Obj. č.: barevná kamera černobílá kamera

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Obj. č.: 750 478 barevná kamera 750 479 černobílá kamera"

Transkript

1 NÁVOD K OBSLUZE Barevná kamera s infra paprskem PAL KC- R 4110 Černobílá kamera s infra paprskem CCIR KB-R3138 Obj. č.: barevná kamera černobílá kamera Barevná i černobílá kamera je určena pro dohled na nepřístupné plochy, na vstupní prostory do objektů dozor na provoz na hřištích a podobně. Černobílá kamera má větší citlivost vůči světlu.. Obě kamery jsou vybaveny infra paprskem, takže je umožněno noční vidění. Kamery lze připojit buď k monitoru nebo k televiznímu přístroji. Oba druhy kamer pracuji v širokém teplotním rozmezí, takže je možno je namontovat nejen do vnitřních prostor k dohlížení ale také je umístit do venkovního prostoru. Napájení obou kamer je na 12 v stejnosměrného napětí.

2 2 1. Úvod Vážený zákazníku, Děkujeme Vám za koupi kamery s infra paprskem. Tento výrobek splňuje požadavky platných evropských a národních předpisů. Budete li mít dotazy ohledně výrobku obraťte se na naši technickou poradnu. Technické poradenství: Tel: Po - Pá 7: ) technik.conrad@fkt.cz 2. Určení použití kamery Tato kamera s infra paprskem slouží k pro dohled a pro jištění nepřehledných nebo kritických prostor ( jako dohled v obchodě, pro výhled k hovorového zařízení u dveří, pro dohled na vstupní prostory různých důležitých provozů nebo pro dohled nad parkovištěm apod.) a také pro přehrávání natočených scén kamerou na každém vhodném televizním přijímači nebo na monitoru,majícím vstup AV (audio video). Provoz kamery je dovolen jak v interiéru (ve vnitřním prostoru) tak i ve exteriéru ( ve volném prostoru). Při tom věak je nutno dbát nato, že je trestné pozorovat a natáčet kamerou cizí osoby bez jejich vědomí a výslovného souhlasu. Tuto kameru lze provozovat jen na stejnosměrné napětí 12 V. Vlastní výrobek nesmí být nijak měněn případně nějak přestavěn. Je nutno zachovávat bezpodmínečně bezpečnostní upozornění! 3. Bezpečnostní upozornění U věcných škod nebo u škod na osobách, které vznikly nepřiměřeným zacházením s výrobkem nebo které vznikly zanedbáním bezpečnostních upozornění nepřejímáme žádné závazky.! Rovněž zaniká jakýkoli nárok na záruku. Z bezpečnostních důvodů a z obecně platných důvodů (CE) není dovolena jakákoliv vlastoručně provedená úprava nebo jakákoliv změna na kameře. Obraťte se na odborného pracovníka, jestliže máte nějaké pochybnosti o způsobu činnosti kamery, bezpečnosti jejího provozu nebo o zapojení přístroje. Dbejte také na bezpečnostní upozornění a na pokyny, obsažené v Návodu k obsluze nejen k této kameře ale dodržujte i všechny bezpečnostní upozornění a pokyny v příslušných Návodech k obsluze pro jiné přístroje, které budou ke kameře připojeny. Nenechávejte obalový materiál od kamery volně ležet, neboť plastikové sáčky a fólie, polystyrenové díly a podobně se mohou stát pro děti nebezpečnými hračkami. Kamera nepatří do dětských rukou, není to žádná hračka. V živnostenských zařízeních je nutno dbát na předpisy pro práci a ochranu zdraví při prací a na předpisy pro bezpečnost při práci na elektrických zařízeních, vydané příslušnými akreditovanými společnostmi. 4. Popis funkce kamery Kamera s infra paprskem slouží k dohlížení v bezpečnostní technice, v televizních telekomunikačních zařízeních a prostorách, na hřištích, ve vstupních prostorách, na parkovištích apod. Z důvodu širokého teplotního rozsahu ( 20 C až + 60 C) a z důvodu třídy ochrany I P54 je možnoé použití kamery ve volném prostoru.

3 3 V kameře je zabudována infra dioda, která se automaticky zapne a tím je umožněna vynikající možnost nočního vidění a provádět dohled i při absolutní tmě. Dosah tohoto nočního pozorování a dohledu činí cca 12 m. 5. Vlastní provoz kamery Před uvedením kamery do provozu si pozorně přečtěte celý Návod k obsluze včetně bezpečnostních upozornění.tím bude vědět, jak máte přiměřeně s kamerou zacházet.! 6. Montáž Při výběru místa pro umístění infra kamery dbejte na to, aby do kamery nedopadaly přímé sluneční paprsky, dále musíte vyloučit to aby nedocházelo k silným otřesům kamery ani k vibracím kamery vlivem stanoviště a aby na kameru nepadal prach.v blízkosti kamery se nemí vyskytovat žádný přístroj se silným elektromagnetický polem, např. radiový telefon, radiový přístroj, elektrický motor apod. Všechna tato zařízení a přístroje mohou negativně ovlivnit kvalitu obrazu kamery. Přímé sluneční záření, případně jasné osvětlení kamery silně ovlivňuje obraz v kameře a ztěžuje pozorování obrazu. Dbejte na to při výběru stanoviště kamery. Doporučená montážní výška objektivu kamery je (1) je cca 1,8 m nad zemí.montážní výška je je závislá na objektu, na který chceme dohlížet. Před konečnou montáží doporučujeme, aby zapojit kameru a podívat se na odpovídající obraz v kamery na kontrolním monitoru nebo na televizním přijímači, zdali je ukazován celý obvod dohlíženého prostoru. Proto nahlédněte do popisu v následujících odstavcích. Použijte pro vyvrtání otvoru pro montážní nohy šablonu pro vyvrtávání. Při tom dejte pozor, aby se v místech budoucích otvorů nenacházelo žádné elektrické vedení nebo vodovodní trubky a podobně. Přišroubujte pevně montážní podstavec přístroje. Zašroubujte šrouby (2) kameru na montážní podstavec. 7. Připojení Pro proudové napájení kamery použijte zdroj stejnosměrného napětí o výstupu 12 V.Nepokoušejte se provozovat kameru s infra paprskem na jiné napájecí napětí. Zdroj stejnosměrného napětí musí mít minimálně jmenovitý proud o hodnotě 300 ma. Kameru bude připojena vedením typu BNC k monitoru nebo k televiznímu přijímači. Pro napěťové napájení je na kam+ěře zásuvka pro nízké napětí (pro 12 V =).

