Rok ledna přidělena automobil. stanice v Počátkách železniční stanici Počátky-Žirovnice, přešla tedy do správy českoslov. stát. drah.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Rok 1934. 1. ledna přidělena automobil. stanice v Počátkách železniční stanici Počátky-Žirovnice, přešla tedy do správy českoslov. stát. drah."

Transkript

1 Rok ledna přidělena automobil. stanice v Počátkách železniční stanici Počátky-Žirovnice, přešla tedy do správy českoslov. stát. drah. 4. ledna zemřel Jan Trávníček, obuvník v Počátkách (rodák z Veselé) ve věku 55 let. Byl předsedou oděvního společenstva, členem Řemeslnické a živnostenské besedy a sboru dobrovol. hasičů v Počátkách a ve Veselé. Ve svém odkazu pamatoval na hasičstvo. 7. ledna konány v Počátkách III. lyžařské závody sokolské župy Jana Žižky z Trocnova. Závodní dráha: Počátky Sokolovna, sv. Kateřina, Heřmaneč, Valcha, Ptačí vrch, Počátky. Závodníků 26. Zvítězila tělocvičná jednota Sokol v Žirovnici skvělým výkonem bratra Doubravy. 14. ledna I. ples sportovního klubu SK Počátky pořádán v sokolovně 18. ledna slavili diamantovou svatbu manželé Konstantin a Julie Francánovi. Kons. Francán, bývalý postřihač. Nar. v Počátkách 18. května 1849, Julie Francánová nar. v Počátkách 22.února oddáni v Počátkách 3. února Francán, nejstarší člen hasičstva v Počátkách od r. 1874, kdy byl sbor založen. 28. ledna 2008 jubilejní (60.) ples sboru dobrovolných hasičů v sále sokolovny. Leden průměr. teplota -2,6 C Spotřeba vody z městského vodovodu v lednu hl.

2 2. února zemřel ve v. v. nemocnici starosta města Ing. Zdeněk Navrátil (nar. v Počátkách 11. února 1891 v domě č.p. 9) Staral se o rozkvět města, byl činným v různých korporacích a spolcích. Jeho jméno bude stále vděčně vzpomínáno občanstvem počáteckým. 11. února konána 72. řádná valná hromada Záložny Počátecké, V r pokladní obrat Kč 04 h, reservní fondy 1.697,140 Kč, vklady Kč 10 h, půjčky Kč 13 h, zisk Kč 25 h. Členů 965 s 2894 podíly v částce Kč 22. února konána výroční valná hromada odboru Národní jednoty Pošumavské v Počátkách. Odbor vstoupil do jubilejního roku, byl založen r února ve schůzi obecního zastupitelstva města Počátek vykonány volby po smrti starosty Ing. Zdeňka Navrátila. Starostou zvolen Jan Solař, dosavadní I. náměstek starosty a bývalý starosta, I. náměstkem zvolen Karel Melion, dosavadní člen městské rady, II. náměstkem zvolen Rudolf Hron, dosavadní II. náměstek. 25. února schůze zástupců zpěváckých spolků našeho kraje ve Stojčíně v nádražní restauraci. Jednáno o zřízení pěvecké župy Vítězslava Nováka v Jindř. Hradci. Zpěv. spolek "Čechorod" v Počátkách zastupovali občané. Únor prům. teplota -2,1 C Spotřeba vody z městského vodovodu v únoru byla hl. 1. března 51. řádná valná hromada delegátů okresní záložny hospodářské. 1933: kmenové jmění Kč 15 h, fondy Kč, vklady Kč 90 h, zápůjčky Kč 90 h, pokladní obrat Kč 20h, zisk Kč 70 h. 7. března schůze zpěváckého spolku "Čechorodu" v hotelu "U Modré hvězdy". Rokováno o obnovení činnosti spolkové.

3 13. března informační a zároveň valná hromada odboru Klubu čsl. turistů. Obnovena jeho činnost, která byla zastavena po úmrtí jednatele Ferd. Vodrážky r a úplně zanikla úmrtím předsedy Ing. Zdeňka Navrátila. Březen prům. teplota 3,9 1C Spotřeba vody z městského vodovodu v březnu byla hl. 10. dubna valná hromada zpěv. spolku "Čechorod" a zahájení činnosti 16.,17. dubna hlavní odvody vojenské ročníků 1912 a Příslušníci roč )I. odv. tř.) nebyly povoláni k odvodu. Odvody konány v hotelu "U modré hvězdy". 17. dubna valná hromada odboru Ústřední Matice školské. Vstup do druhého půlstoletí (založen r. 1883) Duben průměr. teplota 10,2 C Spotřeba vody z měst. vodovodu v dubnu hl. 3. května v noci vyhořely Šejky: Frant. Dedera úplně, Tom. Bínovi zůstala stodola. Oheň vznikl z neznámé příčiny ve stodole Dederově. Při požáru pomáhali uklizovati hasiči z Rymberka. Hasiti nemohli, poněvadž voda byla daleko. 10. května časně z rána vypukl oheň ve stodůlce domku č.p. 369 Václava Svobody zelenáře ve Studentské ulici.oheň se rychle rozšířil a zachvátil stavební Svobodovo, Frant. Kukly č.p. 376 V cihelnách, Frant. Tůmy, řezníka, č.p Dům Tomáše Šestáka č.p. 320 vyhořel z polovice. Hasil sbor dobrovolných hasičů v Počátkách. 17. května zemřela paní Kristina Ekšlágrová, choť říd. uč. a matka MUDr. Karla Ekšlágra, stát. obv. lékaře v Počátkách.

4 24. května oslaveno čtvrté zvolení Dr. Tomáše G. Masaryka presidentem republiky. Průvod městem s lampiony a hudbou, na hlavním náměstí proslov. T. Zaplatela o významu volby. 26. a 27. května oslava 50. výročí úmrtí mistra Bedřicha Smetany: 26. května koncert a přednáška T. Zapletala Bedřich Smetana, jeho osobnost a dílo. (Koncert Čechorod a Hudební kroužek), 27. května zvukový biograf Smetanova Prodaná nevěsta. Květen průměr. teplota 13,8 C Spotřeba vody z měst. vodovodu v květnu hl. 10. června přednáška prof. Meth. Divokého z reál. gymnasia Otokara Březiny v Telči ve dvoraně Záložny Počátecké: 500. výročí Lipan. Úvodní slovo a závěr T. Zapletal. Červen průměr. teplota 15,8 C 23.,24.,25. června umělecká výstava obrazů akad. malíře A. Janáčka Pardubského ve dvoraně Záložny Počátecké. Vystaveno též 12 brig. obrazů z Počátek a okolí Konec června Tomáš Zapletal vydal svým nákladem knížku Otokar Březina za války a po ní, výňatky z dopisů , k 20. výročí vzniku světové války. Knížek vydáno 100 číslovaných. Vytiskl je Frant. Svoboda v Počátkách. Sbor dobrovolných hasičů vydal památník k 60. výročí svého založení. Památníky vytiskl též Frant. Svoboda. Spotřeba vody z měst. vodovodu v červnu hl. Od 1. července pivovar pravovárečných měšťanů pronajat p. M. Lorencovi, sládkovi z Manětína. dosavadní sládek Rud. Novák odešel po 22leté službě v tomto pivovaře na odpočinek.

5 7. a 8. července oslava šedesátileté činnosti sboru dobrovolných hasičů v Počátkách za protektorátu měst. rady, spojená se sjezdem hasičské župy počátecké. 7. července (v sobotu) večer v sokolovně slavnostní divadelní představení Fidlovačka, obrazy ze života pražského se zpěvy ve 4. odd. s proměnou od Jos. Kaj. Tyla, hudbu složil F. Škroup. Divadlo sehráli místní ochotníci za režie J. Chlebce a řed. Jos. Mikody na upomínku 100. výročí vzniku nár. hymny Kde domov můj? 8. července (v neděli) dopol. sjezd hasičstva, průvod městem, projevy a řeči a odevzdání zasluž. medailí členům jubil. sboru za dlouholetou činnost. Konst. Francán (60 let), An. Vančura, Frant. Pokorný a Frant. Kos (přes 50 let), Jan Barthel, Konr. Kremlička, Frant. Lehejček a Alois Povolný (přes 40 let). Kromě toho obdrželi diplomy čest. členství sboru: starosta sboru Frant. Lehejček a velitel sboru Al. Povolný. Potom předvedena ukázka postupu hasičské techniky jub. sboru. Téhož dne dopoledne v letovisku Valše konána cvičení několika sborů. Večer pak v sokolovně opakována divadelní hra Fidlovačka. Slavnost byla velmi zdařilá července dlel předseda poslanecké sněmovny N. S. Dr. Frant. Staněk na zotavené v lázních sv. Kateřině u Počátek 14. července před 3. hod ranní vznikl oheň ve stodole na dvoře Arnošta Petrů v Masarykově tř. č.p. 56. Shořela stodola, chlév a sodovkárna. 24. července zemřel Konrád Kremlička, strojník měst. elektrárny ve věku 66 let. Byl náměstkem velitele dobr. hasičů, členem tělocvič. jednoty Sokol atd. 28. července zemřela Bohumila Bazoniová, choť bývalého obchodníka a majitele realit (roz. Novotná) ve věku 63 let. Červenec průměrná teplota 18,2 C Spotřeba vody z měst. vodovodu v červenci hl.

