KUPNÍ SMLOUVA. uzavřená podle 409 an. obchodního zákoníku v platném znění mezi. Pod Hájem 97, Králův Dvůr IČ:

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "KUPNÍ SMLOUVA. uzavřená podle 409 an. obchodního zákoníku v platném znění mezi. Pod Hájem 97, 267 01 Králův Dvůr IČ: 28170954"

Transkript

1 Příloha KUPNÍ SMLOUVA uzavřená podle 409 an. obchodního zákoníku v platném znění mezi PRODÁVAJÍCÍ Obchodní firma: Sídlo: IČ: DIČ: Zápis v obchodním rejstříku: Bankovní spojení: Telefon: Fax: Oprávněná osoba: a KUPUJÍCÍ Obchodní firma: PROBO BUS a.s. Sídlo: Pod Hájem 97, Králův Dvůr IČ: DIČ: CZ Zápis v obchodním rejstříku: MěS Praha, spis. zn. B Bankovní spojení: ČS Beroun, č.ú / 0800 Telefon: Fax: Oprávněná osoba: Zdeněk Abraham, člen představenstva Ing. Martin Kupka, člen představenstva Preambule Kupující vyhlásil veřejnou soutěž s názvem MODERNÍ AUTOBUSY SPOLEČNOSTI PROBO BUS na dodání ks autobusů typu.. Prodávající předložil nabídku do této veřejné soutěže, která byla vyhodnocena jako nabídka vítězná. V souladu s nabídkou prodávajícího uzavírají shora uvedení účastníci tuto kupní smlouvu.

2 I. Předmět smlouvy 1. Prodávající se zavazuje prodat a dodat kupujícímu a kupující se zavazuje koupit a zaplatit dále uvedené dopravní prostředky - autobusy, jejichž provedení, kapacitní parametry a technická specifikace byly uvedeny v nabídce prodávajícího (dále i jen vozidlo nebo vozidla). Jedná se o. ks autobusů typu... Zvláštní provedení, úpravy, doplňky (dle technických podmínek zadávací dokumentace kupujícího). Prodávající dodá kupujícímu zboží nové, vyrobené dle zadávací dokumentace, nepoužité, nerenovované, funkční, homologované v rámci České republiky, které bude odpovídat platným zákonným a technickým normám v rámci států Evropské unie a předpisům výrobce zboží. Při přepravě od výrobce do místa plnění ČR po vlastní ose může být ujeto max km. 2. Součástí dodávky je i povinná výbava vozidel nutná k provozu na pozemních komunikacích a předání veškerých dokladů potřebných k řádnému užívání vozidel (zejména dodací list, technický průkaz, záruční list na baterie, návod k vozidlu a k jeho příslušenství, servisní sešit, případně záruční listy k dodatečné výbavě vozidla). 3. Prodávající prohlašuje, že vozidla mají schválenou technickou způsobilost k provozu na pozemních komunikacích, splňují legislativně stanovené podmínky a parametry pro provozování vozidel ve veřejné linkové osobní dopravě, kterou je zajišťována základní dopravní obslužnost. 4. Prodávající se nemůže odchýlit od provedení, kapacitních parametrů, technické specifikace a specifikace vozidel uvedených v tomto článku. II. Čas a místo plnění 1. Prodávající se zavazuje předmět smlouvy dodat v měsíci roku.. Přesné datum předání jednotlivých vozidel v rámci uvedených termínů upřesní prodávající kupujícímu nejméně 10 pracovních dnů před odběrem autobusu. 2. Předání jednotlivých vozidel se uskuteční ve stanovený den a hodinu převzetí v sídle kupujícího. Přepravu autobusů do místa plnění zajišťuje dodavatel na své náklady a nebezpečí. 3. Pro předání a převzetí vozidel, vč. příslušenství, součástí a dalších náležitostí, vyhotoví prodávající návrh předávacího protokolu, který bude stranami doplněn a potvrzen. 4. Nebezpečí škody na jednotlivých vozidlech přechází na kupujícího okamžikem předání a převzetí každého vozidla.

