- 1 - I. Základní údaje o školském zařízení - Dětský domov v Mariánských Lázních

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "- 1 - I. Základní údaje o školském zařízení - Dětský domov v Mariánských Lázních"

Transkript

1 - 1 - I. Základní údaje o školském zařízení - Dětský domov v Mariánských Lázních 1. Charakteristika dětského domova Název organizace podle zřizovací listiny: Dětský domov, Palackého 191/101, Mariánské Lázně Dětský domov ( dále dětský domov nebo domov ) v Mariánských Lázních je podle Zákona 109 Sb.) z roku 2002 domovem rodinného typu. Kapacita domova je 32 dětí ve věku 3-18 let, chlapců i dívek rozdělených do 4 rodinných skupin. Dětský domov v Mariánských Lázních je od 1.července 2001 příspěvkovou organizací Karlovarského kraje, statutárním zástupcem dětského domova je ředitelka domova, kterou v době nemoci, dovolené a jiné nepřítomnosti na pracovišti zastupuje určený statutární zástupce ředitelky. Poradním orgánem ředitelky dětského domova je pedagogická rada složená z vychovatelů RS, která jedná nejméně 6 x ve školním roce ( v případě potřeby se svolává ihned ). Dětský domov zajišťuje výchovnou činnost v souladu se Zákonem 109/2002 Sb.), o výkonu ústavní a ochranné výchovy ve školských zařízeních, spolupracuje s orgány sociální péče o děti a rodinu (OSPOD), s občanským sdružením Radou přátel domova, která podporuje děti z dětského domova. Děti jsou do domova zařazovány na základě rozhodnutí Dětského diagnostického ústavu a SVP v Plzni a DÚM a SVP v Praze a jednotlivých příslušných OS. Součástí dětského domova byla do 31.srpna 2012 kuchyně se školní jídelnou, která měla kapacitu 52 jídel a zajišťovala stravování pro 32 dětí a 22 zaměstnanců dětského domova. Od 1.září 2012 tato svoji činnost v souladu se zákonem 109/2002 Sb.) ukončila, od tohoto data se děti stravují ve školních družinách a jídelnách, ostatní stravu si děti zajišťují s vychovateli RS v rámci jednotlivých rodinných skupin sami. 2. Výchovné programy dětského domova Výchovná činnost dětského domova probíhá podle každoročně aktualizovaného Výchovného programu dětského domova, který vychází se zákona 109/2002 Sb., Vzdělávací programu DD a činností podporujících (plnících) program rozvoje osobnosti dětí. Obsahuje hlavní zásady výchovné činnosti v domově, pokyny vychovatelům v rodinných skupinách, jak vést výchovnou práci s dětmi, povinnou pedagogickou dokumentaci a v příloze jsou uvedeny sociální dovednosti dětí, které jsou nutné u dětí vytvářet a individuálně osvojovat tak, aby byl zajištěn hlavní výchovný cíl dětského domova. Hlavním cílem domova je především integrace dětí do společnosti po odchodu z domova. Efektivita integrace dětí a příprava do škol je cílem pravidelných hospitací ředitelky i zástupce ředitelky a probíhá podle plánu roční činnosti v odpovídajících úrovních daných výchovných činností.

2 - 2 - Výchovná a vzdělávací činnost domova probíhala ve školním roce 2012/2013 podle výchovného plánu práce pro tento školní rok, ročních plánů pro jednotlivé rodinné skupiny a z nich následně vycházejících týdenních plánů. Úroveň sociálních dovedností dětí je zjišťována a posuzována v pedagogických denících vedených pedagogy RS, která jsou prováděna průběžně a vyhodnocována l x za konkrétní školní pololetí. Hodnocení jsou zpracována v Pedagogických denících a individuálních programech rozvoje osobnosti jednotlivých dětí. Pedagogická rada se koná podle plánu 6x do roka, metodické sdružení je dle plánu vedoucí metodického sdružení také 6x za rok. V případě potřeby zasedají oba orgány operativně ihned podle závažnosti a potřeby dané situací. Enviromentální výchova je řízena statutárním zástupcem ředitelky. Beseda o výchově k životnímu prostředí je zahrnuta do plánu práce na školní rok. Výchova k ochraně životního prostředí je pak doplněním běžné výchovné práce v jednotlivých rodinných skupinách. V domově jsou umístěny odpadové nádoby pro třídění odpadu. Děti jsou k třídění odpadu vedeny a důvody jsou jim vysvětleny. 3. Prevence sociálně patologických jevů Minimální preventivní program sociálně patologických jevů dětského domova vedený pověřeným pracovníkem je součástí ročního plánu práce jednotlivých RS, výchovné plány práce vychovatelů obsahují besedy k sociálně patologickým jevům, které jsou cílem hospitace ředitelky domova. Dětský domov úzce spolupracuje s místním krizovým centrem pro děti a mládež KOTEC. Vychovatelé s dětmi vedou sociálně - psychologický výcvik, situace ohledně sociálně patologických jevů je průběžně sledována a vyhodnocována pomocí schránky důvěry a Rady dětí DD. Minimální preventivní program sociálně patologických jevů je řízen ředitelkou domova a pravidelně koncem školního roku vyhodnocován. 4 Spolupráce se školami Dětský domov Mariánské Lázně každoročně zajišťuje odbornou praxi studentů středních odborných, Vyšších odborných a Vysokých škol se zaměřením na pedagogiku, nebo sociální problematiku (sociální pracovníci). Ve školním roce 2012/2013 v dětském domově proběhly individuálně řízené praxe studentů a studentek z odborných škol: Pedagogické fakulty Hradec Králové a Střední pedagogické školy v Karlových Varech, NIDV Karlovy Vary. Dohody o spolupráci byly zajištěny smluvně.

3 Spolupráce s OSPOD, spolupráce s rodiči Dětský domov Mariánské Lázně spolupracuje s orgány OSPOD z jejichž správních oblastí jsou v domově umístěné děti. Jedná se především o děti z Karlovarského kraje a okolních okresů (Cheb, Sokolov, Karlovy Vary, Tachov, Plzeň, Sušice, Stříbro, Domažlice). Spolupráce s těmito orgány je zpravidla na velice dobré úrovni, žádné závažné nedostatky ve spolupráci i komunikaci nejsou. Pobyty v rodinách dětí jsou konzultovány včas, pro nedostatek času a financí rodičů se však i v hodnoceném období občas nedařilo navázat užší spolupráci s některými rodiči. Pro zlepšení této situace hledá dětský domov stále nové způsoby, jak tento stav změnit a spolupráci zlepšit. Individuální spoluprácí s pracovníky OSPOD a jednotlivými rodiči se i ve školním roce 2012/2013 úspěšně dařilo zajistit zvýšení zájmu rodičů o své děti a dosažení dalších následných pobytů u dalších dětí v rodinách. Z těchto případů opět vyplývá potřeba a nutnost, aby kvalifikovaných sociálních pracovníků na jednotlivých odborech a následně i v "terénu" bylo více, jen tak mohou s rodiči dětí lépe a častěji (intenzivněji) spolupracovat / například formou další poradenské činnosti a konzultační činnosti. Více času tak mohou věnovat přímo práci v terénu v problémových rodinách /. Bez této kvalitní spolupráce se do budoucna se sanacemi problémových a sociálně vyloučených rodin v žádném případě nedá počítat. Jedním z možných doplňkových zdrojů provozu dětského domova je platba ošetřovného od zákonných zástupců. Jen velmi málo (kolem 25%) zákonných zástupců dětí - rodičů však platí na své děti vyměřené dávky. Dluhy rodičů činily k 31. srpnu 2013 celkem : , - Kč, což je oproti loňskému roku mírný nárůst dluhu. Řada rodičů se tradičně nezdržuje na adrese svého místa trvalého pobytu (není výjimkou, kdy policie, soudy a úřady žádají domov o kontakt na rodiče dětí pro potřeby dalších úkonů v trestním řízení a dalších jednání). Vymáhání dlužných pohledávek je pro organizaci náročné nejen časově, ale i finančně a ani ve spolupráci s policií a soudy se nedaří tento dluh snížit. Vymoci se podaří jen malá část a to jen po značném úsilí. Na tuto činnost by bylo potřeba pro časovou a odbornou (právní stránka věci) náročnost vyčlenit jednoho pracovníka. Vzhledem k blízkosti problematik jednání s rodiči, orgány OSPOD i soudy je tímto zaměstnancem jednajícím v domově sociální pracovnice. Přestože se jak v uplynulém tak i letošním roce podařilo tuto dlužnou částku i přes malý nárůst v době hodnocení, mírně snížit (především formou odpisů nevymahatelných pohledávek - méně pak vymáháním samotným) nelze vzhledem k tomuto nevyhovujícímu a stále se opakujícímu stavu v žádném případě s těmito prostředky počítat v plánovaném rozpočtu dětského domova. Protože nejsou tyto konkrétní finanční prostředky do rozpočtu domova dodávány pravidelně tak, jak by měly a jak je potřeba, v stále napnutějším provozu domova každý rok potom zřetelně a citelně chybí.