6 5. srpna tělocvičná jednota Sokol v Nové Říši při oslavě svého 25letého trvání za protektorátu předs. posl. sněmovny N. S. Dra Frant. Staňka a obec. rady v N. Říši odhalila pamětní desku básníkovi Otokaru Březinovi na domě, kde bydlel. Za město Počátky, rodiště básníkovo, učinil projev Tomáš Zapletal. 10. srpna v Senohradech zemřela Louisa Brdlíková, vdova po továrníku a býv. poslanci Josefu Brdlíkovi, rodáku počáteckém (zesnulém 22. listopadu 1932). Dožila se věku 79 let. Její pohřeb konán v Počátkách 14. srpna. Od 21. července zdržovala se v Počátkách divadelní společnost soubor divadla Uranice v Praze VII., ředitele Al. Peterky a sehrála v hotelu U Modré hvězdy a v několika okolních obcích řadu vybraných operet. 23. července o půl 5. hod ranní vznikl požár v domku J. Štěpána ve Studenské ulici č.p Oheň omezen jen na tento domek. Spotřeba vody z měst. vodovodu v srpnu hl. Srpen prům. teplota 17,0 C 2. a 3. září večer předveden ve zvukovém biografu v sokolovně film Národní pouť v lázních sv. Kateřiny. Film byl pořízen ve dnech září 1933 při manifestaci Českomoravské vysočiny proti revisi mírových smluv, uspořádané 3. září 1933 v Počátkách a lázních za přítomnosti zástupců vlády a za protektorátu předsedy poslanecké sněmovny N. S. Dra Frant. Staňka. Film obsahoval snímky z Počátek, z lázní a z okolí. 9. září konal okresní sdružení republ. dorostu v Počátkách slavnost 25 let O.S.R.D. v Počátkách za předsednictví místopředsedy senátu N. S. Václava Donáta, čestného občana počáteckého. Dopoledne a odpoledne malebné průvody. Dopoledne projevy a řeči Václ. Donát a poslanec. Rud. Beran. Odpoledne na hřišti u sokolovny předvedla družina dorostu Jarošov n. Než. Bednárec velmi pěknou scénu Staročeské dožinky. Na tržišti u měst. sadů předvedla Selská jízda různá velmi zdařilá cvičení.

7 15. září uspořádán v Sokolovně péčí Okresního osvětového sboru koncert mistra houslí jana Kubelíka. Na programu byla stěžejní díla světového repertoiru mistrova: Dvořákův Koncert houslový Amoll, Bach, Beethoven, Schumann, Paganini, Sain Saens, Kubelík. Mistra doprovázel na klavír Alfréd Holeček, virtuos na klavír. Koncert byl zdařilý. 28. září sehrál dam. odb. Sokola v sokolovně hru Jana od Duvernoise. Režie Dr. Ad. Šetka. Spotřeba vody z měst. vodovodu v září hl Září průměr. teplota 15,2 C 10. října schválilo obec. zastupitelstvo zvýšení staré hřbitovní zdi při provádění stavby nového obecního hřbitova. V téže schůzi přijednán rozpočet místní školní rady na rok 1935 takto: Potřeba Kč, úhrada Kč, schodek Kč má býti uhražen přiškolenými obcemi. 14. října výstavka katolického tisku v sále hotelu U modré hvězdy. Většinu tiskovin zapůjčil Fr. Koudelka, katol. novinářství v Nov. Bydžově. Děkan Jos. Brada v Počátkách zapůjčil pro výstavu několik cenných knižních děl starých i nových a zahájil výstavu poučnou promluvou. Návštěva dosti uspokojivá. Říjen průměr. teplota 8,4 C 28. října oslava státního svátku. Průvod městem, u pomníku padlým vojínům proslov, koncert na náměstí a propagační běh městem dorostu a členů Sokola. Večer divadelní představení Jan Roháč od Al. Jiráska. Režie Dr. V. Válek. K 28. říjnu vydal Tomáš Zapletal památník Památce padlých občanů ve 150 exemplářích. Památník vytiskla knihtiskárna Fr. Svobody v Počátkách. Spotřeba vody z měst. vodovodu v říjnu hl.

8 1. listopadu vyšla knížka Tomáše Zapletala Rodný kraj vzpomíná II- Město!, žeň klasů z rodného kraje Otokara Březiny, tiskem a nákladem Emila Šprongla v Pelhřimově. Úprava knížky je bibliofilská. 3. listopadu ve schůzi okresního samosprávního sboru v Počátkách v přítomnosti 13 zástupců obcí konstatováno, že stav našich silnic je velmi špatný. Silnici nejsou udržovány v pořádku. 10. listopadu zemřela paní Kristina Povolná, roz. Martinková, matka dýmkaře Aloise Novotného, ve věku 91 let. Z 12. na 13. listopadu vloupání do řeznického krámu Jana Šotoly v Počátkách. Ukradeno maso a uzeniny za 600 Kč. 17. a 18. listopadu sehrál dram. odb. Sokola operetu Madlenka z kovárny. 18. listopadu konána v Počátkách v hotelu U modré hvězdy, sídle Odboru Klubu čsl. turistů, schůze župy turistické, jižní část, Jihlava. Přítomni zástupci župy z Jihlavy, zástupci odborů v Jindř. Hradci, Pelhřimově, Něm. Brodě, Lipnici n. Sázavou a členové odboru v Počátkách. Na schůzi referoval konservátor V. V. Jeníček z ústředí Klubu čsl. turistů v Praze o úkolech a činnosti klubu. 20. listopadu ve schůzi obecního zastupitelstva jednomyslným usnesením jmenován čestným občanem města Počátek poslanec N. S. František Seidl za zásluhy, jichž si získal o město zvláště v nynější době tísnivé a v době velké nezaměstnanosti. Poslanec Seidl je příslušníkem strany soc. demokratické. 25. listopadu XV. řádná valná hromada Hospodářského družstva v Počátkách. Čistý zisk za r Kč 70 h, k 30. červnu 1934 mělo družstvo 1169 členů s 2490 podíly po 100 Kč. President čsl. obilní společnosti Dr. Lad. Feierabend promluvil o úkolech čsl. obilní společnosti. Téhož dne konána mimořádná valná hromada Záložny Počátecké, na níž projednána změna čl. 3 Účel společenstva a doplnění čl. 26 stanov Závodní podíly. Odpoledne a večer s sokolovně představení uměleckého souboru loutkového divadla v Plzni Hurvínek a Spejbl profesora Skupa.

9 28. listopadu ve schůzi obecního zastupitelstva stanoven rozpočet obecní na rok 1935 takto: Potřeba řádného rozpočtu Kč, úhrada řádného rozpočtu Kč. Schodek Kč má se uhraditi dávkou z nájemného, 200% přirážkou k dani činžovní a 300% přirážkou k daním ostatním. Schodek mimořádného rozpočtu Kč má se uhraditi zápůjčkou. Schválena obecní dávka z nájemného 5 Kč z každé obytné místnosti a z každé živnostenské provozovny. V listopadu zaslal místní odbor Národní Jednoty Pošumavské 500 Kč ze sbírky příspěvků na letošní vánoční nadílku pro Novobystřicko. Listopad prům. teplota 3,0 C Spotřeba vody z měst. vodovodu v listopadu hl. 8. prosince sehrál dram. odbor Sokola divadelní hru, Komu dá Bůh úřad od Vil Lichtenberga. 16. prosince pořádala mateřská škola v Počátkách Slavnost vánočního stromku v sokolovně. Čistý výnos ze slavnosti určen k zakoupení americké houpačky. 25. prosince sehrál dram. odbor Sokola divadlo Bílý šeřík od George Drava. Prosinec prům. teplota 3,2 C Spotřeba vody z měst. vodovodu v prosinci hl spotřeba vody z měst. vodovodu za r hl., průměrně za den hl.

