VÝBOR PRO ARCHITEKTONICKÝ A URBANISTICKÝ ROZVOJ MĚSTA MALÉ PARKOVÉ PLOCHY

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "VÝBOR PRO ARCHITEKTONICKÝ A URBANISTICKÝ ROZVOJ MĚSTA MALÉ PARKOVÉ PLOCHY"

Transkript

1 VÝBOR PRO ARCHITEKTONICKÝ A URBANISTICKÝ ROZVOJ MĚSTA MALÉ PARKOVÉ PLOCHY 2. ČÁST OSTATNÍ ZELENÉ PLOCHY A ZAHRADY Jaroslav Ing. Petr PAVELKA ONDRUŠKA

2 OBSAH: Úvod 2 Vnitrobloky. 1. Za klášterem Minotitů DPS, ul. Hlubčická Ul. Na Hradbách 15 Zelené plochy před budovami. 1. Prodejna Orion, ul. Opavská ZŠ Žižková.. 24 Zahrady. 1. Flemmichova vila SVČ Méďa Kino Mír, MIKS 50 Závěr

3 Úvod : V první části jsme se zabývali plochami, které svými parametry a využitím splňovaly nebo se přibližovaly názvu,,malé parkové plochy. Byly to prostory o výrazně menší rozloze, než parky jako Smetanovy sady nebo Chářovský park, a ze zcela jiným měřítkem běžného využívání občany Krnova. A samozřejmě s jinými nároky na množství, různorodost výsadby zeleně a celkového estetického ztvárnění parkových ploch. V druhé části chceme upozornit na tzv. ostatní zelené plochy a zahrady architektonicky hodnotných budov. Jako ostatní zelené plochy, pro potřeby této práce, považujeme vnitrobloky domů, prostory před obchody a školami. Využití těchto prostorů je mnohdy omezeno možností přístupu návštěvníků do zahrad nebo v případě, některých vnitrobloků, nedořešením praktických funkcí těchto ploch. Je zcela jisté, že v Krnově najdete ještě další podobné místa, která nejsou v této práci zmíněna a zcela určitě si zaslouží pozornost. Je jen na nás,občanech Krnova, jak budeme k tomuto tématu přistupovat.jak budeme využívat a pečovat o tu část životního prostředí, která tvoří nedílnou část charakterizující název,,zelené město Krnov. 2.

4 Vnitrobloky. 1. Vnitroblok za klášterem Minoritů. K.Ú. Krnov Horní předměstí Par. č. 153/1 3.

5 Vnitroblok za klášterem Minoritů. Plocha je ohraničena blokem domů na ul. Sv. Ducha, klášterem Minoritů a blokem domu na Hl. Náměstí. Třetinová část plochy je využívána jako parkoviště a komunikace uvnitř vnitrobloku. Napříč plochou vede prošlapaná stezka k ul. Barvířská a dále k ul. Soukenická.. Převážnou část rozlohy pozemku tvoří zelená plocha osázená vrostlými stromy, malým počtem keřů, a některými prvky prakticky využívaného mobiliáře. Plocha působí dojmem neúplného dokončení a chybí ji konkrétní způsob celkového využití. Zjevné je intenzivní využívání pro parkování mot. vozidel po obvodě plochy. Převážně na straně k Hl. Náměstí. Severní část, k ul. Sv. Ducha, je vybavena několika lavičkami, které jsou umístěny do stinného zákoutí pod vzrostlými břízami. Návrh doporučení : K většímu oživení schází zelené i kvetoucí keře, další lavičky a vzhledem k sousedství zajímavých staveb, klášter Minoritů a koncertní síně Sv. Ducha, také možnost instalace venkovních uměleckých objektů. Vzhledem k relativně uzavřenému prostoru je zde menší možnost poškození ze strany vandalů. 4.

6 Pohledy na plochu směrem ke koncertní síni Sv. Ducha. 5.

7 Severní část, pohled k ul. Sv. Ducha. Pohled na část směrem k ul.štursova a dále ul. Soukenická. 6.

8 Pohled na zázemí domu u zdi koncertní síně Sv. Ducha. 7.

9 2. Vnitrobloky DPS ul. Hlubčická K.Ú. Krnov - Horní Předměstí Par.č. 369/1 8.

10 Vnitroblok na ul. Hlubčická, DPS. Mezi dvěmi částmi areálu DPS jsou situovány dvě plochy, tzv. vnitrobloky. Ze tří stran jsou ohraničené budovami DPS. Čtvrtou stranu tvoří otevřená část směrem k řece. Povrch chodníků uvnitř vnitrobloků je tvořen zámkovou betonovou dlažbou. Zvolené řešení relaxačních odpočinkových ploch zjevně vyhovuje požadavkům na požadovanou estetickou i praktickou funkčnost prostranství. Velkou devizou těchto prostorů je otevřený pohled na řeku.jistým negativem je malý počet laviček na cestě kole řeky, které by sloužily nejen obyvatelům DPS ale i návštěvníkům jdoucím kolem řeky. Na plochách je umístěna pergola a otevřený altánek s lavičkami. Tyto části jsou hodně využívány ze strany obyvatelů DPS. Zeleň tvoří vrostlé stromy a zelené i kvetoucí keře.méně kvetoucí záhony. Návrh doporučení : Zlepšení péče o mnohde přehuštěné keře a zlepšení údržby mobiliáře. V době psaní této zprávy nebyl stav zeleně prost zjevných nedostatků. Závady byly i na lavičkách kolem pergoly a altánu. Nejsou to velké závady. Jen se ukazuje jisté zanedbání pravidelné péče a běžné údržby. 9.

11 Dva pohledy do vnitrobloku blíže Flemmichově vile. Pohled na pergolu uvnitř vnitrobloku DPS. 10.

12 Pohled na zanedbanou zeleň uvnitř pergoly. 11.

13 Pohled do prostoru vnitrobloku blíže žst.čd Krnov Cvilín. 12.

14 Zanedbaná péče o zeleň a údržbu mobiliáře. Tato lavička je hodně využívána a potřebuje opravu. 13.

15 Pohled na altán ve vnitrobloku DPS. Pohled na DPS. 14.

16 3. Vnitroblok na ul. Na Hradbách. K.Ú. Krnov Horní Předměstí. Par. č. :

17 Vnitroblok na ul. Na Hradbách. Plocha se nachází na ul. Na Hradbách naproti bývalého kluziště,které je z části upravené jako malá parková plocha. Opotřebení naznačuje, že je toto místo hodně navštěvované, zřejmě obyvateli okolních domů. Ve vnitrobloku na pravé straně je umístěno tvarově zajímavě navržené spirálovité pískoviště a na protější straně plochy je vytvořeno stinné kruhové posezení s velkým kruhovým objektem sloužícím pro osázení květinami. Plocha je ze strany domů lemována keři a ve vnitřní části plochy cestičkou. V době svého vzniku byl tento prostor udržován a sloužil svému účelu. Dnes vykazuje nedostatky v péči o zeleň a mobiliář. Z cestičky se stal napůl zarostlý z části prašný pruh ohraničený nezřetelnými obrubníky. Sedací část laviček bez opěradel by si zasloužila obnovení nátěru a objekt, který měl sloužit k vysázení květin, obsahuje jen neurčitou směs plevele a nízkých keříků. Návrh doporučení : Platí, že i zde se opakují nedostatky v péči o zeleň a mobiliář. Přitom plocha je v relativně dobrém stavu a vyžaduje jen provést základní péči o zeleň a jednoduchou opravu mobiliáře. 16.

18 Pohled na zajímavé místa vnitrobloku. 17.

19 Zde zjevně schází důslednější péče o povrch cestičky a zeleň. Lavičky by potřebovaly obnovit nátěr. 18.

20 Zahradníku už je červenec! I zde schází údržba. 19.

21 ZELENÉ PLOCHY PŘED BUDOVAMI. 1. Prostor před prodejnou nábytku Orion, ul. Opavská K.Ú. Krnov Opavské předměstí Par. č. 697,

22 Zelená plocha před prodejnou nábytku Orion. Plocha se nachází frekventované Opavské ul. před prodejnou nábytku Orion. Na parcele č. 697 (pravá část) je dlouhodobě nefunkční kašna a vrostlé stromy. V současné době je bazén kašny zasypaný a zarostlý trávou. Je odstraněn i bývalý květinový záhon. Je škoda, že se původní úprava plochy nezachovala.nynější stav nepůsobí optimisticky a netvoří vhodné sousedství zdobné fasádě sousední budovy školy. Zrovna tak sousední parcela č.699(levá část) je jen zelená zatravněná plocha. Kvetoucí keře by prostor vhodně doplnily na vyšší estetickou hodnotu. Návrh doporučení : Neupravená plocha si zaslouží jednoduchou přehlednou úpravu vzhledem k využívané pěší trase směrem na Cvilín a do centra. 21.

