Hvozdnický zpravodaj. Zprávy obecního úřadu. Blahopřejeme k narození nových občánků Nikolky Poláčkové a Emy Abrahamové.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Hvozdnický zpravodaj. Zprávy obecního úřadu. Blahopřejeme k narození nových občánků Nikolky Poláčkové a Emy Abrahamové."

Transkript

1 Hvozdnický zpravodaj 3/2009 Zprávy obecního úřadu Obecní zastupitelstvo na svém řádném zasedání dne projednalo nabídky firem přihlášených do poptávkového řízení na zřízení kontaktního místa CZECH Point. Po prostudování nabídek byla vybrána firma AMComputers. Dále projednala a schválila strategický plán Leader Místní Akční Skupiny Hradecký venkov OZ projednalo záměr koupit komunikaci u Novákových ke Kuželovým. Tato komunikace je v soukromém vlastnictví. Důvodem nákupu pozemků je provedení opravy veřejného osvětlení, z titulu dotace mohou být provedeny práce pouze na pozemcích ve vlastnictví obce. Přezkoumání hospodaření obce za rok 2008 proběhlo pracovníky KÚ Královéhradeckého kraje. Při kontrole nebyly zjištěny žádné závady a nedostatky. Zpráva byla OZ schválena bez výhrad. Dále byl schválen nákup travního traktoru pro sečení trávy. Cena vč. DPH 99 tis. Kč. Schválena byla Smlouva o nájmu na vybudování dětského hřiště v rámci MAS Hradecký venkov. Nájemné na pronájem pozemku společnosti MAS bude 1 Kč/rok. Další řádné zasedání OZ se konalo Zde byly schváleny mimořádné příjmy obce (dotace) za rok Schválena byla Smlouva na hrazení neinvestičních nákladů na žáky docházející do ZŠ v Libčanech. Poplatek za žáka je 6300 Kč. Během měsíce října bude zahájena oprava veřejného osvětlení od p. Koš ála. Rekonstrukci bude provádět p. Miloslav Tlučhoř, na OZ byla schválena Smlouva o dílo. Celkové náklady činí 424 tis. Kč. Od byla ukončena nájemní smlouva s p. Josefem Čechem na pronájem pohostinství dohodou a uzavřena nová nájemní smlouva s p. Jaroslavou Málkovou. Upozorňujeme občany na svoz nebezpečných složek komunálního odpadu. Svoz bude u obecního úřadu od 8.45 hod do 8.55 hod. Každý občan si svůj odpad osobně odevzdá do svozových vozů A.S.A. Lodín. Je zakázané odpad předem odkládat před obecní úřad. Zároveň bude přistaven kontejner na velkoobjemový odpad a to od do K je povinná výměna řidičských průkazů vydaných od do Vzhledem k tomu,že mezi občany je velké množství nevyměněných ŘP, žádá Magistrát města Hradce Králové o zahájení výměn již nyní!! Dále žádáme občany, kteří mají vystavenou rybářskou povolenku, aby po ukončení lovné sezóny odevzdaly úlovkový lístek. Jana Štěpánková Blahopřejeme k narození nových občánků Nikolky Poláčkové a Emy Abrahamové.

2 UDÁLOSTI V OBCI 2 Výlet do Slatiňan Dne 27. června jsme vyjeli na obecní výlet do Slatiňan. Nebylo nás mnoho, tak jsme cestovali malým autobusem. Dopoledne jsme si prohlédli zámek a potom vyrazili na zmrzlinu do města. Odpoledne jsme si prošli hřebčín. Nejkrásnější pohled byl na čerstvě narozená hříbátka. Od 13. hod začínal hlavní program Jezdeckého dne. Po slavnostním zahájení jsme viděli různé typy zápřeží, čtverylku starokladrubských koní, ukázku barokního a drezurního ježdění, koně ve službách Policie ČR. Děti si na závěr koupily něco na památku. Jana Štěpánková Hospůdka U Kapličky Výlet s chovateli Vedoucí hospůdky Ilona Morávková srdečně zve všechny milovníky skopového masa na sobotu 17. října, kdy bude od 15 hodin připraveno mnoho skopových Pomájovka Naše a libčanská mládež se sešla o prvním říjnovém víkendu ve Hvozdnicích, aby zhodnotila letošní máje a dohodla vše potřebné pro konání této Loučení s pípou Za přítomnosti stálých hostů v hospodě U Čechů se v pátek 18. září loučil pan Josef Čech s funkcí vedoucího pohostinství. Po 31 letech předal pomyslné hospodské žezlo své dceři Jaroslavě Málkové. Vzpomínalo se, jedlo, pilo, specialit. Tak tedy neváhejte a přij te ochutnat. Další informace se týkají otevírací doby, každé pondělí a úterý je zavřeno, a to až do konce kalendářního roku. tradice v květnu roku Přejeme jim, aby všem vydržel zápal a nadšení, které projevili v uplynulých dvou letech a udrželi tak tento zvyk, který má v historii českého venkova nezastupitelné místo. tančilo a zpívalo za doprovodu kapely Jardy Perného, který k tomuto lokálu už tak nějak paří. Tak všichni nové hospodské přejeme, aby se jí dařilo v podnikání co možná nejlépe a a má pro nás štamgasty vždy dveře otevřené, pivo jako křen a úsměv na tváři. Z O Č S C H H v o z d n i c e pořádá podzimní výlet va výstavu d r o b n é h o z v í ř e c t v a (králíci, drůbež, holubi, terarijní zvířata, akvarijní zvířata, atd.) v Litoměřicích a prohlídku města Terezín (s historickým výkladem) Vinobraní V pátek 16. října od 20 hodin se v malém sále pohostinství U Čechů koná první hvozdnické VINOBRANÍ. Budete mít možnost ochutnat bílá, červená i růžová vína, uslyšíte výklad sommeliéra o původu, složení, chuti a vůni tohoto lahodného moku. Jsou pro v sobotu 24. října. Autobus odjíždí v 7 hodin od autobusových zastávek dle bydliště přihlášených osob. Při zpáteční cestě zastávka na společné večeři. Doprava: dospělí 100 Kč, děti zdarma. Přihlásit se můžete u p. Rajmana tel (večer), mob Všichni jste srdečně zváni! vás připraveny sýrové mísy (v ceně vstupenky), dále klobásy, bramboráky, topinky atd... K poslechu a tanci bude hrát Jaroslav Perný. Pozor, ani pivaři se nemusejí bát, bude se točit HRADEC KÝ VOTROK 11, STARO PRAMEN 10, GRANÁT 12. Vstupné je 100 Kč a místa si můžete rezervovat na čísle , mob Tak neváhejte a přij te, všichni jste srdečně zváni.

3 3 UDÁLOSTI V OBCI Letní zábava Sousedské posezení I když letošní léto nepatřilo k těm nejlepším, tak jsme se ve Hvozdn i c í c h rozhodně n e n u d i l i. V pátek 17. července uspořádala kulturní komise a její příznivci letní zábavu, a to tentokrát venku pod altánem. I když pořadatelé nedoufali, že bude pravý letní večer, opak byl pravdou. Krásná tropická noc, nádherná hudba v podání Lyry club Jaroslava Perného, výborné občerstvení z rukou mistra grilu Michala Svobody v sexy masce a míchané nápoje Járy Málkové vévodily celému večeru. Atmosféra byla nepopsatelná a nechyběla ani tombola s dobrotami místních hospodyněk, které tentokrát připravily i devět druhů zeleninových salátů ke grilovaným specialitám. Místa pod altánem a stany obsadilo 81 účastníků, na stolech hořely svíčky a kolem prostranství louče, aby si i romantici přišli na své. Ti, kteří se dostavili, rozhodně nelitovali. Premiérová zábava pod hvězdným nebem se vydařila na výbornou, a tak doufáme, že se nám ji příští léto podaří zopakovat. Děkujeme všem, kteří pomáhali s organizací a občerstvením, bylo to náročné, ale SUPER. Poslední srpnový víkend se konalo sousedské posezení opět v altánu u obecní hospody. Začátek byl věnován druhému ročníku soutěže O hvozdnický pohár v kuželkách. Sešlo se 12 závodníků a všichni se snažili o co nejlepší umístění. Favoritem celé soutěže byl pan Jiří Kužel a stal se s 88 body vítězem, druhé místo obsadil pan Jan Špaček a třetí Rudolf Špicar ml.. Poté již následovalo ochutnávání dobrot, které přinesli sousedé, grilovaných specialit, tentokrát z kuchyně Marka Abrahama a samozřejmě tanec a zpěv za doprovodu kapely JAMES BAND. Každý si určitě přišel na své a i když bylo poněkud chladněji, většina přítomných vydržela do časných ranních hodin, kdy kulturní program doplnili pan Jiří Ceral hrou na housle a pan Zdeněk Jedlička na kytaru. Děkujeme všem, kteří nám pomohli vytvořit báječnou atmosféru posezení, zase jsme si o trochu blíž, a o to nám hlavně šlo. Dětský den V neděli 27. září se uskutečnil Dětský den, který pro hvozdnické děti uspořádali manželé Michal a Adéla Svobodovi, Romana a Petr Huškovi. Zábavné odpoledne připravené pro ty nejmenší i velké školáky pomohla organizovat spolu s jejich rodiči i místní mládež. Prosluněné odpoledne plné soutěžních úkolů bylo zakončeno slavnostním vyhodnocením s mnoha dárky a večeří pro všechny účastníky. Zákuskem byly perníkové medaile a želvičky z kuchyně Martiny Špicarové. První podzimní neděle se tedy nesla ještě v letním duchu a překvapení jízda na oslíkovi - bylo určitě velkým zážitkem pro všechny odvážlivce. Poděkování patří i panu Huškovi za trpělivost, kterou měl s malými závodníky při projíž kách na oslíku Ferdovi. Největší zásluha patří p. Adéle Svobodové, které tímto za zorganizování celé akce děkujeme.

