KOMENSKY in TANZANIA REPORT 2014

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "KOMENSKY in TANZANIA REPORT 2014"

Transkript

1 KOMENSKY in TANZANIA REPORT 2014

2 Obsah 1, KiT v roce Současní studenti KiT - Agnes, Gregory, August, Rose a Lydia...2 Univerzitní studenti...2 Ostatní...2 Studijní výsledky v roce Osobní setkání se studenty...4 2, KiT v roce , Finance KiT...5 4, Sponzoři...5

3 1, KiT v roce 2014 Současní studenti KiT - Agnes, Gregory, August, Rose a Lydia Univerzitní studenti V minulém roce získali z projektu KiT finanční podporu tři univerzitní studenti: Agnes, Gregory a August. Každý z nich dostal částku, která byla nezbytně nutná k doplnění prostředků ze statní půjčky. KiT počítá z podoporou všech tří i nadále. Celkové částky, které jsme vyplatili: Agnes = czk Gregory = czk August = czk Částky pro jednotlivé studenty se liší podle výše půjček i rozdílných nákladů na jednotlivé studijní programy. Podpora KiT studentům umožnila, aby se plně věnovali školním činnostem a nemuseli zvažovat přivýdělek mimo univerzitu. Je to pro ně velmi důležité v Tanzánii je prakticky nemožné sehnat vhodnou brigádu. Věština prací pro studenty je velmi časově náročná a špatně finančně ohodnocená. Navíc je velmi obtížné ji získat bez známých a kontaktů. Našim studentům při plnění povinností na univerzitě výrazně pomohly i notebooky, které jsme jim z prostředků KiT mohli v minulém roce zakoupit. Počítače jsou v současné době pro studium v Tanzánii téměř nezbytné řada studijních materiálů existuje jen v elektronické podobě nebo jsou v papírové výrazně dražší. Díky novým laptopům můžeme se studenty i snáze komunikovat. Ostatní Rose v roce 2014 úspěšně pokračovala ve studiích na vyšší střední škole A-level. Celkově jsme jí přispěli částkou czk na studia a hostel. Ubytování je nezbytné hradit kvůli časové i finanční náročnosti každodenního dojíždění do školy. Rose bychom rádi sponzorovali do završení jejího akademického studia, tedy pokud se jí podaří dostat na universitu. Loni jsme mezi sponzorované děti také znovu přijali Lydii (přezdívanou Kazungu). Ta si po delším rozhodování vybrala dvouleté studium na učilišti pro zdravotní sestry. V roce 2014 jsme jí poslali czk. Tato částka zahrnuje školné na oba akademické roky, ubytování, stravné, dopravné a malé kapesné. Tanzanskému koordinátorovi Emmovi jsme vyplatili czk. Nové studenty jsme v loňském roce nepřibírali.

4 Studijní výsledky v roce 2014 a v předchozích letech S výsledky studentů, které sponzorujeme, jsme velmi spokojení: Agness MUHIMBILI UNIVERSITY OF HEALTH AND ALLIED SCIENCES (MUHAS) - BACHELOR OF SCIENCE IN RADIOTHERAPY TECHNOLOGY UNDER SCHOOL OF MEDICINE AT THE UNIVERSITY LEVEL. First Semester = 2.7 G.P.A. Second Semester = 3 G.P.A. (The highest GPA is 5 at MUHAS) předchozí A-level škola SCOLASTICA HIGH SCHOOL(ADVANCED LEVEL) - SCIENCE SUBJECTS ADVANCED LEVEL(Basics: Physics,Chemistry and Biology) Form five GENERAL RESULTS = Division Three (III) Form Six NATIONAL RESULTS = Division Two (II) Twelve Points (12) Gregory DAR ES SALAM UNIVERSITY, COLLEGE OF NATURAL APPLIED SCIENCES (UDSM(CONAS)) SCIENCE IN ACTURIAL SCIENCES First Semester = 2.8 G.P.A Second Semester = 3.2 G.P.A. (The highest GPA is 4 at CONAS) předchozí A-level škola MAJENGO SECONDARY SCHOOL (ADVANCED LEVEL) Form five GENERAL RESULTS = Division Two (II) Form Six NATIONAL RESULTS = Division Two (II) August UNIVERSITY OF DODOMA (UDOM), DOCTOR OF MEDICINE (MD) Bude dodáno předchozí A-level škola USAGARA SECONDARY SCHOOL Form six GENERAL RESULTS = Division Two (II) Twelve points (12) Form six NATIONAL RESULTS = Division Two (II) Twelve points (12) Rosemary Závěrečné zkoušky na jejím A-levelu MAJENGO SECONDARY SCHOOL - proběhnou 4. května předchozí A-level škola MRUWIA SECONDARY SCHOOL... In my first term form five 2013 My average was 59% my position was the 5 among 53 students. In my Second term form five my average was 64% my position was the 1 among 68 students. My Mock results in form six results was GPA of 3.3 which is Merit.