23 Dva pohledy na bývalou kašnu. 22.

24 Pohled na par. č.699(ul. Opavská) a par.č. 698(ul. Dobrovského). 23.

25 2. Prostor před ZŠ na ul. Žižková. K.Ú. Krnov Opavské předměstí Par. č. 1368/15 24.

26 Zelené plochy před ZŠ Žižková. Kolem přístupové komunikace k ZŠ je situována zeleň v různém stádiu údržby. Jsou zde vzrostlé stromy a málo udržované keře.mnohé už stíní a zasahují až k oknům budovy školy. Samotný povrch komunikace by si už zasloužil větší pozornost případně rekonstrukci. Rovněž některé vrostlé stromy se navzájem tísní.odborník by měl fundovaně rozhodnout a přijmout rozhodné řešení. Velkou část zeleně tvoří zelené keře, které už vyžadují zásah zahradníka směrem ke kultivaci keřové výsadby. Na obou koncích středové přístupové komunikace jsou umístěny kruhové betonové objekty, které původně sloužily jako prostor pro květinovou výsadbu. Dnes jsou uvnitř volně rostoucí málo udržované nízké keře. Prostor po obvodě zmíněných, tzv. váz, by bylo vhodné umístit lavice k sezení. Žáci před vyučováním posedávají na hranách váz a ničí zeleň uvnitř. Pokud by se realizovalo navržené řešení lavic bylo by to ku prospěch žáků i květinové výzdoby,která by tak netrpěla. Návrh doporučení : Plocha si vyžaduje větší vegetační řešení a stavební úpravy, např. povrch komunikace a řešit parkování před ordinacemi. 25.

27 Tady už větve keřů stíní a překáží. 26.

28 Zde by měl už zasáhnout mistr zahradník. 27.

29 Betonové vázy si zaslouží pozornost, možné jsou lavice po obvodě. 28.

30 ZAHRADY 1. Flemmichova vila, ul. Hlubčická K.Ú Krnov Horní Předměstí Par. č. 364 Pohled na Flemmichovu vilu z ul. Hlubčická. 29.

31 Zahrada Flemmichovy vily. Zahrada obklopuje opravenou historicky hodnotnou budovu Flemmichovy vily. V zahradě jsou vysázeny zelené keře a vzrostlé stromy, které vytvářejí stinné prostředí v okolí vily. Zahrada svým charakterem už zcela nesplňuje změněné podmínky provozování objektu. Stav zahrady zůstal stejný jako v době kdy zde sídlil kojenecký ústav a vyžaduje jisté úpravy, které jsou nutné k pořádání kulturních akcí. Některé stromy a keře vyžadují úpravu a to v celém prostoru, nebo zcela radikální řešení. Je škoda, že hodnotná architektura Flemmichovy vily se, z pohledu z ul. Hlubčické, pomalu ztrácí v houštině mnohdy náletových dřevin.viditelné je to při čelním pohledu z ulice na budovu vily. V zahradě se také nacházejí dva objekty vodních prvků.bohužel jsou nefunkční,přesto že jejich vzhled vybízí k uvedení do funkčního stavu. Jeden vodní prvek se nachází přímo pod hlavním vchodem v opěrné zdi.druhý, asi bývalá kašna, je umístěn uprostřed travnaté plochy zahrady. V zelené ploše zahrady jsou,nyní už zbytečné, konstrukce pro zavěšení houpaček,které svým umístěním působí rušivě. Návrh doporučení : Zahrada vyžaduje profesionální zásah do stavu zeleně. Po úpravách může sloužit k pořádání spíše klidnějších kulturních akcí. Jako námět k zamyšlení nejeví možnost propojení s břehy a řekou. 30.

32 Pohled do zahrady na náletové dřeviny. 31.

33 Přístup k hl. vchodu z pravé strany. Pohled do zahrady přes zítku terasy. 32.

34 Kašna před hl. vchodem. 33.

35 Kašna uprostřed travnaté plochy. 34.

36 Zbytečné železné konstrukce. 35.

37 Houština zeleně. 36.

38 Pokus o květinový záhon. 37.

39 Schází běžná péče o zeleň. 38.

40 Kde se ztratila Flemichova vila? Brána do zahrady Flemmichovy vily. 39.

41 2. Zahrada SVČ Méďa, ul.dobrovského K.Ú. Krnov Opavské Předměstí Par

42 Zahrada SVČ Méďa. je vhodná více pro aktivní činnosti než pro využití jako ozdobná V době vzniku byl prostor zahrady více využíván k pořádání společenských a kulturních akcí. Na sousední parcele, kde je dnes dopravní hřiště, bylo krátkou dobu i letní kino. V současné době je zřejmá snaha provozovatele nalézt odpovídající náplň pro tento zajímavý prostor v blízkosti SPC a v sousedství komunikaci na Cvilín. Zahrada je tvořena velkými travnatými plochami a osázená převážně vrostlými stromy bez květinových záhonů. Zelené keře,pokud se najdou, jsou většinou v neudržovaném stavu. Napříč plochou zahrady vedou neudržované chodníky s osvětlením, které už má své lepší časy za sebou a potřebuje rekonstrukci. Jižní části zahrady je umístěno zdevastovaná a málo používaná plocha bývalého pódia. Po opravě by tento prostor nabízel větší možnost využití k pořádání venkovních kulturních akcí od menších divadelních přestavení po hudební produkce. V severní částí je nevyužívaný taneční parket a stánek s občerstvením. Tato část je více využívána jen v okolí dětského hřiště a stánku s občerstvení. Také se zde nachází většina laviček. Zahrada parková plocha. Návrh doporučení : Pro účelnější rozdělení funkcí zahrady by bylo účelné se zamyslet nad rozdělením plochy zahrady pro reálné využití. Plocha si vyžaduje větší investice do oprava bývalého pódia, osvětlení, mobiliáře a na vhodných místech doplnění kvetoucími keři. 41.

43 Vstupní brána a plotová pole potřebují výměnu za stylovější nebo alespoň opravu. 42.

44 Rezavé trubky za obrubníky chodníku k bývalému pódiu na jižní straně plochy. 43.

45 Pohled na neudržovaný chodník k bývalému volejbalovému hřišti. Pohled na plochu bývalého volejbalového hřiště. 44.

46 Pohled na dětské hřiště a taneční parket. 45.

47 Pohled na zdevastované pódium a okolí. 46.

48 Tato lampa, a další, vyžaduje opravu. Pohled na necitlivé umístění ohniště v travnaté ploše zahrady. 47.

49 3. Zahrada kina Mír, MIKS K.Ú. Opavské Předměstí Par. č. 2/2 48.

50 Zahrada kina Mír, MIKS. Zahrada kina Mír se nachází na Nám. Míru.V budově kina Mír sídlí i Městské informační a kulturní středisko (MIKS) a občanské sdružení Flemmichova vila. Na ploše zahrady jsou umístěny málo udržované stavby a objekty sloužící potřebám uživatelů budovy. Zahrada je svým současným charakterem spíš oplocený prostor vhodný pro konání společenských akcí než veřejná okrasná zahrada,, Malá parková plocha. Plochu zahrady vyplňují vysoké vzrostlé stromy a travnatá plocha prakticky bez zelených nebo kvetoucích keřů a laviček. Je viditelné, že se usilovně hledá účelná programová náplň pro využití zahrady. Např. letní kino nebo hudební produkce. V souvislosti s umístěním o.s. Flemmichova vila do budovy MIKS se nabízí i možnost vytvoření klidného venkovního posezení pro návštěvníky a členy o.s. Flemmichova vila. Návrh doporučení : Celková úprava zahrady bude závislá na programové náplni prostoru. Přesto doplnění, na vhodných místech zahrady, kvetoucími keři případně květinovými záhony a vytvoření zákoutí k posezení by zahradě přidalo na atraktivitě. 49.

51 Otazník nad stavem těchto objektů. 50.

52 Pohled na omšelou zeď zahrady a necitlivé umístění ohniště. 51.

53 Pohled na pozůstatek sportovního zázemí a hlediště letního kina. 52.

54 Závěr : V druhé části materiálu malých parkových a ostatních zelených plochách jsme chtěli upozornit na současný stav zmíněných prostorů, na negativa ovlivňující estetickou úroveň a praktické využití. Mimo zahrady jsou to velmi silně využívané prostory nebo přímo sousedí s frekventovanými komunikacemi. Je evidentní, že i tyto plochy si vyžadují větší pozornost ze strany odpovědných odborů MÚ. Zvláště zelené keře před vchodem ZŠ Žižková jsou příkladem kde pokulhává odborná péče o stav zeleně. Jindy jsou, ke škodě estetického ztvárnění ploch,zdevastované původní stavební prvky v zelených plochách.např. zavezené a zrušené vodní prvky. V případě popisovaných zahrad jde o nalezení odpovídajícího využití a tomu odpovídajícího stavu s využitím profesionálních návrhů řešení kvality zeleně, osvětlení a vybaveností potřebným mobiliářem. Jde o odbornou péči a rozhodnutí o stavu a množství stromů a keřů, aby nedocházelo k zbytečnému zahuštění zeleně kolem staveb. Jindy naopak by nové keře nebo kvetoucí záhony doplnily travnaté zelené plochy. Uvedené úpravy si vyžádají určité finance ale všechna vynaložená energie se určitě vrátí v příjemném prostředí a relaxačních možnostech pro občany města. 53.

