Výroční zpráva o činnosti školy ve školním roce 2011/2012

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Výroční zpráva o činnosti školy ve školním roce 2011/2012"

Transkript

1 Základní škola a Mateřská škola Strunkovice nad Blanicí Strunkovice nad Blanicí 202 Výroční zpráva o činnosti školy ve školním roce 2011/2012 Vydaná dne 12. října 2012 Schválená školskou radou dne tel skola@zsstrunkovice.cz

2 Charakteristika školy Zřizovatel školy: Městys Strunkovice nad Blanicí Zřizovací listina: ze dne , , , Dodatek č. 1 ke Zřizovací listině ze dne změna názvu školy na ZŠ a MŠ Strunkovice nad Blanicí, Dodatek č. 2 ze dne změna názvu zřizovatele z Obec Strunkovice nad Blanicí na Městys Strunkovice nad Blanicí Zařazení do sítě škol: , č.j /03 21, pod novým názvem v rejstříku škol od , č. j / Právní forma: Příspěvková organizace IČO Škola sdružuje MŠ, ZŠ, ŠJ a ŠD Organizační struktura: ZŠ ŘŠ MŠ VU ZŠ ŠJ VŠJ ŠD pedag MŠ a ŠD nepedag pedag nepedag kuchařky Výjimky: Zastupitelstvo Městyse Strunkovice nad Blanicí projednalo a schválilo na svém zasedání dne udělení výjimky z průměrného počtu žáků na školní rok 2011/2012. Školská rada (ŠR) Ve školním roce 2011/2012 se sešla školská rada dvakrát (v říjnu a červnu). Říjnové zasedání bylo ustavující, neboť skončilo funkční období předchozí ŠR. Na tomto zasedání byla za předsedkyni ŠR zvolena paní Helena Matějková, zapisovatelem se stal Ing. Václav Kozler a ověřovatelkou zápisů Ing. Jana Daňková. Ředitelka školy předložila k projednání jednací řád ŠR, výroční zprávu o činnosti a o hospodaření za šk. rok 2010/2011, školní řád, pravidla pro hodnocení výsledků žáků, provozní řády a vnitřní řád pro pracovníky školy. V různém ředitelka informovala členy rady o projektech, prostřednictvím kterých škola získává nemalé finanční prostředky ke zkvalitnění výuky na škole. Dále se projednával problém vší na škole, zvláště na 1. stupni ZŠ. Členové vyslechli stanovisko OHS Prachatice, všechny učitelky byly poučeny, jak v případě výskytu postupovat. Všechny výše uvedené dokumenty byly ŠR schváleny. V červnu se rada sešla k projednání a schválení výroční zprávy o hospodaření školy za kalendářní rok Ve věcné diskusi se hovořilo o činnosti školy v uplynulém školním roce, o vybavení pomůckami a o požadavcích na úpravy školního pozemku, které budou realizovány v průběhu prázdnin.. Počet budov: 2 Počet tříd: 8 (9 ročníků, spojení 3. a 5. roč., ostatní ročníky samostatné třídy).. Celkový počet žáků: k bylo 96 žáků. Počet se v průběhu školního roku zvýšil na konečných 100. Na I.stupni bylo k žáků, na II.stupni bylo žáků 36. V průběhu roku se na I. stupni počet zvýšil na 61 a na II.stupni se zvýšil na 39 žáků.

3 Oddělení ŠD: Do ŠD bylo přihlášeno 25 dětí. Průměrná docházka dětí za celý šk. rok byla 20,8. Třída MŠ: Na základě žádosti, kterou ke Krajskému úřadu podal zřizovatel školy v zastoupení starosty Městyse Ing. Karla Matějky, rozhodl Odbor školství, mládeže a tělovýchovy Krajského úřadu Jihočeského kraje, že se navýší počet tříd v MŠ ze 2 na 3 třídy s nejvyšším povoleným počtem dětí v MŠ 56. Ve školním roce 2011/2012 byly tedy otevřeny 3 třídy. V MŠ bylo k zapsáno 39 dětí. V první třídě, kterou vedla nová učitelka Lucie Beránková, bylo 10 dětí, ve druhé pod vedením Jitky Chánové bylo 16 dětí a ve třetí třídě, kterou vedly Jana Kleinová a Marie Malá bylo zapsáno 13 dětí. Průměrná docházka dětí dopoledne byla celkově 28,4 děti a odpoledne 14,8. Kapacita ŠJ: Ve školní jídelně se v průběhu školního roku stravovalo 44 dětí ve věku 7 10 let, 30 dětí ve věku od 11 do 14 let a 15 žáků nad 15 let, 19 zaměstnanců školy a do 20 ostatních dospělých osob. Služeb školní jídelny využívalo i 25 starobních důchodců z městyse. Velikost školního pozemku: parcela č. 169/5 - zahrada m 2 parcela č dvougaráž - 61 m 2 parcela č č.p m 2 parcela č č.p m 2 Počet pedag. pracovníků: v ZŠ 10 (úvazky 10,00), v MŠ 4 (úvazky 3,37), v ŠD 1 (úvazek 0,67) Z toho učitelů ZŠ: 9 Počet provozních zaměstnanců: 3 (2 úvazek 1 a hospodářka školy na úvazek 0,7), v MŠ 1 (úvazek 0,5), v ŠJ 3 (úvazky 2,3), doplňková činnost (vaření pro cizí strávníky- úvazek 0,6) Celkem zaměstnanců 21 (úvazky 19,54), s doplňkovou činností (úvazky 20,14). Limit zaměstnanců stanovený Krajským úřadem v Českých Budějovicích byl překročen, spolu s platy dorovnán zřizovatelem. Materiálně technické zabezpečení budov: budova I. stupně - 5 kmenových učeben, knihovna žákovská, učitelská, promítárna, kabinet, sklad čistících prostředků budova II. stupně - 2 kmenové učebny, 3 odborné učebny (F - Ch lab., dílny, počítačová učebna), sborovna, ředitelna, 4 kabinety, sklad učebnic, úklidová komora Systém vytápění: budova I. stupně - ústřední topení, plyn budova II. stupně - ústřední topení, plyn Investiční akce: V průběhu školního roku jsme pořídili myčku do školní kuchyně, z grantů nábytek do třídy MŠ, o prázdninách se opravila část poškozeného oplocení školní zahrady, opravila se kanalizace u ZŠ a spolu s ní došlo k rekonstrukci chodníku do přístavby 2.stupně školy. O prázdninách se v rámci projektu Peníze školám zakoupila interaktivní tabule do třídy Mgr.Vladimíry Trávníčkové a pro funkčnost se zakoupily notebooky a dataprojektor Zřizovatel opětně žádal o dotaci na celkovou rekonstrukci budovy I.stupně, žádost zatím nebyla kladně vyřízena. Projekčně je připravena i výměna oken a celkové zateplení budovy 2.stupně.

4 Pedagogický sbor MŠ vedoucí učitelka Jana Kleinová Marie Malá Jitka Chánová Lucie Beránková ŠD - Jitka Chánová ZŠ - Ing. Jana Daňková, VŠZ PEF, výchovná poradkyně, protidrogová koordinátorka, TU VIII.tř. (8. post. roč.) Mgr. Dana Hojková, M VT, koordinátor ICT Mgr. Milada Mušková, Rj-On, TU VII. třídy (7. post. roč.) Mgr. Hana Pártlová, Č - Hv, ŘŠ Mgr. Hana Prášková, uč. 1. st. Pv, TU II.třídy (2. post. roč.) Mgr. Eva Sahulová, uč. I. st. - Pv, TU III. třídy ( 3. a 5. post. roč.) Mgr. Jaroslava Stříbrská, uč. Čj, Aj, D, TU IX. třídy (9. post. roč.), spolupodílí se na protidrogových aktivitách Mgr. Marta Šlajerová, uč. I. st. - Vv, TU IV. třídy ( 4. post. roč.) Mgr. Vladimíra Trávníčková, uč. I. st. - Pv, TU I. třídy (1. post. roč.) Mgr. Lenka Soumarová, Př Ch, TU VI. třídy ( 6. post. roč.) Věkový průměr pedagogického sboru je 47 let. Další vzdělávání pedagogických pracovníků MŠ M. Malá Hudební inspirace pro školní vzdělávací program MŠ v kontextu kurikulárních změn Dny inspirací pro MŠ J. Chánová Výtvarné techniky Barevné motivy výtvarná díla ZŠ - L.Soumarová Úlohy a jednoduché experimenty v chemii Zdravý životní styl ve školách z pohledu bezpečnosti Implementace inovativních metod do výuky přírodovědných předmětů J.Daňková - Implementace inovativních metod do výuky přírodovědných předmětů M.Šlajerová Arteterapie M.Mušková Čeština aktivně a interaktivně H.Pártlová - Čeština aktivně a interaktivně Požární ochrana na pracovišti Bezpečnost a ochrana zdraví při práci E. Sahulová Kurz řečové výchovy ( logopedie ) Vodňany V.Trávníčková Vložte svoje DUMy do i-učebnice Fraus Dyslexie a dysortografie prakticky Internetové školení k preventivnímu programu Veselé zoubky + zapojení 1. třídy do tohoto programu H.Prášková 2. ročník 2letého jazykově-metodického kurzu angličtiny pro učitele ( zahájení skončení )