5 Osobní setkání se studenty Loni se zástupcům KiT podařilo setkat s našimi studenty osobně! Klégrovi v listopadu odjeli do Tanzánie na návštěvu své rodiny a při té příležitosti si Venny dala sraz s Augustem, Gregorym, Agnes a Rose v Dar es Salamu. Lydie bohužel nemohla z časových důvodů přijet Agness: Nejprve měla trochu strach studovat radiologii, protože jí lidé říkali, že je to zdraví nebezpečné. Dnes už se nebojí, protože jí ve škole naučili, jak přístroje bezpečně používat. Pro radiologii se rozhodla proto, že se oboru v Tanzanii věnuje jen málo studentů. K tomu, aby ve svém oboru vynikla, ji motivuje také to, že její tatínek onemocněl rakovinou a nyní se pomocí radioterapie léčí. Ráda by získala bakalářský titul, pracovala rok nebo dva a poté se pokusila ve svém oboru získat magisterský titul, který zatím nikdo v Tanzanii nemá. Gregory: Vzpomíná si, že jednou z otázek KiT, když se ucházel o naši podporu, bylo, jak může později pomoct společnosti ve své zemi. Od té doby o tom přemýšlí. Věří, že je správné, že má pomáhat ostatním, když někdo podpořil jeho. Přišel s nápadem, že by čeští sponzoři KiT mohli navázat spolupráci s bývalými studenty KiT (ideálně ve chvíli, kdy dokončí školu a získají práci) a společně by mohli vytvořit komerční projekt, jehož výnosy by se daly použít na podporu dalších studentů. Poté, co dostuduje by rád načas přijal zaměstnání ve státní správě, aby získal potřebné zkušenosti pro otevření vlastní pojišťovny, protože platy ve veřejném sektoru jsou nízké. August: Augustovým snem je stát se vynikajícím lékařem, pokud to bude možné, rád by si otevřel vlastní praxi. Studovat medicínu v Tanzanii prý není snadné. V Augustově třídě je 200 studentů a jejich vyučující jim prý často opakuje: Je vás tu příliš mnoho, může vás být maximálně 100. To je dost demotivující, August nechápe, proč jich přijali tolik. Aby je mohli ve druhém ročníku vyhodit a poslat domů? Občas, když v testu obstojí příliš mnoho studentů, nechá jim škola zkoušku zopakovat prý aby jich mohlo co nejvíce propadnout. Ti, kteří nemají dostatečný počet kreditů, musí univerzitu okamžitě opustit. August již viděl ze školy odejít mnoho svých přátel o kterých ví, že tvrdě pracovali. Obává se, že se to může stát každému a doufá, že sám zvládne studium úspěšně dokončit. Rose: Ráda by se po studiu medicíny stala lékařkou v letecké záchranné službě. Plánuje, že by se časem pokusila i získat pilotní licenci, aby svoji práci mohla dělat naplno. Lydia: S Lydií se nám bohužel nepodařilo osobně setkat. Napsala ale sponzorům KiT dopis, ve kterém velmi děkuje, že dostala druhou šanci (dříve jsme ji krátce podporovali na střední škole). Nyní studuje na nástavbě pro porodní asistentky. Už u několika porodů asistovala a její práce i škola ji velmi baví. Poté, co školu dokončí, získá práci ve státní nemocnici. Pokud bude mít možnost, ráda by později ve svém oboru získala i diplom. Z této školy bude mít pouze certifikát. Několik fotografií ze setkání viz příloha číslo 1.

6 2, KiT v roce 2015 Letos bychom díky dobré finanční situaci KiT rádi přibrali nové středoškolské studenty. Podle předběžné kalkulace bychom si mohli dovolit kromě stávajících dětí sponzorovat tři až čtyři další. Od našeho tanzanského koordinátora Emmy jsme dostali k posouzení sedm žádostí o finanční podporu. Další dvě přivezli Šimon a Venny Klégrovi přímo z Tanazánie. Podklady jsme si prošli a na jejich základě a na základě výsledků národní zkoušky, která se skládá na konci nižší střední školy (0-level) a jejíž výsledky zásadně určují další vyhlídky jednotlivých studentů (zejména to, zda budou mít šanci na přijetí na vyšší státní nebo soukromé školy, případně možnost získat nějakou formu stipendia) výbor KiT vybral nové studenty, které bychom mohli sponzorovat. Šimon a Venny je jménem KiT kontaktovali a v této chvíli čekáme na jejich odezvu. O dalším vývoji Vás budeme informovat. 3, Finance KiT Ke 30. červnu 2014 jsme otevřeli KiT účet u FioBank a původní účet u České Spořitelny jsem uzavřeli k 15. červenci Nový účet je bez poplatků a pro naše účely zcela dostačující. Tímto administrativním krokem jsme snížili náklady na bankovní transakce o přibližně korun ročně. Děkujeme všem za skvělou spolupráci! Peníze do Tanzánie jsme doposud vždy posílali přes Western Union. Nyní zvažujeme i možnost bezhotovostních bankovních převodů. Tento způsob platby zatím bohužel není bezproblémový, ale pokud by se potíže podařilo odstranit, mohli bychom ušetřit i zajistit to, aby tanzanská strana měla v případě nutnosti rychle peníze k dipozici. Přehled o finančních pohybech v roce 2014 viz příloha číslo 2. 4, Sponzoři Za minulý rok jsme vybrali od celkem 21 sponzorů (fyzické osoby) částku CZK. Rádi bychom tímto srdečně poděkovali všem dárcům i jejich rodinám. V roce 2014 jsme získali také štědrý sponzorský dar od společnosti JYSK ve výši korun. Polovina peněz pochází z charitativní akce - dražby vyřazeného zboží z prodeje. Na celkovou sumu prostředky dorovnalo vedení firmy. Společenského angažmá JYSKu si velmi ceníme a touto cestou za dar rovněž děkujeme. Doufáme, že naše spolupráce, jejímž výsledkem byl i článek v interním časopise GO JYSK (viz příloha číslo 3), bude nadále pokračovat. Celkově tedy v roce 2014 bylo na KIT účet připsáno czk a na tanzanskou stranou bylo našim studentům (včetně Western Union poplatku a poplatku TZA koordinátorovi) zasláno czk. (Přehled viz příloha číslo 2)

7 Příloha č. 1 Agness Rose August Gregory

8 Rose, Agness, Veny, Gregory Rose, Agness, Veny, August Rose, Agness, Veny, Gregory

9

10 Účtenky:

11

12

13

14

15

16

17

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS Závěrečná zpráva ze studijního pobytu Akademický rok 2004/2005 Tato zpráva musí být předána zahraničnímu oddělení Vaší domácí VŠ do 30 dnů po ukončení studijního pobytu na

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2016 NADAČNÍHO FONDU SAREPTA

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2016 NADAČNÍHO FONDU SAREPTA VÝROČNÍ ZPRÁVA 2016 NADAČNÍHO FONDU SAREPTA Úvodní slovo Milí přátelé, Uběhl další rok a my opětně máme příležitost předložit Vám výroční zprávu Nadačního fondu Sarepta. Děkujeme Vám za všechnu Vaši podporu

Více

Výroční zpráva Fakultní Thomayerova nemocnice s poliklinikou

Výroční zpráva Fakultní Thomayerova nemocnice s poliklinikou Výroční zpráva 2010 Fakultní Thomayerova nemocnice s poliklinikou Úvodní slovo Vážení čtenáři, po roce se Vám opět dostává do rukou výroční zpráva Fakultní Thomayerovy nemocnice s poliklinikou, tentokráte

Více

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2006/2007

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2006/2007 PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2006/2007 Tato zpráva musí být předána zahraničnímu oddělení Vaší domácí VŠ do 30 dnů po ukončení studijního pobytu. Erasmus

Více

Směrnice děkana č. 6/2016

Směrnice děkana č. 6/2016 Směrnice děkana č. 6/2016 Podmínky pro přijetí ke studiu na Ekonomickou fakultu TUL v bakalářských, navazujících magisterských a doktorských studijních programech v akademickém roce 2017/2018 Článek I.

