Project HOPE Česká republika o.p.s.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Project HOPE Česká republika o.p.s."

Transkript

1 V Ý R O Č N Í Z P R Á V A 2009

2 Project HOPE Česká republika o.p.s. O B S A H Úvodní slovo I. Představujeme se II. Statut společnosti III. Hlavní programy Program Nil Nocere: Ochrana pacientů před poškozením Program: HIV/ AIDS Vzdělávací program pro Litvu - HELP Program: Case management v dětské onkologii IV. Přehled plánovaných aktivit V. Přehled hospodaření VI. Děkujeme našim sponzorům VII. Všeobecné informace VIII. Přehled kanceláří Project HOPE v Evropě

3 Ú V O D N Í S L O V O Vážení přátelé, v uplynulém roce završila naše společnost 18 let úspěšné činnosti v České republice. Tak jako v předcházejících letech pokračovala činnost naší organizace i v roce 2009 přípravou a organizováním programů v českém zdravotnictví a v dalších zemích v Evropě. Byly zahájeny přípravné práce na novém programu zaměřeném na bezpečí pacientů. Project HOPE ČR se podílel i na přípravě regionálního programu v oblasti nádorového onemocnění v pediatrii. Po skončení 3-letého vzdělávací program pro Litvu HELP věnovanému case managementu v oblasti HIV/AIDS se Project HOPE ČR zaměřil na přípravu prezentace tohoto programu na mezinárodní konferenci o AIDS ve Vídni v červenci Chtěla bych poděkovat všem odborníkům a sponzorům, kteří umožnili společnosti Project HOPE - Česká republika, aby pokračovala v pomoci lidem tak, aby si dokázali pomoci sami. dobře efektivně dlouhodobě. PhDr. Helena Jungová Ředitelka Project HOPE Česká republika, o.p.s.

4 I. P Ř E D S T A V U J E ME S E : Project HOPE Česká republika, o.p.s. vychází z tradic americké organizace, která je spojována s první nemocniční lodí mírových dob na světě. V roce 1958 byla založena v USA zdravotnická nadace The People-to-People Health Foundation, Inc. - Project HOPE. V současné době má sídlo ve státě Virginia v USA. HOPE znamená nejen naději, je to též akronym Health Opportunities for People Everywhere šance na zdraví pro lidi na celém světě. Project HOPE působí dnes na všech kontinentech. Prostřednictvím spolupráce, vytvářením partnerství a vzděláváním v různých zemích světa uplatňuje nadace svoji hlavní filozofii pomáhat lidem tak, aby si byli schopni pomáhat sami s maximálním efektem a dlouhodobě. Hlavní zaměření nadace je vzdělávání ve zdravotnictví a poskytování humanitární pomoci. NAŠE AKTIVITY V ČR V ČR působí Project HOPE od roku Zaměřuje se zejména na organizování vzdělávacích programů pro pracovníky ve zdravotnictví formou přednášek a seminářů, dále pak na humanitární pomoc poskytovanou formou zajišťování léků, zdravotnických potřeb, přístrojů a odborné literatury z darů určených pro zdravotnická zařízení v ČR a jejich pacienty. VZDĚLÁVACÍ AKTIVITY: Vzdělávací programy společnosti Project HOPE jsou koncipovány s cílem vyškolit budoucí školitele, kteří budou nejprve pod vedením našich lektorů, později samostatně, předávat získané vědomosti a zkušenosti. Cílem každého programu je zajistit jeho trvalé fungování v České republice. Project HOPE zůstává v těsném kontaktu se všemi absolventy svých programů. Mnozí z nich se stali přednášejícími a konzultanty pro naše nové aktivity. Od založení společnosti úspěšně proběhly a s velkým zájmem ve zdravotnických kruzích se setkaly tyto vzdělávací programy: Program: HIV/ AIDS vzdělávací program pro Litvu HELP ( ) Program Řízení změn: Posílení role manažerů ve zdravotnictví ( ) Program Řízení změn: Posílení role manažerů ve zdravotnictví v Rumunsku (2008) Program Řízení změn pro zlepšení kvality: Role středního managementu ve zdravotnictví v Lotyšsku a Estonsku ( )

5 Workshop: Nádorové onemocnění prsu školení školitelů (2003) Kurz Nádorové onemocnění prsu - určený pro praktické lékaře (2001) Program Multidisciplinární přístup k problematice nádorového onemocnění prsu ( ) Kurz Radiodiagnostika karcinomu prsu (2000) Školení mladých onkologů ze střední a východní Evropy (2000) Kurz paliativní péče o onkologicky nemocné - zaměřený na zvýšení kvality života umírajících v terminálním stadiu převážně onkologických onemocnění a na podporu rozvoje hospicového hnutí v České republice ( ) Kurz řízení v českém zdravotnictví pro vrcholové managery českých nemocnic ( )

6 II. S T A T U T S P O L E Č N O S T I : Společnost poskytuje především vzdělávací služby pracovníkům ve zdravotnictví a zdravotnickým organizacím. Project HOPE vybírá nejvhodnější účastníky pro daný vzdělávací program na základě jejich kvalifikace potřebné pro absolvování programu a předpokladů pro účinné využití získaných vědomostí. Vzdělávací programy jsou poskytovány bezplatně, popř. za částečnou úhradu (doprava, ubytování). Kromě finančních prostředků od sponzorů získává Project HOPE nepravidelně dary ve formě léků, zdravotnických potřeb, přístrojů a odborné literatury. Ty pak nabízí vedoucím zdravotnickým zařízením a organizacím v ČR, aby byly dále distribuovány do dalších institucí, které toto vybavení potřebují. Dary jsou poskytovány bezplatně, vyjma nákladů spojených s jejich dodáním určeným institucím (náklady na poštovné a dopravu na území ČR), které hradí přijímací instituce.

7 III. HLA VNÍ P R O G R A M Y: N I L N O C E R E - O C H R A N A P A C I E N T Ů P Ř E D P O Š K O Z E N Í M Program celoživotního vzdělávání v oblasti zvýšení bezpečí pacientů v ČR V roce 2009 představila společnost Project HOPE nový program zaměřený na bezpečí pacientů, především řízení bezpečí a rizik. Programu bude organizován ve spolupráci se společností Johnson & Johnson a Všeobecné zdravotní pojišťovny. Program bude otevřený všem zdravotnickým pracovníkům, kteří pracují v oblasti bezpečí pacientů, risk managementu, zajištění kvality a kontroly infekcí a všem ostatním, kteří mají zájem o danou problematiku. Součástí programu budou kromě vzdělávacích modulů i internetové stránky, které usnadní přístup ke zdrojům (včetně materiálů a video nahrávek z jednotlivých modulů); dále zde budou zveřejňovány pravidelné aktuality a bude umožněna internetová komunikace mezi účastníky, koordinátorem, vedoucími týmů a přednášejícími. Program bude zaměřen na 15 zdravotnických zařízení (zařízení akutní péče, zařízení následné péče) v České republice. Za každou organizaci se programu zúčastní čtyřčlenný tým, tedy celkem bude v programu 60 účastníků. Cíle programu: 1. Zvýšit povědomí zodpovědných manažerů z 15 vybraných nemocnic v ČR o typech, rozsahu a závažnosti nežádoucích událostí v jejich pracovním prostředí a zvýšit jejich znalosti a dovednosti při určování a analýze rizik, kořenové analýzy (Root Cause Analysis) a prevence nežádoucích událostí; 2. Zlepšit systém hlášení zúčastněných týmů v jejich organizacích cestou školení manažerů v oblasti vytváření úspěšných projektů zaměřených na nedostatky v jejich vlastním systému; 3. Zlepšit propojení mezi existujícím systémem hlášení a edukace nebo zavedení účinného systému hlášení a edukace; 4. Zlepšit bezpečí pacientů ve zdravotnických zařízeních zúčastněných týmů cestou zavádění projektů zaměřených na zásadní problém v oblasti nežádoucích událostí v jejich organizacích.

