AGP AGP AB AGP AGP AB AGP AGP AB AGP AGP AB

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "AGP 180-23 AGP 180-23 AB AGP 230-23 AGP 230-23 AB AGP 180-25 AGP 180-25 AB AGP 230-25 AGP 230-25 AB"

Transkript

1 AGP AGP AB AGP AGP AB AGP AGP AB AGP AGP AB

2 AGP AB AGP AB AGP AB AGP AB AGP AGP AGP AGP

3 Technické údaje CZ Úhlová bruska Typ AGP / AGP / AGP / AGP / AGP AB AGP AB AGP AB AGP AB Pfiíkon W W W W Otáãky naprázdno min min min min -1 Brousící kotouã Ø max. 180 mm max. 230 mm max. 180 mm max. 230 mm Obvodová rychlost 80 m/s m/s m/s m/s -1 Závit brusného vfietene M 14 M 14 M 14 M 14 Omezení zábûrového proudu / / / / SamovyvaÏovací jednotka / / / / Hmotnost 5,7 kg/5,8 kg 5,8 kg/5,9 kg 5,7 kg/5,8 kg 5,8 kg/5,9 kg Tfiída ochrany II / II / II / II / Ovládací prvky 1 Spínaã 2 Pojistné a zaji Èovací tlaãítko/páãka 3 Vûtrací otvory 4 Blokovací ãep vfietena 5 Pfievodová skfiíà 6 Upínací krk 7 Brusné vfieteno 8 Pfiídavné drïadlo 9 Ochrann kryt 10 Navádûcí ãep 11 Upínací páãka 12 Pfiíruba spodní (AGP /230-23/180-25/230-25) 13 Brusn kotouã 14 Pfiíruba vrchní - upínací 15 Klíã 16 SamovyvaÏovací jednotka (AGP AB/ AB/ AB/ AB) 17 Rychloupínací matice (FASTFIX) Zobrazené anebo popsané pfiíslu enství nemusí patfiit do objemu dodávky. Bezpeãnostní pokyny Bezpeãná práce s náfiadím je moïná pouze pokud si dûkladnû proãtete tento návod pro pouïívání a pfiesnû dodrïíte zde uvedené pokyny. DodrÏujte bezpeãnostní pfiedpisy, které jsou souãástí dodávky kaïdého stroje. Bruska se nesmí pouïívat v prostorech vlhk ch, mokr ch, venku za de tû, mlhy, snûïení a v prostfiedí s nebezpeãím v buchu. Pfied kaïd m pouïitím náfiadí zkontrolujte pohybliv pfiívod a vidlici. Závady nechte odstranit odborn m servisem. Mimo budovy uïívejte v hradnû schválené prodluïovací kabely a kabelové spojky. Pfii práci uïívejte ochranné rukavice a pevnou obuv. Prach, kter vzniká pfii brou ení je zdraví kodliv. Pfii práci pouïívejte odsávání a pouïívejte respirátorû. Nesmí se brousit a fiezat azbestové materiály. Dbejte na to, aby pfii brou ení kovov ch materiálû nebyly ve smûru proudu jisker hofilavé materiály. Pohybliv pfiívod pfii práci veìte vïdy od náfiadí dozadu. Brusku veìte do materiálu vïdy v zapnutém stavu. Pfii práci uïívejte ochranné br le a chrániãe sluchu. Brusn prach je zdraví kodliv a proto se chraàte respirátorem. Obrobek zajistûte upínacím pfiípravkem. Brusku nepfiená ejte za kabel.

4 Bruska se smí pouïívat pouze s nasazen m ochrann m krytem a upevnûn m pfiídavn m drïadlem. Brusku pfii práci drïte obûma rukama a dbejte na bezpeãn postoj. Vidlici pohyblivého pfiívodu zasuàte do zásuvky pouze tehdy, je-li bruska vypnutá. NepouÏívejte pro brou ení kotouãe urãené pro fiezání. Pfii fiezání a dûlení kameniny a zdiva je nutné pouïívat vodících saní. Pfied v mûnou brusného kotouãe a pfii jin ch pracech na stroji, vytáhnûte vïdy vidlici z elektrické zástrãky (elektrického zdroje). Nepracuije na Ïebfiíku. Pfiekontrolujte zda v opracovávaném materiálu nejsou elektrická, vodovodní nebo plynová vedení - mohlo by dojít k úrazu. S bruskou nesmí pracovat osoby mlad í 16 let. PouÏití Stroj je urãen k dûlení, hrubování a kartáãování kovov ch a kamenn ch materiálû bez pouïití vody. K dûlení kamene jsou pfiedepsány vodící sanû. Za neurãené pouïití ruãí sám uïivatel. Upínání brusného kotouãe MontáÏ se standardní upínací maticí AGP /230-23/180-25/ Oãistûte pfiírubu (12) a upínací pfiírubu (14), jakoï i upínací plochy brusného kotouãe. Nasaìte pfiírubu (12) osazením ven na brusné vfieteno (7). Nasaìte brusn kotouã (13). Osazením pfiíruby (12) musí pfiesnû zapadnout do otvoru brusného kotouãe (13). AGP AB/ AB/ AB/ AB Oãistûte dosedací plochu samovyvaïovací jednotky (16) a upínací pfiírubu (14), jakoï i upínací plochy brusného kotouãe. Nasaìte brusn kotouã (13). Osazení samovyvaïovací jednotky (16) musí pfiesnû zapadnout do otvoru brusného kotouãe (13). Zatlaãte blokovací ãep vfietena (4) MontáÏ ochrann ch prvkû Bruska se smí pouïívat pouze s nasazen m ochrann m krytem (9) a upevnûn m pfiídavn m drïadlem (8). Ochrann kryt Uvolnûte upínací páãku (11). Nasaìte ochrann kryt (9) na upínací krk (6). Navádûcí ãep (10) musíte zavést do dráïky na upínacím krku. Nastavte ochrann kryt (9) do vhodné pracovní polohy a pevnû stáhnûte objímku upínací páãkou (11). Pfiídavné drïadlo Pfiídavné drïadlo (8)je moïno na roubovat z levé nebo pravé strany pfievodové skfiínû (5). Pro nûkteré práce je v hodné na roubovat drïadlo na pfievodovou skfiíà z vrchu. Blokovací ãep zatlaãit pouze pfii vypnutém stavu za klidu pracovního vfietena (4). Otáãejte vfietenem, dokud blokovací ãep (4) nezapadne. Pevnû utáhnûte upínací pfiírubu (14) klíãem (15). Pfied zapnutím pfiezkou ejte, zda se brusn kotouã volnû otáãí.

5 MontáÏ s upínací maticí FASTFIX Urãitá provedení strojû jsou vybavena rychloupínací maticí FASTFIX, která umoïàuje upnutí brusného kotouãe bez pomoci nástrojû (viz upozornûn na obalu FASTFIX ). Tato upínací matice smí b t utaïena popfi. uvolnûna pouze rukou (nepouïívejte Ïádn dodateãn upínací nástroj!) 17 2 Stál chod Zatlaãte pojistnou páãku (2) dopfiedu, ãímï odjistíte páãku spínaãe (1). Souãasné stisknûte páãku spínaãe (1) a dotlaãte pojistnou páãku (2) dopfiedu. Pfieru ení stálého chodu se dosáhne opûtovn m stisknutím a uvolnûním páãky spínaãe (1). Omezení zábûrového proudu Bruska je vybavena rezistorem, kter zajistí rozebûh s mal m kubnutím a omezení zábûrového proudu, umoïàuje práci v elektrické síti s ji tûním do 10 A. Brusné a fiezací kotouãe MontáÏ brusného kotouãe následuje jako u provedení stroje bez rychloupínací matice s tím rozdílem, Ïe po stlaãení aretace vfietene (1) smí b t rychloupínací matice (17) utaïena pouze rukou (2). Rychloupínací matici neutahovat bez kotouãe, mohlo by dojít k po kození jejího mechanismu! AGP... Uvedení do provozu Náfiadí urãené pro 230 V se smí pfiipojit i na 220 V/240 V. Zapnutí - vypnutí Zatlaãte pojistnou páãku (2) dopfiedu, ãímï odjistíte páãku spínaãe (1). Souãasné stisknûte páãku spínaãe (1) a bruska se uvede do chodu a jeho uvolnûním se zastaví. 1 AGP... AB Zkontrolujte, zda je na etiketû kotouãe uvedena dovolená obvodová rychlost nebo dovolené otáãky. Jsou-li na kotouãi dovolené otáãky uvedeny, nesmí b t niï í neï otáãky naprázdno brusky. Smí se pouïívat kotouãe s dovolenou obvodovou rychlostí 80 m/s -1 a vy í. Na zkou ku nechte nové fiezací kotouãe bûïet asi 1 minutu naprázdno.nevyváïené a vibrující kotouãe nepouïívejte a vyfiaìte. ChraÀte kotouãe pfied nárazy, údery a mazacím tukem. Pokud jsou brousící a fiezací kotouãe opotfiebeny aï na rozmûr oznaãen na ochranném krytu (viz symbol ipky), doporuãuje se vymûnit je za nové. Tím zûstane zachován optimální brousící popfi. fiezací v kon stroje (obvodová rychlost brousících a fiezacího kotouãû). Opotfiebované brousící a fiezací kotouãe mohou b t napfiíklad je tû pouïity pro stroje s men ím prûmûrem kotouãe. Skladování Zabalené brusky lze skladovat v suchém skladu bez vytápûní, kde teplota neklesne pod -5 C. Nezabalené brusky lze skladovat pouze v suchém skladu, kde teplota neklesne pod +5 C, kde je zabránûno náhl m zmûnám teploty. Recyklovatelnost Stroj, jeho pfiíslu enství a obaly odevzdejte po ukonãení jejich pouïitelnosti do sbûru k opûtovnému vyuïití materiálû. Pro umoïnûni druhovû ãistého recyclingu jsou dílce z plastick ch hmot oznaãené.