Více

Závěrečná zpráva ze studijního pobytu Akademický rok 2005/2006

Závěrečná zpráva ze studijního pobytu Akademický rok 2005/2006 PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS Závěrečná zpráva ze studijního pobytu Akademický rok 2005/2006 Vyplněnou Závěrečnou zprávu je potřeba doručit v elektronické podobě (e-mail) na Zahraniční oddělení rektorátu

Více

I. Studijní programy. II. Podmínky přijetí ke studiu

I. Studijní programy. II. Podmínky přijetí ke studiu Podmínky pro přijetí ke studiu v bakalářském studijním programu B2301-Strojní inženýrství, bakalář. studij. programu B2341-Strojírenství, obor Diagnostika a servis silničních vozidel a v navazujícím magisterském

Více

Závěrečná zpráva ze studijního pobytu na Tchaj-wanu. National Taiwan University of Science and Technology

Závěrečná zpráva ze studijního pobytu na Tchaj-wanu. National Taiwan University of Science and Technology Závěrečná zpráva ze studijního pobytu na Tchaj-wanu National Taiwan University of Science and Technology 1. Osobní údaje Jméno: Iuliia Ilinykh Kontakt: juliajulia663@gmail.com Délka pobytu: 18.02.2015

Více

Směrnice děkana č. 5/2017

Směrnice děkana č. 5/2017 Směrnice děkana č. 5/2017 Podmínky pro přijetí ke studiu na Ekonomickou fakultu TUL v bakalářských, navazujících magisterských a doktorských studijních programech v akademickém roce 2018/2019 Článek I.

Více

Chcete li Boha rozesmát, udělejte si plány tak takhle nějak jsme dopadli s naším plánováním na rok 2013.

Chcete li Boha rozesmát, udělejte si plány tak takhle nějak jsme dopadli s naším plánováním na rok 2013. OBSAH KiT v 2013 KiT v 2014 Výdaje v 2013 Info. emaily od našich studentů Informace ke školám a účtenky / potvrzení 11-4-2014 KiT V 2013 Chcete li Boha rozesmát, udělejte si plány tak takhle nějak jsme

Více

Willík - občanské sdružení rodičů a přátel dětí s Williamsovým syndromem

Willík - občanské sdružení rodičů a přátel dětí s Williamsovým syndromem Výroční zpráva 2008 Willík - občanské sdružení rodičů a přátel dětí s Williamsovým syndromem Občanské sdružení Willík bylo založeno z iniciativy rodičů dětí s Williamsovým syndromem v roce 2006. Cílem

Více

Zápis z 13. schůze výboru. Místo konání: Veranda Datum: 25.11.06

Zápis z 13. schůze výboru. Místo konání: Veranda Datum: 25.11.06 Zápis z 13. schůze výboru Místo konání: Veranda Datum: 25.11.06 Přítomní: Anička Podhrázská Blanka Kovářová Hanka Vágnerová Majka Chvátalová Marcela Svěráková Marek Tomažič Milan Šleichert Tomáš Hrabánek

Více

Dobrý den pane Czyč, dovolte nám navázat na předchozí komunikaci.

Dobrý den pane Czyč, dovolte nám navázat na předchozí komunikaci. 1 z 5 23.6.2015 0:43 Infoschránka Raiffeisenbank (info@rb.cz) RE: Transparentní účet FC Baník Ostrava 21. 9. 2014, 5:15:32 Dobrý den pane Czyč, dovolte nám navázat na předchozí komunikaci. Je nám líto,

Více

Fakultní Thomayerova nemocnice s poliklinikou

Fakultní Thomayerova nemocnice s poliklinikou Fakultní Thomayerova nemocnice s poliklinikou Výroční zpráva Vážení čtenáři, dovolujeme si Vám, tak jako každý rok, předložit zprávu o činnosti Fakultní Thomayerovy nemocnice v roce. Bez nadsázky lze říci,

Více

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2007/2008

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2007/2008 PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2007/2008 Tato zpráva musí být předána zahraničnímu oddělení Vaší domácí VŠ do 30 dnů po ukončení studijního pobytu. Erasmus

Více

PROGRAM LLP/ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu Akademický rok 2007/2008

PROGRAM LLP/ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu Akademický rok 2007/2008 PROGRAM LLP/ERASMUS Závěrečná zpráva ze studijního pobytu Akademický rok 2007/2008 Tato zpráva musí být předána zahraničnímu oddělení Vaší domácí VŠ do 30 dnů po ukončení studijního pobytu na e-mail. adresu:

Více

Doktorandi 2015 Zpráva z šetření postojů studentů DSP za 2015

Doktorandi 2015 Zpráva z šetření postojů studentů DSP za 2015 Doktorandi 2015 Zpráva z šetření postojů studentů DSP za 2015 V prosinci 2015 a v lednu 2016 probíhalo na Univerzitě Pardubice šetření postojů studentů doktorských studijních programů k různým aspektům

Více

1.1. Rodné číslo: Jméno a příjmení: U cizinců pohlaví:... Státní občanství:. Datum narození: Ulice:

1.1. Rodné číslo: Jméno a příjmení: U cizinců pohlaví:... Státní občanství:. Datum narození: Ulice: Smlouva o studiu v programu celoživotního vzdělávání v akreditovaných studijních programech Stavební inženýrství, Městské inženýrství, Architektura pozemních staveb, Architektura a rozvoj sídel, Geodézie

Více

1.1. Rodné číslo: Jméno a příjmení: Datum narození: Ulice:

1.1. Rodné číslo: Jméno a příjmení: Datum narození: Ulice: Smlouva o studiu v programu celoživotního vzdělávání v akreditovaných studijních programech Stavební inženýrství, Městské inženýrství, Architektura pozemních staveb, Architektura a rozvoj sídel, Geodézie

Více

Výroční zpráva Thomayerova nemocnice

Výroční zpráva Thomayerova nemocnice Výroční zpráva 2016 Thomayerova nemocnice Úvodní slovo Vážení čtenáři, ve svých rukách právě držíte výroční zprávu Thomayerovy nemocnice za rok 2016. Nebyl to rok jednoduchý, což je v oblasti našeho zdravotnictví

Více

Informace k poplatku za nadstandardní dobu studia

Informace k poplatku za nadstandardní dobu studia Informace k poplatku za nadstandardní dobu studia Poplatky za nadstandardní dobu studia jsou příjmem Stipendijního fondu AMU. Citace ze zákona č. 111/1998 Sb. Zákon o vysokých školách a o změně a doplnění

Více

Příklad dobré praxe X

Příklad dobré praxe X Projekt Další vzdělávání pedagogických pracovníků středních škol v oblasti kariérového poradenství CZ 1.07/1.3.00/08.0181 Příklad dobré praxe X z realizace kariérového poradenství Helena Trinerova, DiS.

