STATUT. Technické univerzity v Liberci, Fakulty strojní. Část první ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ. Článek 1 Název, sídlo a typ

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "STATUT. Technické univerzity v Liberci, Fakulty strojní. Část první ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ. Článek 1 Název, sídlo a typ"

Transkript

1 STATUT Technické univerzity v Liberci, Fakulty strojní Část první ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Článek 1 Název, sídlo a typ (1) Úplný název fakulty zní Technická univerzita v Liberci, Fakulta strojní Fakulta strojní TU v Liberci. Používá kulaté razítko se státním znakem České republiky a textem Technická univerzita v Liberci, Fakulta strojní. (2) Fakulta strojní TU v Liberci Technická univerzita v Liberci (dále jen TUL ), Fakulta strojní (dále jen FS TUL ) používá pro své označení zkratku FS TUL. (3) Sídlem Fakulty strojní TU v Liberci FS TUL je Liberec. Adresa: Studentská 1402/2 Liberec 1, PSČ Webové stránky: (4) V mezinárodním styku používá fakulta buď úplného názvu v jazyce českém nebo úplného názvu v jazyce anglickém: Technical University of Liberec, Faculty of Mechanical Engineering nebo úplného názvu v jazyce německém: Technische Universität Liberec, Fakultät für Maschinenbau nebo úplného názvu v jazyce francouzském: Université technique de Liberec, Faculté de génie mécanique nebo úplného názvu v jazyce ruském: Либерецкий технический унивеситет, Машиностроительный факультет. (5) FS TUL (dále jen fakulta) je součástí Technické univerzity v Liberci (dále jen TUL ), která je veřejnou vysokou školou univerzitního typu podle zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon ) a ve své činnosti se řídí tímto zákonem a další příslušnou legislativou České republiky. Komentář [B1]: Je dáno ve spisovém a skartačním řádu TUL Článek 2 Právní předchůdce (1) Právním předchůdcem fakulty je Vysoká škola strojní, která byla zřízena vládním nařízením č. 98/1953 Sb., o změnách v organizaci vysokých škol, s účinností od Vládním nařízením č. 120/1960 Sb., o změnách v organizaci vysokých škol, s účinností od byla Vysoká škola strojní rozdělena na fakultu strojní a fakultu textilní a označena jako Vysoká škola strojní a textilní. Stejně stanovil zákon č. 172/1990 Sb., o vysokých školách, ze dne 4. května Podle 2 zákona č. 192/1994 Sb., ze dne 27. září 1994 byl k název Vysoká škola strojní a textilní v Liberci změněn na Technická univerzita v Liberci. Článek 3 Postavení a práva (1) Fakulta je samosprávná. Samostatně a svobodně uskutečňuje vzdělávací, vědeckou, výzkumnou, vývojovou a inovační nebo další tvůrčí činnost a vytváří pro tyto činnosti nezbytné podmínky. (2) Rozsah samosprávného postavení fakulty a její vztah k TUL vymezují zákon, Statut TUL a Statut Fakulty strojní TU v Liberci FS TUL (dále jen statut fakulty ). (3) Orgány fakulty mají právo rozhodovat a jednat jménem TUL ve věcech týkajících se fakulty podle 24 zákona.

2 Článek 4 Akademické svobody a práva (1) Samosprávné akademické orgány fakulty dbají o to, aby na fakultě byla zaručena akademická práva a svobody v souladu s 4 zákona. Část druhá HLAVNÍ ČINNOST Článek 5 Vzdělávací činnost (1) Fakulta uskutečňuje vzdělávací činnost v rámci akreditovaných bakalářských, magisterských a doktorských studijních programů. (2) Seznam akreditovaných studijních programů včetně formy studia a standardní doby studia zveřejňuje fakulta ve veřejné části internetových stránek fakulty. (3) Doručování písemností studentům se řídí čl. 3 odst. (4) Statutem TUL. (4) V rámci své vzdělávací činnosti může fakulta poskytovat bezplatně nebo za úplatu programy celoživotního vzdělávání v souladu s 60 a vzdělávání v mezinárodně uznávaném kurzu v souladu s 60a zákona. Článek 6 Přijímání ke studiu (1) Podmínky k přijetí ke studiu ve studijních programech určuje zákon a vnitřní předpisy TUL a fakulty. (2) Uchazeče o studium přijímá do studia ve studijních programech fakulty děkan na základě přijímacího řízení a doporučení přijímací komise. (3) Přihlášky ke studiu přijímá studijní oddělení fakulty. Způsob podávání přihlášek je zveřejněn ve veřejné části internetových stránek fakulty. (4) Požadované znalosti a schopnosti uchazečů o studium se ověřují zpravidla přijímací zkouškou případně pohovorem. (5) Splní-li podmínky přijímacího řízení větší počet uchazečů než může fakulta přijmout, rozhoduje o přijetí uchazečů pořadí v těchto přijímacích řízeních. (6) Průběh přijímacího řízení a podmínky přijetí ke studiu v jednotlivých studijních programech schvaluje Akademický senát Fakulty strojní TU v Liberci FS TUL (dále jen akademický senát ) a stanovuje děkan. (7) Výsledky přijímacího řízení jsou zveřejněny ve veřejné části internetových stránek fakulty. Rozhodnutí o přijetí (nepřijetí) ke studiu je doručováno dle čl. 3 odst. 4 Statutu TUL. (8) V případě nepřijetí se může uchazeč o studium proti rozhodnutí odvolat podle 50 odst. (6) zákona. Článek 7 Podmínky studia cizinců (1) Podmínky studia cizinců na fakultě se řídí 48 až 51 zákonem a čl. 5 Statutu TUL. (2) Podmínky studia cizinců ve studijních programech uskutečňovaných v cizím jazyce stanovuje Studijní a zkušební řád TUL a vnitřní předpisy fakulty.

3 Článek 8 Průběh a ukončení studia (1) Průběh a ukončení studia se řídí 51 až 57 zákona a vnitřními předpisy TUL a fakulty. (2) Zápis do studia se koná na fakultě v termínech, které stanoví děkan. (3) Absolventům studia v bakalářském studijním programu, kteří vykonali státní závěrečnou zkoušku a obhájili bakalářskou práci, se uděluje akademický titul bakalář podle 45 odst. 4 zákona. (4) Absolventům studia v magisterském studijním programu, kteří vykonali státní závěrečnou zkoušku a obhájili diplomovou práci, se uděluje akademický titul inženýr podle 46 odst. 4 písm. a) zákona. (5) Absolventům studia v doktorském studijním programu, kteří vykonali státní doktorskou zkoušku a obhájili disertační práci, se uděluje akademický titul doktor podle 47 odst. 5 zákona. (6) Vysokoškolský diplom a dodatek k diplomu je dokladem o absolvování studijního programu a je vydáván dle 57 odst. 7 zákona. Článek 9 Poplatky spojené se studiem (1) Poplatky spojenými se studiem se rozumí poplatky upravené v 58 zákona. (2) Podrobnosti o poplatcích spojených se studiem stanoví příloha č. 4 Statutu TUL. Článek 10 Další úhrady (1) Fakulta dle Statutu TUL může stanovit úhrady za služby navazující na vzdělávací činnosti (zejména kopírovací služby, informační služby, knihovnické služby). Jejich výši a způsob úhrady může stanovit Ceníkem služeb. (2) Fakulta dále může stanovit úhrady za vydání potvrzení o studiu podle 57 odst. 5 písm. b) a c) zákona, náhradních dokladů, které jsou stanoveny zákonem, dalších zákonem nestanovených dokumentů a za administrativní služby na žádost studenta; jejich výši a způsob úhrady stanoví směrnice kvestora TUL. Článek 11 Vědecká činnost (1) Vědecká, výzkumná, vývojová a inovační nebo další tvůrčí činnost (dále vědecká činnost ) je základním právem a povinností akademického pracovníka a je základem pro vzdělávací činnost fakulty. (2) Vědecká činnost se uskutečňuje v oborech odpovídajících studijním programům fakulty a rozvíjejících tyto studijní programy. (3) Akademická svoboda vědeckého bádání a zveřejňování jeho výsledků je zaručena 4 zákona. Orgány akademické samosprávy fakulty odpovídají za vytvoření podmínek pro vědeckou a tvůrčí technickou činnost akademických pracovníků i studentů. (4) Fakulta uskutečňuje v souvislosti s vědeckou činností habilitační řízení a řízení ke jmenování profesorem v rozsahu stanoveném 71 až 75 zákona v akreditovaných oborech a v oblastech rozvíjejících tyto obory. Článek 12 Zahraniční styky a aktivity

4 (1) Ve svých činnostech fakulta rozvíjí a navazuje spolupráci se zahraničními univerzitami a institucemi v oblastech vzdělávací, vědecké, výzkumné, doplňkové a kulturní činnosti a v oblasti výměny akademických pracovníků a studentů při řešení společných projektů se zahraničními školami a institucemi. (2) Samosprávné orgány fakulty vytvářejí podmínky pro rozvoj zahraniční spolupráce pracovišť fakulty, akademických pracovníků a studentů. (3) Zahraniční spolupráci mohou navazovat samostatně fakulta, její pracoviště, akademičtí pracovníci a studenti fakulty. (4) Smlouvy se zahraničními partnery na úrovni fakulty uzavírá děkan v rozsahu stanoveném 24 zákona. Smlouvy eviduje děkanát fakulty a příslušný útvar TUL. Článek 13 Ostatní činnost (1) Fakulta vykonává vydavatelskou činnost k publikaci pedagogické a vědecké práce. (2) Fakulta může zakládat a spravovat nadace a nadační fondy v souladu s obecně závaznými předpisy. (1) Fakulta každoročně hodnotí svou činnost. Článek 14 Hodnocení činnosti (2) Výroční zprávu o činnosti a Výroční zprávu o hospodaření předkládá děkan ke schválení akademickému senátu. (3) Fakulta zpracovává Strategický záměr vzdělávací, vědecké, výzkumné, vývojové a inovační nebo další tvůrčí činnost, který děkan předkládá ke schválení akademickému senátu. (4) Další hodnocení provádí dle zákona a vnitřních předpisů TUL Rada pro vnitřní hodnocení TUL. Část třetí DOPLŇKOVÁ ČINNOST Článek 15 (1) V doplňkové činnosti fakulta a její pracoviště vykonávají za úplatu činnost navazující na její vzdělávací a vědeckou, výzkumnou, vývojovou a inovační nebo další tvůrčí činnost v zájmu využití výsledků těchto činností a v zájmu účinnějšího využití lidských zdrojů a majetku fakulty. Uskutečňují ji v souladu se zákonem a vnitřními předpisy TUL. (2) Právní vztahy s jinými právními subjekty v rámci činností uvedených v odst. 1 mohou uzavírat statutární zástupci fakulty nebo pověření pracovníci fakulty. (3) Fakulta může svěřený majetek TUL užívat k doplňkové činnosti podle 20 odst. 1 zákona. Část čtvrtá SAMOSPRÁVA Článek 16 Akademická obec (1) Akademickou obec fakulty tvoří akademičtí pracovníci působící na fakultě podle 70 zákona a v souladu s čl. 30 statutu TUL a studenti zapsaní ke studiu na fakultě podle 61 zákona a v souladu s čl. 29 statutu TUL.

