Ochranné známky. VGA a 8514/A jsou registrované ochranné známky společnosti IBM. Super VGA je registrovaná ochranná známka VESA.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Ochranné známky. VGA a 8514/A jsou registrované ochranné známky společnosti IBM. Super VGA je registrovaná ochranná známka VESA."

Transkript

1 Ochranné známky VGA a 8514/A jsou registrované ochranné známky společnosti IBM. Super VGA je registrovaná ochranná známka VESA. Vydání A

2 Česky OBSAH VAROVÁNÍ FCC... CZ-1 POZNÁMKA K DOKUMENTU... CZ-1 BEZPEČNOSTNÍ OPATŘENÍ... CZ-1 OBSAH BALENÍ... CZ-2 POSTUP VYBALENÍ... CZ-2 ZABALENÍ... CZ-2 ÚVOD... CZ-2 ÚSPORA ENERGIE... CZ-2 INSTALACE MONITORU... CZ-3 SÍŤOVÝ KABEL... CZ-3 UŽIVATELSKÉ OVLÁDACÍ PRVKY A INDIKÁTORY... CZ-4 POUŽÍVÁNÍ MENU NA OBRAZOVCE... CZ-5 INDIVIDUÁLNÍ NASTAVENÍ... CZ-6 ODSTRAŇOVÁNÍ PROBLÉMŮ... CZ-8 SERVIS... CZ-8 INFORMACE O DATOVÉM KONEKTORU... CZ-8 TECHNICKÉ SPECIFIKACE... CZ-9 REŽIMY PŘEDVOLEB... CZ-10

3 CZ-1 FEDERÁLNÍ VYHLÁŠKA VAROVÁNÍ KOMISE (FCC) Toto zaøízení bylo testováno a shledáno jako vyhovující omezením pro digitální zaøízení tøídy B podle èásti 15 smìrnice FCC. Úèelem tìchto omezení je poskytnout pøimìøenou ochranu proti škodlivé interferenci pøi instalaci v obytných oblastech. Toto zaøízení vytváøí, používá a mùže vyzaøovat vysokofrekvenèní energii a pokud není nainstalováno a používáno v souladu s pokyny, mùže vytváøet škodlivé interference v rádiové komunikaci. Avšak není zaruèeno, že v konkrétní instalaci nedojde k tìmto interferencím. Pokud toto zaøízení zpùsobí škodlivou interferenci v rádiovém a televizním pøíjmu (což lze ovìøit jeho vypnutím a zapnutím), doporuèujeme uživateli, aby se jedním nebo nìkolika následujícími opatøeními pokusil interferenci odstranit: Zmìòte orientaci nebo polohu antény na pøíjem rádiového nebo televizního signálu. Zvìtšte vzdálenost mezi monitorem a pøijímaèem. Zapojte monitor do zásuvky v jiném okruhu, než do kterého je zapojen pøijímaè. Obra te se o pomoc na zkušeného rádiového nebo televizního technika. Upozornìní: Zmìny nebo úpravy, které nejsou pøímo schválené jako vyhovující, mohou zrušit pravomoc uživatele (nebo vaši) k provozování tohoto zaøízení. K tomuto monitoru lze pøipojovat pouze taková periferní zaøízení (digitální vstupní / výstupní zaøízení, terminály, tiskárny atd.), která podle osvìdèení spadají do rámce omezení pro tøídu B. Používání neschválených periferních zaøízení pravdìpodobnì zpùsobí interference rádiového a televizního pøíjmu. Výrobce neodpovídá za žádné interference rádiového a televizního pøíjmu, zpùsobené neautorizovanými úpravami tohoto zaøízení. S tímto systémem lze používat pouze stínìné sí ové a datové kabely. Používání nestínìných propojovacích kabelù je zakázáno. POZNÁMKA K DOKUMENTU Tento výrobek odpovídá kanadským pøedpisùm pro emise tøídy B. Ce produit est conforme aux réglements d émission Canadienne class B. BEZPEÈNOSTNÍ OPATØENÍ Pøívod napájení Viz oddíl Pøipojení sí ového kabelu. V žádném pøípadì neupravujte sí ový kabel uzemòovacího typu se tøemi kontakty. Instalace Nepokládejte monitor na nestabilní vozíky, stojany nebo police, ze kterých by mohl spadnout a zranit personál nebo poškodit zaøízení. Sí ové kabely veïte tak, aby nebylo možné na nì šlapat nebo o nì zakopnout. Na sí ových kabelech nenechávejte položené žádné pøedmìty. Neinstalujte monitor do míst, která jsou vlhká nebo kde by mohl být vystaven vlivu deštì nebo vody. Zabraòte polévání pøístroje jakýmikoliv kapalinami. Ventilace Neblokujte ani nezakrývejte vìtrací otvory na zadní nebo spodní stranì krytu monitoru. Neumis ujte monitor do blízkosti radiátorù nebo prùduchù vytápìní. Do otvorù v krytu nestrkejte žádné pøedmìty. Mohlo by dojít k požáru nebo úrazu elektrickým proudem.