4 ŠKOLA A OBEC 4 Základní škola v Libčanech V úterý 1. září se opět otevřely dveře naší školy pro všechny žáky a začal nový školní rok. Slavnostní zahájení proběhlo v atriu a žáci se pak s třídními učiteli rozešli do svých tříd, kde byli seznámeni s rozvrhem, školním řádem a dalšími důležitými informacemi a pokyny. Z naší obce nastoupilo do 1. třídy pět prvňáčků: Jan Drašar, Martin Hušek, Natálie Málková, Valentýna Svobodová a Elena Špicarová, máme tedy po letech opět silné zastoupení v prvním ročníku. Jedna třída na zahájení chyběla, a to osmá. Žáci této třídy odjížděli v ranních hodinách do Řecka na desetidenní ozdravný pobyt, z Hvozdnic to byla Lucie Štěpánková. Vrátili se plni dojmů, zážitků a znalostí o této zemi. Pobyt byl spojen s přípravou třídního projektu o Řecku, který osmáci připravují především v rámci hodin zeměpisu a občanské výchovy. Zájezd se mohl uskutečnit díky ochotě třídní učitelky Aleny Zajícové a paní Ivety Hachové, která pracovala jako zdravotník celé výpravy. Za jejich práci a obětavost jim velice děkuji nejen já, ale i celá osmá třída. Ale školní rok se rozběhl rychlým tempem a nikdo nezůstává pozadu. Flétnistky Berušky nezahálely ani o prázdninách a na soustředění v penzionu Bartošova Pec u Turnova nacvičovaly zbrusu nový repertoár. Celý první stupeň se vydal 11. září do Jičína města pohádek, kde měly děti možnost vidět mnoho představení (např. Divadlo Spejbla a Hurvínka), programů pro nejmenší a také se potkat s pohádkovými postavami či osobnostmi z televizních pořadů pro děti. V tento den zde přebírala v Knihovně Václava Čtvrtka cenu za svoji literární práci Lucie Doleželová z naší 8. třídy, což je veliký úspěch naší žákyně v celorepublikové konkurenci a jistě i dobrá vizitka libčanské školy. Ve škole jsme také měli vzácnou návštěvu z daleké africké Keni, a to pana učitele Michaila Mainu, který pobýval v Libčanech u naší bývalé žákyně Veroniky Pohořské a projevil zájem prohlédnou si školu a výuku. Rádi jsme ho uvítali a žáci mohli uplatnit při rozhovoru s ním svoji angličtinu. Bylo vidět, že název našeho školního vzdělávacího programu Škola pro život není nadnesen, ale přesně odpovídá potřebám žáků. Rozjely se i další třídní projekty: Ovocné dny ve třetí třídě, Staročeské posvícení v osmé třídě. Sportovci nás reprezentovali na přespolním běhu a na atletické soutěži Pohár rozhlasu. Žáci páté třídy si ověřili svoje znalosti z předpisů na dopravním hřišti v Hradci Králové. Také školní exkurze už probíhají. Šestá a osmá třída podnikla výjezd do archeologického centra ve Všestarech, kde na 12 stanovištích teoreticky i prakticky poznávaly život v pravěku. Devátá třída navštívila OÚ v Libčanech, aby se seznámila s činností této instituce. Velkou událostí v Libčanech zároveň i ve škole byl Den otevřených dveří. Den otevřených dveří V rámci akce Sjezd rodáků a přátel Libčan, kterou pořádala obec Libčany, proběhl 26.září Den otevřených dveří v Základní škole a mateřské škole v Libčanech. Tuto sobotu v 10 hodin ráno se seřadil průvod zástupců libčanských spolků v čele s našimi mažoretkami a za doprovodu dechové hudby Májovanka u hasičské zbrojnice a vydal se obcí do školního atria. Zde proběhlo krátké vystoupení mažoretek, flétnistek, trubačů, přednes básně J. K. Hlineckého Založení Libčan v podání Jana Krause, žáka 6. třídy naší školy. Potom už přednesl svoji řeč starosta obce Libčany p. Jiří Polák, který všechny přivítal při této významné příležitosti, jakou je setkání rodáků a přátel, připomněl něco z minulosti i současnosti. Stejně tak přivítala

5 5 ŠKOLA A OBEC návštěvníky školního areálu i ředitelka školy. Po oficiálním zahájení měli návštěvníci možnost prohlédnout si budovy školy i školky, výstavu plakátů ochotnických divadelních představení v knihovně, výstavu fotografií Sdružení pro mezinárodní partnerství, shlédnout prezentaci historie školy, her pro radost, ozdravného pobytu žáků 8. třídy v Řecku, vidět vystoupení a v areálu školy předváděli svoji práci i sokolníci, kteří měli také mnoho obdivovatelů. Příště se školní dveře otevřou pro veřejnost v úterý 8. prosince od 15:30 hodin, kdy nás čekají adventní dílny a vánočně vyzdobené interiéry školy. Všichni jste srdečně zváni. A co bylo dál? V říjnu jsme uspořádali akci pro 1. třídu Čtení se starostou, kde pan Jiří Polák tá a pátá třída navštívila Dětský domov v Sezemicích, kde jsou nejmenší děti, aby se seznámili s prací v takovém zařízení a samozřejmě předali mnoho dárků, které vezli s sebou. Školní rok je tedy v plném proudu, rozjela se i práce v 17 zájmových útvarech, probíhá kurz angličtiny a francouzštiny pro dospělé, AEROBIC zovat a zefektivnit výuku našich žáků. Na tuto vyučovací pomůcku jsme získali dar od Zemědělského družstva Libčany ve výši Kč, za který velice děkujeme. Vzhledem k financím, které jsou nám poskytovány ze státního rozpočtu bychom na tuto pomůcku těžko dosáhli. To jsou tedy čerstvé zprávy z naší školy, budete-li nás chtít navštívit, mažoretek, poslechnout si flétnový soubor Berušky, zasmát se u vystoupení dramatického kroužku Tři prasátka, nebo jen tak posedět ve školní jídelně u kávy a tradičních libčanských koláčů, které napekly místní hospodyňky. Počasí bylo nádherné ve školní knihovně čte dětem podzimní pohádku, předá prvňáčkům knížku (dar Obce Libčany), povzbudí děti v jejich školní práci a požádá je, aby na oplátku četli jemu na konci školního roku a ukázali tak, co všechno za první rok ve škole zvládli. Čtvrpro ženy každé pondělí a čtvrtek od 18:30 do 19:30 ve školní tělocvičně a připravujeme na zimu i počítačový kurz pro dospělé a bude-li zájem i kurz keramiky. Zařizujeme učebnu interaktivní tabulí, která by měla zmodernirádi Vás uvítáme i mimo dny otevřených dveří, stačí nás předem kontaktovat na tel.: či ové adrese zs.libcany@tiscali.cz. Lenka Šlechtová ředitelka školy

6 ŠKOLA A OBEC 6 Mateřská škola V letošním školním roce došlo ke dvěma změnám. Kapacita naší školky byla vzhledem k narůstajícímu počtu malých dětí navýšena na 50 míst. V současné době k nám chodí děti z Libčan, Hvozdnic, Radíkovic, Radostova, Těchlovic, Hřibska, Roudnice, Kunčic, Homyle, Kosic, Puchlovic a z Nechanic. Přijali jsme novou p. uč. Martinu Vondrovou, která pracuje ve třídě hvězdiček společně s p. uč. Lenkou Málkovou. Ve třídě sluníček je p. uč. Lada Klazarová a p. uč. Barbora Kusá. Z nadstandardních aktivit nabízíme dětem kroužek anpololetí začne pracovat ještě kroužek keramiky a nejstarší děti budou opět jezdit na Plavecký kurz do hradeckého bazénu proběhl ve školce konkurz do pěveckého sboru Jitro a vybrané děti už jezdí zpívat do Hradce Králové jsme měli ve školce v rámci akce Sjezd rodáků a přátel Libčan Den otevřených dveří. Zájemci si mohli prohlédnout prostory školky a práce našich dětí. Na středu jsme si naplánovali výlet do Chlumce nad Cidlinou na Chlumeckou zahradní železnici. Ráno nám glického jazyka a pohybově dramatický kroužek. Kroužek flétniček byl pro malý zájem rodičů zrušen. Ve druhém počasí moc nepřálo, a tak jsme vyrazili v pláštěnkách. Během prohlídky tratí a vláčků nám ale vykouklo sluníčko, takže jsme se nakonec na dráze i povozili. Na závěr výletu jsme ještě zastavili v Chlumci na zámku a prošli jsme si zámecký park. V týdnu od do , kdy jsme měli tématický celek Ovoce a zelenina, si děti ve třídě sluníček vyrobily keramický přívěsek na krk ve tvaru jablíčka nebo hrušky a upekly si pod vedením paní učitelky jablkový závin. Největší zájem byl o válení těsta a ochutnávání nastrouhaných jablíček. Ve třídě hvězdiček malé děti společně s paní učitelkou vyrobily strašidýlko do soutěže O nejhezčí strašidlo, která proběhne na zámku v Chlumci nad Cidlinou. 9.října jsme měli ve školce divadelní představení s názvem Krakonošova houbovka. Přijely k nám i děti