5 Článek 17 Orgány fakulty (1) Samosprávnými akademickými orgány fakulty podle 25 odst. 1 zákona jsou: a) akademický senát, b) děkan, c) vědecká rada, d) disciplinární komise. (2) Orgány akademické samosprávy jednají a rozhodují ve věcech týkajících se fakulty v souladu se zákonem, dalšími právními předpisy, statutem TUL a statutem fakulty. Dbají, aby členové akademické obce měli možnost vyjádřit se ke všem významným dokumentům a opatřením, jež tyto orgány projednávají a schvalují. (3) Dalším orgánem fakulty je tajemník. Článek 18 Akademický senát (1) Akademický senát je ve smyslu 25 odst. 1 písm. a) zákona samosprávným zastupitelským akademickým orgánem fakulty s působností podle 27 zákona. (2) Akademický senát má 18 členů ve dvou komorách. Komora zástupců akademických pracovníků má 12 členů, komora zástupců studentů má 6 členů. (3) Členství v akademickém senátu je neslučitelné s funkcemi dle 26 zákona. (4) Předsednictvo akademického senátu tvoří předseda, dva místopředsedové a tajemník. Každý z místopředsedů zastupuje jednu komoru. (5) Členy akademického senátu volí ze svých řad členové akademické obce fakulty. Funkční období zástupců akademické obce v akademickém senátu je nejvýše tříleté. Způsob volby členů a předsednictva a jednání akademického senátu upravují vnitřní předpisy fakulty Volební řád Akademického senátu FS TUL Fakulty strojní TU v Liberci a Jednací řád Akademického senátu FS TUL Fakulty strojní TU v Liberci. (6) Akademický senát svolává shromáždění akademické obce fakulty zpravidla jedenkrát za rok. (7) Akademičtí funkcionáři a vedoucí pracovníci jsou povinni k projednávaným otázkám poskytnout informace, zaujmout stanovisko nebo zúčastnit se zasedání akademického senátu, pokud jsou k tomu akademickým senátem vyzváni. (8) Děkan nebo v jeho zastoupení proděkan, rektor nebo v jeho zastoupení prorektor a předseda akademického senátu TUL nebo v jeho zastoupení jím pověřený člen Akademického senátu TUL mají právo vystoupit na zasedání akademického senátu kdykoliv o to požádají. Na žádost děkana nebo rektora je předseda akademického senátu povinen bezodkladně svolat mimořádné zasedání akademického senátu. (9) Zasedání akademického senátu jsou veřejně přístupná. (10) Pro činnost akademického senátu vytváří fakulta materiální podmínky. Rozsah podmínek a zodpovědnost za jejich dodržování je stanovena vnitřním předpisem fakulty Směrnice děkana č.1/2018 Organizační řád Fakulty strojní TU v Liberci (dále jen organizační řád fakulty ). Článek 19 Děkan (1) V čele fakulty je děkan; zastupuje, jedná a rozhoduje ve věcech fakulty, řídí fakultu v souladu se záměry rozvoje fakulty a podle usnesení schválených akademickým senátem a vědeckou radou fakulty.

6 (2) Děkana jmenuje a odvolává na návrh akademického senátu rektor. (3) Děkan za svoji činnost zodpovídá akademickému senátu a rektorovi TUL. (4) Funkční období děkana je čtyřleté. Funkci děkana může tatáž osoba vykonávat na téže fakultě nejvýše dvě po sobě bezprostředně jdoucí funkční období. (5) Děkana zastupují v jím určeném rozsahu proděkani. Článek 20 Proděkani (1) Proděkan je zástupcem děkana v pověřeném úseku činnosti a je oprávněn na tomto úseku své činnosti jednat jménem fakulty. Úseky činnosti proděkanů jsou vymezeny organizačním řádem fakulty. (2) Proděkana jmenuje a odvolává děkan po projednání akademickým senátem. (3) Funkční období proděkana je zpravidla totožné s funkčním obdobím děkana. (4) Pověřený proděkan zastupuje děkana v plném rozsahu po dobu jeho nepřítomnosti. Článek 21 Vědecká rada (1) Právní postavení, složení a oblast působnosti Vědecké rady FS TUL Fakulty strojní TU v Liberci (dále jen vědecká rada ) jsou dány 25, 29 a 30 zákona. (2) Jednání vědecké rady se řídí vnitřním předpisem fakulty Jednací řád Vědecké rady FS TUL Fakulty strojní TU v Liberci. (3) Předsedou vědecké rady je děkan. Členy vědecké rady jmenuje a odvolává děkan po schválení návrhu akademickým senátem. Členství ve vědecké radě je čestné. (4) Funkční období členů vědecké rady je zpravidla totožné s funkčním obdobím děkana. Článek 22 Disciplinární komise (1) Disciplinární komise fakulty (dále jen disciplinární komise ) projednává disciplinární přestupky studentů, kteří jsou na fakultě zapsáni, a předkládá návrh na rozhodnutí děkanovi. (2) Děkan jmenuje členy disciplinární komise a jejího předsedu z řad členů akademické obce fakulty na základě akademickým senátem schváleného návrhu. (3) Funkční období disciplinární komise je dvouleté. (4) Působnost a jednací řád disciplinární komise stanovuje vnitřní předpis fakulty Disciplinární řád pro studenty FS TUL Fakulty strojní TU v Liberci. Článek 23 Tajemník (1) Tajemník řídí hospodaření a vnitřní správu fakulty v rozsahu stanoveném opatřením děkana. Úseky činnosti tajemníka a oprávnění jednat jménem fakulty dále určuje organizační řád fakulty. (2) Tajemníka jmenuje a odvolává děkan podle 32 odst. 2 zákona. Tajemník za svou činnost zodpovídá děkanovi.

7 Článek 24 Poradní orgány (1) Poradním orgánem děkana je grémium děkana. Členy grémia děkana jsou děkan, proděkani, tajemník a vedoucí kateder. Právo účastnit se jednání grémia děkana má předseda akademického senátu. (2) Poradním orgánem děkana je kolegium děkana. Členy kolegia děkana jsou děkan, proděkani, tajemník a další členové jmenovaní děkanem. (3) Poradními orgány děkana pro řízení studia v doktorských studijních programech jsou oborové rady. Rozsah činnosti oborové rady je uveden v organizačním řádu fakulty. (4) Děkan a akademický senát mohou ustavit ještě další poradní orgány. Rozsah jejich činnosti vymezuje zřizovatel. Část pátá STRUKTURA A ORGANIZACE Článek 25 Organizační struktura (1) Fakulta se člení na pracoviště. Názvy pracovišť fakulty jsou uvedeny v příloze č. 1 statutu fakulty. (2) Organizační strukturu schvaluje na návrh děkana akademický senát. (3) Organizační strukturu, postavení pracovišť v rámci fakulty či TUL s vymezením jejich činností určuje organizační řád fakulty. Článek 26 Pracoviště (1) Akademický senát dle 27 zákona rozhoduje na návrh děkana o zřízení, sloučení, splynutí, rozdělení nebo zrušení pracovišť fakulty. Seznam pracovišť je uveden v Příloze č. 1 ke Statutu fakulty. (2) Vedoucího pracoviště jmenuje děkan na základě výsledků výběrového řízení podle vnitřního předpisu Řád výběrového řízení pro obsazování míst akademických pracovníků Fakulty strojní TU v Liberci FS TUL. Odvolává jej na základě platné legislativy. (3) Vnitřní organizační strukturu pracoviště, pravomoc a postavení vedoucího pracoviště určuje organizační řád fakulty. Část šestá STUDIJNÍ PROGRAM, OBLAST VZDĚLÁVÁNÍ A AKREDITACE Článek 27 Studijní program a jeho akreditace (1) Oprávnění fakulty uskutečňovat dle zákona studijní programy vyplývá z institucionální akreditace nebo z akreditace studijního programu dle 78 zákona. (2) Základní součásti studijního programu jsou dány 44 odst. 2 zákona. (3) Fakulta uskutečňuje studijní programy formou prezenčního a kombinovaného studia. (4) Návrhy na zřízení a zrušení studijního programu schvaluje vědecká rada po projednání akademickým senátem. Schválený návrh studijního programu se všemi přílohami a žádostí předá děkan rektorovi. Rektor dále postupuje podle zákona a Statutu TUL. V případě, že v předložené žádosti o akreditaci studijního programu budou shledány nedostatky, rektor vyzve předkladatele