55 53.

Studie veřejného prostranství vnitrobloku

Studie veřejného prostranství vnitrobloku Studie veřejného prostranství vnitrobloku Zpracovatel Ing. arch. Ing. Marcel Kupka, Ing. Lenka Vašíčková Tel: 603 143 721, e-mail: zahradniarchitekt@post.cz IČ: 76266991, DIČ: CZ8256175246 Investor Město

Více

HADÍ STEZKA FRYČOVICKÁ Letňanské lentilky. návrh veřejného parteru

HADÍ STEZKA FRYČOVICKÁ Letňanské lentilky. návrh veřejného parteru HADÍ STEZKA FRYČOVICKÁ Letňanské lentilky návrh veřejného parteru AUTORSKÁ ZPRÁVA Území Renovovaný veřejný prostor je vymezen ze západní strany vysokým panelovým domem a ze strany východní prostory základní

Více

ÚPRAVA ŠKOLNÍHO DVORA A SPORTOVIŠŤ 1.ZŠ Klášterec nad Ohří. k.ú. Miřetice u Klášterce nad Ohří p.č. 1730/36, 1730/153, 1730/154

ÚPRAVA ŠKOLNÍHO DVORA A SPORTOVIŠŤ 1.ZŠ Klášterec nad Ohří. k.ú. Miřetice u Klášterce nad Ohří p.č. 1730/36, 1730/153, 1730/154 ÚPRAVA ŠKOLNÍHO DVORA A SPORTOVIŠŤ 1.ZŠ Klášterec nad Ohří p.č. 1730/36, 1730/153, 1730/154 PRŮVODNÍ A TECHNICKÁ ZPRÁVA NÁVRH STAVBY 1.ZŠ Krátká 676 Klášterec nad Ohří 431 51 A0 TECHNICKÁ ZPRÁVA Strana

Více

Program regenerace panelových sídlišť PARDUBICE sídliště DUBINA

Program regenerace panelových sídlišť PARDUBICE sídliště DUBINA Statutární město Pardubice - Městský obvod Pardubice III Úřad městského obvodu Pardubice III Program regenerace panelových sídlišť PARDUBICE sídliště DUBINA Dodatek č. 2 Datum zpracování: leden 2011 Dodatek

Více

Krásný park pro všechny.

Krásný park pro všechny. Krásný park pro všechny. Zpracováno pro o.s. Kavalírka datum 14.09.2011 autoři Ing. arch. Mahulena Svobodová, Ing. arch. Lukáš Brom Krásný park pro všechny. Park Kavalírka má krásnou polohu, leží v rovině

Více

Textová část 4 LETNÍ KINO HÁJEČEK

Textová část 4 LETNÍ KINO HÁJEČEK Textová část 4 LETNÍ KINO HÁJEČEK Základní princip navrhovaného řešení Původní rozloha parku byla postupně zmenšována stavebními zásahy. Ukusování plochy a následné vybudování objektu letního kina přímo

Více

Rekonstrukce sportoviště při 11.ZŠ, ul. Obránců míru v Mostě

Rekonstrukce sportoviště při 11.ZŠ, ul. Obránců míru v Mostě Rekonstrukce sportoviště při 11.ZŠ, ul. Obránců míru v Mostě Informace Projektová dokumentace řeší rekonstrukci sportovních ploch a venkovního sezení v areálu 11. ZŠ v ul. Obránců míru v Mostě na pozemku

Více

ÚPRAVA OKOLÍ MARIÁNSKÉHO SLOUPU

ÚPRAVA OKOLÍ MARIÁNSKÉHO SLOUPU ÚPRAVA OKOLÍ MARIÁNSKÉHO SLOUPU Most, nároží ul. Josefa Skupy a tř. Budovatelů, p.p.č. 3858 Původní stav Park o výměře 0,54 ha se nachází ve středu města na okraji zástavby bytových domů sídlištního charakteru.

Více

JIRÁSKOVA PLÁNOVANÁ CYKLOTRASA KOMENSKÉHO SMĚR GYMNÁZIUM, KINO, MUZEUM SMĚR CENTRUM KOMPLEXNÍ SITUACE 1.500 465/9 464/1 464/2 465/1 462/1 460/1 465/2

JIRÁSKOVA PLÁNOVANÁ CYKLOTRASA KOMENSKÉHO SMĚR GYMNÁZIUM, KINO, MUZEUM SMĚR CENTRUM KOMPLEXNÍ SITUACE 1.500 465/9 464/1 464/2 465/1 462/1 460/1 465/2 JIRÁSKOVA ING. ARCH. LENKA HANUSOVÁ PLÁNOVANÁ CYKLOTRASA 464/1 464/2 465/9 465/1 KOMPLEXNÍ SITUACE 1.500 SMĚR GYMNÁZIUM, KINO, MUZEUM 460/1 465/2 462/2 462/1 451 SMĚR CENTRUM 465/3 1 MĚSTSKÁ POLICIE 2

Více

REKONSTRUKCE DĚTSKÉHO HŘIŠTĚ CHALABALOVA STODŮLKY VE VNITROBLOKU

REKONSTRUKCE DĚTSKÉHO HŘIŠTĚ CHALABALOVA STODŮLKY VE VNITROBLOKU REKONSTRUKCE DĚTSKÉHO HŘIŠTĚ VE VNITROBLOKU CHALABALOVA STODŮLKY ADRESA STAVBY: PRAHA 13, CHALABALOVA PROJEKTANT: WEISS & WILD, S.R.O., Konojedská 41, Praha 10, DATUM: 2010, AKTUALIZOVÁNO ZÁŘÍ 2017 PREZENTACE:

Více

STUDIE ZASTAVITELNOSTI CENTRA OBCE

STUDIE ZASTAVITELNOSTI CENTRA OBCE nuance - architektonická dílna STUDIE ZASTAVITELNOSTI CENTRA OBCE Studie využití lokality v okolí obecního úřadu a základní školy v Dolních Domaslavicích. Hlavní seznam příloh: A B C D E identifikační

Více

henkai architekti i d e o v á u r b a n i s t i c k á s t u d i e s t ř e d u o b c e p r o s t ř e d n í

henkai architekti i d e o v á u r b a n i s t i c k á s t u d i e s t ř e d u o b c e p r o s t ř e d n í H henkai architekti i d e o v á u r b a n i s t i c k á s t u d i e s t ř e d u o b c e p r o s t ř e d n í b e č v a ing.arch. daniel baroš, ing.arch. michal nejezchleb 0 8 2 0 1 3 poloha obce v kontextu

Více

Suchdolské náměstí. Zápis z plánovacího setkání s veřejností konaného dne

Suchdolské náměstí. Zápis z plánovacího setkání s veřejností konaného dne Suchdolské náměstí Zápis z plánovacího setkání s veřejností konaného dne 9.6.2008 Účastníci: Prvního veřejného setkání se zúčastnilo asi 25 obyvatel z lokalit nejbližších i trochu vzdálenějších vzhledem

Více

PROLUKY V MĚSTSKÉ ZÁSTAVBĚ

PROLUKY V MĚSTSKÉ ZÁSTAVBĚ Výbor pro architektonický a urbanistický rozvoj města. PROLUKY V MĚSTSKÉ ZÁSTAVBĚ Jaroslav PAVELKA Ing. Miroslav KOZELSKÝ Ing. Iveta LAŠTŮVKOVÁ Obsah : Parcely ve vlastnictví města Krnov. Úvod str.1 1.

Více

Stříbrského, Cyprichova, Sulanského

Stříbrského, Cyprichova, Sulanského Stříbrského, Cyprichova, Sulanského Zadávací podklady pro projektovou dokumentaci (studii) regenerace vnitrobloku Zpracoval ÚMČ Praha 11, odbor územního rozvoje, 2017_01 vedoucí odboru Ing. arch. Miroslava

Více

2xA REGENERACE PARTERU ULICE SOLNICKÁ. Solnická ul. Dobruška G STUDIE. Autor projektu : Ing.arch.

