Únor v lesním klubu skaláček

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Únor 2013. v lesním klubu skaláček"

Transkript

1 Únor 2013 v lesním klubu skaláček

2 1. Února Martinka: Byli jsme u potůčku, u Libuňky a jak jsme tam chytali ryby. Matylda: Hráli jsme si na telátka a Jana byla naše kravička. Opejkali jsme moji rybičku. A Jana říkala, že to voní jako česnek. Zuzanka: Byli jsme u dvou potůčků a rybařili jsme a lovili jsme z Libuňky. Jana: Popíchal mě dikobraz a doktoři mě ošetřili, dojili jsme krávu Matyldu. A lepili jsme kaprům šupinky. Martinka byla doktor. Zuzka byla doktorka a Matylda sestřička. 4. února Matýsek: Šli jsme do chaloupky. Hráli jsme si na pejska a kočičku. Přinesli nám oběd. Hráli jsme si na schovávanou. Jonatán: Chvíli jsme si tady pohráli až do oběda. Hráli jsme si na berušky. Já sám jsem si přeci hrál na berušky. Martinka: Hráli jsme si na schovávanou před chaloupkou. Hráli jsme kolo mlýnský za 4 rýnský Zuzka: dělali jsme svíčky, hráli jsme si na pejska a kočičku, ukazovali jsme si úl, chci říct hnízdo a netopýra. Hráli jsme si na indiány a já byla Rybana indiánka. Jana: Hráli jsme si s Rybanou, Velkým stromem, Zeleným listem a Vysokým listem na indiány a opekli jsme si modré prase. Maruška: Já jsem něco slyšela. 5. února Anička: Byli jsme u mě doma. Zuzka: Byli jsme u rybníka a houbičkovali Jonatán: houbičkovali jsme Martinka: Byli jsme rybníka, a jak jsme houbičkovali. Jana: Přišla Anička Velká Zuzka: Byli jsme u rybníka a poznala jsem Aničku s Bédankou. Maruška: Hráli jsme si na schovávanou. Jana hrála pod dubem za dubem 6. února Matylda: Byli jsme v páře a na mě kápla horká kapka. Přinesla jsem obrázky Zuzka: Byli jsme v Jičíně a byli jsme v bazéně Anička: Měli jsme tam míčky a dávali jsme je do koše- Martinka: Byli jsme v Jičíně a koupali jsme se tam Jonatán: Byli jsme v koupališti Velká Zuzka: Koupali jsme se s balónkama v bazénu a byl s námi Matýsek Jana: Jezdili jsme po bazéně jako vláček a paní nás kropila konvičkou

3

4 7. února Jana: Koza dělala čokoládovy bobky Martinka: Hráli jsme na liščí honičku Jonatán: Byli jsme u oveček a já jsem tam slyšel nějaký auto. Zuzanka: Viděli jsme hezké jehňátko s bílou hlavičkou. Bruslili jsme Matylda: Hráli jsme si se Zuzkou na dvojčátka a byla to jehňátka s bílými hlavičkami. 7. února Jana: Koza dělala čokoládovy bobky Martinka: Hráli jsme na liščí honičku Jonatán: Byli jsme u oveček a já jsem tam slyšel nějaký auto. Zuzanka: Viděli jsme hezké jehňátko s bílou hlavičkou. Bruslili jsme Matylda: Hráli jsme si se Zuzkou na dvojčátka a byla to jehňátka s bílými hlavičkami.

5 11. února Matýsek: Byli jsme na plavání. Hráli jsme si tam s mlýnkem. Zuzce nešlo plavat. Nazpátek jsme jeli autem. Zuzanka: Vyndávali jsme hračky z bazénu. Drkotala jsem zubama. A byli jsme v páře. A nešlo mi plavat. Anička: Vyndávali jsme hračky bazénu Zuzka velká: Matýsek chvilku plakal, ale pak jsme si krásně hráli v malém bazénku. Jana: Byli jsme rychle převlečení a vysprchovaní. Už jsme věděli co a jak 12. února Anička: Lítali jsme na koštěti Maruška: Bruslili jsme na botách, Jana nás ometala Jana: Chumelilo, že za chvíli zmizela všechna tráva Zuzanka: Modelovali jsme, stavěli puzzle a bruslili. A Jana nás koštětem metala k velkýmu kamenu.

6 13. února Matýsek: Byli jsme na plavání. Našli jsme zvláštní konvičku se slonem. Jak jsme sbírali ty balónky a jak jsme je tam nejdřív házeli a pak sesbírali. Maruška: Šli jsme do auta. Pak jsme šli do školky Jonatán: Vy jste mě úplně přehlídli Anička: Měli jsme rybičky. Zuzanka: Hrála jsem na maminčině počítači hry a byla to hra oblíkací mořská panna. Jana: Dnes měl každý svůj sušák na vlasy. Zuzka Velká: Dnes jsme s Matýskem a Bédankou stavěli most z molitanů a hráli jsme si na trosečníky a námořníky. 14. února Jonatán: Kreslili jsme. Kreslil jsem sluníčko před školkou Zuzka: Jak jsme byli na návštěvě u Jonči. Babička Jonči pouštěla motorku a my jsme se střídali v jejím pouštění. A u Jonči jsem se klouzala na klouzačce. A hráli jsme si na schovávanou se Zuzkou. Kristýnka: Chtěla jsem jet do školky. A jela jsem. Zuzka velká: Byli jsme na návštěvě u Jonči a děti nakreslili obrázky do kroniky. 15. února Jonatán: hráli jsme kartičky. Matylda: Přinesla jsem plyšáčky. Dělali jsme modelínu. Myšce se spálil ocásek. Jana: Ošetřili jsme obě myšky. Jonča byl hnojovej koník. 18. února Anička: Natrhala jsem si kytičku. Hráli jsme si na koníky. Martinka: Hráli jsme si na ptáčky a pak jsme nebyli v ohradě. Jana: Ovečkám jsme dali jablíčka a chleba a na koníky nic nezbylo. Rózu jsme vzali na procházku. Viděli jsme stopy Bažanta, ptáčka, kozy Rózy, zlýho pejska, Štaflíka, koníka, srnky Aničky a Martinky

7 19. února Jonatán: Maloval jsem. Jel jsem do Sedmihorek. Martinka: Malovala jsem s Jončou. Anička: Byli jsme na sudě. Zuzka velká: Vozili jsme se na bobech. Vozili jsme Prtinu na sáňkách. Začali jsme vyrábět masky. Jana: Prtina jela na sáňkách.

8 20. února Zuzka velká: Byli jsme plavat a byli jsme 2x v páře. Matylda: Jak jsem kroužky sbírala a takhle jsem udělala. Jak jsem si hrála na chameleonku v páře. Jonatán: byli jsem v bazéně Martinka: kopali jsme nožičkama Anička: Plavala jsem na lodičce, na tý desce. Skákali jsme 3 na koníčkovi. Jeli jsme Matyldiným autem. 21. února Martinka: Byli jsme u klubovny a měli jsme Prtinu v mým bobu. Dělali jsme vagónky. Matylda: Jak byla Bubina jako princezna na hrášku. Utekla nám kočka a zjišťovala jsem, jestli je to Prtina. Bubina: Dneska jsem vyklepala z okna všechny peřiny a polštáře a hledal a jsem pod nima hrášek, kterej mě tlačil. Hledala jsem a nic jsem nenašla. Jonatán: S Martinkou jsme si hráli na ptáčky. Jana: Dneska jsme si pohráli ve sněhu, protože ho je hodně. A dělali jsme obrázky z ledu.

