SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU. 4,9 2,9 Hodnoty ph 7,0 7,9

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU. 4,9 2,9 Hodnoty ph 7,0 7,9"

Transkript

1 sp.zn. sukls154487/2015 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU Magnevist Injekční roztok 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ Léčivou látkou je dimeglumini gadopentetas 0,5 mmol (odpovídá 469,01 mg dimeglumini gadopentetas) v každém ml injekčního roztoku. Úplný seznam pomocných látek viz bod LÉKOVÁ FORMA Injekční roztok, čirá bezbarvá tekutina Fyzikálně chemické vlastnosti Magnevistu jsou uvedeny níže: Osmolalita (Osm/kg H2O) při 37ºC 1,96 Viskozita (mpa.s) při 20ºC při 37ºC 4,9 2,9 Hodnoty ph 7,0 7,9 4. KLINICKÉ ÚDAJE 4.1 Terapeutické indikace Tento přípravek je určen pouze k diagnostickým účelům. Kraniální a spinální magnetická rezonance (MR) Magnevist je vhodný především pro zobrazení nádorů, dále pro diferenciální diagnostiku při podezření na meningeom, neurinom (např. akustiku), invazivní tumory (např. gliom) a metastázy. Dále při průkazu malých nádorů a/nebo nádorů které mohou mít shodnou sytost zobrazení s okolní tkání, při podezření na recidivu po chirurgické léčbě nebo po radioterapii, pro rozlišení a průkaz vzácných neoplasmat jako hemangioblastomů, ependymomů a malých adenomů hypofýzy, pro přesnější určení rozsahu tumorů necerebrálního původu. Při vyšetření míchy pomocí magnetické rezonance lze Magnevist navíc využít k rozlišení intra- a extramedulárních tumorů, zobrazení solidních nádorových oblastí ve známé dutině, určení rozsahu intramedulárního tumoru. Celotělová magnetická rezonance (MR) Celotělovou magnetickou rezonancí lze vyšetřit obličejové části lebky, oblast krku, hrudní dutinu včetně srdce, dutinu břišní, prsy u ženy, pánev, aktivní a pasivní svalový a kosterní systém, dále také lze zobrazit cévy celého těla. Strana 1 (celkem 15)

2 Magnevist poskytuje diagnostické informace zvláště pro: - potvrzení nebo vyloučení nádorů, zánětů a vaskulárních lézí, - určení rozsahu a ohraničení těchto lézí, - diferenciaci jejich vnitřní struktury, - určení stavu cirkulace v normální a patologicky změněné tkáni, - odlišení nádorové tkáně a jizevnaté tkáně po léčbě, - diagnózu opakovaného výhřezu meziobratlové ploténky po chirurgické léčbě. 4.2 Dávkování a způsob podání Způsob podání Tento léčivý přípravek je určen pouze k intravenóznímu podání. Je třeba dodržovat bezpečnostní pravidla platná pro vyšetřování pomocí magnetické rezonance. To znamená, že musí být vyloučena přítomnost srdečního pacemakeru a ferromagnetických implantátů. Další informace viz bod Zvláštní opatření pro likvidaci přípravku a pro zacházení s ním. Dávkování Dospělí Kraniální a spinální MR Obvykle je podání Magnevistu v dávce 0,2 ml na kg tělesné hmotnosti (odpovídá 0,1 mmol gadopentate dimeglumine na kg tělesné hmotnosti) dostatečné pro dobré zesílení a k získání odpovědi na klinické otázky. Jestliže přes normální nález na kontrastem zesílené MR přetrvává silné klinické podezření na existující lézi, může další injekce 0,2 ml nebo až 0,4 ml Magnevistu na kg tělesné hmotnosti během 30 minut s bezprostředně následujícím vyšetřením MR poskytnout zřetelnější diagnostický výsledek. Pro vyloučení metastáz nebo recidivujícího tumoru je u dospělých diagnosticky spolehlivější injekce 0,6 ml Magnevistu na kg tělesné hmotnosti. Maximální jednotlivá dávka: 0,6 ml Magnevistu na kg tělesné hmotnosti. Celotělová MR Obvykle je podání Magnevistu v dávce 0,2 ml na kg tělesné hmotnosti dostatečné pro dobré zesílení a k získání odpovědi na klinické otázky. Ve zvláštních případech, například u lézí s chudou vaskularizací a/nebo s malým extracelulárním prostorem, může být nezbytné podat 0,4 ml Magnevistu na kg tělesné hmotnosti pro získání potřebného kontrastního efektu, zvláště při použití poměrně tence T1- vážených zobrazení. Pro vyloučení lézí nebo recidivy tumoru může být u dospělých diagnosticky spolehlivější injekce 0,6 ml Magnevistu na kg tělesné hmotnosti. Pro zobrazení cév může být v závislosti na vyšetřované oblasti a zobrazovací technice u dospělých nutná dávka 0,6 ml Magnevistu na kg tělesné hmotnosti. Maximální jednotlivá dávka: 0,6 ml Magnevistu na kg tělesné hmotnosti. Použití v indikaci celotělová MR se u dětí ve věku do 6 měsíců nedoporučuje. Strana 2 (celkem 15)

3 Další informace o zvláštních skupinách pacientů Pediatrická populace Novorozenci ve věku do 4 týdnů a kojenci ve věku do 1 roku Použití Magnevistu je u novorozenců ve věku do 4 týdnů kontraindikováno (viz bod 4.3). U kojenců ve věku do 1 roku se vzhledem k nezralosti renálních funkcí smí Magnevist použít pouze po pečlivé úvaze a to v dávce nepřekračující 0,2 ml/kg tělesné hmotnosti. Během jednoho vyšetření může být použita pouze jedna dávka. Vzhledem k nedostatku informací o opakovaném podání není možné injekce Magnevistu opakovat dříve, než interval mezi injekcemi dosáhne alespoň 7 dní. Kraniální a spinální MR, Celotělová MR Děti: 0,2 ml Magnevistu na kg tělesné hmotnosti. Maximální jednotlivá dávka: 0,4 ml Magnevistu na kg tělesné hmotnosti. Děti mladší než 2 roky: zkušenosti s indikací Celotělová MR jsou omezené. Dětem ve věku do dvou let musí být požadovaná dávka podávána manuálně a ne pomocí autoinjektoru, aby se předešlo poranění. Starší pacienti (věk 65 let a starší) U starších pacientů (věk 65 a starší) není nutná žádná úprava dávkování. U starších pacientů je třeba postupovat s opatrností (viz bod 4.4). Pacienti se sníženou funkcí ledvin Magnevist je kontraindikován u pacientů se závažnou poruchou funkce ledvin (GFR <30 ml/min/1,73 m 2 ) a/nebo akutním poškozením ledvin a u pacientů v perioperačním období transplantace jater (viz bod 4.3). Pouze po pečlivém zvážení přínosu/rizika může být Magnevist použit u pacientů se středně závažnou poruchou funkce ledvin (GFR ml/min/1,73 m 2 ), a to v dávce nepřekračující 0,2 ml/kg tělesné hmotnosti (viz bod 4.4). Během jednoho vyšetření může být podána pouze jedna dávka. Vzhledem k nedostatku informací o opakovaném podání není možné injekce Magnevistu opakovat dříve, než interval mezi injekcemi dosáhne alespoň 7 dní. 4.3 Kontraindikace Použití přípravku Magnevist je kontraindikováno u pacientů se závažnou poruchou funkce ledvin (GFR <30 ml/min/1,73 m 2 ) a/nebo akutním poškozením ledvin, pacientů v perioperačním období transplantace jater a novorozenců ve věku do 4 týdnů (viz bod 4.4). 4.4 Zvláštní upozornění a opatření pro použití Přecitlivělost U pacientů se známou přecitlivělostí na Magnevist je třeba obzvláště pečlivě zvážit riziko oproti přínosu. Strana 3 (celkem 15)

