Bára Basiková. Návrat ke slavné Johance z Arku. Muzikál Touha hlásí 50 tisíc diváků. Splašené nůžky To jste ještě nezažili!

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Bára Basiková. Návrat ke slavné Johance z Arku. Muzikál Touha hlásí 50 tisíc diváků. Splašené nůžky To jste ještě nezažili!"

Transkript

1 magazín Divadla Kalich neprodejné 13 Muzikál Touha hlásí 50 tisíc diváků Bára Basiková Návrat ke slavné Johance z Arku Splašené nůžky To jste ještě nezažili!

2 Obsah 2 Editorial Lamači rekordů... str. 2 VyToužené úspěchy... str. 3 Pár Vyvolených pod dohledem... str. 4 To jste ještě nezažili... str. 5 Bára Basiková: Johanka je moje nejhezčí role... str. 6-7 Mílové kroky Johanky z Arku... str. 8 magazín Divadla Kalich, číslo 13 vydala společnost Intermarketing, s.r.o. redakce: Jaroslav Panenka design a produkce: Tereza Vaňková foto: Richard Kocourek, Jana Pertáková, Martin Mašín grafická úprava: Tango, s.r.o., reklamní agentura Magazín Za oponou je neprodejný. Vážení a milí čtenáři, v tomto vydání našeho magazínu věnujeme velký prostor zářijové premiéře muzikálu Johanka z Arku v Divadle Kalich. Proběhne 14. září a nemám sebemenší důvod Vám nepřiznat, že se na toto datum všichni opravdu moc těšíme. Inscenaci Ondřeje Soukupa, Gabriely Osvaldové a Jiřího Hubače řadím Editorial mezi absolutní špičku novodobé původní české muzikálové tvorby, ostatně stejně vysoké hodnocení si vysloužila i za našimi hranicemi. Mou radost z Johanky v Divadle Kalich ještě znásobuje milá skutečnost, že se ke svým slavným rolím vrátí celá řada výtečných interpretů z původního nastudování. Bára Basiková dokonce udělala kvůli orleánské panně výjimku a nabídku přijala jako jediný pracovní závazek, k němuž je svolná se v době své mateřské dovolené upsat. Do třetice mě těší, že se nám podařilo osvědčený herecký tým osvěžit novými, stejně kvalitními jmény. Je radost pozorovat na zkouškách, jak nováčci bez problémů zapadli mezi matadory a všichni dohromady se upřímně snaží o jediné abyste z Johanky z Arku odcházeli maximálně spokojení. Těším se s Vámi na viděnou nejen na Johance, ale samozřejmě i na dalších představeních našeho divadla. Než se k nám vydáte, můžete informace o nich načerpat na následujících stránkách. Váš Michal Kocourek producent a ředitel Divadla Kalich Jana a Pavel - Lamači rekordů Kmenoví herci Divadla Kalich Jana Paulová a Pavel Zedníček si osvojili záviděníhodný zvyk: počty repríz jejich inscenací se šplhají do závratných výšek, o jakých se může většině činoherců jenom zdát. Komedii Natěrač hrají přes 13 let, hitovka Bez předsudků má za sebou více než 200 repríz a teď se mezi rekordmany zapsali i mladší Drahouškové. Tato výborná francouzská komedie totiž oslavila už 100. reprízu! Když se řekne sté představení Drahoušků, vybaví se mi sto příjemných večerů, které jsem prožila nejen v Praze, ale také po celé republice, při nichž se bavili diváci a my s nimi, kdy jsem se poprvé na jevišti potkala s Davidem Suchařípou, Jirkou Kohoutem nebo se svou dcerou Anežkou. A v neposlední řadě se i při Drahoušcích neustále raduju z toho, jak nenahraditelným kolegou je pro mě Pavel Zedníček, ohlíží se Jana Paulová. D. Suchařípa, A. Svobodová, J. Paulová, P. Zedníček a J. Kohout oslavují 100. Drahoušky (zleva)

3 VyToužené úspěchy V březnu 2009 odehráli 100. reprízu Touhy a takový úspěch se samozřejmě nemohl přejít bez povšimnutí. Patronkou stovky se stala Bára Basiková, která dokonce k překvapení nic netušících kolegů vystoupila ve scéně konkurzu do smyšleného muzikálu coby zájemkyně o roli. Touha je mimořádně úspěšné představení. Je jasné, co kromě hudby a hereckých jmen publikum na tomto představení láká jde o komediální muzikál a lidi se dnes chtějí především zasmát, což jim v tomto případě umožňujeme vrchovatou měrou, zamýšlí se ředitel Divadla Kalich Michal Kocourek. Představitelka hlavní ženské role Lucie Vondráčková si zase pochvaluje, že se ani při tak vysokém počtu představení necítí být Touhou přesycená: Pokaždé se na představení moc těším. Ne vždy se na projektu sejde tak dobrá parta jako právě tady. Kdybyste se s kýmkoli z mých kolegů ocitli na pustém ostrově, garantuji vám, že určitě přežijete. A ještě u toho bude legrace. Neuplynul ani měsíc a zase po představení Touhy letěly špunty z lahví sektu. Muzikál totiž přivítal svého už diváka. Jubilejní návštěvnicí se stala sympatická blondýnka Andrea z Beřovic u Slaného. Z rukou Lucie Vondráčkové a Ivana Vodochodského přebrala přímo na jevišti poukaz na zájezd CK Čedok v hodnotě 20 tisíc korun do Egypta do nového střediska Marsa Alam a 5* hotelu Brayka Bay. V září 2009 uplyne rok od premiéry Touhy a prodej CD s písničkami z muzikálu se povážlivě blíží hranici pro udělení Zlaté desky. Tak schválně, co budou roztoužení herci slavit příště! Muzikál Touha na naší divadelní scéně triumfuje. Herci i tvůrci tohoto zábavného kusu proto mají pořád nějaké důvody k oslavám. A to ne jen tak ledajaké! Jubilejní divačka si poukaz na dovolenou převzala přímo na jevišti od Ivana Vodochodského a Lucie Vondráčkové a v zákulisí se pak setkala i s dalšími herci (zleva Martin Písařík, Lucie Vondráčková a Roman Pomajbo) pokladna divadla (

4 Divadlo Kalich, Jungmannova 9, Praha 1 Pár vyvolených pod dohledem Roztleskané publikum si na premiéře vyžádalo příchod autora Bernarda Werbera i režisérky Kateřiny Ivákové k hercům na jeviště. Michal Dlouhý s Lenkou Vlasákovou využili vzácné příležitosti a nechali si od Bernarda Werbera podepsat jeho knihy. Úspěšný tým po prvním představení v zákulisí (zleva L. Vlasáková, M. Dlouhý, K. Iváková, B. Werber a překladatel J. Neumann) 4 Není příliš časté, aby významní světoví tvůrci byli osobně přítomni premiérám svých her v Čechách. V Divadle Kalich k takové události došlo. Autora řady knižních bestsellerů Bernarda Werbera přilákalo do Prahy nastudování jeho černé komedie Pár vyvolených. Divadlo Kalich je totiž první scénou mimo Werberovu rodnou Francii, která hru uvedla. Evidentně spokojený autor po premiéře nešetřil chválou, ostatně stejně jako premiérové publikum. Největší poklonu složil oběma hereckým protagonistům Lence Vlasákové a Michalu Dlouhému. Spisovatel a dramatik Bernard Werber si našel čas také na odpovědi na následující otázky. Co vás vedlo k tomu, že jste napsal divadelní hru? Především rád používám nejrůznější způsoby, jak vyprávět určitý příběh a sdělovat své myšlenky. Románová forma je pro mě prvotní, ale měl jsem chuť vyzkoušet si také divadlo, protože v divadle je umění mnohem živější. Když lidé čtou mé romány, nevím, jestli se smějí a reagují, nevím, jestli věci odmítají, nevím, jestli jsou spokojeni. Zatímco na divadle tohle všechno vidíte přímo, rovnou, vidíte bezprostřední reakci na myšlenku, když je vyslovena. Reagovali francouzští diváci na vaše myšlenky tak, jak jste očekával? Měli jsme dva francouzské herce, jednoho komika a jednoho seriózního. Fungovalo to trochu jako klauniáda: jeden působil jako august, druhý jako bílý klaun a diváci reagovali na osobnosti obou herců velmi živě. Došlo i na momenty, které nejsou v textu, těmi se obecenstvo náramně bavilo. Hodně se smálo, ale najednou přišla závěrečná scéna, kde se mluví o tragickém příběhu lásky, a všechno se rázem otočilo. Fungovalo to velmi dobře. Proč jste se vlastně rozhodl stát spisovatelem? První povídky jsem napsal v sedmi letech, byly to krátké texty, které jsem psal ve škole. Šlo převážně o vědeckofantastické nebo fantastické příběhy. Četl jsem v té době Edgara Allana Poea, Rabelaise a Julese Verna. Přemýšlíte o tom, že byste chtěl napsat ještě něco pro divadlo? Už jsem jednu novou divadelní hru napsal a teď pro ni hledám ve Francii herce. Vypráví o andělech, o ráji a je to trochu v duchu mého románu, který se jmenuje Thanatonauti. Jde v ní o souzení lidské duše.

