městských částech Prahy průměrné celkové percentily za části testu - matematika - základní znalosti 7 7 Praha 2 Praha 3 Praha 4 Praha 5 Praha 6 Praha 7 Praha 8 Praha 9 Praha 1 U vyhodnocení skupiny úloh sledujících základní matematické znalosti se pořadí městských částí nijak nezměnilo, nicméně vyrovnaly se jak pozice druhé a třetí nejúspěšnější Prahy 4 a Prahy 5, stejně tak pozice dvou nejhůře dopadnuvších částí (Praha 2 a Praha 3) a konečně i pozice tří částí s podprůměrnými výsledky (Praha 8, Praha 9 a Praha 1). Obdobná konstatování, i když s mírně menší vyrovnaností) platí i pro výsledky v geometrických úlohách. Odstup nejlepší Prahy 7 není nicméně tak výrazný, ale na Strana 15 (celkem 57)

16 Hlavní město Praha třídy druhou stranu průměrný percentil nejhůře dopadnuvší Prahy 2 je coby v jediné tématické části testu pod hodnotou. Pozitivní je zjištění, že žáci v Praze 1 se dokázali přiblížit pražskému průměru na necelé dva percentilové body, také žáci ve školách na Praze 6 vyrovnali pražský průměr. Porovnání výsledků základních škol v městských částech Prahy průměrné celkové percentily za části testu - matematika - geometrie Praha 2 Praha 3 Praha 4 Praha 5 Praha 6 Praha 7 Praha 8 Praha 9 Praha 1 Konečně výsledky v úlohách tématické části funkce a rovnice přinesly dvě základní zjištění. Předně se jedné o téma, v němž jsou průměrné percentily jednotlivých městských částí vůbec nejvyrovnanější (mezi nejúspěšnější a nejméně úspěšnou městskou částí je rozdíl pouhých necelých deseti procentních bodů. Druhou překvapivou skutečností je výrazný propad žáků Prahy 7, jejichž průměrný percentil se vyrovnal výsledkům žáků na Praze 2 a poněkud nezvykle i žákům Prahy 8 (ti sice v českém jazyku i ve většině vyhodnocených kritérií testu matematiky patřili k podprůměru, ale nikdy do skupiny zcela nejhorších částí). Porovnání výsledků základních škol v městských částech Prahy průměrné celkové percentily za části testu - matematika - funkce, rovnice Praha 2 Praha 3 Praha 4 Praha 5 Praha 6 Praha 7 Praha 8 Praha 9 Praha 1 Pouze žáci v nejúspěšnější městské části Praha 4 a žáci v Praze 5 dokázali překročit průměr za všechny žáky v Praze (jedná se v obou případech o početně silné městské části, k tomu výsledky ostatních městských částí nejsou od průměru příliš vzdálené tolik na vysvětlení zdánlivě nelogického rozdělení kolem průměru). Strana 16 (celkem 57)

17 Hlavní město Praha třídy Vyhodnocení průměrných percentilů v jednotlivých dovednostních částech testu matematiky do jisté míry kopírovalo zjištění z vyhodnocení tématických částí testu. Porovnání výsledků základních škol v městských částech Prahy průměrné celkové percentily za části testu - matematika - znalost Praha 2 Praha 3 Praha 4 Praha 5 Praha 6 Praha 7 Praha 8 Praha 9 Praha 1 Ve znalostních úlohách dominovali žáci Prahy 7, za nimi se vyrovnaně drží žáci Prahy 4 a Prahy 5. Žáci ostatních městských částí již dosáhli podprůměrného výsledku (v rámci Prahy; v porovnání s žáky mimo Prahu je jejich výsledek s výjimkou žáků Prahy 2 mírně nadprůměrný). Nejméně se dařilo žákům ve školách na Praze 2 (průměrný percentil pod hodnotou ). Výsledky v úlohách zaměřených na ověření míry porozumění odpovídají přibližně výsledkům v tématické části základní znalosti výsledky žáků v Praze 2 a Praze 3 jsou vyrovnané (žáci ve školách Prahy 3 byli dokonce ještě o málo méně úspěšní než žáci v Praze 2), podobně jsou na prakticky stejné úrovni i výsledky žáků v Praze 8, Praze 9 a Praze 1. Porovnání výsledků základních škol v městských částech Prahy průměrné celkové percentily za části testu - matematika - porozumění 7 7 Praha 2 Praha 3 Praha 4 Praha 5 Praha 6 Praha 7 Praha 8 Praha 9 Praha 1 Úlohy zaměřené na aplikaci přinesly nejhorší výsledek žákům ve školách v Praze 8, ani žáci ostatních městských částí ale svými výsledky nijak pozitivně nepřekvapili. Podobně jako u tématického celku funkce a rovnice byli nejlépe řešícími žáky žáci ve školách Strana 17 (celkem 57)

18 Hlavní město Praha třídy Prahy 4, žáci na Praze 7 se ale tentokrát dokázali udržet nad úrovní pražského průměru a společně se žáky v Praze 5 doplňují trojici městských částí s nadprůměrnými výsledky. Porovnání výsledků základních škol v městských částech Prahy průměrné celkové percentily za části testu - matematika - aplikace Praha 2 Praha 3 Praha 4 Praha 5 Praha 6 Praha 7 Praha 8 Praha 9 Praha 1 V porovnání výsledků jednotlivých tříd ve školách na Praze 2 je patrné, že mezi třemi třídami s nejvyššími (nadprůměrnými z hlediska porovnání s průměrem Prahy zelené sloupce) průměrnými percentily jsou dvě třídy z jedné školy její výsledky je možné označit za výborné. Naopak dvě třídy s nejnižšími průměrnými percentily dosáhly špatných výsledků a jejich rozboru a možnému vysvětlení by měly věnovat příslušnou pozornost. Obě třídy náleží do stejné školy. Jako špatné je možné označit i výsledky třetí nejhůře dopadnuvší třídy s průměrným percentilem těsně pod hranicí hodnoty. Porovnání výsledků jednotlivých tříd v základních školách v Praze 2 průměrné celkové percentily za celý test - matematika BHLU BFHM BHLU CFGM CFGM BFHM BHLO BFIS BFIS Zcela netypický je vzhled grafu prezentujícího výsledky tříd ve školách na Praze 3. Pouhá jedná třída dosáhla lepšího průměrného percentilu než odpovídá průměru za celou Prahu, výsledky ostatních tříd (včetně dalších dvou tříd ze školy, do níž náleží nejúspěšnější třída) již za pražským průměrem zaostaly s výjimkou nejhůře dopadnuvších tří tříd ale není odstup od průměru pro Prahu velký. Tři třídy s nejnižším průměrným percentilem již ale dosáhli výsledků na hranici hodnoty nebo dokonce mírně pod ní, což nelze hodnotit jinak než jako slabý výsledek. Strana 18 (celkem 57)

19 Hlavní město Praha třídy Alespoň částečně pozitivním rysem výsledků tříd na Praze 3 je vyrovnanost více než poloviny tříd (byť na úrovni těsně pod průměrem za celou Prahu). Porovnání výsledků jednotlivých tříd v základních školách v Praze 3 průměrné celkové percentily za celý test - matematika DFMT CEHK CJNT DFMT DSTU DFMT CEHK CJNT DSTU DEFI Také průměry tříd ve školách na Praze 4 vykazují jistou netypičnost s převahou přibližně dvou třetin jsou mezi třídami zastoupeny třídy, jejichž průměrný percentil je vyšší než odpovídá průměru za celou Prahu. Jedna ze tříd dosáhla vynikajícího průměrného percentilu na úrovni hodnoty 8, naopak trojice nejslabších tříd klesla svým průměrným percentilem pod hodnotu znamenající špatné výsledky. Pozoruhodné je zjištění, že dvě z trojice nejslabších tříd má k sobě ze stejné školy ještě nejméně jednu třídu, jejíž výsledek vyjádřený průměrným percentilem jejich žáků je mnohem lepší (nadprůměrný). Porovnání výsledků jednotlivých tříd v základních školách v Praze 4 průměrné celkové percentily za celý test - matematika DGKL EHMS DGKL EHMS CEHL EILT EFIU DILM DINU FNOU CJOS EGHM FKOS DILM EFIU BILS CDOT DFGN BILS DFGN EILT EGHM DGKL CJNU CEMO DINU CEHL DINT BILO CGHN CDOT CJNU FKOS FNOU CGHN BILO CJOS DINT FKOS Průměry percentilů za třídy ve školách na Praze 5 vykazují ze všech městských částí největší rozptyl. Zatím co nejúspěšnější třída dosáhla průměrného percentilu nad hodnotou 9 (patří k absolutně nejlepším třídám v rámci všech testovaných škol v ČR), ve třídě s nejhorším průměrným výsledkem se průměrný percentil nevyšplhal ani ke dvouciferné hodnotě (nelze vyloučit technickou chybu na straně školy např. při zadávání Strana 19 (celkem 57)

