DIGITÁLNÍ NABÍJEČKA & 12V NAPÁJENÍ

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "DIGITÁLNÍ NABÍJEČKA & 12V NAPÁJENÍ"

Transkript

1 DIGITÁLNÍ NABÍJEČKA & 12V NAPÁJENÍ Jmenovité napětí: AC V Jmenovitý proud: 1.59Amp Nabíjecí proud: DC12V 2/6/10/15Amp Výstup: DC 12V 15Amp Pomoc při startu: DC 12V 50Amp BEZPEČNOSTNÍ POKYNY 1. Tento spotřebič není určen pro používání osobami (včetně dětí) se sníženými fyzickými, smyslovými nebo duševními schopnostmi, nebo nedostatkem zkušeností a znalostí, pokud byly pod dohledem nebo instrukce týkající se použití přístroje osobou zodpovědnou za jejich bezpečnost. Děti by měly být pod dozorem, aby si nehrály s tímto přístrojem. 2. Práce v blízkosti olověných baterií je nebezpečná. Baterie vytvářejí výbušné plyny i při normálním provozu. Z tohoto důvodu je nanejvýš důležité, aby jste si před použitím této nabíječky, přečetli tuto příručku a postupovali dle pokynů. 3. Ke snížení rizika výbuchu baterie, postupujte podle následujících pokynů. Ty zveřejňuje i výrobce baterie a výrobce jakéhokoliv zařízení, které hodláte používat v blízkosti baterie. Zkontrolujte varovné značky na těchto produktech a na motoru. 4. Nepřivírejte nabíječku do dveří, nevystavujte jí dešti. VŠEOBECNÁ BEZPEČNOST 1. Používejte nabíječku pouze pro nabíjení olověných baterií. Nepoužívejte nabíječku pro jiné typy baterií, mohou prasknout a způsobit zranění osob a škody na majetku. 2. Výstup pro napájení používejte pro zařízení s jmenovitým napětím DC12V a jmenovitým proudem 15A maximálně. 3. Používejte pouze příslušenství doporučené nebo prodávané výrobcem. Použití nedoporučeného příslušenství může vést k požáru, úrazu elektrickým proudem nebo zranění. 4. Při odpojování nabíječky, zatáhněte za zástrčku, nikoliv za kabel. Tahem za kabel může dojít k poškození kabelu nebo zástrčky. 5. Nepoužívejte nabíječku s poškozeným kabelem nebo zástrčkou.

2 6. Nepoužívejte nabíječku v případě, že jakkoliv mechanicky poškozena. Odneste nabíječku do kvalifikovaného servisu pro kontrolu a opravu. 7. Nerozebírejte nabíječku. Odneste ji do servisu, pokud je třeba oprava. Nesprávné smontování může způsobit úraz elektrickým proudem nebo požár. 8. Chcete-li snížit riziko úrazu elektrickým proudem, odpojte nabíječku ze zásuvky před zahájením jakékoliv údržby nebo čištění. 9. Nepoužívejte prodlužovací kabel, pokud to není nezbytně nutné. Použití nevhodného prodlužovacího kabelu může způsobit požár nebo úraz elektrickým proudem. Je li nutno použít prodlužovací kabel, ujistěte se, že: kolíky na zástrčce prodlužovacího kabelu mají stejný počet, velikost a tvar jako u konektoru nabíječky. Prodlužovací kabel je správně připojen a je v dobrém stavu. Průřez vodiče je dostatečně velký pro AC proud nabíječky. 10. Vždy nabíjejte baterie v dobře větraném prostoru. Nepracujte v uzavřených nebo omezených nevětraných prostorech. UPOZORNĚNÍ: Nebezpečí výbuchu plynu. 11. Používejte nabíječku jen tak daleko od baterie jak Vám dovolují DC nabíjecí kabely. 12. Nevystavujte nabíječku dešti nebo sněhu. 13. Nikdy nenabíjejte zamrzlou baterii. Je-li kapalina baterie (elektrolyt) zmrazen, dejte před nabíjením do teplého prostoru rozmrazit. 14. NIKDY nedovolte aby kyselina baterie kapala na nabíječku při měření hustoty nebo plnění baterie. 15. NIKDY nastavte nabíječku na horní stranu baterie. 16. NIKDY neumisťujte nabíječku přímo nad baterie při nabíjení. Plyny z baterie způsobují korozi a poškození nabíječky. 17. Nikdy se nedotýkejte baterie+ klipů, když jsou pod proudem.

3 OSOBNÍ A BEZPEČNOSTNÍ OPATŘENÍ 1. POZOR: Používejte ochranné brýle a kompletní ochranné oblečení, při práci s olověnými bateriemi. 2. Zjistěte, zda je někdo ve vašem dosahu, pokud by jste potřeboval pomoc při práci s olověnou baterií. 3. Pokud kyselina z baterie přijde do kontaktu s kůží, oblečením, nebo očima, ihned omyjte vodou a mýdlem. 4. Nedotýkat se oči při práci s baterií. Kyselé částice se můžou dostat do očí! Pokud se kyselina dostane do oka, okamžitě vymývejte oko tekoucí studenou vodou po dobu nejméně 10 minut. Vyhledejte lékařskou pomoc. 5. Při práci s olověnou baterií odložte všechny osobní kovové předměty, jako jsou prsteny, náramky, řetízky a hodinky. Zkratový proud olověného akumulátoru je dostatečně velký, aby došlo k vážným popáleninám. 6.Take pozor, na manipulaci s kovovými nástroji v blízkosti baterii. Kov může způsobit jiskření nebo zkrat na akumulátoru nebo jiné elektrické výboje. Jiskření může způsobit výbuch. 7. Používejte nabíječku na otevřeném dobře větraném místě. 8. Zamezte kouření nebo tvoření jisker nebo plamenů v blízkosti baterie nebo motoru. Baterie vytvářejí výbušné plyny! ÚVOD A VLASTNOSTI Tato nabíječka má vysoký nabíjecí proud až 15 ampér a nejmenší nabíjecí proud až 2 ampéry. Je určena pro nabíjení pouze 12V olověných akumulátorů, bezúdržbových, a gelových - které jsou obvykle používány v automobilech, nákladních automobilech, zemědělských strojích, lodích, RVS a SUV, sekačkách na trávu a zahradních traktorech, motocyklech, sněžných skútrech, čtyřkolkách, a ruzných komerčních aplikacích. Tato nabíječka má také 12V DC výstupní konektor, který poskytuje pracovní proud do 15 ampér. Tato nabíječka baterií je řízená mikroprocesorem a má nabíjecí křivku, která má tři fáze. (Viz obrázek 1). V první etapě je v podstatě konstantní proud. Tento postup se opakuje, dokud kapacita baterie nestoupne o 85 procent. Po dokončení první fáze,se změní na absorpční fázi. Tato fáze je v podstatě konstantní napětí a dodává přibližně 10 procent kapacity. Na konci etapy, nabíječka změní výstup do třetí etapy.

4 Třetí etapa udržuje konstantní napětí na baterii, aby byla baterie plně nabitá. Nabíječka ukazuje FUL, kdy druhá fáze skončí. Obrázek 1 Nabíječka má možnosti nastavení proudu, S 2/6/10/15A TLAČÍTKO Nabíjecí proud : A) 2 A: pro menší baterie jako u sekaček na trávu, Sněžné skútry, motocykly, atd. Kapacita baterie: 6-20Ah b) 6 A: pro středně velké baterie např. v malých autech Kapacita baterie: 20-40Ah c) 10 A: pro automobilové baterie Kapacita baterie: Ah d) 15 A: pro automobilové baterie Kapacita baterie: Ah

5 KONTROLKY A UKAZATELE: K dispozici je 8 LED indikátorů a 6 spínačů, které tvoří panel ovládacích prvků a indikátorů, každý stisk je indikován pípnutím. Ovladače: POWER ON / OFF: Stisk a držet 3 sekundy, pokud je nabíječka zapnutá, display ukazuje poblikáváním "000" (pohotovostní režim). Pokud tento přepínač bude stisknut a držen 3 sekundy při práci, bude nabíječka vypnuta ze všech provozních režimů. BATERIE Typ: Vyberte typ baterie mezi "WET", AGM"a"GEL", pak nabíječka poskytne optimální nabíjecí proces odpovídajícím způsobem. 2/6/10/15 AMP SELECT: Přepne nabíjecí proud mezi 2Amp, 6Amp a 10Amp a 15Amp a pohotovostním režimem. Displej se změní po každém stisknutí a nabíječkou začne pracovat s rychlostí 1 sekundu po posledním tisku. Napětí baterie: Stisknutím tohoto tlačítka v pohotovostním režimu nebo při nabíjení, na displeji se zobrazí napětí baterie po dobu 3 sekund. 12V DC výstup: stisknutím tohoto tlačítka v pohotovostním režimu "000", je 12V zásuvka na zadní straně nabíječky zapnutá. Stiskněte toto tlačítko znovu, zásuvka se opět odepne od napájení a nabíječka se přepne do pohotovostního režimu.

