Renscan5 a REVO technologie a aplikace

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Renscan5 a REVO technologie a aplikace"

Transkript

1 Renscan5 a REVO technologie a aplikace Renscan5 a REVO nejrevolučnější metrologický produkt od vynálezu spínací dotekové sondy Přehled Renscan5 je souhrnné označení společnosti Renishaw pro pětiosé skenovací produkty. Tato technologie je k dispozici pouze při použití s univerzálním řídicím systémem pro souřadnicové měřicí stroje Renishaw UCC2 a tvoří základ budoucích vysokorychlostních skenovacích produktů Renishaw. Výhodou pětiosého systému využívajícího technologii Renscan5 je především minimalizace dynamických chyb způsobených hmotou pohybujících se struktur souřadnicového měřicího stroje, což vede k výrazně rychlejšímu skenování. Renscan5 je nepochybně budoucností skenování a společnost Renishaw proto masivně investuje do vývoje technologie, jež by měla revolučním způsobem změnit trh se souřadnicovou měřicí technikou. Při obvyklém využití souřadnicového měřicího stroje ke skenování ploch pomocí fixní snímací hlavice nebo indexovatelné hlavice jsou omezujícím faktorem dynamické parametry systému. Měřicí výkon souřadnicového měřicího stroje je po překročení těchto fyzikálních limitů nevypočitatelný. Toto dynamické omezení určuje rychlost skenování a tedy i produktivitu měření. Tradiční skenování je u souřadnicového měřicího stroje ve většině případů omezeno přibližně na hodnotu 10 mm/s, pokud je vyžadována dostatečná přesnost. Skenování může být i rychlejší, mezi 100 a 150 mm/s, avšak těchto rychlostí lze dosáhnout pouze využitím systému dynamické kompenzace např. Renishaw RenscanDC. Tento systém kompenzuje opakovatelné chyby souřadnicového měřicího stroje pod hodnotu dynamického omezení. Při použití pětiosého měřicího systému je značná část nechtěné dynamické chyby souřadnicového měřicího stroje eliminována, neboť většinu práce odvede měřicí hlavice. Hlavice je mnohem lehčí a dynamičtější než souřadnicový měřicí stroj a díky výrazně lepší frekvenční charakteristice dokáže rychle reagovat na změny tvaru dílce, aniž by docházelo ke vzniku škodlivých dynamických chyb. Souřadnicový měřicí stroj tak může provádět úlohy, k nimž byl zkonstruován pohybovat se během měření konstantní rychlostí v jednom vektoru.

2 REVO je prvním z řady nově vyvíjených produktů, který předznamenává vysokorychlostní a mimořádně přesné pětiosé skenování použitím systému Renscan5. Systém REVO přehled REVO je nový dynamický systém společnosti Renishaw s měřicí hlavicí a sondou. Tento nový revoluční produkt byl navržen k maximalizaci výkonu souřadnicových měřicích strojů při zachování vysoké přesnosti systému. Měřicí hlavice REVO je vybavena speciálními vzduchovými ložisky v obou osách poháněných špičkovými bezkartáčkovými motory. Rychlé a vysoce přesné polohování systému zajišťují rotační snímače polohy s velmi vysokým rozlišením. Systém se skládá z následujících prvků: Hlavice REVO RSP2-2D sonda RSP3-3D sonda UCC2 - univerzální řídicí systém pro souřadnicové měřicí stroje REVO - karta pro rozhraní PCI (pro systém UCC2) SPA2 - servozesilovač Technologie hlavice Hlavice REVO je vytvořena použitím vyspělé patentované technologie vzduchových ložisek, jež zajišťuje mimořádně tuhou měřicí platformu. Nízký odpor a minimální tření umožňují vysoká zrychlení a bleskové změny směru pohybu. Ložiska, umístěná po jednom k každé ose, ukrývají vysoce přesné bezkartáčkové motory spojené s rotačními snímači polohy s rozlišením 0,08 úhlové vteřiny. Tato konstrukce zaručuje odměřování polohy na špičce sondy na délce 250 mm s přesností lepší než 0,1 µm. Neomezené otáčení hlavice v obou osách umožňují pozlacené rotační kontakty. Jedná se o jedinou součást konstrukce, kde dochází ke kontaktu pohyblivých ploch.

3 Kontakty byly testovány na cyklů. Po dosažení této hodnoty bylo testování ukončeno, aniž by došlo k nějakému postřehnutelnému zhoršení vlastností. Testováním ověřená hodnota se rovná životnosti delší než 5 let při obvyklém pracovním využití. Po uplynutí této doby je vyžadována servisní prohlídka. Rotační kontakty se využívají pouze k napájení. Pro datovou komunikaci se používá kapacitní propojení mezi osami a zde k žádnému opotřebení nedochází. Vzduchová ložiska vykazují axiální tuhost 30 N na mikrometr, což zajišťuje stabilní měřicí platformu umožňující vysoká zrychlení a značnou rychlost skenování ploch až 500 mm/s. Tyto parametry, společně s dalšími funkcemi sondy a řídícího systému včetně řízení servopohonů, umožňují mimořádně rychlá a vysoce přesná měření s ohromným zlepšením měřicího výkonu. Systém tak přispívá k efektivnějšímu využití souřadnicových měřicích strojů a omezení problémů s plynulostí měření. Kromě vysokorychlostního měření umožňují pětiosé systémy Renscan5 také rychlou změnu polohy hlavice, která se při přejezdech mezi měřenými prvky může pohybovat synchronně se souřadnicovým měřicím strojem. Pohyb v pěti osách také umožňuje přístup k prvkům, jež doposud vyžadovaly složité konfigurace doteků a rozsáhlejší pracovní prostor souřadnicového měřicího stroje obojí v neprospěch nákladů i měření. Technologie sondy Ve snaze minimalizovat dynamické účinky vysokorychlostního pohybu na mechanismus sondy je v nové konstrukci sondy využit laser, jenž umožňuje precizní snímání přesné polohy špičky doteku. Paprsek laserového světla je veden ze zdroje v tělese sondy (namontovaném k hlavici REVO ) dutým dotekem k reflexní plošce umístěné v hrotu doteku. Narozdíl od konvenčních doteků, které vyžadují co nejvyšší tuhost, je dotek REVO navržen jako vychýlitelný. Hodnota náklonu doteku v hrotu je asi 50 μm. Odražený laserový paprsek přijímaný polohovým detektorem PSD (je rovněž umístěn v tělese sondy) se tak vychýlí.

4 Pohyb laserového bodu dopadajícího na detektor PSD je v kombinaci s úhly natočení měřicí hlavice a sondy (spolu se všemi výstupy odměřování os souřadnicového měřicího stroje) převáděn na měřicí výstup. Z těchto údajů je odvozována poloha špičky doteku v prostoru. Celý tento proces probíhá při dynamickém snímání dílce špičkou doteku, přičemž hlavice se pohybuje synchronně se souřadnicovým měřicím strojem. Tato produktová řada sond je vybavena dvojím typem snímačů. Výše popsaný typ je určen k měření většiny prvků a umožňuje 2D snímání. K dispozici je však také 3D sonda odvozená od inovační skenovací sondy Renishaw SP25M používané dosud nejčastěji ve spojení s indexovatelnou hlavicí PH10. Obě zmíněné sondy, tedy 2D i 3D, jsou uváděny na trh pod označením RSP2 (Revo Scanning Probe 2D) a RSP3 (Revo Scanning Probe 3D). Většinu aplikací obsáhne sonda RSP2. Typ RSP3 najde uplatnění v aplikacích využívajících lomené a diskové doteky. Systém RSP2 tvoří jediné těleso sondy s držáky doteků v délkách od 250 mm do 500 mm od středu dolní osy hlavice. Typ RSP3 je pak vybaven standardními držáky doteků SP25M. Výměníky sond a doteků založené na oblíbeném systému MRS mohou být nakonfigurovány použitím jednotlivých portů s vložkami a celý systém tak může být upraven podle konkrétních potřeb dané měřicí aplikace. Technologie řídicího systému Renscan5 a Revo jsou systémy využívající řídicí systém UCC2/SPA2. UCC2 je univerzální řídicí systém Renishaw pro souřadnicové měřicí stroje. Je určen pro tříosé a pětiosé skenování a procesor disponuje výkonem umožňujícím synchronní pohyb hlavice i souřadnicového měřicího stroje. Zařízení je propojeno se servozesilovačem SPA2, který v provedení REVO Renscan5 umožňuje snímání v pěti osách.