5 To jste I. Jirešová a L. Županič ješte J. Brousková a Z. Fric Paul Pörtner nezažili! Zapomeňte na všechno, co jste dosud viděli v divadle. Přichází americká detektivní komedie Splašené nůžky, ve které o tom, kdo je vrah, rozhodujete Vy! Naprosto originální forma této komedie spočívá v zapojení publika do hry. Právě diváci ovlivňují vývoj děje, záleží na jejich reakcích a představitelé jednotlivých rolí si nemohou být jisti, s jakou situací se budou muset vypořádat už v následující vteřině. Je jasné, že najít herce pro tak náročný úkol nebylo vůbec jednoduché. Režisér inscenace Petr Novotný vysvětluje: Jsou herci, kteří jsou vynikající, nicméně bojí se pouštět mimo předepsaný text, přestože byste to do nich kolikrát neřekli. Rozsvícení světel v sále by je navíc spolehlivě vyhnalo z jeviště, neboť se při hraní potřebují hluboce soustředit čistě na sebe, na svůj výkon a nejsou improvizátory tohoto typu. My jsme potřebovali pokladna divadla ( L. Potměšil s D. Gondíkem I. Jirešová, V. Zawadská a L. Potměšil herce, kterým to nejen že nevadí, ale naopak je to nakopává a dodává další porci adrenalinu. V ideálním hereckém obsazení se v Divadle Kalich sešla samá atraktivní jména: Ladislav Potměšil, Dalibor Gondík, Ivana Jirešová, Valérie Zawadská v alternaci s Jaroslavou Brouskovou, Ladislav Županič a Zbyněk Fric. Komedie Splašené nůžky přichází do Prahy jako opravdová legenda. Všude, kde je uvedena, se okamžitě stává fenoménem. Premiéru měla v roce 1980 v Bostonu a od tohoto data si připisuje jeden superlativ za druhým. Tři její nastudování v USA jsou zapsána v Guinessově knize rekordů na prvních třech místech nejdéle hraných činoher v historii amerického divadla, bostonská inscenace, která je stále na repertoáru, je dokonce zaznamenána jako druhý nejdéle uváděný nemuzikálový titul na světě. Splašené nůžky byly dosud odpremiérovány na 36 místech světa, přeloženy do 11 jazyků a vidělo je 8,5 miliónu diváků. Řekněte sami, copak u něčeho takového můžete chybět?! 5

6 Divadlo Kalich, Jungmannova 9, Praha 1 Bára Basiková Johanka je moje nejhezčí role Bára Basiková se opět promění v Johanku z Arku! Tato zpráva musí zvednout ze židle každého muzikálového fanouška. V obnovené inscenaci slavného příběhu se samozřejmě můžeme těšit i na řadu dalších atraktivních jmen, nicméně návrat jedné z našich nejlepších zpěvaček k roli francouzské světice aspiruje na událost sezóny. 6 Jak dlouho jste se rozmýšlela, jestli se vrátíte k roli Johanky, a co všechno jste při tom zvažovala? Nepřemýšlela jsem o tom dlouho. Rozhodl právě fakt, že jsem Johanku už hrála, takže mě nečeká tak náročná příprava jako u zcela nového projektu. Tři čtyři měsíce intenzivního zkoušení bych si vzhledem ke svému mateřství nemohla dovolit. A v neposlední řadě se mi na tu nabídku chtělo kývnout prostě proto, že Johanka z Arku je mojí nejoblíbenější rolí. Na muzikálovém jevišti jste ztvárnila řadu zajímavých postav, včetně Máří Magdaleny v Jesus Christ Superstar. Johanku opravdu stavíte na první místo? Ano, považuji ji za nejhezčí roli, jakou jsem kdy hrála. Je perfektně vystavěná díky libretu i díky režii pana Bednárika, se kterým jsme se na jejím pojetí bezezbytku shodli. Já jsem vůbec velká fanynka Jozefa Bednárika, líbí se mi jeho divadelní poetika... Johanka je zároveň mojí nejtěžší rolí, tři hodiny nesleze z jeviště. Cesta, kterou s ní musíte ujít od jejího dětství až po smrt, je ovšem úchvatná. Jenže taky jistě náročná na emoce její představitelky. Jak jste se po odehrání tak sugestivního příběhu vždycky cítila? Vyčerpaně. Je to hodně emotivní představení, vždyť vypráví o jednom zmařeném mladém životu. Jsem zvědavá, jak ho budu prožívat s odstupem těch několika let. Je mi jasné, že člověk k tomu musí přistupovat jako k roli, nemůže se na jevišti emočně vysvléknout donaha. Ale Johanku hodně prožívám, to přiznávám. Do hereckého týmu Johanky přichází nové tváře. Trvá vám určitou dobu, než se sžijete s novými kolegy? Myslím, že spíš vždycky okamžitě zapadnu do kolektivu. Já se hlavně s drtivou většinou nových herců

7 pokladna divadla ( v Johance znám z předchozích spoluprací, takže pro mě nejde o cizí lidi. Ale i kdybychom se nikdy předtím neviděli, nebudu s tím mít problém. Ráda se seznamuji. A navíc vím, že pro úspěch představení je přímo nutností, abychom všichni táhli za jeden provaz. Divadlo je týmová práce. Není pro mě podstatné, kdo hraje hlavní a kdo vedlejší role. Každý z nás tvoří plnohodnotnou část jednoho celku. Do jaké míry považujete za důležité, s kým alternujete svou roli? To víte, že mě dopředu zajímá, s kým se budu o roli dělit. Každý režisér by se měl výběru alternací pečlivě věnovat. Je mým velkým štěstím, že jsem měla vždycky perfektní alternace. Se všemi zpěvačkami jsem se skamarádila. Kolikrát jsem sama přinášela tipy, koho by režisér mohl na mou roli ještě oslovit. S Luckou Šoralovou, se kterou se střídám v Johance, se známe Bára Basiková ukazuje klíč od soukromé šatny, kde bude mít i přebalovací pult pro miminko dlouho, vážím si toho, že je to naprosto vyrovnaná alternace. Spíš mě mrzí, že premiéru může vždycky hrát jen jeden a že v mediální prezentaci jsou prosazována jenom některá jména. Přijde mi to nespravedlivé. Plánujete po premiéře Johanky nové umělecké projekty? Máme doma malé miminko a to je pro mě hlavní. Překvapilo mě, že sotva jsem se vrátila z porodnice, začala mi přicházet jedna pracovní nabídka za druhou na televizní pořady, hostování na turné, natáčení desek i na divadelní role. Všechna ta oslovení mi samozřejmě udělala radost, ale zatím je musím odmítat. Něco málo se rýsuje, nicméně v tuto chvíli opravdu sama nevím, kdy na to budu mít čas. Johanka je jediný pracovní závazek, který jsem přijala. 7