4 CZ-2 OBSAH BALENÍ Balení obsahuje: Obrazovkový monitor Sí ový kabel Pøíruèku pro uživatele POSTUP VYBALENÍ 1 2 ÚVOD Tento 15 digitální monitor øízený mikroprocesorem je vysoce výkonný a snadno použitelný výrobek. Využívá nejnovìjší technologii menu na obrazovce. Kapacita mikroprocesoru nabízí 10 nejèastìji používaných èasovacích režimù VESA pøedem nastavených u výrobce a 6 uživatelských režimù k nastavení speciálních èasování, které by mohl uživatel potøebovat. Doufáme, že tato pøíruèka vám pomùže k maximálnímu využití vašeho monitoru a zajištìní 3 4 ÚSPORA ENERGIE Signál z grafické karty pøepne monitor do úsporného režimu, který je signalizován žlutou barvou indikátoru napájení LED. Stav Spotøeba Indikátor LED 5 Zap. Normální Zelený Aktivní vyp. < 5 W Žlutý ZABALENÍ Pùvodní krabici a obalový materiál uschovejte pro úèely budoucí pøepravy. Pøíkon šetøící stavy budou zachovávány až do detekce ovládacího signálu nebo aktivace klávesnice èi myši. Èas obnovy ze stavu Aktivní VYP zpìt do stavu ZAP je asi 10 sekund. * Obalové materiály a výrobek jsou recyklovatelné.

5 CZ-3 INSTALACE MONITORU Abyste mohli k monitoru p øipojit naklánìcí / otoèný podstavec, vyrovnejte háèky s otvory na spodní stranì monitoru a jemnì zatlaète základnu smìrem k pøední èásti monitoru. Datový konektor na datovém kabelu v pouzdru typu D s 15 kontakty se jednoduše pøipojí k výstupu grafické karty na vašem osobním poèítaèi. Utáhnìte oba šrouby na konektoru, abyste zajistili pevné spojení. Zapnìte PC. Potom stisknutím sí ového spínaèe zapnìte monitor. Rozsvítí se zelený indikátor napájení. Poèkejte asi 30 sekund, až se zahøeje obrazovka. Na obrazovce se zobrazí data. Pokud nebude zobrazení v poøádku, viz oddíl Odstraòování problémù v této pøíruèce. SÍ OVÝ KABEL Nejprve se ujistìte, že používaný sí ový kabel je správného typu, který odpovídá vaší oblasti. Tento monitor má univerzální napájecí zdroj, který umožòuje používání v oblastech s napájením 100 / 120 V stø. nebo 220 / 240 V stø. Uživatel nemusí nic nastavovat. Nejprve zapojte sí ový kabel do vstupního napájecího konektoru na monitoru a druhý konec potom zasuòte do sí ové zásuvky se tøemi kontakty. Sí ový kabel lze zapojit do nástìnné zásuvky nebo do sí ového výstupu vašeho PC; záleží na typu kabelu dodaného s monitorem. Pøístroje s napájením 120 V stø.: Použijte sí ový kabel uvedený v seznamu UL, min. 18 AWG, typ SVT nebo SJT se tøemi vodièi, maximální délkou 10 stop (3 m) a soubìžnými noži, zástrèka s uzemnìním na jmenovité zatížení 10 A, 125 V. Pøístroje s napájením 240 V stø. (v USA): Použijte sí ový kabel uvedený v seznamu UL, min. 18 AWG, typ SVT nebo SJT se tøemi vodièi, maximální délkou 10 stop (3 m) a tandemovými noži, zástrèka s uzemnìním na jmenovité zatížení 10 A, 250 V. Pøístroje s napájením 220 / 240 V stø. (mimo USA): Použijte sí ový kabel min. 0,75 mm 2, 3G, typ H05VV-F a zástrèku s uzemnìním na jmenovité zatížení 10 A, 250 V. Kabel musí mít náležitá bezpeènostní schválení pro stát, ve kterém bude zaøízení instalováno, a musí být oznaèen HAR.