6 MOTOR BOOST: Stisknutím tohoto tlačítka v pohotovostním režimu, nabíječka na 300 sekund zapne oživení baterie a pak po pípnutí, spusťte startování motoru vozidla. LED UKAZATELE AMP: Tato kontrolka svítí v průběhu nabíjení. NAPĚTÍ: Tato kontrolka svítí, pokud je zvoleno napětí baterie během nabíjení a pohotovostního režimu CHYBA: Tato kontrolka svítí, když se vyskytuje závada. Nabíjení: Tato kontrolka svítí ve chvíli nabíjení baterie. FUL: Tato kontrolka svítí ve chvíli kdy je baterie plně nabitá. 12V DC OUTPUT svítí, pokud je 12V výstupní konektor zapnutý. DŮLEŽITÉ: Je důležité, aby byl správně vybrán nabíjecí proud, pro prodloužení životnosti baterie. Typy baterií : MOKRÉ (WET) Zaplavené baterie, obvykle nejsou uzavřeny, takže uživatel může doplnit elektrolyt. Baterie je ventilována při nabíjení,baterie je nabíjena napětím: 14,4V Doporučený proud: ne více než 1/8 kapacity baterie v Ah AGM baterie, všechny baterie, u nichž je elektrolyt (kyselina) je obsažen ve skleněné rohoži. Nabíjecí napětí: 14.7V Doporučená proud: ne více než 1/4 kapacity baterie v Ah Gelové (GEL) baterie používají jako zahušťovadlo pyrogenní oxid křemičitý ke znehybnění elektrolytu, a nemůžou být znovu naplněné elektrolytem. Špičkové nabíjecí napětí: 14,4V Doporučená proud: ne více než 1/20 kapacity baterie v Ah

7 DISPLEJ, chybové kódy a řešení problémů: Displej ukazuje nápisy a poruchové kódy : KÓD POPIS ŘEŠENÍ Pohotovostní stav Kontrola stavu baterie před nabíjením napětí baterie, zobrazuje v reálném čase napětí baterie při nabíjení nebo pohotovostním režimu 1. nabíjecí proud při nabíjecím režimu 2. Pracovní proud v režimu výstupu 12V DC 1. Žádné připojení k akumulátoru 2. Zkrat na svorkách 3. Přepólování připojení Napětí baterie je menší než 6V. Nabíječka vysílá výstražný signál. Proces nabíjení nebyl spuštěn. Zcela vybitá baterie nemůže být nabíjena. Znovu připojte svorku na akumulátoru. vypněte a odpojte nabíječku. Znovu připojte vypněte a odpojte nabíječku, Nahraďte ji novou baterií. Baterie má vnitřní zkrat (nabíječka zachytila unikající proud) nebo nastavený nabíjecí proud je příliš malý. Vyberte vyšší nabíjecí proud. Pokud problém přetrvává, je pravděpodobně vadná baterie vypněte a odpojte nabíječku, Nahraďte ji novou baterií Během nabíjení se některá svorka uvolnila nebo byl zjištěn problém s kontaktem. Nabíječka vysílá každých 25 sekund výstražný signál. Proces nabíjení byl zastaven z bezpečnostních důvodů. Zajistěte, aby svorky byly řádně připojeny k baterii a spusťte znovu nabíjení. Baterie je plně nabitá. Nabíječka udržuje konstantní napětí a udržuje baterii v nabitém stavu až do vypnutí nabíječky. V některých případech se může nabíjení dokončit velmi brzy, ale baterie není schopna dodat očekávaný výkon. Baterie ztratila schopnost držet kapacitu a musí být nahrazena.

8 Poznámky: 1. Pokud nabíječka zobrazí nabíjecí proud nižší než zvolený nabíjecí proud, je baterie téměř plná. Pak se přepne nabíječka z fáze 2 do fáze Pokud má baterie zkrat, bude svítit CHYBA. Pomocí voltmetru, určetenapětí na baterii, a pokud je to pod 12 voltů, baterie zřejmě vadná a bude třeba ji vyměnit. Pokud je napětí nad 12 voltů, ujistěte se, že není zatížena a znovu spusťte nabíjecí proces. 3. Pokud se baterie nenabijí, ujistěte se, že nabíječka je zapojena do přívodu 220 V zásuvky. Odpojte nabíječku a zkontrolujte zapojení baterie - zajistěte, aby bylo dobré spojení s akumulátorem nebo podvozkem vozidla. 4. Pokud byla baterie nabitá, a je extrémně chladné (při teplotách nižších než mrazu -0 C/32 F), baterie nemůže přijmout vysokou míru proudu, takže počáteční nabíjecí proud bude menší. VAROVÁNÍ: Nepokoušejte se nabíjet zamrzlou baterii. NABÍJENÍ 12V AKUMULÁTORU : Ujistěte se nejdříve, že baterie, která má být nabíjena, je baterie s napětím 12 V. Nenabíjejte baterie, které jsou mimo toto provozní napětí! Odpojte všechna vedení od baterie. Pokud je instalována v autě, vypněte zapalování a odpojte všechna ostatní vedení. Dodržujte všechny pokyny a bezpečnostní informace poskytované výrobcem automobilu týkající se nabíjení baterie. Moderní auta jsou vybavena citlivými elektronickými součástkami a ovládacími prvky, které mohou být poškozeny, pokud nedodržíte přesně předepsaný postup ovládání a provozu. Doporučujeme nejprve odpojit všechna vedení a všechny póly od baterie. Nejprve odpojte od baterie uzemnění (záporný pól -). Poté odpojte kladný pól (+). Mějte, prosím, na paměti, že odpojením můžete například ztratit data uložená v autorádiu nebo přehrávači, který je napájen z elektrické sítě automobilu. Pečlivě očistěte svorky baterie a dbejte přitom, aby se žádné zbytky nedostaly do kontaktu s kůží nebo očima. Nejprve vyjměte všechny kabely z přihrádky pro kabely na zadní straně nabíječky.

9 Umožníte tak řádný chod větráku, který se nachází uvnitř této šachty. Připojte síťový napájecí kabel do sítě (230V/50Hz). Stiskněte tlačítko POWER ON/OFF a podržte ho po dobu 1 sekundy. Zapněte tak nabíječku. Kontrolky AMP se rozsvítí a na displeji začne blikat 000. K baterii připněte červenou svorku s kladným terminálem (+) a černou svorku se záporným terminálem (-). Sledujte označení na baterii a připojte je správně. Pozor! Pokud chcete nabíjet baterii vozidla aniž byste ji odpojovali (viz bezpečnostní pokyny na začátku této kapitoly), musíte nejprve zjistit, který pól baterie je připojen ke karoserii vozidla (u většiny vozidel je to záporný pól). Teprve potom připojte nabíječku. Použijte holý kus kovu bez barvy. Vybrané místo by mělo být navíc v co největší vzdálenosti od palivového vedení. Pokud je ke karosérii vozidla připojen záporný pól baterie: Nejprve připojte červenou svorku nabíječky ke kladnému pólu (+) baterie. Poté připojte černou svorku k nějakému holému kovovému místu bloku motoru. Pokud je ke karosérii vozidla připojen kladný pól baterie: Nejprve připojte černou svorku nabíječky k zápornému pólu (-) baterie. Poté připojte červenou svorku k nějakému holému kovovému místu bloku motoru. Vyberte typ baterie mezi "WET" AGM "" "GEL", pak nabíječka poskytne optimální nabíjecí proces odpovídajícím způsobem. Stiskněte tlačítko 2/6/10/15 AMP SELECT a vyberte nabíjecí proud, který se zobrazí na displeji. Led kontrolka AMP se rozsvítí.

