Najdete zde i základní výstavní hodnocení a výsledek RTG (rentgenu) kloubů.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Najdete zde i základní výstavní hodnocení a výsledek RTG (rentgenu) kloubů."

Transkript

1 1 JAK ČÍST BONITAČNÍ KÓD Bonitačním kódem rozumíme zapsání předností, ale hlavně vad posuzovaného jedince pomocí předepsané tabulky. Pro úplného laika je to potom směs čísel a písmen na jednom řádku. V praxi je to potom hodnocení komise složené minimálně ze tří lidí. Jednotná tabulka pro všechna plemena neexistuje, stejně tak se liší i tabulky jednotlivých klubů, i když je posuzováno stejné plemeno - ty se liší v podstatě jen drobnostmi. Obr. Bonitační karta, která je používána ve Spolku chovatelů slovenských čuvačů a Klubu chovaťelov Slovenských čuvačov na Slovensku. Hlavička Každá bonitační karta má svou hlavičku, kde jsou zapsány základní iniciály posuzovaného jedince, jako je : místo a datum provedené bonitace jméno psa a název chovatelské stanice datum narození číslo zápisu pohlaví (které nemusí být vždy ze jména zřejmé) otec a matka posuzovaného jedince (jméno a název chovatelské stanice) Někdy se uvádí i čísla zápisu. jméno chovatele jméno a plná adresa majitele Najdete zde i základní výstavní hodnocení a výsledek RTG (rentgenu) kloubů. Výstavní ocenění bývá psáno ve zkratkách tak, jak se zadává na výstavách : V (výborná), VD (velmi dobrá),d (dobrá) popř. přímo tituly : NV (národní vítěz), CAC (čekatelství národního šampionátu), CACIB (čekatelství mezinárodního šampionátu, BOB (vítěz plemene) aj. RTG (rentgen) vyšetření kloubů se zapisuje pod zkratkami : RTG DKK a čísly oddělenými lomítkem příklad : DKK 0/0 (čísla za lomítkem znamenají stupeň na levé a pravé straně) - čím menší číslo tím lepší výsledek (hodnocení je 0-4) Někdy se můžete setkat i s hodnocením z jiných států, které může vypadat následovně : příklad : HD, HDD nebo D a na konci najdete buď jen jedno číslo nebo popř. písmeno. - pokud je tam písmeno, tak A znamená nejlepší výsledek (hodnocení je A-D) - pokud je tam číslo (bývá jen jedno) je to vždy postižení horšího z kloubů (hodnocení 0-4) Tyto všechny zkratky se objevují pouze v hlavičce bonitační karty nebo přímo na průkazu původu. NENAJDEME JE PŘÍMO ZAPSANÉ V BONITAČNÍM KÓDU!!!

2 2 A) Tabulka bonitačního kódu Tuto tabulku používá : Spolek chovatelů slovenských čuvačů v ČR Klub chovaťelov Slovenských čuvačov na Slovensku I. CELKOVÝ VZHLED : 1. lehčí, jemnější..výška pes : cm fena : cm cm cm cm cm 4. požadovaná síla, mohutnost a ušlechtilost pes : cm fena : cm cm cm cm cm 7. těžší, méně ušlechtilý. pes : cm fena : cm cm cm cm cm II. OKO : Tmavohnědé J1 Hnědé..J2 Světlehnědé.J3 III. ZNAKY PLEMENNÉ PŘÍSLUŠNOSTI : V rámci požadavku standartu A Nevýrazný pohlavní dimorfismus. B Jemná hlava C Těžší, hrubší hlava.. D Neodpovídající čelní sklon a temeno hlavy E Nesprávně nasazené uši... F Velké nebo malé uši G Nesprávně nesené uši.. H Svěšené, volné pysky.. I Slabší pigment. K Chyby v utváření hrudníku.. L Chyby v utváření hřbetu a beder. M Přestavěná záď. N Nesprávné úhlení pánevních končetin. O Nesprávné úhlení hrudních končetin P Měkké zápěstí.. R Nedostatky v postoji hrudních končetin.. S Nedostatky v postoji pánevních končetin T Vybočené a volné lokty U Krátký ocas.. V Špatně nasazený ocas W Háčkující a nebo jinak špatně nesený ocas... Z Otevřená srst, slabá podsada. Q Silně zvlněná, ale ještě ne kučeravá srst X

3 3 IV. POVAHA Úplně bázlivý... 1 Nejistý, bázlivější 2 Nervózní, napadající ze strachu.. 3 Příliš dráždivý. 4 Vyrovnaný, při napadení útočný. 5 Nebojácný přátelský 6 Klidný, těžce vydrážditelný 7 Flegmatický. 8 Dále v bonitační kartě najdete : (tyto údaje nemusí a většinou ani nejsou přímo zaznamenány v bonitačním kódu) záznam o měření (výška, délka hlavy, délka nosu, šířka hlavy, délka trupu, hloubka hrudníku, obvod zápěstí) pohlavní orgány u psa (úplné nebo neúplné) zuby : Plnochrupý, nůžkový skus.. 0 Plnochrupý, těsný nůžkový skus 1 Chybějící zuby, špatný skus.. 2 záznam zda byl či nebyl pes zařazen do chovu A v poslední řadě i podpisy členů bonitační komise. A jak tedy číst zapsaný kód Příklad : Bonitační kód zapsaný jako : 4AJ1Z/6 Čteme jako : jedinec požadované síly, mohutnosti a ušlechtilosti s výškou cm (u psa) nebo výškou 59-60cm (u feny) (4), v rámci požadovaného standartu (A), tmavohnědé oko (J1), s háčkujícím nebo jinak špatně neseným ocasem (Z), Nebojácný, přátelský (6). Bonitační kód zapsaný jako : 92J3DIM5 Čteme jako : těžší jedinec, méně ušlechtilý s výškou 68-70cm (u psa) nebo výškou 64-65cm (u feny) (9), špatný skus (2), světlehnědé oko (J3),s vadami plemenné příslušnosti : Těžší hrubší hlava (D), svěšené, volné pysky (I), chyby v utváření hřbetu a beder (M), povaha vyrovnaná, při napadení útočná (5). Bonitační kód zapsaný jako : 50J2/5 Čteme jako : jedinec požadované síly, mohutnosti a ušlechtilosti s výškou 65-67cm (u psa) nebo 61-63cm(u feny) (5), Plnochrupý s nůžkovým skusem (0), hnědým okem (J2), povaha vyrovnaná, při napadení útočná (5). Pozn. : Někdy se ještě za bon. kódem objeví pomlčka nebo lomítko a písmeno A-D, je to označení výsledku RTG (A=0, B=1 atd.) V tomto případě je to opět postižení horšího z kloubů.

4 4 B) Tabulka bonitačního kódu Tuto tabulku používá : Klub chovatelů Slovenských čuvačů v České republice I. VYŘAZUJÍCÍ VADY : V 1. Vadný skus 7. Nedostatečná nebo hnědá pigmentace 2. Chybějící zub nebo zuby 8. Nestandardní výška 3. Kryptorchid, monorchid 9. Zcela nestandardní typ 4. Dravčí oko, různobarevné oči 10. Kvadratický rámec těla 5. Zcela kudrnatá nebo rovná srst 11. Zcela strmé úhlení pánevních končetin 6. Výrazné žluté skvrny 12. Ocas zcela vadně nesený nasazený II. CELKOVÝ VZHLED : 1. lehčí, jemnější..výška pes : cm fena : cm cm cm cm cm 4. požadovaná síla, mohutnost a ušlechtilost pes : cm fena : cm cm cm cm cm 7. těžší, méně ušlechtilý. pes : cm fena : cm cm cm cm cm III. ZNAKY PLEMENNÉ PŘÍSLUŠNOSTI (POPIS) : Lehká vada skusu.. A Slabší pohlavní výraz.... B Vady utváření hlavy (jemná,těžká, čelní stop).. C Vady uší (nasazení, nesení, velikost) D Vady pysků (volné).. E Hnědé a světlé oko (ne dravčí).... F Vady pigmentace.. G Vady utváření hrudníku ( mělký, sudovitý, plochý)..... H Vady utváření hřbetu ( měkký, kapří, prohnutý apod..)... I Vady hrudních končetin (strmé úhlení,vybočené lokty aj.).. J Vady pánevních končetin (úhlení, vady postoje). K Vady ocasu (krátký, chybně nasazený nebo nesený, háčkování).. L Vady srsti (otevřená, silně zvlněná, zcela rovná). M Vady zbarvení (nažloutlý nádech) N Vady pohybu. O DKK pozitivní... P Vady pigmentace třetího víčka. Q Vady tlapek.. R