9 22. února Jonča: Sami jsme si dělali oběd Matylda: Zuzce jsem pomáhala s bramborovými plackami. Byli jsme venku a já jsem našla růžičku a chtěla jsem ji dát Bubině. Zbílil se jeden kvítek (petrklíče). Jak nás Jonatán a Martinka chtěli přepadnout. Martinka: Bolel mě prstík a paní kuchařky nám přivezli oběd. Zuzka velká: Vařili jsme brokolicovou polévku a bramborový placky. Byli jsme i venku. Bylo -17. Všem bylo teplo mimo mě. 25. února Matýsek: Zkoulovali jsme Vítka. Nebyla tam Jůlinka. Jonča: Vzal jsem si zbraň na vás. Řádili jsme jak tajfun. Martinka: Utekla nám Jůlinka někam. Kde já nevím, jestli ji odvezli, nebo se někam odplazila. Byla tam kočička na okně. Anička: Hráli jsme si na válcování silnice. Jana: letěli jsme balónem a vždycky jsme ho museli odvázat. 26. února Martinka: Byli jsme ve školce a koukali jsme na modřinku, když jsme byli opičky s Áňou. Zuzanka: Hrála jsem si na lemurka. Chytila jsem se lana, pak jsem se odrazila od země. A na něm jsem letěla. Byli jsme u rašeliniště. Rozbíjeli jsme led A našli jsme červenej papírek a vypadal jako švestka. A lovili jsme v rašeliništi šišky, kůru a všechno možny. Anička: Vzkazuji, jak jsme házeli do tý polívky sníh. Já jsem zkusila hopík. Jana: Dnes byl den jako na jaře a tak jsme vyrazili zase do lesa. Našli jsme hopík.

10 27. Února Martinka: Byla tady kočička, byli jsme v bazéně. Jonatán: Byli jsme v bazéně, šli jsme do velkýho bazénu, do velkýho bazénu, do toho většího. Anička: Jak jsme byli v bazéně a měli jsme tam destičky a ještě žáby. Byli jsme v páře. Matylda: Dneska jsem byla v bazénu a nekoupala jsem se. A malovala jsem chobotnice. Zuzanka: Šlo mi plavat a lovila jsem plácačky a těžší věci a nešli vylovit ty těžký. Zůstala tam aspoň jedna těžká, tu jsem ulovila. Střídali jsme velký - malý bazén. Zuzka velká: Dnes jsme střídali velký a mylý bazén, s Matyldou jsme byli suchozemští fotografové. 28. února Matylda: Dávala jsem koze trávu a ona mě málem kousla do rukavice. Byla to Róza. Hráli jsem si s Jončou na gepardy. Zuzanka: Hráli jsme si na liščí honičku, byli jsme u Rózy, krmila jsem koníky, ovečky a kozy. Byli jsem uvnitř v ohradě. Kristýnka: Podívali jsme se na kozy, koníky. Krmili jsme je jablky a chlebem. Jonatán: S Matyldou jsme si hráli na gepardy. Řekla mi, ať vás ulovím. Martinka: Byli jsme u Rózy a ona mě pořád olizovala a říkala jsem ji, že nejsem žádné lízátko. Zuzka velká: Byli sjme u zvířátek a já jsem si zapomněla svačinu v chaloupce a vracela jsem se pro ni. Jana: Pošťák nám doručil mandličky.

11 My jsme žáci 3.B. Bereme však na sebe. Podobu zajíce, žirafi či krabice (to je pěkná směsice) Můžem bejt i rohože. A to všechno protože. Vlastníme nakrátko utržené sluchátko. (taky jedno zvířátko) Koulela se ze dvora, takhle velká brambora. Neviděla, neslyšela, spadla na ní závora. Kam koukáš ty závoro, na tebe ty bramboro. Kdyby tudy projel vlak, byl by z tebe bramborák Všechny moje prsty, schovali se v hrsti. Spočítám je hned 1, 2, 3, 4, 5. Leden je měsíc plný ledu, únor zavolá skřivánka, březen dá první lžičku medu, v dubnu se čistí studánka, květen si říká podle kvítí, červen si na svět sluncem svítí. Dvanáct je měsíců a každý z nich, jinou čepici nosí, zima nám do dlaní nasype sníh, v létě běháme bosi. Červenec po jahodách voní, srpen si bleskem zakřeše, v září se sejdem pod jabloní, v říjnu déšť pleská po střeše, listopad svléká stromům šaty, v prosinci zrajou hvězdy zlatý. V lískovém keři bez oříšků, sedí tři vrabci bříško k bříšku. Napravo Frantík, vlevo Eda uprostřed Honzík neposeda. Tak se tu choulí ve větvoví, nejtepleji je Honzíkovi. Srdíčka tlukou ťuk,ťuk,ťuk vrabčáci sedí ani muk.

LISTOPAD SKAL KALÁČ ÁČEK V LESNÍM KLUBU

LISTOPAD SKAL KALÁČ ÁČEK V LESNÍM KLUBU LISTOPAD 2013 V LESNÍM KLUBU SKAL KALÁČ ÁČEK Výlet ke kostelu Sv. Jiří v Karlovicích 4. Listopadu Marťa: a: Byli jsme u dvou mostků a udělali jsme tam žabičce domek Jonča: Našel jsem obrovský houby. Cestou

Více

ZÁŘÍ SKAL KALÁČ ÁČEK V LESNÍM KLUBU

ZÁŘÍ SKAL KALÁČ ÁČEK V LESNÍM KLUBU ZÁŘÍ 2013 V LESNÍM KLUBU SKAL KALÁČ ÁČEK 3. září Martinka: Když jsme byli u toho písku, tak jsme s Jončou vběhli do vody a to bylo strašně príma. A vyhodila jsem do kapradí 2 šnečky. Jonča: Byli jsme na

Více

v lesním klubu Skaláček

v lesním klubu Skaláček Leden 2013 v lesním klubu Skaláček 2. ledna Zuzka: Zkoušeli jsme led a našli jsme nové místo a posed. A byli jsme na Romantice. Na stromech jsme našli věc, co jsme nikdy neviděli. Pěnu. A žlutou mašli

Více

listopad 2012 Skaláč áček

listopad 2012 Skaláč áček listopad 2012 v Lesním klubu Skaláč áček 1. Listopadu n: Já bych chtěl oranžovou formuli. Dnes jsem sbíral med. Byl tam rozpadlej strom. A houpací strom Zuzanka: Viděli jsme vyvrácený strom a na něm houby.

Více

Básničky pro holky. Dupy, dupy, dupy, dupy, už jdou chlapci do chalupy. Už jdou chlapci s pomlázkami, schovejte se, maminečko, schovejte se s námi.