4 Jako u jiných kontrastních látek, podávaných intravenózně, může být podání Magnevistu spojeno s výskytem anafylaktoidních/hypersenzitivních nebo jiných reakcí idiosynkrazie, charakterizovaných kardiovaskulárními, respiračními nebo kožními projevy, které mohou být závažné a mohou zahrnovat i šok. Riziko hypersenzitivní reakce je vyšší v případě: - předchozí reakce na kontrastní látku, - anamnézy bronchiálního astmatu, - anamnézy jiných alergických onemocnění. U pacientů s dispozicí k alergiím (obzvláště s anamnézou výše uvedených stavů) musí být rozhodnutí o podání Magnevistu podloženo obzvláště pečlivým posouzením poměru rizika/přínosu. Většina těchto reakcí se vyskytne během prvních 30 minut po podání. Proto je doporučováno postprocedurální sledování pacienta. Je třeba mít připravené prostředky umožňující v případě nebezpečí okamžitý zásah a medikaci k léčbě hypersenzitivní reakce. Vzácně byly pozorovány opožděné reakce, po několika hodinách až dnech (viz bod Nežádoucí účinky ). Pacienti, u kterých se vyskytnou tyto reakce v době užívání beta-blokátorů, mohou být rezistentní k léčbě beta-agonisty. Pacienti s kardiovaskulárním onemocněním jsou více náchylní k závažnému až fatálnímu průběhu těžkých hypersenzitivních reakcí. Pacienti s poruchou funkce ledvin Před aplikací přípravku Magnevist musí být u všech pacientů proveden pomocí laboratorních testů skrínink zaměřený na poruchy funkce ledvin. U pacientů s akutní nebo chronickou závažnou poruchou funkce ledvin (GFR <30 ml/min/1,73 m 2 ) a/nebo s akutním poškozením ledvin byly v souvislosti s použitím přípravku Magnevist a některých dalších kontrastních látek s obsahem gadolinia hlášeny případy nefrogenní systémové fibrózy (NSF). Přípravek Magnevist je u těchto pacientů kontraindikován (viz bod 4.3). Ve zvýšené míře jsou ohroženi pacienti, kteří podstupují transplantaci jater, a to proto, že incidence akutního selhání ledvin je v této skupině vysoká. Proto se Magnevist nesmí používat u pacientů v perioperačním období transplantace jater a u novorozenců (viz bod 4.3). Riziko vzniku NSF u pacientů se středně závažnou poruchou funkce ledvin (GFR ml/min/1,73 m 2 ) není známo. Proto se u pacientů se středně závažnou poruchou funkce ledvin může Magnevist použít pouze po pečlivém zvážení rizika/prospěchu. Hemodialýza krátce po podání Magnevistu může být vhodným postupem k odstranění Magnevistu z těla. Během jednoho cyklu dialýzy se odstraní přibližně 70 % z podané dávky, proto po 3 cyklech dialýzy, kdy každá trvá 3 hodiny, je z těla odstraněno 97 % z celkové podané dávky. Neexistují důkazy na podporu zahájení hemodialýzy k prevenci nebo k léčbě NSF u pacientů, kteří hemodialýzu dosud nepodstupují. Novorozenci a kojenci Strana 4 (celkem 15)

5 Použití Magnevistu je u novorozenců ve věku do 4 týdnů kontraindikováno (viz bod 4.3). U kojenců ve věku do 1 roku se, vzhledem k nezralosti ledvin, smí přípravek Magnevist použít pouze po pečlivé úvaze. Starší pacienti U starších pacientů může být renální clearance kyseliny gadopentetové zhoršená, proto je velmi důležité, aby byl u pacientů ve věku 65 let a starších proveden skrínink zaměřený na poruchy funkce ledvin. Záchvatová onemocnění Jak bylo ve spojitosti s podáním Magnevistu vzácně popsáno, mohou mít pacienti se záchvatovými onemocněními nebo s intrakraniálními lézemi zvýšené riziko výskytu křečí (viz bod Nežádoucí účinky ). U pacientů s predispozicí ke křečím by měla být zajištěna veškerá preventivní opatření, například pečlivé sledování pacienta a předem zajištěna okamžitá dostupnost všech přístrojů a léků nezbytných ke zvládnutí případných křečí. 4.5 Interakce s jinými léčivými přípravky a jiné formy interakce Studie na interakce s jinými léčivými přípravky nebyly prováděny. Interference s diagnostickými testy Stanovení sérového železa komplexometrickými metodami (například batofenantrolinem) může v důsledku obsahu volného DTPA v kontrastní látce až do 24 hodin od vyšetření prokázat zkreslené nízké hodnoty. 4.6 Fertilita, těhotenství a kojení Těhotenství Nejsou k dispozici žádné údaje o podávání kyseliny gadopentetové těhotným ženám. Studie na zvířatech prokázaly reprodukční toxicitu po opakovaném podání vysokých dávek (viz bod 5.3). Magnevist se nemá používat během těhotenství, pokud klinický stav ženy nevyžaduje použití kyseliny gadopentetové. Kojení Není známo, jestli se kyselina gadopentetová vylučuje do lidského mléka. Dostupné údaje prokazují vylučování kyseliny gadopentetové do mléka u zvířat (detaily viz bod 5.3). Riziko pro kojené dítě nemůže být vyloučeno. Kojení má být přerušeno minimálně po dobu 24 hodin od podání přípravku Magnevist. 4.7 Účinky na schopnost řídit a obsluhovat stroje Nejsou známy. 4.8 Nežádoucí účinky Souhrn bezpečnostního profilu Celkový bezpečnostní profil Magnevistu je podložen daty z postmarketingového sledování a z klinických studií, prováděných s více než pacienty. Strana 5 (celkem 15)

6 U pacientů, kterým byl podán Magnevist, byly ve studiích nejčastěji pozorovanými ( 0,4 %) nežádoucími účinky: - různé reakce v místě injekce, - bolest hlavy, - nevolnost. Většina nežádoucích účinků, pozorovaných během klinických studií, byla mírné až střední intenzity. Celkově jsou nejzávažnějšími nežádoucími účinky, které jsou u pacientů po podání Magnevistu pozorovány: - nefrogenní systémová fibróza - anafylaktoidní reakce/anafylaktoidní šok Vzácně byly pozorovány opožděné hypersenzitivní/anafylaktoidní reakce (po hodinách až po několika dnech) (viz Zvláštní upozornění a opatření pro použití). Tabulka se seznamem nežádoucích účinků Nežádoucí účinky, pozorované po podání Magnevistu, jsou uvedeny v tabulce níže. Jsou klasifikovány podle tříd orgánových systémů. K popisu jednotlivých reakcí, jejich symptomů a s tím spojených stavů jsou použity nejvhodnější termíny podle MedDRA. Nežádoucí účinky, zaznamenané v klinických studiích, jsou klasifikovány podle frekvence výskytu. Skupiny, klasifikované dle frekvence, jsou definovány podle následující konvence: méně časté: 1/1000 až 1/100; vzácné: 1/ až <1/1000. Nežádoucí účinky, pozorované pouze během postmarketingového sledování, a pro které frekvence výskytu není známa, jsou uvedeny jako není známo. Strana 6 (celkem 15)

7 Tabulka 1: Nežádoucí účinky zaznamenané během klinických studií nebo postmarketingového sledování u pacientů, kterým byl podán Magnevist Třídy orgánových systémů (MedDRA) Méně časté Vzácné Není známo Poruchy krve a lymfatického systému Poruchy imunitního systému hypersenzitivita/ anafylaktoidní reakce (např. anafylaktoidní šok *, anafylaktoidní reakce *, hypersenzitivní reakce *, šok *, hypotenze *, konjuktivitis, ztráta vědomí *, stažení hrdla *, kýchání, kopřivka, pruritus, vyrážka, erytém, dušnost *, dechová zástava *, bronchospasmus *, sípání, laryngospasmus *, laryngeální otok *, otok hltanu *, cyanóza *, rinitida, angioedém *, otok obličeje *, reflexní tachykardie ) Psychiatrické poruchy dezorientace neklid, Poruchy nervového systému Poruchy oka bolesti hlavy, závrať, porucha chuti, křeče *, parestezie, třes, pocit pálení Poruchy ucha a labyrintu Srdeční poruchy tachykardie *, arytmie Cévní poruchy tromboflebitida, zrudnutí v obličeji, vasodilatace zvýšení hladiny železa v séru * zmatenost kóma *, ospalost *, poruchy řeči, porucha čichu poruchy zraku, bolest očí, slzení poruchy sluchu, bolest uší srdeční zástava *, snížení tepové frekvence/bradykardie *, synkopa *, vasovagální reakce, zvýšení krevního tlaku Respirační hrudní a podráždění hrdla, dechová tíseň, Strana 7 (celkem 15)

8 mediastinální poruchy Gastrointestinální poruchy Poruchy jater a žlučových cest Poruchy kůže a podkožní tkáně Poruchy svalové a kosterní soustavy a pojivové tkáně Poruchy ledvin a močových cest Celkové poruchy a reakce v místě aplikace zvracení, nauzea bolest, pocit chladu, pocit horka, reakce v místě vpichu (např. pocit chladu v místě injekce, parestézie, zduření, pocit tepla, bolest, otok, podráždění, krvácení, erytém, diskomfort, nekróza, tromboflebitida, flebitida, zánět, extravazace ) bolest hltanu a hrtanu/diskomfort hltanu, kašel abdominální bolest, žaludeční potíže, průjem, bolest zubů, sucho v ústech, bolest měkkých tkání ústní dutiny a parestezie bolest končetin bolest na hrudi, horečka, periferní edém, pocit neklidu, únava, žízeň, astenie zvýšení nebo snížení dechové frekvence, pulmonální edém *, salivace zvýšení hladiny bilirubinu v krvi, zvýšení hladiny jaterních enzymů nefrogenní systémová fibróza (NSF) * bolest zad, artralgie akutní selhání ledvin*,** zvýšená hladina kreatininu**, inkontinence, nucení na močení mrazení, pocení, snížení nebo zvýšení tělesné teploty, * Byly hlášeny život ohrožující a/nebo fatální případy. ** U pacientů s preexistující sníženou funkcí ledvin. Reakce zaznamenaná pouze během postmarketingového sledování (frekvence není známa) Popis vybraných nežádoucích účinků Strana 8 (celkem 15)