10 Pozor!!! Nabíjecí proud olověných akumulátorů by měl být ideálně jednou desetinou kapacity baterie. Tímto způsobem je baterie nabíjena šetrně. Nadměrný nabíjecí proud může baterii poškodit! Pokud se na displeji zobrazí 0 : Nabíjecí proud je nulový. Nabíječka přechází do pohotovostního režimu o Pokud se na displeji zobrazí 2 : Nabíjecí proud je 2A. o Pokud se na displeji zobrazí 6 : Nabíjecí proud je 6A. o Pokud se na displeji zobrazí 10 : Nabíjecí proud je 10 A. o Pokud se na displeji zobrazí 15 : Nabíjecí proud je 15A. Po nastavení hodnoty nabíjecího proudu se automaticky spustí nabíjení baterie. LED kontrolka CHARGING se rozsvítí. Zvolený nabíjecí proud se zobrazí na displeji. Vy můžete v případě potřeby nyní přerušit proces nabíjení stiskem tlačítka 2/6/10/15 AMP SELECT, případně pomocí tohoto tlačítka můžete změnit hodnotu nabíjecího proudu ( 2 pro 2 A, 6 pro 6 A, 10 pro 10A 15 pro 15A,). Stiskněte tlačítko BATTERY VOLTAGE, pokud chcete znát napětí baterie. Rozsvítí se kontrolka VOLTAGE. Po několika sekundách se displej přepne zpět k zobrazení hodnot nabíjecího proudu. Když je baterie zcela nabitá, na displeji se objeví FUL a rozsvítí se LED kontrolka s označením FULL. Automaticky se spustí kapkové dobíjení. Stiskněte jakékoli tlačítko a vraťte se do pohotovostního modu a přerušte proces nabíjení. Odpojte nabíječku ze sítě. Nejprve odejměte svorku ze záporného terminálu a poté z kladného terminálu. 12 V OUT PUT Na zadní straně nabíječky je 12 V zásuvka pod ochranným krytem. Poskytuje napětí 12 V pro spotřebiče jako je například malý kompresor na huštění pneumatik.

11 Pozor!! Dříve než připojíte spotřebič, který má být napájen, ujistěte se, že byl zastaven proces nabíjení a že nabíječka byla odpojena od baterie. Je povoleno připojovat pouze spotřebiče, jejichž vstupní výkon nepřesahuje 140 W. Výstupní napětí této napájecí zasuvky se pohybuje v rozmezí mezi 13 a 13,5 V (podobně jako u palubní zásuvky automobilu). Nenapájejte touto nabíječkou výrobky, které vyžadují stabilizované napětí 12 V= (například počítače). 5 POMOC PŘI STARTU Je-li napětí baterie vozidla je příliš nízké na startování motoru, může poskytnout nabíječ 5 minut rychlého nabíjení (oživení) k nastartování motoru. 1. Stisknutím tlačítka "motor Boost", pak bude nabíječka nabíjet baterii 15Amp po dobu 5 minut. 2. Nabíječka oznámí pípnutím poplach, startujte motor s připojenou nabíječkou která pomáhá 50Amp s roztočením motoru. 3. Pokud motor nenaskočí, opakujte nabíjení baterie před opětovným startování motoru. Nepokoušejte se spustit motor vozidla bez baterie. Může dojít k poškození vozidla. Jestliže se motor točí, ale nenastartuje po několika pokusech, je problém s motorem vozidla. PÉČE A ÚDRŽBA Před čištěním nabíječky odpojte nabíječku od baterie i ze sítě. V případě potřeby můžete prach a jiné nečistoty otřít suchým, měkkým hadrem. Nepoužívejte brusný materiál ani agresivní čistící prostředky, které by mohly odbarvit či jinak poškodit plastový plášť přístroje. RECYKLACE : Elektrická zařízení, která dosloužila, jsou zvláštním odpadem a nepatří do domovního odpadu. Musí být s nimi zacházeno tak, aby nedocházelo k poškození životního prostředí! Zlikvidujte je v souladu s regionálními předpisy o recyklaci zvláštního odpadu! Vybité baterie jsou rovněž zvláštním odpadem. K jejich likvidaci slouží speciální sběrné nádoby v prodejnách s elektrospotřebiči nebo ve sběrných surovinách! Šetřete životní prostředí! Přispějte k jeho ochraně!

12 Provozní napětí 230V~/50Hz Max.spotřeba proudu 1.66 A Typ nabíjených baterií 12V olověné, gelové a AGM akumulátory, min 6 Ah až max.300ah Nabíjecí napětí 13.8V Nabíjecí proud 2, 6.10 nebo 15 A Rozměry 200 x 140 x 230 mm Hmotnost 1.2 kg Palubní auto-zásuvka na zadní straně nabíječky Výstupní napětí 13.0 až 13.5 V Výstupní výkon Max 140 W

Návod k obsluze. Kod zboží: 35 900 ÚVOD :

Návod k obsluze. Kod zboží: 35 900 ÚVOD : Návod k obsluze Kod zboží: 35 900 ÚVOD : Vážení zákazníci, děkujeme Vám za Vaši důvěru a za nákup nabíječky olověných akumulátorů.tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení

Více

AX-3010H. Víceúčelový spínaný napájecí zdroj. Příručka uživatele

AX-3010H. Víceúčelový spínaný napájecí zdroj. Příručka uživatele AX-3010H Víceúčelový spínaný napájecí zdroj Příručka uživatele Tuto příručku přechovávejte na bezpečném místě, abyste do ní mohli kdykoliv nahlédnout. Tato příručka obsahuje důležité bezpečnostní a provozní

Více

Model: DO CFJS007A Startovací stanice

Model: DO CFJS007A Startovací stanice Model: DO CFJS007A CZ Startovací stanice Návod k obsluze BEZPEČNOSTNÍ POKYNY UPOZORNĚNÍ!!! PO ZAKOUPENÍ STARTOVACÍ STANICE JE NUTNO BEZPRODLENĚ PLNĚ NABÍT AKUMULÁTOR STARTOVACÍ STANICE. AKUMULÁTOR ZNOVU

Více

FULLOAD 750 NABÍJEČKA BATERIÍ Pro olověné akumulátory

FULLOAD 750 NABÍJEČKA BATERIÍ Pro olověné akumulátory FULLOAD 750 NABÍJEČKA BATERIÍ Pro olověné akumulátory Návod k použití profesionální nabíječky pro startovací a trakční baterie PŘÍRUČKA OBSAHUJE DŮLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÍ A PROVOZNÍ POKYNY PRO POUŽITÍ NABÍJEČKY

Více

Digitální nabíječka autobaterií 12V 2A

Digitální nabíječka autobaterií 12V 2A 35903 Digitální nabíječka autobaterií 12V 2A Model: 35903 Napájecí napětí: AC 220-240V, odebíraný proud: 0,1 A Výstupní parametry: DC 12 V, 2 A DŮLEŽITÉ INSTRUKCE K BEZPEČNÉMU VYUŽÍVÁNÍ NABÍJEČKY 1. Tento

Více

Startovací zdroj 12 V

Startovací zdroj 12 V Startovací zdroj 12 V 35908 Uživatelská příručka Vážený zákazníku, děkujeme, že jste si zakoupil náš výrobek. Před prvním zapnutím přístroje si pečlivě přečtěte tuto uživatelskou příručku a ponechte si

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Uživatelská příručka Děkujeme, že jste si vybrali naši power banku DOCA 15000 se startovačem aut. Při manipulaci dbejte bezpečnostních zásad použití elektronických spotřebičů. Přečtěte si, prosím, pozorně

Více

FULLOAD NABÍJEČKA BATERIÍ Pro olověné akumulátory. Návod k použití profesionální nabíječky pro startovací a trakční baterie

FULLOAD NABÍJEČKA BATERIÍ Pro olověné akumulátory. Návod k použití profesionální nabíječky pro startovací a trakční baterie FULLOAD 1000 NABÍJEČKA BATERIÍ Pro olověné akumulátory Návod k použití profesionální nabíječky pro startovací a trakční baterie PŘÍRUČKA OBSAHUJE DŮLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÍ A PROVOZNÍ POKYNY PRO POUŽITÍ NABÍJEČKY

Více

Návod k obsluze. Nabíječka 25 A 12/24 V

Návod k obsluze. Nabíječka 25 A 12/24 V Návod k obsluze Nabíječka 25 A 12/24 V 31314 PŘED POUŽITÍM SI PEČLIVĚ PŘEČTĚTE VEŠKERÉ POKYNY. Shrnutí Model 1224250 je nabíječka baterií 25 A. Pro tento model nabíječky byl navržen nový typ svorek startovacích

Více

STARTMONKEY400 TM Uživatelský manuál

STARTMONKEY400 TM Uživatelský manuál STARTMONKEY400 TM Uživatelský manuál Startmonkey400 je jedním z nejmenších nouzových startovacích záložních zdrojů autobaterií na světě. Startmonkey400 dokáže vzkřísit náhle vybitou standardní 12V baterii

Více

Záložní baterie pro napájení USB zařízení (5 V) a nouzové startování vozidla E-POWER. Uživatelská příručka

Záložní baterie pro napájení USB zařízení (5 V) a nouzové startování vozidla E-POWER. Uživatelská příručka 35940 Záložní baterie pro napájení USB zařízení (5 V) a nouzové startování vozidla E-POWER Uživatelská příručka Před prvním použitím si přečtěte tuto uživatelskou příručku a ponechte si ji pro případ potřeby.