5 Absolvování kurzů umožňuje učitelkám získávat nové informace, seznámí se s novými metodami práce, ve své vlastní pedagogické činnosti neustrnou, protože nabytých zkušeností využívají ve své činnosti. Pracují s novými technickými přístroji, samy vytvářejí programy pro výuku na interaktivní tabuli. Absolvování kurzů Mgr. Sahulovou a Práškovou umožní škole kvalifikovaně vyučovat logopedii a angličtinu na 1. stupni školy. Všechny učitelky obdržely certifikáty o absolvování. Přespočetná práce pravidelná: E. Sahulová 2 h týdně reedukace čtení V.Trávníčková 1 h týdně - Pč 1 D. Hojková 1 h týdně INF 4 M.Mušková 1 h týdně Rv 6+7 J.Stříbrská 1 h týdně - D 7 H.Prášková 2 h týdně - Pč 2, Vv 1 M. Šlajerová 1 h týdně Hv 2 J.Daňková 2 h týdně Pč 9, Pp 9 Výchovně vzdělávací činnost Vzdělávací programy: ročník školní vzdělávací program Škola pro každého Výuka cizích jazyků: Ve 3. až 9. ročníku se vyučovalo povinně anglickému jazyku, a to s 3 hodinovou dotací ve ročníku. Angličtinu vyučují tři učitelky, dvě kvalifikovaně a aprobovaně, jedna nekvalifikovaně ( studuje) Angličtina se taktéž vyučovala jako kroužek, kterého se zúčastnilo 16 dětí z 1.a 2. ročníku. Anglicky se též učily děti v mateřské škole, které vedla paní Jitka Matějková ze Strunkovic nad Blanicí. Mimoškolní aktivity a prezentace školy na veřejnosti I v mimoškolních aktivitách jsme se řídili naším ŠVP. Děti z 1. stupně jezdí za poznáním do divadla a do muzea do Vodňan, Prachatic, byly na zámku a v ZOO v Hluboké nad Vltavou, v planetáriu v Českých Budějovicích, popřípadě využijeme nabídek představení, které se uskuteční přímo u nás ve škole. Žáci druhého stupně připravují pro své mladší kamarády hrací odpoledne, mikulášskou nadílku. Žáci druhého stupně se zúčastnili řady podnětných exkurzí, výletů, besed a přednášek, z nichž nejvíce ohodnotili přednášku Ing. Karla Matějky Kazachstán a Rumunsko. Celkem třikrát byli žáci v centru ekologické výchovy Dřípatka v Prachaticích. V centru si žáci prakticky opakují učivo z přírodovědy a přírodopisu. Pořady, které Dřípatka nabízí, jsou velice podnětné a zajímavé, zvláště pro děti z 1. stupně. Žáci 2. st. byli podle ŠVP v Českých Budějovicích na výstavě Vzdělání a řemeslo (8.+9. roč.) a v Prachaticích na Trhu studijních příležitostí (9.roč.), na podzim a na jaře na HOBBY v rámci praktických činností a pěstitelských prací. V rámci tělesné výchovy se žáci 2. stupně zúčastnili in-line bruslení v Prachaticích. V říjnu proběhlo na 1.stupni holloweenské dlabání, výrobky zdobily školní zahradu až do listopadu. V listopadu se žáci 5. a 9. ročníku zúčastnili Vodňanského vědomostního víceboje, který každoročně vyhlašuje vodňanské gymnázium. V prosinci žáci 2.stupně připravili pro celou školu vánoční akademii v KD Strunkovice. Prezentovali se s programem plným hudebních vystoupení a soutěží pro mladší spolužáky. Jako každý rok soutěžili v pečení vánočního cukroví. V březnu jako loni připravila Eva Sahulová besedu v místní knihovně Čteme od malých po velké. Letos četli a besedovali spolu se žáci školy i pozvaní hosté. Na konci března jsme zorganizovali třídenní prodejní

6 velikonoční výstavu. Akce se zúčastnili všichni žáci ze školy a školní družiny a děti ze 2. a 3. třídy MŠ. Vystavovaly i děti z Dětského domova ze Žíchovce. Pro občany Strunkovic připravili všichni řadu moc hezkých výrobků, obrázků a velikonočních výzdob. Účast byla nad očekávání pěkná. Na vernisáži výstavy zazpívaly dívky z 2. stupně několik písní. Veřejně vystupovali žáci 2. stupně v říjnu na akci Setkání s důchodci. Na tomto vystoupení se spolupodíleli i žáci Základní umělecké školy Vlachovo Březí, pobočky Strunkovice nad Blanicí. Děti z 1. stupně si připravily velice pěkný program na květnovou oslavu Dne matek V červnu proběhlo pochodové cvičení spojené s evakuací školy trénink na případné ohrožení žáků a učitelek. V rámci projektu Zvýšení kvality vzdělávání na ZŠ Strunkovice nad Blanicí se žáci celé školy zúčastnili řady exkurzí a besed, které významně doplnily výchovně vzdělávací práci po celý školní rok. Výčet výletů, exkurzí a besed je v příloze této výroční zprávy. Po celý rok jsme připravovali výtvarné práce, a to i trojrozměrné, na různé výtvarné soutěže. Práce zdobily i chodby školy. Všechny tyto akce, exkurze, projekty a výlety podporují bližší poznávání žáků, zvyšují jejich sebevědomí, alternativními formami se nadále vzdělávají, všichni si uvědomujeme, že není nad prožitky. V mateřské škole se v průběhu roku uskutečnily tyto akce: vzdělávací programy v Dřípatce v Prachaticích, řada pohádek v místě školky, mikulášská besídka, vánoční výstava, vánoční besídka pro rodiče, karneval, Rej čarodějnic, hry, soutěže, opékání vuřtů, návštěva dětí u hasičů, výlet do ZOO do Hluboké nad Vltavou, oslava MDD soutěžní odpoledne, rozloučení s dětmi, které půjdou do ZŠ ( společně s rodiči hry, soutěže, pohoštění). Od ledna začaly děti se svolením rodičů navštěvovat místní saunu pro posílení zdraví dětí. Od dubna do června jezdily dětí do předplavecké školy. Od října do června každý týden probíhala výuka anglického jazyka, vedla paní Jitka Matějková. V lednu 2012 se 4 žáci naší školy zúčastnili Tříkrálové sbírky 2012, za což byli jmenovitě pochváleni ředitelkou Farní charity v Prachaticích Mgr. Michaelou Veselou. Škola je nadále zapojena do akce Školní mléko, státem dotované mléko odebíralo celkem 37 dětí. Organizuje prodej knih žákům z nakladatelství Albatros - Klub mladých čtenářů a Fragment. Z lékařských prohlídek organizujeme ve spolupráci s MUDr. Bendou dvakrát do roka zubní prohlídky. Společně s občany Strunkovic sbíráme starý papír, spolupracujeme se sběrnou odpadových surovin Vodňany. Souvislé pedagogické praxe: Hana Hronová (studentka 4.ročníku SPŠ Prachatice, obor Předškolní a mimoškolní pedagogika) praktikovala v MŠ Marie Máčlová (studentka 3. ročníku SPŠ Prachatice, obor Předškolní a mimoškolní pedagogika) praktikovala v MŠ a v ŠD V rámci výuky mezipředmětové tématiky Ochrana člověka za mimořádných událostí si každý z vyučujících zapsal do svých tematických plánů, co kdy bude s dětmi probírat. Žáci přiměřeně svému věku poznali důležitá telefonní čísla tísňového volání, měřili a odhadovali vzdálenosti, orientovali se v terénu a čase, ti starší podle mapy, poznali varovné signály, zhlédli různé videofilmy. Všem žákům opět v souvislosti s věkem byly dány základy první pomoci. V červnu jsme uskutečnili branný den, při kterém jsme procvičili činnost při signálu hoří a evakuaci školy. Každý z žáků by měl být schopen připravit si evakuační zavazadlo. Výchovu ke zdraví jsme prováděli v každém ročníku kvůli přiměřenosti věku, pokud byla vhodná příležitost se tématem zabývat. Nezdá se nám funkční věnovat se výchově ke zdraví jen ve 4. a 5. ročníku.

7 Zápis k povinné školní docházce Zápis do 1. třídy letos proběhl ve středu a ve čtvrtek Zápis provedla paní učitelka Mgr. Eva Sahulová. K zápisu se dostavilo 12 dětí se svými rodiči, pro 2 dětí žádali zákonní zástupci odklady školní docházky, které byly následně kladně vyřízeny. O předčasný nástup do školy letos nežádal nikdo. Podle očekávání do 1. třídy nastoupilo 10 dětí. Výsledky výchovně vzdělávací činnosti Vyznamenaní žáci: V souvislosti s přijetím nové vyhlášky č. 48/2005 Sb., o základním vzdělávání, prospívají s vyznamenáním žáci 1. i 2. stupně školy. Vyznamenání dostávají žáci, kteří na konci pololetí nemají žádnou 3 - dobrou a průměr všech známek z povinných předmětů není vyšší než 1,5. V 1. pololetí získalo vyznamenání na 1. stupni 40 žáků (65,57%), na 2. stupni pak 6 žáků (15,38%). Celkem za celou školu 46 žáků (46,00%). Ve 2. poletí obdrželo vyznamenání na 1. stupni 38 žáků (63,33 %), na 2. stupni 5 žáků (13,16%). Celkem za celou školu 43 žáků (43,00%). Neprospívající: 4 v 1. pol., ve 2. pol. 1 Přestup do speciální školy: 0 Integrovaní žáci: Letos byla integrována 1 žákyně pro specifické poruchy učení. Integrované žákyni byly vypracovány individuální vzdělávací plány dle doporučení pedagogicko psychologické poradny. Z úrovně PPP bylo provedeno 1 kontrolní šetření. Přestup na 8leté gymnázium: 2 ( 1 Vodňany, 1 Prachatice) Snížené známky z chování: v 1. pol. byla udělena 1x uspokojivá známka, ve 2. pol. pak 1 krát neuspokojivá. Neomluvené hodiny: v 1. pol. 3 žáci po 2 hodinách, celkem 6 hodin, řešeno pohovorem s rodiči a ředitelem DD Žíchovec ve 2. pol. 0 hodin. Výchovná opatření: Řešily se přestupky proti nařízení školního řádu typu zapomínání domácích úkolů, učebních pomůcek, drzé chování vůči vyučujícím, agresivní chování vůči spolužákovi (na to přizvána Policie CR), neomluvené absence a vědomé a cílené nepřezouvání se. Stále přetrvávají problémy s kouřícími dětmi. Jejich počet stále stoupá a přesouvá se i do mladšího školního věku. Celkem byla za celý školní rok uděleno 8 napomenutí třídního učitele a 3 důtky ředitelky školy. Za vzornou reprezentaci městyse a školy bylo na konci 2. pololetí uděleno 8 pochval mladým fotbalistům a současně žákům školy.