5 Propojení interface s řídicím systémem souřadnicového měřicího stroje Hlavním důvodem uvedení řídicího systému UCC2 je ovládání měřicího systému sestávajícího ze souřadnicového měřicího stroje a hlavice Revo. K synchronizaci souřadnicového měřicího stroje s osami hlavice je totiž nutné vzhledem k zachování integrity dat využít jediný procesor. Řídicí systém UCC pracuje s frekvencí aktualizace dat 2 khz. To znamená, že systém při skenování nasnímá bodů za sekundu. V této souvislosti se rychlost 500 mm/s při měření otvoru o průměru 100 mm rovná přibližně datovým bodům na otáčku, tedy snímání bodů s hustotou 0,25 mm Hlavice a sonda shromažďují datové body frekvencí 6 khz třikrát rychleji než řídicí systém UCC. Znamená to, že do vyrovnávací paměti může být uloženo více dat (jež budou následně analyzována) z těch oblastí dílce, kde to bude vyžadováno, aniž by docházelo k zabírání cenného času souřadnicového měřicího stroje, což ještě více zvyšuje produktivitu. Kromě řešení obtíží s integritou a zpracováním dat je důležitým problémem synchronizace. Veškeré informace o povrchu měřeného dílce přicházejí z hrotu sondy. Zatímco základní geometrie prvku může být dobře známa, nasnímána musí být skutečná plocha. Tato skutečnost vyžaduje velmi citlivý systém řízení servopohonů umožňující udržet kontakt s plochou i přes změny v axiální orientaci hlavice a pohyb v osách souřadnicového měřicího stroje. Všechny skenovací systémy musí udržet kontakt s plochou použitím os souřadnicového měřicího stroje, avšak skenovací sondy používané pro snímání ve třech osách jsou zařízeními pracujícími v nižších frekvencích a s větším vychylováním než je tomu u sondy Revo. Díky tomu se struktura souřadnicového měřicího stroje pohybuje natolik přesně, že servopohony udrží vychýlení sondy v daných mezích, avšak za cenu mnohem nižších rychlostí. Systém Revo disponuje vyšší frekvenční charakteristikou než tradiční skenovací sondy avšak s nutností konstrukčního řešení, jež omezuje zdvih sondy. V praxi však tato skutečnost nemá význam, neboť hlavice zajistí zdvih sondy a souřadnicový stroj obstará pohyb v osách X,Y a Z. Klíčovým momentem je ovšem zajištění synchronizace různých vstupů s výstupů tak, aby byl umožněn pohyb v pěti osách. Měřicí výstup z hlavice a souřadnicového měřicího stroje musí být zkombinován a zpracován takovým způsobem, který umožňuje synchronní reagování pohonu souřadnicového měřicího stoje i hlavice na zpětnou vazbu sondy z povrchu dílce. To vše je zajištěno použitím systému UCC2 a servozesilovače SPA2. Integrace se softwarovými aplikacemi pro souřadnicové měřicí stroje Integraci systémů Renscan5 a Revo zajišťuje interface I++DME. Protokol I++DME je standardní rozhraní mezi softwarovými aplikacemi u řady měřicích zařízení. Jedná se o spojení typu klient/server mezi hardwarem měřicího zařízení a metrologickou softwarovou aplikací využívanou k programování. Výrobce souřadnicového měřicího stroje nebo dodavatel měřicího softwaru musí poskytnout klientské rozhraní, jež zajistí komunikaci použitím protokolu I++DME.

6 Řídicí systém souřadnicového měřicího stroje musí být vybaven serverovou aplikací umožňující komunikaci prostřednictvím protokolu I++DME. V případě řídicího systému UCC Renishaw splňuje tento požadavek produkt UCCserver. Značnou výhodou této metody je skutečnost, že díky zdokonalení vlastností systému Renscan5 mohou být využívány jakékoli balíčky softwarových aplikací prostřednictvím jediného nového vydání softwaru UCCserver se zajištěnou zpětnou kompatibilitou. REVO aplikace Technologie Renscan5 evidentně otevírá cestu vyššímu měřicímu výkonu na souřadnicových měřicích strojích. Vytvoří také zajímavé příležitosti vývoje aplikací k lepšímu splnění požadavků současných i budoucích průmyslových technologií a výrobních metod. V současné době jsou možné např. níže naznačené aplikace a další rozšíření těchto základních typů pohybů bude brzy k dispozici.

7 REVO kalibrace Podstatným prvkem při používání jakéhokoli měřicího systému je kalibrace. Kalibraci je obvykle nutné provést pro každou polohu indexovatelné hlavice u všech použitých kombinací sondy a doteku. Tento krok je nutné uskutečnit také u skenovacích systémů s pevnou hlavicí a také u výměnných modulů s přednastavenými konfiguracemi doteků. V případě systému Revo je kalibrace využita důmyslněji a konečným výsledkem je její menší časová náročnost a více času pro měření. Důležitým aspektem kalibrace je stanovení geometrie hlavice a sondy. Díky tomu z ní mohou být vyvozeny všechny polohy takovým způsobem, že jakákoli kombinace polohy nebo pohybu osy může být přesně využita pro účely měření. Tohoto cíle je dosaženo získáním hodnot z odměřovacího systému spolu s příslušnou chybovou mapou a kombinací těchto hodnot s výpočty geometrie a výstupů sondy. Získaná data představují přesnou polohu špičky doteku v prostoru pro všechny polohy. Vše probíhá použitím postupu podobajícího se testu ISO , jenž zabere několik minut a po jehož dokončení mohou být odvozeny všechny polohy. Pak už zbývá jen kalibrovat různé držáky sond a doteků. Tento postup se opět podobá kalibraci geometrie, avšak proces je poněkud kratší. Dosahuje se výrazných časových úspor, jež jsou dalším článkem pozoruhodného řetězce výhod měřicího výkonu a přesnosti. Shrnutí výhod systému Zavedení pětiosé skenovací technologie Renscan5 minimalizuje pohyby souřadnicového měřicího stroje a vznik souvisejících dynamických chyb. Zvýšená rychlost měření s hodnotou až 500 mm/s vede k nárůstu výkonnosti měření. Vysoká rychlost shromažďování dat až bodů za sekundu. Nemezené polohování a pohyb v pěti osách omezují neproduktivní přejezdy mezi měřenými prvky Minimální opotřebení sondy díky mimořádně nízkým skenovacím silám Neomezené polohování a pohyb v pěti osách podporují přístup k obtížně dosažitelným prvkům Rychlá kalibrace všech poloh znamená více času pro měření Maximální dosah až 500 mm se zachovanou efektivní účinnou délkou Možnost neomezeného rotačního pohybu ulehčuje možnosti vytváření technologických programů Snadné použití díky standardním dotekům M2

Vysoce výkonné pětiosé měření

Vysoce výkonné pětiosé měření Měřte jinak Vysoce výkonné pětiosé měření Nejrychlejší skenování a měření jednotlivých bodů Eliminuje požíže s plynulostí měření Jedinečná flexibilita Technologie pětiosého měření Více než 40 let nabízela

Více

Brožura k výrobku. Leitz Reference Xe. Souřadnicový měřicí stroj

Brožura k výrobku. Leitz Reference Xe. Souřadnicový měřicí stroj Brožura k výrobku Leitz Reference Xe Souřadnicový měřicí stroj 2 Leitz Reference Xe Coordinate Measuring Machine Souřadnicový měřicí stroj pro malé a střední podniky Leitz Reference Xe Malé a střední podniky,

Více

Odměřovací systémy. Odměřování přímé a nepřímé, přírůstkové a absolutní.