6 ÚdrÏba Vûtrací otvory (3) krytu motoru se nesmí ucpat. Po cca 200 hodinách provozu se musí provést následující práce: Kontrola délky kartáãû. Kartáãe krat í jak 5 mm vymûnit za nové. Stroj se automaticky vypne, jsou-li uhlíky opotfiebované. K údrïbû musí b t stroj zaslán do servisního stfiediska. V mûna mazacího tuku v pfievodové skfiíni a loïiskách K zachování tfiídy ochrany se musí bruska zkontrolovat z hlediska bezpeãnosti a proto se tyto práce musí provádût v odborné elektrotechnické dílnû, která má oprávnûní tyto práce provádût. Servis Opravy v záruãní a pozáruãní dobû provádí servisní stfiediska uvedená v pfiehledu. Záruka Pro na e stroje poskytujeme záruku na materiální nebo v robní vady podle zákonn ch ustanovení dané zemû, minimálnû v ak 12 mûsícû. Ve státech Evropské unie je záruãní doba 24 mûsícû pfii v hradnû soukromém pouïívání (prokázáno fakturou nebo dodacím listem). kody vypl vající z pfiirozeného opotfiebení, pfietûïování, nesprávného zacházení, resp. kody zavinûné uïivatelem nebo zpûsobené pouïitím v rozporu s návodem k obsluze, nebo kody, které byly pfii nákupu známy, jsou ze záruky vylouãeny. Reklamace mohou b t uznány pouze tehdy, pokud bude stroj v nerozebraném stavu zaslán zpût dodavateli nebo autorizovanému servisnímu stfiedisku PROTOOL. Dobfie si uschovejte návod k obsluze, bezpeãnostní pokyny, seznam náhradních dílû a doklad o koupi. Jinak platí vïdy dané aktuální záruãní podmínky v robce. Poznámka Vzhledem k neustálému v zkumu a v voji jsou zmûny zde uvádûn ch technick ch údajû vyhrazeny. Hluãnost a vibrace Hodnoty byly namûfieny v souladu s EN AGP / AB/180-25/ AB Hladina akustického tlaku 95 db (A). Hladina akustického v konu 108 db (A). PouÏívejte ochranné prostfiedky proti hluku. VáÏená hodnota vibrací pûsobící na ruce a païe: 3,8 m/s 2 AGP / < 2,5 m/s 2 AGP AB/ AB AGP / AB/230-25/ AB Hladina akustického tlaku 95 db (A). Hladina akustického v konu 109 db (A). PouÏívejte ochranné prostfiedky proti hluku. VáÏená hodnota vibrací pûsobící na ruce a païe: 4,6 m/s 2 AGP / < 2,5 m/s 2 AGP AB/ AB Prohlá ení o shodnosti provedení Prohla ujeme v plné na í zodpovûdnosti, Ïe tento v robek je v souladu s následujícími harmonizovan mi normami anebo normativními dokumenty: âsn EN , âsn EN , âsn EN , HD 400, âsn EN , âsn EN a nafiízením vlády 281/00 Sb., 282/00 Sb., 283/00 Sb. Manfred Kirchner NAREX âeská Lípa a.s. Chelãického âeská Lípa Zmûny vyhrazeny

7 Technické údaje SK Uhlová bruska Typ AGP / AGP / AGP / AGP / AGP AB AGP AB AGP AB AGP AB Príkon W W W W Otáãky naprázdno min min min min -1 Brúsny kotúã Ø max. 180 mm max. 230 mm max. 180 mm max. 230 mm Obvodová r chlosè 80 m/s m/s m/s m/s -1 Závit brúsneho vretena M 14 M 14 M 14 M 14 Obmedzenie záberového prúdu / / / / SamovyvaÏovacia jednotka / / / / HmotnosÈ 5,7 kg/5,8 kg 5,8 kg/5,9 kg 5,7 kg/5,8 kg 5,8 kg/5,9 kg Trieda ochrany II / II / II / II / Ovládacie prvky 1 Spínaã 2 Poistné a zaisèovacie tlaãítko/páãka 3 Vetracie otvory 4 Blokovací ãap vretena 5 Prevodová skriàa 6 Upínací krk 7 Brúsne vreteno 8 Prídavné drïadlo 9 Ochrann kryt 10 Navádzací ãap 11 Upínacia páãka 12 Príruba spodná (AGP /230-23/180-25/230-25) 13 Brúsny kotúã 14 Príruba vrchná - upínacia 15 Kºúã 16 SamovyvaÏovacia jednotka (AGP AB/ AB/ AB/ AB) 17 R chloupínacia matica (FASTFIX) Zobrazené alebo popísané príslu enstvo nepatrí celé do tandardnej v bavy. Bezpeãnostné pokyny Bezpeãná práca s náradím je moïná len vtedy, keì si dôkladne preãítate tento návod na pouïívanie a presne dodrïíte tu uvedené pokyny. DodrÏujte bezpeãnostné predpisy, ktoré sú súãasèou dodávky kaïdého stroja. Brúska sa nesmie pouïívaè v priestoroch vlhk ch, mokr ch, vonku za daïìa, hmly, sneïenia a v prostredí s nebezpeãenstvom v buchu. Pred kaïd m pouïitím náradia skontrolujte pohybliv prívod a vidlicu. Chybu nechajte odstrániè v odbornom servise. Mimo budovy pouïívajte v hradne schválené predlïovacie káble a kábelové spojky. Pri práci pouïívajte ochranné rukavice a pevnú obuv. Prach, ktor vzniká pri brúsení je zdraviu kodliv. Pri práci pouïívajte respirátory. Azbestové materiály sa nesmú brúsiè a rezaè. Dbajte na to, aby pri brúsení kovov ch materiálov neboli v smere prúdu iskier horºavé materiály. Brúsku pri práci drïte oboma rukami a zaujmite bezpeãn postoj. Pohybliv prívod pri práci vïdy veìte od náradia dozadu. Brúsku veìte do materiálu vïdy v zapnutom stave. Pri práci pouïívajte ochranné okuliare a chrániãe sluchu. Opracovávan materiál zaistite upínacím prípravkom. Brúsku neprená ajte za kábel.

8 Brúska sa smie pouïívaè len s nasaden m ochrann m krytom a upevnen m prídavn m drïadlom. Vidlicu pohyblivého prívodu zasuàte do zásuvky iba vtedy, keì je brúska vypnutá. NepouÏívajte na brúsenie kotúãe urãené na rezanie. Pri rezaní a delení kameniny a muriva je nevyhnutné pouïívaè vodiace sane. Pred v menou brúsneho kotúãa a pri in ch prácach na stroji vytiahnite vïdy vidlicu z elektrickej zásuvky (el. zdroja). Brúsku neodkladajte skôr, k m sa nezastaví brúsny kotúã. Nepracujte na rebríku. Prekontrolujte, ãi v opracovávanom materiáli nie sú elektrické, vodovodné alebo plynové vedenia - mohlo by dôjsè k úrazu. S brúskou smú pracovaè len osoby star ie ako 16 rokov. Správne pouïívanie náradia Náradie je urãené na rezanie, obrusovanie a kefovanie kovov ch a kamenn ch materiálov bez pouïitia vody. Na rezanie kameàa sú predpísané vodiace sane. V prípade pouïitia mimo urãeného úãelu spoãíva zodpovednosè v luãne na pouïívateºovi. Upinanie brúsneho kotúãa MontáÏ s upínacou maticou Standard AGP /230-23/180-25/ Oãistite prírubu (12) a upínaciu prírubu (14), ako aj upínacie plochy brúsneho kotúãa. Nasaìte prírubu (12) osadením von na brúsne vreteno (7). Nasaìte brúsny kotúã (13). Osadenie príruby (12) musí presne zapadnúè do otvoru brúsneho kotúãa (13). AGP AB/ AB/ AB/ AB Oãistite dosedaciu plochu samovyvaïovacej jednotky (16) a upínaciu prírubu (14) ako aj upínaciu plochu brúsneho kotúãa. Nasaìte brúsny kotúã (13). Osadenie samovyvaïovacej jednotky (16) musí presne zapadnúè do otvoru brúsneho kotúãa (13). Zatlaãte blokovací ãap vretena (4) MontáÏ ochrann ch prvkov Brúska sa smie pouïívaè iba s nasaden m ochrann m krytom a upevnen m prídavn m drïadlom. Ochrann kryt Uvoºnite upínaciu páãku (11). Nasaìte ochrann kryt (9) na upínací krk (6). Navádzací ãap (10) musíte zaviesè do dráïky na upínacom krku. Nastavte ochrann kryt (9) do vhodnej pracovnej polohy a pevne stiahnite objímku upínacou páãkou (11). Prídavné drïadlo Prídavné drïadlo (8) môïete naskrutkovaè z ºavej alebo pravej strany prevodovej skrine (5). Na niektoré práce je v hodné naskrutkovaè drïadlo na prevodovú skriàu zvrchu. Blokovací ãap (4) zatlaãte iba pri vypnutom stave poãas pokoja pracovného vretena. Otáãajte vretenom, pokiaº blokovací ãap (4) nezapadne. Pevne utiahnite upínaciu prírubu (14) kºúãom (15). Pred zapnutím preskú ajte, ãi sa brúsny kotúã voºne otáãa.