4 4 8. Zdířky BNC zdířky (3) - video signál Nízkonapěťová zdířka (4) - pro napěťový zdroj Propojte stejnosměrný napěťový zdroj s nízkonapěťovou zdířkou (4).Při tom musí být zdroj stejnosměrného napětí vypnut. Zástrčka: 5,5 / 2,1 mm. Při tom dbejte na správné pólové připojení stejnosměrného zdroje. Propojte videovstup s BNC zdířkou.(3). Jestliže má Váš monitor nebo televizní přijímač jen cinč vstupu, pak pro propojení musíte použít adapter (BNC zástrčku na cinč konektory). 9. Obsluha kamery Po propojení z výstup videa a napěťového napájení je kamera připravena k provozu. Zapněte stejnosměrné napájení. Zapněte televizní přijímač nebo monitor a zvolte si vstup, na kterém je připojena kamera ( např. AV- vstup na televizním přijímači). Obraz z kamery se objeví na obrazovce. Jestliže se proti očekávání neobjeví na stínítku obrazovky žádný obraz nebo snad se objeví nějaká chybná funkce, tak ihned vypněte provozní napájecí napětí, televizní přijímač nebo monitor a přezkoušejte ještě jednou odpovídající údaje v kapitole odstraňování poruch.uvedené dále v tomto Návodu. Kamera je v továrně optimálně nastavena. Jestliže by jste chtěli svou kameru individuelně nastavit, potom postupujte následovně: Potočením odstraňte Opatrně vytáhněte Vyšroubujte šroubky Povytažením objektivu z objektivu krytku těsnění objektivu objektivu vhodným bude nastavena ostrost šroubovákem obrazu Barevná kamera DIP přepínač 1 2 1= Revers zrcadlový obraz 2 = Automatické řízení zesílení Oba přepínače jsou přepnuty v pozici 1+2 NO Černobílá kamera DIP přepínač 1 2 1= Při velmi ostrém světle dejte přepínač do pozice NO 2= Automatické řízení zesílení.oba přepínače jsou NO přepnuty v pozici 1 +2 Při zavírání pouzdra kamery postupujte v opačném sledu úkonů. Při tom zacházejte s pouzdrem kamery velmi opatrně. Na objektiv nasaďte krytku pevně tak, aby do objektivnu nevnikla žádná vlhkost.

5 5 10. Údržba kamery Pravidelně provádějte prohlídku technického stavu kamery na bezpečnost a také kontrolujte proudový zdroj, např. zda není poškozený přípojný kabel a zda není poškozeno pouzdro přístroje. Dojdete-li k přesvědčení, že již není možný další bezpečný provoz zařízení, tak ihned vypněte z provozu kameru případně síťový přístroj a zajistěte je proti náhodnému a neúmyslnému uvedení do provozu.vytáhněte síťovou zástrčku z elektrické zásuvky! Je zřejmě, že již není možný další bezpečný provoz zařízení, když: Kamera nebo přípojný kabel ze síťového dílu vykazuje zřetelné poškození Kamera nebo připojený síťový díl již nepracují Kamera a ostatní zařízení bylo dlouhodobě skladováno za nepříznivých skladovacích podmínek Zařízení bylo přepravováno za těžkých přepravních podmínek Dříve než kameru nebo přípojný síťový díl budete čistit nebo provádět na nich údržbu, dbejte bezpodmínečně na následující bezpečnostní upozornění: Při otevření krytu pouzdra přístroje nebo oddělení nějakého provozního dílu zařízení mhou být odhaleny části,které vedou napětí. Před prováděním údržby nebo před uvedením zařízení do provozu musí být přístroj bezpodmínečně odpojen od všech zdrojů elektrického napětí.kondenzátory obsažené v přístroji mohou být ještě nabity, zvláště když byl přístroj krátce před tím odpojen od všech zdrojů napětí.. Jakoukoliv opravu zařízení smí provádět pouze odborný elektrotechnický pracovník. Poslední péče o přístroj: Postarejte se o již nepotřebný přístroj podle platných zákonných předpisů. 11. Odstraňování poruch Problém Žádný obraz na stínítku Řešení Je napájecí napětí kamery správně pólově připojeno? Je zapnut televizor nebo monitor as jsou funkční? Je na televizoru nebo na monitoru zvolen správný AV vstup? Je kamera správně připojena k televizoru nebo monitoru a je v pohotovostním stavu? Je kamera podle popisu v kapitole Připojení připojena správně na proudové napájení? A je televizor nebo monitor správně připojen? 12. Technická data PAL barevná kamera CCIR černobílá kamera CCD ¼ 1/3 Provozní napětí 12 V= 12 V= Jmenovitý prou 300 ma 300 ma Výstupní úroveň 1 V ss / 75 Ohm Světelná citlivost 1 Lux 0,05 Lux Rozlišení 500 hor x582 vertik400tv 482 hor x 512 vert 380 TV linek

6 6 Vyrovnání bíle automatické automatické Poměr S/N > 48 db > 48 db Dosah infra paprsku 12 m 12 m Druh elektrické ochrany IP24 IP 24 Pracovní teplota -10 C až +50 C -10 C až +50 C 13. Obsah 1. Úvod Určení použití kamery Bezpečnostní upozornění Popis funkce kamery Vlastní provoz kamery Montáž Připojení Zdířky Obsluha kamery Údržba kamery Odstraňování poruch Technická data Obsah... 6

MINIKAMERA. Obj.č.: 750 268

MINIKAMERA. Obj.č.: 750 268 1 NÁVOD K OBSLUZE MINIKAMERA Obj.č.: 750 268 1. ÚVOD Vážený zákazníku, děkujeme Vám za koupi hodnotné mini-kamery. S tímto systémem jste obdržel výrobek, který je vyroben podle současného stavu techniky.tento

Více

Digitální barevná kamera odolná proti povětrnostním vlivům. Obj. č.: 61 03 68

Digitální barevná kamera odolná proti povětrnostním vlivům. Obj. č.: 61 03 68 Digitální barevná kamera odolná proti povětrnostním vlivům Obj. č.: 61 03 68 NÁVOD K OBSLUZE OBSAH: Úvod:... 2 Správné použití... 2 Bezpečnostní pokyny... 2 Uvedení do provozu... 3 Montáž... 3 Připojení...

Více

Kamera s vysokým rozlišením a s IR-zářičem

Kamera s vysokým rozlišením a s IR-zářičem Kamera s vysokým rozlišením a s IR-zářičem Obj. č.: 75 02 69 Úvod: Vážený zákazníku, děkujeme vám, že jste zakoupil digitální barevnou kameru odolnou proti povětrnostním vlivům. S tímto systémem jste získali

Více

Č/B KAMERA CCIR KB-G3138 S ZOOMEM (PROMĚNLIVÁ OHNISKOVÁ VZDÁLENOST) OBJEKTIVEM 3,6 MM / 8 MM

Č/B KAMERA CCIR KB-G3138 S ZOOMEM (PROMĚNLIVÁ OHNISKOVÁ VZDÁLENOST) OBJEKTIVEM 3,6 MM / 8 MM NÁVOD K OBSLUZE Č/B KAMERA CCIR KB-G3138 S ZOOMEM (PROMĚNLIVÁ OHNISKOVÁ VZDÁLENOST) OBJEKTIVEM 3,6 MM / 8 MM Obj. č.: 750483 2 OBSAH: Strana: Úvod... 2 Účel použití... 2 Bezpečnostní upozornění... 3 Funkční

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Kamera DOME černobílá Kamera DOME barevná

NÁVOD K OBSLUZE. Kamera DOME černobílá Kamera DOME barevná NÁVOD K OBSLUZE Kamera DOME černobílá Kamera DOME barevná Obj.č. 750341, Obj.č. 750342 Tento Návod k obsluze patří pouze k tomuto produktu. Obsahuje důležitá upozornění o uvedení přístroje do provozu a

Více

Skrytá kamera v kouřovém hlásiči

Skrytá kamera v kouřovém hlásiči NÁVOD K OBSLUZE Skrytá kamera v kouřovém hlásiči Obj. č.: 75 03 47 OBSAH: Úvod:... 2 Správné použití kamery... 2 Bezpečnostní pokyny... 3 Uvedení kamery do provozu... 4 Připojení kamery... 4 Nastavení...