Básničky pro holky. Dupy, dupy, dupy, dupy, už jdou chlapci do chalupy. Už jdou chlapci s pomlázkami, schovejte se, maminečko, schovejte se s námi. Básničky pro holky Malujeme vajíčka, pro bratrance, pro strýčka. To nejhezčí tatínkovi, taky jedno dědečkovi. Ještě klukům ze školky, žádná nejsou pro holky. Však vajíčka z čokolády, máme i my holky rády

Více

Čteme se skřítkem Alfrédem

Čteme se skřítkem Alfrédem Jiřina Bednářová Čteme se skřítkem Alfrédem Čtení s porozuměním a hry s jazykem Edika Brno 2012 Čteme se skřítkem Alfrédem Čtení s porozuměním a hry s jazykem Jiřina Bednářová Odborná korektura: Alena

Více

2.duben Jana: Opalovali jsme se u pramínků Martinka: Přinesla jsem velikonoční vajíčka, které jsem namalovala s Maruškou a s Áňou a mámou Jonča:

2.duben Jana: Opalovali jsme se u pramínků Martinka: Přinesla jsem velikonoční vajíčka, které jsem namalovala s Maruškou a s Áňou a mámou Jonča: DUBEN 2013 V LESNÍM KLUBU SKALÁČ ÁČEK 2.duben Jana: Opalovali jsme se u pramínků Martinka: Přinesla jsem velikonoční vajíčka, které jsem namalovala s Maruškou a s Áňou a mámou Dělali jsme s Martinkou panáčky

Více

Autoři sborníku: Děti ZŠ Prostějov, Dr. Horáka 24 a klienti Centra sociálních služeb v Prostějově, Lidická 86 Školní rok: 2017/2018

Autoři sborníku: Děti ZŠ Prostějov, Dr. Horáka 24 a klienti Centra sociálních služeb v Prostějově, Lidická 86 Školní rok: 2017/2018 Autoři sborníku: Děti ZŠ Prostějov, Dr. Horáka 24 a klienti Centra sociálních služeb v Prostějově, Lidická 86 Školní rok: 2017/2018 Zpracovala: Naděžda Kalábová Žil byl jeden skřítek a jmenoval se Jurda.

Více

Benjamínek váš mateřský klub

Benjamínek váš mateřský klub Benjamínek váš mateřský klub Seznam našich básniček Pozdrav Dobrý den, dobrý den, to je ale krásný den, nohy máme na běhání, a ručičky na tleskání, dobrý den, dobrý den, dneska zlobit nebudem, ne ne ne.

Více

ozdobami- koule, řetězy z popcornu atd.

ozdobami- koule, řetězy z popcornu atd. ozdobami- koule, řetězy z popcornu atd. Štědrý den u nás doma O. Polcar Už od rána jsme s mojí sestřičkou Zuzankou čekali na Ježíška. Maminka řekla, že musíme počkat do večera. Celý den jsme byli oba hodní.

Více

V pondělí nás překvapilo příjemné teplo, které s sebou přineslo i velké množství kaluží a mokré všechno, co namočit šlo.

V pondělí nás překvapilo příjemné teplo, které s sebou přineslo i velké množství kaluží a mokré všechno, co namočit šlo. Tento týden jsme strávili v Austrálii. Počasí tomu skoro odpovídalo, v pondělí a v úterý bylo ještě hodně mokro, ale od středy panovalo skoro jarní počasí. Pondělí V pondělí nás překvapilo příjemné teplo,

Více

PRACOVNÍ LISTY. Inspirace. každý den si můžeš cvaknout... a témata pro MŠ

PRACOVNÍ LISTY. Inspirace. každý den si můžeš cvaknout... a témata pro MŠ PRACOVNÍ LISTY Inspirace a témata pro MŠ každý den si můžeš cvaknout... Spojování Rozebírání Když spojujete dva dílky k sobě, cvaknutím se přesvědčíte, že jsou pevně spojeny. Pokud chcete rozebrat dva

Více

ŘÍJEN SKAL KALÁČ ÁČEK V LESNÍM KLUBU

ŘÍJEN SKAL KALÁČ ÁČEK V LESNÍM KLUBU ŘÍJEN 2013 V LESNÍM KLUBU SKAL KALÁČ ÁČEK 4. října Štěpán: Byli jsme pod stromy a hráli jsme si na sovy, pak jsme šli na sluneční louku. Tam Zuzka s Majdou hráli sprostý divadlo a šli jsme na průzkum,

Více

Na zemi je schovaná myška,

Na zemi je schovaná myška, Básnička Hanky Holíkové Na nebi letí pták, nad ním je velký mrak. Na hřišti si hrají děti, ptáček nad nimi letí. Na obloze máme sluníčko, právě vysvitlo maličko. U země je vrána, před ní velká brána. Na

Více

MATEŘSKÉ CENTRUM MEDVÍDEK MIROSLAV

MATEŘSKÉ CENTRUM MEDVÍDEK MIROSLAV MATEŘSKÉ CENTRUM MEDVÍDEK MIROSLAV Zvířátka jsou kolem nás Zvířátka jsou kolem nás, hádej, kdo má jaký hlas. Každá malá holčička ví, jak dělá kočička (kravička, slepička, ovečka, ) Zvířátka jsou kolem

Více

ať nebojí ježek ani hada

ať nebojí ježek ani hada Soutěž: ze slov utvořte větu oznamovací, rozkazovací, přací a tázací se ať nebojí ježek ani hada Kontrola: Ať se ježek nebojí hada. věta přací Ježku, neboj se hada. věta rozkazovací Ježek se nebojí hada.

Více

Popis materiálu a jeho využití:

Popis materiálu a jeho využití: Popis materiálu a jeho využití: Materiál je určen žákům 1. ročníku základní školy. Po vytištění, zalaminování a vystřižení vznikne 39 karet. Žáci pomocí kolíčku či "mazací" fixy určují, která ze tří vět

Více

ČTVERO ROČNÍCH DOB 5.A

ČTVERO ROČNÍCH DOB 5.A ČTVERO ROČNÍCH DOB 5.A ZŠ Komenského nám. 35, Dobříš Dobříš 2012 JARO Když začíná jaro Když roztává sníh a slunce začíná hřát, prach už sedává na saních a sněhulák začíná tát. 3 Začínají kvést sněženky,

Více

Číslo 23 Prosinec 2012

Číslo 23 Prosinec 2012 Číslo 23 Prosinec 2012 Modrý týden V září nás potkala nová paní učitelka, a ta nám řekla, že tento týden se budeme učit o vodě. My 1.-5. třída jsme dělali pokusy, ochutnávali jsme slanou vodu, sladkou

Více

Práce s textem, čtení s porozuměním

Práce s textem, čtení s porozuměním Práce s textem, čtení s porozuměním Genetická metoda čtení autor: Miroslava Bukáčková informační zdroj: Aleš V. Poledne, Kokřík Benda, Havlíčkův Brod, Fragment, 2006 1. JAK JSEM PŘIŠEL NA SVĚT A. ZAKROUŽKUJ

Více

Červen 2013 V lesním klubu skaláček 3. červen Matý Matýsek: Byli jsme u klouzačky. A cákli jsme do tý louže. Jonč Byli jsme u jedný velký kaluže. Martinka: Sklouzali jsme do kaluže a pak jsme tam měli

Více

PROSINEC, LEDEN, ÚNOR 2016 8. vydání

PROSINEC, LEDEN, ÚNOR 2016 8. vydání PROSINEC, LEDEN, ÚNOR 2016 8. vydání Mateřská škola Přeštice, ulice Dukelská 1 Vážení rodiče, opět se společně s námi setkáváte díky časopisu Dukeláček, který Vám i nadále bude přinášet dění v naší mateřské

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2009/2010 číslo: 20

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2009/2010 číslo: 20 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2009/2010 číslo: 20 Obsah: Slovo ředitele školy,projektový den, divadelní představení, Podzimní radovánky, výlet do Prahy, vyhodnocení

Více

Sbírka řešených slovních úloh na téma POMĚR

Sbírka řešených slovních úloh na téma POMĚR Základní škola Pardubice Studánka Pod Zahradami 317 Sbírka řešených slovních úloh na téma POMĚR Vytvořil autorský kolektiv žáků třídy 7.B Vedoucí práce: Hana Šamánková 2005 Autor: Barbora Kučerová Poměr

Více

PRACOVNÍ LIST Č. 1. Práce s rytmem, slovy a rýmy ÚKOL 1: 1. MÁMA / / 2. KUPUJE / / 3. VAJÍČKA / - / 4. TÁTA /- / 5. CHCE/ / 6. NOVÉ / - / 7.