Odměřovací systémy. Odměřování přímé a nepřímé, přírůstkové a absolutní. Odměřovací systémy. Odměřování přímé a nepřímé, přírůstkové a absolutní. Radomír Mendřický Elektrické pohony a servomechanismy 7. 3. 2014 Obsah prezentace Úvod Odměřovací systémy Přímé a nepřímé odměřování

Více

a division of Talyrond 365

a division of Talyrond 365 a division of Představení měřícího přístrojep Talyrond 365 Talyrond 365 je zcela nový přístroj stavebnicové konstrukce pro měření kruhovitosti / válcovitosti s dříve nedosažitelnou přesností a spolehlivostí.

Více

ZPRÁVA Z PRŮMYSLOVÉ PRAXE

ZPRÁVA Z PRŮMYSLOVÉ PRAXE ZPRÁVA Z PRŮMYSLOVÉ PRAXE Číslo projektu Název projektu Jméno a adresa firmy Jméno a příjmení, tituly studenta: Modul projektu CZ.1.07/2.4.00/31.0170 Vytváření nových sítí a posílení vzájemné spolupráce

Více

STOLNÍ ZNAČICÍ SYSTÉM

STOLNÍ ZNAČICÍ SYSTÉM NetMarker KOMPAKTNÍ STOLNÍ ZNAČICÍ SYSTÉM NetMarker KOMPAKTNÍ STOLNÍ ZNAČICÍ SYSTÉM Inovativní stolní CNC značicí systém NetMarker vyniká kvalitou značení, jednoduchostí obsluhy a možností připojení do

Více

Vysoce výkonné pětiosé měření

Vysoce výkonné pětiosé měření Revoluce v měření Vysoce výkonné pětiosé měření Nejrychlejší skenování a měření jednotlivých bodů Eliminuje potíže s plynulostí měření Jedinečná flexibilita Revoluce v měření Technologie pětiosého měření

Více

Měřící sonda TC50/TC51/TC52

Měřící sonda TC50/TC51/TC52 Měřící sonda TC50/TC51/TC52 Vysoká měřící rychlost Kruhová charakteristika Výtečná přesnost TC50/TC52 Univerzální měřící sonda s multidirekcionálním měřícím systémem Standardní série Ø 63 mm Kompaktní

Více

Optimalizujte svoje souřadnicové měřicí stroje. Kompletní retrofit balíček. Rychlost a výkonnost

Optimalizujte svoje souřadnicové měřicí stroje. Kompletní retrofit balíček. Rychlost a výkonnost Optimalizujte svůj souřadnicový měřicí stroj pomocí retrofit balíčku společnosti Renishaw Optimalizujte svoje souřadnicové měřicí stroje Omlaďte své staré souřadnicové měřicí stroje pomocí některého z

Více

Systémy pro měření, diagnostiku a testování prototypů II. Odůvodnění vymezení technických podmínek podle 156 odst. 1 písm. c) ZVZ

Systémy pro měření, diagnostiku a testování prototypů II. Odůvodnění vymezení technických podmínek podle 156 odst. 1 písm. c) ZVZ Název veřejné zakázky: Systémy pro měření, diagnostiku a testování prototypů II. Odůvodnění vymezení technických podmínek podle 156 odst. 1 písm. c) ZVZ Technická podmínka: Odůvodnění Zaškolení obsluhy:

Více

ASM 5osé univerzální centrum

ASM 5osé univerzální centrum 5osé univerzální centrum 3 Přesnost Polohování P 0,01mm, Ps 0,005mm. Rychlost 40 m/min, zrychlení 3 m/s-2 Obrábění Univerzální 5osé, 57/75 kw výkon, možnost vertikálního soustružení. 6 D ynamický vřeteník

Více

CNC soustruhy SF... STANDARDNÍ PŘÍSLUŠENSTVÍ STROJE VOLITELNÉ PŘÍSLUŠENSTVÍ STROJE SF 43 CNC WWW.FERMATMACHINERY.COM

CNC soustruhy SF... STANDARDNÍ PŘÍSLUŠENSTVÍ STROJE VOLITELNÉ PŘÍSLUŠENSTVÍ STROJE SF 43 CNC WWW.FERMATMACHINERY.COM CNC soustruhy řady SF - s vodorovným ložem Stroje tohoto konstrukčního řešení jsou univerzální modifikovatelné ve 2 (X, Z) i ve 3 (X, Z, C) osách souvisle řízené soustruhy s vodorovným ložem a jsou určeny

Více

Naše malé systémy pro velká zadání. Technické specifikace

Naše malé systémy pro velká zadání. Technické specifikace Měření kontur odklon od tradičních způsobů: Spojení měřicích os X a Z je možné jen do jistých mezí. Naše řešení: oddělení os X a Z. Osa X provádí posuv měřeného prvku, zatímco osa Z zajišt uje kontakt

Více

INOVACE A DOKONALOST CNC VERTIKÁLNÍ OBRÁBĚCÍ CENTRA FVP VMP QMP HV U. www.feeler-cnc.cz

INOVACE A DOKONALOST CNC VERTIKÁLNÍ OBRÁBĚCÍ CENTRA FVP VMP QMP HV U. www.feeler-cnc.cz INOVACE A DOKONALOST CNC VERTIKÁLNÍ OBRÁBĚCÍ CENTRA FVP VMP QMP HV U www.feeler-cnc.cz CNC vertikální obráběcí centra řady FVP FV-1500A FVP-1000A Model FV-1500A má 4 lineární vedení osy Y, ostatní modely

Více

DMS 680. Univerzální délkoměr. kalibrace měřidel dle směrnic ISO 9000

DMS 680. Univerzální délkoměr. kalibrace měřidel dle směrnic ISO 9000 DMS 680 Univerzální délkoměr kalibrace měřidel dle směrnic ISO 9000 2 Univerzální délkoměr DMS 680 Pro pravidelnou kalibraci měřidel, měrek, pracovních měřidel a etalonů - naprostá shoda Abbého principu.

Více

Komplexní měření součásti na souřadnicovém měřicím stroji

Komplexní měření součásti na souřadnicovém měřicím stroji Vysoké učení technické v Brně Fakulta strojního inženýrství Ústav výrobních strojů, systémů a robotiky Komplexní měření součásti na souřadnicovém měřicím stroji Příloha bakalářské práce Možnosti měření

Více

RTS bezdrátová nástrojová sonda

RTS bezdrátová nástrojová sonda RTS bezdrátová nástrojová sonda Rychlé a přesné ustavování nástrojů na obráběcích strojích a detekce zlomení nástroje Spolehlivá koncepce rádiového přenosu signálu Vynikající výkon, nižší zmetkovitost

Více

2D MANUAL. ložiscích, která umožňuje velmi rychlé a přesné bezkontaktní měření v rozsahu 400 mm 300 mm.