7 7 ŠKOLA A OBEC z mateřských škol z Roudnice a z Kratonoh. Celkem bylo u nás 84 dětských diváků. V nejbližší době plánujeme fotografování dětí na vánoční přání, ekologický program Ptáci v Nechanicích a pouštění draků na školní zahradě. Na závěr bych chtěla poděkovat všem rodičům za dárky, které pro naše děti přinesli. Zejména p.pišlové z Libčan za finanční dar a p.tomáškovi z Hvozdnic za finanční dar a za trampolínu na školní zahradu. Paní Martině Špicarové děkujeme za nádherný dort ve tvaru dýně, který nám zpestřil vyprávění o podzimu. Fotografie z akcí najdete na internetové stránce www. mslibcany.ic.cz Lada Klazarová vedoucí učitelka mateřské školy 20. výročí přátelských vztahů Čechů a Francouzů V roce 1989 se začíná psát historie přátelských vztahů mezi občany z Libčan, Hvozdnic a některých dalších okolních obcí v okrese Hradec Králové s obyvateli francouzského městečka Le Mele sur Sarthe v Normandii. Nezůstalo jenom u přátelství s Francouzi, ale Občanské sdružení pro mezinárodní partnerství v Libčanech již několik let také upevňuje dobré vztahy s německým Falkensteinem a anglickým Faringdonem. Je to vlastně takový malý model Evropské unie. Letošní rok byl pro nás obzvláště významný, protože uplynulo právě 20 let, co se poprvé občané z Libčan a okolí setkali s obyvateli francouzského městečka. Ve dnech přijalo Občanské sdružení pro mezinárodní partnerství 67 francouzských hostů. Letošního 20. výročí se zúčastnila i tříčlenná delegace německých přátel z partnerského městečka Falkenstein. Všichni hosté byli ubytováni v rodinách, aby mohli co nejvíce poznávat domácí atmosféru českých rodin a ochutnat pravou českou kuchyni. Pro naše francouzské přátele jsme již od začátku roku s velkou pečlivostí připravovali bohatý a rozmanitý program. Celý týden byl protkán různými výlety, exkurzemi, návštěvami zajímavých míst v regionu, zábavou, grilováním a příjemným posezením v hostitelských rodinách. Francouzští přátelé navštívili státní novogotický zámek Sychrov, který sloužil jako rezidence francouzského rodu Rohanů, což u našich hostů vzbudilo velký zájem a tuto návštěvu zámku velmi ocenili. V Liberci si prošli nejstarší botanickou zahradu v České republice. Během týdenního pobytu francouzských hostů samozřejmě nechyběl celodenní výlet do Prahy. Některé francouzské rodiny zde byly poprvé a proto pro ně byla zorganizována prohlídka Prahy s francouzskou průvodkyní. Za zmínku stojí i krásný nostalgický večer, který jsme prožili s našimi prvními francouzskými průkopníky na lovecké chatě v Radostově, kde se soutěžilo, zpívalo a tančilo za doprovodu harmoniky. Zástupci Mikroregionu Urbanická brázda, kteří rovněž pomohli při přípravě programu pro naše hosty, připravili konferenci týkající se sociální péče o seniory v regionu Hradecký venkov. Francouzští přátelé pohovořili o současném stavu sociální péče v regionu Melsko a o cestovním ruchu v okolí jezera v Le Mele. Odpolední konference, která proběhla v pohostinství ve Hvozdnicích, byla zakončena společenským tanečním večerem a velkolepým rautem. Také se uskutečnila návštěva Mateřského centra v Nechanicích s kulturním vystoupením dětí Rojení včel, které předaly návštěvníkům drobné dárky v podobě medových svíček. Dále se pokračovalo na Dolní Přím, kde proběhla prohlídka podniku na výrobu sýra Niva s výkladem a ochutnávkou tradičních sýrových produktů a vína. Hostitelské rodiny se o své francouzské hosty staraly velmi pečlivě, zúčastňovaly se společně s nimi výletů a samy s nimi navštěvovaly zajímavá místa našeho regionu. Všem hostitelským rodinám patří upřímné poděkování za vstřícnost a péči, kterou jim věnovaly. Závěrečný večer proběhl v tanečním a soutěžním duchu na libčanském stadionu. Rodiny si vzájemně předaly dárky a francouzští přátelé nás pozvali do Francie na příští rok. Nedělní loučení nebralo konce a neobešlo se i bez slziček dojetí. Dojemné setkání s našimi přáteli mělo neopakovatelnou atmosféru. Za Občanské sdružení pro mezinárodní partnerství v Libčanech Zdena Nováková

8 UDÁLOSTI V OBCI 8 Další plánované akce Rozloučení s broučky SK Libčany a Základní škola a mateřská škola Libčany se vrací k již osvědčené akci Rozloučení s broučky, která se bude konat v pátek 23. října v hodin. Začátek je ve školní knihovně, kde připomeneme pohádky z knihy Broučci Jana Karafiáta a odtud poputujeme společně dál. Vezměte si tedy svého Broučka, lampion a pojďte s námi dát broučky na zimu spát. Zveme všechny děti v doprovodu rodičů, aby se k nám připojili a užili jsme si tak společně říjnový podvečer. Pletení z pedigu Jak jsme se dohodli při prvním kurzu, sejdeme se opět nad proutky a budeme tentokrát oplétat lahve, květináče, plést vánoční ozdoby a košíky. Sejdeme se ve středu 4. listopadu v 18 hodin v malém sále pohostinství U Čechů. S sebou si vezměte opět zahradnické nůžky, jehlici, ručník. Záloha na kurz ve výši 150 Kč se platí u p. Čechové, cena kurzovného bude stanovena dle výrobku a spotřeby materiálu ( Kč). Přij te si vyrobit něco pro radost. Pozvání do loutkového divadla v Libčanech Tradiční loutkářská přehlídka O cenu Matěje Kopeckého se letos opět uskuteční v sále libčanského pohostinství. Koná se každou neděli po dobu čtyř týdnů. První představení se uskuteční 1. listopadu od 14 hodin a budou to pohádky...ale když ona je zakletá v podání souboru POLI z Hradce Králové a Kdo zachrání princeznu zahraje loutkářský soubor Na židli z Turnova. Další představení: 8. listopadu Pohádka o slunci, loutkové divadlo Martínek z Libáně 15. listopadu Červená Karkulka, Perníková chaloupka, BODI z Jaroměře 22. listopadu Bubáci, pohádka o Honzovi a čer tech a uplakaném králi, Klub loutkářů z Úpice. Srpková Jana Zájezd do divadla Připravujeme na měsíc říjen popř. listopad zájezd do divadla, tentokrát na činoherní představení. Bližší informace obdržíte v nejbližších dnech jako malou pozvánku kulturní komise Hvozdnice. Pravá česká zabijačka V pohostinství U Čechů připravují na sobotu 28. listopadu pravou českou zabijačku. Od rána můžete být přítomni přípravám pochoutek z vepřového masa. Máte-li zájem o tuto akci, přihlaste se u vedoucí pohostinství Jaroslavy Málkové a zapla te poplatek 250 Kč za zabijačkové speciality. Akce se uskuteční v případě, že bude dostatečný počet zájemců. Setkání seniorů Dne 21. listopadu se již podruhé uskuteční setkání seniorů Mikroregionu Urbanická brázda ve velkém sále pohostinství U Čechů. Čeká Vás bohaté pohoštění a kulturní program. Přij te se pobavit se svými přáteli z Hvozdnic a okolí. Rozsvícení vánočního stromu V neděli 29. listopadu již potřetí společně rozsvítíme hvozdnický vánoční strom, nezapomeňte si tento den označit ve vašem kalendáři. Kulturní program a občerstvení zajištěno. Cukroví a domácí pečivo bude opět vítáno. Mikulášská nadílka V pátek 4. prosince se uskuteční tradiční Mikulášská nadílka pro naše nejmenší. Mikuláš se svojí družinou je bude čekat v malém sále pohostinství U Čechů. Další podrobnosti budou uvedeny na pozvánce. Čertovská zábava V sobotu 5. prosince pořádá Obec Hvozdnice tradiční Čertovskou zábavu od 20 hodin ve velkém sále KD Hvozdnicích. Čeká vás bohatá tombola a veselá čertovská společnost. Všichni jste srdečně zváni. Krojované Nechanice Ve dnech září proběhla v KD Nechanice výstava krojů a přehlídka lidových řemesel s názvem Krojované Nechanice. I naše obec se zde prezentovala, a to nejen svými kroji, ale také prezentační nástěnkou věnovanou obnovené tradici Kácení máje. Naše činnost i kroje zaujaly organizátorky kulturních akcí natolik, že jsme byli předběžně požádáni o spolupráci na projetu Od jara do zimy, který by měl být realizován v příštím roce a bude věnován staročeským tradicím. Uvidíme tedy, možná budeme mít možnost předvést naši kulturní činnost mládeže v sousedním mikroregionu. Na vydání spolupracovali: Klazar Jindřich, Štěpánková Jana, Šlechtová Lenka, Klazarová Lada, Rajman Martin, Klazarová Petra, Morávková Ilona, Nováková Dana, Hušková Romana. Zpravodaj vyšel v nákladu 100 výtisků. Příspěvky do Hvozdnického zpravodaje přijímáme na OÚ Hvozdnice, tel nebo na adrese kuryr.hvozdnice@seznam.cz.

