w.art projects uvádí Ve spolupráci s hl. m stem Prahou Sv telné um ní v Praze v dob p edsednictví eské republiky v EU 7. ledna 30.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "w.art projects uvádí Ve spolupráci s hl. m stem Prahou Sv telné um ní v Praze v dob p edsednictví eské republiky v EU 7. ledna 30."

Transkript

1 w.art projects uvádí Ve spolupráci s hl. m stem Prahou Sv telné um ní v Praze v dob p edsednictví eské republiky v EU 7. ledna 30. ervna 2008 Tisková zpráva

2 eské p edsednictví Evropské unie v pr b hu první poloviny roku 2009 umo uje Praze ukázat sv tové ve ejnosti svoji otev enost, vitalitu a joie de vivre. Projekt sv teln ch instalací s názvem Transparency, organizovan a realizovan agenturou w.art projects, vychází z koncepce zp ístupn ní sou asného um ní irokému publiku. Z tohoto d vodu jsme se rozhodli ukázat sv telné um ní ve ve ejném prostoru. Obyvatelé Prahy i její náv t vníci se tak budou moct seznámit se sv teln mi instalacemi dosud nevídan ch rozm r. est sv tov renomovan ch um lc, jak mi jsou Julian Opie (Anglie), Stephan Reusse (N mecko), Jaume Plensa ( pan lsko), Arthur Duff (USA/Itálie), Ulla Rauter (Rakousko) a Jenny Holzer (USA), p ipraví pro diváky v pr b hu eského p edsednictví EU vrcholné vizuální zá itky. Sv telné projekce na pr elích budov, na Vltav a dal ích ne ekan ch místech v centru Prahy p ekvapí a ohromí ka dého diváka. V chladn ch m sících za átku roku 2009 rozzá í sv mi barvami st ed m sta. Transparency je skv lou my lenkou jak upozornit na kouzlo hlavního m sta v tomto pro eskou republiku tak d le itém období. Um lec doba trvání místo: Jaume Plensa ( pan lsko), nám. Jana Palacha Rudolfinum Julian Opie (Anglie), Národní divadlo Stephan Reusse (N mecko), Du ní ul. p ed pan lskou synagógou Arthur Duff (USA/Itálie), Starom stské nám stí Ulla Rauter (Rakousko), ledolamy p ed Novotného lávkou Jenny Holzer (USA), Národní muzeum Kontakt : Tiskové informace: Select Agency Dr. Gisela Winkelhofer, Quirin Wimmer Petra Hanzliková office@wartprojects.com petra@select-event.com T T

3 Jaume Plensa, WE Lorenzo Ceretta Jaume Plensa (E) p edstaví svou nejnov j í skulpturu WE od 7. ledna do 30. ervna na nám stí Jana Palacha naproti Rudolfinu. WE, 5 m vysoká, 2700 kg vá ící, bíle nat ená, laserem vy ezávaná socha z kartá ované oceli p edstavuje t lo sedícího lov ka vytvo ené z písmen. Její p ední strana je otev ená. Plensa ve svém nejnov j ím díle poprvé vytvo il sochu, která se skládá z písmenn ch znak r zn ch jazyk : latiny, hebrej tiny, arab tiny, ru tiny, hind tiny, e tiny, ín tiny a japon tiny. Intencí Jaume Plensy je stvo it znak nad je v mír a porozum ní mezi v emi národy na sv t. Podobn mi skulpturami vzdává Plensa hold lidskému t lu jako to nejdokonalej ímu architektonickému dílu, které je ochranou a p íst e ím pro du i, sny a p ání. asto p itom spojuje písmo s transparentními materiály, sv tlem a akustick mi prvky. Plensa, narozen v roce 1955, ije v Barcelon. Je jedním z nejv znamn j ích soudob ch pan lsk ch um lc. V roce 1997 se mu poda ilo prosadit se na mezinárodní scén velk mi v stavami a projekty ve ve ejném prostoru, které vzbudily velk ohlas. Pat ila k nim také pozoruhodná práce Crown Fountain pro Millenium Park v Chicagu V stavy (v b r): Jaume Plensa, Frederik Meijer Sculpture Park, Grand Rapids, Michigan; Save our Souls, Albion Gallery, Lond n Jaume Plensa, Musée d Art Contemporain, Nice; Jaume Plensa, Institut Valencia d Art Modern, Valencia; Nomade, Musée Picasso, Antibes; Barcelona , Fondation Marguerite et Aimé Maeght, Saint Paul de Vence; Silent Voices, Museum at Tamada Projects, Tokio.

4 Julian Opie, ANN, DANCING Lorenzo Ceretta Julian Opie (UK) p edstaví LED panel ANN, DANCING v jednom z oken Národního divadla obrácen ch na Národní t ídu od 7. ledna do 30. ervna. Julian Opie pat í k p edním soudob m um lc m mezinárodního renomé. Narodil se v roce 1958, ije a pracuje v Lond n. Opie studoval na Goldsmith College of Art a brzy vystavoval v Lisson Gallery a ICA v Lond n, Kunstverein v Kolín nad R nem a Fondation Cartier pour l art contemporain. Jeho um lecká díla jsou zastoupena v nejd le it j ích sbírkách a muzeích na sv t, nap íklad v The Tate Modern a The National Portrait Gallery v Lond n, MoMA v New Yorku, MOMAT v Tokiu a Stedelijk Museum v Amsterdamu. Díky po íta ové animaci, zvuku a obrazovkám s LED p edvádí Opie ne ekanou interpretaci plastik. Tak iroké, jako je spektrum vliv, z nich Julian Opie erpá od klasick ch portrét a plastik a po japonské komiksy manga je iroké i spektrum nejr zn j ích médií a technologií, které p i své tvorb pou ívá. Pro jeho práci je charakteristická redukce na podstatné. Tento princip je zjevn zejména u portrét. Jeho vysoce stylizovaná práce zahrnuje p evod fotografií (nebo krátk ch film ) do figurativních reprodukcí vytvo en ch pomocí po íta ové animace. Jeho ilustrace p edstavují nov p ístup k obraz m a formám, které prost ednictvím moderních materiál a médií odkazují na souvislost se sou asn m sv tem. V roce 2001 získal Julian Opie za ztvárn ní obálky alba britské skupiny Blur s názvem Best of Blur cenu za nejlep í ilustraci ud lovanou asopisem Musik Week. V podob dvou LED panel Bruce and Suzanne walking umíst n ch na jezu na Vltav poblí Karlova mostu a doprovázen ch v stavou v Muzeu Kampa ji w.art projects p edstavila v dubnu a kv tnu 2007 v Praze ve ve ejném prostoru práce Juliana Opieho.