8 V programu bude uplatněn jak týmový, multidisciplinární přístup, tak i projektový přístup. Tento přístup byl úspěšně využit v manažerských programech společnosti Project HOPE. Účastníci budou pracovat v týmech. Každý tým bude vypracovávat projekt pod vedením konzultantů. Předpokládané výstupy z programu: Fungující síť manažerů zabývajících se zlepšením bezpečí pacientů v ČR; Osnovy pro vzdělávání zdravotnických manažerů v oblasti bezpečí pacientů; Zlepšené systémy a procesy hlášení nežádoucích událostí a prevence/snížení rizik v 15 zdravotnických zařízeních jako výsledek zavedení týmových projektů do praxe; Snížení nežádoucích událostí v 15 zdravotnických zařízeních; Dlouhodobé úspory díky snížení nežádoucích událostí.

9 P R O G R A M : H I V / A I D S V Z D Ě L Á V A C Í P R O G R A M P R O L I T V U H E L P Program organizovaný ve spolupráci se společností Johnson & Johnson. HELP program byl organizován v Litvě v letech společností Project HOPE Česká republika, o.p.s. ve spolupráci s Litevským AIDS centrem. Cílem programu bylo rozvíjet znalosti a dovednosti při organizování péče o pacienty systematicky, jednotným, integrovaným a koordinovaným způsobem. Díky účasti v programu získali účastníci programu možnost spolupracovat s ostatními poskytovateli péče, pracovat společně při řešení případů a aplikovat principy case managementu v klinické praxi i při poskytování zdravotní a sociální péče. Program absolvovalo od jeho zahájení v roce 2006 více než 230 účastníků z celé země. Jedná se o specialisty, kteří se úzce zabývají problematikou HIV/AIDS, jako např. praktičtí lékaři a sestry, zaměstnanci neziskových organizací, lidé, kteří se podílejí na tvorbě zdravotnické politiky, zdravotničtí manažeři a další. Program proběhl ve třech tří denních modulech. Jednotlivá témata byla přednášena místními lektory, kteří byli sami účastníky prvního ročníku programu a kteří po účasti na školení školitelů v říjnu 2006 nejprve pod vedením lektorů a později samostatně předávají dále získané vědomosti a zkušenosti. Během všech modulů týmy pracovaly na projektech, jejichž témata si zvolily a které po absolvování programu zavádějí ve svých organizacích. V průběhu roku 2009 požádala společnost Johnson & Johnson Project HOPE, aby výsledky programu HELP byly prezentovány na světové konferenci ve Vídni v roce V roce 2009 probíhaly intenzivní přípravy na tuto konferenci. Byla podána žádost o možnost zorganizování satelitní sekce v rámci konference a účast v posterové sekci.

10 C A S E M A N A G E M E N T V D Ě T S K É O N K O L O G I I M u l t i d i s c i p l i n á r n í v z d ě l á v á n í v o b l a s t i p é č e a l é č b y v d ě t s k é o n k o l o g i i v e s t ř e d n í a v ý c h o d n í E v r o p ě z a p o u ž i t í m e t o d y c a s e m a n a g e m e n t u V roce 2009 představila společnost Project HOPE nový regionální program zaměřený na zlepšení kvality života dětí s rakovinou cestou lepší koordinace lékařské a psycho-sociální péče za využití case managementu. Program je organizován ve spolupráci s Bristol-Myers Squibb Foundation a Dětskou univerzitní nemocnicí v Krakově. Programu se zúčastní čtyřčlenné týmy z České republiky, Maďarska, Polska a Rumunska. Cíle programu: 1. Vytvoření standardů case managementu v oblasti dětské onkologie a vytvoření osnov pro vzdělávání case managementu podle potřeb jednotlivých zemí; 2. Zlepšení znalostí a praktických dovedností poskytovatelů zdravotní a sociální péče při využití case managementu. 3. Vytvoření sítě odborníků pracujících ve zdravotnických a sociálních organizacích a využívajících přístup case managementu jako nedílnou součást léčby a péče o děti s rakovinou. Předpokládané výstupy z programu: Proškolení 48 zdravotnických odborníků se zvýšenými znalostmi a praktickými dovednostmi v oblasti case managementu v dětské onkologii, kteří budou následně schopni předávat tyto zkušenosti svým kolegům; Pilotní a ověřené osnovy týkající se case managementu; Evidence-based doporučení pro case management v dětské onkologii; Integrovaná síť odborníků zaměřených na péči a léčbu v dětské onkologie ; Informační brožura o poskytovaných službách pro pacienty a jejich rodiny.

11 I V. P Ř E H L E D P L Á N O V A N Ý C H A K T I V I T : I v příštích letech chceme pokračovat v úspěšné tradici kvalitních vzdělávacích programů pro pracovníky ve zdravotnictví. Naším cílem zůstává i nadále školení odborníků v oblastech, které jsou v našem zdravotnictví problematické, případně v rámci stávajících aktivit školení přednášejících pro další programy. V roce 2010 plánujeme tyto aktivity: Zahájení nového programu zaměřeného na bezpečí pacientů: Nil Nocere Ochrana pacientů před poškozením; Zahájení nového programu zaměřeného na zlepšení kvality života dětí s rakovinou cestou lepší koordinace lékařské a psycho-sociální péče za využití case managementu; Organizování mezinárodní konference navazující na HIV / AIDS vzdělávací program pro Litvu (HELP)

12 V. P Ř E H L E D H O SPO D A Ř ENÍ AKTIVA Rozvaha k (v Kč) Dlouhodobý hmotný majetek Oprávky k dlouh. hm. majetku Krátkodobý fin.majetek Náklady příštích období Aktiva celkem PASIVA Vlastní jmění Hosp. výsledek - úč. ztráta Krátkodobé závazky Výdaje př. období Pasiva celkem Příjmy v roce 2009 dle zdrojů Vlastní jmění k Fin. příspěvky zřizovatele Dar Johnson & Johnson Úroky Kurz. zisky Stav vlastního jmění k Ztráta r Vratka zřizovateli Stav vl. jmění k

13 Výkaz zisku a ztrát k (v Kč) VÝNOSY: Celkem Hlavní činnost Správní činnost Přij.přísp.zřizovatele Ostatní výnosy NÁKLADY: Celkem Hlavní činnost Správní činnost Spotřeba materiálu Služby Osobní náklady Ostatní náklady Hospodářský výsledek Hospodářský výsledek ztráta bude vypořádána z vlastního jmění. Obecně prospěšná společnost nemá žádný majetek na leasing, žádný závazek není po splatnosti a rezervy nebyly tvořeny.

14 V I. D Ě K U JEM E N AŠI M S P O N Z O R Ů M : Zvláštní poděkování náleží těm společnostem, organizacím a jednotlivcům, kteří se na našich programech finančně podíleli, zvláště pak: The People-to-People Health Foundation, Inc., USA Johnson & Johnson spol. s r.o. Johnson & Johnson European Corporate Social Responsibility Bristol Myers Squibb Foundation

15 V I I. V Š E O B E C N É I N F O R M A C E : Název: Project HOPE - Česká republika, o.p.s. Právní forma: obecně prospěšná společnost Registrace: Krajský obchodní soud v Praze IČO: DIČ: CZ Datum vzniku společnosti: Druh obecně prospěšných služeb: - vzdělávací činnost v oblasti zdravotnictví formou přednášek, seminářů a stáží - humanitární pomoc poskytovaná formou zajišťování léků, zdravotnických potřeb, přístrojů a odborné literatury z darů určených pro zdravotnická zařízení v ČR a jejich pacienty Naše poslání: Chceme pomáhat lidem tak, aby si byli schopni pomoci sami - s maximálním efektem a dlouhodobě Statutární orgány: Správní rada MUDr. Pavel Totušek, předseda MUDr. Judit Csiszár, MSc, MBA do MUDr. Mariam Sianozova, MPH od MUDr. Alena Štětková, PhD Dozorčí rada MUDr. Renata Knorová, MBA do MUDr. Miroslava Dubovská od MUDr. Vilma Benešová, PhD Anna Chrzová Ředitelka Další zaměstnanci: PhDr. Helena Jungová Andrea Krumplová, Bc., Project Manager

