1.12.První adventní koncert v kostele sv. Václava. Účinkovali lanškrounští pištci a jejich sólisté pod vedením Marty Obrové.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "1.12.První adventní koncert v kostele sv. Václava. Účinkovali lanškrounští pištci a jejich sólisté pod vedením Marty Obrové."

Transkript

1 Prosinec 1.12.První adventní koncert v kostele sv. Václava. Účinkovali lanškrounští pištci a jejich sólisté pod vedením Marty Obrové. Infocentrum Lanškroun se stalo jedním z pěti autorizovaných prodejních míst sítě TICKER ART v Pardubickém kraji. Náplní agentury TICKER ART je předprodej vstupenek na nejrůznější akce a divadelní představení. Spolupracuje s nejvýznamnějšími produkcemi současných muzikálových představení, pražských divadel a koncertů.. To znamená, že obyvatel Lanškrouna si pohodlně zakoupí vstupenku třeba do Národního divadla v Praze V sále lanškrounského zámku předvedl studentský divadelní soubor Škeble z gymnázia francouzskou komedii Didier Kaminka V sobotu byla slavnostně zahájena vernisáží výstava Ruské realistické malířství 19. století ze sbírek náchodské a ostravské galerie výtvarného umění. Bylo vybráno přes třicet atraktivních obrazů od dvaceti šesti malířů. Originály Repina, Šiškina a dalších dají zapomenout na předvánoční shon. Pro návštěvníky byla připravena i ochutnávka moldavských vín. Ve vestibulu Městského muzea je již tradičně vystaven betlém lanškrounského řezbáře Bedřicha Šilara. I letos je doplněn o nové figury Druhý adventní koncert Lanškrounského smíšeného sboru a komorního sboru ZUŠ Lanškroun Recitál Evy Henychové v lanškrounském zámku. Zpěvačka, kytaristka a šansoniérka Eva Henychová je také skladatelkou, textařkou i interpretkou svých písní. Písně, které zpívám, jsou upřímné výpovědi z mého života, říká Eva Henychová Již od pondělí jsou neobykle velké mrazy 15 stupňů. Je stále zataženo, bez sněhu Lanškrounský kostel sv. Václava si pro natáčení koncertu, který bude vysílat Nova na Štědrý den v hodin, vybrala Lucie Bílá. Atmosféru vánoc pocítili posluchači při dnešním natáčení pořadu televize Nova Bílé Vánoce Lucie Bílé. První dáma české popmusic pozvala do kostela sv. Václava, kde se letos vdávala, hvězdné osobnosti populární i klasické muziky. Nechyběl ani královehradecký chlapecký soubor Boni pueri. Dalšími hosty byla harfenistka Kateřina Englichová, Spiritual kvintet, František Nedvěd, Michal Pavlíček, Michael Kocáb, kytarista Lubomír Brabec a další. Hudební doprovod speciálně pro tento pořad sestavil manžel Lucie Bílé Stanislav Penk. Moc jsem se na vás těšila, řekla zpěvačka. Chrám zaplnilo na 500 diváků a množství televizní techniky. Padesátiminutový program se natáčel zhruba hodinu a půl, protože některé vstupy se musely opakovat.

2 Byl dohotoven lanškrounský kruhový objezd a navazující úprava silnice I/43. Značně přispěl ke zlepšení dopravy ve městě.úprava povrchu silnice byla, proti původnímu plánu, prodloužena až ke křižovatce s ulicí Třešňoveckou. DOTA BUS s.r.o. autobusy této firmy zná ve městě každý. Mnozí se s nimi setkávají při cestě do zaměstnání do firmy AVX. DOTA BUS intenzívně v Lanškrouně investuje a rozšiřuje svoji nabídku služeb. Asi nejvýznamnějším letošním počinem je výstavba nové městské čerpací stanice pohonných hmot s názvem DOTA. Stojí po pravé straně na konci Králické ulice směrem na Nepomuky. Součástí je i myčka vozů, servis, pneuservis. Z malé dopravní firmy majitel Jindřich Kysilka vytvořil významný lanškrounský dopravní podnik Dnes úředníci stavebního úřadu zkolaudovali poslední dům z obytného souboru Nerudova- Zborovská, přestože v mnohých bytech ještě pracovali řemeslníci. Investor vyšel vstříc budoucím nájemníkům, kteří chtějí strávit Vánoce v novém bytě.představitelé města byli velice nakloněni této výstavbě a budoucí nájemníci dostávali půjčky od města na složení potřebné akontace. Všech 64 bytových jednotek je obsazeno. Celková hodnota tohoto díla je korun. S posledním dnem roku zanikne Okresní úřad v Ústí nad Orlicí a jeho pravomoce převezme šest pověřených úřadů třetího stupně. Budou v Ústí nad Orlicí, České Třebové, Vysokém Mýtě, Žamberku, Králíkách a v Lanškrouně. Od prvního ledna 2003 se stane Lanškroun sídlem pověřeného úřadu s rozšířenou působností. Městský úřad bude mít napříště celkem 64 pracovníků v úřední profesi a jeho odbory budou umístěny v čp. 5 budova radnice, v čp. 12 a čp. 8 bývalá pošta, která se nyní stavebně upravuje. Část nových pracovníků městského úřadu město převezme z rušeného okresního úřadu, další pak bude postupně doplňovat podle potřeb. Infocentrum Lanškroun rozšířilo svoji činnost o cestovní agenturu autorizovaný prodejce CK Fischer Vánoce v kostele sv. Václava na třetím adventním koncertě se představil Chrámový sbor kostela sv. Václava Ženský pěvecký sbor, který vede Mgr. Jarmila Uhlířová. Představili se také členové lanškrounských folkových skupin. Konec kalendářního roku je vždy pro badmintonisty poločasem jejich závodní sezóny. Je to čas bilancování, počítání přínosů a ztrát, přípravy plánů do druhé poloviny sezóny. V kategorii do 13ti let vyhrál Martin Beneš všechny disciplíny na dvou ze tří oblastních turnajů a v průběžném celostátním žebříčku je celkově 7. ve dvouhře. Třetího oblastního turnaje se pro zranění nemohl zúčastnit, výborně ho však zastoupil David Hanzlíček, který se umístil na 2. místě a vybojoval si tak postup do celostátního turnaje. Spolu

3 s Jiřím Janků obsadil ještě 3. místo ve čtyřhře. V této disciplíně však překvapil talentovaný Tomáš Kotouček, který s Tomanem z Hradce Králové čtyřhru vyhrál. Velmi pěkného umístění dále dosáhla Jana Vágnerová vybojováním 3. místa v kategorii děvčat. Po podzimní části fotbalové soutěže byli nejúspěšnější starší žáci I. A třída skupina B, která obsadila první místo z deseti družstev. Okresní přebor II. třídy dospělých ze čtrnácti družstev byl Lanškroun na prvním místě pod vedením trenéra Pavla Smejkala, asistentů Ladislava Faita, Oldřicha Netka a vedoucího Jiřího Myšáka. Obě družstva se v jarní soutěži pokusí o postup do vyšších soutěží. Úspěšný je i lanškrounský volejbal. Družstvo mladších žákyň vedené panem Jiřím Roubalem vyhrálo dlouhodobou soutěž mladších žákyň Severomoravský pohár za účasti 56 družstev. Dále toto družstvo bylo druhé na mezinárodním turnaji mladších žákyň ve Vídni, kde bylo 30 družstev z Rakouska, Polska, Maďarska, Dánska, Itálie, Německa a ČR. Družstvo starších žákyň vedené panem Liborem Tomiškou a paní Olgou Hradilovou postoupilo mezi 8 nejlepších družstev ČR v Českém poháru starších žákyň. Dále děvčata tohoto družstva vyhrála turnaj starších žákyň ve Vídni za účasti 20 družstev. Družstvo juniorek vedené paní Evou Mrázovou si i nadále vede úspěšně v 1. lize juniorek A zachová ligovou příslušnost našich hráček i pro příští sezónu. I v tomto zimním období, ve sněhu lze potkat na lanškrounských ulicích dámu v minisukni a lodičkách. Je to místní občan jménem Křikava, který se převléká za ženu Krásné bílé vánoce. Štědrý den odpoledne v 15 hodin Koledování dětí u jesliček. V 0,00 hodin Půlnoční mše. Zpíval Chrámový sbor vánoční Mši od Jakuba Jana Ryby. Návštěvnost byla oproti minulým letům menší. Jak řekl lanškrounský farář Zbigniew Czendlig před Štědrým dnem. Lidé asi nepřijdou na půlnoční, ti, kteří se nedostali do kostela na Bílé Vánoce Lucie Bílé, budou zvědaví, jak natáčení vypadalo. Ostatní se budou na obrazovce hledat. Na sále lanškrounského zámku se konal odpoledne Vánoční koncert Big Bandu. Byl to velmi pěkný koncert, umocněný vánoční atmosférou Vánoční koncert belgického smíšeného pěveckého sboru A LIENTA VITA a smíšeného pěveckého sboru z Letohradu FAMILIA CANTORUM v kostele sv. Václava. V první části zazněly vlámské koledy v provedení hostujícího sboru z Belgie, ve druhé části Česká mše vánoční Hej Mistře J.J.Ryby s orchestrem a sólisty. Posluchači ocenili výkon domácích i zahraničních umělců zvlášť pak Belgičanů, kteří dokázali zvládnout pro ně ne zrovna jednoduchou češtinu.