2xA REGENERACE PARTERU ULICE SOLNICKÁ. Solnická ul. Dobruška G STUDIE. Autor projektu : Ing.arch. město TECHNICKÁ ZPRÁVA Vymezení území: Řešené území se nachází v profilu ulice Solnická, od náměstí F.L.Věka po ulici Družstevní. Obsah zadání: Obsahem zadání je řešení parteru ulice Solnická. Hlavními

Více

STUDIE REVITALIZACE VEŘEJNÉHO PROSTRANSTVÍ NÁVSI V SÍDLE BROD U STŘÍBRA

STUDIE REVITALIZACE VEŘEJNÉHO PROSTRANSTVÍ NÁVSI V SÍDLE BROD U STŘÍBRA STUDIE REVITALIZACE VEŘEJNÉHO PROSTRANSTVÍ NÁVSI V SÍDLE BROD U STŘÍBRA 2017 1 OBSAH A. ŠIRŠÍ VZTAHY A VAZBY NA OKOLÍ... 3 B. ARCHITEKTONICKO URBANISTICKÉ ŘEŠENÍ... 3 C. KONCEPCE ZELENĚ... 5 D. KONCEPCE

Více

ASPIRA projekční atelier Náměstí Dr. Josefa Theurera 203, Příbram II tel ,

ASPIRA projekční atelier Náměstí Dr. Josefa Theurera 203, Příbram II tel , ASPIRA projekční atelier Náměstí Dr. Josefa Theurera 203, 261 01 Příbram II tel. 318 628 077, www.aspira.cz, e-mail: aspira@aspira.cz Zodp. projektant : Ing. Čestmír Kabátník datum : říjen 2017 Vypracoval:

Více

ZMĚNOVÝ LIST Střekovské nábřeží

ZMĚNOVÝ LIST Střekovské nábřeží ZMĚNOVÝ LIST Střekovské nábřeží 1/ Kamenné objekty SO 104 (kameny do vody): 936.260,- SO 109 (pobřežní kameny): 989.807,- : 1.926.067,- 2/ Tribuny SO 108 : 832.211,- SO 111 : 614.136,- SO 114 : 531.833,-

Více

ZADÁNÍ ÚZEMNÍ STUDIE VYBRANÝCH VEŘEJNÝCH PROSTRANSTVÍ V CHOTĚBOŘI

ZADÁNÍ ÚZEMNÍ STUDIE VYBRANÝCH VEŘEJNÝCH PROSTRANSTVÍ V CHOTĚBOŘI ZADÁNÍ ÚZEMNÍ STUDIE VYBRANÝCH VEŘEJNÝCH PROSTRANSTVÍ V CHOTĚBOŘI 1) Cíle a účel pořízení územní studie Cílem je ověřit podmínky využití vybraných veřejných prostranství (stávajících nebo nově navrhovaných,

Více

1 ZÁMĚR REGENERACE SÍDLIŠTĚ KYLEŠOVICE V LETECH

1 ZÁMĚR REGENERACE SÍDLIŠTĚ KYLEŠOVICE V LETECH 1 ZÁMĚR REGENERACE SÍDLIŠTĚ KYLEŠOVICE V LETECH 2018-2019 1.1 Cíle regenerace Realizace všech záměrů celého projektu regenerace sídliště by měla vést k dosažení hlavního cíle všestranného zlepšení obytného

Více

Ke Kateřinkám, Opatovská

Ke Kateřinkám, Opatovská Ke Kateřinkám, Opatovská Prověřovací studie a zadávací podklady pro regeneraci veřejného prostranství Zpracoval ÚMČ Praha 11, odbor územního rozvoje, 2016_11 vedoucí odboru Ing. arch. Miroslava Fišarová

Více

Znalecký posudek číslo /03

Znalecký posudek číslo /03 Znalecký posudek číslo 2455-195/03 O ceně nemovitosti: Pozemky p.č. 3159, 3160, 3161, 3165, 3166, 3167/1, 3167/2, 3168 a 3169 s příslušenstvím - Orlová katastrální území: Poruba u Orlové okres: Karviná

Více

NOVÉ NA STARÉ BRNO, NÁROŽÍ BRATISLAVSKÁ - STARÁ

NOVÉ NA STARÉ BRNO, NÁROŽÍ BRATISLAVSKÁ - STARÁ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY FAKULTA ARCHITEKTURY ÚSTAV NAVRHOVÁNÍ II. FACULTY OF ARCHITECTURE DEPARTMENT OF DESIGN II. NOVÉ NA STARÉ BRNO, NÁROŽÍ BRATISLAVSKÁ - STARÁ NEW

Více

OZELENĚNÍ VEŘEJNÝCH PROSTRANSTVÍ V OBCI VELEHRAD

OZELENĚNÍ VEŘEJNÝCH PROSTRANSTVÍ V OBCI VELEHRAD OZELENĚNÍ VEŘEJNÝCH PROSTRANSTVÍ V OBCI VELEHRAD Tento projekt řeší komplexní návrh ozelenění a pěstebních opatření na všech vhodných lokalitách v obci Velehrad. Stav stávající zeleně v obci je nevyhovující

Více

PROJEKT PARTICIPATIVNÍHO ROZPOČTU ÚMČ PRAHA

PROJEKT PARTICIPATIVNÍHO ROZPOČTU ÚMČ PRAHA KRUHY PRO STROMY PROJEKT PARTICIPATIVNÍHO ROZPOČTU ÚMČ PRAHA 5 LOKALITA: PRAHA 5 BARRANDOV PŘEDKLADATEL: SPOLEK RODIČŮ V REMÍZKU, Z.S. Cíl projektu: Úprava nevhodného povrchu kolem vzrostlých stromů v

Více

VÍCEÚČELOVÉ HŘIŠTĚ JIRÁSKOVA MÍSTO PRO VOLNOČASOVÉ AKTIVITY

VÍCEÚČELOVÉ HŘIŠTĚ JIRÁSKOVA MÍSTO PRO VOLNOČASOVÉ AKTIVITY VÍCEÚČELOVÉ HŘIŠTĚ JIRÁSKOVA MÍSTO PRO VOLNOČASOVÉ AKTIVITY SEZNAM PŘÍLOH: SITUACE - ŠIRŠÍ VZTAHY 1.00 ÚVOD 1.01 SEZNAM PŘÍLOH, SITUACE ŠIRŠÍ VZTAHY 1.02 IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE, FOTODOKUMENTACE 2.00 VÝKRESOVÁ

Více

SKOCZÓW HRÁDEK. REVITALIZACE CENTRA OBCE ZVÝŠENÍ TURISTICKÉ ATRAKTIVITY ÚZEMÍ II

SKOCZÓW HRÁDEK. REVITALIZACE CENTRA OBCE ZVÝŠENÍ TURISTICKÉ ATRAKTIVITY ÚZEMÍ II SKOCZÓW HRÁDEK. REVITALIZACE CENTRA OBCE ZVÝŠENÍ TURISTICKÉ ATRAKTIVITY ÚZEMÍ II 1. Identifikační údaje stavby Akce: Skoczów-Hradek. Revitalizace centra obce - Zvýšení turistické atraktivity území II Investor:

Více

Přehled hlavních návrhových lokalit, včetně samostatného popisu:

Přehled hlavních návrhových lokalit, včetně samostatného popisu: Přehled hlavních návrhových lokalit, včetně samostatného popisu: Obrázek 1 - přehled lokalit přestavby Ulice Budyšínská Ulice Zhořelecká Ulice Hrádecká ulice Na Výsluní, Hornická Točka autobusu v ulici

Více

REVITALIZACE VEŘEJNÉHO PROSTRANSTVÍ U ČERVENÉHO KOSTELA V HLUČÍNĚ

REVITALIZACE VEŘEJNÉHO PROSTRANSTVÍ U ČERVENÉHO KOSTELA V HLUČÍNĚ ZADÁNÍ OTEVŘENÁ, PROJEKTOVÁ, JEDNOFÁZOVÁ ARCHITEKTONICKO - URBANISTICKÁ SOUTĚŽ REVITALIZACE VEŘEJNÉHO PROSTRANSTVÍ U ČERVENÉHO KOSTELA V HLUČÍNĚ MěÚ Hlučín, odbor výstavby, oddělení rozvoje, plánování

Více

DOPORUČENÉ REGULATIVY FUNKČNÍHO A PROSTOROVÉHO USPOŘÁDÁNÍ pro zpracování regulačních plánů lokalit Z1, Z2, Z8 a Z11