8 Účast na soutěžích a závodech: školní kola olympiáda v českém jazyce (9.roč.), Rybářská olympiáda ( roč.), matematický Klokan ( roč.), přírodovědný Klokan ( roč.) okresní kola olympiáda v českém jazyce získali jsme 9.místo Výtvarné soutěže Požární ochrana očima dětí (MŠ, 6.,7. roč.) získali jsme 3. místo v kategorii MŠ a 3. místo v kategorii ZŠ Vodňanský vědomostní víceboj 5. třída 13. místo 9. třída 8. místo Pohár rozhlasu ( roč.) Lehkoatletická olympiáda (6. 9. roč.) Další aktivity: Kromě povinných a povinně volitelných předmětů (seminář ze společenskovědních předmětů, výpočetní technika, informatika, seminář z matematiky a českého jazyka, pěstitelské práce) jsme žákům nabídli i nepovinné předměty a kroužky. Mimo toho 8 žáků pravidelně docházelo na reedukaci čtení. Nepovinné předměty: náboženství ( roč.) 11 žáků (J.Pártlová) Kroužky: anglický jazyk ( roč.) 16 žáků (V.Trávníčková) vaření ( roč.) 10 žáků (M.Mušková) zdravotnický (3.-4.roč.) 10 žáků (E.Sahulová) ZUMŠ Vlachovo Březí - pobočka Strunkovice - hudební obor 27 žáků (klavír, zobcová flétna, příčná flétna, kytara, violoncello, housle, akordeon). Do mimoškolní činnosti se zapojili i místní občané a ve svém volném čase se žákům školy věnují v následujících aktivitách: sportovní gymnastika 15 dětí Iveta Millerová TJ Blaník fotbal 26 dětí J. Šabršula, V.Petrlík fotbal přípravka 20 dětí Hana Pospíšilová TJ Sokol florbal 10 dětí V. Dubravec TJ Sokol aerobik 2 žákyně J.Jiráňová TJ Sokol zumba 1 žákyně V.Sítková hasiči SDH Šipoun 3 děti M.Říha stolní tenis 3 děti M.Novák Sport pro všechny 1 žák J.Wágner Články z denního tisku: V průběhu roku podává vedení školy informace pro občany v místním Zpravodaji. Pedagogy školy jsou občané též zpravováni o úspěšných akcích ve šk. roce. V rámci povinně volitelného předmětu seminář ze společenskovědních předmětů se nadále vydává šk. časopis TERMIT - vydána 2 čísla, do něhož mohou přispívat všichni žáci školy. Časopis je k dispozici nejen žákům a učitelům školy, ale mohou si jej objednat i zájemci z řad veřejnosti. Některé články z TERMITu jsou využívány ve Zpravodaji městyse Strunkovic Letos se kromě TERMITa vydala i 2 čísla TERMITÍKa, plné her, doplňovaček a kvízů pro ty úplně nejmenší spolužáky. Jako každoročně vydali deváťáci v červnu jedno číslo časopisu u příležitosti ukončení školní docházky. V Prachatickém deníku vyšel článek: Čerti navštívili strunkovickou školu Požární ochrana očima dětí, malí umělci malovali a psali příběhy

9 Mimořádné události Letos nebyly žádné Návštěvy ve škole Z úrovně zřizovatele byla provedena jedna průběžná veřejnoprávní kontrola účetnictví, a to Předmětem kontroly bylo hospodaření s finančními prostředky přidělenými Městysem v roce Při kontrole nebyly zjištěny nedostatky a byly poskytnuty veškeré doklady potřebné ke kontrole. Finanční prostředky poskytnuté Městysem byly v plné výší vyčerpány a řádně proúčtovány proběhla z úrovně České školní inspekce Jihočeského inspektorátu jednodenní kontrola vedená dvěma školními inspektorkami Mgr. Janou Novotnou a Ing. Janou Fišerovou. Kontrola zahrnovala základní i mateřskou školu a zaměřila se na dodržování vybraných ustanovení školského zákona kontrola vedení evidence školních úrazů, záznamy o úrazech a jejich aktualizace, kontrola údajů zapisovaných do rejstříku škol a školských zařízení podle ustanovení školského zákona, kontrola správnosti statistického výkaznictví a vedení školní matriky, kontrola vedení dokumentace školy a školského zařízení, kontrola dodržování nejvyššího povoleného počtu žáků v jednotlivých oborech vzdělávání, nejvyššího povoleného počtu žáků ve škole, kontrola vydání, obsahu a zveřejnění školního řádu, kontrola, zda ředitel plní povinnosti ředitele podle 164 a 165 školského zákona, kontrola předpokladu pro výkon funkce pedagogických pracovníků a vytváření podmínek pro další vzdělávání pedagogických pracovníků v souladu s ustanoveními zákona o pedagogických pracovnících, kontrola plnění povinností ředitele školy k činnosti školské rady. Při kontrole nebylo zjištěno porušení výše uvedeného právního předpisu. Profesní příprava žáků na škole ve šk. roce 2011/2012 Volbě povolání je v naší škole věnována pozornost dlouhodobě. Na pomoc byla zakoupena publikace kolektivu autorů V.Mertina, J.Strádala, H.Úlovcové a J.Ciprové Poradce k volbě povolání pro výchovné poradce a učitele ZŠ od nakladatelství RAABE, dále jsme zakoupili počítačové programy Průvodce volbou povolání a testy volby povolání spolu s databankou českých firem. Od Úřadu práce v Prachaticích dostáváme každoročně tištěnou formu a CD Kam na školu s výčtem všech škol a učilišť v Jihočeském kraji. Výchovu k volbě povolání začlenili jednotliví vyučující do svých tematických plánů - český jazyk, matematika, fyzika, chemie, přírodopis, zeměpis, Ov, Rv a praktické činnosti. V 7. roč. se klade důraz hlavně na poznávání schopností a dovedností jednotlivých žáků, zvyšování sebevědomí a sebedůvěry, nasměrovávání žáků k pozdější volbě střední školy nebo učiliště. V 8. roč. je to již rozvíjení schopností přemýšlet o vlastních životních hodnotách a cílech, o cestách, jak tyto hodnoty a cíle splnit. V 9. roč. dochází k praktické volbě povolání. Zástupci středních škol v blízkosti naší ZŠ jezdí na besedy se žáky a jejich rodiči, kde je informují o studijních programech svých škol a uplatnění absolventů na trhu práce. Rodiče se svými dětmi v čím dál větší míře využívají dnů otevřených dveří, které pořádají střední školy a učiliště. Navštíví konkrétní školu, pohovoří s vyučujícími, mají konkrétní představu o další možnosti studia. Leckde mohou žáci dělat zkoušky nanečisto. V neposlední řadě je věnována zvýšená příprava

10 na přijímací řízení do škol přímo u nás ve škole. Žáci sdělí vyučujícím, z jakých předmětů budou probíhat testy. Učitelky poté zavedou hodiny přímé práce s dětmi. Dlouhodobá je spolupráce s Úřadem práce v Prachaticích. Žáci se svými rodiči využívají možnosti návštěvy Úřadu práce k testování profesní orientace, a to hlavně v období, kdy se mají odevzdávat přihlášky do škol. Ze stejného důvodu spolupracujeme i s Pedagogicko psychologickou poradnou v Prachaticích. 3. listopadu 2011 byli žáci 9. ročníku na Trhu studijních příležitostí, které pořádá Úřad práce v Prachaticích. 23. listopadu 2011 navštívili žáci 8. a 9. roč. výstavu Vzdělání a řemeslo v Českých Budějovicích s bohatou nabídkou studijních a učebních oborů, které jsou nejen v Jihočeském kraji, ale prezentují se zde i školy z krajů jiných. 25. listopadu 2011 provedla nábor pracovnice VOŠ SPŠ automobilní a technické, Skuherského 3, České Budějovice 23.března 2012 navštívili školu zástupci SOŠ a SOU Písek a pro žáky třídy naší školy a žáky ze ZŠ ze Žíchovce provedli ukázku téměř všech učebních oborů, které je možno na této škole vystudovat a jeli žáci II. stupně na výstavu Hobby do Českých Budějovic. Zde vidí nejen nové trendy zahradnické techniky a různé druhy výpěstků, křoviny, úpravy zahrad, ale mohou zde najít i směr své budoucí profese Letos se podávaly dvě přihlášky pro první kolo přijímacího řízení. Přihlášky posílají sami rodiče a na školu, kam se jejich děti dostanou a ony si ji vyberou, zasílají zápisový lístek. Z nižšího než 9. ročníku nevyšel nikdo. Na 8letá gymnázia se letos hlásila 2 děvčata z 5. třídy. Z 9. ročníku se z 13 žáků hlásilo 5 žáků na střední školy ukončené maturitou, 8 žáků do učilišť. V prvním kole bylo přijato 12 žáků, ve druhém 1 žákyně. Hodnocení 5. a 9. třídy V týdnu od do proběhlo ověřování výsledků vzdělávání žáků v 5. a 9. ročníku, vyhlášeného MŠMT ČR. Testování probíhalo elektronicky v předmětech český jazyk, anglický jazyk a matematika pro oba ročníky. Protože tato forma testování byla pro žáky i učitele nová, měli jsme možnost vyzkoušet si průběh ověřování ještě před ostrým testováním. V porovnání s ostatními školami v ČR dosáhli žáci obou ročníků nadprůměrných výsledků v českém jazyce, v ostatních předmětech jsme byli průměrní. Na 2. stupni si v českém jazyce a anglickém jazyce vybralo 8 žáků těžší variantu, v matematice 3 žáci. Vzhledem k tomu, že výsledné procento úspěšnosti bylo ministerstvem vyhlášeno jako společné za základní i nižší stupně gymnázií, byly výsledky naší školy velice slušné.