8 Divadlo Kalich, Jungmannova 9, Praha 1 Mílové kroky Johanky z Arku Muzikál Johanka z Arku má za sebou první kroky po jevišti Divadla Kalich, kde se v plné parádě představí 14. září. Nejde o žádné nesmělé cupitání, ale o kroky přímo mílové! Herecký tým už je kompletní a zkoušky jsou v plném proudu. Podívejte se, co všechno tomu předcházelo. Návrat muzikálu Johanka z Arku se rozrostl do velkých rozměrů. Rozhodně nejde jen o oprášení původní inscenace. Když jsme viděli nadšení herců a tvůrců i zájem diváků, řekli jsme si, že nemůžeme jen po letech vyndat staré dekorace ze skladu a hrát. Navíc by si to nezasloužil ani samotný muzikál jako takový. Žasnu, jak léty dozrál, myslím, že si ho publikum nyní užije ještě více než dříve, říká o připravované inscenaci v Divadle Kalich jeho ředitel a producent Michal Kocourek. Na jaké změny se tedy můžeme těšit? Na nové herecké tváře, výpravnou scénu s rozšířenými filmovými dotáčkami, na honosné kostýmy a pozor také na živý hudební doprovod! Překvapení zkrátka budou i ti, co mají původní Johanku zarytou pořádně pod kůží. Tvůrčí tým pohromadě (zleva J. Hubač, L. Fritz, O. Soukup a G. Osvaldová) Richard Tesařík si zkouší šermířský souboj s mistrem tohoto umění Petrem Nůskem O b s a z e n í h l a v n í c h r o l í Johanka z Arku Bára BASIKOVÁ, Lucia ŠORALOVÁ, Radka ŠPÁŇOVÁ La Hire Kamil STŘIHAVKA, Jiří ZONYGA Raimond Ondřej RUML, Bohuš MATUŠ, Jan KŘÍŽ Operátor Dalibor GONDÍK, Vladimír MAREK, Zdeněk PODHÚRSKÝ Král Vilém ČOK, Jan APOLENÁŘ Beaudricourt Richard TESAŘÍK, Petr DOPITA Zatímco Jana Sochůrková je výkony účastníků konkurzu nadšená, choreograf Martin Pešek vše měří přísným pohledem Takhle se tančilo na konkurzech do muzikálu 8

Jarní divadelní předplatné 2014. Hlava v písku

Jarní divadelní předplatné 2014. Hlava v písku Jarní divadelní předplatné 2014 Divadelní představení, první předplatitelské i pro veřejnost Pondělí 27. ledna 2014 v 19.00 hodin Hlava v písku o milostném příběhu, který dojal celé Maďarsko. Hra líčí

Více

Maximální variabilitu a přizpůsobivost ohledně hracího prostoru. Možnost domluvy ohledně finančních podmínek.

Maximální variabilitu a přizpůsobivost ohledně hracího prostoru. Možnost domluvy ohledně finančních podmínek. Kdo jsme a co nabízíme: Občanské sdružení Do Houslí je divadelní zájezdová společnost, která vznikla 2. října 2007. Našimi členy jsou výhradně profesionální herci, čemuž také odpovídá kvalita uváděných

Více

Maximální variabilitu a přizpůsobivost ohledně hracího prostoru. Možnost domluvy ohledně finančních podmínek.

Maximální variabilitu a přizpůsobivost ohledně hracího prostoru. Možnost domluvy ohledně finančních podmínek. Kdo jsme a co nabízíme: Občanské sdružení Do Houslí je divadelní zájezdová společnost, která vznikla 2. října 2007. Našimi členy jsou výhradně profesionální herci, čemuž také odpovídá kvalita uváděných

Více

Maximální variabilitu a přizpůsobivost ohledně hracího prostoru. Možnost domluvy ohledně finančních podmínek.

Maximální variabilitu a přizpůsobivost ohledně hracího prostoru. Možnost domluvy ohledně finančních podmínek. Kdo jsme a co nabízíme: Občanské sdružení Do Houslí je divadelní zájezdová společnost, která vznikla 2. října 2007. Našimi členy jsou výhradně profesionální herci, čemuž také odpovídá kvalita uváděných

Více

1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE

1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Výroční zpráva 2016 OBSAH 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE... 2 2. ČINNOST V R. 2016... 3 2.1 Nová inscenace Miluji tě jak po smrti... 3 2.2 Reprízy... 4 3. ZÁKLADNÍ ÚDAJE O HOSPODAŘENÍ... 5 4. PŘEHLED PŘIJATÝCH

Více

Fenomenální úspěch českého muzikálu Mefisto! Středa, 01 Květen :42

Fenomenální úspěch českého muzikálu Mefisto! Středa, 01 Květen :42 1 / 17 2 / 17 TakovýV Hybernia Soulu. Broadway května bude úspěch současné zaujal v mít Asii. žádný korejské v Soulu Ročně době muzikál ije manažery se premiéra korejská tuuž koná dlouho Mefista natolik,

Více

MEZINÁRODNÍ PROJEKT SOUČASNÉHO TANEČNÍHO DIVADLA

MEZINÁRODNÍ PROJEKT SOUČASNÉHO TANEČNÍHO DIVADLA Czech Dance Benefit Society o.s. uvádí MEZINÁRODNÍ PROJEKT SOUČASNÉHO TANEČNÍHO DIVADLA NABÍDKA PARTNERSTVÍ PRO ČESKOU PREMIÉRU O PROJEKTU GHETTO 1577 Výlučnost projektu Projekt současného tanečního divadla

Více

Český zpěvák Karelll: první Čech na světovém festivalu MUSEXPO! Pátek, 11 Květen :06 - Aktualizováno Sobota, 12 Květen :13

Český zpěvák Karelll: první Čech na světovém festivalu MUSEXPO! Pátek, 11 Květen :06 - Aktualizováno Sobota, 12 Květen :13 Pětadvacetiletý Karel vyrůstal v hudební rodině, a tak lásku k hudbě získával zvolna, zcela přirozeně. Nikdy si ovšem nemyslel, že se stane písničkářem. Nevím, jestli se dalo mluvit o písničkách, ale začínal

Více

Věc: Plán činnosti na rok 2015

Věc: Plán činnosti na rok 2015 Centrum experimentálního divadla Zelný trh 9, 602 00 Brno tel./ fax: 542 210 200 Věc: Plán činnosti na rok 2015 Naše značka / vyřizuje Vaše číslo V Brně dne Vodičková 2. 12. 2014 počet premiér: 16 z toho:

Více

Jak na Vaše rozhodnutí reagovali v Partizánskem?

Jak na Vaše rozhodnutí reagovali v Partizánskem? Praha - Jak jsme vám slíbili, přinášíme vám dnes rozhovor s novým trenérem našich žen Tom ášem Hlavatým. Ten se hráčkám představil na středečním odpoledním tréninku, svoji trenérskou premiéru na lavičce

Více

1 Večeře ve Slezském divadle nabízí dva chody s rozdílnou příchutí. Před přestávkou a po přestávce

1 Večeře ve Slezském divadle nabízí dva chody s rozdílnou příchutí. Před přestávkou a po přestávce 1 Večeře ve Slezském divadle nabízí dva chody s rozdílnou příchutí. Před přestávkou a po přestávce 29.5.2017 Ladislav Vrchovský Divadlo Recenze Moira Buffini je velmi úspěšná mladá britská dramatička a

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast Městské divadlo Zlín Datum vytvoření 10.12.2012 Ročník Čtvrtý Stručný obsah Stručná historie Městského divadla ve Zlíně Způsob využití Výklad nové látky,

Více

Divadelní žabka. Za účastníky napsala paní učitelka Tománková

Divadelní žabka. Za účastníky napsala paní učitelka Tománková 4 Březen / duben 2009 Naši milí čtenáři! Po delší odmlce vás znovu všechny vítám na stránkách školního časopisu Školáček. Je vidět, že se vám časopis zalíbil, neboť si jej chodíte stále víc a víc půjčovat.

