Zápis z 19. schůze SK RVŠ 14. listopadu 2013, Praha (UK)

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Zápis z 19. schůze SK RVŠ 14. listopadu 2013, Praha (UK)"

Transkript

1 Zápis z 19. schůze SK RVŠ 14. listopadu 2013, Praha (UK) Přítomni: 19 Delegáti a delegátky: /14/ Petr Baierl (ZČU), Marek Hodulík (UPOL), Miroslav Jašurek (UK), Aneta Kozáková (OU), Jan Kozubík (MU), Sabina Machačová (JAMU), Michal Melichárek (AAVŠ), Lukáš Miklas (PA), František Moulis (VŠCHT), Petra Pavlová (UPCE), Martin Petrus (UHK), Radim Řihák (SLU), Daniel Suchánek (ŠAVŠ), Marie Štěrbová (VFU) Náhradníci a náhradnice s právem hlasovacím: /5/ Jan Brixi (UO), Lukáš Kaplan (ČZU), Vlasta Hledíková (VŠPJ), Kamila Veselá (VŠH), Ondřej Vicena (AVU) Náhradníci a náhradnice s hlasem poradním: Jana Kudrnová (UHK), Miroslav Makajev (UK), Filip Příhoda (MU), Michael Vávra (UPCE) Omluveni: Delegáti a delegátky: Tereza Arnoldová (VŠO), Kateřina Polínková (VŠB TUO), Jan Poupě (AVU), Michal Rudecký (UTB), Daniel Thibaud (UO), Markéta Šestáková (VŠTE), Ondřej Šín (VŠFS), Jan Vácha (TUL), Michael Vávra (UPCE) Náhradníci a náhradnice: Marek Bukovan (VŠB TUO), Petr Dvořák (VUT), Josef Kaštil (UPOL), Petr Mareček (ČVUT), Helena Morozová (ZČU), Pavlína Novotná (VŠCHT), Apolena Rychlíková (AMU), Jiří Tomek (VŠTE) Hosté: Hana Bendžíková (KSEZ SK RVŠ), Štěpán Esterle (KVS SK RVŠ), Dominik Gurín (LK SK RVŠ), Markéta Havelková (KSEZ SK RVŠ), Jan Vodňanský (VŠPJ), Eliška Vojtková (VŠUP), Samuel Zajíček (LK SK RVŠ)

2 Zahájení Předseda SK RVŠ Miroslav Jašurek přivítal přítomné a představil hosta předsedu Rady vysokých škol Jakuba Fischera. Předseda SK RVŠ dále stručně představil návrh programu schůze a zároveň jej navrhl doplnit o bod Informace o průzkumu EUROSTUDENT jako první bod pořadu jednání. Z podnětu místopředsedy pro zahraniční záležitosti Michala Melichárka byl dále předřazen bod Informace o zahraničních cestách jako druhý bod programu. Program jednání byl schválen tichým souhlasem jako usnesení č. 13/19/01. Všichni přítomní se vzájemně stručně představili. 1. Informace o průzkumu EUROSTUDENT Předseda SK RVŠ požádal předsedu RVŠ Jakuba Fischera, který zároveň působí jako hlavní garant šetření EUROSTUDENT, aby představil současný stav výzkumu a navazující kroky. Jakub Fischer uvedl, že výzkum EUROSTUDENT je mezinárodním šetřením koordinovaným na této úrovni speciálním odborným konsorciem, na úrovni České republiky je pak šetření realizované v rámci Individuálního projektu národního KREDO. Výzkum se soustředí na tzv. sociální dimenzi vysokoškolského studia, tedy na postoje a životní podmínky studentek a studentů. Připomněl, že SK RVŠ průzkum podpořila a zapojila se i do formulace národně specifických otázek. Také díky podpoře se podařilo zajistit relativně silný zájem ze strany studujících, průzkumu se zúčastnili studenti a studentky ze všech veřejných, obou státních a významných soukromých vysokých škol. V průběhu léta byla zpracovávána data, došlo k vytvoření datového souboru s reprezentativní povahou vůči Sdruženým informacím matrik studentů (SIMS). Základní výsledky výzkumu jsou shrnuty do písemné zprávy a budou také představeny na veřejné prezentaci dne 19. listopadu. Výsledky průzkumu napomáhají snaze lépe porozumět struktuře studentstva ve společenském kontextu a formulovat otázky vhodné pro další analýzu. Jedním z podstatných závěrů šetření je zjištění, že se postoje i životní podmínky studujících významně liší mezi studovanými obory. Jakub Fischer uvedl, že předpokládá další spolupráci se SK RVŠ právě na interpretaci získaných dat. Upozornil také, že do šetření nebyli zahrnuti studující doktorských programů. Otázky v dotazníku, které jsou definované na mezinárodní úrovni, by totiž pro tento stupeň studia nebyly smysluplné. Realizační tým proto zamýšlí uskutečnit v příštím roce samostatné analogické šetření pouze pro doktorské studující. Jakub Fischer zopakoval, že by ocenil spolupráci se SK RVŠ i na tomto šetření. Předseda SK RVŠ poděkoval jakubovi Fischerovi za účast i informace a připomněl, že veřejné prezentace výsledků tohoto výzkumu se zúčastní také čtyři zástupci SK RVŠ. Samotné výsledky průzkumu budou také předmětem jednání komory na následující schůzi.

3 Předseda Legislativní komise SK RVŠ Marek Hodulík podotkl, že by tento výzkum mohl být zajímavý pro celou Radu vysokých škol. Hana Bendžíková se dotázala na možnost získat přímo data z výzkumu k dalšímu zpracování. Jakub Fischer odpověděl, že by tato varianta vyžadovala důslednou anonymizaci dat. 2. Informace o zahraničních cestách Místopředseda pro zahraniční záležitosti informoval, že se zúčastnil 26. Evropské studentské konvence, kterou pořádala Evropská studentská unie (ESU) ve dnech 20. až 22. září v litevském Kaunasu. Upozornil přítomné rovněž, že se zúčastní také 65. plenárního zasedání ESU, které se bude konat od 26. listopadu do 2. prosince v chorvatském Záhřebu. Důležitou součástí projednávané agendy budou poziční dokumenty a strategie. Podrobnější informace o zasedání jsou k dispozici na stránkách ESU. Bylo dohodnuto, že důležité výstupy ze zasedání budou následně k dispozici celému plénu. František Moulis, pověřený vedením Pracovní skupiny pro doktorské studium (PRASK DS), informoval, že se ve dnech 24. a 25. října účastnil prvního Slovenského doktorandského fóra, které v Trnavě pořádala Asociácia doktorandov Slovenska. První ročník akce měl spíše informativní charakter, cílem byla výměna zkušeností. Zásadním diskutovaným tématem se stal způsob financování doktorského studia a doktorandské stipendium to je na Slovensku vyměřováno všem ve stejné výši (přibližně 500 ). František Moulis zároveň upozornil na to, že podle vyjádření některých účastníků není na rozdíl od České republiky na Slovensku obvyklé, aby měli postgraduální studující další příjmy z jiných činností souvisejících s vědou (projekty, granty). Na fóru se také diskutovalo o průběhu doktorského studia (například o tom, kde je povinností ekvivalent školní docházky či pracovní doby ) a o tendenci zvyšovat počty doktorských studujících. Na samotnou akci bude navazovat vydání sborníku a předpokládá se její pravidelné opakování se zhruba ročním intervalem. Do budoucna by se fórum také mělo více otevřít mezinárodnímu kontextu, zejména zemím Visegrádské čtyřky. 3. Informace o činnosti předsednictva Předseda SK RVŠ informoval, že se dne 23. října uskutečnilo jednání Reprezentativní komise pro rozpis rozpočtu veřejných vysokých škol (dále Reprekomise). Agendě financování vysokých škol se podrobněji věnuje samostatný bod schůze. MŠMT také předložilo návrh novely Statutu Rady programů rady, která přiděluje prostředky na rozvojové programy. Ta nemá do budoucna nadále projednávat institucionální plány (dříve decentralizované projekty ) a navrhuje se také změna jejího složení v neprospěch Rady vysokých škol. V této věci již proběhla dvě jednání s MŠMT s cílem dospět ke kompromisnímu návrhu.