2D MANUAL. ložiscích, která umožňuje velmi rychlé a přesné bezkontaktní měření v rozsahu 400 mm 300 mm. vision systems 2D MANUAL VuMaster je manuální optický 2D měřicí přístroj přinášející VuMaster novou patentovanou technologii odměřování Colourmap. VuMaster nepoužívá tradiční stolek nebo enkodéry, ale

Více

VERTIKÁLNÍ OBRÁBECÍ CENTRA

VERTIKÁLNÍ OBRÁBECÍ CENTRA CNC MACHINERY VERTIKÁLNÍ OBRÁBECÍ CENTRA lineární valivé vedení vysoká přesnost polohování rychlá a spolehlivá výměna nástroje tuhá konstrukce stroje vysoká dynamika stroje precizní vysokorychlostní vřeteno

Více

PIONEER Kvalitní a cenově dostupný souřadnicový měřící stroj

PIONEER Kvalitní a cenově dostupný souřadnicový měřící stroj PIONEER Kvalitní a cenově dostupný souřadnicový měřící stroj Coordinate Measuring Machines www.sheffieldmeasurement.com PIONEER... PIONEER je ideální volbou pro zákazníky, kteří kupují jejich první souřadnicový

Více

REQ /A CNC vertikální frézovací centrum musí splňovat následující parametry definované v tabulce č. 1.

REQ /A CNC vertikální frézovací centrum musí splňovat následující parametry definované v tabulce č. 1. Institute of Physics ASCR, v. v. i. Na Slovance 2 182 21 Prague 8 eli-cz@fzu.cz www.eli-beams.eu 1. CNC vertikální frézovací centrum REQ-010195/A CNC vertikální frézovací centrum musí splňovat následující

Více

KOMBINOVANÉ MĚŘÍCÍ PŘÍSTROJE: DRSNOST POVRCHU / PROFIL FORMTRACER

KOMBINOVANÉ MĚŘÍCÍ PŘÍSTROJE: DRSNOST POVRCHU / PROFIL FORMTRACER KOMBINOVANÉ MĚŘÍCÍ PŘÍSTROJE: DRSNOST POVRCHU / PROFIL FORMTRACER PR 237 (3) Plnohodnotné měření drsnosti a profilu, úsporný systém díky kombinaci do jednoho přístroje. Inteligentní kombinace pro hospodárné

Více

INOVACE A DOKONALOST CNC HORIZONTÁLNÍ OBRÁBĚCÍ CENTRA FMH EH FBM. www.feeler-cnc.cz

INOVACE A DOKONALOST CNC HORIZONTÁLNÍ OBRÁBĚCÍ CENTRA FMH EH FBM. www.feeler-cnc.cz INOVACE A DOKONALOST CNC HORIZONTÁLNÍ OBRÁBĚCÍ CENTRA FMH EH FBM www.feeler-cnc.cz CNC horizontální obráběcí centra řady FMH FMH-500 (č.40) Rám tvaru T má integrované tříúrovňové vedení s žebrovanou výztuží

Více

LaserControl NT. spolehlivá kontrola nástroje vysoká přesnost měření dokonalá kontrola opotřebení

LaserControl NT. spolehlivá kontrola nástroje vysoká přesnost měření dokonalá kontrola opotřebení LaserControl NT spolehlivá kontrola nástroje vysoká přesnost měření dokonalá kontrola opotřebení LaserControl NT BLUM High-Tech-laserové systémy zaručují na celém světe nejvyšší přesnost a spolehlivost

Více

Momentové motory. (vestavné provedení) TGQ Momentové (přímé) motory

Momentové motory. (vestavné provedení) TGQ Momentové (přímé) motory Momentové motory (vestavné provedení) TGQ Momentové (přímé) motory Komplexní dodávky a zprovoznění servopohonů, dodávky řídicích systémů. Česká společnost TG Drives dodává již od roku 1995 servopohony

Více

TOS Hostivař s.r.o. UBB 50

TOS Hostivař s.r.o.   UBB 50 UBB 50 Specifikace řady strojů UBB 50 CNC Stroj UBB 50 CNC vychází z univerzální hrotové brusky UB 50 CNC, Jedná se o brusky na kulato pro obrobky maximálního průměru 500 mm a maximální délky 3 000 mm.

Více

CENTRUM VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGŮ ODBORNÝCH ŠKOL

CENTRUM VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGŮ ODBORNÝCH ŠKOL Projekt: CENTRUM VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGŮ ODBORNÝCH ŠKOL Kurz: Stavba a provoz strojů v praxi 1 OBSAH 1. Úvod Co je CNC obráběcí stroj. 3 2. Vlivy na vývoj CNC obráběcích strojů. 3 3. Směry vývoje CNC obráběcích

Více

G - série obrábění gra tu. hermeticky uzavřený pracovní prostor vysoký výkon a přesnost lineární posuvy & kuličkové šrouby

G - série obrábění gra tu. hermeticky uzavřený pracovní prostor vysoký výkon a přesnost lineární posuvy & kuličkové šrouby G série obrábění gra tu hermeticky uzavřený pracovní prostor vysoký výkon a přesnost lineární posuvy & kuličkové šrouby Obráběcí centra řady G jsou speciálně zkonstruována pro přesné, čisté a bezpečné

Více

RYCHLOST kontroly parametrů stroje. PŘESNOST identifikace středů rotace. OPTIMALIZACE nastavení a kapacity stroje. AUTOMATIZACE kontroly a měření

RYCHLOST kontroly parametrů stroje. PŘESNOST identifikace středů rotace. OPTIMALIZACE nastavení a kapacity stroje. AUTOMATIZACE kontroly a měření AxiSet Check-Up AxiSet Check-Up RYCHLOST kontroly parametrů stroje PŘESNOST identifikace středů rotace OPTIMALIZACE nastavení a kapacity stroje AUTOMATIZACE kontroly a měření AxiSet Check-Up Společnost

Více

CNC SOUSTRUŽNICKÁ CENTRA FTC

CNC SOUSTRUŽNICKÁ CENTRA FTC INOVACE A DOKONALOST CNC SOUSTRUŽNICKÁ CENTRA FTC HT www.feeler-cnc.cz CNC soustružnická centra se šikmým ložem FTC-350, FTC-450, FTC-640 FTC-350 FTC-450 FTC-640 řada FTC-350 řada FTC-450 řada FTC-640

Více

STLAČENÝ VZDUCH OD ROKU Prodloužená záruka 6 let se servisním plánem MyCare BLADE BUDOUCNOST NASTÁVÁ JIŽ DNES. BLADE i 8 12 S přímým převodem

STLAČENÝ VZDUCH OD ROKU Prodloužená záruka 6 let se servisním plánem MyCare BLADE BUDOUCNOST NASTÁVÁ JIŽ DNES. BLADE i 8 12 S přímým převodem STLAČENÝ VZDUCH OD ROKU 1919 Prodloužená záruka 6 let se servisním plánem MyCare BLADE BUDOUCNOST NASTÁVÁ JIŽ DNES BLADE i 8 12 S přímým převodem Mattei: více než 90 let výzkumu a spolehlivosti Firma Ing.