8 k doplnění nebo k úpravě akreditačních materiálů studijního programu. Pro doplnění bude stanovena přiměřená lhůta. Článek 28 Akreditace habilitačního řízení a řízení ke jmenování profesorem (1) Oprávnění fakulty konat habilitační řízení nebo řízení ke jmenování profesorem podléhá akreditaci podle 82 odst. 1 zákona. (2) Žádost o akreditaci habilitačního řízení nebo řízení ke jmenování profesorem vypracované fakultou podle 82 odst. 2 zákona předkládá Národnímu akreditačnímu úřadu rektor. Část sedmá ZAMĚSTNANCI A STUDENTI Článek 29 Akademičtí pracovníci a ostatní zaměstnanci (1) Akademičtí pracovníci a jejich postavení je dáno 70 zákona. Práva a povinnosti zaměstnanců určuje zejména zákon č. 262/2006 Sb., zákoník práce, v účinném znění a vnitřní předpisy TUL. (2) Pracovní místa akademických pracovníků se obsazují na základě výběrového řízení podle 77 zákona, které probíhá v souladu s vnitřním předpisem fakulty Řád výběrového řízení pro obsazování míst akademických pracovníků FS TUL Fakulty strojní TU v Liberci. (3) Akademičtí pracovníci jsou v souladu s 3 zákona členy akademické obce univerzity a zároveň nejvýše jedné akademické obce fakulty. Příslušnost k akademické obci fakulty je určena čl. 30 Statutu TUL. (4) V případě, že akademický pracovník je současně i studentem, řídí se jeho příslušnost ke komoře studentů nebo komoře zaměstnanců tím stavem, který nastal dříve. (5) Akademickému pracovníkovi může děkan poskytnout tvůrčí volno podle 76 zákona. (6) Všichni pracovníci jsou odměňováni podle Vnitřního mzdového předpisu TUL. Článek 30 Studenti (1) Postavení, práva a povinnosti studentů stanoví 61, 62 a 63 zákona, vnitřní předpisy TUL a fakulty. (2) Zásady pro přiznání stipendia vymezuje Stipendijní řád TUL a Stipendijní řád Fakulty strojní TU v Liberci FS TUL, případně další vnitřní předpis fakulty v souladu s 91 zákona. Výši stipendií stanoví děkan po předchozím projednání akademickým senátem. (3) Disciplinární přestupky studentů fakulty podle 64 zákona řeší disciplinární komise zahájením disciplinárního řízení na návrh děkana v souladu s Disciplinárním řádem pro studenty Fakulty strojní TU v Liberci FS TUL. Část osmá HOSPODAŘENÍ Článek 31 (1) Hospodaření fakulty se řídí zákonem, rozhodnutím ministerstva o poskytnutí příspěvku a dotací ze státního rozpočtu, ostatními zvláštními právními předpisy, Statutem TUL, zejména přílohou č. 2

9 Pravidla hospodaření TUL, tímto statutem fakulty a vnitřním předpisem fakulty Směrnice pro stanovení výkonů pracovišť. (2) Základním zdrojem hospodaření fakulty jsou příspěvek a dotace ze státního rozpočtu a jiné příjmy podle 18 odst. 2 zákona a ostatních zvláštních právních předpisů. Rozpis příspěvku, dotací ze státního rozpočtu a dalších finančních prostředků na fakulty každoročně schvaluje na návrh rektora Akademický senát TUL. (3) Děkan předkládá akademickému senátu ke schválení výroční zprávu o hospodaření fakulty a návrh rozpočtu fakulty. (4) Dodržování zásad hospodaření a využívání finančních prostředků kontroluje akademický senát. (5) Katedry a ostatní pracoviště samostatně hospodaří s prostředky, které jim jsou přiděleny děkanem dle schváleného rozpočtu nebo je získají vlastní činností. (6) Za účelné využití hmotného majetku, přidělených prostředků z veřejných zdrojů a prostředků získaných z neveřejných zdrojů zodpovídá vedoucí pracoviště děkanovi. Část devátá AKADEMICKÉ OBŘADY A INSIGNIE Článek 32 (1) Konání a organizaci akademických obřadů, způsob užívání insignií a talárů na fakultě určuje děkan v souladu s čl. 34 až 39 Statutu TUL. (2) Akademické sliby a formule promotora jsou uvedeny v Příloze č. 2 ke Statutu fakulty. Část desátá USTANOVENÍ ZÁVĚREČNÁ Článek 33 (1) Součástí statutu fakulty jsou přílohy: Příloha č. 1 Seznam pracovišť Příloha č. 2 Akademické sliby a formule promotora (2) Vnitřními předpisy fakulty dle zákona a statutu jsou: a) Statut Technické univerzity v Liberci, Fakulty strojnífakulty strojní TU v Liberci b) Stipendijní řád pro studenty Fakulty strojní TU v Liberci FS TUL c) Volební řád Akademického senátu Fakulty strojní TU v Liberci FS TUL d) Jednací řád Akademického senátu Fakulty strojní TU v Liberci FS TUL e) Jednací řád Vědecké rady Fakulty strojní TU v Liberci FS TUL f) Disciplinární řád pro studenty Fakulty strojní TU v Liberci FS TUL g) Organizační řád Fakulty strojní TU v Liberci nahrazeno směrnicí děkana č.1/2018 h) Řád výběrového řízení pro obsazování pracovních míst akademických pracovníků Fakulty strojní TU v Liberci FS TUL. (3) Vnitřní normy fakulty vydává děkan dle zákona a legislativy TUL a jsou to: a) Směrnice, které jsou obecným nástrojem řízení bez časového omezení zajišťující stejné řešení obdobných činností. b) Příkazy, které jsou konkrétním časově omezeným nástrojem řízení, jímž se ukládají jednotlivé úkoly s uvedením termínu splnění a je-li to možné, se jménem pracovníka odpovědného za jeho splnění. Článek 34

10 Závěrečná ustanovení (1) Statut Fakulty strojní TU v Liberci byl schválen Akademickým senátem Fakulty strojní TU v Liberci dne xxxx a Akademickým senátem Technické univerzity v Liberci dne xxxx. (2) Statut Fakulty strojní TU v Liberci a jeho přílohy, ve znění pozdějších změn a doplňků ze dne 1. ledna se zrušuje. (3) Tento statut fakulty nabývá platnosti a účinnosti dnem zveřejnění, tj V Liberci dne xxxxxx prof. Dr. Ing. Petr Lenfeld děkan Příloha č. 1 ke Statutu FS TUL Seznam pracovišť Číslo Název Zkratka 2190 Katedra mechaniky, pružnosti a pevnosti KMP Laboratoř experimentální mechaniky Laboratoř biomedicínských prototypů Laboratoř kompozitních materiálů 2200 Katedra strojírenské technologie KSP Laboratoř mechanických zkoušek a tribologie Laboratoř zkoušení plastů Slévárenská laboratoř Metalografická laboratoř Laboratoř svařování Laboratoř zpracování plastů

11 Laboratoř tvářecích procesů Laboratoř experimentální metalurgie Laboratoř simulací technologických procesů Laboratoř lepení 2210 Katedra materiálu KMT Laboratoř testování mechanických vlastností materiálů Laboratoř destruktivního zkoušení Laboratoř nedestruktivního zkoušení Laboratoř mikroskopie a obrazové analýzy Laboratoř světelné optické mikroskopie Laboratoř elektronové rastrovací mikroskopie Laboratoř metalografie Laboratoř keramiky Laboratoř tvorby a hodnocení tenkých vrstev Laboratoř geopolymerních materiálů Laboratoř studia přírodních materiálů Laboratoř tribologie 2220 Katedra energetických zařízení KEZ Laboratoř hydrodynamiky a kavitace Laboratoř optických a vizualizačních metod Laboratoř technických měření a termofyzikálních vlastností látek Laboratoř energetických zařízení a obnovitelných zdrojů energie Laboratoř numerických metod v mechanice tekutin 2340 Katedra částí a mechanismů strojů KST Laboratoř aplikované mechaniky Laboratoř komfortu sezení Laboratoř Designu a PLM Laboratoř CAD a FEM 2360 Katedra obrábění a montáže KOM Laboratoř třískových technologií a procesů LTT Laboratoř strojírenské metrologie LSM Laboratoř elektro 2370 Katedra vozidel a motorů KVM Laboratoř vozidel a motorů Laboratoř technické diagnostiky Laboratoř počítačové grafiky 2380 Katedra sklářských strojů a robotiky KSR Laboratoř robotiky Technologická laboratoř Laboratoř sklářských strojů Laboratoř pneumatických pohonů Laboratoř numerických simulací Laboratoř strojního vidění Vývojová laboratoř prototypů 2390 Katedra textilních a jednoúčelových strojů KTS Laboratoř textilních strojů a strojů na výrobu nanovláken Laboratoř jednoúčelových strojů Laboratoř přístrojové techniky Prototypová dílna

12 Experimentální laboratoř konstrukce strojů Laboratoř CAD a simulací Laboratoř digitálního prototypu 2400 Katedra výrobních systémů a automatizace KSA Laboratoř digitální továrny a simulace výrobních systémů Laboratoř 3D měření a digitalizace Robotické pracoviště Laboratoř Rapid Prototyping Laboratoř CNC strojů Laboratoř laserových technologií Laboratoř hydraulických systémů Laboratoř pneumatických systémů Laboratoř počítačů a programování Laboratoř aplikované kybernetiky 2812 Děkanát fakulty strojní DFS Sekretariát Oddělení pro rozvoj a projekty 2112 Studijní oddělení fakulty strojní SFS Příloha č. 2 ke Statutu FS TUL Akademické sliby a formule promotora Imatrikulační slib Stávám se dnešním dnem členem akademické obce Fakulty strojní TU v Liberci. Slibuji, že budu zodpovědně plnit všechny povinnosti, které vyplývají z mého studia na fakultě. Vynaložím všechno své úsilí k dosažení vysokého stupně odborných znalostí. Slibuji, že nezneužiji svých akademických práv a svobod a budu dbát na dobrou pověst své fakulty a její akademické obce. Slib absolventů bakalářského a magisterského studia S vědomím významu vysokoškolského vzdělání pro všestranný rozvoj společnosti slibuji, že vědomosti a zkušenosti nabyté v průběhu studia budu využívat a dále rozvíjet podle svých nejlepších sil a schopností k obecnému prospěchu a nikdy je nezneužiji. Slavnostně slibuji, že budu jednat v duchu demokratických humanitních tradic a obecných morálních zásad, a že zachovám ve vážnosti Českou republiku a Technickou univerzitu v Liberci a její fakultu strojní. Slib absolventa doktorského studia Vaše Magnificence, s vědomím významu vědy pro všestranný rozvoj a vzdělanost společnosti slibuji, že vědecké poznatky a zkušenosti nabyté v rámci studia v doktorském studijním programu budu uplatňovat a dále rozvíjet podle svých nejlepších sil a schopností k obecnému prospěchu a s vědomím zvláštní zodpovědnosti za rozvoj vzdělanosti celé společnosti. Budu usilovat o další rozvoj vědeckého poznání ve svém oboru, pečovat o růst příští vědecké generace a dbát mezinárodního charakteru a etických tradic vědy.