Více

NÁVOD K OBSLUZE Video monitorovací systém Sailor SA 6123 Obj. č.: 75 04 54

NÁVOD K OBSLUZE Video monitorovací systém Sailor SA 6123 Obj. č.: 75 04 54 NÁVOD K OBSLUZE Video monitorovací systém Sailor SA 6123 Obj. č.: 75 04 54 Video monitorovací systém Sailor SA 6123 představuje kompletní hlídací zařízení včetně televizoru. Pro individuální použití máte

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 75 06 60

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 75 06 60 NÁVOD K OBSLUZE Verze 04/04 Obj. č.: 75 06 60 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení do provozu a k obsluze. Jestliže výrobek předáte jiným osobám, dbejte na to,

Více

PŘEPÍNATELNÝ SÍŤOVÝ ADAPTÉR

PŘEPÍNATELNÝ SÍŤOVÝ ADAPTÉR 1 PŘEPÍNATELNÝ SÍŤOVÝ ADAPTÉR Obj. č.: 511801, 511802, 511803, 511804 Tento síťový adaptér má široké použití pro napájení elektronických přístrojů nejrůznějšího druhu, jako např. digitální kamera apod.

Více

NÁVOD K OBSLUZE. VIDEO- VYSÍLAČ 2,4 GHz "Smart Scart Box" Obj. č.: 350 385

NÁVOD K OBSLUZE. VIDEO- VYSÍLAČ 2,4 GHz Smart Scart Box Obj. č.: 350 385 NÁVOD K OBSLUZE VIDEO- VYSÍLAČ 2,4 GHz "Smart Scart Box" Obj. č.: 350 385 Video -vysílač s pouzdrem se Smart Scart Vám na základě frekvence 2, 4 GHz umožní přenos vysoce kvalitního audio/video signálu

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Černobílá kamera CCD s objektivem 3,6 mm. Obj. č.: 75 03 68

NÁVOD K OBSLUZE. Černobílá kamera CCD s objektivem 3,6 mm. Obj. č.: 75 03 68 NÁVOD K OBSLUZE Verze 06/02 Černobílá kamera CCD s objektivem 3,6 mm Obj. č.: 75 03 68 Nejlepší kvalita obrazu a zvuku pro účely optického hlídání! Vysoká rozlišovací schopnost (320.000 pixelů) je ideální

Více

VENKOVNÍ IR KAMERA VS-1132NSNH-2LL PŘÍRUČKA PRO INSTALACI A PROVOZ

VENKOVNÍ IR KAMERA VS-1132NSNH-2LL PŘÍRUČKA PRO INSTALACI A PROVOZ VENKOVNÍ IR KAMERA VS-1132NSNH-2LL PŘÍRUČKA PRO INSTALACI A PROVOZ PŘED ZAPOJENÍM PŘÍSTROJE SI, PROSÍM, NEJPRVE PEČLIVĚ PŘEČTĚTE TUTO PŘÍRUČKU Bezpečnostní upozornění Dodržte předepsané provozní podmínky

Více

MIXÁŽNÍ PULT- typ DJ-ONE

MIXÁŽNÍ PULT- typ DJ-ONE - 1 - NÁVOD K OBSLUZE MIXÁŽNÍ PULT- typ DJ-ONE Obj.č.: 369 632 Tento Návod k obsluze patří k tomuto výrobku. Obsahuje důležitá upozornění pro vlastní činnost výrobku a pro jeho zacházení. Dbejte na to,

Více

Kapesní akumulátorová svítilna. Obj.č.: 84 00 54

Kapesní akumulátorová svítilna. Obj.č.: 84 00 54 Kapesní akumulátorová svítilna Obj.č.: 84 00 54 Tento návod k obsluze náleží k tomuto výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení do provozu a údržbě. Budete jej také potřebovat, budete-li tento výrobek

Více

NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 610 481

NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 610 481 NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 610 481 Dveřní domovní hovorové zařízení s elektrickým zámkem je komfortní zařízení, umožňující hovořit na dálku s návštěvníkem,nacházejícím se před dveřmi rodinného domku nebo

Více

EN-CI20K-xx / EN-VI30K-xx / EN-VI50K-xx

EN-CI20K-xx / EN-VI30K-xx / EN-VI50K-xx VENKOVNÍ IR KAMERA EN-CI20K-xx / EN-VI30K-xx / EN-VI50K-xx PŘÍRUČKA PRO INSTALACI A PROVOZ PŘED ZAPOJENÍM PŘÍSTROJE SI, PROSÍM, NEJPRVE PEČLIVĚ PŘEČTĚTE TUTO PŘÍRUČKU Bezpečnostní upozornění Dodržte předepsané

Více

Vysavač prachu do automobilu Turbo. Obj. č.: 85 22 10

Vysavač prachu do automobilu Turbo. Obj. č.: 85 22 10 NÁVOD K OBSLUZE Verze 11/99 Vysavač prachu do automobilu Turbo Obj. č.: 85 22 10 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení do provozu a k obsluze. Jestliže výrobek předáte

Více

SÍŤOVÉ ZDROJE KONSTANTNÍHO NAPĚTÍ. Síťové zdroje a napáječe - typ FPS o různé velikosti napětí a proudu

SÍŤOVÉ ZDROJE KONSTANTNÍHO NAPĚTÍ. Síťové zdroje a napáječe - typ FPS o různé velikosti napětí a proudu SÍŤOVÉ ZDROJE KONSTANTNÍHO NAPĚTÍ Síťové zdroje a napáječe - typ FPS o různé velikosti napětí a proudu Obj. č.: 12 V DC / 2 A 510 400 13,8 V DC / 2A 510 412 13,8 V DC / 4A 510 426 13,8 V DC / 6 A 510 439

Více

Bezdrátová sada aktivních reproduktorů FMS 8480. Obj. č.: 33 02 01

Bezdrátová sada aktivních reproduktorů FMS 8480. Obj. č.: 33 02 01 NÁVOD K OBSLUZE Verze 06/01 Bezdrátová sada aktivních reproduktorů FMS 8480 Obj. č.: 33 02 01 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení do provozu a k obsluze. Jestliže

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Dálkově řízený model auta. Obj. č.: 670 992