5 5 IV. POVAHA Úplně bázlivý Nervózní napadající ze strachu 2 Nejistý, bázlivější Příliš dráždivý, méně ovladatelný Odvážný, sebevědomý, ovladatelný, při napadení útočí.. 5 Nebojácný, sebevědomý, přátelský.. 6 Klidný, hůře vydrážditelný... 7 Flegmatický.. 8 Dále pro chov platí značky : Z. zařazen do chovu V. nechovný (případně blíže specifikován důvod vyřazení) viz I. vyřazující vady W dodatečně vyřazen z chovu na základě vad potomstva Bonitační kód se potom zapisuje v pořadí chovnost / celkový vzhled / popis / povaha A jak tedy číst zapsaný kód? Příklad : Bonitační kód zapsaný jako : Z/6/DEFJKP/5 Čteme jako : jedinec zařazený do chovu (Z), požadované síly, mohutnosti a ušlechtilosti s výškou 68-70cm (u psa) nebo 64-65cm (u feny) (6), s vadami : vady uší (nasazení, nesení, velikost) (D), vady pysků (volné) (E), hnědé světlé oko (ne dravčí) (F), vady hrudních končetin (strmé úhlení,vybočené lokty aj.) (J), vady pánevních končetin (úhlení, vady postoje) (K), DKK pozitivní (P), povaha odvážná, sebevědomá, ovladatelná, při napadení útočí (5) Bonitační kód zapsaný jako : V2/5/EFJN/5 - v tomto případě se jedná o nechovného jedince. Čteme jako : jedinec nezařazený do chovu (V) jako vada vyloučení z chovu je uvedený chybějící zub nebo zuby (2), jedinec požadované síly, mohutnosti a ušlechtilosti s výškou 65-67cm (u psa) nebo 61-63cm(u feny) (5), s vadami : vady pysků (volné) (E), hnědés světlé oko (ne dravčí) (F), vady hrudních končetin (strmé úhlení,vybočené lokty aj.) (J), vady zbarvení (nažloutlý nádech) (N), povaha odvážná, sebevědomá, ovladatelná, při napadení útočí (5). Na závěr bych chtěla podotknout, že dokonalý jedinec je popsán pouze ve standartu na každém posuzovaném jedinci lze najít nějakou odchylku. Bonitační kód slouží k tomu, aby se tyto odchylky neobjevovali u obou budoucích rodičů.

Bonitační karta. Míry psa. A šířka hlavy B délka čenichové partie C délka hlavy

Bonitační karta. Míry psa. A šířka hlavy B délka čenichové partie C délka hlavy Bonitační karta Míry psa A délka hlavy B délka čenichové partie C výška v kohoutku D hloubka hrudníku E obvod hrudníku F délka těla A šířka hlavy B délka čenichové partie C délka hlavy Celkový vzhled 1

Více

FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE. Secretariat General: 13, Place Albert I B 6530 THUIN (Belgie) HOVAWART (Hovawart)

FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE. Secretariat General: 13, Place Albert I B 6530 THUIN (Belgie) HOVAWART (Hovawart) FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE Secretariat General: 13, Place Albert I B 6530 THUIN (Belgie) ZEMĚ PŮVODU: Německo HOVAWART (Hovawart) DATUM PUBLIKACE ORIGINÁLNÍHO PLATNÉHO STANDARDU: 12.01.1998

Více

FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE. Secretariat General: 13, Place Albert I B 6530 THUIN (Belgie) HOVAWART (Hovawart)

FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE. Secretariat General: 13, Place Albert I B 6530 THUIN (Belgie) HOVAWART (Hovawart) FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE Secretariat General: 13, Place Albert I B 6530 THUIN (Belgie) ZEMĚ PŮVODU: Německo HOVAWART (Hovawart) DATUM PUBLIKACE ORIGINÁLNÍHO PLATNÉHO STANDARDU: 12.01.1998

Více

OBECNÁ USTANOVENÍ ZPŮSOB ZAŘAZOVÁNÍ BEARDED COLLIÍ DO CHOVU

OBECNÁ USTANOVENÍ ZPŮSOB ZAŘAZOVÁNÍ BEARDED COLLIÍ DO CHOVU CHOVATELSKÝ A ZÁPISNÍ ŘÁD KLUBU CHOVATELŮ BEARDED COLLIÍ PODMÍNKY PRO ZAŘAZOVÁNÍ BEARDED COLLIÍ DO CHOVU OBECNÁ USTANOVENÍ 1) Podmínky pro zařazení do chovu dané tímto předpisem KCHBC musí splňovat také

Více

Secretariat General: 13, Place Albert I B 6530 THUIN (Belgie) DATUM PUBLIKACE ORIGINÁLNÍHO PLATNÉHO STANDARDU: 06.05.1988

Secretariat General: 13, Place Albert I B 6530 THUIN (Belgie) DATUM PUBLIKACE ORIGINÁLNÍHO PLATNÉHO STANDARDU: 06.05.1988 F E D E R AT I O N C Y N O L O G I Q U E I N T E R N AT I O N A L E Secretariat General: 13, Place Albert I B 6530 THUIN (Belgie) F.C.I.-Standard č. 113 / 01.12.1989 / D BRIARD (Berger de Brie) ZEMĚ PŮVODU:

Více

FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE. SECRETARIAT GENERAL: 14, rue Léopold II, 6530 THUIN (Belgique) F.C.I. - Standard Nr. 166 / 30.08.

FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE. SECRETARIAT GENERAL: 14, rue Léopold II, 6530 THUIN (Belgique) F.C.I. - Standard Nr. 166 / 30.08. FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE SECRETARIAT GENERAL: 14, rue Léopold II, 6530 THUIN (Belgique) F.C.I. - Standard Nr. 166 / 30.08.91 / D Aktualizováno: 9. 2. 2011 CELKOVÝ ZJEV: Německý ovčák je pes

Více

BARZOJ RUSKÝ CHRT (Russkaya Psovaya Borzaya)

BARZOJ RUSKÝ CHRT (Russkaya Psovaya Borzaya) F E D E R A T I O N C Y N O L O G I Q U E I N T E R N A T I O N A L E Secretariat General: 13, Place Albert I B 6530 THUIN (Belgie) F.C.I.-Standard č. 193 / 22.11.2006 / D, GB BARZOJ RUSKÝ CHRT (Russkaya

Více

Standard Nº. 15.01.2011 / SCHVÁLENÍ SKG CL. KONTINENTÁLNÍ BULDOK (Continental bulldog)

Standard Nº. 15.01.2011 / SCHVÁLENÍ SKG CL. KONTINENTÁLNÍ BULDOK (Continental bulldog) FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE (AISBL) SECRETARIAT GENERAL: 13, Place Albert 1 er B 6530 Thuin (Belgique) Standard Nº. 15.01.2011 / SCHVÁLENÍ SKG CL Překlad: Kateřina Samková KONTINENTÁLNÍ BULDOK

Více

Schválený ZÁPIS ZE SETKÁNÍ MAJITELŮ KELPIÍ

Schválený ZÁPIS ZE SETKÁNÍ MAJITELŮ KELPIÍ Schválený ZÁPIS ZE SETKÁNÍ MAJITELŮ KELPIÍ PÁVOV 10. 1. 2009 Na srazu kelpinek jsem nebyla, tak zde alespoň uveřejňuji zápis ze setkání tak, jak mi ho poslala Jana Š. Přítomní: cca 20 majitelů kelpií (prezenční