4 Ze závěrečné zprávy starosty Doc.Ing.Ladislava Maixnera, Csc. za volební období 1998 až Městský úřad s rozšířenou působností bude pracovat od prvního ledna Úsilí, které vyvinulo vedení města, aby se také Lanškroun stal sídlem pověřeného úřadu s rozšířenou působností bylo úspěšné. Tak počínaje prvním lednem 2003 se do Lanškrouna vrací postavení, které mu byla v roce 1960 odejmuto. Bylo nutno stavebně upravit budovu čp.8 bývalou poštu na kanceláře. Dobrovolný svazek obcí Lanškrounsko. Svazek ve kterém je dvacet okolních obcí a město Lanškroun pro své akce čerpá DSO prostředky z členských příspěvků a především z Programu obnovy venkova. Podařilo se zpracovat Strategický program rozvoje regionu jako základní dokument i pro žádosti o dotace. Město Lanškroun je dále členem euroregionu Glacensis, Svazu měst a obcí ČR a Svazu historických sídel Čech, Moravy a Slezska, SVOL, KHK. Peněžní fondy ve prospěch občanů- Fond rozvoje bydlení a Fond na pořízení nového bytu. I v letošním roce mohli občané čerpat bezúročné půjčky na postavení nebo koupi nového bytu či na úhradu vstupního členského příspěvku do bytového družstva,které je vytvořeno spoluúčastí města. V dubnu 2002 zastupitelstvo města svým usnesením a schválením zakončilo dva roky trvající proces zpracování změny č. 2 územního plánu města. V tomto plánu města je dostatek prostor jak pro bytovou výstavbu, tak i pro rozvoj průmyslu na další období. Kanalizace ve městě. Souborem staveb se stala akce s názvem Dostavba kanalizace v Lanškrouně v celkových nákladech 45 mil.kč, která byla spojena s dotací 13,2 mil. Kč a půjčkou od Státního fondu životního prostředí ve výši 13,2 mil. Kč mil. Kč. Tuto půjčku bude splácet VAK Jablonné nad Orlicí, jehož je Lanškroun akcionářem. Bytová výstavba. V ulici Kežmarské byly postaveny 4 bytové domy se státním příspěvkem se 44 byty. Poslední nájemníci se nastěhovali během letošního roku. Dále město iniciovalo vytvoření Stavebního bytového družstva Zborovská a Nerudova se svojí spoluúčastí pro výstavbu 4 bytových domů se 64 bj. Tímtéž postupem připravuje výstavbu dalších 59 bytů v ulici Kežmarská. V současnosti probíhají přípravné fáze na výstavbu domova důchodců se 75 lůžky se státní dotací. Komunikace města. Jednáním na Ředitelství silnic a dálnic a na Ministerstvu dopravy a spojů ČR se zástupcům města podařilo prosadit zařazení do plánu a v letošním roce realizaci rekonstrukce silnice I/43 v úseku křižovatky ulic Nádražní-Dvořákova až po Krčmu, která představovala vybudování kruhového objezdu na uvedené křižovatce a vybudování odbočovacích pruhů před prodejnou King Konzum na Malém náměstí. Nejrozsáhlejší stavební akcí na městských komunikacích v letošním roce je dokončená rekonstrukce náměstí Al.Jiráska podle projektů P.Kokeše a M.Medlíka. I v letošním roce pokračovala rekonstrukce ulic ve městě.často spojená s vybudováním nového nebo rekonstrukcí kanalizačního řádu, veřejného osvětlení a s obnovou všech dalších sítí, pokud to bylo potřebné. Restaurování a oprava historických památek ve městě.s finanční podporou z Fondu regenerace městských památkových rezervací a městských památkových zón byly opraveny památkové objekty nebo jejich části, ať už v majetku města nebo církevních. Podařilo se

5 restaurovat vitráže v kostele sv. Václava, restaurování sloupu Immaculáty na Kralické ulici, restaurování portálů radnice a mariánského sloupu na nám. A.Jiráska. K nejrozsáhlejším akcím z minulých let patřila celková oprava kostela sv. Anny, tj. oprava interiéru, střechy, fasády, zdi kolem areálu vč. restaurování oltáře a kamenných prvků, která se v letošním roce podařila dokončit. Z vlastních prostředků město hradilo restaurování sloupu Immaculáty na Kralické ulici. Sloup restauroval Petr Dufek a René Tikal. Sport a mládež. Po složitých jednáních a po odkoupení pozemků, na kterých jsou umístěny volejbalové kurty, bylo dosaženo toho, že mohla být v letošním roce zahájena výstavba šaten pro potřeby provozu volejbalových kurtů. V letošním roce bylo dokončeno a dáno do provozu dětské hřiště na Střelnici, zahrnující 3 sportovní hřiště a oplocený pozemek s atrakcemi pro malé děti. Po složitých jednáních v zastupitelstvu bylo přistoupeno ke zpracování projektu příštího zimního stadionu-víceúčelové haly s umělou ledovou plochou. V současnosti je zpracován projekt na vybudování venkovních otevřených bazénů v prostoru koupaliště. V každém roce město ze svého rozpočtu věnovalo značnou částku do Rozvojového fondu mládeže na podporu aktivit ve sportu a kultuře. V roce 2002 dosáhl příspěvek částky 1,5 mil. Kč. Ostatní aktivity města.v letošním roce byla zahájena půdní vestavba učeben v budově gymnázia, byla provedena půdní vestavba v ZŠ v Dobrovského ulici a doplnění technologie plaveckého bazénu při ZŠ v ul. Dobrovského v souvislosti s novými podmínkami, které stanovil zákon. Rekonstruován objekt ZŠ Smetanova ulice, v ulici Palackého a oprava ZŠ na náměstí J.M.Marků. Město rovněž odkoupilo od a.s. Tesla Lanškroun všechny školské objekty (MŠ, Pomocné školy a ZŠ v Palackého ulici) v celkové částce cca.9 mil.kč. V prostorách koníren zámku byla vybudována síň J.Pravečka se stálou expozicí o jeho životě. V souvislosti s ukončením nákladné a zdařilé investice - rekonstrukce nám. Al.Jiráska a s jeho předáním do užívání, jsme uspořádali odbornou konferenci o nám.al.jiráska. Kultura ve městě. Kulturní život města je každý rok vyplňován akcemi Kulturního centra, Kina, Městského muzea i Městské knihovny. K významným akcím letošního roku, tak jako v minulých letech patřily městské slavnosti při Lanškrounské kopě, Polské dny, Pravečkův Lanškroun Rockový festival, program Klubu přátel vážné hudby, výstavy a kulturní akce Městského muzea. K uspořádání přitažlivých koncertů Lucie Bílé, Marty Kubišové, Hany Hegerové, Petra Maláska, Jaroslava Svěceného přispěl Zbigniew Czendlik. Jeho letní hudební večery na farní zahradě také přilákaly mnoho diváků. Významným počinem Městského muzea bylo mimo jiné vydání publikace Lanškroun ve fotografiích a rozsáhlého díla Vlastivěda Lanškrounska. Město Lanškroun má navázanou partnerskou spolupráci s polským městem Dzierzoniów. Spolupráce s timto městem je velmi intenzivní a zúčastňují se ji kulturní skupiny, sportovci, střední školy, základní školy, hasiči i rybáři. Rozsah styků je dán především přiměřenou vzdáleností tohoto polského města (120 km). Město spolupracuje dále s polským Serockem, slovenským Kežmarokem a je v kontaktu se zástupci Hřebečského krajanského spolku z německého Göppingenu.