11 Grantový projekt v rámci Globálního grantu CZ.1.07/ (Zvyšování kvality ve vzdělávání v Jihočeském kraji) Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost spolufinancovaného ze státního rozpočtu ČR a Evropského sociálního fondu Základní škola získala finanční prostředky na realizaci projektu Zvýšení kvality vzdělávání na ZŠ Strunkovice nad Blanicí ve výši ,- Kč. Projekt měl trvat 29 měsíců ( březen 2009 červenec 2011). V květnu 2011 rozhodl hejtman Jihočeského kraje Mgr. Jiří Zimola o prodloužení délky projektu do V rámci realizace škola získala 10 nových počítačů, interaktivní tabuli, notebook, dataprojektor, školní nábytek, učitelky získaly patřičná školení k aktivnímu využití zakoupených přístrojů, každá z nich samostatně vytvořila 2 programy na výuku svých předmětů, aplikují je ve svých předmětech, navázaly spolupráci se svými kolegy z jiných škol k odzkoušení programů, dále se učitelky vzdělávaly v celkem 26 seminářích, žáci se zúčastnili 42 odborných exkurzí, besed a výletů. Grantový projekt pro oblast podpory 1.4 Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách, prioritní osy 1 Počáteční vzdělávání, operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost spolufinancovaného ze státního rozpočtu ČR a Evropského sociálního fondu Dne podepsala ředitelka školy rozhodnutí o poskytnutí dotace č. 5886/21/7.1.4./2012 vydané pro roky realizace projektu od 2012 do Škola tímto projektem s názvem Moderní škola pro konkurenceschopnost získá celkem Kč. Projekt má několik klíčových aktivit vzdělávání učitelek ve formách a metodách výuky směřujících k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti, metodický kurz pro učitelky cizích jazyků, vzdělávání pro oblast digitálních technologií, přírodovědné a matematické gramotnosti, nákup digitálních přístrojů, učitelky vytvoří celkem 300 digitálních učebních materiálů (DUM). Doposud jsme získali interaktivní tabuli na 1. stupeň školy, dataprojektor, 2 notebooky, flash disky. Spolupráce s odborovou organizací ve šk. roce 2011/2012 V odborové organizaci bylo ve školním roce 2011/ členů. Vedení školy předkládá ke schválení rozpočty školy z úrovně zřizovatele a MŠMT, plán čerpání a vlastní čerpání prostředků z FKSP, plány dovolených a ostatní materiály, které má ředitelka za povinnost odborové organizaci předkládat. Obě strany se řídí kolektivní smlouvou, kterou podepsaly dne na dobu neurčitou.

12 Společně organizují setkání s důchodci, oslavu Dne učitelů, popř. výlety za kulturou, nebo ozdravné pobyty. Spolupráce vedení školy a odborové organizace je na velmi dobré úrovni. Ve Strunkovicích nad Blanicí Mgr. Hana Pártlová, ředitelka

Výroční zpráva o činnosti školy ve školním roce 2010/2011

Výroční zpráva o činnosti školy ve školním roce 2010/2011 Základní škola a Mateřská škola Strunkovice nad Blanicí 384 26 Strunkovice nad Blanicí 202 Výroční zpráva o činnosti školy ve školním roce 2010/2011 Vydaná dne 26. září 2011 Schválená školskou radou dne

Více

Výroční zpráva o hospodaření školy za kalendářní rok 2012

Výroční zpráva o hospodaření školy za kalendářní rok 2012 Základní škola a Mateřská škola Strunkovice nad Blanicí 384 26 Strunkovice nad Blanicí 202 Výroční zpráva o hospodaření školy za kalendářní rok 2012 Vydaná dne 7. května 2013 Schválená školskou radou dne..

Více

Výroční zpráva o hospodaření školy za kalendářní rok 2013

Výroční zpráva o hospodaření školy za kalendářní rok 2013 Základní škola a Mateřská škola Strunkovice nad Blanicí 384 26 Strunkovice nad Blanicí 202 Výroční zpráva o hospodaření školy za kalendářní rok 2013 Vydaná dne 27. března 2014 Schválená školskou radou

Více

Výroční zpráva o činnosti školy ve školním roce 2013/2014

Výroční zpráva o činnosti školy ve školním roce 2013/2014 Základní škola a Mateřská škola Strunkovice nad Blanicí 384 26 Strunkovice nad Blanicí 202 Výroční zpráva o činnosti školy ve školním roce 2013/2014 Vydaná dne 18. září 2014 Schválená školskou radou dne..

Více

Výroční zpráva o činnosti školy ve školním roce 2012/2013

Výroční zpráva o činnosti školy ve školním roce 2012/2013 Základní škola a Mateřská škola Strunkovice nad Blanicí 384 26 Strunkovice nad Blanicí 202 Výroční zpráva o činnosti školy ve školním roce 2012/2013 Vydaná dne 18. září 2013 Schválená školskou radou dne..

Více

Výroční zpráva o hospodaření školy za kalendářní rok 2009

Výroční zpráva o hospodaření školy za kalendářní rok 2009 Základní škola a Mateřská škola Strunkovice nad Blanicí 384 26 Strunkovice nad Blanicí 202 Výroční zpráva o hospodaření školy za kalendářní rok 2009 Vydaná dne 20. dubna 2010 Schválená školskou radou dne..

Více

Výroční zpráva o hospodaření školy za kalendářní rok 2010

Výroční zpráva o hospodaření školy za kalendářní rok 2010 Základní škola a Mateřská škola Strunkovice nad Blanicí 384 26 Strunkovice nad Blanicí 202 Výroční zpráva o hospodaření školy za kalendářní rok 2010 Vydaná dne 20. září 2011 Schválená školskou radou dne

Více

Výroční zpráva o hospodaření školy za kalendářní rok 2011

Výroční zpráva o hospodaření školy za kalendářní rok 2011 Základní škola a Mateřská škola Strunkovice nad Blanicí 384 26 Strunkovice nad Blanicí 202 Výroční zpráva o hospodaření školy za kalendářní rok 2011 Vydaná dne 1. března 2012 Schválená školskou radou dne

Více

Plán činnosti školy na školní rok 2015 / 2016

Plán činnosti školy na školní rok 2015 / 2016 Plán činnosti školy na školní rok 2015 / 2016 1. Výchovně vzdělávací oblast : 1. 1. Exkurze a školní výlety Zpracování plánů exkurzí a školních výletů v souladu s výchovnými a vzdělávacími cíli jednotlivých

Více

Plán činnosti školy na školní rok 2016 / 2017

Plán činnosti školy na školní rok 2016 / 2017 Plán činnosti školy na školní rok 2016 / 2017 1. Výchovně vzdělávací oblast: 1. 1. Exkurze a školní výlety Zpracování plánů exkurzí a školních výletů v souladu s výchovnými a vzdělávacími cíli jednotlivých

Více

Výroční zpráva o hospodaření školy za kalendářní rok 2015

Výroční zpráva o hospodaření školy za kalendářní rok 2015 Základní škola a Mateřská škola Strunkovice nad Blanicí 384 26 Strunkovice nad Blanicí 202 Výroční zpráva o hospodaření školy za kalendářní rok 2015 Vydaná dne 27. března 2016 Schválená školskou radou

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2015/16

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2015/16 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2015/16 Část I. Základní údaje o škole Název školy: Adresa školy: Základní škola a Mateřská škola Služovice, okres Opava Služovice 134, 747 28 Štěpánkovice IČ

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Ostrava, Gebauerova 8, příspěvková organizace. Gebauerova 8/819, Ostrava. Identifikátor školy:

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Ostrava, Gebauerova 8, příspěvková organizace. Gebauerova 8/819, Ostrava. Identifikátor školy: Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola Ostrava, Gebauerova 8, příspěvková organizace Gebauerova 8/819, 702 00 Ostrava Identifikátor školy: 600 145 140 Termín

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Čáslav, Sadová 1756, okres Kutná Hora. Sadová 1756, 286 01 Čáslav. Identifikátor: 650 058 135

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Čáslav, Sadová 1756, okres Kutná Hora. Sadová 1756, 286 01 Čáslav. Identifikátor: 650 058 135 Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola Čáslav, Sadová 1756, okres Kutná Hora Sadová 1756, 286 01 Čáslav Identifikátor: 650 058 135 Termín konání inspekce: 16. - 18.