Více

Newsletter Baletu Národního divadla. Kontakt: Balet Národního divadla, Anenské nám. 2, Praha 1,

Newsletter Baletu Národního divadla. Kontakt: Balet Národního divadla, Anenské nám. 2, Praha 1, Newsletter Baletu Národního divadla 107 BŘEZEN 2019 Kontakt: Balet Národního divadla, Anenské nám. 2, Praha 1, www.narodni-divadlo.cz, balet@narodni-divadlo.cz Další premiéra je tu a nám zbývá poslední

Více

1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE

1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Výroční zpráva 2014 OBSAH 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE... 2 2. ČINNOST V R. 2014... 3 2.1 Nová inscenace Peklo / Dantovské variace... 3 2.2 Reprízy... 4 3. ZÁKLADNÍ ÚDAJE O HOSPODAŘENÍ... 5 4. PŘEHLED PŘIJATÝCH

Více

420PEOPLE / Györi Balett / Pražský komorní balet / Tanec Brno dětem

420PEOPLE / Györi Balett / Pražský komorní balet / Tanec Brno dětem Tisková zpráva 420PEOPLE / Györi Balett / Pražský komorní balet / Tanec Brno dětem Letošní 23. ročník festivalu současného tance a pohybového divadla Tanec Brno nabídne pozoruhodný program. Představíme

Více

PODPORA ZKVALITNĚNÍ SLUŽEB TURISTICKÝCH INFORMAČNÍCH CENTER V OLOMOUCKÉM KRAJI V ROCE

PODPORA ZKVALITNĚNÍ SLUŽEB TURISTICKÝCH INFORMAČNÍCH CENTER V OLOMOUCKÉM KRAJI V ROCE září 2017 Oprava Sokolovny začala v polovině prázdnin Projekt má název: Vytvoření komunitního centra v Konici. Prioritou je zkvalitnění veřejných služeb a podmínek života pro obyvatele regionu. Realizace

Více

o klukovi, který neuměl zlobit

o klukovi, který neuměl zlobit Pracovní list k inscenaci o klukovi, který neuměl zlobit o klukovi, který neuměl zlobit 1) nahlédni za oponu / pročti komiks Diváci se pohodlně usazují do svých sedaček a čekají, až se ozve třetí zvonění,

Více

Časová dotace ve výuce: hudba, Jesus, Christ, Superstar, Máří, 1-2 hodiny Magdalena Název souboru: Mgr. Štěpánka Steinová UK_STE_8_HV_9R_JESUS_CHRIST

Časová dotace ve výuce: hudba, Jesus, Christ, Superstar, Máří, 1-2 hodiny Magdalena Název souboru: Mgr. Štěpánka Steinová UK_STE_8_HV_9R_JESUS_CHRIST Pořadové číslo projektu Nově a lépe s počítači CZ.1.07/1.4.00/21.3007 Šablona č.: Sada č.: III/2 6 Datum vytvoření: Datum ověření: 22.10.2012 30.10.2012 Pro ročník: Vzdělávací oblast: IX. Umění a kultura

Více

Plánované projekty Národního divadla k Roku české hudby 2014

Plánované projekty Národního divadla k Roku české hudby 2014 Plánované projekty Národního divadla k Roku české hudby 2014 BALET NÁRODNÍHO DIVADLA Nová inscenace k Roku české hudby ČESKÁ BALETNÍ SYMFONIE II Premiéra České baletní symfonie II bude uvedena u příležitosti

Více

Tisková konference k otevření Mecenášského klubu Národního divadla

Tisková konference k otevření Mecenášského klubu Národního divadla Tisková konference k otevření Mecenášského klubu Národního divadla pondělí 30. listopadu 2009 v 11 hodin v hlavním foyeru Národního divadla ředitel Národního divadla: Ondřej Černý vedoucí odboru vnějších

Více

Nabídka divadelních představení pro střední školy

Nabídka divadelních představení pro střední školy Nabídka divadelních představení pro střední školy Skupinové slevy pro školy Setkání a besedy s režiséry před představením Kulturní centrum ZAHRADA Malenická 1784, Praha 11 www.kczahrada.cz Ředitelská lóže

Více

Divadelní představení, první předplatitelské i pro veřejnost Pondělí 9. září 2013 v hodin Keith Hurd. Deštivé dny

Divadelní představení, první předplatitelské i pro veřejnost Pondělí 9. září 2013 v hodin Keith Hurd. Deštivé dny Podzimní divadelní předplatné 2013 Divadelní představení, první předplatitelské i pro veřejnost Pondělí 9. září 2013 v 19.00 hodin Keith Hurd Deštivé dny Americké drama Denny a Joey jsou přáteli od dětství,

Více

Byli jsme v divadle ANEB Malá lekce z etikety

Byli jsme v divadle ANEB Malá lekce z etikety Byli jsme v divadle ANEB Malá lekce z etikety Ve středu 20. listopadu 2013 navštívili žáci čtvrté až deváté třídy jesenické divadlo. Divadelní představení Trapas nepřežiju aneb Ten řízek nezvedej v podání

Více

Hlavní postava ukazuje jedince, který chce masově ovládat myšlení obyvatel, a to je v dnešní době virtuální reality a internetu velice aktuální.

Hlavní postava ukazuje jedince, který chce masově ovládat myšlení obyvatel, a to je v dnešní době virtuální reality a internetu velice aktuální. Muzikálová komedie inspirovaná povídkou Julese Verna z produkce Divadla Hybernia, ve které konečně může každý milovat, koho chce, myslet si co chce, ale nejdříve si musí tuhle svobodu vybudovat, jde do

Více

Divadlo Neklid nabízí všem zájemcům z řad pověřených pedagogických pracovníků repertoárovou skladbu stálé profesionální scény, která sídlí v Divadle v Emauzích (divadelní sál), Vyšehradská 49/320, Praha

Více

Úžasný rok 2018 Váš plán pro úspěšný nový rok

Úžasný rok 2018 Váš plán pro úspěšný nový rok Úžasný rok 2018 Váš plán pro úspěšný nový rok Na rok 2018 vyhlásila firma Pantone barvou roku odstín Ultra Violet (to je ten, který vidíte tady v nadpisech). A není to náhoda. Podle tohoto odstínu máme

Více

Můj rok můj život Jaký byl a bude?

Můj rok můj život Jaký byl a bude? Jaký byl a bude? 2014 Lucie Valchařová, Blíží se nám konec roku a s ním nám přirozeně přichází na mysl, jaký vlastně byl ten náš rok 2014. Je skvělé přivítat nový rok s čistou hlavou a jasnými myšlenkami

Více

MĚSÍČNÍK NÁRODNÍHO DIVADLA V BRNĚ ROČNÍK VI. LISTOPAD 2005 CENA 10 KČ

MĚSÍČNÍK NÁRODNÍHO DIVADLA V BRNĚ ROČNÍK VI. LISTOPAD 2005 CENA 10 KČ MĚSÍČNÍK NÁRODNÍHO DIVADLA V BRNĚ ROČNÍK VI. LISTOPAD 2005 CENA 10 KČ aplaus 12 Reduta úvodní projekt Druhá část úvodního projektu Když jsem do projektu v červnu vstupoval, věděl jsem, že ho bude režírovat

Více

Noc divadel Předběžné výsledky

Noc divadel Předběžné výsledky 2015 Předběžné výsledky Pro Institut umění Divadelní ústav zpracovala agentura NMS Market Research v Praze, dne 24.3.2016 Hlavní zjištění Hlavní zjištění 2015 byla velmi úspěšná, asi 90 % diváků uvedlo,

Více

FRANTIŠEK NEDVĚD zpívá ZLATÉ NEDVĚDOVKY

FRANTIŠEK NEDVĚD zpívá ZLATÉ NEDVĚDOVKY FRANTIŠEK NEDVĚD zpívá ZLATÉ NEDVĚDOVKY speciální hosté LUCIE BÍLÁ a SPIRITUÁL KVINTET DIVADLO HYBERNIA František Nedvěd zpívá Zlaté Nedvědovky Z vyprodaného Strahova, přes mnoho míst českých a slovenských,