5 Staphan Reusse, Mice Lorenzo Ceretta Stephan Reusse (D) bude promítat své My i (Mice) na pr elí akademie v Du ní poblí pan lské synagogy od 7. ledna do 30. ervna, denn od hodin. Reusseho práce se zab vají vnímáním a vzpomínkami. Tato instalace se soust e uje na my i, které v noci ovládají na e p íbytky. Laserov paprsek kreslí na ze stopy pohybu a siluety t chto zví at. Jejich tvar vychází z anal zy infra erven ch videozáznam my í, které autor schematicky zjednodu en reprodukuje. Takto vytvo ené pohybové vzorce a formy jsou v sledkem kombinace reálného filmu a animace. Pro sv telnou show My i je charakteristick p irozen hektick, ustra en opatrn a neklidn pohyb, kter je p ízna n pro ka dodenní lidsk ivot. My i jsou ve své nefyzické p ítomnosti pro autora metaforou pomíjivosti. V okam iku, kdy má lov k pocit, e je vidí, se ji manifestují jen ve vzpomínce. Práv vzpomínky konstruují na základ zku enosti my, kterou ale lov k nem e vid t, proto e tu není. Bylo tu jen pár linií, které se mihly a které se ve své áste n abstraktní znakovosti odrá ejí v na ich vzpomínkách jako pro itá realita. V mnoha autorov ch pracích slou í technická transformace k tomu, aby umo nila imaginaci dot kat se zón nev dom ch vzpomínek pozorovatele. Obrazy vytvá í pozorovatel. On je zná ze sv ch vzpomínek a sám si je zaost uje. Stephan Reusse se narodil v roce 1954, ije v Kolín nad R nem. V roce 1997 byl hostem ve Villa Romana. V letech vyu oval na Um lecké vysoké kole pro média v Kolín nad R nem v oboru fotografie a nová média. K jeho p edním projekt m um ní na budovách pat í laserové skeny v Münsteru, Torontu, Vancouveru a anghaji. V stavy v roce 2008 (v b r): Monkey Talk, Galerie Feichtner, Víde ; Now Jump, Nam June Paik Art Center, Korea; The Dream Machine, Shortlist FIAC s Parcours, Pa í ; Stephan Reusse, ParkRyuSook Gallery, anghaj, ína; Drawing By Chairs, Galerie Johnssen, Mnichov; Monkey, ShContemporary, anghaj.

6 Arthur Duff, love letters Lorenzo Ceretta Arthur Duff (USA) se p edstaví s projekcí s názvem Love Letters na Starom stském nám stí v termínu od 7. ledna do 1. února, a to ka d ve er od do DARLING WAVE MY CONFUSION FLATLY BRUSHES YOUR BIGOTED IDENTITY. YOU ARE MY MATURE BOD. MY NEED PROPERLY LAUGHS AT YOUR HOSTILE PERSPECTIVE. MY SUBJECTIVE PAST SCRATCHES YOUR DIFFERENCE. MY DARLING FANTASY HURRIEDLY STARTS YELLING FOR YOUR WARNING. YOURS MYSTERIOUSLY Jednotlivé texty jsou v sledkem kombinace milostn ch dopis autorov ch rodi, které si napsali p ed více ne t iceti lety, pomocí programu Christophera Stracheye Love Letters. Tento program vytvo en v roce 1952 pro Manchester Mark 1 náhodn sestavuje milostné dopisy. Arthur rozebral dopisy sv ch rodi na slovesa, p íslovce, podstatná a p ídavná jména a ty zasadil do osnovy básní vytvo en ch Stracheyov m programem. V sledné záhadné vzkazy s podmaniv m efektem budou v konn m zelen m laseren promítány na Starom stské nám stí. Ve svém díle Love Letters se Arthur Duff zam il na osobit proces interpretace, kter je vyvoláván náhodn generovan m textem, kter umo uje pozorovateli p i adit mu vlastní v znam. Arthur Duff se narodil v roce 1973 ve Wiesbadenu americk m rodi m. Rodina se asto st hovala a ila v r zn ch zemích nap. ve Spojen ch státech, Ji ní Korei, N mecku, Japonsku i Itálii. Arthur se aktivn zapojuje do d ní na italské scén sou asného um ní. ije v Benátkách, pracuje v Marghe e, kde má ji n kolik let i své studio. Nedávno se zú astnil v stavy The word in art Research and the avant-garde in the 20 th century v Muzeu moderního a sou asného um ní v Trentu a Roveretu, své speciální projekty p edstavil té na XIV. Quadrenniale v ím, GAM a Palazzu delle Papesse v Sien. Jeho poslední projekt Borrowing You uvedl v Castelfranco Venetu, kde nainstaloval ob í laser, kter promítal na budovy st edov kého centra borrowed words ob an m sta. V sou asné dob pracuje pro galerii Galica Arte Contemporanea v Milán a Studio La Cittá ve Veron, se kter mi se pravideln ú astní v ech velk ch mezinárodních veletrh um ní. Pracoval na didaktickém projektu muzea Peggy Guggenheim a p isp l k vyhran nému p ístupu ke vzd lávání aplikovanému v nov otev eném C4-Contemporary Culture Centre v Caldognu.

7 Ulla Rauter, Tacet Ulla Rauter (A) p edstaví sv j TACET od 21. února do 30. ervna v dy od setm ní do p lnoci na Vltav u Muzea Bed icha Smetany. Intervence TACET upozor uje na akustické pauzy, a vytvá í tak ze zvukové kulisy m sta nepsanou partituru. Rozsvícení textu je vizuálním akcentem, kter vyzna uje jen z ídka v dom vnímané okam iky ticha, kdy dochází k p eru ení tém konstantní hladiny m stsk ch hluk. Pokynem k ml ení jsou sou asn pokládané otázky: Kdo má ml et a kdo ml í? TACET se obrací na nep ítomn subjekt provozující hudbu nebo naopak na skrumá hluk produkujících v cí a ivo ich v bezprost edním okolí a vyjad uje jejich boj o v sostné akustické postavení v daném míst. Ulla Rauter, narozená v roce 1980, pracuje ve Vídni. V letech nav t vovala Kolleg für Grafik-Design na Graphische Wien, následn mistrovskou t ídu pro komunika ní design na té e kole. Od roku 2003 studuje transmediální um ní na Univerzit pro aplikované um ní ve Vídni ve t íd prof. Brigitte Kowanz. Ú ast na v stavách/performancích: Cena nadace Karl-Anton-Wolf-Stiftung v rámci prvního stipendia pro talenty Ö1, Víde, 2008; Sound of Art, Museum der Moderne, Salzburg, 2008; Parasite-Paradise, Sammlung Esterházy, hrad Forchtenstein, 2008; Sensationen, ve er s performancemi, Univerzita pro aplikované um ní ve Vídni, 2008; Lightness of Action, Nitrianská Galéria, Nitra 2008; Performance, Kunsthalle Project Space, Víde 2007; Projekce ve ve ejném prostoru, Heiligenkreuzerhof, Víde 2007; Sculpture Grande, Generation Next, Praha 2007; 1. cena, sout Gedenksymbol Servitengasse 1938, 2007; Christian Eisenberger skupinová v stava Galerie Lisi Hämmerle, Bregenz, 2006; 1wand, schodi t MAK, Víde 2005; The Essence, MAK, Víde 2005; Natalagranagranata, Galerie Schloß Porcia, Korutany, 2004.

8 Jenny Holzer, Xenon for Bordeaux, Jenny Holzer, member Artists Rights Society (ARS), NY. Photo: Vincent Monthiers Jenny Holzer (USA) se p edstaví sv telnou instalací na pr elí Národního muzea v termínu od 30. dubna do 6. kv tna. Pro Prahu si p ipravila projekci básní Franze Kafky a Wislawy Szymborské. Jenny Holzer se narodila v roce 1950 v Ohiu, ije a pracuje v Hoosicku, New York. Sv telné instalace jsou nedílnou sou ástí tvorby Jenny Holzer ji více ne jedno desetiletí. Velkoplo né projekty vytvá í u od roku 1996, kdy laserem promítala texty na památník bitvy národ v Lipsku. Ve svém díle v sou asné dob up ednost uje ob í pohyblivé filmové projekce, které byly poprvé p edstaveny na sklonku roku 1996 na Biennale di Firenze: il Tepo e la Moda ve Florencii. Své projekty Holzer uskute nila ji na ty ech kontinentech, ve trnácti zemích a více ne t iceti m stech, k nim pat í Florencie, ím, Rio de Janiero, Benátky, Oslo, Buenos Aires, Berlín, Pa í, Singapur, San Diego i New York. Její sv telné instalace se objevily na jedn ch z nejzajímav j ích architektonick ch staveb, po ínaje novou Národní galerií Miese van der Roheho a idovsk m muzeem Daniela Liebeskinda v Berlín a po pyramidu I.M.Peie v Louvru, na poho í nad Rio de Janierem, vodních plochách ek Sieny a Arno nebo skokansk ch m stcích v Lillehammeru. Jeden z jejích nejv jime n j ích projekt se uskute nil v zá í Holzer promítala z Kennedyho Centra na Roosevelt v ostrov ve Washingtonu, D.C.proslovy prezident Johna F. Kennedyho a Theodora Roosevelta.