20 Hlavní město Praha třídy nebo vyhodnocení testu, případně demonstrativně hromadný bojkot žáků, protože jinak je jednociferná hodnota průměrného percentilu nevysvětlitelně nízká). Porovnání výsledků jednotlivých tříd v základních školách v Praze 5 průměrné celkové percentily za celý test - matematika FLTU ELOU ESTU FOST FOST FLTU ABCJY FLTU FOST DFGO DFGO FJTU AHJM ESTU CILO EFNU DFGO EGNS EGNS DGKN ESTU EJOR AGNS DGKN FLTU CFGO AMNU CFGO EJOR CFGO CGOU FJTU CILO FLTU FJTU FOST FLTU ELOU CGOU EFNU DGKN CGOU BCIN Přibližně polovina tříd dosáhla průměrného percentilu nad průměrem za celou Prahu, kromě nejlepší třídy (jedná se o třídu s matematickým zaměřením) zasluhují ocenění i další dvě třídy v pořadí jejich průměrný percentil na úrovni hodnoty 8 je známkou vysoce kvalitních vědomostí žáků. Podobně jako u výsledků tříd v Praze 3 převládají mez třídami ve školách na Praze 6 třídy s podprůměrným percentilem (i když převaha není tak dramatická jako v případě jediné nadprůměrné třídy na Praze 3). S výjimkou krajních hodnot (nejlepší a tří nejhorších tříd) ale není rozptyl průměrných percentilů až tak velký. Porovnání výsledků jednotlivých tříd v základních školách v Praze 6 průměrné celkové percentily za celý test - matematika FGNS FKST CGST DIOU DIST EIJK CDMN DIST FHIT EIJK DFNS CDMN CGST FGNS CDEG FHIT EIJK FKST DFNS FKST FGNS FGNS DFNS DIOU FHIT AFIO FHIT AMOS CDEG Zcela mimořádný je výsledek nejúspěšnější třídy průměrný percentil jejich žáků na úrovni hodnoty 93 ukazuje, že ve třídě jsou soustředěni jedni z vůbec nejlepších řešitelů testu. Naopak téměř jednociferný průměrný percentil nejhůře dopadnuvší třídy je mimořádně slabým výsledkem, který by se škola měla pokusit vysvětlit. Podobně jako velmi slabý je možné označit i průměrný percentil dalších dvou tříd pod hodnotou. Strana 2 (celkem 57)

21 Hlavní město Praha třídy Nebýt pěti krajních hodnot grafu (dvě nejlepší a tři nejhorší školy), mohly by být výsledky tříd v Praze 6 označeny jako vyrovnané; takto činí ovšem rozdíl mezi oběma krajními hodnotami průměrných percentilů propastných 8 procentních bodů. Jak bylo uvedeno již u matematiky, výsledky pouhé jediné školy na Praze 7 (a jejích dvou tříd) neumožňují vyslovit obecnější závěry o kvalitě výuky (alespoň pokud ji lze posuzovat měřítkem výsledků v testu) v této městské části. Oproti českému jazyku jsou průměrné percentily obou zmíněných tříd mnohem bližší mezi oběma třídami není v matematice zdaleka takový rozdíl jako v českém jazyku. Porovnání výsledků jednotlivých tříd v základních školách v Praze 7 průměrné celkové percentily za celý test - matematika CDMO CDMO Obě třídy také tentokrát překročily celopražský průměr (byť horší třída jen minimálně). Celkově lze testovanou školu na Praze 7 z pohledu matematiky označit jako úspěšnou. Také u výsledků tříd testovaných škol z Prahy 8 se projevila podobná anomálie popsaná například u Prahy 3 s výjimkou tří tříd s mírně nadprůměrným percentilem se dokázala jen jediná třída výrazněji odpoutat od hodnoty pražského průměru. Porovnání výsledků jednotlivých tříd v základních školách v Praze 8 průměrné celkové percentily za celý test - matematika DISU DISU CGIJ CGIJ CDSU DISU DEHS AFIS DEHS BHMN BHMN CDSU AFIT Ze tří tříd školy DISU, jejíž jedna třída byla v rámci Prahy 8 nejúspěšnější, se ještě druhá dostala nad hranici průměru, třetí již za průměrem mírně zaostala. Ukázkou školy Strana 21 (celkem 57)

22 Hlavní město Praha třídy s poměrně značným rozptylem ve výsledcích jednotlivých tříd je škola CDSU s lepší třídou na celkově pátém místě v rámci Prahy 8 a druhou třídou na předposledním místě s průměrným percentilem jen málo převyšujícím hodnotu. V grafu prezentujícím výsledky tříd ve školách Prahy 9 je patrných několik relativně oddělených skupin tříd. Na jedné straně je to čtveřice tříd s průměrným percentilem vyšším než 7, na druhé straně až devět tříd, jejichž průměrný percentil se pohybuje na hranici hodnoty nebo pod ní. Mezi těmito dvěma krajními skupinami jsou zřetelné ještě čtyři třídy s vyrovnanými percentily v rozmezí 56 až 61. Porovnání výsledků jednotlivých tříd v základních školách v Praze 9 průměrné celkové percentily za celý test - matematika FGMU FGMU FGMU CGNO CFHI CFHI EIMO CGNO CGNO ACNS BFJK CGIK EIMO EIMO CELO CDEK BFJK EIMO CGIK DEFK CDEK CDEJ DEFK DEFK CDEJ CDEK Výsledky tříd v Praze 9 jsou z tohoto pohledu nevyrovnané, přičemž nevyrovnanost se projevuje přes všechny třídy (není tedy, jako např. v případě Prahy 6, dána jen extrémními hodnotami krajních tříd). Také výsledky (průměrné percentily) tříd ve školách na Praze 1 jsou rozptýleny v poměrně širokém pásmu od vynikající hodnoty 78 až ke slabým 2 procentním bodům. Porovnání výsledků jednotlivých tříd v základních školách v Praze 1 průměrné celkové percentily za celý test - matematika EHJO AHNS BJLN FIJM FIJM DHIT CJOU CDEL CFHK DHIT CFHK BJNT DJKL DJKL EHJO DJKL CJOU AHMO FIJM EGHN EGHN CDEL CEHM Za pozornost stojí skutečnost, že druhá třída náležející s nejúspěšnější třídou do stejné školy, dosáhla podprůměrného percentilu rozdíl mezi výsledky tříd uvnitř školy je tedy Strana 22 (celkem 57)

23 Hlavní město Praha třídy značný. Naopak za prototyp školy, jejíž třídy dosáhly vyrovnaných výsledků, je možné považovat například školu FIJM s jen minimálním rozdílem mezi průměrnými percentily obou z nich. obecné studijní předpoklady Celkově bylo již konstatováno, že studijní předpoklady testovaných žáků v pražských školách byly na mírně nadprůměrné úrovni (ve srovnání s výsledky žáků v mimopražských školách). 2 1 Porovnání výsledků základních škol v Praze a ve zbytku ČR průměrné celkové percentily za části testu - obecné studijní předpoklady verbální analytická kvantitativní 2 1 Největší náskok (na úrovni čtyř procentních bodů) před mimopražskými žáky je patrný ve verbální části testu, naopak nejmenší v kvantitativní části testu. Toto zjištění odpovídá některým předešlým závěrům z obdobných testování jazykové dovednosti jsou u žáků v Praze (a Středočeském kraji) obvykle vyšší než v jiných (zejména příhraničních) regionech. Porovnání výsledků základních škol v městských částech Prahy průměrné celkové percentily za celý test - obecné studijní předpoklady Praha 2 Praha 3 Praha 4 Praha 5 Praha 6 Praha 7 Praha 8 Praha 9 Praha 1 Pohled na průměrné percentily za žáky jednotlivých městských částí ukazuje, že ve studijních předpokladech žáků nejsou zdaleka tak výrazné rozdíly, jaké byly pozorovány v průměrných výsledcích testů českého jazyka a matematiky. Strana 23 (celkem 57)

24 Hlavní město Praha třídy Na rozdíl od obou předmětových testů dosáhli žáci v Praze 2 a Praze 3 jen mírně podprůměrných výsledků (v českém jazyku i matematice zaostali za průměrem Prahy i za žáky ostatních městských částí výrazně), nejnižší průměrné percentily zaznamenali žáci v Praze 8 a Praze 9. Nejvyšší studijní předpoklady prokázali žáci testované školy v Praze 7 a dále žáci v Praze 4 a Praze 5 (ti patřili i v předmětových testech k nadprůměru). Zcela odlišná situace je patrná na grafu, který prezentuje průměrné percentily pouze za verbální část testu obecných studijních předpokladů. Jindy obvykle nejlepší žáci Prahy 7 dosáhli třetího nejnižšího percentilu, nejlépe se naopak dařilo žákům ve školách na Praze 4. Nadprůměrného percentilu dokázali dosáhnout i žáci v Praze 6, Praze 5 a Praze 2. Porovnání výsledků základních škol v městských částech Prahy průměrné celkové percentily za části testu - obecné studijní předpoklady - verbální Praha 2 Praha 3 Praha 4 Praha 5 Praha 6 Praha 7 Praha 8 Praha 9 Praha 1 Podobně i ve vyhodnocení samostatné analytické části testu obecných studijních předpokladů má průběh grafu nezvyklý charakter. K nadprůměrným žákům v Praze 5 a Praze 4 se přiblížili těsně nadprůměrnou hodnotou percentilu ještě žáci Prahy 1, v ostatních městských částech již dosáhli žáci horšího průměrného percentilu než odpovídá celopražskému průměru. Porovnání výsledků základních škol v městských částech Prahy průměrné celkové percentily za části testu - obecné studijní předpoklady - analytická Praha 2 Praha 3 Praha 4 Praha 5 Praha 6 Praha 7 Praha 8 Praha 9 Praha 1 Propad oproti verbální části zaznamenali žáci ve školách v Praze 2 a také žáci v Praze 6. Strana 24 (celkem 57)

25 Hlavní město Praha třídy Konečně v samostatném vyhodnocení kvantitativní části testu obecných studijních předpokladů zabodovali nejvíce žáci ve školách v Praze 7 a nad ostatními žáky jasně dominovali. Je nicméně třeba mít na paměti, že se jedná o žáky pouze jediné školy a proto jejich výsledky nelze zevšeobecňovat k hodnocení celé městské části. Porovnání výsledků základních škol v městských částech Prahy průměrné celkové percentily za části testu - obecné studijní předpoklady - kvantitativní 7 65 Praha 2 Praha 3 Praha 4 Praha 5 Praha 6 Praha 7 Praha 8 Praha 9 Praha Výsledky za ostatní městské části jsou poměrně vyrovnané. Nic to ale nemění na tom, že strukturu studijních předpokladů u žáků testované školy v Praze 7 je nutné označit jako velmi nevyrovnanou s výrazným příklonem ke kvantitativním dovednostem. Pohled na průměrné percentily v testu obecných studijních předpokladů po jednotlivých třídách v Praze 2 ukazuje převahu žáků školy BHLU nejen že dosáhli dvou nejvyšších hodnot průměrného percentilu, ale lepší z obou tříd se těsně přiblížila k hodnotě percentilu 8, kterou je možné považovat za hranici mimořádně vynikajících výsledků. Porovnání výsledků jednotlivých tříd v základních školách v Praze 2 průměrné celkové percentily za celý test - obecné studijní předpoklady BHLU BHLU BFHM BFHM CFGM BFIS CFGM BHLO BFIS Hned za dvě nejúspěšnější třídy ze školy BHLU se zařadila dvojice tříd ze školy BFHM, druhá z nich ale už s mírně podprůměrným percentilem. Nicméně pozorované rozdělení pořadí podle škol ukazuje, že žáci se seskupují do některých základních škol podle jejich studijních předpokladů to není skutečnost nijak pozitivní, protože vede k separaci Strana 25 (celkem 57)

