MASKOT ÚVOD OBSAH. kolní listy...2 Èokoláda...3 IT blog...4 Kniha mìsíce...6 Jak se efektivnì nauèit látku...7 Pøíbìh na pokraèování...8.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "MASKOT ÚVOD OBSAH. kolní listy...2 Èokoláda...3 IT blog...4 Kniha mìsíce...6 Jak se efektivnì nauèit látku...7 Pøíbìh na pokraèování...8."

Transkript

1 MASKOT Leden 2013

2 MASKOT Leden 2013 ÚVOD OBSAH Vítáme vás v na em novoroèním díle èasopisu Maskot. Je pár dní pøed uzavíráním známek na pololetí a tyto známky budou nejvíce dùle ité hlavnì pro devá áky, kteøí se se svým prùmìrem na vysvìdèení budou sna it se dostat na svojí vybranou støední kolu. Jako ka dý mìsíc vás i v tomto díle èeká dal í pokraèování Pøíbìhu na pokraèovaní, Kniha mìsíce, kterou tentokrát porovnáme s filmem, èlánek, který pøibude do rubriky Tipy a rady, a èlánek, který se bude vztahovat k rubrice IT blog. Celá redakce vám pøeje mnoho tìstí, které budete potøebovat na poslední chvíle, kdy si budete opravovat známky na lep í. Také mnoho úspìchu v novém roce 2013 hlavnì pøi plnìní a dodr ování va ich pøedsevzetí. kolní listy...2 Èokoláda...3 IT blog...4 Kniha mìsíce...6 Jak se efektivnì nauèit látku...7 Pøíbìh na pokraèování...8

3 Leden 2013 kolní parlament KOLNÍ LISTY TO NEJZAJÍMAVÌJÍ Z NAÍ KOLY Vítejte v novém roce opìt u kolních listù. Leden je, jak známo, mìsícem pilného uèení, nebo nastává pololetní èas. To je období, kdy si kadý ák snaí vylepit nebo alespoò udret své známky, aby pokoletní vysvìdèení bylo jak tak. Jeliko víme, jak je tato èást roku obtíná, rozhodli jsme se ji alespoò nìèím odlehèit. Proto je toto vydání kolních listù vìnováno legraci, zábavì, vtipùm a anekdotám... kolní listy "Dobrý den paní uèitelko, Pepíèek nemùe pøijít do koly je hroznì nemocný." "V poøádku a kdo volá?" "Mùj táta." "Jean, jdi zalít trávník." "Vdy prí lorde." "Tak si vem detník!" Chuck Norris se sekerou jednou navtívil obrovské plochy Saharských lesù... Krásný princ zabloudí v lese. Potká starou a oklivou èarodìjnici, která má na rameni koèku. Èarodìjnice se zaklebí a øekne:"kdy uhádne, jaké zvíøe mám na rameni, tak si tì vezmu za mue." Princ se stranì lekne a vyhrkne:"chobotnici!". Èarodìjnice se usmìje a øekne: "No, není to a tak, ale já ti to uznám. kolní parlament Vyhodnocení Vánoèní soutìe Za pøíznivosti poèasí Stavby ze snìhu (termín oznámí kolní parlament) Výsledky I. stupeò II. stupeò Dùleité pololetní prázdniny (pátek) Èasopis Maskot s pøílohou kolní listy je moné èíst i na internetových stránkách koly ( v menu kolní parlament, dále navolte aktuální èíslo) Pøechod pro Tøída Èsl. Legii 325, Èeské Velenice Vydává kolní parlament Z Èeské Velenice

4 ÈOKOLÁDA Autor: Michaela ebístková Kadý zná ten krásný pocit, kdy se nám sbíhají sliny na jediné na pochoutku oblíbenou po celém svìtì s lahodnou chutí, která se nám rozplyne na jazyku. Ano, jedná se o èokoládu. Nejen, e je to celosvìtovì známá sladkost, ale také je naím hlavním tématem. A právì v tomto èlánku, který se k tomuto tématu vztahuje, vám øekneme pár informací o nejzákladnìjích druzích èokolády. Hoøká èokoláda je kupodivu známá svojí hoøkostí, kterou poznáme díky zadní èásti jazyka, kde se nachází chuový pohárek rozeznávající onu hoøkost. Její hoøkost zpùsobuje vysoké mnoství kakaa, které se v tomto druhu nachází. (70% kakaa je optimální, minimum kakaa v hoøké èokoládì by mìlo být 35%). Její velikou zajímavostí vyzkoumanou vìdci je sniování krevního tlaku, co je u této èokolády velikým významem. Z toho vyplývá, e hoøká èokoláda je velice zdravá a nepomáhá pouze na migrény, ale také na celé tìlo. Na této èokoládì je zajímavé to, e èokoládou vlastnì ani není, èemu napovídá její svìtlá barva. Kvùli tomu, e neobsahuje kakaový práek, je èokoláda bílá. Jediné pøísady, které obsahuje stejnì jako ostatní èokolády, je kakaové máslo, mléko a cukr. Díky kakaovému máslu se poøád mezi oblíbené èokolády øadí. Jediné, èím se od ostatních èokolád lií, je bílá barva. Nejznámìjí, nejoblíbenìjí a u mnoha výrobcù nejvyskytovanìjí èokoláda vech dob byla vynalezena (èi spíe uvaøena) v roce 1875 Danielem Peterem. Jedinou výhradou, kterou k této èokoládì mùeme mít, je nevýraznost chuti kakaových bobù zpùsobená velkým mnoství pøidávaného mléka. Proto se také tato èokoláda jmenuje mléèná. Pøíèinou lahodné a velmi oblíbené chuti této èokolády je pouívání sueného mléka, nikoliv tekutého, které se pouívá u ostatních druhù èokolád.

5 IT BLOG Autor: Jakub Jabùrek Právì ètete novoroèní vydání èasopisu Maskot, a s ním i podruhé rubriku IT blog. Dnes se mimo jiné doètete i o èínském smartphonu Goophone i5. Dozvíte se té, co jsme minulý rok hledali na Googlu nebo jak skonèila konference o budoucnosti internetu. Goophone je èínskou napodobeninou iphone 5. Dovnitø mùete vloit dvì SIM karty, a jako operaèní systém byl zvolen Android 4.0. Uvedení iphonu 5 pøedcházela vtipná zpráva jedné èínské firmy, která se rozhodla podle uniklých zpráv o novém iphonu zkonstruovat vlastní. A docela se mu povedl. Na první pohled je Goophone i5 takøka nerozeznatelný od iphonu 5. Jene ádné sklo, a na hliníkové tìlo mùete také rovnou zapomenout. Materiál je pøedevím plast. Rozdíl je té v softwarové výbavì. V Goophone bìí Android Ice Cream Sandwich a chybí mu èetina. Vestavìná pamì pro data èiní pouze 2GB, její nedostatek mùete samozøejmì vyøeit pomocí microsd karty. Do telefonu je moné vloit dvì SIM karty a pouívat je najednou. V nastavení telefonu si mùete pøesnì zvolit, kterou budete pouívat na co. Pokud budete telefon objednávat z Èíny, vyjde vás na 4000 Kè, co je levnìji, ne jiné èínské smartphony. Zeitgeist je shrnutí toho, co jste za celý rok hledali na Googlu. V ebøíèku nejhledanìjích se umístili napø. Facebook, Whitney Houston, dorty, pes, Hotel Paradise, Vladimír Franz a David Rath. Èei hledají také rùzné návody, nejhledanìjí byl jak zhubnout. Dále jste èasto hledali, co je to tablet. V Dubaji se za zavøenými dveømi konala konference o budoucnosti internetu. Byla na ní pøijata obecná, potenciálnì nebezpeèná smlouva. Podporuje toti regulaci internetu za zástìrkou omezení spamu a nevhodného obsahu. Cenzura internetu se díky této smlouvì stává plnì legitimní.