4 4. Informace o činnosti komisí a skupin Místopředseda pro organizaci a řízení Martin Petrus informoval, že se Komise pro vzdělávací a tvůrčí činnost (KVTČ) soustředila zejména na spolupráci s Akreditační komisí (AK). Upozornil, že došlo k nejasnostem v komunikaci s AK ohledně účasti některých zástupců SK RVŠ na hodnocení vybraných vysokoškolských institucí; do budoucna by se takové situace neměly opakovat. Předseda SK RVŠ konstatoval, že se domnívá, že by bylo vhodné tento typ spolupráce s AK uvést do formálnější podoby. Předsedkyně Komise pro vysokoškolskou samosprávu (KVS) Aneta Kozáková uvedla, že se komise zabývala vyhodnocením Studentské konference akademických senátorek a senátorů 2013 a pracuje také na vytvoření sborníku z konference. Na návrh komise bylo také dohodnuto, že se 11. dubna 2014 uskuteční jednodenní tematický workshop pro studentské senátory a senátorky. Akci již přislíbila hostit a podpořit Univerzita Hradec Králové. Komise také pokračovala v diskusi o změnách ve Statutu Ceny Jana Opletala, přičemž dospěla k závěru, že by se udělení ceny nemělo podmiňovat statusem studenta, ale mělo by se vztahovat k aktivitě během studia. Předseda Legislativní komise (LK) Marek Hodulík informoval, že se komise zabývala návrhem na novelizaci Statutu Rady programů a řešila také první podněty, jež obdržela studentská právní poradna. Filip Příhoda uvedl, že se Komise pro sociální a ekonomické záležitosti (KSEZ) věnovala agendě nezákonných poplatků. Komise vyzvala studentské zástupce všech univerzitních akademických senátů, aby ji informovali o případných poplatcích, které se na jejich škole vybírají v rozporu se zákonem, nyní se komise bude věnovat vyhodnocení odpovědí. Dále se také bude zabývat výsledky šetření EUROSTUDENT. Radim Řihák se dotázal, jakým procesem byla výzva senátorům doručena, respektive na koho přesně se komise obracela. Markéta Havelková, externí členka KSEZ, uvedla, že kromě členů a členek SK RVŠ byli osloveni přímo studentští senátoři, protože se domnívá, že ne na všech školách probíhá komunikace mezi delegovanými v SK RVŠ a akademickými senáty bezchybně. Místopředseda pro organizaci a řízení požádal komisi, zda by mohla výzvu zaslat plénu znovu, i s ohledem na větší počet nových členek a členů. Lukáš Kaplan vyjádřil názor, že by bylo vhodné takovou výzvu do budoucna zasílat i akademické části senátů. V následující debatě se krátce diskutoval další postup, který by měl navazovat na vyhodnocení došlých odpovědí.

5 5. Informace z akademických obcí Přítomní se vzájemně stručně informovali o dění ve svých akademických obcích. Na řadě veřejných vysokých škol došlo v uplynulých týdnech k volbě nového rektora. Byla také připomenuta situace, kdy rektor Masarykovy univerzity neobdržel pozvání od prezidenta České republiky na tradiční oslavy státního svátku 28. října na Pražském hradě v návaznosti na tuto bezprecedentní událost se akce nezúčastnili ani rektoři dalších vysokých škol. 6. Financování vysokých škol Předseda SK RVŠ připomněl již zmíněné jednání Reprekomise, jež zahrnovalo vystoupení ministra Štyse. Ten potvrdil důraz na snahu o odlišení excelentních výzkumných vysokých škol a ostatních vysokoškolských institucí. MŠMT navrhuje ponechat stejný model výpočtu finančního příspěvku jako v loňském roce. V souladu se záměrem deklarovaným již v předchozích letech navrhuje MŠMT omezit počet financovaných studentů v 1.ročníku (cílem MŠMT je dosáhnout poměru 66 % přijímaných vůči populaci v odpovídajícím věku) a snížit prostupnost mezi bakalářským a navazujícím magisterským stupněm studia na 50 % do roku MŠMT také navrhuje změny v indikátoru K prosazuje zavedení nového dílčího indikátoru mezinárodní granty, jehož cílem je zvýhodnit ty instituce, které mají dobré výsledky v mezinárodním srovnání. Kritika tohoto návrhu však upozorňuje, že favorizuje pouze školy určitého typu, jednání se proto orientují na nalezení kompromisní varianty, která by uměla zhodnotit i jiné typy výstupů, než ty, na které se měl dílčí indikátor původně soustředit. MŠMT předložilo návrh na zrušení ukazatele J (příspěvek na stravování) a převedení těchto prostředků buď do kapitoly příspěvků na činnost, nebo jejich sloučení s prostředky na ubytovací stipendia. Zástupci vysokoškolské reprezentace tento návrh odmítli; ukazatel J tedy bude ponechán a následně znovu řešen spolu s dalšími koncepčními změnami ve financování vysokých škol v rámci Individuálního projektu národního KREDO. 7. Oslavy Mezinárodního dne studentstva Předseda SK RVŠ informoval, že komora i letos pořádá tradiční vzpomínkovou akci, kterou připomíná památku Jana Opletala a Václava Sedláčka a okolnosti vzniku 17. listopadu jako Mezinárodního dne studentstva. V neděli 17. listopadu 2013 proběhne slavnostní setkání před pamětní deskou v Žitné ulici v Praze, záštitu nad touto pietou udělili rektoři Českého vysokého učení technického v Praze, Univerzity Karlovy v Praze a Univerzity obrany. Akce SK RVŠ plynule navazuje na slavnostní shromáždění za účasti předsedy vlády a prezidenta republiky před Hlávkovou kolejí.

6 Předseda SK RVŠ přítomné pozval jménem organizátorů (Nadace Josefa, Marie a Zdeňky Hlávkových) i na tuto část oslav, stejně jako na slavnostní koncert, který se uskuteční dne 14. listopadu od 19:00 v Karolinu. 8. Různé Místopředseda pro organizaci a řízení připomněl, že na příští schůzi budou projednány termíny schůzí SK RVŠ v roce Požádal také přítomné, aby si zkontrolovali aktuálnost ových adres na intranetu (Capse). Zakončení Předseda SK RVŠ poděkoval přítomným za účast i aktivitu a zakončil schůzi. 20. schůze SK RVŠ se uskuteční 5. prosince Zapsala: Za správnost: Heda Čepelová, tajemnice Miroslav Jašurek, předseda Martin Petrus, místopředseda pro organizaci a řízení

Zápis ze 18. schůze SK RVŠ

Zápis ze 18. schůze SK RVŠ Zápis ze 18. schůze SK RVŠ 13. října 2013, Telč (MU) Přítomni: 16 Delegáti a delegátky: /14/ Tereza Arnoldová (VŠO), Petr Baierl (ZČU), Marek Hodulík (UPOL), Miroslav Jašurek (UK), Aneta Kozáková (OU),

