STEREOZOSILOVA TANGENT 2 X 50 W Obj..:

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "STEREOZOSILOVA TANGENT 2 X 50 W Obj..: 340 719"

Transkript

1 SK - N Á V O D N A M O N T Á Ž A O B S L U H U : Obj..: STEREOZOSILOVA TANGENT 2 X 50 W Obj..: Tento výrobek pedstavuje kvalitní nf zesilova AMP - 50 s možností pipojení nkolika audio zdroj hudby jako nap. gramofon, CD-pehráva, DVD pehráva. Zesilova je vybaven komfortními funkcemi pro snadnjší ovládání pipojených audio zdroj. Jednotlivé funkce zesilovae lze ovládat bu pímo pomocí tlaítek a knoflíku na elním panelu nebo pomocí dálkového ovladae. Zesilova je napájen z veejné elektrické sít 230 V.

2 VLASTNÍ PISTROJ A JEHO PÍSLUŠENSTVÍ Píslušenství 1 1 x zesilova AMP - 50, integrovaný zesilova 2 1 x Dálkový ovlada 3 2 x Baterie (volitelná položka) 4 1 x Návod k obsluze Obrázky k pedchozí tabulce: BEZPENOSTNÍ OPATENÍ Symbol blesku v trojúhelníku upozoruje uživatele, že se uvnit pouzdra zesilovae nachází na nkterých ástech elektronických obvod nebezpené naptí" a mže se zde vyskytnout reálné nebezpeí životu nebezpeného úderu elektrickým proudem. Vykiník uvnit trojúhelníka upozoruje uživatele na dležité pokyny k obsluze zesilovae a na upozornní, které se týkají provádní údržby pístroje. Naléhav proto nabádáme Vás uživatele, abyste si peetli pozorn celý Návod k obsluze. Tento symbol informuje uživatele, že výrobek je vyroben v II tíd elektrické bezpenosti (je provedena dvojitá elektrická izolace výrobku). Chrate zesilova ped vlivem nadmrné vlhkosti. Tím zmenšíte riziko výskytu požáru a snížíte možnost výskytu životu nebezpeného úderu elektrickým VAROVÁNÍ proudem. V žádném pípad neotvírejte pouzdro zesilovae, nebo uvnit se nadcházejí elektrické obvody, které jsou pod naptím! Opravu zesilovae a jeho elektrickou údržbu smí provádt pouze autorizovaný elektrotechnický odborník, který má píslušné elektrotechnické vzdlání! Pi výmn elektrické zástrky na pívodním napájecím elektrickém kabelu dbejte na to, aby nová namontovaná zástrka na pívodní elektrický napájecí OPATRNOST kabel k zesilovai byla zcela stejná jako pvodní vymovaná originální zástrka (vymovaná nap. z dvodu jejího mechanického poškození apod.), nebo odpovídala zástrce, doporuené výrobcem pístroje. Zástrku pívodního elektrického kabelu k zesilovai opatrn a bžným a správným zpsobem zasunujte a vysunujte ze zásuvky veejné elektrické sít. Tím zabráníte pípadnému výskytu ohrožení lidského života životu nebezpeným úderem elektrického proudu!

3 DLEŽITÉ BEZPENOSTNÍ PEDPISY Upozornní: Pro zajištní optimální bezpenosti pi provozu zesilovae jsou na jeho pouzdru uvedeny upozornní, které si má uživatel peíst a bezpodmínen je zachovávat. Tento návod k obsluze si uschovejte pro pípadné další nahlédnutí. Tento zesilova byl vyvinut a zkonstruován a vyroben s cílem zajistit optimální bezpenost uživatele pi jeho používání. Pi nepimeném používání zesilovae být uživatel ohrožen životu nebezpeným úderem elektrického proudu nebo mže dojít ke vzniku požáru. Uvnit pouzdra zesilovae jsou vestavny ochranné komponenty, které chrání uživatele ped úrazem a dále jsou v pouzdru iteln vyznaena upozornní pro instalaci, používání a opravy. Pi zachování tchto upozornní se podstatn zmenší riziko vzniku úrazu a poškození zdraví uživatele. Elektrická konstrukce zesilovae je zcela elektronického charakteru a žádné jeho díly uživatel nesmí opravovat. Uživatel nesmí v ádném pípad otevírat pouzdro zesilovae, jinak by tím byly zpístupnny vnitní díly pístroje, které jsou pod nebezpeným naptím. Zesilova smí opravovat jen autorizovaný vyškolený elektronik. Nutnost peíst si pozorn celý Návod k obsluze Po vybalení zesilovae z pepravního obalu si pozorn pette celý Návod k obsluze a dodržujte všechna upozornní, pokyny a kroky pro jeho obsluhu, které jsou v nm obsaženy. Teplota okolí - zdroje tepla Zesilova nikdy nestavte do blízkosti zdroj tepla jako nap. otopná tlesa, výdechové otvory klimatizace, vtrací otvory, sporák, elektrická peící trouba apod. Pokud je to možné, tak odstrate zdroje tepla z blízkosti zesilovae. Napájení zesilovae elektrickým proudem Zesilova smí být pipojen k elektrické napájecí síti o velikosti napájecího naptí, která je udána na jeho typovém štítku. V pípad+, že máte njakou pochybnost o zpsobu pipojení zesilovae k elektrické síti, požádejte o radu Vašeho obchodníka nebo se obrate na nejbližší služebnu správy veejné elektrické sít. Pi bateriovém napájení pístroje Vás odkazujeme na píslušná Návod k obsluze. Voda a vlhkost V žádném pípad nesmí být zesilova provozován v blízkosti vody nap. v blízkosti umyvadla, dezu nebo v blízkosti sprchy, ve vlhkém sklep nebo vedle bazénu atd.

4 isteni Ped istním zesilovae nejprve vytáhnte zástrku elektrického pívodního kabelu z elektrické zásuvky. Pi ištné nepoužívejte žádný tekutý istící prostedek nebo istící prostedek ve form spreje. Používejte pi ištní jen suchou bezvlasou strku. Uzemnní zesilovae a pólování V pípad, že nelze zasunout zástrku pívodního elektrického kabelu do zásuvky elektrické sít až na doraz nebo tato zástrka není tvarov vhodná pro zasunutí do elektrické zásuvky, potom nesmí být zesilova na tomto stanovišti provozován. Pívodní elektrický sí ový kabel K zesilovai ve te pívodní elektrický kabel tak, aby bu nepekážel pi pohybu v místnosti, nebo aby nedošlo k jeho piskípnutí skíní, nohou stolu apod. Toto platí obzvláš pímo u zásuvek a u prodlužovacích kabel k zesilovai a také druhého konce elektrického kabelu pi jeho vcházení do pouzdra zesilovae. Vtrání Na pouzdru zesilovae jsou štrbiny, které slouží k odvádní vzniklého tepla proudícím vzduchem pi funkci zesilovae. V žádném pípad nezakrývejte tyto vtrací otvory pikrývkou nebo jiným pedmtem. ádné odvtrávání zesilovae je základním a bezpodmínen nutným pedpokladem pro jeho bezvadnou a bezpenou innost. Zesilova nesmí být položen na njakou mkkou podložku jako nap. na postel, pohovku, deku apod. Petížení Elektrická zástrka, prodlužovací kabel a elektrická zásuvky nesmí být petžovány nadmrný prchodem elektrického proudu. Jinak mže vzniknout požár nebo elektrický zkrat.

5 Zásah bleskem pi bouce Jako dodatená ochranu pi bouce nebo po delším skladování zesilovae lze považovat galvanické odpojení (vytažení) zástrky pívodního elektrického kabelu ze zásuvky veejné elektrické sít. Tímto zpsobem lze zabránit škodám na zesilovai vlivem zásahu bleskem nebo peptím v elektrické síti. Poškození Vytáhnte zástrku ze zásuvky veejné elektrické sít a v následujících pípadech požádejte o radu autorizovaného elektrotechnického odborníka: A) Pi poškození síové zástrky nebo kabelu B) Dovnit pouzdra zesilovae vnikla njaká tekutina nebo njaký pedmt C) Jestliže byl zesilova vystaven dešti nebo nadmrné vlhkosti D) Když pístroj nefunguje normáln, pestože byly dodrženy všechny pokyny pro obsluhu pístroje, které jsou uvedeny v Návodu k obsluze. Na pístroji smí být provedeno jen takové nastavení, které je výslovn uvedeno v Návodu k obsluze. Následkem špatného nastavení pístroje mohou vzniknout škody, které následn velmi ztžují opraváovi pístroje hledání chyb a vlastní opravu výrobku. E) Jestliže zesilova spadl na podlahu nebo byl jinak mechanicky poškozen. F) Jestliže došlo k zjevným zmnám vlastností zesilovae a je nutno dát pístroj do servisu Vniknutí cizích pedmt nebo tekutiny dovnit pouzdra zesilovae V žádném pípad nezasunujte do vtracích otvor njaké cizí pedmty! Pi tom mže dojít dotyku na díly zesilovae, které jsou pod elektrickým naptím a tak mže dojít k elektrickému zkratu, ke vzniku požáru nebo k životu nebezpenému úderu elektrickým proudem. Dbejte na to, aby nik'v žádném pípad nedošlo k zalití pouzdra njakou tekutinou (nejastji vodou). Píslušenství Zesilova nesní být postave na nestabilní podložku jako nap. na váhu, stativ, trojnožku, regál nebo židli. Zesilova by mohl v takových pípadech spadnout na podlahu a pitom nejen že by pitom mohlo dojit k poškození pístroje, ale také by mohlo dojít ke zranní okolostojící osoby. Jako stabilní podložky by se mohlo použít jen takových pedmt, které jsou velmi stabilní nebo pedmt, doporuených výrobcem a zakoupených pímo souasn se zesilovaem. Montáž zesilovae provádjte pouze podle pokyn, doporuených výrobcem pístroje a s pomocí upevovacích montážních prvk, obsažených v dodávce pístroje. Pokud se bude zesilova nacházet na njakém pepravním valníku nebo vozíku, tak s ním velmi opatrn pojíždjte. Rychlé zastavení valníku nebo nárazové trhavé pojíždní a nerovná hrbolatá cesta mohou zpsobit jeho pekocení. A následek divoké" a nepimené rychlosti jízdy mže zpsobit spadnutí pístroje na zem a jeho velké poškození.