6 1 2 CZ-4 UŽIVATELSKÉ OVLÁDACÍ PRVKY A INDIKÁTORY (pøibližnì) 1 2 a b c 2 1 a. Zobrazení a opuštìní menu b. Procházení menu a výbìr ikony pro nastavení /Nastavení hodnoty pro vybranou ikonu c. Potvrzení vybraného menu 1. Indikátor napájení LED 2. Sí ový spínaè

7 CZ-5 POUŽÍVÁNÍ MENU NA OBRAZOVCE 1) Okno menu - stisknutím tlaèítka 1 zobrazíte následující menu a opustíte všechna menu. Oznaèení výbìru Stisknutím tlaèítka pøesuòte oznaèení výbìru na požadované místo. Ikony pro nastavení 1 : CONTRAST : 2 Pokud je stisknuto tlaèítko 2Zobrazí se okno pro nastavení vybraného parametru. Zobrazí se aktuálnì nastavovaný parametr. CONTRAST BRIGHTNESS H. SIZE H. POSITION V. SIZE V. POSITION PINCUSHION TRAPEZOID ROTATION COLOR LANGUAGE DISP. FREQ. DEGAUSS RECALL H. MOIRE V. MOIRE 1 : CONTRAST : 2 2) Nastavovací okno (pøíklad: nastavení horizontální polohy) Název okna pro nastavovaný Ikona pro nastavení Tlaèítko Konec Pokud je stisknuto tlaèítko 1 nastavený parametr se uloží, okno pro nastavení se zavøe a vrátíte se k oknu s menu. Nastavovaná hodnota se zobrazuje zároveò jako èíslo a jako pruh. Lze ji mìnit tlaèítky na pøední stranì. Po stisknutí tlaèítka 2 se zobrazí okno pro nastavení horizontální velikosti. V nastavovacím oknì, ve kterém se zobrazí tyto dvì ikony pro nastavení, lze stisknutím tlaèítka 2 pøepínat mezi dvìma okny. POZNÁMKA: Nastavená velikost závisí na tom, jak dlouho držíte nastavovací tlaèítko. Požadovaného výsledku mùžete dosáhnout krátkým stisknutím tlaèítka.

8 CZ-6 INDIVIDUÁLNÍ NASTAVENÍ Nastavení KONTRASTU Nastavte kontrast obrazovky podle vašich osobních požadavkù. Stisknutím tlaèítka stisknutím tlaèítka snížíte kontrast a zvýšíte kontrast. Pøímé ovládání: Okno pro nastavení KONTRASTU mùžete zobrazit stisknutím tlaèítka nebo pøed vstupem do okna menu. KONTRASTEM a JASEM. Nastavení JASU Nastavte jas tak, abyste dosáhli požadované úrovnì pozadí. Stisknutím tlaèítka zesvìtlíte pozadí, stisknutím tlaèítka ztmavíte pozadí. KONTRASTEM a JASEM. Nastavení HORIZONTÁLNÍ VELIKOSTI Posunuje obraz na obrazovce v horizontálním smìru. Stisknutím tlaèítka posunete obraz na obrazovce doleva, stisknutím tlaèítka ho posunete doprava. HORIZONTÁLNÍ VELIKOSTÍ a HORIZONTÁLNÍ POLOHOU. Nastavení HORIZONTÁLNÍ POLOHY Posunuje obraz na obrazovce v horizontálním smìru. Stisknutím tlaèítka posunete obraz na obrazovce doleva, stisknutím tlaèítka ho posunete doprava. HORIZONTÁLNÍ VELIKOSTÍ a HORIZONTÁLNÍ POLOHOU. Nastavení VERTIKÁLNÍ VELIKOSTI Vyplnìní viditelné plochy ve vertikálním smìru. Stisknutím tlaèítka zmenšíte obraz, stisknutím tlaèítka zvìtšíte obraz. VERTIKÁLNÍ VELIKOSTÍ a VERTIKÁLNÍ POLOHOU. Nastavení VERTIKÁLNÍ POLOHY Posunuje obraz na obrazovce ve vertikálním smìru. Stisknutím tlaèítka stisknutím tlaèítka posunete obraz dolù, ho posunete nahoru. VERTIKÁLNÍ VELIKOSTÍ a VERTIKÁLNÍ POLOHOU. Nastavení SOUDKOVITÉHO ZKRESLENÍ Lze korigovat soudkovité zkreslení obrazu. Stisknutím tlaèítka nebo eliminujete zakøivené vertikální èáry. korekcí SOUDKOVITÉHO a LICHOBÌŽNÍKOVÉHO ZKRESLENÍ. Nastavení LICHOBÌŽNÍKOVÉHO ZKRESLENÍ Lze korigovat lichobìžníkové zkreslení obrazu. Stisknutím tlaèítka stisknutím tlaèítka zúžíte horní okraj, rozšíøíte horní okraj. korekcí SOUDKOVITÉHO a LICHOBÌŽNÍKOVÉHO ZKRESLENÍ. Nastavení ROTACE Lze korigovat naklonìní obrazu. Stisknutím tlaèítka stisknutím tlaèítka nakloníte obraz doleva, nakloníte obraz doprava.