16 V I I I. P Ř E H L E D K A N C E L Á Ř Í P R O J E C T H O P E V E V R O P Ě BELGIE Project HOPE Central and Eastern Europe Avenue des Arts Brussels Tel.: Fax: Mobil: jcsiszar@projecthope.org MAKEDONIE Project HOPE Macedonia Gjuro Gjakovic, 18/ , Skopje Republic of Macedonia Tel.: ; Fax: Mobil: KTakovska@projecthope.org BOSNA A HERZEGOVINA Project HOPE Bosnia and Herzegovina Kranjčevića Sarajevo Bosnia and Herzegovina Tel.: Fax: Mobil: mmurko.projecthope.org POLSKO Project HOPE Polska ul. Grzegórzecka 10/ Kraków, Poland Tel.: Fax: Mobil: dorota.kuchna@projhope.org.pl ČESKÁ REPUBLIKA Project HOPE Ceska republika, o.p.s. Lublanska Prague 2 Czech Republic Tel./Fax: Mobil: s: hjungova@projecthope.org RUMUNSKO Project HOPE Romania Spitalul Clinic de Obstetrica-Ginecologie ''Dr.Ioan A.Sbarcea" 36 Gheorghe Baritiu Street Brasov, Romania Tel.: Fax: iionescu@projecthope.org MAĎARSKO Project HOPE Hungary Budapest, 1073 Erzsébet krt. 15. III.em./32. Hungary Tel.: Fax: s: MReich@projecthope.org EDavid@projecthope.org

17 Project HOPE Česká republika, o.p.s. Lublaňská Praha 2 Tel./Fax: , hjungova@projecthope.org Bankovní spojení: UniCredit Bank Czech Republic, a.s. č.ú /2700 (CZK) č.ú /2700 (USD)

Project HOPE Česká republika o.p.s.

Project HOPE Česká republika o.p.s. V Ý R O Č N Í Z P R Á V A 201 4 Project HOPE Česká republika o.p.s. O B S A H Úvodní slovo I. Představujeme se II. Statut společnosti III. Hlavní programy Program Nil Nocere: Ochrana pacientů před poškozením

Více

Project HOPE Česká republika o.p.s.

Project HOPE Česká republika o.p.s. V Ý R O Č N Í Z P R Á V A 2012 Project HOPE Česká republika o.p.s. O B S A H Úvodní slovo I. Představujeme se II. Statut společnosti III. Hlavní programy Program Nil Nocere: Ochrana pacientů před poškozením

Více

Project HOPE Česká republika o.p.s.

Project HOPE Česká republika o.p.s. V Ý R O Č N Í Z P R Á V A 2 0 1 0 Project HOPE Česká republika o.p.s. O B S A H Úvodní slovo I. Představujeme se II. Statut společnosti III. Hlavní programy Program Nil Nocere: Ochrana pacientů před poškozením

Více

V Ý R O Č N Í Z P R Á V A 2 0 0 8

V Ý R O Č N Í Z P R Á V A 2 0 0 8 V Ý R O Č N Í Z P R Á V A 2 0 0 8 Project HOPE Česká republika o.p.s. O B S A H Úvodní slovo I. Představujeme se II. Statut společnosti III. Hlavní programy Program Řízení změn: Posílení role manažerů

Více

V Ý R O Č N Í Z P R Á V A 2 0 0 7

V Ý R O Č N Í Z P R Á V A 2 0 0 7 V Ý R O Č N Í Z P R Á V A 2 0 0 7 Project HOPE Česká republika o.p.s. O B S A H Úvodní slovo I. Představujeme se II. Statut společnosti III. Hlavní programy Program: Řízení změn: Posílení role manažerů

Více

Základní údaje o Nadačním fondu Uran (dále jen fond )

Základní údaje o Nadačním fondu Uran (dále jen fond ) Výroční zpráva za rok 2014 Základní údaje o Nadačním fondu Uran (dále jen fond ) Vznik fondu: 17. října 2014 Zápis do nadačního rejstříku vedeného Městským soudem v Praze, oddíl N, vložka 1 181: 10. prosince

Více

Hospic sv. Alžběty o.p.s.

Hospic sv. Alžběty o.p.s. Hospic sv. Alžběty o.p.s. Obecně prospěšná společnost Hospic sv. Alžběty o.p.s. se sídlem Kamenná 207/36, 639 00 Brno, IČ: 26604582, je zapsána do rejstříku obecně prospěšných společností, jenž je veden

Více

Výroční zpráva o činnosti a hospodaření Průvodce pacienta, z.ú. za rok 2018

Výroční zpráva o činnosti a hospodaření Průvodce pacienta, z.ú. za rok 2018 Výroční zpráva o činnosti a hospodaření Průvodce pacienta, z.ú. za rok 2018 Motto ústavu: Správná informace, správnému pacientovi, ve správnou dobu pomáhá v léčbě. 2 Obsah I. Poslání a cíle ústavu... 2

Více

Fakultní Thomayerova nemocnice s poliklinikou

Fakultní Thomayerova nemocnice s poliklinikou Fakultní Thomayerova nemocnice s poliklinikou Výroční zpráva Vážení čtenáři, dovolujeme si Vám, tak jako každý rok, předložit zprávu o činnosti Fakultní Thomayerovy nemocnice v roce. Bez nadsázky lze říci,

Více

Asociace mamodiagnostiků České republiky VÝROČNÍ ZPRÁVA

Asociace mamodiagnostiků České republiky VÝROČNÍ ZPRÁVA Asociace mamodiagnostiků České republiky VÝROČNÍ ZPRÁVA 2005 H I S T O R I E A P O S L Á N Í S D R U Ž E N Í Při jednáních, která byla vedena v minulých letech na Ministerstvu zdravotnictví ČR a na VZP

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2015

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2015 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2015 Hlavní poslání a cíle společnosti a) ochrana nejvýznamnějších hodnot území střední Moravy, kterými jsou zejména venkovské prostředí, zachovalá příroda, estetická krajina, kulturní

Více

ROZVOJ PALIATIVNÍ PÉČE V RÁMCI NEMOCNICE MILOSRDNÝCH SESTER SV. KARLA BOROMEJSKÉHO V PRAZE

ROZVOJ PALIATIVNÍ PÉČE V RÁMCI NEMOCNICE MILOSRDNÝCH SESTER SV. KARLA BOROMEJSKÉHO V PRAZE ROZVOJ PALIATIVNÍ PÉČE V RÁMCI NEMOCNICE MILOSRDNÝCH SESTER SV. KARLA BOROMEJSKÉHO V PRAZE Zlepšení kvality paliativní péče o pacienty s pokročilým neonkologickým onemocněním s limitovanou prognózou v

Více

První anonce. 2. pražské mezioborové onkologické kolokvium. 1. LF UK pořádá ve spolupráci s 2. a 3. LF UK

První anonce. 2. pražské mezioborové onkologické kolokvium. 1. LF UK pořádá ve spolupráci s 2. a 3. LF UK Pod záštitou Evropské onkologické společnosti Záštitu nad kolokviem dále převzaly: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR Ministerstvo zdravotnictví ČR První anonce 1. LF UK pořádá ve spolupráci

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2013

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2013 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2013 Hlavní poslání a cíle společnosti a) ochrana nejvýznamnějších hodnot území střední Moravy, kterými jsou zejména venkovské prostředí, zachovalá příroda, estetická krajina, kulturní

Více

Lékaři a sestry společně proti zhoubným nádorům. Začíná PragueONCO 2011

Lékaři a sestry společně proti zhoubným nádorům. Začíná PragueONCO 2011 Lékaři a sestry společně proti zhoubným nádorům. Začíná PragueONCO 2011 Zlepšení vzájemné koordinace jednotlivých lékařských disciplín a sjednocení vzájemného pohledu na vedení a cíl terapie onkologicky

Více

ROZVAHA A K T I V A +56 +42 +19 +18 +1 +37 +42 +8 +29 +42 +56 +42. Výčet položek podle vyhlášky č. 504/2002 Sb.