9 U pacientů se selháním ledvin, kteří jsou závislí na dialýze, jsou běžně po podání Magnevistu pozorovány opožděné a přechodné zánět připomínající reakce jako jsou horečka, třesavka a zvýšení C-reaktivního proteinu. Tito pacienti by měli podstoupit MR vyšetření s podáním Magnevistu den před hemodialýzou. Při použití přípravku Magnevist byly hlášeny případy nefrogenní systémové fibrózy (NSF) (viz bod 4.4). Pro popis konkrétních reakcí, jejich symptomů a stavů jsou použity co nejvhodnější termíny dle terminologie MedDRA. Hlášení podezření na nežádoucí účinky Hlášení podezření na nežádoucí účinky po registraci léčivého přípravku je důležité. Umožňuje to pokračovat ve sledování poměru přínosů a rizik léčivého přípravku. Žádáme zdravotnické pracovníky, aby hlásili podezření na nežádoucí účinky na adresu: Státní ústav pro kontrolu léčiv Šrobárova Praha 10 Webové stránky: Předávkování Doposud nebyly při klinickém použití pozorovány nebo popsány žádné příznaky intoxikace jako následek neúmyslného předávkování. V případě neúmyslného předávkování musí být u pacientů s poškozením ledvin monitorovány renální funkce. Magnevist je možné odstranit hemodialýzou. Neexistuje však žádný důkaz podporující předpoklad, že hemodialýza je vhodná k prevenci nefrogenní systémové fibrózy (NSF) (viz bod Zvláštní upozornění a zvláštní opatření pro použití ). 5. FARMAKOLOGICKÉ VLASTNOSTI 5.1 Farmakodynamické vlastnosti Indikační skupina: paramagnetické kontrastní látky ATC kód: V08CA01 Mechanizmus účinku Magnevist je paramagnetická kontrastní látka pro zobrazování pomocí magnetické rezonance. Jestliže jsou při protonové magnetické rezonanci použity T1-vážené sekvence, vede zkrácení relaxačního času spinové mřížky (T1) excitovaného protonu vody, indukované gadopentátem, k zesílení intenzity signálu a následně i k zesílení kontrastu určité tkáně. Farmakodynamické účinky Gadopentát je vysoce paramagnetická složka, která způsobuje zřetelné zkrácení relaxačního času i v nízkých koncentracích. Paramagnetická účinnost při síle magnetického pole1,5 T a teplotě 37 C, relaxivita (r 1)- stanovená z účinku na relaxační čas (T 1) protonů vody je přibližně 4,1 ± 0,2 l/(mmol/s) a relaxivita (r 2)- stanovená z účinku na T 2 relaxační čas je Strana 9 (celkem 15)

10 přibližně 4,6 ± 0,8 l/(mmol/s). Relaxivity vykazují pouze slabou závislost na síle magnetického pole. Kyselina diethylen triamin pentaoctová (DTPA) tvoří komplexy s paramagnetickým gadoliniovým iontem, jak s vysokou stabilitou in vivo, tak i s vysokou stabilitou in vitro (termodynamická stabilitní konstanta: log K GdL = 22-23). Gadopentát dimeglumin je složkou dobře rozpustnou ve vodě, je hydrofilní, s rozdělovacím koeficientem mezi n-butanolem a pufrem při ph 7,6 asi 0,0001. V klinicky relevantních koncentracích substance nevytváří žádné zvláštní inhibiční interakce s enzymy acetylcholin esterázou a lysozymem. Magnevist neaktivuje komplement a má tedy pravděpodobně velmi nízký potenciál k vyvolání anafylaktoidní reakce. Při vyšších koncentracích a po delší inkubaci gadopentát dimegluminu in vitro lehce ovlivňuje morfologii erytrocytů. Po intravenózním podání Magnevistu člověku může reversibilní proces způsobit slabou intravaskulární hemolýzu, pomocí které lze vysvětlit lehké zvýšení sérového bilirubinu a železa, které je někdy pozorováno během několika prvních hodin po injekci. 5.2 Farmakokinetické údaje Úvod Gadopentetát se chová v organismu stejně jako jiné velmi hydrofilní biologicky inertní sloučeniny (např. mannitol nebo inulin). Absorpce a distribuce Po intravenózním podání Magnevistu plasmatická hladina rychle biexponenciálně klesá, přibližný terminální poločas je 90 minut. Gadopentát je rychle distribuován v extracelulárním prostoru. Ve studiích na potkanech a psech byly po sedmi dnech od intravenózního podání radioaktivně značeného gadopentátu nalezeny relativně vysoké koncentrace intaktního gadoliniového komplexu v ledvinách, v množství, které představovalo přibližně 0,15 % z podané dávky. Méně než 1 % z podané dávky bylo nalezeno ve zbylých částech těla a to jak u potkanů, tak u psů. Gadopentát nepenetruje a neprochází ani intaktní hematoencefalickou bariérou, ani hematotestikulární bariérou. Plod rychle vyloučí malý podíl kontrastní látky, který překoná placentární bariéru. U kojících žen (věk let) se v mléce vylučuje méně než 0,04 % z podaného gadopentátu. V pokusech na potkanech bylo zjištěno, že absorpce z gastrointestinálního traktu je po perorálním podání malá, přibližně 4 %. Metabolizmus Gadopentát není metabolizován. Eliminace Gadopentát je eliminován v nezměněné formě ledvinami glomerulární filtrací. Podíl vylučovaný extrarenálně je menší než 1 % z podané dávky. Přibližně 83 % podaného množství bylo eliminováno během 6 hodin po injekci. Okolo 91 % podaného množství bylo zachyceno v moči během prvních 24 hodin. Renální clearance gadopentetátu je okolo 120 ml /min/1,73 m 2 a je tedy srovnatelná s clearancí látek, které jsou vylučovány výlučně ledvinami (např. inulin nebo 51Cr-EDTA). Strana 10 (celkem 15)

11 Charakteristiky u zvláštních skupin pacientů Ve studii fáze I s dávkou Magnevistu 0,3 mmol na kg tělesné hmotnosti byly srovnáváni pacienti se středně sníženou funkcí jater s vhodnými zdravými dobrovolníky, zdravými muži a ženami (ne staršími) a staršími zdravými dobrovolníky. Ve studii fáze II s dávkou Magnevistu 0,1 mmol na kg tělesné hmotnosti byli srovnáváni pacienti s různě sníženou funkcí ledvin se zdravými dobrovolníky. Starší populace (ve věku 65 let a více) Vzhledem k fyziologickým změnám v renální funkci s věkem byly systémová expozice a konečný poločas u starších zdravých subjektů (muži ve věku 65 let a starší) zvýšené z 3,3 mmol h/l na 4,7 mmol h/l a z 1,8 h na 2,2 h ve srovnání s mladšími zdravými subjekty (muži ve věku 18 až 57 let). Celková clearance byla snížena ze 117 ml/ min u mladších subjektů na 89 ml/ min u starších subjektů. Pohlaví Farmakokinetika gadopentátu u mladších zdravých mužů a žen (ve věku let) byla obdobná. Snížená funkce jater Vzhledem k tomu, že je eliminace téměř úplně zajišťovaná ledvinami, nebyla farmakokinetika gadopentátu u pacientů se sníženou funkcí jater (studováno u pacientů s Child-Pugh B) oproti zdravým dobrovolníkům pozměněna. Data pro pacienty s těžkým poškozením jater (Child- Pugh C) nejsou dostupná. Snížená funkce ledvin U pacientů se sníženou funkcí ledvin je sérový poločas gadopentátu prodloužen díky snížení rychlosti glomelurální filtrace. Po podání jednorázové intravenózní dávky 10 pacientům se sníženou funkcí ledvin (4 pacientům s mírně sníženou funkcí ledvin [kreatininová clearance 60 - < 90 ml/min] a 6 pacientům se středně sníženou funkcí ledvin [kreatininová clearance 30 - < 60 ml/min]), průměrný poločas byl 2,6 ± 1,2 hodiny pro pacienty s mírně sníženou funkcí ledvin a 4,2 ± 2,0 hodiny pro pacienty se středně sníženou funkcí ledvin v porovnání se zdravými dobrovolníky, u kterých byl průměrný poločas 1,6 ± 0,13. U pacientů s vážným poškozením ledvin (kreatininová clearance < 30 ml/min), kteří však nepodstupovali dialýzu, průměrný poločas dále vzrostl na 10,8 ± 6,9 hodin. U pacientů s mírně až středně sníženou funkcí ledvin je gadopentát zcela vyloučen ledvinami během 2 dnů (kreatininová clearance > 30 ml/min). U pacientů s vážně sníženou funkcí ledvin bylo močí během dvou dnů vyloučeno 73,3 ± 16,1 % podané dávky. U pacientů se sníženou funkcí ledvin může být gadopentát odstraněn pomocí hemodialýzy. V klinické studii byl pacientům se sníženou funkcí ledvin podáván dimeglumin gadopentát v dávce 0,1 mmol na kg. Ve třech po sobě jdoucích dnech pak pacienti podstoupili dialýzu, jeden cyklus dialýzy trval 3 hodiny. S každým cyklem dialýzy plazmatická koncentrace gadopentátu poklesla o 70 %. Po posledním cyklu byla plazmatická hladina nižší než 5 % původní hodnoty. Pediatrická populace Strana 11 (celkem 15)