13 Slibuji, že budu vždy jednat v duchu demokracie a humanismu a svou činností upevňovat dobré jméno České republiky, Technické univerzity v Liberci a její fakulty strojní. Formule promotora Absolventy Technické univerzity v Liberci, kteří ve dnech.řádně ukončili absolvováním bakalářského (magisterského) studijního programu ve studijním oboru. na Fakultě strojní TU v Liberci, prohlašuji bakaláři (inženýry). Tito absolventi budou nyní jmenovitě vyzváni, aby potvrdili slib do rukou rektora a převzali diplom.

STATUT Fakulty strojní TU v Liberci. Část první ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

STATUT Fakulty strojní TU v Liberci. Část první ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ STATUT Fakulty strojní TU v Liberci Část první ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Článek 1 Název, sídlo a typ (1) Fakulta strojní je součástí Technické univerzity v Liberci (dále jen TUL ), která je veřejnou vysokou

Více

zákon, Statut TUL a Statut Fakulty strojní TU v Liberci (dále jen statut fakulty ). STATUT Fakulty strojní TU v Liberci Část první ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

zákon, Statut TUL a Statut Fakulty strojní TU v Liberci (dále jen statut fakulty ). STATUT Fakulty strojní TU v Liberci Část první ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ STATUT Fakulty strojní TU v Liberci Část první ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Článek 1 Název, sídlo a typ (1) Fakulta strojní je součástí Technické univerzity v Liberci (dále jen TUL ), která je veřejnou vysokou

Více

Část I. Všeobecná ustanovení 4

Část I. Všeobecná ustanovení 4 Obsah Část I. Všeobecná ustanovení 4 Článek 1 Fakulta 4 Článek 2 Práva fakulty 4 Článek 3 Struktura fakulty 4 Článek 4 Akademická práva a svobody 4 Článek 5 Vnitřní normy 5 Část II. Činnost fakulty 5 Článek

Více

Název. tel.: IČ: DIČ: CZ

Název. tel.: IČ: DIČ: CZ Název Vnitřní předpis Fakulty přírodovědně-humanitní a pedagogické Technické univerzity v Liberci Statut Fakulty přírodovědně-humanitní a pedagogické Technické univerzity v Liberci Jméno Funkce Datum Podpis

Více

Přírodovědecká fakulta. Ostravské univerzity v Ostravě. Statut

Přírodovědecká fakulta. Ostravské univerzity v Ostravě. Statut Přírodovědecká fakulta Ostravské univerzity v Ostravě Statut Schváleno akademickým senátem Přírodovědecké fakulty Ostravské univerzity v Ostravě dne 16.3.2015 Ostrava 2015 Část první Úvodní ustanovení

Více

Článek 1 Úvodní ustanovení

Článek 1 Úvodní ustanovení S T A T U T F A K U L T Y I N F O R M A T I K Y A S T A T I S T I K Y V Y S O K É Š K O L Y E K O N O M I C K É V P R A Z E Článek 1 Úvodní ustanovení (1) Fakulta informatiky a statistiky Vysoké školy

Více

Vnitřní předpis Fakulty mechatroniky, informatiky a mezioborových studií TU v Liberci

Vnitřní předpis Fakulty mechatroniky, informatiky a mezioborových studií TU v Liberci Vnitřní předpis Fakulty mechatroniky, informatiky a mezioborových studií TU v Liberci Název: STATUT Fakulty mechatroniky, informatiky a mezioborových studií TU v Liberci Jméno: Funkce: Datum: Podpis: Garant:

Více

Úplné znění Statutu Slezské univerzity v Opavě Fakulty veřejných politik v Opavě ze dne 24. července 2017

Úplné znění Statutu Slezské univerzity v Opavě Fakulty veřejných politik v Opavě ze dne 24. července 2017 Úplné znění Statutu Slezské univerzity v Opavě Fakulty veřejných politik v Opavě ze dne 24. července 2017 Opava, červenec 2017 Úplné znění Statutu Slezské univerzity v Opavě Fakulty veřejných politik v

Více

Vnitřní předpisy Fakulty ekonomicko-správní Univerzity Pardubice STATUT FAKULTY EKONOMICKO-SPRÁVNÍ UNIVERZITY PARDUBICE ZE DNE 25.

Vnitřní předpisy Fakulty ekonomicko-správní Univerzity Pardubice STATUT FAKULTY EKONOMICKO-SPRÁVNÍ UNIVERZITY PARDUBICE ZE DNE 25. STATUT FAKULTY EKONOMICKO-SPRÁVNÍ UNIVERZITY PARDUBICE ZE DNE 25. DUBNA 2017 ČÁST PRVNÍ Úvodní ustanovení V souladu se zákonem č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon

Více

STATUT HORNICKO-GEOLOGICKÉ FAKULTY VYSOKÉ ŠKOLY BÁŇSKÉ TECHNICKÉ UNIVERZITY OSTRAVA Ze dne

STATUT HORNICKO-GEOLOGICKÉ FAKULTY VYSOKÉ ŠKOLY BÁŇSKÉ TECHNICKÉ UNIVERZITY OSTRAVA Ze dne STATUT HORNICKO-GEOLOGICKÉ FAKULTY VYSOKÉ ŠKOLY BÁŇSKÉ TECHNICKÉ UNIVERZITY OSTRAVA Ze dne 20.03.2018 Není-li výtisk tohoto dokumentu na první straně opatřen originálem razítka 1/12 Statut Hornicko-geologické

Více

ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE FAKULTY ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ

ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE FAKULTY ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ STATUT FAKULTY ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE STATUT FAKULTY ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE Praha 2008 STATUT FAKULTY ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ

Více

S T A T U T FAKULTY UMĚNÍ A DESIGNU UJEP. Část I Úvodní ustanovení

S T A T U T FAKULTY UMĚNÍ A DESIGNU UJEP. Část I Úvodní ustanovení S T A T U T FAKULTY UMĚNÍ A DESIGNU UJEP Část I Úvodní ustanovení Čl. 1 Název a sídlo fakulty 1. Úplný název fakulty zní Fakulta umění a designu Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (dále

Více

ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ

ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ ACADEMIA RERUM CIVILIUM - VYSOKÁ ŠKOLA POLITICKÝCH A SPOLEČENSKÝCH VĚD, s.r.o. STATUT ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ Článek 1 Základní ustanovení 1) Academia Rerum Civilium - Vysoká škola politických a společenských

Více

FAKULTA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE STATUT FAKULTY ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE

FAKULTA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE STATUT FAKULTY ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE FAKULTA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE STATUT FAKULTY ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE Praha 2017 Akademický senát Fakulty životního prostředí České zemědělské

Více

STATUT FAKULTY AGROBIOLOGIE, POTRAVINOVÝCH A PŘÍRODNÍCH ZDROJŮ ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE

STATUT FAKULTY AGROBIOLOGIE, POTRAVINOVÝCH A PŘÍRODNÍCH ZDROJŮ ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE STATUT FAKULTY AGROBIOLOGIE, POTRAVINOVÝCH A PŘÍRODNÍCH ZDROJŮ ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE Akademický senát Fakulty agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů schválil podle ustanovení 27,

Více

Statut. Fakulty regionálního rozvoje a mezinárodních studií. Mendelovy univerzity v Brně

Statut. Fakulty regionálního rozvoje a mezinárodních studií. Mendelovy univerzity v Brně Statut Fakulty regionálního rozvoje a mezinárodních studií Mendelovy univerzity v Brně Č. j. 23796/2013-391 ze dne 21. října 2013 Část I. Základní ustanovení Článek 1 Statut Statut Fakulty regionálního

Více

Statut Fakulty humanitních studií (3.změna ; III. úplné znění ze dne )

Statut Fakulty humanitních studií (3.změna ; III. úplné znění ze dne ) Statut Fakulty humanitních studií (3.změna 2.6.2006; III. úplné znění ze dne 2.6. 2006) Akademický senát Fakulty humanitních studií se podle 27 odst. 1 písm. b) a 33 odst. 2 písm. a) zákona č. 111/1998

Více

STATUT FAKULTY MEZINÁRODNÍCH VZTAHŮ VYSOKÉ ŠKOLY EKONOMICKÉ V PRAZE

STATUT FAKULTY MEZINÁRODNÍCH VZTAHŮ VYSOKÉ ŠKOLY EKONOMICKÉ V PRAZE STATUT FAKULTY MEZINÁRODNÍCH VZTAHŮ VYSOKÉ ŠKOLY EKONOMICKÉ V PRAZE Článek 1 Postavení fakulty (1) Fakulta mezinárodních vztahů Vysoké školy ekonomické v Praze (dále jen fakulta ) byla zřízena rozhodnutím