Více

Uživatelská příručka - přenosná nabíječka baterií Model č.: Corcel-II 06 (Automatic Car Battery Charger 12V/6A)

Uživatelská příručka - přenosná nabíječka baterií Model č.: Corcel-II 06 (Automatic Car Battery Charger 12V/6A) Uživatelská příručka - přenosná nabíječka baterií Model č.: Corcel-II 06 (Automatic Car Battery Charger 12V/6A) VLASTNOSTI PRODUKTU: Navrženo na základě spínaného módu zdroje napájení. Kompaktní rozměry

Více

3. Nevystavujte tester dešti ani sněhu.

3. Nevystavujte tester dešti ani sněhu. Tester DBT 300 Instrukce: 1. Pro testování 12 V baterií s kapacitním rozsahem: SAE: 40~1200CCA DIN: 20~670 CCA IEC: 25~790 CCA EN: 35~1125 CCA CA (MCA) : 70~1440 CA (MCA) Varování!: 1. Práce v blízkosti

Více

Automatická programovatelná spínaná nabíječka. olověné akumulátory

Automatická programovatelná spínaná nabíječka. olověné akumulátory Automatická programovatelná spínaná nabíječka pro olověné akumulátory Návod k použití 7673-8112-0000 1. Úvod Tato řada nabíječek je určena k nabíjení všech typu olověných baterií včetně baterií s gelovým

Více

N V13-28/12/2015 NÁVOD K OBSLUZE

N V13-28/12/2015 NÁVOD K OBSLUZE NÁVOD K OBSLUZE Tento návod k obsluze obsahuje pokyny o různých funkcích zařízení a bezpečnostní opatření. Předtím, než zapnete zařízení poprvé, přečtetě si pozorně návod k obsluze. Uschovejte si tento

Více

Inteligentní nabíječka baterií KR Návod k použití

Inteligentní nabíječka baterií KR Návod k použití Inteligentní nabíječka baterií KR-31312 Návod k použití Nabíječka 3,8 A 12 V Shrnutí Bezpečná práce s přístrojem je možná pouze tehdy, pokud si přečtete kompletní návod k obsluze a všechna bezpečnostní

Více

35904, 35909 Automobilový měnič a nabíječka

35904, 35909 Automobilový měnič a nabíječka 35904, 35909 Automobilový měnič a nabíječka Měnič z 1 V DC na AC Automatické 3-fázové nabíjení baterií 1 V Funkce zálohovaného zdroje (UPS) Uživatelská příručka Před prvním zapnutím přístroje si pečlivě

Více

NÁVOD K OBSLUZE (k montáži) Obj. č.: 85 23 05

NÁVOD K OBSLUZE (k montáži) Obj. č.: 85 23 05 NÁVOD K OBSLUZE (k montáži) Obj. č.: 85 23 05 Kompaktní nabíječka olověných akumulátorů (autobaterií) s jmenovitým napětím 12 V nebo 24 V s nastavitelným nabíjecím proudem do 30 A (2 polohy přepínače)

Více

BS20 NABÍJEČKA BATERIÍ Pro olověné akumulátory Návod k použití profesionální nabíječky pro startovací a trakční baterie

BS20 NABÍJEČKA BATERIÍ Pro olověné akumulátory Návod k použití profesionální nabíječky pro startovací a trakční baterie BS20 NABÍJEČKA BATERIÍ Pro olověné akumulátory Návod k použití profesionální nabíječky pro startovací a trakční baterie PŘÍRUČKA OBSAHUJE DŮLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÍ A PROVOZNÍ POKYNY PRO POUŽITÍ NABÍJEČKY BATERIÍ

Více

INT. Genius BOOST+ GB40. Návod k použití. Objednací číslo ACI:

INT. Genius BOOST+ GB40. Návod k použití. Objednací číslo ACI: INT Genius BOOST+ GB40 Návod k použití Objednací číslo ACI: 1 Nebezpečí Před použitím přístroje si přečtěte a pochopte bezpečnostní instrukce. Nedodržování bezpečnostních instrukcí může vést k úrazu elektrickým

Více

Věžový ventilátor

Věžový ventilátor 10031517 10031518 Věžový ventilátor Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Za škody

Více

Čistý sinusový měnič řady NP 300W / 400W / 600W / 700W / 1000W / 1200W / 1500W / 1700W / 2000W / 2200W / 2500 / 2700W / 3000W / 3500W / 4000W

Čistý sinusový měnič řady NP 300W / 400W / 600W / 700W / 1000W / 1200W / 1500W / 1700W / 2000W / 2200W / 2500 / 2700W / 3000W / 3500W / 4000W Návod k obsluze Čistý sinusový měnič řady NP 300W / 400W / 600W / 700W / 1000W / 1200W / 1500W / 1700W / 2000W / 2200W / 2500 / 2700W / 3000W / 3500W / 4000W Uživatelský manuál Tento obrázek je pouze orientační

Více

Startovací a nabíjecí zařízení BBSL430

Startovací a nabíjecí zařízení BBSL430 Version 1.3 česky Startovací a nabíjecí zařízení BBSL430 Návod na obsluhu Art.-Nr.: 112 62 Art.-Bez.: BBSL430 Obsah: Poznámky: Důležitá upozornění 2 Před uvedením do provozu 2 Řádné použití 3 Všeobecné

Více

NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.:

NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 51 20 07 Tento inteligentní mikroprocesorem řízený přístroj s funkcí nabíjení, vybíjení a testování olověných baterií (akumulátorů) je dále vybaven funkcí diagnostiky a automatického

Více

TCB CZ 2-8 / NABÍJEČKA BATERIÍ _V5.1_19/07/2018

TCB CZ 2-8 / NABÍJEČKA BATERIÍ _V5.1_19/07/2018 TCB 60-90 - 120 NABÍJEČKA BATERIÍ 2-8 / 46-47 72168_V5.1_19/07/2018 www.gys.fr 2 BEZPEČNOSTNÍ POKYNY Tento návod k obsluze obsahuje pokyny o různých funkcích zařízení a bezpečnostní opatření. Předtím,

Více

Záložní baterie pro napájení notebooku (19 V), USB zařízení (5 V), a nouzové startování vozidla E-POWER. Uživatelská příručka

Záložní baterie pro napájení notebooku (19 V), USB zařízení (5 V), a nouzové startování vozidla E-POWER. Uživatelská příručka 35929 Záložní baterie pro napájení notebooku (19 V), USB zařízení (5 V), a nouzové startování vozidla E-POWER Uživatelská příručka Před prvním použitím si přečtěte tuto uživatelskou příručku a ponechte

Více

Regulátor nabíjení HP2430-HP A

Regulátor nabíjení HP2430-HP A Regulátor nabíjení HP2430-HP4840 30-60A Úvod : 1. 12V / 24 V systémové napětí je automaticky rozpoznáno 2. nabíjecí program pro hermetické, gelové, zaplavené olověné baterie a lithiové baterie je k dispozici

Více

Návod k obsluze. AEG Protect Alpha Napájecí zdroj

Návod k obsluze. AEG Protect Alpha Napájecí zdroj 1 Český jazyk 2 Návod k obsluze AEG Protect Alpha Napájecí zdroj Obsah 1. Bezpečnost upozornění 2. Úvod 3. Odstraňování závad 4. Popis systému 4.1. Kontrola 4.2. Napájení 4.3. Umístění 4.4. Připojení 4.5.