DOPORUČENÉ REGULATIVY FUNKČNÍHO A PROSTOROVÉHO USPOŘÁDÁNÍ pro zpracování regulačních plánů lokalit Z1, Z2, Z8 a Z11 DOPORUČENÉ REGULATIVY FUNKČNÍHO A PROSTOROVÉHO USPOŘÁDÁNÍ pro zpracování regulačních plánů lokalit Z1, Z2, Z8 a Z11 Doporučené regulativy funkčního a prostorového uspořádání se uplatní při zpracování regulačních

Více

NÁVRH OBNOVY ZELENĚ V LOKALITĚ KOCHÁNOV

NÁVRH OBNOVY ZELENĚ V LOKALITĚ KOCHÁNOV NÁVRH OBNOVY ZELENĚ V LOKALITĚ KOCHÁNOV 23 OBSAH: NÁVRH OBNOVY ZELENĚ V LOKALITĚ... 23 KOCHÁNOV... 23 3.1 ÚVOD... 25 3.2 ANALÝZA ŘEŠENÉ OBLASTI... 26 3.3 NÁVRH... 28 3.3.1 Návrh obnovy zeleně... 28 24

Více

Rekonstrukce Komenského náměstí

Rekonstrukce Komenského náměstí Výstupy a shrnutí ankety k prezentaci návrhů Rekonstrukce Komenského náměstí Zpracovala: Agora CE, o.p.s. Petra Rezka 12, Praha 4 www.agorace.ce ÚVOD Anketa k návrhům budoucí rekonstrukce Komenského náměstí

Více

Výkresy podrobného prostorového uspořádání 04 1:500 A3. Územní studie veřejných prostranství Roztoky - Vstup

Výkresy podrobného prostorového uspořádání 04 1:500 A3. Územní studie veřejných prostranství Roztoky - Vstup Výkresy podrobného prostorového uspořádání 04 1:500 A3 Územní studie veřejných prostranství Roztoky - Vstup 07/2018 Vymezení výkresů podrobného prostorového uspořádání Náměstí 5. května Tyršovo náměstí

Více

[2006] STUDIE [ STANDARDY ŽIVOTA NA SÍDLIŠTI ] Sídliště Rybníky. Technické služby Vsetín, s.r.o.

[2006] STUDIE [ STANDARDY ŽIVOTA NA SÍDLIŠTI ] Sídliště Rybníky. Technické služby Vsetín, s.r.o. [2006] Technické služby Vsetín, sro STUDIE [ STANDARDY ŽIVOTA NA SÍDLIŠTI ] Sídliště Rybníky 2 / 9 [ Sídliště ] Studie zpracovaná Technickými službami Vsetín pod názvem Standardy života na sídlištích pro

Více

Volnočasový prostor Na Jezírkách Březová - Oleško

Volnočasový prostor Na Jezírkách Březová - Oleško Volnočasový prostor Na Jezírkách Březová - Oleško volnočasový prostor Volnočasový prostor Na Jezírkách Březová - Oleško Analýza Plánovaný volnočasový prostor Na Jezírkách je vymezen stávající nezpevněnou

Více

Jméno obce, jejího statutárního zástupce a jméno architekta, který s obcí dlouhodobě spolupracuje

Jméno obce, jejího statutárního zástupce a jméno architekta, který s obcí dlouhodobě spolupracuje soutěž ARCHITEKT OBCI PŘIHLÁŠKA Jméno obce, jejího statutárního zástupce a jméno architekta, který s obcí dlouhodobě spolupracuje Přihlašovatel Město Hulín Statutární zástupce Mgr. Roman Hoza Adresa nám.

Více

Obec Račetice. F TECHNICKÁ ZPRÁVA Obnova polní cesty na p.p.č.418/29 a 419/1 s výsadbou stromů a keřů

Obec Račetice. F TECHNICKÁ ZPRÁVA Obnova polní cesty na p.p.č.418/29 a 419/1 s výsadbou stromů a keřů Obec Račetice F.1.1.1.1 - TECHNICKÁ ZPRÁVA Obnova polní cesty na p.p.č.418/29 a 419/1 s výsadbou stromů a keřů 08/2013 Obsah: 1. Charakteristika území stavby 1.1. Účel stavby 1.2. Dispoziční řešení 1.3.

Více

vize ždárské krajiny lucie radilová

vize ždárské krajiny lucie radilová vize ždárské krajiny lucie radilová systém zeleně v kontextu udržitelného rozvoje města / saarplan (refuel) rovnováha města a krajiny krajina a její vstup do města potenciál města a krajiny využití vnitřních

Více

Mateřská škola Dukelská DĚTSKÉ HŘIŠTĚ / ZAHRADA. Technická zpráva

Mateřská škola Dukelská DĚTSKÉ HŘIŠTĚ / ZAHRADA. Technická zpráva Mateřská škola Dukelská DĚTSKÉ HŘIŠTĚ / ZAHRADA Technická zpráva Technická zpráva, Mateřská škola Dukelská 1 OBSAH: AGE project, s.r.o. a) Účel objektu... 3 b) Zásady architektonického, funkčního, dispozičního

Více

REZIDENCE PASEKY, ČELADNÁ RODINNÝ DŮM (TYP A) ARCHITEKTONICKÁ STUDIE KAMIL MRVA ARCHITECTS ŘÍJEN 2012

REZIDENCE PASEKY, ČELADNÁ RODINNÝ DŮM (TYP A) ARCHITEKTONICKÁ STUDIE KAMIL MRVA ARCHITECTS ŘÍJEN 2012 REZIDENCE PASEKY, ČELADNÁ RODINNÝ DŮM (TYP A) ARCHITEKTONICKÁ STUDIE KAMIL MRVA ARCHITECTS ŘÍJEN 2012 OBSAH IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE PRŮVODNÍ ZPRÁVA NÁZEV STAVBY' ' REZIDENCE PASEKY, ČELADNÁ RODINNÝ DŮM (TYP

Více

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY FAKULTA ARCHITEKTURY FACULTY OF ARCHITECTURE ÚSTAV NAVRHOVÁNÍ DEPARTMENT OF DESIGN OBJEKT METROPOLITNÍHO VÝZNAMU NA ULICI BENEŠOVA V BRNĚ THE

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA. 1. Identifikační údaje. 2. Úvod

TECHNICKÁ ZPRÁVA. 1. Identifikační údaje. 2. Úvod TECHNICKÁ ZPRÁVA 1. Identifikační údaje 1.1 Stavba : Karlovy Vary - Tašovice, - úprava tašovické návsi kraj : Karlovarský obec : Karlovy Vary - Tašovice Katastrální území : Tašovice 631060 Parcelní čísla

Více

STUDIE BAKALÁŘSKÉ PRÁCE

STUDIE BAKALÁŘSKÉ PRÁCE BYTOVÝ DŮM, KUTNÁ HORA Atelier KOHOUT TICHÝ ATZBP ZS2011/2012 RICHARD OTT STUDIE BAKALÁŘSKÉ PRÁCE řešené území Morfologie terénu a zástavby Kutné hory m_1:7500 Charakter zástavby rodinné domy -řádkové,

Více

PŘEHLED DOPOSUD ZÍSKANÝCH DOTACÍ A ZREALIZOVANÝCH INVESTIČNÍCH PROJEKTŮ Z DOTACÍ (k ) Odbor rozvoje města

PŘEHLED DOPOSUD ZÍSKANÝCH DOTACÍ A ZREALIZOVANÝCH INVESTIČNÍCH PROJEKTŮ Z DOTACÍ (k ) Odbor rozvoje města PŘEHLED DOPOSUD ZÍSKANÝCH DOTACÍ A ZREALIZOVANÝCH INVESTIČNÍCH PROJEKTŮ Z DOTACÍ (k 31.12.2013) Odbor rozvoje města P.č. Název projektu Popis projektu Dotační program Typ projektu Období realizace zahájení*

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA. D a. TECHNICKÁ ZPRÁVA. Město Bílovec. Modernizace a přístavba domova pro seniory Bílovec

TECHNICKÁ ZPRÁVA. D a. TECHNICKÁ ZPRÁVA. Město Bílovec. Modernizace a přístavba domova pro seniory Bílovec TECHNICKÁ ZPRÁVA c ZMĚNY b a DATUM PODPIS INVESTOR: PROJEKTANT: ZODP. PROJEKTANT: VYPRACOVAL: KONTROLOVAL: Město Bílovec Ing. Jana JAHODOVÁ Ing. Klára MOTYČKOVÁ Ing. Martin ULIČNÝ Město Bílovec Slezské

Více

Revitalizace sídlištních vnitrobloků

Revitalizace sídlištních vnitrobloků Revitalizace sídlištních vnitrobloků Chalabalova Heranova Bronzová V Hůrkách Bellušova Amforová Dana Céová, odbor životního prostředí, MČ Praha 13 Nová tvář sídliště v Praze 13 Revitalizace sídlištních

Více

Územní studie č.ús 8-02/2017 Petřkovice u Ostravy Odval Urx

Územní studie č.ús 8-02/2017 Petřkovice u Ostravy Odval Urx 20.6.2017 Magistrát města Ostravy, Útvar hlavního architekta a stavebního řádu Územní studie č.ús 8-02/2017 Petřkovice u Ostravy Odval Urx Pořizovatel: Magistrát města Ostravy Útvar hlavního architekta

Více

Urbanistické souvislosti Architektonický výraz

Urbanistické souvislosti Architektonický výraz Urbanistické souvislosti Parcela se nachází v Brně v městské části Zábrdovice na nároží ulic Bratislavská a Stará. Tato městská část sousedí s historickým centrem města Brna. Tomu odpovídá krátká docházková

Více

U Modré školy, Hviezdoslavova, prostranství u ZŠ

U Modré školy, Hviezdoslavova, prostranství u ZŠ U Modré školy, Hviezdoslavova, prostranství u ZŠ Zadávací podklady pro atletickou sportovní halu U Modré školy Zpracoval ÚMČ Praha 11, odbor územního rozvoje, 2018_05 vedoucí odboru Ing. arch. Miroslava

Více

Statutární město Ostrava Městský obvod Mariánské Hory a Hulváky. Regenerace sídliště Fifejdy I - sídliště, kde to žije!!!