6 Servis V žádném pípad se nepokoušejte sami opravovat zesilova. Po otevení pouzdra zesilovae budou odhaleny obvody, které jsou pod nebezpeným elektrickým naptím a jsou tím snadno pístupné. Tím vzniká nebezpeí náhodného pímého dotyku s elektrickým proudem a také i možnost vzniku životu nebezpeného úrazu úderem elektrického proudu. Vlastní servisní a opraváské práce na zesilovai penechejte v každém pípad autorizovanému elektrotechnickému odbornému personálu v servisu. Náhradní díly V pípad, že se vyskytne poteba mít po ruce náhradní díly pro provedení opravy zesilovae, potom je nutno použít jen takové náhradní díly, které doporuuje výrobce nebo vlastností jiných než originálních díl, které pesn odpovídají vlastnostem originálních díl. Ovšem je zde nebezpeí, že použité náhradní díly, které nejsou originální, mohou zpsobit požár, životu nebezpený úder elektrickým proudem a jiné nebezpené události. Kontrola na bezpeností zesilovae Po skonení všech prací na pístroje má opravující technik za povinnost provést na zesilovai kontrolu na bezpenost pístroje a jeho provozuschopnost tím zaruit výborný provozní stav pístroje a jeho provozní bezpenost a schopnost dosahovat pedepsaných technických parametr. Zatížení zesilovae Na zesilovai nesmí být nic demontováno a odstraováno a do pístroje nesmí být zasahováno. Pedmty, které mohou spadnout na zesilova, mohou se odrazit a také pivodit zranní okolních osob. Pitom však mže souasn dojít i k poškození zesilovae pádem pedmtu na jeho pouzdro. ZACHÁZENÍ SE ZESILOVAEM Podelší dob provozu zesilovae mže dojít k oteplení pední a zadní stny jeho

7 pouzdra. Není to píznak žádné chybné funkce zesilovae, je to normální jev. Nebudete-li zesilova používat po delší dobu, tak jej vypnte. OCHRANA SÍ OVÉHO KABELU Z dvod snížení možnosti výskytu nebezpených situací jako nap. vznik požáru, životu nebezpený úder elektrickým proudem, neobvyklý provozní stav zesilovae, pípadná další zranní osob apod., tak je nutno, abyste bezpodmínen dbali následujících upozornní Pi zasunování elektrické zástrky kabelu do zásuvky veejné elektrické sít pevn uchopte zástrku jen za její tlo. Zástrku zasute do elektrické zásuvky až na doraz. V žádném pípad neumísujte zesilova na pedmty, které mohou vyvinovat teplo. Nepokládejte žádné pedmty nebo jakékoliv jiné vci na elektrický pívodní kabel. V žádném pípad se nepokoušejte sami opravovat elektrický pívodní kabel.nebo jej vymovat. UMÍSNÍ ZESILOVAE Zesilova nesmí být postaven do míst jako nap.: na pímé slunení záení, do blízkosti tepelných zdroj. Dále nestavte zesilova na jiné pístroje nebo do uzavených krabic nebo do regál a do míst, kde se vyskytuje vysoké teplota (40 C nebo vyšší). Rovnž neumísujte zesilova do prostor s vysokou vlhkostí vzduchu (90% a víc) nebo na zneištné stanovišt, nebo tím mže dojít k poškození vnitních díl pístroje. NEVSUNUJTE PRSTY ANI JINÉ PEDMTY DO POUZDRA PÍSTROJE! Pi dotyku prst nebo jiných pedmt s vnitními komponenty zesilovae je nebezpené a mže zpsobit vcné poškození nebo poškození zdraví osob. Pouzdro zesilovae v žádném pípad neotvírejte a dovnit pouzdra nevkládejte žádné cizí pedmty! PORUCHY Pi postavení zesilovae pímo k televiznímu pijímai nebo do blízkosti rozhlasového pijímae nebo vedle videorekordéru mže vést ke zmenšení kvality obrazu nebo reprodukce zvuku. Dbejte proto na to, aby byl zesilova umísován v dostatené velké vzdálenosti od tchto elektronických pístroj. VLHKOST ZE ZKONDENZOVANÉ VODY Vodní páry v pístroji mohou zkondenzovat ve vodu za následujících podmínek: Když penesete zesilova ze studené místnosti do teplé místnosti. Jestliže je zesilova používán v místnosti, kde bylo teprve ped krátkou chvílí zapnuto topení (tedy krátce potom, co byl zesilova pinesen a umístn v této místnosti) nebo když je zesilova umístn na stanovišt, které je pímo ofukováno studeným vzduchem z výdechu klimatizaního zaízení. Když bude v lét zesilova penesen z místnosti se zapnutým klimatizaním zaízením (kde byl krátce ped tímto penesením) do teplé a vlhké místnosti. Jestliže se bude v místnosti, kde je zesilova umístn, nacházet pára nebo vlhkost. Pi vlhkosti, která vznikla z zkondenzované vody, nebude zesilova správn pracovat. Zesilova je nutno ihned vypnout z provozu. Vytáhnte zástrku pívodního elektrického kabelu zesilovae ze zásuvky veejné elektrické sít a vykejte po dobu cca 2 až 3 hodiny. Za tuto dobu se zesilova oheje na teplotu místnosti a vypaí se zkondenzovaná voda.

8 To je tak horké! " PIPOJENÍ ZESILOVAE K ELEKTRICKÉ SÍTI

9 Nejprve zjistte, zda se v elektrické zásuvce nachází spráné elektrické sítové naptí 230 V ~ / 50 Hz.Zesilova pipojte do zásuvky veejné elektrické sít teprve potom, až byly k zesilovai správn galvanicky pipojeny všechny ostatní pístroje a komponenty. Potom ješt zkontrolujete správnost pipojení pístroj z hlediska jejich funknosti (pólovaní reproduktor, správné propojení stínní slaboproudých kabel apod.) a teprve potom zapnte vypínaem na panelu zesilovae pístroj do provozu. PIPOJENI OSTATNÍCH AUDIO PÍSTROJ K ELEKTRICKÉ NAPÁJECÍ SÍTI Ped zasunutím elektrické zástrky ostatních audio pístroj do zásuvky elektrické sít se pesvdte, zda nejsou jejich pívodní elektrické kabely poškozena a zda jsou bezpené. Teprve potom zasute elektrické zástrky tchto audio zaízení do zásuvek elektrického proudu. V pípad, že jsou na koncích elektrických pívodních napájecích kabel od tchto zaízení jiné typy zástrek, než jsou obvyklé bžné typy, tak je nutno použít pro pipojení tchto audio pístroj do elektrické sít njaký vhodný adaptér. (nebo nechat namontovat na konce elektrických pívodních napájecích kabelu bžné zástrky autorizovaným elektrotechnickým odborníkem). VLOŽENÍ BATERIÍ DO DÁLKOVÉHO OVLADAE 1. Odejmte kryt z bateriové pihrádky Do bateriové pihrádky vložte 2 ks baterií typu AAA / RO 3 / UM 4. Pitom dejte pozor na správné pólovaní kontakt baterií. 3. Pólovaní je vyznaeno na dn bateriové pihrádky. Nyní nasate kryt bateriové pihrádky zpt na své pvodní místo. Pi vkládání baterií nekombinujte (tedy nevkládejte do pístroje) spolu staré vybité baterie a nove erstvé baterie. Rovnž do bateriové pihrádky nevkládejte žádné poškozené baterie. V pípad, že nebudete používat po delší dobu dálkový ovlada pro zesilova, tak z nj vyjmte baterie. Tím mžete zabránit pípadné korozi baterií. POUŽÍVÁNÍ DÁLKOVÉHO OVLADAE Nasmrujte dálkový ovlada jeho pední plochou smrem k infraervenému pijímai na elní stn zesilovae. Po úspšném píjmu infraerveného ovládacího signálu z dálkového ovladae bude zesilova na tento signál reagovat. Dosah dálkového ovladae iní cca 6 m.

10 Dálkové ovládání zesilovae mže být ovlivnno vlivem silného zdroje svtla, což mže zpsobit chybnou funkci ovládaného zesilovae. To samé platí pro používání jiného dálkového ovladae v blízkosti zesilovae. Na pouzdro dálkového ovládae nepokládejte žádné pedmty. Mohlo by totiž dojít k vybití baterie po tlaení njakého tlaítka práv hmotností pedmtu, který bude spoívat na horní ploše dálkového ovladae Pro dokonalé ovládání zesilovae je nutno, aby mezi dálkovým ovladaem a pijímaem infraerveného ovládacího signálu se nenacházel žádný velký pedmt. Pi umístní zesilovae za njaké tónované sklo se zmenší úinný dosah dálkového ovladae. Funkce dálkového ovládání Obrázek dálkového ovladae s rozmístním jednotlivých ovládacích prvk:

11

12 Popis funkce jednotlivých tlaítek na dálkovém ovladai: FUNKCE DAB Scroll ± : Pepína mezi DAB a FM pozicí 2 Select: Tímto tlaítkem se pepínáte mezi MONO a AUTO pi FM provozu a zvolí se zobrazená DAB stanice ( zobrazí se další informace o tom co zvolená stanice vysílá nap. aktuální as, frekvenci, druh vysílaného programu a pípadn další informace) : Je naladna zvolená vysílací stanice (která je uložena v pamti). V pípad že stisknete toto tlaítko a podržíte je ve stisknuté poloze po dobu cca 2 sekundy, tak se zvolená vysílací stanice uloží do pamti pod poadovým íslem, na kterém se práv nacházíte. 4 Power: Zapíná pístroj do pohotovostního stavu. 5 Autotune: Po stisknutí tohoto tlaítka se automaticky bude vyhledávat radiová stanice DAB.. Po stisknutí tlaítka a ponechání jej ve stisknuté poloze po dobu cca 2 sekund bude vyhledávání vysílacích stanic pokraovat dál. Pi druhu provozu FM" bude pokraovat vyhledávání stanic ve stoupajícím smru (vždy k vyšší frekvenci rozhlasového vysílae). 6 Info: Bude ukazována informace typu RDS a DAB o rozhlasovém vysílai. 7 Function: Tlaítkem se pepínáte mezi DAB a FM. FUNKCE CDP Eject: Otevírá se tím pihrádka pro vložení CD 9 Program: možní pehrávat skladby na CD v ureném poadí. 10 Stop: Tímto tlaítkem se zastaví pehrávání skladeb na CD 11 Previous: Tímto tlaítkem si mžete volit íslo pedcházející skladby na CD. 12 Play / Pause: Nastartování pehrávání / vložení pauzy do pehrávání (tedy jen pro krátké perušení pehrávání). 13 Repeat: Tímto tlaítkem lze zvolit stálé opakování pehrávání pouze jedné skladby na CD nebo stálé opakování pehrávání všech skladeb na CD. 14 Power: Tím se zapíná funkce AMP - 50 do pohotovostního stavu. 15 Next:Tímto tlaítkem si mžete zvolit následující íslo skladby na CD. Jestliže toto tlaítko stlaíte a podržíte jej po delší dobu ve stlaené poloze, pak tím nastartujete pecházení od jedné skladby ke druhé ve stoupajícím poadí skladeb na CD. 16 Random: Na CD budou pehrávány skladby za sebou v náhodném poadí. FUNKCE AMP Input-taste: Po stlaení tohoto tlaítka si zvolíte vstup zesilovae. 18 Treble: Tím to tlaítkem se po stlaení zapne funkce postupného zvyšování úrovn+ hlasitosti VOL +"- 19 Bass: Po stlaení tlaítka se zvyšuje úrove zesílení basových tónu VOL +" 20 Power: Tím se zapíná funkce AMP-50 do pohotovostního stavu 21 Volume ± : Tímto tlaítkem se zapíná funkce hlasitosti reprodukce hudby. Nkteré vybrané funkce zesilovae mohou být ovládány a nastavovány jen pomocí dálkového ovladae. Vybrané a urené funkce jsou spojeny jen s uritým vstupním signálem. Potom se však mže stát, že nkteré tlaítko na dálkovém ovladai nebude obsazeno žádnou funkcí., jestliže nebude zvolen práv uritý zdroj signálu. ELÍ STNA ZESILOVAE A OVLÁDACÍ PRVKY elní stna - názorný obrázek elní stny s ovládacími prvky:

13 1 Síový vypína: Vypíná a zapíná síové napájecí naptí zesilovae 2 LED: LED dioda svítí zelen pi zapnutém pístroje. Nebo svítí erven, když je pistroj zapnut do pohotovostního stavu nebo je práv v aktivním provozu. 3 Zdíky pro pipojení sluchátek: Konektor o prmru 6 mm, který je vhodný pro pipojení vtšiny sluchátek. 4 Phono: Tímto tlaítkem se zapíná Phono-vstup". 5 Tuner: Tím se aktivuje Tuner - vstup". 6 DVD: Tím se zapíná DVD - vstup". 7 CD: Tím se zapíná CD - vstup". 8 AUX 1 : Zapíná se tím vstup AUX - 1" 9 AUX 2 : Zapíná se tím vstup AUX - 2" 10 Function: Tím se pepínáte v Nabídce " mezi rznými funkcemi jako nap.. basy, výšky, stereováha a hlasitost. 11 Volume: Tím se nastavuje úrove hlasitosti u bas, výšek, ídí se stereováha a celková hlasitost. ZADNÍ ZESILOVAE A PIPOJOVACÍ KONTAKTY Zadní stna - názorný obrázek zadní stny s pipojovacími prvky: 1 Linkový výstup: Výstup pro pipojení externího zesilovae 2 Phono: Pipojení pro gramofon (Poznámka: Pídavné propojení pro gramofon se nachází nad vstupními zdíkami). 3 Tuner: Zdíky pro pipojení FM / DAB - tuneru 4 DVD: Pro pipojení DVD pehrávae (Poznámka: Analogový stero vstup). 5 CD: Pro pipojení CD pehrávae. 6 AUX 1: Pro pipojení pídavného pístroje 7 AUX 2: Pro pipojení pídavného pístroje 8 Reproduktor levý a pravý: Výstupy pro reproduktory. Poznámky: - Impedance reproduktor se musí nacházet mezi 4 a 16 Ohmy. - Pro zajištní optimální kvality reprodukované hudby musí být propojení mezi pípojnými kontakty na zesilovai a pípojnými kontakty na reproduktorech v bezvadném stavu. - Konce žil kabel nesmí být roztepeny proto, aby nedošlo k elektrickému zkratu mezi jednotlivými žilami nebo aby nedošlo k dotyku žil s kovovou konstrukcí pouzdra zesilovae. 9 AC vstup:: Pro pipojení sítového naptí. Pitom dbejte na to, aby zástrka byla zasunutu do elektrické zásuvky správn až na doraz a aby velikost elektrického naptí byla stejné hodnoty, jaká je uvedena a natištna na zadní stn zesilovae.

14 PEHLED PIPOJOVÁNÍ RZNÝCH AUDIO PÍSTROJ K ZESILOVAI Na dalším schématu budou zobrazeny možnosti pipojení k zesilovai rzná audio zaízení jako nap. gramofon, reproduktory, DAB / FM tuner, DVD pehráva, CD pehráva, reproduktor -subwoofer, VCR zaízení, satelitní pijíma, podízený pídavný zesilova (ovládaný hlavním integrovaným zesilovaem AMP - 50). Všechna tato audio zaízení mají pedem urený vstup do integrovaného zesilovae na zadní stn pouzdra. Jednotlivé audio zaízení jsou schematicky nakresleny pro snazší rychlý náhled pro pipojení.

15

16 VYPNUTÍ A ZAPNUTÍ INTEGROVANÉHO ZESILOVAE DO POHOTOVOSTNÍHO STAVU ( =STANDBY) 1 Zapnte vypínaem integrovaný zesilova do provozu. 2 Pomocí tlaítka Standby" nebo pomocí tlaítka na dálkovém ovladai pepnte integrovaný zesilova do pohotovostního stavu. Displej se zatmí a všechny funkce budou pracovat v minimálním výkonu", takže celý integrovaný zesilova bude pro pohotovostní provozní stav potebovat jen minimální proud. V pohotovostním provozním stavu bude reagovat integrovaný zesilova výhradn jen na tlaítko Standby" na dálkovém ovladai. 3 Chcete-li integrovaný zesilova definitivn vypnout z provozu, takže nebude odbírat z elektrické sít žádný proud, tak stisknte na zesilovai síový vypína (1), (tak je tento vypína oznaen na obrázku vysvtlivek k ovládacím prvkm na elní stn zesilovae). Myslete na ochranu životního prostedí a po ukonení používání zesilovae jej zcela vypnte z provozu! VOLBA ZDROJE AUDIO SIGNÁLU Zapnte zesilova AMP - 50 do provozu. Potom mžete zapínat stávající zdroje audio signálu. Pro poslech rozhlasových poad si zvolte tuner, pro poslech CD zvolte pehráva CD, DVD, Phono, Aux 1 nebo AUX 2 (ovšem za pedpokladu, že jste je pipojili na píslušný vstup integrovaného zesilovae). Jestliže jste ihned po zapnutí nkterého z audio zdroj zapomnli, který zdroj audio signálu jste vlastn zapnuli, tak na LC displeji je ukazováno, který z tchto audio zdroj byl Vámi práv aktivován Poznámka: Všechny vstupy na integrovaném zesilovai AMP - 50 mohou pijímat jen analogový audio stero signál. Tedy nelze v žádném pípad pipojovat na vstupy integrovaného zesilovae AMP - 50 žádný digitální zdroj audio signálu pomocí digitálního kabelu (jak optického tak i koaxiálního kabelu). 1. Volbu vstupu si mžete zvolit z dálkového ovládae stisknutím nkterého z ovládacích tlaítek Phono, DVD, CD, Tuner, Aux1 nebo AUX 2 (tedy tím aktivujete na zesilovai AMP 50 píslušný vstup a fakticky tím pipojíte i píslušný zdroj audio signálu, který je pipojen práv na tomto vstupu). 2. Tlaítka Phono, DVD, CD, Tuner, Aux1 nebo AUX 2,která jsou na elním panelu zesilovae AMP -50 mají stejnou fikci jako stejnojmenná tlaítka na dálkovém ovladai. Na dalších obrázcích jsou názorn zobrazeny ob možnost ovládání pipojování audio zdroj jak z dálkového ovladae tak i pímo na zesilovai:

17

18 OBSLUHA ZESILOVAE A JEHO JEDNOTLIVÉ FUNKCE V integrovaném zesilovai AMP - 50 je usnadnní ovládání tohoto pístroje k dispozici Nabídka", která umožuje nastavit následující parametr funkcí: oddlené zesílení basu, výšek, nastavení stereováhy a celková hlasitost reprodukce hudby. Na dalším obrázku je ukázán pehled pro ovládání funkcí, jak jdou jednotliv za sebou. Podrobný popis jak je možno jednotlivé funkce ovládat a nastavovat je popsán v dalším textu. Vysvtlivky k pedchozímu obrázku: Volume control-default setting Bass control ± 14 db Treble control ± 14 db Balance control - 37,6-0 sb L or P Loudnose control On or OFF Volba oddleného zesílení (není pednastaveno ízení zesílení bas v rozmezí ± 14 db ízení zesílení výšek v rozmezí ± 14 db ízení stereováhy v 0 rozmezí od - 37,7 až do levý až pravý kanál. ízení celkové hlasitosti reprodukce hudby a souasn je v této funkce zabudován vypína provozu zesilovae ( On" = zapnutí nebo Off" = vypnutí). Nastavení hlasitosti z dálkového ovladae pímo z elního panelu zesilovae AMP-50

19 1 Tlaítkem VOL + " se hlasitost hudby zvyšuje a tlaítkem VOL - se hlasitost snižuje. 2 Na zesilovai otoením knoflíku ve smru pohybu hodinových ruiek se hlasitost zesiluje a pi otáením knoflíkem proti smru pohybu hodinových ruiek se hlasitost snižuje. Poznámka: Jednotka db je bezrozmrná technická jednotka pro pehledné oznaení velikosti amplitudy audio signál, piemž 0 db znamená maximální výstupní výkon. Na LC displeji zesilovae je ukazována velikost hlasitosti reprodukce hudby v db a to od - db až do 0 db. Pi otáení knoflíkem pro ízení hlasitosti na elním panelu zesilovae AMP -50 proti smru pohybu hodinových ruiek se stupovit mní celková hlasitost reprodukce hudby. Hlasitost lze tímto knoflíkem stupovit mnit v rozsahu od - 78,5 db až do maximální hlasitosti 0 db. Na druhém ádku na LC displeji se objeví sloupcový diagram složený ze 16 sloupc. Jednotlivé sloupce v tomto diagramu odpovídají uritému výseku ze zesilovaného frekvenního spektra hudby a svou výškou znázorují okamžitou velikosti zesílení daného výsku frekvenního pásma hudby. ím vyšší je sloupec tak, tím je vyšší zesílené tohoto výsku pásma. V prbhu reprodukce hudby tedy budou všechny sloupce mnit svou výšku v závislosti na okamžité zesílení. Jakmile se zmní zesílení, tak se na ihned prvním ádku na LCD displeji ukáže zdroj audio signálu (který práv posloucháte). Jestliže uživatel již nebude mnit nastavenou velikost zesílení, potom se pepne LCD displej po cca 5 sekundách k ukazování sloupcového diagramu zesílení jednotlivých spekter hudby. Nastavení zesílení basových tónu ve spektru hudby : Pomocí dálkového ovladae pímo z elního panelu zesilovae AMP - 50