Více

G504B Nabíječka Pb aku 6/12V- 4A s mikroprocesorem HB-ZN05

G504B Nabíječka Pb aku 6/12V- 4A s mikroprocesorem HB-ZN05 Návod k obsluze G504B Nabíječka Pb aku 6/12V- 4A s mikroprocesorem HB-ZN05 Vážení zákazníci, děkujeme Vám za Vaši důvěru a za nákup tohoto produktu. Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje

Více

INT. Genius BOOSTHD GB70. Návod k použití. Objednací číslo ACI:

INT. Genius BOOSTHD GB70. Návod k použití. Objednací číslo ACI: INT Genius BOOSTHD GB70 Návod k použití Objednací číslo ACI: 1 Nebezpečí Před použitím přístroje si přečtěte a pochopte bezpečnostní instrukce. Nedodržování bezpečnostních instrukcí může vést k úrazu elektrickým

Více

Zkontrolujte, zda zatížení UPS UPS je přetížena z elektrorozvodné sítě je v pořádku

Zkontrolujte, zda zatížení UPS UPS je přetížena z elektrorozvodné sítě je v pořádku Důležité bezpečnostní instrukce Čtěte před instalací produktu Bezpečnost osob UPS má svůj vlastní vnitřní napájecí zdroj (baterii). V důsledku toho mohou být její výkonové výstupy pod napětím, i když je

Více

SHARK JUMP STARTER EPS-20ϰ

SHARK JUMP STARTER EPS-20ϰ 800-00-36 SHARK JUMP STARTER EPS-20ϰ 10 000mAh Uživatelská příručka UPOZORNĚNÍ: STARTOVACÍ ZDROJ IHNED PO ZAKOUPENÍ PLNĚ NABIJTE. Plně jej nabijte i po každém startování a každé 3 měsíce, abyste zajistili

Více

VOLBA PŘI CHLADNÉM. Poznámka: Pokud nabíječka aktivuje kontrolku STARTOVACÍ VÝKON (START

VOLBA PŘI CHLADNÉM. Poznámka: Pokud nabíječka aktivuje kontrolku STARTOVACÍ VÝKON (START CZ PŘÍRUČKA GRATULUJEME k zakoupení vaší nové profesionální nabíječky akumulátorů s přepínáním režimů nabíjení. Tato nabíječka a tester je jednou ze série profesionálních nabíječek od firmy akumulátorů.

Více

POWLI421 1 7 6 2 3 4 5 Fig. A Copyright 2014 VARO www.varo.com

POWLI421 1 7 6 2 3 4 5 Fig. A Copyright 2014 VARO www.varo.com POWLI421 1 7 6 2 3 4 5 Fig. A Copyright 2014 VARO www.varo.com POWLI421 Fig 1 Copyright 2014 VARO www.varo.com SVÍTILNA LED 1,5 W POWLI421 POWLI421 CS UPOZORNĚNÍ! Než začnete zařízení používat, přečtěte

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Uživatelská příručka Měnič napětí PI&PID série OBSAH 1. Úvod 2. Bezpečnostní instrukce a varování před nebezpečím 3. DC připojení 4. Obsluha 5. Ochranné funkce 6. Obecné informace o obsluze koncových zařízení

Více

Začínáme. Nejdříve si přečtěte. Zajištění odolnosti vůči vodě a prachu. Ikony v pokynech

Začínáme. Nejdříve si přečtěte. Zajištění odolnosti vůči vodě a prachu. Ikony v pokynech Nejdříve si přečtěte Před použitím zařízení si přečtěte tuto příručku, dozvíte se zde informace o bezpečném a správném používání zařízení. Obrázky se mohou od vzhledu konkrétního produktu lišit. Obsah

Více

EXTERNÍBATERIE 9000 S MOŽNOSTÍ NOUZOVÉHO STARTOVÁNÍAUTA

EXTERNÍBATERIE 9000 S MOŽNOSTÍ NOUZOVÉHO STARTOVÁNÍAUTA EXTERNÍBATERIE 9000 S MOŽNOSTÍ NOUZOVÉHO STARTOVÁNÍAUTA Uživatelská příručka 31889 Než tento produkt začnete používat, přečtěte si tuto příručku. Pokud tak neučiníte, může dojít k vážnému úrazu. Děkujeme,

Více

POWLI424 1 2 4 3 9 5 6 7 8 Fig A Copyright 2014 VARO www.varo.com

POWLI424 1 2 4 3 9 5 6 7 8 Fig A Copyright 2014 VARO www.varo.com POWLI424 1 2 4 3 9 6 5 7 8 Fig A Copyright 2014 VARO www.varo.com SKLÁDACÍ LED, NABÍJECÍ PRACOVNÍ SVÍTILNA POWLI424 UPOZORNĚNÍ! Než začnete zařízení používat, přečtěte si v zájmu své vlastní bezpečnosti

Více

TE04-0242 NÁVOD K POUŽITÍ

TE04-0242 NÁVOD K POUŽITÍ PROFI AUTONABÍJEČKA AUTO/MOTO BATERIÍ CZ Model: TE04-0242 NÁVOD K POUŽITÍ Vážení zákazníci, děkujeme Vám za Vaši důvěru, kterou jste nám projevili nákupem tohoto výrobku. Tento návod k obsluze je součástí

Více

NABÍJEČKA AUTOBATERIÍ SOLIGHT 1K03 Pro olověné akumulátory 1,2-120Ah Uživatelská příručka

NABÍJEČKA AUTOBATERIÍ SOLIGHT 1K03 Pro olověné akumulátory 1,2-120Ah Uživatelská příručka NABÍJEČKA AUTOBATERIÍ SOLIGHT 1K03 Pro olověné akumulátory 1,2-120Ah Uživatelská příručka Vážený zákazníku, děkujeme za zakoupení SOLIGHT 1K03. Před prvním použitím nabíječky akumulátorů si prosím pozorně

Více

BATIUM. Electronic Battery Charger 7/12 15/12 7/24 15/ 24 CZ V1-26/01/2017

BATIUM. Electronic Battery Charger 7/12 15/12 7/24 15/ 24 CZ V1-26/01/2017 BATIUM 1-11 73522-V1-26/01/2017 Electronic Battery Charger 7/12 15/12 7/24 15/ 24 wwwgysfr BEZPEČNOSTNÍ POKYNY Tento návod k obsluze obsahuje pokyny o různých funkcích zařízení a bezpečnostní opatření

Více

NÁVOD K OBSLUZE (k montáži)

NÁVOD K OBSLUZE (k montáži) NÁVOD K OBSLUZE (k montáži) Obj. č.: 19 07 48 Tento speciální modul ve spojení s obyčejnou nabíječkou olověných akumulátorů (automobilových baterií) vytvoří z této nabíječky univerzální přístroj s automatickou

Více

Bezpečnostní instrukce. Popis

Bezpečnostní instrukce. Popis Nepřerušitelný zdroj napětí ROLINE PersonalSecure500VA/ 650VA/ 800VA Katalogové číslo: 19.40.3505 (500) Katalogové číslo: 19.40.3508 (800) Bezpečnostní instrukce. Nevhazujte baterie do ohně mohou explodovat..