NÁVOD K OBSLUZE. Dálkově řízený model auta. Obj. č.: 670 992 NÁVOD K OBSLUZE Dálkově řízený model auta Obj. č.: 670 992 Tento výrobek představuje model auta, které lze ovládat dálkové pomocí radiového řídícího vysílače, pracujícího na frekvenci 40 MHz. Bezpečné

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 35 02 88

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 35 02 88 NÁVOD K OBSLUZE Verze 05/01 Obj. č.: 35 02 88 Máte například hrací konzolu, DVD-přehrávač, videorekordér nebo satelitní přijímač a chtěli byste všechny tyto přístroje připojit k jednomu televiznímu přijímači

Více

Návod k montáži a obsluze. BAREVNÝ DVEŘNÍ VIDEOTELEFON pro 2 bytové jednotky MOVETO 2V-035

Návod k montáži a obsluze. BAREVNÝ DVEŘNÍ VIDEOTELEFON pro 2 bytové jednotky MOVETO 2V-035 Návod k montáži a obsluze BAREVNÝ DVEŘNÍ VIDEOTELEFON pro 2 bytové jednotky MOVETO 2V-035 Upozornění Obsah Stručný úvod...1 Úvod k tlačítkům (vnitřní monitor)...1 Úvod k tlačítkům (venkovní jednotka)...

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.:

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: NÁVOD K OBSLUZE Verze 06/04 Obj. č.: 92 20 45 Úvod Vážení zákazníci, děkujeme Vám za Vaši důvěru a za nákup našeho malého speciálního telefonu s náhlavní soupravou (se sluchátkem do ucha a s mikrofonem).

Více

MONTÁŽNÍ NÁVOD. Obj. č.: 57 05 03

MONTÁŽNÍ NÁVOD. Obj. č.: 57 05 03 MONTÁŽNÍ NÁVOD Verze 07/03 Obj. č.: 57 05 03 Toto nástěnné svítidlo z ušlechtilé oceli s neobvyklým designem je vybaveno pasivním infračerveným detektorem pohybů (PIR), který dokáže toto svítidlo automaticky

Více

EN-DVI20-32 / EN-DVI20-82 EN-DVJ30-32 / EN-DVJ30-82

EN-DVI20-32 / EN-DVI20-82 EN-DVJ30-32 / EN-DVJ30-82 VENKOVNÍ IR DOME KAMERA EN-DVI20-32 / EN-DVI20-82 EN-DVJ30-32 / EN-DVJ30-82 PŘÍRUČKA PRO INSTALACI A PROVOZ PŘED ZAPOJENÍM PŘÍSTROJE SI, PROSÍM, NEJPRVE PEČLIVĚ PŘEČTĚTE TUTO PŘÍRUČKU Bezpečnostní upozornění

Více

BAREVNÝ DVEŘNÍ VIDEOTELEFON MOVETOV -025

BAREVNÝ DVEŘNÍ VIDEOTELEFON MOVETOV -025 SIZE:X70X6P Návod k montáži a obsluze BAREVNÝ DVEŘNÍ VIDEOTELEFON MOVETOV -05 Obsah Stručný úvod... Funkce...... Úvod k tlačítkům... Montáž základní desky... Schéma zapojení vnitřního monitoru...3 Nastavení

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.:

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 59 02 64 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení do provozu a k obsluze. Jestliže výrobek předáte jiným osobám, dbejte na to, abyste jim odevzdali

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.:

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 12 12 65 Základní charakteristiky měřícího přístroje Tento měřící přístroj (tester fází) je vybaven 3 funkcemi: Kontrola sledu fází Zjištění směru otáčení motorů Indikace přerušení

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 35 02 87

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 35 02 87 NÁVOD K OBSLUZE Verze 05/01 Obj. č.: 35 02 87 Potřebujete připojit k televizoru 6 různých zařízení audio-video? Máte například satelitní přijímač, DVD-přehrávač, videokameru, videorekordér, hrací konzolu

Více

Neodstraňujte kryty přístrojů, nevystavujte přístroje nadměrné vlhkosti, přímému slunečnímu svitu a zdrojům tepla.

Neodstraňujte kryty přístrojů, nevystavujte přístroje nadměrné vlhkosti, přímému slunečnímu svitu a zdrojům tepla. ; SkyFunk MRC Tento návod je určen i pro model SkyFunk MRC, který má stejné funkce i parametry, používá však v zapojení jiné konektory, viz obrázek na konci návodu. 1. Bezpečnost práce se zařízením Neodstraňujte

Více

F-OS-RS207RA2 - Instrukční manuál. Bezdrátový barevný kamerový set s krytím IP54!!! a možností nočního vidění

F-OS-RS207RA2 - Instrukční manuál. Bezdrátový barevný kamerový set s krytím IP54!!! a možností nočního vidění F-OS-RS207RA2 - Instrukční manuál Bezdrátový barevný kamerový set s krytím IP54!!! a možností nočního vidění Děkujeme Vám za zakoupení tohoto výrobku. Tento produkt pracuje na bázi bezdrátového přenosu

Více

Kamerový Tester Provozní Manuál

Kamerový Tester Provozní Manuál Kamerový Tester Provozní Manuál Před použitím tohoto přístroje si velmi pečlivě přečtěte tento Provozní Manuál, protože obsahuje velmi důležité bezpečnostní informace. Obsah Strana 1. Upozornění. 3 2.

Více

ViewCam VC-1026A Kamera s TV modulátorem

ViewCam VC-1026A Kamera s TV modulátorem NÁVOD K OBSLUZE ViewCam VC-1026A Kamera s TV modulátorem Obj. č.: 75 21 85 Tento návod k obsluze náleží k tomuto produktu. Obsahuje důležité pokyny k uvedení do provozu a k manipulaci. Dbejte na to, i

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 62 20 14

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 62 20 14 NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 62 20 14 Pomocí této sady bezdrátově (rádiově) ovládaných síťových zásuvek zapnete a vypnete pohodlně osvětlení, ventilátory a ostatní elektrické spotřebiče z křesla, ze židle

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: /

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: / NÁVOD K OBSLUZE Verze 08/03 Obj. č.: 35 07 30 / 35 07 33 Tento praktický přepínací pult Vám poslouží k rozšíření ozvučení prostorů z jednoho páru reproduktorů až na 4 páry u všech zesilovačů (nebo podobných

Více

MOVETO V-026 BAREVNÝ DVEŘNÍ VIDEO TELEFON

MOVETO V-026 BAREVNÝ DVEŘNÍ VIDEO TELEFON SIZE:X70X6P Návod k montáži a obsluze MOVETO V-06 BAREVNÝ DVEŘNÍ VIDEO TELEFON Call Obsah Stručný úvod... Funkce...... Úvod k tlačítkům... Montáž základní desky... Schéma zapojení vnitřního monitoru...3

Více

NÁVOD K POUŽITÍ SBV 716 LW2 SADA BAREVNÉHO VIDEOTELEFONU S 2 MONITORY

NÁVOD K POUŽITÍ SBV 716 LW2 SADA BAREVNÉHO VIDEOTELEFONU S 2 MONITORY NÁVOD K POUŽITÍ SBV 716 LW2 SADA BAREVNÉHO VIDEOTELEFONU S 2 MONITORY Obsah strana 1. Funkce 2 2. Informace o provedení venkovní kamery 2 3. Informace o provedení vnitřního monitoru 3 4. Instalace vnitřního

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.:

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: NÁVOD K OBSLUZE Měnič napětí 6 V DC 12 V DC Typ 2238.0 Obj. č.: 51 81 08 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení přístroje do provozu a k jeho obsluze. Jestliže výrobek

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.:

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 11 01 73 Tento regulátor nabíjení je vybaven přepínačem pro nabíjení akumulátorů s jmenovitým napětím 12 V nebo 24 V a s ochranou proti podvybití (úplnému vybití) nabíjeného akumulátoru.