10 1934 rozhlas. zaznamenáno do konce r platících koncesionářů radiofonních stanic přijímacích, a to 82 v Počátkách, 10 ve Stojčíně, 1 ve Vesci, 1v Léskovci, 2 v Prostém, 2 ve Ctiboři a 2 v Rymberku 1934 Přehled o povětrnosti v Počátkách v r. 1934: Prům. teplota: 8,6 C Srážky (déšť a sníh) 565 mm Průměrný tlak vzduchu: 710,4 mm Převládající vítr: JV Slunce svítilo: 1686 hod. min. Počet dní: - se srážkami (deštěm a sněhem) s bouří 19 - s vichřicí 45 - s teplotou letní 10 - s teplotou tropickou - - mrazivých 90 - mlhavých 84 - úplně jasných úplně zamračených zprávy o Počátkách a z Počátek v r uveřejňovány: v Týdeníku z Českomoravské vysočiny (Pelhřimov), v Zájmech Českomoravské vysočiny (Jidnř. Hradec), v Krajinských listech (Kamenice n. Lipou). Z činnosti městské veřejné knihovna: Počet knih 31. prosince 1934: Zábav. svazků 31. prosince , koupeno 72, darováno 0, vyřaděno 0, ztraceno 0 Poučných svazků 31. prosince 1933, 421, koupeno 5, darováno 0, vyřaděno 0, ztraceno 0 Celkem svazků, koupeno 77 svazků Počet čtenářů 151, vypůjčeno 3953 svazků a nauč. děl 170.

11 Na 1 čtenáře připadlo 26 výpůjček. Knihovna otevřena 2x týdně 40 týdnů. Předseda knihovní rady Rudolf Hron, odb. uč., knihovník Jan Longin, odb. učitel. Knihovna Řemeslnické a živnostenské besedy: Knihovna umístěna ve spol. místnosti v hostinci Rud. Kašky, č.p. 191 Koncem r bylo 263 svazků V r přibylo 5 svazků Celkem 268 svazků, z nich 208 zábavná a 60 vzdělávací Vypůjčovatelů bylo 27 a vypůjčeno bylo 372 svazků. Půjčováno každou středu večer. Z člen. příspěvků besedy věnováno na knihovnu 200 Kč. Knihovník Konrád Dvorský. Z výroční zprávy Okresní záložny hospodářské za r. 1934: Pokladní obrat: Kč 25 h (r Kč 20 h) Vklady Kč 85 h (r Kč 90 h) Zápůjčky Kč 90 h (r Kč 90 h) Zisk Kč 20 h (r Kč 70 h)

průměr. teplota -10,9 C, déšť a sníh 19,6mm, nejvyš. sněh. pokr.

průměr. teplota -10,9 C, déšť a sníh 19,6mm, nejvyš. sněh. pokr. Rok 1940 11. ledna bylo -22,8 C 14. ledna uspořádány v Počátkách sokolské okrskové závody lyžařské. Dopoledne závody v běhu na lyžích na trati 12 km dlouhé, odpoledne závody ve sjezdu na lyžích s vrchu

Více

11. ledna zemřel v Praze p. Ing. Dominik Bukovský, vrch. měřičský rada a přednosta katastrálního měřičského ústavu v Praze, rodák z Počátek.

11. ledna zemřel v Praze p. Ing. Dominik Bukovský, vrch. měřičský rada a přednosta katastrálního měřičského ústavu v Praze, rodák z Počátek. Rok 1932 10. ledna dožil se stáří 80 let p. Antonín Petříček, rodák z Počátek, první státní návladní v.v., v Novém Jičíně na Moravě. Za Rakouska měl titul dvorní rada. 11. ledna zemřel v Praze p. Ing.

Více

SOKOL - 1945 OPIS. Dne 10. června 1945 konala se ustavující valná hromada naší TJ.S. v Bohumíně.

SOKOL - 1945 OPIS. Dne 10. června 1945 konala se ustavující valná hromada naší TJ.S. v Bohumíně. OPIS SOKOL - 1945 Dne 10. června 1945 konala se ustavující valná hromada naší TJ.S. v Bohumíně. Tak zahájena znovu činnost naší jednoty po čtyřleté nucené přestávce za doby německé okupace, strašného utrpení

Více

pozvánka na ples SDH

pozvánka na ples SDH Rok 1937 Zima Zima z roku 1936 na rok 1937 byla zprvu mírná, v lednu byly však mrazy až 17 C. Koncem ledna napadlo dosti sněhu, takže pro závěje několik dní nejel autobus a vlak. Pošta byla z Nezamyslic

Více

7. ledna zemřela Zdeňka Vojtová, roz. Nedvídková z Počátek, choť statkáře na odp. ve Svrabově u Tábora. spotřeba vody z měst.

7. ledna zemřela Zdeňka Vojtová, roz. Nedvídková z Počátek, choť statkáře na odp. ve Svrabově u Tábora. spotřeba vody z měst. Rok 1935 7. ledna zemřela Zdeňka Vojtová, roz. Nedvídková z Počátek, choť statkáře na odp. ve Svrabově u Tábora. Leden průměr. teplota -4,3 C Leden spotřeba vody z měst. vodovodu 8834 hl 1. února připomínka:

Více

Koš. učebna 10. ledna umístěna Státní učebná dílna košikářská ve 2 přízemních místnostech Budovy.

Koš. učebna 10. ledna umístěna Státní učebná dílna košikářská ve 2 přízemních místnostech Budovy. Rok 1925 Meteorolog. podmínky Zima velmi mírná téměř bez sněhu, Mrazy kol 21. ledna (-6 ½ R). Set se začalo 10. února. 22/II sněhová vánice (12 cm sněhu). Od 10. 20. března nová zima. Žně 20. července.

Více

8. ledna konána schůze soukromých úředníků v Počátkách v hotelu Koruna. Jednáno o založení odboru Jednoty soukromých úředníků v Počátkách.

8. ledna konána schůze soukromých úředníků v Počátkách v hotelu Koruna. Jednáno o založení odboru Jednoty soukromých úředníků v Počátkách. Rok 1933 5. ledna pořádalo okres. sdruž. republ. dorostu v Počátkách agrární ples. Hudba pěs. pl. 29 Plukovníka J. J. Svěce z Jindř. Hradce. Byl pociťován důsledek hospodářské krize - návštěva menší než

Více

Č.K.V. Král. Vinohrady

Č.K.V. Král. Vinohrady Archiv sportu a tv inventář č. 97 NAD č. 242 Č.K.V. Král. Vinohrady (Cyklistický oddíl: TJ Sokol Vinohrady, TJ Spartak Praha Stalingrad, TJ Bohemians ČKD) 1882 1972 V Praze 2011 Lucie Swierczeková Ú v

Více

21. ledna taneč. zábava zaměstnanců firmy Ed. Zajan v hotelu u Modré hvězdy II. věneček.

21. ledna taneč. zábava zaměstnanců firmy Ed. Zajan v hotelu u Modré hvězdy II. věneček. Rok 1939 K 1. lednu v Počátkách stav hospodářského zvířectva: 768 kusů skotu 60 koní 261 vepřů 3 ovce 172 kozy 1264 celkem kusů 15.ledna ples sboru dobrovolných hasičů v sokolovně 21. ledna taneč. zábava

Více

HOSTIVICKÝ HISTORICKÝ KALENDÁŘ

HOSTIVICKÝ HISTORICKÝ KALENDÁŘ HOSTIVICKÝ HISTORICKÝ KALENDÁŘ 2010 ROK VE SPOLEČNOSTI Připravil Jiří Kučera ROK VE SPOLEČNOSTI Úvodem Obec nedělá obcí jen shluk domů, ale také (a možná především) společenstvo lidí, kteří v ní žijí a

Více

Rok 1910. V lednu 10. přistoupili za činné členy bř. Hynek Jiroušek a Jaroslav Hamrla. Za přispívajícího člena Frant. Bém.