4 Spolupráce s Městským úřadem Mariánské Lázně Odpovědní úředníci (starosta i jednotlivé odbory) Městského úřadu v Mariánských Lázních jsou průběžně podle zájmu informováni o dění v Dětském domově Mariánské Lázně. Zástupci města Mariánské Lázně jsou zváni na všechny významnější akce pořádané dětským domovem. Informace o dění v domově bývají uvedeny nejen v místním, ale v případě možnosti nejen v lokálním a regionálním tisku, ale i v médiích. 7. Spolupráce s Radou přátel domova Při Dětském domově Mariánské Lázně již několik let pracuje občanské sdružení Rada přátel dětského domova, které děti individuálně podporuje podporou zájmových aktivit dětí a zajištěním kapesného na letní tábory, rekreace a ozdravné pobyty. Spolupráce s Radou přátel dětského domova je i po letech stále dobrá, při pravidelně probíhajících schůzkách s představiteli domova se vyhodnocuje činnost sdružení a rada se vždy seznamuje se životem a děním v domově. Ve školním roce 2012/2013 byl Radou přátel domova opět poskytnut jako každý rok příspěvek dětem na letní prázdninovou činnost ve výši -100,-Kč pro jedno dítě. 8. Spolupráce s nadacemi Dětský domov spolupracuje s několika nadacemi. Nadace Terezy Maxové nabízí našim dětem možnost účasti na celostátních soutěžích v různých oblastech. Nadace Lívie a Václava Klausových zahájila v roce 2004 spolupráci s domovem v rámci akce Startovné do života. Jedná se především o finanční výpomoc starším dětem, kdy uspořené prostředky mohou využít při odchodu do života z domova, případně i ke studijní podpoře, nebo k úhradě řidičského oprávnění. Do programu jsou k 31. srpnu 2013 nebylo zapojeno žádné dítě z domova. Všechny dříve zapojené děti ukončily pobyt v domově. Od roku 2005 spolupracuje také domov se Střediskem náhradní rodinné péče v Praze, které sice není nadací, ale pořádá za podpory různých nadací a sponzorů mnoho zajímavých akcí potřebných pro děti z domovů (např. akce Peníze pro život ).

5 Spolupráce se sponzory Dětský domov věnuje spolupráci se sponzory značné úsilí. Sponzorské firmy jsou informovány o akcích v domově, jakákoli pomoc domovu je poté zveřejněna v případě možnosti v místních i lokálních médiích. Na webové stránce dětského domova je umístěn přehled se jmény sponzorů domova, dále jsou na stránce informace pro veřejnost o zájmové činnosti i aktuálním dění v dětském domově včetně základní dokumentace. Hodnota darů ve školním roce 2012/2013 byla : finanční dary do : ,-Kč, od do : ,-Kč, hodnota věcných darů: ,-Kč. K nejvýznamnějším sponzorům domova patří již dlouhodobě firma Coca-Cola Beverages ČR, která poskytuje částku ,- Kč na dítě. Z tohoto daru hradí domov každoročně nápoje pro děti, léčebné pobyty dětí, letní dětskou rekreaci (tábory), lyžařské kurzy a v případě potřeby i dopravu na akce. Dalším významným sponzorům dětského domova patří : - Producentské centrum PROFIL Mariánské Lázně - Marketingové centrum PROFIL Mariánské Lázně - Chebský deník - Tennis Agens Mariánské Lázně - GRATO, Ing. Marek Štaud - Sportovní potřeby Bílek Jaroslav, Mariánské Lázně - ICE SPORTS s.r.o., Mariánské Lázně - TDS města Mariánské Lázně - Elektrometal, s.r.o. Mariánské Lázně - K Světu, a.s. - Roman Plzák (LIDO) - Obec Krajková - Studio Fot Q, Mariánské Lázně - Cesta bez bariér - nadace - CocaCola HBC, ČR - Provident Financial Mariánské Lázně

6 Základní údaje o dětech Kapacita domova byla do roku dětí, na základě zákona 109/2002 Sb. a výjimkou MŠMT ze dne byla snížena na 33 dětí ve věku 3-18 let. Vzhledem k ukončení přechodného období ke splnění podmínek daných zákonem 109/2002 Sb. ( ), byla kapacita upravena v září 2007 na 32 dětí ( pro 4.RS podle zákona 109/2002 Sb. ). Děti jsou umístěny do dětského domova výhradně z rozhodnutí ředitelů Dětského diagnostického ústavu a SVP v Plzni (děti do 15 let) a DÚM a SVP v Praze (děti nad 15 let). Děti jsou přijímány do dětského domova na základě soudního rozhodnutí (rozsudku příslušného Okresního soudu) nebo předběžným soudním opatřením. Ve školním roce 2012/2013 v průměru navštěvovalo 4 dětí základní školu speciální, 14 dětí základní školu, 6 děti SOU, 3 dětí OU. Během roku 2012/2013 bylo 1 dítě pro opakované závažné výchovné problémy dočasně přemístěno do jiného vhodného zařízení pro výkon ústavní výchovy z důvodu stabilizačního pobytu rediagnostického pobytu. V červnu 2013 některé děti ukončily docházku do ZŠ a postoupily na střední školy. 3 děti byly přijaty do OU v Plané (učební obor pomocné kuchařské práce), 3 děti do SOU Mariánských Lázních ( učební obor kuchařské práce, číšník - servírka ). 2 děti jsou po dovršení zletilosti v dětském domově na dohodu o dobrovolném setrvání v DD. K rodičům, případně příbuzným do rodiny, nebo dosáhlo zletilosti se vrátilo 6 dětí. 3 dětem byl na žádost rodičů umožněn podmínečný pobyt v rodinách. Příprava dětí do škol včetně přípravy na jejich další ( profesní ) uplatnění v životě je prioritou a hlavním cílem pravidelných hospitací a metodických kontrol ředitelky domova i zástupce ředitelky dětského domova. V dlouhodobém plánu dětského domova je počítáno také se startovacími byty pro starší dětí. Tato vize je však vzhledem k přetrvávajícímu přístupu města a přetrvávající finanční politice státu vůči této problematice spíše nereálná. Jako další možnost (v současné době zřejmě stále nejlevnější varianta) se nabízí vybudovat v areálu domova (na zahradě) dvě nové budovy pro dvě rodinné skupiny, další dvě rodinné skupiny, provozní zázemí včetně startovacích bytů by zůstaly v současné budově dětského domova. 11. Zájmová činnost dětí v dětském domově Vychovatelé DD v Mariánských Lázních se snaží zapojit každé jednotlivé dítě do některé z nabízených zájmových činností. V domově jsou sportovně i umělecky nadané děti. Děti mohou využít kroužků organizovaných při Městském domu dětí a mládeže Dráček v Mariánských Lázních /kroužek výpočetní techniky, taneční, plastikový modelář, zálesácký, střelecký apod./ do LŠU v Mariánských Lázních dochází 2 děti. Ani ve školním roce 2012/2013 nedošlo k předpokládané a potřebné spolupráci se studenty středních škol při doučování dětí, s níž byla v minulosti dobrá zkušenost. Opět se bohužel neuskutečnila z důvodu nesehnání sponzorů, kteří by tuto akci finančně i organizačně toto zajistili.

7 - 7 - Přímo v domově pod vedením pedagogických pracovníků mají děti možnost rozvíjet své zájmy, schopnosti a talent z oblasti aerobiku, jógy, tance, sportovního vyžití, výtvarné výchovy, vaření, přístupnost internetu a výpočetní techniky, historii, hry na kytaru a zpěv, rukodělné pracovní činnosti. Děti v rámci činností (tanec a zpěv) vystupovaly jako každý rok i ve školním roce 2012/2013 na pravidelně pořádaných Mikulášských a předvánočních akcích domova - Mikulášské a Vánoční besídce DD pořádané pro spolužáky dětí a přátele dětského domova. Tancem i zpěvem děti obohatily dále programy Mikulášských besídek v Mariánských Lázních, dále pak i velmi oblíbených vystoupení uspořádaných pro seniory či dalších akcích spojených s vystoupením tance, aerobiku, hry na hudební nástroje a zpěvu. Vyvrcholením bylo především pak slavnostního ukončení školního roku, které se koná každoročně na konci června za přítomnosti Rady přátel dětského domova, sponzorů a učitelů dětí na zahradě dětského domova. I tentokrát se dostavil patron dětského domova pan Petr Vondráček. Děti se samozřejmě zúčastnili i mnoha dalších sportovních i kulturních akcí, každá rodinná skupina navíc v průběhu hodnoceného období realizovala společný víkendový pobyt. Místo víkendového pobytu vybrali vychovatelé RS společně s dětmi, děti si tyto pobyty velice chválily. Cílem těchto pobytů je především stmelení rodinné skupiny a nalezení lepší identity dítěte v prostředí rodinné skupiny a následně i dětského domova. Firma ICE Sports přispívá k rozvoji zájmové činnosti dětí tím, že každoročně sponzorsky hradí dětem z domova 20 permanentek na volné bruslení na zimním stadionu, děti navštěvují plavání v bazénu sponzorované TDS Mariánské Lázně. V letních měsících mají děti zdarma vstup na místní koupaliště LIDO díky sponzorské pomoci pana Romana Plzáka. V letních měsících také děti plně využívají zahradu domova, kde se věnují na hřištích míčovým hrám, opékáním vuřtů a další vhodné rekreační a oddechové činnosti. V rámci funkce dětského domova jako domova rodinného typu a dále i lepší přípravy k životu dětí po odchodu z domova jsou dětem umožněny činnosti, pomocí kterých se lépe připraví na budoucí život mimo domov : - děti jsou i nadále více zapojovány do pomoci při vaření, pomáhají při úklidu, praní i žehlení prádla, pomáhají správci domova s drobnými opravami a údržbou, více se učí zacházet samostatněji s finančními prostředky (finanční gramotnost). 12. Kulturní činnost Ve školním roce 2012/2013 se děti zúčastnily v rámci nabídek divadelních představení divadla v Mariánských Lázních, Karlových Varech, Praze a nabídek místního kina Slavia. Tato představení navštěvují děti podle zájmu o konkrétní představení. Divadelní představení, která jsou nejčastěji v divadle navštěvována, jsou především oblíbené mu-