VÝROČNÍ ZPRÁVA škol. rok 2009/10

VÝROČNÍ ZPRÁVA škol. rok 2009/10 Soukromá základní umělecká škola Trnka o.p.s., Rodinná 39, 312 00 Plzeň IČO.26347687, IZO.150035365, identifikátor zařízení: 650035356, bankovní spojení: 279204310247/0100, DIČ. CZ-26347687 VÝROČNÍ ZPRÁVA

Více

projekty environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty (EVVO)

projekty environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty (EVVO) www.ornita.cz Typ organizace: Náplň činnosti: Cílová skupina: Financování: občanské sdružení projekty environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty (EVVO) děti a mládež, pedagogičtí pracovníci pražských

Více

1. Česko-polská Hřebenovka záměr vlajkového projektu PhDr. Maierová

1. Česko-polská Hřebenovka záměr vlajkového projektu PhDr. Maierová ZÁPIS ze společného zasedání Výboru cestovního ruchu, památkové péče a kultury Zastupitelstva Libereckého kraje a Kulturní komise rady Libereckého kraje konaného v úterý 17. 6. 2014 od 14 hod. v Kamenářském

Více

občanské sdružení ZVONICE

občanské sdružení ZVONICE občanské sdružení ZVONICE Praha - Modřany Výroční zpráva 2011 (c) 2010-11 O. S. Zvonice Obecně: Vybíráme z dokumentu Základní text občanského sdružení Zvonice, které vzniklo dne 16.11.2010, podle zákona

Více

Dotační program pro oblast kultury na rok 2016

Dotační program pro oblast kultury na rok 2016 Dotační program pro oblast kultury na rok 2016 Příloha č. 1 usnesení č. 1318/36/R/2015 MČ Praha 11 vyhlašuje pro rok 2016 dotační program podpory kultury s následujícími programy: I. program: Celoroční

Více

V ro ní zpráva 2007 Projekty realizované v roce 2007 Zaji t ní pravidelné innosti ASK R Aktivity základních lánk Není jednoduché obsáhnout ve stru ném vyjád ení aktivity v ech základních lánk a len

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013. Pohybové studio Cyranovy boty občanské sdružení

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013. Pohybové studio Cyranovy boty občanské sdružení VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013 Pohybové studio Cyranovy boty občanské sdružení Motto: Tanec je komunikace mezi tělem a duší. Vyjadřuje to, na co slova nestačí. (Ruth Saint Denis) PS Cyranovy boty Lidická 50 658 12

Více

2. Úroveň bydlení, náklady na bydlení a ceny nemovitostí v Olomouckém kraji

2. Úroveň bydlení, náklady na bydlení a ceny nemovitostí v Olomouckém kraji 2. Úroveň bydlení, náklady na bydlení a ceny nemovitostí v Olomouckém kraji 2.1. Charakteristika domovního a bytového fondu a úrovně bydlení Domovní fond Olomouckého kraje zahrnoval podle sčítání lidu,

Více

miroslav šnajdr st. lidé a obrazy

miroslav šnajdr st. lidé a obrazy miroslav šnajdr st. lidé a obrazy 24. 5. 24. 7. 2014 ^ terezka schubertová olej, akryl, tempera, plátno, 2007 > vnučka lucinka schubertová olej, tempera, pastel, plátno, 2006 < na titulní straně děvčátko

Více

Výjezdy studentů do zahraničí

Výjezdy studentů do zahraničí Výjezdy studentů do zahraničí Název média: Vysočina-news Datum vydání 17. 2. 2010 Vysokoškoláci vyjedou na stáž do zahraničí V pondělí 22. února začíná letní semestr na Vysoké škole polytechnické Jihlava,

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ORGANIZACE

VÝROČNÍ ZPRÁVA ORGANIZACE VÝROČNÍ ZPRÁVA ORGANIZACE ZA ROK 2011-2012 VYPRACOVALA: MGR. NADĚŽDA CHLÁDKOVÁ Charakteristika organizace: Název organizace: Základní škola Horažďovice Adresa: Blatenská 310, 341 01Horažďovice telefon:

Více

Sociálně demografická analýza ( zdroj ČSÚ rok 2007 ke dni 31.5. 2008) Pozn. : Analýza je zaměřena především na kriminálně rizikové skupiny.

Sociálně demografická analýza ( zdroj ČSÚ rok 2007 ke dni 31.5. 2008) Pozn. : Analýza je zaměřena především na kriminálně rizikové skupiny. Podklad č. 3 ke Koncepci prevence kriminality hl.m. Prahy na léta 2009 až 2012 Sociálně demografická analýza ( zdroj ČSÚ rok 2007 ke dni 31.5. 2008) Pozn. : Analýza je zaměřena především na kriminálně

Více

Výroční zpráva o činnosti sdružení za rok 2012

Výroční zpráva o činnosti sdružení za rok 2012 Výroční zpráva o činnosti sdružení za rok 2012 Obsah: I. Vznik sdružení II. Základní ustanovení III. Poslání a cíle sdružení IV. Členská základna V. Uspořádané akce v průběhu roku 2012 VI. Propagace sdružení

Více

Roční zpráva ČAZV za rok 2005

Roční zpráva ČAZV za rok 2005 Roční zpráva ČAZV za rok 25 červen 26 Č.j.: 32/26 Roční zpráva ČAZV za rok 25 (ve smyslu zákona č. 28/2 Sb. o rozpočtových pravidlech a vyhlášky č. 323/25 Sb.) a) Název zpracovatele: Česká akademie zemědělských

Více

Program prevence kriminality Městské policie Liberec na rok 2010

Program prevence kriminality Městské policie Liberec na rok 2010 Program prevence kriminality Městské policie Liberec na rok 2010 realizátor programu: Odbor prevence kriminality Městské policie Liberec Zpracoval : Mgr. Luboš Raisner Předkládá: Mgr. Ladislav Krajčík

Více

Podrobnější zaznamenání v kronice města si jistě zaslouţí projekt Zmizelí sousedé, kdy předávám slovo jeho iniciátorovi, učiteli Josefu Märcovi:

Podrobnější zaznamenání v kronice města si jistě zaslouţí projekt Zmizelí sousedé, kdy předávám slovo jeho iniciátorovi, učiteli Josefu Märcovi: Gymnázium Historie chomutovského gymnázia se datuje od roku 1591, kdy se Jiří Popel z Lobkovic, nejvyšší hofmistr českého království a majitel chomutovského panství, rozhodl zaloţit v Chomutově jezuitskou

Více

KRAJSKÉ KOLO SOUTĚŽE VE ŠPANĚLSKÉM JAZYCE PRO SŠ

KRAJSKÉ KOLO SOUTĚŽE VE ŠPANĚLSKÉM JAZYCE PRO SŠ Gymnázium, Olomouc, Čajkovského 9 tel.: 585 412 493, e-mail: skola@gcajkol.cz vlastimil.kaspir@post.cz www.gcajkol.cz KRAJSKÉ KOLO SOUTĚŽE VE ŠPANĚLSKÉM JAZYCE PRO SŠ Datum a místo konání: 21.3.2016 v