Rok 1910. V lednu 10. přistoupili za činné členy bř. Hynek Jiroušek a Jaroslav Hamrla. Za přispívajícího člena Frant. Bém. Rok 1909. Myšlenka založiti Dobrovolný sbor hasičský ve Hvozdci vyšla od prvního učitele zdejšího p. Václava Oharka v roce 1896. Týž byl župním činovníkem na Brněnsku. Za úřadování starosty zemř. Frant.

Více

z 8. schůze Rady Města Nový Bydžov konané dne od 15:30 hodin v kanceláři starosty Městského úřadu

z 8. schůze Rady Města Nový Bydžov konané dne od 15:30 hodin v kanceláři starosty Městského úřadu z 8. schůze Rady Města Nový Bydžov konané dne 28. 4. 2003 od 15:30 hodin v kanceláři starosty Městského úřadu --------- Přítomni: Ing. Louda, Mgr. Orel, Hruška, Ing. Vosáhlo, Bc. Omastová, Navrátil, Mgr.

Více

10. ledna v důsledku přesídlení do Prahy resignoval p. Cnáb na členství v MNV a za něho byl povolán náhradník.

10. ledna v důsledku přesídlení do Prahy resignoval p. Cnáb na členství v MNV a za něho byl povolán náhradník. Rok 1947 10. ledna v důsledku přesídlení do Prahy resignoval p. Cnáb na členství v MNV a za něho byl povolán náhradník. 22. února ONV v Kamenici n. L. podal začátkem r. 1947 žádost, aby v. v. nemocnice

Více

ROK 2008 NA ZÁMKU A V KULTUŘE

ROK 2008 NA ZÁMKU A V KULTUŘE ROK 2008 NA ZÁMKU A V KULTUŘE V kalendářním roce 2008 jsme na zámku uspořádali 41 kulturních a společenských akcí, u kterých jsme byli jediným nebo hlavním pořadatelem. Šlo o následující akce: 8 pohádek

Více

Zakladatelé Sokola dr. Miroslav Tyrš a Jindřich Fügner

Zakladatelé Sokola dr. Miroslav Tyrš a Jindřich Fügner Zakladatelé Sokola dr. Miroslav Tyrš a Jindřich Fügner Žádost o povolení založit TJ Sokol 1912 Žádost vyřízena kladně povoluje je 24.11. 1912 je na Valné hromadě založena Těl. jednota Sokol Metylovice

Více

Počasí. rampouchy, sněhové koule, vločky

Počasí. rampouchy, sněhové koule, vločky 1929 Klimatické poměry v roce 1929: Nejvyšší a nejnižší Měsíc Srážky v mm Jasné dny Zamračeno Prům. teplota teplota C Leden 7,4 9 22-6,40 1. +4,2 11. -17,2 Únor 48,7 8 20-11,64 26. +6,5 11. -30,2 Březen

Více

Výroční členská schůze spolku ProPřepychy, z. s. 9. ledna 2016

Výroční členská schůze spolku ProPřepychy, z. s. 9. ledna 2016 Výroční členská schůze spolku ProPřepychy, z. s. 9. ledna 2016 Program výroční členské schůze dne 9.1.2016: 1. Zahájení - Vladimír Zdeněk st. 2. Volba návrhové komise - Vladimír Zdeněk st. 3. Zpráva o

Více

Přehled akcí za rok 2010, pořádaných pro uživatele DS Lukov

Přehled akcí za rok 2010, pořádaných pro uživatele DS Lukov Přehled akcí za rok 2010, pořádaných pro uživatele DS Lukov Každý týden pravidelně probíhá: -PO-PÁ - každé ráno od 8 hod rozcvička, po rozcvičce zpěv na oddělení -PO-ČT - pracovnice soc. péče - práce s

Více

9. ledna lyžařské závody sokolské župy Jana Žižky z Trocnova.

9. ledna lyžařské závody sokolské župy Jana Žižky z Trocnova. Rok 1938 K 1. lednu stav domácích zvířat v Počátkách k 1. lednu 758 kusů skotu (z toho 4156 krav, 217 krav tažných, 14 volů tažných), 58 koní, 333 prasat, 179 koz, ovce 0, celkem 1328 kusů. 9. ledna lyžařské

Více

Přehled kulturních a sportovních akcí na rok 2018

Přehled kulturních a sportovních akcí na rok 2018 Přehled kulturních a sportovních akcí na rok 2018 Datum a čas Popis akce Pořadatel Místo konání 20.1.2018 ve 20.00 Sportovní bál, hraje Orchidea TJ Svatobor Hrádek 25.1.2018 v 16:30 Kadeřnické odpoledne

Více

- od 1.1. byla u Jan Pokorného v čp. 351 otevřena volná prodejna nutného výseku masa.

- od 1.1. byla u Jan Pokorného v čp. 351 otevřena volná prodejna nutného výseku masa. Rok 1953 - od 1.1. byla u Jan Pokorného v čp. 351 otevřena volná prodejna nutného výseku masa. 10. ledna za odstupující p. Annu Jírovou, členku MNV, byl povolána p. Marie Holá, děl. plat. záv. a převzala

Více

Textová příloha Spolky, jejichž členem byl Jan Podlipný: Akademický čtenářský spolek v Praze Akademický spolek ve Vídni Aliance Française Beseda

Textová příloha Spolky, jejichž členem byl Jan Podlipný: Akademický čtenářský spolek v Praze Akademický spolek ve Vídni Aliance Française Beseda Textová příloha Spolky, jejichž členem byl Jan Podlipný: Akademický čtenářský spolek v Praze Akademický spolek ve Vídni Aliance Française Beseda Barák v Příbrami Club Français Černohorský spolek v Praze

Více

Stříkačka FORDSON br. Mervartových

Stříkačka FORDSON br. Mervartových Hasiči v Meziříčí Úvodem Ze zápisu schůze obecního zastupitelstva dne 27. června 1880 je zapsáno: Předmětem bylo projednání o opravě obecní kůlny, by se tato kůlna zvětšila, aby se obě stříkačky obecní

Více

Městská knihovna Tábor

Městská knihovna Tábor Městská knihovna Tábor 1897-2012 1831 V Táboře působí pouze německý čtenářský spolek Taborer Leseverein, který nemá jedinou českou knihu. 1866 Jsou doloženy zprávy o čtenářském spolku Občanskočtenářská

Více

Z KRONIKY VELKÉ LHOTY

Z KRONIKY VELKÉ LHOTY Z KRONIKY VELKÉ LHOTY 1894 Sepsaný při schůzi sboru dobrovolných hasičů obce Velké Lhoty. Odbývané dne 26. března 1894 v hostinci p. Františka Kobsy ve Velké Lhotě. Věc Nejprve předloženy byly vzorky na

Více

KRONIKA JIMRAMOVA 2006. Obrazová dokumentace

KRONIKA JIMRAMOVA 2006. Obrazová dokumentace KRONIKA JIMRAMOVA 2006 Obrazová dokumentace Zima byla dlouhá se spoustou sněhu Za vločkou vločka z oblohy padá chvilinku počká a potom taje Na staré sesli sedí pan Lada obrázky kreslí zimního kraje Ladovská

Více

z 30. schůze Rady Města Nový Bydžov konané dne 8. 3. 2004 od 15:30 hodin v kanceláři starosty Městského úřadu

z 30. schůze Rady Města Nový Bydžov konané dne 8. 3. 2004 od 15:30 hodin v kanceláři starosty Městského úřadu z 30. schůze Rady Města Nový Bydžov konané dne 8. 3. 2004 od 15:30 hodin v kanceláři starosty Městského úřadu --------- Přítomni: Ing. Louda, Mgr. Orel, Hruška, Bc. Omastová, Navrátil, Ing. Vosáhlo, PaedDr.

Více

ZŠ ČESKÝ DUB, Komenského 46, Český Dub

ZŠ ČESKÝ DUB, Komenského 46, Český Dub ZŠ ČESKÝ DUB, Komenského 46, 463 43 Český Dub Naše město a okolí VY_32_INOVACE_01_VL_5_13 Autor: Mgr. Jana Pechancová Období: březen 2012 Ročník: 5. Tematický okruh: Lidé kolem nás Téma: Společenský život

Více

2. kapitola: přehled událostí v roce 2009

2. kapitola: přehled událostí v roce 2009 2. kapitola: přehled událostí v roce 2009 Leden 3. ledna se v sokolovně konalo představení morkovských ochotníků. Šlo o hru Tři v tom od Jaroslava Vostrého. Účast byla vysoká a návštěvníci byli velmi spokojeni.