8 - 8 - zikály určené nejen starším dětem (muzikály jsou konané v Praze, tyto akce jsou však nejen organizačně, ale i finančně náročnější a hradí se převážně sponzorsky), občas projeví o divadelní představení zájem i středoškoláci, pokud se představení týká učebních osnov. Ve školním roce 2012/2013 opět potěšily děti z domova svým programem cirkusy JoJo a cirkus Kludský. 13. Letní ozdravná a prázdninová činnost Jako každoročně byla pro děti z domova připravena bohatá letní činnosti. V programu, který se skládal především z rekreačních aktivit dětí a pobytů dětí na letních táborech se našlo místo pro každé dítě, které neodjelo z domova na prázdniny domů k rodičům. Většina dětí byla v průběhu léta po dohodě s OSPOD na základě žádosti zákonných zástupců (rodičů, nebo příbuzných) na různě dlouhých pobytech doma v rodinách. Pobyty dětí u zákonných zástupců a příbuzných proběhly bez závažnějších problémů, v průběhu prázdnin byly v problémovějších rodinách provedeny 3 namátkové kontroly dětí. V průběhu letních prázdnin 2013 se děti zúčastnily pobytů na letních táborech: Termín Místo doprava doprovod děti příprava věcí Hedčany u Kožlan AUS Oleksink 8 děti vychovatelé RS letní tábor Světlušky Schimmerová V dětském domově zůstalo v průběhu prázdnin průměrně 14 dětí (v období měsíců července a srpna). V měsíci červenci a srpnu bylo zařízení v režimu úsporného provozu, kdy většina zaměstnanců čerpala řádnou dovolenou. V domově byl pouze nejnutnější počet zaměstnanců potřebných k bezpečnému a nezbytnému zajištění provozu i chodu dětského domova. Služby byly zajištěny rozvrhem služeb pedagogickými pracovníky, s přihlédnutím k přítomnému počtu dětí v jednotlivých obdobích prázdnin v domově ubytovaných. Pedagogičtí pracovníci čerpající dovolenou, měli přiděleny termíny zástupů pro případ výpadku službu konajících vychovatelů. Letní činnost proběhla bez problémů. Dvě děti se v měsíci červnu zúčastnili ozdravného pobytu u moře v rámci akce VZP Mořský koník.

9 - 9 - II. Přehled pracovníků Personální obsazení V Dětském domově v Mariánských Lázních bylo celkově zaměstnáno k 1. září zaměstnanců. Z toho bylo 13 pedagogických pracovníků a 9 THP pracovníků. Všichni vychovatelé mají v současné době požadované středoškolské pedagogické Kvalifikovanost pedagogických pracovníků v pracovním poměru v DD na dobu neurčitou je tak 100 %. Přehled kvalifikace vychovatelů (doba neurčitá): PF Plzeň, 1.st., spec. ped. 1 SPgŠ Karlovy Vary 4 SPgŠ Stříbro 1 SPgŠ Beroun 1 (DPS speciální pedagogika) Pš Karlovy Vary 1 VŠ Báňská (DPS) 1 (DPS speciální pedagogika) SŠ lesnická 1 (DPS speciální pedagogika ) SOU Mariánské Lázně 1 (DS asistent pedagoga) PF Hradec Králové 1 Dva pedagogičtí pracovníci jsou zaměstnáni za základě dohod o pracovní činnosti na pracovních pozicích - preventista sociálně patologických jevů - pedagog volného času K 29. říjnu 2013 je včetně ředitelky dětského domova fyzický stav 22 zaměstnanců. Výchovnou činnost řídí statutární zástupce ředitele, který má v souladu s nařízením vlády snížený úvazek přímé výchovné práce s dětmi. Dětský domov spolupracuje se smluvním psychologem a dětským psychiatrem, kteří v případě potřeby neprodleně řeší vzniklé problémy dětí. Prioritním cílem v personální oblasti dětského domova je především stabilizace pracovníků. Při řešení konfliktů mezi pracovníky je nutno vždy postupovat podle organizačního řádu, konflikty řešit operativně s pracovníkem a nevyřeší-li se na místě, konzultovat je s přímým nadřízeným - ředitelkou dětského domova a v případě potřeby odpovědnými pracovníky OŠMT Krajského úřadu v Karlových Varech. Závěry provozních porad, pedagogických rad i metodických sdružení je třeba z důvodu jednotného přístupu k výchově dítěte důsledně dodržovat. V případě nutnosti přijmutí nového pedagogického pracovníka je výběr vždy proveden s přihlédnutím k výsledkům psychologického vyšetření v souladu se zákonem č. 109/2002 Sb.) o výkonu ústavní výchovy a kritérium výběrového řízení. V současné době je situace v domově personálně stabilizovaná při 100% kvalifikovanosti pedagogických pracovníků.

10 III. Údaj o dalším vzdělávání pedagogických pracovníků Další vzdělávání pracovníků Další vzdělávání pracovníků a pedagogických pracovníků v dětském domově probíhá na základě Plánu dalšího vzdělávání zaměstnanců DD, který vychází z nabídek pedagogických center a pomocí jiných vhodných odborných institucí. Další vzdělávání probíhá také formou samostudia jednotlivých pedagogických pracovníků. Dětský domov Mariánské Lázně vybírá především z nabídky NIDV, Pedagogického a vzdělávacího centra Karlovy Vary, také Pedagogického a vzdělávacího centra Plzeň, FAKTA v.o.s.. Ve školním roce 2012/2013 prošli pedagogičtí pracovníci pravidelnými školícími tématy především z oblastí prevence sociálně patologických jevů a 2 cyklový zážitkový seminář zvládnutí situací kolem šikany, včetně včasného odhalení šikany. Proběhlo pravidelné školení BOZP a PO. Zaměstnanci THP absolvovali školení z oblasti účetnictví, sociální práce, evidence majetku a hostované spisové služby. Ve školním roce 2013/2014 je naplánováno vzdělávání zaměstnanců v osvědčených oblastech : sociálně-psychologický výcvik, řešení sociálně patologických jevů ve výchovné práci v rámci prostředí dětských domovů a problémových rodin, přípravu výchovných pracovníků na problematiku spojenou s úplným přechodem dětského domova na domov rodinného typu. Další tématická školení pro zaměstnance THP (dle nabídek - změny v účetnictví, stravování - HACCP, sociální práce apod. ). Na komplexnější další vzdělávání pedagogických pracovníků bohužel schází kromě dostatečných finančních prostředků především dostatek vhodných školících nabídek (vhodné nabídky pro zařízení pro děti s výchovnými problémy apod.). Účastnické poplatky za tyto akce jsou vysoké a navíc nahradit pedagogické pracovníky na delší dobu je jak provozně, tak i finančně náročné - zástupy za školící se zaměstnance a následně pak i proplácení přesčasových hodin.

11 IV. Údaje o aktivitách a prezentaci domova na veřejnosti Účast na soutěžích a prezentace dětského domova: Ve školním roce 2012/2013 se děti z dětského domova zúčastnily mnoha akcí, při kterých úspěšně reprezentovaly svůj domov, především se jednalo o akce výtvarné, taneční a aerobik: V říjnu až prosinci 2012 akce - Strašení hrad Hartenberg, účast v soutěži o nejkrásnější Vánoční ozdobu studio PROFIL (Brno) V lednu až srpnu 2013: týdenní lyžařský výcvik na Klínovci v Krušných horách, účast v soutěži O nejkrásnější Velikonoční dekoraci studio PROFIL, účast na DD Cupu v Plzni utkání DD v kopané, účast na Nejmilejším koncertu 21. Ročník (2013) ve Staňkově: 1.místo výtvarné práce, 2. místo ve hře na hudební nástroj, účast na Eliho turnaji v kopané Bečov nad Teplou, účast na výstavě výtvarných prací dětí v Chodové Plané, účast ve výtvarné soutěži studia PROFIL Svět očima dětí, účast na atletických sportovních hrách DD s postoupením do celorepublikového kola v Ostravě 3 místo, účast na finálovém turnaji DD Cup 2013 v kopané 2 místo, účast v 1.ročníku ESPA- RUNE (běh v parcích) 1 místo. Dětský domov se také podílel ve spolupráci se studiem PROFIL Mariánské Lázně na pořádání akce pro děti z dětských domovů Rošťák roku Tato akce se konala v městském divadle v Mariánských lázních a zástupce našeho domova na ní obsadil krásné 1 místo. V měsíci červnu každoroční organizace slavnostního ukončení školního roku s pozvanými hosty (Rada přátel DD, pg. pracovníci škol, regionální tisk) a patronem DD Petrem Vondráčkem. Dětský domov je zapojen do projektu Startovné do života pořádaného nadací Livie a Václava Klausových ( více viz. spolupráce s nadacemi). V rámci domova je pověřeným pedagogickým pracovníkem a samotnými dětmi vedena kronika, ve které jsou uvedeny veškeré zvlášť významné okamžiky ze života dětí v našem domově a jejich rodinných skupinách.