6 IT BLOG Microsoft pirátùm omylem rozdal Windows 8, na vinì je Windows Media Center Tvùrci pøehrávaèe VLC vybírají liber na tvorbu verze pro Metro Google Chrome se propadá stále ní v tabulce nejpouívanìjích prohlíeèù Microsoft otevøel novou sociální sí Socl pro irokou veøejnost Telefony s Windows Phone 8 se ji sami nerestartují, OTA byla vydána Windows 8 vyla 26. øíjna 2012, Microsoft je pøedstavil na obrovské konferenci konající se v New Yorku. Prodeje systému jsou obrovské, jak ostatnì v Redmondu oèekávali. V souvislosti s novým systémem se objevila první aloba aktivní dladice rozhraní Metro poruují patent firmy SurfCast. Nìkteøí byli z nového rozhraní Metro pobouøeni, nìkteøí vak zjistili, e je úasné. Windows 8 nepøináejí jen vzhledové zmìny, spoustu se jich událo pod kapotou systému. Nová Windows pøináejí DirectX 11.1, centralizovaný obchod s aplikacemi a spoustu jiných vychytávek. Spousta z nich jsou naprosté drobnosti, kdy se o nich dozvíte, zjistíte vak, e je to právì to, co jste ve starém systému postrádali. Já bych zmínil automatické sníení hlasitosti po pøipojení sluchátek, nebo kontrolu, zda jsou frameworky potøebné pro bìh právì instalované aplikace k dispozici. Pokud ne, jedním kliknutím je nainstalujete. Na 76% poèítaèích Slovenských úøadù bìí Windows XP. Tento systém je ji jedenách let starý a jeho podpora skonèí za rok a ètvrt. Ale! Na 2% strojù bìí jetì Windows 2000, která nejsou Microsoftem podporována ji pìknou øádku let. Nákupu Windows Vista se vláda témìø vyhnula, zatímco s Windows 8 se ve vládì nachází jediný stroj. Sluby Googlu se v prosinci potýkaly s problémy. Nejvíce postiený byl Googlovský mail, který se odporouèel postupnì sedmého, desátého a dvanáctého prosince. V tomto mìsíci se s potíemi potýkaly i dalí sluby, jako napøíklad Google Drive.

7 HARRY POTTER KNIHA NEBO FILM? Autor: Jakub Jabùrek Knihy Harry Potter se od filmù lií hned v nìkolika zásadních bodech nìkteré momenty ve filmech nabírají vysokých obrátek a vy si tak v hlavì nestihnete utøídit jednotlivé souvislosti; filmy neobsahují mnoho scén, které jsou detailnì popsány v knize. K takovým scénám patøí tøeba pohøeb profesora Brumbála, který v knize zabírá 5 stran, zatímco ve filmu není obsaen vùbec. Pokud jste knihy nikdy neèetli, mùe se vám stát, e èást filmu nepochopíte, nebo budete pøemýlet, co má tato krátká scéna znamenat. Nìkteré scény se vám bez znalosti celého pøíbìhu budou zdát, e s filmem nemají ádnou souvislost. K ji zmínìným obrátkám zejména ve filmu Harry Potter a relikvie smrti (obì èásti) se filmaøi opravdu vyøádili. Celý pøíbìh sice nesmírnì natáhli, ale chvílím, které jsou v knize popsané na nìkolika stranách, dali jen zlomek celkové délky filmu. Co je koda, protoe divák pak leckdy nepochopí vechny souvislosti. K tomuto tématu se ji více øíci nedá, dalí odstavce by byly jen zbyteèná omáèka informace se mìøí na kvalitu, ne na kvantitu. Odpovìï na otázku v názvu èlánku vám nedám, kadý dá pøednost nìèemu jinému.

8 JAK SE EFEKTIVNÌ NAUÈIT LÁTKU Autor: Michaela ebístková Leden je pravý èas na zlepování vaich známek na pololetní vysvìdèení. Vìtina ákù má problémy s tím, e si nedokáe látku, kterou si známku opraví, zkrátka natlouct do hlavy. Co si budeme povídat. Vìtina z nás si nerada udìlá chvilku na uèení, ale za tu známku to pøeci stojí, nebo ne? Ráda bych vám vypsala pár rad, které se budou týkat toho, jak nejlépe se látku nauèit. Tyto rady budou z mých vlastních zkueností, které jsem nabrala v prùbìhu osmé a deváté tøídy, protoe tam mi na mých známkách nejvíce záleelo. Kadý je schopen za dobu neurèitou si ve svém pokoji nadìlat pìkný nepoøádek. I já jsem tohoto nezvaru schopná, ale pokud pøijde hodina uèení, jinak ne v èistém a hezky uklizeném prostøedí látku do hlavy prostì nenacpu. Mám radìji, kdy je ve tak jak má být, na svém správném místì. Pak se mohu uèit a pøitom koukat na mùj krásnì uklizený pokoj. Není nad uèení se básnièek. Pøi nich se toti nejlépe nauèí zapamatování si látky. Pokud si jetì dobøe vzpomíná, v niích roènících o recitace básní nebyla nouze. Vdy se v èítance nala alespoò jedna, kterou nám uèitel zadal, abychom se ji nauèili nazpamì. To samé platí i u látky, kterou se má nauèit. Nauèí se jednu stránku látky, zopakuje a pokraèuje dál. Poté opìt zopakuje stránku i s tou pøedelou a o zapamatování si látky má vystaráno. Pokud si chce uèivo, kterého je celkem dost, tøeba i pár desítek stránek seitu, natlouct do hlavy, je potøeba dodrovat pitný reim. Nemyslím tím pouhou èistou vodu, mùe si dát napø. svùj oblíbený èaj a látku se nauèí mnohem rychleji a lépe si jí zapamatuje! Nikdy ti uèitel na tabuli nevypíe tolik informací, kolik je v kníce. Pokud se nauèí pouze látku ze seitu, pøi testu mùe dojít i na chvíli, kdy se v nìm vyskytne otázka, na kterou nebude znát odpovìï. Dohadování se s uèitelem o tom, e odpovìï na tuto otázku nebyla v seitì, je naprosto zbyteèné. Proto je radìji lepí, kdy si o tom, co se uèí, pøeète i nìco v knize. Z mé vlastní zkuenosti: v esté tøídì, kdy nás pøírodopis jetì uèila pí. uèitelka Jandová, jsem se uèila látku týkající se ivoèichù, kteøí se nachází v poutních oblastech. Pokud si dobøe pamatuji, jednalo se v mém pøípadì o tíra. Mùj taka mi poradil, abych se o nìm dozvìdìla více na internetu. Zprvu mi to pøilo velmi zbyteèné a otravné, ale pøesto jsem na jeho radu dala a dodnes jsem za to ráda. Pøi zkouení se mì pí. uèitelka zeptala na nìkolik otázek, které se v seitì nenacházely, ale na internetu ano. Bez problému jsem jí je zodpovìdìla a odcházela s pocitem úspìchu.

9 PØÍBÌH NA POKRAÈOVÁNÍ Autor: Lydia Ceháková No páni, ale já jetì nerozumím tomu, odkud znáte tu Renathu? A proè chce amulet? otázala se Emma. Jeliko se zajímám o nadpøirozené síly, take teï i o vás, narazil jsem u párkrát na osoby s takovými schopnostmi. Renatha je jednou z tìch, kdo se ve svém umìní vyzná a pouívá ho. Na svìtì u existuje jen málo takových jako je ona. Proto vám nabízím svých slueb a znalostí k tréninku, odpovìdìl pan Nìmeèek. Fajn, ale k èemu ten amulet?! u trochu nedoèkavì zopakovala Chris. Pokud se jedná o ten amulet, o který si myslím, e jde, zaèal p. Nìmeèek pak jste v pìkné patálii. Ten amulet toti umoòuje pøesunutí nebo uschování schopností Dìtí starí krve. Pokud do nìj vloíte své schopnosti mùete je dát nìkomu jinému, nebo jeho pomocí cizí schopnosti získat. Take není èeho se bát, protoe amulet máte u sebe vy, e ano? chtìl se ujistit Ven. Proè bych ho mìl mít já? Já ho nemám Vy ho nemáte! zhrozil se Luke, vdy jste nám pøed chvílí tvrdil, e ano. Koupil jste ho po jménem Nimeèenk. Tohle jsem vám neøekl já, ale Ven. Já jsem pouze øekl, e amulet by mohl mít jistý èínský sbìratel staroitností Ni Me Cheng. A nevíte alespoò jak vypadá? Vìci se vdycky líp ozvala se Emma. Coe? Ty chce ten amulet hledat? Zbláznila ses? vytøetil oèi Ven, který zareagoval neèekanì rychle. Vlastnì znatelnì rychleji ne kdokoli jiný. Poèkej Emmo, moná, e ho tady nìkde mám nakreslený, pan Nìmeèek nìco naukal do notebooku, a na obrazovce se postupnì objevil velký kruh s esti paprsky smìøujícími do støedu (kadý s jiným symbolem), kde byl zasazený kousek duhového kamene amulet. V tu chvíli Emma nejprve strnula, potom zaèala cosi naznaèovat rukama a nakonec vytáhla z pod trièka zavìený na øetízku tentý perk. Kde jsi ho vzala? uasl Luke a srovnával symbol na obrazovce s tím skuteèným. Já ani vlastnì nevím. Nejspí jsme ho dostala nìkdy k narozeninám od babièky, zamyslela se Emma.