PRACOVNÍ LIST Č. 1. Práce s rytmem, slovy a rýmy ÚKOL 1: 1. MÁMA / / 2. KUPUJE / / 3. VAJÍČKA / - / 4. TÁTA /- / 5. CHCE/ / 6. NOVÉ / - / 7. PRACOVNÍ LIST Č. 1 Práce s rytmem, slovy a rýmy 1. MÁMA / / 2. KUPUJE / / 3. VAJÍČKA / / 4. TÁTA /- / 5. CHCE/ / 6. NOVÉ / / 7. BOTY / / 8. BÁRA / - / 9. MALUJE / / 10. SLUNÍČKA / / 11. SÁRA / - / 12.

Více

V příštím týdnu zahájíme nové téma Cesta kolem světa s cestovatelkou Vilemínou.

V příštím týdnu zahájíme nové téma Cesta kolem světa s cestovatelkou Vilemínou. Po vánočních prázdninách jsme se opět sešli, někdo již se nemohl dočkat, u jiných při loučení s maminkami ukápla nějaká ta slzička. Dokončili jsme téma Vánoc a hlavně si užili tu trochu sněhu sněhu, která

Více

Výsledky zkoušek jazykového citu jednotlivých dětí. Tab. 1 Výsledky prvního vyšetření chlapce T. 1.subtest 2.subtest 3.subtest 4.subtest 5.

Výsledky zkoušek jazykového citu jednotlivých dětí. Tab. 1 Výsledky prvního vyšetření chlapce T. 1.subtest 2.subtest 3.subtest 4.subtest 5. Příloha č. 3 Výsledky zkoušek jazykového citu jednotlivých dětí Chlapec T., 3. třída Tab. 1 Výsledky prvního vyšetření chlapce T. 9 7 5 5 9 35 3 Tab. 2 Výsledky druhého vyšetření chlapce T. 9 8 5 5 9 36

Více

pro malé děti Helena Vévodová Miroslav Růžek

pro malé děti Helena Vévodová Miroslav Růžek pro malé děti Helena Vévodová Miroslav Růžek Edika Brno 2012 Úvod Milé maminky, tetičky a babičky, milí tatínci, strýčkové a dědečci, do rukou se vám dostává knížka plná říkanek s návodem na cvičení pro

Více

Mé vysněné závody. Anička Polnická. Judistické závody bývají plné pohody. Když najednou přijde čas k boji, rychle nasadím sevi-nage svoji.

Mé vysněné závody. Anička Polnická. Judistické závody bývají plné pohody. Když najednou přijde čas k boji, rychle nasadím sevi-nage svoji. Mé vysněné závody Anička Polnická Judistické závody bývají plné pohody. Když najednou přijde čas k boji, rychle nasadím sevi-nage svoji. Všechno postupně vyhrávám, poslední zápas před sebou mám. Velmi

Více

Příloha č. 1 - Obsah činností a úkolů ve výzkumném šetření. 1. Pracovní listy pro analýzu aktivní a pasivní slovní zásoby (Příloha č.

Příloha č. 1 - Obsah činností a úkolů ve výzkumném šetření. 1. Pracovní listy pro analýzu aktivní a pasivní slovní zásoby (Příloha č. Příloha č. 1 - Obsah činností a úkolů ve výzkumném šetření Analýza lexikálně sémantické roviny řeči byla realizována na základě vytvořeného souboru pomůcek a diagnostických listů. Výzkumné šetření bylo

Více

Přišli k nám Tři králové aneb tradice a zvyky

Přišli k nám Tři králové aneb tradice a zvyky KRONIKA 2007 Přišli k nám Tři králové aneb tradice a zvyky Maminky napekly pro Tři krále koláčky. Děti si vyrobily královské čepice, zpívaly koledy a četly příběh Tří králů. Ttříkrálové odpoledne nám ještě

Více

Klasické pohádky. Medvídek Pú. http://deti.e-papa.cz Page 1/5

Klasické pohádky. Medvídek Pú. http://deti.e-papa.cz Page 1/5 Klasické pohádky Medvídek Pú Page 1/5 Tady jde ze schodů za Kryštůfkem Robinem Michal Medvěd hlavou napřed, bum, bum, bum. Jinak to ani neumí, ale někdy mu připadá, že to přece jen musí jít taky jinak,

Více

Vánoce Výlet Pendolinem Vánoční prázdniny

Vánoce Výlet Pendolinem Vánoční prázdniny Silvestr 2012 - Ondra Polcar Na Silvestra jsme se sestrou Zuzankou byli ve Všetatech u babičky a dědy.zuzka usnula brzo,ale my s bratrancem Adamem jsme se dívali na televizi a ujídali dobroty co babička

Více

Program stimulace vývoje jazykových schopností dětí

Program stimulace vývoje jazykových schopností dětí Program stimulace vývoje jazykových schopností dětí Univerzita Hradec Králové Pedagogická fakulta Katedra speciální pedagogiky a logopedie Vývoj jazykových schopností u dětí předškolního věku Diplomová

Více

A jakmile stanula nad bílou kaluží, jasné světlo rázem zhaslo. Dívka se souhlasně podívala na svůj stín. Dobrá práce, řekla mu.

A jakmile stanula nad bílou kaluží, jasné světlo rázem zhaslo. Dívka se souhlasně podívala na svůj stín. Dobrá práce, řekla mu. Kapitola 2. ARIA Venku bylo zataženo. Žádná modrá obloha, ani slunce, ani stín. Proto bylo tak zvláštní, když se uprostřed parkoviště před nemocnicí jeden stín objevil. Nejdřív to byla jen taková skvrna,

Více

Básničky ZÁŘÍ. Pravidla

Básničky ZÁŘÍ. Pravidla ZÁŘÍ Básničky Podzimní barvičky Dovedeš to jako podzim radovat se z barviček? Půjčil si je od sluníčka, a posledních kytiček. Rozdával je trávě, stromům, také šípkům na keři, ať se dobře kolem dívá, kdo

Více

Roční plán činnosti 1. oddělení ŠD při ZŠ Dobrá pro školní rok 2011/2012

Roční plán činnosti 1. oddělení ŠD při ZŠ Dobrá pro školní rok 2011/2012 Roční plán činnosti 1. oddělení ŠD při ZŠ Dobrá pro školní rok 2011/2012 Vypracovala: Nováková Renata, vychovatelka ŠD Září Říjen Listopad seznámení ţáků s organizací ŠD a proškolení o BOZ v prostorách