12 Ve studii s pediatrickými pacienty ve věku 2 měsíce až <2 roky byla farmakokinetika (clearance upravená podle tělesné hmotnosti, distribuční objem, oblast pod křivkou závislosti koncentrace na čase a terminální poločas) gadopentetátu podobná farmakokinetice u dospělých. 5.3 Předklinické údaje vztahující se k bezpečnosti Předklinické údaje založené na konvenčních studiích farmakologické bezpečnosti, toxicity při opakovaném podání, genotoxicity, karcinogenního potenciálu a kontaktního-sensibilizujícího potenciálu neodhalily žádné zvláštní riziko pro člověka. Systémová toxicita Na základě výsledků získaných ze studií akutní toxicity je riziko akutní intoxikace při použití Magnevistu u dospělých vysoce nepravděpodobné. Výsledky studií zaměřených na systémovou toleranci po opakovaném denním intravenózním podání neposkytly žádné údaje, které by hovořily proti jednorázovému diagnostickému podání Magnevistu člověku. Genotoxicita, tumorigenicita Sledování genotoxických vlivů (genové, chromosomální a genomové mutační testy) u gadopentátu in vivo a in vitro neprokázalo žádný mutagenní potenciál. Sledování tumorigenicity Magnevistu u potkanů neprokázalo vznik žádných tumorů ve spojitosti s jeho podáním. Vzhledem k této skutečnosti, nulové genotoxicitě, s přihlédnutím k farmakokinetice a nepřítomnosti známek toxického účinku na rychle rostoucí tkáně a skutečnosti, že se jedná pouze o jednorázové podání, lze prohlásit, že neexistuje žádné zřejmé riziko tumorigenního účinku u lidí. Reprodukční toxicita Opakované intravenózní podávání v dávkách 0,75 mmol/kg (u králíků) a 1,25 mmol/kg (u potkanů) v reprodukčně toxikologických studiích mělo za následek retardaci vývoje plodu a bylo 2 až 2,4 krát (v závislosti na povrchu těla) nebo 7,5 až 12,5 krát (v závislosti na tělesné hmotnosti) vyšší než běžná jednorázová diagnostická dávka u lidí. Magnevist, podávaný opakovaně v dávkách 0,25 mmol/kg živé hmotnosti (u králíků) nebo 0,75 mmol/kg (u potkanů), což jsou dávky 2 až 2,4 krát (v závislosti na povrchu těla) nebo 2,5 až 7,5 krát (v závislosti na tělesné hmotnosti) vyšší než běžná jednorázová diagnostická dávka u lidí, nebyl u potkanů a králíků během organogeneze embryotoxický. Magnevist nebyl u potkanů a králíků teratogenní, i když byl podáván opakovaně během organogeneze v maximálních testovaných dávkách 3 mmol/kg (u králíků) nebo 4,5 mmol/kg (u potkanů), což jsou dávky 9,7 nebo 7,3 krát (v závislosti na povrchu těla) nebo 30 až 45 krát (v závislosti na tělesné hmotnosti) vyšší než běžná jednorázová diagnostická dávka u lidí. Každodenní intravenózní podávání Magnevistu po dobu delší než 16 až 18 dnů v dávkách 5 mmol/kg, což jsou dávky 8 krát (v závislosti na povrchu těla) nebo 50 krát (v závislosti na tělesné hmotnosti) vyšší než běžná jednorázová diagnostická dávka u lidí, vedlo u samců potkanů k atrofii nebo degeneraci spermatogenních buněk. Opakované podávání dávky 2,5 mmol/kg po dobu delší než 4 týdny nemělo u potkanů a psů vliv na spermatogenezi. Lokální tolerance a kontaktní sensibilizace Strana 12 (celkem 15)

13 Studie sledující lokální toleranci Magnevistu po jednorázovém i opakovaném intravenózním podání a jednorázovém podání intraarteriálním neměly u člověka za následek místní nežádoucí účinky. Studie na lokální toleranci po jednorázovém podání paravenózním, subkutánním a intramuskulárním upozornily, že po náhodném podání paravenózním může dojít k lehkým projevům lokální intolerance v místě vpichu. Studie sledující kontaktní sensibilizaci neprokázaly žádný sensibilizující potenciál Magnevistu. 6. FARMACEUTICKÉ ÚDAJE 6.1 Seznam pomocných látek Meglumin Kyselina pentetová Voda na injekci 6.2 Inkompatibility Protože studie kompatibility nejsou k dispozici, nesmí být tento léčivý přípravek mísen s žádnými dalšími léčivými přípravky. 6.3 Doba použitelnosti 5 roků (předplněná skleněná injekční stříkačka) 3 roky (předplněná plastová injekční stříkačka) Doba použitelnosti po prvním otevření vnitřního obalu Po otevření lahvičky nebo po přípravě stříkačky k použití zůstává Magnevist chemicky, fyzikálně a mikrobiologicky stabilní 1 vyšetřovací den. Stanovená doba není dána fyzikálně chemickou stabilitou, ale možností mikrobiální kontaminace přípravku. 6.4 Zvláštní opatření pro uchovávání Magnevist je citlivý na světlo. Uchovávejte vnitřní obal v krabičce, aby byl přípravek chráněn před světlem. 6.5 Druh obalu a obsah balení Lahvičky: skleněná lahvička o objemu 5 ml, 10 ml, 15 ml, 20 ml, 30 ml a 100 ml, uzavřená černou chlorobutylovou zátkou a hliníkovým uzávěrem s fialovým plastovým krytem, krabička Velikosti balení: 1 x 5 ml, 1 x 10 ml, 1 x 15 ml, 1 x 20 ml, 1 x 30 ml, 1 x 100 ml, 10 x 20 ml Stříkačky: Předplněná skleněná injekční stříkačka o objemu 10, 15 a 20 ml, z jedné strany uzavřená černým chlorobutylovým pístem a z druhé strany zúžená opatřená kroužkem se závitem z plastu a černou chlorobutylovou zátkou, která je krytá PP víčkem s PP nástavcem, krabička. Velikosti balení: 5 x 10 ml, 5 x 15 ml, 5 x 20 ml Strana 13 (celkem 15)

14 Předplněná plastová injekční stříkačka o objemu 10, 15 a 20 ml, která se skládá z bezbarvého válce z cykloolefinového polymeru, který je z jedné strany uzavřen zalamovacím uzávěrem z termoplastického elastomeru a z druhé strany uzavřen slilikonovým brombutylovým pístem, krabička. Velikosti balení: 5 x 10 ml, 5 x 15 ml, 5 x 20 ml 6.6 Zvláštní opatření pro likvidaci přípravku a pro zacházení s ním Při manipulaci není třeba přípravek chránit před světlem. Další informace naleznete v Zvláštní opatření pro uchovávání. Vizuální kontrola Tento léčivý přípravek musí být před požitím vizuálně zkontrolován. V případě silného zabarvení, výskytu částic, nebo poškození primárního obalu, nesmí být Magnevist použit. Lahvičky Magnevist musí být natažen do stříkačky až těsně před podáním. Pryžová zátka nesmí nikdy být propíchnuta více než jednou. Veškerý kontrastní roztok nepoužitý při jednom vyšetření musí být zlikvidován. Předplněné stříkačky: Stříkačka musí být vyjmuta z obalu a připravena pro použití až těsně před vyšetřením. Kryt jehly musí být odstraněn až těsně před použitím. Veškerý kontrastní roztok nespotřebovaný během jednoho vyšetření musí být zlikvidován. Vnitřní obal většího objemu (> 30 ml) Níže jsou uvedené doplňující informace k použití lahví o objemu 100 ml: Kontrastní látka musí být aplikována schváleným postupem, který zajišťuje sterilitu kontrastní látky. Při použití zařízení musí být dodrženy pokyny výrobce tohoto zařízení. Dětem ve věku do dvou let musí být požadovaná dávka podávána manuálně a ne pomocí autoinjektoru, aby se předešlo poranění. Oddělitelnou část štítku z lahviček/stříkaček je třeba vlepit do dokumentace pacienta, aby byl přesně zaznamenán použitý kontrastní přípravek s obsahem gadolinia. Též je nutno poznamenat podanou dávku. Pokud je vedena elektronická dokumentace, měl by být rovněž do záznamů pacienta uveden název podaného léčivého přípravku, číslo šarže a dávka. Nepoužitý Magnevist zbylý v lahvičce musí být zlikvidován na konci vyšetřovacího dne (maximálně po 24 hodinách). Další informace viz bod Doba použitelnosti 7. DRŽITEL ROZHODNUTÍ O REGISTRACI Bayer Pharma AG D Berlín, Německo 8. REGISTRAČNÍ ČÍSLO Strana 14 (celkem 15)

15 48/073/91-S/C 9. DATUM PRVNÍ REGISTRACE / PRODLOUŽENÍ REGISTRACE / DATUM REVIZE TEXTU Strana 15 (celkem 15)

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Magnevist Injekční roztok Dimeglumini gadopentetas

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Magnevist Injekční roztok Dimeglumini gadopentetas Příloha č. 2 ke sdělení sp.zn. sukls223904/2011 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Magnevist Injekční roztok Dimeglumini gadopentetas Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než

Více

Tento přípravek je určen pouze pro intravenózní podání k diagnostickým účelům.