Více

OBČANSKO-DĚLNICKÁ BESEDA KOMÁROV

OBČANSKO-DĚLNICKÁ BESEDA KOMÁROV Státní oblastní archiv v Praze Státní okresní archiv Beroun OBČANSKO-DĚLNICKÁ BESEDA KOMÁROV 1870 1909 INVENTÁŘ Číslo listu NAD: 1254 Evidenční číslo pomůcky: 822 Kateřina Fryaufová Beroun 2010 Úvod I.

Více

Program hlavních sletových dnů

Program hlavních sletových dnů 1. července 2012 neděle Program hlavních sletových dnů 1. 6. července 2012 10:00 13:00 Sletový průvod Prahou Václavské nám, 28. října, Národní tř. Smetanovo nábř. Křižovnická, nám. J. Palacha, Široká,

Více

JARO JE TADY! Komise životního prostředí obce Jiříkovice vyhlašuje 3. JARNÍ ÚKLID OBCE JIŘÍKOVICE. Akce bude probíhat v rámci mezinárodního Dne Země

JARO JE TADY! Komise životního prostředí obce Jiříkovice vyhlašuje 3. JARNÍ ÚKLID OBCE JIŘÍKOVICE. Akce bude probíhat v rámci mezinárodního Dne Země Zpravodaj obce Jiříkovice 2/2013 JARO JE TADY! Milí spoluobčané, jaro už je v plném proudu. Proto mi dovolte pozvat vás na 3. jarní úklid obce a další akce s tím související. A zároveň vás také zvu na

Více

Přehled kulturních akcí v členských obcích svazku v r. 2008

Přehled kulturních akcí v členských obcích svazku v r. 2008 Leden Datum obec akce Kde 2.1. Prušánky Ohňostroj k uvítání Nového roku 5.1. Dolní Bojanovice Vinařský ples Obecní dům 5.1. Kostice Krojový ples Sokolovna 6.1. Josefov Tříkrálová sbírka 11.1. Prušánky

Více

PROSINEC KULTURNÍ AKCE

PROSINEC KULTURNÍ AKCE PROSINEC prof. Dr. František Hamza, 150 let od narození - výstava o životě a díle prof. Dr. Hamzy Foyer pavilónů FAB - otevřeno denně od 8.00 do 17.00 hodin vyhlašujeme doplňovací slosovatelnou soutěž.

Více

Vltavan pro Štěchovice na Vltavě a okolí, z. s. IČ

Vltavan pro Štěchovice na Vltavě a okolí, z. s. IČ Vltavan pro Štěchovice na Vltavě a okolí, z. s. IČ 470 05 581 VÝROČNÍ ZPRÁVA za rok 2016 Vltavan pro Štěchovice na Vltavě a okolí, z. s., zapsaný ve spolkovém rejstříku Městského soudu v Praze, v oddílu

Více

Rok 2012 - Roztoky. Příloha ke kronice města

Rok 2012 - Roztoky. Příloha ke kronice města Rok 2012 - Roztoky Příloha ke kronice města Události roku 2012 ve fotografii seřazeno volně podle kapitol kroniky zpracovala Jaroslava Weberová kronikářka města foto J. Weberová ostatní autoři uvedeni

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY Z Á K L A D N Í U M Ě L E C K Á Š K O L A Ž I R O V N I C E VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY PEDAGOGICKÁ ČÁST ŠKOLNÍ ROK 2011-2012 V ŽIROVNICI DNE 30. 6. 2012 a/ Charakteristika školy: V Základní umělecké

Více

REJSTŘÍK SHROMAŽĎOVACÍ AGENDY: údaje o dění v Jenči

REJSTŘÍK SHROMAŽĎOVACÍ AGENDY: údaje o dění v Jenči PRAMENY K JENEČSKÉ HISTORII Svazek č. 4 REJSTŘÍK SHROMAŽĎOVACÍ AGENDY: údaje o dění v Jenči 1930 1947 Přehled sestavený na základě úředních knih ze SOA Praha Státního okresního archivu Kladno z fondu Okresní

Více

ZOO Praha a botanická zahrada

ZOO Praha a botanická zahrada 5.10. 2014 ZOO Praha a botanická zahrada 5.12.2014 Proběhlo slavnostní otevření rozhledny na Pekelném kopci Rozsvícení stromku 2014 Mikuláš 5.12.2014 Zpívání pod stromem, rozdávání Betlémského světla 20.12.2014

Více

MĚSTO ČERVENÝ KOSTELEC PROGRAM

MĚSTO ČERVENÝ KOSTELEC PROGRAM Zastupitelstvo a rada - ADW MĚSTO ČERVENÝ KOSTELEC PROGRAM 9. řádné jednání Rady města, konané dne.4.205 kancelář starosty. (6) Červený Kostelec - Bohdašín, splašková kanalizace 2. (44) Hospodaření města.-2.204

Více

Kultura v 2. polovině 19. století

Kultura v 2. polovině 19. století Kultura v 2. polovině 19. století AUTOR Mgr. Jana Hrubá OČEKÁVANÝ VÝSTUP popíše situaci v 2. polovině 19. století v české kultuře a umění, práce s textem čtení s porozuměním FORMA VZDĚLÁVACÍHO MATERIÁLU

Více

ZÁPIS Z VALNÉ HROMADY

ZÁPIS Z VALNÉ HROMADY zápis 19. ledna 2008 Lány, Hotel Classic ZÁPIS Z VALNÉ HROMADY Valnou hromadu (dále jen VH ) zahájila Jana Drastilová v 16:00 hodin a pověřila Josefa Drastila jejím dalším vedením (dále jen předsedající

Více

Prameny a literatura. Prameny:

Prameny a literatura. Prameny: Prameny a literatura Prameny: Horácké listy. 1909, roč. I., č. 5. Horácké listy. 1909, roč. I., č. 8. Horácké listy. 1910, roč. II., č. 52. Horácké listy. 1911, roč. III., č. 14. Horácké listy. 1911, roč.

Více

Závěrem předal František Jiraský Petru Motlovi Cenu starosty.

Závěrem předal František Jiraský Petru Motlovi Cenu starosty. Na slavnostním večeru udílení Výročních cen města Vysokého Mýta za rok 2018, který se konal 7. března v Šemberově divadle, předali zastupitelé města zvoleným jednotlivcům a zástupcům kolektivů za jejich

Více

Zápis z Valné hromady Tělocvičné jednoty Sokol Nový Hrádek konané dne 11. března 2019 v 19 hodin v salonku restaurace Na Kovárně

Zápis z Valné hromady Tělocvičné jednoty Sokol Nový Hrádek konané dne 11. března 2019 v 19 hodin v salonku restaurace Na Kovárně Zápis z Valné hromady Tělocvičné jednoty Sokol Nový Hrádek konané dne 11. března 2019 v 19 hodin v salonku restaurace Na Kovárně Počet zletilých členů jednoty ke dni konání valné hromady: 174 Na začátku

Více

U S N E S E N Í. ze 4. schůze Rady města Nový Bydžov konané dne od hodin v kanceláři starosty Městského úřadu Nový Bydžov

U S N E S E N Í. ze 4. schůze Rady města Nový Bydžov konané dne od hodin v kanceláři starosty Městského úřadu Nový Bydžov U S N E S E N Í ze 4. schůze Rady města Nový Bydžov konané dne 18.3.2002 od 15.30 hodin v kanceláři starosty Městského úřadu Nový Bydžov Přítomni: ing. Louda, Hruška, Mgr. Orel, Šprinc, PaedDr. Štoček,

Více

Program obnovy venkova obec Březnice

Program obnovy venkova obec Březnice Program obnovy venkova obec Březnice 2015 2020 Program 1 Rozvoj osvěty kultury, výchovy a společenského života Trvalá podpora činnosti místních spolků, zájmových kroužků a sdružení (TJ Sokol, SK Březnice,

Více

Obecně závazná vyhláška

Obecně závazná vyhláška STATUTÁRNÍ MĚSTO KARVINÁ Obecně závazná vyhláška č. 8/2016 o stanovení závazných podmínek pro pořádání, průběh a ukončení veřejnosti přístupných sportovních a kulturních podniků, včetně tanečních zábav