Více

Baryk. František Nepil. Knižní klub

Baryk. František Nepil. Knižní klub Já Baryk František Nepil Knižní klub Copyright František Nepil heirs, 1977, 2014 Illustrations Helena Zmatlíková heir, 1977, 2014 ISBN 978-80-242-4483-9 Malý přírodopis pro malé pejsky a velké pejskomily,

Více

Informace pro rodiče

Informace pro rodiče Informace pro rodiče časopis MŠ Brouček listopad 2014 Vydává: Mateřská škola Brouček Prackovice nad Labem Tel: 416 539 112 http://www.msbroucek.eu e-mail: msbroucek@seznam.cz Platby v MŠ Platbu inkasem

Více

22. Základní škola Plzeň. Až já budu velká. Třída: 7. B. Datum: 8. 12. 2008. Jméno: Kamila Šilhánková

22. Základní škola Plzeň. Až já budu velká. Třída: 7. B. Datum: 8. 12. 2008. Jméno: Kamila Šilhánková 22. Základní škola Plzeň Až já budu velká Třída: 7. B Datum: 8. 12. 2008 Jméno: Kamila Šilhánková V pěti letech jsem onemocněla zánětem ledvin a ležela jsem v nemocnici u svatého Jiří. Byla tam veliká

Více

Náš Domov 21/2016. Leden 2016

Náš Domov 21/2016. Leden 2016 Náš Domov 21/2016 Leden 2016 1 Leden narozeniny budou slavit Tarantová Věra 03.01.1924 92 let Jarolímková Anežka 12.01.1929 87 let Ekr Jiří 16.01.1931 85 let Nosek Miloslav 19.01.1933 83 let Vojtěchová

Více

Ahoj kluci a holky, jestliže jste se pustili do tení tohoto p hu, tak vás asi zajímá, jak pokra ovala ta neš astná cesta Tomáše a Jirky.

Ahoj kluci a holky, jestliže jste se pustili do tení tohoto p hu, tak vás asi zajímá, jak pokra ovala ta neš astná cesta Tomáše a Jirky. Ahoj kluci a holky, jestliže jste se pustili do čtení tohoto příběhu, tak vás asi zajímá, jak pokračovala ta nešťastná cesta Tomáše a Jirky. No, řekl bych vám: Ani se neptejte, ale protože jsem vám to

Více

Inovace výuky Člověk a jeho svět

Inovace výuky Člověk a jeho svět Inovace výuky Člověk a jeho svět Čs1/02 Voda a její proměny Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Tematický okruh: Rozmanitost přírody Cílová skupina: 1. ročník Klíčová

Více

Projekt Odyssea, www.odyssea.cz

Projekt Odyssea, www.odyssea.cz Projekt Odyssea, www.odyssea.cz Příprava na vyučování s cíli osobnostní a sociální výchovy (typ A) Téma oborové (= téma OSV č. 1) Vzdělávací obor Ročník Časový rozsah Tematický okruh OSV Dodržujeme základní

Více

POHÁDKA O TOM, CO SE DVĚMA ŽÁBÁM PŘIHODILO NA VÝLETĚ

POHÁDKA O TOM, CO SE DVĚMA ŽÁBÁM PŘIHODILO NA VÝLETĚ POHÁDKA O TOM, CO SE DVĚMA ŽÁBÁM PŘIHODILO NA VÝLETĚ Dlouho se na ten výlet těšily a říkaly si, že i jim se něco pěkného přihodí, jak už to na výletě bývá. A přihodilo se. Bylo velice krásné červnové jitro,

Více

Fotky ke všem akcím najdete v galerii - fotoalba a také na facebooku. A je tu nový školní rok Na návštěvě v knihovně

Fotky ke všem akcím najdete v galerii - fotoalba a také na facebooku. A je tu nový školní rok Na návštěvě v knihovně Fotky ke všem akcím najdete v galerii - fotoalba a také na facebooku. A je tu nový školní rok 2018 2019 Na návštěvě v knihovně Dnes 15.11. jsme my, předškoláci navštívili knihovnu, dětské oddělení na ul.

Více

PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ V PRAXI

PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ V PRAXI CO JE LÉTO PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ V PRAXI CÍLE A ZÁMĚRY Vnímání kalendářního roku Posilování povědomí o životě na naší planetě Rozlišování a pojmenování různých tvarů Rozlišování a pojmenování barev, vůní,

Více

Dne 5.2.2015 proběhl v tělocvičně karneval na téma : AŤ ŽIJÍ DUCHOVÉ

Dne 5.2.2015 proběhl v tělocvičně karneval na téma : AŤ ŽIJÍ DUCHOVÉ Jestli únor honí mraky, staví březen sněhuláky Mnoho mlh v únoru přivodí mokré léto. Dne 5.2.2015 proběhl v tělocvičně karneval na téma : AŤ ŽIJÍ DUCHOVÉ Takto vypadaly masky dětí v jednotlivých odděleních.

Více

Búřil. Venku sněží doma hřeje a my se u okna na zimu smějeme. Rýma kašel nás nezdolá počkáme si až jaro zavolá.

Búřil. Venku sněží doma hřeje a my se u okna na zimu smějeme. Rýma kašel nás nezdolá počkáme si až jaro zavolá. Búřil Venku sněží doma hřeje a my se u okna na zimu smějeme. Rýma kašel nás nezdolá počkáme si až jaro zavolá. U našeho krbíčku tam kde máme spoustu čajíčku. Langrová Fičí fouká fujavice, V lednu půjdu

Více

PŘÍRODOVĚDNÁ SOUTĚŽ JALOVEČEK soutěžní test pro žáky třídy ZŠ téma: Stopy naší zvěře

PŘÍRODOVĚDNÁ SOUTĚŽ JALOVEČEK soutěžní test pro žáky třídy ZŠ téma: Stopy naší zvěře PŘÍRODOVĚDNÁ SOUTĚŽ JALOVEČEK soutěžní test pro žáky 3. 5. třídy ZŠ téma: Stopy naší zvěře ŠKOLA: TÝM: JMÉNO KAPITÁNA TÝMU: POČET ZÍSKANÝCH BODŮ: Milé děti. Před vámi je soutěž Jaloveček zaměřená hlavně

Více

Kolektivní logopedické cvičení pro hlásku K a T v jednom slově - Námořnické dobrodružství

Kolektivní logopedické cvičení pro hlásku K a T v jednom slově - Námořnické dobrodružství Kolektivní logopedické cvičení pro hlásku K a T v jednom slově - Námořnické dobrodružství Jana Dřímalová, DiS. Cíl: dechová cvičení, artikulační cvičení, zdokonalování jemné a hrubé motoriky, prstová cvičení,

Více

PŘEDLOŽKY, SPOJKY, ČÁSTICE A CITOSLOVCE. Jméno Datum. 1. Ke stolečku vymysli a dopiš předložky tak, aby byly na správném místě.