ROZVAHA A K T I V A +56 +42 +19 +18 +1 +37 +42 +8 +29 +42 +56 +42. Výčet položek podle vyhlášky č. 504/2002 Sb. Výčet položek podle vyhlášky č 504/2002 Sb ROZVAHA 31 12 2 0 1 3 ke dni ( v tisících Kč ) IČ 2 9 1 9 1 8 1 5 Název, sídlo a právní forma účetní jednotky Nadační PhDr Jiřinky Prekopové Trávníky 804/31 Brno

Více

Výroční zpráva. obecně prospěšné společnosti LABYRINT BOHEMIA

Výroční zpráva. obecně prospěšné společnosti LABYRINT BOHEMIA Výroční zpráva obecně prospěšné společnosti LABYRINT BOHEMIA Období: 2004 1. Identifikační údaje: 1.1. Název firmy: LABYRINT BOHEMIA 1.2. Právní forma: obecně prospěšná společnost Obecně prospěšná společnost

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. Centrum komunitních služeb města Říčany, o.p.s. Masarykovo nám. 83, Říčany

VÝROČNÍ ZPRÁVA. Centrum komunitních služeb města Říčany, o.p.s. Masarykovo nám. 83, Říčany VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 Centrum komunitních služeb města Říčany, o.p.s. Masarykovo nám. 83, 251 01 Říčany www.cks-ricany.cz e-mail: cks.ricany@seznam.cz Základní data společnosti Název: Centrum komunitních

Více

1. Název projektu: Deinstitucionalizace služeb pro duševně nemocné

1. Název projektu: Deinstitucionalizace služeb pro duševně nemocné 1. Název projektu: Deinstitucionalizace služeb pro duševně nemocné 2. Operační program: Operační program Zaměstnanost 3. Specifický cíl projektu: Projekt zajistí podmínky pro přechod duševně nemocných

Více

ZPRÁVA. České odborné společnosti klinické farmacie ČLS JEP ROK 2013

ZPRÁVA. České odborné společnosti klinické farmacie ČLS JEP ROK 2013 ZPRÁVA České odborné společnosti klinické farmacie ČLS JEP ROK 2013 O SPOLEČNOSTI Aktivity ČOSKF od r. 2010 1. ČOSKF se svou činností zasadila o prosazení klinickofarmaceutické péče do Zákona o zdravotních

Více

Výroční zpráva Nadačního fondu Advance Institute 2013 VÝROČNÍ ZPRÁVA. 1 S t r a n a

Výroční zpráva Nadačního fondu Advance Institute 2013 VÝROČNÍ ZPRÁVA. 1 S t r a n a VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013 1 S t r a n a Obsah: 1) Úvodní ustanovení.. 3 2) Zřízení a vznik nadačního fondu. 3 3) Účel a poslání nadačního fondu. 4 4) Shrnutí činnosti nadačního fondu. 4 5) Dárci.. 6 6) Finanční

Více

MUDr. Zdeněk Hejduk Bc. Iveta Pfeilerová. Místo konání: ILF, Praha Datum: 22.4. 2013

MUDr. Zdeněk Hejduk Bc. Iveta Pfeilerová. Místo konání: ILF, Praha Datum: 22.4. 2013 Prohlubování a zvyšování úrovně odborných znalostí lékařů, zubních lékařů a farmaceutů se zaměřením na profesní medicínské vzdělávání a vzdělávání v manažerských dovednostech. Projekt číslo: CZ.1.04/1.1.00/46.00002.

Více

Výroční zpráva Nadačního fondu Advance Institute VÝROČNÍ ZPRÁVA. 1 S t r a n a

Výroční zpráva Nadačního fondu Advance Institute VÝROČNÍ ZPRÁVA. 1 S t r a n a VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010 2011 1 S t r a n a Obsah: 1) Úvodní ustanovení.. 3 2) Zřízení a vznik nadačního fondu. 3 3) Účel a poslání nadačního fondu. 4 4) Shrnutí činnosti nadačního fondu. 4 5) Dárci.. 7 6)

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2009

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2009 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2009 Občanské sdružení pacientů s idiopatickými střevními záněty Sídlo: Za Poříčskou bránou 21/365, Praha 8, PSČ: 186 00 IČ: 227 20 936 Vážení členové a přátelé Občanského sdružení

Více

PODPOROVÁNO EU. Pozvánka a program. Konference a semináře pro nelékařské obory Kardio vaskulárníonemocnění. z pohledu ošetřovatelské péče

PODPOROVÁNO EU. Pozvánka a program. Konference a semináře pro nelékařské obory Kardio vaskulárníonemocnění. z pohledu ošetřovatelské péče Pozvánka a program PODPOROVÁNO EU Konference a semináře pro nelékařské obory Kardio vaskulárníonemocnění z pohledu ošetřovatelské péče 6. června 2012 Havířov Pořádá Aesculap Akademie pod záštitou a ve

Více

Výroční zpráva Nadačního fondu Naděje pro Vaše srdce za účetní období od 1.1.2011 do 31.12.2011

Výroční zpráva Nadačního fondu Naděje pro Vaše srdce za účetní období od 1.1.2011 do 31.12.2011 Výroční zpráva Nadačního fondu Naděje pro Vaše srdce za účetní období od 1.1.2011 do 31.12.2011 Účetní jednotka Název : Nadační fond Naděje pro Vaše srdce Sídlo : Střimelická 2498 / 12, 141 00 Praha 4

Více

Asociace mamodiagnostiků České republiky VÝROČNÍ ZPRÁVA

Asociace mamodiagnostiků České republiky VÝROČNÍ ZPRÁVA Asociace mamodiagnostiků České republiky VÝROČNÍ ZPRÁVA 2003 H I S T O R I E Asociace mamodiagnostiků české republiky /AMA-CZ/ byla zaregistrována Ministerstvem vnitra České republiky dne 25. 6. 2003 ASOCIACE

Více

Souhrnný přehled. Sestry východní Evropy Centrum excelence pro kontrolu tabáku ČTVRTLETNÍ ZPRAVODAJ 1. ČÍSLO LEDEN 2015

Souhrnný přehled. Sestry východní Evropy Centrum excelence pro kontrolu tabáku ČTVRTLETNÍ ZPRAVODAJ 1. ČÍSLO LEDEN 2015 Sestry východní Evropy Centrum excelence pro kontrolu tabáku Souhrnný přehled Zdravotní sestry jsou svým počtem odhadovaným na 19 milionů celosvětově nejpočetnější skupinou zdravotníků a mají tak ideální

Více

Institut rozvoje evropských regionů, o.p.s. Výroční zpráva 2003

Institut rozvoje evropských regionů, o.p.s. Výroční zpráva 2003 Institut rozvoje evropských regionů, o.p.s. Výroční zpráva 2003 duben 2004 OBSAH ÚVOD... 3 POSLÁNÍ A ČINNOST IRER... 3 HLAVNÍ ČINNOST... 3 DOPLŇKOVÁ ČINNOST... 4 PŘEHLED ČINNOSTÍ VYKONÁVANÝCH V KALENDÁŘNÍM

Více

6. Kulatý stůl na téma: Systém prevence a léčby dekubitů v ČR. Světový den STOP dekubitům

6. Kulatý stůl na téma: Systém prevence a léčby dekubitů v ČR. Světový den STOP dekubitům 6. Kulatý stůl na téma: Systém prevence a léčby dekubitů v ČR Světový den STOP dekubitům Brno, 15. 11. 2018 Dekubity/proleženiny téma NEJEN pro zdravotnictví Uspořádáním již 6. Kulatého stolu vyjadřujeme

Více

PODPOROVÁNO EU. Pozvánka a program. Konference a semináře pro nelékařské obory Kardio vaskulárníonemocnění. z pohledu ošetřovatelské péče

PODPOROVÁNO EU. Pozvánka a program. Konference a semináře pro nelékařské obory Kardio vaskulárníonemocnění. z pohledu ošetřovatelské péče Pozvánka a program PODPOROVÁNO EU Konference a semináře pro nelékařské obory Kardio vaskulárníonemocnění z pohledu ošetřovatelské péče 17. května 2012 Mladá Boleslav Pořádá Aesculap Akademie pod záštitou