12 -12 - V. Údaje o výsledcích inspekční činnosti provedené ČŠI, kontroly v DD Kontroly v dětském domově V průběhu školního roku 2012/2013 proběhla v dětském domově Mariánské Lázně kontrola Krajské hygienické stanice Karlovarského kraje, státního zástupce, sociálních pracovníků OSPOD, etopedických kontrol pracovníků DDÚ a SVP Plzeň, kontrola ČSSZ a ČSSZ. Závěry kontrol nekonstatovaly žádné porušení zákonů nebo platných právních předpisů. Na jaře roku 2013 proběhla v organizaci také kontrola ve smyslu ustanovení 22 zákona č. 552/1991 Sb., o státní kontrole a ustanovení 18 odst. 1 zákona č. 320/2001 Sb., o finanční kontrole ve veřejné správě a o změně některých zákonů (zákon o finanční kontrole), v platném znění závěrem této kontroly je, že tato kontrola nenalezla v Dětském domově v Mariánských Lázních žádné pochybení - porušení zákona, nebo rozpočtových pravidel. VI. Základní údaje o hospodaření V kalendářním roce 2012 činily přímé náklady ,-Kč a provozní náklady pak ,-Kč. Provozní prostředky prozatím postačují k běžnému provozu, v dřívějších letech běžné potřeby dětí ( určité zájmové aktivity, letní činnost, rekreace dětí a podobně ) dnes spíše nadstandardní potřeby dětí, je nutno pokrývat prostředky z finančních darů. V průběhu období byly provedeny nutné opravy v budově, úpravy a opravy bezprostředního okolí domova (příjezdová komunikace, údržba oplocení areálu) a další opravy nezbytné pro funkční chod zařízení. V předchozích letech byla spolupráce se sponzory lepší, lépe se dařilo sponzory získávat. V současné době je tato činnost těžší a komplikovanější, protože není již mnoho firem i podnikatelských subjektů, kteří by byli ochotní sponzorovat organizace zřizované krajem nebo státem. Dětským domovům také moc neprospívají ve sdělovacích prostředcích často uváděné pořady zkresleně informující a popisující situaci dětí v dětských domovech. Pořady podávají nepravdivé a zkreslené informace a řeší případy trestné činnosti dětí z dětských domovů se školou (před přejmenováním dříve výchovných ústavů ), kdy dochází mezi laickou veřejností k zaměňování těchto zařízení s dětskými domovy rodinného typu. Přes tuto "negativní reklamu" se podařilo získat pro dětský domov formou finančních darů od různých sponzorů a dárců celkem ,-Kč. Již několik let je naplánována úprava dětského domova na čtyři samostatně plně funkční rodinné skupiny v souladu se zákonem číslo 109/2002 Sb.).V plánu je počítáno také se startovacími byty pro starší dětí. Kapacita dětského domova byla v souladu se zákonem upravena a snížena na 32 dětí.

13 Do budoucna se v případě přidělení dostatečných finančních prostředků zřizovatelem (žádáno pravidelně od roku 2002) počítá s přemístěním 4. rodinné skupiny do jiných prostor po provedení stavebních úprav. Stávající prostory domova se využijí po přestavbě pro další 3. rodinné skupiny, prostory v přízemí, kde se nyní nachází 4.rodinná skupina, budou sloužit jako startovací byty pro starší děti. Každá rodinná skupina by měla mít k dispozici podle zákona 109/2002 Sb.), vlastní kuchyňku, sociální zařízení, vychovatelnu a ložnice dětí, kdy by v ložnici měly být ubytovány maximálně dvě děti. Ve větší míře je již teď využita pomoc dětí při zapojení do běžných domácích prací / praní oděvů, úklid obytných prostor, ložnic a vaření /. Jako další možnost se nabízí vybudovat v areálu domova (na zahradě) dvě nové budovy pro dvě rodinné skupiny, další dvě rodinné skupiny, provozní zázemí a do budoucna plánované středisko ambulantní péče (díky legislativním překážkám není možné zatím toto realizovat), by zůstaly ve staré budově. V kalendářním roce 2012 činily přímé náklady ,-Kč a provozní náklady činily ,-Kč, odvod z investičního fondu na kraj činil v roce ,-Kč. Hospodářský výsledek za rok 2012 ve výši ,-Kč byl odveden do rezervního fondu. V rezervním fondu se snažíme vytvořit dostatečné finanční rezervy pro uhrazení případných budoucích pohledávek, nebo nepředvídaných výdajů, které mohou zásadním významem zasáhnout do běžného provozu dětského domova. V I.pololetí roku 2013 činily přímé náklady ,-Kč a provozní náklady pak byly ,-Kč, odvod z investičního fondu na kraj za rok 2013 činil k ,-Kč, za celý rok 2013 bude celkem ,-Kč. Nadstandardní potřeby dětí byly opět hrazeny především z finančních a věcných darů od sponzorů. Největší dlouhodobý sponzor Coca-Cola Beverages, a.s. uhradil v létě 2013 letní rekreaci dětí v celkové výši ,-Kč, poskytnuté finanční prostředky pro děti z domova byly pak za rok 2012/13 v celkové výši ,- Kč. Dluhy na ošetřovném za školní rok 2012/2013 činily k ,-Kč, celkem pak ( k ) ,- Kč. Jedná se o dluhy z předešlých let, které se stále nedaří vymoci. Pro letošní rok 2013 máme povolený odpis pohledávek ve výši ,-Kč, za předpokladu vyrovnaného hospodářského výsledku, což se vzhledem k stále narůstajícím nákladům (energie, potřebná obnova inventáře domova, modernizace provozů) potřebným pro zajištění provozu dětského domova společně s tvorbou případné finanční rezervy jen těžko daří zajistit.

14 Závěr V současné době je stále hlavním cílem vedení domova a všech zaměstnanců dětského domova vytvoření takového domova rodinného typu, ve kterém by se všechny děti cítily dobře. Aby se osobně a iniciativně v rámci možností daných platnou legislativou podílely na chodu své rodinné skupiny v rámci domova. Hlavním úkolem je vytvoření harmonického podnětného prostředí, ve kterém vládne porozumění a vzájemná důvěra. Ve kterém si děti a jejich vychovatelé dovedou navzájem naslouchat - vychovatelé však při tom neztrácejí důslednost při své výchovné práci. Cílem je vytvořit takové prostředí, ve kterém by se každý zaměstnanec snažil svou činností přispívat k tomu, aby název Dětský domov nebyl jen názvem formálním, ale aby se stal pro děti skutečným domovem. Mgr.Ivana Dudarcová ředitelka dětského domova V Mariánských Lázních 29. října 2013

- 1 - I. Základní údaje o školském zařízení - Dětský domov v Mariánský Lázních. 1. Charakteristika dětského domova

- 1 - I. Základní údaje o školském zařízení - Dětský domov v Mariánský Lázních. 1. Charakteristika dětského domova - 1 - I. Základní údaje o školském zařízení - Dětský domov v Mariánský Lázních 1. Charakteristika dětského domova Název organizace podle zřizovací listiny: Dětský domov, Palackého 191/101, 353 01 Mariánské

Více

- 1 - I. Základní údaje o školském zařízení - Dětský domov v Mariánských Lázních

- 1 - I. Základní údaje o školském zařízení - Dětský domov v Mariánských Lázních - 1 - I. Základní údaje o školském zařízení - Dětský domov v Mariánských Lázních 1. Charakteristika dětského domova Název organizace podle zřizovací listiny: Dětský domov, Palackého 191/101, 353 01 Mariánské

Více

- 2 - 3. Spolupráce se školami

- 2 - 3. Spolupráce se školami - 1 - I. Základní údaje o školském zařízení - Dětský domov v Mariánský Lázních 1. Charakteristika dětského domova Název organizace podle zřizovací listiny: Dětský domov, Palackého 191/101, 353 01 Mariánské

Více

Dětský domov Paprsek. Palackého 191/101, 353 01 Mariánské Lázně IČO: 47723424 (Č.j.: DDML/0411/2014/ID) Zpráva o činnosti školského zařízení

Dětský domov Paprsek. Palackého 191/101, 353 01 Mariánské Lázně IČO: 47723424 (Č.j.: DDML/0411/2014/ID) Zpráva o činnosti školského zařízení Dětský domov Paprsek Palackého 191/101, 353 01 Mariánské Lázně IČO: 47723424 (Č.j.: DDML/0411/2014/ID) Zpráva o činnosti školského zařízení Školní rok 2013/2014 Přehled článků ve zprávě o činnosti školského

Více

Dětský domov, příspěvková organizace Paprsek

Dětský domov, příspěvková organizace Paprsek Dětský domov, příspěvková organizace Paprsek Palackého 191/101, 353 01 Mariánské Lázně IČO: 47723424 (Č.j.: DDML/0515/2017/IB) Zpráva o činnosti školského zařízení Školní rok 2016/2017 Přehled článků ve

Více

- 1 - I. Základní údaje o školském zařízení - Dětský domov v Mariánský Lázních. 1. Charakteristika dětského domova

- 1 - I. Základní údaje o školském zařízení - Dětský domov v Mariánský Lázních. 1. Charakteristika dětského domova - 1 - I. Základní údaje o školském zařízení - Dětský domov v Mariánský Lázních 1. Charakteristika dětského domova Název organizace podle zřizovací listiny: Dětský domov, Palackého 191/101, 353 01 Mariánské

Více

I. Základní údaje o školském zařízení - Dětský domov v Mariánský Lázních

I. Základní údaje o školském zařízení - Dětský domov v Mariánský Lázních - 1 - I. Základní údaje o školském zařízení - Dětský domov v Mariánský Lázních 1. Charakteristika dětského domova Název organizace podle zřizovací listiny: Dětský domov, Palackého 191/101, 353 01 Mariánské

Více

. Dětský domov, Nepomuk

. Dětský domov, Nepomuk . Dětský domov, Nepomuk Údaje za školní rok 2008/2009 1. Charakteristika školského zařízení 2. Název: Dětský domov, Nepomuk Adresa: Nepomuk 278, 335 01 Právní forma: příspěvková organizace IZO: 108005801