26 Hlavní město Praha třídy žáků podle jejich kvalit a odporuje přirozeně homogenní struktuře žáků ve třídách (lepší s horšími). Třída s nejnižším průměrným percentilem je již těsně pod hodnotou a rozboru jejího nepříliš lichotivého výsledku by měla škola věnovat zvýšenou pozornost. U výsledků tříd ze škol v Praze 3 stojí za pozornost to, jak velký je rozptyl v průměrných percentilech u žáků tří tříd školy DFMT nejlepší z nich je zdaleka nejspěšnější třídou z testovaných tříd v Praze 3, druhá dosáhla již jen mírně podprůměrného výsledku (v porovnání s průměrem za Prahu) a konečně žáci ve třetí z těchto tříd se již průměrným percentilem blíží hodnotě (výrazně slabý výsledek. Porovnání výsledků jednotlivých tříd v základních školách v Praze 3 průměrné celkové percentily za celý test - obecné studijní předpoklady DFMT CJNT CEHK CEHK DFMT DSTU DSTU DFMT DEFI CJNT Podobně jako bylo u výsledků tříd v Praze 2 konstatováno, že žáci se třídí podle úrovně jejich studijních předpokladů mezi školami, zde je patrné, že jsou separováni i v rámci škol do jednotlivých tříd. Pohled na výsledky tříd v Praze 4 ukazuje přirozeně rovnoměrné rozdělení výsledků kolem průměrné hodnoty. Porovnání výsledků jednotlivých tříd v základních školách v Praze 4 průměrné celkové percentily za celý test - obecné studijní předpoklady EHMS EHMS CEHL EFIU DGKL FKOS FNOU EGHM BILS EFIU DINT CEMO DFGN DFGN DINT DINU CJNU EGHM EILT CGHN BILS CDOT DGKL BILO EILT CDOT DILM BILO FNOU DILM FKOS DGKL DINU CEHL CJNU CJOS CGHN CJOS FKOS Nebýt mírně vybočujících hodnot na obou koncích pořadí (nejlepší třída s výborným výsledkem nad 8, vedle toho nejslabší třída s průměrným percentilem blížícím se Strana 26 (celkem 57)

27 Hlavní město Praha třídy hodnotě ), mohly by být průměrné studijní předpoklady ve třídách Prahy 4 označeny za vyrovnané. Také průměrné percentily tříd ve školách v Praze 5 jsou přibližně z poloviny rozděleny nad a pod hodnotu celopražského průměru, ale absolutní vzdálenost krajních hodnot je oproti Praze 4 ještě větší. Porovnání výsledků jednotlivých tříd v základních školách v Praze 5 průměrné celkové percentily za celý test - obecné studijní předpoklady ABCJY FLTU FOST FLTU ESTU ELOU ESTU DFGO DFGO DFGO FOST EFNU FOST EGNS EJOR ESTU EGNS CGOU FJTU FLTU CILO CFGO EJOR AHJM CGOU DGKN FLTU CILO AGNS DGKN FJTU EFNU FLTU FLTU ELOU CGOU AMNU FOST CFGO CFGO BCIN FJTU DGKN Rozšíření intervalu, v němž se průměrné percentily jednotlivých tříd nacházejí, s sebou nese i skutečnost, že hned sedm tříd dosáhlo průměrného percentilu většího nebo blízkého hodnotě 8 (vynikající výsledek), na druhé straně čtyři třídy jsou na hranici průměrného percentilu nebo pod ní (slabý výsledek). Do třetice stejné hodnocení je možné vyslovit i o výsledcích tříd ve školách na Praze 6, kde ale dokonce žáci ve třídě s nejvyšším průměrným percentilem překonali hodnotu 9 (většina z nich patří k absolutně nejúspěšnějším řešitelům testu v rámci ČR). Porovnání výsledků jednotlivých tříd v základních školách v Praze 6 průměrné celkové percentily za celý test - obecné studijní předpoklady FGNS CGST FHIT DIST FGNS DFNS FHIT DIOU EIJK FKST CGST CDMN FGNS FGNS DIST EIJK CDMN DFNS CDEG EIJK DIOU FHIT FKST AFIO FKST DFNS FHIT AMOS CDEG Na druhou stranu dosáhli žáci jedné ze tříd nepochopitelně nízkého percentilu na úrovni hodnoty 2, což znamená, že je z globálního pohledu jedná převážně o žáky se zcela nejhoršími výsledky z všech testovaných. Uvedené zjištění by mělo neodkladně vést Strana 27 (celkem 57)

28 Hlavní město Praha třídy příslušnou školu ke hledání možných příčin tohoto stavu, případně prověření, zda během testování nebo jeho vyhodnocení nedošlo k nějakému zkreslení výsledků. I v jediné testované škole v Praze 7 jsou průměrné percentily za test obecných studijních předpokladů u obou tříd poměrně odlišné (rozdíl činí přes 25 procentních bodů). I tento příklad potvrzuje, že žáci se do tříd nezřídka rozdělují s ohledem na jejich předpoklady a schopnosti, což nevytváří dobré podmínky pro vyrovnávání jejich schopností a výsledků. Porovnání výsledků jednotlivých tříd v základních školách v Praze 7 průměrné celkové percentily za celý test - obecné studijní předpoklady CDMO CDMO V průměrných percentilech tříd škol v Praze 8 již ze dvou třetin převládají školy s výsledkem pod průměrem Prahy, na druhou stranu je ale nutné konstatovat, že v porovnání s předchozími městskými částmi jsou výsledky jednotlivých tříd vyrovnanější (rozdíl mezi třídami s nejvyšším a nejnižším průměrným percentilem je ani ne procentních bodů oproti zhruba 8 procentním bodům u Prahy 6, kupříkladu). Porovnání výsledků jednotlivých tříd v základních školách v Praze 8 průměrné celkové percentily za celý test - obecné studijní předpoklady DISU DEHS CGIJ DEHS DISU CDSU CGIJ BHMN DISU AFIS BHMN AFIT CDSU Na příkladu školy DISU je opět patrné, jak v rámci jedné školy jsou tři třídy, v nichž se (v průměru) studijní předpoklady žáků liší (nejlepší třída s průměrným percentilem nad 7 dosáhla výborného výsledku, prostřední třída je již jen průměrná, nejhorší třída Strana 28 (celkem 57)

29 Hlavní město Praha třídy podprůměrná s jen o málo vyšším než polovičním průměrným percentilem oproti nejlepší třídě). Také v Praze 9 je více tříd s podprůměrným výsledkem (vůči průměru za Prahu), oproti Praze 8 je ale rozptyl hodnot o polovinu větší, zejména v důsledku slabých výsledků pětice tříd s nejnižšími průměrnými percentily tyto třídy (resp. školy, do nichž náleží) by měly podrobit příčinu slabého výsledku přezkoumání s cílem identifikovat, proč jsou studijní předpoklady žáků tak nízké. Porovnání výsledků jednotlivých tříd v základních školách v Praze 9 průměrné celkové percentily za celý test - obecné studijní předpoklady FGMU EIMO BFJK EIMO CGNO EIMO FGMU ACNS CDEK CGNO CDEK DEFK CFHI EIMO CGNO CDEJ FGMU DEFK DEFK CGIK CFHI CGIK CELO BFJK CDEK CDEJ Nebýt třídy s nejnižším průměrným percentilem v testu obecných studijních předpokladů na Praze 1, mohly by být výsledky tříd v této městské části označeny jako nevyrovnanější za všech (s rozptylem ani ne 35 procentních bodů). Porovnání výsledků jednotlivých tříd v základních školách v Praze 1 průměrné celkové percentily za celý test - obecné studijní předpoklady DHIT CDEL FIJM EHJO DHIT CFHK CJOU AHMO FIJM BJLN DJKL EGHN BJNT AHNS DJKL DJKL CJOU CEHM EHJO EGHN CFHK FIJM CDEL Kromě oné jedné třídy se ale ostatní výsledky plynule rozprostřely kolem hodnoty pražského průměru, téměř polovina tříd se vešla do intervalu deseti procentních bodů kolem průměru. Mezi testovanými (vyhodnocenými) třídami chybí třída s vyloženě vynikajícím výsledkem, i když průměrný percentil nejlepší třídy na úrovni hodnoty 75 je bezesporu výborný. Strana 29 (celkem 57)

30 Hlavní město Praha třídy angličtina Výsledky testů obou cizích jazyků byly pro žáky pražských škol výrazně příznivější než u testů českého jazyka a matematiky průměrný náskok na mimopražské žáky činil v angličtině téměř osm percentilových bodů. 2 1 Porovnání výsledků základních škol v Praze a ve zbytku ČR průměrné celkové percentily za části testu - angličtina poslech čtení komplexní cv. konverzace gramatika 2 1 Pohled na vyhodnocení jednotlivých tématických částí testu ukazuje, že nejvíce žáci v Praze získali v gramatických úlohách (téměř deset procentních bodů), nejméně naopak v úlohách komplexního cvičení (jen přibližně tři procentní body). Test angličtiny řešili pouze žáci škol v pěti městských částech (školy mohly o tom, které testy budou jejich žáci řešit, rozhodovat samy) Porovnání výsledků základních škol v městských částech Prahy průměrné celkové percentily za celý test - angličtina Praha 3 Praha 4 Praha 6 Praha 7 Praha Nejlépe napsali test angličtiny žáci ve školách Prahy 7 jejich náskok na průměr za celou Prahu činí téměř dvacet procentních bodů, náskok na průměr všech žáků testovaných v ČR je dokonce téměř procentních bodů. Naopak nejméně úspěšní byli žáci ve školách v Praze 3 se ztrátou necelých 13 procentních bodů na celopražský průměr. Výsledky žáků ve zbylých třech městských částech kolísaly kolem průměru za Prahu u Prahy 4 byl mírně nadprůměrný, u Prahy 7 a Prahy 1 mírně podprůměrný. Strana (celkem 57)