10 Take, myslím, e pro dneek u toho bylo dost. Doprovodím vás domù a zítra zaèneme s tréninkem. Samozøejmì pokud budete chtít? uzavøel celou vìc pan Nìmeèek. Mimochodem Emmo, vechno nejlepí k narozeninám. Ven, Chris a Luke se pustili do poøádného tréninku. Chris se pokouela vytvoøit opravdový blesk, co se jí zatím moc nedaøilo. Luke se stále odmítal smíøit se skuteèností, e se mu nepodaøí vytvoøit tsunami. Ven, jakoto potomek Fiogherna, oural v Lukovì hlavì a pátral po pøíèinì posedlosti vlnou tsunami. Emma je ve vem podporovala, i kdy jí bylo líto, e taky není jednou z nich. Pan Nìmeèek je obeznamoval s jejich monostmi a historií. Také jim øekl, e lidé se v minulosti hodnì pokoueli o spojení dvou Dìtí starí krve s aktivními schopnostmi, aby byli síly jejich dítìte vìtí. Pozdìji se zjistilo, e Emma je Strákyní amuletu, take ho mìla chránit, aby nepadl do nesprávných rukou. Jednoho dne pøibìhla Emma celá vydìená za panem Nìmeèkem. Prý e se nìkdo pokouel zmocnit amuletu. Tak to je tedy problém. Jetì abyste kvùli amuletu mìli nìjaké potíe. Neví Emmo, jak ten nìkdo vypadal? No, tak trochu. Byl to nìjakej malej kluk. Ale takovej divnej. Hm, to asi nemìl oblièej dokonale soumìrný a nebyl vysoký metr devadesát, utrousila Chris a radìji pøestala s nacvièováním. Hele nech si to, jo?! Takhle jsem to nemyslela. Byl jako vy. Pouil nìjaké schopnosti. Myslím, e vyuil rostliny. To by ale znamenalo, e máme u dva nepøátele, Renathu a nìjakýho kluka.nechci strait, ale takhle to vypadá vdycky pøed bitvou, zapøemýlel Luke. Pokud by se schylovalo k nìjakému boji asi bych to vìdìl jako první, nemyslí? namítl trochu podrádìnì Ven, jakoby mu právì Luke vzal nìco, co patøí jen a pouze jemu. Tak to vypadá, e budete muset Emmu chránit. Nesmíme dopustit, aby se jí nebo amuletu nìco stalo, pronesl pan Nìmeèek. Náhle se a nepøirozenì setmìlo a kdosi zaklepal na dveøe.

11 VTIP Znám benzínovou studánku, kde naftový je les, tam staèí krtnout zápalkou a letí do nebes. V obchodì s halenkami si ena ji pøes hodinu zkouí modely. Po hodinì se ptá prodavaèky: Co øíkáte té halence? Ta mi sluí nejlépe, e? Ano, øíká prodavaèka, v té jste k nám pøila! Jaký je rozdíl mezi netìstím a tragédií? Netìstí je, kdy spadne politik do Vltavy a tragédie, kdy ho vytáhnou.

12 Jakub Jabùrek Lydia Ceháková Michaela ebístková Karolína Percivalová

MASKOTKvìten 2013 ÚVOD OBSAH

MASKOTKvìten 2013 ÚVOD OBSAH MASKOT Kvìten 2013 ÚVOD Zdravíme vás, nai milí spoluáci, s naím novým èíslem mìsíèníku Maskot. Moná, e nìkteré pøekvapí téma mìsíce, které byste spíe pøiøadili k únoru (k Valentýnu) tedy láska. Moná, e

Více

Vydává. MASKOT Prosinec 2012. Vánoce a konec svìta

Vydává. MASKOT Prosinec 2012. Vánoce a konec svìta Vydává MASKOT Vánoce a konec svìta ÚVOD Zdravíme vìrné ètenáøe naeho kolního èasopisu Maskot. Bylo velmi jednoduché vymyslet téma mìsíce, pøeci jen je prosinec, a tak jsou jedním z témat mìsíce velmi oblíbené

Více

MASKOT. který uèil èeský jazyk, akce koly...6. výchovu od 1.9. 1977 Kropíkovou...7. uèitelka Jiøina Poláková, která uèila, afránkem...

MASKOT. který uèil èeský jazyk, akce koly...6. výchovu od 1.9. 1977 Kropíkovou...7. uèitelka Jiøina Poláková, která uèila, afránkem... MASKOT OBSAH NOVINKY prázdniny a léto...2 Tento rok ná ústav recept na mojito bez alkoholu...3 opou tìjí pan uèitel recept na kiwi mòamku...4 Stanislav afránek, matematický koutek...5 který uèil èeský

Více

Krátké texty pro ètenáøe

Krátké texty pro ètenáøe 2.-5. roè. 3 Krátké texty pro ètenáøe OSV VDO EGS MKV ENV MED Využití: Krátké pøíbìhy usnadòují zlepšení ètení s porozumìním a umožòují dìtem lepší orientaci v textu. Pracovní listy lze využít také pro

Více

MASKOT. Listopad 2013

MASKOT. Listopad 2013 MASKOT Listopad 2013 ÚVOD Jak a kde hlasovat pro ná stromek? Hlasovat mùete na webové stránce: www.rozsvitimevasevanoce.cz, a to v naem pøípadì výbìrem ikony Hlasuj pro strom mìsta, vyberte Èeské Velenice

Více

Vydává MASKOT. Øíjen 2012. Company Name Address Line 1 Address Line 2 Address Line 3 Address Line 4

Vydává MASKOT. Øíjen 2012. Company Name Address Line 1 Address Line 2 Address Line 3 Address Line 4 Vydává Company Name Address Line 1 Address Line 2 Address Line 3 Address Line 4 Jablka Phone: (123) 456 padají ze stromu ÚVOD První mìsíc kolního roku, který jsme 3. záøí pøivítali, máme za sebou a nyní

Více

MASKOT MÓDA ROZLOUÈENÍ ZNÁMKOVÁNÍ KNIHA MÌSÍCE. Èerven 2013

MASKOT MÓDA ROZLOUÈENÍ ZNÁMKOVÁNÍ KNIHA MÌSÍCE. Èerven 2013 MASKOT Èerven 2013 MÓDA ROZLOUÈENÍ ZNÁMKOVÁNÍ KNIHA MÌSÍCE ÚVOD Vítáme vás v naem posledním èísle èasopisu Maskot v tomto kolním roce. Snaili jsme se, aby nae poslední èíslo bylo co nejobsáhlejí a chtìli

Více

MASKOTBøezen 2013 OBSAH ÚVOD

MASKOTBøezen 2013 OBSAH ÚVOD Bøezen 2013 ÚVOD Vítáme vás v naem bøeznovém èísle èasopisu Maskot. Tématem mìsíce jsou knihy, u jen kvùli mìsíci bøeznu, tedy pokud znáte heslo Bøezen mìsíc knihy. Nejen, e podle tohoto tématu vypadá

Více

NEJSILNÌJŠÍ MENTÁLNÍ ANTIDEPRESIVUM

NEJSILNÌJŠÍ MENTÁLNÍ ANTIDEPRESIVUM NEJSILNÌJŠÍ MENTÁLNÍ ANTIDEPRESIVUM JAK SE STÁT ZDROJEM A AKTIVNÍM TVÙRCEM SVÉHO ŽIVOTA DRAGAN VUJOVIÈ NEJSILNÌJŠÍ MENTÁLNÍ ANTIDEPRESIVUM je skryté v klíèovém životním rozhodnutí OBSAH O autorovi... 4