PŘEHLED AKCÍ PRO SENIORY 2016

PŘEHLED AKCÍ PRO SENIORY 2016 PŘEHLED AKCÍ PRO SENIORY 2016 ÚNOR 2016 11.02.2016 - MASOPUST Dne 11.2.2016 v KD Muglinově byla pro seniory z domů s pečovatelskou službou a klubů důchodců připravena akce pod názvem Masopust. Akci zahájil

Více

Závěrečná zpráva o realizaci mikroprojektu PARTNERSTVÍ PRO VENKOV

Závěrečná zpráva o realizaci mikroprojektu PARTNERSTVÍ PRO VENKOV Závěrečná zpráva o realizaci mikroprojektu PARTNERSTVÍ PRO VENKOV Údaje o mikroprojektu: Číslo mikroprojektu CZ.3.22/3.3.02/12.03017 Název mikroprojektu Partnerství pro venkov Konečný uživatel Hradecký

Více

Výroční zpráva Spolku popických žen za rok 2015

Výroční zpráva Spolku popických žen za rok 2015 Výroční zpráva Spolku popických žen za rok 2015 Zpráva obsahuje informace o pořádaných kulturních akcích za rok 2015, kalendář plánovaných akcí na rok 2016 a výsledky hospodaření občanského sdružení 2015.

Více

Trutnodráček březen 2015

Trutnodráček březen 2015 Trutnodráček březen 2015 MÍŠA OSLAVIL JEDENÁCTÉ NAROZENINY Jedenácté narozeniny jsme oslavili dortem, písničkou a milými dárečky. Přejeme Míšovi vše nejlepší do života, především pak stálou vnitřní radost.

Více

Kulturní akce pro rok 2015 v obci Velké Losiny

Kulturní akce pro rok 2015 v obci Velké Losiny Kulturní akce pro rok 2015 v obci Velké Losiny Leden sobota 17. 1. 2015 = 1. Velkolosinský ples (Areál zdraví víceúčelová hala, pořadatel MK Rajo s. r. o.) Únor neděle 1. 2. 2015 = Setkání s rysem Od 13

Více

KUL TURNI KRONIKA. Centra sociálních služeb Kojetín * * * * * * * * * *

KUL TURNI KRONIKA. Centra sociálních služeb Kojetín * * * * * * * * * * KUL TURNI, KRONIKA Centra sociálních služeb Kojetín * * * * * * * * * * * * 2008 Centrum sociálních služeb Kojetín organizuje pro své obyvatele na domech s pecovatelskou službou a návštevníky Klubu duchodcu

Více

Pátek 21.1.2011 od 14.00 do 19.00 hod. Sobota 22.1.2011 od 8.00 do 12.00 hod.

Pátek 21.1.2011 od 14.00 do 19.00 hod. Sobota 22.1.2011 od 8.00 do 12.00 hod. Základní škola, Mládežnická 536, TRUTNOV 4 Pátek 21.1.2011 od 14.00 do 19.00 hod. Sobota 22.1.2011 od 8.00 do 12.00 hod. pavilon 1. stupně Základní škola, Mládežnická 536, Trutnov 4 Základní škola, Mládežnická

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně LISTOPAD 2015 Městské infocentrum Slavičín Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz KLUBY ZDRAVÍ

Více

PODTOLŠTEJNSKÝ OBŠŤASTNÍK

PODTOLŠTEJNSKÝ OBŠŤASTNÍK DOLNÍ PODLUŽÍ HORNÍ PODLUŽÍ JIŘETÍN POD JEDLOVOU PODTOLŠTEJNSKÝ OBŠŤASTNÍK LISTOPAD 2017 POZVÁNKY NA SPORTOVNÍ, KULTURNÍ A SPOLEČENSKÉ AKCE Tajemný Tolštejn Foto Marian Maštrla RÁDI VÁS ZVEME ZA ZAJÍMAVOU

Více

STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA

STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA PROSINEC 2016 NÁVŠTĚVA HOKEJOVÉHO UTKÁNÍ Žáci internátu z Opočna navštívili na místním zimním stadionu hokejové utkání mužů

Více

MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTRAVA, BLAHOSLAVOVA 6, příspěvková organizace. vydává školní časopis

MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTRAVA, BLAHOSLAVOVA 6, příspěvková organizace. vydává školní časopis MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTRAVA, BLAHOSLAVOVA 6, příspěvková organizace vydává školní časopis č.25/2018 Vážení rodiče a milé děti, čas letí jako voda a my se znovu setkáváme na konci 1. pololetí školního roku.

Více

LÉTO INFORMAČNÍ LETÁK. LETNÍ VYDÁNÍ r. 2017

LÉTO INFORMAČNÍ LETÁK. LETNÍ VYDÁNÍ r. 2017 INFORMAČNÍ LETÁK LETNÍ VYDÁNÍ r. 2017 LÉTO Cupy - hupy, pravda je to, po jaru, že máme léto. Slunko hřeje, slunko pálí, ani chvilku nezahálí, všude smíchu je a ruchu - léto přišlo! Hejsa! Chuchu! Ohlédnutí

Více

Informace, zajímavosti, kultura

Informace, zajímavosti, kultura Dubečský zpravodaj 9/2006 (96) Informace, zajímavosti, kultura Vážení občané, Po prázdninách a dovolených se opět setkáváme na stránkách místního časopisu, ve kterém přinášíme další zajímavosti i postřehy

Více

Hned první listopadový den nás čekala oslava, Zuzka slavila narozeniny. Oslava se jako vždy povedla, dort byl výborný a děti si to náramně užili.

Hned první listopadový den nás čekala oslava, Zuzka slavila narozeniny. Oslava se jako vždy povedla, dort byl výborný a děti si to náramně užili. Čas běží jako voda a vy držíte v ruce další dvojčíslo našich Kostkovaných novin! Listopad a prosinec patří tradičně mezi nejhezčí měsíce nejen ve školce :o) Hned první listopadový den nás čekala oslava,

Více

Září uteklo jako voda, říjen už je také za námi a vy si můžete přečíst první dvojčíslo našich Kostkovaných novin!!!

Září uteklo jako voda, říjen už je také za námi a vy si můžete přečíst první dvojčíslo našich Kostkovaných novin!!! Milí rodiče, Září uteklo jako voda, říjen už je také za námi a vy si můžete přečíst první dvojčíslo našich Kostkovaných novin!!! Během prvního týdne se děti především navzájem seznamovaly s novými kamarády.