Více

Závěrečná konference 22. 4. 2013 Hotel ILF, Kongresové centrum

Závěrečná konference 22. 4. 2013 Hotel ILF, Kongresové centrum Závěrečná konference 22. 4. 2013 Hotel ILF, Kongresové centrum Prohlubování a zvyšování úrovně odborných znalostí nelékařských zdravotnických pracovníků a jiných odborných pracovníků ve zdravotnictví se

Více

OBSAH 1. UVODNÍ SLOVO 2. ZÁKLADNÍ ÚDAJE O NADAČNÍM FONDU 3. ÚČEL A POSLÁNÍ NADAČNÍHO FONDU 4. PŘEHLED ČINNOSTI NADAČNÍHO FONDU V ROCE 2017

OBSAH 1. UVODNÍ SLOVO 2. ZÁKLADNÍ ÚDAJE O NADAČNÍM FONDU 3. ÚČEL A POSLÁNÍ NADAČNÍHO FONDU 4. PŘEHLED ČINNOSTI NADAČNÍHO FONDU V ROCE 2017 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2017 OBSAH 1. UVODNÍ SLOVO 2. ZÁKLADNÍ ÚDAJE O NADAČNÍM FONDU 3. ÚČEL A POSLÁNÍ NADAČNÍHO FONDU 4. PŘEHLED ČINNOSTI NADAČNÍHO FONDU V ROCE 2017 5. ÚČETNÍ ZÁVĚRKA ZA ROK 2017 ÚVODNÍ SLOVO

Více

ÚVODNÍ SLOVO. Vážené dámy a vážení pánové,

ÚVODNÍ SLOVO. Vážené dámy a vážení pánové, Výroční zpráva 2012 ÚVODNÍ SLOVO Vážené dámy a vážení pánové, nadešel čas poděkovat všem, kteří pomáhali Nadaci Auxilia naplňovat její poslání a sami se tak podíleli na rozvoji, stabilitě a profesionalizaci

Více

Zpráva občanského sdružení České myelomové skupiny za rok 2005

Zpráva občanského sdružení České myelomové skupiny za rok 2005 Zpráva občanského sdružení České myelomové skupiny za rok 2005 Česká myelomová skupina je sdružení lékařů a dalších vědeckých a odborných pracovníků, jejichž cílem je výzkum, diagnostika a terapie nemoci

Více

Z P R Á V A O H O S P O D A Ř E N Í

Z P R Á V A O H O S P O D A Ř E N Í Z P R Á V A O H O S P O D A Ř E N Í CITCO Finanční trhy a.s. Obsah Úvodní slovo předsedy představenstva... 2 Profil společnosti... 3 Nejvýznamnější události roku 2004 a první poloviny roku 2005... 4 Hospodářské

Více

ROZVAHA A K T I V A +42 +36 +42 +36 +42 +36 +42 +36. Výčet položek podle vyhlášky č. 504/2002 Sb. Název, sídlo a právní forma účetní jednotky...

ROZVAHA A K T I V A +42 +36 +42 +36 +42 +36 +42 +36. Výčet položek podle vyhlášky č. 504/2002 Sb. Název, sídlo a právní forma účetní jednotky... Výčet položek podle vyhlášky č 504/2002 Sb ROZVAHA Výkazy byly jako součást přiznání podány elektronicky dne: 1342015 Podací číslo: 1611283852 Heslo zjištění stavu: ec1152f0 Stav podání: vyřízeno 31 12

Více

Vzdělávací program Připravenost zdravotnických zařízení na mimořádné události a krizové situace. Úvodní vystoupení

Vzdělávací program Připravenost zdravotnických zařízení na mimořádné události a krizové situace. Úvodní vystoupení Vzdělávací program Připravenost zdravotnických zařízení na mimořádné události a krizové situace Úvodní vystoupení Ing. Roman Schwanzer prosinec 2014 Projekt je realizován v rámci Operačního programu Vzdělávání

Více

PODPOROVÁNO EU. Pozvánka a program. Konference a semináře pro nelékařské obory Onkologická onemocnění. z pohledu ošetřovatelské péče

PODPOROVÁNO EU. Pozvánka a program. Konference a semináře pro nelékařské obory Onkologická onemocnění. z pohledu ošetřovatelské péče Pozvánka a program PODPOROVÁNO EU Konference a semináře pro nelékařské obory Onkologická onemocnění z pohledu ošetřovatelské péče 18. dubna 2012 Havlíčkův Brod Pořádá Aesculap Akademie pod záštitou a ve

Více

Výroční zpráva 2013. Obsah. Úvodní slovo předsedy správní rady o Nadačním fondu Střední průmyslové školy stavební Valašské Meziříčí

Výroční zpráva 2013. Obsah. Úvodní slovo předsedy správní rady o Nadačním fondu Střední průmyslové školy stavební Valašské Meziříčí Nadační fond Střední průmyslové školy stavební ve Valašském Meziříčí 757 01 Valašské Meziříčí, Máchova 10, IČ 44740671 tel.: 571 751 011, fax: 571 751 010, e-mail:nadfond@spsstavvm.cz Výroční zpráva 2013

Více

Konference a semináře pro nelékařské obory Onkologická onemocnění. Osobní záštitu převzal Ing. Jaroslav Palas, hejtman Moravskoslezského kraje

Konference a semináře pro nelékařské obory Onkologická onemocnění. Osobní záštitu převzal Ing. Jaroslav Palas, hejtman Moravskoslezského kraje Pozvánka a program PODPOROVÁNO EU Konference a semináře pro nelékařské obory Onkologická onemocnění z pohledu ošetřovatelské péče 25. dubna 2012 Frýdek - Místek Pořádá Aesculap Akademie pod záštitou a

Více

Výroční zpráva. obecně prospěšné společnosti LABYRINT BOHEMIA

Výroční zpráva. obecně prospěšné společnosti LABYRINT BOHEMIA Výroční zpráva obecně prospěšné společnosti LABYRINT BOHEMIA Období: 2005 1. Identifikační údaje: 1.1. Název firmy: LABYRINT BOHEMIA 1.2. Právní forma: obecně prospěšná společnost Obecně prospěšná společnost

Více

Asociace mamodiagnostiků České republiky VÝROČNÍ ZPRÁVA

Asociace mamodiagnostiků České republiky VÝROČNÍ ZPRÁVA Asociace mamodiagnostiků České republiky VÝROČNÍ ZPRÁVA 2007 H I S T O R I E A P O S L Á N Í S D R U Ž E N Í Při jednáních, která byla vedena v minulých letech na Ministerstvu zdravotnictví ČR a na VZP

Více

PODPOROVÁNO EU. Pozvánka a program. Konference a semináře pro nelékařské obory Kardio vaskulárníonemocnění. z pohledu ošetřovatelské péče

PODPOROVÁNO EU. Pozvánka a program. Konference a semináře pro nelékařské obory Kardio vaskulárníonemocnění. z pohledu ošetřovatelské péče Pozvánka a program PODPOROVÁNO EU Konference a semináře pro nelékařské obory Kardio vaskulárníonemocnění z pohledu ošetřovatelské péče 17. května 2012 Mladá Boleslav Pořádá Aesculap Akademie pod záštitou

Více

PODPOROVÁNO EU. Pozvánka a program. Konference a semináře pro nelékařské obory Onkologická onemocnění. z pohledu ošetřovatelské péče

PODPOROVÁNO EU. Pozvánka a program. Konference a semináře pro nelékařské obory Onkologická onemocnění. z pohledu ošetřovatelské péče Pozvánka a program PODPOROVÁNO EU Konference a semináře pro nelékařské obory Onkologická onemocnění z pohledu ošetřovatelské péče 24. května 2012 Zlín Pořádá Aesculap Akademie pod záštitou a ve spolupráci