20 1 Pomocí tlaítka BASS" na dálkovém ovladai lze jen aktivovat funkci zesílení basového spektra hudby. 2 Vlastní nastavení zesílení z dálkového ovladae prove te pomocí tlaítek VOL +" nebo VOL - 3 Ovládání hlasitosti pímo z elního panelu zesilovae AMP - 50 lze provést tím, že jen krátce jedenkrát stisknete tlaítko FUNCTION". Ihned potom se na LCD displeji zesilovae objeví ádek s názorným ukázáním regulace hlasitosti pro basové tóny. 4 Vlastní nastavení hlasitosti basových tón prove te otáením knoflíku ízení hlasitosti bas. (Viz názorný obrázek nahoe). Poznámka: V pípad, že nebudete pohybovat knoflíkem ízení hlasitosti basových tón po dob delší než cca 5 sekund, tak se LC displej automaticky pepne zpt do módu pro ukazování sloupcového diagramu celkového zesílení hudby. Nastavení oddleného zesílení výšek ve frekvenním spektru hudby: V tomto zesilovai AMP - 50 je pro uživatele k dispozici možnost regulovat nejen celkové zesílení reprodukce hudby ale take ndi oddlen zesílení vysokých frekvencí hudby a to od 2 khz až do 20 khz v rozmezí ±14 db. Pi dlouhodobé reprodukci hudby pamatujte na tento fakt a pi dlouhodobém neperušovaném provozu zesilovae píliš nepetžujte reproduktory nastavením zesílením výšek na maximální hodnotu. Tím by mohlo dojít k pípadnému poškození reproduktor dlouhodob namáhaných maximální úrovní hlasitosti vysokých frekvencí), které penášejí vysoké pásmo frekvenci. 1 Pomocí tlaítka TREBE" (=výšky) na dálkovém ovladai jen aktivujete funkci zesílení jen výšek v zesilovaném spektru hudby. 2 Vlastní nastavení zesílení prove te pomocí tlaítek VOL +" nebo VOL -". 3 Ovládání hlasitosti pímo z elního panelu zesilovae AMP - 50 lze provést tím, že dvakrát po sob krátce stisknete tlaítko FUNCTION". Ihned potom se na LC displeji zesilovae objeví ádek s názorným ukázáním regulace hlasitosti pro výšky. 4 Potom provete vlastní nastavení hlasitosti basových tón otáením knoflíku proízení hlasitosti výšek. (Viz názorný obrázek dole). Poznámka: V pípad, že nebudete pohybovat knoflíkem ízení hlasitosti výšek po dob delší než cca 5 sekund, tak se LCD displej automaticky pepne zpt do módu pro ukazování sloupcového diagramu.celkového zesílení hudby. Nastavení stereováhy Tato funkce umožuje uživatele ovlivovat hlasitost reprodukce hudby reproduktor v levém nebo v pravém kanálu zesilovae v rozmezí ±38,75 db. Regulace hlasitosti reprodukce je rozdlena do 32 krok.

21 Tato funkce slouží k tomu, aby poslucha, který práv nesedí v podélné ose reproduktor pro levý a pravý kanál (tím totiž ztrácí pocit prostorového poslech hudby, tedy efekt stereo") si mohl nastavením stereováhy opt docílit pocit prostorového poslechu hudby.

22 1 Na zesilovai AMP - 50 stisknte tikrát krátce po sob tlaítko FUNCTION". Na LC displeji se ihned objeví symbol vyvažování stereo efektu. 2 Potom otáejte knoflíkem pro regulaci sterováhy tak až docílíte prostorový pocit poslechu hudby. Poznámka: V pípad, že nebudete pohybovat knoflíkem ízení stereováhy po dob delší než cca 5 sekund, tak se LCD displej automaticky pepne zpt do módu pro ukazování sloupcového diagramu celkovéhozesílení hudby. Hlasitost - funkce Loudness" V tomto zesilovai AMP -50 je zabudována také funkce tzv. Loudness", která umožuje, aby byly vyzdviženy (tedy zesíleny) hluboké tóny pi nastavení celkové hlasitosti reprodukce hudby na nízkou úrove. Tato funkce Loudness" ovlivuje frekvenní pásmo v rozmezí 20 Hz až 800 Hz. Souasn se zvyšováním celkové úrovn hlasitosti se snižuje díve zvýšené zesílení hlubokých tónu Pi maximální celkové hlasitosti reprodukce hudby je funkce Loudness" vypnuta. Na zesilovai AMP - 50 stisknte tyikrátkrátce po sob tlaítko FUNCTION". Na LC displeji se ihned objeví symbol pro funkci Loudness". Potom otáejte knoflíkem pro regulaci hlasitosti reprodukce hudby ve smyslu pohybu hodinových ruiek tak, až zapnete do innosti funkci Loudness". Budete-li otáet tímto knoflíkem proti smyslu pohybu hodinových ruiek, tak funkci Laudness" vypnete. Poznámka: Jestliže nebudete pohybovat knoflíkem pro zapínání a vypínání funkce Loudness", po dobu delší než cca 5 sekund, tak se LCD displej automaticky pepne zpt do módu pro ukazování sloupcového diagramu celkového zesílení hudby. VYHLEDÁVÁNÍ A ODSTRAOVÁNÍ CHYB PROBLÉM Po zapnutí není na zesilovai pítomno napájecí naptí Není slyšet z reproduktor žádný zvuk. Je slyšet hudba jen z jednoho kanálu. ODSTRANNÍ -Není správn zasunuta zástrka elektrického pívodního kabelu do zásuvky elektrické sít -Vnitní pojistka v zesilovai je prasklá. Je nutné nechat ji vymnit kvalifikovaným elektrotechnickým odborníkem. -Je poškozen pívodní elektrický kabel k zesilovai a musí být vymnn. -Zesilova je vypnut z provozu. -Reproduktory jsou nmé" (Viz lánek Nastaveni hlasitosti"). -Kabel k reproduktorm není správn pipojen. -K zesilovai AMP-50 není pipojen žádný zdroj audio signálu. -Nastavte správn stereováhu (viz lánek Nastavení stereováhy"). -.Audio kabel je nesprávn pipojen k zaízení nebo je poškozen. -Zdroj nf- signálu nefunguje. - Pívodní kabel k reproduktorm je špatn pipojen nebo je poškozen. -Reproduktor je poškozen.

23 V reproduktorech je slyšet jen samý brum. -Audio kabel na vstupu do zesilovae je špatn pipojen nebo je poškozen. -Ke gramofonu není pipojeno stínní audio kabelu. -Penoska v gramofonu je špatná. Pi reprodukci hudby jsou slyšet basové tóny jen slab a je špatný Stereoefekt". -U pívodního kabelu k reproduktorm je pehozeno pólování ( +" a -"). Provte pólování pípojných kabel k reproduktorm. Reprodukovaná hudba nebo zvuk je zkreslený. -V kabelech k reproduktorm došlo k mezi žílovému zkratu (nkteré žíly se mezi sebou navzájem dotýkají) a tím je zpsobeno zkreslení zvuku. -Basy a výšky jsou siln zesíleny a petžují reproduktory, které pi svém petížení zkreslují reprodukci zvuku. Vymte stávající reproduktory za reproduktory s vyšším penášeným výkonem. LCD displej nic neukazuje. Na LCD displeji se objevil nápis Error 1 ". Pístroj se nepepíná pi pehrávání v módu opakování pehrávání. -Zesilova je v poruše a musí být pezkoušen autorizovaným a kvalifikovaným elektrotechnickým -Zesilova pracovníkem. je v poruše a musí být pezkoušen autorizovaným a kvalifikovaným elektrotechnickým -Pístroj pracovníkem. je v poruše a musí být pezkoušen autorizovaným a kvalifikovaným elektrotechnickým pracovníkem. TECHNICKÁ DATA PHONO. vstup Impedance vstupu Citlivost vstupu 47 kq 3,8 mv Linková vstupní úrovn (tuner,cd,dvd, AUX 1,AUX 2) Vstupní impedance 47 kq Citlivost vstupu 200 mv Linková výstupní úrove Výstupní impedance Maximální výstupní úrove Regulace zvuku Výšky Hloubky Linka: 100 kq Sluchátka: 300 Ohm Linka výstup 740 mv Sluchátka ± 14 db ± 14 db Výstupní výkon 2 x 4 0 Wn a 4 Q 2 x 3 0 Wn a 8 Q Frekvennírozsah 10 Hz až 63 khz (- 3 db) initel zkreslení < 0,05 % Odstup signál / šum > 90 db Jmenovité naptí a jmenovitý proud Rozmry (šíka x hloubka x výška) Je uvedeno na zadní stn 430 x 290 x 75 mm Hmotnost 5, 3 kg

24 Tento návod na použitie je publikácia firmy Conrad Electronic, s.r.o., prevádzka Karpatská 5, 81105, Bratislava a zodpovedá technickému stavu pri tlai. Zmeny v technickom stave vyhradené. Majetok firmy Conrad Electronic, s.r.o. Verzia 01/06

Návod k obsluze Obj.č.:

Návod k obsluze Obj.č.: 1 Návod k obsluze Obj.č.: 34 07 19 Tento výrobek představuje kvalitní nf zesilovač AMP 50 s možností připojení několika audio zdrojů hudby jako např. gramofon, CD-přehrávač, DVD přehrávač. Zesilovač je

Více

Obj..: 34 02 86 erná barva 34 02 87 stíbrná barva 34 02 93 barva buk

Obj..: 34 02 86 erná barva 34 02 87 stíbrná barva 34 02 93 barva buk SK - N Á V O D N A M O N T Á Ž A O B S L U H U : Obj..: 34 02 86 www.conrad.sk Obj..: 34 02 86 erná barva 34 02 87 stíbrná barva 34 02 93 barva buk Kompaktní rozmry, kvalitn provedená a masivní skí z MDF

Více

1. Systém domácího videovrátného. 2. Obsah dodávky. 3. Technická specifikace

1. Systém domácího videovrátného. 2. Obsah dodávky. 3. Technická specifikace 1. Systém domácího videovrátného Umožuje audiovizuální spojení s elektrickým videovrátným a ovládání dveního zámku. Základním pínosem tohoto systému je zvýšení komfortu a bezpenosti bydlení. Základní funkce

Více

Návod k použití LAMINÁTOR FILUX LP330TD. Prosím, pette si tento návod pozorn ped použitím. Obsah:

Návod k použití LAMINÁTOR FILUX LP330TD. Prosím, pette si tento návod pozorn ped použitím. Obsah: Návod k použití LAMINÁTOR FILUX LP330TD Prosím, pette si tento návod pozorn ped použitím. Obsah: 1, Bezpenostní upozornní str. 2 2. Návod k použití str. 3 - horká laminace - studená laminace 3. ištní str.

Více

AKTÍVNY SUBWOOFER MIVOC Obj..: 340 288

AKTÍVNY SUBWOOFER MIVOC Obj..: 340 288 SK - N Á V O D N A M O N T Á Ž A O B S L U H U : Obj..: 34 02 88 www.conrad.sk Vážený zákazník, AKTÍVNY SUBWOOFER MIVOC Obj..: 340 288 zakoupením aktivního subwooferu mivocj SWW 4000 získáváte vysoce kvalitní

Více

Návod k obsluze. Samostatné ovládací za ízení UC 42. Samostatné ovládací za ízení pro montážní lištu UC 45. D ležité informace pro elektrické zapojení

Návod k obsluze. Samostatné ovládací za ízení UC 42. Samostatné ovládací za ízení pro montážní lištu UC 45. D ležité informace pro elektrické zapojení Návod k obsluze Samostatné ovládací zaízení UC 42 Samostatné ovládací zaízení pro montážní lištu UC 45 Dležité informace pro elektrické zapojení Tento návod uschovejte! Obsah Záruka... 3 Bezpenostní pokyny...