Statutární město Ostrava Městský obvod Mariánské Hory a Hulváky. Regenerace sídliště Fifejdy I - sídliště, kde to žije!!! Stávající urbanistická koncepce cca 3000 obyvatel 20 ha ploch mezi domy urbanistické uspořádání převážně výškových domů kolem centrální zelené plochy intenzita výstavby i dopravy klesá směrem dovnitř sídliště

Více

ÚPNSÚ TROUBKY ZMĚNA Č.4

ÚPNSÚ TROUBKY ZMĚNA Č.4 ÚPNSÚ TROUBKY ZMĚNA Č.4 ZÁVAZNÁ ČÁST ZMĚNY Č.4 ÚPNSÚ TROUBKY REGULATIVY USPOŘÁDÁNÍ ÚZEMÍ V ČLENĚNÍ DLE VYHLÁŠKY O ZÁVAZNÝCH ČÁSTECH ÚZEMNÍHO PLÁNU ZADAVATEL: SCHVALUJÍCÍ ORGÁN: KRAJ: NÁVRHOVÉ OBDOBÍ ÚPNSÚ

Více

STUDIE AUTORSKÁ ZPRÁVA

STUDIE AUTORSKÁ ZPRÁVA AUTORSKÁ ZPRÁVA Prostor náměstí jako centrum města slouží k setkávání či shromažďování lidí. Dle požadavku města Vratimov v zadání ke studii zůstává na náměstí zachováno 55 parkovacích míst, z toho 3 pro

Více

Studie městské parkové plochy Hostivař Pražská, Praha 10, Hostivař, kat.ú.: Hostivař (732052), p.č.: 504/1

Studie městské parkové plochy Hostivař Pražská, Praha 10, Hostivař, kat.ú.: Hostivař (732052), p.č.: 504/1 Studie městské parkové plochy Hostivař Pražská, Praha 10, Hostivař, 10200 kat.ú.: Hostivař (732052), p.č.: 504/1 DOKUMENTACE PRO ÚZEMNÍ SOUHLAS Investor: Městská část Praha 10 Datum: Květen 2017 Vypracovala:

Více

Architektonická soutěž na ideový návrh architektonického řešení obnovy a nového využití zámku Veselí nad Moravou TEXTOVÁ ČÁST

Architektonická soutěž na ideový návrh architektonického řešení obnovy a nového využití zámku Veselí nad Moravou TEXTOVÁ ČÁST Architektonická soutěž na ideový návrh architektonického řešení obnovy a nového využití zámku Veselí nad Moravou TEXTOVÁ ČÁST Seznam příloh soutěžního návrhu: Obálka Zpáteční adresa Obálka Autor (+CD)

Více

01_01 Vnitroblok Krašovská 2,11

01_01 Vnitroblok Krašovská 2,11 01_01 Vnitroblok Krašovská 2,11 sociální bezpečnost 2 1 1,0 0,5 0,5 měřítko 4 1 příznivé mikroklima 4 1 podmínky pro pěší 5 1 4,5 1,0 3,5 podmínky pro pobyt 5 1 míra využití (přít. lidí) 4 1 nabídka aktivit

Více

KONVERZE ZLÍCHOVSKÉHO LIHOVARU FAKULTA ARCHITEKTURY ČVUT

KONVERZE ZLÍCHOVSKÉHO LIHOVARU FAKULTA ARCHITEKTURY ČVUT FAKULTA ARCHITEKTURY ČVUT DIPLOMOVÁ PRÁCE ZS 2011/2012 AUTOR: BC. MONIKA BOŠTIČKOVÁ VEDOUCÍ PRÁCE: ING. ARCH. ALEŠ LANG STAVEBNĚ HISTORICKÝ PRŮZKUM AREÁLU ZLÍCHOVSKÉHO LIHOVARU ZPRACOVAL DOC. ING. ARCH.

Více

Místní program obnovy Obce Citice do roku 2020 obsahuje tyto akce:

Místní program obnovy Obce Citice do roku 2020 obsahuje tyto akce: MÍSTNÍ PROGRAM OBNOVY OBCE CITICE Ministerstvo pro Místní rozvoj vydalo zásady pro poskytování účelových dotací obcím z rozpočtové kapitoly Ministerstvo pro Místní rozvoj v rámci Programu obnovy venkova.

Více

Zápis z jednání komise životního prostředí ze dne

Zápis z jednání komise životního prostředí ze dne Zápis z jednání komise životního prostředí ze dne 3.5.2011 Členové komise: Přítomni: Ota Dračka, Ing. Josef Kruml, Kateřina Štěpánková, Mgr. Jiří Špička Omluvena: Mgr. Martina Rejmanová Projednáno bylo:

Více

Průvodce k zamyšlení nad svou zahradou

Průvodce k zamyšlení nad svou zahradou Dříve než začneme plánovat změny na své zahradě je důležité si uvědomit - čeho chceme na své zahradě dosáhnout. Zda budeme mít v sezónu stále kvetoucí zahradu, relaxační zahradu, místo určené k dětským

Více

Venkovní expozice v Jilemnici dle projektu Geopark šance pro region p.p.č. 95/67, 106/11 v k.ú. Jilemnice

Venkovní expozice v Jilemnici dle projektu Geopark šance pro region p.p.č. 95/67, 106/11 v k.ú. Jilemnice PRŮVODNÍ ZPRÁVA stavba: dotčené parcely: stupeň dokumentace: pořizovatel: zpracovatel: Venkovní expozice v Jilemnici dle projektu Geopark šance pro region p.p.č. 95/67, 106/11 v k.ú. Jilemnice studie MAS

Více

Ke Kateřinkám, Opatovská

Ke Kateřinkám, Opatovská Ke Kateřinkám, Opatovská Prověřovací studie a zadávací podklady pro regeneraci veřejného prostranství Zpracoval ÚMČ Praha 11, odbor územního rozvoje, 2016_11 vedoucí odboru Ing. arch. Miroslava Fišarová

Více

Plán zástavby parcely lokalita DOMOV obec Lochovice --------------------------------

Plán zástavby parcely lokalita DOMOV obec Lochovice -------------------------------- Plán zástavby parcely lokalita DOMOV obec Lochovice -------------------------------- Stanovení vybraných technických podmínek pro umístnění a prostorové řešení staveb v areálu výstavby nových rodinných

Více

Příloha 6: Projektové listy k opatření 1

Příloha 6: Projektové listy k opatření 1 Příloha 6: Projektové listy k opatření 1-1 - Projektový list 1. Název projektu 1 - Vnitroblok ul. A. Sovy 2. Předkladatel projektu Statutární město Opava 3. Název OP oblasti intervence/opatření Integrovaný

Více

Z A D Á N Í P O P I S N A V R Ž E N É H O Ř E Š E N Í

Z A D Á N Í P O P I S N A V R Ž E N É H O Ř E Š E N Í TEXTOVÁ ČÁST Z A D Á N Í Účelem této studie je posouzení stávajícího stavu lokality ve smyslu uživatelské kvality veřejného prostoru a obecné kvality prostředí vůbec. V návaznosti na to pak navržení úprav,

Více

VENKOVNÍ ARCHITEKTURA

VENKOVNÍ ARCHITEKTURA VENKOVNÍ ARCHITEKTURA Do zahrad, parků, na náměstí, hřiště, odpočinkové zóny a k rodinným domům Výrobky z produkce PRESBETON Nova, s.r.o. BAZÉNOVÉ LEMY Dílce bazénových lemů umožňují olemování bazénů pravoúhlého