Více

RUSKÝ ČERNÝ TERIÉR (Russkiy Tchiorny Terrier)

RUSKÝ ČERNÝ TERIÉR (Russkiy Tchiorny Terrier) 10.01.2011/EN FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE (AISBL) SECRETARIAT GENERAL: 13, Place Albert 1 er B 6530 Thuin (Belgique) FCI-Standard N 327 RUSKÝ ČERNÝ TERIÉR (Russkiy Tchiorny Terrier) PŘEKLAD FCI:

Více

Bonitace psů a fen alpského brakýře jezevčíkovitého

Bonitace psů a fen alpského brakýře jezevčíkovitého Bonitace psů a fen alpského brakýře jezevčíkovitého I. Všeobecné Podkladem tohoto hodnocení exteriéru jsou plemenné znaky, uvedené ve standardu FCI č. 254 pro alpského brakýře jezevčíkovitého (dále jen

Více

FCI standard č.: 98 / 29.11.2000 / D NĚMECKÝ DRÁTOSRSTÝ OHAŘ DEUTSCH DRAHTHAAR

FCI standard č.: 98 / 29.11.2000 / D NĚMECKÝ DRÁTOSRSTÝ OHAŘ DEUTSCH DRAHTHAAR FCI standard č.: 98 / 29.11.2000 / D NĚMECKÝ DRÁTOSRSTÝ OHAŘ DEUTSCH DRAHTHAAR ZEMĚ PŮVODU: Německo. DATUM PUBLIKACE PLATNÉHO ORIGINÁLNÍHO STANDARDU: 25. 10. 2000. POUŽITÍ: V souladu s jeho určením všestranně

Více

Bonitace psů a fen alpského brakýře jezevčíkovitého

Bonitace psů a fen alpského brakýře jezevčíkovitého Bonitace psů a fen alpského brakýře jezevčíkovitého I. Všeobecné Podkladem těchto hodnocení exteriéru jsou rasové znaky, uvedené ve standardu pro alpskou braku jezevčíkovitou. Hodnocení smí být prováděno

Více

CO JE TŘEBA UDĚLAT, ABY SE STALA MOJE FENA CHOVNOU? Co všechno je třeba k tomu, aby vaše fena získala chovnost?

CO JE TŘEBA UDĚLAT, ABY SE STALA MOJE FENA CHOVNOU? Co všechno je třeba k tomu, aby vaše fena získala chovnost? materiály zpracované chovatelskou stanicí Bílé království CO JE TŘEBA UDĚLAT, ABY SE STALA MOJE FENA CHOVNOU? -Chovatelem je nazýván člověk, který se zabývá plemenitbou a odchovem štěňat. -Chovatelský

Více

Standard FCI č. 114/ 25.09.1998/ F EPAGNEUL DE PONT-AUDEMER OHAŘ Z PONT-AUDEMER

Standard FCI č. 114/ 25.09.1998/ F EPAGNEUL DE PONT-AUDEMER OHAŘ Z PONT-AUDEMER Standard FCI č. 114/ 25.09.1998/ F EPAGNEUL DE PONT-AUDEMER OHAŘ Z PONT-AUDEMER 2 PŮVOD : Francie. DATUM ZVEŘEJNĚNÍ PLATNÉHO STANDARDU : 06.05.1964. POUŽITÍ : stavěcí pes (ohař). KLASIFIKACE F.C.I. : Skupina

Více

Posuzování exteriéru koní

Posuzování exteriéru koní Posuzování exteriéru koní Druhy posouzení koně Obecné charakterisika typu a plemenné příslušnosti Speciální morfologická analýza a její vzájemné souvislosti Způsoby posouzení exteriéru Slovní hodnocení

Více

RUSKO-EVROPSKÁ LAJKA

RUSKO-EVROPSKÁ LAJKA FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE (AISBL) SECRETARIAT GENERAL: 13, Place Albert 1 er B 6530 Thuin (Belgique) 02.03.2011/EN 08.03.2012/CZ Překlad: Kateřina Samková FCI-Standard N 304 RUSKO-EVROPSKÁ

Více

KERRY BLUE TERIÉR (KERRY BLUE TERRIER)

KERRY BLUE TERIÉR (KERRY BLUE TERRIER) FCI-Standard č. 3 / 11. 05. 2005/ GB KERRY BLUE TERIÉR (KERRY BLUE TERRIER) ZEMĚ PŮVODU: Irsko DATUM PUBLIKACE PŮVODNÍHO PLATNÉHO STANDARDU: 19.04.2005. VYUŽITÍ: Používá se k těžké práci při lovu vyder

Více

FÉDÉRATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE. SECRÉTARIAT GÉNÉRAL: 13, Place Albert 1 B 653 THUIN (Belg. ) FCI - Standard č. 291/16. 06.

FÉDÉRATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE. SECRÉTARIAT GÉNÉRAL: 13, Place Albert 1 B 653 THUIN (Belg. ) FCI - Standard č. 291/16. 06. FÉDÉRATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE SECRÉTARIAT GÉNÉRAL: 13, Place Albert 1 B 653 THUIN (Belg. ) FCI - Standard č. 291/16. 06. 1999/D EURASIER ZEMĚ PŮVODU: Německo DATUM PUBLIKACE PLATNÉHO ORIGINÁLNÍHO

Více

HODNOCENÍ EXTERIÉRU. Stop - dobře patrný - příliš výrazný - méně výrazný. Oko tmavé - středně hnědé - světlejší - světlé - vypouklé - zapadlé

HODNOCENÍ EXTERIÉRU. Stop - dobře patrný - příliš výrazný - méně výrazný. Oko tmavé - středně hnědé - světlejší - světlé - vypouklé - zapadlé BONITAČNÍ KARTA HOVAWARTŮ 00. Jméno psa včetně CHS číslo zápisu: Příloha č. 1 HODNOCENÍ EXTERIÉRU BARVA 1a 1x 2a 2b 2c 2d 2e 2f 2x Černá - srst je černá a lesklá Černá se znaky Černá se znaky - tmavé znaky

Více

Standard plemene tak, jak ho uvádí ČMKU. Rhodéský ridgeback (Rhodesian Ridgeback) PŘEKLAD: Jochen H.Eberhardt

Standard plemene tak, jak ho uvádí ČMKU. Rhodéský ridgeback (Rhodesian Ridgeback) PŘEKLAD: Jochen H.Eberhardt Standard plemene tak, jak ho uvádí ČMKU Rhodéský ridgeback (Rhodesian Ridgeback) PŘEKLAD: Jochen H.Eberhardt ZEMĚ PŮVODU: Jižní Afrika. Standard zpracovaly kynologické organizace Kennel Union of South

Více

ZÁPISNÍ ŘÁD. Landseerklub České republiky, z.s.

ZÁPISNÍ ŘÁD. Landseerklub České republiky, z.s. ZÁPISNÍ ŘÁD Landseerklub České republiky, z.s. Článek I. - Účel a působnost 1. Chovatelský a zápisní řád je základní normou pro chov plemene landseer, vycházející z plemenného standardu FCI v plném rozsahu.