Více

Výroční zpráva školní rok 2014/ 2015

Výroční zpráva školní rok 2014/ 2015 Výroční zpráva školní rok 2014/ 2015 Základní škola Brno nám. Míru 3, příspěvková organizace 1.0 Základní charakteristika školy 1.1 Název právnické osoby vykonávající činnost školy: ZŠ Brno, nám. Míru

Více

Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2009/2010

Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2009/2010 Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2009/2010 A) Základní údaje o škole Název: Základní škola a mateřská škola Moravské Bránice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Sídlo: Moravské Bránice

Více

9 BĚCHOVICEB ROK 2002/2003. Zpráva je vypracována na základě 17 g Zákona 564/90 Sb. Ve znění pozdějších předpisů a obsahuje listů.

9 BĚCHOVICEB ROK 2002/2003. Zpráva je vypracována na základě 17 g Zákona 564/90 Sb. Ve znění pozdějších předpisů a obsahuje listů. ZÁKLADNÍ ŠKOLA PRAHA BĚCHOVICE Mýtní 73 190 11 Praha Běchovice tel/fax: 281 931 207 (kancelář), 281 930 346 (ředitelna) VÝROČNÍ ZPRÁVA ZŠ PRAHAP 9 BĚCHOVICEB ZA ŠKOLNÍ ROK ROK 2002/2003 Zpráva je vypracována

Více

Výroční zpráva ZŠ Jeneč za školní rok 2006/2007

Výroční zpráva ZŠ Jeneč za školní rok 2006/2007 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZŠ JENEČ školní rok 2006-2007 Výroční zpráva ZŠ Jeneč za školní rok 2006/2007 1. Základní údaje: Název: Základní škola a Mateřská škola Jeneč, okres Praha západ Sídlo: Jeneč, Lidická 265,

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY VE ŠKOLNÍM ROCE 2015/2016

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY VE ŠKOLNÍM ROCE 2015/2016 Základní škola Vitějovice, okres Prachatice 384 27 Vitějovice 12 ========================================================================== e-mail: skola@zsvitejovice.cz reditel@zsvitejovice.cz tel. 388328721

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Benešov, Dukelská 1818. Dukelská 1818, 256 01 Benešov. Identifikátor školy: 600 041 956

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Benešov, Dukelská 1818. Dukelská 1818, 256 01 Benešov. Identifikátor školy: 600 041 956 Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola Benešov, Dukelská 1818 Dukelská 1818, 256 01 Benešov Identifikátor školy: 600 041 956 Termín konání inspekce: 15. červen 2006

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Studénka, Butovická 346, okres Nový Jičín. Butovická 346, 742 13 Studénka. Identifikátor školy: 600 138 275

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Studénka, Butovická 346, okres Nový Jičín. Butovická 346, 742 13 Studénka. Identifikátor školy: 600 138 275 Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola Studénka, Butovická 346, okres Nový Jičín Butovická 346, 742 13 Studénka Identifikátor školy: 600 138 275 Termín konání

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a Mateřská škola Malá Hraštice, okres Příbram. Malá Hraštice 57, Nový Knín. Identifikátor školy:

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a Mateřská škola Malá Hraštice, okres Příbram. Malá Hraštice 57, Nový Knín. Identifikátor školy: Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola a Mateřská škola Malá Hraštice, okres Příbram Malá Hraštice 57, 262 03 Nový Knín Identifikátor školy: 600 054 659 Termín konání

Více

Základní škola a mateřská škola Moravské Bránice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace VÝROČNÍ ZPRÁVA. za školní rok 2012/2013

Základní škola a mateřská škola Moravské Bránice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace VÝROČNÍ ZPRÁVA. za školní rok 2012/2013 Základní škola a mateřská škola Moravské Bránice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace VÝROČNÍ ZPRÁVA za školní rok 2012/2013 A) Základní údaje o škole Název: Základní škola a mateřská škola Moravské

Více

Základní škola a Mateřská škola Verneřice. Tel.: 412 559 063 Mírové náměstí 141, 407 25 Verneřice IČO: 71 01 25 24 e-mail: zsvernerice@volny.

Základní škola a Mateřská škola Verneřice. Tel.: 412 559 063 Mírové náměstí 141, 407 25 Verneřice IČO: 71 01 25 24 e-mail: zsvernerice@volny. Základní škola a Mateřská škola Verneřice Tel.: 412 559 063 Mírové náměstí 141, 407 25 Verneřice IČO: 71 01 25 24 e-mail: zsvernerice@volny.cz Číslo účtu:925864329/0800 V Ý R O Č N Í Z P R Á V A mateřské

Více

PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ

PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA ADAMOV PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ školní rok 2013-2014 PaedDr. Dalimila HODAŇOVÁ výchovná poradkyně Rámcový plán činnosti výchovného poradce 1. pololetí

Více

Výroční zpráva ZŠ a MŠ Hamry nad Sázavou za školní rok

Výroční zpráva ZŠ a MŠ Hamry nad Sázavou za školní rok Výroční zpráva ZŠ a MŠ Hamry nad Sázavou za školní rok 2013 2014 Základní škola a Mateřská škola Hamry nad Sázavou, příspěvková organizace Hamry nad Sázavou 133 591 01 Žďár nad Sázavou tel.: 775 99 44

Více

Výroční zpráva o hospodaření školy za kalendářní rok 2016

Výroční zpráva o hospodaření školy za kalendářní rok 2016 Základní škola a Mateřská škola Strunkovice nad Blanicí 384 26 Strunkovice nad Blanicí 202 Výroční zpráva o hospodaření školy za kalendářní rok 2016 Vydaná dne 4. dubna 2017 Schválená školskou radou dne

Více

DODATEK č. 1 ke ŠKOLNÍMU VZDĚLÁVACÍMU PROGRAMU KULDOVKA SVĚT POZNÁNÍ

DODATEK č. 1 ke ŠKOLNÍMU VZDĚLÁVACÍMU PROGRAMU KULDOVKA SVĚT POZNÁNÍ DODATEK č. 1 ke ŠKOLNÍMU VZDĚLÁVACÍMU PROGRAMU pro základní vzdělávání KULDOVKA SVĚT POZNÁNÍ č. j. TZŠ 450/2013 platný od 1. 9. 2014 Dodatek č. 1 k ŠVP pro základní vzdělávání 1 Kuldovka svět poznání,

Více

Výroční zpráva o činnosti školy ve školním roce 2009/2010

Výroční zpráva o činnosti školy ve školním roce 2009/2010 Základní škola a Mateřská škola Strunkovice nad Blanicí 384 26 Strunkovice nad Blanicí 202 Výroční zpráva o činnosti školy ve školním roce 2009/2010 Vydaná dne 30. září 2010 Schválená školskou radou dne

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Vyšší odborná škola a Střední průmyslová škola, Volyně, Resslova 440. Resslova 440, Volyně. Identifikátor:

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Vyšší odborná škola a Střední průmyslová škola, Volyně, Resslova 440. Resslova 440, Volyně. Identifikátor: Česká školní inspekce Jihočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Vyšší odborná škola a Střední průmyslová škola, Volyně, Resslova 440 Resslova 440, 387 01 Volyně Identifikátor: 600 020 312 Termín konání inspekce:

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a Mateřská škola Ostravice. Ostravice 300, Ostravice. Identifikátor školy:

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a Mateřská škola Ostravice. Ostravice 300, Ostravice. Identifikátor školy: Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola a Mateřská škola Ostravice Ostravice 300, 739 14 Ostravice Identifikátor školy: 600 134 458 Termín konání inspekce: 14.

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Ústí nad Labem, České mládeže 230/2, příspěvková organizace. Adresa: České mládeže 230/2, Ústí nad Labem

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Ústí nad Labem, České mládeže 230/2, příspěvková organizace. Adresa: České mládeže 230/2, Ústí nad Labem Česká školní inspekce Ústecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola Ústí nad Labem, České mládeže 230/2, příspěvková organizace Adresa: České mládeže 230/2, 400 01 Ústí nad Labem Identifikátor: 600

Více

Základní škola, Znojmo, Václavské nám. 8

Základní škola, Znojmo, Václavské nám. 8 Základní škola, Znojmo, Václavské nám. 8 ZÁKLADNÍ ŠKOLA ZNOJMO VÁCLAVSKÉ NÁMĚSTÍ Výroční zpráva o činnostech základní školy ve školním roce 2006 / 2007 Projednáno na pedagogické radě 31.8.2007 ZÁKLADNÍ

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a Mateřská škola Veřovice, příspěvková organizace. 742 73 Veřovice 276. Identifikátor školy: 600 138 216

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a Mateřská škola Veřovice, příspěvková organizace. 742 73 Veřovice 276. Identifikátor školy: 600 138 216 Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola a Mateřská škola Veřovice, příspěvková organizace 742 73 Veřovice 276 Identifikátor školy: 600 138 216 Termín konání inspekce:

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY Základní škola Nové Město na Moravě, Malá 54 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY Školní rok 6/7 Nové Město na Moravě,..7 Zpracoval: Mgr. Bohuslav Žilka ředitel školy ZÁKLADNÍ ÚDAJE O ŠKOLE Plný název školy:

Více

DODATEK K ŠVP PRO ŠKOLNÍ ROK 2010/2011

DODATEK K ŠVP PRO ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 č.j.: 146/2010 DODATEK K ŠVP PRO ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 Dodatek upravuje 5 oblastí: 1. Učební plán pro 9. ročník ve školním roce 2010/2011 2. Poznámky k učebnímu plánu 3. Vysvětlivky k volitelnému předmětu