9 MontáÏ s upínacou maticou FASTFIX Niektoré prevedenia náradia sú vybavené r chloupínacou maticou FASTFIX, ktorá umoïàuje upínanie brúsneho kotúãa bez pouïitia náradia (pozri Upozornenie FASTFIX na obale). Táto upínacia matica sa mie prièahovaè resp. uvoºàovaè len rukou (nepouïívajte Ïiadne náradie!) Stály chod Zatlaãte poistnú páãku dopredu (2), ãím odistíte páãku spínaãa (1). ZároveÀ stlaãte páãku spínaãa (1) nadoraz a dotlaãte poistnú páãku (2). Preru enie stáleho chodu dosiahnete opätovn m stlaãením a uvoºnením páãky spínaãa. Obmedzenie záberového prúdu Brúska je vybavená rezistorom, ktor zaisèuje pozvoºn rozbeh s mal m klbnutím a obmedzenie záberového prúdu umoïàuje prácu v elektrickej sieti s istením do 10 A. Brúsne a rezacie kotúãe MontáÏ brúsneho kotúãa sa robí podºa prevedenia náradia bez r chloupínacej matice s t m rozdielom, Ïe po stlaãení aretácie vretena (1) sa r chloupínacia matica (17) smie doèahovaè iba rukou (2). R chloupínaciu maticu nemontujte bez brúsného kotúãa, mohol by sa po kodiè jej mechanismus! AGP... Uvedenie do prevádzky Náradie urãené na 230 V sa smie pripojiè aj na 220 V a 240 V. Zapnutie - vypnutie Zatlaãte poistnú páãku dopredu (2), ãím odistíte páãku spínaãa (1). ZároveÀ stlaãte páãku spínaãa (1) a brúska sa uvedie do chodu a jeho uvoºnením sa zastaví. 1 AGP... AB Skontrolujte, ãi je na etikete kotúãa uvedená povolená obvodová r chlosè alebo povolené otáãky. Ak sú na kotúãi povolené otáãky uvedené, nesmú byè niï ie ako otáãky naprázdno brúsky. MôÏu sa pouïívaè kotúãe s povolenou obvodovou r chlosèou 80 m.s -1 a vy ou. Na skú ku nechajte nové rezacie kotúãe beïaè asi 1 minútu naprázdno. NevyváÏené a vibrujúce kotúãe nepouïívajte a vyraìte. ChráÀte kotúãe pred nárazmi, údermi a mazacím tukom. Keì sa brúsny a rezací kotúã opotrebujú aï po znaãku na ochrannom kryte (pozri symboly ípky), odporúãa sa nahradiè ich nov mi. Takto sa zachová optimálny brúsny, resp. rezací v kon náradia (obvodová r chlosè brúsneho a rezacieho kotúãa). Opotrebované brúsne a rezacie kotúãe môïete ìalej pouïívaè napríklad na náradí s men ím priemerom brúsnych kotúãov. Skladovanie Zabalen stroj sa môïe skladovaè v suchom sklade bez vykurovania, kde teplota neklesne pod 5 C. Nezabalené skladujte len v suchom sklade, kde teplota neklesne pod +5 C a kde je zabránené náhlym teplotn m zmenám. Ochrana Ïivotného prostredia Stroj, jeho príslu enstvo a obaly odovzdajte po skonãeni pouïitelnosti do sberu k opetovnému vyuïitiu materialov.

10 ÚdrÏba Vetracie otvory (3) krytu motora sa nesmú upchaè. Asi po 200 hodinách prevádzky vykonajte kontrolu uhlíkov a uhlíky krat ie ako 5 mm vymeàte. Vykonajte v menu mazacieho tuku v prevodovej skrini a loïiskách. Ak sú opotrebované uhlíky, náradie sa samoãinne vypne. Náradie treba v takomto prípade zaslaè do autorizovanej opravovne. So zreteºom na bezpeãnosè pred úrazom elektrick m prúdom a zachovaní triedy ochrany, sa musia tieto práce vykonaè v odbornej elektrotechnickej dielni, ktorá má oprávnenie tieto práce vykonávaè. Servis Opravy v záruãnej a pozáruãnej dobe prevádzajú servisné strediská uvedené v prehºade. Záruka Pre na e stroje poskytujeme záruku na materiálové alebo v robné chyby podºa zákonn ch ustanovení danej krajiny, minimálne v ak 12 mesiacov. V tátoch Európskej únie je záruãná lehota 24 mesiacov pri v hradne súkromnom pouïínaní (preukázanie faktúrou alebo dodacím listom). kody vypl vajúce z prirodzeného opotrebenia, preèaïovania, nesprávneho zaobchádzania, resp. kody zavinené pouïívateºom alebo spôsobené pouïitím v rozpore s návodom na obsluhu, alebo kody, ktoré boli pri nákupe známe, sú zo záruky vylúãené. Reklamácie môïu byè uznané len vtedy, ak bude stroj v nerozobratom stave zaslan späè dodávateºovi alebo autorizovanému servisnému stredisku PROTOOL. Dobre si uschovajte návod na obsluhu, bezpeãnostné pokyny, zoznam náhradn ch dielcov a doklad o kúpe. Inak platia vïdy dané aktuálne záruãné podmienky v robcu. Poznámka Vzhºadom k neustálemu v skumu a v voju sú zmeny tu uvádzan ch technick ch údajov vyhradené. HluãnosÈ a vibrácia Namerané hodnoty boli získané podºa EN AGP / AB/180-25/ AB Hladina akustického tlaku - 95 db (A). Hladina akustického v konu db (A). PouÏívajte ochranné prostriedky proti hluku. VáÏená hodnota vibrácií pôsobiacich na ruky a ramená: 3,8 m/s 2 AGP / < 2,5 m/s 2 AGP AB/ AB AGP / AB/230-25/ AB Hladina akustického tlaku - 95 db (A). Hladina akustického v konu db (A). PouÏívajte ochranné prostriedky proti hluku. VáÏená hodnota vibrácií pôsobiacich na ruky a ramená: 4,6 m/s 2 AGP / < 2,5 m/s 2 AGP AB/ AB Prehlásenie o zhodnosti prevedenia Prehlasujeme s plnou na ou zodpovednosèou, Ïe tento v robok je v súlade s následujucimi normami alebo normativnymi dokumentami: EN , EN , EN , EN , EN , HD 400 podºa ustanovení smerníc 73/23/EWG, 89/336/EWG, 98/37/EG. Manfred Kirchner NAREX âeská Lípa a.s. Chelãického âeská Lípa Zmeny vyhradené

Technické údaje. Bezpeènostní pokyny. Ovládací prvky. Úhlová bruska

Technické údaje. Bezpeènostní pokyny. Ovládací prvky. Úhlová bruska 629050A EBU 13 A 6 3 5 14 2 1 2 7 4 12 8 9 7 10 11 14 13 15 Technické údaje CZ Bezpeènostní pokyny Úhlová bruska Typ EBU 13 A Pøíkon 1050 W Otáèky naprázdno 10 500 min 1 Brousící kotouè max. 125 mm Obvodová

Více

b 6 c 1 d 15 8 16 e 17 (PG - EBP) 18 (SS - EBP)

b 6 c 1 d 15 8 16 e 17 (PG - EBP) 18 (SS - EBP) EBP 65 EBP 65-E3 1 2 3 5 4 5 9 10 11 6 7 8 a b 6 2 ➀ ➁ ➁ ➀ 3 c 1 d 15 8 16 7 12 13 14 e 17 (PG - EBP) 18 (SS - EBP) Technické údaje Pásová bruska EBP 65 EBP 65-E3 Napìtí 230 V 230 V Sí ový kmitoèet 50/60

Více

630366A EBV 180 EBV 180 E

630366A EBV 180 EBV 180 E 630366A EBV 180 EBV 180 E 1.2 1.4 1.5 1.7 1.6 1.1 2.1 2.2 3.1 3.1 Technická data CZ Vibraèní bruska EBV 180 EBV 180 E Pøíkon 280 W 280 W Otáèky 10 000 min 1 4 000 10 000 min 1 Pracovní zdvihy 20 000 min

Více

Návod k používání Návod k používaniu

Návod k používání Návod k používaniu Návod k používání Návod k používaniu ASV 12 EA ASV 14 EA Varování: před použitím nástroje si prosím pozorně přečtěte následující instrukce Varovanie: pred použitím nástroja si prosím pozorne prečítajte