31 Hlavní město Praha třídy Samostatné vyhodnocení poslechové části testu ukázalo výsostné postavení žáků ve školách Prahy 4 jako jediní dokázali překonat celopražský průměr. Porovnání výsledků základních škol v městských částech Prahy průměrné celkové percentily za části testu - angličtina - poslech 35 Praha 3 Praha 4 Praha 6 Praha 7 Praha 1 35 Žáci ve školách Prahy 3, Prahy 6 i Prahy 1 zaznamenali zhruba stejnou ztrátu na průměr Prahy jako u výsledků celého testu, naopak celkově nejlépe dopadnuvší žáci ve školách Prahy 7 v poslechové části testu dosáhli průměrného percentilu o více než třicet procentních bodů horšího než při vyhodnocení za celý test. Jak je vidět z následujících grafů, jednalo se o jedinou tématickou část testu angličtiny, která se jinak zřetelně lepším žákům v Praze 7 podobným způsobem nepodařila. V úlohách, které ověřovaly porozumění psanému textu, již opět žáci sedmé pražské městské části zaujali čelné postavení s náskokem téměř 25 procentních bodů. Ještě žáci škol v Praze 4 dokázali dosáhnout v průměru mírně nadprůměrného percentilu, dosažené výsledky žáků v ostatních třech městských částech byly mírně podprůměrné na přibližně stejné úrovni. Vzhledem k náskoku žáků v Praze před žáky mimopražských škol je možné konstatovat, že právě čtení bylo z hlediska sledovaných témat a dovedností pro pražské žáky nejúspěšnější částí testu angličtiny. Porovnání výsledků základních škol v městských částech Prahy průměrné celkové percentily za části testu - angličtina - čtení Praha 3 Praha 4 Praha 6 Praha 7 Praha 1 Strana 31 (celkem 57)

KEA 2009/2010-9. ROČNÍKY

KEA 2009/2010-9. ROČNÍKY Škola: Název: Obec: DEHK DEHK Základní škola, Kvítková 4338 Základní škola, Kvítková 4338 Zlín Zlín KEA 9/1-9. ROČNÍKY ČESKÝ JAZYK Výsledky Vaší školy v českém jazyce jsou špičkové. Vaše škola patří mezi

Více

STONOŽKA 2008/2009-9. TŘÍDY

STONOŽKA 2008/2009-9. TŘÍDY Škola: Název: Obec: BHLU ZŠ s RVJ, Kladská 1 Praha 2 BHLU ZŠ s RVJ, Kladská 1 Praha 2 STONOŽKA 8/9-9. TŘÍDY ČESKÝ JAZYK Výsledky Vaší školy v českém jazyce jsou špičkové. Vaše škola patří mezi 1% nejúspěšnějších

Více

Souhrnné výsledky za školu

Souhrnné výsledky za školu XYZ třída počet žáků percentil skupinový percentil (G4) čistá úspěšnost skóre směrodatná odchylka skóre x geometrie funkce algebra třída počet žáků percentil skupinový percentil (G4) čistá úspěšnost skóre

Více

NÁRODNÍ TESTOVÁNÍ 2018/ ROČNÍK

NÁRODNÍ TESTOVÁNÍ 2018/ ROČNÍK Škola: Název: Obec: BDFK ZŠ a MŠ, Chrudimská 77 Ždírec nad Doubravou BDFK ZŠ a MŠ, Chrudimská 77 Ždírec nad Doubravou NÁRODNÍ TESTOVÁNÍ 18/19-9. ROČNÍK ČESKÝ JAZYK Výsledky vašich žáků v českém jazyce

Více

STONOŽKA 2014/15 6. ROČNÍKY modul KEA

STONOŽKA 2014/15 6. ROČNÍKY modul KEA Škola: Název: Obec: ADHN ADHN Církevní základní škola, Česká Církevní 4787 základní škola, Česká 4787 Zlín Zlín STONOŽKA 14/15 6. ROČNÍKY modul KEA ČESKÝ JAZYK Výsledky Vaší školy v českém jazyce jsou

Více

STONOŽKA 2008/2009-9. TŘÍDY

STONOŽKA 2008/2009-9. TŘÍDY Škola: Název: Obec: ACFU ACFU ZŠ a MŠ s polským jazykem vyučovacím, ZŠ a MŠ s polským Dr. Olszaka jazykem 156 vyučovacím, Dr. Olszaka 156 Karviná - Fryštát Karviná - Fryštát STONOŽKA 28/29-9. TŘÍDY ČESKÝ

Více

ÚNOROVÉ TESTOVÁNÍ 9. TŘÍD

ÚNOROVÉ TESTOVÁNÍ 9. TŘÍD Škola: Název: Obec: ABCPR ABCPR Sportovní gymnázium, nám. Sportovní Sv. Michala gymnázium, 12 nám. Sv. Michala 12 Vrbno pod Pradědem Vrbno pod Pradědem ÚNOROVÉ TESTOVÁNÍ 9. TŘÍD ČESKÝ JAZYK Výsledky Vaší

Více

KEA 2008/ TŘÍDY

KEA 2008/ TŘÍDY Škola: Název: Obec: DFGJK DFGJK Mendelovo gymnázium, Komenského Mendelovo 5gymnázium, Komenského 5 Opava Opava KEA 28/29-9. TŘÍDY ČESKÝ JAZYK Výsledky Vaší školy v českém jazyce jsou špičkové. Vaše škola

Více

STONOŽKA 2008/2009-5. TŘÍDY

STONOŽKA 2008/2009-5. TŘÍDY Škola: Název: Obec: BCST Základní škola, Školní Řevnice BCST Základní škola, Školní Řevnice STONOŽKA 8/9-5. TŘÍDY ČESKÝ JAZYK Výsledky Vaší školy v českém jazyce jsou nadprůměrné. Patříte mezi úspěšné

Více

STONOŽKA 2014/2015 9. ROČNÍKY

STONOŽKA 2014/2015 9. ROČNÍKY Škola: Název: Obec: ADHN ADHN Církevní základní škola, Česká Církevní 4787 základní škola, Česká 4787 Zlín Zlín STONOŽKA 214/215 9. ROČNÍKY ČESKÝ JAZYK Svými výsledky v českém jazyce se vaše škola řadí

Více

Výstupní testování studentů 4. ročníku

Výstupní testování studentů 4. ročníku Výstupní testování studentů 4. ročníku V říjnu roku 2017 se studenti naší školy zapojili do projektu Vektor 4 od firmy Scio. Studenti byli testováni z obecných studijních předpokladů, českého jazyka, matematiky,

Více

STONOŽKA 2009/ ROČNÍKY

STONOŽKA 2009/ ROČNÍKY Škola: Název: Obec: Základní škola, Edvarda Beneše Základní 2 škola, Edvarda Beneše 2 Opava Opava STONOŽKA 9/1-9. ROČNÍKY ČESKÝ JAZYK Výsledky Vaší školy v českém jazyce jsou nadprůměrné. Patříte mezi

Více

Souhrnné výsledky za školu

Souhrnné výsledky za školu DFGJK třída počet žáků percentil skupinový percentil (GV) čistá úspěšnost skóre směrodatná odchylka skóre x poslech čtení a porozumění textu konverzace gramatika a slovní zásoba komplexní cvičení třída

Více

Výsledky projektu Vektor 2008

Výsledky projektu Vektor 2008 Výsledky projektu Vektor 2008 Projekt Vektor firmy SCIO hodnotí vědomosti studentů v jedenácti předmětech a posun znalostí studentů za dobu studia na střední škole. Studenti jsou testováni na začátku studia

Více

PROJEKT JE FINANCOVÁN Z PROSTŘEDKŮ EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍ FONDU, STÁTNÍHO ROZPOČTU ČR A ROZPOČTU HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY. skupinový percentil

PROJEKT JE FINANCOVÁN Z PROSTŘEDKŮ EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍ FONDU, STÁTNÍHO ROZPOČTU ČR A ROZPOČTU HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY. skupinový percentil Souhrnné informace za celou školu Členění za části testu třída test počet žáků percentil skupinový percentil čistá úspěšnost průměrné skóre směrodatná odchylka verbální část analytická část kvantitativní

Více

STONOŽKA 2008/2009-9. TŘÍDY

STONOŽKA 2008/2009-9. TŘÍDY Škola: Název: Obec: BCDE BCDE Základní škola, Dambořice č.p. Základní 466 škola, Dambořice č.p. 466 Dambořice Dambořice STONOŽKA 28/29-9. TŘÍDY ČESKÝ JAZYK Výsledky Vaší školy v českém jazyce jsou špičkové.