Více

Univerzita Pardubice STATUT FAKULTY FILOZOFICKÉ ZE DNE 6. ČERVNA 2017

Univerzita Pardubice STATUT FAKULTY FILOZOFICKÉ ZE DNE 6. ČERVNA 2017 Univerzita Pardubice STATUT FAKULTY FILOZOFICKÉ ZE DNE 6. ČERVNA 2017 Akademický senát Fakulty filozofické Univerzity Pardubice se v souladu s ustanovením 27 odst. 1 písm. b) a 33 odst. odst. 2 písm. a)

Více

STATUT PROVOZNĚ EKONOMICKÉ FAKULTY ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE

STATUT PROVOZNĚ EKONOMICKÉ FAKULTY ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE Akademický senát České zemědělské univerzity v Praze schválil podle 9, odst.1, písm. b) zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a ve znění pozdějších změn a doplňků dne.. a Rektorát České zemědělské

Více

NÁVRH STATUT NÁRODOHOSPODÁŘSKÉ FAKULTY VYSOKÉ ŠKOLY EKONOMICKÉ V PRAZE ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ. Článek 1 Postavení fakulty

NÁVRH STATUT NÁRODOHOSPODÁŘSKÉ FAKULTY VYSOKÉ ŠKOLY EKONOMICKÉ V PRAZE ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ. Článek 1 Postavení fakulty NÁVRH STATUT NÁRODOHOSPODÁŘSKÉ FAKULTY VYSOKÉ ŠKOLY EKONOMICKÉ V PRAZE ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ Článek 1 Postavení fakulty (1) Národohospodářská fakulta (dále jen fakulta ) je součástí Vysoké školy

Více

STATUT FAKULTY SOCIÁLNÍCH STUDIÍ OSTRAVSKÉ UNIVERZITY

STATUT FAKULTY SOCIÁLNÍCH STUDIÍ OSTRAVSKÉ UNIVERZITY STATUT FAKULTY SOCIÁLNÍCH STUDIÍ OSTRAVSKÉ UNIVERZITY Schváleno AS FSS OU: 20. 6. 2017 Schváleno AS OU: 18. 9. 2017 Platnost: 18. 9. 2017 Účinnost: 18. 9. 2017 1 PREAMBULE Cílem Fakulty sociálních studií

Více

Provozně ekonomická fakulta Statut Provozně ekonomické fakulty Mendelovy univerzity v Brně

Provozně ekonomická fakulta Statut Provozně ekonomické fakulty Mendelovy univerzity v Brně Mendelova univerzita v Brně Provozně ekonomická fakulta Statut Provozně ekonomické fakulty Mendelovy univerzity v Brně Část první Úvodní ustanovení 1 Základní údaje (1) Statut Provozně ekonomické fakulty

Více

Vnitřní předpisy Fakulty ekonomicko-správní Univerzity Pardubice

Vnitřní předpisy Fakulty ekonomicko-správní Univerzity Pardubice II. ÚPLNÉ ZNĚNÍ STATUTU FAKULTY EKONOMICKO-SPRÁVNÍ UNIVERZITY PARDUBICE ZE DNE 19. 4. 2016 ČÁST PRVNÍ Úvodní ustanovení Článek 1 Základní ustanovení (1) V souladu se zákonem č. 111/1998 Sb., o vysokých

Více

Statut Fakulty podnikohospodářské Vysoké školy ekonomické v Praze

Statut Fakulty podnikohospodářské Vysoké školy ekonomické v Praze Statut Fakulty podnikohospodářské Vysoké školy ekonomické v Praze Článek 1 ÚVODNÍ USTANOVENÍ (1) Fakulta podnikohospodářská Vysoké školy ekonomické v Praze (dále jen fakulta ) je součástí Vysoké školy

Více

STATUT. Článek 1 Úvodní ustanovení

STATUT. Článek 1 Úvodní ustanovení STATUT FAKULTY FINANCÍ A ÚČETNICTVÍ VYSOKÉ ŠKOLY EKONOMICKÉ V PRAZE Článek 1 Úvodní ustanovení (1) Fakulta financí a účetnictví Vysoké školy ekonomické v Praze (dále jen FFÚ VŠE ) tvoří podle Statutu Vysoké

Více

Statut Fakulty stavební Českého vysokého učení technického v Praze

Statut Fakulty stavební Českého vysokého učení technického v Praze Vnitřní předpis Fakulty stavební Českého vysokého učení technického v Praze byl schválen Akademickým senátem Českého vysokého učení technického v Praze dne 28. března 2018. doc. Ing. Jan Janoušek, Ph.D.

Více

Organizační řád Fakulty strojní TU v Liberci

Organizační řád Fakulty strojní TU v Liberci Organizační řád Fakulty strojní TU v Liberci Část první Článek 1 Základní ustanovení (1) Organizační řád Fakulty strojní TU v Liberci (dále jen organizační řád ) upravuje postavení a činnost jednotlivých

Více

Statut Fakulty chemicko-inženýrské Vysoké školy chemicko-technologické v Praze

Statut Fakulty chemicko-inženýrské Vysoké školy chemicko-technologické v Praze Akademický senát Vysoké školy chemicko-technologické v Praze schválil v souladu s 9 odst. 1 písm. b) zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách)

Více

STATUTU Fakulty elektrotechniky a informatiky ve znění dodatku č. II

STATUTU Fakulty elektrotechniky a informatiky ve znění dodatku č. II Akademický senát Fakulty elektrotechniky a informatiky Univerzity Pardubice se podle 27 odst. 1 písm. b) a 33 odst. 3 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon

Více

Statut Fakulty chemické technologie Vysoké školy chemicko-technologické v Praze

Statut Fakulty chemické technologie Vysoké školy chemicko-technologické v Praze Vnitřní předpis Fakulty chemické technologie Vysoké školy chemicko-technologické v Praze Akademický senát Vysoké školy chemicko-technologické v Praze schválil v souladu s 9 odst. 1 písm. b) zákona č. 111/1998

Více

STATUT FAKULTY ELEKTROTECHNICKÉ ČESKÉHO VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V PRAZE

STATUT FAKULTY ELEKTROTECHNICKÉ ČESKÉHO VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V PRAZE Vnitřní předpis Fakulty elektrotechnické Českého vysokého učení technického v Praze, byl schválen Akademickým senátem Českého vysokého učení technického v Praze dne 25. dubna 2018. doc. Ing. Jan Janoušek,

Více

STATUT Farmaceutické fakulty VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÉ UNIVERZITY BRNO. Část první ÚVODNÍ USTANOVENÍ

STATUT Farmaceutické fakulty VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÉ UNIVERZITY BRNO. Část první ÚVODNÍ USTANOVENÍ STATUT Farmaceutické fakulty VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÉ UNIVERZITY BRNO Část první ÚVODNÍ USTANOVENÍ Náplň statutu Článek 1 Tento statut je vnitřním předpisem Farmaceutické fakulty Veterinární a farmaceutické

Více

STATUT ČESKÉHO VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V PRAZE FAKULTY DOPRAVNÍ

STATUT ČESKÉHO VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V PRAZE FAKULTY DOPRAVNÍ Akademický senát Českého vysokého učení technického v Praze schválil dne 24. dubna 2013 změny a doplnění Statutu Českého vysokého učení technického v Praze Fakulty dopravní. prof. Ing. Petr Konvalinka,

Více

Statut vysoké školy STATUT MORAVSKÉ VYSOKÉ ŠKOLY OLOMOUC, O.P.S. dnem registrace Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy ČR

Statut vysoké školy STATUT MORAVSKÉ VYSOKÉ ŠKOLY OLOMOUC, O.P.S. dnem registrace Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy ČR STATUT MORAVSKÉ VYSOKÉ ŠKOLY OLOMOUC, O.P.S. Verze: Platnost: pátá dnem registrace Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy ČR Zpracoval/i: RNDr. Josef Tesařík ředitel doc. RNDr. Eva Grublová, CSc.

Více

FAKULTA LESNICKÁ A DŘEVAŘSKÁ ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE STATUT FAKULTY LESNICKÉ A DŘEVAŘSKÉ ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE

FAKULTA LESNICKÁ A DŘEVAŘSKÁ ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE STATUT FAKULTY LESNICKÉ A DŘEVAŘSKÉ ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE FAKULTA LESNICKÁ A DŘEVAŘSKÁ ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE STATUT FAKULTY LESNICKÉ A DŘEVAŘSKÉ ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE Praha 2014 1 Akademický senát Fakulty lesnické a dřevařské České

Více

Statut Fakulty regionálního rozvoje a mezinárodních studií Mendelovy univerzity v Brně

Statut Fakulty regionálního rozvoje a mezinárodních studií Mendelovy univerzity v Brně Vnitřní předpisy Fakulty regionálního rozvoje a mezinárodních studií Mendelovy univerzity v Brně Statut Fakulty regionálního rozvoje a mezinárodních studií Mendelovy univerzity v Brně Statut Fakulty regionálního

Více

Vnitřní předpisy Ekonomické fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích

Vnitřní předpisy Ekonomické fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích c) německý jazyk: Südböhmische Universität in České Budějovice, Ökonomische Fakultät, d) francouzský jazyk: L Université de Bohême du Sud à České Budějovice, Faculté d'économie. (5) Znaky a symboly fakulty

Více

S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ DĚKANA FAKULTY BEZPEČNOSTNÍHO MANAGEMENTU POLICEJNÍ AKADEMIE ČESKÉ REPUBLIKY

S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ DĚKANA FAKULTY BEZPEČNOSTNÍHO MANAGEMENTU POLICEJNÍ AKADEMIE ČESKÉ REPUBLIKY S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ DĚKANA FAKULTY BEZPEČNOSTNÍHO MANAGEMENTU POLICEJNÍ AKADEMIE ČESKÉ REPUBLIKY Ročník 2009 Praha 10. prosince 2009 Částka 2 O B S A H Pokyn děkana Fakulty bezpečnostního