Více

Návod k obsluze (M) Nabíjecí a servisní prístroj pro akumulátory BHFL. Article Number: Languages: cs

Návod k obsluze (M) Nabíjecí a servisní prístroj pro akumulátory BHFL. Article Number: Languages: cs Návod k obsluze (M) Nabíjecí a servisní prístroj pro akumulátory BHFL Article Number: Languages: cs BERNER_Návod_k_obsluze_(M)_Nabíjecí_a_servisní_prístroj_pro_akumulátory_BHFL_60911[PDF]_cs.pdf 2015-12-02

Více

NSP-2050/3630/6016 NAPÁJECÍ ZDROJ S MOŽNOSTÍ PŘEPÍNÁNÍ PROVOZNÍHO MÓDU

NSP-2050/3630/6016 NAPÁJECÍ ZDROJ S MOŽNOSTÍ PŘEPÍNÁNÍ PROVOZNÍHO MÓDU NSP-2050/3630/6016 NAPÁJECÍ ZDROJ S MOŽNOSTÍ PŘEPÍNÁNÍ PROVOZNÍHO UŽIVATELSKÝ NÁVOD Uložte tento uživatelský návod na bezpečném místě aby bylo možno do něj rychle nahlédnout v případě potřeby. Tento uživatelský

Více

NABÍJEČKA AUTOBATERIÍ ELEKTRONICKÁ 12/6 V

NABÍJEČKA AUTOBATERIÍ ELEKTRONICKÁ 12/6 V NABÍJEČKA AUTOBATERIÍ ELEKTRONICKÁ 12/6 V 51.08-AN-0612-EL CZ 1) přepínač 2) kontrolka chybového stavu - ERROR 3) kontrolka pohotovostního režimu 4) displej 4 3 1 2 PIKTOGRAMY V tomto návodu, na přístroji

Více

DOKOVACÍ STANICE DO AUTA SAMSUNG ESC-Vxxx/ECS-Kxxx

DOKOVACÍ STANICE DO AUTA SAMSUNG ESC-Vxxx/ECS-Kxxx DOKOVACÍ STANICE DO AUTA SAMSUNG ESC-Vxxx/ECS-Kxxx Uživatelská příručka Vyobrazení v této příručce jsou pouze ilustrační. Schémata a obrázky vztahující se k vašemu zařízení najdete v cizojazyčné příručce

Více

BS40 NABÍJEČKA AKUMULÁTORŮ Pro olověné akumulátory

BS40 NABÍJEČKA AKUMULÁTORŮ Pro olověné akumulátory BS40 NABÍJEČKA AKUMULÁTORŮ Pro olověné akumulátory Při nabíjení startovacích akumulátorů i akumulátorů s hlubokým cyklem dodržujte pokyny uvedené v návodu k obsluze. NÁVOD OBSAHUJE VELMI DŮLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÍ

Více

Termoreaktor s kapacitou 25 kyvet

Termoreaktor s kapacitou 25 kyvet Návod k obsluze HI 839800 Termoreaktor s kapacitou 25 kyvet 1 Vážený zákazníku, Děkujeme Vám, že jste si vybral produkt od firmy Hanna Instruments. Před použitím přístroje si prosím pečlivě přečtěte tento

Více

Automatická nabíječka baterií FR 2-6 / Wattmatic 100 Wattmatic 140 Wattmatic ind7_05/04/2017

Automatická nabíječka baterií FR 2-6 / Wattmatic 100 Wattmatic 140 Wattmatic ind7_05/04/2017 2-6 / 42-44 Automatická nabíječka baterií Wattmatic 100 Wattmatic 140 Wattmatic 170 12068ind7_05/04/2017 www.gys.fr BEZPEČNOSTNÍ POKYNY Tento návod k obsluze obsahuje pokyny o různých funkcích zařízení

Více

BATIUM Elektronická nabíječka akumulátorů 25/ V5-22/02/2016.

BATIUM Elektronická nabíječka akumulátorů 25/ V5-22/02/2016. BATIUM Elektronická nabíječka akumulátorů 25/24 73520-V5-22/02/2016 www.gys.fr PŘEDNÍ STRANA 1 4 2 5 3 6 1 Indikátor nabíjení 2 Tlačítko volby napětí akumulátoru + nucené nabíjení 5 s 3 Tlačítko volby

Více

Pet Clipper 6160. Uživatelský manuál

Pet Clipper 6160. Uživatelský manuál Pet Clipper 6160 Uživatelský manuál Technické parametry: Výkon 3W Pohotovostní režim 2 hodiny Specifikace nabíječky :DC/AC 220V-240V 50Hz Upozornění: Používejte přístroj pouze k účelu, k jakému byl vyroben!

Více

1. ÚVOD. 2. OPATŘENÍ UPOZORNĚNÍ! : AC Vstup Má Dvojitou OCHRANU 3. OVLÁDÁNÍ A INDIKÁTORY

1. ÚVOD. 2. OPATŘENÍ UPOZORNĚNÍ! : AC Vstup Má Dvojitou OCHRANU 3. OVLÁDÁNÍ A INDIKÁTORY SIM-9106/9303 Napájecí zdroj s možností spínání Módu vysokých proudů, konstantního proudu (C.C.), konstantního napětí (C.V.), Dálkové ovládání & Uživatelský Návod. 1. ÚVOD Tato skupina výkonných zdrojů

Více

KOMPRESOROVÁ AUTOCHLADNIČKA ARIE BP32 / 42. Návod k obsluze Pozorně si přečtěte tento návod k obsluze a dodržujte jej!

KOMPRESOROVÁ AUTOCHLADNIČKA ARIE BP32 / 42. Návod k obsluze Pozorně si přečtěte tento návod k obsluze a dodržujte jej! KOMPRESOROVÁ AUTOCHLADNIČKA ARIE BP32 / 42 Návod k obsluze Pozorně si přečtěte tento návod k obsluze a dodržujte jej! 1 VAROVÁNÍ Zařízení může obsluhovat pouze osoba seznámená s návodem k obsluze odvlhčovače.

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.:

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: NÁVOD K OBSLUZE Měnič napětí 6 V DC 12 V DC Typ 2238.0 Obj. č.: 51 81 08 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení přístroje do provozu a k jeho obsluze. Jestliže výrobek

Více

DOCTOR CHARGE Návod k použití

DOCTOR CHARGE Návod k použití Profesionální nabíječka DOCTOR CHARGE 50 807571 Návod k použití 1. Nastavení napětí baterie. 2. Hlavní displej: napětí-proud měří baterie, vybrané Ah, hodnota napětí vybrán pro dodávky / Diagnostika /

Více

Automatická nabíječka baterií

Automatická nabíječka baterií Automatická nabíječka baterií oxford OXIMISER 900 OXIMISER 900 je profesionální nabíječka, která zcela automaticky dobíjí, udržuje a optimalizuje všechny druhy 12V baterií včetně olověných, MF, bezúdržbových

Více

Měřič impedance. Návod k použití

Měřič impedance. Návod k použití Měřič impedance Návod k použití Bezpečnostní upozornění Před použitím měřicího přístroje si důkladně přečtěte tento návod. Měřicí přístroj používejte pouze způsobem uvedeným v tomto návodu. Nepoužívejte

Více

DOBÍJECÍ SVĚTLOMET NÁVOD K POUŽITÍ

DOBÍJECÍ SVĚTLOMET NÁVOD K POUŽITÍ DOBÍJECÍ SVĚTLOMET NÁVOD K POUŽITÍ CZ DOBÍJECÍ SVĚTLOMET 10 Milionů kandel PRM 20179 Před použitím si buďte jistí, že jste si přečetli a uchovali tyto bezpečnostní instrukce. 1. POPIS (Fig A/C) : 1. Přepínač

Více

MĚNIČ NAPĚTÍ DC/AC VÝKON: 100 W 150 W 300 W 350 W 400 W 600 W. Návod k obsluze

MĚNIČ NAPĚTÍ DC/AC VÝKON: 100 W 150 W 300 W 350 W 400 W 600 W. Návod k obsluze MĚNIČ NAPĚTÍ DC/AC VÝKON: 100 W 150 W 300 W 350 W 400 W 600 W Návod k obsluze 1. POPIS 2. ZAPOJENÍ ZAŘÍZENÍ Červený kabel veďte z červené svorky (+) baterie do červené zdířky (+) v měniči napětí a černý

Více

Univerzální nabíječka KS Uživatelský manuál

Univerzální nabíječka KS Uživatelský manuál Univerzální nabíječka KS Uživatelský manuál Tuto příručku si před použitím zařízení důkladně přečtěte v zájmu vlastní bezpečnosti a uschovejte. Nabíječka baterií, speciální funkce: 1. LED indikátor stavu

Více

KOMPRESOROVÁ AUTOCHLADNIČKA ARIE BP18. Návod k obsluze Pozorně si přečtěte tento návod k obsluze a dodržujte jej!