Více

Bonitační řád Pannonia Klub / dále jen Klub / I. Základní ustanovení

Bonitační řád Pannonia Klub / dále jen Klub / I. Základní ustanovení Bonitační řád Pannonia Klub / dále jen Klub / I. Základní ustanovení 1. Cílem bonitačního řádu / dále jen řád / je stanovení jednotného postupu pro pořádání a organizování bonitací a jednotného výkladu

Více

Standard FCI č. 51 / 14.11.2000 / F FINSKÝ HONIČ. (Suomenajokoira)

Standard FCI č. 51 / 14.11.2000 / F FINSKÝ HONIČ. (Suomenajokoira) Standard FCI č. 51 / 14.11.2000 / F FINSKÝ HONIČ (Suomenajokoira) 2 PŘEKLAD DO FRANCOUZŠTINY : Dr.J.-M. Paschoud a Prof. R. Triquet. PŘEKLAD DO ČEŠTINY : Helena Dvořáková PŮVOD : Finsko. DATUM ZVEŘEJNĚNÍ

Více

SPOLEK CHOVATELŮ SLOVENSKÝCH ČUVAČŮ E-mail: vybor@slovensky-cuvac.biz, www: www.slovensky-cuvac.biz

SPOLEK CHOVATELŮ SLOVENSKÝCH ČUVAČŮ E-mail: vybor@slovensky-cuvac.biz, www: www.slovensky-cuvac.biz Středoevropská speciální výstava Slovenských čuvačů Chržín, 26. 9. 2015 Místo konání: Chržín 1, Stará Fara www.chrzin1.cz Se zadáváním titulů: Vítěz Středoevropské speciální výstavy SC Nejlepší pes Středoevropské

Více

Klub chovatelů kníračů České republiky, pořádají dne 28. května 2011 na Kynologickém cvičišti v Praze 4 Braníku

Klub chovatelů kníračů České republiky, pořádají dne 28. května 2011 na Kynologickém cvičišti v Praze 4 Braníku Klub chovatelů kníračů České republiky, a pořádají dne 28. května 2011 na Kynologickém cvičišti v Praze 4 Braníku XI. OBLASTNÍ KLUBOVOU VÝSTAVU KNÍRAČŮ VŠECH VELIKOSTNÍCH A BAREVNÝCH RÁZŮ se zadáváním

Více

Boný z Údolí Jizery. CMKU/BOM/6557/13, nar: 28.4.2013, Rtg Dkk: 0/0, dlk: 0/0, 60/61 cm. O: Jaguar de Alphaville Bohemia.

Boný z Údolí Jizery. CMKU/BOM/6557/13, nar: 28.4.2013, Rtg Dkk: 0/0, dlk: 0/0, 60/61 cm. O: Jaguar de Alphaville Bohemia. Boný z Údolí Jizery CMKU/BOM/6557/13, nar: 28.4.2013, Rtg Dkk: 0/0, dlk: 0/0, 60/61 cm M: Abby Ostraryka Petr Mašek, Přespolní 1289, Orlová Poruba, 735 14 - Hlava typická dle standardu, méně výrazný stop,

Více

PEHLED BONITANÍCH KÓD A. Kódy platné v roce 1990

PEHLED BONITANÍCH KÓD A. Kódy platné v roce 1990 PEHLED BONITANÍCH KÓD A. Kódy platné v roce 1990 Tyto kódy byly použity pi bonitaci v Praze Hostivicích konané 29.4.1990. Typ 0 zcela netypický 1 píliš lehký - chrtovitý 2 malý, výška pod hranicí standardu

Více

CHOVATELSKÝ ŘÁD CHOVATELSKÝ ŘÁD DKČR

CHOVATELSKÝ ŘÁD CHOVATELSKÝ ŘÁD DKČR CHOVATELSKÝ ŘÁD Článek l.0 - Úvodní ustanovení 1.1 Chovatelský řád slouží k řízení a usměrňování chovu plemene dobrman v ČR. 1.2 Chovatelský řád vytváří předpoklady pro rozvoj chovu dobrmanů v souladu

Více

ZÁPADOSIBIŘSKÁ LAJKA

ZÁPADOSIBIŘSKÁ LAJKA FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE (AISBL) SECRETARIAT GENERAL: 13, Place Albert 1 er B 6530 Thuin (Belgique) 02.03.2011/EN 10.04.2012/CZ Překlad: Kateřina Samková FCI-Standard N 306 ZÁPADOSIBIŘSKÁ

Více

Speciální výstava slovenských čuvačů Chržín, 26. 9. 2015

Speciální výstava slovenských čuvačů Chržín, 26. 9. 2015 Speciální výstava slovenských čuvačů Chržín, 26. 9. 2015 Místo konání: Chržín 1, Stará Fara www.chrzin1.cz Se zadáváním titulů: Vítěz vítězka speciální výstavy SC Vítěz vítězka mladých speciální výstavy

Více

Návod na vyplnění karty kelpie

Návod na vyplnění karty kelpie Návod na vyplnění karty kelpie Nejdříve si vybereme příslušný dokument, který budeme následně vyplňovat. Jsou jen tři možnosti: 1. Soubor IMPORT DO ČR Tato tabulka se vyplňuje pro psy importované do České

Více

FENY Agina z Granátové zahrady Aprilia Fire Fox Kapanga

FENY Agina z Granátové zahrady Aprilia Fire Fox Kapanga FENY Agina z Granátové zahrady Narozena: 09.06.2011, CMKU/BOM/5411/11, DKK: 0/0, DLK 0/0, Zkoušky: ZZO Otec: Udet de Alphaville Bohemia Matka: Brona od Policie České republiky Romana Točíková, Hněvkovice

Více

PRAŽSKÝ KRYSAŘÍK (Ratier de Prague) Standard země původu (ČMKU)

PRAŽSKÝ KRYSAŘÍK (Ratier de Prague) Standard země původu (ČMKU) PRAŽSKÝ KRYSAŘÍK (Ratier de Prague) Standard země původu (ČMKU) ZEMĚ PŮVODU: Česká republika. DATUM PUBLIKACE PLATNÉHO PŮVODNÍHO STANDARDU: 12. října. 1980 POUŽITÍ: Společenské plemeno KLASIFIKACE F.C.I.:

Více

PROPOZICE 3. 5. 2015

PROPOZICE 3. 5. 2015 Klubová výstava a VII. ročník Memoriálu Doc. Viléma Kurze se zadáváním titulů Klubový vítěz, Klubová vítězka PROPOZICE 3. 5. 2015 při MVP Praha na výstavišti Praha-Letňany Uzávěrka přihlášek: 26. 4. 2015

Více

Středoevropská speciální výstava slovenských čuvačů Brno, 25. 10. 2014

Středoevropská speciální výstava slovenských čuvačů Brno, 25. 10. 2014 Středoevropská speciální výstava slovenských čuvačů Brno, 25. 10. 2014 Místo konání : Kynologický klub Zetor Brno, Jedovnická 7a, Brno, GPS : 49 12'56.248"N, 16 40'31.312"E Se zadáváním titulů: Vítěz středoevropské

Více

VYUŽITÍ: Lov na dohled. Nomádi v něm kromě toho vidí zvíře, kterým se mohou pyšnit, i společníka.

VYUŽITÍ: Lov na dohled. Nomádi v něm kromě toho vidí zvíře, kterým se mohou pyšnit, i společníka. FCI-Standard č. 307 / 03. 06. 1998 / GB AZAVAK (AZAWAKH) ZEMĚ PŮVODU: Mali PATRONÁT: Francie DATUM PUBLIKACE PŮVODNÍHO PLATNÉHO STANDARDU: 22.08.1994. VYUŽITÍ: Lov na dohled. Nomádi v něm kromě toho vidí

Více

SPOLEK CHOVATELŮ SLOVENSKÝCH ČUVAČŮ E-mail: vybor@slovensky-cuvac.biz, www: www.slovensky-cuvac.biz

SPOLEK CHOVATELŮ SLOVENSKÝCH ČUVAČŮ E-mail: vybor@slovensky-cuvac.biz, www: www.slovensky-cuvac.biz Klubová výstava Slovenských čuvačů se zadáváním titulů Nejlepší pes výstavy, Nejlepší fena výstavy 14. 11. 2015 Místo konání: Brno - Líšeň, Jedovnická 7a, KK Zetor, krytá kynologická hala GPS: 49.2159092N,

Více

ITALSKÝ CHRTÍK (PICCOLO LEVRIERO ITALIANO)

ITALSKÝ CHRTÍK (PICCOLO LEVRIERO ITALIANO) FCI standard č. 200 / 17. 06. 1998 / GB ITALSKÝ CHRTÍK (PICCOLO LEVRIERO ITALIANO) ZEMĚ PŮVODU: Itálie DATUM PUBLIKACE PŮVODNÍHO PLATNÉHO STANDARDU: 30.03.1992. VYUŽITÍ: Dostihový pes. KLASIFIKACE F.C.I.:

Více

Interclub Orient. A. CELKOVÝ VZHLED: malý, nízký, dobře vyvážený, robustní pes, silné stavby těla

Interclub Orient. A. CELKOVÝ VZHLED: malý, nízký, dobře vyvážený, robustní pes, silné stavby těla Interclub Orient A. CELKOVÝ VZHLED: malý, nízký, dobře vyvážený, robustní pes, silné stavby těla Lví vzezření s ostražitým a inteligentním výrazem. Malý, dobře vyvážený, mírně zavalitý, velmi důstojný

Více

KYNOLOGICKÉ VÝSTAVY rozdělení výstav, třídy psů, známky z hodnocení, zadávané tituly...