Tento přípravek je určen pouze pro intravenózní podání k diagnostickým účelům. Příloha č. 3 ke sdělení sp.zn. sukls223904/2011 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU Magnevist Injekční roztok 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ Dimeglumini gadopentetas 469 mg v 1 ml injekčního

Více

Magnevist Injekční roztok Dimeglumini gadopentetas

Magnevist Injekční roztok Dimeglumini gadopentetas Sp.z. sukls174880/2014 Příbalová informace: informace pro uživatele Magnevist Injekční roztok Dimeglumini gadopentetas Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než Vám bude tento přípravek

Více

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU. 400 mg + 40 mg. čípky PROCTO-GLYVENOL. 50 mg/g + 20 mg/g. rektální krém

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU. 400 mg + 40 mg. čípky PROCTO-GLYVENOL. 50 mg/g + 20 mg/g. rektální krém sp.zn. sukls74884/2015 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU PROCTO-GLYVENOL 400 mg + 40 mg čípky PROCTO-GLYVENOL 50 mg/g + 20 mg/g rektální krém 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ Čípky: Jeden

Více

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU Příloha č. 2 k rozhodnutí o změně registrace sp.zn. sukls173740/2010 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV DIAGNOSTICKÉHO PŘÍPRAVKU Magnetolux 500 micromol/ml injekční roztok 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ

Více

Příloha č. 3 k rozhodnutí o převodu registrace sp.zn. sukls62363/2011 a sukls62355/2011 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU

Příloha č. 3 k rozhodnutí o převodu registrace sp.zn. sukls62363/2011 a sukls62355/2011 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU Příloha č. 3 k rozhodnutí o převodu registrace sp.zn. sukls62363/2011 a sukls62355/2011 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU Procto-Glyvenol 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ Čípky:Tribenosidum

Více

Gadovist 1,0 mmol/ml injekční roztok Gadobutrolum Gadovist 1,0 mmol/ml injekční roztok v předplněné injekční stříkačce Gadobutrolum

Gadovist 1,0 mmol/ml injekční roztok Gadobutrolum Gadovist 1,0 mmol/ml injekční roztok v předplněné injekční stříkačce Gadobutrolum Sp.z. sukls177880/2014 a k sp.zn. sukls129971/2014 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Gadovist 1,0 mmol/ml injekční roztok Gadobutrolum Gadovist 1,0 mmol/ml injekční roztok v předplněné injekční

Více

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU DOXIUM 500 500 mg, tvrdé tobolky 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ 1 tvrdá tobolka obsahuje calcii dobesilas monohydricus 500 mg. Úplný seznam pomocných

Více

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU Příloha č. 2 k rozhodnutí o prodloužení registrace sp.zn. sukls17735/2009 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU GUAJACURAN 5% injekční roztok 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ Guaifenesinum

Více

Dospělí: Jeden čípek ráno, večer a po každém vyprázdnění střev. Zavést do rekta zaobleným koncem.

Dospělí: Jeden čípek ráno, večer a po každém vyprázdnění střev. Zavést do rekta zaobleným koncem. sp.zn. sukls186765/2014 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU PREPARATION H čípky 23 mg / 69 mg 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ Léčivé látky: Faecis extractum fluidum 1,00 % hmot., t.j. 23

Více

Popis přípravku : Prášek: bílý lyofilizát. Rozpouštědlo: čirá bezbarvá tekutina

Popis přípravku : Prášek: bílý lyofilizát. Rozpouštědlo: čirá bezbarvá tekutina SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU MENINGOCOCCAL POLYSACCHARIDE A+C VACCINE Prášek pro přípravu injekční suspenze s rozpouštědlem 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ Jedna dávka (0,5 ml) rozpuštěné

Více

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU. PNEUMO 23, injekční roztok v předplněné injekční stříkačce Vakcína proti pneumokokům polysacharidová

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU. PNEUMO 23, injekční roztok v předplněné injekční stříkačce Vakcína proti pneumokokům polysacharidová sp.zn.sukls44523/2015 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU PNEUMO 23, injekční roztok v předplněné injekční stříkačce Vakcína proti pneumokokům polysacharidová 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ

Více

Souhrn údajů o přípravku

Souhrn údajů o přípravku Příloha č. 2 k rozhodnutí o změně registrace sp.zn.: sukls19325/2006 Souhrn údajů o přípravku 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU TYPHERIX 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ Jedna dávka vakcíny (0,5 ml) obsahuje 25

Více

Souhrn údajů o přípravku

Souhrn údajů o přípravku Příloha č.2 k rozhodnutí o změně registrace sp.zn.: sukls147916/2010 Souhrn údajů o přípravku 1. Název přípravku OMNISCAN 0,5 mmol/ml Injekční roztok 2. Kvalitativní a kvantitativní složení Gadodiamidum

Více

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU Příloha č.3 ke sdělení sp.zn.sukls44100/2012 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU Fucithalmic oční kapky, suspenze 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ Acidum fusidicum hemihydricum 10 mg v 1

Více

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU sp.zn. sukls221052/2013 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU Fucithalmic oční kapky, suspenze 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ Acidum fusidicum hemihydricum 10 mg v 1 g očních kapek Pomocná

Více

Pomocné látky se známým účinkem: prostý sirup 67%, usušená tekutá glukosa.

Pomocné látky se známým účinkem: prostý sirup 67%, usušená tekutá glukosa. sp.zn. sukls24303/2012 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU Strepsils Pomeranč s vitaminem C pastilky 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ Jedna pastilka obsahuje amylmetacresolum 0,6 mg, alcohol

Více

Souhrn údajů o přípravku. Typhoidi capsulae Vi polysaccharidum purificatum (stirpe Ty 2)

Souhrn údajů o přípravku. Typhoidi capsulae Vi polysaccharidum purificatum (stirpe Ty 2) sp. zn. sukls133524/2015 Souhrn údajů o přípravku 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU Typherix, injekční roztok v předplněné injekční stříkačce Polysacharidová vakcína proti tyfu 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ

Více

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV VETERINÁRNÍHO LÉČIVÉHO PŘÍPRAVKU Borgal 200/40 mg/ml injekční roztok 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ 1 ml obsahuje: Léčivé látky: Sulfadoxinum 200 mg Trimethoprimum

Více

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU sp.zn. sukls71941/2012 a sukls103573/2013, sukls103568/2013 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU Fucidin Mast 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ Léčivá látka: Natrii fusidas 20,0 mg v 1 g masti.

Více

Příloha č. 2 k rozhodnutí o prodloužení registrace sp.zn.: sukls20204/2009 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU

Příloha č. 2 k rozhodnutí o prodloužení registrace sp.zn.: sukls20204/2009 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU Příloha č. 2 k rozhodnutí o prodloužení registrace sp.zn.: sukls20204/2009 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU TYPHIM Vi, injekční roztok v předplněné injekční stříkačce Polysacharidová vakcína

Více

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU Příloha č. 2 k rozhodnutí o prodloužení registrace sp.zn.:sukls59594/25009, a příloha k sp.zn.: sukls230271/2012 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU MENINGOCOCCAL POLYSACCHARIDE A+C VACCINE Prášek

Více

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU. 100 ml roztoku obsahuje Hederae helicis folii extractum siccum (4 8 : 1), extrahováno ethanolem 30 % (m/m).