Více

Výstupní testování studentů 4. ročníku

Výstupní testování studentů 4. ročníku Výstupní testování studentů 4. ročníku V říjnu roku 2009 se naše škola zapojila do projektu Vektor 4 od firmy Scio. Studenti čtvrtých ročníků byli testováni z obecných studijních předpokladů, českého jazyka,

Více

STONOŽKA 2008/ TŘÍDY

STONOŽKA 2008/ TŘÍDY Škola: Název: Obec: ZŠ pod Sv.Horou, Balbínova ZŠ 328pod Sv.Horou, Balbínova 328 Příbram II Příbram II STONOŽKA 8/9-9. TŘÍDY ČESKÝ JAZYK Výsledky Vaší školy v českém jazyce jsou špičkové. Vaše škola patří

Více

TESTOVÁNÍ 8. A 9. ROČNÍKŮ 2014/2015 PRŮŘEZOVÁ TÉMATA SOUHRNNÁ ZPRÁVA

TESTOVÁNÍ 8. A 9. ROČNÍKŮ 2014/2015 PRŮŘEZOVÁ TÉMATA SOUHRNNÁ ZPRÁVA TESTOVÁNÍ 8. A 9. ROČNÍKŮ 2014/2015 PRŮŘEZOVÁ TÉMATA SOUHRNNÁ ZPRÁVA Ve zprávě komentujeme výsledky testování 8. a 9. ročníků základních škol a odpovídajících ročníků víceletých gymnázií. Toto testování

Více

STONOŽKA 2008/2009-9. TŘÍDY

STONOŽKA 2008/2009-9. TŘÍDY Škola: Název: Obec: FIMN FIMN Základní škola, Komenského Základní 828/9 škola, Komenského 828/9 Týniště nad Orlicí Týniště nad Orlicí STONOŽKA 28/29-9. TŘÍDY ČESKÝ JAZYK Výsledky Vaší školy v českém jazyce

Více

TESTOVÁNÍ 8. A 9. ROČNÍKŮ 2012/2013 PRŮŘEZOVÁ TÉMATA SOUHRNNÁ ZPRÁVA

TESTOVÁNÍ 8. A 9. ROČNÍKŮ 2012/2013 PRŮŘEZOVÁ TÉMATA SOUHRNNÁ ZPRÁVA TESTOVÁNÍ 8. A 9. ROČNÍKŮ 2012/2013 PRŮŘEZOVÁ TÉMATA SOUHRNNÁ ZPRÁVA Ve zprávě komentujeme výsledky testování 8. a 9. ročníků základních škol a odpovídajících ročníků víceletých gymnázií. Toto testování

Více

Hlavní mìsto Praha 2006 dílèí zpráva

Hlavní mìsto Praha 2006 dílèí zpráva ANALÝZA VÝSLEDKŮ TESTOVÁNÍ 1. ROČNÍKŮ Hlavní mìsto Praha 26 dílèí zpráva Zpracování výsledků testování žáků prvních ročníků středních škol z českého jazyka, matematiky, angličtiny, němčiny a obecných studijních

Více

průměrný percentil za části testu odchylka skóre analytická verbální směrodatná

průměrný percentil za části testu odchylka skóre analytická verbální směrodatná ZŠ Souhrnné výsledky za školu OSP celkový průměrný výsledek za části testu za dovednosti v testu třída počet žáků skupinový čistá úspěšnost průměrné skóre směrodatná odchylka skóre verbální analytická

Více

Souhrnné výsledky za školu

Souhrnné výsledky za školu DFGJK třída počet žáků percentil skupinový percentil (G4) rozšířený percentil o PZ čistá úspěšnost skóre směrodatná odchylka skóre x mluvnice literatura sloh a komunikace třída počet žáků percentil skupinový

Více

Hlavní mìsto Praha PROJEKT JE FINANCOVÁN Z PROSTŘEDKŮ EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU, STÁTNÍHO ROZPOČTU ČR A ROZPOČTU HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY.

Hlavní mìsto Praha PROJEKT JE FINANCOVÁN Z PROSTŘEDKŮ EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU, STÁTNÍHO ROZPOČTU ČR A ROZPOČTU HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY. PROJEKT JE FINANCOVÁN Z PROSTŘEDKŮ EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU, STÁTNÍHO ROZPOČTU ČR A ROZPOČTU HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY. ANALÝZA VÝSLEDKŮ TESTOVÁNÍ ŽÁKŮ 6. TŘÍD Hlavní mìsto Praha Zpracování výsledků testování

Více

KEA 2009/ ROČNÍKY

KEA 2009/ ROČNÍKY Škola: Název: Obec: ZŠ Bedřicha Hrozného, Nám. ZŠ B. Bedřicha Hrozného Hrozného, 12 Nám. B. Hrozného 12 Lysá nad Labem Lysá nad Labem KEA 9/1-9. ROČNÍKY ČESKÝ JAZYK Výsledky Vaší školy v českém jazyce

Více

Výsledky testování Evaluace na SŠ Praha

Výsledky testování Evaluace na SŠ Praha Výsledky testování Evaluace na SŠ Praha V červnu 2008 se studenti našeho druhého ročníku zúčastnili testování projektu Evaluace na SŠ. Firma SCIO díky podpoře pražského magistrátu zdarma otestovala třídy

Více

EVALUACE PRAHA 2007/2008

EVALUACE PRAHA 2007/2008 9_ZŠ OSP třída počet žáků skupinový celkový průměrný výsledek čistá úspěšnost Souhrnné výsledky za školu průměrné skóre směrodatná odchylka skóre průměrný za části testu verbální analytická kvantitativní

Více

VÝSLEDKY V JEDNOTLIVÝCH TESTECH

VÝSLEDKY V JEDNOTLIVÝCH TESTECH ANALÝZA VÝSLEDKŮ TESTOVÁNÍ ŽÁKŮ 5. TŘÍD ZŠ Budín Zpracování výsledků srovnávacího testování žáků pátých tříd základních škol z českého jazyka, matematiky a obecných studijních předpokladů v roce 29 VÝSLEDKY

Více

MEZIROČNÍ POROVNÁNÍ 2012/ /17

MEZIROČNÍ POROVNÁNÍ 2012/ /17 Škola: Název: Obec: ADHN Církevní základní škola, Česká 4787 Zlín MEZIROČNÍ POROVNÁNÍ 12/13-16/17 5. ročník, šk.r. 12/13 ČESKÝ JAZYK 9. ročník, šk.r. 16/17 Výsledky vaší školy v českém jazyce byly nadprůměrné.

Více

7.1. Testování SCIO. Rozsah hodnot pro hodnocení dosažených celkových percentilů:

7.1. Testování SCIO. Rozsah hodnot pro hodnocení dosažených celkových percentilů: 7.1. Testování SCIO Testování SCIO testy nahrazuje v posledních letech na mnoha středních školách přijímací zkoušky, na středních školách je pak testování samozřejmostí jako způsob hodnocení a příprava

Více

VZ2017 matematika 5R MATEMATIKA. Jan Strnad. Třída: 5.třída

VZ2017 matematika 5R MATEMATIKA. Jan Strnad. Třída: 5.třída Výsledky testu Výběrové zjišťování výsledků žáků 2016/2017 5. a 9. ročník ZŠ Školní rok 2016/2017 VZ2017 matematika 5R MATEMATIKA Jan Strnad Třída: 5.třída Základní škola a mateřská škola, Praskačka, okres

Více

SOUHRNNÁ ZPRÁVA T E S T O V Á N Í 8. ROČ N Í K Ů PRŮŘEZOVÁ TÉMATA

SOUHRNNÁ ZPRÁVA T E S T O V Á N Í 8. ROČ N Í K Ů PRŮŘEZOVÁ TÉMATA SOUHRNNÁ ZPRÁVA T E S T O V Á N Í 8. ROČ N Í K Ů PRŮŘEZOVÁ TÉMATA Ve zprávě komentujeme výsledky testování 8. ročníků základních škol. Toto testování proběhlo v rámci projektu Podpora využití ICT ve výuce

Více

VZ2017 ČASP 5R ČLOVĚK A SVĚT PRÁCE. Jakub Kvasnička. Třída: 5.třída

VZ2017 ČASP 5R ČLOVĚK A SVĚT PRÁCE. Jakub Kvasnička. Třída: 5.třída Výsledky testu Výběrové zjišťování výsledků žáků 2016/2017 5. a 9. ročník ZŠ Školní rok 2016/2017 VZ2017 ČASP 5R ČLOVĚK A SVĚT PRÁCE Jakub Kvasnička Třída: 5.třída Základní škola a mateřská škola, Praskačka,

Více

ČESKÝ JAZYK. Třída: 5. ročník

ČESKÝ JAZYK. Třída: 5. ročník Výsledky testování třídy Výběrové zjišťování výsledků žáků 2016/2017 5. a 9. ročník ZŠ Školní rok 2016/2017 ČESKÝ JAZYK Termín akce: 09.05.2017 26.05.2017 Termín testování: 11.05.2017 19.05.2017 Datum

Více

EVALUACE PRAHA 2007/2008

EVALUACE PRAHA 2007/2008 9_ZŠ OSP třída počet žáků skupinový celkový průměrný výsledek čistá úspěšnost Souhrnné výsledky za školu průměrné skóre směrodatná odchylka skóre průměrný za části testu verbální analytická kvantitativní

Více

MATEMATIKA. Třída: 5. ročník

MATEMATIKA. Třída: 5. ročník Výsledky testování třídy Výběrové zjišťování výsledků žáků 2016/2017 5. a 9. ročník ZŠ Školní rok 2016/2017 MATEMATIKA Termín akce: 09.05.2017 26.05.2017 Termín testování: 10.05.2017 16.05.2017 Datum vyhodnocení:

Více

(Pozor, celkový součet je uveden v poloviční velikosti, skutečný počet je kolem ).