3 III. Kupní cena a platební podmínky 1. Kupní cena je sjednána dohodou podle zákona č. 526/1990 Sb., o cenách a činí: Kupní cena celkem za 1 autobus bez DPH:.,- Kč DPH v zákonné výši %:.,- Kč Kupní cena celkem za 1 autobus včetně DPH:..,- Kč Kupní cena celkem za autobusy bez DPH: DPH v zákonné výši %: Kupní cena celkem za autobusy včetně DPH:.,- Kč.,- Kč.....,- Kč 2. Kupní cenu uhradí v plné výši kupující, případně poskytovatel finančních služeb nebo leasingová společnost, pokud bude financování formou splátkového prodeje. 3. V případě, že faktura bude obsahovat nesprávné nebo neúplné údaje nebo náležitosti nebo k ní nebudou přiloženy požadované doklady, je kupující oprávněn ji do data její splatnosti vrátit prodávajícímu. IV. Záruka a vady zboží 1. Prodávající se zavazuje dodat předmět smlouvy bez právních a faktických vad. 2. Prodávající poskytuje základní záruku po dobu 36 měsíců bez omezení ujetých kilometrů na celé vozidlo od okamžiku převzetí vozidla. Na prorezavění karoserie tzn. vznik otvoru v části karoserie vlivem přirozeného působení povětrnostních podmínek a oxidace materiálu za podmínky, že nedošlo k mechanickému poškození povrchové ochrany karoserie poskytne záruku 5-ti let bez omezení ujetých kilometrů. Podmínkou uplatnění záruky je dodržení pokynů v Návodě na obsluhu a údržbu vozidla, dodržování všech pravidelných i nepravidelných prohlídek a oprav výlučně v autorizovaných servisních střediscích prodávajícího. Informace o všech servisních úkonech musí být kompletně tj. především datum provedení zaznamenané v Servisním sešitě. Ustanovení uvedená v kupní smlouvě mají přednost před ustanoveními záručních podmínek v servisním sešitu. Záruční doba neběží po dobu, po kterou kupující nemohl zboží užívat pro vady, za které odpovídá prodávající. Po dobu trvání záruky bude zajištěna servisní služba NONSTOP s garancí zajištění opravy do 48 hodin. 3. Jestliže má zboží vadu (vady), za kterou odpovídá prodávající, je kupující v uvedeném pořadí oprávněn: požadovat odstranění vady opravou zboží tj. vč. výměny vadných součástí; není-li vada odstraněna prodávajícím v přiměřené lhůtě, nebo oznámí-li prodávající písemně kupujícímu, že vadu nelze odstranit, je kupující dále oprávněn požadovat přiměřenou slevu z kupní ceny; v případě, že se smluvní strany nedohodnou na výši slevy z kupní ceny do 30 dnů ode dne, kdy kupující tento nárok uplatnil, je kterákoli strana oprávněna obrátit se ve lhůtě 30 dnů na nezávislého

4 soudního znalce v oboru cen a odhadů motorových vozidel a tuto skutečnost neprodleně oznámit druhé straně; posudek znalce bude pro smluvní strany konečný a závazný pro určení výše slevy Je-li vada výrobku takového charakteru, že výrobek nelze užívat, je kupující dále oprávněn odstoupit od smlouvy za podmínek stanovených obchodním zákoníkem ( 436 a 437). 4. Kupující uplatňuje nároky z vad písemně u prodávajícího, vždy spolu s označením vady, jíž se nárok týká. 5. Vedle nároků stanovených v odstavci 3 má kupující nárok na náhradu škody, vč. náhrady všech nákladů s uplatnění vad spojených. 6. Prodávající zajistí minimálně po dobu 10 let dodávku náhradních dílů na předmět smlouvy. V. Změna a zrušení smlouvy, odstoupení od smlouvy, sankce 1. Tato smlouva může být změněna nebo zrušena pouze po dohodě stran, a to písemně s podpisy oprávněných osob. 2. Nedojde-li ve sjednaný nebo stanovený den k předání vozidla prodávajícím případně při prodlení prodávajícího s odstraněním záručních vad začíná běžet náhradní lhůta 20 dnů. Po marném uplynutí náhradní lhůty může kupující odstoupit od smlouvy, a to i částečně, s tím, že prodávající zaplatí kupujícímu smluvní pokutu ,- Kč za každé vozidlo, jehož se odstoupení od smlouvy týká. Kupující je dále oprávněn od smlouvy odstoupit v souladu se záručními podmínkami a článkem IV. odst. 3. smlouvy. 3. Jestliže se důvod odstoupení týká jen některého vozidla, má oprávněná strana právo odstoupit od této smlouvy pouze v části, týkající se tohoto vozidla. Ve zbylé části pak zůstává smlouva zachována. Oznámení o odstoupení musí v tomto případě obsahovat přesné určení vozidla, jehož se odstoupení od smlouvy týká. 4. Při prodlení s dodáním úplného a bezvadného předmětu smlouvy nebo její části, je kupující oprávněn požadovat smluvní pokutu ve výši 0,05% z ceny dílčího plnění (vždy cena za jedno vozidlo) za každý i započatý den prodlení. Tím není dotčen nárok kupujícího podle odstavce V případě prodlení prodávajícího s odstraněním vad zboží uplatněných v záruční době ve lhůtě dle bodu IV. odst. 3. smlouvy je prodávající povinen zaplatit kupujícímu smluvní pokutu ve výši ,- Kč za každý i započatý den prodlení. VI. Další podmínky 1. Prodávající je povinen zabezpečit oprávněnou osobu, která zajistí veškerou komunikaci pouze v českém jazyce slovem i písmem s pověřeným zástupcem kupujícího a povede celou agendu související s dodávkou vozidel a záručními podmínkami, případně jinými otázkami spojenými s předmětem smlouvy.