Více

Studium ve Spojeném království Eva Zímová, Britské velvyslanectví v Praze

Studium ve Spojeném království Eva Zímová, Britské velvyslanectví v Praze Studium ve Spojeném království Eva Zímová, Britské velvyslanectví v Praze Trocha propagandy na úvod aneb proč studovat v UK 2 Spojené království je domovem čtyř z šesti nejlepších světových univerzit Oxford,

Více

Vysoká škola obchodní v Praze

Vysoká škola obchodní v Praze O NÁS Jsme jednou z nejstarších a největších soukromých vysokých škol v České republice. Věříme, že pro řadu studentů vaší střední školy jsme správnou volbou pro získání kvalitního vysokoškolského vzdělání

Více

VNITŘNÍ NORMA PdF UP. PdF-B-18/17. Stipendijní řád Pedagogické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci

VNITŘNÍ NORMA PdF UP. PdF-B-18/17. Stipendijní řád Pedagogické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci VNITŘNÍ NORMA PdF UP PdF-B-18/17 Stipendijní řád Pedagogické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci Obsah: Garant: Článek 1 Úvodní ustanovení Článek 2 Druhy stipendií Článek 3 Řízení o přiznání stipendia,

Více

ÚČETNICTVÍ A FINANČNÍ ŘÍZENÍ PODNIKU (ÚFŘP)

ÚČETNICTVÍ A FINANČNÍ ŘÍZENÍ PODNIKU (ÚFŘP) ÚČETNICTVÍ A FINANČNÍ ŘÍZENÍ PODNIKU (ÚFŘP) 1 nabízíme univerzitní studium bakalářského a navazujícího magisterského studijního oboru obor je nepřetržitě vyučován na JU již od roku 1994 garantem je Katedra

Více

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2005/2006

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2005/2006 PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2005/2006 Tato zpráva musí být předána zahraničnímu oddělení Vaší domácí VŠ do 30 dnů po ukončení studijního pobytu. Erasmus

Více

Závěrečná zpráva ze studijního pobytu Akademický rok 2005/2006

Závěrečná zpráva ze studijního pobytu Akademický rok 2005/2006 PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS Závěrečná zpráva ze studijního pobytu Akademický rok 2005/2006 Vyplněnou Závěrečnou zprávu je potřeba doručit v elektronické podobě (e-mail) na Zahraniční oddělení rektorátu

Více

Život v zahraničí Studium

Život v zahraničí Studium - Univerzita Rád/a bych se zapsal/a na vysoké škole. Uvést, že se chcete zapsat Rád/a bych se zapsal/a na. Uvést, že se chcete přihlásit na předmět bakalářské studium postgraduální studium doktorské studium

Více

I. Studijní program. Kapacita pro přijetí nových studentů: 160

I. Studijní program. Kapacita pro přijetí nových studentů: 160 Podmínky přijímacího řízení ke studiu v navazujícím magisterském studijním programu N2301-Strojní inženýrství na Fakultě strojní ZČU v Plzni v akademickém roce 2019/2020 I. Studijní program Uchazeč se

Více

Podmínky pro přijetí ke studiu v bakalářských a magisterských studijních programech pro akademický rok 2012/2013

Podmínky pro přijetí ke studiu v bakalářských a magisterských studijních programech pro akademický rok 2012/2013 Podmínky pro přijetí ke studiu v bakalářských a magisterských studijních programech pro akademický rok 2012/2013 Děkan Filozofické fakulty Ostravské univerzity v Ostravě Č. j. 25900/11/97 vyhlašuje podle

Více

Oznámení děkana EF TUL

Oznámení děkana EF TUL EKONOMICKÁ FAKULTA Oznámení děkana EF TUL Přijímací řízení pro akademický rok 2019/2020 Děkan fakulty v souladu s článkem II, odst. 11, směrnice č. 8/2018 Podmínky pro přijetí ke studiu na Ekonomickou

Více

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2007/2008

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2007/2008 PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2007/2008 Tato zpráva musí být předána zahraničnímu oddělení Vaší domácí VŠ do 30 dnů po ukončení studijního pobytu. Erasmus

Více

Směrnice na podporu mobilit CZ studentů Fakulty stavební

Směrnice na podporu mobilit CZ studentů Fakulty stavební Účinnost dokumentu od 6. 5. 2011 Řízená kopie č: Razítko: Správce úložiště dokumentů, není řízeným dokumentem 1/5 Čl. I Úvodní ustanovení 1. Směrnice stanovuje zásady a závazné podmínky, podle kterých

Více

UKONČENÍ STUDIA NA MASARYKOVĚ UNIVERZITĚ

UKONČENÍ STUDIA NA MASARYKOVĚ UNIVERZITĚ MASARYKOVA UNIVERZITA V BRNĚ UKONČENÍ STUDIA NA MASARYKOVĚ UNIVERZITĚ OHLÉDNUTÍ A PERSPEKTIVA 2004 Tisková zpráva JAROSLAV NEKUDA BRNO, 2004 V průběhu letošního dubna až července se uskutečnil již podeváté

Více

1.1. Jméno, příjmení, titul:.. rodné číslo:.. datum narození:.. bydliště: tel. kontakt:.. dále jen účastník

1.1. Jméno, příjmení, titul:.. rodné číslo:.. datum narození:.. bydliště: tel. kontakt:.. dále jen účastník Smlouva o studiu v programech celoživotního vzdělávání akreditovaných studijních programů Stavební inženýrství, Architektura pozemních staveb, Architektura a rozvoj sídel, Geodézie a kartografie a Civil

Více

Podmínky přijímacího řízení ke studiu v bakalářských studijních programech na Fakultě strojní ZČU v Plzni v akademickém roce 2019/2020

Podmínky přijímacího řízení ke studiu v bakalářských studijních programech na Fakultě strojní ZČU v Plzni v akademickém roce 2019/2020 Podmínky přijímacího řízení ke studiu v bakalářských studijních programech na Fakultě strojní ZČU v Plzni v akademickém roce 2019/2020 I. Studijní programy Uchazeč se podáním přihlášky hlásí na jeden z

Více

1. Účastníci smlouvy 2. Předmět smlouvy

1. Účastníci smlouvy 2. Předmět smlouvy Smlouva o studiu v programu celoživotního vzdělávání v akreditovaných studijních programech Stavební inženýrství, Městské inženýrství, Architektura pozemních staveb, Architektura a rozvoj sídel, Geodézie

Více

Stipendijní program vyhlášený NPK, a.s.