Více

Michal Malátný z Chinaski: Jsem chodící reklama na rodičovství a manželství Neděle, 17 Květen 2015 00:33

Michal Malátný z Chinaski: Jsem chodící reklama na rodičovství a manželství Neděle, 17 Květen 2015 00:33 V poslední době se vám velmi daří. Vydali jste novou desku, sbíráte jedno ocenění za druhým a jste uprostřed vyprodaného turné. Co plánujete po jeho zakončení? 1 / 6 Turné se sice blíží ke svému závěru,

Více

AVANTGARDA. Tato divadla byla protipólem tradičních kamenných divadel V představeních se objevují klaunské výstupy

AVANTGARDA. Tato divadla byla protipólem tradičních kamenných divadel V představeních se objevují klaunské výstupy OSVOBOZENÉ DIVADLO POČÁTKY SOUBORU Počátky Osvobozeného divadla sahají do 20. let minulého století, kdy byl založeno sdružení literárních a divadelních umělců s názvem Devětsil (podzim 1920). Mezi členy

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast Kroužek divadelních ochotníků Hvozdná Datum vytvoření 19.9.2012 Ročník Čtvrtý Stručný obsah Už více než sto let hrají ochotníci ve Hvozdné divadlo. Způsob

Více

Festival amatérského divadla Kladno 2015

Festival amatérského divadla Kladno 2015 Festival amatérského divadla Kladno 2015 4. ročník, 24. 26. dubna 2015 Přihláška Festival amatérského divadla Kladno Obecné podmínky účasti Informace o inscenaci, škole/souboru Technické požadavky ní osoba

Více

Zpravodaj. Masopust. Číslo 2/2012

Zpravodaj. Masopust. Číslo 2/2012 Zpravodaj Číslo 2/2012 m ě s t s k ý ú s t a v s o c i á l n í c h s l u ž e b m ě s t a p l z n ě Masopust Ve středu 15. února se konalo v DS Kopretina a DZR Petrklíč Masopustní dopoledne. Program začal

Více

Mgr. Miloslava Matoušová Ivan Matouš

Mgr. Miloslava Matoušová Ivan Matouš Mgr. Miloslava Matoušová Ivan Matouš Afirmace s Empatií Prvek - Dřevo Na každý týden jedna afirmace Pro období prvku Dřevo. www.empatia.cz www.akademiecelostnihozdravi.cz 2014 Věnování a poděkování Tuto

Více

Obrázek č. 1 Konstantin Jireček, český bulharista. Obrázek č. 2 Ukázka z tvorby Jana Václava (Ivana) Mrkvičky.

Obrázek č. 1 Konstantin Jireček, český bulharista. Obrázek č. 2 Ukázka z tvorby Jana Václava (Ivana) Mrkvičky. Přílohy Obrázek č. 1 Konstantin Jireček, český bulharista. Zdroj: RYCHLÍK, Jan. Dějiny Bulharska. Obrázek č. 2 Ukázka z tvorby Jana Václava (Ivana) Mrkvičky. Zdroj: Иван Мърквичка [online]. Dostupné z

Více

Plán umělecké činnosti na rok 2013 Divadlo Radost příspěvková organizace Bratislavská 32, Brno

Plán umělecké činnosti na rok 2013 Divadlo Radost příspěvková organizace Bratislavská 32, Brno 1 Plán umělecké činnosti na rok 2013 Divadlo Radost příspěvková organizace Bratislavská 32, 602 00 Brno V kalendářním roce 2013 plánuje Divadlo Radost šest premiér, které se uskuteční i s ohledem na snížený

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast BRNO - divadla Datum vytvoření 27. 6. 2013 Ročník Čtvrtý Stručný obsah Přehled brněnských divadelních scén Způsob využití Rozšíření základního učiva v

Více

Antonyj ANTONYJ SUROŽSKIJ ( )

Antonyj ANTONYJ SUROŽSKIJ ( ) ANTONYJ SUROŽSKIJ (1914-2003) se narodil jako syn ruského diplomata ve švýcarském Lausanne. Ke křesťanství se obrátil, když mu bylo 15 let, vystudoval medicínu a stal se lékařem. V roce 1939 složil mnišské

Více

Jarní divadelní předplatné 2015 Divadelní představení můžete navštívit i jednotlivě. Vstupenky si můžete již rezervovat.

Jarní divadelní předplatné 2015 Divadelní představení můžete navštívit i jednotlivě. Vstupenky si můžete již rezervovat. Jarní divadelní předplatné 2015 Divadelní představení můžete navštívit i jednotlivě. Vstupenky si můžete již rezervovat. Divadelní představení, první předplatitelské i pro veřejnost Středa 14. ledna 2015

Více

1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE

1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Výroční zpráva 2015 OBSAH 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE... 2 2. ČINNOST V R. 2015... 3 2.1 Nová inscenace Dvojí domov / z Čepa... 3 2.2 Reprízy... 4 3. ZÁKLADNÍ ÚDAJE O HOSPODAŘENÍ... 5 4. PŘEHLED PŘIJATÝCH DOTACÍ

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast Městská divadla pražská Datum vytvoření 27. 4. 2013 Ročník Čtvrtý Stručný obsah Historie Městských divadel pražských Způsob využití Rozšíření základního

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2017 DĚTSKÉ DIVADELNÍ STUDIO PRAHY 5

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2017 DĚTSKÉ DIVADELNÍ STUDIO PRAHY 5 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2017 DĚTSKÉ DIVADELNÍ STUDIO PRAHY 5 OBSAH Co je DDS?...3 Co je soubor KLAP?...4 Kdo si hraje s DDS?...5 Skupiny DDS......6 Repertoár DDS v roce 2017......7-9 Repertoár souboru KLAP v roce

Více

Hager Electro s.r.o. Poděbradská 186/56 180 66 Praha 9 - Hloubětín. Tel: +420 281 045 735 Fax: +420 266 107 310 vypinace@hager.cz

Hager Electro s.r.o. Poděbradská 186/56 180 66 Praha 9 - Hloubětín. Tel: +420 281 045 735 Fax: +420 266 107 310 vypinace@hager.cz Bombastické, prvotřídní, špičkové! Slova nadšení a překvapení se ozývala každou chvíli Šestnáctý ročník tradiční mezinárodní přehlídky designu a módy, který se letos konal na 65 výstavních místech, navštívilo

Více

Malá země objevuje malé literatury

Malá země objevuje malé literatury Mezinárodní den překladatelů přinesl jméno vítěze prestižní ceny Josefa Jungmanna, kterou uděluje každoročně Obec překladatelů za nejlepší překladové dílo uplynulého roku. Cenu převzala 30. září v Pálffyho

Více

Osobní Všechno nejlepší

Osobní Všechno nejlepší - Manželství Blahopřejeme. Přejeme Vám jen a jen štěstí. Používá se pro pogratulování novomanželům Gratuluje a přejeme vám oběma hodně štěstí k vašemu svatebnímu dnu. Používá se pro pogratulování novomanželům

Více

Výroční zpráva za rok 2008

Výroční zpráva za rok 2008 Výroční zpráva za rok 2008 slovo úvodem Vážená paní, vážený pane, přátelé, diváci a členové a členky Tradičního loutkového divadla Zvoneček, přešel rok 2008, v němž občanské sdružení prožilo třetí rok

Více

Přečti si můj příběh uvnitř. Co přijde příště? MOJE RODINA SE MĚNÍ. Mrkni dovnitř na rady dalších mladých lidí Proč se to děje?