Více

Copyright 1996, 2003 SAMUEL, Biblická práce pro děti ISBN 80-239-0735-2

Copyright 1996, 2003 SAMUEL, Biblická práce pro děti ISBN 80-239-0735-2 první kapitola Nejúrodnìjší misijní pole svìta 0 Nejúrodnìjší misijní pole svìta není na nìjakém zvláštním místì. Není to nìjaká urèitá zemì. Je to urèitý druh lidí jsou to dìti! Žádná skupina lidí není

Více

Autoøi èlánku: Andrea Ouková, árka Lüftnerová

Autoøi èlánku: Andrea Ouková, árka Lüftnerová Milým pøekvapením pro nás byl první výtisk naeho èasopisu, který potìil nejen nás, ale i nae rodièe, známe, kamarády. S nadením jsme se vrhli na druhý díl, ve kterém Vám popíeme ná výlet do Èeského Krumlova,

Více

MASKOTÚnor 2013 OBSAH ÚVOD

MASKOTÚnor 2013 OBSAH ÚVOD MASKOT Únor 2013 ÚVOD Milí spoluáci, áci a studenti. Zdravíme vás opìt po mìsící s naím novým èíslem èasopisu Maskot, který má neobvyklé téma mìsíce. Naím tématem bude tentokrát komiks, o kterém se nejen

Více

Nástroj 6.1.1 Hlavní dotazník

Nástroj 6.1.1 Hlavní dotazník Nástroj 6.1.1 Hlavní dotazník Tento dotazník je souèástí prùzkumu, který je zamìøen na vaše zkušenosti a názory na rùznorodé otázky a témata související se zdravím, školou, návykovými látkami atp. Dotazník

Více

Teorie Pøíèné vlny se ¹íøí v napjaté strunì pøibli¾nì rychlostí. v =

Teorie Pøíèné vlny se ¹íøí v napjaté strunì pøibli¾nì rychlostí. v = 24. roèník, úloha V. E... strunatci (8 bodù; prùmìr 4,80; øe¹ilo 5 studentù) Vytvoøte si zaøízení, na kterém bude moci být upevnìna struna (èi gumièka) s promìnlivou délkou tak, ¾e bude napínána stále

Více

Láska je dar Boží a je možno ji chápat také jako cestu. Tedy Cesta Lásky. Chceme-li rozdávat lásku sobì i všem (tak jako kdysi Ježíš), je tøeba si øíc

Láska je dar Boží a je možno ji chápat také jako cestu. Tedy Cesta Lásky. Chceme-li rozdávat lásku sobì i všem (tak jako kdysi Ježíš), je tøeba si øíc Pavel Grulich Zeptejte se Boha, která cesta je správná????? Univerzální cesta Božích dìtí Láska je dar Boží a je možno ji chápat také jako cestu. Tedy Cesta Lásky. Chceme-li rozdávat lásku sobì i všem

Více

Vážení zákazníci, dovolujeme si Vás upozornit, že na tuto ukázku knihy se vztahují autorská práva, tzv. copyright. To znamená, že ukázka má sloužit výhradnì pro osobní potøebu potenciálního kupujícího

Více

Vydává. MASKOT Listopad Halloween a duièky

Vydává. MASKOT Listopad Halloween a duièky Vydává MASKOT Halloween a duièky ÚVOD Zdravíme vás v naem dalím listopadovém èísle Maskota. Najdete v nìm èlánky, které se týkají hlavnì Duièek a Halloweenu. Tato dvì témata budou naimi tématy mìsíce.

Více

MASKOTDuben 2013 ÚVOD OBSAH

MASKOTDuben 2013 ÚVOD OBSAH MASKOT Duben 2013 ÚVOD Vítáme vás v naem novém èísle èasopisu Maskot, jeho tématem budou pro mìsíc dubem chrakteristické èarodìjnice. U nás se pálení èarodìjnic slaví 30. dubna a k tìmto oslavám samozøejmì

Více

Pavel Kras Tvorba textù na PC T602 a WORD 6 Pøíruèka je urèena pøedevším zaèáteèníkùm, kteøí se rozhodli proniknout alespoò na pokraj poèítaèové problematiky Pomocí této pøíruèky se nauèíte nejen ovládat

Více

Nokia N76-1. Začínáme. 9254321, 2. vydání CS

Nokia N76-1. Začínáme. 9254321, 2. vydání CS Nokia N76-1 Začínáme 9254321, 2. vydání CS Tlaèítka a èásti pøístroje (na krytu a pøi otevøeném pøístroji) Dále jen Nokia N76. 1 Pravé tlaèítko na krytu 2 Støední tlaèítko 3 Levé tlaèítko na krytu 4 Druhý

Více

Ukazka knihy z internetoveho knihkupectvi www.kosmas.cz

Ukazka knihy z internetoveho knihkupectvi www.kosmas.cz Ukazka knihy z internetoveho knihkupectvi www.kosmas.cz Mgr. Tereza Beníšková PRVNÍ TØÍDOU BEZ PLÁÈE Vydala Grada Publishing, a.s. U Prùhonu 22, 170 00 Praha 7 tel.: +420 220 386 401, fax: +420 220 386

Více

Kateøina Zitová Krize šance pro Vás? A proè ne! Kniha I. Nevážné pojednání o tom jak nalézt štìstí a klid v sobì aneb jak pohlédnout pravdì do oèí Kateøina Zitová Krize šance pro Vás? A proè ne! Autorská

Více

Dosud vyšlo: 100 + 1 Sudoku pro každého 2

Dosud vyšlo: 100 + 1 Sudoku pro každého 2 Úvod Dosud vyšlo: 100 + 1 Sudoku pro každého 100 + 1 Sudoku pro každého 2 200 + 1 Sudoku pro každého 3 100 + 1 Sudoku junior 200 + 1 Sudoku pro každého Uvedené soubory hádanek si mùžete objednat i v našem

Více

ZÁKLADNÍCH SKOL A Základní škola, Trutnov, R. Frimla 816 www.4zsrf.cz; e-mail: kola@4zsrf.cz kola poskytuje úplné základní vzdìlání od 1. do 9. tøíd. Vyuèování ve v ech tøídách probíhá podle vlastního

Více

Ukazka knihy z internetoveho knihkupectvi

Ukazka knihy z internetoveho knihkupectvi Ukazka knihy z internetoveho knihkupectvi www.kosmas.cz Mgr. Tereza Beníšková KDYŽ DÍTÌ LŽE Vydala Grada Publishing, a.s. U Prùhonu 22, 170 00 Praha 7 tel.: +420 220 386 401, fax: +420 220 386 400 www.grada.cz

Více

MENTÁLNÍ ANOREXIE A BULIMIE DVÌ HLUBOKÉ PROPASTI LUKÁ HORKÝ

MENTÁLNÍ ANOREXIE A BULIMIE DVÌ HLUBOKÉ PROPASTI LUKÁ HORKÝ MENTÁLNÍ ANOREXIE A BULIMIE DVÌ HLUBOKÉ PROPASTI LUKÁ HORKÝ MENTÁLNÍ ANOREXIE A BULIMIE Anorexie anorexia nervosa je porucha pøíjmu potravy. Nemoc, která mùe konèit váným pokozením zdraví nebo dokonce

Více

Autor: Jiří Sehnal. Bělohradské listy FOTOGRAFIE NA OBÁLCE STR. 1 - PAVEL ŠUBR: ANNAMARIÁNSKÝ PRAMEN STR. 24 - JIŘÍ KRAUS: POŽÁR

Autor: Jiří Sehnal. Bělohradské listy FOTOGRAFIE NA OBÁLCE STR. 1 - PAVEL ŠUBR: ANNAMARIÁNSKÝ PRAMEN STR. 24 - JIŘÍ KRAUS: POŽÁR Bělohradské listy Autor: Jiří Sehnal 2 OBJEKTIVEM BĚLOHRADSKÝCH LISTŮ 3 FEJETON (JIŘÍ SEHNAL) 4 ZEPTALI JSME SE ZA VÁS 5 STAROSTA ODPOVÍDÁ, MÚ INFORMUJE 6 SALON LÁZEŇSTVÍ (PAVEL ŠUBR) 7 HODNOCENÍ ROKU