Více

ÚPRAVA PARTERU PŘED ALBERTEM PŘÍRODNÍ AMFITEATR PavILON NÁM. KARLA IV PIAZZETTA MEZI STROMY VENKOVNÍ GALERIE ZUŠ ZAHRÁDKA RESTAURACE OBNOVENÝ PRŮCHOD ALBERT ZÁSOBOVÁNÍ NÁBŘEŽÍ ROLAVY PLÁŽ U ŘEKY SCHODY

Více

Integrovaný plán rozvoje Statutárního města Opavy pro oblast bydlení

Integrovaný plán rozvoje Statutárního města Opavy pro oblast bydlení Integrovaný plán rozvoje Statutárního města Opavy pro oblast bydlení Integrovaný plán rozvoje Statutárního města Opavy pro oblast bydlení OBSAH PREZENTACE 1. Organizační struktura přípravy IPRM 2. Téma

Více

A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA. Obsah 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE. Zadavatel:

A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA. Obsah 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE. Zadavatel: 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Zadavatel: Husova 490 46802, Rychnov u Jablonce nad Nisou Seznam parcelních čísel: LV 10001 Vlastník: město Rychnov u Jablonce nad Nisou Seznam parcel : 35,34 Okres : Jablonec nad

Více

VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKŮ PROJEKT REGENERACE SÍDLIŠTĚ POD LIPOU HOŘICE

VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKŮ PROJEKT REGENERACE SÍDLIŠTĚ POD LIPOU HOŘICE VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKŮ PROJEKT REGENERACE SÍDLIŠTĚ POD LIPOU HOŘICE 1 Do projektu byly zapojeny obyvatele bytových domů z ulic: Hankovo náměstí Janderova Pod Lipou Přemyslova Purkyňova Riegrova Škroupova

Více

C. EKONOMICKÁ ČÁST. a) SEZNAM NAVRHOVANÝCH ÚPRAV

C. EKONOMICKÁ ČÁST. a) SEZNAM NAVRHOVANÝCH ÚPRAV C. EKONOMICKÁ ČÁST a) SEZNAM NAVRHOVANÝCH ÚPRAV ODHAD NÁKLADŮ NA KOMPLEXNÍ REGENERACI SÍDLIŠTĚ PŘEDMOSTÍ uvádíme dále samostatně pro každou skupinu staveb a úprav podle předpokládaných převažujících finančních

Více

Dům 160 m2, pozemek 1385 m2

Dům 160 m2, pozemek 1385 m2 Dům 160 m2, pozemek 1385 m2 Libčany - Libčany 10 250 000 Kč Konečná cena. Neplatíte žádnou provizi. Web nemovitosti: rodinnydumlibcany.cz Popis Exkluzivně Vám nabízíme nadstandardní jednopodlažní rodinný

Více

REVITALIZACE KOUPALIŠTĚ V ÚVALECH

REVITALIZACE KOUPALIŠTĚ V ÚVALECH ARCHITEKTONICKÁ STUDIE, sídlo : Libníkovice 3, 503 46 Třebechovice p. O., kancelář : Velké náměstí 147, Hradec Králové 500 03, IČ : 02827727, e - mail : office @ mecnerova.cz, telefon : + 420 775 289 984

Více

VENKOVNÍ ARCHITEKTURA

VENKOVNÍ ARCHITEKTURA VENKOVNÍ ARCHITEKTURA Do zahrad, parků, na náměstí, hřiště, odpočinkové zóny a k rodinným domům Výrobky z produkce PRESBETON Nova, s.r.o. BAZÉNOVÉ LEMY Dílce bazénových lemů umožňují olemování bazénů pravoúhlého

Více

SEMILSKÉ DOTEKY VODY ARCHITEKTONICKÝ NÁVRH ŘEŠENÉHO ÚZEMÍ VE FÁZI STUDIE TŘETÍ A ZÁVĚREČNÁ DEBATA ARCHIKTEKTŮ A OBČANŮ SEMIL

SEMILSKÉ DOTEKY VODY ARCHITEKTONICKÝ NÁVRH ŘEŠENÉHO ÚZEMÍ VE FÁZI STUDIE TŘETÍ A ZÁVĚREČNÁ DEBATA ARCHIKTEKTŮ A OBČANŮ SEMIL SEMILSKÉ DOTEKY VODY ARCHITEKTONICKÝ NÁVRH ŘEŠENÉHO ÚZEMÍ VE FÁZI STUDIE TŘETÍ A ZÁVĚREČNÁ DEBATA ARCHIKTEKTŮ A OBČANŮ SEMIL Atakarchitekti: Jiří Jandourek Jana Medlíková Zuzana Paučová Jitka Trevisan

Více

PROJEKTY MĚSTA HLUBOKÁ NAD VLTAVOU

PROJEKTY MĚSTA HLUBOKÁ NAD VLTAVOU PROJEKTY MĚSTA HLUBOKÁ NAD VLTAVOU 2011 1 Obnova kaple Sv. Jana Nepomuckého v Municích Město Hluboká nad Vltavou získalo prostřednictvím Místní akční skupiny Hlubocko Lišovsko dotaci ve výši 332 688,-

Více

391/7 381/1 381/3. Míru 371/5 371/6 371/4 372/1 368/2 370/7. č.p /6. č.p /5 366/1 368/1 366/3 366/3 361/2 361/2. č.p.

391/7 381/1 381/3. Míru 371/5 371/6 371/4 372/1 368/2 370/7. č.p /6. č.p /5 366/1 368/1 366/3 366/3 361/2 361/2. č.p. STUDIE REKONSTRUKCE NÁMĚSTÍ SVOBODY č.p. 60 404 bez čp/če 391/5 Situace měř. 1 : 1 000 č.p. 100 397 391/1 373/4 391/1 č.p. 59 396 391/6 bez čp/če 391/4 391/7 S 388 388 Z V č.p. 58 č.p. 137 393/1 380 380

Více

Březovice. Architektonická studie Návrh regenerace dětského hřiště Investor: Město Hořice Vypracoval: Ing. arch. Martin Pour Datum: 12.8.

Březovice. Architektonická studie Návrh regenerace dětského hřiště Investor: Město Hořice Vypracoval: Ing. arch. Martin Pour Datum: 12.8. Architektonická studie Návrh regenerace dětského hřiště Investor: Město Hořice Vypracoval: Ing. arch. Martin Pour Datum: 12.8.2011 Březovice ING.ARCH. MARTIN POUR PROJEKTOVÝ ATELIÉR Barákova 1628, 508

Více

ZADÁNÍ PROFESÍM A SPECIALISTŮM PRO KONZULTACI A VY-

ZADÁNÍ PROFESÍM A SPECIALISTŮM PRO KONZULTACI A VY- Vladislava Veselá 20/12/2015 str. 1/5 Veřejná zakázka : PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ NÁMĚS- TÍ E.BENEŠE Objednatel: Zhotovitel: Statutární město Kladno Magistrát města Kladna Náměstí Starosty

Více

VENKOVNÍ ARCHITEKTURA Do zahrad, parků, na náměstí, hřiště, odpočinkové zóny a k rodinným domům Výrobky z produkce PRESBETON Nova, s.r.o.

VENKOVNÍ ARCHITEKTURA Do zahrad, parků, na náměstí, hřiště, odpočinkové zóny a k rodinným domům Výrobky z produkce PRESBETON Nova, s.r.o. 124 VENKOVNÍ ARCHITEKTURA Do zahrad, parků, na náměstí, hřiště, odpočinkové zóny a k rodinným domům Výrobky z produkce PRESBETON Nova, s.r.o. 125 Systém H-E-X TOP Součástí systému H-E-X je dlažba a městský

Více

Zahrada Flemmichova vily - KRNOV

Zahrada Flemmichova vily - KRNOV Zahrada Flemmichova vily - KRNOV Zahrada je součástí památkově chráněného areálu vily a patří k tomu nejcennějšímu, co se nám ve městě ze zahradní architektury zachovalo. Přestože dnes vidíme jen kostru

Více

LEGENDA lesopark Amerika

LEGENDA lesopark Amerika Příloha č. 1 Plán města Františkovy Lázně - kompoziční principy Městské sady Westend park Sady Bedřicha Smetany lesopark K Zátiší LEGENDA lesopark Amerika Sady Solného a Lučního pramene KOMPOZIČNÍ OSA

Více

Návrh prostranství v centru obce Těškovice. Ing. arch. Ing. Marcel Kupka, 6/2014

Návrh prostranství v centru obce Těškovice. Ing. arch. Ing. Marcel Kupka, 6/2014 Návrh prostranství v centru obce Těškovice Ing. arch. Ing. Marcel Kupka, 6/2014 Klady, zápory a současný stav Letecký pohled rok 2009 Řešené území - Nejednotné, částečně separované zahrady Mš, Zš a zahrada

Více

VENKOVNÍ ARCHITEKTURA Do zahrad, parků, na náměstí, hřiště, odpočinkové zóny a k rodinným domům Výrobky z produkce PRESBETON Nova, s.r.o.