KYNOLOGICKÉ VÝSTAVY rozdělení výstav, třídy psů, známky z hodnocení, zadávané tituly... KYNOLOGICKÉ VÝSTAVY rozdělení výstav, třídy psů, známky z hodnocení, zadávané tituly... Rozdělení výstav Oblastní a krajské Speciální Klubové se zadáváním titulu Klubový vítěz Klubové bez zadávání titulu

Více

Pozvánka na klubovou výstavu a bonitaci Nová Živohošť 27. - 28. 4. 2013

Pozvánka na klubovou výstavu a bonitaci Nová Živohošť 27. - 28. 4. 2013 Pozvánka na klubovou výstavu a bonitaci Nová Živohošť 27. - 28. 4. 2013 Milí chovatelé, majitelé a příznivci plemene beauceron, rádi bychom Vás pozvali na Novou Živohošť, kde se bude konat první klubová

Více

PSI: Třída chovnosti: po splnění výstavy. Diego z Ajysyt CMKU/BC/4934/13 nar., 24.12.2013 barva ČP

PSI: Třída chovnosti: po splnění výstavy. Diego z Ajysyt CMKU/BC/4934/13 nar., 24.12.2013 barva ČP PSI: Horus Warrior Soul CMKU/BC/4440/09, nar.26.2.2009, barva ČP Matka: Belote dit Ronja du Pla de la Jasse, Otec: Solido du Moulin de Soulage Chovatel: Laila Ooms majitel: Laila Ooms + Gabriela Haisová,

Více

STANDARD PLEMENE KAVKAZSKÝ PASTEVECKÝ PES (KAVKAZSKÝ OVČÁK)

STANDARD PLEMENE KAVKAZSKÝ PASTEVECKÝ PES (KAVKAZSKÝ OVČÁK) STANDARD PLEMENE KAVKAZSKÝ PASTEVECKÝ PES (KAVKAZSKÝ OVČÁK) ZEMĚ PŮVODU: SSSR DATUM PUBLIKACE OFICIÁLNÍHO PLATNÉHO STANDARDU 13.10.2010 VYUŽITÍ: Hlídací pes STRUČNÁ HISTORICKÁ ZPRÁVA Kavkazský pastevecký

Více

Bonitační řád Klubu chovatelů pudlů Praha (dále jen KCHP)

Bonitační řád Klubu chovatelů pudlů Praha (dále jen KCHP) Bonitační řád Klubu chovatelů pudlů Praha (dále jen KCHP) Článek I. Obecná ustanovení 1. Bonitace je odbornou chovatelskou činností, která, na základě poznatků o exteriérových a povahových přednostech,

Více

Příloha Zápisního řádu - Standard - FRANCOUZSKÝ BULDOČEK FÉDÉRATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE

Příloha Zápisního řádu - Standard - FRANCOUZSKÝ BULDOČEK FÉDÉRATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE Příloha Zápisního řádu - Standard - FRANCOUZSKÝ BULDOČEK FÉDÉRATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE SECRETARIAT GÉNÉRAL: 13, Place Albert I - 6530 Thuin (Belgique) Překlad: Ing. Hana Petrusová F.C.I. Standard

Více

Vady: Při seznamování se mohou trochu držet stranou, tato vlastnost by však nikdy neměla vyústit do krčení se, plazení, nebo ukrývání.

Vady: Při seznamování se mohou trochu držet stranou, tato vlastnost by však nikdy neměla vyústit do krčení se, plazení, nebo ukrývání. HISTORIE Okouzlující malý bruselský grifonek s nejistým původem pochází z uliček města Bruselu v Belgii. Většina zdrojů se shoduje na tom, že byl bruselský grifonek vyšlechtěn v Belgii z malých hrubosrstých

Více

Secretariat General: 13, Place Albert I B 6530 THUIN (Belgie) (Cao da Serra de Aires) DATUM PUBLIKACE ORIGINÁLNÍHO PLATNÉHO STANDARDU: 27.02.

Secretariat General: 13, Place Albert I B 6530 THUIN (Belgie) (Cao da Serra de Aires) DATUM PUBLIKACE ORIGINÁLNÍHO PLATNÉHO STANDARDU: 27.02. F E D E R AT I O N C Y N O L O G I Q U E I N T E R N AT I O N A L E Secretariat General: 13, Place Albert I B 6530 THUIN (Belgie) F.C.I.-Standard č. 93 / 27.02.1996 / GB PORTUGALSKÝ OVČÁK (Cao da Serra

Více

COLLIE (ROUGH) KOLIE DLOUHOSRSTÁ

COLLIE (ROUGH) KOLIE DLOUHOSRSTÁ FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE (AISBL) SECRETARIAT GENERAL: 13, Place Albert 1 er B 6530 Thuin (Belgique) 22.11.2012 /EN (poslední úpravy jsou vytučněny) FCI-Standard N 156 COLLIE (ROUGH) KOLIE

Více

STANDARD PLEMENE CHODSKÝ PES

STANDARD PLEMENE CHODSKÝ PES STANDARD PLEMENE CHODSKÝ PES ZEMĚ PŮVODU : Česká republika Garant plemene : ČMKU DATUM PUBLIKACE PLATNÉHO PŮVODNÍHO STANDARDU : 28.10.1984 POUŽITÍ : Pracovní plemeno KLASIFIKACE F.C.I. : Po jeho mezinárodním

Více

KRAŠSKÝ OVČÁK (KRASKI OVČAR)

KRAŠSKÝ OVČÁK (KRASKI OVČAR) FCI-Standard č. 278/22.08.2001/GB KRAŠSKÝ OVČÁK (KRASKI OVČAR) ZEMĚ PŮVODU: Slovinsko DATUM ZVEŘEJNĚNÍ ORIGINÁLNÍHO PLATNÉHO STANDARDU: 26.06.2000 VYUŽITÍ: ovčák z Kraského pohoří je výborným ovčáckým

Více

APPENZELLER SENNENHUND

APPENZELLER SENNENHUND FCI standard č.: 46 / 5.5.2003 / D APPENZELLER SENNENHUND APPENZELLSKÝ SALAŠNICKÝ PES ZEMĚ PŮVODU: Švýcarsko DATUM PUBLIKACE PLATNÉHO ORIGINÁLNÍHO STANDARDU: 25. 03. 2003. POUŽITÍ: Honácký, ovčácký, strážní

Více

AMERICKÁ AKITA (American Akita)

AMERICKÁ AKITA (American Akita) F É D É R AT I O N C Y N O L O G I Q U E I N T E R N AT I O N A L E Secretariat General: 13, Place Albert I B 6530 THUIN (Belgie) F.C.I. - Standard č. 344 / 05.01.2006 / GB AMERICKÁ AKITA (American Akita)

Více

ZÁPISNÍ a CHOVATELSKÝ ŘÁD pro Catahoula Club EU

ZÁPISNÍ a CHOVATELSKÝ ŘÁD pro Catahoula Club EU ZÁPISNÍ a CHOVATELSKÝ ŘÁD pro Catahoula Club EU Zápisní řád slouží pro řízení chovu plemene leopardí pes z Louisiany (LC). Pro členy Catahoula Club EU platí v plném rozsahu Zápisní řád ČMKU s těmito dodatky:

Více

BONITAČNÍ ŘÁD PRO MALÉ A STŘEDNÍ KNÍRAČE Klubu chovatelů kníračů České republiky 1927