Více

Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz

Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz U k á z k a k n i h y z i n t e r n e t o v é h o k n i h k u p e c t v í w w w. k o s m a s. c z, U I D : K O S 1 8 0 9 5 5 PhDr. Michaela Daòková

Více

JAN POŠTA DELPHI ZAÈÍNÁME PROGRAMOVAT Praha 2001 Jan Pošta DELPHI ZAÈÍNÁME PROGRAMOVAT Bez pøedchozího písemného svolení nakladatelství nesmí být kterákoli èást kopírována nebo rozmnožována jakoukoli formou

Více

KOUÈOVÁNÍ KDY, JAK A PROÈ Rady pro všechny manažery. PhDr. Michaela Daòková

KOUÈOVÁNÍ KDY, JAK A PROÈ Rady pro všechny manažery. PhDr. Michaela Daòková PhDr. Michaela Daòková KOUÈOVÁNÍ KDY, JAK A PROÈ Rady pro všechny manažery Vydala Grada Publishing, a.s. U Prùhonu 22, 170 00 Praha 7 tel.: +420 220 386 401, fax: +420 220 386 400 www.grada.cz jako svou

Více

Povinné lékaøské prohlídky

Povinné lékaøské prohlídky Povinné lékaøské prohlídky Èeský volejbalový svaz reagoval na platné zákony Èeské republiky a od nové sezóny, která zaèala 1.7.2015, vstoupil v platnost upravený Soutìžní øád volejbalu. V èlánku 12 tohoto

Více

PRACOVNÍ LIST. Byliny

PRACOVNÍ LIST. Byliny R IVP 4. 1/6 ZNÁŠ BYLINY? Pokus se vypsat co nejvíce druhù bylin do zavaøovací sklenice. Pokud si vzpomeneš na nìjakou bylinku a nevíš její název, mùžeš se jí pokusit ji i nakreslit. A BYLINY A JEJICH

Více

PhDr. Ilona Špaòhelová KOMUNIKACE MEZI RODIÈEM A DÍTÌTEM ISBN

PhDr. Ilona Špaòhelová KOMUNIKACE MEZI RODIÈEM A DÍTÌTEM ISBN PhDr. Ilona Špaòhelová KOMUNIKACE MEZI RODIÈEM A DÍTÌTEM Vydala Grada Publishing, a.s. U Prùhonu 22, 170 00 Praha 7 tel.: +420 220 386 401, fax: +420 220 386 400 www.grada.cz jako svou 3691. publikaci

Více

ØÍJEN METODIKA 1. LISTNATÉ STROMY 2. JEHLIÈNATÉ STROMY 3. OD SEMÍNKA KE STROMU 4. TØÍDÍME ODPAD 5. PTÁCI NA PODZIM

ØÍJEN METODIKA 1. LISTNATÉ STROMY 2. JEHLIÈNATÉ STROMY 3. OD SEMÍNKA KE STROMU 4. TØÍDÍME ODPAD 5. PTÁCI NA PODZIM ØÍJEN METODIKA 1. LISTNATÉ STROMY 2. JEHLIÈNATÉ STROMY 3. OD SEMÍNKA KE STROMU 4. TØÍDÍME ODPAD 5. PTÁCI NA PODZIM Pozorování pøírody uèitel mùže s dìtmi uskuteènit vycházku do pøírody. Doporuèujeme 4x

Více

Turnaj ve stolním tenise v Horním Poli

Turnaj ve stolním tenise v Horním Poli 4 STUDENSKÝ TEP Turnaj ve stolním tenise v Horním Poli 13. 2. 2010 V místní èásti Horní Pole pojali sobotní odpoledne sportovnì. V sále kulturního domu se na tøech stolech utkalo 16 úèastníkù v turnaji

Více

Matematika II Urèitý integrál

Matematika II Urèitý integrál Matematika II Urèitý integrál RNDr. Renata Klufová, Ph. D. Jihoèeská univerzita v Èeských Budìjovicích EF Katedra aplikované matematiky a informatiky Motivace Je dána funkce f(x) = 2 + x2 x 4. Urèete co

Více

1.2 Realizace èekání pomocí jednoduché programové smyèky Pøíklad 3: Chceme-li, aby dítì blikalo baterkou v co nejpøesnìjším intervalu, øekneme mu: Roz

1.2 Realizace èekání pomocí jednoduché programové smyèky Pøíklad 3: Chceme-li, aby dítì blikalo baterkou v co nejpøesnìjším intervalu, øekneme mu: Roz Vážení zákazníci, dovolujeme si Vás upozornit, že na tuto ukázku knihy se vztahují autorská práva, tzv. copyright. To znamená, že ukázka má sloužit výhradnì pro osobní potøebu potenciálního kupujícího

Více

Vážení zákazníci, dovolujeme si Vás upozornit, že na tuto ukázku knihy se vztahují autorská práva, tzv. copyright. To znamená, že ukázka má sloužit výhradnì pro osobní potøebu potenciálního kupujícího

Více

Saunový regulátor S 500 NÁVOD NA OBSLUHU www.mctsro.com 1. Popis Saunový regulátor S 500 je urèen k ovládání a øízení provozu sauny. Umožòuje okamžité zapnutí sauny nebo zapnutí se zpoždìním až do 24 hodin.

Více

Èíslo 33 ze dne 25. 11. 1998. Fotka z Vernéøovické Studánky, z víkendu netradièních sportù

Èíslo 33 ze dne 25. 11. 1998. Fotka z Vernéøovické Studánky, z víkendu netradièních sportù Šprdzpravodaj Sdružení dìtí a mládeže pro volný èas, pøírodu a recesi Interní nepravidelník sdružení Vychází jednou za uherský mìsíc Èíslo 33 ze dne 25. 11. 1998 Pozvánka na Koulovaèku Krátké povídání

Více

DICHIARAZIONE DI CONFORMITA

DICHIARAZIONE DI CONFORMITA Pocket Radio AE1506 1 AERIAL DIAL LENS TUNING BAND (FM/MW or LW) 2 VOLUME/ POWER OFF p BATTERY COMPARTMENT 2x R6/UM3/AA NOTES ÈESKA REPUBLIKÁ ZÁRUKA Pokud byste z jakéhokoli dùvodu pøístroj demontovali,

Více

Vážení zákazníci, dovolujeme si Vás upozornit, že na tuto ukázku knihy se vztahují autorská práva, tzv. copyright. To znamená, že ukázka má sloužit výhradnì pro osobní potøebu potenciálního kupujícího

Více

ILPRA. Petruzalek s.r.o. Bratislavská 50, 690 02 Bøeclav. www.petruzalek.cz

ILPRA. Petruzalek s.r.o. Bratislavská 50, 690 02 Bøeclav. www.petruzalek.cz Petruzalek s.r.o. Bratislavská 50, 690 02 Bøeclav www.petruzalek.cz ILPRA Italská firma ILPRA byla založena v roce 1955. Vyrábí pøes 50 typù strojù, vhodných pro potravináøský i pro nepotravináøský prùmysl.

Více

1. SOUHRNNÉ INFORMACE O VAÍ KOLE 2. VÝSLEDKY ÁKÙ

1. SOUHRNNÉ INFORMACE O VAÍ KOLE 2. VÝSLEDKY ÁKÙ 1. SOUHRNNÉ INFORMACE O VAÍ KOLE Kód koly: X000 IZO: 999999999 Název koly Ulice, Mìsto Pøihláeno Zpracované ZA nebo TS 9.A 27 26 26 26 9.B 20 17 17 17 kola 47 43 43 43 Kraj 6451 5790 5802 5789 2. VÝSLEDKY

Více

Vìštìní z kávy JOHAN RICHTER. Eko-konzult

Vìštìní z kávy JOHAN RICHTER. Eko-konzult JOHAN RICHTER Eko-konzult Prvním pøínosem vìštìní z kávové sedliny je, že pomáhá lepšímu sebepoznání. Nìkteøí možná øeknou: Ale vždy já se pøece znám dobøe. Dalším pøínosem vìštìní je to, že dává lidem

Více

Základ grafického manuálu Pirátské strany autor: Eva Tylšarová

Základ grafického manuálu Pirátské strany autor: Eva Tylšarová Základ grafického manuálu Pirátské strany autor: Eva Tylšarová PIRÁTSKÁ STRANA LOGO CZECH PIRATES PIRÁTSKÁ STRANA Logo, které jsem navrhla je zjednodušený clipart laptopu, na jehož displeji je zobrazena