Více

Statut fakulty ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ. Č. j.: MENDELU 8263/ Provozně ekonomická fakulta MENDELU

Statut fakulty ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ. Č. j.: MENDELU 8263/ Provozně ekonomická fakulta MENDELU Č. j.: MENDELU 8263/2017-191 Provozně ekonomická fakulta MENDELU Statut fakulty Akademický senát Provozně ekonomické fakulty Mendelovy univerzity v Brně se podle 27 odst. 1 písm. b) zákona č. 111/1998

Více

Úplné znění Statutu Slezské univerzity v Opavě, Fakulty veřejných politik v Opavě ze dne 1. listopadu 2011

Úplné znění Statutu Slezské univerzity v Opavě, Fakulty veřejných politik v Opavě ze dne 1. listopadu 2011 Úplné znění Statutu Slezské univerzity v Opavě, Fakulty veřejných politik v Opavě ze dne 1. listopadu 2011 Část první - Základní ustanovení Čl. 1 Název, sídlo a symboly fakulty 1. Statut Slezské univerzity

Více

STATUT PEDAGOGICKÉ FAKULTY UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ. PRVNÍ ČÁST Úvodní ustanovení Čl. 1 Poslání fakulty

STATUT PEDAGOGICKÉ FAKULTY UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ. PRVNÍ ČÁST Úvodní ustanovení Čl. 1 Poslání fakulty STATUT PEDAGOGICKÉ FAKULTY UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ PRVNÍ ČÁST Úvodní ustanovení Čl. 1 Poslání fakulty 1. Pedagogická fakulta (dále jen fakulta) je součástí Univerzity Jana Evangelisty Purkyně

Více

VNITŘNÍ PŘEDPISY FAKULTY

VNITŘNÍ PŘEDPISY FAKULTY Informace o studiu a vnitřní předpisy Fakulty strojní TU v Liberci VNITŘNÍ PŘEDPISY FAKULTY (včetně příloh z r. 1999 ve znění pozdějších úprav) 2008 Informace o studiu a vnitřní předpisy Fakulty strojní

Více

STATUT FAKULTY DESIGNU A UMĚNÍ LADISLAVA SUTNARA ZÁPADOČESKÉ UNIVERZITY V PLZNI. ČÁST PRVNÍ Základní ustanovení

STATUT FAKULTY DESIGNU A UMĚNÍ LADISLAVA SUTNARA ZÁPADOČESKÉ UNIVERZITY V PLZNI. ČÁST PRVNÍ Základní ustanovení STATUT FAKULTY DESIGNU A UMĚNÍ LADISLAVA SUTNARA ZÁPADOČESKÉ UNIVERZITY V PLZNI Akademický senát Fakulty designu a umění Ladislava Sutnara Západočeské univerzity v Plzni schválil podle 27 odst. 1 písm.

Více

Statut. Fakulty chemické technologie. Vysoké školy chemicko-technologické v Praze ČÁST PRVNÍ ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ. Článek 1 Úvodní ustanovení

Statut. Fakulty chemické technologie. Vysoké školy chemicko-technologické v Praze ČÁST PRVNÍ ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ. Článek 1 Úvodní ustanovení Statut FCHT Akademický senát Vysoké školy chemicko-technologické v Praze schválil v souladu s 9 odst. 1 pís.b) zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých

Více

STATUT FAKULTY ELEKTROTECHNICKÉ ČESKÉHO VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V PRAZE

STATUT FAKULTY ELEKTROTECHNICKÉ ČESKÉHO VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V PRAZE byl schválen Akademickým senátem Českého vysokého učení technického v Praze dne 21. 3. 2012. prof. Ing. Petr Konvalinka, CSc. předseda Akademického senátu Českého vysokého učení technického v Praze Akademický

Více

STATUT Fakulty elektrotechniky a informatiky

STATUT Fakulty elektrotechniky a informatiky STATUT Fakulty elektrotechniky a informatiky ČÁST PRVNÍ Úvodní ustanovení Článek 1 Základní ustanovení 1) V souladu se zákonem č.111/1998 Sb., o vysokých školách a jeho změnách a doplnění dalších zákonů

Více

PRVNÍ ČÁST Úvodní ustanovení

PRVNÍ ČÁST Úvodní ustanovení STATUT PŘÍRODOVĚDECKÉ FAKULTY UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM PRVNÍ ČÁST Úvodní ustanovení Čl. 1 Poslání fakulty 1. Přírodovědecká fakulta Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí

Více

STATUT Filozofické fakulty Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem

STATUT Filozofické fakulty Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem STATUT Filozofické fakulty Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem Část I. Úvodní ustanovení Čl. 1 Poslání fakulty 1. Filozofická fakulta Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem

Více

Změna Statutu Přírodovědecké fakulty Univerzity Palackého v Olomouci

Změna Statutu Přírodovědecké fakulty Univerzity Palackého v Olomouci V N I T Ř N Í P Ř E D P I S P Ř F UP PřF-A-04/05-N10 Změna Statutu Přírodovědecké fakulty Univerzity Palackého v Olomouci Obsah: Tímto předpisem se mění Statut Přírodovědecké fakulty UP v Olomouci. Garant:

Více

S T A T U T FAKULTY SOCIÁLNĚ EKONOMICKÉ UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM

S T A T U T FAKULTY SOCIÁLNĚ EKONOMICKÉ UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM S T A T U T FAKULTY SOCIÁLNĚ EKONOMICKÉ UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM Část I Úvodní ustanovení Čl. 1 Vymezení statutu fakulty Statut Fakulty sociálně ekonomické UJEP určuje v souladu

Více

Vnitřní předpisy Slezské univerzity v Opavě, Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné ÚPLNÉ ZNĚNÍ STATUTU SLEZSKÉ UNIVERZITY V OPAVĚ

Vnitřní předpisy Slezské univerzity v Opavě, Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné ÚPLNÉ ZNĚNÍ STATUTU SLEZSKÉ UNIVERZITY V OPAVĚ Vnitřní předpisy Slezské univerzity v Opavě, Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné ÚPLNÉ ZNĚNÍ STATUTU SLEZSKÉ UNIVERZITY V OPAVĚ OBCHODNĚ PODNIKATELSKÉ FAKULTY V KARVINÉ ze dne 24. 9. 2014 Č Á S T

Více

Akademický senát Českého vysokého učení technického v Praze schválil dne

Akademický senát Českého vysokého učení technického v Praze schválil dne Akademický senát Českého vysokého učení technického v Praze schválil dne 13.12.2017 Statut Českého vysokého učení technického v Praze Fakulty dopravní doc. Ing. Jan Janoušek, Ph.D. předseda Akademického

Více

STATUT LÉKAŘSKÉ FAKULTY OU

STATUT LÉKAŘSKÉ FAKULTY OU Vnitřní předpis Lékařské fakulty OU 2017 STATUT LÉKAŘSKÉ FAKULTY OU Schváleno AS LF OU: 23. 10. 2017 Schváleno AS OU: 20. 11. 2017 Platnost: Dnem schválení AS OU Účinnost: Dnem schválení AS OU Akademický

Více

Statut vysoké školy STATUT VYSOKÉ ŠKOLY MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC, O.P.S. dnem registrace Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy ČR

Statut vysoké školy STATUT VYSOKÉ ŠKOLY MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC, O.P.S. dnem registrace Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy ČR Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 a odst. 4, 41 odst. 2 a 87 písm. a) zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých

Více

S T A T U T. FAKULTY ZDRAVOTNICKÝCH STUDIÍ ZÁPADOČESKÉ UNIVERZITY V PLZNI ze dne 31. května 2017

S T A T U T. FAKULTY ZDRAVOTNICKÝCH STUDIÍ ZÁPADOČESKÉ UNIVERZITY V PLZNI ze dne 31. května 2017 S T A T U T FAKULTY ZDRAVOTNICKÝCH STUDIÍ ZÁPADOČESKÉ UNIVERZITY V PLZNI ze dne 31. května 2017 Plzeň 2017 STATUT Fakulty zdravotnických studií Západočeské univerzity v Plzni Akademický senát Fakulty zdravotnických

Více

Vnitřní předpisy Fakulty aplikovaných věd Západočeské univerzity v Plzni S T A T U T

Vnitřní předpisy Fakulty aplikovaných věd Západočeské univerzity v Plzni S T A T U T S T A T U T Fakulty aplikovaných věd Západočeské univerzity v Plzni ze dne 24. 2. 2016 Akademický senát Fakulty aplikovaných věd Západočeské univerzity v Plzni schválil podle 27 odst. 1 písm. b) zákona

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD FAKULTY ZDRAVOTNICKÝCH VĚD UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI

ORGANIZAČNÍ ŘÁD FAKULTY ZDRAVOTNICKÝCH VĚD UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI FZV FAKULTA ZDRAVOTNICKÝCH VĚD UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI ORGANIZAČNÍ ŘÁD FAKULTY ZDRAVOTNICKÝCH VĚD UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI Zpracoval: doc. MUDr. Jaroslav Vomáčka, Ph.D., MBA Platnost a účinnost:

Více

STATUT ZE DNE

STATUT ZE DNE STATUT FAKULTY AGROBIOLOGIE, POTRAVINOVÝCH A PŘÍRODNÍCH ZDROJŮ ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE ZE DNE 29. 6. 2017 Statut Fakulty agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů České zemědělské univerzity

Více

STATUT FAKULTY ZDRAVOTNICKÝCH STUDIÍ. ČÁST PRVNÍ Úvodní ustanovení. Článek 1 Základní ustanovení

STATUT FAKULTY ZDRAVOTNICKÝCH STUDIÍ. ČÁST PRVNÍ Úvodní ustanovení. Článek 1 Základní ustanovení STATUT FAKULTY ZDRAVOTNICKÝCH STUDIÍ ČÁST PRVNÍ Úvodní ustanovení Článek 1 Základní ustanovení (1) V souladu se zákonem č.111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých

Více

Organizační řád Fakulty zdravotnických věd Univerzity Palackého v Olomouci

Organizační řád Fakulty zdravotnických věd Univerzity Palackého v Olomouci FZV-A-1/2016 FAKULTA ZDRAVOTNICKÝCH VĚD UP V OLOMOUCI VNITŘNÍ PŘEDPIS Organizační řád Fakulty zdravotnických věd Univerzity Palackého v Olomouci Obsah: Vnitřní předpis Organizační řád Fakulty zdravotnických

Více

Statut Filmové a televizní fakulty Akademie múzických umění v Praze

Statut Filmové a televizní fakulty Akademie múzických umění v Praze Statut Filmové a televizní fakulty Akademie múzických umění v Praze Akademický senát Filmové a televizní fakulty Akademie múzických umění v Praze se podle 27 odst. 1 písm. b) zákona č. 111/1998 Sb., o

Více

Statut 2. lékařské fakulty Univerzity Karlovy

Statut 2. lékařské fakulty Univerzity Karlovy Publikováno z 2. lékařská fakulta Univerzity Karlovy (http://www.lf2.cuni.cz) LF2 > Statut 2. lékařské fakulty Univerzity Karlovy Statut 2. lékařské fakulty Univerzity Karlovy STATUT 2. LÉKAŘSKÉ FAKULTY

Více

Statut Přírodovědecké fakulty Ostravské univerzity

Statut Přírodovědecké fakulty Ostravské univerzity Statut Přírodovědecké fakulty Ostravské univerzity Schváleno AS PřF: 9. října 2017 Schváleno AS OU: 16. října 2017 Platnost: 16. října 2017 Účinnost: 16. října 2017 Část první Obecná ustanovení Článek

Více

Vnitřní předpisy Fakulty aplikovaných věd Západočeské univerzity v Plzni S T A T U T. Fakulty aplikovaných věd Západočeské univerzity v Plzni

Vnitřní předpisy Fakulty aplikovaných věd Západočeské univerzity v Plzni S T A T U T. Fakulty aplikovaných věd Západočeské univerzity v Plzni S T A T U T Fakulty aplikovaných věd Západočeské univerzity v Plzni Akademický senát Fakulty aplikovaných věd Západočeské univerzity v Plzni schválil podle 27 odst. 1 písm. b) zákona č. 111/98 Sb., o vysokých

Více

STATUT Farmaceutické fakulty VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÉ UNIVERZITY BRNO. Část první ÚVODNÍ USTANOVENÍ. Článek 1 Náplň statutu

STATUT Farmaceutické fakulty VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÉ UNIVERZITY BRNO. Část první ÚVODNÍ USTANOVENÍ. Článek 1 Náplň statutu STATUT Farmaceutické fakulty VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÉ UNIVERZITY BRNO Část první ÚVODNÍ USTANOVENÍ Článek 1 Náplň statutu Tento Statut Farmaceutické fakulty Veterinární a farmaceutické univerzity Brno

Více

STATUT 3. LÉKAŘSKÉ FAKULTY UNIVERZITY KARLOVY

STATUT 3. LÉKAŘSKÉ FAKULTY UNIVERZITY KARLOVY STATUT 3. LÉKAŘSKÉ FAKULTY UNIVERZITY KARLOVY Akademický senát 3. lékařské fakulty Univerzity Karlovy se podle 27 odst. 1 písm. b) a 33 odst. 2 písm. e) zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně

Více

Statut fakulty stavební

Statut fakulty stavební Účinnost dokumentu od: 7.2.2012 Řízená kopie č: Razítko: Správce úložiště dokumentů, není řízeným dokumentem STATUT FAKULTY STAVEBNÍ VYSOKÉ ŠKOLY BÁŇSKÉ TECHNICKÉ UNIVERZITY OSTRAVA ze dne 7. 2. 2012 Správce

Více

Univerzita Karlova, Fakulta sociálních věd. Opatření děkanky č. 22/2018

Univerzita Karlova, Fakulta sociálních věd. Opatření děkanky č. 22/2018 Univerzita Karlova, Fakulta sociálních věd Opatření děkanky č. 22/2018 Název: Změna opatření děkanky č. 8/2018 Vymezení působností a pravomocí proděkanů Vymezení působností a pravomocí některých členů

Více

Statut Fakulty strojní Vysoké školy báňské Technické univerzity Ostrava

Statut Fakulty strojní Vysoké školy báňské Technické univerzity Ostrava Účinnost dokumentu od 1. 1. 2015 Statut Fakulty strojní Vysoké školy báňské Technické univerzity Ostrava Řízená kopie č.: Razítko: Není-li výtisk tohoto dokumentu na první straně opatřen originálem razítka

Více

S T A T U T. FAKULTY EKONOMICKÉ ZÁPADOČESKÉ UNIVERZITY V PLZNI ze dne

S T A T U T. FAKULTY EKONOMICKÉ ZÁPADOČESKÉ UNIVERZITY V PLZNI ze dne S T A T U T FAKULTY EKONOMICKÉ ZÁPADOČESKÉ UNIVERZITY V PLZNI ze dne 18. 10. 2017 Plzeň 2017 STATUT Fakulty ekonomické Západočeské univerzity v Plzni Akademický senát Fakulty ekonomické Západočeské univerzity

Více

Statut Ekonomicko-správní fakulty Masarykovy univerzity

Statut Ekonomicko-správní fakulty Masarykovy univerzity Statut Ekonomicko-správní fakulty Masarykovy univerzity ČÁST PRVNÍ Úvodní ustanovení Čl. 1 1. Ekonomicko-správní fakulta (dále jen fakulta ) je součástí Masarykovy univerzity (dále univerzita nebo MU ).

Více

Statut Fakulty stavební

Statut Fakulty stavební Účinnost dokumentu od: 30.8.2017 Statut Fakulty stavební Řízená kopie č: Razítko: Správce úložiště dokumentů, není řízeným dokumentem Statut Fakulty stavební Vysoké školy báňské Technické univerzity Ostrava

Více

FZV-B-17/09. Organizační řád Fakulty zdravotnických věd Univerzity Palackého v Olomouci

FZV-B-17/09. Organizační řád Fakulty zdravotnických věd Univerzity Palackého v Olomouci V N I T Ř N Í N O R M A FZV UP FZV-B-17/09 Organizační řád Fakulty zdravotnických věd Univerzity Palackého v Olomouci Obsah: Garant: Organizační řád Fakulty zdravotnických věd Univerzity Palackého v Olomouci.

Více

Úplné znění STATUTU. FAKULTY PRÁVNICKÉ ZÁPADOČESKÉ UNIVERZITY V PLZNI ze dne

Úplné znění STATUTU. FAKULTY PRÁVNICKÉ ZÁPADOČESKÉ UNIVERZITY V PLZNI ze dne Úplné znění STATUTU FAKULTY PRÁVNICKÉ ZÁPADOČESKÉ UNIVERZITY V PLZNI ze dne 25. 11. 2015 Plzeň 2015 STATUT Fakulty právnické Západočeské univerzity v Plzni Akademický senát Fakulty právnické Západočeské

Více

Statut. únor Praha

Statut. únor Praha Statut únor 2016 Praha 2 Část první Čl. 1 Základní ustanovení (1) CEVRO Institut, z.ú. (dále jen CEVRO Institut ) je podle zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů,

Více

Statut. Březen 2011. Praha

Statut. Březen 2011. Praha Statut Březen 2011 Praha Část první Čl. 1 Základní ustanovení (1) CEVRO Institut, o.p.s. (dále jen CEVRO Institut ) je podle zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů,

Více

STATUT HORNICKO-GEOLOGICKÉ FAKULTY VYSOKÉ ŠKOLY BÁŇSKÉ TECHNICKÉ UNIVERZITY OSTRAVA

STATUT HORNICKO-GEOLOGICKÉ FAKULTY VYSOKÉ ŠKOLY BÁŇSKÉ TECHNICKÉ UNIVERZITY OSTRAVA STATUT HORNICKO-GEOLOGICKÉ FAKULTY VYSOKÉ ŠKOLY BÁŇSKÉ TECHNICKÉ UNIVERZITY OSTRAVA ze dne xx.xx.xxxx Řízená kopie č.: Razítko: Není-li výtisk tohoto dokumentu na první straně opatřen originálem razítka

Více

Statut Ekonomické fakulty Vysoké školy báňské Technické univerzity Ostrava

Statut Ekonomické fakulty Vysoké školy báňské Technické univerzity Ostrava Účinnost dokumentu od: 11. 9. 2017 Statut Ekonomické fakulty Vysoké školy báňské Technické univerzity Ostrava Řízená kopie č.: Razítko: Není-li výtisk tohoto dokumentu na první straně opatřen originálem

Více

FAKULTY PRÁVNICKÉ ZÁPADOČESKÉ UNIVERZITY V PLZNI

FAKULTY PRÁVNICKÉ ZÁPADOČESKÉ UNIVERZITY V PLZNI STATUT FAKULTY PRÁVNICKÉ ZÁPADOČESKÉ UNIVERZITY V PLZNI Plzeň 2007 STATUT Fakulty právnické Západočeské univerzity v Plzni Akademický senát Fakulty právnické Západočeské univerzity v Plzni schválil podle

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD PŘÍRODOVĚDECKÉ FAKULTY UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM

ORGANIZAČNÍ ŘÁD PŘÍRODOVĚDECKÉ FAKULTY UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM ORGANIZAČNÍ ŘÁD PŘÍRODOVĚDECKÉ FAKULTY UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM Čl. 1 Základní ustanovení Organizační řád Přírodovědecké fakulty UJEP v Ústí nad Labem (dále jen organizační

Více

STATUT FILMOVÉ AKADEMIE MIROSLAVA ONDŘÍČKA V PÍSKU. Část I. Článek 1. Úvodní ustanovení

STATUT FILMOVÉ AKADEMIE MIROSLAVA ONDŘÍČKA V PÍSKU. Část I. Článek 1. Úvodní ustanovení STATUT 1 STATUT FILMOVÉ AKADEMIE MIROSLAVA ONDŘÍČKA V PÍSKU V souladu se zákonem č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), ve znění pozdějších

Více

S T A T U T. FAKULTY PRÁVNICKÉ ZÁPADOČESKÉ UNIVERZITY V PLZNI ze dne.