Více

Návod k obsluze. skartovacího stroje roto S300, S400, S500, S600, S700

Návod k obsluze. skartovacího stroje roto S300, S400, S500, S600, S700 Návod k obsluze skartovacího stroje roto S300, S400, S500, S600, S700 Ped použitím si pozorn pette tento návod Dležitá bezpenostní upozornní Stroj nesmí být souasn obsluhován více osobami! Rozmístní bezpenostních

Více

Prostorové teplotní idlo

Prostorové teplotní idlo 2 701 Prostorové teplotní idlo QAA910 Bezdrátové idlo pro snímání prostorové teploty Rádiová komunikace, protokol KNX (868 MHz, jednosmrn) Bateriové napájení bžnými lánky 1.5 V velikosti AA Použití Pro

Více

SCC124. Autorádio s přehrávačem medií USB/MMC/SD napájení 24V. Uživatelská příručka

SCC124. Autorádio s přehrávačem medií USB/MMC/SD napájení 24V. Uživatelská příručka SCC124 Autorádio s přehrávačem medií USB/MMC/SD napájení 24V Uživatelská příručka Před prvním použitím si přečtěte tuto uživatelskou příručku a ponechte si ji pro případ potřeby Obsah Funkce tlačítek na

Více

BAREVNÁ VENKOVNÍ KAMEROVÁ JEDNOTKA DRC-4CP NÁVOD K INSTALACI A POUŽITÍ DOMÁCÍ VIDEOVRÁTNÝ

BAREVNÁ VENKOVNÍ KAMEROVÁ JEDNOTKA DRC-4CP NÁVOD K INSTALACI A POUŽITÍ DOMÁCÍ VIDEOVRÁTNÝ BAREVNÁ VENKOVNÍ KAMEROVÁ JEDNOTKA DRC-4CP NÁVOD K INSTALACI A POUŽITÍ DOMÁCÍ VIDEOVRÁTNÝ 1. Obsah dodávky Po otevení krabice se doporuuje zkontrolovat její obsah dle následujícího seznamu: 1x hlavní kamerová

Více

T-400X Návod na obsluhu. 2.1 počítačový multimediální reproduktor

T-400X Návod na obsluhu. 2.1 počítačový multimediální reproduktor T-400X Návod na obsluhu 2.1 počítačový multimediální reproduktor UPOZORNĚNÍ: Nevystavujte zařízení vysoké teplotě nebo nadměrné vlhkosti, stříkající nebo kapající vodě/dešti. Zabraňte pádu a neúměrnému

Více

SK - N Á V O D N A M O N T Á Ž A O B S L U H U : Obj..: 75 09 40 www.conrad.sk. Obj..: 750 940

SK - N Á V O D N A M O N T Á Ž A O B S L U H U : Obj..: 75 09 40 www.conrad.sk. Obj..: 750 940 SK - N Á V O D N A M O N T Á Ž A O B S L U H U : Obj..: 75 09 40 www.conrad.sk Obj..: 750 940 Vážení zákazníci! Gratulujeme vám k výbru této barevné podvodní kamery. Abyste produkt uchovali v dobrém stavu

Více

Video signal copy decoder Obj..: 351 229

Video signal copy decoder Obj..: 351 229 SK - N Á V O D N A M O N T Á Ž A O B S L U H U : Obj..: 35 12 29 www.conrad.sk Video signal copy decoder Obj..: 351 229 Tento návod na obsluhu je publikací firmy Conrad Electronic GmbH, Klaus-Conrad-Strasse

Více

QAW910. Prostorová jednotka. Building Technologies HVAC Products

QAW910. Prostorová jednotka. Building Technologies HVAC Products 2 703 Prostorová jednotka QAW910 Bezdrátová prostorová jednotka Rádiová komunikace, protokol KNX (868 MHz, obousmrn) Ovládání a zobrazení funkcí vytápní místnosti Snímání prostorové teploty Bateriové napájení

Více

Bezdrátový zásuvkový adaptér, stmíva

Bezdrátový zásuvkový adaptér, stmíva 2 719 Synco living Bezdrátový zásuvkový adaptér, stmíva KRF961-E Zásuvkový adaptér ovládaný rádiovým signálem pro spínání a stmívání elektrického osvtlení do 300 W Rádiová komunikace protokolem KNX RF

Více

Dkujeme Vám, že jste si zakoupili výrobek od firmy

Dkujeme Vám, že jste si zakoupili výrobek od firmy !"# Dkujeme Vám, že jste si zakoupili výrobek od firmy jehož souástí je i píruka uživatele, kterou práv držíte v ruce. Píruka si klade za cíl seznámit Vás se vším, co potebujete znát k pohodlné a bezpené

Více

SK - N Á V O D N A M O N T Á Ž A O B S L U H U : Obj..: 12 77 37 www.conrad.sk. Obj..: 12 77 37

SK - N Á V O D N A M O N T Á Ž A O B S L U H U : Obj..: 12 77 37 www.conrad.sk. Obj..: 12 77 37 1 SK - N Á V O D N A M O N T Á Ž A O B S L U H U : Obj..: 12 77 37 www.conrad.sk Obj..: 12 77 37 Tento pístroj slouží k zjišování obsahu kyslíku v mg/l v rozsahu od 0 až do 20 mg/ l v kapalinách. (mimo

Více

DANDO S.R.O č.t. 0902 331 936 X-BAR. Elektromechanická závora. Návod k inštalácii a obsluhe

DANDO S.R.O č.t. 0902 331 936 X-BAR. Elektromechanická závora. Návod k inštalácii a obsluhe X-BAR Elektromechanická závora Návod k inštalácii a obsluhe 1. Kontrola p_ed montáží Než p_ikro_íte k instalaci, zkontrolujte vhodnost zvoleného modelu závory a podmínky pro montáž Ujist_te se, že všechny

Více

MINI DJ MIXÁŽNY PULT MC CRYPT DJ 50 Obj..: 301 354

MINI DJ MIXÁŽNY PULT MC CRYPT DJ 50 Obj..: 301 354 S K - N Á V O D N A M O N T Á Ž A O B S L U H U: obj..: 30 13 54 www.conrad.sk MINI DJ MIXÁŽNY PULT MC CRYPT DJ 50 Obj..: 301 354 Tento návod k obsluze je souástí výrobku. Obsahuje dležité pokyny k uvedení

Více

SK - N Á V O D N A M O N T Á Ž A O B S L U H U : Obj..: Obj..:

SK - N Á V O D N A M O N T Á Ž A O B S L U H U : Obj..: Obj..: SK - N Á V O D N A M O N T Á Ž A O B S L U H U : Obj..: 85 34 09 www.conrad.sk Obj..: 853 409 Je doopravdy velice nepíjemné usednout do automobilu v chladných dnech do sedadla studeného jako led. Vyhívaný

Více

Návod k použití GEMINI G

Návod k použití GEMINI G Návod k použití GEMINI G 061340-104 06.09.2011 Všeobecná upozornní Pro Vaši bezpenost Dokumentace Ped zahájením práce s pístrojem GEMINI G se prosím nejprve seznamte s tímto návodem k obsluze a s bezpenostními

Více

ADRESNÝ VIDEOVRÁTNÝ DIGITÁLNÍ SYSTÉM MONITOR APV-4CME/2 NÁVOD K INSTALACI A POUŽITÍ

ADRESNÝ VIDEOVRÁTNÝ DIGITÁLNÍ SYSTÉM MONITOR APV-4CME/2 NÁVOD K INSTALACI A POUŽITÍ ADRESNÝ VIDEOVRÁTNÝ DIGITÁLNÍ SYSTÉM MONITOR APV-4CME/2 NÁVOD K INSTALACI A POUŽITÍ Upozornní! Tento výrobek je souástí adresného digitálního videovrátného. Nemže být tedy zapojen do analogového systému!

Více

Vaše uživatelský manuál LG GC-W061BXH http://cs.yourpdfguides.com/dref/1212398

Vaše uživatelský manuál LG GC-W061BXH http://cs.yourpdfguides.com/dref/1212398 Můžete si přečíst doporučení v uživatelské příručce, technickém průvodci, nebo průvodci instalací pro. Zjistíte si odpovědi na všechny vaše otázky, týkající se v uživatelské příručce (informace, specifikace,

Více

Sklo-keramická vestavná varná deska. Návod k použití

Sklo-keramická vestavná varná deska. Návod k použití Sklo-keramická vestavná varná deska Návod k použití 1. Popis a rozmry výrobku (výbava dle modelu) 1-4 Sklokeramické plotny 5 Dotykový ovládací panel 2 Duální plotna 1. stupe 6 Sklokeramický povrch 3 Duální

Více

1.Obsah dodávky. 2. Technický popis výrobku

1.Obsah dodávky. 2. Technický popis výrobku 1.Obsah dodávky kamerová jednotka Videotelefon 1x hlavní kamerová jednotka 1x monitor 1x montážní krabika 1x sluchátko 2x šroub M3x20 2x upevovací šrouby 1x montážní rámeek 1x pipojovací 4-pinový konektor

Více

Univerzální ovlada LP20 DÁLKOVÝ OVLADA S MOŽNOSTÍ UENÍ SE OD PVODNÍCH OVLADA

Univerzální ovlada LP20 DÁLKOVÝ OVLADA S MOŽNOSTÍ UENÍ SE OD PVODNÍCH OVLADA Univerzální ovlada LP20 DÁLKOVÝ OVLADA S MOŽNOSTÍ UENÍ SE OD PVODNÍCH OVLADA NÁVOD K OBSLUZE Výhradní dovozce pro R (kontakt): Bohumil Veselý - VES Tšínská 204 Albrechtice, 735 43 I: 44750498 DI: CZ-6812261016

Více

Bezdrátový zásuvkový adapter, spínací výstup

Bezdrátový zásuvkový adapter, spínací výstup 2 718 Synco living Bezdrátový zásuvkový adapter, spínací výstup KRF960-E Zásuvkový adaptér ovládaný rádiovým signálem pro spínání elektrických zátží do 10 A Rádiová komunikace protokolem KNX RF (868 MHz,

Více

www.medion.cz RDS autorádio s CD, MP3 a USB konektorem pro MP3 a WMA UŽIVATELSKÝ MANUÁL - 1 -

www.medion.cz RDS autorádio s CD, MP3 a USB konektorem pro MP3 a WMA UŽIVATELSKÝ MANUÁL - 1 - RDS autorádio s CD, MP3 a USB konektorem pro MP3 a WMA UŽIVATELSKÝ MANUÁL - 1 - PEHLED FUNKCÍ: 1. OPEN sklápí ovládací panel 2. SEL aktivuje individuální funkce 3. MULTIJOG nastavuje hlasitost, basy,výšky,

Více

SK - N Á V O D N A M O N T Á Ž A O B S L U H U : Obj..: 37 00 90 www.conrad.sk. Obj..: 37 00 90

SK - N Á V O D N A M O N T Á Ž A O B S L U H U : Obj..: 37 00 90 www.conrad.sk. Obj..: 37 00 90 SK - N Á V O D N A M O N T Á Ž A O B S L U H U : Obj..: 37 00 90 www.conrad.sk Obj..: 37 00 90 Tento výrobek pedstavuje špikový výkonný zesilova (4 x 100 W eff / 4 x 250 W max) pro reprodukci hudby ( velmi