Více

Zápis z 20. schůze SK RVŠ 5. prosince 2013, Praha (UK)

Zápis z 20. schůze SK RVŠ 5. prosince 2013, Praha (UK) Zápis z 20. schůze SK RVŠ 5. prosince 2013, Praha (UK) Přítomni: 19 Delegáti a delegátky: /17/ Tereza Arnoldová (VŠO), Petr Baierl (ZČU), Vlasta Hledíková (VŠPJ), Marek Hodulík (UPOL), Miroslav Jašurek

Více

Zápis z 15. schůze SK RVŠ

Zápis z 15. schůze SK RVŠ Zápis z 15. schůze SK RVŠ 16. května 2013, Praha (UK) Přítomni: 19 Delegáti a delegátky: /15/ Petr Baierl (ZČU), Štěpán Esterle (VŠPJ), Marek Hodulík (UPOL), Miroslav Jašurek (UK), Aneta Kozáková (OU),

Více

Zápis z 1. ustavující schůze SK RVŠ

Zápis z 1. ustavující schůze SK RVŠ Zápis z 1. ustavující schůze SK RVŠ 19. ledna 2012, Praha UK Přítomni: /31/ Delegáti a delegátky: /30/ Barbora Adolfová (AMU), Irena Armutidisová (AVU), Petr Baierl (ZČU), Martin Bogola (VŠMVV), Dominik

Více

Zápis ze 12. schůze SK RVŠ 21. února 2013, Praha UK

Zápis ze 12. schůze SK RVŠ 21. února 2013, Praha UK Zápis ze 12. schůze SK RVŠ 21. února 2013, Praha UK Přítomni: 25 Delegáti a delegátky: /20/ Barbora Adolfová (AMU), Tereza Arnoldová (VŠO), Petr Baierl (ZČU), Martin Bogola (VŠMVV), Štěpán Esterle (VŠPJ),

Více

Zápis z 24. schůze SK RVŠ

Zápis z 24. schůze SK RVŠ Zápis z 24. schůze SK RVŠ 22. dubna 2014, Praha (UK) Přítomni: 22 Delegáti a delegátky: 20 Petr Baierl /ZČU/, Vlasta Hledíková /VŠPJ/, Marek Hodulík /UPOL/, Lucie Jochmannová /JU/, Aneta Kozáková /OU/,

Více

Zápis ze 6. schůze SK RVŠ 7. června 2012, Praha UK

Zápis ze 6. schůze SK RVŠ 7. června 2012, Praha UK Zápis ze 6. schůze SK RVŠ 7. června 2012, Praha UK Přítomni: /20/ Delegáti a delegátky: /16/ Barbora Adolfová (AMU), Petr Baierl (ZČU), Marek Hodulík (UPOL), Miroslav Jašurek (UK), Daniel Kunz (OU), Ondřej

Více

Zápis z 11. schůze SK RVŠ 24. ledna 2013, Praha UK

Zápis z 11. schůze SK RVŠ 24. ledna 2013, Praha UK Zápis z 11. schůze SK RVŠ 24. ledna 2013, Praha UK Přítomni: /22/ Delegáti a delegátky: /18/ Petr Baierl (ZČU), Štěpán Esterle (VŠPJ), Marek Hodulík (UPOL), Miroslav Jašurek (UK), Aneta Kozáková (OU),

Více

Zápis z 9. schůze SK RVŠ 22. listopadu 2012, Praha UK

Zápis z 9. schůze SK RVŠ 22. listopadu 2012, Praha UK Zápis z 9. schůze SK RVŠ 22. listopadu 2012, Praha UK Přítomni: /21/ Delegáti a delegátky: /17/ Barbora Adolfová (AMU), Petr Baierl (ZČU), Martin Bogola (VŠMVV), Dominik Dvořák (UJEP), Štěpán Esterle (VŠPJ),

Více

Zápis z 29. schůze SK RVŠ (stálé zasedání )

Zápis z 29. schůze SK RVŠ (stálé zasedání ) Zápis z 29. schůze SK RVŠ (stálé zasedání 2012-2014) 6. listopadu 2014, Praha (UK) Přítomni: 18 Delegáti a delegátky: 15 Petr Baierl /ZČU/, Aneta Hašková /OU/, Marek Hodulík /UPOL/, Martin Hrnčíř /LA/,

Více

Zápis z 27. schůze SK RVŠ (stálé zasedání 2012-2014)

Zápis z 27. schůze SK RVŠ (stálé zasedání 2012-2014) Zápis z 27. schůze SK RVŠ (stálé zasedání 2012-2014) 11. září 2014, Praha (UK) Přítomni: 15 Delegáti a delegátky: 14 Petr Baierl /ZČU/, Aneta Hašková /OU/, Marek Hodulík /UPOL/, Hugo Kysilka /ČVUT/, Miroslav

Více

PLÁN ČINNOSTI SK RVŠ NA ROK 2016

PLÁN ČINNOSTI SK RVŠ NA ROK 2016 PLÁN ČINNOSTI SK RVŠ NA ROK 2016 Obsah Komise pro sociální a ekonomické záležitosti...2 Komise pro vysokoškolskou samosprávu...3 Komise pro doktorské studium...4 Legislativní komise...5 Pracovní skupina

Více

Zápis z 23. (výjezdní) schůze SK RVŠ 14. 16. března 2014, Zlín

Zápis z 23. (výjezdní) schůze SK RVŠ 14. 16. března 2014, Zlín Zápis z 23. (výjezdní) schůze SK RVŠ 14. 16. března 2014, Zlín Přítomni: 19 Delegáti a delegátky: 19 Petr Baierl /ZČU/, Vlasta Hledíková /VŠPJ/, Marek Hodulík /UPOL/, Lucie Jochmannová /JU/, Aneta Kozáková

Více

Zápis z ustavující schůze SK RVŠ (stálé zasedání )

Zápis z ustavující schůze SK RVŠ (stálé zasedání ) Zápis z ustavující schůze SK RVŠ (stálé zasedání 2018-2020) 10. ledna 2018, Praha (Univerzita Karlova) Přítomni: 34 (25 s hlasovacím právem) Delegáti a delegátky: 23 Christopher James Downs /AAVŠ/, Martina

Více

Zápis ze 7. schůze SK RVŠ 13. září 2012, Praha UK

Zápis ze 7. schůze SK RVŠ 13. září 2012, Praha UK Zápis ze 7. schůze SK RVŠ 13. září 2012, Praha UK Přítomni: /19/ Delegáti a delegátky: /13/ Irena Armutidisová (AVU), Petr Baierl (ZČU), Dominik Dvořák (UJEP), Marek Hodulík (UPOL), Miroslav Jašurek (UK),

Více

Zápis z 8. schůze SK RVŠ 19. 21. října 2012, Praha UK

Zápis z 8. schůze SK RVŠ 19. 21. října 2012, Praha UK Zápis z 8. schůze SK RVŠ 19. 21. října 2012, Praha UK Přítomni: /18/ Delegáti a delegátky: /15/ Petr Baierl (ZČU), Dominik Dvořák (UJEP), Marek Hodulík (UPOL), Miroslav Jašurek (UK), Aneta Kozáková (OU),

Více

Zápis z 16. schůze SK RVŠ

Zápis z 16. schůze SK RVŠ Zápis z 16. schůze SK RVŠ 13. června 2013, Praha (UK) Přítomni: 21 Delegáti a delegátky: /16/ Barbora Adolfová (AMU), Tereza Arnoldová (VŠO), Petr Baierl (ZČU), Štěpán Esterle (VŠPJ), Marek Hodulík (UPOL),