Více

Výroční zpráva společnosti Ledax o.p.s. za rok 2007 verze final

Výroční zpráva společnosti Ledax o.p.s. za rok 2007 verze final Výroční zpráva společnosti Ledax o.p.s. za rok 2007 verze final 1 Kontaktní údaje Ledax o.p.s. Riegrova 51 370 01 České Budějovice IČ: 28068955 DIČ: CZ28068955 Bankovní spojení: 216002646 / 0300, ČSOB

Více

Asociace mamodiagnostiků České republiky VÝROČNÍ ZPRÁVA

Asociace mamodiagnostiků České republiky VÝROČNÍ ZPRÁVA Asociace mamodiagnostiků České republiky VÝROČNÍ ZPRÁVA 2011 H I S T O R I E A P O S L Á N Í S D R U Ž E N Í Při jednáních, která byla vedena v minulých letech na Ministerstvu zdravotnictví ČR a na VZP

Více

Výroční zpráva Nadačního fondu Advance Institute 2014 VÝROČNÍ ZPRÁVA. 1 S t r a n a

Výroční zpráva Nadačního fondu Advance Institute 2014 VÝROČNÍ ZPRÁVA. 1 S t r a n a VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 1 S t r a n a Obsah: 1) Úvodní ustanovení.. 3 2) Zřízení a vznik nadačního fondu. 3 3) Účel a poslání nadačního fondu. 3 4) Shrnutí činnosti nadačního fondu. 4 5) Dárci.. 6 6) Finanční

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. RESIDENT 2000 o.p.s.

VÝROČNÍ ZPRÁVA. RESIDENT 2000 o.p.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA RESIDENT 2000 o.p.s. 2016 Obsah Obsah O společnosti 1 Orgány společnosti 2 Finanční souhrn a finanční výkazy 3 Kontaktní informace 4 Informace o společnosti 4 Str. 01 O společnosti Pomáháme

Více

Zpráva o činnosti SAK, o.p.s. v roce 2015

Zpráva o činnosti SAK, o.p.s. v roce 2015 Zpráva o činnosti SAK, o.p.s. v roce 2015 Obsah: 1. Úvodní slovo...- 2-2. Akreditace...- 3-3. Konzultační činnost...- 4-4. Vzdělávací akce a publikační činnost...- 5-5. Mezinárodní spolupráce...- 7-6.

Více

Pouze život,který žijeme pro ostatní, stojí zato. Albert Einstein

Pouze život,který žijeme pro ostatní, stojí zato. Albert Einstein HOSPIC V MOSTĚ, O.P.S. VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2011 Pouze život,který žijeme pro ostatní, stojí zato. Albert Einstein Obecně prospěšná společnost byla založena 7.dubna 2000 a 28. července 2000 byla zapsána

Více

Asociace mamodiagnostiků České republiky, o. s. VÝROČNÍ ZPRÁVA

Asociace mamodiagnostiků České republiky, o. s. VÝROČNÍ ZPRÁVA Asociace mamodiagnostiků České republiky, o. s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 H I S T O R I E A P O S L Á N Í S D R U Ž E N Í Při jednáních, která byla vedena v minulých letech na Ministerstvu zdravotnictví ČR a

Více

Výroční zpráva Fakultní Thomayerova nemocnice s poliklinikou

Výroční zpráva Fakultní Thomayerova nemocnice s poliklinikou Výroční zpráva 2010 Fakultní Thomayerova nemocnice s poliklinikou Úvodní slovo Vážení čtenáři, po roce se Vám opět dostává do rukou výroční zpráva Fakultní Thomayerovy nemocnice s poliklinikou, tentokráte

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010. datum registrace na MVČR: 28. 5. 2008 IČO: 22734155 DIČ: CZ 22734155. číslo účtu: 236578722/0300 Poštovní spořitelna

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010. datum registrace na MVČR: 28. 5. 2008 IČO: 22734155 DIČ: CZ 22734155. číslo účtu: 236578722/0300 Poštovní spořitelna VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010 název organizace: organizační forma: sídlo: Rodinné centrum ROUTA, o.s. občanské sdružení Prokopa Holého 1269, Čelákovice 250 88 provozovna RC: prostory MC Čelákovice Stankovského 1650,

Více

Výroční zpráva Nadačního fondu speciálních sil generála Moravce za hodnocené období od do

Výroční zpráva Nadačního fondu speciálních sil generála Moravce za hodnocené období od do Výroční zpráva Nadačního fondu speciálních sil generála Moravce za hodnocené období od 1. 1. 2017 do 31. 12. 2017 podle 358 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů Část I.

Více

Konference a semináře pro nelékařské obory

Konference a semináře pro nelékařské obory Pozvánka a program Konference a semináře pro nelékařské obory Možnosti nelékařských profesí v péči o pacienty s kardiovaskulárním onemocněním Pořádá Aesculap Akademie pod záštitou a ve spolupráci s Českou

Více

5. Kulatý stůl na téma: Systém prevence a léčby dekubitů v ČR. Světový den STOP dekubitům

5. Kulatý stůl na téma: Systém prevence a léčby dekubitů v ČR. Světový den STOP dekubitům 5. Kulatý stůl na téma: Systém prevence a léčby dekubitů v ČR Světový den STOP dekubitům Brno, 11. 11. 2017 Dekubity/proleženiny téma NEJEN pro zdravotnictví Uspořádáním již 5. Kulatého stolu vyjadřujeme

Více

Psychiatrická nemocnice Podřipská 1, Horní Beřkovice IČO: tel.:

Psychiatrická nemocnice Podřipská 1, Horní Beřkovice IČO: tel.: Psychiatrická nemocnice Podřipská 1, 411 85 Horní Beřkovice IČO: 00673552 tel.: 416 808 111 Plán rozvoje kvality péče a bezpečí pacientů PNHoB na období 2013 2015 Rozvíjet naplňování akreditačních standardů

Více

Výroční zpráva Dobré místo, z.s. Českobrodská 575, Praha 9 - Běchovice IČO: OBSAH

Výroční zpráva Dobré místo, z.s. Českobrodská 575, Praha 9 - Běchovice IČO: OBSAH Dobré místo, z.s. Českobrodská 575, Praha 9 - Běchovice IČO: 22664742 Výroční zpráva 2015 OBSAH Úvodní slovo Poslání a cíle Základní informace o organizaci Historie Naši činnost podpořili Činnost v roce

Více

PODPOROVÁNO EU. Pozvánka a program. Konference a semináře pro nelékařské obory Onkologická onemocnění. z pohledu ošetřovatelské péče

PODPOROVÁNO EU. Pozvánka a program. Konference a semináře pro nelékařské obory Onkologická onemocnění. z pohledu ošetřovatelské péče Pozvánka a program PODPOROVÁNO EU Konference a semináře pro nelékařské obory Onkologická onemocnění z pohledu ošetřovatelské péče 01.03.2012 České Budějovice Pořádá Aesculap Akademie pod záštitou a ve

Více

Výroční zpráva. Výroční zpráva Nadace Auxilia 2010 str. 1

Výroční zpráva. Výroční zpráva Nadace Auxilia 2010 str. 1 Výroční zpráva 2010 str. 1 ÚVODNÍ SLOVO Vážené dámy a vážení pánové, nadešel čas poděkovat všem, kteří pomáhali Nadaci Auxilia naplňovat její poslání a sami se tak podíleli na rozvoji, stabilitě a profesionalizaci

Více

Moravská vysoká škola Olomouc, o.p.s.

Moravská vysoká škola Olomouc, o.p.s. Moravská vysoká škola Olomouc, o.p.s. Jeremenkova 1142/42, 772 00 Olomouc Tel./fax: +420 587 332 311, e-mail: mvso@mvso.cz, http://www.mvso.cz Moravská vysoká škola Olomouc, o.p.s. Výroční zpráva o hospodaření

Více

Opatření děkana č. 9/2011, kterým se vydávají pravidla pro pořádání vzdělávacích akcí. Čl. I Základní ustanovení

Opatření děkana č. 9/2011, kterým se vydávají pravidla pro pořádání vzdělávacích akcí. Čl. I Základní ustanovení Univerzita Karlova v Praze, 1. lékařská fakulta Kateřinská 32, 121 08 Praha 2 Opatření děkana č. 9/2011, kterým se vydávají pravidla pro pořádání vzdělávacích akcí Zpracovali: PhDr. Jana Krejčíková, Ph.D.,

Více

Zakládací listina obecně prospěšné společnosti Medindex o.p.s.