Více

QAC910. Meteorologické idlo. Building Technologies HVAC Products

QAC910. Meteorologické idlo. Building Technologies HVAC Products 2 702 Meteorologické idlo QAC910 Bezdrátové idlo pro snímání venkovní teploty a atmosférického tlaku Rádiová komunikace, protokol KNX (868 MHz, jednosmrn) Bateriové napájení bžn dostupnými lánky 2x 1.5

Více

SK - N Á V O D N A M O N T Á Ž A O B S L U H U : Obj..: Obj..:

SK - N Á V O D N A M O N T Á Ž A O B S L U H U : Obj..: Obj..: SK - N Á V O D N A M O N T Á Ž A O B S L U H U : Obj..: 75 05 54 www.conrad.sk Obj..: 750 554 Tato ernobílá monitorovací kamera se štrbinovým objektivem, s mikrofonem a s obrazovým senzorem SONY CCD, která

Více

Technický popis. Obsah balení. Popis kamery a jejího píslušenství

Technický popis. Obsah balení. Popis kamery a jejího píslušenství Technický popis Kamera Pijíma -napájecí naptí 9V DC 12V DC -napájecí proud 300 ma 200 ma -penosová frevence 2.4-2.4835GHz 2.4-2.4835GHz -typ modulace FM FM -poet kanál 2 2 -min.intenzita osvtlení 0 Lux(vzdálenost

Více

SK - N Á V O D N A M O N T Á Ž A O B S L U H U : Obj..: 12 16 41 www.conrad.sk

SK - N Á V O D N A M O N T Á Ž A O B S L U H U : Obj..: 12 16 41 www.conrad.sk SK - N Á V O D N A M O N T Á Ž A O B S L U H U : Obj..: 12 16 41 www.conrad.sk Obj..: 121 641 Tento návod k obsluze je souástí výrobku. Obsahuje dležité pokyny k uvedení pístroje do provozu a k jeho obsluze.

Více

KS-IF200. FM modulátor. Návod k použití

KS-IF200. FM modulátor. Návod k použití KS-IF200 FM modulátor Návod k použití Děkujeme, že jste si koupili výrobek JVC. Před použitím přístroje si pečlivě přečtěte tento návod k použití a uschovejte ho pro pozdější použití. Ujištění: Přístroj

Více

Návod k obsluze a montáži

Návod k obsluze a montáži Návod k obsluze a montáži Trojfázové relé pro monitorování napájení sít, ada CM Pokyn: tento návod k obsluze a montáži neobsahuje všechny podrobné informace ke všem typm této výrobkové ady a nebere v úvahu

Více

HiFi-zesilnovač AUX / BT.

HiFi-zesilnovač AUX / BT. HiFi-zesilnovač AUX / BT 10008978 10008979 http://www.auna-multimedia.com Vážený zákazníku, gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si pozorně manuál a dbejte na následující pokyny, aby

Více

SK - N Á V O D N A M O N T Á Ž A O B S L U H U : Obj..: 23 25 60 www.conrad.sk. Obj..: 23 25 60

SK - N Á V O D N A M O N T Á Ž A O B S L U H U : Obj..: 23 25 60 www.conrad.sk. Obj..: 23 25 60 SK - N Á V O D N A M O N T Á Ž A O B S L U H U : Obj..: 23 25 60 www.conrad.sk Obj..: 23 25 60 Vhodné pre deti od 3 rokov! Vážení zákazníci! Koup dálkov ízeného modelu bylo velmi dobré rozhodnutí. Jsme

Více

MOVIDRIVE M!ni" pro pohony Dodatek k návodu k obsluze. 1 Podporované typy p#ístroj$ 2 Montáž volitelné, dopl%kové desky

MOVIDRIVE M!ni pro pohony Dodatek k návodu k obsluze. 1 Podporované typy p#ístroj$ 2 Montáž volitelné, dopl%kové desky Tato informace nenahrazuje podrobný návod k obsluze! Instalaci provádí pouze specializovaný elektrotechnický personál, jenž dbá na dodržování platných bezpe"nostních p#edpis$ a návodu k obsluze! 1 Podporované

Více

ada S-913 návod k obsluze

ada S-913 návod k obsluze ada S-913 návod k obsluze Strana 1/8 Úvod 1. Systém se dodává v základním provedení (sada) 1 ks kamera S913CAL a 1 ks monitor S913MBV vetn napájecího zdroje, nebo samostatn kamera s jedním nebo dvmi tlaítky

Více

Kompaktní elektronické váhy 500 g Kat. íslo 112.4074

Kompaktní elektronické váhy 500 g Kat. íslo 112.4074 Kompaktní elektronické váhy 500 g Kat. íslo 112.4074 OBSAH 1. TECHNICKÉ ÚDAJE 2 2. PROHLÁŠENÍ O SHOD 3 3. ZÁKLADNÍ INFORMACE 4 3.1 Urení 4 3.2 Nevhodné použití 4 3.3 Záruka 4 3.4 Mení kalibraních závaží

Více

SK - N Á V O D N A M O N T Á Ž A O B S L U H U : Obj..: 57 20 78 www.conrad.sk. Obj..: 572 078

SK - N Á V O D N A M O N T Á Ž A O B S L U H U : Obj..: 57 20 78 www.conrad.sk. Obj..: 572 078 SK - N Á V O D N A M O N T Á Ž A O B S L U H U : Obj..: 57 20 78 www.conrad.sk Obj..: 572 078 Pokud Vám nebude vyhovovat velký mlhova", pak použijte k osvžování i ke zvlhování vzduchu nebo k efektm pro

Více

Binokulární mikroskop BX-3 40 /1 000 Kat. íslo 109.3329

Binokulární mikroskop BX-3 40 /1 000 Kat. íslo 109.3329 Binokulární mikroskop BX-3 40 /1 000 Kat. íslo 109.3329 1 POPIS str. 2 2 SEZNÁMENÍ str. 4 3 ROZBALENÍ A MONTÁŽ str. 4 4 POUŽITÍ MIKROSKOPU str. 4 5 ÚDRŽBA MIKROSKOPU str. 5 6 TECHNICKÉ ÚDAJE str. 6 7 RECYKLACE

Více

Prvodce pro rychlou instalaci. EW-7206Apg Wireless LAN Access Point

Prvodce pro rychlou instalaci. EW-7206Apg Wireless LAN Access Point Prvodce pro rychlou instalaci EW-7206Apg Wireless LAN Access Point 0 Rychlá instalace ESKY Ped zahájením zapojování zaízení EW-7206APg provte, zda máte pístup k Internetu prostednictvím širokopásmového

Více

PŘENOSNÝ RADIOMAGNETOFON S CD PŘEHRÁVAČEM. Návod k použití

PŘENOSNÝ RADIOMAGNETOFON S CD PŘEHRÁVAČEM. Návod k použití PŘENOSNÝ RADIOMAGNETOFON S CD PŘEHRÁVAČEM Návod k použití PŘENOSNÝ RADIOMAGNETOFON S CD PŘEHRÁVAČEM NÁVOD K OBSLUZE POZORNĚ SI PŘEČTĚTE NÁVOD K OBSLUZE BEZPEČNOSTNÍ POKYNY Nevystavujte přístroj vlhku a

Více

Vaše uživatelský manuál HP G6031EA http://cs.yourpdfguides.com/dref/4140868

Vaše uživatelský manuál HP G6031EA http://cs.yourpdfguides.com/dref/4140868 Můžete si přečíst doporučení v uživatelské příručce, technickém průvodci, nebo průvodci instalací pro HP G6031EA. Zjistíte si odpovědi na všechny vaše otázky, týkající se HP G6031EA v uživatelské příručce

Více

A180X Návod na obsluhu. 2.1 počítačový multimediální reproduktor

A180X Návod na obsluhu. 2.1 počítačový multimediální reproduktor A180X Návod na obsluhu 2.1 počítačový multimediální reproduktor UPOZORNĚNÍ: Nevystavujte zařízení vysoké teplotě nebo nadměrné vlhkosti, stříkající nebo kapající vodě/dešti. Zabraňte pádu a neúměrnému

Více

SOLÁRNE OSVETLENIE ÍSLA DOMU Obj..: 571 650

SOLÁRNE OSVETLENIE ÍSLA DOMU Obj..: 571 650 S K - N Á V O D N A M O N T Á Ž A O B S L U H U: obj..: 57 16 50 www.conrad.sk SOLÁRNE OSVETLENIE ÍSLA DOMU Obj..: 571 650 Úelové použitie Toto solární osvtlení domovního ísla v atraktivním provedení upoutá

Více

2-kanálový zesilovač Automatický koncový stupeň

2-kanálový zesilovač Automatický koncový stupeň 2-kanálový zesilovač Automatický koncový stupeň 10006684 10006685 10006686 10006687 10006688 10006689 http://www.auna-multimedia.com ŘEŠENÍ PROBLÉMŮ Problém Řešení Kontrolka napájení se nerozsvítí. Uvolněná

Více

Vaše uživatelský manuál BLAUPUNKT BT DRIVE FREE 211

Vaše uživatelský manuál BLAUPUNKT BT DRIVE FREE 211 Můžete si přečíst doporučení v uživatelské příručce, technickém průvodci, nebo průvodci instalací pro BLAUPUNKT BT DRIVE FREE 211. Zjistíte si odpovědi na všechny vaše otázky, týkající se BLAUPUNKT BT

Více

Registr. O.S. Hradec Králové, od.c., vložka 8994/95 UŽIVATELSKÁ DOKUMENTACE

Registr. O.S. Hradec Králové, od.c., vložka 8994/95 UŽIVATELSKÁ DOKUMENTACE UŽIVATELSKÁ DOKUMENTACE K ZAÍZENÍ KEEPER 3 M 1 1 POUŽITÍ Zaízení KEEPER 3 M je ureno k limitnímu mení výšky hladiny v nádržích s ropnými produkty a k indikaci pítomnosti pohonných hmot a vody v prostorách,

Více

Vaše uživatelský manuál SENCOR SDC7105BMR

Vaše uživatelský manuál SENCOR SDC7105BMR Můžete si přečíst doporučení v uživatelské příručce, technickém průvodci, nebo průvodci instalací pro. Zjistíte si odpovědi na všechny vaše otázky, týkající se v uživatelské příručce (informace, specifikace,

Více

Obsah. 1. Úvod Bezpenostní pokyny Popis ovládacích prvk a indikátor Specifikace... 8

Obsah. 1. Úvod Bezpenostní pokyny Popis ovládacích prvk a indikátor Specifikace... 8 Obsah 1. Úvod. 2 2. Bezpenostní pokyny... 3 3. Popis ovládacích prvk a indikátor...5 3-1. Popis pístroje... 5 3-2. Popis tlaítek... 6 3-3. LCD displej. 7 4. Specifikace... 8 4-1. Obecná specifikace.....