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU. 100 ml roztoku obsahuje Hederae helicis folii extractum siccum (4 8 : 1), extrahováno ethanolem 30 % (m/m). Sp.zn.sukls15900/2016 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU Mucoplant břečťanový sirup proti kašli sirup 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ 100 ml roztoku obsahuje Hederae helicis folii extractum

Více

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU Příloha č. 3 k rozhodnutí o registraci sp. zn. sukls115710/2010 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU GLYPRESSIN 1 mg injekční roztok 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ Jedna ampule s 8,5 ml

Více

s energií 172 kev (91 %) a 246 kev (94 %). Vnitřní konverzí vzniká záření rentgenové s energií 23 kev a 26 kev.

s energií 172 kev (91 %) a 246 kev (94 %). Vnitřní konverzí vzniká záření rentgenové s energií 23 kev a 26 kev. sp.zn. sukls101319/2015 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU Indium (In111) Chloride 370 MBq/ml, radionuklidový prekurzor, roztok 2. KVALITATIVNÍ I KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ Obsah lahvičky k datu a

Více

1 dávka - 0,5 ml obsahuje: Typhoidi capsulae Vi polysaccharidum purificatum (stirpe Ty2)..25 mikrogramů

1 dávka - 0,5 ml obsahuje: Typhoidi capsulae Vi polysaccharidum purificatum (stirpe Ty2)..25 mikrogramů sp.zn. sukls120097/2014 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU TYPHIM Vi, injekční roztok v předplněné injekční stříkačce Polysacharidová vakcína proti břišnímu tyfu 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ

Více

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU sp.zn.sukls40560/2015 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU Claritine 1mg/ml sirup 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ Jeden ml sirupu obsahuje loratadinum 1 mg. Pomocná látka se známým účinkem:

Více

Gynekologie: Metroragie, primární menoragie nebo menoragie související s nitroděložním tělískem bez prokazatelné organické příčiny.

Gynekologie: Metroragie, primární menoragie nebo menoragie související s nitroděložním tělískem bez prokazatelné organické příčiny. Sp.zn.sukls81671/2015 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU Cyclonamine 500 mg Tvrdé tobolky 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ Jedna tobolka obsahuje etamsylatum 500 mg. Léčivý přípravek obsahuje

Více

Přecitlivělost na léčivé látky nebo na kteroukoliv z pomocných látek uvedených v bodě 6.1.

Přecitlivělost na léčivé látky nebo na kteroukoliv z pomocných látek uvedených v bodě 6.1. sp.zn.: sukls50035/2010, sukls106419/2013 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU PREPARATION H rektální mast 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ Léčivé látky: Faecis extractum fluidum 1,00 g Selachiorum

Více

Příloha III. Změny v příslušných bodech informací o přípravku

Příloha III. Změny v příslušných bodech informací o přípravku Příloha III Změny v příslušných bodech informací o přípravku Poznámka: Tyto změny v příslušných bodech informací o přípravku jsou výsledkem postupu přezkoumání. Informace o přípravku může být následně

Více

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU. 200 mg (= 82,0 mg alaninum; 134,6 mg glutaminum)

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU. 200 mg (= 82,0 mg alaninum; 134,6 mg glutaminum) sp.zn. sukls108778/2012 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU Dipeptiven Koncentrát pro přípravu infuzního roztoku SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ 1 ml koncentrátu pro přípravu infuzního

Více

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU sp.zn. sukls221497/2011 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU Fucicort Krém 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ Léčivé látky: Acidum fusidicum 20,0 mg (jako acidum fusidicum hemihydricum) Betamethasonum

Více

Příloha č.1 k rozhodnutí o změně registrace sp.zn.: sukls147919/2010

Příloha č.1 k rozhodnutí o změně registrace sp.zn.: sukls147919/2010 Příloha č.1 k rozhodnutí o změně registrace sp.zn.: sukls147919/2010 Příbalová informace: Informace pro uživatele NÁZEV PŘÍPRAVKU DOTAREM Injekční roztok (acidum gadotericum) DRŽITEL ROZHODNUTÍ O REGISTRACI

Více

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU Příloha č. 3 k rozhodnutí o registraci sp.zn. sukls187009/2010 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU ARTAXIN 625 mg, tvrdé tobolky 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ Jedna tobolka obsahuje glucosaminum

Více

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU Sp.zn. sukls277451/2012 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU Azelastin COMOD 0,5 mg/ml oční kapky, roztok 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ Azelastini hydrochloridum 0,05 % (0,50 mg/ml) Jedna

Více

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU sp.zn. sukls91946/2014 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU ProHance, injekční roztok Prohance, injekční roztok v předplněné injekční stříkačce 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ Gadoteridolum

Více

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU Sp. zn. sukls21130/2018 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU Clariscan 0,5 mmol/ml injekční roztok Clariscan 0,5 mmol/ml injekční roztok v předplněné injekční stříkačce 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ

Více

Příbalová informace: informace pro uživatele. ProHance, injekční roztok ProHance, injekční roztok v předplněné injekční stříkačce gadoteridolum

Příbalová informace: informace pro uživatele. ProHance, injekční roztok ProHance, injekční roztok v předplněné injekční stříkačce gadoteridolum sp.zn. sukls91946/2014 Příbalová informace: informace pro uživatele ProHance, injekční roztok ProHance, injekční roztok v předplněné injekční stříkačce gadoteridolum Přečtěte si pozorně celou příbalovou

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. ProHance, injekční roztok ProHance, injekční roztok v předplněné injekční stříkačce gadoteridolum

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. ProHance, injekční roztok ProHance, injekční roztok v předplněné injekční stříkačce gadoteridolum sp.zn. sukls91626/2014 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE ProHance, injekční roztok ProHance, injekční roztok v předplněné injekční stříkačce gadoteridolum Přečtěte si pozorně celou příbalovou

Více

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU sp.zn. sukls69093/2009 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU Ibalgin gel 2. KVALITATIVNÍ I KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ Ibuprofenum 2,5 g v 50 g gelu nebo 5 g ve 100 g gelu. Pomocná látka se známým účinkem:

Více

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU Sp. zn. sukls230046/2016 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU Azelastin COMOD 0,5 mg/ml oční kapky, roztok 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ Azelastini hydrochloridum 0,05 % (0,50 mg/ml) Jedna

Více

sp.zn.: sukls132182/2010 a sp.zn.: sukls82396/2014

sp.zn.: sukls132182/2010 a sp.zn.: sukls82396/2014 sp.zn.: sukls132182/2010 a sp.zn.: sukls82396/2014 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU MYTELASE tablety 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ Ambenonii chloridum 10 mg v 1 tabletě. Pomocné látky

Více

Příloha č. 2 k rozhodnutí o změně registrace sp.zn. sukls80267/2010 a příloha k sp.zn. sukls40641/2007 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU

Příloha č. 2 k rozhodnutí o změně registrace sp.zn. sukls80267/2010 a příloha k sp.zn. sukls40641/2007 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU Příloha č. 2 k rozhodnutí o změně registrace sp.zn. sukls80267/2010 a příloha k sp.zn. sukls40641/2007 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU Glypressin 1 mg, prášek pro přípravu injekčního roztoku

Více

Příloha č. 2 k rozhodnutí o změně registrace sp.zn.sukls124916/2011. Souhrn údajů o přípravku

Příloha č. 2 k rozhodnutí o změně registrace sp.zn.sukls124916/2011. Souhrn údajů o přípravku Příloha č. 2 k rozhodnutí o změně registrace sp.zn.sukls124916/2011 Souhrn údajů o přípravku 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU Typherix 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ Jedna dávka vakcíny (0,5 ml) obsahuje 25

Více

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU sp. zn. sukls179223/2015 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU NEO-ANGIN BEZ CUKRU 1,2 mg/0,6 mg/5,72 mg Pastilky 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ Jedna pastilka obsahuje: alcohol dichlorbenzylicus

Více

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU. 1 dávka - 0,5 ml obsahuje: Typhoidi capsulae Vi polysaccharidum purificatum (stirpe Ty2)..25 mikrogramů

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU. 1 dávka - 0,5 ml obsahuje: Typhoidi capsulae Vi polysaccharidum purificatum (stirpe Ty2)..25 mikrogramů sp. zn. sukls183609/2015 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU TYPHIM Vi, injekční roztok v předplněné injekční stříkačce Polysacharidová vakcína proti břišnímu tyfu 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ

Více

sp.zn. sukls 91626/2014 Souhrn údajů o přípravku 1. Název přípravku

sp.zn. sukls 91626/2014 Souhrn údajů o přípravku 1. Název přípravku sp.zn. sukls 91626/2014 Souhrn údajů o přípravku 1. Název přípravku ProHance, injekční roztok Prohance, injekční roztok v předplněné injekční stříkačce 2. Kvalitativní a kvantitativní složení Gadoteridolum

Více

Jeden ml obsahuje 1,0 mmol gadobutrolu (ekvivalentní 604,72 mg gadobutrolum).

Jeden ml obsahuje 1,0 mmol gadobutrolu (ekvivalentní 604,72 mg gadobutrolum). sp.zn. sukls44918/2015 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU Gadovist 1,0 mmol/ml Injekční roztok Gadovist 1,0 mmol/ml Injekční roztok v předplněné injekční stříkačce 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ

Více

sp.zn.: sukls7967/2011

sp.zn.: sukls7967/2011 sp.zn.: sukls7967/2011 Souhrn údajů o přípravku. 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU sáčky 2. SLOŽENÍ KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ Jedna tobolka obsahuje léčivou látku: Lysatum bacteriale OM 85 cryodesicatum, odpovídá

Více

sp.zn.: sukls130790/2012

sp.zn.: sukls130790/2012 sp.zn.: sukls130790/2012 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU Hiberix Vakcína proti Haemophilus influenzae typu b 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ Po rekonstituci 1 dávka (0,5 ml) obsahuje:

Více

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU. Jeden ml obsahuje 1,0 mmol gadobutrolu (ekvivalentní 604,72 mg gadobutrolum).