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ŠKOLNÍ ROK 2011/2012

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ŠKOLNÍ ROK 2011/2012 Základní škola a Mateřská škola Cotkytle, okres Ústí nad Orlicí VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ŠKOLNÍ ROK 2011/2012 1. Základní údaje o škole Název školy : Základní škola a Mateřská škola Cotkytle, okres Ústí nad Orlicí

Více

Výroční zpráva školní rok 2015/ 2016

Výroční zpráva školní rok 2015/ 2016 Výroční zpráva školní rok 2015/ 2016 Základní škola Brno nám. Míru 3, příspěvková organizace 1.0 Základní charakteristika školy 1.1 Název právnické osoby vykonávající činnost školy: ZŠ Brno, nám. Míru

Více

Výroční zpráva o činnosti školy ve školním roce 2015/2016

Výroční zpráva o činnosti školy ve školním roce 2015/2016 Základní škola a Mateřská škola Strunkovice nad Blanicí 384 26 Strunkovice nad Blanicí 202 Výroční zpráva o činnosti školy ve školním roce 2015/2016 Vydaná dne 12. září 2016 Schválená školskou radou dne

Více

I. Příloha ŠVP ZV 03/2016. Vlastní hodnocení školy

I. Příloha ŠVP ZV 03/2016. Vlastní hodnocení školy I. Příloha ŠVP ZV 03/2016 Vlastní hodnocení školy 0 HLAVNÍ OBLASTI VLASTNÍHO HODNOCENÍ ŠKOLY JSOU VŽDY: 1. Podmínky ke vzdělávání 2. Průběh vzdělávání 3. Podpora školy žákům a studentům, spolupráce s rodiči,

Více

IČO: 63788152, www.zskopernikova.cz PROJEKTOVÝ ZÁMĚR. Číslo výzvy: 21 Žádost o finanční podporu z OPVK IP oblasti podpory 1.4 Číslo prioritní osy: 7.

IČO: 63788152, www.zskopernikova.cz PROJEKTOVÝ ZÁMĚR. Číslo výzvy: 21 Žádost o finanční podporu z OPVK IP oblasti podpory 1.4 Číslo prioritní osy: 7. Základní škola s rozšířenou výukou výtvarné výchovy Teplice, Koperníkova 2592 IČO: 63788152, www.zskopernikova.cz PROJEKTOVÝ ZÁMĚR Číslo operačního programu: Název operačního programu: CZ.1.07 OP Vzdělávání

Více

dlouhodobé absenci ŘŠ zastupuje tuto Mgr.M. Macháčková Mgr. Marie Macháčková L. Hrdličková - smluvně

dlouhodobé absenci ŘŠ zastupuje tuto Mgr.M. Macháčková Mgr. Marie Macháčková L. Hrdličková - smluvně Organizační zabezpečení školního roku 2015/2016 Charakteristika školy : 3. třídy a 1 oddělení ŠD l. Žáci a) počet žáků 39 b) počet tříd I. st. 3 c) počet oddělení ŠD 1 d) průměr žáků na třídu 13,00 2.

Více

Gymnázium Pelhřimov se představuje

Gymnázium Pelhřimov se představuje Gymnázium Pelhřimov se představuje Směr jazykový (jazyky na filosofických fakultách, učitelství ) - až 14 hodin výuky ve dvou (nebo třech) cizích jazycích týdně a matematiky ve 4. ročníku pouze 2 hodiny,

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY VE ŠKOLNÍM ROCE 2006/2007

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY VE ŠKOLNÍM ROCE 2006/2007 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY VE ŠKOLNÍM ROCE 2006/2007 ÚVOD 1. Základní údaje o organizaci 1.1. Organizace 1.2. Zřizovatel 1.3. Součástí školy 1.4. Školská rada 2. Přehled pracovníků školy 2.1. Údaje

Více

Výroční zpráva ZŠ Dr. Joklíka školní rok 2013/2014. Sídliště U Vodojemu 1261, Kyjov příspěvková organizace města Kyjova

Výroční zpráva ZŠ Dr. Joklíka školní rok 2013/2014. Sídliště U Vodojemu 1261, Kyjov příspěvková organizace města Kyjova 1. Základní údaje o škole 1.1 škola název školy adresa školy Výroční zpráva ZŠ Dr. Joklíka školní rok 2013/2014 právní forma IČO 48847747 IZO 04884774 identifikátor školy 600115607 vedení školy ZŠ a MŠ

Více

PŘEHLED UČEBNÍCH PLÁNŮ VE ŠKOLNÍM ROCE 2007/2008

PŘEHLED UČEBNÍCH PLÁNŮ VE ŠKOLNÍM ROCE 2007/2008 PŘEHLED UČEBNÍCH PLÁNŮ VE ŠKOLNÍM ROCE 2007/2008 OBORY VZDĚLÁNÍ: a) 79-41-K/401 Gymnázium - všeobecné denní forma vzdělávání délka vzdělávání: 4 r. 0 m. Učební plán gymnázia se čtyřletým studijním cyklem

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a Mateřská škola Ostrava-Krásné Pole, Družební 336, příspěvková organizace

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a Mateřská škola Ostrava-Krásné Pole, Družební 336, příspěvková organizace Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola a Mateřská škola Ostrava-Krásné Pole, Družební 336, příspěvková organizace Družební 336/125, 725 26 Ostrava-Krásné Pole

Více

Základní škola a mateřská škola Bečov, Okres Most, příspěvková organizace

Základní škola a mateřská škola Bečov, Okres Most, příspěvková organizace Základní škola a mateřská škola Bečov, Okres Most, příspěvková organizace 435 26 Bečov, č. 17, tel. 476 110 317, www.zsbecov.cz PROGRAM ENVIROMENTÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ, VÝCHOVY A OSVĚTY PRO ŠKOLNÍ ROK 2018/2019

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA TĚCHONÍN. VÝROČNÍ ZPRÁVA za školní rok 2007/2008

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA TĚCHONÍN. VÝROČNÍ ZPRÁVA za školní rok 2007/2008 ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA TĚCHONÍN VÝROČNÍ ZPRÁVA za školní rok 2007/2008 Č.j. 77/2008/R Základní údaje Název: ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA TĚCHONÍN 561 66 Těchonín 4 IČO: 70985995 Tel.: 465 635

Více

Základní škola a Mateřská škola Křižanovice, příspěvková organizace VÝROČNÍ ZPRÁVA ŠKOLNÍ ROK

Základní škola a Mateřská škola Křižanovice, příspěvková organizace VÝROČNÍ ZPRÁVA ŠKOLNÍ ROK Základní škola a Mateřská škola Křižanovice, příspěvková organizace VÝROČNÍ ZPRÁVA ŠKOLNÍ ROK 2016-2017 Schváleno školskou radou dne 28.11.2017 Předseda: Členové: OBSAH Obsah...2 Část I...3 Základní údaje

Více

Základní škola a Mateřská škola Pohádka, Hradec Králové, Mandysova 1434 V Ý R O Č N Í Z P R Á V A M A T E Ř S K É Š K O L Y

Základní škola a Mateřská škola Pohádka, Hradec Králové, Mandysova 1434 V Ý R O Č N Í Z P R Á V A M A T E Ř S K É Š K O L Y Základní škola a Mateřská škola Pohádka, Hradec Králové, Mandysova 1434 V Ý R O Č N Í Z P R Á V A M A T E Ř S K É Š K O L Y za školní rok 2010/2011 1. Základní údaje o škole Název školy Základní škola

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA za školní rok 2014/2015

VÝROČNÍ ZPRÁVA za školní rok 2014/2015 ZÁKLADNÍ ŠKOLA HODĚJICE VÝROČNÍ ZPRÁVA za školní rok 2014/2015 Část I. Základní charakteristika školy a) Název školy: Základní škola Hodějice, okres Vyškov b) Zřizovatel školy: OÚ Hodějice c) Ředitelka

Více

Základní škola a mateřská škola Moravské Bránice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace VÝROČNÍ ZPRÁVA. za školní rok 2011/2012

Základní škola a mateřská škola Moravské Bránice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace VÝROČNÍ ZPRÁVA. za školní rok 2011/2012 Základní škola a mateřská škola Moravské Bránice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace VÝROČNÍ ZPRÁVA za školní rok 2011/2012 A) Základní údaje o škole Název: Základní škola a mateřská škola Moravské

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Vyšší odborná škola, Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Kostelec nad Orlicí

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Vyšší odborná škola, Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Kostelec nad Orlicí Česká školní inspekce Královéhradecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Vyšší odborná škola, Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Kostelec nad Orlicí Adresa: Komenského 873, 517 41 Kostelec nad

Více

Výroční zpráva 34. základní školy Plzeň v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy ÚSO MMP, vlastní hodnocení školy za školní rok 2016/2017

Výroční zpráva 34. základní školy Plzeň v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy ÚSO MMP, vlastní hodnocení školy za školní rok 2016/2017 Výroční zpráva 34. základní školy Plzeň v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy ÚSO MMP, vlastní hodnocení školy za školní rok 2016/2017 Obsah: 1. Základní údaje o škole 2. Personální zabezpečení

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM pro obor vzdělávání základní škola speciální

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM pro obor vzdělávání základní škola speciální ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM pro obor vzdělávání základní škola speciální zpracovaný podle RVP pro obor vzdělávání žáků se středně těžkým mentálním postižením Dětský domov a Základní škola Vizovice Masarykovo