KOMPRESOROVÁ AUTOCHLADNIČKA ARIE BP18. Návod k obsluze Pozorně si přečtěte tento návod k obsluze a dodržujte jej! KOMPRESOROVÁ AUTOCHLADNIČKA ARIE BP18 Návod k obsluze Pozorně si přečtěte tento návod k obsluze a dodržujte jej! 1 VAROVÁNÍ Zařízení může obsluhovat pouze osoba seznámená s návodem k obsluze. Zařízení

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Uživatelská příručka Důležitá bezpečnostní upozornění 1. Přečtěte si tyto pokyny a dodržujte je. 2. Nepoužívejte toto zařízení v blízkosti vody. Přístroj nesmí být vystaven kapající nebo stříkající kapalině

Více

Tyčový reprosystém Fantec s rozhraním Bluetooth. Model: Fantec SB-200BT. Příručka v Češtině

Tyčový reprosystém Fantec s rozhraním Bluetooth. Model: Fantec SB-200BT. Příručka v Češtině Tyčový reprosystém Fantec s rozhraním Bluetooth Model: Fantec SB-200BT Příručka v Češtině Technické specifikace: Rozměry (Š x V x H): 340 x 110 x 110 mm Výstupní výkon: 24W (2 x 12W) RMS Verze rozhraní

Více

WOC Fig. 1 Copyright 2016 VARO

WOC Fig. 1 Copyright 2016 VARO 1 WOC210003 2 5 3 4 9 8 10 6 7 Fig. 1 Copyright 2016 VARO www.varo.com WOC210003 Fig. 2 Fig. 3 Copyright 2016 VARO www.varo.com WOC210003 Fig. 4 Fig. 5 Copyright 2016 VARO www.varo.com NABÍJECÍ SVĚTLOMET

Více

NABÍJEČKA AUTOBATERIÍ SOLID 1K01 Pro olověné akumulátory 1,2-120Ah Uživatelská příručka. Popis detailů výrobku:

NABÍJEČKA AUTOBATERIÍ SOLID 1K01 Pro olověné akumulátory 1,2-120Ah Uživatelská příručka. Popis detailů výrobku: NABÍJEČKA AUTOBATERIÍ SOLID 1K01 Pro olověné akumulátory 1,2-120Ah Uživatelská příručka Popis detailů výrobku: Vážený zákazníku, děkujeme za zakoupení SOLID 1K01. Před prvním použitím nabíječky akumulátorů

Více

Návod k použití záložních zdrojů MTN.

Návod k použití záložních zdrojů MTN. Návod k použití záložních zdrojů MTN www.zdroje.cz Rozsah dodávky: Záložní zdroj MTN... 1ks Síťová šňůra délka 1,8m (1,5m pro řadu W). 1ks Teplotní čidlo 3 m..... 1ks Svorky pro připojení baterie 0,5m

Více

Návod na použití vibračního budíku DYNAMITE

Návod na použití vibračního budíku DYNAMITE 1 budík STAR Vibrační Návod na použití vibračního budíku DYNAMITE 2 Do budíku můžete vložit lithiovou baterie CR2032 (není součástí dodávky), která zajišťuje zálohu nastavení budíku při výpadku síťového

Více

Jak pracovat s LEGO energometrem

Jak pracovat s LEGO energometrem Obnovitelná energie Jak pracovat s LEGO energometrem Obsah 1. Energometr popis zařízení... 3 2. Připojení zásobníku energie... 3 3. Nabití a vybití... 4 3.1 Nabití a vybití s použitím LEGO bateriového

Více

Solární fontána

Solární fontána 10032286 Solární fontána Vážený zákazníku, Blahopřejeme k nákupu tohoto zařízení. Pozorně si přečtěte příručku a dodržujte následující rady, abyste předešli poškození přístroje. Jakékoliv selhání způsobené

Více

PG Compact Návod na montáž, obsluhu a zapojení Zdroj PG Compact PG Compact

PG Compact Návod na montáž, obsluhu a zapojení Zdroj PG Compact PG Compact www.regulus.cz PG Compact Návod na montáž, obsluhu a zapojení Zdroj PG Compact CZ PG Compact OBSAH 1 ZÁKLADNÍ INFORMACE... 3 1.1 Obecný popis... 3 2 INSTALACE A PROVOZ... 4 2.1 Popis UPS... 4 2.2 Umístění

Více

Nabíječka olověných akumulátorů. Obj. č. 20 15 40 (BC-012-15AT) Obj. č. 20 15 41 (BC-012-30AT) Obj. č. 20 15 42 (BC-012-40AT)

Nabíječka olověných akumulátorů. Obj. č. 20 15 40 (BC-012-15AT) Obj. č. 20 15 41 (BC-012-30AT) Obj. č. 20 15 42 (BC-012-40AT) ÚČEL POUŽITÍ Výrobek lze použít pro nabíjení následujících typů akumulátorů: Olověné akumulátory s tekutým elektrolytem Olověné akumulátory s vápníkovou deskou (PbCa) SLA (Sealed Lead Acid), nabité ve

Více

Děkujeme za zakoupení produktu Lenovo BT410 Bluetooth Speaker. Před použitím produktu si pečlivě prostudujte tuto příručku!

Děkujeme za zakoupení produktu Lenovo BT410 Bluetooth Speaker. Před použitím produktu si pečlivě prostudujte tuto příručku! BT410 Bluetooth Speaker (integrovaná funkce pro handsfree telefonování) Uživatelská příručka Výstraha: 1) Ilustrace slouží pouze pro referenci. 2) Společnost Lenovo je odhodlána zlepšovat výkon a kvalitu

Více

Xiaomi Power Bank. uživatelská příručka

Xiaomi Power Bank. uživatelská příručka Xiaomi Power Bank uživatelská příručka ã2017 Pokyny k bezpečnosti Pokud Power Bank nepoužíváte, odpojte jej od zásuvky. Je-li plně nabitý Power Bank ponechán bez použití, dojde po čase k jeho samovolnému

Více

G493A - Nabíječka Pb aku CARSPA EBC2420, 24V/20A

G493A - Nabíječka Pb aku CARSPA EBC2420, 24V/20A Návod k obsluze G493A - Nabíječka Pb aku CARSPA EBC2420, 24V/20A Vážení zákazníci, děkujeme Vám za Vaši důvěru a za nákup tohoto produktu. Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny

Více

Model: CK-I, CF-P, SK-I, SK-P, BK-I, UC-I, SS-P, PT-I

Model: CK-I, CF-P, SK-I, SK-P, BK-I, UC-I, SS-P, PT-I Model: CK-I, CF-P, SK-I, SK-P, BK-I, UC-I, SS-P, PT-I Originální instrukce (CZ) Důležité bezpečnostní instrukce 3 Rozbalení a příprava 4 Připojení k elektrice 4 Spuštění 5 Termostat 6 Rozmrazování 6 Údržba

Více

Dálkové ovládání k mobilní klimatizaci APD09a, APD12a. Návod k obsluze

Dálkové ovládání k mobilní klimatizaci APD09a, APD12a. Návod k obsluze Dálkové ovládání k mobilní klimatizaci APD09a, APD12a Návod k obsluze Před provozem si pozorně přečtěte návod k obsluze. Ponechte jej pro další nahlédnutí. - strana 1 - Možnosti nastavení Provozní režim:

Více

Sínusový záložní zdroj INTEX 400-12

Sínusový záložní zdroj INTEX 400-12 Sínusový záložní zdroj INTEX 400-12 Profesionální sínusový záložní zdroj UPS, nízkofrekvenční technologie, integrovaný nabíječ externích akumulátorů max. 10A, dvoustupňové nabíjení. Robustní celokovová

Více

Akustický kartáček na zuby

Akustický kartáček na zuby Akustický kartáček na zuby 09123 Příručka Vážené zákaznice, vážení zákazníci, Velmi nás těší, že jste se rozhodli pro koupi akustického kartáčku na zuby. Před prvním použitím přístroje si pozorně přečtěte

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: (BC A) Obj. č.: (BC A) Obj. č.: (BC A)

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: (BC A) Obj. č.: (BC A) Obj. č.: (BC A) NÁVOD K OBSLUZE Verze 05/05 Obj. č.: 51 21 82 (BC-012-15A) Obj. č.: 51 21 83 (BC-012-20A) Obj. č.: 51 21 84 (BC-024-10A) Tento přístroj představuje profesionální 3-stupňovou nabíječku pro rychlé a šetrné

Více

Uživatelská příručka. Hodinky s kamerou. Vážení zákazníci, Před použitím přístroje prosím přečtěte tento návod.