Více

ČTVRT MILIÓNU NEAKTIVNÍCH DŮCHODCŮ CHTĚLO PRACOVAT

ČTVRT MILIÓNU NEAKTIVNÍCH DŮCHODCŮ CHTĚLO PRACOVAT ČTVRT MILIÓNU NEAKTIVNÍCH DŮCHODCŮ CHTĚLO PRACOVAT V roce 2012 byli v rámci výběrového šetření pracovních sil dotazováni respondenti ve věku 50-69 let na téma jejich odchodu do důchodu. Přechod mezi aktivitou

Více

O metodě storytellingu a jeho využití ve školství. Obsah: co je to storytelling využití storytellingu ve školství praktické úkoly a techniky

O metodě storytellingu a jeho využití ve školství. Obsah: co je to storytelling využití storytellingu ve školství praktické úkoly a techniky O metodě storytellingu a jeho využití ve školství Obsah: co je to storytelling využití storytellingu ve školství praktické úkoly a techniky Co je to storytelling ve zkratce řečeno vyprávění příběhů. Je

Více

MUZEA V PŘÍRODĚ A LIDOVÁ ARCHITEKTURA STŘEDOČESKÉHO KRAJE

MUZEA V PŘÍRODĚ A LIDOVÁ ARCHITEKTURA STŘEDOČESKÉHO KRAJE Vyšší odborná škola informačních služeb, Praha Institute of Technology, Sligo MUZEA V PŘÍRODĚ A LIDOVÁ ARCHITEKTURA STŘEDOČESKÉHO KRAJE Research Methods and Project Projekt ročníkové práce Student: Magda

Více

Studuj na ISŠ Na Karmeli v Mladé Boleslavi

Studuj na ISŠ Na Karmeli v Mladé Boleslavi Název tématu: Studuj na Název projektu: Studuj na ISŠ Na Karmeli v Mladé Boleslavi Seznam členů týmů: Markéta Dufková Jan Vodák Veronika Šilhartová Martin Khun Karolína Kolocová Pedagogický vedoucí: Ing.

Více

ZA5894. Flash Eurobarometer 377 (Introduction of the Euro in the New Member States, wave 15) Country Questionnaire Czech Republic

ZA5894. Flash Eurobarometer 377 (Introduction of the Euro in the New Member States, wave 15) Country Questionnaire Czech Republic ZA89 Flash Eurobarometer 77 (Introduction of the Euro in the New Member States, wave ) Country Questionnaire Czech Republic FL 77 The introduction of the Euro in the most recently acceded MS - CZ D Kolik

Více

Krajská hospodářská komora Střední Čechy. Pravidla soutěže. Poznáváme firmy ve středních Čechách. 1. Pořadatel soutěže. 2. Termín konání soutěže

Krajská hospodářská komora Střední Čechy. Pravidla soutěže. Poznáváme firmy ve středních Čechách. 1. Pořadatel soutěže. 2. Termín konání soutěže Pravidla soutěže (dále jen pravidla soutěže ) Krajská hospodářská komora Střední Čechy Poznáváme firmy ve středních Čechách 1. Pořadatel soutěže se sídlem: Tyršova 106, 261 01 Příbram Zámeček s adresou

Více

7. Domy a byty. 7.1. Charakteristika domovního fondu

7. Domy a byty. 7.1. Charakteristika domovního fondu 7. Domy a byty Sčítání lidu, domů a bytů 2011 podléhají všechny domy, které jsou určeny k bydlení (např. rodinné, bytové domy), ubytovací zařízení určená k bydlení (domovy důchodců, penziony pro důchodce,

Více

PŘEHLED VYBRANÝCH ZJIŠTĚNÍ DOTAZNÍK PRO ABSOLVENTY POBYTŮ ERASMUS 2004-2012

PŘEHLED VYBRANÝCH ZJIŠTĚNÍ DOTAZNÍK PRO ABSOLVENTY POBYTŮ ERASMUS 2004-2012 PŘEHLED VYBRANÝCH ZJIŠTĚNÍ DOTAZNÍK PRO ABSOLVENTY POBYTŮ ERASMUS 2004-2012 Úvod Zpráva přibližuje hlavní zjištění z dotazníkového šetření mezi absolventy studijních pobytů a pracovních stáží. Dům zahraniční

Více

Prezentace regionu Posázaví www.posazavi.com

Prezentace regionu Posázaví www.posazavi.com Poznejte regiony ČR 2016 Prezentace regionu Posázaví www.posazavi.com NOVINKY ROKU 2016 EXPERIMENTA > město Benešov EXPERIMENTA > město Benešov Experimentální prostor pod náměstím v Benešově, vyplněn interaktivními

Více

Grantové řízení Nadace OKD pro rok 2011 v nadačním programu Pro budoucnost

Grantové řízení Nadace OKD pro rok 2011 v nadačním programu Pro budoucnost Grantové řízení Nadace OKD pro rok 2011 v nadačním programu Pro budoucnost Program je zaměřen na podporu veřejně prospěšných projektů zejména v Moravskoslezském kraji, s cílem přispět k trvale udržitelnému

Více

Co se nám podařilo udělat díky věcné podpoře společnosti FINIDR, a. s. v první polovině roku 2012

Co se nám podařilo udělat díky věcné podpoře společnosti FINIDR, a. s. v první polovině roku 2012 Co se nám podařilo udělat díky věcné podpoře společnosti FINIDR, a. s. v první polovině roku 2012 HLAVNÍ PARTNER PRO VĚCNÉ DARY Stránka 1 z 12 Identita Celé Česko čte dětem POSLÁNÍ Posláním obecně prospěšné

Více

PRAVIDLA soutěže COOP DOBRÉ RECEPTY Jarní probuzení

PRAVIDLA soutěže COOP DOBRÉ RECEPTY Jarní probuzení PRAVIDLA soutěže COOP DOBRÉ RECEPTY Jarní probuzení s konáním 1. 4. 2016 30. 6. 2016 v ČR (www.coopdobrerecepty.cz) 1. Organizátor soutěže a soutěžní období Organizátor soutěže, společnost CCV, s.r.o.,

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014. Cyranovy boty, z.s. Motto: Tanec je pohyb a pohyb je život. (Ludmilla Chiriaeff)

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014. Cyranovy boty, z.s. Motto: Tanec je pohyb a pohyb je život. (Ludmilla Chiriaeff) VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 Cyranovy boty, z.s. Motto: Tanec je pohyb a pohyb je život. (Ludmilla Chiriaeff) Cyranovy boty, z.s. Lidická 50 658 12 Brno IČO: 26534711 Email: cyranovyboty@seznam.cz www.cyranovyboty.cz

Více

Jan Gemrot /1983/ 2002 2008 Akademie výtvarných umění v Praze (Ateliér klasických malířských technik prof. Zdeňka Berana) www.jangemrot.

Jan Gemrot /1983/ 2002 2008 Akademie výtvarných umění v Praze (Ateliér klasických malířských technik prof. Zdeňka Berana) www.jangemrot. Hlavní ideovou linii výstavního projektu, který představuje díla předních umělců mladší a střední generace, lze sumarizovat do hesel česká státnost, národní identita, hrdost a uvědomění, vlastenectví.