Více

Vzdělavatelský odbor ČOS. soutěž pro mládež. Naše sokolovna. Rok sokolské architektury. Sokolský hrad. Tělocvičná jednota Sokol Moravské Budějovice

Vzdělavatelský odbor ČOS. soutěž pro mládež. Naše sokolovna. Rok sokolské architektury. Sokolský hrad. Tělocvičná jednota Sokol Moravské Budějovice Vzdělavatelský odbor ČOS soutěž pro mládež Naše sokolovna Rok sokolské architektury Sokolský hrad Tělocvičná jednota Sokol Moravské Budějovice Tovačovského sady 80, 676 02 Moravské Budějovice Sokolská

Více

Místní výbor Vinary Přerov XI

Místní výbor Vinary Přerov XI 751 24 Přerov XI Zápis z 34. jednání Místního výboru místní části Vinary/2017 ze dne 19. 12. 2017 Místo konání: Přítomni: Omluveni: Hosté: Vinary Ing. Tomáš Grapl předseda Ing. Tomáš Přikryl pí Dita Kraváková

Více

Výroční zpráva Astronomického klubu Pelhřimov za rok 2017

Výroční zpráva Astronomického klubu Pelhřimov za rok 2017 Výroční zpráva Astronomického klubu Pelhřimov za rok 2017 Astronomický klub Pelhřimov, z. s. (zapsaný spolek, dále jen AKP ) je spolkem podle zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších

Více

PĚVECKÝ KONCERT LAUREÁTEK MEZINÁRODNÍ PĚVECKÉ SOUTĚŽE A. DVOŘÁKA V KARLOVÝCH VARECH 2013

PĚVECKÝ KONCERT LAUREÁTEK MEZINÁRODNÍ PĚVECKÉ SOUTĚŽE A. DVOŘÁKA V KARLOVÝCH VARECH 2013 PĚVECKÝ KONCERT LAUREÁTEK MEZINÁRODNÍ PĚVECKÉ SOUTĚŽE A. DVOŘÁKA V KARLOVÝCH VARECH 2013 4. března 2014 od 16.30 hod. v Muzeu Bedřicha Smetany Účinkující: Eliška Gattringerová (1. cena soutěže Opera junior

Více

OBSAH PAMĚTNÍ KNIHY strana Obsah pamětní knihy 3 7 Současný stav pamětních knih obce 8 9 Elektronická pamětní kniha 9 10 Životopis kronikáře

OBSAH PAMĚTNÍ KNIHY strana Obsah pamětní knihy 3 7 Současný stav pamětních knih obce 8 9 Elektronická pamětní kniha 9 10 Životopis kronikáře OBSAH PAMĚTNÍ KNIHY strana Obsah pamětní knihy 3 7 Současný stav pamětních knih obce 8 9 Elektronická pamětní kniha 9 10 Životopis kronikáře 11 Úvodem k pamětním knihám 11 Úvodem k obci 11 13 Úvodem k

Více

Zdroje informací k historickému projektu:

Zdroje informací k historickému projektu: Zdroje informací k historickému projektu: Veronika Nováková: Starostové - V roce 1900 byl starosta pan Myslík, později Staněk - V roce 1907 byl starostou Frant. Kaněra - V roce 1908 už pan Frant. Stejskal

Více

Školní rok 1926-27. Zápis Vyučování počalo 1. září 1926. Výsledek školního zápisu:

Školní rok 1926-27. Zápis Vyučování počalo 1. září 1926. Výsledek školního zápisu: Školní rok 1926-27. Zápis Vyučování počalo 1. září 1926. Výsledek školního zápisu: Učitelstvo. Zúčastní se vyučování Nezúčastní se vyučování Počet Římkat. Českobr. Pravosl. Českoslov. Židov. Bez vyz.cír

Více

Zápis z veřejného zasedání obecního zastupitelstva obce Veliš, konaného dne 20. března 2015

Zápis z veřejného zasedání obecního zastupitelstva obce Veliš, konaného dne 20. března 2015 Zápis z veřejného zasedání obecního zastupitelstva obce Veliš, konaného dne 20. března 2015 Přítomni: Buchal J., Bureš J., Dvořák P., Kahoun T., Kahounová M., Kocourek M., Kocourek P., Mach P., Sedláček

Více

Městské kulturní středisko v Sušici. ul. T. G. Masaryka 120 342 01 Sušice IČO 00368512, www.mkssu.cz

Městské kulturní středisko v Sušici. ul. T. G. Masaryka 120 342 01 Sušice IČO 00368512, www.mkssu.cz Městské kulturní středisko v Sušici ul. T. G. Masaryka 120 342 01 Sušice IČO 00368512, www.mkssu.cz Výroční zpráva za rok 2008 - 2 - Městské kulturní středisko (příspěvková organizace s právní subjektivitou)

Více

Úplné znění od

Úplné znění od Úplné znění od 5. 5. 2019 STATUTÁRNÍ MĚSTO OLOMOUC ZASTUPITELSTVO MĚSTA OLOMOUCE OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 10/2018, o nočním klidu, ve znění obecně závazných vyhlášek č. 3/2019 a č. 6/2019 Zastupitelstvo

Více

Přeborov podle jmen domů

Přeborov podle jmen domů Přeborov podle jmen domů V současné době je v obci 75 domů s č.p. a 132 obyvatel. Č.p. 65 U Dřeváčníků dříve Nedvěd Karel Současně žijí: Peštovi a Němečkovi Č.p. 60U Kosíků, dodnes Kosíkovi a Vejvodovi

Více

AKCE TĚLOCVIČNÉ JEDNOTY SOKOL OSTROMĚŘ termín akce místo konání pořadatel /účastník

AKCE TĚLOCVIČNÉ JEDNOTY SOKOL OSTROMĚŘ termín akce místo konání pořadatel /účastník AKCE TĚLOCVIČNÉ JEDNOTY SOKOL OSTROMĚŘ - 2017 termín akce místo konání pořadatel /účastník 7.1. DIVADELNÍ PŘEDSTAVENÍ - Charleyva teta sokolovna Ostroměř Dobrovodští kohouti 21.1. Myslivecký ples sokolovna

Více

SOKOL - 1946 OPIS. 5. ledna Propůjčena Sokolovna hasičskému sboru v Bohutíně k pořádání taneční zábavy.

SOKOL - 1946 OPIS. 5. ledna Propůjčena Sokolovna hasičskému sboru v Bohutíně k pořádání taneční zábavy. OPIS SOKOL - 1946 5. ledna Propůjčena Sokolovna hasičskému sboru v Bohutíně k pořádání taneční zábavy. 20. ledna Konána II. výroční valná hromada naší jednoty za přítomnosti zástupce župy br. Josefa Žita,

Více

Předmět Začátek Místo konání

Předmět Začátek Místo konání Předmět Začátek Místo konání 2015 Ples ZŠ Závodní (papučový) 17.1.2015 sál Konference 17.1.2015 sál trénink PS Dance 21.1.2015 KD sál Tančírna 23.1.2015 sál Ples ZŠ Školní 246 24.1.2015 sál šlenská schůze

Více

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C 9. zasedání zastupitelstva města dne: 29. 10. 2015 Bod pořadu jednání: Návrh na udělení čestného občanství města v letech 2015 a 2016 a medaile města v roce

Více

Sochy, pomníky a pamětní desky

Sochy, pomníky a pamětní desky Hostivické památky Sochy, pomníky a pamětní desky Před vchodem do kostela stojí kříž na kamenném podstavci z roku 1838. Barokní sochy svatého Jana Nepomuckého a Františka z Assisi, které toto zákoutí doplňují,

Více

Zápis č. 29 z veřejného zasedání zastupitelstva obce Přibyslavice konaného dne

Zápis č. 29 z veřejného zasedání zastupitelstva obce Přibyslavice konaného dne Zápis č. 29 z veřejného zasedání zastupitelstva obce Přibyslavice konaného dne 28.6.2018 Přítomni: Uhrová Ivana, Netolička Zdeněk, Ing. Macek Jan, Koukal Ladislav, Ing. Mastný Martin, Koukal Antonín, Vejmělková

Více

Program na leden 2014

Program na leden 2014 Program na leden 2014 Čt 2.1. Mše svatá ( od 9.30 hod. ) Čt 16.1. Mše svatá ( od 9.30 hod. ) Čt 30.1. Mše svatá ( od 9.30 hod. ) Pá 17.1. Pedikúra ( od 13.00 hod.) Čt 23.1. Kadeřnice ( od 10.00 hod.) Program