Přečti si můj příběh uvnitř. Co přijde příště? MOJE RODINA SE MĚNÍ. Mrkni dovnitř na rady dalších mladých lidí Proč se to děje? Co přijde příště? Přečti si můj příběh uvnitř MOJE RODINA SE MĚNÍ Mrkni dovnitř na rady dalších mladých lidí Proč se to děje? Proč se to děje? Existuje řada důvodů, proč se někteří rodiče rozejdou. Obvykle

Více

V sobotu v 15:00 představení Myši patří do nebe (ale jenom na chvíli)

V sobotu v 15:00 představení Myši patří do nebe (ale jenom na chvíli) Podzim a zima s Loutkami v nemocnici v divadle Minor: V sobotu 12.12. v 10:00 představení Dárek! Vánoční posezení s Loutkami v nemocnici v Mlýnské kavárně: V sobotu 12.12. v 15:00 představení Myši patří

Více

Newsletter Baletu Národního divadla. Kontakt: Balet Národního divadla, Anenské nám. 2, Praha 1, www.narodni-divadlo.cz, balet@narodni-divadlo.

Newsletter Baletu Národního divadla. Kontakt: Balet Národního divadla, Anenské nám. 2, Praha 1, www.narodni-divadlo.cz, balet@narodni-divadlo. Newsletter Baletu Národního divadla 52 ČERVEN 2015 Kontakt: Balet Národního divadla, Anenské nám. 2, Praha 1, www.narodni-divadlo.cz, balet@narodni-divadlo.cz Milí přátelé, stejně jako školní rok, končí

Více

ÚVODNÍ SLOVO Valašské křoví Divadel- ní piknik Volyně

ÚVODNÍ SLOVO Valašské křoví Divadel- ní piknik Volyně Výroční zpráva 2015 ÚVODNÍ SLOVO Rok 2015 se v divadle popud nesl ve znamení absurdního humoru. Nazkoušeli jsme devět krátkých aktovek francouzského humoristy Pierra-Henri Camiho, které jsme seřadili do

Více

Studovala na státní konzervatoři v Žilině hru na housle a operní zpěv pokračovala na Státní konzervatoři v Praze, kde absolvovala hudebně-dramatický

Studovala na státní konzervatoři v Žilině hru na housle a operní zpěv pokračovala na Státní konzervatoři v Praze, kde absolvovala hudebně-dramatický Studovala na státní konzervatoři v Žilině hru na housle a operní zpěv pokračovala na Státní konzervatoři v Praze, kde absolvovala hudebně-dramatický obor. Získala prestižní divadelní cenu Thálie, 2x ocenění

Více

PONEC. Nabídka akcí v divadle Ponec TANEC PRAHA. Divadlo Ponec provozuje o. s. Tanec Praha

PONEC. Nabídka akcí v divadle Ponec TANEC PRAHA. Divadlo Ponec provozuje o. s. Tanec Praha Nabídka akcí v divadle Ponec Divadlo Ponec provozuje o. s. Tanec Praha Hledáte originální místo pro firemní večírek, vánoční párty nebo setkání s klienty? Uspořádejte netradiční akci v divadle Ponec, kterou

Více

MAPA NA CESTU ROKEM 2019

MAPA NA CESTU ROKEM 2019 MAPA NA CESTU ROKEM 2019 PRACOVNÍ LISTY PRO UZAVŘENÍ ROKU 2018 A SKVĚLÝ START ROKU 2019 Než se vydám na cestu k novým obzorům, musím se nejdříve zorientovat v mapě. Kde se právě teď nacházím? Jakou cestu

Více

OBSAH I. ROZVAHA 12-15 II. VÝKAZ ZISKU A ZTRÁTY 16-18 III. PŘÍLOHA K ÚČETNÍ ZÁVĚRCE 19-22

OBSAH I. ROZVAHA 12-15 II. VÝKAZ ZISKU A ZTRÁTY 16-18 III. PŘÍLOHA K ÚČETNÍ ZÁVĚRCE 19-22 OBSAH OBSAH 1 SLOVO ŘEDITELKY KARLOVARSKÉHO MĚSTSKÉHO DIVADLA, O.P.S. 2 ZÁKLADNÍ ÚDAJE KARLOVARSKÉHO MĚSTSKÉHO DIVADLA, O.P.S. 3 ČINOHRA KARLOVARSKÉHO MĚSTSKÉHO DIVADLA 4-5 NÁVŠTĚVNOST KARLOVARSKÉHO MĚSTSKÉHO

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 DĚTSKÉ DIVADELNÍ STUDIO PRAHY 5

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 DĚTSKÉ DIVADELNÍ STUDIO PRAHY 5 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 DĚTSKÉ DIVADELNÍ STUDIO PRAHY 5 OBSAH Co je DDS?...3 Co je soubor KLAP?...4 Kdo si hraje s DDS?...5 Skupiny DDS 6 Repertoár DDS.7-9 Odehraná představení ve Švandově divadle...10-11

Více

www. ks-alta. cz kulturní společnost alta

www. ks-alta. cz kulturní společnost alta www. ks-alta. cz kulturní společnost alta KULTURNÍ SPOLEČNOST ALTA Byla založena v roce 2007 v Hluboké nad Vltavou Divadelní soubor vystupuje nejen na zámku Hluboká nad Vltavou, ale všude tam, kam ho pozvou.

Více

Úžasný rok 2017 Váš plán pro úspěšný nový rok

Úžasný rok 2017 Váš plán pro úspěšný nový rok Úžasný rok 2017 Váš plán pro úspěšný nový rok JANAPEKNA.CZ 1 Část 1 Než začneme: Jaký byl pro vás rok 2016? Vítejte! Než se pustíme do plánování vysněného roku 2017, musíme se podívat, jaký byl rok 2016.

Více

Rozhovor pro webový portál seniortip.cz a časopis Doba seniorů

Rozhovor pro webový portál seniortip.cz a časopis Doba seniorů Rozhovor pro webový portál seniortip.cz a časopis Doba seniorů Nejsou to jen herci, kteří žijí svým divadlem. Aby byli diváci na představení spokojení, aby vše proběhlo tak, jak má, je potřeba i mnoha

Více

dramatická výchova - specializace Gymnázium a SOŠ pedagogická, Znojmo Mgr. Ladislava Vrbková Ped. lyceum 2. C 12 žáků

dramatická výchova - specializace Gymnázium a SOŠ pedagogická, Znojmo Mgr. Ladislava Vrbková Ped. lyceum 2. C 12 žáků NÁZEV/TÉMA: Divadlo Vyučovací předmět: Škola: Učitel: Třída + počet žáků: Časová jednotka: 2 vyučovací hodiny 90 minut dramatická výchova - specializace Gymnázium a SOŠ pedagogická, Znojmo Mgr. Ladislava

Více

Miroslav Rovenský a jeho přátelé si vás dovolují pozvat na BENEFIČNÍ SENÁTOUR 2011 27. února 2011-17.00 28. února 2011-18.30 4. březen 2011-17.00 5. března 2011-17.00 12. března 2011-17.00 KLADNO, Kostel

Více

KDO SE VÍC PTÁ, VÍC SE DOZVÍ

KDO SE VÍC PTÁ, VÍC SE DOZVÍ KDO SE VÍC PTÁ, VÍC SE DOZVÍ PRACOVNÍ LISTY To, co u nás uvidíte, vás může nadchnout, zaujmout, líbit se a inspirovat. Může vás to přimět přemýšlet o věcech, o kterých jste dosud nepřemýšleli. Může se

Více

CO NÁM PÍŠÍ NAŠE AU PAIR KONKRÉTNĚ?

CO NÁM PÍŠÍ NAŠE AU PAIR KONKRÉTNĚ? CO NÁM PÍŠÍ NAŠE AU PAIR KONKRÉTNĚ? Jana Milá Agenturo Jano! Posílám Ti vánoční pozdrav s přáním krásného a klidného prožití vánočních svátků z kraje nádherných jezer, honosných zámků, cihlových

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast Jiří Suchý Datum vytvoření 11.10.2012 Ročník Čtvrtý Stručný obsah Přínos Jiřího Suchého českému divadlu Způsob využití Výklad nového učiva, opakování

Více

Dlouhý Milan Dragoun Milan

Dlouhý Milan Dragoun Milan Dlouhý Milan Na letošní výstavu jsem připravil ukázkové tisky z nástěnného kalendáře Tajemné Petrovicko 2015. Tento kalendář byl vydán ve spolupráci s obcí Petrovice. Celý kalendář byl koncipován tak,

Více

Kristův kříž: Křesťanova hlavní věc!