BONITAČNÍ ŘÁD PRO MALÉ A STŘEDNÍ KNÍRAČE Klubu chovatelů kníračů České republiky 1927 Soubor předpisů KCHK ČR 1927 1 BONITAČNÍ ŘÁD PRO MALÉ A STŘEDNÍ KNÍRAČE Klubu chovatelů kníračů České republiky 1927 Bonitace je odbornou chovatelskou činností, která slouží k zajištění zdravého a kvalitního

Více

Propozice klubové výstavy pražských krysaříků. Vážené dámy a pánové, srdečně Vás zveme na Klubovou výstavu se zadáním titulů

Propozice klubové výstavy pražských krysaříků. Vážené dámy a pánové, srdečně Vás zveme na Klubovou výstavu se zadáním titulů Propozice klubové výstavy pražských krysaříků Vážené dámy a pánové, srdečně Vás zveme na Klubovou výstavu se zadáním titulů CAJC, CAC, res,. CAC, BOB (Best of Breed), BOS ( Best of Opposite Sexe), BOJ

Více

Standard chodského psa strana 6. Klubové a speciální výstavy strana 20

Standard chodského psa strana 6. Klubové a speciální výstavy strana 20 O B S A H Organizační řád strana 2 Standard chodského psa strana 6 Zápisní řád strana 11 Bonitační řád strana 18 Klubové a speciální výstavy strana 20 Kárný řád strana 21 Řád ochrany zvířat při chovu psů

Více

FÉDÉRATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE

FÉDÉRATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE FÉDÉRATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE SECRÉTARIAT GÉNÉRAL : 13, Place Albert I B 6530 THUIN (Belgique) F.C.I. - Standard Nr. CHODSKÝ PES 1 ZEMĚ PUVODU : Česká republika Garant plemene : ČMKU DATUM PUBLIKACE

Více

West highland white teriér

West highland white teriér West highland white teriér West highland white teriér (westík) pochází z West Highland ve Skotsku. West highland white teriér má za předka kernteriéra, díky cílené plemenitbě však vznikla plemena rozdílných

Více

Zápisní řád Klubu přátel psů pražských krysaříků (KPPPK)z.s.

Zápisní řád Klubu přátel psů pražských krysaříků (KPPPK)z.s. Zápisní řád Klubu přátel psů pražských krysaříků (KPPPK)z.s. PREAMBULE 1. Cílem klubu přátel psů pražských krysaříků (dále jen KPPPK či klub) je chov čistokrevného plemene psů s průkazem původu při zachování

Více

ZÁPISNÍ ŘÁD KLUBU PŘÁTEL PSŮ PRAŽSKÝCH KRYSAŘÍKŮ, Z. S.

ZÁPISNÍ ŘÁD KLUBU PŘÁTEL PSŮ PRAŽSKÝCH KRYSAŘÍKŮ, Z. S. ZÁPISNÍ ŘÁD KLUBU PŘÁTEL PSŮ PRAŽSKÝCH KRYSAŘÍKŮ, Z. S. PREAMBULE 1. Cílem spolku s názvem Klub přátel psů pražských krysaříků (dále jen KPPPK) je chov čistokrevného plemene psů PRAŽSKÝ KRYSAŘÍK s průkazem

Více

CHOVATELSKÝ ŘÁD KRaAOP (navrhované změny označeny červeně)

CHOVATELSKÝ ŘÁD KRaAOP (navrhované změny označeny červeně) CHOVATELSKÝ ŘÁD KRaAOP (navrhované změny označeny červeně) I. Úvodní ustanovení 1. Chovatelský a zápisní řád klubu je základní normou pro chov plemen psů začleněných do klubu. 2. Základní chovatelskou

Více

Věk pro zařazení do chovu: pes od 18 měsíců neomezeně, fena od 18 měsíců do 8 let věku.

Věk pro zařazení do chovu: pes od 18 měsíců neomezeně, fena od 18 měsíců do 8 let věku. Uchovnění Pyrenejský horský pes, Pyrenejský mastin a Katalánský ovčák je zařazován do chovu nejdříve od 18 měsíců věku a dvou výstav, z nichž jedna výstava musí být pořádaná klubem (klubová, speciální)

Více

SPECIÁLNÍ VÝSTAVA AMERICKÝCH KOKRŠPANĚLŮ. sobota 21. listopadu 2015 Motel ŽELEZNÉ HORY, Kojice u Chvaletic

SPECIÁLNÍ VÝSTAVA AMERICKÝCH KOKRŠPANĚLŮ. sobota 21. listopadu 2015 Motel ŽELEZNÉ HORY, Kojice u Chvaletic Českomoravská kynologická unie Český kynologický svaz American Cocker Club ČR SPECIÁLNÍ VÝSTAVA AMERICKÝCH KOKRŠPANĚLŮ sobota 21. listopadu 2015 Motel ŽELEZNÉ HORY, Kojice u Chvaletic Program: 9.00 10.30

Více

DŮLEŽITÉ PROPORCE: Psi Feny. vzdálenost od země k hrudní kosti 33 37 cm 30 35 cm. obvod hrudníku u posledního volného žebra 60 70 cm 56 65 cm

DŮLEŽITÉ PROPORCE: Psi Feny. vzdálenost od země k hrudní kosti 33 37 cm 30 35 cm. obvod hrudníku u posledního volného žebra 60 70 cm 56 65 cm F.C.I.-Standard č. 142 / 04.06.1996 / D SLOVENSKÝ ČUVAČ (SLOVENSKÝ ČUVAČ) ZEMĚ PŮVODU: Slovensko DATUM PUBLIKACE ORIGINÁLNÍHO PLATNÉHO STANDARDU: 18.08.1965 POUŽITÍ: využití slovenského čuvače plyne z

Více

Klub chovatelů špiců

Klub chovatelů špiců Klub chovatelů špiců pořádá dne 22. 10. 2014 speciální výstavu špiců při Evropské výstavě psů Místo konání: hala kynologického klubu Zetor Brno, Jedovnická ul. 7a, 628 00 Brno - Líšeň GPS souřadnice: Loc:

Více

ZÁPISNÍ A BONITAČNÍ ŘÁD SAMOJED KLUBU

ZÁPISNÍ A BONITAČNÍ ŘÁD SAMOJED KLUBU ZÁPISNÍ A BONITAČNÍ ŘÁD SAMOJED KLUBU ÚVODNÍ USTANOVENÍ Článek 1 Účel a působnost 1. Tento zápisní a bonitační řád Samojed klubu (dále jen řád ) slouží k řízení chovu čistokrevného plemene samojed a stanoví

Více

PLEMEN SHIH-TZU A LHASA APSO. CLUBSIEGERSCHAU 7. 9. 2014 hotel STEP, Malletova ul., Praha 9. Program výstavy:

PLEMEN SHIH-TZU A LHASA APSO. CLUBSIEGERSCHAU 7. 9. 2014 hotel STEP, Malletova ul., Praha 9. Program výstavy: PROPOZICE KLUB LHASA APSO ČR KLUBOVÁ VÝSTAVA PLEMEN SHIH-TZU A LHASA APSO CLUBSIEGERSCHAU 7. 9. 2014 hotel STEP, Malletova ul., Praha 9 Rozhodčí: NAĎA KLÍROVÁ (změna rozhodčího vyhrazena) Uzávěrka Meldeschluss

Více

PODKRUŠNOHORSKOU OBLASTNÍ VÝSTAVU PSŮ LOVECKÝCH PLEMEN

PODKRUŠNOHORSKOU OBLASTNÍ VÝSTAVU PSŮ LOVECKÝCH PLEMEN ČESKOMORAVSKÁ KYNOLOGICKÁ JEDNOTA VÝSTAVNÍ VÝBOR CHOMUTOV pořádá PODKRUŠNOHORSKOU OBLASTNÍ VÝSTAVU PSŮ LOVECKÝCH PLEMEN spojenou s KLUBOVOU VÝSTAVOU KLUBU CHOVATELŮ ČESKÝCH FOUSKŮ a SPECIÁLNÍ VÝSTAVOU