Více

Informace. Podmínky, průběh a výsledky vzdělávání ve školních klubech

Informace. Podmínky, průběh a výsledky vzdělávání ve školních klubech Podmínky, průběh a výsledky vzdělávání ve školních klubech Praha, březen 2016 Obsah 1 Úvod... 3 2 Podmínky vzdělávání ve školních klubech... 3 2.1 Prostorové, materiální a bezpečnostní podmínky ve školních

Více

Základní škola a Mateřská škola Pohádka, Hradec Králové, Mandysova 1434 V Ý R O Č N Í Z P R Á V A M A T E Ř S K É Š K O L Y

Základní škola a Mateřská škola Pohádka, Hradec Králové, Mandysova 1434 V Ý R O Č N Í Z P R Á V A M A T E Ř S K É Š K O L Y Základní škola a Mateřská škola Pohádka, Hradec Králové, Mandysova 1434 V Ý R O Č N Í Z P R Á V A M A T E Ř S K É Š K O L Y za školní rok 2010/2011 1. Základní údaje o škole Název školy Základní škola

Více

Plán činnosti školy na školní rok 2016 / 2017

Plán činnosti školy na školní rok 2016 / 2017 Plán činnosti školy na školní rok 2016 / 2017 1. Výchovně vzdělávací oblast: 1. 1. Exkurze a školní výlety Zpracování plánů exkurzí a školních výletů v souladu s výchovnými a vzdělávacími cíli jednotlivých

Více

Plán práce školy pro šk. rok 2013/2014

Plán práce školy pro šk. rok 2013/2014 Základní škola Horní Kruty, okres Kolín Horní Kruty 29, PSČ: 281 46 Tel: 321 796 926, 728 603 443 E-mail: zs.hornikruty@tiscali.cz Plán práce školy pro šk. rok 2013/2014 I. Organizace provozu školy ve

Více

Dětský domov, Nepomuk

Dětský domov, Nepomuk Dětský domov, Nepomuk Údaje za školní rok 2007/2008 1. Charakteristika školského zařízení 2. Název: Dětský domov, Nepomuk Adresa: Nepomuk 278, 335 01 Právní forma: příspěvková organizace IZO: 108005801

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Loket, okres Sokolov. T. G. Masaryka 128, 357 33 Loket. Identifikátor školy: 600 073 041

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Loket, okres Sokolov. T. G. Masaryka 128, 357 33 Loket. Identifikátor školy: 600 073 041 Česká školní inspekce Karlovarský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola Loket, okres Sokolov T. G. Masaryka 128, 357 33 Loket Identifikátor školy: 600 073 041 Termín konání inspekce: 20. 22. března

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a mateřská škola Březová, okres Karlovy Vary. Keramická 6, Karlovy Vary. Identifikátor školy:

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a mateřská škola Březová, okres Karlovy Vary. Keramická 6, Karlovy Vary. Identifikátor školy: Česká školní inspekce Karlovarský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola a mateřská škola Březová, okres Karlovy Vary Keramická 6, 362 15 Karlovy Vary Identifikátor školy: 600 067 254 Termín konání

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Karlovy Vary, Krušnohorská 11. Krušnohorská 11, 360 10 Karlovy Vary. Identifikátor školy: 600 067 602

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Karlovy Vary, Krušnohorská 11. Krušnohorská 11, 360 10 Karlovy Vary. Identifikátor školy: 600 067 602 Česká školní inspekce Karlovarský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola Karlovy Vary, Krušnohorská 11 Krušnohorská 11, 360 10 Karlovy Vary Identifikátor školy: 600 067 602 Termín konání inspekce:

Více

Plán práce výchovného poradce na školní rok 2015/2016

Plán práce výchovného poradce na školní rok 2015/2016 Plán práce výchovného poradce na školní rok 2015/2016 1. Spolupráce VP s vedením školy - shromažďování údajů o uchazečích s SPU - informační materiály a přihlášky na VŠ - dny otevřených dveří spolupráce

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Hranice, okres Cheb. Husova 414, Hranice u Aše. Identifikátor školy:

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Hranice, okres Cheb. Husova 414, Hranice u Aše. Identifikátor školy: Česká školní inspekce Karlovarský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola Hranice, okres Cheb Husova 414, 351 24 Hranice u Aše Identifikátor školy: 600 066 398 Termín konání inspekce: 6. 8. března

Více

ZŠ a MŠ Vlasatice. Statut školního poradenského pracoviště

ZŠ a MŠ Vlasatice. Statut školního poradenského pracoviště ZŠ a MŠ Vlasatice Statut školního poradenského pracoviště 1. Úvod MŠMT změnilo v souladu s 4 odst. 4 zákona č.561/2004 Sb. (školský zákon) Rámcový vzdělávací program pro základní vzdělávání s účinností

Více

Výchovný ústav, základní škola, střední škola a středisko výchovné péče Velké Meziříčí Středisko výchovné péče Velké Meziříčí

Výchovný ústav, základní škola, střední škola a středisko výchovné péče Velké Meziříčí Středisko výchovné péče Velké Meziříčí Výchovný ústav, základní škola, střední škola a středisko výchovné péče Velké Meziříčí, K Rakůvkám 1, 594 01 tel., fax.: 566 523 132, e-mail: velmez@vuvm.cz Středisko výchovné péče Velké Meziříčí Náměstí

Více

Plán činnosti školy na školní rok 2015 / 2016

Plán činnosti školy na školní rok 2015 / 2016 Plán činnosti školy na školní rok 2015 / 2016 1. Výchovně vzdělávací oblast : 1. 1. Exkurze a školní výlety Zpracování plánů exkurzí a školních výletů v souladu s výchovnými a vzdělávacími cíli jednotlivých

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM PRO DOMOV MLÁDEŽE KONZERVATOŘ, ČESKÉ BUDĚJOVICE, Kanovnická 22, České Budějovice

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM PRO DOMOV MLÁDEŽE KONZERVATOŘ, ČESKÉ BUDĚJOVICE, Kanovnická 22, České Budějovice 2016 ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM PRO DOMOV MLÁDEŽE KONZERVATOŘ, ČESKÉ BUDĚJOVICE, Kanovnická 22, 370 61 České Budějovice 0 1.9.2016 1. PŘIJÍMÁNÍ A UKONČOVÁNÍ UBYTOVÁNÍ NA DM Ubytování v domově mládeže se

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM pro obor vzdělávání základní škola speciální

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM pro obor vzdělávání základní škola speciální ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM pro obor vzdělávání základní škola speciální zpracovaný podle RVP pro obor vzdělávání žáků se středně těžkým mentálním postižením Dětský domov a Základní škola Vizovice Masarykovo

Více

Dle vyhlášky č. 72/2005 Sb. o poskytování poradenských služeb

Dle vyhlášky č. 72/2005 Sb. o poskytování poradenských služeb Dle vyhlášky č. 72/2005 Sb. o poskytování poradenských služeb Pedagogicko-psychologická poradna 5 odstavce 3 bod c,d,e c) poskytuje poradenské služby žákům se zvýšeným rizikem školní neúspěšnosti nebo

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA za škol. rok 2017/2018

VÝROČNÍ ZPRÁVA za škol. rok 2017/2018 Dětský domov, Nepomuk U Daliborky 278 335 01 Nepomuk VÝROČNÍ ZPRÁVA za škol. rok 2017/2018 Č.j.: Spisový znak Skartační znak 14/2018/19 106-No A5 Vypracoval: Mgr. Věra Nováková, ředitelka DD Schválil:

Více

HODNOTÍCÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE NOVÁ ROLE, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE, ZA ŠKOLNÍ ROK

HODNOTÍCÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE NOVÁ ROLE, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE, ZA ŠKOLNÍ ROK HODNOTÍCÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE NOVÁ ROLE, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE, ZA ŠKOLNÍ ROK 2015 2016 Dům dětí a mládeže Nová Role, okres Karlovy Vary, příspěvková organizace Adresa : Chodovská 236,

Více

Školní vzdělávací program

Školní vzdělávací program Dům dětí a mládeže Bludiště Chodov okres Sokolov, příspěvková organizace Husova 263 357 35 Chodov, okr Sokolov IČO: 709 76 350 Tel: 352 352 280-1, 602 944 989 e-mail: ddm-chodov@mybox.cz www:ddmchodov.cz

Více

Jsme příspěvková organizace s právní subjektivitou, přímo řízená MŠMT ČR a skládá se :

Jsme příspěvková organizace s právní subjektivitou, přímo řízená MŠMT ČR a skládá se : 1.ÚVOD Jsme příspěvková organizace s právní subjektivitou, přímo řízená MŠMT ČR a skládá se : IZO: 060 075 961 Spec. MŠ pro sluchově postižené IZO: 107 530 961 Spec. ZŠ pro sluchově postižené IZO: 110

Více

Výroèní zpráva o èinnosti školní rok 2006/2007 Mateøská škola Janákova

Výroèní zpráva o èinnosti školní rok 2006/2007 Mateøská škola Janákova Výroèní zpráva o èinnosti školní rok 26/27 Mateøská škola Janákova Základní škola a Mateøská škola námìstí Interbrigády, Praha 6, Antonína Èermáka 6 Základní škola a Mateřská škola náměstí Interbrigády,

Více

Mgr. Jana Matochová Ph.D., školní psycholog

Mgr. Jana Matochová Ph.D., školní psycholog Mgr. Jana Matochová Ph.D., školní psycholog 1 STŘE DNÍ Š KO LA PRO F. ZDEŇKA MATĚ J ČKA O STRAVA - PO RUBA, 17. LISTO PADU 1123, PŘÍS PĚVKO VÁ O RG ANIZACE Škola je komplexem plně bezbariérových objektů

Více

Výroční zpráva. Projednána a schválena na pedagogické radě dne 2.10.2012.