6

Město Lanškroun Rozpočet 2002 schválený 26.2.2002

Město Lanškroun Rozpočet 2002 schválený 26.2.2002 Město Lanškroun Rozpočet 2002 schválený 26.2.2002 kap. Název Příjmy Výdaje 09 lesní hospodářství - lesní hospodářství 1 000,00 600,00 - biocentrum Žichlínek 60,00 celkem za kap. 09 1 000,00 660,00 10 doprava

Více

Kaple sv. Barbory na frýdeckém zámku. úterý 4.12. 17.00 Mše svatá

Kaple sv. Barbory na frýdeckém zámku. úterý 4.12. 17.00 Mše svatá Datum Čas Název akce Místo konání sobota 1.12. 15.00-18.00 Doneste si zvoneček, rozsvítíme stromeček aneb VELKÝ POHÁDKOVÝ MEJDAN Vánoční dílny neděle 2.12. 09.00-18.00 Advent na náměstí - Reprodukovaná

Více

Veřejná finanční podpora v posledních třech letech

Veřejná finanční podpora v posledních třech letech Veřejná finanční podpora v posledních třech letech Sport 2009 2010 2011 TJ Lanškroun, fotbalový oddíl 606 250 566 250 531 000 v tom: sportovní činnost 370 000 330 000 351 000 údržba travnaté plochy 180

Více

Rozsvícení vánočního stromu a čas adventu

Rozsvícení vánočního stromu a čas adventu Svitavy, 28. listopadu 2018 Rozsvícení vánočního stromu a čas adventu Blíží se konec roku a s ním vánoční období, během kterého trávíme čas s rodinou a užíváme si pohodové atmosféry. Jsme rádi, že naše

Více

Celoživotní vzdělávání. Speciální školství. Cyklotrasy, turistika, senior parky. Nemovité kulturní památky. Divadelnictví

Celoživotní vzdělávání. Speciální školství. Cyklotrasy, turistika, senior parky. Nemovité kulturní památky. Divadelnictví Zápis z veřejného projednávání témat Školství (předškolní, základní, střední, mimoškolní), Sport (hřiště, sportoviště, sportovní činnost a aktivity). Kultura, památky (kulturní a společenské aktivity,

Více

VÝTAH Z U S N E S E N Í Zastupitelstva města Lanškroun dne 26.11.2014

VÝTAH Z U S N E S E N Í Zastupitelstva města Lanškroun dne 26.11.2014 VÝTAH Z U S N E S E N Í Zastupitelstva města Lanškroun dne 26.11.2014 199/2014 Zastupitelstvo města Lanškroun rozhodlo o uzavření Dohody o partnerství k projektu Technologické centrum Lanškroun s obcí

Více

KRONIKA JIMRAMOVA 2006. Obrazová dokumentace

KRONIKA JIMRAMOVA 2006. Obrazová dokumentace KRONIKA JIMRAMOVA 2006 Obrazová dokumentace Zima byla dlouhá se spoustou sněhu Za vločkou vločka z oblohy padá chvilinku počká a potom taje Na staré sesli sedí pan Lada obrázky kreslí zimního kraje Ladovská

Více

Závěrem předal František Jiraský Petru Motlovi Cenu starosty.

Závěrem předal František Jiraský Petru Motlovi Cenu starosty. Na slavnostním večeru udílení Výročních cen města Vysokého Mýta za rok 2018, který se konal 7. března v Šemberově divadle, předali zastupitelé města zvoleným jednotlivcům a zástupcům kolektivů za jejich

Více

Zveme Vás do Police nad Metují. V předvánočním čase vám nabídneme mnoho kulturních akcí, tvořivé dílny, trhy, milá setkání.

Zveme Vás do Police nad Metují. V předvánočním čase vám nabídneme mnoho kulturních akcí, tvořivé dílny, trhy, milá setkání. Zveme Vás do Police nad Metují. V předvánočním čase vám nabídneme mnoho kulturních akcí, tvořivé dílny, trhy, milá setkání. {jathumbnail off} Začneme první adventní nedělí od 10 hodin trhem na polickém

Více

Právní norma, popř. vnitřní předpis nebo nařízení: Z vlastního podnětu zpracovatelky návrhu usnesení a kolegů z pracovní skupiny

Právní norma, popř. vnitřní předpis nebo nařízení: Z vlastního podnětu zpracovatelky návrhu usnesení a kolegů z pracovní skupiny Podklady pro jednání zastupitelstva města Lanškroun dne: 11.11.2015 Číslo jednání: 6 Název materiálu: Výběr akcí do Anketního dotazníku na rok 2016 Číslo materiálu: 2/ZM/2015/MAT Druh zařazení: Odbor investic

Více

Monitorovací zpráva o zajištění udržitelnosti akce

Monitorovací zpráva o zajištění udržitelnosti akce Společný regionální operační program Monitorovací zpráva o zajištění udržitelnosti akce Číslo zprávy 1 Období 1. 11. 2007 31. 10. 2008 1. Údaje o akci: Priorita č. 3 Rozvoj lidských zdrojů Podopatření

Více

PŘIPRAVOVANÉ AKCE školní rok

PŘIPRAVOVANÉ AKCE školní rok ZÁKLADNÍ UMĚLECKÁ ŠKOLA DONÍN, příspěvková organizace ZÁŘÍ Horní Valy 2, 695 01 Hodonín telefon 702 018 098 e-mail: zus.hodonin@wordonline.cz PŘIPRAVOVANÉ AKCE školní rok 2015-2016 22. 9. Domov pro seniory

Více

ADRESÁŘ DRUŽSTEV PŘEHAZOVANÉ DÍVEK

ADRESÁŘ DRUŽSTEV PŘEHAZOVANÉ DÍVEK ADRESÁŘ DRUŽSTEV PŘEHAZOVANÉ DÍVEK TJ SPARTAK POLIČKA A, B Mgr. Ludmila HARAŠTOVÁ, Nádražní 648, 572 01 Polička TM: 731 180 433 e-mail: harasta.frantisek@tiscali.cz hala: ZŠ Masarykova, Polička TJ SVITAVY

Více

Program hlavních sletových dnů

Program hlavních sletových dnů 1. července 2012 neděle Program hlavních sletových dnů 1. 6. července 2012 10:00 13:00 Sletový průvod Prahou Václavské nám, 28. října, Národní tř. Smetanovo nábř. Křižovnická, nám. J. Palacha, Široká,

Více

1. Varianta prohlídkový zámek + galerie. 2. Varianta prohlídkový zámek + hotel. 3. Varianta prohlídkový zámek + seniorský program

1. Varianta prohlídkový zámek + galerie. 2. Varianta prohlídkový zámek + hotel. 3. Varianta prohlídkový zámek + seniorský program Zámek Brtnice Program investora pro vyhledávací studii k jednotlivým variantám využití zámku v Brtnici. 1. Varianta prohlídkový zámek + galerie Využití celého zámku jako universálního turistického cíle