Více

1.1 1.2 1.3 1.4 1.5 1.6 1.7 1.8 1.9 3.3 3.4 2.1 3.1 3.2 2.2

1.1 1.2 1.3 1.4 1.5 1.6 1.7 1.8 1.9 3.3 3.4 2.1 3.1 3.2 2.2 630393A EBV 130 E 1.1 1.2 1.3 1.4 1.5 1.6 1.7 1.8 1.9 3.3 2.1 3.4 2.2 3.1 3.2 Technická data Vibraèní bruska EBV 130 E CZ Pøíkon 200 W Otáèky 4 000 10 000 min 1 Pracovní zdvihy 8 000 20 000 min 1 Brusný

Více

NÁVOD K POUŽÍVÁNÍ. Obecné bezpečnostní pokyny Obsluha stroje je povinna si podrobně prostudovat tento návod k používání

NÁVOD K POUŽÍVÁNÍ. Obecné bezpečnostní pokyny Obsluha stroje je povinna si podrobně prostudovat tento návod k používání NÁVOD K POUŽÍVÁNÍ Obecné bezpečnostní pokyny Obsluha stroje je povinna si podrobně prostudovat tento návod k používání Celkový pohled na výrobek Prosévačky kompostu a substrátu typ: PKS 1 Výrobce: STS

Více

AKUMULÁTOROV VYSAVAâ ELLIPSE AC 355. Návod k obsluze

AKUMULÁTOROV VYSAVAâ ELLIPSE AC 355. Návod k obsluze AKUMULÁTOROV VYSAVAâ ELLIPSE AC 355 Návod k obsluze POPIS P ÍSTROJE 1. Vrchní ãást drïáku 2. Spodní ãást drïáku s nabíjeãkou 3. UpevÀovací rouby a hmoïdinky 4. Pfiívodní ÀÛra 5. Hubice na vysávání tûrbin

Více

632409B ASR 14 E-1/4" ASR 14 E-1/2"

632409B ASR 14 E-1/4 ASR 14 E-1/2 632409B 3 4 3 4 5 5 2 2 1 1 Technická data CZ Akumulátorové vrtací šroubováky Typ Napìtí 14,4 V 14,4 V Otáèky naprázdno 0 2300 min 1 0 2300 min 1 Poèet úderù 0 3000 min 1 0 3000 min 1 Dotahovací moment

Více

ADAGIO. Návod k obsluze Návod na obsluhu ESPRESO ES 180

ADAGIO. Návod k obsluze Návod na obsluhu ESPRESO ES 180 ra ADAGIO Návod k obsluze Návod na obsluhu ESPRESO ES 180 raha s.r.o. ra POPIS P ÍSTROJE: A. Snímatelná vodní nádrïka B. Víko vodní nádrïky C. Ovládací prvky D. DrÏák nosiãe filtru E. Nosiã filtru F. Odkapávací

Více

EC 1, EC 2, EC 3. Návod k obsluze Návod na obsluhu

EC 1, EC 2, EC 3. Návod k obsluze Návod na obsluhu EC 1, EC 2, EC 3 Návod k obsluze Návod na obsluhu 2 3 âesky Popis A Vodní nádrïka B Vyjímateln filtr C Indikátor v ky vodní hladiny D Spínaã/vypínaã opatfien kontrolkou (podle modelu) E Ohfievná plocha

Více

Návod k pouïití. KS 210 Lasercut

Návod k pouïití. KS 210 Lasercut Návod k pouïití KS 210 Lasercut 14. Technické data Napûtí V 230 (1 50 Hz) Odbûr proudu A 6 Zabezpeãen A 10 (setrvaãn ) Motorov v kon (S1) kw 1,35 ZpÛsob ochrany IP 20 Tfiída ochrany II Poãet otáãek otáãivého

Více

Přímá bruska GD0800C GD0810C. Dvojitá izolace. Makita Corporation Anjo, Aichu, Japonsko Vyrobeno v Japonsku. Ti tûno v Japonsku

Přímá bruska GD0800C GD0810C. Dvojitá izolace. Makita Corporation Anjo, Aichu, Japonsko Vyrobeno v Japonsku. Ti tûno v Japonsku Přímá bruska GD0800C GD0810C Makita Corporation Anjo, Aichu, Japonsko Vyrobeno v Japonsku Ti tûno v Japonsku Dvojitá izolace SPECIFIKACE Model.........................................................................

Více

630870B ASV 12 E ASV 14 E

630870B ASV 12 E ASV 14 E 630870B ASV 12 E ASV 14 E 8 7 6 5 8 7 6 5 4 4 3 3 1 2 1 2 ASV 12 E ASV 14 E 9 Technická data CZ Akumulátorové vrtací šroubováky Typ ASV 12 E ASV 14 E Napìtí 12 V 14,4 V Otáèky naprázdno: 1. rychlost 0

Více

Návod k obsluze. KuchyÀsk odsavaã par DF-90

Návod k obsluze. KuchyÀsk odsavaã par DF-90 Návod k obsluze KuchyÀsk odsavaã par DF-90 Blahopfiejeme Vám k zakoupení nového kuchyàského odsavaãe Dûkujeme Vám, Ïe jste nám volbou znaãkového v robku Teka projevili svoji dûvûru. Jsme pfiesvûdãeni,

Více

PERFEKTNÍ PLÁTKY - LEHCE A BEZPEČNĚ

PERFEKTNÍ PLÁTKY - LEHCE A BEZPEČNĚ NÁVOD K OBSLUZE Elektrický kráječ Professor CZ-402X PERFEKTNÍ PLÁTKY - LEHCE A BEZPEČNĚ Před prvním použitím přístroje si pozorně přečtěte tento návod k obsluze a poté jej uschovejte pro případ pozdější

Více

KH 2. Termoventilátor s oscilací. Návod k použití

KH 2. Termoventilátor s oscilací. Návod k použití KH 2 Termoventilátor s oscilací CZ Návod k použití Tento spotřebič není určený pro použití osobami (včetně dětí) se sníženými fyzickými, senzorickými nebo mentálními schopnostmi, nebo bez dostatečných

Více

seznam dílù WIND CBP zobrazení dílù 1:1 náøadí rozmìr èíslo dílu kusy samojistící matice M8 samojistící matice M6 podložka M6 podložka podložka M8

seznam dílù WIND CBP zobrazení dílù 1:1 náøadí rozmìr èíslo dílu kusy samojistící matice M8 samojistící matice M6 podložka M6 podložka podložka M8 seznam dílù 1/7 zobrazení dílù 1:1 náøadí rozmìr èíslo dílu kusy samojistící matice M8 samojistící matice M6 podložka M6 podložka podložka M8 orientaèní mìøítko plastová podložka M10 zobrazení WIND CBP

Více

Horní frézka 1100-E. Návod k použití

Horní frézka 1100-E. Návod k použití Horní frézka 1100-E Návod k použití Bezpečná práce s přístrojem je možná pouze tehdy, pokud si úplně přečtete návod k použití a bezpečnostní upozornění a pokyny v nich uvedené budete striktně dodržovat.

Více

VG 200 Stolní gril. Návod k použití

VG 200 Stolní gril. Návod k použití VG 200 Stolní gril CZ Návod k použití Všeobecné Tento spotřebič je určený pro soukromé použití, nikoliv na komerční účely. Přečtěte si tento návod pozorně před použitím a odložte si jej na bezpečném místě.

Více

Kroky a instrukce jak sestrojit stùl Kroky a inštrukcie ako zostroji stôl

Kroky a instrukce jak sestrojit stùl Kroky a inštrukcie ako zostroji stôl Kroky a instrukce jak sestrojit stùl Kroky a inštrukcie ako zostroji stôl 1/7 CZ - Krok 0 Otevøete krabici a umístìte na ní obì desky ( nejlépe na zemi ) SK - Krok 0 Otvorete krabicu a umiestnite na òu

Více

509111-12 CZ/SK DC410

509111-12 CZ/SK DC410 509111-12 CZ/SK DC410 2 3 4 CZ AKUMULÁTOROVÁ ÚHLOVÁ BRUSKA DC410 Blahopøejeme Vám! Rozhodli jste se pro náøadí firmy DEWALT. Léta zkušeností, dokonalý vývoj a nepøetržitý inovaèní proces dìlá z firmy DEWALT

Více

Návod k pouïití tel: 326 90 44 57 fax: 326 90 77 30 www.metabo.cz e-mail: LSvec@metabo.cz V pfiípadû opravy popi te, prosím, Vámi ji tûnou závadu.

Návod k pouïití tel: 326 90 44 57 fax: 326 90 77 30 www.metabo.cz e-mail: LSvec@metabo.cz V pfiípadû opravy popi te, prosím, Vámi ji tûnou závadu. 10. P ÍSLU ENSTVÍ lze objednat A odsávací adaptér B upínací zafiízení C prodlouïení stolu, levé D prodlouïení stou, pravé E stojan 11. OPRAVY UpozorÀujeme, Ïe opravy el. náfiadí smí provádût pouze odborná

Více

NÁVOD K OBSLUZE. PrÛtokové ohfiívaãe

NÁVOD K OBSLUZE. PrÛtokové ohfiívaãe NÁVOD K OBSLUZE PrÛtokové ohfiívaãe 1 2 3 UPEV OVACÍ ROZMùRY 2 4 6 5 7 8 3 LEGENDA K OBRÁZKÒM 2 PrÛtokové ohfiívaãe ETA 0732, 1732, 2732 se smû ovací baterií a otoãn m ramínkem. MONTÁÎNÍ SCHÉMA 1. PrÛtokov

Více

Pœed uvedením do provozu pœeªíst pozorn návod k obsluze a uschovat ho aby byl stále k dispozici.