(Pozor, celkový součet je uveden v poloviční velikosti, skutečný počet je kolem ). Česká republika Přehled o nově přijímaných žácích Celkový počet žáků nově přijatých do denního studia ve školním roce 2007/2008 činil 154 182, z toho do studia po základní škole jich bylo přijato 133 990

Více

ČLOVĚK A SVĚT PRÁCE. Třída: 5.třída

ČLOVĚK A SVĚT PRÁCE. Třída: 5.třída Výsledky testování třídy Výběrové zjišťování výsledků žáků 2016/2017 5. a 9. ročník ZŠ Školní rok 2016/2017 ČLOVĚK A SVĚT PRÁCE Základní škola a mateřská škola, Praskačka, okres Hradec Králové Termín akce:

Více

Zveřejnění výsledků výběrové zjišťování výsledků žáků 2015

Zveřejnění výsledků výběrové zjišťování výsledků žáků 2015 Zveřejnění výsledků výběrové zjišťování výsledků žáků 2015 V souladu s Plánem hlavních úkolů České školní inspekce na školní rok 2014/2015 a v rámci zákonem definovaných úkolů získávat a analyzovat informace

Více

Přehled přihlášených škol v projektu EVALUACE

Přehled přihlášených škol v projektu EVALUACE Přehled přihlášených škol v projektu EVALUACE Období testování 19.11. až 30.11. 2007 Testovaná skupina žáci 9. tříd Datum zpracování 31.10.2007 Zpracoval Daniela Váchová přihlášení žáci a třídy do 15 let

Více

Výsledky testování školy. Druhá celoplošná generální zkouška ověřování výsledků žáků na úrovni 5. a 9. ročníků základní školy. Školní rok 2012/2013

Výsledky testování školy. Druhá celoplošná generální zkouška ověřování výsledků žáků na úrovni 5. a 9. ročníků základní školy. Školní rok 2012/2013 Výsledky testování školy Druhá celoplošná generální zkouška ověřování výsledků žáků na úrovni 5. a 9. ročníků základní školy Školní rok 2012/2013 Základní škola Jindřicha Matiegky Mělník, Pražská Termín

Více

Průměrné percentily - OSP

Průměrné percentily - OSP ZŠ Průměrné percentily - OSP GYM ZŠ 1 9 8 7 průměrný percentil 6 5 4 3 2 1 31 33 46 9. A 9. B 9. C Poznámka: Graf znázorňuje průměrné celkové percentily všech tříd vaší školy. Zároveň je zde pro porovnání

Více

Výsledky testování školy. Výběrové zjišťování výsledků žáků 2016/ ročník SŠ. Školní rok 2016/2017. Gymnázium Matyáše Lercha, Brno, Žižkova 55

Výsledky testování školy. Výběrové zjišťování výsledků žáků 2016/ ročník SŠ. Školní rok 2016/2017. Gymnázium Matyáše Lercha, Brno, Žižkova 55 Výsledky testování školy Výběrové zjišťování výsledků žáků 2016/2017 3. ročník SŠ Školní rok 2016/2017 Termín akce: 09.11.2016 23.11.2016 Termín testování: 14.11.2016 21.11.2016 Datum vyhodnocení: 04.12.2016

Více

STONOŽKA 2011/2012. Průměrný celkový percentil po jednotlivých třídách - 9. ročníky OSP ČJ MA AJ NJ. 9. A (devátá) GYM. školy 51-100 žáků ABJT

STONOŽKA 2011/2012. Průměrný celkový percentil po jednotlivých třídách - 9. ročníky OSP ČJ MA AJ NJ. 9. A (devátá) GYM. školy 51-100 žáků ABJT STONOŽKA 211/212 1 Průměrný celkový percentil po jednotlivých třídách - y 9 8 9. A (devátá) 7 ZŠ průměrný percentil 2 1 GYM školy 51-1 žáků 54 58 53 42 36 OSP ČJ MA AJ NJ Graf znázorňuje průměrné celkové

Více

DFGJK. 1. ročník, G4

DFGJK. 1. ročník, G4 DFGJK 1. ročník, G4 třída počet žáků percentil skupinový percentil (G4) čistá úspěšnost [%] skóre směrodatná odchylka skóre x mluvnice a sloh literatura a čtenářská gramotnost třída počet žáků percentil

Více

Česká republika. Obrázek 1: Přehled o vývoji počtů nově přijímaných žáků v ČR. 1. ročníku SŠ. 1

Česká republika. Obrázek 1: Přehled o vývoji počtů nově přijímaných žáků v ČR. 1. ročníku SŠ. 1 Česká republika Přehled o nově přijímaných žácích Celkový počet žáků nově přijatých do denního studia na středních a vyšších odborných školách ve školním roce 2014/2015 činil 114 577, z toho do studia

Více

Výsledky testování školy. Druhá celoplošná generální zkouška ověřování výsledků žáků na úrovni 5. a 9. ročníků základní školy. Školní rok 2012/2013

Výsledky testování školy. Druhá celoplošná generální zkouška ověřování výsledků žáků na úrovni 5. a 9. ročníků základní školy. Školní rok 2012/2013 Výsledky testování školy Druhá celoplošná generální zkouška ověřování výsledků žáků na úrovni 5. a 9. ročníků základní školy Školní rok 2012/2013 Základní škola Jana Palacha v Kutné Hoře Termín zkoušky:

Více

Výsledky testování školy. Druhá celoplošná generální zkouška ověřování výsledků žáků na úrovni 5. a 9. ročníků základní školy. Školní rok 2012/2013

Výsledky testování školy. Druhá celoplošná generální zkouška ověřování výsledků žáků na úrovni 5. a 9. ročníků základní školy. Školní rok 2012/2013 Výsledky testování školy Druhá celoplošná generální zkouška ověřování výsledků žáků na úrovni 5. a 9. ročníků základní školy Školní rok 2012/2013 Základní škola a Mateřská škola Brno, Blažkova 9 Termín

Více

Výsledky testování školy. Druhá celoplošná generální zkouška ověřování výsledků žáků na úrovni 5. a 9. ročníků základní školy. Školní rok 2012/2013

Výsledky testování školy. Druhá celoplošná generální zkouška ověřování výsledků žáků na úrovni 5. a 9. ročníků základní školy. Školní rok 2012/2013 Výsledky testování školy Druhá celoplošná generální zkouška ověřování výsledků žáků na úrovni 5. a 9. ročníků základní školy Školní rok 2012/2013 Základní škola Volary, okres Prachatice Termín zkoušky:

Více

Výsledky testování školy. Druhá celoplošná generální zkouška ověřování výsledků žáků na úrovni 5. a 9. ročníků základní školy. Školní rok 2012/2013

Výsledky testování školy. Druhá celoplošná generální zkouška ověřování výsledků žáků na úrovni 5. a 9. ročníků základní školy. Školní rok 2012/2013 Výsledky testování školy Druhá celoplošná generální zkouška ověřování výsledků žáků na úrovni 5. a 9. ročníků základní školy Školní rok 2012/2013 Základní škola a mateřská škola bratří Fričů Ondřejov Termín

Více

Výsledky testování školy. Druhá celoplošná generální zkouška ověřování výsledků žáků na úrovni 5. a 9. ročníků základní školy. Školní rok 2012/2013

Výsledky testování školy. Druhá celoplošná generální zkouška ověřování výsledků žáků na úrovni 5. a 9. ročníků základní školy. Školní rok 2012/2013 Výsledky testování školy Druhá celoplošná generální zkouška ověřování výsledků žáků na úrovni 5. a 9. ročníků základní školy Školní rok 2012/2013 Základní škola Hlinsko, Ležáků 1449, okres Chrudim Termín

Více

Testy do hodin - souhrnný test - 6. ročník

Testy do hodin - souhrnný test - 6. ročník Kolik procent škol jste předstihli Škola: Název: Obec: BCEH ZŠ a MŠ, Slezská 316 Slavkov - 6. ročník ČESKÝ JAZYK Máte lepší výsledky než 7 % zúčastněných škol. MATEMATIKA Máte lepší výsledky než 7 % zúčastněných

Více

Výsledky testování školy. Druhá celoplošná generální zkouška ověřování výsledků žáků na úrovni 5. a 9. ročníků základní školy. Školní rok 2012/2013

Výsledky testování školy. Druhá celoplošná generální zkouška ověřování výsledků žáků na úrovni 5. a 9. ročníků základní školy. Školní rok 2012/2013 Výsledky testování školy Druhá celoplošná generální zkouška ověřování výsledků žáků na úrovni 5. a 9. ročníků základní školy Školní rok 2012/2013 Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek,

Více

Výsledky testování školy. Druhá celoplošná generální zkouška ověřování výsledků žáků na úrovni 5. a 9. ročníků základní školy. Školní rok 2012/2013

Výsledky testování školy. Druhá celoplošná generální zkouška ověřování výsledků žáků na úrovni 5. a 9. ročníků základní školy. Školní rok 2012/2013 Výsledky testování školy Druhá celoplošná generální zkouška ověřování výsledků žáků na úrovni 5. a 9. ročníků základní školy Školní rok 2012/2013 Fakultní základní škola při Pedagogické fakultě UK, Praha

Více

(Pozor, celkový součet je uveden v poloviční velikosti, skutečný počet je kolem ).

(Pozor, celkový součet je uveden v poloviční velikosti, skutečný počet je kolem ). Česká republika Přehled o nově přijímaných žácích Celkový počet žáků nově přijatých do denního studia ve školním roce 2006/2007 činil 160 841, z toho do studia po základní škole jich bylo přijato 140 564

Více

Výsledky testování školy. Druhá celoplošná generální zkouška ověřování výsledků žáků na úrovni 5. a 9. ročníků základní školy. Školní rok 2012/2013

Výsledky testování školy. Druhá celoplošná generální zkouška ověřování výsledků žáků na úrovni 5. a 9. ročníků základní školy. Školní rok 2012/2013 Výsledky testování školy Druhá celoplošná generální zkouška ověřování výsledků žáků na úrovni 5. a 9. ročníků základní školy Školní rok 2012/2013 Základní škola Bedřicha Hrozného Lysá nad Labem, nám. B.