Více

PROGRAM KULTURNÍCH A SPORTOVNÍCH AKCÍ MĚSTA KAMENICE NAD LIPOU

PROGRAM KULTURNÍCH A SPORTOVNÍCH AKCÍ MĚSTA KAMENICE NAD LIPOU PROGRAM KULTURNÍCH A SPORTOVNÍCH AKCÍ MĚSTA KAMENICE NAD LIPOU PROSINEC 2012 v 10 hodin MIKULÁŠSKÝ BĚH Běžecké sdružení Liga 2000 v Kamenici nad Lipou Vás zve na tradiční běh, který bude zahájen před sportovní

Více

Výtah z usnesení Rady města Lanškroun č. 23 ze dne 05.10.2015. Služební cesta do Hajdúszoboszló a Dzierżoniówa

Výtah z usnesení Rady města Lanškroun č. 23 ze dne 05.10.2015. Služební cesta do Hajdúszoboszló a Dzierżoniówa Výtah z usnesení Rady města Lanškroun č. 23 ze dne 05.10.2015 USNESENÍ č. 542/RM/2015 Služební cesta do Hajdúszoboszló a Dzierżoniówa Rada města Lanškroun schválila zahraniční služební cestu Jaroslava

Více

Program adventu v Lanškrouně

Program adventu v Lanškrouně I. ADVENTNÍ TÝDEN NEDĚLE 27.11. Program adventu v Lanškrouně 14:00 Nám. J. M. Marků Lanškrounský smíšený sbor, Komo/K/rák ZUŠ J. Pravečka Lanškroun pod vedením V. Jetmarové I. adventní koncert - žáci hudebního

Více

VÁNOČNÍ KURZ ARANŽOVÁNÍ

VÁNOČNÍ KURZ ARANŽOVÁNÍ Mělnické kulturní PROGRAM 12/2015 Úterý 1. 12. 17.00 20.00 hodin hudební sál MKD VÁNOČNÍ KURZ ARANŽOVÁNÍ Kurz výroby vánočních dekorací s lektorkami SOU Liběchov. Rezervace na tel. 606 613 406 nebo na

Více

Výroční zpráva o činnosti za rok 2017

Výroční zpráva o činnosti za rok 2017 Spolek rodičů a přátel dětského pěveckého sboru R O L N I Č K A PRAHA Bubenečská 39, 160 00 Praha 6 tel: 608 272 444 www.rolnicka-praha.cz účet č. 2300407266/2010, FIO banka IČO 00676969 Výroční zpráva

Více

VÍTAJÍ VÁS BOSKOVICE MĚSTO SEDMIZUBÉHO HŘEBENE

VÍTAJÍ VÁS BOSKOVICE MĚSTO SEDMIZUBÉHO HŘEBENE VÍTAJÍ VÁS BOSKOVICE MĚSTO SEDMIZUBÉHO HŘEBENE Kde nás najdete BOSKOVICKO a MORAVSKÝ KRAS Boskovice leží na střední Moravě asi 40 km severně od Brna na hranici mezi Boskovickou brázdou a Drahanskou vrchovinou

Více

CHOMUTOVSKÉ HUDEBNÍ VEČERY

CHOMUTOVSKÉ HUDEBNÍ VEČERY KONCERTNÍ AGENTURA uvádí pod záštitou Oldřicha Bubeníčka, hejtmana Ústeckého kraje, statutárního města Chomutova, za přispění Ústeckého kraje a ve spolupráci se společností KULTURA A SPORT CHOMUTOV s.

Více

PLÁN ROZVOJE SPORTU. Město VESELÍ NAD MORAVOU

PLÁN ROZVOJE SPORTU. Město VESELÍ NAD MORAVOU PLÁN ROZVOJE SPORTU Město VESELÍ NAD MORAVOU PROSINEC 2018 OBSAH Základní údaje o obci.. str. 3 Aktuální stav v oblasti sportu.str. 4 Sportovní kluby ve Veselí nad Moravou..str. 9 Financování sportu z

Více

PROGRAM SPOLEČNOST FRYDERYKA CHOPINA, SPOLEK MARIÁNSKÉ LÁZNĚ ČESKÁ REPUBLIKA

PROGRAM SPOLEČNOST FRYDERYKA CHOPINA, SPOLEK MARIÁNSKÉ LÁZNĚ ČESKÁ REPUBLIKA 59. ročník Chopinova festivalu 16. 25. srpna 2018 Festival a soutěž se konají za finanční podpory Města Mariánské Lázně, Karlovarského kraje a Ministerstva kultury ČR. Firma C. Bechstein oficiální partner

Více

INVESTICE MĚSTA TELČE V ROCE. Investice Města Telče v roce 2016

INVESTICE MĚSTA TELČE V ROCE. Investice Města Telče v roce 2016 INVESTICE MĚSTA TELČE V ROCE 2016 Obsah: INVESTIČNÍ AKCE Zimní stadion Telč dokončení Chodník v ul. Myslibořská (mezi TESCO a ul. Jiráskova) Oprava povrchu silnice Studnice Mysliboř Oprava komunikace v

Více

Smíšeného pěveckého sboru

Smíšeného pěveckého sboru Přehled koncertů, akcí a vystoupení Smíšeného pěveckého sboru VOŠP a SPgŠ Litomyšl za školní rok 2008/09 zpracováno 24. 8. 2009 PODZIM 2008 6. 9. 2008 Vystoupení na zámku v Rudolticích 11. 9. 2008 Koncert

Více

VEČERNÍ PRODEJ. Hračkárna HRAČIČKA Husovo náměstí 17 (u kostela) V prosinci otevřeno v sobotu i v neděli.

VEČERNÍ PRODEJ. Hračkárna HRAČIČKA Husovo náměstí 17 (u kostela) V prosinci otevřeno v sobotu i v neděli. 25 26 27 Hračkárna HRAČIČKA Husovo náměstí 17 (u kostela) V prosinci otevřeno v sobotu i v neděli. VEČERNÍ PRODEJ čtvrtek 15. 12. a úterý 20. 12. od 19:00 do 22:00 hodin UZAVŘETE SI DO KONCE ROKU STAVEBNÍ

Více

Část první Úvodní ustanovení. Článek 1. ÚČEL VYHLÁŠKY. Článek 2. ROZSAH PLATNOSTI. Článek 3. URBANISTICKÁ KONCEPCE

Část první Úvodní ustanovení. Článek 1. ÚČEL VYHLÁŠKY. Článek 2. ROZSAH PLATNOSTI. Článek 3. URBANISTICKÁ KONCEPCE Obecně závazná vyhláška č. 9/97 ze dne 15.12. 1997 o závazných částech územního plánu sídelního útvaru Lanškroun Městská rada podle 45, písm. l zákona o obcích č. 367/90 Sb. a dále podle 26 a násl. zákona

Více

Výroční zpráva za rok 2010

Výroční zpráva za rok 2010 Výroční zpráva za rok 2010 Předkladatel : David Knápek, ředitel KC Obsah:Komentář, příloha Výkaz provozu, příloha Návštěvnost, příloha Přehled hospodaření Komentář k roku 2010 Kulturní centrum i v roce

Více

Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska (SHS ČMS) je dobrovolná, zájmová, nestranická a nevládní organizace sdružující především

Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska (SHS ČMS) je dobrovolná, zájmová, nestranická a nevládní organizace sdružující především Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska (SHS ČMS) je dobrovolná, zájmová, nestranická a nevládní organizace sdružující především historické obce nebo jejich části, na jejichž území jsou zachovány

Více

Přehled kulturních, sportovních a ostatních akcí ve Zruči nad Sázavou PROSINEC 2016