Více

ČÁST PÁTÁ POZEMKY V KATASTRU NEMOVITOSTÍ

ČÁST PÁTÁ POZEMKY V KATASTRU NEMOVITOSTÍ ČÁST PÁTÁ POZEMKY V KATASTRU NEMOVITOSTÍ Pozemkem se podle 2 písm. a) katastrálního zákona rozumí část zemského povrchu, a to část taková, která je od sousedních částí zemského povrchu (sousedních pozemků)

Více

Krištof Kintera: Memento mori Z vlastního rozhodnutí

Krištof Kintera: Memento mori Z vlastního rozhodnutí Krištof Kintera: Memento mori Z vlastního rozhodnutí 4ME400 Multimediální komunikace Anežka Petkevičová ZS 2012/2013 Fakulta podnikohospodářská Obor Arts management Úvod Krištof Kintera je etablovaným

Více

Letní program občanského sdružení Open Art Nová Paka pro rok 2007 ROŠKOPOV 1 + 3. (termíny a programy jednotlivých akcí):

Letní program občanského sdružení Open Art Nová Paka pro rok 2007 ROŠKOPOV 1 + 3. (termíny a programy jednotlivých akcí): Letní program občanského sdružení Open Art Nová Paka pro rok ROŠKOPOV 1 + 3 (termíny a programy jednotlivých akcí): 4.-14.7. 15.-21.7. 22.-28.7. 29.7.- 4.8. 5.-11.8. 12.-18.8. 19.-25.8. Filmová dílna Divadelní

Více

Daňová soustava. Prof. Ing. Václav Vybíhal, CSc.

Daňová soustava. Prof. Ing. Václav Vybíhal, CSc. Daňová soustava Prof. Ing. Václav Vybíhal, CSc. Téma : Daň z příjmů fyzických osob (II) 1. Explikace pojmů podnikání a jiná samostatná výdělečná činnost. 2. Daňové režimy a techniky výběru daně z příjmů

Více

JOSEF HOFFMANN JOSEF FRANK Od nekonečné garnitury k otevřenému systému

JOSEF HOFFMANN JOSEF FRANK Od nekonečné garnitury k otevřenému systému Tisková zpráva JOSEF HOFFMANN JOSEF FRANK Od nekonečné garnitury k otevřenému systému Tisková konference Zahájení Místo výstavy Neděle 19. června 2016, 12:00 hod. Neděle 19. června 2016, 14:00 hod. Muzeum

Více

ZŠ a MŠ Doudleby nad Orlicí Herdule a paličky. Autoři projektu. Ivana Machačová učitelka 2. stupně

ZŠ a MŠ Doudleby nad Orlicí Herdule a paličky. Autoři projektu. Ivana Machačová učitelka 2. stupně ZŠ a MŠ Doudleby nad Orlicí Herdule a paličky Autoři projektu Ivana Machačová učitelka 2. stupně 1 Spolupráce Blanka Drtinová vedoucí kroužku paličkovaní František Klapal ředitel školy Vyučující zeměpisu,

Více

Očekávané výstupy předmětu

Očekávané výstupy předmětu Vyučovací předmět: Období ročník: Učební texty: Anglický jazyk 3. období 9. Ročník učebnice Project 3, Project Plus Pracovní sešit k Projectu 3 Project Grammar a rozšiřující učebnice Project Plus Očekávané

Více

Soutěžní řád FLEMA Media Awards 2016

Soutěžní řád FLEMA Media Awards 2016 Soutěžní řád FLEMA Media Awards 2016 Preambule Poslání a cíl soutěže FLEMA Media Awards (dále jen soutěž ) je soutěží o nejlepší mediální kampaně na českém a slovenském trhu. Soutěž hodnotí a oceňuje zejména

Více

DOPROVODNÉ PROGRAMY. Komentované prohlídky. Power jóga v galerii

DOPROVODNÉ PROGRAMY. Komentované prohlídky. Power jóga v galerii DOPROVODNÉ PROGRAMY KVĚTEN DUBEN 2015 Komentované prohlídky Power jóga v galerii RODIČE A DĚTI Rezervace vlkova@adamgallery.cz míst na dílny na emailu vlkova@adamgallery.cz. 2. 5. 16:00 18:00 Dětský výtvarný

Více

č. 147/2008 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 16. dubna 2008

č. 147/2008 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 16. dubna 2008 č. 147/2008 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 16. dubna 2008 o stanovení podmínek pro poskytování dotací na zachování hospodářského souboru lesního porostu v rámci opatření Natura 2000 v lesích Ve znění: Předpis

Více

PUTOVÁNÍ ZA KYTÍNSKÝMI SOCHAMI

PUTOVÁNÍ ZA KYTÍNSKÝMI SOCHAMI Autor: David Fiala, *1968 řezbář, ajurvedský masér a terapeut, Litoměřice David Fiala začal vyřezávat až ve 28 letech, opustil stabilní příjem v zaměstnání a rozhodl se posunout dál. Své sochy zásadně

Více

Jak se ČNB stará o českou korunu

Jak se ČNB stará o českou korunu Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Šumperk, Hlavní třída 31 Jak se ČNB stará o českou korunu Esej na odborné téma Jméno: Nicola Lužíková Ročník: 3. JAK SE ČNB STARÁ O

Více

Mapa Brna (Hic sunt leones)

Mapa Brna (Hic sunt leones) Vysoké učení technické v Brně Brno University of Technology Fakulta výtvarných umění Faculty of Fine Arts Ateliér Grafického designu I. Studio Graphic Design I. Mapa Brna (Hic sunt leones) Map of Brno

Více

Zásady pro převod pozemků ve vlastnictví města Vizovice

Zásady pro převod pozemků ve vlastnictví města Vizovice Zásady pro převod pozemků ve vlastnictví města Vizovice Článek I. Základní ustanovení (1) Předmětem a cílem této úpravy je sjednocení postupu při úplatném převodu nemovitostí z majetku města na jiné osoby

Více

PRACOVNÍ DOKUMENT. CS Jednotná v rozmanitosti CS 6. 2. 2013. o situaci nezletilých osob bez doprovodu v Evropské unii. Zpravodajka: Nathalie Griesbeck

PRACOVNÍ DOKUMENT. CS Jednotná v rozmanitosti CS 6. 2. 2013. o situaci nezletilých osob bez doprovodu v Evropské unii. Zpravodajka: Nathalie Griesbeck EVROPSKÝ PARLAMENT 2009-2014 Výbor pro občanské svobody, spravedlnost a vnitřní věci 6. 2. 2013 PRACOVNÍ DOKUMENT o situaci nezletilých osob bez doprovodu v Evropské unii Výbor pro občanské svobody, spravedlnost

Více

URBACT Věstník Listopad 2010 #10

URBACT Věstník Listopad 2010 #10 URBACT Věstník Listopad 2010 #10 AKTUALITY - URBACTu Jak mohou města získat co nejvíce z PPP projektů. Propojení územního plánování a obnovy města projekt NODUS. Dopady programu URBACT na lokální politiky

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI A HOSPODAŘENÍ. občanského sdružení CARMINA BOHEMICA

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI A HOSPODAŘENÍ. občanského sdružení CARMINA BOHEMICA VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI A HOSPODAŘENÍ občanského sdružení CARMINA BOHEMICA za rok 2010 V Praze dne 12.6.2011 1 / 11 Obsah Základní informace... 3 1 Informace o sboru... 4 2 Statutární záležitosti...

Více

Regionální muzeum v Litomyšli zřizované Pardubickým krajem

Regionální muzeum v Litomyšli zřizované Pardubickým krajem Regionální muzeum v Litomyšli zřizované Pardubickým krajem TISKOVÁ ZPRÁVA 20. duben 2012 REKONSTRUKCE MUZEA Z důvodu generální rekonstrukce bude muzeum uzavřeno pro veřejnost od 1. července 2012. Veškerý

Více

URBACT Věstník Prosinec 2010 #11

URBACT Věstník Prosinec 2010 #11 Věstník Prosinec 2010 #11 AKTUALITY - u Řízení využívání půdy na úrovni měst, klíč k udržitelným městům. Plodné diskuze na výroční konferenci v roce 2010. Veřejná diskuze o budoucnosti Evropské politiky

Více

Matematick ústav v Opav, Na Rybní ku 1, Opava. Zápis z 16. zasedání V decké rady Matematického ústavu v Opav dne 15.