PŘEDLOŽKY, SPOJKY, ČÁSTICE A CITOSLOVCE. Jméno Datum. 1. Ke stolečku vymysli a dopiš předložky tak, aby byly na správném místě. PŘEDLOŽKY, SPOJKY, ČÁSTICE A CITOSLOVCE Jméno Datum 1. Ke stolečku vymysli a dopiš předložky tak, aby byly na správném místě. 2. Vyhledej ve větách předložky a barevně je podtrhni. V rybníku se proháněli

Více

ČINNOSTI A AKCE MATEŘSKÉ ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK

ČINNOSTI A AKCE MATEŘSKÉ ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK ČINNOSTI A AKCE MATEŘSKÉ ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2011 2012 Září Hola, hola školka volá! Začal nový školní rok a dveře naší mateřské školy se opět otevřely. S dětmi, které mateřskou školu již navštěvovaly jsme

Více

Jak cestuje kapka vody

Jak cestuje kapka vody Jak cestuje kapka vody Cíl: porozumění významu vody pro člověka a celou přírodu, pochopení koloběhu vody v přírodě, vychovávat k ochraně přírody Obsah: formou pohádky seznámení s koloběhem vody v přírodě,

Více

Obsah. Láďův deníček 1

Obsah. Láďův deníček 1 LÁĎŮV DENÍČEK 1 2013 Obsah Úvod... 3 30. července 2013... 4 8. srpna... 6 1. září... 7 12. září... 9 5. října... 11 14. října... 12 25. října... 14 31. října... 15 30. listopadu... 17 5. prosince... 19

Více

Já hraji na klávesy - N. Matesová

Já hraji na klávesy - N. Matesová L. Šindlerová Já hraji na klávesy - N. Matesová Na klávesy hraju letos poprvé, ale už umím mnoho písniček, například Maličká su, Když jsem jel do Prahy, Vadí nevadí, Okoř a mnoho dalších písniček. Na klávesy

Více

Děti a tety z našeho Domova:

Děti a tety z našeho Domova: Všichni jsme prožívali vánoční svátky se svými blízkými, ať už doma nebo na našem Domově. Mnozí z vás o svých Vánocích napsali a namalovali hezké příspěvky: Děti a tety z našeho Domova: Na Štědrý den se

Více

VĚNOVÁNO TĚM, KTEŘÍ KRÁČELI PŘED NÁMI

VĚNOVÁNO TĚM, KTEŘÍ KRÁČELI PŘED NÁMI VĚNOVÁNO TĚM, KTEŘÍ KRÁČELI PŘED NÁMI O příbytcích starých Slovanů Slované osídlili vlídné, úrodné oblasti kolem řek, jež byly nezbytným zdrojem vody, ale také potravy. K postavení svých obydlí si vybírali

Více

dobrý den, dobrý den, dnes si pěkně pohrajem ( ruce v pěstích na sebe, jako když se staví kostky),

dobrý den, dobrý den, dnes si pěkně pohrajem ( ruce v pěstích na sebe, jako když se staví kostky), Dobrý den Dobrý den, dobrý den (ukláníme se), ruce máme na tleskání ( ukazujeme ruce, pak jimi tleskáme) a nožičky na dupání ( dupáme) dobrý den, dobrý den, dnes si pěkně pohrajem ( ruce v pěstích na sebe,

Více

Cukrářství - Alena Jelínková

Cukrářství - Alena Jelínková Cukrářství - 1 - D0168-840,- 8 - D0620-750,- Krteček a kamarádi dort patrový s krtečkem 2 - D0169-840,- 9 - D0884-420,- Krteček a kamarádi dort kulatý malý s krtečkem 1 kus 3 - D0170-950,- 10 - D0761-540,-

Více

Emilovy skopičiny. 1. kapitola Emilovy narozeniny. 2. kapitola Emilova 250. skopičina. 3. kapitola Jak Emil dostal od Alfreda dřevěného vojáčka

Emilovy skopičiny. 1. kapitola Emilovy narozeniny. 2. kapitola Emilova 250. skopičina. 3. kapitola Jak Emil dostal od Alfreda dřevěného vojáčka Emilovy skopičiny 1. kapitola Emilovy narozeniny Byl jednou jeden kluk, jmenoval se Emil a jeho rodina byla táta, máma, jeho malá sestra Ida a čeledín Alfred. Emilovi bylo 5 let, zítra měl mít narozeniny.

Více

Opakování ČJ 2. Ročník 1.

Opakování ČJ 2. Ročník 1. Opakování ČJ 2. Ročník 1. Úkol 1: V každém řádku škrtni slovo, které tam nepatří. Zajíc, liška, jablko, veverka, divočák, srnec, jelen Lev, tygr, opice, žirafa, krokodýl, slepice, velbloud Kráva, tele,

Více

Babičko, vyprávěj! Reminiscenční projekt

Babičko, vyprávěj! Reminiscenční projekt Základní škola německo-českého porozumění a Gymnázium Thomase Manna Praha 8 www.gtmskola.cz Babičko, vyprávěj! Reminiscenční projekt Reminiscence technika práce se starými lidmi s využitím vzpomínek účelem

Více

Co nás čeká v měsíci LEDNU?

Co nás čeká v měsíci LEDNU? Co nás čeká v měsíci LEDNU? 4.1. se vrátíme zpět do lavic každé pondělí budeme jezdit na plavání 12.1. vystoupí divadelní kroužek pro rodiče od 15:45 v I. třídě 12.1. po představení od 16:00 třídní schůzky

Více

Roční období VY_12_INOVACE_PRV.123.18

Roční období VY_12_INOVACE_PRV.123.18 jaro léto podzim zima Roční období VY_12_INOVACE_PRV.123.18 Mgr.Charlotta Kurcová srpen 2011 Já a můj svět, Prvouka 1. 3.ročník Téma:Roční období Podtéma: rok,roční období, měsíce v roce,charakteristika

Více

Mikulášská nadílka P. Beránek V neděli 9. prosince se konala ve zdejším kulturním domě Mikulášská zábava pro děti. Sešlo se nás opravdu hodně.

Mikulášská nadílka P. Beránek V neděli 9. prosince se konala ve zdejším kulturním domě Mikulášská zábava pro děti. Sešlo se nás opravdu hodně. Mikulášská nadílka P. Beránek V neděli 9. prosince se konala ve zdejším kulturním domě Mikulášská zábava pro děti. Sešlo se nás opravdu hodně. Celým odpolednem nás provázel DJ Jiří Ladra se svojí pomocnicí

Více

2. číslo / 2015 únor 2015

2. číslo / 2015 únor 2015 2. číslo / 2015 únor 2015 Ta dobrá zpráva je, že jste všichni přežili první pololetí a ta druhá, že do prázdnin zbývá ještě téměř celý školní půlrok. Ten se dá proučit, proživořit, pronesmyslovat nebo

Více

Přednáška prvňáčkům 1.B o čištění zoubků. Veselé zoubky. přednáška společnosti drogerie DM

Přednáška prvňáčkům 1.B o čištění zoubků. Veselé zoubky. přednáška společnosti drogerie DM Přednáška prvňáčkům 1.B o čištění zoubků Veselé zoubky přednáška společnosti drogerie DM Davídek z 1.B se nám svěřil, jak se mu líbila přednáška o čištění zoubků. Ptala jsem se ho, jestli se mu akce líbila.

Více

Vernířovice 172 788 15 Velké Losiny www.svagrov.cz. Milí rodiče a milé děti,

Vernířovice 172 788 15 Velké Losiny www.svagrov.cz. Milí rodiče a milé děti, Vernířovice 172 788 15 Velké Losiny www.svagrov.cz Milí rodiče a milé děti, už skutečně ubývá dne a brzy se šeří, proto se nám blíží čas Martinských slavností. Sejdeme se na Švagrově v sobotu 9. 11. 2013

Více

Už kráčí anděl kolem domečku, v každé ruce zlatou svíčičku, také však nese velkou knihu, a teď už spíme v Ježíšově jménu.