Stipendijní program vyhlášený NPK, a.s. Stipendijní program vyhlášený NPK, a.s. Stipendijní program pro stabilizaci lékařů, a vybraných kategorií NLZP v NPK, a.s. představuje souhrn pravidel a podmínek pro zařazení studenta do Stipendijního

Více

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2007/2008

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2007/2008 PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2007/2008 Tato zpráva musí být předána zahraničnímu oddělení Vaší domácí VŠ do 30 dnů po ukončení studijního pobytu. Erasmus

Více

STUDIJNÍ A ZKUŠEBNÍ ŘÁD VŠ University of New York in Prague

STUDIJNÍ A ZKUŠEBNÍ ŘÁD VŠ University of New York in Prague STUDIJNÍ A ZKUŠEBNÍ ŘÁD VŠ University of New York in Prague Článek 1 Studium a jeho organizace 1. Studium na VŠ UNYP je organizováno v těchto studijních programech: Applied Social Sciences, Business Administration,

Více

PŘÍKAZ REKTORA č. 103/2012

PŘÍKAZ REKTORA č. 103/2012 Ostravská univerzita v Ostravě Dvořákova 7 701 03 Ostrava Č.j.: OU-6555/90-2012 V Ostravě dne 30.4. 2012 PŘÍKAZ REKTORA č. 103/2012 k bezhotovostnímu platebnímu styku mezi studenty, účastníky CŽV a OU

Více

Závěrečná zpráva ze studijního pobytu Akademický rok 2004/2005

Závěrečná zpráva ze studijního pobytu Akademický rok 2004/2005 PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS Závěrečná zpráva ze studijního pobytu Akademický rok 2004/2005 Vyplněnou Závěrečnou zprávu je potřeba doručit v elektronické podobě (e-mail) na Zahraniční oddělení rektorátu

Více

A. 1. Stipendijní program prospěchový. a) podle prospěchu v uplynulém akademickém roce (odstavce 3 a 4)

A. 1. Stipendijní program prospěchový. a) podle prospěchu v uplynulém akademickém roce (odstavce 3 a 4) Přírodovědecká fakulta Masarykovy univerzity Opatření děkana č. 11/2018 Podmínky stipendijních programů Přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity (ve znění účinném od 10. října2018) Stipendia jsou na

Více

Přijímací řízení na FST 2009

Přijímací řízení na FST 2009 Přijímací řízení na FST 2009 Plzeň, 2008 1 STUDIJNÍ PROGRAMY NA FAKULTĚ STROJNÍ Bakalářský program (Bc.) Standardní doba studia: 3 roky, tj. 6 semestrů Navazující magisterský (Ing.) program Standardní

Více

PROGRAM SOCRATES/ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2006/2007

PROGRAM SOCRATES/ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2006/2007 PROGRAM SOCRATES/ERASMUS Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2006/2007 Tato zpráva musí být předána zahraničnímu oddělení Vaší domácí VŠ do 30 dnů po ukončení studijního pobytu. Erasmus

Více

STIPENDIJNÍ ŘÁD FLD ČZU V PRAZE PRO BAKALÁŘSKÉ, MAGISTERSKÉ A DOKTORSKÉ STUDIUM. I. Prospěchové stipendium

STIPENDIJNÍ ŘÁD FLD ČZU V PRAZE PRO BAKALÁŘSKÉ, MAGISTERSKÉ A DOKTORSKÉ STUDIUM. I. Prospěchové stipendium STIPENDIJNÍ ŘÁD FLD ČZU V PRAZE PRO BAKALÁŘSKÉ, MAGISTERSKÉ A DOKTORSKÉ STUDIUM Článek 1 - Rozsah platnosti (1) Stipendijní řád Fakulty lesnické a dřevařské České zemědělské univerzity v Praze (FLD) je

Více

Podmínky přijímacího řízení ke studiu v bakalářských studijních programech na Fakultě strojní ZČU v Plzni v akademickém roce 2018/2019

Podmínky přijímacího řízení ke studiu v bakalářských studijních programech na Fakultě strojní ZČU v Plzni v akademickém roce 2018/2019 Podmínky přijímacího řízení ke studiu v bakalářských studijních programech na Fakultě strojní ZČU v Plzni v akademickém roce 2018/2019 I. Studijní programy Uchazeč se podáním přihlášky hlásí na jeden z

Více

Stipendijní řád NEWTON College

Stipendijní řád NEWTON College Článek I Úvodní ustanovení 1. NEWTON College, a.s. (dále jen NEWTON College ) vydává v souladu s 17 odst. 1 písm. g) zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon

Více

Základní údaje o studentovi. Zahraniční škola. Studijní pobyt v zahraničí. Aktivity před výjezdem

Základní údaje o studentovi. Zahraniční škola. Studijní pobyt v zahraničí. Aktivity před výjezdem Základní údaje o studentovi Fakulta: FIT Obor studia: Softwarové inženýrství Úroveň studia v době pobytu v zahraničí: Magisterské Zahraniční škola Země: Kanada Název zahraniční školy: University of Waterloo

Více

Opatření děkana č. 1/2019. Poplatky, úplaty, úhrady vybírané na Farmaceutické fakultě v Hradci Králové

Opatření děkana č. 1/2019. Poplatky, úplaty, úhrady vybírané na Farmaceutické fakultě v Hradci Králové Univerzita Karlova Farmaceutická fakulta v Hradci Králové Opatření děkana č. 1/2019 Poplatky, úplaty, úhrady vybírané na Farmaceutické fakultě v Hradci Králové Část I. Poplatky Čl. 1 Poplatky spojené se

Více

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2007/2008

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2007/2008 PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2007/2008 Tato zpráva musí být předána zahraničnímu oddělení Vaší domácí VŠ do 30 dnů po ukončení studijního pobytu. Erasmus

Více

Základní údaje o studentovi. Zahraniční škola. Studijní pobyt v zahraničí. Aktivity před výjezdem

Základní údaje o studentovi. Zahraniční škola. Studijní pobyt v zahraničí. Aktivity před výjezdem Základní údaje o studentovi Fakulta Stavební Obor studia Příprava, realizace a provoz staveb Úroveň studia v době pobytu v zahraničí magisterské Zahraniční škola Země: Jižní Korea Název zahraniční školy:

Více

Studium v Austrálii. Vycestování za účelem studia jazyka a cestování. Michala Moravcová. Rok 2009/10

Studium v Austrálii. Vycestování za účelem studia jazyka a cestování. Michala Moravcová. Rok 2009/10 Studium v Austrálii Vycestování za účelem studia jazyka a cestování Michala Moravcová Rok 2009/10 Fakulta textilní Technická univerzita v Liberci Stránka 1 1. ÚVOD... 3 2. ZÁKLADNÍ INFORMACE O PROJEKTU...