Více

5.1 Øízení o žádostech týkajících se mezinárodních ochranných známek pøihlašovatelù z Èeské republiky

5.1 Øízení o žádostech týkajících se mezinárodních ochranných známek pøihlašovatelù z Èeské republiky 30 5.1 Øízení o žádostech týkajících se mezinárodních ochranných známek pøihlašovatelù z Èeské republiky Prùzkumový pracovník vyøizuje žádosti o mezinárodní zápis ochranných známek pøihlašovatelù, pro

Více

Schizofrenie Příručka pro pečovatele

Schizofrenie Příručka pro pečovatele Schizofrenie Příručka pro pečovatele S podporou: Rozměr po složení: 150 190 mm Schizofrenie Příručka pro pečovatele Obsah Úvod: Nejste na to sami! Co pro mě znamená schizofrenie Promluvme si Vaše zdraví

Více

Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz

Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz U k á z k a k n i h y z i n t e r n e t o v é h o k n i h k u p e c t v í w w w. k o s m a s. c z, U I D : K O S 1 8 0 6 4 6 PhDr. František David

Více

Saunový regulátor S 2000 NÁVOD NA OBSLUHU www.mctsro.com 2 1. Popis Saunový regulátor S 2000 je urèen k ovládání a øízení provozu sauny. Je urèen k øízení provozu všech typù saun od suché až po parní.

Více

Bednáøský Dobble. Byl inspirován hrou Dobble od autorù: Denis Blanchot Guillaume Gille-Naves Igor Polouchine

Bednáøský Dobble. Byl inspirován hrou Dobble od autorù: Denis Blanchot Guillaume Gille-Naves Igor Polouchine Bednáøský Dobble Bednáøský Dobble posloužil jako artefakt, provázející celou Bednu 2013. Na jeho vlastnostech bylo postaveno 6 šifer a tìžilo z nìj ještì nìkolik dalších vèetnì cílové aktivity. Byl inspirován

Více

PRACOVNÍ LIST. Pøírodní krásy domova - Voticko PR Podhrázský rybník JMÉNA: Podhrázský rybník. 2 Jsme na hrázi rybníka. Víte, k èemu hráz slouží?

PRACOVNÍ LIST. Pøírodní krásy domova - Voticko PR Podhrázský rybník JMÉNA: Podhrázský rybník. 2 Jsme na hrázi rybníka. Víte, k èemu hráz slouží? PR Podhrázský rybník 8. - 9. tøída A Podhrázský rybník 1 Proè jste pøišli zrovna sem? Co je zde tak významného? Byli jste nìkdy na podobném místì? Kde to bylo? Co konkrétnì, jaký výrazný prvek vás tu zaujal?

Více

Translation from the English language edition: Passing the marker Understanding the New Millennium Energy Copyright 2000 Lee Carroll All Rights Reserv

Translation from the English language edition: Passing the marker Understanding the New Millennium Energy Copyright 2000 Lee Carroll All Rights Reserv Pøekroèení milníku Pochopení energie nového milénia Kryon Kniha 8 Translation from the English language edition: Passing the marker Understanding the New Millennium Energy Copyright 2000 Lee Carroll All

Více

Novela zákona o hospodaření energií

Novela zákona o hospodaření energií Novela zákona o hospodaření energií Vládní návrh novely zákona o hospodaøení energií (è. 406/2000 Sb.) bude znamenat výrazný posun k vyšším energetickým standardùm budov v Èeské republice. Reaguje na evropskou

Více

Dovolte, abych se pøedstavil

Dovolte, abych se pøedstavil Dovolte, abych se pøedstavil... jmenuji se Haemophilus INFORMACE O PREVENCI ZÁKEØNÉ INFEKÈNÍ CHOROBY MILÍ ÈTENÁØI DOVOLTE MI, ABYCH SE VÁM PØEDSTAVIL: JMENUJI SE HAEMOPHILUS INFLUENZAE TYPU B. MNOZÍ Z

Více

FITINKY, ŠROUBENÍ A HADICE

FITINKY, ŠROUBENÍ A HADICE FITINKY, ŠROUENÍ A HADICE Závitové fitinky niklované Tradièní závitové fitinky urèené pro mìdìná, plastová a vícevrstvá potrubí. Tvarovky, závity, kolena, T-kusy, mezikusy, atd. mají stejné pøipojovací

Více

KOMUNIKAÈNÍ DDE SERVER PRO AUTOMATY MICROPEL VERZE 2.3 POPIS ROZHRANÍ A OVLÁDÁNÍ 03.2002

KOMUNIKAÈNÍ DDE SERVER PRO AUTOMATY MICROPEL VERZE 2.3 POPIS ROZHRANÍ A OVLÁDÁNÍ 03.2002 PESdde KOMUNIKAÈNÍ DDE SERVER PRO AUTOMATY MICROPEL VERZE 2.3 POPIS ROZHRANÍ A OVLÁDÁNÍ 03.2002 1. Co je nového ve verzi 2.3 Proti verzi 2.1 jsou v této verzi dvì významná vylepšení: 1. Server nyní stále

Více

TOM A JEHO VELKÉ DOBRODRUŽSTVÍ

TOM A JEHO VELKÉ DOBRODRUŽSTVÍ TOM A JEHO VELKÉ DOBRODRUŽSTVÍ Ètrnáct pøíbìhù pro malé a velké Vypráví: Ursula Marcová Ilustroval: German Frank Pøíbìh první Když se Tom probudil, nevìøil svým oèím. Bylo to jako ve snu. Ležel na mìkké

Více

Vážení zákazníci, dovolujeme si Vás upozornit, že na tuto ukázku knihy se vztahují autorská práva, tzv. copyright. To znamená, že ukázka má sloužit výhradnì pro osobní potøebu potenciálního kupujícího

Více

Kverneland Ecomat TM. Vyšší výnos, ni ší náklady? Ecomat

Kverneland Ecomat TM. Vyšší výnos, ni ší náklady? Ecomat Kverneland Ecomat TM Vyšší výnos, ni ší náklady? Ecomat Kverneland Ecomat nejvìtší skok od doby oboustranného pluhu Oproti tradiènímu obdìlávání pùdy: Menší pracnost Sní ená ta ná síla Sní ené náklady

Více

e-mailmap Manažerský nástroj pro analýzu mailové komunikace firemních týmù a neformálních skupin

e-mailmap Manažerský nástroj pro analýzu mailové komunikace firemních týmù a neformálních skupin 21. 12. 2014 Cílem VaV projektu LF13030 - Optimalizace výkonnosti pracovních týmù s využitím SW nástrojù pro analýzu sociálních a profesních vztahù v podnikových sítích (2013-2015, MSM/LF) - zkrácenì TeamNET

Více

Alzheimerova choroba v rodinì. Aktuální vydání 5/2004

Alzheimerova choroba v rodinì. Aktuální vydání 5/2004 Alzheimerova choroba v rodinì Aktuální vydání 5/2004 2 3 Kniha.indd 2-3 Autorský kolektiv: MUDr. Iva Holmerová, Ph.D. PhDr. Eva Jarolímová MUDr. Helena Nováková Autorská a vydavatelská poznámka: Kniha

Více

se níže uvedeného dne mìsíce a roku ve smyslu ustanovení 685 a násl. obèanského zákoníku domluvili na této smlouvì o nájmu bytu: I Pøedmìt nájmu

se níže uvedeného dne mìsíce a roku ve smyslu ustanovení 685 a násl. obèanského zákoníku domluvili na této smlouvì o nájmu bytu: I Pøedmìt nájmu Smluvní strany Jméno a pøíjmení: Trvalé bydlištì: Rodné èíslo: Èíslo OP: dále jen pronajímatel, na stranì jedné a Jméno a pøíjmení: Trvalé bydlištì: Rodné èíslo: Èíslo OP: dále jen nájemce, na stranì druhé

Více

Programovací manuál [CZ] Domovník [ACU 100] Elektronický identifikaèní systém

Programovací manuál [CZ] Domovník [ACU 100] Elektronický identifikaèní systém Programovací manuál [CZ] Domovník [ACU 00] Elektronický identifikaèní systém Verze:.0 Datum: 0.02.2006 Obsah Program domovník. Instalace softwaru....2 Odinstalování....3 Spuštìní programu... Ovládání programu

Více

Nabíjeèka olovìných akumulátorù ze zdroje PC Václav Doležal (dolezv1@seznam.cz) Pøi návrhu nabíjeèky jsem se chtìl vyhnout lineárnímu zdroji s tìžkým a drahým sí ovým transformátorem a malou celkovou úèinností.