Uživatelská příručka. Hodinky s kamerou. Vážení zákazníci, Před použitím přístroje prosím přečtěte tento návod. Uživatelská příručka Hodinky s kamerou Vážení zákazníci, Před použitím přístroje prosím přečtěte tento návod. 1. Úvod Dostává se Vám do rukou kamera s mikrofonem, záznamem obrazu a zvuku skrytá v náramkových

Více

Automatické adaptérové nabíječe řady MAC (Mini Automatic Changer)

Automatické adaptérové nabíječe řady MAC (Mini Automatic Changer) Automatické adaptérové nabíječe řady MAC (Mini Automatic Changer) MAC46/12G MAC612 MAC812 MAC1012 MAC1212 MAC524 MAC824 Obsah 1. Komplet nabíječe 2. Postup pro zapojení nabíječe k akumulátoru a nabíjení

Více

Měniče s čistou sinusovkou řady SK a SKD 600W/700W/1000W/1200W/1500W/2000W/ 2500W/3000W/3500W/4000W

Měniče s čistou sinusovkou řady SK a SKD 600W/700W/1000W/1200W/1500W/2000W/ 2500W/3000W/3500W/4000W Návod k obsluze Měniče s čistou sinusovkou řady SK a SKD 600W/700W/1000W/1200W/1500W/2000W/ 2500W/3000W/3500W/4000W Vážení zákazníci, děkujeme Vám za Vaši důvěru a za nákup tohoto produktu. Tento návod

Více

Boombastic. Portabler BT Speaker

Boombastic. Portabler BT Speaker 10028933 10028934 10028935 Boombastic Portabler BT Speaker Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení tohoto produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo

Více

Návod k použití Multifunkční startovací zdroj (Mini Jump Starter)

Návod k použití Multifunkční startovací zdroj (Mini Jump Starter) Návod k použití Multifunkční startovací zdroj (Mini Jump Starter) LED 1 W LED 90 Lumenů Li-Ion 67 Wh 5-6 h 18 000 mah -20 C - 60 C Číslo výrobku: 31318 www.kraftwerktools.com OBSAH DŮLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÍ

Více

Vítejte. Přehled. Obsah balení

Vítejte. Přehled. Obsah balení Přenosná video lupa Uživatelská příručka Vítejte Děkujeme Vám za nákup přenosné video lupy. Prosíme o přečtení tohoto návodu. Jeho obsah Vám pomůže, abyste mohli lupu používat, jak nejlépe je to možné.

Více

28V Nabíječka robotizované sekačky na trávu CZ

28V Nabíječka robotizované sekačky na trávu CZ WA3744 1 2 a b A B C 1. NAPÁJECÍ ADAPTÉR 2. Konektor Ne všechny doplňky vyobrazené nebo popisované jsou v standardní dodávce zahrnuty. Doporučujeme, abyste příslušenství zakoupili od stejného prodejce,

Více

Vítejte. Přehled. Obsah balení 1. Přenosná video lupa 2. Video kabel 3. USB kabel. Popis přístroje a funkce

Vítejte. Přehled. Obsah balení 1. Přenosná video lupa 2. Video kabel 3. USB kabel. Popis přístroje a funkce Přenosná video lupa Uživatelská příručka Vítejte HCP-01 4,3palcová přenosná video lupa pomáhá lidem se zrakovým postižením při čtení tištěného obsahu. Pro pohodlnější čtení může být lupa připojena k televizi

Více

Central Park 2.1 USB / BT / SD / AUX Rádio

Central Park 2.1 USB / BT / SD / AUX Rádio 10022754 10022755 10022756 Central Park 2.1 USB / BT / SD / AUX Rádio Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny, aby se

Více

návod na Použití 12 V olovo-kyselinové baterie 20-300 ah

návod na Použití 12 V olovo-kyselinové baterie 20-300 ah návod na Použití 12 V olovo-kyselinové baterie 20-300 ah cz Děkujeme Vám, že jste si vybrali nabíječku od Exide Technologies Vaše nová nabíječka Vám umožní udržet baterii ve stavu plného nabití, optimalizovat

Více

WOC Fig. 1 Copyright 2016 VARO

WOC Fig. 1 Copyright 2016 VARO 1 2 3 4 5 6 Fig. 1 Copyright 2016 VARO www.varo.com Fig. 2 Copyright 2016 VARO www.varo.com NABÍJECÍ SVĚTLOMET LED 10W 1 OBLAST POUŽITÍ CS Použití ve vnějším nebo vnitřním prostoru, tedy na stavbě, na

Více

Bezpečnostní informace

Bezpečnostní informace Čeština Obrázky a obsah v této příručce se mohou od konkrétního produktu lišit. Chcete-li získat další informace, můžete otevřít celou uživatelskou příručku. Navštivte web www.samsung.com a vyhledejte

Více

Záložní zdroj SinusPRO-500E

Záložní zdroj SinusPRO-500E Záložní zdroj SinusPRO-500E Obsah Obsah... 2 1. Popis zařízení... 3 1.1 Činnost zařízení... 3 1.2 Upozornění... 3 1.3 Ovládací prvky... 3 1.4 Popis displeje... 4 2. Uvedení do provozu a ovládání... 5 2.1

Více

OBSAH První 1.1. Obecná opatření 1.2. Bezpečnostní opatření při práci s bateriemi...

OBSAH První 1.1. Obecná opatření 1.2. Bezpečnostní opatření při práci s bateriemi... ZZA-200/300/400-A/S Manual OBSAH První 1.1. Obecná opatření 1.2. Bezpečnostní opatření při práci s bateriemi...... vlastnosti 3. Zásada 4. Specifikace 5. Rozměry a 6. Instalace a 7. Údržba a 8. Poznámky

Více

PROTECO. nabíječka autobaterií MAX-15 230V 12/24V PROTECO 51.08-AN-1224

PROTECO. nabíječka autobaterií MAX-15 230V 12/24V PROTECO 51.08-AN-1224 nabíječka autobaterií MAX-15 230V 12/24V PROTECO 51.08-AN-1224 Označení na přístroji Vysvětlení symbolů. V tomto návodu nebo na přístroji jsou použity následující symboly: Bezpečnost produktu Výstraha

Více

SPECIFIKACE VÝKONOVÉ CHARAKTERISTIKY OBSAZENÍ TLAČÍTEK DISPLEJ PROVOZ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY NÁVOD K OBSLUZE

SPECIFIKACE VÝKONOVÉ CHARAKTERISTIKY OBSAZENÍ TLAČÍTEK DISPLEJ PROVOZ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY NÁVOD K OBSLUZE DÁLKOVÉ OVLÁDÁNÍ CZ SPECIFIKACE VÝKONOVÉ CHARAKTERISTIKY OBSAZENÍ TLAČÍTEK DISPLEJ PROVOZ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY 2 2 3 4 5 8 NÁVOD K OBSLUZE 1 INFORMACE 1. Před uvedením do provozu si prosím přečtěte tento

Více

GYS BT280 DHC. Tester BATERIÍ / ALTERNÁTORŮ / STARTÉRŮ

GYS BT280 DHC. Tester BATERIÍ / ALTERNÁTORŮ / STARTÉRŮ GYS BT280 DHC Tester BATERIÍ / ALTERNÁTORŮ / STARTÉRŮ 1. Pro testování 12V baterií s kapacitou 4-150Ah rozsah: SAE: 40 ~ 1200 CCA DIN: 20 ~ 670 CCA IEC: 25 ~ 790 CCA EN: 35 ~ 1125 CCA CA (MCA): 70 ~ 1440

Více

Uživatelská příručka. P3 Professional Evo MAX Digitální pomocný startovací zdroj se stejnosměrným napětím 12 V

Uživatelská příručka. P3 Professional Evo MAX Digitální pomocný startovací zdroj se stejnosměrným napětím 12 V Uživatelská příručka P3 Professional Evo MAX Digitální pomocný startovací zdroj se stejnosměrným napětím 12 V DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: PŘED PRVNÍM POUŽITÍM JE NUTNÉ POMOCNÝ STARTOVACÍ ZDROJ NEJMÉNĚ 12 HODIN

Více

Symboly: Přečtěte si návod k použití. Vhodné pro použití ve vnitřním prostředí. Pouze pro země EU

Symboly: Přečtěte si návod k použití. Vhodné pro použití ve vnitřním prostředí. Pouze pro země EU Návod k použití Symboly: Níže jsou uvedeny symboly, se kterými se můžete při použití nástroje setkat. Je důležité, abyste dříve, než s ním začnete pracovat, pochopili jejich význam. Přečtěte si návod

Více