Více

Konstrukční zásady návrhu polohových servopohonů

Konstrukční zásady návrhu polohových servopohonů Konstrukční zásady návrhu polohových servopohonů Radomír Mendřický Elektrické pohony a servomechanismy 2.6.2015 Obsah prezentace Kinematika polohových servopohonů Zásady pro návrh polohových servopohonů

Více

GF Machining Solutions. Mikron MILL P 800 U ST

GF Machining Solutions. Mikron MILL P 800 U ST GF Machining Solutions Mikron MILL P 800 U ST Mikron MILL P 800 U ST Soustružení. Hrubování. Dokončování. Jediná upínací operace. Mikron MILL P 800 U ST pro simultánní soustružení je nové řešení, založené

Více

OMP600 extrémně přesná obrobková sonda

OMP600 extrémně přesná obrobková sonda OMP600 extrémně přesná obrobková sonda Nepřekonatelná přesnost a opakovatelnost měření ve 3D Spolehlivá koncepce modulovaného optického přenosu signálu Vynikající výkon, nižší zmetkovitost a vyšší zisk

Více

LASEROVÝ SKENER HP-L-8.9

LASEROVÝ SKENER HP-L-8.9 INFORMACE O PRODUKTECH LASEROVÝ SKENER HP-L-8.9 Cenově dostupný laserový skener pro měřicí rameno ROMER Absolute Arm 2 LASEROVÝ SKENER HP-L-8.9 HLAVNÍ FAKTA Laserové snímání dostupné všem HP-L-8.9 je dostupné

Více

Robustní provedení Robustní vodicí sloupec i měřicí hlava Vysoce přesný měřicí systém s kontrolní měřicí hlavou, systém není citlivý na nečistoty

Robustní provedení Robustní vodicí sloupec i měřicí hlava Vysoce přesný měřicí systém s kontrolní měřicí hlavou, systém není citlivý na nečistoty - 2-16 Nový výškoměr Chcete-li dosáhnout přesných výsledků jednoduše a rychleji, je zde nový výškoměr. Výškoměr je použitelný v dílně i ve výrobě. Přesně jak to od našich měřidel očekáváte. Uživatelsky

Více

PRŮMYSLOVÉ ROBOTY A MANIPULÁTORY

PRŮMYSLOVÉ ROBOTY A MANIPULÁTORY PRŮMYSLOVÉ ROBOTY A MANIPULÁTORY Pojem ROBOT zavedl český spisovatel Karel Čapek v roce 1920 v divadelní hře R.U.R. (Rosums Universal Robots) DEFINICE ROBOTU Robot (průmyslový) je automatické manipulační

Více

OMP40-2 Obrobková sonda s optickým přenosem signálu

OMP40-2 Obrobková sonda s optickým přenosem signálu OMP40-2 Obrobková sonda s optickým přenosem signálu Flexibilní řešení pro jakoukoliv měřicí úlohu Spolehlivá koncepce modulovaného optického přenosu signálu Vynikající výkon, nižší zmetkovitost a vyšší

Více

Kompatibilita a import CAD

Kompatibilita a import CAD Kompatibilita a import CAD Import a automatické rozpoznání 3D vlastností CATIA V5 WorkNC nyní nabízí import a automatické rozpoznání vlastností vrtaných otvorů z CATIA V5. V modulu automatického vrtání

Více

3D MĚŘÍCÍ STŮL ŘADA MIRACLE

3D MĚŘÍCÍ STŮL ŘADA MIRACLE 3D MĚŘÍCÍ STŮL ŘADA MIRACLE 1 Miracle (zázrak) CMM - reprezentuje plně automatizované CMM Všechna tři vodící tělesa jsou vyrobena z vysoce kvalitního granitu, zachovávají si své vlastnosti a tvrdost i

Více

MITUTOYO ROUNDTEST A FORMTRACER V AKCI

MITUTOYO ROUNDTEST A FORMTRACER V AKCI MITUTOYO ROUNDTEST A FORMTRACER V AKCI Od 1. října do 31. prosince 2015 MITUTOYO ROUNDTEST A FORMTRACER V AKCI ROUNDTEST Roundtest RA-120 Vhodný pro dílenské prostředí a připraven na výkon. Snadno použitelný

Více

CNC soustružnická centra se šikmým ložem

CNC soustružnická centra se šikmým ložem CNC soustružnická centra se šikmým ložem FTC FTB www.feeler-cnc.cz CNC soustružnická centra se šikmým ložem řady FTC FTC-10 velmi malý půdorys (1,8 x 1,3 m) oběžný průměr na ložem 520 mm maximální obráběný

Více

CNC SOUSTRUHY ROVNÉ LOŽE. Řada R

CNC SOUSTRUHY ROVNÉ LOŽE. Řada R CNC SOUSTRUHY ROVNÉ LOŽE Řada R CNC SOUSTRUHY ROVNÉ LOŽE Charakteristika Tyto univerzální soustruhy lze využívat jako CNC soustruhy nebo konvenční obráběcí stroje s digitálním odměřováním. Celková koncepce

Více

CNC STOLY VYSOKOTLAKÁ ČERPADLA

CNC STOLY VYSOKOTLAKÁ ČERPADLA KOMPLETNÍ STROJE PRO ŘEZÁNÍ VYSOKOTLAKÝM VODNÍM PAPRSKEM CNC STOLY VYSOKOTLAKÁ ČERPADLA NÁHRADNÍ DÍLY PŘÍSLUŠENSTVÍ ABRAZIVO SERVIS RED LINE CNC stoly Red Line jsou špičková řada, která umožňuje nejširší

Více

Souřadnicové měřicí stroje CRYSTA-APEX S PRC 1374(3) Vysoký výkon, nízká cena, CNC souřadnicový měřicí stroj, který splňuje světové standardy

Souřadnicové měřicí stroje CRYSTA-APEX S PRC 1374(3) Vysoký výkon, nízká cena, CNC souřadnicový měřicí stroj, který splňuje světové standardy Souřadnicové měřicí stroje CRYSTA-APEX S PRC 1374(3) Vysoký výkon, nízká cena, CNC souřadnicový měřicí stroj, který splňuje světové standardy Přesnost - Rychlost - Flexibilita: Crysta-Apex S Požadavky

Více

Machines. HELLER Obráběcí centra. Měřítko pro obrábění v 5 -ti osách. Nová řada F.

Machines. HELLER Obráběcí centra. Měřítko pro obrábění v 5 -ti osách. Nová řada F. Machines HELLER Obráběcí centra Měřítko pro obrábění v 5 -ti osách. Nová řada F. V krátkosti FT 2000/4000 Dvě velikosti strojů s různými pracovními prostory: FT 2000 (630/630/830) a FT 4000(800/800/1000)

Více

MP250 - první tenzometrická sonda pro brousicí stroje na světě

MP250 - první tenzometrická sonda pro brousicí stroje na světě MP250 - první tenzometrická sonda pro brousicí stroje na světě Nepřekonatelná 3D výkonnost umožňující snímání tvarových ploch Spolehlivá přesnost s velmi nízkou odchylkou přejezdu pozice Vynikající výkon,

Více

Tornado Series 2osé CNC produkční soustruhy & 3osá CNC soustružnická centra

Tornado Series 2osé CNC produkční soustruhy & 3osá CNC soustružnická centra Tornado Series 2osé CNC produkční soustruhy & 3osá CNC soustružnická centra BRITSKÁ KONSTRUKCE A VÝTEČNÉ ZPRACOVÁNÍ V Colchesteru píšeme příběh úplného odevzdání se technické inovaci, kvalitě a podpoře

Více

1

1 1 2 3 4 5 6 ACC - přesné rovinné brusky ACC-SA série/sa-iq série specifikace Položka Jednotky 52SA 63SA 42SA-iQ SA série SA-iQ série Rozměr stolu 550 200 605 300 530 200 Rozjezd os 650 230 750 340 530

Více

Obě verze jsou k dispozici buď se signály řízenými linkovým budičem, nebo s třístavovými signály.