Kristův kříž: Křesťanova hlavní věc! Kristův kříž: Křesťanova hlavní věc! Čtení: Lukáš 9:18 27 Asi před deseti lety se promítal film o třech přátelích z New Yorku, kteří se blížili ke čtyřicítce a měli velký zmatek ve svých životech, zaměstnáních,

Více

HRÁZ VĚČNOSTI. nebo

HRÁZ VĚČNOSTI.  nebo FOTOGALERIE www.divadlokm.cz nebo www.facebook.com/divadelní.spolek.kromeriz HRÁZ VĚČNOSTI 2 Bílé divadlo Ostrava nám převedlo představení, vycházející ze sbírky Kluby poezie, jehož autorem je Bohumil

Více

Na čem na konci života záleží? Lenka Slepičková, Ph.D.

Na čem na konci života záleží? Lenka Slepičková, Ph.D. Na čem na konci života záleží? Lenka Slepičková, Ph.D. medicíny, Brno 2017 DIPEx výzkum Kvalitativní výzkum, založený na 30 50 hloubkových rozhovorech pro každé téma, audio/video záznam Maximální pestrost

Více

Habermaaß-hra 4343. Bál princezen

Habermaaß-hra 4343. Bál princezen CZ Habermaaß-hra 4343 Bál princezen Bál princezen Pohádkové pexeso pro 2-6 hráčů ve věku od 4 do 99 let. Obsahuje varianty pro začátečníky i profesionály. Autoři: Christine Basler a Alix-Kis Bouguerra

Více

Aktuality z Centra Černý Most

Aktuality z Centra Černý Most Aktuality z Centra Černý Most 11/2011 1/2012 Informace o stavbě nového CČM V současné době je stavba nového Centra Černý Most rozšířena na podstatnou část původních parkovacích ploch (parkoviště B, C a

Více

Proč se mnoho lidí nemůže náklonnosti takřka ubránit,

Proč se mnoho lidí nemůže náklonnosti takřka ubránit, TAJEMSTVÍ PŘITAŽLIVOSTI SRDCE Přitažlivost Proč se mnoho lidí nemůže náklonnosti takřka ubránit, zatímco jiní o lásku usilují? Proč vás určitý typ muže nebo ženy skoro magicky přitahuje a jiný, ačkoli

Více

Příběhy našich sousedů

Příběhy našich sousedů Příběhy našich sousedů Miroslav Jirounek Vypracovali: Richard Dyntera, Karolína Ráczová, Hana Nováková, Lenka Zakouřilová, Vratislav Bureš Vyučující: Mgr. Radek Horák Škola: ZŠ a MŠ T.G.M. Svatovítská

Více

Proměňte všední okamžiky ve výjimečné zážitky. Podpořte nás!

Proměňte všední okamžiky ve výjimečné zážitky. Podpořte nás! Proměňte všední okamžiky ve výjimečné zážitky. Podpořte nás! MECENÁŠSKÝ KLUB Foto: Pavel Hejný Filantropie Láska ke kultuře, úcta k historii, ale především touha pomáhat, to vše spojuje naše mecenáše.

Více

Copyright 2010 MADE IN CZ production www.madeincz-production.cz

Copyright 2010 MADE IN CZ production www.madeincz-production.cz PRESS PACK uvádí Česká republika 2010 Žánr Délka Druh Zvuk Jazyk Scénář a Režie Asistentni režie Kamera Hudba Zvuk Výkonný producent PR manager Hrají Radka Honza Jarda Vendy Mira Petr Pavlína hudební 103

Více

Zpráva o činnosti a rozbor hospodaření za rok 2010

Zpráva o činnosti a rozbor hospodaření za rok 2010 Zpráva o činnosti a rozbor hospodaření za rok 2010 I. Umělecká činnost a provoz Umělecká činnost Divadlo Minor oslavilo 26. února 60 let od uvedení první inscenace Ústředního LD za účasti představitelů

Více

Prezentace filmového projektu VTEŘINA

Prezentace filmového projektu VTEŘINA Prezentace filmového projektu VTEŘINA O autorovi projektu Jméno: Roman Manda Studium: 1. ročník kombinovaného studia oboru Divadlo a výchova na JAMU v Brně Profese: Vyučující na Pedagogickém lyceu na SŠ

Více

Pondělí. Přijď si zastřílet z profesionálního luku, kuše či foukačky.

Pondělí. Přijď si zastřílet z profesionálního luku, kuše či foukačky. Pondělí 10:15 11:30 Relax yourself Výroba náušnic Kongresový sál Vyrob si vlastní nášnice z různých materiálů. 15:00 16:00 Get the feel Lukostřelba - Sraz u hlavní recepce Přijď si zastřílet z profesionálního

Více

ČESKÁ LITERATURA I. POLOVINY 20. STOLETÍ. Český film

ČESKÁ LITERATURA I. POLOVINY 20. STOLETÍ. Český film ČESKÁ LITERATURA I. POLOVINY 20. STOLETÍ Český film Interaktivní výukový materiál Česká literatura I. pol. 20. století V horních záložkách naleznete okruhy nejdůležitějších otázek, na které byste během

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast Slovácké divadlo v Uherském Hradišti Datum vytvoření 20.10.2012 Ročník Čtvrtý Stručný obsah Slovácké divadlo v Uherském Hradišti Způsob využití Výklad

Více

Rockov Slunovrat Open-air evnice aneb Cesta k Ráji muzikantû na Zemi

Rockov Slunovrat Open-air evnice aneb Cesta k Ráji muzikantû na Zemi Rockov Slunovrat Open-air evnice aneb Cesta k Ráji muzikantû na Zemi 18. června 2005 1. ročník hudebního festivalu We rocked HARD 18. června 2005. Od časného dopoledne bylo v řevnickém Lesním divadle živo.

Více

Newsletter Baletu Národního divadla. Kontakt: Balet Národního divadla, Anenské nám. 2, Praha 1,

Newsletter Baletu Národního divadla. Kontakt: Balet Národního divadla, Anenské nám. 2, Praha 1, Newsletter Baletu Národního divadla 75 ÚNOR 2017 Kontakt: Balet Národního divadla, Anenské nám. 2, Praha 1, www.narodni-divadlo.cz, balet@narodni-divadlo.cz Milí příznivci tanečního umění, ačkoliv by se

Více

www.uzivatele- film.cz

www.uzivatele- film.cz www.uzivatele- film.cz námět filmu Povídkový film Uživatelé Žijeme v nejlepší době! námět filmu Povídkový film Uživatelé Pořád nám něco chybí! Přesto všechno se necí9me šťastni. Všechny povídky jsou variacemi

Více

dokumentární film dokumentární film

dokumentární film dokumentární film Češi, česká krajina a česká společnost očima imigrantů. Jak Češi vidí multikulturnost v jejich zemi? Je česká společnost tolerantní? Po staletích pod nadvládou cizinců, jsou je češi schopni cizince přijmout?

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast Datum vytvoření 1.9.2012 Ročník Stručný obsah Způsob využití Autor Kód Česká divadelní ocenění Čtvrtý Nejznámější česká divadelní ocenění Práce v divadelním

Více

Newsletter Baletu Národního divadla. Kontakt: Balet Národního divadla, Anenské nám. 2, Praha 1, www.narodni-divadlo.cz, balet@narodni-divadlo.