Více

Rada města Česká Kamenice

Rada města Česká Kamenice Rada města Česká Kamenice USNESENÍ z 13. schůze Rady města Česká Kamenice, která se konala dne 10. 6. 2015 312/13/RM/2015 Pronájem pozemku - záměr (Zachová Kateřina) Rada města rozhodla o zveřejnění záměru

Více

Usnesení č. 2. ze zasedání Zastupitelstva obce Životice u Nového Jičína konaného dne 2. 3. 2015

Usnesení č. 2. ze zasedání Zastupitelstva obce Životice u Nového Jičína konaného dne 2. 3. 2015 Usnesení č. 2. ze zasedání Zastupitelstva obce Životice u Nového Jičína konaného dne 2. 3. 2015 1/2/2015 Zastupitelstvo obce schvaluje: Program jednání 2. zasedání zastupitelstva obce Doplnění programu:

Více

VÝPIS USNESENÍ. z 8. schůze rady města, která se konala dne 5. dubna 2017 od 08:00 hodin do 09:40 hodin v zasedací místnosti budovy radnice Loket

VÝPIS USNESENÍ. z 8. schůze rady města, která se konala dne 5. dubna 2017 od 08:00 hodin do 09:40 hodin v zasedací místnosti budovy radnice Loket VÝPIS USNESENÍ z 8. schůze rady města, která se konala dne 5. dubna 2017 od 08:00 hodin do 09:40 hodin v zasedací místnosti budovy radnice Loket Přítomni: Ing. Zdeněk Bednář starosta Mgr. Petr Zahradníček

Více

BEDŘICH SMETANA. 2. března 1824 Litomyšl 12. května 1884 Praha

BEDŘICH SMETANA. 2. března 1824 Litomyšl 12. května 1884 Praha BEDŘICH SMETANA 2. března 1824 Litomyšl 12. května 1884 Praha významný český hudební skladatel období romantismu Bedřich Smetana se narodil 2. března 1824 v Litomyšli. Jeho otec se jmenoval František

Více

Výroční zpráva o činnosti a hospodaření za rok Občanské sdružení při Základní škole Jiráskovo náměstí v Hradci Králové

Výroční zpráva o činnosti a hospodaření za rok Občanské sdružení při Základní škole Jiráskovo náměstí v Hradci Králové Občanské sdružení při Základní škole Jiráskovo náměstí v Hradci Králové Výroční zpráva o činnosti a hospodaření za rok 2009 Zpracovala: Jitka Heltová Strana 1 (celkem 8) Charakteristika sdružení Adresa:

Více

Obecní úřad Křeč 95 394 95 Křeč. Přítomní. Program

Obecní úřad Křeč 95 394 95 Křeč. Přítomní. Program Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Křeč konaného dne 27. února 2014 Přítomní Čamra Josef Dvořáček Milan Petrů Václav Příplata Petr Radosta Jan Somerauer Milan Sváček Josef Truhlář František Program

Více

Místní školní rada Bližanovy

Místní školní rada Bližanovy Státní okresní archiv Klatovy Místní školní rada Bližanovy 1922 1923 Inventář EL NAD č.: 1869 AP č.: 584 Eva Ulrichová Klatovy 2016 Obsah Úvod: I. Vývoj původce archiválií 3 II. Vývoj a dějiny archivního

Více

Zápis z 24. zasedání Zastupitelstva obce Švábov konaného dne 5. 9. 2014.

Zápis z 24. zasedání Zastupitelstva obce Švábov konaného dne 5. 9. 2014. Zápis z 24. zasedání Zastupitelstva obce Švábov konaného dne 5. 9. 2014. Jednání se konalo v zasedací místnosti Obecního úřadu ve Švábově 37. Zasedání bylo zahájeno v 18:00 hodin a skončeno ve 20:00 hodin.

Více

Program na leden 2012

Program na leden 2012 Program na leden 2012 Po Čt 9.1. Setkání s klienty - diskuse s p. ředitelem - od 14.00 hod. na jídelně 12. 1. Vystoupení Církevní mateřské školy z Pacova - od 13.30 hod. na společ. místnosti Pá 6.1. Mše

Více

personální obsazení správní rada

personální obsazení správní rada výroční zpráva2013 Výroční zpráva Janovská o.p.s. je podávána podle zákona o obecně prospěšných společnostech a byla schválena správní radou Janovská o.p.s. kontakt Janov nad Nisou 520, 468 11 +420 739

Více

Obecně závazná vyhláška

Obecně závazná vyhláška STATUTÁRNÍ MĚSTO KARVINÁ Obecně závazná vyhláška č. 2/2018, kterou se mění obecně závazná vyhláška č. 8/2016 o stanovení závazných podmínek pro pořádání, průběh a ukončení veřejnosti přístupných sportovních

Více

ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU Mateřské školy Fantazie Voroněžská 5, Brno

ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU Mateřské školy Fantazie Voroněžská 5, Brno Školní rok: 2017/2018 ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU Mateřské školy Fantazie Voroněžská 5, Brno 616 00 I. Provoz mateřské školy - pondělí pátek 7,00-17,00 hod. - je možné předem dohodnout individuální dobu vyzvednutí

Více

Plnění rozpočtu výdajů za rok 2004 Příloha č. 1

Plnění rozpočtu výdajů za rok 2004 Příloha č. 1 Plnění rozpočtu výdajů za rok 2004 Příloha č. 1 v tis. Kč Kapitola 1 - Investice a velké opravy Upravený Výdaje Opravy komunikací a chodníků - dle potřeby 1 100,00 791,92 Oprava chodníku ulice Královehradecká

Více

AKCE TĚLOCVIČNÉ JEDNOTY SOKOL OSTROMĚŘ termín akce místo konání pořadatel /účastník

AKCE TĚLOCVIČNÉ JEDNOTY SOKOL OSTROMĚŘ termín akce místo konání pořadatel /účastník AKCE TĚLOCVIČNÉ JEDNOTY SOKOL OSTROMĚŘ - 2017 termín akce místo konání pořadatel /účastník 7.1. DIVADELNÍ PŘEDSTAVENÍ - Charleyva teta sokolovna Ostroměř Dobrovodští kohouti 21.1. Myslivecký ples sokolovna

Více

Zápis. z 15. schůze Rady města Český Brod konané dne v kanceláři tajemníka MěÚ.

Zápis. z 15. schůze Rady města Český Brod konané dne v kanceláři tajemníka MěÚ. Zápis z 15. schůze Rady města Český Brod konané dne 14.7. 2005 v kanceláři tajemníka MěÚ. Přítomni: p. Fischer, Bc., MUDr. Forstová, Mgr. Janík, p. Jeník, p. Fořt, p. Brom - tajemník města, JUDr. Marková

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA HRÁDEK NAD NISOU č. 2/2015

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA HRÁDEK NAD NISOU č. 2/2015 MĚSTO HRÁDEK NAD NISOU Zastupitelstvo města Ev. č.: 20/002/15 Č. j.: KÚ-3370/2015-TIJ OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA HRÁDEK NAD NISOU č. 2/2015 o zákazu konzumace alkoholických nápojů na veřejných prostranstvích

Více

110. výročí založení hasičského sboru v Brťově-Jenči

110. výročí založení hasičského sboru v Brťově-Jenči 1 110. výročí založení hasičského sboru v Brťově-Jenči Historie hasičských sborů se odvíjí od doby rakousko-uherské monarchie jejíž součástí byly naše země až do roku 1918. Profesionální sbor hasičů měla

Více

RADA OBCE BORŠICE 687 09 Boršice, telefon: 572 501 121, e-mail: ou@borsice.cz. Zápis ze 17. zasedání rady obce ze dne 27. 10. 2015

RADA OBCE BORŠICE 687 09 Boršice, telefon: 572 501 121, e-mail: ou@borsice.cz. Zápis ze 17. zasedání rady obce ze dne 27. 10. 2015 Zápis ze 17. zasedání rady obce ze dne 27. 10. 2015 Přítomni: Mgr. Petra Dostálová, Petr Dula, Ing. Roman Jílek, Helena Veselá, Ing. Stanislav Volčík Omluveni: - Jednání řídil: starosta Kontrola zápisu

Více

AKCE TĚLOCVIČNÉ JEDNOTY SOKOL OSTROMĚŘ termín akce místo konání pořadatel /účastník

AKCE TĚLOCVIČNÉ JEDNOTY SOKOL OSTROMĚŘ termín akce místo konání pořadatel /účastník AKCE TĚLOCVIČNÉ JEDNOTY SOKOL OSTROMĚŘ - 2017 termín akce místo konání pořadatel /účastník 7.1. DIVADELNÍ PŘEDSTAVENÍ - Charleyova teta sokolovna Ostroměř Dobrovodští kohouti 21.1. Myslivecký ples sokolovna

Více

ZŠ Vyškov, Na Vyhlídce 12, příspěvková organizace

ZŠ Vyškov, Na Vyhlídce 12, příspěvková organizace Název školy: Číslo projektu: ZŠ Vyškov, Na Vyhlídce 12, příspěvková organizace CZ.1.07/1.4.00/21.3425 Název materiálu: VY_12_INOVACE_02_Vl_03_Josef Kajetán Tyl Tematický okruh: I/2 Čtenářská a informační

Více

28/X 1920 oslaven slavnostní schůzí obecního zastupitelstva v nově otevřené zasedací síni, z níž zaslán telegram panu presidentu Masarykovi.