Obě verze jsou k dispozici buď se signály řízenými linkovým budičem, nebo s třístavovými signály. Katalogový list L-9517-9354-01-A Rozhraní DSi Dual DSi umožňuje rotačním osám dosahovat vyšší přesnost, zatímco technologie propoz TM nabízí volitelnou polohu referenční značky. Použití dvou snímacích

Více

Software Form Control

Software Form Control Měření na kliknutí myši. Tak jednoduchá je kontrola obrobku v obráběcím centru pomocí měřícího softwaru FormControl. Nezáleží na tom, zda má obrobek obecné 3D kontury nebo běžný 2.5D charakter. Uživatel

Více

Instrumentovaný Mikroindentor

Instrumentovaný Mikroindentor Ústav mechaniky a materiálů Fakulta dopravní ČVUT v Praze Dokumentace funkčního vzorku: Instrumentovaný Mikroindentor Součást řešení projektu: SGS/05/OHK/3T/6 Tomáš Fíla, Daniel Kytýř, Nela Fenclová 0

Více

VC-608/ VC-610/711 CNC vertikální obráběcí centrum

VC-608/ VC-610/711 CNC vertikální obráběcí centrum VC-608/ VC-610/711 CNC vertikální obráběcí centrum - Určeno pro přesné obrábění forem a náročných kontur - Vysokorychlostní obrábění 12.000 20.000 ot/min - Ergonomický design a komfortní obsluha - Systém

Více

TGZ. 2-osé digitální servozesilovače

TGZ. 2-osé digitální servozesilovače TGZ 2-osé digitální servozesilovače Digitální servozesilovače TGZ TGZ představuje nový koncept měničů pro více-osé aplikace. TGZ v sobě zahrnuje moderní prvky digitálního řízení, jednoduché přednastavené

Více

Aplikace bin picking s použitím senzorové fúze

Aplikace bin picking s použitím senzorové fúze Moderní metody rozpoznávání a zpracování obrazových informací 2018 Aplikace bin picking s použitím senzorové fúze Vlastimil Hotař, Ondřej Matúšek Katedra sklářských strojů a robotiky Fakulta strojní Oddělení

Více

KOMBINOVANÉ MĚŘENÍ KONTURY A DRSNOSTI POVRCHU

KOMBINOVANÉ MĚŘENÍ KONTURY A DRSNOSTI POVRCHU Přístroje na měření tvaru KOMBINOVANÉ MĚŘENÍ KONTURY A DRSNOSTI POVRCHU PRC 1237(2) FORMTRACER: Kompletní měření kontury a povrchu v kombinaci v jednom prostorově úsporném systému. Inteligentní kombinace

Více

RMP60 obrobková sonda s radiovým přenosem signálu

RMP60 obrobková sonda s radiovým přenosem signálu RMP60 obrobková sonda s radiovým přenosem signálu Flexibilní řešení pro jakoukoliv měřicí úlohu Spolehlivá koncepce rádiového přenosu signálu Vynikající výkon, nižší zmetkovitost a vyšší zisk RMP60 inovativní

Více

Měřič. krouticího momentu /06/04/v1

Měřič. krouticího momentu /06/04/v1 Měřič krouticího momentu 2019/06/04/v1 DataTouch 3 - Analyzátor dat Datový analyzátor Data Touch 3 umožňuje kontrolu kvality, ktera se stává účinnou, rychlou a snadnou. S možností kombinování s různými

Více

KOMPLEXNÍ VZDĚLÁVÁNÍ KATEDRA STROJNÍ SPŠSE a VOŠ LIBEREC. CNC obrábění

KOMPLEXNÍ VZDĚLÁVÁNÍ KATEDRA STROJNÍ SPŠSE a VOŠ LIBEREC. CNC obrábění KOMPLEXNÍ VZDĚLÁVÁNÍ KATEDRA STROJNÍ SPŠSE a VOŠ LIBEREC CNC obrábění CNC OBECNĚ Kapitola 1 - Způsoby programování CNC strojů Kapitola 2 - Základní terminologie, oblasti CNC programování Kapitola 3 - Řídící

Více

INOVACE A DOKONALOST CNC PORTÁLOVÁ OBRÁBĚCÍ CENTRA FV FV5. www.feeler-cnc.cz

INOVACE A DOKONALOST CNC PORTÁLOVÁ OBRÁBĚCÍ CENTRA FV FV5. www.feeler-cnc.cz INOVACE A DOKONALOST CNC PORTÁLOVÁ OBRÁBĚCÍ CENTRA FV FV5 www.feeler-cnc.cz CNC portálová obráběcí centra řady FV FV-3214 FV-3214 O výměnu nástrojů se stará spolehlivý řetězový zásobník s výměnnou rukou

Více

Horizontální obráběcí centra

Horizontální obráběcí centra Horizontální obráběcí centra MDH 65 MDH 80 MDH 65 MDH 80 MDH 100 Jde o přesná horizontální obráběcí centra ze společné dílny našeho čínského partnera společnosti DMTG a předního světového výrobce obráběcích

Více

TMV 850 / TMV 1050 CNC vertikální obráběcí centrum

TMV 850 / TMV 1050 CNC vertikální obráběcí centrum TMV 850 / TMV 1050 CNC vertikální obráběcí centrum - Určeno pro vysokorychlostní vrtání, frézování a řezání závitů - Rychlá výměna nástroje 3 sec, s řezu do řezu 4,7 sec - Ergonomický design a komfortní

Více

TGZ. 2-osé digitální servozesilovače

TGZ. 2-osé digitální servozesilovače TGZ 2-osé digitální servozesilovače Digitální servozesilovače TGZ TGZ představuje nový koncept měničů pro více-osé aplikace. TGZ v sobě zahrnuje moderní prvky digitálního řízení, jednoduché přednastavené

Více

HLC série. horizontální soustruhy

HLC série. horizontální soustruhy HLC série horizontální soustruhy Soustruhy HLC Jsou nabízeny ve 3 provedeních s oběžným průměrem nad ložem od 900 do 2 000 mm. Délka obrobku může být až 12 metrů. Lože soustruhů jsou robustní konstrukce,

Více

Nové možnosti měření na souřadnicových měřicích strojích

Nové možnosti měření na souřadnicových měřicích strojích Nové možnosti měření na souřadnicových měřicích strojích Ing. Pavel Macháček Souřadnicové měřicí stroje (SMS) jsou dnes poměrně často využívaným prvkem v kontrole kvality výrobků. Zpočátku byly využívány

Více

RESM. Úhlový snímač. Funkce systému

RESM. Úhlový snímač. Funkce systému Katalogový list L-9517-9324-02-D Úhlový snímač RESM Snímač RESM je tvořen kompaktní prstencovou stupnicí z nerezavějící oceli, jenž má na obvodu vyznačeno dělení s roztečí µm. Součástí stupnice je optická

Více

OMP60 Obrobková sonda s optickým přenosem signálu

OMP60 Obrobková sonda s optickým přenosem signálu OMP60 Obrobková sonda s optickým přenosem signálu Flexibilní řešení pro jakoukoliv měřicí úlohu Spolehlivá koncepce modulovaného optického přenosu signálu Vynikající výkon, nižší zmetkovitost a vyšší zisk

Více

PRIMO LTS. Rychlé a přesné ustavování nástrojů na obráběcích strojích a detekce zlomení nástroje. Výjimečně snadné používání

PRIMO LTS. Rychlé a přesné ustavování nástrojů na obráběcích strojích a detekce zlomení nástroje. Výjimečně snadné používání PRIMO LTS Rychlé a přesné ustavování nástrojů na obráběcích strojích a detekce zlomení nástroje Výjimečně snadné používání Vynikající výkon, nižší zmetkovitost a vyšší zisk PRIMO LTS řízení procesu výroby