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU. Jeden ml obsahuje 1,0 mmol gadobutrolu (ekvivalentní 604,72 mg gadobutrolum). sp.zn.sukls174083/2014 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU Gadovist 1,0 mmol/ml Injekční roztok Gadovist 1,0 mmol/ml Injekční roztok v předplněné injekční stříkačce 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ

Více

sp.zn.: sukls49677/2013

sp.zn.: sukls49677/2013 sp.zn.: sukls49677/2013 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU BIOPAROX nosní/orální sprej, roztok 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ Fusafunginum 500 mg ve 100 ml. Jedna odměřená dávka obsahuje

Více

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU sp.zn.sukls63588/2015 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU Claritine 10 mg tablety 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ Jedna tableta obsahuje loratadinum 10 mg. Pomocná látka se známým účinkem:

Více

Injekční roztok. Tmavě hnědý, neprůhledný roztok s ph 5,0 7,0 a s přibližnou osmolaritou 400 mosm/l.

Injekční roztok. Tmavě hnědý, neprůhledný roztok s ph 5,0 7,0 a s přibližnou osmolaritou 400 mosm/l. sp.zn. sukls57833/2014 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU Tento léčivý přípravek podléhá dalšímu sledování. To umožní rychlé získání nových informací o bezpečnosti. Žádáme zdravotnické pracovníky, aby hlásili jakákoli

Více

Souhrn údajů o přípravku

Souhrn údajů o přípravku Sp.zn. sukls163673/2018 Souhrn údajů o přípravku 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU Dotagraf 0,5 mmol/ml injekční roztok 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ 1 ml injekčního roztoku obsahuje acidum gadotericum 279,32

Více

Příbalová informace: informace pro uživatele

Příbalová informace: informace pro uživatele sp.zn. sukls190502/2009 a sukls38426/2014 Příbalová informace: informace pro uživatele (V této příbalové informaci nazývaný Omniscan) Omniscan 0,5 mmol/ml injekční roztok Omniscan 0,5 mmol/ml injekční

Více

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU Příloha č. 2 k rozhodnutí o změně registrace sp.zn. sukls6044/2010 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU Mucosolvan pro dospělé sirup SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ 5 ml sirupu obsahuje

Více

2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ 1 g masti obsahuje calcitriolum 0,003 mg (3 mikrogramy). Úplný seznam pomocných látek viz bod 6.1.

2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ 1 g masti obsahuje calcitriolum 0,003 mg (3 mikrogramy). Úplný seznam pomocných látek viz bod 6.1. Sp. zn. sukls155368/2013 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU Silkis mast 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ 1 g masti obsahuje calcitriolum 0,003 mg (3 mikrogramy). Úplný seznam pomocných

Více

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU sp.zn.sukls209717/2018 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU Fenistil 1 mg/g gel 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ Jeden gram gelu obsahuje dimetindeni maleas 1 mg. Pomocné látky se známým

Více

Infuzní roztok. Roztok je čirý, bezbarvý až slabě narůžověle-oranžový. Vnímání zabarvení se může lišit. Teoretická osmolarita: 305 mosm/l ph: 4,5 5,5

Infuzní roztok. Roztok je čirý, bezbarvý až slabě narůžověle-oranžový. Vnímání zabarvení se může lišit. Teoretická osmolarita: 305 mosm/l ph: 4,5 5,5 Sp.zn.sukls176520/2014 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU Paracetamol B. Braun 10 mg/ml infuzní roztok 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ Jeden ml infuzního roztoku obsahuje paracetamolum

Více

Souhrn údajů o přípravku

Souhrn údajů o přípravku sp. zn. sukls208148/2014 Souhrn údajů o přípravku 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU Influvac Injekční suspenze (vakcína proti chřipce, povrchový antigen, inaktivovaná) 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ Povrchové

Více

Příloha č. 3 k rozhodnutí o prodloužení registrace sp.zn. sukls52815/2009

Příloha č. 3 k rozhodnutí o prodloužení registrace sp.zn. sukls52815/2009 Příloha č. 3 k rozhodnutí o prodloužení registrace sp.zn. sukls52815/2009 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU LEVOPRONT sirup 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ Léčivá látka: levodropropizinum

Více

Souhrn údajů o přípravku

Souhrn údajů o přípravku Příloha č. 2 k rozhodnutí o změně registrace sp.zn.:sukls68743/2010 1. Název přípravku MultiHance Injekční roztok 2. Kvalitativní a kvantitativní složení Souhrn údajů o přípravku Dimeglumini gadobenas

Více

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU sp.zn. sukls316718/2017 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU IMOVAX POLIO, injekční suspenze v předplněné injekční stříkačce Vakcína proti poliomyelitidě (inaktivovaná) 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ

Více

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU Příloha č. 3 k rozhodnutí o registraci sp.zn. sukls195317/2009 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU Azelastin-POS 0,5 mg/ml oční kapky, roztok 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ Azelastini

Více

Pomocná látka se známým účinkem: Jedna tableta obsahuje 75 mg monohydrátu laktosy. Úplný seznam pomocných látek viz bod 6.1.

Pomocná látka se známým účinkem: Jedna tableta obsahuje 75 mg monohydrátu laktosy. Úplný seznam pomocných látek viz bod 6.1. sp.zn.: sukls81995/2011 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU Loratadin-ratiopharm 10 mg Tablety 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ Jedna tableta obsahuje loratadinum 10 mg. Pomocná látka se

Více

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU sp.zn. sukls212686/2012 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU Chlorid sodný 0,9% Braun Infuzní roztok 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ 1 000 ml roztoku obsahuje: natrii chloridum Koncentrace

Více

Příloha č. 2 k rozhodnutí o prodloužení registrace sp.zn.: sukls59573/2009

Příloha č. 2 k rozhodnutí o prodloužení registrace sp.zn.: sukls59573/2009 Příloha č. 2 k rozhodnutí o prodloužení registrace sp.zn.: sukls59573/2009 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU TETAVAX, injekční suspenze v předplněné injekční stříkačce Vakcína proti tetanu (adsorbovaná)

Více

Příloha č. 3 k rozhodnutí o převodu registrace sp.zn. sukls8465/2011 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU

Příloha č. 3 k rozhodnutí o převodu registrace sp.zn. sukls8465/2011 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU Příloha č. 3 k rozhodnutí o převodu registrace sp.zn. sukls8465/2011 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. Název přípravku E-Z-HD 2. Kvalitativní a kvantitativní složení Léčivá látka: Barii sulfas (síran barnatý)

Více

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU sp.zn.sukls60445/2014 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU Glypressin 1 mg injekční roztok 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ Jedna ampule s 8,5 ml roztoku obsahuje terlipressini acetas 1 mg

Více

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU IMOVAX POLIO, injekční suspenze v předplněné injekční stříkačce Vakcína proti poliomyelitidě (inaktivovaná) 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ 1 dávka (0,5

Více

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU sp.zn.sukls29736/2015 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU TEARS NATURALE II oční kapky, roztok 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ 1 ml roztoku obsahuje dextranum 70 1,0 mg a hypromelosum 3,0

Více

V gynekologii: Metrorhagie, primární nebo nitroděložními tělísky způsobená menorhagie s vyloučením organických příčin.

V gynekologii: Metrorhagie, primární nebo nitroděložními tělísky způsobená menorhagie s vyloučením organických příčin. sp.zn. sukls131149/2012 a sp.zn. sukls119721/2015 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU l. NÁZEV PŘÍPRAVKU Dicynone 500 Tvrdé tobolky 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ Jedna tobolka obsahuje etamsylatum 500 mg.

Více

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV VETERINÁRNÍHO LÉČIVÉHO PŘÍPRAVKU. Metacam 5 mg/ml injekční roztok pro skot a prasata

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV VETERINÁRNÍHO LÉČIVÉHO PŘÍPRAVKU. Metacam 5 mg/ml injekční roztok pro skot a prasata SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV VETERINÁRNÍHO LÉČIVÉHO PŘÍPRAVKU Metacam 5 mg/ml injekční roztok pro skot a prasata 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ Jeden ml obsahuje: Léčivá látka: Meloxicamum

Více

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU sp.zn. sukls144430/2014 1. Název přípravku Ebrantil 30 retard Ebrantil 60 retard Tvrdé tobolky s prodlouženým uvolňováním SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 2. Kvalitativní a kvantitativní složení Jedna tobolka

Více

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU Příloha č. 2 k rozhodnutí o změně registrace sp. zn. sukls79120/2012 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU NIZORAL krém SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ Ketoconazolum 20,0 mg v 1 g krému Pomocné

Více

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU sp. zn. sukls85525/2014 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU GAVISCON LIQUID PEPPERMINT 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ Natrii alginas Natrii hydrogencarbonas Calcii carbonas 500,0 mg/10

Více

záření gama s energií 172 kev (91 %) a 246 kev (94 %). Vnitřní konverzí vzniká záření rentgenové s energií 23 kev a 26 kev.

záření gama s energií 172 kev (91 %) a 246 kev (94 %). Vnitřní konverzí vzniká záření rentgenové s energií 23 kev a 26 kev. sp.zn. sukls50264/2013 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU Indium (In111) Chloride 370 MBq/ml, radionuklidový prekurzor, roztok 2. KVALITATIVNÍ I KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ Obsah lahvičky k datu a hodině

Více

Podávání je kontraindikováno v průběhu těhotenství. Hypersenzitivita na terlipresin nebo na kteroukoli pomocnou látku přípravku uvedenou v bodě 6.1.