Více

VNITŘNÍ DOME KAMERA VS-D210SNH-2 PŘÍRUČKA PRO INSTALACI A PROVOZ

VNITŘNÍ DOME KAMERA VS-D210SNH-2 PŘÍRUČKA PRO INSTALACI A PROVOZ VNITŘNÍ DOME KAMERA VS-D210SNH-2 PŘÍRUČKA PRO INSTALACI A PROVOZ PŘED ZAPOJENÍM PŘÍSTROJE SI, PROSÍM, NEJPRVE PEČLIVĚ PŘEČTĚTE TUTO PŘÍRUČKU Bezpečnostní upozornění Chraňte kameru před deštěm a vlhkostí.

Více

Obsah balení. Popis videotelefonu a kamerové jednotky. Videotelefon

Obsah balení. Popis videotelefonu a kamerové jednotky. Videotelefon Bezpečností upozornění před instalací zařízení Nepřipojujte zařízení do sítě 230V současně s jinými zařízeními V zapnutém stavu nepřipojujte další zařízení Pro čištění nepoužívejte vodu, olejové produkty

Více

Návod k používání Czevitrum Lighting elements

Návod k používání Czevitrum Lighting elements Návod k používání Czevitrum Lighting elements Czevitrum s.r.o. Československé armády 370/9 160 00 Praha Česká republika Vydáno: prosinec 2014 MODELY TYPOVÉ ŘADY CZEVITRUM LIGHTING ELEMENTS: Orbit Omega

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 75 06 08

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 75 06 08 NÁVOD K OBSLUZE Verze 03/05 Obj. č.: 75 06 08 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení do provozu a k obsluze. Jestliže výrobek předáte jiným osobám, dbejte na to,

Více

Bezpečnostní pokyny. přístroje nebo zařízení, které je testováno.

Bezpečnostní pokyny. přístroje nebo zařízení, které je testováno. Bezpečnostní pokyny Výstraha označuje nebezpečné podmínky a činnosti, které by mohly způsobit úraz nebo smrt osob. Varováníoznačuje nebezpečné okolnosti a činnosti, které by mohly způsobit poškození měřicího

Více

AHD-DVI20-xx / AHD-DVJ30-xx

AHD-DVI20-xx / AHD-DVJ30-xx VENKOVNÍ IR DOME AHD KAMERA EONBOOM AHD-DVI20-xx / AHD-DVJ30-xx PŘÍRUČKA PRO INSTALACI A PROVOZ PŘED ZAPOJENÍM PŘÍSTROJE SI, PROSÍM, NEJPRVE PEČLIVĚ PŘEČTĚTE TUTO PŘÍRUČKU Bezpečnostní upozornění Dodržte

Více

Adaptér pro připojení zdrojů video signálu VL2-MMI2G. pro vozidla Audi s navigačním systémem MMI2G

Adaptér pro připojení zdrojů video signálu VL2-MMI2G. pro vozidla Audi s navigačním systémem MMI2G Adaptér pro připojení zdrojů video signálu pro vozidla Audi s navigačním systémem MMI2G Adaptér umožňuje připojení 2 externích zdrojů video signálu, RGB signálu a kamery při couvání Obsah 1. Před zahájením

Více

Návod k montáži a obsluze. Bezsluchátkový barevný dveřní videotelefon MOVETO V-034

Návod k montáži a obsluze. Bezsluchátkový barevný dveřní videotelefon MOVETO V-034 Návod k montáži a obsluze Bezsluchátkový barevný dveřní videotelefon MOVETO V-034 Obsah Stručný úvod...1 Funkce......1 Úvod k tlačítkům...1 Montáž základní desky...2 Schéma zapojení vnitřního monitoru...3

Více

8. nastavení impedance (používá se při připojení více monitorů, viz schéma zapojení) 9. reproduktor

8. nastavení impedance (používá se při připojení více monitorů, viz schéma zapojení) 9. reproduktor Popis videotelefonu a kamerové jednotky Videotelefon 1. LCD display 2. vyzvednutí/zavěšení hovoru 3. tlačítko uvolnění dveřního zámku 4. volba dveřní stanice 5. tlačítko intercom 6. regulace hlasitosti

Více

SkyFunk 4. Návod k obsluze. Přenosový radiový systém pro 2 zdroje signálu AV

SkyFunk 4. Návod k obsluze. Přenosový radiový systém pro 2 zdroje signálu AV SkyFunk 4 Návod k obsluze Přenosový radiový systém pro 2 zdroje signálu AV se 4 kanály pro přenos signálů audio / video a se 16 kanály pro přenos signálů infračerveného dálkového ovládání Obsah: 1. Pro

Více

Barevný videovrátný RL-SD7F 1x venkovní jednotka 1x monitor se záznamem audia a videa a paměťovou SD kartou

Barevný videovrátný RL-SD7F 1x venkovní jednotka 1x monitor se záznamem audia a videa a paměťovou SD kartou Barevný videovrátný RL-SD7F 1x venkovní jednotka 1x monitor se záznamem audia a videa a paměťovou SD kartou Návod k obsluze Vlastnosti Nahrávání audia a videa Stupeň krytí IP44 (odolný vůči stříkající

Více

Popis videotelefonu a kamerové jednotky: Videotelefon. Dveřní kamerová jednotka. Montáž: Videotelefon

Popis videotelefonu a kamerové jednotky: Videotelefon. Dveřní kamerová jednotka. Montáž: Videotelefon Popis videotelefonu a kamerové jednotky: Videotelefon 1. Obrazovka 2. Tlačítko pro příjem hovoru 3. Tlačítko vyvolání obrazu z dveřní jednotky 4. Tlačítko pro uvolnění dveřního zámku 5. Tlačítko Interkomu

Více

KS-IF200. FM modulátor. Návod k použití

KS-IF200. FM modulátor. Návod k použití KS-IF200 FM modulátor Návod k použití Děkujeme, že jste si koupili výrobek JVC. Před použitím přístroje si pečlivě přečtěte tento návod k použití a uschovejte ho pro pozdější použití. Ujištění: Přístroj

Více

Návod k použití Poslední revize: 4.3.2013

Návod k použití Poslední revize: 4.3.2013 Návod k použití Poslední revize: 4.3.2013 Obsah VLASTNOSTI PŘÍSTROJE... 3 SPECIFIKACE VENKOVNÍ KAMERY... 3 SPECIFIKACE VNITŘNÍHO MONITORU... 4 INSTALACE VNITŘNÍHO MONITORU... 5 INSTALACE VENKOVNÍ KAMERY...