Matematick ústav v Opav, Na Rybní ku 1, Opava. Zápis z 16. zasedání V decké rady Matematického ústavu v Opav dne 15. Matematick ústav v Opav, Na Rybní ku 1, 746 01 Opava Zápis z 16. zasedání V decké rady Matematického ústavu v Opav dne 15. února 2006 P ítomni: Bartu ek, Engli, Marvan, Mike, Müler, Sergyeyev, Smítal,

Více

Materiál pro mimořádné zasedání Zastupitelstva města Karviné konané dne 24.06.2014

Materiál pro mimořádné zasedání Zastupitelstva města Karviné konané dne 24.06.2014 STATUTÁRNÍ MĚSTO KARVINÁ Magistrát města Karviné Materiál ZM MRZ/7019/2014 Poř. číslo Odbor: Oddělení: Vyřizuje: Odbor rozvoje oddělení marketingu a školství Polášková Ivana Materiál pro mimořádné zasedání

Více

NABÍDKA PARTNERSTVÍ města Český Krumlov pro rok 2012

NABÍDKA PARTNERSTVÍ města Český Krumlov pro rok 2012 NABÍDKA PARTNERSTVÍ města Český Krumlov pro rok 2012 Tato nabídka je platná od 2. 4. 2012 do 28. 2. 2013. Data jsou platná k 1. 3. 2012. Plnění bude zajištěno v uvedeném rozsahu v případě, že k datu uzávěrky

Více

4. BAROKO. A)V Evropě B) Česká pobělohorská literatura

4. BAROKO. A)V Evropě B) Česká pobělohorská literatura 4. BAROKO A)V Evropě B) Česká pobělohorská literatura BAROKO 2.polovina 16.století - 1.polovina 17.století z port. pérola barroca perla nepravidelného Matyáš Bernard Braun: tvaru Kuks - Pýcha Caravaggio:

Více

Předmět: Člověk a jeho svět

Předmět: Člověk a jeho svět Místo, kde žijeme 1 vyznačí v jednoduchém plánu místo svého bydliště a školy, cestu na určené místo a rozliší možná nebezpečí v nejbližším okolí 36 dodržuje zásady bezpečného chování tak, aby neohrožoval

Více

Nařízení města Česká Lípa č. 4/2013, kterým se vydává tržní řád

Nařízení města Česká Lípa č. 4/2013, kterým se vydává tržní řád Nařízení města Česká Lípa č. 4/2013, kterým se vydává tržní řád Rada města Česká Lípa se na svém zasedání dne 11.12.2013 usnesením č. 921/2013 usnesla vydat na základě 18 odst. 1 zákona č. 455/1991 Sb.,

Více

Petr Pavliňák. obrazy / fotografie

Petr Pavliňák. obrazy / fotografie Petr Pavliňák obrazy / fotografie SVĚT UMĚNÍ PETRA PAVLIŇÁKA Jarní sněhy, olej, papír Letní krajina, olej, papír Sad, olej, papír Krajina po dešti, olej, papír Není žádnou výjimkou, zabývá-li se výtvarný

Více

Skolní ~zdělávací program ~ro zájmové vzdělávání Skolní družina při ZS Spálené Poříčí

Skolní ~zdělávací program ~ro zájmové vzdělávání Skolní družina při ZS Spálené Poříčí v Skolní ~zdělávací program ~ro zájmové vzdělávání Skolní družina při ZS Spálené Poříčí v Skolní vzdělávací program pro zájmové vzdělávání v v Skolní družina při ZS Spálené Poříčí Obsah: 1) Identifikační

Více

VEŘEJNÁ NABÍDKA POZEMKŮ URČENÝCH K PRODEJI PODLE 7 ZÁKONA

VEŘEJNÁ NABÍDKA POZEMKŮ URČENÝCH K PRODEJI PODLE 7 ZÁKONA VEŘEJNÁ NABÍDKA POZEMKŮ URČENÝCH K PRODEJI PODLE 7 ZÁKONA č. 95/1999 Sb., O PODMÍNKÁCH PŘEVODU ZEMĚDĚLSKÝCH A LESNÍCH POZEMKŮ Z VLASTNICTVÍ STÁTU NA JINÉ OSOBY, VE ZNĚNÍ POZDĚJŠÍCH PŘEDPISŮ (DÁLE JEN ZÁKON

Více

Zápis z jednání Rady města Milovice č. 3/2010 konaného dne 18.1. 2010 od 15.00 hodin v kanceláři starosty

Zápis z jednání Rady města Milovice č. 3/2010 konaného dne 18.1. 2010 od 15.00 hodin v kanceláři starosty Město MILOVICE ul. 5. května 71, Milovice, PSČ 289 23 tel.a fax: 325577203 email: meu@mesto-milovice.cz Sekretariát, ul. 5. května 71 tel. a fax:325577203,325577403, email: meu@mesto-milovice.cz Zápis

Více

Číslo 2. If you have any news you would like to have included in our next issue please submit details to editor.

Číslo 2. If you have any news you would like to have included in our next issue please submit details to editor. Zpravodaj projektu Grundtvig Číslo 2 Jsme každým dnem starší, ale cítíme se stále mladší www.feeling-younger.eu If you have any news you would like to have included in our next issue please submit details

Více

Letos ještě větší a pestřejší třetí ročník Festivalu Fotograf startuje ve středu; láká na výstavy a jedinečná setkání s umělci

Letos ještě větší a pestřejší třetí ročník Festivalu Fotograf startuje ve středu; láká na výstavy a jedinečná setkání s umělci Letos ještě větší a pestřejší třetí ročník Festivalu Fotograf startuje ve středu; láká na výstavy a jedinečná setkání s umělci Praha, 30. září 2013 Festival Fotograf, jehož mottem je letos Mezi znaky.

Více

PREZENTA NÍ PROJEKT KARLOVARSK REGION V ITÁLII

PREZENTA NÍ PROJEKT KARLOVARSK REGION V ITÁLII PREZENTA NÍ PROJEKT KARLOVARSK REGION V ITÁLII eská republika má bohatou historii láze ství a tuto tradici dnes v láze sk ch místech napl uje wellness obsahem. Jestli e to platí o t iceti sedmi láze sk

Více

1. číslo 2013/2014. Redakční rada: Ondřej Hrabačka Natálie Kvardová Věra Vokatá Anna Kvěchová

1. číslo 2013/2014. Redakční rada: Ondřej Hrabačka Natálie Kvardová Věra Vokatá Anna Kvěchová 1. číslo 2013/2014 (Anna Větrovská) Redakční rada: Ondřej Hrabačka Natálie Kvardová Věra Vokatá Anna Kvěchová Petr Pšeničný Lucie Straková Kateřina Trejlová Matěj Vála Mgr. Lenka Beranová Milí čtenáři,

Více

ČESKÝ JAZYK A LITERATURA pro nižší a vyšší stupeň gymnázia

ČESKÝ JAZYK A LITERATURA pro nižší a vyšší stupeň gymnázia ČESKÝ JAZYK A LITERATURA pro nižší a vyšší stupeň gymnázia Charakteristika vyučovacího předmětu 1/ Obsahové vymezení: Předmět Český jazyk a literatura realizuje vzdělávací obsah vzdělávacího oboru Český

Více

N á v r h U S N E S E N Í. Senátu Parlamentu České republiky

N á v r h U S N E S E N Í. Senátu Parlamentu České republiky 8. funkční období 280 Vládní návrh, kterým se předkládá Parlamentu České republiky k vyslovení souhlasu s ratifikací Dohoda mezi vládou České republiky a vládou Korejské republiky o programu pracovní dovolené,