S T A T U T. FAKULTY PRÁVNICKÉ ZÁPADOČESKÉ UNIVERZITY V PLZNI ze dne. S T A T U T FAKULTY PRÁVNICKÉ ZÁPADOČESKÉ UNIVERZITY V PLZNI ze dne. Plzeň 2017 PREAMBULE Akademický senát Fakulty právnické Západočeské univerzity v Plzni dne schválil podle 27 odst. 1 písm. b) zákona

Více

Statut. Právnické fakulty. Univerzity Palackého v Olomouci

Statut. Právnické fakulty. Univerzity Palackého v Olomouci Statut Právnické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci OBSAH STATUT PRÁVNICKÉ FAKULTY... 4 UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI... 4 ČÁST I Úvodní ustanovení... 4 1 Úvodní ustanovení... 4 ČÁST II Akademická

Více

Směrnice děkana č. 3/2017. Jméno: Funkce: Datum: Podpis: fakulty, fakulty / Část I. Úvodní ustanovení. Článek 1

Směrnice děkana č. 3/2017. Jméno: Funkce: Datum: Podpis: fakulty, fakulty / Část I. Úvodní ustanovení. Článek 1 m TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI \AJ Fakulta zdravotnických studií Směrnice děkana č 3/2017 Název: Organizační řád fakulty Jméno: Funkce: Datum: Podpis: ------ pověřena vedením Garant: Mgr Marie Froňková

Více

Č. j.: UKKTF/20883/2018 V Praze dne 22. března OPATŘENÍ DĚKANA č. 5/2018 Působnost vedoucích kateder

Č. j.: UKKTF/20883/2018 V Praze dne 22. března OPATŘENÍ DĚKANA č. 5/2018 Působnost vedoucích kateder Č. j.: UKKTF/20883/2018 V Praze dne 22. března 2018 OPATŘENÍ DĚKANA č. 5/2018 Působnost vedoucích kateder V souladu s čl. 12 odst. 2 Statutu Katolické teologické fakulty Univerzity Karlovy (dále jen fakulta

Více

FAKULTA TROPICKÉHO ZEMĚDĚLSTVÍ ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE STATUT FAKULTY TROPICKÉHO ZEMĚDĚLSTVÍ ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE

FAKULTA TROPICKÉHO ZEMĚDĚLSTVÍ ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE STATUT FAKULTY TROPICKÉHO ZEMĚDĚLSTVÍ ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE FAKULTA TROPICKÉHO ZEMĚDĚLSTVÍ ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE STATUT FAKULTY TROPICKÉHO ZEMĚDĚLSTVÍ ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE Praha 2017 Akademický senát Fakulty tropického zemědělství České

Více

Statut Právnické fakulty Univerzity Palackého

Statut Právnické fakulty Univerzity Palackého Statut Právnické fakulty Univerzity Palackého OBSAH ČÁST I - ÚVODNÍ USTANOVENÍ... 2 1 Úvodní ustanovení... 2 ČÁST II - AKADEMICKÁ OBEC FAKULTY A JEJÍ ORGÁNY... 2 2 AKADEMICKÁ OBEC PF UP... 2 3 ORGÁNY PF

Více

S T A T U T. FAKULTY PEDAGOGICKÉ ZÁPADOČESKÉ UNIVERZITY V PLZNI ze dne

S T A T U T. FAKULTY PEDAGOGICKÉ ZÁPADOČESKÉ UNIVERZITY V PLZNI ze dne S T A T U T FAKULTY PEDAGOGICKÉ ZÁPADOČESKÉ UNIVERZITY V PLZNI ze dne 29. 11. 2017 Plzeň 2017 STATUT FAKULTY PEDAGOGICKÉ ZÁPADOČESKÉ UNIVERZITY V PLZNI Akademický senát Fakulty pedagogické Západočeské

Více

Vnitřní předpisy Fakulty rybářství a ochrany vod Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích. předseda Akademického senátu JU

Vnitřní předpisy Fakulty rybářství a ochrany vod Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích. předseda Akademického senátu JU Vnitřní předpisy Fakulty rybářství a ochrany vod Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích Akademický senát Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích schválil podle 9 odst. 1, písm. b) zákona č. 111/1998

Více

Vnitřní předpisy Přírodovědecké fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích

Vnitřní předpisy Přírodovědecké fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích Akademický senát Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích schválil podle 9 odst. 1 písm. b) zákona č. 111/1998 Sb., v platném znění, dne 22.11.2016 a Rektorát Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích

Více

ŠKODA AUTO VYSOKÁ ŠKOLA o.p.s. STATUT. Č á s t p r v n í Základní ustanovení. Článek 1 Název, sídlo a typ vysoké školy

ŠKODA AUTO VYSOKÁ ŠKOLA o.p.s. STATUT. Č á s t p r v n í Základní ustanovení. Článek 1 Název, sídlo a typ vysoké školy ŠKODA AUTO VYSOKÁ ŠKOLA o.p.s. STATUT Č á s t p r v n í Základní ustanovení Článek 1 Název, sídlo a typ vysoké školy (1) Název vysoké školy zní ŠKODA AUTO VYSOKÁ ŠKOLA o.p.s., v jazyce německém ŠKODA AUTO

Více

S T A T U T. FAKULTY STROJNÍ ZÁPADOČESKÉ UNIVERZITY V PLZNI ze dne 28. června 2017

S T A T U T. FAKULTY STROJNÍ ZÁPADOČESKÉ UNIVERZITY V PLZNI ze dne 28. června 2017 S T A T U T FAKULTY STROJNÍ ZÁPADOČESKÉ UNIVERZITY V PLZNI ze dne 28. června 2017 Plzeň 2017 STATUT Fakulty strojní Západočeské univerzity v Plzni Akademický senát Fakulty strojní Západočeské univerzity

Více

Statut Vysoké školy aplikované psychologie, s.r.o.

Statut Vysoké školy aplikované psychologie, s.r.o. 0 Vysoká škola aplikované psychologie, s.r.o. Statut Vysoké školy aplikované psychologie, s.r.o. Posláním Vysoké školy aplikované psychologie, s.r.o. je rozšiřování možností vzdělávání pro zájemce motivované

Více

STATUTU MATEMATICKO-FYZIKÁLNÍ FAKULTY UNIVERZITY KARLOVY ORGANIZAČNÍ ŘÁD

STATUTU MATEMATICKO-FYZIKÁLNÍ FAKULTY UNIVERZITY KARLOVY ORGANIZAČNÍ ŘÁD Příloha č. I STATUTU MATEMATICKO-FYZIKÁLNÍ FAKULTY UNIVERZITY KARLOVY ORGANIZAČNÍ ŘÁD ze dne 14. června 2017 Čl. 1 Úvodní ustanovení Tento řád stanoví podrobnosti o struktuře a organizaci fakulty, sekcí

Více

STATUT FAKULTY VETERINÁRNÍHO LÉKAŘSTVÍ VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÉ UNIVERZITY BRNO. Část první ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ. Článek 1 Úvodní ustanovení

STATUT FAKULTY VETERINÁRNÍHO LÉKAŘSTVÍ VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÉ UNIVERZITY BRNO. Část první ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ. Článek 1 Úvodní ustanovení STATUT FAKULTY VETERINÁRNÍHO LÉKAŘSTVÍ VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÉ UNIVERZITY BRNO Část první ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Článek 1 Úvodní ustanovení Tento statut je vnitřním předpisem Fakulty veterinárního lékařství

Více

STATUT PEDAGOGICKÉ FAKULTY JIHOČESKÉ UNIVERZITY V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH

STATUT PEDAGOGICKÉ FAKULTY JIHOČESKÉ UNIVERZITY V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH Vnitřní předpisy Pedagogické fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích Akademický senát Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích schválil podle 9 odst. 1 písm. b) zákona č. 111/1998 Sb., o

Více

Statut. Českého vysokého učení technického v Praze - Českého institutu informatiky, robotiky a kybernetiky

Statut. Českého vysokého učení technického v Praze - Českého institutu informatiky, robotiky a kybernetiky Vnitřní předpis Českého vysokého učení technického v Praze, Českého institutu informatiky, robotiky a kybernetiky byl schválen Akademickým senátem Českého vysokého učení technického v Praze dne 31. 10.

Více

Statut Filmové a televizní fakulty Akademie múzických umění v Praze

Statut Filmové a televizní fakulty Akademie múzických umění v Praze Statut Filmové a televizní fakulty Akademie múzických umění v Praze Část první Základní ustanovení Článek 1 Právní postavení a sídlo 1.1 Filmová a televizní fakulta (dále jen FAMU") je součástí Akademie

Více

UNIVERZITA PARDUBICE DOPRAVNÍ FAKULTA JANA PERNERA STATUT DOPRAVNÍ FAKULTY JANA PERNERA

UNIVERZITA PARDUBICE DOPRAVNÍ FAKULTA JANA PERNERA STATUT DOPRAVNÍ FAKULTY JANA PERNERA UNIVERZITA PARDUBICE DOPRAVNÍ FAKULTA JANA PERNERA STATUT DOPRAVNÍ FAKULTY JANA PERNERA ze dne 1. července 2017 Akademický senát Dopravní fakulty Jana Pernera Univerzity Pardubice se podle 27 odst. 1 písm.

Více