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Svítící vodní sloupec s proměnlivými barvami. Obj. č.: 58 13 58

NÁVOD K OBSLUZE. Svítící vodní sloupec s proměnlivými barvami. Obj. č.: 58 13 58 NÁVOD K OBSLUZE Svítící vodní sloupec s proměnlivými barvami Obj. č.: 58 13 58 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení do provozu a k obsluze. Jestliže výrobek předáte

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 57 05 18

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 57 05 18 NÁVOD K OBSLUZE Verze 05/02 Obj. č.: 57 05 18 Stále více a více oblíbená dekorace a okrasa bytů s hrou barev v aktuálním moderním provedení (pochromovaný spodní díl ve stříbrné barvě). Tisíce světlovodných

Více

Barevný videovrátný RL-2D037P1 - RL-2D037P2 RL-2D037P3 - RL-2D037P4

Barevný videovrátný RL-2D037P1 - RL-2D037P2 RL-2D037P3 - RL-2D037P4 Barevný videovrátný RL-2D037P1 - RL-2D037P2 RL-2D037P3 - RL-2D037P4 Návod k obsluze Vlastnosti Štíhlá vnitřní jednotka v moderním hliníkovém provedení Vodě odolná vnější jednotka chráněná proti nárazu

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.:

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: NÁVOD K OBSLUZE Verze 07/04 Obj. č.: 57 01 00 Toto malé ponorné čerpadlo s neuvěřitelným výkonem představuje ideální řešení pro pokojové fontánky a vodotrysky (vodní hry), neboť zabírá velice málo místa.

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Systém bezdrátového přenosu infračervených signálů v rádiovém pásmu 434 MHz

NÁVOD K OBSLUZE. Systém bezdrátového přenosu infračervených signálů v rádiovém pásmu 434 MHz NÁVOD K OBSLUZE Verze 02/03 Systém bezdrátového přenosu infračervených signálů v rádiovém pásmu 434 MHz Obj. č.: 35 05 01 Tento systém Vám dovolí dálkově ovládat Vaše HiFi-přístroje, satelitní přijímače,

Více

BS-100 BS

BS-100 BS BS-100 1 2010-2-25 Upozornění Bezpečnostní rady Před použitím přístroje si pečlivě přečtěte všechny informace v tomto návodu. Možnosti využití 1. Kontrola vnitřních částí různých strojů, kde není za normálních

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 30 10 44

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 30 10 44 NÁVOD K OBSLUZE Verze 06/03 Obj. č.: 30 10 44 Tento monofonní modul koncového zesilovače s ochranou proti zkratu a přehřátí, který dodáváme včetně montážních šroubů, slouží k přímému zabudování do aktivních

Více

Vysokoproudový, přepínací napájecí zdroj s dálkovým ovládáním SPS-9600/9602

Vysokoproudový, přepínací napájecí zdroj s dálkovým ovládáním SPS-9600/9602 Vysokoproudový, přepínací napájecí zdroj s dálkovým ovládáním SPS-9600/9602 1. ÚVOD Návod k obsluze Tato řada dvouvýstupových, regulovatelných napájecích zdrojů DC o výkonu 900 W vytváří velký výstupní

Více

INSTALAČNÍ MANUÁL. video sada s 2 vodičovou instalací. SV-270S Color

INSTALAČNÍ MANUÁL. video sada s 2 vodičovou instalací. SV-270S Color INSTALAČNÍ MANUÁL video sada s 2 vodičovou instalací SV-270S Color 1. Obsah 1. Obsah... 1 2. Úvodní doporučení... 2 3. Instalace napájecího zdroje FA-22... 2 4. Instalace vstupního panelu... 2 4.1. Instalace

Více

4 VODIČOVÝ KIT VIDEO (2 VODIČE + KOAX)

4 VODIČOVÝ KIT VIDEO (2 VODIČE + KOAX) 4 VODIČOVÝ KIT VIDEO (2 VODIČE + KOAX) MINIMÁLNÍ PRŮŘEZY VODIČŮ PRO 4 VODIČOVÝ KIT (2 VODIČE + KOAX) Svorky monitoru do 10 m do 30 m do 50 m do 100 m 11-12 1,5 mm 2 - - - 1-2 Art. 63CV / 0,5 mm 2 0,75

Více

, při otevření dveří se

, při otevření dveří se POPIS DIGITÁLNÍCH HODIN Nastavení času 1. Přidržte déle tlačítko, příslušná číslice tehdy začne blikat. 2. Stiskněte tlačítko pre nastavenie požadovanej hodiny v pozícii zľava doprava. 3. Použitím tlačítek

Více

CZ 7 DOTYKOVÝ LCD TFT VIDEO VRÁTNÝ S BAREVNOU CMOS KAMEROU A DIGITÁLNÍMI HODINKAMI CIKKSZÁM: DF-636TS + OUT9 GE161TS+GED5. Děkujeme, že jste si vybrali námi distribuovaný produkt! www.global-export-import.eu

Více

Testovací Kamera & Video Boreskop Provozní Manuál

Testovací Kamera & Video Boreskop Provozní Manuál Testovací Kamera & Video Boreskop Provozní Manuál Před uvedením tohoto přístroje do provozu si velmi pečlivě přečtěte důležité bezpečnostní informace, které součástí obsahu tohoto provozního manuálu. Obsah..

Více

R129A - Multimetr MS8269 MASTECH

R129A - Multimetr MS8269 MASTECH Vážení zákazníci, R129A - Multimetr MS8269 MASTECH děkujeme Vám za Vaši důvěru a za nákup tohoto produktu. Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení výrobku do provozu

Více

DALEKOHLED 8 20 x 50 ZOOM ( s proměnlivým zvětšením)

DALEKOHLED 8 20 x 50 ZOOM ( s proměnlivým zvětšením) - 1 - NÁVOD K OBSLUZE DALEKOHLED 8 20 x 50 ZOOM ( s proměnlivým zvětšením) Obj.č.: 670 232 Tento Návod k obsluze patří k tomuto výrobku. Obsahuje důležitá upozornění pro vlastní činnost výrobku a pro jeho

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Rychlonabíječka UFC - 2. Obj.č.: 51 20 33

NÁVOD K OBSLUZE. Rychlonabíječka UFC - 2. Obj.č.: 51 20 33 1 NÁVOD K OBSLUZE Rychlonabíječka UFC - 2 Obj.č.: 51 20 33 Ryhlonabíjecí přístroj typ UFC- 2 slouží pro rychlé nabíjení nabíjecích článků typu NiCd a ŃIMH v době do 1 hodiny. Přístroj lze provozovat na

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Verze 02/05. Obj. č.: 59 07 63 červená barva Obj.č.: 59 07 61 modrá barva