Více

XV. Všesokolský slet 2012 - vyvrcholení oslav 150. výročí založení Sokola

XV. Všesokolský slet 2012 - vyvrcholení oslav 150. výročí založení Sokola XV. Všesokolský slet 2012 - vyvrcholení oslav 150. výročí založení Sokola 30. června 2012 se sokolové slétli do Prahy na XV. Všesokolský slet. 1. července se od 10 hodin konal sletový průvod Prahou z Václavského

Více

3. NEZAMĚSTNANOST A VOLNÁ PRACOVNÍ MÍSTA

3. NEZAMĚSTNANOST A VOLNÁ PRACOVNÍ MÍSTA 3. NEZAMĚSTNANOST A VOLNÁ PRACOVNÍ MÍSTA V České republice je nezaměstnanost definována dvojím způsobem: Národní metodika, používaná Ministerstvem práce a sociálních věcí (MPSV), vychází z administrativních

Více

POKYNY Č. 45. Část I Zápis nové stavby jako samostatné věci

POKYNY Č. 45. Část I Zápis nové stavby jako samostatné věci Český úřad zeměměřický a katastrální POKYNY Č. 45 Českého úřadu zeměměřického a katastrálního ze dne 20.12.2013 č.j. ČÚZK 25639/2013-22 pro zápis nové stavby, zápis vlastnického práva k nové stavbě a zápis

Více

VÝPIS USNESENÍ ZE ZÁPISU

VÝPIS USNESENÍ ZE ZÁPISU VÝPIS USNESENÍ ZE ZÁPISU 9. schůze Rady města Holýšova ve volebním období 2014-2018 konané dne 2. března 2015 Rada města Holýšova: 87/2015 schvaluje následující pořad schůze: 1. Zahájení schůze 2. Schválení

Více

22/4 23/4 2013 OBOROVÉ DNY

22/4 23/4 2013 OBOROVÉ DNY Milé žákyně, milí žáci, v rámci ŠVP Škola pro budoucnost proběhnou v době přijímacích zkoušek další oborové dny. Smyslem je pracovat v oboru, který vás zajímá, a to se spolužáky z jiných ročníků, kteří

Více

2. CÍL A SOUVISLOSTI VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ 1. NÁZEV

2. CÍL A SOUVISLOSTI VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ 1. NÁZEV Příloha I Podmínky zadávacího řízení ze dne 2. března 2009 SPECIFIKACE Produkce "open air" festivalu k oslavě Dne Evropy (9. května), který bude informovat o záležitostech EU, propagovat 5.výročí rozšíření

Více

Zadávací podmínky opatření alternativního učení pro cílovou skupinu Migranti

Zadávací podmínky opatření alternativního učení pro cílovou skupinu Migranti Zadávací podmínky opatření alternativního učení pro cílovou skupinu Migranti Projekt «MIGRA: Migrace a Přijetí» 2010 4547 / 001 001 Tento projekt bol financovaný s podporou Evropské komise. Za obsah publikací

Více

KOMENTÁŘ K SLDB 2011 V PLZEŇSKÉM KRAJI

KOMENTÁŘ K SLDB 2011 V PLZEŇSKÉM KRAJI KOMENTÁŘ K SLDB 2011 V PLZEŇSKÉM KRAJI Definitivní výsledky Sčítání lidu, domů a bytů 2011 jsou poprvé zpracovány podle místa obvyklého bydliště sčítaných osob. Při porovnávání s předchozími sčítáními

Více

Obsah Brožura Beyon (nahoře) Obsah

Obsah Brožura Beyon (nahoře) Obsah Obsah Tato kniha spojuje dohromady příklady současného i historického layoutu z celého světa. Obsahuje příklady od předních grafických designérů a poskytuje vzorek bohatých a rozmanitých možností pro kreativní

Více

ZA5771. Flash Eurobarometer 336 (Introduction of the Euro in the New Member States, wave 13) Country Questionnaire Czech Republic

ZA5771. Flash Eurobarometer 336 (Introduction of the Euro in the New Member States, wave 13) Country Questionnaire Czech Republic ZA77 Flash Eurobarometer 6 (Introduction of the Euro in the New Member States, wave ) Country Questionnaire Czech Republic EB FLASH 6 - Euro in NMS - CZ D Kolik je Vám let? Zapište. Pokud "odmítl(a) odpovědět",

Více

ZA VLÁDY PŘEMYSLOVSKÝCH KRÁLŮ

ZA VLÁDY PŘEMYSLOVSKÝCH KRÁLŮ ZA VLÁDY PŘEMYSLOVSKÝCH KRÁLŮ Po knížeti Břetislavovi se na knížecím stolci vystřídala řada dalších přemyslovských knížat. Počet obyvatel rostl, proto bylo nutné získávat další půdu pro zemědělství. Mýtily

Více

Včely jsou víc než med a náš život je s nimi spojený

Včely jsou víc než med a náš život je s nimi spojený PLZEŇ PRO VČELY Včely jsou víc než med a náš život je s nimi spojený VČELY Včela medonosná nedokáže žít sama jako jedinec, ale vytváří superorganismus, tvořený královnou, včelami a trubci. V úlu je jich

Více

NÁZEV/TÉMA: Evropská unie

NÁZEV/TÉMA: Evropská unie NÁZEV/TÉMA: Evropská unie Vyučovací předmět: Společenskovědní základ Učitel: Mgr. Petra Janovská Škola: OA a SZdŠ Blansko Třída: E2 (2. ročník oboru EL) Časová jednotka: 1 vyučovací hodina (45 minut) Metody:

Více

Obecní Zpravodaj IV/2015

Obecní Zpravodaj IV/2015 Obecní Zpravodaj IV/2015 Vážení spoluobčané, Předkládáme Vám aktuální informace z našich obcí: Realizované akce Znovuodhalení pomníku obětem první světové války Dne 28. října, byl v Květinově, znovu odhalen

Více

Zápis z jednání Kulturního fóra 6.5.2008 17:00-20:15 platforma pro všechny, kdo mají co říci ke kultuře v Písku Svolavatel: člen kulturní komise Ing. arch. Martin Zborník Místo: Divadelní kavárna DFŠ Písek

Více

Prohlídka zámeckých interiérů

Prohlídka zámeckých interiérů Malebný barokní zámek, který byl postaven hrabětem Janem Ludvíkem Harbuval Chamaré v roce 1749, je ideálním místem pro malé i velké, pro jednotlivce i skupiny, pro ty co hledají historii a kulturu, ale

Více

KNIHOVNY SILESIA MUZEA T ÍNSKA

KNIHOVNY SILESIA MUZEA T ÍNSKA Muzeum T ínska, p ísp vková organizace, Hlavní t ída 15, 737 01 esk T ín KNIHOVNÍ ÁD KNIHOVNY SILESIA MUZEA T ÍNSKA zpracovala: Mgr. Gabriela Chromcová Knihovní ád Knihovny Silesia Muzea T ínska lánek

Více

Základní škola, Staré Město, okr. Uherské Hradiště, příspěvková organizace. Komenské 1720, Staré Město, www.zsstmesto.cz. Metodika

Základní škola, Staré Město, okr. Uherské Hradiště, příspěvková organizace. Komenské 1720, Staré Město, www.zsstmesto.cz. Metodika Základní škola, Staré Město, okr. Uherské Hradiště, příspěvková organizace Komenské 1720, Staré Město, www.zsstmesto.cz Metodika k použití počítačové prezentace A Z kvíz Mgr. Martin MOTYČKA 2013 1 Metodika