Více

Výroční zpráva školní rok 2013/ 2014

Výroční zpráva školní rok 2013/ 2014 Výroční zpráva školní rok 2013/ 2014 Základní škola Brno nám. Míru 3, příspěvková organizace 1.0 Základní charakteristika školy 1.1 Název právnické osoby vykonávající činnost školy: ZŠ Brno, nám. Míru

Více

Základní škola a mateřská škola, Ostrava-Hrabůvka, Mitušova 16, příspěvková organizace. Výroční zpráva. za školní rok 2017/2018

Základní škola a mateřská škola, Ostrava-Hrabůvka, Mitušova 16, příspěvková organizace. Výroční zpráva. za školní rok 2017/2018 Základní škola a mateřská škola, Ostrava-Hrabůvka, Mitušova 6, příspěvková organizace Výroční zpráva za školní rok 27/28 . Charakteristika školy Název školy: Základní škola a mateřská škola, Ostrava-Hrabůvka,

Více

jsou rozděleni do 16 tříd prvního stupně a 11 tříd druhého stupně průměrný počet žáků ve třídě je 22

jsou rozděleni do 16 tříd prvního stupně a 11 tříd druhého stupně průměrný počet žáků ve třídě je 22 ZÁKLADNÍ ÚDAJE Školu navštěvuje 596 žáků jsou rozděleni do 16 tříd prvního stupně a 11 tříd druhého stupně průměrný počet žáků ve třídě je 22 Ve škole pracuje 40 učitelů 1 rodilý mluvčí ve 13 třídách asistent

Více

Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání

Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání Základní škola Hranice, Struhlovsko, příspěvková organizace Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání Ať s míčem, knihou nebo kružítkem příležitost u nás dáme všem. č.j.: ŠVP 1 / 2007 IDENTIFIKAČNÍ

Více

Závěrečná monitorovací zpráva zhodnocení projektu

Závěrečná monitorovací zpráva zhodnocení projektu Závěrečná monitorovací zpráva zhodnocení projektu Cílem projektu bylo prostřednictvím nových metod a nástrojů docílit zlepšení stavu vzdělávání na naší škole, a to prostřednictvím zkvalitnění a zefektivnění

Více

Základní škola a mateřská škola Juventa, příspěvková organizace, Komenského 578, Milovice - Mladá. Juventa

Základní škola a mateřská škola Juventa, příspěvková organizace, Komenského 578, Milovice - Mladá. Juventa Základní škola a mateřská škola Juventa, příspěvková organizace, Komenského 578, Milovice - Mladá Juventa Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání Č.j.: 833/JUV/2014/Min (ze dne 11.7.2014) (účinnost

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Ústí nad Labem, Neštěmická 787/38, příspěvková organizace. Neštěmická 787/38, 400 07 Ústí nad Labem

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Ústí nad Labem, Neštěmická 787/38, příspěvková organizace. Neštěmická 787/38, 400 07 Ústí nad Labem Česká školní inspekce Ústecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola Ústí nad Labem, Neštěmická 787/38, příspěvková organizace Neštěmická 787/38, 400 07 Ústí nad Labem Identifikátor: 600 085 635 Termín

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VĚTŘNÍ

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VĚTŘNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VĚTŘNÍ Pedagogicko-organizační záměry a provozně technické zajištění školního roku 2015 2016 ZŠ I.stupeň II.stupeň Celkem Počet žáků k 15. 9. 2015 200 134 334 Počet tříd

Více

DĚTSKÝ DOMOV, ZÁKLADNÍ ŠKOLA A ŠKOLNÍ JÍDELNA

DĚTSKÝ DOMOV, ZÁKLADNÍ ŠKOLA A ŠKOLNÍ JÍDELNA DĚTSKÝ DOMOV, ZÁKLADNÍ ŠKOLA A ŠKOLNÍ JÍDELNA Sídliště Míru 40, HORNÍ PLANÁ 382 26, IČO 60084413 PLÁN PRÁCE VÝCHOVNÉHO PORADCE Školní rok 2016/2017 č. j. 787/2016 Práce výchovného poradce se řídí: Příloha

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Havlíčkův Brod, V Sadech 560. V Sadech 560, Havlíčkův Brod. Identifikátor školy:

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Havlíčkův Brod, V Sadech 560. V Sadech 560, Havlíčkův Brod. Identifikátor školy: Česká školní inspekce Inspektorát v kraji Vysočina INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola Havlíčkův Brod, V Sadech 560 V Sadech 560, 580 01 Havlíčkův Brod Identifikátor školy: 600 086 674 Termín konání inspekce:

Více

školní rok 2006/2007

školní rok 2006/2007 ZÁKLADNÍ ŠKOLA KRUCEMBURK Školní 440, 582 66 Krucemburk, IČ:71004025 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY školní rok 2006/2007 Charakteristika školy: Základní škola Krucemburk je plně organizovanou školou s

Více

d) průměr žáků na třídu 12,00 2. Zaměstnanci školy a) pedagogičtí pracovníci ( PP) 6 b) nepedagogičtí pracovníci (NP) 4 Mgr. A.

d) průměr žáků na třídu 12,00 2. Zaměstnanci školy a) pedagogičtí pracovníci ( PP) 6 b) nepedagogičtí pracovníci (NP) 4 Mgr. A. Organizační zabezpečení školního roku 2017/2018 Charakteristika školy : 3. třídy a 1 oddělení ŠD l. Žáci a) počet žáků 36 b) počet tříd I. st. 3 c) počet oddělení ŠD 1 d) průměr žáků na třídu 12,00 2.

Více

Výroční zpráva 34. základní školy Plzeň v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy ÚSO MMP, vlastní hodnocení školy za školní rok 2008/2009

Výroční zpráva 34. základní školy Plzeň v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy ÚSO MMP, vlastní hodnocení školy za školní rok 2008/2009 Výroční zpráva 34. základní školy Plzeň v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy ÚSO MMP, vlastní hodnocení školy za školní rok 2008/2009 Obsah: 1. Základní charakteristika školy 2. Údaje o

Více

Vlastní hodnocení školy 2007/2008

Vlastní hodnocení školy 2007/2008 Vlastní hodnocení školy 2007/2008 I. Úvod Hodnocení školy vychází ze zákona č.561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném as jiném vzdělávání (školský zákon) a vyhlášky č.15/2005

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2010/2011

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 Část I. Základní údaje o škole Název školy: Základní škola a Mateřská škola Hlavnice, okres Opava, příspěvková organizace Adresa školy: Hlavnice 109,

Více

, IČO : IPZ

, IČO : IPZ Výroční zpráva školní rok 2015 2016 Mateřská škola a školní jídelna Chotětov Mírová 2 294 28 Chotětov tel. 326 395 395, 326 351 120 IČO : 70993718 IPZ : 600 048 594 Zpracovala : Bc. Markéta Vosyková, DiS.,

Více

Česká školní inspekce INSPEKČNÍ ZPRÁVA

Česká školní inspekce INSPEKČNÍ ZPRÁVA Česká školní inspekce Jihomoravský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola, Blansko, Nad Čertovkou 17 Adresa: Nad Čertovkou 17, 678 01 Blansko Identifikátor: 600 002 831 Vedoucí týmu: Mgr. Jan Dusík

Více

HODNOCENÍ ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK

HODNOCENÍ ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK Dokument č.j. 12/2018 HODNOCENÍ ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2017-18 Mateřská škola Veltruby, okres Kolín Sportovní 326 28002 Veltruby - Kolín Zpravovala: Marcela Tesaříková, ředitelka školy Projednáno na pedagogické

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA KRUCEMBURK Školní 440, 582 66 Krucemburk, IČ:71004025

ZÁKLADNÍ ŠKOLA KRUCEMBURK Školní 440, 582 66 Krucemburk, IČ:71004025 ZÁKLADNÍ ŠKOLA KRUCEMBURK Školní 440, 582 66 Krucemburk, IČ:71004025 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY školní rok 2007/2008 Charakteristika školy: Základní škola Krucemburk je plně organizovanou školou s

Více

Výroční zpráva o činnosti školy ve školním roce 2016/2017

Výroční zpráva o činnosti školy ve školním roce 2016/2017 Základní škola a Mateřská škola Strunkovice nad Blanicí 384 26 Strunkovice nad Blanicí 202 Výroční zpráva o činnosti školy ve školním roce 2016/2017 Vydaná dne 20. září 2017 Schválená školskou radou dne

Více

ZŠ a MŠ Šumavské Hoštice ICT PLÁN ŠKOLY 2017/2018. Zpracovala: Ing. Anna Olahová ICT koordinátor školy. ředitelka školy

ZŠ a MŠ Šumavské Hoštice ICT PLÁN ŠKOLY 2017/2018. Zpracovala: Ing. Anna Olahová ICT koordinátor školy. ředitelka školy ZŠ a MŠ Šumavské Hoštice ICT PLÁN ŠKOLY 2017/2018 Zpracovala: 7. 9. 2017 Ing. Anna Olahová ICT koordinátor školy Schválila: Mgr. Petra Vaňková ředitelka školy Současný stav Celkový počet žáků Ve školním

Více

5.Učební plány: 5.1. VZDĚLÁVACÍ OBLASTI A OBORY

5.Učební plány: 5.1. VZDĚLÁVACÍ OBLASTI A OBORY .Učební plány:.1. VZDĚLÁVACÍ OBLASTI A OBORY Cíle a obsah základního vzdělání budou na naší škole naplňovány v těchto vzdělávacích oblastech. Každá oblast zahrnuje příslušné vzdělávací obory, v kterých