Více

PROPOZICE NA SPECIÁLNÍ VÝSTAVU PUDLŮ

PROPOZICE NA SPECIÁLNÍ VÝSTAVU PUDLŮ PROPOZICE NA SPECIÁLNÍ VÝSTAVU PUDLŮ KCHP Praha, Kotíkova 758/3, 103 00 Praha 10 - Kolovraty, číslo klubu: 1043, člen FCI prostřednictvím ČMKU si Vás dovoluje pozvat na SPECIÁLNÍ VÝSTAVU PUDLŮ se zadáváním

Více

Požadavky na klubový software

Požadavky na klubový software Požadavky na klubový software Klubový SW DATABÁZE Obecné požadavky: Data jsou majetkem klubu trvalá možnost data exportovat do souborů kompatibilních pro jiné databáze Propojení s klubovými www stránkami,

Více

Zápisní řád pro plemeno německý krátkosrstý ohař KCHNKO Praha

Zápisní řád pro plemeno německý krátkosrstý ohař KCHNKO Praha Zápisní řád pro plemeno německý krátkosrstý ohař KCHNKO Praha Cíl : Cílem tohoto zápisního řádu Klubu chovatelů německých krátkosrstých ohařů Praha je zajištění zdravé produkce štěňat, chovu čistokrevných

Více

v sobotu 11. července 2015

v sobotu 11. července 2015 Moravskoslezský bulldog-mops klub pořádá v sobotu 11. července 2015 v oranžerii zámeckého hotelu Maxmilian zámek Loučeň, PSČ 289 37, okr. Nymburk N 50' 17.143, E 15' 01.204, www.zamekloucen.cz Klubovou

Více

Českomoravská kynologická unie. Českomoravská kynologická jednota. KLUB CHOVATELŮ HRUBOSRSTÝCH A MAĎARSKÝCH OHAŘŮ a KLUB KRÁTKOSRSTÝ OHAŘ

Českomoravská kynologická unie. Českomoravská kynologická jednota. KLUB CHOVATELŮ HRUBOSRSTÝCH A MAĎARSKÝCH OHAŘŮ a KLUB KRÁTKOSRSTÝ OHAŘ Českomoravská kynologická unie Českomoravská kynologická jednota KLUB CHOVATELŮ HRUBOSRSTÝCH A MAĎARSKÝCH OHAŘŮ a KLUB KRÁTKOSRSTÝ OHAŘ ve spolupráci se Státním zámkem Zákupy a OMS Česká Lípa pořádají

Více

Zápisní a bonitační řád Moravskoslezského klubu chovatelů collií a sheltií,z.s.

Zápisní a bonitační řád Moravskoslezského klubu chovatelů collií a sheltií,z.s. Zápisní a bonitační řád Moravskoslezského klubu chovatelů collií a sheltií,z.s. člena ČMKU Účel a cíle Řádu Účelem Řádu je metodicky stanovit podmínky a pravidla chovu a ustájení psů podle současných poţadavků

Více

Vážení chovatelé, majitelé a přátelé českých strakatých psů,

Vážení chovatelé, majitelé a přátelé českých strakatých psů, Vážení chovatelé, majitelé a přátelé českých strakatých psů, Při tvorbě tohoto návrhu jsem vycházela se současného stavu chovu českých strakatých psů. Plemeno není ještě ustálené, a tak by se měla chovatelská

Více

CAJC ČR CAC ČR res.cac ČR Nejlepší pes/fena KV - VSV JBOB - BOB BIS

CAJC ČR CAC ČR res.cac ČR Nejlepší pes/fena KV - VSV JBOB - BOB BIS KLUB CHOVATELŮ COLLIÍ A SHELTIÍ PRAHA Vás srdečně zve na KLUBOVOU A SPECIÁLNÍ VÝSTAVU (KV: bez zadávání titulu Klubový Vítěz / SV: pouze kolie) plemen kolie dlouhosrstá kolie krátkosrstá šeltie CAJC ČR

Více

ZÁPISNÍ ŘÁD KLUBU CHOVATELŮ ŠVÝCARSKÝCH HONIČŮ

ZÁPISNÍ ŘÁD KLUBU CHOVATELŮ ŠVÝCARSKÝCH HONIČŮ ZÁPISNÍ ŘÁD KLUBU CHOVATELŮ ŠVÝCARSKÝCH HONIČŮ I. Všeobecná ustanovení 1. Chov švýcarských honičů je chovem kontrolovaným. Kontrolovaným chovem se rozumí, že klub stanovuje podmínky chovnosti a výběr krycího

Více

28. 2. 2015 Libice nad Cidlinou kulturní dům Husova ul. Na této výstavě budou předány ceny za PUDLA ROKU 2014

28. 2. 2015 Libice nad Cidlinou kulturní dům Husova ul. Na této výstavě budou předány ceny za PUDLA ROKU 2014 PROPOZICE NA OBLASTNÍ KLUBOVOU VÝSTAVU KCHP KCHP Praha, Kotíkova 758/3, 103 00 Praha 10 - Kolovraty, číslo klubu: 1043, člen FCI prostřednictvím ČMKU si Vás dovoluje pozvat na se zadáváním titulů: čekatel

Více

Rozhodčí sobotní výstavy. Rozhodčí nedělní výstavy. Vystavovaná plemena

Rozhodčí sobotní výstavy. Rozhodčí nedělní výstavy. Vystavovaná plemena KLUB CHOVATELŮ HONIČŮ Propozice Klubová výstava 2014 se zadáváním titulů CAJC, CAC, klubový vítěz mladých a klubový vítěz v sobotu 7. června 2014 Klubová výstava 2014 se zadáváním titulů CAJC, CAC, vítěz

Více

Chovatelský a zápisní řád Českomoravského klubu chovatelů barvářů

Chovatelský a zápisní řád Českomoravského klubu chovatelů barvářů Chovatelský a zápisní řád Českomoravského klubu chovatelů barvářů Název: Českomoravský klub chovatelů barvářů, z.s. Působnost: Česká republika Místo, adresa: Jungmannova č.25, 115 25 Praha 1 IČ: 60150581

Více

33. K L U B O V É S E T K Á N Í

33. K L U B O V É S E T K Á N Í 33. K L U B O V É S E T K Á N Í Moravskoslezského klubu chovatelů a přátel leonbergerů které se koná 10. 12. září 2010 v Zubří u Nového Města na Moravě Program: Pátek 10.9. - od 14 00 příjezd na setkání

Více

Pravidla soutěže Pes roku

Pravidla soutěže Pes roku Pravidla soutěže Pes roku Soutěže jednotlivců se mohou zúčastnit psi v majetku členů Klubu chovatelů Collií a Sheltií (dále Klub). Započítávají se jen body získané v době trvání členství v klubu. V případě

Více

ŽÁDANKA O ČÍSLA ZÁPISU / O TETOVACÍ ČÍSLA

ŽÁDANKA O ČÍSLA ZÁPISU / O TETOVACÍ ČÍSLA ŽÁDANKA O ČÍSLA ZÁPISU / O TETOVACÍ ČÍSLA Plemeno: Yorkshire terrier Ráz a barva: modrá a tříslová Čísla vydává: Plemenná knih ČKS U Pergamenky 3 170 00 Praha 7 Zápisové tetovací číslo Jména štěňat (do

Více

Klub saharských chrtů AZAWAKH & SLOUGHI

Klub saharských chrtů AZAWAKH & SLOUGHI Klub saharských chrtů pořádá dne 13. 9. 2014 na zámku Častolovice klubovou výstavu se zadáváním titulu CAJC, CAC a Klubový vítěz pro plemena AZAWAKH & SLOUGHI Uzávěrka přihlášek 5.9.2014 ROZHODČÍ: František

Více

CHOVATELSKÝ A ZÁPISNÍ ŘÁD KLUBU AST....platný od 1/3/2006

CHOVATELSKÝ A ZÁPISNÍ ŘÁD KLUBU AST....platný od 1/3/2006 CHOVATELSKÝ A ZÁPISNÍ ŘÁD KLUBU AST...platný od 1/3/2006 Cílem Klubu amerických stafordšírských teriérů je chov čistokrevných psů s průkazem původu, dle uznaného standardu FCI při zachování biologického