Více

Instalaní manuál. SET Potvrzovací tlaítko, slouží pro potvrzení výbru funkce v OSD menu

Instalaní manuál. SET Potvrzovací tlaítko, slouží pro potvrzení výbru funkce v OSD menu Instalaní manuál Základní popis zaízení: Zobrazení obrazu ze 4 kamerový vstup na jedné obrazovce v reálném ase 4 kamerové vstupy 4 alarmové vstupy 2 alarmové výstupy (jedno relé NO/NC) detekce ztráty videosignálu

Více

MP3-CD PŘEHRÁVAČ AUNA AV2-CD509, RADIOPŘIJÍMAČ, USB. Návod k používání / = HiFi zesilovač / = CD přehrávač

MP3-CD PŘEHRÁVAČ AUNA AV2-CD509, RADIOPŘIJÍMAČ, USB. Návod k používání / = HiFi zesilovač / = CD přehrávač MP3-CD PŘEHRÁVAČ AUNA AV2-CD509, RADIOPŘIJÍMAČ, USB Návod k používání 10004933/1008980 = HiFi zesilovač 10005063/1008983 = CD přehrávač Vážený zákazníku, V první řadě se Vám chceme poděkovat za nákup tohoto

Více

Prostorové termostaty

Prostorové termostaty 3 002 0 Prostorové termostaty Použitelné bu pouze pro vytápní nebo pouze pro chlazení 2-bodová regulace Spínané naptí AC 24250 V Použití ermostat se používají pro regulaci prostorové teploty v systémech

Více

KLADIVO. Nevýherní hrací pístroj HAMMER HAMMER KLADIVO - UŽIVATELSKÝ MANUÁL. KIMEX NOVA s.r.o. Strana: 1 / 12

KLADIVO. Nevýherní hrací pístroj HAMMER HAMMER KLADIVO - UŽIVATELSKÝ MANUÁL. KIMEX NOVA s.r.o. Strana: 1 / 12 KIMEX NOVA s.r.o. Strana: 1 / 12 HAMMER Nevýherní hrací pístroj KLADIVO KIMEX NOVA s.r.o. Strana: 2 / 12 Uživatelský manuál Obsah 1. Úvod 3 2. Technické parametry 3 3. Hra, módy single (hra jednoho pístroje)

Více

SK - N Á V O D N A M O N T Á Ž A O B S L U H U : Obj..: Obj..:

SK - N Á V O D N A M O N T Á Ž A O B S L U H U : Obj..: Obj..: SK - N Á V O D N A M O N T Á Ž A O B S L U H U : Obj..: 34 11 24 www.conrad.sk Obj..: 341 124 Tento výrobek pedstavuje reprodukní doplnk pi pehrávání hudby z jiných externích audio zdroj (z pedzesilova

Více

LABORATÓRNY SIEOVÝ ZDROJ SÉRIE EA-PS 3000 B (EA-PS 3065-05B) Obj..: 510 719

LABORATÓRNY SIEOVÝ ZDROJ SÉRIE EA-PS 3000 B (EA-PS 3065-05B) Obj..: 510 719 SK - N Á V O D N A M O N T Á Ž A O B S L U H U : Obj..: 51 07 19 www.conrad.sk OBECNÉ ÚDAJE LABORATÓRNY SIEOVÝ ZDROJ SÉRIE EA-PS 3000 B (EA-PS 3065-05B) Obj..: 510 719 Ovládací prvky Nastavení naptí: Nastavení

Více

Autorádio s přehrávačem CD a MP3 SCC105

Autorádio s přehrávačem CD a MP3 SCC105 Autorádio s přehrávačem CD a MP3 SCC105 Uživatelská příručka Před prvním použitím si přečtěte tuto uživatelskou příručku a ponechte si ji pro případ potřeby Obsah Funkce tlačítek na čelním panelu... 2

Více

Struèný pøehled... 9 Všeobecné informace... 12 Obsluha... 15 Hlavní zobrazení... 21 Nastavení zvuku... 22 Rádio... 29 Pøehrávaè CD/MP3 3...

Struèný pøehled... 9 Všeobecné informace... 12 Obsluha... 15 Hlavní zobrazení... 21 Nastavení zvuku... 22 Rádio... 29 Pøehrávaè CD/MP3 3... Struèný pøehled... 9 Všeobecné informace... 12 Obsluha... 15 Hlavní zobrazení... 21 Nastavení zvuku... 22 Rádio... 29 Pøehrávaè CD/MP3 3... 36 Vstup AUX 3... 41 Hledání závad... 42 Všeobecná upozornìní...

Více

A. TBOS SYSTEM. 1. Popis systému TBOS. 3. Vlastnosti: TBOS verze UNIK verze UNIK. (stará verze) (stará verze) cívka 9V. 2. Doplky.

A. TBOS SYSTEM. 1. Popis systému TBOS. 3. Vlastnosti: TBOS verze UNIK verze UNIK. (stará verze) (stará verze) cívka 9V. 2. Doplky. A. TBOS SYSTEM 1. Popis systému TBOS Vysílací modul Ovládací modul (stará verze) TBOS verze UNIK verze UNIK (stará verze) cívka 9V 2. Doplky idlo srážek relé idlo vlhkosti 3. Vlastnosti: * Doba závlahy

Více

TECHNICKÉ PARAMETRY OBSAH BALENÍ

TECHNICKÉ PARAMETRY OBSAH BALENÍ www.btk-group.cz TECHNICKÉ PARAMETRY -Celkový výkon RMS: 12 W -Výstupní výkon RMS subwooferu: 6 W -Výstupní výkon RMS satelitů: 2x3 W -Frekvenční odezva: 60Hz-20kHz -Jednotka subwooferu: 4" -Jednotky satelitů:

Více

Konferenèní systém CCS 800

Konferenèní systém CCS 800 Konferenèní systém Návod k použití CCS 800 BEZPEÈNOSTNÍ UPOZORNÌNÍ VÝSTRAHA: PRO SNÍŽENÍ RIZIKA ÚRAZU ELEKTRICKÝM PROUDEM NEOTVÍREJTE KRYTY PØÍSTROJE. UVNITØ PØÍSTROJE NEJSOU ŽÁDNÉ ÈÁSTI OPRAVITELNÉ UŽIVATELEM.

Více

NÁVOD K POUŽITÍ. Multimediální přehrávač EU8551 USB/SD/MP3/CD/FM/AM. Před použitím tohoto výrobku, si prosím přečtěte důkladně tento návod k použití.

NÁVOD K POUŽITÍ. Multimediální přehrávač EU8551 USB/SD/MP3/CD/FM/AM. Před použitím tohoto výrobku, si prosím přečtěte důkladně tento návod k použití. Multimediální přehrávač EU8551 USB/SD/MP3/CD/FM/AM NÁVOD K POUŽITÍ Před použitím tohoto výrobku, si prosím přečtěte důkladně tento návod k použití. Překlad z originálního návodu. OBSAH: Zvuk se systéme

Více

Návod k obsluze obchodní váhy FX 50

Návod k obsluze obchodní váhy FX 50 Návod k obsluze obchodní váhy FX 50 1 Avery Berkel Limited 2007. Všechna práva vyhrazena Chyby v textu vyhrazeny. Je zakázáno kopírovat a jinak dále reprodukovat vše v tomto manuálu uvedené bez souhlasu

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Uživatelská příručka Důležitá bezpečnostní upozornění 1. Přečtěte si tyto pokyny a dodržujte je. 2. Nepoužívejte toto zařízení v blízkosti vody. Přístroj nesmí být vystaven kapající nebo stříkající kapalině

Více

SK - N Á V O D N A M O N T Á Ž A O B S L U H U : Obj..: Obj..:

SK - N Á V O D N A M O N T Á Ž A O B S L U H U : Obj..: Obj..: SK - N Á V O D N A M O N T Á Ž A O B S L U H U : Obj..: 48 13 33 www.conrad.sk Obj..: 481 333 Vážení zákazníci, dkujeme za Vaši dvru a za nákup našeho speciálního zapichovacího teplomru. Vynikající pomcka

Více

T-60X Návod na obsluhu

T-60X Návod na obsluhu OD ROKU T-60X Návod na obsluhu 2.0 počítačový multimediální reproduktor UPOZORNĚNÍ: Nevystavujte zařízení vysoké teplotě nebo nadměrné vlhkosti, stříkající nebo kapající vodě/dešti. Zabraňte pádu a neúměrnému

Více

F550X Návod na obsluhu

F550X Návod na obsluhu F550X Návod na obsluhu 2.1 počítačový multimediální reproduktor UPOZORNĚNÍ: Nevystavujte zařízení vysoké teplotě nebo nadměrné vlhkosti, stříkající nebo kapající vodě/dešti. Zabraňte pádu a neúměrnému

Více

Po otevení krabice se doporuuje zkontrolovat její obsah dle následujícího seznamu:

Po otevení krabice se doporuuje zkontrolovat její obsah dle následujícího seznamu: 1. Systém domácího videovrátného Umožuje audiovizuální spojení s dvení stanicí, otevírání dveí a hlasovou komunikaci mezi jednotlivými monitory -interkom. Základním pínosem tohoto systému je zvýšení komfortu

Více

CM-TCS.11, CM-TCS.12, TM-TCS.13 CM-TCS.21, CM-TCS.22, TM-TCS.23. Návod k obsluze a montáži. Teplotní monitorovací relé ady CM

CM-TCS.11, CM-TCS.12, TM-TCS.13 CM-TCS.21, CM-TCS.22, TM-TCS.23. Návod k obsluze a montáži. Teplotní monitorovací relé ady CM CM-TCS.11, CM-TCS.12, TM-TCS.13 CM-TCS.21, CM-TCS.22, TM-TCS.23 Návod k obsluze a montáži Teplotní monitorovací relé ady CM Pokyn: tento návod k obsluze a montáži neobsahuje všechny podrobné informace

Více

NÁVOD K MONTÁŽI A POUŽITÍ NEMOCNINÍHO SVÍTIDLA TYPU: ROBUS H Svítidlo urené pro lžkové pokoje zdravotnických a peovatelských zaízení.