Více

pro akademický rok 2010/2011

pro akademický rok 2010/2011 FAKULTA EKONOMICKÁ děkan Pokyn č. 2/10 děkana Fakulty ekonomické ZČU pro akademický rok 2010/2011 Bakalářské studium prezenční forma studia 1. Pro studující, kteří nastupují ke studiu v akademickém roce

Více

II. Podmínky přijetí ke studiu

II. Podmínky přijetí ke studiu Podmínky pro přijetí ke studiu v češtině v bakalářském studijním programu B2301 Strojní inženýrství, B2341 Strojírenství Diagnostika a servis silničních vozidel a v navazujícím magisterském studijním programu

Více

ŠKODA MUZEUM ZAKLADATELÉ

ŠKODA MUZEUM ZAKLADATELÉ ŠKODA MUZEUM ZAKLADATELÉ CHCI-LI JIN ÝM UKAZOVATI CESTU, MUSÍM NEJDŘÍVE SÁM PO NÍ JÍTI. VÁCLAV KLEMENT VÁCLAV KLEMENT 16.10.1868, Velvary 13.08.1938, Mladá Boleslav Václav Klement pocházel ze skromných

Více

Tyršova 434, Kosmonosy, IČ

Tyršova 434, Kosmonosy, IČ Tyršova 434, 293 06 Kosmonosy, IČ 22709886 Email: kosmonosy.srackov@seznam.cz www.srackov.unas.cz 1 Obsah: 1) Úvod 2) Aktivity sdružení v roce 2015 3) Výsledky hospodaření v roce 2015 4) Výhled aktivit

Více

ze dne 25. září 2014, kterým se stanoví výše a způsob placení administrativních poplatků spojených se studiem na vysoké škole CEVRO Institut

ze dne 25. září 2014, kterým se stanoví výše a způsob placení administrativních poplatků spojených se studiem na vysoké škole CEVRO Institut POKYN ŘEDITELE č. 19-003-002/14 ze dne 25. září 2014, kterým se stanoví výše a způsob placení administrativních poplatků spojených se studiem na vysoké škole CEVRO Institut Tímto pokynem se nově stanoví

Více

VŠB TU Ostrava Liverpool John Moores University MBA

VŠB TU Ostrava Liverpool John Moores University MBA VŠB TU Ostrava Liverpool John Moores University MBA Vysoká škola báňská Technická univerzita Ostrava: fakulta hornicko-geologická fakulta metalurgie a materiálového inženýrství fakulta strojní fakulta

Více

Vážení absolventi Pedagogické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci,

Vážení absolventi Pedagogické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci, V Olomouci dne 21. 3. 2016 Vážení absolventi Pedagogické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci, dovoluji si Vás touto cestou srdečně pozvat na historicky první Zlatou promoci absolventů Pedagogické fakulty

Více

Oznámení děkana EF TUL

Oznámení děkana EF TUL EKONOMICKÁ FAKULTA Oznámení děkana EF TUL Přijímací řízení pro akademický rok 2018/2019 Děkan fakulty v souladu s článkem II, odst. 11, směrnice č. 5/2017 Podmínky pro přijetí ke studiu na Ekonomickou

Více

Směrnice č. 005/2015 upravující pravidla pro přijímací řízení do studijních programů v akademickém roce 2015/2016 na B.I.B.S., a.s.

Směrnice č. 005/2015 upravující pravidla pro přijímací řízení do studijních programů v akademickém roce 2015/2016 na B.I.B.S., a.s. Směrnice č. 005/2015 upravující pravidla pro přijímací řízení do studijních programů v akademickém roce 2015/2016 na B.I.B.S., a.s. (dále BIBS) Tato směrnice upravuje pravidla a pravomoci pro přijímací

Více

Oznámení děkana EF TUL

Oznámení děkana EF TUL EKONOMICKÁ FAKULTA Oznámení děkana EF TUL Přijímací řízení pro akademický rok 2019/2020 Děkan fakulty v souladu s článkem II, odst. 11, směrnice č. 8/2018 Podmínky pro přijetí ke studiu na Ekonomickou

Více

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2006/2007

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2006/2007 PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2006/2007 Tato zpráva musí být předána zahraničnímu oddělení Vaší domácí VŠ do 30 dnů po ukončení studijního pobytu. Erasmus

Více

PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ A PODMÍNKY PRO PŘIJETÍ KE STUDIU PRO AKADEMICKÝ ROK 2018/2019

PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ A PODMÍNKY PRO PŘIJETÍ KE STUDIU PRO AKADEMICKÝ ROK 2018/2019 Vysoká škola logistiky o.p.s. Strana 1 (celkem 10) Dokumentace integrovaného systému ROZHODNUTÍ REKTORA Číslo: RR 06/17-VSLG PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ A PODMÍNKY PRO PŘIJETÍ KE STUDIU PRO AKADEMICKÝ ROK Vypracoval

Více

Just write down your most recent and important education. Remember that sometimes less is more some people may be considered overqualified.

Just write down your most recent and important education. Remember that sometimes less is more some people may be considered overqualified. CURRICULUM VITAE - EDUCATION Jindřich Bláha Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jindřich Bláha. Dostupné z Metodického

Více

Výroční zpráva Thomayerova nemocnice

Výroční zpráva Thomayerova nemocnice Výroční zpráva 2018 Thomayerova nemocnice Úvodní slovo Vážení přátelé, ve svých rukách držíte výroční zprávu Thomayerovy nemocnice za rok 2018, který byl pro nás rokem výročním. 28. října to bylo přesně

Více

POPLATKY SPOJENÉ SE STUDIEM NA VYSOKÉ ŠKOLE LOGISTIKY O.P.S.