NÁVOD K OBSLUZE. Verze 02/05. Obj. č.: 59 07 63 červená barva Obj.č.: 59 07 61 modrá barva NÁVOD K OBSLUZE Verze 02/05 Obj. č.: 59 07 63 červená barva Obj.č.: 59 07 61 modrá barva Úvod Vážení zákazníci! Koupě dekorační stolní lampy MAGMA bylo velmi dobré rozhodnutí. Získali jste kvalitní produkt

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Bezdrátový telefonní vysílač signálu. Obj. č.: 92 14 01

NÁVOD K OBSLUZE. Bezdrátový telefonní vysílač signálu. Obj. č.: 92 14 01 NÁVOD K OBSLUZE Bezdrátový telefonní vysílač signálu Obj. č.: 92 14 01 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny ohledně uvedení zařízení do provozu a jeho obsluhy. Jestliže výrobek

Více

PV-EV-12A Aktívní 12 reproduktor

PV-EV-12A Aktívní 12 reproduktor PV-EV-12A Aktívní 12 reproduktor 10007199 Vážený zákazníku, gratulujeme Vám k zakoupení produktu.prosím, důkladně si pozorně manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení.

Více

GLOBAL EXPORT IMPORT KFT. 7 LCD TFT MULTIFUNKČNÍ BAREVNÝ VIDEOTELEFON SE CMOS KAMEROU DF-636TSX2 + OUT9 + CLOCK

GLOBAL EXPORT IMPORT KFT. 7 LCD TFT MULTIFUNKČNÍ BAREVNÝ VIDEOTELEFON SE CMOS KAMEROU DF-636TSX2 + OUT9 + CLOCK "CE" PROHLÁŠENÍ O SHODĚ Náš podnik: GLOBAL EXPORT - IMPORT KFT Importér (první dovozce) název H-1151 BUDAPEST SZEKELY E. U. 11 01-09-664413 Importér ( první dovozce ) adresa a registrační číslo S plným

Více

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE. Obj. č.: 45 04 13

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE. Obj. č.: 45 04 13 NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE Obj. č.: 45 04 13 Aby se zajistilo odborné uvedení do provozu, přečtěte si kompletně a pozorně bezpodmínečně před použitím tento návod k obsluze s bezpečnostními upozorněními!

Více

Měřič vlhkosti DampFinder Plus. Obj. č.: Vložení /výměna baterií, obr. 1. Výměna hrotů, obr. 2. Zapnutí/vypnutí přístroje (ON/OFF), obr. 3.

Měřič vlhkosti DampFinder Plus. Obj. č.: Vložení /výměna baterií, obr. 1. Výměna hrotů, obr. 2. Zapnutí/vypnutí přístroje (ON/OFF), obr. 3. Vložení /výměna baterií, obr. 1. Výměna hrotů, obr. 2. Měřič vlhkosti DampFinder Plus Obj. č.: 10 15 17 Zapnutí/vypnutí přístroje (ON/OFF), obr. 3. Přístroj se po 3 minutách přepne do úsporného režimu.

Více

NÁVOD K POUŽITÍ SBV 716PW SADA BAREVNÉHO VIDEOTELEFONU

NÁVOD K POUŽITÍ SBV 716PW SADA BAREVNÉHO VIDEOTELEFONU NÁVOD K POUŽITÍ SBV 716PW SADA BAREVNÉHO VIDEOTELEFONU OBSAH strana 1.Funkce 2 2.Informace o provedení venkovní kamery 2 3. Informace o provedení vnitřního monitoru 2 4. Instalace vnitřního monitoru 3

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.:

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: NÁVOD K OBSLUZE Verze 10/99 Obj. č.: 85 17 44 Hlídač napětí automobilových baterií MW728 chrání autobaterii s připojeným spotřebičem před jejím podvybitím (úplným vybitím). Při vypnutém motoru hlídá tento

Více

Návod k obsluze. V086C - Video chůvička dětská s nočním viděním

Návod k obsluze. V086C - Video chůvička dětská s nočním viděním V086C - Video chůvička dětská s nočním viděním Návod k obsluze Vážení zákazníci, děkujeme Vám za Vaši důvěru a za nákup tohoto produktu. Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny

Více

Kamera YIGO YG-MI216W

Kamera YIGO YG-MI216W Kamera YIGO YG-MI216W Varování Abyste zabránili požáru nebo riziku elektrického rázu, nevystavujte jednotku dešti nebo vlhkosti. Symbol trojúhelníku s vykřičníkem: tento symbol upozorňuje uživatele na

Více

Adaptér pro připojení zdrojů video signálu MI-1226. pro vozidla BMW s displejem vybaveným 10-ti pinovým LVDS konektorem

Adaptér pro připojení zdrojů video signálu MI-1226. pro vozidla BMW s displejem vybaveným 10-ti pinovým LVDS konektorem Adaptér pro připojení zdrojů video signálu MI-1226 pro vozidla BMW s displejem vybaveným 10-ti pinovým LVDS konektorem Adaptér umožňuje připojení 2 externích zdrojů video signálu, RGB signálu a kamery

Více

PŘIJÍMAČ / VYSÍLAČ SADA MODULŮ 433 MHZ

PŘIJÍMAČ / VYSÍLAČ SADA MODULŮ 433 MHZ NÁVOD K OBSLUZE Verze 05/02 PŘIJÍMAČ / VYSÍLAČ SADA MODULŮ 433 MHZ Obj. č.: 13 04 28 OBSAH Strana Obsah... 1 Úvod... 2 Účel použití... 2 Popis produktu... 2 Rozsah dodávky... 3 Bezpečnostní a riziková

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 826 885. Model č. 123 55

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 826 885. Model č. 123 55 NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 826 885 Model č. 123 55 Tato elektrická vrtačka je určena pro vrtání do různých materiálů jako je kov, dřevo, kámen,umělohmotné materiály, nebo keramické předměty a pro zašroubování

Více

Solární ultrazvukový plašič ptáků

Solární ultrazvukový plašič ptáků www.mojenakupy.cz Solární ultrazvukový plašič ptáků Objednací číslo: GX-04 Vážený zákazníku, děkujeme vám, že jste zakoupil produkt, který byl konstruován dle současné nejmodernější techniky. Aby se zachoval

Více

NÁVOD K POUŽITÍ SBV-716LW ID SBV-716LB ID SADA BAREVNÉHO VIDEOTELEFONU

NÁVOD K POUŽITÍ SBV-716LW ID SBV-716LB ID SADA BAREVNÉHO VIDEOTELEFONU NÁVOD K POUŽITÍ SBV-716LW ID SBV-716LB ID SADA BAREVNÉHO VIDEOTELEFONU OBSAH strana 1. Funkce 2 2. Provedení venkovní kamery 2 3. Provedení vnitřního monitoru 3 4. Instalace vnitřního monitoru 4 5. Instalace

Více

NÁVOD K OBSLUZE (k montáži) Obj. č.: 85 23 05

NÁVOD K OBSLUZE (k montáži) Obj. č.: 85 23 05 NÁVOD K OBSLUZE (k montáži) Obj. č.: 85 23 05 Kompaktní nabíječka olověných akumulátorů (autobaterií) s jmenovitým napětím 12 V nebo 24 V s nastavitelným nabíjecím proudem do 30 A (2 polohy přepínače)