Více

Zápis z 5. schůze SK RVŠ (stálé zasedání 2015-2017) 9. duben 2015, Praha (UK)

Zápis z 5. schůze SK RVŠ (stálé zasedání 2015-2017) 9. duben 2015, Praha (UK) Zápis z 5. schůze SK RVŠ (stálé zasedání 2015-2017) 9. duben 2015, Praha (UK) Přítomni: 21 Delegáti a delegátky: 19 Dominik Bečka /VŠE/, Aneta Hašková /OU/, Roman Hloušek /ŠAVŠ/, Marek Hodulík /UPOL/,

Více

Zápis ze 4. schůze SK RVŠ

Zápis ze 4. schůze SK RVŠ Zápis ze 4. schůze SK RVŠ 12. dubna 2012, Praha UK Přítomni: Delegáti a delegátky: /22/ Barbora Adolfová (AMU), Martin Bogola (VŠMVV), Dominik Dvořák (UJEP), Šimon Heller (JU), Marek Hodulík (UPOL), Miroslav

Více

Zápis ze 4. schůze SK RVŠ (stálé zasedání 2015-2017)

Zápis ze 4. schůze SK RVŠ (stálé zasedání 2015-2017) Zápis ze 4. schůze SK RVŠ (stálé zasedání 2015-2017) výjezdní zasedání, 6. - 8. března 2015, Lednice (MENDELU) Přítomni: 19 Delegáti a delegátky: 18 Dominik Bečka /VŠE/, Jakub Čermák /VŠPJ/, Aneta Hašková

Více

Zápis z 30. schůze SK RVŠ (stálé zasedání 2012-2014)

Zápis z 30. schůze SK RVŠ (stálé zasedání 2012-2014) Delegáti a delegátky: 14 Zápis z 30. schůze SK RVŠ (stálé zasedání 2012-2014) 4. prosinec 2014, Praha (UK) Petr Baierl /ZČU/, Aneta Hašková /OU/, Marek Hodulík /UPOL/, Hugo Kysilka /ČVUT/, Lukáš Miklas

Více

Zápis z 28. schůze SK RVŠ (stálé zasedání )

Zápis z 28. schůze SK RVŠ (stálé zasedání ) Zápis z 28. schůze SK RVŠ (stálé zasedání 2012-2014) 18. - 19. října 2014, České Budějovice (JU) Přítomni: 16 Delegáti a delegátky: 14 (15) Petr Baierl /ZČU/, Aneta Hašková /OU/, Marek Hodulík /UPOL/,

Více

Zápis ze 6. schůze SK RVŠ (stálé zasedání 2015-2017) 14. květen 2015, Praha (UK)

Zápis ze 6. schůze SK RVŠ (stálé zasedání 2015-2017) 14. květen 2015, Praha (UK) Zápis ze 6. schůze SK RVŠ (stálé zasedání 2015-2017) 14. květen 2015, Praha (UK) Přítomni: 22 Delegáti a delegátky: 19 Dominik Bečka /VŠE/, Aneta Hašková /OU/, Roman Hloušek /ŠAVŠ/, Marek Hodulík /UPOL/,

Více

Studentská komora Rady vysokých škol (SK RVŠ)

Studentská komora Rady vysokých škol (SK RVŠ) (SK RVŠ) POSED 2. 11. 2014, kemp Baldovec Daniel Thibaud, předseda Úvodní informace - veřejné a státní VŠ - 27 veřejných a státních vysokých škol, - 330 000 studentů - soukromé VŠ - 44 soukromých VŠ -

Více

Zápis z 6. výroční konference Asociace knihoven vysokých škol ČR 13. března 2008

Zápis z 6. výroční konference Asociace knihoven vysokých škol ČR 13. března 2008 Zápis z 6. výroční konference Asociace knihoven vysokých škol ČR 13. března 2008 Přítomni: pověření zástupci z členských vysokých škol dle prezenční listiny, členové VV a hosté dle prezenční listiny 1.

Více

Zápis z 2. schůze SK RVŠ (stálé zasedání 2015-2017)

Zápis z 2. schůze SK RVŠ (stálé zasedání 2015-2017) Zápis z 2. schůze SK RVŠ (stálé zasedání 2015-2017) 22. leden 2015, Praha (UK) Delegáti a delegátky: Tereza Kicková /AAVŠ/, Václava Sedlmajerová /ČVUT/, Hynek Roubík /ČZU/, Barbora Stuhlová /JČU/, Martin

Více

Zápis z řádného zasedání Akademického senátu VŠPJ č. 1/2018 ze dne 7. února 2018

Zápis z řádného zasedání Akademického senátu VŠPJ č. 1/2018 ze dne 7. února 2018 Akademický senát Vysoké školy polytechnické Jihlava Zápis z řádného zasedání Akademického senátu VŠPJ č. 1/2018 ze dne 7. února 2018 Přítomni: za akademickou komoru (dále jen AK): 9 (viz prezenční listina)

Více

Studentská komora Rady vysokých škol Přehled aktivit

Studentská komora Rady vysokých škol Přehled aktivit Přehled aktivit POSED 2. 11. 2014, kemp Baldovec Daniel Thibaud, předseda Přehled aktivit SK RVŠ - KAS - workshopy - legislativní činnost - tvorba pozičních dokumentů a jejich prosazování - boj za práva

Více

ZÁPIS ze 49. zasedání Akademického senátu Filozofické fakulty UHK, konaného dne 5. února 2015

ZÁPIS ze 49. zasedání Akademického senátu Filozofické fakulty UHK, konaného dne 5. února 2015 ZÁPIS ze 49. zasedání Akademického senátu Filozofické fakulty UHK, konaného dne 5. února 2015 čj. DFF/36/15 Přítomni: členové AS FF UHK dle přiložené prezenční listiny Nepřítomni: L. Kloučková, Bc. M.

Více

Zápis z 8. schůze SK RVŠ (stálé zasedání 2015-2017)

Zápis z 8. schůze SK RVŠ (stálé zasedání 2015-2017) Zápis z 8. schůze SK RVŠ (stálé zasedání 2015-2017) 10. září 2015, Praha (UK) Přítomni: 15 Delegáti a delegátky: 12 Dominik Bečka /VŠE/, Aneta Hašková /OU/, Roman Hloušek /ŠAVŠ/, Marek Hodulík /UPOL/,

Více

Zápis z 18. schůze SK RVŠ (stálé zasedání )

Zápis z 18. schůze SK RVŠ (stálé zasedání ) Zápis z 18. schůze SK RVŠ (stálé zasedání 2015-2017) 8. září 2016, Praha (UK) Přítomni: 20 Delegáti a delegátky: 19 Naděžda Glincová /SLU/, Aneta Hašková /OU/, Marek Hodulík /UPOL/, Nina Jacques /AMU/,

Více

Financování VVŠ. prof. Ing. Karel Melzoch, CSc.