Přehled kulturních, sportovních a ostatních akcí ve Zruči nad Sázavou PROSINEC 2016 Přehled kulturních, sportovních a ostatních akcí ve Zruči nad Sázavou Kulturní akce: Od 1. 11. 2016 do 31. 1. 2017 PROSINEC 2016 Kožené svítání - prodejní výstava kožené galanterie a obrazů - autorkou

Více

Kód Název akce Odhadované Priorita

Kód Název akce Odhadované Priorita PROGRAM INVESTIC V ROCE 2003 B1 Regulační plán Semily - Jílovecká - platba v roce 2004 -- B3 Studie Nouzov - zásobování vodou 60 000 Kč -- B7 Studie využití objektu Vista 63 000 Kč -- C2 Komunikace pod

Více

Výtah z usnesení Rady města Lanškroun č. 17 ze dne

Výtah z usnesení Rady města Lanškroun č. 17 ze dne Výtah z usnesení Rady města Lanškroun č. 17 ze dne 25.07.2016 USNESENÍ č. 387/RM/2016 Zahraniční služební cesta do Göppingenu Rada města Lanškroun schválila zahraniční služební cestu PaedDr. Marie Borkovcové

Více

Usnesení 4. zasedání Zastupitelstva města Šternberka ze dne program zasedání Zastupitelstva města Šternberka dne

Usnesení 4. zasedání Zastupitelstva města Šternberka ze dne program zasedání Zastupitelstva města Šternberka dne Město Šternberk Městský úřad Šternberk Horní náměstí 16 785 01 Šternberk Usnesení 4. zasedání Zastupitelstva města Šternberka ze dne 17. 04. 2019 Číslo: 76/4 program zasedání Zastupitelstva města Šternberka

Více

Kulturní akce pro rok 2015 v obci Velké Losiny

Kulturní akce pro rok 2015 v obci Velké Losiny Kulturní akce pro rok 2015 v obci Velké Losiny Leden sobota 17. 1. 2015 = 1. Velkolosinský ples (Areál zdraví víceúčelová hala, pořadatel MK Rajo s. r. o.) Únor neděle 1. 2. 2015 = Setkání s rysem Od 13

Více

Život našich farností v době adventní a vánoční 2018

Život našich farností v době adventní a vánoční 2018 Život našich farností v době adventní a vánoční 2018 sobota 1. prosinec 17.00 Kryštofovo Údolí náves; Otvírání Jírova Betléma 18.00 Liberec, kostel sv. Antonína Vel mše sv. se žehnáním adventních věnců

Více

ROK 2008 NA ZÁMKU A V KULTUŘE

ROK 2008 NA ZÁMKU A V KULTUŘE ROK 2008 NA ZÁMKU A V KULTUŘE V kalendářním roce 2008 jsme na zámku uspořádali 41 kulturních a společenských akcí, u kterých jsme byli jediným nebo hlavním pořadatelem. Šlo o následující akce: 8 pohádek

Více

PROGRAM MEKUC LISTOPAD 2016

PROGRAM MEKUC LISTOPAD 2016 PROGRAM MEKUC LISTOPAD 2016 Středy 2. a 16. listopadu 9.30 11.30 hudební sál MKD TERAPIE BARVAMI Otevřený relaxační kurz s A. Rohde Kabele. Vstupné 50 Kč Středa 2. listopadu v 19.30 hodin hudební sál MKD

Více

Město Hlinsko. Výpis z Usnesení

Město Hlinsko. Výpis z Usnesení Ť Město Hlinsko Výpis z Usnesení Z 9. řádné schůze Rady města Hlinska, konané dne 28. května 2014 Rada města Hlinska usnesením Č.: 58/2014 bere na vědomí: 1. zápis č. 72014 ze dne 19. 5. 2014 zjednání

Více

PROGRAM MEKUC ŘÍJEN 2016

PROGRAM MEKUC ŘÍJEN 2016 PROGRAM MEKUC ŘÍJEN 2016 Neděle 2. října v 10.00 19.00 MKD, města DEN ARCHITEKTURY MĚLNÍK 10.00 12.00 tvůrčí program pro děti 13.30 procházka po městě s městským architektem (sraz u věže chrámu sv. Petra

Více

Strategický plán rozvoje městyse Jedovnice

Strategický plán rozvoje městyse Jedovnice Strategický plán rozvoje městyse Jedovnice Únor 2019 Městys Jedovnice leží v Jihomoravském kraj, okresu Blansko, v krásném prostředí Moravského krasu. Katastrální území je 14,2 km 2 a k 31. 12. 2018 má

Více

Smíšeného pěveckého sboru

Smíšeného pěveckého sboru Přehled koncertů, akcí a vystoupení Smíšeného pěveckého sboru VOŠP a SPgŠ Litomyšl za školní rok 2009/10 zpracováno 29. 8. 2010 PODZIM 2009 7. 9. 2009 Vystoupení Komorního sboru KOKOS pro MÚ Litomyšl,

Více

Programové prohlášení Rady města Vysokého Mýta pro volební období Městský úřad Vysok Středa, 06 Únor :18

Programové prohlášení Rady města Vysokého Mýta pro volební období Městský úřad Vysok Středa, 06 Únor :18 Programové prohlášení Rady města Vysokého Mýta pro volební období 2018 2022 Městský úřad Vysok Rada města Vysokého Mýta vydala programové prohlášení na volební období 2018-2022. Programové prohlášení vychází

Více

Smíšeného pěveckého sboru

Smíšeného pěveckého sboru Přehled koncertů, akcí a vystoupení Smíšeného pěveckého sboru VOŠP a SPgŠ Litomyšl za školní rok 2007/08 zpracováno 19. 6. 2008 PODZIM 2007 20. 9. 2007 Koncert pro Městský úřad Litomyšl, Zámecké divadélko,

Více

Přehled kulturních, sportovních a ostatních akcí ve Zruči nad Sázavou

Přehled kulturních, sportovních a ostatních akcí ve Zruči nad Sázavou Přehled kulturních, sportovních a ostatních akcí ve Zruči nad Sázavou Kulturní akce: Listopad: LISTOPAD A PROSINEC 2017 Výstava obrazů - Spolek Do baref - Spolkový dům, I. patro, chodba. Panenky, Baťa

Více

Zpráva za oblast školství, kultury a sportu. Pro jednání ZM 18. 2. 2013 www.kostelecno.cz

Zpráva za oblast školství, kultury a sportu. Pro jednání ZM 18. 2. 2013 www.kostelecno.cz Zpráva za oblast školství, kultury a sportu Pro jednání ZM 18. 2. 2013 www.kostelecno.cz Školy a školská zařízení zřizovaná městem Mateřské školy zřizuje město dvě. Nedostatek míst v mateřských školách

Více

Městské kulturní středisko, Tišnov, Mlýnská 152

Městské kulturní středisko, Tišnov, Mlýnská 152 Městské kulturní středisko, Tišnov, Mlýnská 152 Sídlo: Mlýnská 152, 666 01 Tišnov IČO: 49457543 Telefon: 549 410 082 E-mail: sekretariat@kulturatisnov.cz Internetové stránky: http://www.mekstisnov.cz/

Více

ARCHITEKTONICKÁ OVĚŘOVACÍ STUDIE BUDOUCÍHO VYUŽITÍ OBJEKTU LIEBIEGOVA PALÁCE U Tiskárny 81, Liberec 09/2014

ARCHITEKTONICKÁ OVĚŘOVACÍ STUDIE BUDOUCÍHO VYUŽITÍ OBJEKTU LIEBIEGOVA PALÁCE U Tiskárny 81, Liberec 09/2014 ARCHITEKTONICKÁ OVĚŘOVACÍ STUDIE BUDOUCÍHO VYUŽITÍ OBJEKTU LIEBIEGOVA PALÁCE U Tiskárny 81, Liberec 09/2014 RUPRECHTICE BEDŘICHOV SITUACE ŠIRŠÍCH VZTAHŮ S výstaviště LIDOVÉ SADY BEDŘICHOV Severočeské muzeum