Více

Týden

Týden správný cíl Vaší cesty Týden 9. 11. - 15. 11. 2013 Opravené Šimkovy sady v Hradci Králové jsou již otevřené veřejnosti. Ač ještě zbývají dvě kolaudace, lidé se již mohou parkem bezpečně procházet. Sady

Více

V Ř E S K O V Á K leden 2010

V Ř E S K O V Á K leden 2010 V Ř E S K O V Á K leden 2010 Úvodní slovo Vážení spoluobčané, dočkali jsme se přívalu sněhu a tak okusili zase po dlouhé době pravou zimu. Největší radost mají samozřejmě děti, ale dospělým sníh přidělává

Více

Připravované akce ROK 2014. Prosinec 2014. Zdravověda žádná věda přednášky studentů Lékařské fakulty v Ostravě

Připravované akce ROK 2014. Prosinec 2014. Zdravověda žádná věda přednášky studentů Lékařské fakulty v Ostravě Připravované akce ROK 2014 Prosinec 2014 Zdravověda žádná věda přednášky studentů Lékařské fakulty v Ostravě Mikulášská zastavení a dobrá hudba navíc Perníčkové odpoledne na Vážce Dámský klub - rumové

Více

Akce školy 2015/2016

Akce školy 2015/2016 Základní škola a Mateřská škola Rudná pod Pradědem p.o. Stará Rudná 121, 793 35 Rudná pod Pradědem IČO 731 84 934, Telefon 733 220 495 E-mail: zs.rudna@seznam.cz, www.skola.rudnapodpradedem.cz 1. pololetí

Více

V Ř E S K O V Á K květen 2009

V Ř E S K O V Á K květen 2009 V Ř E S K O V Á K květen 2009 Úvodní slovo Vážení spoluobčané, v úvodním slovu vás chci pochválit za dovoz dřevního odpadu ke spálení. Tentokrát se tam nacházel skutečně jen spalitelný odpad. Věřím, že

Více

Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: duben červen Základní školy

Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: duben červen Základní školy Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: duben červen 2016 Základní školy Základní škola J. A. Komenského a Mateřská škola, Přerov - Předmostí, Hranická 14 Školní olympiáda

Více

Obchodná akadémia, Tajovského 25, Banska Bystrica. Mezinárodní projektové setkání na Slovensku

Obchodná akadémia, Tajovského 25, Banska Bystrica. Mezinárodní projektové setkání na Slovensku Projekt: ERASMUS+: Fiktivní obchodování mezi českou a slovenskou školou, číslo smlouvy 2015-1-CZ01-KA219-013831_1 Datum: 20. 11. 2016 26. 11. 2016 Místo: Název akce: Obchodná akadémia, Tajovského 25, Banska

Více

Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: říjen-prosinec Mateřské školy

Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: říjen-prosinec Mateřské školy Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: říjen-prosinec 2016 Mateřské školy Mateřská škola Přerov, Máchova 14 Halloween 2. listopadu 2016 16,00 hod. Dlabání dýní, noční

Více

Z kulturních a společenských akcí na Vrablovci

Z kulturních a společenských akcí na Vrablovci Z kulturních a společenských akcí na Vrablovci Příloha č. 3 kroniky obce Ludgeřovice za rok 2009 Vítání jara na Vrablovci Bylo to v pátek 24. dubna 2009 v sále místní hospody, pořádal Klub důchodců Vrablovec.

Více

INFORMAČNÍ LIST č. 11 - OBEC HORNÍ KNĚŽEKLADY. ORANŽOVÝ ROK 2014 - Generální sponzor akcí je SKUPINA ČEZ.

INFORMAČNÍ LIST č. 11 - OBEC HORNÍ KNĚŽEKLADY. ORANŽOVÝ ROK 2014 - Generální sponzor akcí je SKUPINA ČEZ. INFORMAČNÍ LIST č. 11 - OBEC HORNÍ KNĚŽEKLADY Vážení spoluobčané, přestože se na základě rozhodnutí Vlády ČR dostavba Jaderné elektrárny Temelín de-facto zastavila, Skupina ČEZ v podpoře regionu pokračuje

Více

Životický portál. Od 23. března do 29. března 2015

Životický portál. Od 23. března do 29. března 2015 Životický portál Od 23. března do 29. března 2015 BLAHOPŘÁNÍ v měsíci březnu oslaví narozeniny Jméno KARKOŠKA Lubomír MARŠÁLKOVÁ Vlasta GORČÍKOVÁ Marie MACÍČEK Jiří Číslo popisné 180 213 170 165 Věk 87

Více

Životický portál. Od 18. dubna do 24. dubna 2016

Životický portál. Od 18. dubna do 24. dubna 2016 Životický portál Od 18. dubna do 24. dubna 2016 B L A H O P Ř Á N Í v měsíci dubnu oslaví narozeniny Jméno Č.p. Věk DOŘIČÁKOVÁ Anna 48 95 MIČKOVÁ Olga 14 65 KLADIVA Antonín 136 55 RÝCOVÁ Alena 187 50 JÍDELNÍ

Více

Infolisty. Centrum pro osoby se zdravotním postižením Písečná a. Jesle Písečná

Infolisty. Centrum pro osoby se zdravotním postižením Písečná a. Jesle Písečná Infolisty Centrum pro osoby se zdravotním postižením Písečná a Jesle Písečná ÚNOR 2018 1 Klienti DSOZP Písečná opět navštívili tělocvičnu, kde si vyzkoušeli svoji soutěživost a zdatnost. Pod vánočním stromečkem

Více

rodáků a přátel obce Střížov. ve dnech 28.a 29. srpna 2010.

rodáků a přátel obce Střížov. ve dnech 28.a 29. srpna 2010. Zastupitelstvo obce a občané Střížova Pozvánka na 3.setkání rodáků a přátel obce Střížov. ve dnech 28.a 29. srpna 2010. Vás zvou na třetí setkání rodáků a přátel obce Budeme se těšit na Vaši účast spolu

Více

Přednášky Divadelní představení Koncerty Lampionový průvod Výstavy Setkání důchodců Soutěže Výlety Kurzy Zpívání koled U3V

Přednášky Divadelní představení Koncerty Lampionový průvod Výstavy Setkání důchodců Soutěže Výlety Kurzy Zpívání koled U3V Přednášky Divadelní představení Koncerty Lampionový průvod Výstavy Setkání důchodců Soutěže Výlety Kurzy Zpívání koled U3V Procházku historií Kasejovic nám připravil Mgr. Vladimír Červenka z Muzea Josefa

Více

Dolnobrannský zpravodaj

Dolnobrannský zpravodaj Číslo 9 Dolnobrannský zpravodaj Strana 5 Zpravodaj se mračí Co s ním? O čem chci psát? O potřebě, kterou vykonávají naši nejlepší přátelé - pejsci. Minulý týden přišel pan. Radoň ml. s ústní stížností

Více

Závěrečná zpráva k realizaci projektu Tržnice Hradeckého venkova

Závěrečná zpráva k realizaci projektu Tržnice Hradeckého venkova Závěrečná zpráva k realizaci projektu Tržnice Hradeckého venkova V rámci projektu byl vypracován nový propagační roll up, kterým spolu s výstavou a ochutnávkou regionálních potravin účinně propagujeme

Více

Archiv novinek WWW stránek za školní rok 2008-2009

Archiv novinek WWW stránek za školní rok 2008-2009 Archiv novinek WWW stránek za školní rok 2008-2009 SŠP a VOŠ, s. r. o. pracoviště Kroměříž 03.07.09 - Krásné prázdniny! Přejeme všem krásné prázdniny! Úřední hodiny v době prázdnin: - v pracovní dny 8.00

Více

Plán na 13. týden ( listopadu 2018)

Plán na 13. týden ( listopadu 2018) Plán na 13. týden (26. 30. listopadu 2018) Český jazyk str. 37-39 Čtení str. 50, 58 Psaní str. 24-25 Matematika str. 20-23, 19 dokončení. Prvouka str. 13-14 Plán na 12. týden (19. 23. listopadu 2018) Český

Více

V Ř E S K O V Á K březen 2010

V Ř E S K O V Á K březen 2010 V Ř E S K O V Á K březen 2010 Úvodní slovo Vážení spoluobčané, tak jako každý rok vám připomínám s blížícím se jarem pálení dřevního odpadu ze zahrad. Prosím,abyste opět nepálili ořezané větve ze stromů

Více

PŘÍLOHA K VÝROČNÍ ZPRÁVĚ ZA ŠKOLNÍ ROK 2013/2014

PŘÍLOHA K VÝROČNÍ ZPRÁVĚ ZA ŠKOLNÍ ROK 2013/2014 PŘÍLOHA K VÝROČNÍ ZPRÁVĚ ZA ŠKOLNÍ ROK 2013/2014 Nový školní rok byl slavnostně zahájen 2. září. Do školy nastoupilo 19 prvňáčků, celkem má škola 119 žáků. Již před zahájením školního roku vystupovali

Více

P O Z V Á N K A 2/2018

P O Z V Á N K A 2/2018 . 2/2018 P O Z V Á N K A Na veřejné zasedání zastupitelstva obce Morašice, které se uskuteční dne 22.června 2018 v hospodě VE DVOŘE od 18.00 hod. s následujícím programem: 1. Účetní závěrka obce za rok

Více

Co nás čeká v měsíci LEDNU?