Financování VVŠ. prof. Ing. Karel Melzoch, CSc. Financování VVŠ prof. Ing. Karel Melzoch, CSc. 1 Financování VVŠ z veřejných zdrojů v České republice Financování vzdělávací činnosti vysoké školy Neinvestiční výdaje příspěvek A,K,C, D, I, U, Neinvestiční

Více

Změna náhradníka do SK RVŠ (Eliška Chaloupková za Martina Šrámka). Kurzy angličtiny současná skutečnost

Změna náhradníka do SK RVŠ (Eliška Chaloupková za Martina Šrámka). Kurzy angličtiny současná skutečnost Č. j.: VSPJ/06524/2018 Akademický senát Vysoké školy polytechnické Jihlava Zápis z řádného zasedání Akademického senátu VŠPJ č. 7/2018 ze dne 21. listopadu 2018 Přítomni: za akademickou komoru (dále jen

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 4

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 4 ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 4 Pracoviště Akademický senát Fakulty strojní VŠB-TUO Zaznamenal Ing. et Ing. Mgr. Jana Petrů, Ph.D. Funkce tajemnice AS FS Spojení Telefon: +420 597 324 397 Fax: - E-mail: jana.petru@vsb.cz

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 5

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 5 ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 5 Pracoviště Akademický senát Fakulty strojní VŠB-TUO Zaznamenal Ing. et Ing. Mgr. Jana Petrů, Ph.D. Funkce tajemnice AS FS Spojení Telefon: +420 597 324 397 Fax: E-mail: jana.petru@vsb.cz

Více

ZÁPIS z 53. zasedání Akademického senátu Filozofické fakulty UHK, konaného dne 2. května 2016

ZÁPIS z 53. zasedání Akademického senátu Filozofické fakulty UHK, konaného dne 2. května 2016 ZÁPIS z 53. zasedání Akademického senátu Filozofické fakulty UHK, konaného dne 2. května 2016 čj. DFF/184/16 Přítomni: členové AS FF UHK dle přiložené prezenční listiny Omluven: Bc. Tomáš Tázlar Hosté:

Více

Zápis z 5. zasedání AS FIT ČVUT v Praze

Zápis z 5. zasedání AS FIT ČVUT v Praze Zápis z 5. zasedání AS FIT ČVUT v Praze Místo a čas konání: Středa 5. 10. 2016, zasedací místnost T9:364 FIT ČVUT, doba trvání 19:45-21:30. Přítomni: - Členové AS FIT: Matěj Bartík, Rudolf B. Blažek (příchod

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS VŠB TU OSTRAVA, č. 1/2013

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS VŠB TU OSTRAVA, č. 1/2013 ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS VŠB TU OSTRAVA, č. 1/2013 Datum jednání: 12. 3. 2013, ve 13:00. Místo jednání: VŠB TUO, Ostrava Poruba, místnost D 206 Přítomni: dle prezenční listiny, 27 členů akademického senátu Omluveni:

Více

viz prezenční listina (celkem 23 senátorů)

viz prezenční listina (celkem 23 senátorů) ZÁPIS Č. 1N/2002 (135) Z USTAVUJÍCÍHO ZASEDÁNÍ AKADEMICKÉHO SENÁTU VUT KONANÉHO DNE 29. ŘÍJNA 2002 V ZASEDACÍ MÍSTNOSTI REKTORA VUT V BRNĚ, ANTONÍNSKÁ 1 Přítomni: Omluveni: Hosté: viz prezenční listina

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 1

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 1 ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 1 Pracoviště Akademický senát Fakulty strojní VŠB-TUO Zaznamenal Ing. et Ing. Mgr. Jana Petrů, Ph.D. Funkce tajemnice AS FS Spojení Telefon: +420 597 324 397 Fax: - E-mail: jana.petru@vsb.cz

Více

Zápis č. 16 z řádného jednání Akademického senátu EkF VŠB-TUO konaného dne

Zápis č. 16 z řádného jednání Akademického senátu EkF VŠB-TUO konaného dne Zápis č. 16 z řádného jednání Akademického senátu EkF VŠB-TUO konaného dne 06. 06. 2017 Počet přítomných senátorů: 11 Omluveni: 2 Neomluveni: 0 Ukončení mandátu: 2 Hosté: prof. Dr. Ing. Zdeněk Zmeškal,

Více

Z Á P I S z 8. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických studií, konané dne 18. října 2018

Z Á P I S z 8. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických studií, konané dne 18. října 2018 Č. j.: FZS/0027/18 PID: 406182 Akademický senát Fakulty zdravotnických studií Z Á P I S z 8. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických studií, konané dne 18. října 2018 Přítomni: dle

Více

Akademický senát. Vysoké školy ekonomické v Praze. Program

Akademický senát. Vysoké školy ekonomické v Praze. Program Stránka 1 Předmět Zasedání 9/2015 2018 Datum 13. února 2017 Místo VŠE v Praze, zasedací místnost rektora NB 169 Přítomni Fakulta financí a účetnictví (F1): Marek, Vančurová, Zelenka, Kropáč, Šubrtová Fakulta

Více

Zápis 6. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 6/2012 ze dne

Zápis 6. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 6/2012 ze dne Zápis 6. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 6/2012 ze dne 01. 11. 2012 Přítomno: dle prezenční listiny 9 členů Omluveni: - Nepřítomni: - Předsedající: Mgr. Zdeňka Mikšová, Ph.D.

Více

Akademický senát FSv ČVUT

Akademický senát FSv ČVUT Akademický senát FSv ČVUT Zápis z 16. zasedání AS FSv, které se konalo dne 3. 10. 2018 Přítomni: Hosté: Veřejnost: - dle prezenční listiny děkan prof. Máca, proděkani prof. Kabele, prof. Patzák, doc. Pešková,

Více

Zápis ze zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 15/2010 ze dne 13.05.2010

Zápis ze zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 15/2010 ze dne 13.05.2010 Zápis ze zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 15/2010 ze dne 13.05.2010 Přítomno: dle prezenční listiny 7 senátorů, od 13:11 8 senátorů, od 14:03 9 senátorů Omluveni: Eva Hlinková,

Více

Zápis ze společného zasedání odstupujícího a nově zvoleného AS FMMI dne 30. červen 2014

Zápis ze společného zasedání odstupujícího a nově zvoleného AS FMMI dne 30. červen 2014 Zápis ze společného zasedání odstupujícího a nově zvoleného AS FMMI dne 30. červen 2014 Přítomno: 8 členů akademické komory a 3 členové studentské komory (dle prezenční listiny) odstupujícího AS FMMI splněna

Více

Zápis ze zasedání Akademického senátu JAMU. ze dne 26. ledna 2018

Zápis ze zasedání Akademického senátu JAMU. ze dne 26. ledna 2018 Zápis ze zasedání Akademického senátu JAMU ze dne 26. ledna 2018 Přítomni (9): doc. Mgr. Hana Halberstadt; doc. PhDr. Květoslava Horáčková, Ph.D.; MgA. Jonáš Konývka; prof. PhDr. Silva Macková; prof. MgA.

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI AKADEMICKÉHO SENÁTU VŠTE ZA ROK 2010

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI AKADEMICKÉHO SENÁTU VŠTE ZA ROK 2010 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI AKADEMICKÉHO SENÁTU VŠTE ZA ROK 2010 Zpracovali: Šárka Exnerová Ing. Pavel Rousek Obsah 1 Členové... 3 1.1 Komora akademických pracovníků... 3 1.2 Studentská komora... 4 1.3 Předsednictvo...

Více

Akademický senát Univerzity Pardubice. Z Á P I S ze 4. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 6.