Výroční zpráva. Projednána a schválena na pedagogické radě dne 2.10.2012. Výroční zpráva Projednána a schválena na pedagogické radě dne 2.10.2012. Předána na MÚ Aš OŠKS dne 10.10.2012 Struktura výroční zprávy školy A. Základní údaje o škole str.2 B. Přehled oborů vzdělání str.

Více

Plán práce výchovného poradce

Plán práce výchovného poradce SOŠ Velvary s.r.o. Školní 268 273 24 Velvary Plán práce výchovného poradce Školní rok 2010/2011 výchovný poradce: Mgr. Hana Hronková Výchovný poradce zabezpečuje poskytování poradenských služeb ve škole,

Více

Plán práce výchovného poradce

Plán práce výchovného poradce Základní škola při Psychiatrické nemocnici Bohnice, Ústavní 91, Praha 8 dislokované pracoviště ZŠ Poznaňská Plán práce výchovného poradce Školní rok 2016 / 2017 Vypracovala: Mgr. Zdeňka Silvestrová 1 Základní

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Nejdek, Karlovarská 1189, okres Karlovy Vary. Karlovarská 1189, Nejdek. Identifikátor školy:

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Nejdek, Karlovarská 1189, okres Karlovy Vary. Karlovarská 1189, Nejdek. Identifikátor školy: Česká školní inspekce Karlovarský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola Nejdek, Karlovarská 1189, okres Karlovy Vary Karlovarská 1189, 362 22 Nejdek Identifikátor školy: 600 067 467 Termín konání

Více

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM. pro školní rok 2017/2018. (pracoviště Velké Meziříčí)

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM. pro školní rok 2017/2018. (pracoviště Velké Meziříčí) VÝCHOVNÝ ÚSTAV, ZÁKLADNÍ ŠKOLA, STŘEDNÍ ŠKOLA A STŘEDISKO VÝCHOVNÉ PÉČE Velké Meziříčí, K Rakůvkám 1 tel./fax 566 523 132 MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM pro školní rok 2017/2018 (pracoviště Velké Meziříčí)

Více

1.ÚVOD. Jsme příspěvková organizace s právní subjektivitou, přímo řízená MŠMT ČR a skládá se :

1.ÚVOD. Jsme příspěvková organizace s právní subjektivitou, přímo řízená MŠMT ČR a skládá se : 1.ÚVOD Jsme příspěvková organizace s právní subjektivitou, přímo řízená MŠMT ČR a skládá se : IZO: 060 075 961 Spec. MŠ pro sluchově postižené IZO: 107 530 961 Spec. ZŠ pro sluchově postižené IZO: 110

Více

Plán práce výchovného poradce

Plán práce výchovného poradce Základní škola při Psychiatrické nemocnici Bohnice, Ústavní 91, Praha 8 dislokované pracoviště ZŠ Poznaňská Plán práce výchovného poradce Školní rok 2015 / 2016 Vypracovala: Mgr. Zdeňka Silvestrová 1 Základní

Více

Základní umělecká škola, Praha 7, Šimáčkova 16. Výroční zpráva o činnosti školy ve školním roce 2013/2014

Základní umělecká škola, Praha 7, Šimáčkova 16. Výroční zpráva o činnosti školy ve školním roce 2013/2014 Základní umělecká škola, Praha 7, Šimáčkova 16 Výroční zpráva o činnosti školy ve školním roce 2013/2014 Praha 13. 10. 2014 I. Základní údaje o škole 1. Název školy: Základní umělecká škola, Praha 7, Šimáčkova

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY za rok 2018

VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY za rok 2018 Základní škola a Mateřská škola, Korytná, okres Uh. Hradiště, Korytná 1, 687 52, (572693285) e-mail: piskova@zs-korytna.cz, www: http://www.zs.korytna.cz VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY za rok 2018

Více

Statut školního poradenského pracoviště

Statut školního poradenského pracoviště Základní škola Hustopeče Nádražní 4, příspěvková organizace, okres Břeclav Statut školního poradenského pracoviště 1. Úvod Na základě vyhlášky č.197/2016 zřizuje ZŠ Hustopeče, Nádraží 4, okres Břeclav,

Více

Základní škola a Mateřská škola Pohádka, Hradec Králové, Mandysova 1434 V Ý R O Č N Í Z P R Á V A M A T E Ř S K É Š K O L Y

Základní škola a Mateřská škola Pohádka, Hradec Králové, Mandysova 1434 V Ý R O Č N Í Z P R Á V A M A T E Ř S K É Š K O L Y V Ý R O Č N Í Z P R Á V A M A T E Ř S K É Š K O L Y za školní rok 2014/2015 1. Základní údaje o škole Název školy Základní škola a Mateřská škola Pohádka, Hradec Králové, Mandysova 1434 Adresa školy Hradec

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Vyšší odborná škola, Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Kostelec nad Orlicí

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Vyšší odborná škola, Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Kostelec nad Orlicí Česká školní inspekce Královéhradecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Vyšší odborná škola, Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Kostelec nad Orlicí Adresa: Komenského 873, 517 41 Kostelec nad

Více

VLASTNÍ HODNOCENÍ ZŠ a MŠ Střelské Hoštice

VLASTNÍ HODNOCENÍ ZŠ a MŠ Střelské Hoštice Základní škola a Mateřská škola Střelské Hoštice, okres Strakonice VLASTNÍ HODNOCENÍ ZŠ a MŠ Střelské Hoštice za školní rok 2007/2008 a 2008/2009 Obsah: A. Struktura vlastního hodnocení školy B. Vyjádření

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY za rok 2017

VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY za rok 2017 Základní škola a Mateřská škola, Korytná, okres Uh. Hradiště, Korytná 1, 687 52, (572693285) e-mail: piskova@zs-korytna.cz, www: http://www.zs.korytna.cz VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY za rok 2017

Více

PLÁN PRÁCE VÝCHOVNÉHO PORADCE školní rok 2014/2015

PLÁN PRÁCE VÝCHOVNÉHO PORADCE školní rok 2014/2015 PLÁN PRÁCE VÝCHOVNÉHO PORADCE školní rok 2014/2015 Gymnázium a obchodní akademie Chodov Smetanova 738, 357 35 Chodov Poradenské služby ve škole odrážejí specifika školy i regionu. Jsou koordinovány se

Více

ŠKOLNÍ ROK 2017/2018

ŠKOLNÍ ROK 2017/2018 MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM ŠKOLNÍ ROK 2017/2018 ZÁKLADNÍ ÚDAJE Název a adresa školy, pro kterou platí tento MPP Základní škola Jindřichův Hradec V, Větrná 54/V, 377 01 Jindřichův Hradec Jméno a příjmení

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Svobodná a Mateřská škola Písek, Dr. M. Horákové 1720. Dr. M. Horákové 1720, 397 01 Písek

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Svobodná a Mateřská škola Písek, Dr. M. Horákové 1720. Dr. M. Horákové 1720, 397 01 Písek Česká školní inspekce Jihočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola Svobodná a Mateřská škola Písek, Dr. M. Horákové 1720 Dr. M. Horákové 1720, 397 01 Písek Identifikátor školy: 600 062 112 Termín

Více

Shrnutí nejdůležitějších témat v oblasti ÚV a OV

Shrnutí nejdůležitějších témat v oblasti ÚV a OV Shrnutí nejdůležitějších témat v oblasti ÚV a OV Praha, březen 2018 1 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, 118 12 Praha 1 tel.: +420 234 811 111 msmt@msmt.cz www.msmt.cz Mezi zařízení

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA DAMBOŘICE STATUT ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ

ZÁKLADNÍ ŠKOLA DAMBOŘICE STATUT ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ ZÁKLADNÍ ŠKOLA DAMBOŘICE STATUT ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ 1 ORGANIZAČNÍ STRUKTURA Vedoucí školního poradenského pracoviště: Členové školního poradenského pracoviště: 2 HLAVNÍ CÍLE: výchovný poradce

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ŠKOLNÍ ROK 2011/2012

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ŠKOLNÍ ROK 2011/2012 Základní škola a Mateřská škola Cotkytle, okres Ústí nad Orlicí VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ŠKOLNÍ ROK 2011/2012 1. Základní údaje o škole Název školy : Základní škola a Mateřská škola Cotkytle, okres Ústí nad Orlicí

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Střední průmyslová škola elektrotechnická, Dobruška, Čs. odboje 670. Adresa: Čs. odboje 670, Dobruška

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Střední průmyslová škola elektrotechnická, Dobruška, Čs. odboje 670. Adresa: Čs. odboje 670, Dobruška Česká školní inspekce Královéhradecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Střední průmyslová škola elektrotechnická, Dobruška, Čs. odboje 670 Adresa: Čs. odboje 670, 518 01 Dobruška Identifikátor: 600 012 590

Více

DĚTSKÝ DOMOV SE ŠKOLOU, ZÁKLADNÍ ŠKOLY A ŠKOLNÍ JÍDELNY, Bystřice pod Hostýnem, Havlíčkova 547, PSČ: 768 61, Tel: 573 380 393

DĚTSKÝ DOMOV SE ŠKOLOU, ZÁKLADNÍ ŠKOLY A ŠKOLNÍ JÍDELNY, Bystřice pod Hostýnem, Havlíčkova 547, PSČ: 768 61, Tel: 573 380 393 DĚTSKÝ DOMOV SE ŠKOLOU, ZÁKLADNÍ ŠKOLA a ŠKOLNÍ JÍDELNA Bystřice pod Hostýnem, Havlíčkova 547, PSČ: 768 61, Tel: 573 380 393 STATUT DĚTSKÉHO DOMOVA SE ŠKOLOU, ZÁKLADNÍ ŠKOLY A ŠKOLNÍ JÍDELNY, BYSTŘICE