NÁVOD K MONTÁŽI A POUŽITÍ NEMOCNINÍHO SVÍTIDLA TYPU: ROBUS H Svítidlo urené pro lžkové pokoje zdravotnických a peovatelských zaízení. NÁVOD K MONTÁŽI A POUŽITÍ NEMOCNINÍHO SVÍTIDLA TYPU: ROBUS H Svítidlo urené pro lžkové pokoje zdravotnických a peovatelských zaízení. Technické parametry Napájecí naptí: 230V ~ +- 10% / 50Hz Jmenovitý

Více

NÁVOD K OBSLUZE NEZÁVISLÉHO NAFTOVÉHO TOPENÍ S RUNÍM OVLÁDÁNÍM III

NÁVOD K OBSLUZE NEZÁVISLÉHO NAFTOVÉHO TOPENÍ S RUNÍM OVLÁDÁNÍM III NÁVOD K OBSLUZE NEZÁVISLÉHO NAFTOVÉHO TOPENÍ S RUNÍM OVLÁDÁNÍM III Výrobce: BRANO a.s., SBU CV Na Raanech 100, 514 01 Jilemnice tel.: +420 481 561 111 e-mail: info@brano.eu 29.05.2007 Vážený zákazníku,

Více

Uživatelský manuál XF 300

Uživatelský manuál XF 300 Uživatelský manuál XF 300 Přenosný reproduktor s KARAOKE, BLUETOOTH FUNKCE Připojení a obsluha BEZPEČNÉ POUŽÍVÁNÍ PŘÍSTROJE Jedná se o citlivé elektronické zařízení. Vyhněte se jeho použití v následujících

Více

NÁVOD K POUŽITÍ STEREO RADIOMAGNETOFON S PŘEHRÁVAČEM CD SRR 575 CD/MP3

NÁVOD K POUŽITÍ STEREO RADIOMAGNETOFON S PŘEHRÁVAČEM CD SRR 575 CD/MP3 NÁVOD K POUŽITÍ STEREO RADIOMAGNETOFON S PŘEHRÁVAČEM CD SRR 575 CD/MP3 1 Základní bezpečnostní pokyny Nevystavujte přístroj vlhkosti nebo dešti, abyste zamezili vzniku požáru nebo úrazu způsobenému elektrickým

Více

Uživatelská píruka. Akumulátorová vrtaka /šroubovák 14,4V k. 3892AB

Uživatelská píruka. Akumulátorová vrtaka /šroubovák 14,4V k. 3892AB Uživatelská píruka tte prosím tyto instrukce peliv a dbejte na pelivé a efektivní používání tohoto výrobku Akumulátorová vrtaka /šroubovák 14,4V k. 3892AB Naptí 14,4V Volnobžné otáky 0-300 / 1000 ot./min.

Více

Wingo. POKYNY A UPOZORNNÍ PRO MONTÁŽ pevodový motor pro kídlové brány

Wingo. POKYNY A UPOZORNNÍ PRO MONTÁŽ pevodový motor pro kídlové brány Wingo POKYNY A UPOZORNNÍ PRO MONTÁŽ pevodový motor pro kídlové brány Obsah 1 Popis výrobku 2 2 Instalace 2 2.1 Pedbžná kontrola 2 2.2 Omezení pro použití 2 2.3 Montáž 3 2.3.1 Upevnní zadní konzoly 3

Více

Návod k obsluze DB 72026 CD. CD-RADIOBUDÍK Obj.č330203. Obsah:

Návod k obsluze DB 72026 CD. CD-RADIOBUDÍK Obj.č330203. Obsah: Návod k obsluze DB 72026 CD CD-RADIOBUDÍK Obj.č330203 Obsah: Funkce... 2 Kompaktní disk (CD)... 2 Výběr titulu... 2 Hledání v titulu... 2 Zvolení titulu na CD disku... 2 Programování... 2 Obslužné prvky...

Více

Obj. č.: NÁVOD K OBSLUZE. Obsah Strana

Obj. č.: NÁVOD K OBSLUZE. Obsah Strana 1. Úvod + účel použití tuneru NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 34 07 17 Tento tuner je určen k poslechu digitálního rozhlasového vysílání (DAB = Digital Audio Broadcasting) a dále k poslechu normální rozhlasového

Více

DSB - Návod k obsluze Model CW

DSB - Návod k obsluze Model CW DSB - Návod k obsluze Model CW - 4500 Popis souásti: 1. Vodítko mení listu papíru: pro urení jakou velikost drátového hebenu si vybrat. 2,. Micí vodítko pro drátový heben: mí velikost drátového hebenu

Více

Víceú elový vysava. Návod k obsluze. model 440. Makita Corporation Anjo, Aichi Japan Made in Japan ZJIŠ OVÁNÍ A ODSTRA OVÁNÍ ZÁVAD

Víceú elový vysava. Návod k obsluze. model 440. Makita Corporation Anjo, Aichi Japan Made in Japan ZJIŠ OVÁNÍ A ODSTRA OVÁNÍ ZÁVAD ZJIŠOVÁNÍ A ODSTRAOVÁNÍ ZÁVAD ZÁVADA PÍINA OPRAVA Vysava se nespouští Výpadek elektrického napájení Vadný kabel, spína nebo motor Zkontrolujte zásuvku Obrate se na centrum technické pomoci Z mížky výstupu

Více

SEIKO Quartz metronom SQ70

SEIKO Quartz metronom SQ70 SEIKO Quartz metronom SQ70 NÁVOD K POUŽITÍ BEZPEČNÉ ZACHÁZENÍ UPOZORNĚNÍ! Nerozebírejte metronom, ani se jej nepokoušejte sami opravit, mohli byste tím způsobit zkrat. Nezacházejte s metronomem, máte-li

Více

SK - N Á V O D N A M O N T Á Ž A O B S L U H U : Obj..: 82 84 00 www.conrad.sk. Obj..: 828 400

SK - N Á V O D N A M O N T Á Ž A O B S L U H U : Obj..: 82 84 00 www.conrad.sk. Obj..: 828 400 SK - N Á V O D N A M O N T Á Ž A O B S L U H U : Obj..: 82 84 00 www.conrad.sk Obj..: 828 400 Tento návod k obsluze je souástí výrobku. Obsahuje dležité pokyny k uvedení pístroje do provozu a k jeho obsluze.

Více

Instrukce HERMES. Elektromechanický servopohon pro oto né brány bez i s mechanickými koncovými polohami - 1 -

Instrukce HERMES. Elektromechanický servopohon pro oto né brány bez i s mechanickými koncovými polohami - 1 - HERMES Elektromechanický servopohon pro otoné brány bez i s mechanickými koncovými polohami - 1 - Bezpenostní výstrahy Tento návod je uren pouze pro osoby s pedepsanou technickou kvalifikací a pouze pro

Více

C4000 Micro, C4000 Basic Plus, C4000 Basic, C4000 Eco

C4000 Micro, C4000 Basic Plus, C4000 Basic, C4000 Eco NÁVOD PRO OBSLUHU C4000 Micro, C4000 Basic Plus, C4000 Basic, C4000 Eco Bezpenostní sv$telný záv$s CZ Návod pro obsluhu Tato p1íru3ka je chránna podle autorského práva. Všechna z toho vyplývající práva

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Sada pro bezdrátové spínání spotřebičů - 2 kw

NÁVOD K OBSLUZE. Sada pro bezdrátové spínání spotřebičů - 2 kw NÁVOD K OBSLUZE Sada pro bezdrátové spínání spotřebičů - 2 kw Základní údaje Bezdrátový podmítkový spínač Provozní napětí: 230 V/AC, 50Hz Parametry spínání: 2000 W (odporová zátěž) 600 W (induktivní zátěž)

Více

Univerzální dálkové ovládání CV 450

Univerzální dálkové ovládání CV 450 SK - N Á V O D N A M O N T Á Ž A O B S L U H U : Obj..: 33 00 00 www.conrad.sk Univerzální dálkové ovládání CV 450 Obj..: 330 000 1 Obsah Strana 1. ÚEL POUŽITÍ PÍSTROJE... 3 2. VŠEOBECNÉ POZNÁMKY K DÁLKOVÉMU

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL AUDIO PARTNER s.r.o.

UŽIVATELSKÝ MANUÁL AUDIO PARTNER s.r.o. UŽIVATELSKÝ MANUÁL DŮLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY VÝSTRAHA NEBEZPEČÍ ELEKTRICKÉHO ŠOKU, NEOTVÍREJTE SYMBOL BLESKU SE ŠIPKOU V ROVNOSTRANNÉM TROJÚHELNÍKU SLOUŽÍ K UPOZORNĚNÍ UŽIVATELE NA PŘÍTOMNOST NEIZOLOVANÉHO

Více

Návod k instalaci a obsluze CZ. Chladnika s mraznikou

Návod k instalaci a obsluze CZ. Chladnika s mraznikou Návod k instalaci a obsluze CZ Chladnika s mraznikou Jsme potšeni tím, že jste se rozhodl vybrat si náš výrobek. Dkujeme za provedený nákup. Pi píprav chladniky k provozu i pi jejím vlastním provozu dbejte

Více

SK - N Á V O D N A M O N T Á Ž A O B S L U H U : Obj..: Obj..:

SK - N Á V O D N A M O N T Á Ž A O B S L U H U : Obj..: Obj..: SK - N Á V O D N A M O N T Á Ž A O B S L U H U : Obj..: 81 40 20 www.conrad.sk Obj..: 814 020 Tento návod k obsluze je souástí výrobku. Obsahuje dležité pokyny k uvedení pístroje do provozu a k jeho obsluze.

Více

Dr. Bang

Dr. Bang Dr. Bang 10029208 10029209 www.auna-multimedia.com Vážený zákazníku, gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si pozorně manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na

Více

RCD220. CD Boombox

RCD220. CD Boombox RCD220 CD Boombox 10029927 10029928 www.auna-multimedia.com Vážený zákazníku, gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si pozorně manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám

Více

Central Park 2.1 USB / BT / SD / AUX Rádio

Central Park 2.1 USB / BT / SD / AUX Rádio 10022754 10022755 10022756 Central Park 2.1 USB / BT / SD / AUX Rádio Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny, aby se

Více

PV-EV-12A Aktívní 12 reproduktor

PV-EV-12A Aktívní 12 reproduktor PV-EV-12A Aktívní 12 reproduktor 10007199 Vážený zákazníku, gratulujeme Vám k zakoupení produktu.prosím, důkladně si pozorně manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení.

Více

MIXÁŽNÍ PULT- typ DJ-ONE

MIXÁŽNÍ PULT- typ DJ-ONE - 1 - NÁVOD K OBSLUZE MIXÁŽNÍ PULT- typ DJ-ONE Obj.č.: 369 632 Tento Návod k obsluze patří k tomuto výrobku. Obsahuje důležitá upozornění pro vlastní činnost výrobku a pro jeho zacházení. Dbejte na to,

Více

Gramofón.

Gramofón. Gramofón 1008990 www.auna-multimedia.com Obsah Technické údaje 2 Obsah dodávky 2 Bezpečnostní pokyny 3 Přehled zařízení 4 Před použitím 5 Likvidace 6 Technické údaje Číslo produktu 10008990 Napájaení 230

Více

ELEKTROMECHANICKÝ PÍSTOVÝ POHON PRO OTO NÉ BRÁNY

ELEKTROMECHANICKÝ PÍSTOVÝ POHON PRO OTO NÉ BRÁNY MANUÁL PRO INSTALACI ELEKTROMECHANICKÝ PÍSTOVÝ POHON PRO OTONÉ BRÁNY OBECNÉ BEZPENOSTNÍ ZÁSADY STILE - UŽIVATELSKÝ MANUÁL Pokud je zaízení správn instalováno a používáno, spluje pedepsané bezpenostní požadavky.

Více

Věžový ventilátor

Věžový ventilátor 10031517 10031518 Věžový ventilátor Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Za škody

Více

Autorádio s USB/SD/MMC slotem a RDS CR100GP

Autorádio s USB/SD/MMC slotem a RDS CR100GP Autorádio s USB/SD/MMC slotem a RDS CR100GP OBSAH Poznámky k instalaci 4 Kabelové zapojení 5 Instalace 6 Ovládací prvky autorádia 8 Přehrávání z SD/MMC/USB paměť. karet 9 Základní ovládání 10 Ovládání

Více