Akademický senát Univerzity Pardubice. Z Á P I S ze 4. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 6. Č. j.: KaRek/0076/2017 Akademický senát Univerzity Pardubice Z Á P I S ze 4. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 6. června 2017 Přítomni: dle prezenční listiny 29 senátorů z

Více

Z Á P I S. Číslo: z jednání Akademického senátu LF OU

Z Á P I S. Číslo: z jednání Akademického senátu LF OU Strana: 1/10 Prezenční listina Přítomni: Dorko, Dvořáček, Horáček, Jarošová, Krupa, Kubančáková, Lux, Martínek, Mrázková, Pálmaiová, Plevová, Porubän, Rychlý, Sikorová, Sochorová, Svrčinová, Zatloukalová

Více

Zápis 16. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 16/2013 ze dne

Zápis 16. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 16/2013 ze dne Zápis 16. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 16/2013 ze dne 26. 9. 2013 Přítomno: dle prezenční listiny 7 členů Omluveni: PhDr. Lenka Machálková, Ph.D., p. Marie Pavlíková Nepřítomni:

Více

Zápis z 1. řádného zasedání Rady Národního akreditačního úřadu konaného dne 17. ledna 2017

Zápis z 1. řádného zasedání Rady Národního akreditačního úřadu konaného dne 17. ledna 2017 Zápis z 1. řádného zasedání Rady Národního akreditačního úřadu konaného dne 17. ledna 2017 Přítomni: Hosté: prof. Stanislav Labík (předseda), RNDr. Tomáš Jelínek, JUDr. Ivan Barančík, MUDr. Josef Fontana,

Více

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE Z Á P I S

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE Z Á P I S ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA STROJNÍ Akademický senát Fakulty strojní ČVUT v Praze Č.j. ASFS/14-16/Z/18 Z Á P I S z 18. zasedání Akademického senátu Fakulty strojní ČVUT v Praze konaného

Více

ZÁPIS Č. 2N/2005 (166) ZE ZASEDÁNÍ AKADEMICKÉHO SENÁTU VUT KONANÉHO DNE 8. LISTOPADU 2005 V ZASEDACÍ MÍSTNOSTI REKTORA VUT V BRNĚ, ANTONÍNSKÁ 1

ZÁPIS Č. 2N/2005 (166) ZE ZASEDÁNÍ AKADEMICKÉHO SENÁTU VUT KONANÉHO DNE 8. LISTOPADU 2005 V ZASEDACÍ MÍSTNOSTI REKTORA VUT V BRNĚ, ANTONÍNSKÁ 1 ZÁPIS Č. 2N/2005 (166) ZE ZASEDÁNÍ AKADEMICKÉHO SENÁTU VUT KONANÉHO DNE 8. LISTOPADU 2005 V ZASEDACÍ MÍSTNOSTI REKTORA VUT V BRNĚ, ANTONÍNSKÁ 1 Přítomni: Hosté: viz prezenční listina (celkem 24 senátorů)

Více

Zápis z jednání AS UK FHS konaného

Zápis z jednání AS UK FHS konaného Zápis z jednání AS UK FHS konaného 6. 2. 2014 Prezenční listina Přítomni: L. Císařovská, J. Horský, J. Marek, P. Mücke, H. Novotná, J. Novotný, M. Seligová, A. Svoboda, V. Vávrová, P. Konůpka, J. Matoušek,

Více

Zápis z 2. řádného zasedání Rady Národního akreditačního úřadu konaného dne 16. února 2017

Zápis z 2. řádného zasedání Rady Národního akreditačního úřadu konaného dne 16. února 2017 Zápis z 2. řádného zasedání Rady Národního akreditačního úřadu konaného dne 16. února 2017 Přítomni: Hosté: prof. Stanislav Labík (předseda), RNDr. Tomáš Jelínek, JUDr. Ivan Barančík, MUDr. Josef Fontana,

Více

Akademický senát AMU

Akademický senát AMU Akademický senát AMU 25.3.2015 ZDROJE ROZPOČTU AMU NA ROK 2015 DLE POSKYTOVATELE (v mil. Kč) Ostatní účelové prostředky Dar RWE Studio FAMU 0,3 mil DZS mobility 2,8 mil Cesnet projekt HAMU - 0,2 mil CŽV

Více

Z Á P I S. Číslo: z jednání Akademického senátu LF OU

Z Á P I S. Číslo: z jednání Akademického senátu LF OU Strana: 1/21 Prezenční listina Přítomni: Durďáková, Dvořáček, Grundmann, Chylíková, Kovalová, Krupa, Kubančáková, Neiser, Pálmaiová, Rychlý, Sikorová, Sochorová, Šácha Hosté: Martínek, Závacká Omluveni:

Více

Zápis z jednání AS UK FHS konaného

Zápis z jednání AS UK FHS konaného Zápis z jednání AS UK FHS konaného 19. 2. 2015 Prezenční listina Přítomni: A. Svoboda, L. Císařovská, J. Horský, H. Novotná, J. Novotný, M. Pražáková-Seligová, P. Himl, N. Maslowski F. Schneider, J. Mára,

Více

Zápis ze zasedání Vědecké rady UK FHS ze dne 20. září 2012

Zápis ze zasedání Vědecké rady UK FHS ze dne 20. září 2012 Zápis ze zasedání Vědecké rady UK FHS ze dne 20. září 2012 PROJEDNANÉ BODY PROGRAMU: 1. Schválení zápisu ze zasedání Vědecké rady UK FHS, které se uskutečnilo 21. června 2012 - zápis byl Vědeckou radou

Více

Akademický senát UK FTVS

Akademický senát UK FTVS Akademický senát UK FTVS Č.j.: AS-13/2016 Zápis z řádného zasedání ze dne 20. 12. 2016 ve 13.00 hod Přítomni (bez titulů): viz prezenční listina Komora akademických pracovníků (a): Heller, Kaplan, Zahálka,

Více

Přehled realizovaných CRP projektů od roku 2011 Mendelova univerzita v Brně verze

Přehled realizovaných CRP projektů od roku 2011 Mendelova univerzita v Brně verze 2011 C6 VUT MENDELU 2 Podpora spolupráce mezi podniky a brněnskými vysokými školami Ing. Pavla Štěpánková 0 332 332 2011 C7 VUT MENDELU 2 Podpora transparentního systému zajišťování a hodnocení kvality

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AKADEMICKÉHO SENÁTU ČZU

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AKADEMICKÉHO SENÁTU ČZU ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AKADEMICKÉHO SENÁTU ČZU DNE 2. BŘEZNA 2017 Přítomni dle prezenční listiny Ing. Vlastimil Mikšík, Ph.D., Ing. Matyáš Orsák, Ph. D., prof. Ing. Jan Vašák, CSc., Ing. Martin Pisarčik, Ing.

Více

ZÁPIS. z 1. ustavujícího jednání Regionální stálé konference

ZÁPIS. z 1. ustavujícího jednání Regionální stálé konference ZÁPIS z 1. ustavujícího jednání Regionální stálé konference Termín: 12.11.2014 Místo: zasedací místnost č. 326, Krajský úřad Libereckého kraje Čas zahájení jednání: 12:00 hodin Čas ukončení jednání: Přítomni

Více

Zápis z řádného zasedání Akademického senátu FSE UJEP ze dne od 14:00 ve studovně FSE UJEP (MO 223)

Zápis z řádného zasedání Akademického senátu FSE UJEP ze dne od 14:00 ve studovně FSE UJEP (MO 223) Zápis z řádného zasedání Akademického senátu FSE UJEP ze dne 19. 2. 2014 od 14:00 ve studovně FSE UJEP (MO 223) Přítomní senátoři: PhDr. Bc. Kateřina Smejkalová, Ph.D. - předsedkyně Bc. Miroslav Kopáček

Více

Akademický senát Vysoké školy ekonomické v Praze

Akademický senát Vysoké školy ekonomické v Praze Stránka 1 Předmět Zasedání 6/2015 2018 Datum 16. května 2016 Místo VŠE v Praze, zasedací místnost rektora NB 169 Přítomni Fakulta financí a účetnictví (F1): Marek, Vančurová, Zelenka, Kropáč, očeň Fakulta