Více

Klub kultury Napajedla, p. o. ZPRÁVA O ČINNOSTI / 2017

Klub kultury Napajedla, p. o. ZPRÁVA O ČINNOSTI / 2017 Klub kultury Napajedla, p. o. ZPRÁVA O ČINNOSTI / 2017 Klub kultury Napajedla prezentuje město v oblasti kultury, historie a cestovního ruchu, plní funkci veřejných služeb občanům města, okolních obcí

Více

Veřejný program 2012

Veřejný program 2012 Veřejný program 2012 Centrum Bavaria Bohemia Freyung 1 92539 Schönsee Tel.: +49 (0) 9674-92 48 77 Fax: +49 (0) 9674 91 30 67 email: info@cebb.de Internet: www.bbkult.net Leden 2012 4. 1. 2012 I 19.00 h

Více

Závěrečný účet města Poličky za rok 2017

Závěrečný účet města Poličky za rok 2017 Závěrečný účet města Poličky za rok 2017 Jaroslav Martinů, v.r. starosta města Bc. Antonín Kadlec, v. r. místostarosta města Vyvěšeno: 1. 6. 2018 Schváleno: Polička 14. března 2018 K o m e n t á ř k rozborům

Více

Nabídka akcí na Broumovsku pro víkend od 30. června do 2. července - Broumovsko

Nabídka akcí na Broumovsku pro víkend od 30. června do 2. července - Broumovsko Broumovská pouť, první koncert hudebního festivalu Za poklady Broumovska, divadlo na Kačeří, zábavná show v Adršpachu, fotbalový turnaj, Formanský den či noční kino. To jsou tipy na některé akce, které

Více

Seznam dokladů - platby - zakázková sestava

Seznam dokladů - platby - zakázková sestava Lic. : MURA G O R D I C s o f t w a r e - P O U Strana: 1 PVY 201400583 00641111 Vzdělávací institut Středočeského kraje - Zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků -10 000,00 04.06.2014 Dar

Více

Prodej komerční nemovitosti č.p. 443 Dolní Dobrouč

Prodej komerční nemovitosti č.p. 443 Dolní Dobrouč Prodej komerční nemovitosti č.p. 443 Dolní Dobrouč Obec: Dolní Dobrouč Katastrální území: Dolní Dobrouč Okres: Kraj: Ústí nad Orlicí Pardubický ZÁKLADNÍ INFORMACE Cena prodejní: Poloha objektu: 10 600

Více

PROSINEC KULTURNÍ AKCE

PROSINEC KULTURNÍ AKCE PROSINEC prof. Dr. František Hamza, 150 let od narození - výstava o životě a díle prof. Dr. Hamzy Foyer pavilónů FAB - otevřeno denně od 8.00 do 17.00 hodin vyhlašujeme doplňovací slosovatelnou soutěž.

Více

Gymnázium Jana Blahoslava a Střední pedagogická škola, Přerov, Denisova 3. školní rok 2013/2014

Gymnázium Jana Blahoslava a Střední pedagogická škola, Přerov, Denisova 3. školní rok 2013/2014 Gymnázium Jana Blahoslava a Střední pedagogická škola, Přerov, Denisova 3 O B R A Z O V Á P Ř Í L O H A školní rok 2013/2014 Deník, 29. 11. 2013 Deník, 20. 12. 2013 Zpravodaj školství, prosinec 2013 Zpravodaj

Více

STRATEGICKÝ PLÁN OBNOVY MĚSTA KLADRUBY

STRATEGICKÝ PLÁN OBNOVY MĚSTA KLADRUBY M Ě S T O K L A D R U B Y Nám. Republiky 89, 349 61 Kladruby u Stříbra, IČ 00259888 tel. 374 616 711, fax 374 631 090, e-mail : obec@kladruby.cz STRATEGICKÝ PLÁN OBNOVY MĚSTA KLADRUBY Obsah: Obsah 1 Informace

Více

FRANTIŠEK NEDVĚD zpívá ZLATÉ NEDVĚDOVKY

FRANTIŠEK NEDVĚD zpívá ZLATÉ NEDVĚDOVKY FRANTIŠEK NEDVĚD zpívá ZLATÉ NEDVĚDOVKY speciální hosté LUCIE BÍLÁ a SPIRITUÁL KVINTET DIVADLO HYBERNIA František Nedvěd zpívá Zlaté Nedvědovky Z vyprodaného Strahova, přes mnoho míst českých a slovenských,

Více

březen červen fb.my/krasnalipa3

březen červen fb.my/krasnalipa3 březen červen 2018 www.krasnalipa.cz fb.my/krasnalipa3 Změna programu vyhrazena 7. 3. 10. 3. 14. 3. 18. 3. 21. 3. KULTURNÍ DŮM Emoji - promítání pro děti Zkrocení zlé ženy - divadlo Zahradnictví: Dezertér

Více

Jednání komise v 15:00 zahájila místopředsedkyně komise paní Jiřina Slavíková.

Jednání komise v 15:00 zahájila místopředsedkyně komise paní Jiřina Slavíková. ZÁPIS č. 8/ KKVČ RMČ z jednání komise Rady Městské části Praha 8 pro kulturu a volný čas (KKVČ RMČ), které se uskutečnilo v úterý 1. prosince 2015 v Grabově vile (15:00 16:40) 1) Informace Přítomni dle

Více

30. 4. Hobby závody pro jezdce i koně i bez licencí (Střední zemědělská škola Lanškroun)

30. 4. Hobby závody pro jezdce i koně i bez licencí (Střední zemědělská škola Lanškroun) KALENDÁŘ AKCÍ 2011 BŘEZEN 4.3. Ples ORPA, sál Kulturního domu Ţichlínek 5.3. Loučení se zimou Maškarní karneval na lyţích (Čenkovice) 5.3. Masopustní průvod (Horní Čermná) 5.3. Country bál (KČT Lanškroun)

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně ČERVEN 2017 Městské infocentrum Slavičín Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz Diaklub Slavičín

Více

Připravované opravy komunikací a chodníků, investice do veřejných prostranství Městský úř Úterý, 29 Březen :40

Připravované opravy komunikací a chodníků, investice do veřejných prostranství Městský úř Úterý, 29 Březen :40 V letošním roce město chystá opravy řady komunikací a chodníků. První velkou akcí, nepočítáme-li probíhající výstavbu cyklostezky, bude v květnu oprava komunikace v ulici Prokopa Velikého. Součástí úprav

Více

CHOPOS. Zhodnocení roku 2008

CHOPOS. Zhodnocení roku 2008 CHOPOS Zhodnocení roku 2008 Průřez kulturněsportovním děním na území svazku obcí CHOPOS Účast obcí v soutěži Vesnice roku 2008 Ostředek Struhařov Teplýšovice Vranov Volejbalový turnaj v Načeradci Náročné

Více

MĚSTYS CERHENICE AKČNÍ PLÁN INVESTIC OBCE. (Zásobník projektů pro období 2008-2015) MĚSTYS CERHENICE

MĚSTYS CERHENICE AKČNÍ PLÁN INVESTIC OBCE. (Zásobník projektů pro období 2008-2015) MĚSTYS CERHENICE MĚSTYS CERHENICE AKČNÍ PLÁN INVESTIC OBCE (Zásobník projektů pro období 2008-2015) : MĚSTYS CERHENICE Zpracoval: PhDr. Marek Semerád starosta městyse Schválil: Zastupitelstvo městyse Cerhenice, dne 30.

Více

Z Á P I S č. 08/2016 z jednání, které se konalo dne od 14:00 hodin v zasedací místnosti městského úřadu, Velké náměstí 114 v Písku

Z Á P I S č. 08/2016 z jednání, které se konalo dne od 14:00 hodin v zasedací místnosti městského úřadu, Velké náměstí 114 v Písku Komise majetkoprávní V Písku dne 13.09.2016 Z Á P I S č. 08/2016 z jednání, které se konalo dne 13.09.2016 od 14:00 hodin v zasedací místnosti městského úřadu, Velké náměstí 114 v Písku Přítomni Václav

Více

Prezentace areálů plážových sportů Praha Pankrác a Doksy u Máchova jezera. SPORTZONE a.s.