Více

Pohon s adaptivním frekvenčním měničem Vynikající účinnost chladicí jednotky

Pohon s adaptivním frekvenčním měničem Vynikající účinnost chladicí jednotky Pohon s adaptivním frekvenčním měničem Vynikající účinnost chladicí jednotky Řešení vylepšení přizpůsobené řadě chladicích jednotek Trane RTAD Trane RTAC Provozní výhody Zisky díky energetické účinnosti

Více

Čtečky čárového kódu pro logistiku. Jan Kučera

Čtečky čárového kódu pro logistiku. Jan Kučera Čtečky čárového kódu pro logistiku Jan Kučera Agenda O firmě Cognex Možnosti čárových čteček pro logistiku Výhody technologie plošného čtení založeného na zpracování obrazu Vlastnosti čteček DataMan pro

Více

Univerzální CNC soustruhy řady SU

Univerzální CNC soustruhy řady SU Univerzální CNC soustruhy řady SU Jde o nejnovější produkt s dílny M-MOOS s.r.o. Tato série soustruhů řady heavy duty je kompletně montována v České republice. Jde o skutečně tuhé a těžké CNC soustruhy,

Více

DUGARD. VMCs DUGARD. Modelová řada E a XP Vertikální obráběcí centra DUGARD. Dodavatel obráběcích strojů již od roku 1939

DUGARD. VMCs DUGARD. Modelová řada E a XP Vertikální obráběcí centra DUGARD. Dodavatel obráběcích strojů již od roku 1939 DUGARD Dodavatel obráběcích strojů již od roku 1939 DUGARD VMCs Modelová řada E a XP Vertikální obráběcí centra DUGARD www.cnc-inaxes.cz info@cnc-inaxes.cz +42 494 3 967 DUGARD řada E DUGARD řada XP Optimální

Více

MCU 450V[T]-5X. Multifunkční pětiosé obráběcí centrum.

MCU 450V[T]-5X. Multifunkční pětiosé obráběcí centrum. MCU 45V[T]-5X Multifunkční pětiosé obráběcí centrum www.kovosvit.cz 2 3 MCU 45V-5X Multifunkční pětiosé obráběcí centurm www.kovosvit.cz Hlavní rysy stroje Multifunkční 5osé obráběcí centrum Kontinuální

Více

Tiskové chyby vyhrazeny. Obrázky mají informativní charakter.

Tiskové chyby vyhrazeny. Obrázky mají informativní charakter. CTJ Lineární moduly CTJ Charakteristika Lineární jednotky (moduly) řady CTJ jsou moduly s pohonem ozubeným řemenem a se dvěma paralelními kolejnicovými vedeními. Kompaktní konstrukce lineárních jednotek

Více

Produkty pro měření, zlepšování kvality a zvyšování produktivity

Produkty pro měření, zlepšování kvality a zvyšování produktivity Sortiment výrobků společnosti Renishaw Produkty pro měření, zlepšování kvality a zvyšování produktivity Snímací systémy pro souřadnicové měřící stroje (CMM) a obráběcí stroje Zkrácení času, snížení nákladů

Více

SUSEN CNC obráběcí centrum na ozářená zkušební tělesa

SUSEN CNC obráběcí centrum na ozářená zkušební tělesa Příloha č. 1 - Technické podmínky SUSEN CNC obráběcí centrum na ozářená zkušební tělesa 1. Kupující vzadávacím řízení poptal dodávku zařízení vyhovujícího následujícím technickým požadavkům: Součástí dodávky

Více

Servopohony. Servozesilovače AKD

Servopohony. Servozesilovače AKD Servopohony Servozesilovače AKD Komplexní dodávky a zprovoznění servopohonů, dodávky řídicích systémů. Česká společnost TG Drives dodává již od roku 1995 servopohony pro stroje a zařízení v průmyslové

Více

Průvodce technologií souřadnicového měřicího stroje

Průvodce technologií souřadnicového měřicího stroje Kapesní průvodce: Vysvětlení snímacích technologií souřadnicových měřicích strojů Průvodce technologií souřadnicového měřicího stroje Průvodce snímací technologií srdce každého souřadnicového měřicího

Více

Produktový katalog. Spolehlivé řešení měření ve výrobě. Inteligentní řešení měření ve výrobě

Produktový katalog.  Spolehlivé řešení měření ve výrobě. Inteligentní řešení měření ve výrobě Produktový katalog prodej a servis měřidel kalibrační služby Spolehlivé řešení měření ve výrobě Inteligentní řešení měření ve výrobě Cenově dostupné řešení měření ve výrobě Aberlink Inovativní řešení měření

Více

Senzory - snímací systémy

Senzory - snímací systémy Senzory - snímací systémy Měřicí jednotky Strana 333 335 LSM 902 Strana 337 LSM 9506 Strana 336 Zobrazovací jednotky Strana 335 336 331 příklady použití Kontinuální měření skleněných vláken a tenkých drátů

Více

Dodávka systému pro pokročilé řízení pohybu a pětiosé obrábění pro projekt NTIS

Dodávka systému pro pokročilé řízení pohybu a pětiosé obrábění pro projekt NTIS Dodávka systému pro pokročilé řízení pohybu a pětiosé obrábění pro projekt NTIS Název veřejné zakázky: část 1 veřejné zakázky: Dodávka obráběcího stroje pro pětiosé frézování část 2 veřejné zakázky: Dodávka

Více

Výukové texty. pro předmět. Automatické řízení výrobní techniky (KKS/ARVT) na téma

Výukové texty. pro předmět. Automatické řízení výrobní techniky (KKS/ARVT) na téma Výukové texty pro předmět Automatické řízení výrobní techniky (KKS/ARVT) na téma Podklady a grafická vizualizace k určení souřadnicových systémů výrobních strojů Autor: Doc. Ing. Josef Formánek, Ph.D.

Více

PRODUCT BROCHURE. ŘADA LEITZ REFERENCE Univerzální souřadnicové měřicí stroje a systémy pro kontrolu ozubených kol

PRODUCT BROCHURE. ŘADA LEITZ REFERENCE Univerzální souřadnicové měřicí stroje a systémy pro kontrolu ozubených kol PRODUCT BROCHURE ŘADA LEITZ REFERENCE Univerzální souřadnicové měřicí stroje a systémy pro kontrolu ozubených kol ROZHODNUTÍ MOHOU BÝT TAK JEDNODUCHÁ Je dobré vědět, že i ve složitém světě mohou být věci

Více

Objemový vodoměr Suchoběžné počitadlo Metrologická třída C pro všechny polohy

Objemový vodoměr Suchoběžné počitadlo Metrologická třída C pro všechny polohy 6 Objemový vodoměr Suchoběžné počitadlo Metrologická třída C pro všechny polohy Významné vlastnosti DN1 až 40 PN Vysoká přesnost a spolehlivost Nízké tlakové ztráty Malá citlivost na případné nečistoty

Více

Lineární jednotky MTJZ s pohonem ozubeným řemenem

Lineární jednotky MTJZ s pohonem ozubeným řemenem Lineární jednotky MTJZ s pohonem ozubeným řemenem Charakteristika MTJZ Lineární moduly řady MTJZ jsou v první řadě určeny pro svislou zástavbu a použití jako osy Z lineárních víceosých X-Y-Z systémů. Lineární

Více

Souřadnicové měření je měření prostorových souřadnic prováděné pomocí CMM Souřadnicový měřicí stroj CMM je měřicí systém k měření prostorových souřadn