Více

Tematická zpráva. Poskytování školských služeb a vzdělávání v domovech mládeže

Tematická zpráva. Poskytování školských služeb a vzdělávání v domovech mládeže Poskytování školských služeb a vzdělávání v ech Praha, září 2015 Poskytování školských služeb a vzdělávání v ech Obsah Obsah... 2 1 Úvod... 3 2 Zjištění... 4 2.1 Ubytovaní žáci a studenti... 4 2.2 Žáci,

Více

Organizační řád školy

Organizační řád školy Gymnázium a Střední odborná škola Jilemnice, Tkalcovská 460, příspěvková organizace Organizační řád školy Tento organizační řád školy Gymnázium a Střední odborná škola, Jilemnice, Tkalcovská 460, příspěvková

Více

Výchovný ústav, základní škola, střední škola a středisko výchovné péče. Velké Meziříčí, K Rakůvkám 1. tel., fax: ,

Výchovný ústav, základní škola, střední škola a středisko výchovné péče. Velké Meziříčí, K Rakůvkám 1. tel., fax: , Výchovný ústav, základní škola, střední škola a středisko výchovné péče Velké Meziříčí, K Rakůvkám 1 tel., fax: 566 523 132, e-mail: velmez@vuvm.cz Středisko výchovné péče Velké Meziříčí Náměstí 79/3,

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a Mateřská škola Ostravice. Ostravice 300, Ostravice. Identifikátor školy:

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a Mateřská škola Ostravice. Ostravice 300, Ostravice. Identifikátor školy: Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola a Mateřská škola Ostravice Ostravice 300, 739 14 Ostravice Identifikátor školy: 600 134 458 Termín konání inspekce: 14.

Více

Organizační řád školy

Organizační řád školy Gymnázium a Střední odborná škola Jilemnice, Tkalcovská 460, příspěvková organizace Organizační řád školy Tento organizační řád školy Gymnázium a Střední odborná škola, Jilemnice, Tkalcovská 460, příspěvková

Více

Výroční zpráva školní rok 2014/ 2015

Výroční zpráva školní rok 2014/ 2015 Výroční zpráva školní rok 2014/ 2015 Základní škola Brno nám. Míru 3, příspěvková organizace 1.0 Základní charakteristika školy 1.1 Název právnické osoby vykonávající činnost školy: ZŠ Brno, nám. Míru

Více

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E. Č. j.: / Inspektorát č 15 INSPEKČNÍ ZPRÁVA

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E. Č. j.: / Inspektorát č 15 INSPEKČNÍ ZPRÁVA Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E Č. j.: 153 215/98-11006 Inspektorát č 15 Signatura: vo3bs302 Okresní pracoviště Uh. Hradiště INSPEKČNÍ ZPRÁVA Škola / školské zařízení: Soukromá svobodná základní

Více

Pracovní náplň školního psychologa

Pracovní náplň školního psychologa Pracovní náplň školního psychologa pedagogicko-psychologické poradenství ve škole spolupráci členů školního poradenského pracoviště a jeho komunikaci s vedením školy spolupráci členů školního poradenského

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a Mateřská škola Ostrava-Krásné Pole, Družební 336, příspěvková organizace

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a Mateřská škola Ostrava-Krásné Pole, Družební 336, příspěvková organizace Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola a Mateřská škola Ostrava-Krásné Pole, Družební 336, příspěvková organizace Družební 336/125, 725 26 Ostrava-Krásné Pole

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2015/16

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2015/16 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2015/16 Část I. Základní údaje o škole Název školy: Adresa školy: Základní škola a Mateřská škola Služovice, okres Opava Služovice 134, 747 28 Štěpánkovice IČ

Více

Výroční zpráva o činnosti školy

Výroční zpráva o činnosti školy Základní škola, Tachov, Petra Jilemnického 1995 Výroční zpráva o činnosti školy Školní rok 2006/2007 1. Základní údaje o škole 2. Přehled oborů vzdělávání 3. Přehled pracovníků školy 4. Údaje o přijímacím

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY ROK 2006

VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY ROK 2006 z 6 Mateřská škola Těšetice, příspěvková organizace, okres Znojmo IČO : 70988323 VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY ROK 2006 Za organizaci : Jana Mikulášková, ředitelka školy 2 z 6 Mateřská škola Těšetice

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a Mateřská škola Besednice, okres Český Krumlov. Školní 228, 382 81Besednice. Identifikátor: 600 059 081

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a Mateřská škola Besednice, okres Český Krumlov. Školní 228, 382 81Besednice. Identifikátor: 600 059 081 Česká školní inspekce Jihočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola a Mateřská škola Besednice, okres Český Krumlov Školní 228, 382 81Besednice Identifikátor: 600 059 081 Termín konání inspekce:

Více

Koncepce poradenských služeb ve škole

Koncepce poradenských služeb ve škole ŠKOLNÍ PORADENSKÉ PRACOVIŠTĚ Školní poradenské pracoviště spadá do oblasti poradenských služeb ve škole. Poradenské služby ve škole jsou na naší škole zajišťovány výchovným poradcem, Mgr. Janou Wolfovou.

Více

Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Komorní Lhotka. Výroční zpráva o činnosti Mateřské školy. Školní rok

Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Komorní Lhotka. Výroční zpráva o činnosti Mateřské školy. Školní rok Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Komorní Lhotka Výroční zpráva o činnosti Mateřské školy Školní rok 2017 2018 Základní údaje o zařízení: Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Komorní

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2014

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2014 ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2014 Vypracovala: Jana Vurmová podpis Schválila: Mgr. Zdeňka Slavíková podpis Předkládá: Mgr. Zdeňka Slavíková podpis V Dubé Deštné, 30. dubna 2015 1 Zpráva o činnosti

Více

PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ

PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ tel.: 515322442-3, IČ: 70995087, e-mail: zsivancicka@zsivancicka.cz PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ Školní rok 2018/2019-1 - tel.: 515322442-3, IČ: 70995087, e-mail: zsivancicka@zsivancicka.cz 1. Základní

Více

Plán DVPP 2010/2011 a Dlouhodobý plán DVPP

Plán DVPP 2010/2011 a Dlouhodobý plán DVPP Plán DVPP 2010/2011 a Dlouhodobý plán DVPP 1. Obecná ustanovení Ředitel školy vydává v souladu se statutem školy a podle 24 zákona č. 563/2004 Sb. o pedagogických pracovnících v platném znění a podle ustanovení

Více

PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ NA ŠKOLNÍ ROK

PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ NA ŠKOLNÍ ROK PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ NA ŠKOLNÍ ROK 2018/2019 Vedoucí školního poradenského pracoviště: Mgr. Jana Uhrová speciální pedagog Členové školního poradenského pracoviště: Mgr. Michal Bešta

Více

Základní umělecká škola Třebíč, Masarykovo náměstí 1313, Třebíč ORGANIZAČNÍ ŘÁD ZÁKLADNÍ UMĚLECKÉ ŠKOLY TŘEBÍČ. vnitřní předpis č.

Základní umělecká škola Třebíč, Masarykovo náměstí 1313, Třebíč ORGANIZAČNÍ ŘÁD ZÁKLADNÍ UMĚLECKÉ ŠKOLY TŘEBÍČ. vnitřní předpis č. Základní umělecká škola Třebíč, Masarykovo náměstí 1313, 674 01 Třebíč ORGANIZAČNÍ ŘÁD ZÁKLADNÍ UMĚLECKÉ ŠKOLY TŘEBÍČ vnitřní předpis č. 07/2017 Čl. I Organizační řád Základní umělecké školy Třebíč (dále

Více

Základní škola, Liberec, Vrchlického 262/17, příspěvková organizace Adresa: ZŠ, Vrchlického 262/17, Liberec 13

Základní škola, Liberec, Vrchlického 262/17, příspěvková organizace Adresa: ZŠ, Vrchlického 262/17, Liberec 13 Základní škola, Liberec, Vrchlického 262/17, příspěvková organizace Adresa: ZŠ, Vrchlického 262/17, 460 14 Liberec 13 tel. 488 880 160 IČO:467 467 57 E-mail: skola@vrchlickeho.cz Internet: www.vrchlickeho.cz

Více

Š K O L N Í P O R A D E N S K É P R A C O V I Š T Ě

Š K O L N Í P O R A D E N S K É P R A C O V I Š T Ě Základní škola a mateřská škola Stod, příspěvková organizace Komenského nám. 10, 33301 Stod Š K O L N Í P O R A D E N S K É P R A C O V I Š T Ě PORADENSKÉ SLUŽBY VE ŠKOLE VÝCHOVNÝ PORADCE ŠKOLNÍ METODIK

Více

Komplexní péče o žáky s poruchou autistického spektra na střední škole

Komplexní péče o žáky s poruchou autistického spektra na střední škole Komplexní péče o žáky s poruchou autistického spektra na střední škole Mgr. Eva Sedlačíková, školní speciální pedagog Mgr. Renáta Staňková, učitelka SŠ, předsedkyně Občanského sdružení ABAK, z. s. Mgr.