Více

CHOVATELSKÝ, ZÁPISNÍ A BONITAČNÍ ŘÁD SAMOJED KLUBU NORMATIVY 09/2011

CHOVATELSKÝ, ZÁPISNÍ A BONITAČNÍ ŘÁD SAMOJED KLUBU NORMATIVY 09/2011 CHOVATELSKÝ, ZÁPISNÍ A BONITAČNÍ ŘÁD SAMOJED KLUBU NORMATIVY 09/2011 CHOVATELSKÝ ŘÁD SAMOJED KLUBU ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ Článek 1 Účel a působnost 1. Tento chovatelský, zápisní a bonitační řád

Více

Z Á P I S N Í Ř Á D Klubu chovatelů Collií a Sheltií

Z Á P I S N Í Ř Á D Klubu chovatelů Collií a Sheltií Z Á P I S N Í Ř Á D Klubu chovatelů Collií a Sheltií Preambule Tento řád vydává Klub chovatelů Collií a Sheltií podle článku 12, odst. 1 Stanov Klubu a ve smyslu Řádu ochrany zvířat při chovu psů Českomoravské

Více

MALÝ ŠVÝCARSKÝ HONIČ (Schweizerischer Niederlaufhund)

MALÝ ŠVÝCARSKÝ HONIČ (Schweizerischer Niederlaufhund) FCI - Standard Nr. 60 / 28. 06. 2002 / D MALÝ ŠVÝCARSKÝ HONIČ (Schweizerischer Niederlaufhund) Překlad z němčiny: ing. Iva Černohubová Původ: Švýcarsko Datum zveřejnění platného standardu: 28.11.2001 Použití:

Více

Zápisní řád 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ

Zápisní řád 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ Zápisní řád 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ 2. VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ 3. PORADCE CHOVU 4. CHOVATELSKÁ STANICE 5. CHOVATEL, MAJITEL CHOVNÉHO PSA 6. CHOVATELSKÉ TISKOPISY 7. KRYTÍ 8. VRH 9. ZÁPIS VRHU DO PLEMENNÉ KNIHY

Více

Pokud se člověk opět nepřiblíží přírodě a v našem případě svému psu, přestane být tím za koho se vydává - přestane být člověkem rozumným -

Pokud se člověk opět nepřiblíží přírodě a v našem případě svému psu, přestane být tím za koho se vydává - přestane být člověkem rozumným - Pokud se člověk opět nepřiblíží přírodě a v našem případě svému psu, přestane být tím za koho se vydává - přestane být člověkem rozumným - Klub francouzských buldočků o.s., Praha velmi rád přivítá všechny

Více

STANDARD francouzského buldočka

STANDARD francouzského buldočka STANDARD francouzského buldočka F.C.I. Standard č. 101 / 9.1.2003/F ( BOULEDOGUE FRANCAIS ) Země původu: Francie Datum publikace platného originálního standardu: 28.04.1995 Použití: společenský, hlídací

Více

Budu horká nebo ledová, nikdy vlažná. Máte jen dvě možnosti - souhlas nebo nesouhlas. PÁR ZAPEKLITÝCH OTÁZEK

Budu horká nebo ledová, nikdy vlažná. Máte jen dvě možnosti - souhlas nebo nesouhlas. PÁR ZAPEKLITÝCH OTÁZEK PÁR ZAPEKLITÝCH OTÁZEK Paní Chlíbcová, poradkyně pro chov landseera, trvá na kondičních přehlídkách chovných jedinců, kteří nemají jednou za dva roky nějakou tu výstavu klubovou. Je zároveň i webmaster

Více

KLUBOVÁ VÝSTAVA SAHARSKÝCH CHRTŮ PARDUBICE. 15. srpna 2015. pro plemena AZAWAKH & SLOUGHI. rozhodčí: Dušan BARLÍK (SK) se zadáváním titulů:

KLUBOVÁ VÝSTAVA SAHARSKÝCH CHRTŮ PARDUBICE. 15. srpna 2015. pro plemena AZAWAKH & SLOUGHI. rozhodčí: Dušan BARLÍK (SK) se zadáváním titulů: KLUBOVÁ VÝSTAVA SAHARSKÝCH CHRTŮ PARDUBICE 15. srpna 2015 pro plemena AZAWAKH & SLOUGHI rozhodčí: Dušan BARLÍK (SK) se zadáváním titulů: CAJC, CAC a Klubový vítěz KSCH 2015 uzávěrka přihlášek: 7. srpna

Více

Program: 6. Zpráva o chovu v roce 2015 7. Administrativa v chovu důležité body 8. Plánované akce v roce 2016 9. Diskuze 10. Různé

Program: 6. Zpráva o chovu v roce 2015 7. Administrativa v chovu důležité body 8. Plánované akce v roce 2016 9. Diskuze 10. Různé KCHMPP 29.11.2015 1 1. Volba sčítací komise 2. Volba zapisovatele schůze 3. Schválení jednacího řádu 4. Schválení programu schůze 5. Volba delegátů pro případ konání mimořádné valné hromady KCHMPP Program:

Více

PROPOZICE NA OBLASTNÍ KLUBOVOU VÝSTAVU KCHP

PROPOZICE NA OBLASTNÍ KLUBOVOU VÝSTAVU KCHP PROPOZICE NA OBLASTNÍ KLUBOVOU VÝSTAVU KCHP KCHP Praha, Kotíkova 758/3, 103 00 Praha 10 - Kolovraty, číslo klubu: 1043, člen FCI prostřednictvím ČMKU si Vás dovoluje pozvat na OBLASTNÍ KLUBOVOU VÝSTAVU

Více

STANDARD BELGICKÉHO OVČÁKA

STANDARD BELGICKÉHO OVČÁKA STANDARD BELGICKÉHO OVČÁKA FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE Secretariat General: 13, Place Albert I - B 6530 THUIN (Belgie) F.C.I.-Standard č. 15 / 22.06.2001 / F - BELGICKÝ OVČÁK (BERGER BELGE) DATUM

Více

IRSKÝ VLKODAV (IRISH WOLFHOUND)

IRSKÝ VLKODAV (IRISH WOLFHOUND) FCI-Standard č. 160 / 02. 04. 2001 / GB IRSKÝ VLKODAV (IRISH WOLFHOUND) ZEMĚ PŮVODU: Irsko DATUM PUBLIKACE PŮVODNÍHO PLATNÉHO STANDARDU: 13.03.2001. VYUŽITÍ: Až do konce 17. století se irští vlkodavové

Více

Plemeno: Skupina FCI: Pohlaví:. Datum narození:.. Jméno psa a chov. stanice:... Příjmení a jméno majitele:. . Telefon e-mail...

Plemeno: Skupina FCI: Pohlaví:. Datum narození:.. Jméno psa a chov. stanice:... Příjmení a jméno majitele:. . Telefon e-mail... Vyhlášení nejúspěšnějších jedinců výstavní sezóny 2015 PES ROKU 2015 (v rámci soutěže ŠAMPION ŠAMPIONŮ 2015) Slavnostní vyhlášení nejúspěšnějších v rámci soutěže ŠAMPION ŠAMPIONŮ 2015 v TOP HOTELU Praha

Více

Klub bretaňských ohařů Benešov člen FCI VÝSLEDKY SPECIÁLNÍ VÝSTAVY PSŮ M I L E V S K O

Klub bretaňských ohařů Benešov člen FCI VÝSLEDKY SPECIÁLNÍ VÝSTAVY PSŮ M I L E V S K O neděle 12.10.2008 Kruh číslo: 1 Klub bretaňských ohařů Benešov člen FCI VÝSLEDKY SPECIÁLNÍ VÝSTAVY PSŮ M I L E V S K O Posuzoval: Řehánek Petr, CZ AUVERGNESKÝ OHAŘ KRÁTKOSRSTÝ Třída dorostu 1. ENCORE Le

Více