Pœed uvedením do provozu pœeªíst pozorn návod k obsluze a uschovat ho aby byl stále k dispozici. GROOVER Leister Process Technologies Galileo-Strasse 10 CH-6056 Kaegiswil/Switzerland Tel. +41-41662 74 74 Fax +41-41662 74 16 www.leister.com sales@leister.com Návod k Obsluze (Překlad originálního návodu

Více

Piezo hořák UTPZ225 Piezo horák UTPZ225 NÁVOD K POUŽITÍ

Piezo hořák UTPZ225 Piezo horák UTPZ225 NÁVOD K POUŽITÍ Piezo hořák UTPZ225 Piezo horák UTPZ225 NÁVOD K POUŽITÍ Pečlivě si prosím přečtěte tento návod a seznamte se s tímto zařízením. Dodržujte pokyny pro použití a dávejte pozor na omezení a možná rizika související

Více

CZ / SK VYSAVAČ / VYSÁVAČ NÁVOD K OBSLUZE NÁVOD NA OBSLUHU RCC-250

CZ / SK VYSAVAČ / VYSÁVAČ NÁVOD K OBSLUZE NÁVOD NA OBSLUHU RCC-250 CZ / SK NÁVOD K OBSLUZE NÁVOD NA OBSLUHU VYSAVAČ / VYSÁVAČ RCC-250 PŘEČTĚTE SI A DODRŽUJTE NÁSLEDUJÍCÍ Děkujeme, že jste si pořídili tento vysavač. Před použitím si přečtěte tento návod k obsluze. PREČÍTAJTE

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Minipraèka Professor MP301M

NÁVOD K OBSLUZE. Minipraèka Professor MP301M NÁVOD K OBSLUZE Minipraèka Professor MP301M 8 6 2 1 10 H - L - 3 5 7 9 4 POPIS PØÍSTROJE: 1. Víko 2. Napou tìcí otvor a hadice 3. Tìlo praèky 4. Prací nek 5. Základna s motorem 6. Èasovaè 7. Vypou tìcí

Více

Generátor elektrického proudu / CZ Generátor elektrického prúdu / SK Elektromos áramot fejlesztő generátor / HU

Generátor elektrického proudu / CZ Generátor elektrického prúdu / SK Elektromos áramot fejlesztő generátor / HU EGM 48 LPG-NG-3F (8896312) Generátor elektrického proudu / CZ Generátor elektrického prúdu / Elektromos áramot fejlesztő generátor / HU Záruka a servis Záruka a servis Garancia és szervíz CZ Záruční lhůta

Více

Ostřička na řetězy 130001

Ostřička na řetězy 130001 Ostřička na řetězy 130001 CZ: Návod k použití Ostřička na řetězy NG95519 130001 POZOR! Při používáno přístrojů musí být dodržována určitá bezpečnostní opatření, aby se zabránilo zraněním a škodám. Přečtěte

Více

395XP. Návod k pouïití. Czech

395XP. Návod k pouïití. Czech Návod k pouïití 395XP NeÏ zaãnete stroj pouïívat, prostudujte si, prosím, peãlivû návod k pouïití a ubezpeãte se, Ïe jste dokonale pochopili pokyny v nûm uvedené. Czech VYSVùTLENÍ SYMBOLÒ Vysvûtlení symbolû

Více

Nosit ochranu sluchu! P e t te si návod/pokyny! Používejte ochranné brýle. Používejte respirátor!

Nosit ochranu sluchu! P e t te si návod/pokyny! Používejte ochranné brýle. Používejte respirátor! Horní frézka Technické údaje OF 1010 EBQ OF 1010 EQ OF 1010 Q Výkon 1010 W 1010 W 1010 V 720 W Otácky (volnobeh) 10000-24000 min -1 9500-23000 min -1 26500 min -1 Rychlé seøízení hloubky 55 mm 55 mm 55

Více

Reklamaèní øád. L205 - postel. Reklamaèný poriadok. Prodejce Predajca. Pøevzetí Prevzatie. Datum Dátum. Podpis

Reklamaèní øád. L205 - postel. Reklamaèný poriadok. Prodejce Predajca. Pøevzetí Prevzatie. Datum Dátum. Podpis CZ Reklamaèní øád Záruèní lis t / Záruèn ý list Na tento výr obek poskytuje výrobce záruèní dobu v délce mìsícù. Pokud není na prodávané vìci, jejím obalu nebo návodu k ní pøipojeném vyznaèena v souladu

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 81 15 17

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 81 15 17 NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 81 15 17 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení přístroje do provozu a k jeho obsluze. Jestliže výrobek předáte jiným osobám, dbejte na to,

Více

NÁVOD K POUŽITÍ dřevník SA023

NÁVOD K POUŽITÍ dřevník SA023 NÁVOD K POUŽITÍ dřevník SA023 Distributor: Steen QOS s.r.o., Bor 3, Karlovy Vary Distributor v SR: Sharks Slovakia s.r.o., Športová 198/61, Hozelec (CZ) PLASTOVÝ OBAL ODSTRAŇTE Z DOSAHU DĚTÍ, HROZÍ NEBEZPEČÍ

Více

Dvoupásmový reproduktor

Dvoupásmový reproduktor 4-441-108-11(1) IGJ3 Dvoupásmový reproduktor Montážní návod 2-pásmový reproduktor Návod na použitie a montáž XS-GT6928F 2012 Sony Corporation 4-441-108-11(1) Dvoupásmový reproduktor Montážní návod XS-GT6928F

Více

LOGO FIRMY Sídlo firmy

LOGO FIRMY Sídlo firmy část 6, díl 4, kapitola 2.6.9, str. 1 6/4.2.6.9 OVĚŘENÍ SHODY JEDNOSTRANNÉ TLOUŠŤKOVACÍ FRÉZKY LOGO FIRMY Sídlo firmy Název zařízení provedení. OVĚŘENÍ SHODY provedení strojního zařízení s požadavky ČSN

Více

Colorado. Colorado 450 Délka (cm) 450 ífika (cm) 160 PrÛmûr boãních válcû (cm) 40 Poãet vzduchov ch komor 10

Colorado. Colorado 450 Délka (cm) 450 ífika (cm) 160 PrÛmûr boãních válcû (cm) 40 Poãet vzduchov ch komor 10 Pfiíruãka uïivatele Colorado VERZE 01/10/04 CZ Konstrukãní kategorie D chránûné vody dle nafiízení vlády âeské republiky ã. 270/2003 Sb. a následn ch novel a v souladu se zákonem âeské republiky ã. 22/1997

Více

Bruska mokrosuchá BT-WD 150/200 Einhell

Bruska mokrosuchá BT-WD 150/200 Einhell Návod k použití Bruska mokrosuchá BT-WD 150/200 Einhell Obj.č.: 44.172.15 I.-Nr.: 01017 Všeobecné bezpečnostní pokyny a ochrana proti úrazu Bezpečná práce bez úrazu je s nářadím zajištěna pouze tehdy,

Více

NÁVOD K OBSLUZE ELEKTRICKÁ ČISTIČKA ODPADŮ CLEARMAX

NÁVOD K OBSLUZE ELEKTRICKÁ ČISTIČKA ODPADŮ CLEARMAX ZÁRUČNÍ LIST 1. Na výrobky prodávané společností KH Trading je poskytována záruka v délce 24 měsíců od data prodeje dle občanského zákoníku nebo v délce 12 měsíců dle obchodního zákoníku a vztahuje se

Více

Originální návod k použití. 1 Symboly. 2 Bezpečnostní pokyny

Originální návod k použití. 1 Symboly. 2 Bezpečnostní pokyny Originální návod k použití 1 Symboly Symbol Význam Varování před všeobecným nebezpečím Varování před úrazem elektrickým proudem Přečtěte si návod k použití, bezpečnostní pokyny! Noste chrániče sluchu!

Více

GKS 108 # 94077. Güde GmbH & Co. KG Birkichstraße 6 D-74549 Wolpertshausen. Güde Scandinavia A/S Engelsholmvej 33 DK-8900 Randers

GKS 108 # 94077. Güde GmbH & Co. KG Birkichstraße 6 D-74549 Wolpertshausen. Güde Scandinavia A/S Engelsholmvej 33 DK-8900 Randers GKS 108 # 94077 Güde GmbH & Co. KG Birkichstraße 6 D-74549 Wolpertshausen Güde Scandinavia A/S Engelsholmvej 33 DK-8900 Randers GÜDE CZECH, s.r.o. Počernická 120 36017 Karlovy Vary GÜDE Slovakia s.r.o

Více

Firma K+B Progres a.s. neručí za škody způsobené nesprávným naistalováním nástěnného držáku a tím způsobené škody na zařízení, případně zdraví.