Už kráčí anděl kolem domečku, v každé ruce zlatou svíčičku, také však nese velkou knihu, a teď už spíme v Ježíšově jménu. Kajsa Nebojsa Přála bych vám vidět domek, v kterém bydlela Kaj sa Ne bojsa. Byl tak maličký a tak milý, že by člověk skoro uvěřil, že je to domeček z pohádky, kde žijí trpaslíci a skřítkové. Stál v úzké

Více

Jak nás Anetka vzala na Malši

Jak nás Anetka vzala na Malši Jak nás Anetka vzala na Malši 25.7. - 2.8. 2015 V sobotu ráno jsme se všichni nasnídali, oblékli, maminka s tatínkem vše dobalili a nastal čas vše naložit do auta a že toho bylo na týden pod stanem v divočině

Více

Přes Překážky ke hvězdám

Přes Překážky ke hvězdám Přes Překážky ke hvězdám Milí čtenáři, malí i vy velcí, máte v rukou první číslo nového časopisu. Sluší se, aby se Vám dostalo vysvětlení, proč vznikl. S novým školním rokem jsme se v naší jičíněveské

Více

Binky a kouzelná kniha Binky and the Book of Spells

Binky a kouzelná kniha Binky and the Book of Spells Upozornění pro čtenáře a uživatele této knihy Všechna práva vyhrazena. Žádná část této tištěné či elektronické knihy nesmí být reprodukována a šířena v papírové, elektronické či jiné podobě bez předchozího

Více

Plán školní rok

Plán školní rok Plán školní rok 2016 2017 ZÁŘÍ (Podzim) cesta za kamarády 1. 9. Čtvrtek Zahájení školního roku, 27.9. Úterý Plyšáčkův den jednu plyšovou hračku 29. 9. Čtvrtek Maňáskové divadlo Šternberk - 45,--Kč, 8:45

Více

Jak Ježíšek naděloval radost také v tištěné verzi

Jak Ježíšek naděloval radost také v tištěné verzi Jak Ježíšek naděloval radost také v tištěné verzi Objednat můžete na www.fragment.cz František Ber Jak Ježíšek naděloval radost e-kniha Copyright Fragment, 2014 Všechna práva vyhrazena. Žádná část této

Více

United Nations High Commissioner for Refugees Úřad Vysokého komisaře OSN pro uprchlíky

United Nations High Commissioner for Refugees Úřad Vysokého komisaře OSN pro uprchlíky United Nations High Commissioner for Refugees Úřad Vysokého komisaře OSN pro uprchlíky Poprvé publikováno jako Karlinchen od Annegert Fuchshuber (Annette Betz Verlag, Wien/München, 1995). Copyright 1995

Více

KRÁLOVSTVÍ VODY. Co prožila kapka vody? (koloběh vody) Jak vypadá voda? (skupenství vody) Život u vody a pod vodou (vodní rostliny a živočichové)

KRÁLOVSTVÍ VODY. Co prožila kapka vody? (koloběh vody) Jak vypadá voda? (skupenství vody) Život u vody a pod vodou (vodní rostliny a živočichové) KRÁLOVSTVÍ VODY Co prožila kapka vody? (koloběh vody) Jak vypadá voda? (skupenství vody) Život u vody a pod vodou (vodní rostliny a živočichové) Vodní víly a skřítkové si hrají (cvičíme, hrajeme si, malujeme

Více

JAK VAŘÍ ZVÍŘÁTKA. Marie Tetourová

JAK VAŘÍ ZVÍŘÁTKA. Marie Tetourová JAK VAŘÍ ZVÍŘÁTKA Marie Tetourová Zvědavá, všetečná a mlsná myš Mišpulka jednou, když sháněla něco na zub, zabloudila až do hájovny. Ze spíže slyšela, co si v kuchyni lidé povídají. Maminka právě četla

Více

Hádej, který skokan má na břiše vak? Správně! Je to klokan.

Hádej, který skokan má na břiše vak? Správně! Je to klokan. Hádej, který skokan má na břiše vak? Správně! Je to klokan. Klokan Vykuk má dokonce vaky dva. Jeden na břiše, druhý, červený, nosí na zádech. Do něj ukládá všechno, co najde. Ten klokan Vykuk je ale pěkný

Více

Pracovní list č. 1 Čtení EU 2. ročník

Pracovní list č. 1 Čtení EU 2. ročník Jak jel Vítek do Prahy Pracovní listy pro 2. ročník Autor: Mgr. Andrea Starečková Registrační číslo projektu Název projektu Název příjemce podpory CZ.1.07/1.4.00/21.0867 Zlepšení podmínek výuky Základní

Více

proč máma brečela to je velká záhada k večeři jsme měli topinky.

proč máma brečela to je velká záhada k večeři jsme měli topinky. Tlusťoch karel Na dveře dnes klepal tlusťoch karel chodí k nám jednou týdně na návštěvu vždycky houkne na mámu ať jde k němu do auta máma si povzdechne vezme kabelku drží ji jako kdyby to byla ryba co

Více

Tomáš Holíček, 2017 Ilustrace Veronika Renčková LESANA, 2017 Grafický design Milan Svačinka, 2017

Tomáš Holíček, 2017 Ilustrace Veronika Renčková LESANA, 2017 Grafický design Milan Svačinka, 2017 Tomáš Holíček, 2017 Ilustrace Veronika Renčková LESANA, 2017 Grafický design Milan Svačinka, 2017 ISBN 978-80-270-1454-5 Příběhy z kovářovic komína Tomáš Holíček Ilustrace Veronika Renčková LESANA Mým

Více

Samuel van Tongel. Nevinnosti I

Samuel van Tongel. Nevinnosti I Samuel van Tongel Nevinnosti I Studený vítr ochlazoval jinak teplý večer při svitu zapadajícího slunce, jehož barva se měnila při každém mraku, který se na překrásném oranžovo-modrém nebi ocitl. Na stromech

Více

O DVANÁCTI MĚSÍČKÁCH. dvanáct mužů bylo dvanáct. měsíců. Dobrý den, lidé nechte mne, prosím ohřát a pak půjdu. dál do lesa hledat fialky,

O DVANÁCTI MĚSÍČKÁCH. dvanáct mužů bylo dvanáct. měsíců. Dobrý den, lidé nechte mne, prosím ohřát a pak půjdu. dál do lesa hledat fialky, O DVANÁCTI MĚSÍČKÁCH Byla jedna matka, která měla dvě dcery. Jednu vlastní, jmenovala se Holena, tu velice milovala. Druhá byla nevlastní, jmenovala se Maruška, tu neměla vůbec ráda. Holenu rozmazlovala,

Více

Liščí mazurka (taneček)

Liščí mazurka (taneček) Liščí mazurka (taneček) Metla liška pokojíček, metla taky síň, našla v koutku žlutý knoflík, chlubila se s ním. Lišák na ní hej, ten knoflík mi dej, dej, dej! Lišák na ní hej, ten knoflík mi dej. Metla

Více

Královské pohádky. Vyšlo také v tištěné verzi. Objednat můžete na

Královské pohádky. Vyšlo také v tištěné verzi. Objednat můžete na Královské pohádky Vyšlo také v tištěné verzi Objednat můžete na www.cpress.cz www.albatrosmedia.cz František Zacharník Královské pohádky e-kniha Copyright Albatros Media a. s., 2017 Všechna práva vyhrazena.