28/X 1920 oslaven slavnostní schůzí obecního zastupitelstva v nově otevřené zasedací síni, z níž zaslán telegram panu presidentu Masarykovi. Po válce Poměry poválečné neuklidňovaly se tak rychle, jak jsme si zprvu myslili. Když nastal mír, domnívali jsme se, že je konec všem svízelům. Duševní život ovšem je docela jiný v svobodné republice,

Více

Školní rok 1927-28. Zápis Vyučování počalo 1. září 1927. Výsledek školního zápisu: Zatímní pobočka. Učitelstvo. Počet dětí. Třída.

Školní rok 1927-28. Zápis Vyučování počalo 1. září 1927. Výsledek školního zápisu: Zatímní pobočka. Učitelstvo. Počet dětí. Třída. Školní rok 1927-28. Zápis Vyučování počalo 1. září 1927. Výsledek školního zápisu: Třída Počet dětí Budou vyučovány nábož. Nebudou vyučovány Římkat. Českoslov. Českobratr. Pravosl. Bez vyz.cír osvobozeny

Více

Výpis. z obchodního rejstříku, vedeného Krajským soudem v Brně oddíl C, vložka 2845. provozování vnitrostátního neveřejného letiště

Výpis. z obchodního rejstříku, vedeného Krajským soudem v Brně oddíl C, vložka 2845. provozování vnitrostátního neveřejného letiště Výpis z obchodního rejstříku, vedeného Krajským soudem v Brně oddíl C, vložka 2845 Datum zápisu: 17. října 1991 Spisová značka: C 2845 vedená u Krajského soudu v Brně Obchodní firma: Letiště Znojmo, spol.

Více

Článek 1 Úvodní ustanovení

Článek 1 Úvodní ustanovení STATUTÁRNÍ MĚSTO KARVINÁ Nařízení č. 1/2012, kterým se mění Nařízení č. 8/2010, kterým se vydává Tržní řád Schváleno: 24.01.2012 Účinnost: 08.02.2012 Zpracovatel: Odbor organizační Rada města Karviné na

Více

Heřmanov 2011 Milí čtenáři, obyvatelé naší malé, milé vesnice. Již popáté Vám přinášíme krátkou rekapitulaci všeho, co nám přinesl uplynulý rok:

Heřmanov 2011 Milí čtenáři, obyvatelé naší malé, milé vesnice. Již popáté Vám přinášíme krátkou rekapitulaci všeho, co nám přinesl uplynulý rok: Heřmanov 2011 Milí čtenáři, obyvatelé naší malé, milé vesnice. Již popáté Vám přinášíme krátkou rekapitulaci všeho, co nám přinesl uplynulý rok: Leden V lednu proběhla každoroční Tříkrálová sbírka, při

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO PŘEROV ÚPLNÉ ZNĚNÍ. Obecně závazná vyhláška č. 2/2017, k zabezpečení místních záležitostí veřejného pořádku v souvislosti s hlukem

STATUTÁRNÍ MĚSTO PŘEROV ÚPLNÉ ZNĚNÍ. Obecně závazná vyhláška č. 2/2017, k zabezpečení místních záležitostí veřejného pořádku v souvislosti s hlukem STATUTÁRNÍ MĚSTO PŘEROV ÚPLNÉ ZNĚNÍ Obecně závazná vyhláška č. 2/2017, k zabezpečení místních záležitostí veřejného pořádku v souvislosti s hlukem Úplné znění obecně závazné vyhlášky č. 2/2017, k zabezpečení

Více

SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ ROSIČKA

SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ ROSIČKA SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ ROSIČKA Obec Rosička se nachází 9 km jihozápadně od okresního města Žďáru nad Sázavou. První písemná zmínka o Rosičce pochází z roku 1356, kdy patřila k panství Polná. Obec byla

Více

OSLAVY 820 LET ZALOŽENÍ OBCE TRNOVÁ A 40 LET OTEVŘENÍ ZÁKLADNÍ A MATEŘSKÉ ŠKOLY

OSLAVY 820 LET ZALOŽENÍ OBCE TRNOVÁ A 40 LET OTEVŘENÍ ZÁKLADNÍ A MATEŘSKÉ ŠKOLY Rok 2001 je pro naši obec významný dvěma historickými událostmi: - prvá zmínka o Trnové je na listině zemského soudce Čéče z roku 1181, kde je uveden svědek Ludvík z Trnové - před 40 lety byla v naší obci

Více

Město Hlinsko. Vý is z Usnesení z 21. řádné schůze Rady města Hlinska konané dne 16. prosince 2009

Město Hlinsko. Vý is z Usnesení z 21. řádné schůze Rady města Hlinska konané dne 16. prosince 2009 Město Hlinsko Vý is z Usnesení z 21. řádné schůze Rady města Hlinska konané dne 16. prosince 2009 Rada města Hlinska Usnesením č.: 137/2009 bere na vědomí: 1. Žádost o pronájem střešní plochy za účelem

Více

Masarykova základní škola Plzeň školní rok 2018/2019

Masarykova základní škola Plzeň školní rok 2018/2019 Masarykova základní škola Plzeň školní rok 2018/2019 Plán práce na měsíc listopad 2018 Čtvrtek 1. 11. 7.00 schůzka žákovského parlamentu Pátek 2. 11. Strašidelné hemžení soutěžní odpoledne ŠD (tělocvična)

Více

Usnesení 13. zasedání Zastupitelstva městského obvodu Svinov konané dne

Usnesení 13. zasedání Zastupitelstva městského obvodu Svinov konané dne 13. zasedání Zastupitelstva městského obvodu Svinov konané dne 23.3.2016 126/13/16 135/13/16 Ing. Helena Wieluchová starostka Ing. Daniel Žitník 1. místostarosta 126/13/16 M. č. 0 s c h v a l u j e program

Více

Zápis z veřejného zasedání obecního zastupitelstva obce Veliš, konaného dne 16. března 2018

Zápis z veřejného zasedání obecního zastupitelstva obce Veliš, konaného dne 16. března 2018 Zápis z veřejného zasedání obecního zastupitelstva obce Veliš, konaného dne 16. března 2018 Přítomni: Buchal J., Bureš J., Dvořák P., Kahounová M., Kocourek M., Kocourek P., Sedláček J. Omluven: Kahoun

Více

KULTURA A SPORT 2013 Stručný přehled hlavních společenských, kulturních a sportovních akcí v Klatovech v roce 2013

KULTURA A SPORT 2013 Stručný přehled hlavních společenských, kulturních a sportovních akcí v Klatovech v roce 2013 KULTURA A SPORT 2013 Stručný přehled hlavních společenských, kulturních a sportovních akcí v Klatovech v roce 2013 LEDEN 1. ledna PŘIVÍTÁNÍ NOVÉHO ROKU 2013 Náměstí Míru, začátek v 17.00 hodin. 15. ledna

Více

ZPRÁVA PRO ZASTUPITELSTVO MĚSTA

ZPRÁVA PRO ZASTUPITELSTVO MĚSTA ZPRÁVA PRO ZASTUPITELSTVO MĚSTA Určeno pro zasedání dne: Zprávu předkládá: Zprávu zpracoval: 27.03.2018 Mgr. Rudolf Salvetr Ing. Milan Jarošík Předmět zprávy: Obecně závazná vyhláška č. 3/2018 o nočním

Více