Firma K+B Progres a.s. neručí za škody způsobené nesprávným naistalováním nástěnného držáku a tím způsobené škody na zařízení, případně zdraví. CZ Maximální nosnost držáku je 15 kg. Namontujte nejdříve nástěnný držák za pomocí hmoždinek a upevňovacích šroubů na stěnu. Upevněte držák na TV pomocí přiložených šroubů. Případně si zabezpečte vhodný

Více

Precision. Návod k obsluze Návod na obsluhu

Precision. Návod k obsluze Návod na obsluhu Precision Návod k obsluze Návod na obsluhu 1. POPIS P ÍSTROJE A Kropicí tryska B Otvor pro plnûní vody s krycím víãkem C Posuvn regulátor páry D Tlaãítko kropení E Tlaãítko pro parní ráz F Indikátor vypínací

Více

Ceník elektronáfiadí

Ceník elektronáfiadí 2006 Ceník elektronáfiadí Doporuãené ceny elektronáfiadí a pfiíslu enství Platí od 15. fiíjna 2005. Tento ceník ru í platnost ceníkû pfiedchozích. MODRÁ je DOBRÁ Vrtání, sekání a roubování Vrtaãky Typ

Více

TERMOELEKTRICKÝ OHŘÍVAČ A CHLADNIČKA GZ-24A

TERMOELEKTRICKÝ OHŘÍVAČ A CHLADNIČKA GZ-24A TERMOELEKTRICKÝ OHŘÍVAČ A CHLADNIČKA GZ-24A Návod k obsluze 1 Děkujeme za koupi našeho výrobku. Přečtěte si důkladně tento návod k použití před použitím spotřebiče a postupujte podle pokynů. Odložte si

Více

Návod k pouïití. Czech

Návod k pouïití. Czech Návod k pouïití 55 NeÏ zaãnete stroj pouïívat, prostudujte si, prosím, peãlivû návod k pouïití a ubezpeãte se, Ïe jste dokonale pochopili pokyny v nûm uvedené. Czech VYSVùTLENÍ SYMBOLÒ Vysvûtlení symbolû

Více

ČESKY Všeobecně Svářecí poloautomat sváří všechny uhlíkové oceli bez ochranné atmosféry.

ČESKY Všeobecně Svářecí poloautomat sváří všechny uhlíkové oceli bez ochranné atmosféry. ČESKY Všeobecně Svářecí poloautomat sváří všechny uhlíkové oceli bez ochranné atmosféry. Technologické možnosti stroje zabezpečuje elektronické řízení ovládání posuvu a přepínač pro zvolení dvou proudových

Více

NÁVOD K OBSLUZE. PROMA CZ s.r.o. MÌLÈANY 38, 518 01 DOBRUŠKA CZECH REPUBLIC ØEZAÈKA NA DLAŽBU RD-1200S

NÁVOD K OBSLUZE. PROMA CZ s.r.o. MÌLÈANY 38, 518 01 DOBRUŠKA CZECH REPUBLIC ØEZAÈKA NA DLAŽBU RD-1200S NÁVOD K OBSLUZE PROMA CZ s.r.o. MÌLÈANY 38, 518 01 DOBRUŠKA CZECH REPUBLIC ØEZAÈKA NA DLAŽBU RD-1200S A 004-01 02/2007 1 s tran a OBSAH 1) Obsah balení 2) Úvod 3) Úèel použití 4) Technická data 5) Hodnoty

Více

365 372XP. Návod k pouïití. Czech

365 372XP. Návod k pouïití. Czech Návod k pouïití 365 372XP NeÏ zaãnete stroj pouïívat, prostudujte si, prosím, peãlivû návod k pouïití a ubezpeãte se, Ïe jste dokonale pochopili pokyny v nûm uvedené. Czech VYSVùTLENÍ SYMBOLÒ Vysvûtlení

Více

KZ - TKZ NÁVOD PRO UÎIVATELE

KZ - TKZ NÁVOD PRO UÎIVATELE KZ - TKZ NÁVOD PRO UÎIVATELE Obsah Základní bezpeãnostní zásady str. 4 V eobecná upozornûní 6 Informace o kotli 8 Uvedení do provozu 10 Doãasné vypnutí 13 Dlouhodobé vyfiazení z provozu 14 âi tûní 15 ÚdrÏba

Více

Návod k obsluze Návod na obsluhu. Express Turbo

Návod k obsluze Návod na obsluhu. Express Turbo Návod k obsluze Návod na obsluhu Express Turbo 4 3 2 1 8 7 11 12 10 9 11 6 5 15 14 13 16 2 3 âesky I. POPIS PARNÍHO GENERÁTORU Îehliãka 1. Regulátor páry 2. Tlaãítko funkce Turbo 3. Regulace teploty 4.

Více

1 Bezpečnostní upozornění Bezpečnostné upozornenia

1 Bezpečnostní upozornění Bezpečnostné upozornenia Elektronischer Durchlauferhitzer CDX 11-U Gebrauchsanleitung für den Anwender Elektronicky řízený průtokový ohřívač CDX 11-U 03.10 Návod k obsluze pro uživatele D 2 GB 2 CDX 11-U 1 Bezpečnostní upozornění

Více

559122-68 CZ D28127 D28128 D28129 D28151(K) D28152 D28153 D28154(K) D28155(K) D28156 D28157 D28187

559122-68 CZ D28127 D28128 D28129 D28151(K) D28152 D28153 D28154(K) D28155(K) D28156 D28157 D28187 559122-68 CZ D28127 D28128 D28129 D28151(K) D28152 D28153 D28154(K) D28155(K) D28156 D28157 D28187 2 3 4 ÚHLOVÁ BRUSKA Blahopřejeme Vám! Rozhodli jste se pro nářadí fi rmy DEWALT. Dlouhá léta zkušeností,

Více

Návod k obsluze ventilátoru VC 40 S

Návod k obsluze ventilátoru VC 40 S Návod k obsluze ventilátoru VC 40 S Tento návod k obsluze je určen k tomu, aby bezpečné a správné manipulace a provoz chladicího ventilátoru. Přečtěte si prosím tento návod k obsluze před použitím zařízení.

Více

NÁVOD K OBSLUZE BRUSKA NA PILOVÉ KOTOUČE 110 W 38744SC ZÁRUČNÍ LIST. Výrobek: Bruska na pilové kotouče Typ: 38744SC. Výrobní číslo (série):

NÁVOD K OBSLUZE BRUSKA NA PILOVÉ KOTOUČE 110 W 38744SC ZÁRUČNÍ LIST. Výrobek: Bruska na pilové kotouče Typ: 38744SC. Výrobní číslo (série): ZÁRUČNÍ LIST 1. Na výrobky prodávané společností KH Trading je poskytována záruka v délce 24 měsíců od data prodeje dle občanského zákoníku nebo v délce 12 měsíců dle obchodního zákoníku a vztahuje se

Více

UHE 20 Multi. UHE 22 Multi UHE 28 Multi. Návod k použití

UHE 20 Multi. UHE 22 Multi UHE 28 Multi. Návod k použití UHE 20 Multi UHE 22 Multi UHE 28 Multi Návod k použití UHE 20 Multi UHE 22 Multi UHE 28 Multi Vážený zákazníku, Děkujeme Vám za důvěru, se kterou jste se při výběru Elektrického nářadí obrátili na značku

Více

Vakuová balička potravin VK6

Vakuová balička potravin VK6 Vakuová balička potravin VK6 CZ 1 Návod k použití Vakuové uzavření Pokrmy se rychle kazí vlivem kyslíku, světla a teploty nad 0 C. Uskladnění pokrmu v chladničce prodlužuje jejich životnost. Výhody vakuového

Více

PŮVODNÍ NÁVOD K OBSLUZE

PŮVODNÍ NÁVOD K OBSLUZE ZÁRUČNÍ LIST 1. Na výrobky UNI-MAX je poskytována záruka v délce 24 měsíců od data prodeje dle občanského zákoníku nebo v délce 12 měsíců dle obchodního zákoníku a vztahuje se na prokázané vady materiálu

Více

Návod k pouïití. Stolní kotoučová pila PK 200. Opravy. Dodávané pilové kotouče

Návod k pouïití. Stolní kotoučová pila PK 200. Opravy. Dodávané pilové kotouče Dodávané pilové kotouče Použití Označení Obj. číslo Univerzální pilový kotouč: dřevo Řezy vysoké kvality: dřeva třískových desek Pilový kotouč pro: potažené desky porýhované desky Opravy 210 x 2,2 / 1,4

Více

UC3010A UC3010AX UC3510A UC3510AX UC4010A UC4010AX

UC3010A UC3010AX UC3510A UC3510AX UC4010A UC4010AX Návod na pouïití UC3010A UC3010AX UC3510A UC3510AX UC4010A UC4010AX UPOZORNùNÍ: Pfied prvním pouïitím proãtûte peãlivû tento návod. Dbejte bezpodmíneãnû bezpeãnostních pfiedpisû! Nedbání mûïe vést k Ïivotu

Více

Profesionální kvalita pro stavbu i dílnu: elektronáfiadí PROTOOL

Profesionální kvalita pro stavbu i dílnu: elektronáfiadí PROTOOL Profesionální kvalita pro stavbu i dílnu: elektronáfiadí PROTOOL Pfiehledov katalog 2006 Symboly NejdÛleÏitûj í znaky - identifikace na první pohled Konstantní otáãky otáãky pfii zatíïení stroje udrïované

Více

K2500. Návod k pouïití

K2500. Návod k pouïití Návod k pouïití K2500 NeÏ zaãnete stroj pouïívat, prostudujte si, prosím, peãlivû návod k pouïití a ubezpeãte se, Ïe jste dokonale pochopili pokyny v nûm uvedené. Czech VYSVùTLENÍ SYMBOLÒ Vysvûtlení symbolû

