MINI CANAL DBE. Montážní pokyny / Montážne pokyny

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "MINI CANAL DBE. Montážní pokyny / Montážne pokyny"

Transkript

1 MINI CANAL DBE Montážní pokyny / Montážne pokyny Před instalací si prosím pečlivě prostudujte montážní návod. Pred inštaláciou si prosím dôkladne preštudujte montážne pokyny.

2 DŮLEŽITÉ / DOLEŽITÉ Upozornění: Tento výrobek není určen pro používání osobami (včetně dětí) se sníženými fyzickými, smyslovými nebo duševními schopnostmi, nebo s nedostatkem zkušeností a znalostí, pokud jim nebyl poskytnut dohled nebo instrukce týkající se použití spotřebiče od osoby zodpovědné za jejich bezpečnost. Děti by měly být pod dohledem, aby bylo zajištěno, že si nebudou hrát se zařízením. Upozornenie: Tento spotrebič nie je určený pre používanie osobami (vrátane detí) so zníženými fyzickými, zmyslovými alebo duševnými schopnosťami, alebo s nedostatkom skúseností a znalostí, ak im nebol poskytnutý dohľad alebo inštrukcie týkajúce sa použitia spotrebiča od osoby zodpovedné za ich bezpečnosť. Deti by mali byť pod dohľadom, aby bolo zaistené, že si nebudú hrať so spotrebičom. Pro dosažení bezchybné instalace a bezpečného provozu prosíme o pečlivé prostudování následujících instrukcí. Platnost záruky se ruší v případě: vad nebo poškozeních vzniklých v důsledku nerespektování montážního návodu, návodu na údržbu nebo uživatelské příručky vydaných výrobcem, chybného, nesprávného a /nebo nezodpovědného používání nebo zacházení s výrobkem, chybné nebo neodborné opravy defektů vzniklých v důsledku vnějších faktorů, vlastních zásahů do výrobku. V případě jakýchkoliv dotazů nebo stížností kontaktujte prosím příslušného dodavatele nebo montážníka. Autorská práva k tomuto montážnímu návodu jsou výhradním vlastnictvím společnosti JAGA N.V. Pre dosiahnutie bezchybné inštalácie a bezpečnej prevádzky prosíme o pozorné preštudovanie nasledujúcich inštrukcií. Platnosť záruky sa ruší v prípade: vád alebo poškodeniach vzniknutých v dôsledku nerešpektovania montážneho návodu, návodu na údržbu alebo užívateľské príručky vydané výrobcom, chybného, nesprávneho a / alebo nezodpovedného používania alebo zaobchádzania s výrobkom, chybné alebo neodborné opravy defektov vzniknutých v dôsledku vonkajších faktorov, vlastných zásahov do výrobku. V prípade akýchkoľvek otázok alebo sťažností kontaktujte prosím príslušného dodávateľa alebo montážnika. Autorské práva k tomuto montážnemu návodu sú výhradným vlastníctvom spoločnosti JAGA N.V.

3 Všeobecné informace / Všeobecné informácie Jednotlivé části /Jednotlivé časti 1 Hliníková nebo dřevěná mřížka Hliníková alebo drevená mriežka 1 4 DBE aktivátory 2 Rám nebo krycí Z-rám Rám alebo krycí Z-rám 2 5 Dynamický výměník tepla Low-H2O Dynamický výmenník tepla Low-H2O 3 Integrovaný měnič napětí / síťový adaptér Integrovaný menič napätia / sieťový adaptér 4 6 Šachta V 3 6 Rozměry / Rozmery B B B

4 Pozor!! Počítejte s dostatečným prostorem pro záclony! Rátajte s dostatočným priestorom pre záclony! 20 cm Nastavení výšky Nastavenie výšky volitelné Krycí deska / Krycia doska Kód: L.LLBB Před uvedením výrobku do provozu vyjměte krycí desku!! Pred uvedením výrobku do prevádzky odstráňte kryciu dosku!! Výměník tepla / Výmenník tepla DBE aktivátory Nainstalujte zařízení výměníkem tepla směrem ke stěně / oknu. Nainštalujte zariadenie výmenníkom tepla smerom ku stene / oknu. Obsah balení / Obsah balenia 1 sada Nastavení výšky / Nastavenie výšky KÓD 4.5 volitelné rozsah nastavení / nastavenia cm cm 3 kusy Doporučený počet sad k dané délce: Odpoúčaný počet sád k danej dĺžke: 1 set = Záslepky Ø 30 Kód: cm 2 sady 130 > 190 cm 3 sady 210 cm 4 sady 230 > 310 cm 5 sad