5 2. Prodávající se zavazuje provést bezplatné proškolení řidičů (obsluhy) z obsluhy a údržby kupovaného vozidla, z obsluhy elektronických záznamových zařízení, jimiž bude vozidlo vybaveno (tachografy, aj.), včetně zvukových a obrazových (audio systém, informační systém, aj.) a dále provést zkušební jízdy v délce minimálně 30 km s každým vozidlem. 3. Prodávající se zavazuje předat zboží s maximálním stavem provozních náplní (platí pro naftu a AdBlue), u ostatních provozních náplní dle doporučeného množství výrobce, s min. 3 sadami kompletních plnohodnotných klíčů od všech zámků a uzávěrů (popř. dálkových ovladačů), každá sada bude na samostatném, řádně označeném svazku (rozlišení dle VIN autobusu). 4. Prodávající je povinen poskytnout manuál pro řidiče v českém jazyce. Tímto manuálem bude vybaveno při předání každé vozidlo, manuál bude zahrnovat veškeré informace potřebné k provozu vozidel a obsluze všech zařízení a systémů. Tento manuál bude obsahovat veškerá ustanovení o záručních podmínkách, včetně kontaktního spojení - 24 hodinového Hot - Line v rámci záruční lhůty. Do tohoto manuálu budou v případě zvláštních požadavků kupujícího zakomponovány i další informace a podklady. VII. Zvláštní ujednání 1. Prodávající prohlašuje, že zboží není zatíženo právy třetích osob. 2. Prodávající se zavazuje zachovávat mlčenlivost ohledně všech skutečností, se kterými se seznámí při plnění této smlouvy. Tato povinnost zavazuje i pracovníky prodávajícího, kteří se podílejí na plnění této smlouvy. 3. Prodávající nesmí postoupit pohledávku nebo její část vyplývající z této smlouvy vůči kupujícímu třetí osobě bez předchozího písemného souhlasu kupujícího. 4. Obě smluvní strany jsou povinny si bez zbytečného odkladu sdělit veškeré skutečnosti, které se dotýkají změn některého z jejich základních identifikačních údajů včetně právního nástupnictví. 5. Prodávající bere na vědomí, že podle 2e zákona č. 320/2001 Sb., o finanční kontrole ve veřejné správě, v platném znění, je osobou povinnou spolupůsobit při výkonu finanční kontroly a zavazuje se při výkonu finanční kontroly podle uvedeného předpisu spolupůsobit. VIII. Závěrečná ujednání 1. Účastníci smlouvy prohlašují, že žádná vedlejší ústní ustanovení k této smlouvě nebyla učiněna. 2. Smlouva může být měněna či doplňována písemnými, oboustranně dohodnutými, vzestupně číslovanými dodatky, které se stávají její nedílnou součástí. 3. Právní vztahy z této smlouvy vzniklé se řídí příslušnými ustanoveními zákona č. 513/1991 Sb., obchodního zákoníku, v platném znění. Strany se zavazují, že veškeré případné spory z této smlouvy vzniklé se pokusí řešit smírně, vzájemnou dohodou; jinak

6 je k rozhodování nevyřešených sporů příslušný Městský soud v Praze, pracoviště Slezská, Praha Tato smlouva nabývá platnosti a účinnosti dnem, kdy je podepsána oběma smluvními stranami. Tato smlouva je sepsána ve dvou stejnopisech, z nichž každá smluvní strana obdrží po jednom. V., dne.. V Králově Dvoře, dne PRODÁVAJÍCÍ : KUPUJÍCÍ : Příloha Kupní smlouvy - Specifikace zboží