Více

Přivítání (kolo) Dobrý den, dobrý den, dneska máme krásný den. Dobrý den, dobrý den, dneska zlobit nebudem.

Přivítání (kolo) Dobrý den, dobrý den, dneska máme krásný den. Dobrý den, dobrý den, dneska zlobit nebudem. Přivítání (kolo) Dobrý den, dobrý den, dneska máme krásný den. Dobrý den, dobrý den, dneska zlobit nebudem. Vařila myška Vařila myška k obědu vločky, (máma mi svým ukazováčkem krouţí po rozevřené dlani)

Více

ZÁŘÍ 1. TÝDEN 1. 4. 9. 2. TÝDEN 3. TÝDEN 4. TÝDEN 7. 11. 9. 14. 18. 9. 21. 25. 9.

ZÁŘÍ 1. TÝDEN 1. 4. 9. 2. TÝDEN 3. TÝDEN 4. TÝDEN 7. 11. 9. 14. 18. 9. 21. 25. 9. ZÁŘÍ 1. TÝDEN 1. 4. 9. 2. TÝDEN 7. 11. 9. 3. TÝDEN 14. 18. 9. Úvodní hodina, pomůcky a bezpečnost v hodinách Vzpomínky na léto kresba Otisky štětce dekor: řazení barev pravidelně za sebou zdobíme vázu

Více

Děti a Velikonoce. Martina D. Moriscoová

Děti a Velikonoce. Martina D. Moriscoová 0 Děti a Velikonoce Martina D. Moriscoová 1 Velikonoce Kdy bude první jarní úplněk, vědí nejen hvězdáři, ale vědí to i ti, kdo počítají kalendáře. My, co nemáme v hlavě ani hvězdy ani matematiku, víme

Více

SHODA 5. SHODA 6. Materiál jako pracovní list-opakování shody podmětu s přísudkem, Anotace příčestí minulé- rod ženský, střední, mužský Autor

SHODA 5. SHODA 6. Materiál jako pracovní list-opakování shody podmětu s přísudkem, Anotace příčestí minulé- rod ženský, střední, mužský Autor VY 32_INOVACE_04_03_ČJ ANOTACE : SHODA 4. Téma SHODA 5. SHODA 6. Materiál jako pracovní list-opakování shody podmětu s přísudkem, Anotace příčestí minulé- rod ženský, střední, mužský Autor Mgr. Kateřina

Více

Za pomoc je švadlena - veverka odměnila žaludem, který si děti přidaly do košíčku k dalším pokladům lesa.

Za pomoc je švadlena - veverka odměnila žaludem, který si děti přidaly do košíčku k dalším pokladům lesa. Zápis do 1. třídy Ve středu 29. ledna 2014 se uskutečnil zápis do 1. třídy. Do dubické školy se přišlo zapsat 22 předškoláků. Pro všechny budoucí prvňáčky to byl den D, na který se dlouho těšili, ale zároveň

Více

Blanka Kubešová Žoržína Ztracené dětství. Eroika

Blanka Kubešová Žoržína Ztracené dětství. Eroika 1 2 Blanka Kubešová Žoržína Ztracené dětství Eroika 3 Blanka Kubešová, 2008 Eroika, 2008 ISBN 978-80-86337-74-6 4 Blanka Kubešová Žoržína Ztracené dětství 5 6 7 mámě 8 krajino dětství, chtěl bych se k

Více

Informace pro rodiče

Informace pro rodiče Informace pro rodiče časopis MŠ Brouček leden 2015 Vydává: Mateřská škola Brouček Prackovice nad Labem Tel: 416 539 112 http://www.msbroucek.eu e-mail: msbroucek@seznam.cz Platby v MŠ Platbu inkasem provedeme

Více

Cukrářství - Alena Jelínková

Cukrářství - Alena Jelínková Cukrářství - 1 - D0231-600,- 8 - D0237-1260,- Panenka marcipánová dort třípatrový s Hello Kitty 2 - D0232-600,- 9 - D0867-800,- panenka marcipánová dort patrový Hello Kitty 3 - D0233-600,- 10 - D0238-640,-

Více

2. Bezpečná cesta do školy Školní řád Seznamujeme se s prostory školy Dbáme na hygienu a správné stolování

2. Bezpečná cesta do školy Školní řád Seznamujeme se s prostory školy Dbáme na hygienu a správné stolování Září 1. Zahájení školního roku 2015 2016 Zážitky z prázdnin Představujeme se Aktivní odpočinek (na hřišti) Bezpečnost ve ŠD a venku 2. Bezpečná cesta do školy Školní řád Seznamujeme se s prostory školy

Více

JARNÍ NÁVŠTĚVA BERUŠEK NA FARMĚ KOZODOJ

JARNÍ NÁVŠTĚVA BERUŠEK NA FARMĚ KOZODOJ JARNÍ NÁVŠTĚVA BERUŠEK NA FARMĚ KOZODOJ Dne 3.4.2018 jsme opět zavítali na farmu Kozodoj ve Staré Roli, abychom pozdravili naše zvířecí kamarády a přivítali nové přírůstky. Autobus nás zavezl k zahrádkářské

Více

BÁSNIČKY ŠEL MEDVÍDEK DO ŠKOLKY, VZAL SI S SEBOU BAČKORKY. A ČERVENÉ JABLÍČKO, NASHLEDANOU, MATIČKO. KAMARÁD, KAMARÁD, TO JE TEN, KOHO MÁM RÁD.

BÁSNIČKY ŠEL MEDVÍDEK DO ŠKOLKY, VZAL SI S SEBOU BAČKORKY. A ČERVENÉ JABLÍČKO, NASHLEDANOU, MATIČKO. KAMARÁD, KAMARÁD, TO JE TEN, KOHO MÁM RÁD. BÁSNIČKY ŠEL MEDVÍDEK DO ŠKOLKY, VZAL SI S SEBOU BAČKORKY. A ČERVENÉ JABLÍČKO, NASHLEDANOU, MATIČKO. KAMARÁD, KAMARÁD, TO JE TEN, KOHO MÁM RÁD. POMŮŽE MI, PORADÍ, PO TVÁŘI MNE POHLADÍ, VŠICHNI JSME TU

Více

STAVBA VĚTY JEDNODUCHÉ

STAVBA VĚTY JEDNODUCHÉ STAVBA VĚTY JEDNODUCHÉ Věta jednoduchá je uspořádaný větný celek, který vyjadřuje jednu myšlenku. Slova, která k sobě patří, tvoří dvojice slov, v této dvojici jedno slovo závisí na druhém. Takové dvojice

Více

kachna beruška prase

kachna beruška prase Příloha č. 5: Metodické pracovní listy (pracovní listy) SLOVNÍ ZÁSOBA Pojmenuj, co vidíš na každém obrázku. Zkus tleskáním naznačit slabiky. Řekni, jakou hlásku slyšíš na začátku (konci) slova. pes kočka

Více

Almanach žákovské a studentské poezie 2011

Almanach žákovské a studentské poezie 2011 Almanach žákovské a studentské poezie 2011 Básničky žáků 3. ročníku na téma kočka, pes Svatava Fučková Naše kočka Micinka je velmi dobrá maminka. A ta malá kočička, je zdravá a mrštná jako rybička. Micka

Více