Zakládací listina obecně prospěšné společnosti Medindex o.p.s. Zakládací listina obecně prospěšné společnosti Medindex o.p.s. Článek I Úvodní ustanovení 1. Obecně prospěšná společnost Medindex o.p.s. je právnickou osobou založenou dle zákona č.248/1995 Sb. v jeho

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s.

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s. Obsah 1. Slovo úvodem...3 2. Informační a vzdělávací centrum Plzeň...4 2.1. Občanské sdružení Informační a vzdělávací centrum Plzeň...4 2.2.

Více

POSLÁNÍ HUMANITAS-PROFES, o.p.s.

POSLÁNÍ HUMANITAS-PROFES, o.p.s. v ý r o č n í z p r á v a 2014 POSLÁNÍ HUMANITAS-PROFES, o.p.s. HUMANITAS PROFES, o.p.s. byla transformována v prosinci 1998 z nadace stejného názvu na obecně prospěšnou společnost a bez prodlení navázala

Více

získat finanční podporu od Statutárního města Teplice na realizaci aktivit pro děti s trvalým bydlištěm v Teplicích

získat finanční podporu od Statutárního města Teplice na realizaci aktivit pro děti s trvalým bydlištěm v Teplicích 1 Obsah: 1. Základní informace o organizaci 2. Jakým jsme šli směrem 3. Co se podařilo 4. Co se nepodařilo 5. Plány pro rok 2009 6. Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Květina Klub Květina 7. Finanční

Více

Ministerstvo zdravotnictví ČR Palackého náměstí Praha 2 Nové Město. Vážený pan MUDr. Petr Pokorný předseda Pracovní skupiny k SZV MZ

Ministerstvo zdravotnictví ČR Palackého náměstí Praha 2 Nové Město. Vážený pan MUDr. Petr Pokorný předseda Pracovní skupiny k SZV MZ Ministerstvo zdravotnictví ČR Palackého náměstí 4 128 01 Praha 2 Nové Město Vážený pan MUDr. Petr Pokorný předseda Pracovní skupiny k SZV MZ Připomínky České společnosti paliativní medicíny ČLS JEP k návrhu

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s.

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013 INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s. Obsah 1. Slovo úvodem...3 2. Informační a vzdělávací centrum Plzeň...4 2.1. Občanské sdružení Informační a vzdělávací centrum Plzeň...4 2.2.

Více

BAROMETR ZDRAVOTNICTVÍ 2019

BAROMETR ZDRAVOTNICTVÍ 2019 Zvyšování bezpečnosti, kvality a efektivity ve zdravotnictví Průzkum mezi řediteli nemocnic ve Slovenské republice a v České republice BAROMETR ZDRAVOTNICTVÍ 2019 METODIKA PRŮZKUMU Sběr dat Kvantitativní

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2014

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2014 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2014 INSITUT MONIKA KROHWINKEL o.p.s. Sídlo: Velké náměstí 37/46 500 03 Hradec Králové IČ 026 32 713 Institut Monika Krohwinkel, o. p. s. vznikla dne 10. 2. 2014 zápisem do rejstříku

Více

ZPRÁVA. České odborné společnosti klinické farmacie ČLS JEP ROK 2014

ZPRÁVA. České odborné společnosti klinické farmacie ČLS JEP ROK 2014 ZPRÁVA České odborné společnosti klinické farmacie ČLS JEP ROK 2014 HLAVNÍ ÚKOLY ROKU 2014 I. Koncepce klinickofarmaceutické péče v ČR II. III. IV. Vzdělávací program oboru klinická farmacie Spolupráce

Více

Zpráva občanského sdružení České myelomové skupiny za rok 2007

Zpráva občanského sdružení České myelomové skupiny za rok 2007 Zpráva občanského sdružení České myelomové skupiny za rok 2007 Česká myelomová skupina je sdružení lékařů a dalších vědeckých a odborných pracovníků, jejichž cílem je výzkum, diagnostika a terapie nemoci

Více

Výroční zpráva. Rok 2015 Vpracovala: Mudr.Eva Hegmonová, předsedkyně správní rady

Výroční zpráva. Rok 2015 Vpracovala: Mudr.Eva Hegmonová, předsedkyně správní rady Výroční zpráva Rok 2015 Vpracovala: Mudr.Eva Hegmonová, předsedkyně správní rady Úvodní slovo Nadace most k domovu Zlín byla založena z iniciativy MUDr. Evy Hegmonové a Ing. Jindřicha Hegmona dne 4. června

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA Educap o.p.s. ZA ROK 2011

VÝROČNÍ ZPRÁVA Educap o.p.s. ZA ROK 2011 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2011 Zapsána v rejstříku obecně prospěšných společností, vedeného Městským soudem v Praze, oddíl O, vložka 159 dne 12.9.2011. IČO: 29120080 Adresa: Nepomucká 53/118, 326 00 Plzeň

Více

Projektové vyučování odborných předmětů a předmětu praxe na středních odborných školách ve Zlínském kraji

Projektové vyučování odborných předmětů a předmětu praxe na středních odborných školách ve Zlínském kraji Projektové vyučování odborných předmětů a předmětu praxe na středních odborných školách ve Zlínském kraji Projektové vyučování vhodná forma vyučování praktické složky odborných předmětů a praxe na SOŠ:

Více

Výroční zpráva Nadace Auxilia 2009 str. 1

Výroční zpráva Nadace Auxilia 2009 str. 1 Výroční zpráva Nadace Auxilia 2009 ÚVODNÍ SLOVO Vážené dámy a vážení pánové, nadešel čas poděkovat všem, kteří pomáhali Nadaci Auxilia naplňovat její poslání a sami se tak podíleli na rozvoji, stabilitě

Více

Občanské sdružení Květina

Občanské sdružení Květina Občanské sdružení Květina Jeníkov 74, Oldřichov u Duchcova, 417 24 Tel.: +420 721 568 898,, IČO: 27038645 e-mail: oskvetina@centrum.cz, www.oskvetina.ic.cz Výroční zpráva za rok 2007 1/1 Obsah Výroční

Více

Zpracováno v souladu s vyhláškou č. 504/2002 Sb. ve znění pozdějších předpisů ROZVAHA Úč NO Úč 1-01 Název a sídlo účetní jednotky CZECHDESIGN.CZ, z. s. Účetní jednotka doručí výkaz 1x přislušnému fin.

Více

Příloha v účetní závěrce ve zkráceném rozsahu Korporace Free Cinema Pofiv,o.p.s., o.p.s.

Příloha v účetní závěrce ve zkráceném rozsahu Korporace Free Cinema Pofiv,o.p.s., o.p.s. Příloha v účetní závěrce ve zkráceném rozsahu Korporace Free Cinema Pofiv,o.p.s., o.p.s. ke dni 3.2.27 Obsah přílohy Podle 29 a 3 vyhlášky č. 54/22 Sb.:. Popis účetní jednotky 2. Použité obecné účetní

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA FÓRA OCHRANY PŘÍRODY ZA ROK 2014

VÝROČNÍ ZPRÁVA FÓRA OCHRANY PŘÍRODY ZA ROK 2014 VÝROČNÍ ZPRÁVA FÓRA OCHRANY PŘÍRODY ZA ROK 2014 Základní informace o organizaci Vznik organizace Datum založení organizace (registrace ministerstvem vnitra): 6. 9. 2011. Činnost organizace byla zahájena

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s.

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010 INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s. Obsah 1. Slovo úvodem... 3 2. Informační a vzdělávací centrum Plzeň... 4 2.1. Občanské sdružení Informační a vzdělávací centrum Plzeň...