Co nás čeká v měsíci LEDNU? Co nás čeká v měsíci LEDNU? 4.1. se vrátíme zpět do lavic každé pondělí budeme jezdit na plavání 12.1. vystoupí divadelní kroužek pro rodiče od 15:45 v I. třídě 12.1. po představení od 16:00 třídní schůzky

Více

Zpravodaj Základní školy speciální DČCE a Střediska Světlo ve Vrchlabí Září 2012

Zpravodaj Základní školy speciální DČCE a Střediska Světlo ve Vrchlabí Září 2012 Zpravodaj Základní školy speciální DČCE a Střediska Světlo ve Vrchlabí Září 2012 Slavnostní zahájení 3.9. Jičín město pohádky Růžovo-oranžový den Krakonošův trojboj 13.9. Jičín - město pohádky Na tento

Více

Druhý ročník soutěže Jetřichovská buchta - Broumovsko. Napsal uživatel Petra Jansová Pátek, 09 Listopad :52

Druhý ročník soutěže Jetřichovská buchta - Broumovsko. Napsal uživatel Petra Jansová Pátek, 09 Listopad :52 Po loňském úspěchu soutěže o nejlepší "Jetřichovskou buchtu" se první listopadovou sobotu konal již druhý ročník přátelského vesnického klání pekařek a pekařů, jehož letošním tématem bylo OVOCE. {jathumbnail

Více

SLUNCE JE VŠUDE - přeshraniční projekt ZŠ LÁZNĚ LIBVERDA a ZŠ BOLESLAWIEC

SLUNCE JE VŠUDE - přeshraniční projekt ZŠ LÁZNĚ LIBVERDA a ZŠ BOLESLAWIEC SLUNCE JE VŠUDE - přeshraniční projekt ZŠ LÁZNĚ LIBVERDA a ZŠ BOLESLAWIEC Na počátku roku 2012 nás oslovili zástupci Základní školy z polského Boleslawiece a nabídli nám spolupráci na přeshraničním projektu

Více

Plán práce Školní rok Hlavní úkoly vyplývají z koncepce rozvoje a řízení školy.

Plán práce Školní rok Hlavní úkoly vyplývají z koncepce rozvoje a řízení školy. Základní škola a Mateřská škola Lukavice,okres Rychnov nad Kněžnou Plán práce Školní rok 2015 2016 Hlavní úkoly vyplývají z koncepce rozvoje a řízení školy. V mateřské škole se vyučuje podle ŠVP Studánky

Více

Časopis naší Mateřinky

Časopis naší Mateřinky Časopis naší Mateřinky Září Prosinec 2014 Co nového u nás v mateřince, aneb je tu další školní rok Začal nový školní rok a i v naší školce se udály mnohé změny. Podařilo se nám pořídit novou Interaktivní

Více

Ž E N K L A V S K É INFORMACE PRO OBČANY

Ž E N K L A V S K É INFORMACE PRO OBČANY OBECNÍ ÚŘAD ŽENKLAVA VYDÁVÁ Ž E N K L A V S K É INFORMACE PRO OBČANY srpen září 2016 INFORMACE Z OBECNÍHO ÚŘADU 1. Oznamujeme občanům, že od 1. 9. 2016 bude opět otevřena obecní restaurace u KD s otevírací

Více

PROGRAM KULTURNÍCH A SPORTOVNÍCH AKCÍ MĚSTA KAMENICE NAD LIPOU

PROGRAM KULTURNÍCH A SPORTOVNÍCH AKCÍ MĚSTA KAMENICE NAD LIPOU PROGRAM KULTURNÍCH A SPORTOVNÍCH AKCÍ MĚSTA KAMENICE NAD LIPOU PROSINEC 2012 v 10 hodin MIKULÁŠSKÝ BĚH Běžecké sdružení Liga 2000 v Kamenici nad Lipou Vás zve na tradiční běh, který bude zahájen před sportovní

Více

Zápis z valné hromady členů občanského sdružení 1/2011

Zápis z valné hromady členů občanského sdružení 1/2011 Zápis z valné hromady členů občanského sdružení 1/2011 ze dne: 10. prosince 2011 počet přítomných členů: 40 (viz prezenční listina) Program: 1. Zahájení 2. Zpráva o činnosti Sdružení za rok 2011 3. Zpráva

Více

ŘECKÉ OLYMPIJSKÉ HRY WALDORFSKÝCH ŠKOL PARDUBICE 2014

ŘECKÉ OLYMPIJSKÉ HRY WALDORFSKÝCH ŠKOL PARDUBICE 2014 ŘECKÉ OLYMPIJSKÉ HRY WALDORFSKÝCH ŠKOL PARDUBICE 2014 V letošním školním roce se naše ZŠW Pardubice s podporou Magistrátu města Pardubic stala organizátorem tradičních olympijských her pro žáky pátých

Více

Kulturní akce pro rok 2015 v obci Velké Losiny

Kulturní akce pro rok 2015 v obci Velké Losiny Kulturní akce pro rok 2015 v obci Velké Losiny Leden sobota 17. 1. 2015 = 1. Velkolosinský ples (Areál zdraví víceúčelová hala, pořadatel MK Rajo s. r. o.) Únor neděle 1. 2. 2015 = Setkání s rysem Od 13

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně ČERVEN 2017 Městské infocentrum Slavičín Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz Diaklub Slavičín

Více

Převzetí Domova sv. Moniky

Převzetí Domova sv. Moniky KRONIKA 2008 Převzetí Domova sv. Moniky 1. 1. 2008 jsme převzali od Centra zdravotních a sociálních služeb města Liberce Domov pro matky s dětmi v tísni, který dostal jméno Domov sv. Moniky. Maškarní karneval

Více

Tiskové zprávy a fotodokumentace k projektu CZ /0.0/0.0/16_009/ Odhalte naše tajemství / Odkryj nasze tajemnice

Tiskové zprávy a fotodokumentace k projektu CZ /0.0/0.0/16_009/ Odhalte naše tajemství / Odkryj nasze tajemnice Tiskové zprávy a fotodokumentace k projektu CZ.11.2.45/0.0/0.0/16_009/0000518 Odhalte naše tajemství / Odkryj nasze tajemnice Veletrh - Chorzow Dne 2. 6. 2018 se zástupci z místní akční skupiny RÝMAŘOVSKO,

Více

Dnes a v pátek můžete navštívit výstavu vánočních dekorací klientů Domova Dolní zámek v Teplicích nad Metují.

Dnes a v pátek můžete navštívit výstavu vánočních dekorací klientů Domova Dolní zámek v Teplicích nad Metují. Rozsvěcení vánočních stromů, Adventní koncerty, Den otevřených dveří na gymnáziu, Gastroden, divadla, předvánoční programy pro děti, fotbalový a florbalový turnaj, Zimní táboření na Hvězdě. To jsou tipy

Více

Roční plán. Září. Říjen. Listopad

Roční plán. Září. Říjen. Listopad Září Říjen Listopad Roční plán 3. 9. Slavnostní zahájení školního roku 2018/2019 3. 9. Zahájení provozu 4. 9. Seznamovací a kontaktní hry 4. 9. v 15 hod Schůzka s rodiči 6. 9. v 15.30 Schůzka s rodiči

Více

Pravidelné akce Klubu seniorů Krupka na rok 2015

Pravidelné akce Klubu seniorů Krupka na rok 2015 Pravidelné akce Klubu seniorů Krupka na rok 2015 Každé pondělí až čtvrtek je otevřen klub v DPS Dlouhá 636, Krupka vždy od 13,00 do 17,00 hodin. Možnost využití dvou počítačů včetně připojení na internet,

Více

Ž E N K L A V S K Ý Z P R A V O D A J

Ž E N K L A V S K Ý Z P R A V O D A J ŠKOLSKÁ ŽENKLAVSKÝ KULTURNÍ ZPRAVODAJ KOMISE VYDÁVÁ Ž E N K L A V S K Ý Z P R A V O D A J DUBEN - ČERVEN 2014 VYNÁŠENÍ ZIMY POCHOVÁNÍ BASY INFORMACE Z OBECNÍHO ÚŘADU 1. Příjmy a výdaje obce za svoz odpadů

Více

Výroční zpráva 2012. UCHO, o.s. Univerzální chodská organizace

Výroční zpráva 2012. UCHO, o.s. Univerzální chodská organizace Výroční zpráva 2012 UCHO, o.s. Univerzální chodská organizace Obsah Základní informace o UCHO, o.s...3 Sídlo...3 Organizační struktura...3 Základní cíle sdružení...4 Formy činnosti sdružení...4 Zpráva

Více

Vážená paní ředitelko, vážený pane řediteli,

Vážená paní ředitelko, vážený pane řediteli, Vážená paní ředitelko, vážený pane řediteli, KONCERT PRO ŽÁKY 5. TŘÍD ZŠ Ten vánoční čas, aneb Jak Anděl málem propadl dovolujeme si Vám nabídnout výchovné koncerty, které základní umělecká škola Bedřicha

Více

PŘEHLED AKCÍ PRO SENIORY 2017

PŘEHLED AKCÍ PRO SENIORY 2017 PŘEHLED AKCÍ PRO SENIORY 2017 LEDEN 2017 PROSINEC 2017 Počítačový kurz DPS Heřmanická, každé pondělí od 10:00 do 11:30 hodin Počítačový kurz DPS Hladnovská, každé úterý od 9:30 do 11:00 hodin Počítačový

Více

Přehled akcí za rok 2010, pořádaných pro uživatele DS Lukov

Přehled akcí za rok 2010, pořádaných pro uživatele DS Lukov Přehled akcí za rok 2010, pořádaných pro uživatele DS Lukov Každý týden pravidelně probíhá: -PO-PÁ - každé ráno od 8 hod rozcvička, po rozcvičce zpěv na oddělení -PO-ČT - pracovnice soc. péče - práce s

Více

Výroční zpráva o činnosti školy. Základní škola a Mateřská škola Štarnov, okres Olomouc, příspěvková organizace

Výroční zpráva o činnosti školy. Základní škola a Mateřská škola Štarnov, okres Olomouc, příspěvková organizace Výroční zpráva o činnosti školy Základní škola a Mateřská škola Štarnov, okres Olomouc, příspěvková organizace školní rok 2011/2012 Výroční zpráva o činnosti Zakladní školy a Mateřské školy Štarnov, okres

Více

7.-8. číslo Zpravodaj Červenec-Srpen Domov. Srdce v dlaních

7.-8. číslo Zpravodaj Červenec-Srpen Domov. Srdce v dlaních 7.-8. číslo Zpravodaj Červenec-Srpen 2019 Domov Srdce v dlaních V měsíci září narozeniny slaví: 2. září Tomašová Jana 13. září Špidlenová Jadwiga 15. září Soukupová Ludmila 16. září Polidová Alena 19.