POPLATKY SPOJENÉ SE STUDIEM NA VYSOKÉ ŠKOLE LOGISTIKY O.P.S. Dokumentace integrovaného systému PŘÍKAZ ŘEDITELE SPOLEČNOSTI Číslo: PRS 02/10 - VSLG POPLATKY SPOJENÉ SE STUDIEM NA VYSOKÉ ŠKOLE LOGISTIKY O.P.S. Vypracoval Schválil Funkce Manager IS Ředitel společnosti

Více

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2004/2005

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2004/2005 PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2004/2005 Tato zpráva musí být předána zahraničnímu oddělení Vaší domácí VŠ do 30 dnů po ukončení studijního pobytu. Erasmus

Více

Opatření děkana č. 9/2017 POPLATKY, ÚPLATY, ÚHRADY VYBÍRANÉ NA FARMACEUTICKÉ FAKULTĚ V HRADCI KRÁLOVÉ

Opatření děkana č. 9/2017 POPLATKY, ÚPLATY, ÚHRADY VYBÍRANÉ NA FARMACEUTICKÉ FAKULTĚ V HRADCI KRÁLOVÉ Univerzita Karlova Farmaceutická fakulta v Hradci Králové Opatření děkana č. 9/2017 POPLATKY, ÚPLATY, ÚHRADY VYBÍRANÉ NA FARMACEUTICKÉ FAKULTĚ V HRADCI KRÁLOVÉ Část I. Poplatky Čl. 1 Poplatky spojené se

Více

I. Studijní program. Kapacita pro přijetí nových studentů: 160

I. Studijní program. Kapacita pro přijetí nových studentů: 160 Podmínky přijímacího řízení ke studiu v navazujícím magisterském studijním programu N2301-Strojní inženýrství na Fakultě strojní ZČU v Plzni v akademickém roce 2018/2019 I. Studijní program Uchazeč se

Více

STUDIJNÍ PLÁN. Studijní program: Teologie bakalářské studium (B6141) Studijní obor: Teologie (6141R047) Forma studia:

STUDIJNÍ PLÁN. Studijní program: Teologie bakalářské studium (B6141) Studijní obor: Teologie (6141R047) Forma studia: STUDIJNÍ PLÁN Studijní program: Teologie bakalářské studium (B6141) Studijní obor: Teologie (6141R047) Forma studia: kombinovaná Verze: 2012 Celkem kreditů: 180 Standardní doba studia: 6 semestrů Maximální

Více

Informace o přijímacím řízení pro akademický rok 2010/2011

Informace o přijímacím řízení pro akademický rok 2010/2011 Informace o přijímacím řízení pro akademický rok 2010/2011 Bakalářské studium V přijímacím řízení pro akademický rok 2010/2011 jsou uchazeči přijímáni ke studiu v bakalářských studijních programech bez

Více

PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ A PODMÍNKY PRO PŘIJETÍ KE STUDIU PRO AKADEMICKÝ ROK 2012/2013 EDUKAČNÍ CENTRUM ČESKÉ BUDĚJOVICE

PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ A PODMÍNKY PRO PŘIJETÍ KE STUDIU PRO AKADEMICKÝ ROK 2012/2013 EDUKAČNÍ CENTRUM ČESKÉ BUDĚJOVICE Dokumentace integrovaného systému ROZHODNUTÍ REKTORA Číslo:.. PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ A PODMÍNKY PRO PŘIJETÍ KE STUDIU PRO AKADEMICKÝ ROK 2012/2013 EDUKAČNÍ CENTRUM ČESKÉ BUDĚJOVICE Vypracoval Schválil Funkce

Více

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2007/2008

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2007/2008 PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2007/2008 Tato zpráva musí být předána zahraničnímu oddělení Vaší domácí VŠ do 30 dnů po ukončení studijního pobytu. Erasmus

Více

Směrnice děkana č. 1/2005 FCH VUT v Brně upravující studium v rámci Celoživotní vzdělávání na Fakultě chemické Vysokého učení technického v Brně

Směrnice děkana č. 1/2005 FCH VUT v Brně upravující studium v rámci Celoživotní vzdělávání na Fakultě chemické Vysokého učení technického v Brně Směrnice děkana č. 1/2005 FCH VUT v Brně upravující studium v rámci Celoživotní vzdělávání na Fakultě chemické Vysokého učení technického v Brně ČLÁNEK 1 OBECNÁ USTANOVENÍ (1) Fakulta chemická Vysokého

Více

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2005/2006

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2005/2006 PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2005/2006 Tato zpráva musí být předána zahraničnímu oddělení Vaší domácí VŠ do 30 dnů po ukončení studijního pobytu. Erasmus

Více

STUDIJNÍ PLÁN. Studijní program: Sociální práce navazující magisterské studium (N7508) Studijní obor: Etika v sociální práci (6731T024) Forma studia:

STUDIJNÍ PLÁN. Studijní program: Sociální práce navazující magisterské studium (N7508) Studijní obor: Etika v sociální práci (6731T024) Forma studia: STUDIJNÍ PLÁN Studijní program: Sociální práce navazující magisterské studium (N7508) Studijní obor: Etika v sociální práci (6731T024) Forma studia: kombinovaná Verze: 2013 Celkem kreditů: 120 Standardní

Více

UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE 2. LÉKAŘSKÁ FAKULTA

UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE 2. LÉKAŘSKÁ FAKULTA UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE 2. LÉKAŘSKÁ FAKULTA INFORMACE o přijímacím řízení 2016/2017 Univerzita Karlova v Praze - 2. lékařská fakulta INFORMACE o studiu a přijímacím řízení 2. lékařská fakulta Univerzity

Více

PREZENTACE FAKULTY STROJNÍHO INŽENÝRSTVÍ

PREZENTACE FAKULTY STROJNÍHO INŽENÝRSTVÍ PREZENTACE FAKULTY STROJNÍHO INŽENÝRSTVÍ pro studenty SPŠ Autor: Hana Petrušková 24. a 27. 9.2019 FAKULTA STROJNÍHO INŽENÝRSTVÍ VUT v Brně jedna z 8 fakult Vysokého učení technického v Brně (VUT) největší

Více

Vnitřní normy Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně

Vnitřní normy Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně Kód: Druh: Název: RD/05/16 Rozhodnutí děkana Předběžné zápisy předmětů pro akademický rok 2016/2017 a Zápisy do vyšších ročníků pro akademický rok 2016/2017 Fakulta aplikované informatiky Univerzity Tomáše

Více

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2006/2007

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2006/2007 PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2006/2007 Tato zpráva musí být předána zahraničnímu oddělení Vaší domácí VŠ do 30 dnů po ukončení studijního pobytu. Erasmus

Více

Vážení přátelé a příznivci Klubu ŽAP,

Vážení přátelé a příznivci Klubu ŽAP, Vážení přátelé a příznivci Klubu ŽAP, přišla chvíle, kdy hodnotíme právě uplynulý rok 2014. Předkládáme Vám účet z činnosti, a zpovídáme se z hospodaření s finančními prostředky. Chceme být stručné, ale