Prezentace areálů plážových sportů Praha Pankrác a Doksy u Máchova jezera. SPORTZONE a.s. ntace Prezentace areálů plážových sportů Praha Pankrác a Doksy u Máchova jezera. SPORTZONE a.s. preze Prezentace areálů plážových sportů SPORTZONE a.s. ntace AREÁL BEACHKLUBU PANKRÁC 7 kvalitních hřišť

Více

Usnesení. rozp. 2006 po úpravě Rozpočtové zdroje: Rozpočtové příjmy CELKEM 229 795,40 17 040,46 246 835,86 Financování: rozpočet 2006 před úpravou

Usnesení. rozp. 2006 po úpravě Rozpočtové zdroje: Rozpočtové příjmy CELKEM 229 795,40 17 040,46 246 835,86 Financování: rozpočet 2006 před úpravou Město Moravská Třebová 1 Usnesení ze zasedání Zastupitelstva města Moravská Třebová, které se konalo dne 16.10.2006 od 15.00 hod. v zasedací místnosti Městského úřadu v Moravské Třebové na ul. Olomoucké

Více

z jednání Zastupitelstva města Vysokého Mýta, konaného dne

z jednání Zastupitelstva města Vysokého Mýta, konaného dne U s n e s e n í č.1/01 z jednání Zastupitelstva města Vysokého Mýta, konaného dne 21.2.2001 I. ZM schvaluje: 1. činnost RM za uplynulé období na základě zasílaných usnesení z jejich zasedání. 2. rozpočtové

Více

NADAČNÍ PROGRAM ROKU 2015

NADAČNÍ PROGRAM ROKU 2015 NADAČNÍ PROGRAM ROKU 2015 PO 2. KOLE VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ Sídlo nadace: Vítkovická 3108/11, 702 00 Ostrava Telefon: +420 595 620 045 E-mail: info@nadace-landek.cz +420 604 168 008 Internet: www.nadace-landek.cz

Více

11. VÝPIS Z USNESENÍ

11. VÝPIS Z USNESENÍ ZASTUPITELSTVO MĚSTA DVŮR KRÁLOVÉ NAD LABEM 11. VÝPIS Z USNESENÍ Zastupitelstva města Dvůr Králové nad Labem konaného dne 27.03.2008 308/2008 11. ZM V n e s c h v a l u j e návrh na pořízení změny územního

Více

Usnesení 1. Zastupitelstva Města Turnov ze zasedání dne

Usnesení 1. Zastupitelstva Města Turnov ze zasedání dne Usnesení 1. Zastupitelstva Města Turnov ze zasedání dne 28. 01. 2016 Pozn. Zveřejněna je upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů podle zákona č. 101/200

Více

100. výročí vzniku Československa. OSLAVTE TO S NÁMI! Městský úřad Vysoké Mýto Čtvrtek, 04 Říjen :54

100. výročí vzniku Československa. OSLAVTE TO S NÁMI! Městský úřad Vysoké Mýto Čtvrtek, 04 Říjen :54 Výstavami, přednáškami, koncerty a dalšími akcemi ve školách, v muzeu, na náměstí Přemysla Otakara II. i na jiných místech Vysokého Mýta si v průběhu letošního roku připomínáme 100. výročí vzniku republiky.

Více

Kulturní akce pro rok 2016 v obci Velké Losiny

Kulturní akce pro rok 2016 v obci Velké Losiny Kulturní akce pro rok 2016 v obci Velké Losiny Leden sobota 9. 1. 2016 = Volejbalový turnaj (Areál zdraví víceúčelová hala, pořadatel obec Velké Losiny a restaurace AZ) pátek 15. 1. 2016 = 2. Velkolosinský

Více

Území podél toku řek Ohře a Rolavy nebylo možné před územním vyjasněním a před realizací páteřních dopravních staveb nadmístního významu využívat pro

Území podél toku řek Ohře a Rolavy nebylo možné před územním vyjasněním a před realizací páteřních dopravních staveb nadmístního významu využívat pro Karlovy Vary 12.11.2009 Území podél toku řek Ohře a Rolavy nebylo možné před územním vyjasněním a před realizací páteřních dopravních staveb nadmístního významu využívat pro další odpovídající investice

Více

STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA

STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA PROSINEC 2016 NÁVŠTĚVA HOKEJOVÉHO UTKÁNÍ Žáci internátu z Opočna navštívili na místním zimním stadionu hokejové utkání mužů

Více

T.J. Sokol Klášterec nad Orlicí. V nové sezoně zveme všechny příznivce sportu a pohybu.

T.J. Sokol Klášterec nad Orlicí. V nové sezoně zveme všechny příznivce sportu a pohybu. T.J. Sokol Klášterec nad Orlicí V nové sezoně zveme všechny příznivce sportu a pohybu www.sokolklasterec.cz Seznam oddílů: lyžování, atletika florbal stolní tenis (žactvo) badminton volejbal aerobik +

Více

Zápis č. 1/2016. veřejného zasedání zastupitelstva města konaného dne v obřadní síni Městského úřadu v hod.

Zápis č. 1/2016. veřejného zasedání zastupitelstva města konaného dne v obřadní síni Městského úřadu v hod. Zápis č. 1/2016 veřejného zasedání zastupitelstva města konaného dne 13. 01. 2016 v obřadní síni Městského úřadu v 19 00 hod. Přítomni: dle prezenční listiny Omluveni: 0 Neomluveni: 0 Občané: 3 Bod č.

Více

14. Kultura Kulturní aktivity ve městě Pardubice k

14. Kultura Kulturní aktivity ve městě Pardubice k 14. Kultura Město Pardubice dbá o pestré kulturní vyžití svých občanů i návštěvníků. V průběhu roku nabízí řadu kulturních akcí místního i národního významu, provozuje několik významných kulturních zařízení

Více

Výroční zpráva Brněnského svazu malé kopané, z. s. za rok 2016

Výroční zpráva Brněnského svazu malé kopané, z. s. za rok 2016 Brněnského svazu malé kopané, z. s. Výroční zpráva je zpracována za období počínající dnem 1. ledna 2016 a končící dnem 31. prosince 2016 na základě vyhodnocení činnosti Brněnského svazu malé kopané a

Více

Kapitola 2 - Životní prostředí Upravený Skutečné

Kapitola 2 - Životní prostředí Upravený Skutečné Plnění rozpočtu výdajů na rok 2007 Příloha č. 1 v tis. Kč Kapitola 1 - Investice a velké opravy Upravený Skutečné Uvolnění pozastávky PROFISTAV s.r.o. - 64 b.j. Štěpnice 222,00 0,00 Uvolnění pozastávky

Více

Vyúčtování hospodaření města Ústí nad Orlicí za rok 2013

Vyúčtování hospodaření města Ústí nad Orlicí za rok 2013 Vyúčtování hospodaření města Ústí nad Orlicí za rok 2013 Účetní závěrka města Ústí nad Orlicí k 31.12.2013 je zveřejněna na: http://monitor.statnipokladna.cz/2013/obce/detail/00279676 A - Rozpočtové hospodaření

Více

Nabídka akcí na Broumovsku pro víkend od 31. května do 2. června - Broumovsko

Nabídka akcí na Broumovsku pro víkend od 31. května do 2. června - Broumovsko Akce pořádané u příležitosti dne dětí, koncert Karla Kahovce, Dřevíčská lávka, Prodaná nevěsta, fotbal, taneční vystoupení, dernisáž výstavy. To jsou tipy na některé akce, které se o víkendu od 31. května