Více

1. září Dne 1. září 2011 nastoupilo do prvních tříd naší školy 47 žáků.

1. září Dne 1. září 2011 nastoupilo do prvních tříd naší školy 47 žáků. 1. září 2011 Dne 1. září 2011 nastoupilo do prvních tříd naší školy 47 žáků. Den bezpečnosti Zumba Ekocentrum Čapí hnízdo Dne 21. září 2011 byly čtvrté třídy na exkurzi v Ekocentru Čapí hnízdo. Hlavní

Více

Akce školy 2016/2017

Akce školy 2016/2017 1. pololetí 23. srpna Třídní schůzky MŠ Základní škola a Mateřská škola Rudná pod Pradědem, p. o. Stará Rudná 121, 793 35 Rudná pod Pradědem IČO 731 84 934, Telefon 733 220 495 E-mail: zs.rudna@seznam.cz,

Více

AKCE MATEŘSKÉ ŠKOLY DĚTSKÝ KARNEVAL ( ) ANIČKA A NEBEŠŤÁNEK LETNÍ PŘÍBĚH ( ) SPORTOVNÍ HRY JIŽNÍHO MĚSTA ( )

AKCE MATEŘSKÉ ŠKOLY DĚTSKÝ KARNEVAL ( ) ANIČKA A NEBEŠŤÁNEK LETNÍ PŘÍBĚH ( ) SPORTOVNÍ HRY JIŽNÍHO MĚSTA ( ) AKCE MATEŘSKÉ ŠKOLY ČERVEN 2018 DĚTSKÝ KARNEVAL (1.6.2018) Karneval spojený s fotografováním dětí pro všechny děti MŠ Areál MŠ jednotlivá oddělení + školní zahrada Foto hrazeno rodiči ANIČKA A NEBEŠŤÁNEK

Více

třídní učitelky Mgr. Alice Pincová a Mgr. Pavlína Nepožitková ze ZŠ 28. října 1 Příbram VII

třídní učitelky Mgr. Alice Pincová a Mgr. Pavlína Nepožitková ze ZŠ 28. října 1 Příbram VII Poznáváme své děti V červnu 2014 jsme získaly finanční prostředky z dotace v oblasti výchovy a vzdělávání Městského úřadu v Příbrami na projekt s názvem Poznáváme své děti. V rámci této dotace na naší

Více

ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU 2014/2015

ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU 2014/2015 ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VLKOŠ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Náves 43, 751 19 Vlkoš, tel.: 581 223 030, IČO: 70989362 ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU 2014/2015 Základní škola a Mateřská škola Vlkoš, příspěvková

Více

Výroční zpráva Spolku Oříšek

Výroční zpráva Spolku Oříšek 2012 Výroční zpráva Spolku Oříšek Výroční zprávu zpracovali: Jiří Zamouřil, Lenka Hájková 21.1.2013 Kdo jsme: Spolek Oříšek je dobrovolné, nezávislé a neziskové sdružení, sdružující rodiče a zákonné zástupce

Více

EVROPSKÝ TÝDEN MOBILITY A EVROPSKÝ DEN BEZ AUT

EVROPSKÝ TÝDEN MOBILITY A EVROPSKÝ DEN BEZ AUT EVROPSKÝ TÝDEN MOBILITY A EVROPSKÝ DEN BEZ AUT 2012 Statutární město Karlovy Vary Statutární město Karlovy Vary se v letošním roce již tradičně zapojilo do kampaní Evropský týden mobility a Evropský den

Více

Dobrý den! Přihlašte se! Co se dělo?

Dobrý den! Přihlašte se! Co se dělo? Zpravodaj Domu dětí a mládeže Velké Meziříčí 29.4. 2015 Ročník 1, číslo 4 Dobrý den! Vkvětnu dobíháme do cílové rovinky, atodoslova. Čeká nás spoustu sportovních akcí ahlavně finále: naše domečkovská Akademie,

Více

OLDŘICHOVICKÝ ZPRAVODAJ

OLDŘICHOVICKÝ ZPRAVODAJ OLDŘICHOVICKÝ ZPRAVODAJ 4. čtvrtletí 2010 Zastupitelstvo obce Oldřichovice přeje všem spoluobčanům v roce 2011 mnoho pracovních i osobních úspěchů Volby do obecního zastupitelstva Ve dnech 15.-16. října

Více

PROGRAMOVÝ OBŠŤASTNÍK

PROGRAMOVÝ OBŠŤASTNÍK DOLNÍ PODLUŽÍ HORNÍ PODLUŽÍ JIŘETÍN POD JEDLOVOU PROGRAMOVÝ OBŠŤASTNÍK ZÁŘÍ 2017 POZVÁNKY NA SPORTOVNÍ, KULTURNÍ A SPOLEČENSKÉ AKCE, Martin Louka: Létající babí léto TAKÉ PO PRÁZDNINÁCH VÁS ZVEME ZA ZAJÍMAVOU

Více

V Ř E S K O V Á K prosinec 2013

V Ř E S K O V Á K prosinec 2013 V Ř E S K O V Á K prosinec 2013 Úvodní slovo Vážení spoluobčané, nastal čas se ohlédnout a zhodnotit rok 2013. Myslím, že se nám podařilo splnit úkol, kterým byla největší investiční akce v historii obce.

Více

Následovala návštěva autobusového nádraží. Tento projekt město financovalo ze Společného regionálního operačního programu a rozpočtu města Votice.

Následovala návštěva autobusového nádraží. Tento projekt město financovalo ze Společného regionálního operačního programu a rozpočtu města Votice. 1. a 2.10. 2009 se v rámci projektu Vzdělaný venkov uskutečnila odborná exkurze do mikroregionu Džbány-Žebrák. Exkurzi připravily manažerky mikoregionu Nechanicko Jana Pečenková a Urbanické Brázdy Ing.

Více

Rybářské slavnosti 2006

Rybářské slavnosti 2006 Rybářské slavnosti 2006 Druhý ročník Rybářských slavností Třeboň se uskutečnil ve dnech 25.-27.8.2006. Pořadatelem těchto slavností byla MAS Třeboňsko o.p.s., partnerem Rybářství Třeboň a.s. a spoluorganizátorem

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI MATEŘSKÉ ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2011/2012. Charakteristika mateřské školy

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI MATEŘSKÉ ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2011/2012. Charakteristika mateřské školy VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI MATEŘSKÉ ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2011/2012 Charakteristika mateřské školy - Základní škola a Mateřská škola Osek nad Bečvou 78 - Telefon : 581 705 922, MŠ: 581 793 012 - IČO: 43541712

Více

Činnost sdružení v roce 2002

Činnost sdružení v roce 2002 Kdo jsme Občanské sdružení I MY (Společnost přátel Rolničky pro podporu lidí s postižením) vzniklo v Soběslavi v březnu 2000. Cílem sdružení je pomáhat prosazovat zájmy dětí i dospělých s postižením a

Více

V Ř E S K O V Á K listopad 2012

V Ř E S K O V Á K listopad 2012 V Ř E S K O V Á K listopad 2012 Úvodní slovo Vážení spoluobčané, výstavba kanalizace pokračuje a já vás žádám, aby jste případné škody na majetku, které jsou způsobeny firmou provádějící tyto práce co

Více

DOLÁČEK ŠKOLNÍ ČASOPIS ZŠ A MŠ K DOLŮM V PRAZE 12

DOLÁČEK ŠKOLNÍ ČASOPIS ZŠ A MŠ K DOLŮM V PRAZE 12 DOLÁČEK ŠKOLNÍ ČASOPIS ZŠ A MŠ K DOLŮM V PRAZE 12 ROČNÍK 2017/18 KVĚTEN ZPRÁVY Z NAŠEHO OKOLÍ Praha 12 žila 27. ročníkem oslav Dne Země Na konci dubna ve Viničním domku proběhly oslavy Dne Země, o kterých

Více

ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU Mateřské školy Fantazie Voroněžská 5, Brno

ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU Mateřské školy Fantazie Voroněžská 5, Brno Školní rok: 2017/2018 ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU Mateřské školy Fantazie Voroněžská 5, Brno 616 00 I. Provoz mateřské školy - pondělí pátek 7,00-17,00 hod. - je možné předem dohodnout individuální dobu vyzvednutí

Více

Plán akcí na rok 2016

Plán akcí na rok 2016 Plán akcí na rok 2016 4. 1. od 19,00-22,00 hod. 10. 1. od 10,00 hod. - prezentace od 9,30 hod. Hala ZŠ Jiráskova, BN 11. 1. od 19,00-22,00 hod. 20. 1. od 16,00 hod. 18. 1. od 19,00-22,00 hod. 25. 1. od

Více

Stalo se ve školním roce 2009-2010. ŠD Kočička ŠD Sluníčko ŠD Srdíčko

Stalo se ve školním roce 2009-2010. ŠD Kočička ŠD Sluníčko ŠD Srdíčko Stalo se ve školním roce 2009-2010 Zde najdete informace o akcích školních družin, které proběhly v minulém školním roce a byla o nich informace na webových stránkách školy ŠD Kočička ŠD Sluníčko ŠD Srdíčko

Více

V Ř E S K O V Á K listopad 2011

V Ř E S K O V Á K listopad 2011 V Ř E S K O V Á K listopad 2011 Úvodní slovo Vážení spoluobčané,na bývalé skládce směr Lhovice došlo ke spálení dřevního odpadu a kompletnímu srovnání. Bohužel někteří neukáznění občané sem zase vyvážejí

Více

KRONIKA PROSINEC 2016

KRONIKA PROSINEC 2016 KRONIKA PROSINEC 2016 ROZSVĚCENÍ VÁNOČNÍHO STROMEČKU U KAPLIČKY V neděli 4.12. děti ze ZŠ a MŠ zpívaly u kapličky. Místní se sešli na hezké akci, do které se pod záštitou obecního úřadu kromě školy zapojily

Více

Týden 7. 12. - 13. 12. 2013

Týden 7. 12. - 13. 12. 2013 správný cíl Vaší cesty Týden 7. 12. - 13. 12. 2013 Hradecké lyžaře odveze do Deštného v Orlických horách přímou linkou skibus. Provoz skibusu, který vznikl v roce 2011 jako společný projekt dopravního

Více

Z kulturních a společenských akcí na Vrablovci

Z kulturních a společenských akcí na Vrablovci Z kulturních a společenských akcí na Vrablovci Příloha č. 3 kroniky obce Ludgeřovice za rok 2011 Z 3. zasedání Zastupitelstva obce Ludgeřovice Konalo se 16. března 2011 v restauraci Na Vrablovci. Přítomno

Více

Obecní úřad Tatobity zve všechny občany ke slavnostnímu rozsvícení vánočního stromu 29.listopadu 2009 od 15 hod. u OÚ.

Obecní úřad Tatobity zve všechny občany ke slavnostnímu rozsvícení vánočního stromu 29.listopadu 2009 od 15 hod. u OÚ. TATOBITSKÝ INFORMÁČEK PROSINEC 2009 OBECNÍ ÚŘAD PŘEJE VŠEM SVÝM SPOLUOBČANŮM VESELÉ VÁNOCE, DO NOVÉHO ROKU HODNĚ ZDRAVÍ, ŠTĚSTÍ, LÁSKY, PRACOVNÍ A RODINNÉ POHODY! Informace z OÚ: Obecní úřad Tatobity zve

Více

Život města Vysoké Mýto Úterý, 17 Leden :30

Život města Vysoké Mýto Úterý, 17 Leden :30 Očekávání vánočních svátků jsme otevřeli povídáním o přípravě na radostné události a přemýšlením o tom, jak se máme dobře a v jak pěkné zemi žijeme. Rozhodli jsme se pro první dobrý skutek a navštívili

Více

Plán akcí na rok 2016

Plán akcí na rok 2016 Plán akcí na rok 2016 4. 1. od 19,00-22,00 hod. 10. 1. od 10,00 hod. - prezentace od 9,30 hod. Hala ZŠ Jiráskova, BN 11. 1. od 19,00-22,00 hod. 20. 1. od 16,00 hod. 18. 1. od 19,00-22,00 hod. 25. 1. od

Více

Plán akcí na rok 2016

Plán akcí na rok 2016 Plán akcí na rok 2016 4. 1. od 19,00-22,00 hod. 10. 1. od 10,00 hod. - prezentace od 9,30 hod. Hala ZŠ Jiráskova, BN 11. 1. od 19,00-22,00 hod. 20. 1. od 16,00 hod. 18. 1. od 19,00-22,00 hod. 25. 1. od

Více

ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU 2015-16

ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU 2015-16 ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU 2015-16 Školní rok 2015-2016 začíná v úterý 1.září 2015 první pololetí bude ukončeno ve čtvrtek 28.ledna 2016 druhé pololetí bude ukončeno ve čtvrtek 30. Června 2016 Prázdniny

Více

Přehled kulturních a sportovních akcí na rok 2018

Přehled kulturních a sportovních akcí na rok 2018 Přehled kulturních a sportovních akcí na rok 2018 Datum a čas Popis akce Pořadatel Místo konání 20.1.2018 ve 20.00 Sportovní bál, hraje Orchidea TJ Svatobor Hrádek 25.1.2018 v 16:30 Kadeřnické odpoledne

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně ČERVENEC 2015 Městské infocentrum Slavičín Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz DÍLNA INSPIRACE

Více

Plán akcí na rok 2016

Plán akcí na rok 2016 Plán akcí na rok 2016 4. 1. od 19,00-22,00 hod. 10. 1. od 10,00 hod. - prezentace od 9,30 hod. Hala ZŠ Jiráskova, BN 11. 1. od 19,00-22,00 hod. 20. 1. od 16,00 hod. 18. 1. od 19,00-22,00 hod. 25. 1. od

Více

Náš třídní výlet do Jeseníků - 9.A

Náš třídní výlet do Jeseníků - 9.A Náš třídní výlet do Jeseníků - 9.A 9.5.2016 v pondělí ráno jsme se sešli spolu s našimi učitelkami R. Svobodovou a J. Hanzlíkovou ve vestibulu Hlavního nádraží města Brna. Až jsme se všichni sešli, přesunuli

Více

Akce Obce Šardice 2014

Akce Obce Šardice 2014 Akce Obce Šardice 2014 datum pořadatel název akce LEDEN 11.1.2014 MS HUBERT Šardice Myslivecký ples 18.1.2014 FoS Šardičan Krojový ples 28.1.2014 MŠ Interaktivní muzikoterapeutická pohádka ÚNOR 1.2.2014

Více

Životický portál. Od 30. března do 5. dubna 2015

Životický portál. Od 30. března do 5. dubna 2015 Životický portál Od 30. března do 5. dubna 2015 BLAHOPŘÁNÍ v měsíci dubnu oslaví narozeniny Jméno DOŘIČÁKOVÁ Anna ČERNÝ Oldřich SURÁK Vojtěch MIČKA Jiří DROZD Bohumír ZAHRADNÍKOVÁ Emilie Číslo popisné

Více

Týden

Týden správný cíl Vaší cesty Týden 30. 11. - 6. 12. 2013 Zveme Vás na bohatou nadílku kulturních akcí na Hradecku. Druhý adventní víkend: Královéhradecké informační centrum spolu s Hradeckou kulturní a vzdělávací

Více

{jathumbnail off} Nabídka akcí na Broumovsku pro víkend od 24. do 26. března - Broumovsko. Napsal uživatel René Herzán Čtvrtek, 23 Březen :59

{jathumbnail off} Nabídka akcí na Broumovsku pro víkend od 24. do 26. března - Broumovsko. Napsal uživatel René Herzán Čtvrtek, 23 Březen :59 Festival dokumentů o lidských právech Jeden svět, Irský večer, Slavnosti piva, vína a klobás, vernisáž výstavy, hronovské oslavy divadelnictví, broumovské Vítání jara, dva plesy, zábava, divadlo. To jsou

Více

Ve státním zájmu. Představení se koná v sobotu 26. listopadu 2011 v 19.00 hod. v žatčanské orlovně.

Ve státním zájmu. Představení se koná v sobotu 26. listopadu 2011 v 19.00 hod. v žatčanské orlovně. Obecní vysílání Tylovo divadlo Újezd u Brna Vás srdečně zve na svou nejnovější inscenaci ze současnosti od Antonína Procházky Ve státním zájmu Představení se koná v sobotu 26. listopadu 2011 v 19.00 hod.

Více

ROK 2008 NA ZÁMKU A V KULTUŘE

ROK 2008 NA ZÁMKU A V KULTUŘE ROK 2008 NA ZÁMKU A V KULTUŘE V kalendářním roce 2008 jsme na zámku uspořádali 41 kulturních a společenských akcí, u kterých jsme byli jediným nebo hlavním pořadatelem. Šlo o následující akce: 8 pohádek

Více