Souřadnicové měření je měření prostorových souřadnic prováděné pomocí CMM Souřadnicový měřicí stroj CMM je měřicí systém k měření prostorových souřadn Seminář z oboru GPS (Geometrické Specifikace Produktů) Současný stav v oblasti návaznosti souřadnicových měřicích strojů v systémech kvality Doc. Tykal Osnova: Úvod Zkoušení CMM: - typy zkoušek - podmínky

Více

Efektivní výukou CNC systémů ke snadnému uplatně ní na trhu práce

Efektivní výukou CNC systémů ke snadnému uplatně ní na trhu práce Efektivní výukou CNC systémů ke snadnému uplatně ní na trhu práce Tento projekt byl spolufinancován Evropskou unií z Evropského fondu pro regionální rozvoj. Díky projektu zakoupila Střední škola Podorlické

Více

KATALOG ALOG SYSTÉM PRO SPRÁVU A ŘÍZENÍ VÝROBY STLAČENÉHO VZDUCHU

KATALOG ALOG SYSTÉM PRO SPRÁVU A ŘÍZENÍ VÝROBY STLAČENÉHO VZDUCHU KATALOG - 2011 ALOG SYSTÉM PRO SPRÁVU A ŘÍZENÍ VÝROBY STLAČENÉHO VZDUCHU CONCERTO: úplné ovládání a absolutní přizpůsobivost Početná spouštění a zastavování kompresoru, plýtvání energií a velká proměnlivost

Více

CNC VERTIKÁLNÍ OBRÁBĚCÍ CENTRA. Řada FB

CNC VERTIKÁLNÍ OBRÁBĚCÍ CENTRA. Řada FB CNC VERTIKÁLNÍ OBRÁBĚCÍ CENTRA Řada FB IKC-600FB-APC IKC-860FB-APC IKC-1100FB-APC S PALETOVOU VÝMĚNOU Velká nosnost & přesnost & vysoká produktivita Hydraulické upínání automatické výměny palet Automatický

Více

Genius 4x Čtyřosý pozicionér pro frézovací, vrtací a vyvrtávací stroje

Genius 4x Čtyřosý pozicionér pro frézovací, vrtací a vyvrtávací stroje Genius 4x Čtyřosý pozicionér pro frézovací, vrtací a vyvrtávací stroje K vykonávání automatických cyklů na stroji nemůsí být nutné instalovat komplexní a tudíž drahý CNC systém. Někdy je možno dosáhnout

Více

Základní nastavení parametrů měničů Fuji Electric řady: FRENIC-Mini (C2) FRENIC-Multi (E1) FRENIC-Ace (E2) FRENIC-MEGA (G1)

Základní nastavení parametrů měničů Fuji Electric řady: FRENIC-Mini (C2) FRENIC-Multi (E1) FRENIC-Ace (E2) FRENIC-MEGA (G1) Základní nastavení parametrů měničů Fuji Electric řady: FRENIC-Mini (C2) FRENIC-Multi (E1) FRENIC-Ace (E2) FRENIC-MEGA (G1) V tomto dokumentu je popsáno pouze základní silové nastavení měničů, přizpůsobení

Více

Řada LaserControl LASEROVÉ MĚŘICÍ SYSTÉMY S TECHNOLOGIÍ DIGILOG

Řada LaserControl LASEROVÉ MĚŘICÍ SYSTÉMY S TECHNOLOGIÍ DIGILOG Řada LaserControl LASEROVÉ MĚŘICÍ SYSTÉMY S TECHNOLOGIÍ DIGILOG 01 LC50-DIGILOG PERSPEKTIVNÍ LASEROVÝ MĚŘICÍ SYSTÉM PRO OBRÁBĚCÍ CENTRA Nový objev vynálezců. Pozoruhodný výkon řady Laser- Control zaručuje

Více

Vertikální a horizontální dělící přístroje typ VT W

Vertikální a horizontální dělící přístroje typ VT W f ß 29001 Základní tělo lakované, RAL 7035 světle šedý, přesuvná matice a upínací páka bkalené na tmavo. Upínací kleštiny nejsou v rozsahu dodávky. K rychlému zafixování obrobků tlakovými upínacími kleštinami.

Více

POUZE VOZÍKY TOYOTA SE SYSTÉMEM SAS VĚDÍ, JAK

POUZE VOZÍKY TOYOTA SE SYSTÉMEM SAS VĚDÍ, JAK POUZE VOZÍKY TOYOTA SE SYSTÉMEM SAS VĚDÍ, JAK ÚČINNĚ SNÍŽIT NÁKLADY Vysokozdvižné vozíky Toyota vybavené systémem SAS využívají inteligentní technologie k omezení vašich nákladů na řidiče a na vzniklé

Více

Výukové texty. pro předmět. Automatické řízení výrobní techniky (KKS/ARVT) na téma

Výukové texty. pro předmět. Automatické řízení výrobní techniky (KKS/ARVT) na téma Výukové texty pro předmět Automatické řízení výrobní techniky (KKS/ARVT) na téma Podklady k základním pojmům principu odměřovacích systémů (přírůstkový, absolutní) Autor: Doc. Ing. Josef Formánek, Ph.D.

Více

Ing. Petr Knap Carl Zeiss spol. s r.o., Praha

Ing. Petr Knap Carl Zeiss spol. s r.o., Praha METROTOMOGRAFIE JAKO NOVÝ NÁSTROJ ZAJIŠŤOVÁNÍ JAKOSTI VE VÝROBĚ Ing. Petr Knap Carl Zeiss spol. s r.o., Praha ÚVOD Společnost Carl Zeiss Industrielle Messtechnik GmbH již dlouhou dobu sleduje vývoj v poměrně

Více

Dodávka CNC frézky s vysokofrekvenčním vřetenem pro projekt CENTEM

Dodávka CNC frézky s vysokofrekvenčním vřetenem pro projekt CENTEM Název veřejné zakázky: Dodávka CNC frézky s vysokofrekvenčním vřetenem pro projekt CENTEM Odůvodnění vymezení technických podmínek podle 156 odst. 1 písm. c)zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách

Více

SPRINT vysokorychlostní skenovací systém

SPRINT vysokorychlostní skenovací systém SPRINT vysokorychlostní skenovací systém Úžasný v rychlosti měření Výjimečný v přesnosti měření Jedinečný v možnostech a aplikacích SPRINT systém pro inovativní řízení procesů Vypořádejte se s odchylkami

Více

PRŮMYSLOVÁ AUTOMATIZACE REGULOVANÉ POHONY ROBOTICKÁ PRACOVIŠTĚ KAMEROVÉ SYSTÉMY OBCHOD

PRŮMYSLOVÁ AUTOMATIZACE REGULOVANÉ POHONY ROBOTICKÁ PRACOVIŠTĚ KAMEROVÉ SYSTÉMY OBCHOD PRŮMYSLOVÁ AUTOMATIZACE REGULOVANÉ POHONY ROBOTICKÁ PRACOVIŠTĚ KAMEROVÉ SYSTÉMY OBCHOD ӏ Svařování ӏ Manipulace ӏ Broušení, frézování, řezání ӏ Lepení ӏ Robotické buňky ӏ Jednotlivá pracoviště ӏ Robotické

Více

ZÁKLADNÍ INFORMACE. NC nebo konvenční horizontální soustruh série HL s délkou až 12000 mm, točným průměrem nad ložem až 3500 mm.

ZÁKLADNÍ INFORMACE. NC nebo konvenční horizontální soustruh série HL s délkou až 12000 mm, točným průměrem nad ložem až 3500 mm. TDZ Turn TDZ TURN S.R.O. HLC SERIE ZÁKLADNÍ INFORMACE Společnost TDZ Turn s.r.o. patří mezi přední dodavatele nových CNC vertikálních soustruhů v České a Slovenské republice, ale také v dalších evropských

Více