Více

Výsledky testování školy. Výběrové zjišťování výsledků žáků 2016/ a 9. ročník ZŠ. Školní rok 2016/2017

Výsledky testování školy. Výběrové zjišťování výsledků žáků 2016/ a 9. ročník ZŠ. Školní rok 2016/2017 Výsledky testování školy Výběrové zjišťování výsledků žáků 2016/2017 5. a 9. ročník ZŠ Školní rok 2016/2017 Základní škola a Mateřská škola Ostřešany, okres Pardubice Termín akce: 09.05.2017 26.05.2017

Více

Výsledky testování školy. Druhá celoplošná generální zkouška ověřování výsledků žáků na úrovni 5. a 9. ročníků základní školy. Školní rok 2012/2013

Výsledky testování školy. Druhá celoplošná generální zkouška ověřování výsledků žáků na úrovni 5. a 9. ročníků základní školy. Školní rok 2012/2013 Výsledky testování školy Druhá celoplošná generální zkouška ověřování výsledků žáků na úrovni 5. a 9. ročníků základní školy Školní rok 2012/2013 Gymnázium Jana Nerudy, škola hlavního města Prahy, Praha

Více

Výsledky testování školy. Druhá celoplošná generální zkouška ověřování výsledků žáků na úrovni 5. a 9. ročníků základní školy. Školní rok 2012/2013

Výsledky testování školy. Druhá celoplošná generální zkouška ověřování výsledků žáků na úrovni 5. a 9. ročníků základní školy. Školní rok 2012/2013 Výsledky testování školy Druhá celoplošná generální zkouška ověřování výsledků žáků na úrovni 5. a 9. ročníků základní školy Školní rok 2012/2013 Základní škola a mateřská škola Kostelní Hlavno, okres

Více

Výsledky testování školy. Druhá celoplošná generální zkouška ověřování výsledků žáků na úrovni 5. a 9. ročníků základní školy. Školní rok 2012/2013

Výsledky testování školy. Druhá celoplošná generální zkouška ověřování výsledků žáků na úrovni 5. a 9. ročníků základní školy. Školní rok 2012/2013 Výsledky testování školy Druhá celoplošná generální zkouška ověřování výsledků žáků na úrovni 5. a 9. ročníků základní školy Školní rok 2012/2013 Základní škola Pohoří, okres Rychnov nad Kněžnou Termín

Více

Tabulka extrémních výsledků

Tabulka extrémních výsledků Tabulka extrémních výsledků OSP český jazyk matematika jméno číslo žáka skupinový percentil extrém skupinový percentil extrém skupinový percentil extrém Martin Bělčický 1 56 Filip Březina 2 67 79 74 Patri

Více

Souhrnné výsledky za školu

Souhrnné výsledky za školu BDGKM třída počet žáků percentil skupinový percentil (GV) rozšířený percetil o PZ čistá úspěšnost skóre směrodatná odchylka skóre x mluvnice literatura sloh a komunikace třída počet žáků percentil skupinový

Více

Výsledky testování školy. Druhá celoplošná generální zkouška ověřování výsledků žáků na úrovni 5. a 9. ročníků základní školy. Školní rok 2012/2013

Výsledky testování školy. Druhá celoplošná generální zkouška ověřování výsledků žáků na úrovni 5. a 9. ročníků základní školy. Školní rok 2012/2013 Výsledky testování školy Druhá celoplošná generální zkouška ověřování výsledků žáků na úrovni 5. a 9. ročníků základní školy Školní rok 2012/2013 Gymnázium Matyáše Lercha, Brno, Žižkova 55 Termín zkoušky:

Více

třída 1. A (2013) (A)

třída 1. A (2013) (A) třída 1. A (213) (A) jméno číslo žáka skupinový percentil (G4) extrém skupinový percentil (G4) extrém skupinový percentil (G4) extrém kód školy, typ: BDGKM třída: 1. A (213) (A) Vektor 213 Modul 1 EXTRÉMY

Více

Výsledky testování školy. Výběrové zjišťování výsledků žáků 2016/ a 9. ročník ZŠ. Školní rok 2016/2017

Výsledky testování školy. Výběrové zjišťování výsledků žáků 2016/ a 9. ročník ZŠ. Školní rok 2016/2017 Výsledky testování školy Výběrové zjišťování výsledků žáků 2016/2017 5. a 9. ročník ZŠ Školní rok 2016/2017 Základní škola Komenského II, Zlín, Havlíčkovo nábř. 2567 příspěvková organizace Termín akce:

Více

VEKTOR 4 SCIO 2014. Oktaváni skládali testy z českého jazyka, matematiky, obecných studijních předpokladů, německého jazyka a anglického jazyka.

VEKTOR 4 SCIO 2014. Oktaváni skládali testy z českého jazyka, matematiky, obecných studijních předpokladů, německého jazyka a anglického jazyka. VEKTOR 4 SCIO 2014 Žáci oktáv absolvovali v říjnu 2014 testy Vektor, které vypovídají o jejich pozici mezi žáky jiných škol. Škola obdržela celkové výsledky tříd. Společnost Scio zpracovala také individuální

Více

TESTOVÁNÍ STONOŽKA 3. TŘÍD /2016

TESTOVÁNÍ STONOŽKA 3. TŘÍD /2016 Kolik procent škol jste předstihli Škola: Název: Obec: ZŠ a MŠ, Březina 5 Křtiny ZŠ a MŠ, Březina 5 Křtiny TESTOVÁNÍ STONOŽKA 3. TŘÍD - 215/216 ČESKÝ JAZYK Výsledky Vaší školy v českém jazyce jsou špičkové.

Více

Česká republika. Obrázek 1: Přehled o vývoji počtů nově přijímaných žáků v ČR. 1. ročníku SŠ. 1

Česká republika. Obrázek 1: Přehled o vývoji počtů nově přijímaných žáků v ČR. 1. ročníku SŠ. 1 Česká republika Přehled o nově přijímaných žácích Celkový počet žáků nově přijatých do denního studia na středních a vyšších odborných školách ve školním roce 2011/2012 činil 124 719, z toho do studia

Více

EVALUACE PRAHA 2007/2008

EVALUACE PRAHA 2007/2008 EVALUACE PRAHA 7/8 Souhrnné výsledky za školu český jazyk celkový průměrný výsledek průměrný percentil za části testu průměrný percentil za dovednosti v testu třída počet žáků percentil skupinový percentil

Více

STONOŽKA 2013/2014 6. RO#NÍKY modul KEA

STONOŽKA 2013/2014 6. RO#NÍKY modul KEA Škola: Název: Obec: ADHN ADHN Církevní základní škola, #eská Církevní 4787 základní škola, Èeská 4787 Zlín Zlín STONOŽKA 13/14 6. RO#NÍKY modul KEA #ESKÝ JAZYK Výsledky Vaší školy v èeském jazyce jsou

Více

Zpráva pro školu z testování na konci roku 2016 v projektu CLoSE

Zpráva pro školu z testování na konci roku 2016 v projektu CLoSE škola 1 počet tříd 2 Univerzita Karlova v Praze Pedagogická fakulta Ústav výzkumu a rozvoje vzdělávání Myslíkova 7, Praha 1, 110 00 CLoSE@pedf.cuni.cz www.pedf.cuni.cz/uvrv Zpráva pro školu z testování

Více

TESTOVÁNÍ STONOŽKA 3. TŘÍD - 2009/2010

TESTOVÁNÍ STONOŽKA 3. TŘÍD - 2009/2010 Škola: Název: Obec: DEJV ZŠ a MŠ, U školy 1 Opava - Komárov DEJV ZŠ a MŠ, U školy 1 Opava - Komárov TESTOVÁNÍ STONOŽKA 3. TŘÍD - 29/21 ČESKÝ JAZYK Výsledky Vaší školy v českém jazyce se řadí mezi ty průměrné.

Více

OBSAH SOUHRNNÉ ZPRÁVY ÚVOD...2 KVALITA DAT...2 JAK ČÍST VÝSLEDKY...3 ZÁKLADNÍ POJMY...3 RELIABILITA...3 PERCENTIL...3 SKÓRE...

OBSAH SOUHRNNÉ ZPRÁVY ÚVOD...2 KVALITA DAT...2 JAK ČÍST VÝSLEDKY...3 ZÁKLADNÍ POJMY...3 RELIABILITA...3 PERCENTIL...3 SKÓRE... OBSAH SOUHRNNÉ ZPRÁVY ÚVOD...2 KVALITA DAT...2 JAK ČÍST VÝSLEDKY...3 ZÁKLADNÍ POJMY...3 RELIABILITA...3 PERCENTIL...3 SKÓRE...3 ČISTÁ ÚSPĚŠNOST (úspěšnost)...3 HRUBÁ ÚSPĚŠNOST...3 POTENCIÁL PRO ZVOLENOU

Více

Optimalizace 2007/2008-9. B

Optimalizace 2007/2008-9. B Analýza částí - NJ třída 9. B ZŠ 1 9 94 89 93 82 83 8 7 71 průměrný percentil 6 5 4 3 2 1 48 45 42 45 46 46 Celek Poslech Konverzace Čtení a porozumění Komplexní cvičení Slovní zásoba a gramatika Poznámka:

Více

STONOŽKA 2008/2009-7. a 8. TŘÍDY

STONOŽKA 2008/2009-7. a 8. TŘÍDY Škola: Název: Obec: BDHS BDHS Základní škola, Komenského Základní 5 škola, Komenského 5 Velké Popovice Velké Popovice STONOŽKA 28/29-7. a 8. TŘÍDY ANGLICKÝ JAZYK Svými výsledky v anglickém jazyce se Vaše

Více

Česká republika. Obrázek 1: Přehled o vývoji počtů nově přijímaných žáků v ČR. 1. ročníku SŠ. 1

Česká republika. Obrázek 1: Přehled o vývoji počtů nově přijímaných žáků v ČR. 1. ročníku SŠ. 1 Česká republika Přehled o nově přijímaných žácích Celkový počet žáků nově přijatých do denního studia na středních a vyšších odborných školách ve školním roce 2013/2014 činil 116 842, z toho do studia

Více

Česká republika. Obrázek 1: Přehled o vývoji počtů nově přijímaných žáků v ČR. ročníku SŠ. 1

Česká republika. Obrázek 1: Přehled o vývoji počtů nově přijímaných žáků v ČR. ročníku SŠ. 1 Česká republika Přehled o nově přijímaných žácích Celkový počet žáků nově přijatých do denního studia na středních a vyšších odborných školách ve školním roce 2010/2011 činil 133 140, z toho do studia

Více

STONOŽKA 2012/2013. Průměrný celkový percentil po jednotlivých třídách - 9. ročníky OSP ČJ MA AJ GYM. školy 101-250 žáků AENU 90 9.