Více

Obecným obsahem poradenských služeb je tedy činnost přispívající

Obecným obsahem poradenských služeb je tedy činnost přispívající A. Koncepce činnosti, aktivity, orientace B.1. Základní charakteristika zařízení Pedagogicko-psychologická poradna (PPP) zajišťuje spektrum psychologických a speciálně pedagogických služeb, které jsou

Více

1. ÚVOD. Jsme příspěvková organizace s právní subjektivitou, přímo řízená MŠMT a skládá se:

1. ÚVOD. Jsme příspěvková organizace s právní subjektivitou, přímo řízená MŠMT a skládá se: 1. ÚVOD Jsme příspěvková organizace s právní subjektivitou, přímo řízená MŠMT a skládá se: IZO: 060 075 961 Spec. MŠ pro sluchově postižené IZO: 107 530 961 Spec. ZŠ pro sluchově postižené IZO: 110 150

Více

Dlouhodobý plán - koncepční záměry a úkoly v období

Dlouhodobý plán - koncepční záměry a úkoly v období Základní škola, Znojmo, Václavské nám. 8, 669 02 Znojmo příspěvková organizace Václavské nám. 8 IČO: 70921211; ID dat. schr. ryuma3j Jubilejní park 23 Dlouhodobý plán - koncepční záměry a úkoly v období

Více

Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Komorní Lhotka. Výroční zpráva o činnosti Mateřské školy. Školní rok 2013 2014

Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Komorní Lhotka. Výroční zpráva o činnosti Mateřské školy. Školní rok 2013 2014 Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Komorní Lhotka Výroční zpráva o činnosti Mateřské školy Školní rok 2013 2014 Mateřská škola Komorní Lhotka 153 Zřizovatel: OÚ Komorní Lhotka Ředitelka: Mgr.

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Střední škola zemědělská a přírodovědná Rožnov pod Radhoštěm. nábř. Dukelských hrdinů 570, Rožnov pod Radhoštěm

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Střední škola zemědělská a přírodovědná Rožnov pod Radhoštěm. nábř. Dukelských hrdinů 570, Rožnov pod Radhoštěm Česká školní inspekce Zlínský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Střední škola zemědělská a přírodovědná Rožnov pod Radhoštěm nábř. Dukelských hrdinů 570, 756 61 Rožnov pod Radhoštěm Identifikátor: 600 018 202

Více

R o z h o d n u t í č í s. 16/2007 ředitele VOŠ, SŠ, COP. O vydání provozního řádu domova mládeže VOŠ, SŠ, COP, Sezimovo Ústí

R o z h o d n u t í č í s. 16/2007 ředitele VOŠ, SŠ, COP. O vydání provozního řádu domova mládeže VOŠ, SŠ, COP, Sezimovo Ústí VOŠ, SŠ, COP Budějovická 421 Sezimovo Ústí R o z h o d n u t í č í s. 16/2007 ředitele VOŠ, SŠ, COP O vydání provozního řádu domova mládeže VOŠ, SŠ, COP, Sezimovo Ústí V návaznosti na platné zákonné normy,

Více

Předškolní vzdělávání

Předškolní vzdělávání Mateřská škola a základní škola speciální Diakonie ČCE Praha 5 Vlachova 1502, 155 00 Praha 5 identifikátor právnické osoby : 600 021 033 IČ : 71197613 Zřizovatel : Diakonie Českobratrské církve evangelické

Více

Základní škola a mateřská škola Stod, příspěvková organizace Komenského nám. 10, 33301 Stod

Základní škola a mateřská škola Stod, příspěvková organizace Komenského nám. 10, 33301 Stod Základní škola a mateřská škola Stod, příspěvková organizace Komenského nám. 10, 33301 Stod Š K O L N Í P O R A D E N S T V Í PORADENSKÉ SLUŽBY VE ŠKOLE VÝCHOVNÝ PORADCE METODIK PREVENCE SPECIÁLNÍ PEDAGOG

Více

Plán práce výchovných poradců a plán prevence sociálně patologických jevů na školní rok 2018/19

Plán práce výchovných poradců a plán prevence sociálně patologických jevů na školní rok 2018/19 Plán práce výchovných poradců a plán prevence sociálně patologických jevů na školní rok 2018/19 Konkrétní činnosti výchovného poradenství a prevence zajišťují na pracovištích jednotliví výchovní poradci

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY Základní škola a mateřská škola, Pardubice Pardubičky, Kyjevská 25 IČO 60159146 IZO 060159146 Bankovní spojení 9701323524/0600 Tel. 466650783 Identifikátor RED-IZO 600096378 Email: jaroslav.karcol@kyjevska.pardubice.indos.cz

Více

Výroční zpráva 2010/2011 Vyhláška15/2005 Sb., 7

Výroční zpráva 2010/2011 Vyhláška15/2005 Sb., 7 Výroční zpráva 2010/2011 Vyhláška15/2005 Sb., 7 údaje o škole Mateřská škola U Roháčových kasáren 14/1215, Praha 10, příspěvková organizace telefon: 267311073, 267310191 fax 267310190 web. www.rohacovky.cz

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD DĚTSKÉHO DOMOVA A ŠKOLNÍ JÍDELNY HAVÍŘOV

ORGANIZAČNÍ ŘÁD DĚTSKÉHO DOMOVA A ŠKOLNÍ JÍDELNY HAVÍŘOV ORGANIZAČNÍ ŘÁD DĚTSKÉHO DOMOVA A ŠKOLNÍ JÍDELNY HAVÍŘOV 1. Základní ustanovení Organizační řád Dětského domova a Školní jídelny Havířov vychází z platných právních předpisů zejména ze zákona č.561/2004sb.,

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TRMICE. Tyršova 482, Trmice IČO: Tel.: Webové stránky:

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TRMICE. Tyršova 482, Trmice IČO: Tel.: Webové stránky: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TRMICE Tyršova 482, 400 04 Trmice IČO: 44226250 Tel.: 475 620 397 E-mail: skola@zstrmice.cz Webové stránky: www.zstrmice.cz CHARAKTERISTIKA ŠKOLY Základní škola v Trmicích byla postavena

Více

Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠI-03008/08-06

Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠI-03008/08-06 Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát Název školy: INSPEKČNÍ ZPRÁVA čj. ČŠI-03008/08-06 Výchovný ústav, dětský domov se školou, středisko výchovné péče, základní škola, střední škola a školní

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2011

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2011 Dětský domov, Jablonné v Podještědí, Zámecká 1, příspěvková organizace a Zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc - Hvězdička Telefon/Fax: 487 762 626, 487 762 451, e mail: vf.24@tiscali.cz ZPRÁVA

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a Mateřská škola Těškovice, příspěvková organizace Těškovice 92. Identifikátor:

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a Mateřská škola Těškovice, příspěvková organizace Těškovice 92. Identifikátor: Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola a Mateřská škola Těškovice, příspěvková organizace 747 64 Těškovice 92 Identifikátor: 600 142 698 Termín konání inspekce:

Více

Základní škola Rumburk, U Nemocnice 1132/5, okres Děčín

Základní škola Rumburk, U Nemocnice 1132/5, okres Děčín Základní škola Rumburk, U Nemocnice 1132/5, okres Děčín Minimálně preventivní program 2008/2009 Název: Minimalizace šikany Zpracovala: Mgr. Věra Ruttová metodička primární prevence 1. Popis současného

Více

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM školní rok 2018/2019

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM školní rok 2018/2019 Základní škola a Mateřská škola Jana Ámose Komenského, 696 47 Žeravice 37, okres Hodonín, příspěvková organizace MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM školní rok 2018/2019 Název školy: Základní škola a Mateřská

Více

Speciálně pedagogické centrum pro vady řeči

Speciálně pedagogické centrum pro vady řeči Speciálně pedagogické centrum pro vady řeči při ZŠ pro žáky se specifickými poruchami učení Karlovy Vary, příspěvková organizace Zahájení činnosti: 1.9.2011 Ředitelka: Mgr. Klára Píšová Kontakty: 351 161

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY , Neprobylice 18, Třebíz 273 75 (dříve Dr. Streda College, střední škola, Kvílice 38, Třebíz 273 75) VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY 2013 2014 Zpracovala Mgr. Jarmila Hejtmánková, ředitelka školy dne 24.

Více

Vnitřní organizační normy a směrnice

Vnitřní organizační normy a směrnice Základní škola a Mateřská škola Nový Jičín, Libhošť 90 příspěvková organizace se sídlem v Libhošti zastoupená ředitelkou Mgr.Dagmar Michálkovou IČO 750 27 518 Vnitřní organizační normy a směrnice Plán

Více

Dlouhodobý plán koncepční záměry a úkoly v období

Dlouhodobý plán koncepční záměry a úkoly v období Dlouhodobý plán koncepční záměry a úkoly v období 2019-2021 Oblast řízení a správy udržovat naplněnost školy, zaměřit se na získávání žáků školy zlepšenou propagací práce školy, spolupracovat se zřizovatelem

Více

Roční plán řídících činností ve školním roce 2015/2016

Roční plán řídících činností ve školním roce 2015/2016 Roční plán řídících činností ve školním roce 2015/2016 Organizace chodu školy, soubor řídících činností. Neustálé operativní řešení každodenně vznikajících problémových situací. Vymezení základních oblastí

Více

Příloha č. 1 Popis hlavních úkolů

Příloha č. 1 Popis hlavních úkolů Příloha č. 1 Popis hlavních úkolů ÚKOL č. 1 Školní rok 2010/2011 Inspekce v mateřských školách 1.1 Zjišťování a hodnocení souladu ŠVP s právními předpisy a RVP PV 1.2 Získávání a analyzování informací

Více

Střední škola, základní škola a mateřská škola pro zdravotně znevýhodněné Kamenomlýnská 2, Brno

Střední škola, základní škola a mateřská škola pro zdravotně znevýhodněné Kamenomlýnská 2, Brno Střední škola, základní škola a mateřská škola pro zdravotně znevýhodněné Kamenomlýnská 2, 603 00 Brno Právní forma: Příspěvková organizace Zřizovatel: MŠMT ČR, Karmelitská 529/5, 118 00 Praha 1 IZO: 600

Více