5 1 2 Montáž šachty na úrovni hotové podlahy Montáž šachty na úrovni hotovej podlahy 4a Možnost upevnění s nastavením výšky Možnosť upevnenia s nastavením výšky Hydraulické připojení Hydraulické pripojenie Použijte PFTE - teflonovou pásku Použite PFTE - teflónovú pásku Elektrické připojení / Elektrické pripojenie 12V integrovaný měnič napětí / 12V integrovaný menič napätia 3 12V síťový adaptér / 12V sieťový adaptér 1,5 mm2 16 AWG Flexibilní připojení / Flexibilné pripojenie JAGA doporučuje použití flexibilních připojení, to zajistí mnohem snadnější udržování celého zařízení. JAGA odporúča použitie flexibilných pripojení, to zaistí oveľa jednoduchšie udržiavanie celého zariadenia. Adapter / Adaptateur Control unit Použijte dodaný síťový adaptér podle potřeby. V případě, že je k dispozici 12V DC, může být použito. Upozornění: minimální příkon: 1,2 wattu na aktivátor. Instalujte v souladu dle platných místních norem. 2,5 mm2 14 AWG 230 V VAC Hz Použite dodaný sieťový adaptér podľa potreby. V prípade, že je k dispozícii 12V DC, môže byť použité. Upozornenie: minimálny výkon: 1,2 wattu na aktivátor. Inštalujte v súlade podľa platných miestnych noriem.

6 THB.405.A2G THB.405.B2G Půl otáčky doleva. Pol otáčky doľava. Rozpojte obě části od sebe. Rozpojte obe časti od seba. Použijte klíč a otáčejte doprava, dokud neuslyšíte cvaknutí. Použite kľúč a otáčajte doprava, až kým nebudete počuť cvaknutie. Použijte XVB 3G 2.5. kabel dle potřeby. Použite XVB 3G 2.5. kábel podľa potreby. Připojte 2-pinový konektor. Pripojte 2-pinový konektor. Složte a otáčejte, až uslyšíte cvaknutí. Zložte a otáčajte, až počujete cvaknutie. Půl otáčky doprava. Pol otáčky doprava.

7 5 Vložte vymezovací příčky Vložte vymedzovacie priečky 6 Zarovnejte betonem Zarovnajte betónom 8 Vložte mřížku do rámu Vložte mriežku do rámu Vyplnit 7 Dokončete pomocí silikonu Dokončite pomocou silikónu Pozor!! V případě, že je Mini Canal DBE uložen na nerovný povrch, musí být prostor pod šachtou tělesa vyplněn pevnou hmotou (beton atd.). V prípade, že je Mini Canal DBE uložený na nerovný povrch, musí byť priestor pod šachtou telesa vyplnený pevnou hmotou (betón atď). 9 Dokončení / Dokončenie Z-Profil Z profil musí ležet na hotové podlaze. Z profil musí ležať na hotovej podlahe. L-Profil L profil musí být uložen ve stejné úrovni s hotovou podlahou. L profil musí byť uložený v rovnakej úrovni s hotovou podlahou.

8 Údržba Pokud je použito flexibilní připojení výměníku tepla, je možné ho vyjmout pro čištění. Ak je použité flexibilné pripojenie výmenníka tepla, je možné ho vybrať pre čistenie. DBE aktivátory nelze vyyjmout. DBE aktivátory nie je možné vybrať. Čištění šachty (možné pouze při použití flexibilního připojení) Nejdříve odstraňte prach z šachty stlačeným vzduchem. čištění v pravidelných intervalech je velmi důležité, (alespoň jedenkrát ročně), v závislosti na vytíženosti místnosti. pro vyčištění výměníku tepla a aktivátorů použijte vysavač. Otřete šachtu měkkým vlhkým hadříkem. V případě potřeby použijte neutrální mýdlo, naředěné s čistou vodou. Čistenie šachty (možné len pri použití flexibilného pripojenia) Najskôr odstráňte prach z šachty stlačeným vzduchom. čistenie v pravidelných intervaloch je veľmi dôležité, (aspoň raz ročne), v závislosti od vyťaženosti miestnosti. pre vyčistenie výmenníka tepla a aktivátorov použite vysávač. Utrite šachtu mäkkou vlhkou handričkou. V prípade potreby použite neutrálne mydlo, nariedené s čistou vodou november 29, :56 AM - Jaga N.V.