Více

2200W elektrická motorová pila

2200W elektrická motorová pila ELEKTRICKÉ NÁŘADÍ PRO ZAHRÁDKÁŘE 2200W elektrická motorová pila Strana 1 1. POPIS SYMBOLŮ Symboly jsou v tomto návodu použity, aby vás upozornily na možná rizika. Bezpečnostním symbolům a vysvětlivkám,

Více

559122-62 CZ D28410 D28411 D28413 D28414 D28420 D28421 D28422 D28423 D28432C D28750

559122-62 CZ D28410 D28411 D28413 D28414 D28420 D28421 D28422 D28423 D28432C D28750 559122-62 CZ D28410 D28411 D28413 D28414 D28420 D28421 D28422 D28423 D28432C D28750 2 3 4 ÚHLOVÁ BRUSKA Blahopřejeme! Rozhodli jste se pro elektrické nářadí od fi rmy DEWALT. Toto nářadí pokračuje v letité

Více

KC96 AST2 KC12 AST12 KC14

KC96 AST2 KC12 AST12 KC14 Upozornìní! Urèeno pro kutily. Upozornenie! Urèené pre domácich majstrov. 559122-33CZ/ KC96 AST2 KC12 AST12 KC14 2 3 CZ Akumulátorová vrtaèka / šroubovák Blahopøejeme Vám! Zvolili jste si náøadí firmy

Více

559122-62CZ/SK D28410 D28411 D28413 D28414 D28420 D28421 D28422 D28423 D28432C D28750

559122-62CZ/SK D28410 D28411 D28413 D28414 D28420 D28421 D28422 D28423 D28432C D28750 559122-62CZ/SK D28410 D28411 D28413 D28414 D28420 D28421 D28422 D28423 D28432C D28750 2 3 CZ ÚHLOVÁ BRUSKA Blahopøejeme! Rozhodli jste se pro elektrické náøadí od firmy DEWALT. Toto náøadí pokraèuje v

Více

Závěsný posilovací systém Návod k použití

Závěsný posilovací systém Návod k použití (CZ) Závěsný posilovací systém Návod k použití Popis výrobku MULTITRAINER je vhodný pro posilování všech svalových skupin pomocí váhy vlastního těla. Můžete jej používat doma, v tělocvičnách, i venku ve

Více

Závěsná nástěnná konzole plazmové zobrazovací jednotky (Svislé montážní provedení) Pokyny pro montáž

Závěsná nástěnná konzole plazmové zobrazovací jednotky (Svislé montážní provedení) Pokyny pro montáž Závěsná nástěnná konzole plazmové zobrazovací jednotky (Svislé montážní provedení) Pokyny pro montáž Model TY-WK42PV2W Pfied zahájením práce si dûkladnû pfieãtûte tyto pokyny a Pfiíruãku k irokoúhlému

Více

FS5000 D FS7000 D. Návod k pouïití

FS5000 D FS7000 D. Návod k pouïití Návod k pouïití FS5000 D FS7000 D NeÏ zaãnete stroj pouïívat, prostudujte si, prosím, peãlivû návod k pouïití a ubezpeãte se, Ïe jste dokonale pochopili pokyny v nûm uvedené. Czech VYSVùTLENÍ SYMBOLÒ Symboly

Více

B C I L F G H. POPIS ELEKTROSPOT EBIâE

B C I L F G H. POPIS ELEKTROSPOT EBIâE POPIS ELEKTROSPOT EBIâE A B C D E F G H I L Knoflík termostatu Knoflík ãasového spínaãe Svûtelná kontrolka Knoflík pro volbu funkcí Sklenûná dvífika Spodní topné tûleso Ro t Plech na peãení Tvarovan ro

Více

WQS. WQS Ponorné kalové èerpadlo

WQS. WQS Ponorné kalové èerpadlo WQS WQS Ponorné kalové èerpadlo ÚÈEL ový rad ponorných kalových èerpadiel WQS sa pouíva hlavne na èerpanie odpadových vôd a kalov v mestských zariadeniach, priemyselných závodoch, hoteloch, nemocniciach,

Více

Horkovzdušná pistole série SS-621

Horkovzdušná pistole série SS-621 Horkovzdušná pistole série SS-621 Specifikace Model Nastavení Proudění vzduchu Teplota ( C) Typ konektoru SS-621B I 200L/min 100 C~400 C SS-621H I 200L/min 100 C~400 C Pravidla bezpečnosti Před použitím

Více

Ventilátor Ventilátor

Ventilátor Ventilátor Ventilátor Ventilátor AR5B30 CZ SK 1 Návod k použití Návod na obsluhu Tento spotřebič smí používat děti od 8 let a starší a osoby s omezenými fyzickými, smyslovými nebo mentálními schopnostmi nebo bez

Více

UNIVERZÁLNÍ NÁSTĚNNÝ DRŽÁK TV NÁVOD K OBSLUZE

UNIVERZÁLNÍ NÁSTĚNNÝ DRŽÁK TV NÁVOD K OBSLUZE UNIVERZÁLNÍ NÁSTĚNNÝ DRŽÁK TV LD 1332 F NÁVOD K OBSLUZE Před uvedením výrobku do provozu si důkladně pročtěte tento návod a bezpečnostní pokyny, které jsou v tomto návodu obsaženy. Návod musí být vždy

Více

ZÁSTĚNA 508. vanová zástěna

ZÁSTĚNA 508. vanová zástěna vanová zástěna ZÁSTĚNA 508 návod k instalaci a obsluze Vážení uživatelé! Blahopřejeme Vám k nákupu naší vanové zástěny. Česká společnost ARTTEC s.r.o. dodává na trh zboží v cenách, do nichž není zahrnuta

Více

NÁVOD NA POUŽITÍ. Vlasová žehlička CZ-305

NÁVOD NA POUŽITÍ. Vlasová žehlička CZ-305 NÁVOD NA POUŽITÍ Vlasová žehlička CZ-305 strana 1 Důležitá bezpečnostní upozornění 1. Před uvedením tohoto spotřebiče do provozu si pečlivě přečtěte návod k použití včetně bezpečnostních upozornění a vyobrazení

Více

PROTECOR. pistole horkovzdušná 2000 W 51.07-HP-02

PROTECOR. pistole horkovzdušná 2000 W 51.07-HP-02 pistole horkovzdušná 2000 W PROTECOR 51.07-HP-02 1 2 9 3 Popis přístroje 1) Kovová výfuková trubice 2) 2-polohový přepínač 3) Síťový kabel 4) Rozptylová tryska 5) Redukční tryska 6) Reflektorová tryska

Více

Vrtací souprava pro jádrové vrtání NDS 250. Návod k použití

Vrtací souprava pro jádrové vrtání NDS 250. Návod k použití Vrtací souprava pro jádrové vrtání NDS 250 Návod k použití Bezpečná práce s přístrojem je možná pouze tehdy, pokud si úplně přečtete návod k použití a bezpečnostní upozornění a pokyny v nich uvedené

Více

Popis přístroje (obr. A) Technické údaje DW490 Napětí (V) 230 Příkon (Watty) 2000 Volnoběžné otáčky (ot/min.) 6300 Průměr kotouče (mm) 230

Popis přístroje (obr. A) Technické údaje DW490 Napětí (V) 230 Příkon (Watty) 2000 Volnoběžné otáčky (ot/min.) 6300 Průměr kotouče (mm) 230 559010-66 CZ DW490 A 2 B 3 D E 4 ÚHLOVÁ BRUSKA Blahopřejeme! Rozhodli jste se pro elektrické nářadí od fi rmy DeWALT. Toto nářadí pokračuje v letité fi remní tradici, nabízet jen vyspělé a mnohými testy

Více

Návod na pou ití/ Návod na pou itie. CaReS - 1S ( systém regenerace chrupavky jedním krokem)

Návod na pou ití/ Návod na pou itie. CaReS - 1S ( systém regenerace chrupavky jedním krokem) Návod na pou ití/ Návod na pou itie CaReS - 1S ( systém regenerace chrupavky jedním krokem) Implantát pro léèbu jasnì definovanıch po kození chrupavky kolena a kotníku do velikosti a 34 mm. CaReS - 1S

Více

STOJAN NA UHLOVÚ BRÚSKU

STOJAN NA UHLOVÚ BRÚSKU STOJAN NA UHLOVÚ BRÚU 42.22-1003091 Vážený zákazník, ďakujeme Vám za zakúpenie výrobku značky PROTECO. Popis: 1) základňa 2) držiak pohyblivého ramena 3) podložka 4) skrutka M6 5) skrutka M8 6) pohyblivé

Více

NÁVOD K INSTALACI BAZÉNU. 3,05 x 0,76 m 3,6 x 0,76 m 3,6 x 0,91 m 4,6 x 1,10 m 5,5 x 1,22 m. www.marimex.cz

NÁVOD K INSTALACI BAZÉNU. 3,05 x 0,76 m 3,6 x 0,76 m 3,6 x 0,91 m 4,6 x 1,10 m 5,5 x 1,22 m. www.marimex.cz NÁVOD K INSTALACI BAZÉNU Tampa 3,05 x 0,76 m 3,6 x 0,76 m 3,6 x 0,91 m 4,6 x 1,10 m 5,5 x 1,22 m www.marimex.cz www.shop.marimex.cz - nejvût í internetov obchod s bazény Libu ská 264, Praha 4 www.aquamar.cz