Více

Zápis z 11. zasedání Akademického senátu

Zápis z 11. zasedání Akademického senátu Akademický senát Zápis z 11. zasedání Akademického senátu konaného 13. 2. 2019 od 14.00 hodin v zasedací místnosti děkanátu FaF UK Přítomni: dr. Babica Jan, Mgr. Bárta Pavel, dr. Červený Lukáš, Jan Tomáš,

Více

AKADEMICKÝ SENÁT FAKULTY LOGISTIKY A KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ UTB VE ZLÍNĚ

AKADEMICKÝ SENÁT FAKULTY LOGISTIKY A KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ UTB VE ZLÍNĚ AKADEMICKÝ SENÁT FAKULTY LOGISTIKY A KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ UTB VE ZLÍNĚ Zápis č. 5/2015 (96) z řádného zasedání Akademického senátu FLKŘ konaného dne 16. března 2015 v zasedací místnosti fakulty, budova UH

Více

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ AS FA VUT ze dne 10. 1. 2012 Místo zasedání: místnost 117A - FA Poříčí 5 začátek jednání: 15:00, konec jednání: 16:30

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ AS FA VUT ze dne 10. 1. 2012 Místo zasedání: místnost 117A - FA Poříčí 5 začátek jednání: 15:00, konec jednání: 16:30 Program zasedání: ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ AS FA VUT ze dne 10. 1. 2012 Místo zasedání: místnost 117A - FA Poříčí 5 začátek jednání: 15:00, konec jednání: 16:30 1. Zahájení zasedání a schválení programu 2. zasedání

Více

Zápis č. 13 z řádného jednání Akademického senátu EkF VŠB-TUO konaného dne

Zápis č. 13 z řádného jednání Akademického senátu EkF VŠB-TUO konaného dne Zápis č. 13 z řádného jednání Akademického senátu EkF VŠB-TUO konaného dne 20. 12. 2016 Počet přítomných senátorů: 11 Omluveni: doc. Tichý, Ing. Mikulec Neomluveni: 0 Hosté: prof. Dr. Ing. Zdeněk Zmeškal,

Více

Výdaje a mzdy na veřejných vysokých školách v ČR

Výdaje a mzdy na veřejných vysokých školách v ČR Výdaje a mzdy na veřejných vysokých školách v ČR Vlastimil Růžička září 2017 Údaje o výdajích veřejných vysokých škol (VVŠ) převzaty z výročních zpráv o hospodaření (dále také VZH ) (snímky č. 5-8) Do

Více

Z Á P I S z 5. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických studií, konané dne 9. října 2017

Z Á P I S z 5. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických studií, konané dne 9. října 2017 Č. j.: FZS/0129/17 PID: 388360 Akademický senát Fakulty zdravotnických studií Z Á P I S z 5. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických studií, konané dne 9. října 2017 Přítomni: dle prezenční

Více

Zápis ze zasedání Vědecké rady vysokoškolského ústavu Institutu celoživotního vzdělávání Mendelovy univerzity v Brně dne 3.

Zápis ze zasedání Vědecké rady vysokoškolského ústavu Institutu celoživotního vzdělávání Mendelovy univerzity v Brně dne 3. Zápis ze zasedání Vědecké rady vysokoškolského ústavu Institutu celoživotního vzdělávání Mendelovy univerzity v Brně dne 3. září 2014 Zapsala: Ing. Lenka Danielová, Ph.D. Zápis ze zasedání Vědecké rady

Více

Z Á P I S. Číslo: z jednání Akademického senátu LF OU

Z Á P I S. Číslo: z jednání Akademického senátu LF OU Strana: 1/22 Prezenční listina Přítomni: Bužga, Durďáková, Dvořáček, Grundmann, Chylíková, Kovalová, Krupa, Machaczka, Mrázková, Pálmaiová, Plevová, Porubän, Rychlý, Sikorová, Sochorová, Svrčinová, Zatloukalová

Více

Zápis z 5. řádného zasedání Akademického senátu FSI VUT v Brně dne

Zápis z 5. řádného zasedání Akademického senátu FSI VUT v Brně dne Akademický senát Fakulty strojního inženýrství VUT Technická 2 616 69 Brno Zápis z 5. řádného zasedání Akademického senátu FSI VUT v Brně dne 16.3.2006 Místo konání: zasedací místnost děkana FSI VUT v

Více

Zápis č. 9 z řádného jednání Akademického senátu Ekonomické fakulty VŠB-TUO konaného dne

Zápis č. 9 z řádného jednání Akademického senátu Ekonomické fakulty VŠB-TUO konaného dne Zápis č. 9 z řádného jednání Akademického senátu Ekonomické fakulty VŠB-TUO konaného dne 4. 12. 2012 Počet přítomných senátorů: 12 Omluveni: Dr. Čulík, Ľuboš Mikolášik, Dr. Pochyla Neomluveni: 0 Hosté:

Více

Akademický senát FSv ČVUT

Akademický senát FSv ČVUT Akademický senát FSv ČVUT Zápis z 26. zasedání AS FSv, které se konalo dne 13. 11. 2013 Přítomni: dle prezenční listiny Hosté: prof. Kohoutková, prof. Máca, Ing. Vlasák, doc. Čiháková Dr. Šibrava zahájil

Více

Zápis z 238. zasedání Akademického senátu Slezské univerzity konaného dne 23. 9. 2014 v Opavě

Zápis z 238. zasedání Akademického senátu Slezské univerzity konaného dne 23. 9. 2014 v Opavě Zápis z 238. zasedání Akademického senátu Slezské univerzity konaného dne 23. 9. 2014 v Opavě Přítomni: Omluveni: Neomluveni: Hosté: Slováček, Sedlář, Vojtal, Bernatík, Kolibová, Curylo, Höflerová, Holzäpfl,

Více

Zápis ze 17. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 17/2017 ze dne

Zápis ze 17. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 17/2017 ze dne Zápis ze 17. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 17/2017 ze dne 4. 5. 2017 Přítomno: dle prezenční listiny 7 členů Omluveni: Marie Pavlíková, Paulína Maderová, Mgr. Naděžda Calabová,

Více

Zápis ze zasedání Vědecké rady vysokoškolského ústavu Institutu celoživotního vzdělávání Mendelovy univerzity v Brně dne 21.

Zápis ze zasedání Vědecké rady vysokoškolského ústavu Institutu celoživotního vzdělávání Mendelovy univerzity v Brně dne 21. Zápis ze zasedání Vědecké rady vysokoškolského ústavu Institutu celoživotního vzdělávání Mendelovy univerzity v Brně dne 21. března 2018 Zapsala: Ing. Lenka Danielová, Ph.D. Zápis ze zasedání Vědecké rady

Více

Akademický senát Vysoké školy ekonomické v Praze

Akademický senát Vysoké školy ekonomické v Praze Stránka 1 Předmět Zasedání 10/2015 2018 Datum 13. března 2017 Místo VŠE v Praze, zasedací místnost rektora NB 169 Přítomni Fakulta financí a účetnictví (F1): Marek, Vančurová, Zelenka Fakulta mezinárodních

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 21

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 21 ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 21 Pracoviště Akademický senát Fakulty strojní VŠB-TUO Zaznamenal Ing. et Ing. Mgr. Jana Petrů, Ph.D. Funkce tajemnice AS FS Spojení Telefon: +420 597 324 397 Fax: - E-mail: jana.petru@vsb.cz