Více

Vážení zákazníci, dovolujeme si Vás upozornit, že na tuto ukázku knihy se vztahují autorská práva, tzv. copyright. To znamená, že ukázka má sloužit výhradnì pro osobní potøebu potenciálního kupujícího

Více

registraèní èíslo projektu: CZ.1.07/1.1.10/02.0037 PROJEKT JE PODPOØEN Z EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU A STÁTNÍHO ROZPOÈTU ÈR

registraèní èíslo projektu: CZ.1.07/1.1.10/02.0037 PROJEKT JE PODPOØEN Z EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU A STÁTNÍHO ROZPOÈTU ÈR MASKOT registraèní èíslo projektu: CZ.1.07/1.1.10/02.0037 PROJEKT JE PODPOØEN Z EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU A STÁTNÍHO ROZPOÈTU ÈR Úvod Vítáme Vás v èasopisu Maskot speciál. V tomto roce si budete moci

Více

Antonín Kamarýt Opakujeme si MATEMATIKU 3 doplnìné vydání Pøíprava k pøijímacím zkouškám na støední školy Pøíruèka má za úkol pomoci ètenáøùm pøipravit se k pøijímacím zkouškám na støední školu Pøíruèka

Více

Èíslo 39 ze dne 21. 11. 1999. Obsah

Èíslo 39 ze dne 21. 11. 1999. Obsah Šprdzpravodaj Sdružení dìtí a mládeže pro volný èas, pøírodu a recesi Interní nepravidelník sdružení Vychází jednou za uherský mìsíc Èíslo 39 ze dne 21. 11. 1999 Obsah Pozvánka na Koulovaèku 1999 Jaké

Více

Zaèínáme hrát Souèástí hry je herní deska (japonsky goban) se ètvercovou sítí 19 19. Pro zaèáteèníky

Zaèínáme hrát Souèástí hry je herní deska (japonsky goban) se ètvercovou sítí 19 19. Pro zaèáteèníky PRAVIDLA GO Japonské slovo go znamená sílu, tvrdost, protiúder. GO je 4000 let stará, pùvodnì èínská, stolní hra pro dva hráèe. Pøed více než 1300 lety se rozšíøila do Japonska, kde byla její pravidla

Více

10/2001 7/2001 SW 3.0

10/2001 7/2001 SW 3.0 10/2001 7/2001 SW 3.0 2 JESY s.r.o. 1. Základní technické údaje Napì ová soustava Maximální zátì Rozmìry regulátoru (Š x V x H) Krytí regulátoru Provozní teplota regulátoru Provozní teplota teplotních

Více

generální reprezentant Martin Cvach NAŠE SLUŽBY BLÍZKO VAŠIM POTØEBÁM

generální reprezentant Martin Cvach NAŠE SLUŽBY BLÍZKO VAŠIM POTØEBÁM generální reprezentant Martin Cvach NAŠE SLUŽBY BLÍZKO VAŠIM POTØEBÁM SLOVO ÚVODEM Dobrý den, držíte v rukou produktový katalog Agentského obchodního klientského místa ÈSOB Pojišśovny (AOKM). Tento katalog

Více

Zaèínáme Nokia N92-1

Zaèínáme Nokia N92-1 Zaèínáme Nokia N92-1 Re¾imy Zaèínáme Èíslo modelu: Nokia N92-1. Dále jen Nokia N92. Pøístroj mù¾e pracovat ve ètyøech re¾imech: Pøi zavøeném telefonu (1), Zobrazení (2), Pøi otevøeném telefonu (3) a Práce

Více

SLS Jednostupòové vertikální odstøedivé èerpadlo SLS. Jednostupòové vertikální odstøedivé èerpadlo

SLS Jednostupòové vertikální odstøedivé èerpadlo SLS. Jednostupòové vertikální odstøedivé èerpadlo SLS Jednostupòové vertikální odstøedivé èerpadlo Veobecné údaje POPIS VÝROBKU Jednostupòové, jednostranné vertikální odstøedivé èerpadlo typu SLS je vysoce úèinný, energeticky úsporný výrobek, který úspìnì

Více

Zadávací dokumentace MOBILNÍ APLIKACE

Zadávací dokumentace MOBILNÍ APLIKACE Zadávací dokumentace jako pøíloha Výzvy k podání nabídky èíslo: 04/3.2/11/01 v rámci projektu Distanèní jazykové vzdìlávání pomocí M-learningu CZ.1.07/3.2.10/04.0011 Akademie Jana Amose Komenského o.s.,

Více

Èervenec 2011. Èerven 2011. Milí pøátelé, táborové hry jsme se bìhem letoního léta zúèastnili tøí táborù:

Èervenec 2011. Èerven 2011. Milí pøátelé, táborové hry jsme se bìhem letoního léta zúèastnili tøí táborù: Milí pøátelé, zdravíme vás, nae modlitebníky a podporovatele, prostøednictvím naeho spoleèného modlitebního dopisu. Moná vás zarazil jeho titulek Zápisky z fronty. Máme za sebou období letních prázdnin,

Více

Vážení zákazníci, dovolujeme si Vás upozornit, že na tuto ukázku knihy se vztahují autorská práva, tzv. copyright. To znamená, že ukázka má sloužit výhradnì pro osobní potøebu potenciálního kupujícího

Více

Exponenciální rozdìlení

Exponenciální rozdìlení Exponenciální rozdìlení Ing. Michael Rost, Ph. D. Jihoèeská univerzita v Èeských Budìjovicích Katedra aplikované matematiky a informatiky Exponenciální rozdìlení Exp(A, λ) "Rozdìlení bez pamìti" Exponenciální

Více

Ze zastupitelstva Z OBSAHU

Ze zastupitelstva Z OBSAHU p p p p p p p p pokraèování na str.4 STUDENSKÝ TEP 2 pokraèování na str.3 3 STUDENSKÝ TEP Foto z oslavy MDŽ v domì s peèovatelskou službou STUDENSKÝ TEP 4 Nová poèítaèová uèebna ZŠ pokraèování na str.

Více

Vážení zákazníci, dovolujeme si Vás upozornit, že na tuto ukázku knihy se vztahují autorská práva, tzv. copyright. To znamená, že ukázka má sloužit výhradnì pro osobní potøebu potenciálního kupujícího

Více

SU JOK TERAPIE PRO VŠECHNY

SU JOK TERAPIE PRO VŠECHNY Park Jae Woo SU JOK TERAPIE PRO VŠECHNY Praktická pøíruèka nejen první, ale èasto i poslední pomoci Eko konzult Dosud neexistovala léèebná metoda, jíž by bylo tak jednoduché zvládnout a souèasnì s ní dosáhnout

Více

TVOØENÍ SLOV Odvozování... 42 Skládání... 44 Zkracování... 44 Pøejímání z cizích jazykù... 44

TVOØENÍ SLOV Odvozování... 42 Skládání... 44 Zkracování... 44 Pøejímání z cizích jazykù... 44 OBSAH SKLADBA Vìta jednoduchá... 4 Základní vìtné èleny... 8 Podmìt... 8 Pøísudek... 10 Rozvíjející vìtné èleny... 12 Pøedmìt a pøísloveèné urèení... 12 Pøívlastek... 14 Doplnìk... 16 Vìty bezpodmìtové

Více

èíslo 12 2012 výtisk zdarma

èíslo 12 2012 výtisk zdarma èíslo 12 2012 výtisk zdarma Tak jako kadý rok, tak prosinec roku 2012 je mìsícem dvou tváøí. Ta první ukazuje svoji zachmuøenou èást, kdy vichni bilancujeme, uklízíme, vyklízíme, èistíme, ale také peèeme

Více

Rozmnožování a kopírování bez souhlasu vydavatele je v rozporu s autorským zákonem.