Více

INVESTICE MĚSTA TELČE

INVESTICE MĚSTA TELČE INVESTICE MĚSTA TELČE 2018 OBSAH: Rekonstrukce věže svatého Ducha Rekonstrukce Štěpnického rybníka Cyklostezka po hrázi rybníka Roštejn Cyklostezka Lipky Cyklostezka kolem Belpské lávky Sportovní areál

Více

U S N E S E N Í. ze 4. schůze Rady města Nový Bydžov konané dne od hodin v kanceláři starosty Městského úřadu Nový Bydžov

U S N E S E N Í. ze 4. schůze Rady města Nový Bydžov konané dne od hodin v kanceláři starosty Městského úřadu Nový Bydžov U S N E S E N Í ze 4. schůze Rady města Nový Bydžov konané dne 18.3.2002 od 15.30 hodin v kanceláři starosty Městského úřadu Nový Bydžov Přítomni: ing. Louda, Hruška, Mgr. Orel, Šprinc, PaedDr. Štoček,

Více

název projektu reg. č. projektu žadatel / příjemce CZV (Kč) SF (Kč) CZV (Kč) SF (Kč) TĚLOCVIČNÁ JEDNOTA SOKOL PARDUBICE I.

název projektu reg. č. projektu žadatel / příjemce CZV (Kč) SF (Kč) CZV (Kč) SF (Kč) TĚLOCVIČNÁ JEDNOTA SOKOL PARDUBICE I. Stav realizace Integrovaných plánů rozvoje měst - dílčí projekty schválené, zaregistrované a vyřazené z administrace stav k 4. 1. 2016 SV/001 Integrovaný plán rozvoje města Pardubic "PŘITAŽLIVÉ MĚSTO"

Více

Usnesení 13. zasedání Zastupitelstva městského obvodu Svinov konané dne

Usnesení 13. zasedání Zastupitelstva městského obvodu Svinov konané dne 13. zasedání Zastupitelstva městského obvodu Svinov konané dne 23.3.2016 126/13/16 135/13/16 Ing. Helena Wieluchová starostka Ing. Daniel Žitník 1. místostarosta 126/13/16 M. č. 0 s c h v a l u j e program

Více

Schválený rozpočet města na rok 2019 (údaje v tis. Kč)

Schválený rozpočet města na rok 2019 (údaje v tis. Kč) Příjmy celkem 218 925,20 Odbor sociálních věcí, školství a zdravotnictví 1 381,70 Příspěvky od obcí na pohotovost stomatologů 101,40 Příjmy na lékařskou pohotovost 1 280,30 Odbor Kancelář tajemníka 11

Více

Závěrečný účet obce za rok 2009

Závěrečný účet obce za rok 2009 Závěrečný účet obce za rok 2009 Na základě zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů 17 zveřejňuje obec Bystřec závěrečný účet obce za rok 2009. 1)Plnění příjmů a výdajů za rok

Více

Gymnázium Jana Blahoslava a Střední pedagogická škola, Přerov, Denisova 3. školní rok 2014/2015

Gymnázium Jana Blahoslava a Střední pedagogická škola, Přerov, Denisova 3. školní rok 2014/2015 Gymnázium Jana Blahoslava a Střední pedagogická škola, Přerov, Denisova 3 O B R A Z O V Á P Ř Í L O H A školní rok 2014/2015 Publicita školy Nové Přerovsko, 7. 11. 2014 Zpravodaj školství, prosinec 2014

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně LISTOPAD 2015 Městské infocentrum Slavičín Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz KLUBY ZDRAVÍ

Více

Výtah z usnesení Zastupitelstva města Lanškroun č. 3 ze dne

Výtah z usnesení Zastupitelstva města Lanškroun č. 3 ze dne Výtah z usnesení Zastupitelstva města Lanškroun č. 3 ze dne 15.05.2019 USNESENÍ č. 23/ZM/2019 Dotace a dotační program v oblasti sportu Zastupitelstvo města Lanškroun rozhodlo o poskytnutí dotací z rozpočtu

Více

MĚSTO NOVÉ HRADY. Zápis z 6. schůze městské rady ze dne

MĚSTO NOVÉ HRADY. Zápis z 6. schůze městské rady ze dne MĚSTO NOVÉ HRADY Zápis z 6. schůze městské rady ze dne 07.01.2019 Přítomni: členové rady: Mgr. Vladimír Hokr, starosta města Ing. Ladislava Bártová, 1. místostarostka Mgr. Michal Jarolímek, 2. místostarosta

Více

Přehled usnesení z 2. zasedání Rady města Jirkov, které se konalo dne od 13:00 hodin v kanceláři místostarosty

Přehled usnesení z 2. zasedání Rady města Jirkov, které se konalo dne od 13:00 hodin v kanceláři místostarosty Přehled usnesení z 2. zasedání Rady města Jirkov, které se konalo dne 14.1.2019 od 13:00 hodin v kanceláři místostarosty 1/2/RM/2019 Komise rozvoje a bezpečnosti I. Rada města-bere na vědomí zápis z jednání

Více

Rozpočet obce Bernartice nad Odrou na rok 2015

Rozpočet obce Bernartice nad Odrou na rok 2015 Rozpočet obce Bernartice nad Odrou na rok 2015 PŘÍJMY Kč Rozpočtová skladba oddíl položka Daň z příjmu fyzických osob ze závislé činnosti 1 900 000 1111 Daň z příjmu fyzických osob ze samostatně výdělečné

Více

Sídlo: Horní Valy 2, Hodonín, IČ: Telefon: , Mobil: PŘIPRAVOVANÉ AKCE. školní rok

Sídlo: Horní Valy 2, Hodonín, IČ: Telefon: , Mobil: PŘIPRAVOVANÉ AKCE. školní rok Základní umělecká škola Web: www.zushodonin.cz Hodonín, příspěvková organizace E-mail: zus.hodonin@orgman.cz Sídlo: Horní Valy 2, 695 01 Hodonín, IČ: 70836931 Telefon: 518 351 365, Mobil: 702 018 098 ZÁŘÍ

Více

Program rozvoje města Pohořelice

Program rozvoje města Pohořelice Program rozvoje města Pohořelice Dokument schválen zastupitelstvem města dne: 24.2.2016 Usnesením: 4/X/16 Aktualizace: ZM-1.3.2017 ZM-28.2.2018 2015 2015-2023 PROJEKTY AKČNÍ PLÁN MĚSTA Opatření v tomto

Více

Kulturní akce pro rok 2015 v obci Velké Losiny

Kulturní akce pro rok 2015 v obci Velké Losiny Kulturní akce pro rok 2015 v obci Velké Losiny Leden sobota 17. 1. 2015 = 1. Velkolosinský ples (Areál zdraví víceúčelová hala, pořadatel MK Rajo s. r. o.) Únor neděle 1. 2. 2015 = Setkání s rysem Od 13

Více

Usnesení. z 86. schůze Rady města Moravská Třebová, která se konala v pondělí od 16:00 hod v: Zasedací místnost, na: Radnice

Usnesení. z 86. schůze Rady města Moravská Třebová, která se konala v pondělí od 16:00 hod v: Zasedací místnost, na: Radnice Město Moravská Třebová 1 Usnesení z 86. schůze Rady města Moravská Třebová, která se konala v pondělí 08.01.2018 od 16:00 hod v: Zasedací místnost, na: Radnice Rada města schvaluje: 3256/R/080118: předložený

Více

U snesení z 24. zasedání Zastupitelstva města ve Frýdlantě nad Ostravicí konané dne 18. 09. 2014 v 15:00 hodin v zasedací místnosti budovy MěÚ čp.

U snesení z 24. zasedání Zastupitelstva města ve Frýdlantě nad Ostravicí konané dne 18. 09. 2014 v 15:00 hodin v zasedací místnosti budovy MěÚ čp. U snesení z 24. zasedání Zastupitelstva města ve Frýdlantě nad Ostravicí konané dne 18. 09. 2014 v 15:00 hodin v zasedací místnosti budovy MěÚ čp. 139 1. Organizační záležitosti 24/1.1 Program 24. zasedání

Více