STONOŽKA 2012/2013. Průměrný celkový percentil po jednotlivých třídách - 9. ročníky OSP ČJ MA AJ GYM. školy 101-250 žáků AENU 90 9. STONOŽKA 212/213 1 Průměrný celkový percentil po jednotlivých třídách - y 9 9. B 8 7 ZŠ průměrný percentil 2 1 GYM školy 11-2 žáků 65 74 63 57 OSP ČJ MA AJ Graf znázorňuje průměrné celkové percentily všech

Více

Tabulka extrémních výsledků

Tabulka extrémních výsledků Tabulka extrémních výsledků OSP český jazyk matematika klíčové kompetence jméno číslo žáka percentil skupinový percentil extrém percentil skupinový percentil extrém percentil skupinový percentil extrém

Více

STONOŽKA 2010/2011. Průměrný celkový percentil po jednotlivých třídách - 9. ročníky OSP ČJ MA AJ NJ FHMN 9. A 9. B 9. C GYM. průměrný percentil

STONOŽKA 2010/2011. Průměrný celkový percentil po jednotlivých třídách - 9. ročníky OSP ČJ MA AJ NJ FHMN 9. A 9. B 9. C GYM. průměrný percentil STONOŽKA /11 Průměrný celkový percentil po jednotlivých třídách - 9. ročníky 9 9. A 8 7 9. B 6 9. C průměrný percentil ZŠ GYM 251 - žáků 59 81 59 56 83 62 51 79 7 65 85 56 57 85 36 OSP ČJ MA AJ NJ Graf

Více

TESTOVÁNÍ STONOŽKA 3. TŘÍD - 2014/2015

TESTOVÁNÍ STONOŽKA 3. TŘÍD - 2014/2015 Kolik procent škol jste předstihli Škola: Název: Obec: Základní škola, U Pošty Základní 5 škola, U Pošty 5 Chrast Chrast TESTOVÁNÍ STONOŽKA 3. TŘÍD - 214/215 ČESKÝ JAZYK Výsledky Vaší školy v českém jazyce

Více

Souhrnné výsledky za školu

Souhrnné výsledky za školu Souhrnné výsledky za školu OSP celkový průměrný výsledek za části testu třída počet žáků percentil skupinový percentil čistá úspěšnost průměrné skóre směrodatná odchylka skóre verbální analytická kvantitativní

Více

Tabulka extrémních výsledků

Tabulka extrémních výsledků Tabulka extrémních výsledků OSP český jazyk matematika klíčové kompetence jméno číslo žáka percentil skupinový percentil extrém percentil skupinový percentil extrém percentil skupinový percentil extrém

Více

Testování 7. tříd, 2007/2008, Potenciály

Testování 7. tříd, 2007/2008, Potenciály Souhrnné výsledky za školu OSP celkový průměrný výsledek za části testu třída počet žáků percentil skupinový percentil čistá úspěšnost průměrné skóre směrodatná odchylka skóre verbální analytická kvantitativní

Více

MEZIROČNÍ POSUN VE ZNALOSTECH ŽÁKŮ 2005/06 2011/12

MEZIROČNÍ POSUN VE ZNALOSTECH ŽÁKŮ 2005/06 2011/12 MEZIROČNÍ POSUN VE ZNALOSTECH ŽÁKŮ /06 /12 Zhoršují se znalosti českých žáků? Testování Stonožka v 9. ročnících se v letošním roce neslo na vlně očekávání výsledků, které nám mají říct, jak si současní

Více

KEA 2007/2008-6. A. Analýza dovedností a tematických částí - ČJ

KEA 2007/2008-6. A. Analýza dovedností a tematických částí - ČJ Analýza dovedností a tematických částí - ČJ třída 6. A ZŠ 1 9 8 7 69 71 64 66 67 průměrný percentil 6 5 4 58 3 2 1 46 45 46 42 46 44 Celek Mluvnice Sloh a literatura Znalost Porozumění Aplikace Poznámka:

Více

STRUČNÉ SHRNUTÍ. Učitelé škol regionálního školství bez vedoucích zaměstnanců

STRUČNÉ SHRNUTÍ. Učitelé škol regionálního školství bez vedoucích zaměstnanců Genderové otázky pracovníků ve školství STRUČNÉ SHRNUTÍ Svodka Genderové otázky pracovníků ve školství se zabývá genderovou strukturou pracovníků v regionálním školství a na jejím základě pak také strukturou

Více

Výsledky testování školy. Výběrové zjišťování výsledků vzdělávání 2018/2019. Školní rok 2018/2019

Výsledky testování školy. Výběrové zjišťování výsledků vzdělávání 2018/2019. Školní rok 2018/2019 Výsledky testování školy Výběrové zjišťování výsledků vzdělávání 2018/2019 Školní rok 2018/2019 Základní škola, Brno, Masarova 11, příspěvková organizace Termín akce: 12.11.2018 23.11.2018 Termín testování:

Více

Barometr 2. čtvrtletí 2012

Barometr 2. čtvrtletí 2012 Barometr 2. čtvrtletí 2012 Podle údajů Bankovního a Nebankovního registru klientských informací dosáhl dluh obyvatelstva k 30. 6. 2012 výše 1 301 mld. Kč, z toho objem dlouhodobých úvěrů dosáhl výše 951,5

Více

Zpracování dotazníku Škola a já firmy Kalibro

Zpracování dotazníku Škola a já firmy Kalibro Zpracování dotazníku Škola a já firmy Kalibro Dotazník pro rodiče studentů, jaro V dubnu až květnu vyplnilo 171 rodičů studentů gymnázia Botičská dotazník, ve kterém hodnotili naší školu. Výsledky dotazníků

Více

Výsledky testování školy. Výběrové zjišťování výsledků žáků 2016/ a 9. ročník ZŠ. Školní rok 2016/2017

Výsledky testování školy. Výběrové zjišťování výsledků žáků 2016/ a 9. ročník ZŠ. Školní rok 2016/2017 Výsledky testování školy Výběrové zjišťování výsledků žáků 2016/2017 5. a 9. ročník ZŠ Školní rok 2016/2017 Gymnázium Matyáše Lercha, Brno, Žižkova 55, příspěvková organizace Termín akce: 09.05.2017 26.05.2017

Více

Informace ze zdravotnictví Středočeského kraje

Informace ze zdravotnictví Středočeského kraje Informace ze zdravotnictví Středočeského kraje Ústavu zdravotnických informací a statistiky České republiky Praha 2 22.8.2003 Hospodářské výsledky nemocnic Středočeského kraje za rok 2002 a 1. pololetí

Více

STONOŽKA 2013/2014 9. RO#NÍKY

STONOŽKA 2013/2014 9. RO#NÍKY Škola: Název: Obec: Církevní základní škola, #eská Církevní 4787 základní škola, Èeská 4787 STONOŽKA 213/214 9. RO#NÍKY #ESKÝ JAZYK Výsledky Vaší školy v èeském jazyce jsou nadprùmìrné. Patøíte mezi úspìšné

Více

Výsledky mezinárodního výzkumu TIMSS 2007

Výsledky mezinárodního výzkumu TIMSS 2007 MINISTERSTVO ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŽE A TĚLOVÝCHOVY ČESKÉ REPUBLIKY Karmelitská 7, 118 12 Praha 1 Malá Strana TISKOVÁ ZPRÁVA odbor vnějších vztahů a komunikace Výsledky mezinárodního výzkumu TIMSS 2007 Praha,

Více

VÝZKUM CLOSE UKÁZAL, ŽE PŘIDANÁ HODNOTA MŮŽE BÝT VYSOKÁ NA GYMNÁZIÍCH, I NA ZÁKLADNÍCH ŠKOLÁCH

VÝZKUM CLOSE UKÁZAL, ŽE PŘIDANÁ HODNOTA MŮŽE BÝT VYSOKÁ NA GYMNÁZIÍCH, I NA ZÁKLADNÍCH ŠKOLÁCH TISKOVÁ ZPRÁVA O PŘIDANÉ HODNOTĚ VÍCELETÝCH GYMNÁZIÍ NA ZÁKLADĚ ZJIŠTĚNÍ LONGITUDINÁLNÍHO VÝZKUMU CLOSE VÝZKUM CLOSE UKÁZAL, ŽE PŘIDANÁ HODNOTA MŮŽE BÝT VYSOKÁ NA GYMNÁZIÍCH, I NA ZÁKLADNÍCH ŠKOLÁCH Víceletá

Více

TESTOVÁNÍ STONOŽKA 3. TŘÍD - 2013/2014

TESTOVÁNÍ STONOŽKA 3. TŘÍD - 2013/2014 Kolik procent škol jste předstihli Škola: Název: Obec: ZŠ a MŠ, U školy 1 Opava - Komárov ZŠ a MŠ, U školy 1 Opava - Komárov TESTOVÁNÍ STONOŽKA 3. TŘÍD - 13/14 ČESKÝ JAZYK Výsledky Vaší školy v českém

Více

Bulharsko Česká republika Maďarsko Německo Polsko Rakousko Rumunsko Rusko Slovensko Slovinsko

Bulharsko Česká republika Maďarsko Německo Polsko Rakousko Rumunsko Rusko Slovensko Slovinsko ev13 TISKOVÁ ZPRÁVA Centrum pro výzkum veřejného mínění Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. Jilská 1, Praha 1 Tel./fax: 286 8 129 E-mail: jan.cervenka@soc.cas.cz Hospodářská úroveň ČR v kontextu jiných zemí

Více

SOUHRNNÁ ZPRÁVA Z TESTOVÁNÍ 8. TØÍD 14. AŽ 29. KVÌTNA 2015 ÈJ MA OSP

SOUHRNNÁ ZPRÁVA Z TESTOVÁNÍ 8. TØÍD 14. AŽ 29. KVÌTNA 2015 ÈJ MA OSP SOUHRNNÁ ZPRÁVA Z TESTOVÁNÍ 8. TØÍD 14. AŽ 29. KVÌTNA 2015 ÈJ MA OSP OBSAH SOUHRNNÉ ZPRÁVY ÚVOD... 2 KVALITA DAT... 2 JAK ČÍST VÝSLEDKY... 3 ZÁKLADNÍ POJMY... 3 RELIABILITA... 3 PERCENTIL... 3 SKÓRE...

Více