Podávání je kontraindikováno v průběhu těhotenství. Hypersenzitivita na terlipresin nebo na kteroukoli pomocnou látku přípravku uvedenou v bodě 6.1. sp. zn. sukls14673/2014 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU Glypressin 1 mg, prášek a rozpouštědlo pro injekční roztok 2. KVALITATITVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ Jedna injekční lahvička obsahuje

Více

sp.zn.: sukls76674/2014

sp.zn.: sukls76674/2014 sp.zn.: sukls76674/2014 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU BIOPAROX 125 mikrogramů/dávka, nosní/orální sprej, roztok 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ Fusafunginum 500 mg ve 100 ml roztoku.

Více

sp.zn. sukls294169/2016

sp.zn. sukls294169/2016 sp.zn. sukls294169/2016 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU Arufil 20 mg/ml oční kapky, roztok 2. KVALITATIVNÍ I KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ Jeden ml roztoku obsahuje povidonum K30 20 mg (= 24 kapek).

Více

Příloha č. 3 k rozhodnutí o prodloužení registrace sp.zn. sukls122181/2011 a příloha k sp. zn. sukls91704/2011

Příloha č. 3 k rozhodnutí o prodloužení registrace sp.zn. sukls122181/2011 a příloha k sp. zn. sukls91704/2011 Příloha č. 3 k rozhodnutí o prodloužení registrace sp.zn. sukls122181/2011 a příloha k sp. zn. sukls91704/2011 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU SANDOMIGRAN 0,5 mg obalené tablety 2. KVALITATIVNÍ

Více

Pediatrická populace 1/5. sp.zn. sukls316718/2017 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU

Pediatrická populace 1/5. sp.zn. sukls316718/2017 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU sp.zn. sukls316718/2017 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU TETAVAX, injekční suspenze v předplněné injekční stříkačce Vakcína proti tetanu (adsorbovaná) 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ

Více

Příloha č. 1 k rozhodnutí o změně registrace sp.zn.: sukls135179/2011

Příloha č. 1 k rozhodnutí o změně registrace sp.zn.: sukls135179/2011 Příloha č. 1 k rozhodnutí o změně registrace sp.zn.: sukls135179/2011 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU NIZORAL krém 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ Ketoconazolum 20,0 mg v 1 g krému

Více

sp.zn sukls14613/2014 a sp.zn. sukls84610/2014

sp.zn sukls14613/2014 a sp.zn. sukls84610/2014 sp.zn sukls14613/2014 a sp.zn. sukls84610/2014 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU Ambrosan 15 mg/5 ml sirup sirup 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ 5 ml sirupu obsahuje ambroxoli hydrochloridum

Více

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU sp.zn. sukls86344/2014 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU VENORUTON FORTE tablety 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ Jedna tableta Venorutonu Forte obsahuje 500 mg oxerutinum (O-beta-hydroxyethyl-rutosid).

Více

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU Flexove 625 mg tablety 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ Jedna tableta obsahuje glukosaminum 625 mg (ve formě glukosamini hydrochloridum). Úplný seznam

Více

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU. Jedna tableta obsahuje glukosaminum 625 mg (ve formě glukosamini hydrochloridum).

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU. Jedna tableta obsahuje glukosaminum 625 mg (ve formě glukosamini hydrochloridum). Sp.zn.sukls137614/2015 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU Flexove 625 mg tablety 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ Jedna tableta obsahuje glukosaminum 625 mg (ve formě glukosamini hydrochloridum).

Více

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU Příloha č. 2 k rozhodnutí o změně registrace sp.zn. sukls6046/2010 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU Mucosolvan long effect Tvrdé tobolky s prodlouženým uvolňováním 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ

Více

4.2 Dávkování a způsob podání Dospělí a děti Fucidin H krém se aplikuje na postižená místa na kůži 3 krát denně po dobu maximálně 2 týdnů.

4.2 Dávkování a způsob podání Dospělí a děti Fucidin H krém se aplikuje na postižená místa na kůži 3 krát denně po dobu maximálně 2 týdnů. sp.zn. sukls65852/2014 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU Fucidin H krém 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ Acidum fusidicum hemihydricum 20,35 mg/g (odpovídá acidum fusidicum 20 mg/g), hydrocortisoni

Více

Příloha č. 2a k rozhodnutí o změně registrace sp.zn. sukls186189/2011 a k sp.zn. sukls60343/2011. Primovist 0,25 mmol/ml, injekční roztok

Příloha č. 2a k rozhodnutí o změně registrace sp.zn. sukls186189/2011 a k sp.zn. sukls60343/2011. Primovist 0,25 mmol/ml, injekční roztok Příloha č. 2a k rozhodnutí o změně registrace sp.zn. sukls186189/2011 a k sp.zn. sukls60343/2011 PŘÍBALOVÁ INFORMACE - INFORMACE PRO UŽIVATELE Primovist 0,25 mmol/ml, injekční roztok Dinatrii gadoxetas

Více

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU. Haemophilus influenzae typus b polysaccharidum konjugovaný s tetanickým toxoidem jako bílkovinným nosičem

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU. Haemophilus influenzae typus b polysaccharidum konjugovaný s tetanickým toxoidem jako bílkovinným nosičem sp.zn.sukls200515/2015 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU Hiberix Vakcína proti Haemophilus influenzae typu b Prášek a rozpouštědlo pro injekční roztok 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ

Více

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU sp.zn.: sukls243839/2011 a sp.zn.: sukls113646/2012 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU Fucithalmic oční kapky, suspenze 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ Acidum fusidicum 10,0 mg (odpovídá

Více

Starší pacienti: Pro tuto věkovou skupinu nejsou žádná zvláštní doporučení ohledně dávky.

Starší pacienti: Pro tuto věkovou skupinu nejsou žádná zvláštní doporučení ohledně dávky. Sp.zn. sukls59988/2017 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU ERAZABAN 10% krém 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ Docosanolum 100 mg v 1 g krému. Pomocné látky: 50 mg propylenglykolu / 1 g krému

Více

sp. zn. sukls178963/2015 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU FAMOSAN 10 mg potahované tablety 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ

sp. zn. sukls178963/2015 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU FAMOSAN 10 mg potahované tablety 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ sp. zn. sukls178963/2015 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU FAMOSAN 10 mg potahované tablety 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ Jedna potahovaná tableta obsahuje famotidinum 10 mg. Pomocné

Více

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU Příloha č. 2 k rozhodnutí o prodloužení registrace sp.zn.sukls158765/2009 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU IMOVAX POLIO, injekční suspenze v předplněné injekční stříkačce Vakcína proti poliomyelitidě

Více

Příloha č. 2 k rozhodnutí o prodloužení registrace sp.zn. sukls29158/2010

Příloha č. 2 k rozhodnutí o prodloužení registrace sp.zn. sukls29158/2010 Příloha č. 2 k rozhodnutí o prodloužení registrace sp.zn. sukls29158/2010 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE MultiHance injekční roztok Dimeglumini gadobenas Přečtěte si pozorně celou příbalovou

Více

Primovist 0,25 mmol/ml, injekční roztok v předplněné stříkačce. Dinatrii gadoxetas

Primovist 0,25 mmol/ml, injekční roztok v předplněné stříkačce. Dinatrii gadoxetas Sp.z. sukls174880/2014 a k sp.zn.sukls53732/2015 Příbalová informace: informace pro uživatele Primovist 0,25 mmol/ml, injekční roztok v předplněné stříkačce Dinatrii gadoxetas Přečtěte si pozorně celou

Více

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU. Haemophilus influenzae type b polysaccharide

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU. Haemophilus influenzae type b polysaccharide sp. zn. sukls37951/2013 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU Hiberix Vakcína proti Haemophilus influenzae typu b 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ Po rekonstituci jedna dávka (0,5 ml) obsahuje:

Více

Příloha č. 2 k rozhodnutí o změně registrace sp.zn. sukls30063/2010 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU. Chondrostad 1500 mg

Příloha č. 2 k rozhodnutí o změně registrace sp.zn. sukls30063/2010 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU. Chondrostad 1500 mg Příloha č. 2 k rozhodnutí o změně registrace sp.zn. sukls30063/2010 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU Chondrostad 1500 mg 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ Jeden sáček obsahuje 1884,0 mg

Více