Více

Zápis z prvního jednání Akademického senátu Filozofické fakulty Ostravské univerzity v Ostravě konaného dne

Zápis z prvního jednání Akademického senátu Filozofické fakulty Ostravské univerzity v Ostravě konaného dne Zápis z jednání AS FF OU ze dne 30. 11. 2015 1 Zápis z prvního jednání Akademického senátu Filozofické fakulty Ostravské univerzity v Ostravě konaného dne 30. 11. 2015 Datum, místo: Přítomni: 30. 11. 2015,

Více

Zápis z 4. zasedání AS FIT ČVUT v Praze

Zápis z 4. zasedání AS FIT ČVUT v Praze Zápis z 4. zasedání AS FIT ČVUT v Praze Místo a čas konání: Úterý 17. 5. 2016, zasedací místnost T9:364 FIT ČVUT, doba trvání 19:45-22:00. Přítomni: - Členové AS FIT: Matěj Bartík, Lukáš Bařinka, Rudolf

Více

Zápis z 10. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 10/2009, ze dne

Zápis z 10. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 10/2009, ze dne Zápis z 10. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 10/2009, ze dne 10.12.2009 Přítomno: dle prezenční listiny 7 členů Omluveni: Marcela Žáková, Mgr. Lenka Špirudová, PhD. Nepřítomni:

Více

Akademický senát FZS

Akademický senát FZS Akademický senát FZS Zápis č.2-2011 z 2. zasedání pléna Akademického senátu FZS v akademickém roce 2010/2011 Termín: 2. 2. 2011 Přítomni: viz prezenční listina (příloha č. 1) Nepřítomni: viz prezenční

Více

Zápis z jednání Akademického senátu TUL dne

Zápis z jednání Akademického senátu TUL dne Zápis z jednání Akademického senátu TUL dne 9. 4. 2019 Přítomni (pořadí dle prezenční listiny): BRABEC Zdeněk, BLASCHKE Petr, ŠAML Martin, JANOŠ Petr, ŠEMBERA Jan, KAMENICKÝ Jan, EICHLER Jakub, JIRSÁK

Více

Zápis z 1. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty mezinárodních vztahů (AS FMV) VŠE v Praze

Zápis z 1. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty mezinárodních vztahů (AS FMV) VŠE v Praze Zápis z 1. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty mezinárodních vztahů (AS FMV) VŠE v Praze Datum a místo zasedání: 29. září 2011, 13h00, místnost 244NB Přítomni: Taušer, Čajka, Češková, Pošvicová,

Více

Akademický senát Univerzity Pardubice. Z Á P I S z 6. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 21.

Akademický senát Univerzity Pardubice. Z Á P I S z 6. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 21. Č. j.: KaRek/0126/2017 Akademický senát Univerzity Pardubice Z Á P I S z 6. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 21. listopadu 2017 Přítomni: dle prezenční listiny 33 senátorů

Více

Zápis 1/2018 ze zasedání Akademické rady VŠPJ konané dne 20. března 2018 v budově vysoké školy

Zápis 1/2018 ze zasedání Akademické rady VŠPJ konané dne 20. března 2018 v budově vysoké školy Čj.: VSPJ/02221/2018 Zápis 1/2018 ze zasedání Akademické rady VŠPJ konané dne 20. března 2018 v budově vysoké školy Účast: dle prezenční listiny z 28 členů Akademické rady VŠPJ (dále též AR VŠPJ ) na zasedání

Více

Zápis z 3. zasedání AS FIT ČVUT v Praze

Zápis z 3. zasedání AS FIT ČVUT v Praze Zápis z 3. zasedání AS FIT ČVUT v Praze Místo a čas konání: Čtvrtek 28. 4. 2016, zasedací místnost T9:364 FIT ČVUT, doba trvání 19:45 22:00 Přítomni: Členové AS FIT: Rudolf B. Blažek, Matěj Bartík (pozdější

Více

Program jednání: Jednání: Zápis ze schůze AS FAV ZČU v Plzni, která se konala v místnosti UV 115 od 14:00 hod. k bodu A1.

Program jednání: Jednání: Zápis ze schůze AS FAV ZČU v Plzni, která se konala v místnosti UV 115 od 14:00 hod. k bodu A1. Zápis ze schůze AS FAV ZČU v Plzni, která se konala 1. 10. 2008 v místnosti UV 115 od 14:00 hod. AS FAV ZČU Přítomno: 15 až 16 členů AS FAV ZČU v průběhu zasedání - viz prezenční listina Omluveni: 2 členové

Více

Rada pro vnitřní hodnocení Univerzity Pardubice Zápis z jednání dne 12. března 2018

Rada pro vnitřní hodnocení Univerzity Pardubice Zápis z jednání dne 12. března 2018 Rada pro vnitřní hodnocení Univerzity Pardubice Zápis z jednání dne 12. března 2018 Místo konání: zasedací místnost rektora, budova rektorátu, 3.NP, Studentská 95, Pardubice. Přítomni: z 9 členů rady přítomno

Více

Zápis ze zasedání Rady pro vnitřní hodnocení MU 30. května 2017

Zápis ze zasedání Rady pro vnitřní hodnocení MU 30. května 2017 Zápis ze zasedání Rady pro vnitřní hodnocení MU 30. května 2017 Přítomni: dle prezenční listiny Místo jednání: Zasedací místnost č. 300, Komenského náměstí 2 Program: 1. Schválení návrhu Pravidel systému

Více

Akademický senát Vysoké školy ekonomické v Praze

Akademický senát Vysoké školy ekonomické v Praze Stránka 1 Předmět Zasedání 01/18-21 Datum Místo VŠE v Praze, zasedací místnost rektora NB 169 Přítomni Fakulta financí a účetnictví (F1): Marek, Zelenka, Král, Husák Fakulta mezinárodních vztahů (F2):

Více

Zápis ze zasedání AS FZS UJEP konaného dne , budova FZS (místnost 47), 13:00-14:00

Zápis ze zasedání AS FZS UJEP konaného dne , budova FZS (místnost 47), 13:00-14:00 Zápis ze zasedání AS FZS UJEP konaného dne 29. 11. 2016, budova FZS (místnost 47), 13:00-14:00 Účast Přítomni: PhDr. Eva Buchtelová, Ph.D., Mgr. Zdeněk Čeřovský, Mgr. Alena Hamanová, Mgr. Jana Chrásková,

Více

Zápis z 16. jednání pléna Akademického senátu FPR ZČU

Zápis z 16. jednání pléna Akademického senátu FPR ZČU AKADEMICKÝ SENÁT Zápis z 16. jednání pléna Akademického senátu FPR ZČU 8. listopadu 2010, 16.30 hod. Přítomno: 10 členů Omluveno: 6 členů Neomluveni: 2 členové Po celou dobu jednání byl senát usnášeníschopný.

Více

Zápis z 9. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 9/2016 ze dne

Zápis z 9. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 9/2016 ze dne Zápis z 9. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 9/2016 ze dne 5. 5. 2016 Přítomno: dle prezenční listiny 10 členů Omluveni: Paulína Maderová Nepřítomni: - Předsedající: Mgr. Lukáš

Více

Zápis č. 15/2012 (14) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty technologické konaného dne

Zápis č. 15/2012 (14) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty technologické konaného dne Zápis č. 15/2012 (14) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty technologické konaného dne 12. 11. 2012 Přítomni: Dr. Staněk, Dr. Halabalová, doc. Vilčáková, Dr. Vltavská, Dr. Rouchal, Ing. Ovsík,

Více