Newsletter Baletu Národního divadla. Kontakt: Balet Národního divadla, Anenské nám. 2, Praha 1, www.narodni-divadlo.cz, balet@narodni-divadlo. Newsletter Baletu Národního divadla 24 PROSINEC 2013 Kontakt: Balet Národního divadla, Anenské nám. 2, Praha 1, www.narodni-divadlo.cz, balet@narodni-divadlo.cz Vážení a milí přátelé Baletu, nastává nám

Více

viděl hrát v Balbínce, ale hrála jste před liduprázdným hledištěm. Jak jste se tam cítila?

viděl hrát v Balbínce, ale hrála jste před liduprázdným hledištěm. Jak jste se tam cítila? (rozhovor s Hanou Robinson) S Hanou Robinson jsme si dali schůzku v divadelní kavárně Švandova divadla, kde před nedávnem zněla repríza představení z desky Ohrožený druh, na které dal Michal Horáček dohromady

Více

SVĚTOVÁ LITERATURA 20. STOLETÍ. Absurdní literatura

SVĚTOVÁ LITERATURA 20. STOLETÍ. Absurdní literatura SVĚTOVÁ LITERATURA 20. STOLETÍ Absurdní literatura Interaktivní výukový materiál Světová literatura 20. století V horních záložkách naleznete okruhy nejdůležitějších otázek, na které byste během studia

Více

Ariane Mnouchkinová. Tisková zpráva. Národní divadlo Činohra Umělecký šéf Michal Dočekal

Ariane Mnouchkinová. Tisková zpráva. Národní divadlo Činohra Umělecký šéf Michal Dočekal Národní divadlo Činohra Umělecký šéf Michal Dočekal Ariane Mnouchkinová DOKONALÉ ŠTĚSTÍ ANEB 1789 Bojíte se dějin? Přijďte do divadla! Milujete dějiny? Přijďte tam též. Inscenace, na jejímž počátku stál

Více

SPORTOVEC ROKU 2014 I. kolo ankety KSN

SPORTOVEC ROKU 2014 I. kolo ankety KSN TISKOVÁ ZPRÁVA 1. 12. 2014 SPORTOVEC ROKU 2014 I. kolo ankety KSN 56. ROČNÍK NOVINÁŘSKÉ ANKETY ZÁKLADNÍ INFORMACE 1.12.14 tisková zpráva výsledky 1. kola hlasování v anketě Sportovec roku 2014 08.12.14

Více

2. PŘEHLED ČINNOSTI SDRUŢENÍ V ROCE 2006 2.1. CO PŘEDCHÁZELO OBČANSKÉMU SDRUŢENÍ PIK-ART? 2.2. ČINNOST ZA ROK 2006 2.3.

2. PŘEHLED ČINNOSTI SDRUŢENÍ V ROCE 2006 2.1. CO PŘEDCHÁZELO OBČANSKÉMU SDRUŢENÍ PIK-ART? 2.2. ČINNOST ZA ROK 2006 2.3. VÝROČNÍ ZPRÁVA OBSAH 1. O PIK-ARTU 1.1. CO JE PIK-ART 1.2. CÍLE A SMYSL PRÁCE PIK-ARTU 1.3. ZÁKLADNÍ CHARAKTERISTIKA PRÁCE PIK-ARTU 1.4. PROSTŘEDKY A METODY K NAPLNĚNÍ CÍLŮ 2. PŘEHLED ČINNOSTI SDRUŢENÍ

Více

Nabídka kulturních a výchovných pořadů pro 2. stupně základních škol a střední školy

Nabídka kulturních a výchovných pořadů pro 2. stupně základních škol a střední školy Nabídka kulturních a výchovných pořadů pro 2. stupně základních škol a střední školy Pokud Vás naše nabídka zaujala, zašlete nám prosím objednávku na e-mail: skoly@dk-akord.cz nebo poštou na korespondenční

Více

Malý Ježíš měl také malé kamarády. Nazaretské děti si s ním rády hrály. Ježíš se vždycky nejdříve zeptal maminky a teprve potom si šel ven hrát. Chlap

Malý Ježíš měl také malé kamarády. Nazaretské děti si s ním rády hrály. Ježíš se vždycky nejdříve zeptal maminky a teprve potom si šel ven hrát. Chlap JEŽÍŠOVO DĚTSTVÍ O Ježíšově dětství toho mnoho nevíme. Víme jen tolik, že bydlel v Nazaretě, ve vesnici, kde byla doma Panna Maria, a že by velmi poslušný. Když zemřel zlý král Herodes, Svatá Rodina se

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA VÍTĚJEVES PROJEKT METODICKÁ PUBLIKACE DRAMATICKÁ VÝCHOVA LOUTKOVÉ DIVADLO

ZÁKLADNÍ ŠKOLA VÍTĚJEVES PROJEKT METODICKÁ PUBLIKACE DRAMATICKÁ VÝCHOVA LOUTKOVÉ DIVADLO ZÁKLADNÍ ŠKOLA VÍTĚJEVES PROJEKT KDO NIC NEDĚLÁ, NIC NEPOKAZÍ METODICKÁ PUBLIKACE DRAMATICKÁ VÝCHOVA LOUTKOVÉ DIVADLO 2010 Tento projekt je financován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního

Více

Pátek. Výbušná po tátovi. Jenovéfa Boková. 6. 9. 2013 / č. 36/ samostatně neprodejné

Pátek. Výbušná po tátovi. Jenovéfa Boková. 6. 9. 2013 / č. 36/ samostatně neprodejné Pátek 6. 9. 2013 / č. 36/ samostatně neprodejné Jenovéfa Boková Výbušná po tátovi Obsah Václavák už lidem nedoporučuji. Rozhovor s Markem Bakerem, autorem bedekrů o Česku. O neplatičích a kukačkách. Jak

Více

VY_32_INOVACE_07_DIVADLO A JEHO ŽÁNRY_34 Autor: Mgr. Světlana Dlabajová Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Název

VY_32_INOVACE_07_DIVADLO A JEHO ŽÁNRY_34 Autor: Mgr. Světlana Dlabajová Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Název VY_32_INOVACE_07_DIVADLO A JEHO ŽÁNRY_34 Autor: Mgr. Světlana Dlabajová Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Název projektu: Zkvalitnění ICT ve slušovské škole Číslo projektu:cz.1.07/1.4.00/21.2400

Více

Studovala na státní konzervatoři v Žilině hru na housle a operní zpěv pokračovala na Státní konzervatoři v Praze, kde absolvovala hudebně-dramatický

Studovala na státní konzervatoři v Žilině hru na housle a operní zpěv pokračovala na Státní konzervatoři v Praze, kde absolvovala hudebně-dramatický Studovala na státní konzervatoři v Žilině hru na housle a operní zpěv pokračovala na Státní konzervatoři v Praze, kde absolvovala hudebně-dramatický obor. Získala prestižní divadelní cenu Thálie, 2x ocenění

Více

Osobnosti, které podporují ODS PRAHA 11. Josef Masopust Božena Jirků Horst Siegel. MUDr. Martin Pruner Patrik Gedeon Ladislav Vízek

Osobnosti, které podporují ODS PRAHA 11.  Josef Masopust Božena Jirků Horst Siegel. MUDr. Martin Pruner Patrik Gedeon Ladislav Vízek Osobnosti, které podporují ODS PRAHA 11 Josef Masopust Božena Jirků Horst Siegel MUDr. Martin Pruner Patrik Gedeon Ladislav Vízek Lenka Kohoutová Luděk Zelenka Květa Vypiorová www.odspraha11.cz Josef Masopust

Více

7 V y k u p t o. c z. Luxusní bydlení. Koupelnový (nad)standard. Knihovny jaké svět neviděl. ... nemusí nutně znamenat to nejdražší

7 V y k u p t o. c z. Luxusní bydlení. Koupelnový (nad)standard. Knihovny jaké svět neviděl. ... nemusí nutně znamenat to nejdražší 2/3/2015 Sedmé vydání týdeníku pro všechny registrovné uživatele slevového serveru Vykupto.cz Neprodejné Všechna práva vyhrazena 2015 Vykupto.cz s.r.o. Luxusní bydlení... nemusí nutně znamenat to nejdražší

Více