Více

7 Bezsluchátkový barevný dveřní videotelefon

7 Bezsluchátkový barevný dveřní videotelefon Návod k montáži a obsluze 7 Bezsluchátkový barevný dveřní videotelefon MOVETO V-039C Upozornění 1. Před použitím si pozorně přečtěte tento návod, naše výrobky namontujte a používejte podle poskytnutých

Více

Montážní návod k rozšiřujícímu modulu ARM-03M

Montážní návod k rozšiřujícímu modulu ARM-03M Montážní návod k rozšiřujícímu modulu ARM-03M 1. Připojení a popis konektorů modulu ARM-03M Vážené zákaznice, vážení zákazníci, děkujeme Vám za nákup tohoto výrobku. Tento výrobek splňuje zákonné, národní

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL BOARD 8S. Spínací skříň s 8 zásuvkami typu IEC

UŽIVATELSKÝ MANUÁL BOARD 8S. Spínací skříň s 8 zásuvkami typu IEC UŽIVATELSKÝ MANUÁL BOARD 8S Spínací skříň s 8 zásuvkami typu IEC OBSAH ÚVOD...3 BEZPEČNOSTNÍ POKYNY...4 PROVOZNÍ PODMÍNKY...4 ZAPOJENÍ...5 Připojení do sítě...5 Výstupy...5 OVLÁDÁNÍ...5 ČIŠTĚNÍ A ÚDRŽBA...6

Více

Návod k obsluze. Regulátor prostorové teploty 230/5 (2) A~ spřepínacím kontaktem 0396..

Návod k obsluze. Regulátor prostorové teploty 230/5 (2) A~ spřepínacím kontaktem 0396.. Návod k obsluze Regulátor prostorové teploty 230/5 (2) A~ spřepínacím kontaktem 0396.. Obsah Návod k obsluze Regulátor prostorové teploty 230/5 (2) A~ spřepínacím kontaktem 2 Instalace regulátoru prostorové

Více

Návod k obsluze Obj.č.: 571 023

Návod k obsluze Obj.č.: 571 023 1 Návod k obsluze Obj.č.: 571 023 Toto ponorné čerpadlo je určeno pro vytváření vodotrysku v uzavřených místnostech nebo i ve volném prostoru např. na zahradě v umělém zahradním jezírku. Je napájeno z

Více

Univerzální síťový zdroj 6 V/12 V/24 V AC/5A a 5 V/6 V/12 V/30V DC/2,5A Obj. číslo

Univerzální síťový zdroj 6 V/12 V/24 V AC/5A a 5 V/6 V/12 V/30V DC/2,5A Obj. číslo Univerzální síťový zdroj 6 V/12 V/24 V AC/5A a 5 V/6 V/12 V/30V DC/2,5A Obj. číslo 1124000 Současný odběr stejnosměrného a střídavého napětí 6/12/24V AC s 5A a 5/6/12/30V DC s max. 2,5A Možno použít i

Více

Systém domácího videovrátného V57

Systém domácího videovrátného V57 Systém domácího videovrátného V57 Umožňuje audiovizuální spojení s elektrickým videovrátným a ovládání dveřního zámku. Základním přínosem tohoto systému je zvýšení komfortu a bezpečnosti bydlení. Základní

Více

XCAM1 Video Color Camera

XCAM1 Video Color Camera XCAM1 Video Color Camera Obj. č.: 750293 NÁVOD K OBSLUZE Tento návod k obsluze náleží k tomuto produktu. Obsahuje důležité pokyny k uvedení do provozu a k manipulaci. Pamatujte na to, i když tento produkt

Více

RCOT2001. Keramický ohřívač ORIGINÁLNÍ NÁVOD

RCOT2001. Keramický ohřívač ORIGINÁLNÍ NÁVOD RCOT2001 230V~50Hz 2000W CZ Keramický ohřívač ORIGINÁLNÍ NÁVOD S21 M05 Y2013 CZ NÁVOD K POUŽITÍ Ujistěte se, že přívod vzduchu a výstupní otvory nejsou blokovány. Aby se zabránilo jakémukoli nebezpečí

Více

RYK-2W49L4VF/2W83L4VF

RYK-2W49L4VF/2W83L4VF VENKOVNÍ CCD KAMERA S IR PŘISVĚTLENÍM RYK-2W49L4VF/2W83L4VF PŘÍRUČKA PRO INSTALACI A PROVOZ PŘED ZAPOJENÍM PŘÍSTROJE SI NEJPRVE PEČLIVĚ PŘEČTĚTE TUTO PŘÍRUČKU! Bezpečnostní upozornění Instalaci přístroje

Více

KLEŠŤOVÝ MĚŘÍCÍ PŘÍSTROJ PRO MĚŘENÍ AC AX-202

KLEŠŤOVÝ MĚŘÍCÍ PŘÍSTROJ PRO MĚŘENÍ AC AX-202 KLEŠŤOVÝ MĚŘÍCÍ PŘÍSTROJ PRO MĚŘENÍ AC AX-202 NÁVOD K OBSLUZE Bezpečnost Mezinárodní bezpečnostní symboly Tento symbol ve vztahu k jinému symbolu nebo zdířce označuje, že uživatel musí pro další informace

Více

SolarVenti. Comfort. Teplotní spínač Návod k obsluze

SolarVenti. Comfort. Teplotní spínač Návod k obsluze SolarVenti Comfort Teplotní spínač Návod k obsluze SolarVenti Comfort Strana 1/8 Schéma připojení 1. Varianta Strana 2/8 Teplotní spínač návod k obsluze Účel použití Přístroj se používá k zapnutí a vypnutí

Více

MI-094. Adaptér umožňující připojení dvou přídavných displejů k systémům VW MFD3 / RNS510 verze B: VW Golf 5, Passat, Touran, Touareg a T5

MI-094. Adaptér umožňující připojení dvou přídavných displejů k systémům VW MFD3 / RNS510 verze B: VW Golf 5, Passat, Touran, Touareg a T5 MI-094 Adaptér umožňující připojení dvou přídavných displejů k systémům VW MFD3 / RNS510 verze B: VW Golf 5, Passat, Touran, Touareg a T5 Montážní příručka Obsah Úvodní informace... 1 Obsah balení... 2

Více

Solární fontána

Solární fontána 10032286 Solární fontána Vážený zákazníku, Blahopřejeme k nákupu tohoto zařízení. Pozorně si přečtěte příručku a dodržujte následující rady, abyste předešli poškození přístroje. Jakékoliv selhání způsobené

Více

Návod k obsluze Obj.č.: 751 231

Návod k obsluze Obj.č.: 751 231 1 Návod k obsluze Obj.č.: 751 231 Pasivní hlásič pohybu je vhodný pro dohled do uzavřených malých prostor jako ochrana proti vloupání, sledovat pohyb v předsíní bytu apod. Při indikaci pohybu bude přístrojem

Více