Více

Osobní digitální váha Osobná digitálna váha

Osobní digitální váha Osobná digitálna váha Osobní digitální váha Osobná digitálna váha B-4266 Návod k obsluze - Návod na obsluhu X/08 CZ/SK Isolit-Bravo spol. s r. o. 561 64 Jablonné nad Orlicí www.isolit-bravo.cz -2- Pøedpokládané použití: Osobní

Více

DW241 DW505 509111-37 CZ

DW241 DW505 509111-37 CZ 509111-37 CZ DW241 DW505 A 2 B C 3 D E F 4 G 5 Příklepová vrtačka DW 241/DW 505 Blahopřejeme! Rozhodli jste se pro elektrické nářadí od fi rmy DeWALT. Toto nářadí pokračuje v letité fi remní tradici, nabízet

Více

Korunková vrtačka HKB2600-255

Korunková vrtačka HKB2600-255 Verze 1.1, česká Korunková vrtačka HKB2600-255 Návod k obsluze Prodejce Č. výr.: 11101 OBSAH PROHLÁŠENÍ O SHODĚ Důležité pokyny 2 Před uvedením do provozu 3 Používání v souladu s určeným účelem 3 Všeobecné

Více

Návod k obsluze. Obj. číslo: 4031610. Ident. číslo: 01021 EURO 403 / 50 D EURO 403 / 100 D

Návod k obsluze. Obj. číslo: 4031610. Ident. číslo: 01021 EURO 403 / 50 D EURO 403 / 100 D CZ Návod k obsluze Obj. číslo: 4031610 Ident. číslo: 01021 EURO 403 / 50 D EURO 403 / 100 D Všeobecné bezpečnostní pokyny Pozor: Při používání tohoto kompresoru je třeba na ochranu před úderem elektrickým

Více

PROTECOR. AUTOMATICKÁ SVÁŘECÍ KUKLA Pro sváření a broušení AUTOMATICKÁ ZVÁRACIA KUKLA Pre zváranie a brúsenie 10.55-P600E-C

PROTECOR. AUTOMATICKÁ SVÁŘECÍ KUKLA Pro sváření a broušení AUTOMATICKÁ ZVÁRACIA KUKLA Pre zváranie a brúsenie 10.55-P600E-C AUTOMATICKÁ SVÁŘECÍ KUKLA Pro sváření a broušení AUTOMATICKÁ ZVÁRACIA KUKLA Pre zváranie a brúsenie PROTECOR 10.55-P600E-C CZ Původní návod k automatické samostmívací svářečské kukle 10.55-P600E-C. Děkujeme

Více

GS 130 E Set # 58052 D GB F DK CZ SK NL I. Güde Hungary Kft. Kossuth L. út 72 H-84020 Zirc

GS 130 E Set # 58052 D GB F DK CZ SK NL I. Güde Hungary Kft. Kossuth L. út 72 H-84020 Zirc GS 130 E Set D GB F DK CZ SK NL I NOR S # 58052 Güde GmbH & Co. KG Birkichstraße 6 D-74549 Wolpertshausen Güde Scandinavia A/S Engelsholmvej 33 DK-8900 Randers Güde Czech, s.r.o. Počernická 120 CZ-36017

Více

ARMONTIS s. r. o., Sokolovská 325/140, Praha 8. Pracovní rizika. ruční, mechanické a elektrické nářadí

ARMONTIS s. r. o., Sokolovská 325/140, Praha 8. Pracovní rizika. ruční, mechanické a elektrické nářadí , Sokolovská 325/140, Praha 8 Pracovní rizika ruční, mechanické a elektrické nářadí BD Rezidence Aurum ul. Na pláni 1430/7, Praha 5 Smíchov Zpracoval: Zdeněk Barták, SAFEA Schválil: V Praze dne 1. 12.

Více

Diamantový elektrický ostřič nožů DAMASTER Z1001. Napájení: 100-240 VAC, 50/60 Hz. strana 1

Diamantový elektrický ostřič nožů DAMASTER Z1001. Napájení: 100-240 VAC, 50/60 Hz. strana 1 Diamantový elektrický ostřič nožů DAMASTER Z1001 Napájení: 100-240 VAC, 50/60 Hz strana 1 - Před prvním použitím si pečlivě přečtěte Návod k použití a uschovejte jej pro pozdější potřebu. - Diamantový

Více

Hahn KT-N 6R KT-V 6R CZ SK. Montážní návod Montážny návod

Hahn KT-N 6R KT-V 6R CZ SK. Montážní návod Montážny návod Hahn KT-N 6R KT-V 6R CZ SK Montážní návod Montážní návod Šablona (obr. pro levé dveře) Šablóna (obr. pre ľavé dvere) Šablona s upínákem Šablóna s upínačom Obj. č.: T16A0001 Šablona bez upínáku Šablóna

Více

Ruční kotoučová pila MKS 185 Ec

Ruční kotoučová pila MKS 185 Ec Ruční kotoučová pila MKS 185 Ec Návod k obsluze 924801 UPOZORNĚNÍ! Tento návod k použití obsahuje pokyny k bezpečné práci s tímto strojem. Proto si jej pečlivě přečtěte! ES Prohlášení o shodě Tímto prohlašujeme,

Více

Návod k použití PODLAHOVÝ VYSAVAČ R-134

Návod k použití PODLAHOVÝ VYSAVAČ R-134 Návod k použití PODLAHOVÝ VYSAVAČ R-134 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

cs Překlad původního návodu k používání www.metabo.cz

cs Překlad původního návodu k používání www.metabo.cz cs Překlad původního návodu k používání www.metabo.cz 7 SB 650, SBE 650, SBE 650 Impuls 1 SBE 650 Impuls 8 2 3 9 10 4 SB 650, SBE 650, SBE 650 Impuls 5 SB 650, SBE 650, SBE 650 Impuls L R BE 650, SBE 650,

Více

3 01 10 07 12 02 FIG. C 07 05

3 01 10 07 12 02 FIG. C 07 05 FDB 2004-E 3 01 10 07 12 02 FIG. C 07 05 4 FIG. D 02 FDB 2004-E 5 01 FIG. E 1 2 02 03 33 mm FAR GROUP EUROPE Contents 19 CZ Vibrační bruska NÁVOD K OBSLUZE Děkujeme vám, že jste si zakoupili tuto vibrační

Více

Návod na obsluhu a údržbu Nabíječka baterií Sharks SH 631 Obj. číslo SHK386

Návod na obsluhu a údržbu Nabíječka baterií Sharks SH 631 Obj. číslo SHK386 Návod na obsluhu a údržbu Nabíječka baterií Sharks SH 631 Obj. číslo SHK386 Distributor: Steen QOS, s.r.o., Bor 3, Karlovy Vary Distributor do SR: Sharks Slovakia, s.r.o., Športová 198/61, Hozelec PLASTOVÝ

Více

Zásobníky UBPT 2000 UBPU 1500. Návod k instalaci Návod k inštalácii

Zásobníky UBPT 2000 UBPU 1500. Návod k instalaci Návod k inštalácii Návod k instalaci Návod k inštalácii CZ SK Zásobníky UBTT 1000 UBPT 1000 UBPT 2000 UBPU 1500 Firma BAXI S.p.A. jako jeden z největších evropských výrobců domácích topenářských zařízení (závěsné plynové

Více

RTA 14,4 CZ Návod k použití SK Návod na obsluhu

RTA 14,4 CZ Návod k použití SK Návod na obsluhu RTA 14,4 CZ SK Návod k použití Pøed použitím je nutné si pøeèíst návod k použití! Návod na obsluhu Pred použitím prístroja si pozorne prečítajte návod na obsluhu. 1 2 3 4 22 5 6 7 8 9 10 3 11 12 13 14

Více

POWX049 CZ 1 OBLAST POUŽITÍ... 2 2 POPIS... 2 3 OBECNÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY... CHYBA! ZÁLOŽKA NENÍ DEFINOVÁNA.

POWX049 CZ 1 OBLAST POUŽITÍ... 2 2 POPIS... 2 3 OBECNÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY... CHYBA! ZÁLOŽKA NENÍ DEFINOVÁNA. 1 OBLAST POUŽITÍ... 2 2 POPIS... 2 3 OBECNÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY... CHYBA! ZÁLOŽKA NENÍ DEFINOVÁNA. 3.1 Pracovní oblast... Chyba! Záložka není definována. 3.2 Elektrická bezpečnost... Chyba! Záložka není

Více

PŮVODNÍ NÁVOD K OBSLUZE ELEKTRICKÁ OHÝBAČKA DB32 DB32 ZÁRUČNÍ LIST

PŮVODNÍ NÁVOD K OBSLUZE ELEKTRICKÁ OHÝBAČKA DB32 DB32 ZÁRUČNÍ LIST ZÁRUČNÍ LIST 1. Na výrobky UNI-MAX je poskytována záruka v délce 24 měsíců od data prodeje dle občanského zákoníku nebo v délce 12 měsíců dle obchodního zákoníku a vztahuje se na prokázané vady materiálu

Více