Více

Přijímací řízení FZV UP pro akademický rok 2017/2018

Přijímací řízení FZV UP pro akademický rok 2017/2018 Přijímací řízení FZV UP pro akademický rok 2017/2018 Předpokládané termíny konání přijímacích zkoušek: 29. května 2017: Fyzioterapie navazující magisterské studium - 1. kolo (písemný test) 12. - 16. června

Více

1. Bakalářský studijní program

1. Bakalářský studijní program PRAVIDLA PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ KE STUDIU V BAKALÁŘSKÝCH A NAVAZUJÍCÍCH MAGISTERSKÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMECH USP PRO AKADEMICKÝ ROK 2019/2020 Pravidla přijímacího řízení ke studiu v bakalářských a navazujících

Více

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2006/2007

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2006/2007 PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2006/2007 Tato zpráva musí být předána zahraničnímu oddělení Vaší domácí VŠ do 30 dnů po ukončení studijního pobytu. Erasmus

Více

IP Ing. Jaroslav Demel, Ph.D.

IP Ing. Jaroslav Demel, Ph.D. IP 2016 Prioritní cíl 3: Internacionalizace Podpora mobility studentů EF TUL pro absolvování studia na University of Huddersfield Business School (12282) 24.1.2017 Ing. Jaroslav Demel, Ph.D. Základy a

Více

Základní údaje o studentovi. Zahraniční škola. Studijní pobyt v zahraničí. Aktivity před výjezdem

Základní údaje o studentovi. Zahraniční škola. Studijní pobyt v zahraničí. Aktivity před výjezdem Základní údaje o studentovi Fakulta Fakulta informačních technologií Obor studia Úroveň studia v době pobytu v zahraničí Webové a softwarové inženýrství 2. ročník magisterské Zahraniční škola Země: Název

Více

Příklady z praxe. Olga Heclová Radka Muchová Jana Pávková

Příklady z praxe. Olga Heclová Radka Muchová Jana Pávková Příklady z praxe Olga Heclová Radka Muchová Jana Pávková Práce ve skupinách 5 skupin po 3 účastnících celkem 25 otázek otázky na: studentské mobility, zaměstnanecké mobility STUDENTSKÉ MOBILITY 1) Věková

Více

Metropolitní univerzita Praha, o.p.s. Stipendijní řád

Metropolitní univerzita Praha, o.p.s. Stipendijní řád Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 87 odst. 1 písm. a), 36 odst. 2 a odst. 4 a 41 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon

Více

Časový plán a základní informace k podávání přihlášek ke studiu

Časový plán a základní informace k podávání přihlášek ke studiu Rozšíření a doplnění VYHLÁŠENÍ PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ pro akademický rok 2011 2012 A ZVEŘEJNĚNÍ PODMÍNEK PRO PŘIJETÍ ke studiu na ČVUT v Praze Fakultě dopravní pro následující NOVĚ AKREDITOVANÝ OBOR Magisterský

Více

Průvodce studiem modulu pro kombinovanou formu studia. Modul č. 14 BAKALÁŘSKÁ PRÁCE A PRAXE. Autor: František Prášek

Průvodce studiem modulu pro kombinovanou formu studia. Modul č. 14 BAKALÁŘSKÁ PRÁCE A PRAXE. Autor: František Prášek Průvodce studiem modulu pro kombinovanou formu studia Modul č. 14 BAKALÁŘSKÁ PRÁCE A PRAXE Autor: František Prášek Ostrava 2010 Úvodní slovo garanta modulu Mezi základní studijní materiály patří Sylabus

Více

KOMENSKY in TANZANIA. REPORT 2012, s výhledem na 2013

KOMENSKY in TANZANIA. REPORT 2012, s výhledem na 2013 KOMENSKY in TANZANIA REPORT 2012, s výhledem na 2013 Včetně zápisu z veřejné KiT schůze z 24.3.2013, Praha 6, Břevnov OBSAH Co v r. 12/13 Rozpočet z r. 2012 Zápis z veřejné schůze Emaily od našich studentíků

Více

Dosud největší zkušenost

Dosud největší zkušenost Publikováno z 2. lékařská fakulta Univerzity Karlovy (http://www.lf2.cuni.cz) LF2 > Dosud největší zkušenost Dosud největší zkušenost Studentka 5. ročníku Eliška Bobůrková strávila semestr v Drážďanech.

Více

jednooborové (tříleté) Magisterské studium (navazující na bakalářské studium) jednooborové (dvouleté)

jednooborové (tříleté) Magisterské studium (navazující na bakalářské studium) jednooborové (dvouleté) ANGLICKÝ JAZYK A LITERATURA Katedra anglistiky a amerikanistiky (KAA) FF MU nabízí tyto studijní programy: Prezenční studium Anglický jazyk a literatura Bakalářské studium dvouoborové (tříleté) jednooborové

Více

ze dne 21. června 2016, kterým se stanoví výše a způsob placení administrativních poplatků spojených se studiem na vysoké škole CEVRO Institut

ze dne 21. června 2016, kterým se stanoví výše a způsob placení administrativních poplatků spojených se studiem na vysoké škole CEVRO Institut POKYN ŘEDITELE č. 19-003-002/16 ze dne 21. června 2016, kterým se stanoví výše a způsob placení administrativních poplatků spojených se studiem na vysoké škole CEVRO Institut Tímto pokynem se nově stanoví

Více

Uplatnitelnost absolventů studijního oboru andragogika a personální řízení Filozofické fakulty Univerzity Karlovy

Uplatnitelnost absolventů studijního oboru andragogika a personální řízení Filozofické fakulty Univerzity Karlovy 7 Přílohy Příloha A: Dotazník : Uplatnitelnost absolventů studijního oboru andragogika a personální řízení Filozofické fakulty Univerzity Karlovy Uplatnitelnost absolventů studijního oboru andragogika

Více

STUDIUM. doc. Ing. Jindřich Ploch, CSc. rektor

STUDIUM. doc. Ing. Jindřich Ploch, CSc. rektor O NÁS Jsme jednou z nejstarších a největších soukromých vysokých škol v České republice. Věříme, že pro řadu studentů jsme správnou volbou pro získání kvalitního vysokoškolského vzdělání a cestou k úspěšné

Více

Vnitřní předpisy Mendelovy univerzity v Brně

Vnitřní předpisy Mendelovy univerzity v Brně Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 22. prosince 2010

Více