Více

PODPOROVÁNO EU. Pozvánka a program. Konference a semináře pro nelékařské obory Kardio vaskulárníonemocnění. z pohledu ošetřovatelské péče

PODPOROVÁNO EU. Pozvánka a program. Konference a semináře pro nelékařské obory Kardio vaskulárníonemocnění. z pohledu ošetřovatelské péče Pozvánka a program PODPOROVÁNO EU Konference a semináře pro nelékařské obory Kardio vaskulárníonemocnění z pohledu ošetřovatelské péče 05. 06. 2012 Pořádá Aesculap Akademie pod záštitou a ve spolupráci

Více

České zdravotnictví v Evropské unii Nabízené příležitosti strukturální politiky

České zdravotnictví v Evropské unii Nabízené příležitosti strukturální politiky České zdravotnictví v Evropské unii Nabízené příležitosti strukturální politiky Ondřej Mátl Praha, 30. března 2006 Postavení zdravotnictví v Evropské unii Národní nebo evropská záležitost? 0% 20% 40% 60%

Více

Platforma Hlas pacientek. Fórum onkologů, Praha FN Motol

Platforma Hlas pacientek. Fórum onkologů, Praha FN Motol Platforma Hlas pacientek Fórum onkologů, Praha FN Motol 16.11.2018 Platforma neziskových organizací věnujících se potřebám pacientek zejména s metastazujícím ca prsu a onkologicky nemocným obecně Členové

Více

Výroční zpráva Nadačního fondu Naděje pro Vaše srdce za účetní období od 1.1.2008 do 31.12.2008

Výroční zpráva Nadačního fondu Naděje pro Vaše srdce za účetní období od 1.1.2008 do 31.12.2008 Výroční zpráva Nadačního fondu Naděje pro Vaše srdce za účetní období od 1.1.2008 do 31.12.2008 Účetní jednotka Název : Nadační fond Naděje pro Vaše srdce Sídlo : Střimelická 2498 / 12, 141 00 Praha 4

Více

Institut Jana Pernera obecně prospěšná společnost

Institut Jana Pernera obecně prospěšná společnost Institut Jana Pernera obecně prospěšná společnost Studentská 95, 532 10 Pardubice http://www.perner.cz IČO: 2591 6050 DIČ: CZ 2591 6050 Výroční zpráva Institutu Jana Pernera, o.p.s. za rok 2015 duben 2016

Více

Výroční zpráva Thomayerova nemocnice

Výroční zpráva Thomayerova nemocnice Výroční zpráva 2016 Thomayerova nemocnice Úvodní slovo Vážení čtenáři, ve svých rukách právě držíte výroční zprávu Thomayerovy nemocnice za rok 2016. Nebyl to rok jednoduchý, což je v oblasti našeho zdravotnictví

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014. AMA Asociace manažerů absolventů, o.s

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014. AMA Asociace manažerů absolventů, o.s VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 AMA Asociace manažerů absolventů, o.s Ing. Irena Zemánková, CSc. 3. 3. 2015 ZAMĚŘENÍ 1. Celoživotní vzdělávání - je stěžejním programem a patří mezi hlavní činností občanského sdružení

Více

Konference a semináře pro nelékařské obory Cerebro vaskulárníonemocnění

Konference a semináře pro nelékařské obory Cerebro vaskulárníonemocnění Pozvánka a program PODPOROVÁNO EU Konference a semináře pro nelékařské obory Cerebro vaskulárníonemocnění z pohledu ošetřovatelské péče 3. dubna 2012 Česká Lípa Pořádá Aesculap Akademie pod záštitou a

Více

XXXI. KONFERENCE SOCIÁLNÍ PSYCHIATRIE 2. OZNÁMENÍ. www.socialnipsychiatrie2010.cz

XXXI. KONFERENCE SOCIÁLNÍ PSYCHIATRIE 2. OZNÁMENÍ. www.socialnipsychiatrie2010.cz XXXI. KONFERENCE SOCIÁLNÍ PSYCHIATRIE Zotavení jako koncept péče o osoby se závažným duševním onemocněním pro 21.století Rozvoj péče o osoby s duševním onemocněním na území Karlovarského kraje 2. OZNÁMENÍ

Více

Organizace a poskytování paliativní hospicové péče ve Švýcarsku a systém vzdělávání v této oblasti

Organizace a poskytování paliativní hospicové péče ve Švýcarsku a systém vzdělávání v této oblasti Organizace a poskytování paliativní hospicové péče ve Švýcarsku a systém vzdělávání v této oblasti Mezinárodní konference paliativní a hospicové péče 2015 Ostrava, 17.03.2015 Dr. C. Camartin, MSc Palliative

Více

PODPOROVÁNO EU. Pozvánka a program. Konference a semináře pro nelékařské obory Cerebro vaskulárníonemocnění. z pohledu ošetřovatelské péče

PODPOROVÁNO EU. Pozvánka a program. Konference a semináře pro nelékařské obory Cerebro vaskulárníonemocnění. z pohledu ošetřovatelské péče Pozvánka a program PODPOROVÁNO EU Konference a semináře pro nelékařské obory Cerebro vaskulárníonemocnění z pohledu ošetřovatelské péče 29. března 2012 Pořádá Aesculap Akademie pod záštitou a ve spolupráci

Více

Spolu až do konce Výsledky programu za rok 2016

Spolu až do konce Výsledky programu za rok 2016 Spolu až do konce Výsledky programu za rok 2016 Spolu až do konce Výsledky 3. ročníku programu zaměřeného na podporu péče o umírající v ČR V rámci své práce a podpory se nejvíce zaměřujeme na období konce

Více

Celostátní setkání pacientů 19. 10. 2012. LYMFOM HELP, o.s.

Celostátní setkání pacientů 19. 10. 2012. LYMFOM HELP, o.s. Celostátní setkání pacientů 19. 10. 2012 LYMFOM HELP, o.s. OBSAH 1. O sdružení a hlavní oblasti činnosti 2. Významné projekty a aktivity v roce 2012 3. Výhled do roku 2013 O SDRUŽENÍ A HLAVNÍ OBLASTI ČINNOSTI

Více

Aktivity ČLS JEP v oblasti ehealth

Aktivity ČLS JEP v oblasti ehealth Česká společnost zdravotnické informatiky a vědeckých informací České lékařské společnosti Jana Evangelisty Purkyně Pracovní skupina pro elektronické zdravotnictví České lékařské společnosti Jana Evangelisty

Více

Závěrečná zpráva projektu

Závěrečná zpráva projektu Závěrečná zpráva projektu Podpora zavádění standardů podpory zdraví a ukazatelů kvality ve zdravotnických zařízeních podle manuálu EU WHO EUR/06/5064214 jako jeden z nástrojů prevence nežádoucích událostí

Více

Asociace mamodiagnostiků České republiky VÝROČNÍ ZPRÁVA

Asociace mamodiagnostiků České republiky VÝROČNÍ ZPRÁVA Asociace mamodiagnostiků České republiky VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010 H I S T O R I E A P O S L Á N Í S D R U Ž E N Í Při jednáních, která byla vedena v minulých letech na Ministerstvu zdravotnictví ČR a na VZP

Více

Středisko rozvoje sociálních služeb, o.p.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013

Středisko rozvoje sociálních služeb, o.p.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013 JESENÍK 2014 O B S A H: A. Úvodní slovo ředitelky společnosti B. Údaje o společnosti C. Cíle a poslání společnosti D. Struktura společnosti Správní rada Dozorčí rada Zaměstnanci E. Činnost společnosti

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009. Sídlo: Krajíčkova 361/13, 674 01 Třebíč IČ: 27668240 Číslo účtu: 201039438/0300 www.domacipomoc-diana.cz

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009. Sídlo: Krajíčkova 361/13, 674 01 Třebíč IČ: 27668240 Číslo účtu: 201039438/0300 www.domacipomoc-diana.cz VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 DIANA TŘEBÍČ, obecně prospěšná společnost Sídlo: Krajíčkova 361/13, 674 01 Třebíč IČ: 27668240 Číslo účtu: 201039438/0300 www.domacipomoc-diana.cz Informační kancelář: Poliklinika Vltavínská,

Více