Rozmnožování a kopírování bez souhlasu vydavatele je v rozporu s autorským zákonem. 4.-5. roè. 3 ÈJ IT PÈ VV Dìjiny hravì OSV VDO EGS MKV ENV MED Využití: Klíèové pojmy: Pomùcky a potøeby: Aktivity uvedené v tomto pøíspìvku lze velmi efektivnì využít pøi nácviku a upevòování vìdomostí

Více

METODIKA N 4 Jak ve kole vytvoøit zdravìj í prostøedí

METODIKA N 4 Jak ve kole vytvoøit zdravìj í prostøedí METODIKA N 4 Jak ve škole vytvoøit zdravìjší prostøedí Pøíruèka o efektivní školní drogové prevenci à Obsah Úvodní slovo ministrynì školství, mládeže a tìlovýchovy Ètenáøùm à K èeskému vydání Úvod Cíl

Více

v trojúhelníku P QC sestrojíme vý¹ky na základnu a jedno rameno, patu vý¹ky na rameno oznaèíme R a patu na základnu S

v trojúhelníku P QC sestrojíme vý¹ky na základnu a jedno rameno, patu vý¹ky na rameno oznaèíme R a patu na základnu S Øe¹ení 5. série IV. roèníku kategorie JUNIOR RS-IV-5-1 Pro na¹e úvahy bude vhodné upravit si na¹í rovnici do tvaru 3 jx 1 4 j+2 = 5 + 4 sin 2x: Budeme uva¾ovat o funkci na pravé stranì na¹í rovnice, tj.

Více

Obr azové for máty - GIF, J PEG a PNG - jak a kdy je použít?

Obr azové for máty - GIF, J PEG a PNG - jak a kdy je použít? Grafické systémy a DTP Obr azové for máty - GIF, J PEG a PNG - jak a kdy je použít? Za posledních deset let doðlo k bouølivému vývoji v oblasti tvorby webu. Spousta uživatelù se nauèila jazyk HTML a kaskádové

Více

z OBRAZ/SHOT POPIS DĚJE/STORY HUDBA/MUSIC RUCHY/SOUND POZNÁMKA/NOTES 1 Je videt fotoalbum, a starou ruku která táha fotku z albumu.

z OBRAZ/SHOT POPIS DĚJE/STORY HUDBA/MUSIC RUCHY/SOUND POZNÁMKA/NOTES 1 Je videt fotoalbum, a starou ruku která táha fotku z albumu. z OBRAZ/SHOT POPIS DĚJE/STORY HUDBA/MUSIC RUCHY/SOUND POZNÁMKA/NOTES 1 Je videt fotoalbum, a starou ruku která táha fotku z albumu. Táhání fotki z albumu. DŮLEŽITÉ: V CELÉM FILMU NENÍ ŽÁDNÝ DIALOG. Jenom

Více

VOLEJBAL ODRY 50 LET ODERSKÉHO VOLEJBALU

VOLEJBAL ODRY 50 LET ODERSKÉHO VOLEJBALU 50 LET ODERSKÉHO VOLEJBALU 1 9 9 7 PROGRAM OSLAV dne 7. èervna : 10.00 Mistrovské utkání 2. tøídy oblastního pøeboru en ODRY - BÍLOVEC 12.00 Mistrovské utkání 2. tøídy oblastního pøeboru en ODRY - BÍLOVEC

Více

David Matoušek PRÁCE S INTELIGENTNÍMI LCD DISPLEJI Praha 2005 Komerèní využití stavebních návodù je povoleno jen s písemným souhlasem autora a nakladatelství. Soubory na CD-ROM mající pøímo vztah ke knize,

Více

Upínací pøípravek pro dr¾áky telefonu Nokia Easy Mount HH-20 a CR-122

Upínací pøípravek pro dr¾áky telefonu Nokia Easy Mount HH-20 a CR-122 Upínací pøípravek pro dr¾áky telefonu Nokia Easy Mount HH-20 a CR-122 B 1 D C E A 2.0 vydání A C D 2 F E G B 4 4 3 3 5 7 8 6 2010 Nokia. echna práva vyhrazena. Nokia, Nokia Connecting People a logo Nokia

Více

Začínáme. Nokia N77-1 1. vydání CS

Začínáme. Nokia N77-1 1. vydání CS Začínáme Nokia N77-1 1. vydání CS Tlaèítka a èásti (vpøedu a na stranì) Èíslo modelu: Nokia N77-1. Dále jen Nokia N77. 1 Svìtelné èidlo 2 Druhý fotoaparát s ni¾¹ím rozli¹ením 3 Výbìrová tlaèítka ( a )

Více

Vážení zákazníci, dovolujeme si Vás upozornit, že na tuto ukázku knihy se vztahují autorská práva, tzv. copyright. To znamená, že ukázka má sloužit výhradnì pro osobní potøebu potenciálního kupujícího

Více

Korpus fikčních narativů

Korpus fikčních narativů 1 Korpus fikčních narativů prózy z 20. let Dvojí domov (1926) Vigilie (1928) Zeměžluč oddíl (1931) Letnice (1932) prózy z 30. let Děravý plášť (1934) Hranice stínu (1935) Modrá a zlatá (1938) Tvář pod

Více

PhDr. Laura Janáèková, CSc. PRAKTICKÁ KOMUNIKACE PRO KAŽDÝ DEN

PhDr. Laura Janáèková, CSc. PRAKTICKÁ KOMUNIKACE PRO KAŽDÝ DEN PhDr. Laura Janáèková, CSc. PRAKTICKÁ KOMUNIKACE PRO KAŽDÝ DEN Vydala Grada Publishing, a.s. U Prùhonu 22, 170 00 Praha 7 tel.: +420 220 386 401, fax: +420 220 386 400 www.grada.cz jako svou 3654. publikaci

Více

D. A.T. E. L. 6. ètvrtletní vydání

D. A.T. E. L. 6. ètvrtletní vydání D. A.T. E. L. 6. ètvrtletní vydání podzim 2014 Informace o kole...2 Ná rozhovor...3 Fandíme sportu...4 6 Co se u nás dìje...7 Psaní nás baví...8 12 Módní okénko...13 14 Obsah Úvod Na zaèátku kolního roku

Více

OHGHQ ~QRU E H]HQ GXEHQ NY WHQ þhuyhq. SROROHWt

OHGHQ ~QRU E H]HQ GXEHQ NY WHQ þhuyhq. SROROHWt Vážení zákazníci, dovolujeme si Vás upozornit, že na tuto ukázku knihy se vztahují autorská práva, tzv. copyright. To znamená, že ukázka má sloužit výhradnì pro osobní potøebu potenciálního kupujícího

Více

1. Základní technické údaje. 2. Popis zaøízení. 3.2 Výstupy. 3. Vstupy a výstupy. 3.1 Vstupy. 2 JESY s.r.o.

1. Základní technické údaje. 2. Popis zaøízení. 3.2 Výstupy. 3. Vstupy a výstupy. 3.1 Vstupy. 2 JESY s.r.o. 11/2001 2 JESY s.r.o. 1. Základní technické údaje apì ová soustava Maximální zátì Rozmìry regulátoru (Š x V x H) Krytí regulátoru Provozní teplota regulátoru Provozní teplota teplotních èidel 1// AC 230V

Více

Hlavní obrazovka displeje je rozdìlena do pìti základních monitorovacích oken a tlaèítka slou ícího ke vstupu do nastavení zaøízení.

Hlavní obrazovka displeje je rozdìlena do pìti základních monitorovacích oken a tlaèítka slou ícího ke vstupu do nastavení zaøízení. OBSLUHA REGULACE 1. HLAVNÍ OBRAZOVKA Hlavní obrazovka displeje je rozdìlena do pìti základních monitorovacích oken a tlaèítka slou ícího ke vstupu do nastavení zaøízení. Aktuální èas a datum Venkovní teplota

Více

Cesta 1 2007 KØESANSKÝ ČASOPIS PRO DÌTI

Cesta 1 2007 KØESANSKÝ ČASOPIS PRO DÌTI Cesta 1 2007 KØESANSKÝ ČASOPIS PRO DÌTI 2 OBSAH Modlitba...3 Evangelium dobrá zpráva o Jeíi Kristu...4 Palmové ratolesti...6 Osobnost mìsíce...7 Snìhová koule...8 Hvìzdička...10 Jak to bude dál?...11 Biblická

Více