Více

PROVÁDĚCÍ OPATŘENÍ KE KODEXU CHOVÁNÍ POSLANCŮ EVROPSKÉHO PARLAMENTU V SOUVISLOSTI S FINANČNÍMI ZÁJMY A STŘETY ZÁJMŮ

PROVÁDĚCÍ OPATŘENÍ KE KODEXU CHOVÁNÍ POSLANCŮ EVROPSKÉHO PARLAMENTU V SOUVISLOSTI S FINANČNÍMI ZÁJMY A STŘETY ZÁJMŮ PROVÁDĚCÍ OPATŘENÍ KE KODEXU CHOVÁNÍ POSLANCŮ EVROPSKÉHO PARLAMENTU V SOUVISLOSTI S FINANČNÍMI ZÁJMY A STŘETY ZÁJMŮ ROZHODNUTÍ PŘESEDNICTVA ZE DNE 15. DUBNA 2013 Kapitoly: 1. Dary obdržené při oficiálním

Více

EDIČNÍ ČINNOST OBCE LIPTÁL

EDIČNÍ ČINNOST OBCE LIPTÁL EDIČNÍ ČINNOST OBCE LIPTÁL V roce 1994 vydal Obecní úřad v Liptále knihu Liptál s podtitulem Kapitoly z historie obce na Valašsku Její autor PhDr. Ladislav Baletka zde zachytil dějiny obce od jejího vzniku

Více

Vývoj meteorologické stanice na Vančici od roku 2009 a její přístrojové vybavení

Vývoj meteorologické stanice na Vančici od roku 2009 a její přístrojové vybavení Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Vývoj meteorologické stanice na Vančici od roku 2009 a její přístrojové vybavení Závěrečná práce Vedoucí práce: Ing. Michal Heczko Autor

Více

SMLOUVA. Smlouva o poskytování služeb sociální péče

SMLOUVA. Smlouva o poskytování služeb sociální péče Evidenční číslo: datum: SMLOUVA Uvedeného dne, měsíce a roku uzavřely uvedené strany tuto smlouvu: Jméno a příjmení: bytem: narozen: (dále jen uživatel ) na straně jedné a Ruprechtický farní spolek Sídlem:

Více

NOVÉ KOŠE NA PSÍ EXKREMENTY

NOVÉ KOŠE NA PSÍ EXKREMENTY www.ceradice.cz Vydání 2/2014 VESNICE ROKU 2014 Letošní rok se starostka obce Čeradice rozhodla přihlásit naší vesničku do soutěže Vesnice roku, kterou vyhlásil Spolek pro obnovu venkova ČR, Ministerstvo

Více

KŘIŽOVATKA, o. s. Příchovice 38, 468 48 Kořenov okr. Jablonec nad Nisou, Liberecký kraj tel.: 483 399 218, e-mail: dczm.krizovatka@gmail.

KŘIŽOVATKA, o. s. Příchovice 38, 468 48 Kořenov okr. Jablonec nad Nisou, Liberecký kraj tel.: 483 399 218, e-mail: dczm.krizovatka@gmail. KŘIŽOVATKA, o. s. Příchovice 38, 468 48 Kořenov okr. Jablonec nad Nisou, Liberecký kraj tel.: 483 399 218, e-mail: dczm.krizovatka@gmail.com Výro ní zpráva 2010 Základní údaje Název organizace: K i ovatka,

Více

Číslo: RP 1/08 Téma: Periodická tabulka prvků Jméno: Šárka Čudová

Číslo: RP 1/08 Téma: Periodická tabulka prvků Jméno: Šárka Čudová Číslo: RP 1/08 Téma: Periodická tabulka prvků Jméno: Šárka Čudová Tématem mé ročníkové práce je Periodická tabulka prvků. Práce je rozdělena do několika částí. V první části se zabývám samotným pojmem

Více

TOMÁŠ VOSOLSOBĚ: PŘEDSTAVENÍ 7. 3. 1937 10. 1. 2011. Český malíř, filatelista a příležitostný fotograf

TOMÁŠ VOSOLSOBĚ: PŘEDSTAVENÍ 7. 3. 1937 10. 1. 2011. Český malíř, filatelista a příležitostný fotograf 18 1 11 13 58 PŘEDSTAVENÍ TOMÁŠ VOSOLSOBĚ: 7. 3. 1937 10. 1. 2011 Český malíř, filatelista a příležitostný fotograf Český malíř Tomáš Vosolsobě patří generačně k okruhu Konfrontací 60. let. Vedle notoricky

Více

Hodnocení Minimálního preventivního programu školní rok 2013 2014

Hodnocení Minimálního preventivního programu školní rok 2013 2014 Hodnocení Minimálního preventivního programu školní rok 2013 2014 1. Úkoly a cíle MPP Vzhledem k sociálnímu složení našich žáků, k jejich zdravotním postižením, s ohledem na jejich zájmy, minimálnímu výskytu

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA za rok 2012

VÝROČNÍ ZPRÁVA za rok 2012 o.s. Kyklop CZ V Hlinkách 13 779 00 Olomouc IČ: 26663929 Tel.: 776 191 906, 776 153 334, 739 421 099 e-mail: kyklop@kyklop.net www.kyklop.net VÝROČNÍ ZPRÁVA za rok 2012 Obsah: 1. Náplň a cíle o.s. Kyklop

Více

Česká zemědělská univerzita v Praze Fakulta provozně ekonomická. Obor veřejná správa a regionální rozvoj. Diplomová práce

Česká zemědělská univerzita v Praze Fakulta provozně ekonomická. Obor veřejná správa a regionální rozvoj. Diplomová práce Česká zemědělská univerzita v Praze Fakulta provozně ekonomická Obor veřejná správa a regionální rozvoj Diplomová práce Problémy obce při zpracování rozpočtu obce TEZE Diplomant: Vedoucí diplomové práce:

Více

Česká republika Česká školní inspekce. Jihočeský inspektorát - oblastní pracoviště INSPEKČNÍ ZPRÁVA

Česká republika Česká školní inspekce. Jihočeský inspektorát - oblastní pracoviště INSPEKČNÍ ZPRÁVA Česká republika Česká školní inspekce Jihočeský inspektorát - oblastní pracoviště INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola Třeboň, Sokolská 296, okres Jindřichův Hradec Sokolská 296, 379 01 Třeboň Identifikátor

Více

Národní park umava. 9. kv tna Hnutí Duha

Národní park umava. 9. kv tna Hnutí Duha Národní park umava 9. kv tna 2011 Hnutí Duha Hlavní cíle a metodika Hlavní cíle et ení Cílem výzkumu Factum Invenio bylo zjistit, jak ob ané R vnímají problematiku hypotetické výstavby lanovek a sjezdovek

Více

VÝSLEDKY DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ (zjednodušený průzkum veřejného mínění) v rámci zpracování Programu rozvoje města Chrastavy

VÝSLEDKY DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ (zjednodušený průzkum veřejného mínění) v rámci zpracování Programu rozvoje města Chrastavy VÝSLEDKY DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ (zjednodušený průzkum veřejného mínění) v rámci zpracování Programu rozvoje města Chrastavy Dotazník byl připraven v rámci zpracování Programu rozvoje města a většina jeho

Více

STUDNY a jejich právní náležitosti.

STUDNY a jejich právní náležitosti. STUDNY a jejich právní náležitosti. V současné době je toto téma velmi aktuální, a to na základě mediální kampaně, která však je, jako obvykle, silně poznamenána povrchními znalostmi a řadou nepřesností,

Více

ABSOLVENTSKÉ PRÁCE ŽÁKŮ DEVÁTÉHO ROČNÍKU

ABSOLVENTSKÉ PRÁCE ŽÁKŮ DEVÁTÉHO ROČNÍKU ABSOLVENTSKÉ PRÁCE ŽÁKŮ DEVÁTÉHO ROČNÍKU školní rok 2015/2016 Základní škola Chrudim, Dr. J. Malíka ABSOLVENTSKÉ PRÁCE ŽÁKŮ DEVÁTÉHO ROČNÍKU Absolventské práce jsou pro žáky příležitostí nalézt propojení

Více