Více

5.Učební plány: 5.1. VZDĚLÁVACÍ OBLASTI A OBORY

5.Učební plány: 5.1. VZDĚLÁVACÍ OBLASTI A OBORY 5.Učební plány: 5.1. VZDĚLÁVACÍ OBLASTI A OBORY Cíle a obsah základního vzdělání budou na naší škole naplňovány v těchto vzdělávacích oblastech. Každá oblast zahrnuje příslušné vzdělávací obory, v kterých

Více

Výroční zpráva o činnosti školy. za za školní rok

Výroční zpráva o činnosti školy. za za školní rok Výroční zpráva o činnosti školy za za školní rok 2016 1997-2017 98 dle 17 e) dle odst. 10 2 zákona odst. 3 č. zákona 564/90 Sb. č. 561/2004 ve znění platných Sb. novel Název školy: Základní škola, Vodňany,

Více

Z Á K L A D N Í Š K O L A V Í C H O V Á N A D J I Z E R O U. o činnosti školy za školní rok

Z Á K L A D N Í Š K O L A V Í C H O V Á N A D J I Z E R O U. o činnosti školy za školní rok Z Á K L A D N Í Š K O L A V Í C H O V Á N A D J I Z E R O U Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2010 / 2011 A/ Zpráva o činnosti školy Základní škola Víchová nad Jizerou Víchová nad Jizerou 140

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a Mateřská škola Havlíčkova Borová. Náměstí 97, Havlíčkova Borová. Identifikátor:

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a Mateřská škola Havlíčkova Borová. Náměstí 97, Havlíčkova Borová. Identifikátor: Česká školní inspekce Inspektorát v kraji Vysočina INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola a Mateřská škola Havlíčkova Borová Náměstí 97, 582 23 Havlíčkova Borová Identifikátor: 600 086 593 Termín konání inspekce:

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a Mateřská škola Vilémov, okres Chomutov. Adresa: Kadaňská 163, Vilémov. Identifikátor:

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a Mateřská škola Vilémov, okres Chomutov. Adresa: Kadaňská 163, Vilémov. Identifikátor: Česká školní inspekce Ústecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola a Mateřská škola Vilémov, okres Chomutov Adresa: Kadaňská 163, 431 54 Vilémov Identifikátor: 600 077 322 Termín konání inspekce:

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Edvarda Beneše a Mateřská škola Písek, Mírové náměstí 1466. Písek, Mírové náměstí 1466

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Edvarda Beneše a Mateřská škola Písek, Mírové náměstí 1466. Písek, Mírové náměstí 1466 Česká školní inspekce Jihočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola Edvarda Beneše a Mateřská škola Písek, Mírové náměstí 1466 Písek, Mírové náměstí 1466 Identifikátor školy: 600 062 121 Termín

Více

Národní škola (č.j. 15724/97-20) blíže viz textová část bod 3.1.

Národní škola (č.j. 15724/97-20) blíže viz textová část bod 3.1. 1. Název školy dle posledního rozhodnutí o zařazení do sítě škol: Základní škola, Praha 6, náměstí Interbrigády 2 (rozhodnutí ze dne 27.12.1999) 2. Zřizovatel: Městská část Praha 6 Úřad m.č., Čs. armády

Více

Metodická, poradenská, informační činnost VP Plán práce výchovné poradkyně, kariérové poradkyně, šk. metodičky prevence 2018/2019

Metodická, poradenská, informační činnost VP Plán práce výchovné poradkyně, kariérové poradkyně, šk. metodičky prevence 2018/2019 Metodická, poradenská, informační činnost VP Plán práce výchovné poradkyně, kariérové poradkyně, šk. metodičky prevence 2018/2019 1. Metodická a koordinační činnost získávat odborné informace z oblasti

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Jedlová, okres Svitavy Jedlová 2. Identifikátor školy:

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Jedlová, okres Svitavy Jedlová 2. Identifikátor školy: Česká školní inspekce Pardubický inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola Jedlová, okres Svitavy 569 91 Jedlová 2 Identifikátor školy: 600 100 341 Termín konání inspekce: 18. - 20. duben 2006 Čj.: ČŠI

Více

Roční plán akcí 2014/2015

Roční plán akcí 2014/2015 Základní škola Staňkov, okres Domažlice, příspěvková organizace Komenského 196 345 61 Staňkov Roční plán akcí 2014/2015 Pedagogické rady, provozní porady, informační schůzky pro rodiče, schůzky předmětových

Více

Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2010/2011

Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2010/2011 Základní škola a Mateřská škola Kobeřice u Brna, okres Vyškov, příspěvková organizace Beneška 181, 684 01 Kobeřice u Brna tel.: 544 222 525 e-mail: zskoberice@centrum.cz Výroční zpráva o činnosti školy

Více

Základní škola a mateřská škola Juventa, příspěvková organizace, Komenského 578, Milovice - Mladá. Juventa

Základní škola a mateřská škola Juventa, příspěvková organizace, Komenského 578, Milovice - Mladá. Juventa Základní škola a mateřská škola Juventa, příspěvková organizace, Komenského 578, Milovice - Mladá Juventa Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání Č.j.: 833/JUV/2014/Min (ze dne 11.7.2014) (úprava

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Merklín, okres Karlovy Vary. 362 34 Merklín 31. Identifikátor školy: 600 067 548

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Merklín, okres Karlovy Vary. 362 34 Merklín 31. Identifikátor školy: 600 067 548 Česká školní inspekce Karlovarský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola Merklín, okres Karlovy Vary 362 34 Merklín 31 Identifikátor školy: 600 067 548 Termín konání inspekce: 13. a 14. prosince 2006

Více

Česká školní inspekce INSPEKČNÍ ZPRÁVA

Česká školní inspekce INSPEKČNÍ ZPRÁVA Česká školní inspekce Královéhradecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola K. V. Raise, Lázně Bělohrad, okres Jičín Adresa: Komenského 95, 507 81 Lázně Bělohrad Identifikátor: 600 092 143 Vedoucí

Více

4. UČEBNÍ PLÁN. 4.1 I. stupeň 1. - 5. ročník

4. UČEBNÍ PLÁN. 4.1 I. stupeň 1. - 5. ročník 4. UČEBNÍ PLÁN 4.1 I. stupeň 1. - 5. ročník Předmět I. ročník II. ročník III. ročník IV. ročník V. ročník Český jazyk 7 + 2 8 + 2 8 +1 6 + 1 6 + 1 35 7 Anglický jazyk - - 3 3 3 9 - Matematika 4 4 + 1 4

Více

Základní škola Sira Nicholase Wintona Kunžak Plán práce

Základní škola Sira Nicholase Wintona Kunžak Plán práce Základní škola Sira Nicholase Wintona Kunžak Plán práce na školní rok 2014/15 V Kunžaku 1. září 2014 a) Charakteristika školy Základní škola Sira Nicholse Wintona Kunžak má k 1. září 2013 9 tříd a 2 oddělení

Více

4. UČEBNÍ PLÁN. 4.1 I. stupeň ročník

4. UČEBNÍ PLÁN. 4.1 I. stupeň ročník 4. UČEBNÍ PLÁN 4.1 I. stupeň 1. - 5. ročník Předmět I. ročník II. ročník III. ročník IV. ročník V. ročník Český jazyk 7 + 2 6 + 4 8 +1 6 + 1 6 + 1 35 7 Anglický jazyk - - 3 3 3 9 - Matematika 4 4 + 1 4

Více

Základní škola a Mateřská škola Pohádka, Hradec Králové, Mandysova 1434 V Ý R O Č N Í Z P R Á V A M A T E Ř S K É Š K O L Y

Základní škola a Mateřská škola Pohádka, Hradec Králové, Mandysova 1434 V Ý R O Č N Í Z P R Á V A M A T E Ř S K É Š K O L Y V Ý R O Č N Í Z P R Á V A M A T E Ř S K É Š K O L Y za školní rok 2014/2015 1. Základní údaje o škole Název školy Základní škola a Mateřská škola Pohádka, Hradec Králové, Mandysova 1434 Adresa školy Hradec

Více

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠIS-1238/10-S. Předmět inspekční činnosti

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠIS-1238/10-S. Předmět inspekční činnosti Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA čj. ČŠIS-1238/10-S Název školy: Gymnázium, Vlašim, Tylova 271 Adresa: Tylova 271, 258 01 Vlašim Identifikátor: 600 006 751 IČ: 61664545 Místo

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a Mateřská škola Horní Jiřetín. Adresa: Školní 126, 435 43 Horní Jiřetín. Identifikátor: 600 083 845

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a Mateřská škola Horní Jiřetín. Adresa: Školní 126, 435 43 Horní Jiřetín. Identifikátor: 600 083 845 Ceská školní inspekce Ústecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola a Mateřská škola Horní Jiřetín Adresa: Školní 126, 435 43 Horní Jiřetín Identifikátor: 600 083 845 Termín konání inspekce: 17.

Více

Plán práce školy pro šk. rok 2013/2014

Plán práce školy pro šk. rok 2013/2014 Základní škola Horní Kruty, okres Kolín Horní Kruty 29, PSČ: 281 46 Tel: 321 796 926, 728 603 443 E-mail: zs.hornikruty@tiscali.cz Plán práce školy pro šk. rok 2013/2014 I. Organizace provozu školy ve

Více

Výroční zpráva o hospodaření školy za kalendářní rok 2017

Výroční zpráva o hospodaření školy za kalendářní rok 2017 Základní škola a Mateřská škola Strunkovice nad Blanicí 384 26 Strunkovice nad Blanicí 202 Výroční zpráva o hospodaření školy za kalendářní rok 2017 Vydaná dne 4. dubna 2018 Schválená školskou radou dne

Více