VENKOVNÍ ARCHITEKTURA Do zahrad, parků, na náměstí, hřiště, odpočinkové zóny a k rodinným domům Výrobky z produkce PRESBETON Nova, s.r.o. 124 VENKOVNÍ ARCHITEKTURA Do zahrad, parků, na náměstí, hřiště, odpočinkové zóny a k rodinným domům Výrobky z produkce PRESBETON Nova, s.r.o. 125 Systém H-E-X TOP Součástí systému H-E-X je dlažba a městský

Více

Projekt regenerace sídliště Dlouhá v Novém Jičíně Koncept projektu regenerace

Projekt regenerace sídliště Dlouhá v Novém Jičíně Koncept projektu regenerace 4/ NÁVRHOVÁ ČÁST - TEXTOVÁ 4.1 CHARAKTERISTIKA ÚPRAV ZÁKLADNÍ PROBLÉMOVÉ OBLASTI Sídliště Dlouhá vzniklo jako důsledek extenzivního rozvoje města zejména v druhé polovině 20. století. Tehdejší urbanistické

Více

Shrnutí výsledků veřejného setkání,

Shrnutí výsledků veřejného setkání, Shrnutí výsledků veřejného setkání, 22. 9. 2015 Pro město Příbram zpracovala Agora CE, o.p.s. Petra Rezka 12, 140 00 Praha 4 Tel.: (+420) 261 222 914 web: www.agora-ce.cz Tato zpráva slouží především jako

Více

TEXTOVÁ ČÁST PLZEŇ - ŠANCE PRO VNITROBLOK

TEXTOVÁ ČÁST PLZEŇ - ŠANCE PRO VNITROBLOK TEXTOVÁ ČÁST .1 ANOTACE Je zachován polosoukromý charakter vnitrobloku. Ten je, spíše než parkem, veřejnou zahradou pro místní obyvatele. arevná okružní cesta odděluje odpočinkové plochy uvnitř od parkování

Více

Přehled všech projektů najdete na: Ovocné sady s lavičkou Jiřího Karena

Přehled všech projektů najdete na: Ovocné sady s lavičkou Jiřího Karena Pořadové číslo projektu: 47 Název projektu: Ovocné sady s lavičkou Jiřího Karena Popis projektu: Navrhovatelky navrhují oživení parku Jiřího Karena výsadbou ovocného sadu s lavičkou, jejíž součástí bude

Více

Alej do Velké Kraše Průvodní zpráva a návrh řešení

Alej do Velké Kraše Průvodní zpráva a návrh řešení Alej do Velké Kraše Alej do Velké Kraše Průvodní zpráva a návrh řešení Cesta mezi městem Vidnava a obcí Velká Kraš, která vede podél říčky Vidnávky je oblíbeným místem procházek občanů a z důvodů minimálního

Více

NÁMĚSTÍ HRANICE U AŠE

NÁMĚSTÍ HRANICE U AŠE DOSTAVBA NÁMĚSTÍ V HRANICÍCH U AŠE NÁMĚSTÍ AUTORSKÁ ZPRÁVA ANALÝZA Předmětný prostor se nachází v centrální části obce Hranice, jedná se o dořešení prostoru Masarykova náměstí, které je z části již zrekonstruované.

Více

BEDŘICHOVSKÁ G I 1795/19 KLÍNOVÁ 1795/10 BEDŘICHOVSKÁ ŠTĚPNIČNÁ 1795/ /12 NA SLOVANCE 1795/ / / / / /21 4

BEDŘICHOVSKÁ G I 1795/19 KLÍNOVÁ 1795/10 BEDŘICHOVSKÁ ŠTĚPNIČNÁ 1795/ /12 NA SLOVANCE 1795/ / / / / /21 4 795 BEDŘICHOVSKÁ F E 6 9 20 2 KLÍNOVÁ G I 3802 4 D 0 7 ŠTĚPNIČNÁ H 5 BEDŘICHOVSKÁ 9 3 22 3 PARKING A B 2 4 PARKING 5 NA SLOVANCE 3/ 83/4 809/ 809/ C 809/2 809/3 809/4 2 83/6 URBANISTICKÁ ANALÝZA ÚZEMÍ

Více

REVITALIZACE AUTOBUSOVÉHO NÁDRAŽÍ SOBĚSLAV

REVITALIZACE AUTOBUSOVÉHO NÁDRAŽÍ SOBĚSLAV AUTORSKÁ ZPRÁVA A. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE akce: Revitalizace autobusového nádraží Soběslav charakter stavby: Revitalizace území stupeň zpracování: Ideová urbanistická místo stavby: Autobusové nádraží Soběslav

Více

TEXTOVÁ ČÁST. K O N C E P T Náměstí je obytný prostor města, ve kterém je nutné minimalizovat dopravu a upřednostnit chodce.

TEXTOVÁ ČÁST. K O N C E P T Náměstí je obytný prostor města, ve kterém je nutné minimalizovat dopravu a upřednostnit chodce. TEXTOVÁ ČÁST Z A D Á N Í Zadáním studie je celkové posouzení náměstí T. G. Masaryka z hlediska funkčnosti tohoto nejvýznamnějšího městského prostoru. Funkčnosti především ve smyslu uživatelského komfortu,

Více

REALIZOVANÉ AKCE 2018

REALIZOVANÉ AKCE 2018 REALIZOVANÉ AKCE 2018 Obec získala dotaci z MMR (1 233 454,- Kč) na rekonstrukci víceúčelového hřiště u školy, realizace právě probíhá, tzn. demontáž stávající hřiště a výstavba nového. Dále obec získala

Více

Multifunkční sportovní areál Újezd u Kunštátu

Multifunkční sportovní areál Újezd u Kunštátu Multifunkční sportovní areál Újezd u Kunštátu Doplněk studie pro zadání projektové dokumentace Osadní výbor Újezd 2015 Multifunkční sportovní areál Újezd u Kunštátu doplněk studie pro zadání projektové

Více

TISKOVÁ ZPRÁVA. Krumlov představuje projekty participativního rozpočtu

TISKOVÁ ZPRÁVA. Krumlov představuje projekty participativního rozpočtu TISKOVÁ ZPRÁVA město Český Krumlov Datum: 24. října 2017 Zpracovaly: Soňa Petráková, Petra Nestávalová Krumlov představuje projekty participativního rozpočtu Projekt participativního rozpočtu se v Českém

Více

VSTUPNÍ BRÁNY VÝSTAVIŠTĚ PRAHA

VSTUPNÍ BRÁNY VÝSTAVIŠTĚ PRAHA Návrh vytváří ucelenou koncepci předprostoru areálu Výstaviště, vyzdvihuje hlavní dominanty území a jasně definuje jednotlivá veřejná prostranství. Koncept Koncept řešení je založený na zdůraznění tří

Více

Rekonstrukce nádrže Slatina p.p.č. 1694/16

Rekonstrukce nádrže Slatina p.p.č. 1694/16 Rekonstrukce nádrže Slatina p.p.č. 1694/16 Investor : obec Slatina č.p. 50, 410 02 Lovosice Zpracovatel dokumentace : Ing. M. Jeřábek, Vodohospodářská kancelář INDORS Velká Dominikánská 10, Litoměřice

Více

ÚZEMNÍ STUDIE KARLOVY VARY BOHATICE VEŘEJNÁ PROSTRANSTVÍ

ÚZEMNÍ STUDIE KARLOVY VARY BOHATICE VEŘEJNÁ PROSTRANSTVÍ ÚZEMNÍ STUDIE KARLOVY VARY BOHATICE VEŘEJNÁ PROSTRANSTVÍ Řešené území. Řešené území se nachází ve východní části města Karlovy Vary, v k.ú. Bohatice. v jeho jižní části. Tato část je využita převážně pro

Více

A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA VARIANTA A OBSAH PRŮVODNÍ ZPRÁVY: 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE STAVBY A INVESTORA.

A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA VARIANTA A OBSAH PRŮVODNÍ ZPRÁVY: 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE STAVBY A INVESTORA. A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA OBSAH PRŮVODNÍ ZPRÁVY: 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE STAVBY A INVESTORA 2. ZÁKLADNÍ ÚDAJE CHARAKTERIZUJÍCÍ STAVBU A JEJÍ PROVOZ 3. PŘEHLED VÝCHOZÍCH PODKLADŮ, SOULAD STAVBY S NIMI 4. ZDŮVODNĚNÍ

Více