9 CZ-7 Výbìr BARVY Lze nastavit bìlost obrazu. 1))Tlaèítkem vyberte: (1) 9300 K, (2) 6500 K nebo (3)Uživatelskou barvu. 2)Pokud vyberete (3)uživatelskou barvu, vpravo dole v menu na obrazovce se zobrazí 2. Stisknutím tlaèítka 2 vyberete okno pro nastavení UŽIVATELSKÉ BARVY. UŽIVATELSKÁ BARVA Bílou barvu z grafické karty lze nastavit na barvu podle preferencí uživatele. 1) Pomocí tlaèítka 2vyberte R (èervená), G (zelená) nebo B (modrá). 2) Pomocí tlaèítek nastavte požadovanou barvu. DÙLEŽITÉ - Uživatelskou barvu nelze vyvolat z pamìti, proto si pøed provedením zmìn zaznamenejte výchozí nastavení. Po vypnutí monitoru zùstane zachováno poslední nastavení uživatelské barvy. Výbìr JAZYKA Mùžete si vybrat jazyk menu na obrazovce: angliètina, francouzština, nìmèina, italština a španìlština. Vybírejte pomocí tlaèítek. RUÈNÍ ODMAGNETIZOVÁNÍ Po pøesunutí oznaèení výbìru na ikonu odmagnetizování stisknìte tlaèítko 2 O nìkolik pozdìji probìhne odmagnet izování. Poznámka: Bìhem odmagnetizování se mùže ozvat ostré cvaknutí. Jedná se o normální jev. VYVOLÁNÍ Z PAMÌTI Lze obnovit tovární nastavení parametrù. Pokud monitor pracuje v uživatelsky definovaném režimu, tento ovládací prvek nemá žádný vliv. HORIZONTÁLNÍ VZOREK Redukuje vzorek moaré s tmavými vlnitými èárami na obrazovce. Stisknutím tlaèítka nebo minimalizujte horizontální vzorek na obrazovce. VERTIKÁLNÍ VZOREK Redukuje vzorek moaré s tmavými vlnitými èárami na obrazovce. Stisknutím tlaèítka nebo minimalizujte vertikální vzorek na obrazovce. ZOBRAZ. FREKV. (Zobrazení vstupní frekvence) Tato volba zobrazí frekvenci vstupního synchronizaèního signálu. Identifikuje horizontální a vertikální frekvenci, odesílanou do monitoru aktuálnì používanou grafickou kartou.

10 CZ-8 ODSTRAÒOVÁNÍ PROBLÉMÙ Jestliže monitor nefunguje správnì, je možné, že problém se dá odstranit následujícími jednoduchými kontrolami: Problém Èerná obrazovka (*POZNÁMKA) Zkontrolujte a nastavte Sí ový spínaè monitoru, sí ový kabel, datový kabel nebo konektor Sí ový spínaè PC Ovládací prvky jasu a kontrastu Vyboèený obraz Ovládací prvky vertikálního vystøedìní a horizontální fáze Pøíliš malý nebo pøíliš velký obraz Pøíliš jasný nebo pøíliš tmavý obraz Ovládací prvky vertikální nebo horizontální velikosti Ovládací prvky jasu a kontrastu Viz pøíruèku k vašemu poèítaèi / grafické kartì, abyste se ujistili, že máte správný zdroj výstupního signálu pro monitor. Ujistìte se, že pøepínaèe na grafické kartì jsou správnì nastavené pro provoz s tímto monitorem. Pokud výše popsanými kroky neodstraníte problém, obra te se na vašeho dodavatele se žádostí o servis, který provede kvalifikovaný servisní personál. Pamatujte si, že monitor musíte zasílat do servisu spoleènì se sí ovým kabelem. *Poznámka: Pomocí vestavìné funkce automatického testu mùžete snadno zjistit, zda je problém v monitoru nebo v poèítaèi. Pøi zapnutém monitoru odpojte datový kabel od monitoru. Pokud se na obrazovce zobrazí hlášení NO SIGNAL, monitor funguje správnì a problém je v PC nebo datovém kabelu. SERVIS Veškeré servisní práce svìøte kvalifikovanému servisnímu personálu. Souèásti pod krytem tohoto monitoru pøedstavují vážné riziko úrazu elektrickým proudem. Za žádných okolností neotvírejte kryt - uvnitø nejsou žádné souèásti, které byste mohli opravit. Kon takt INFORMACE O DATOVÉM KONEKTORU Funkce 1 5 Kon takt 1 Signál èervené 9 5V 15 Funkce 2 Signál zelené 10 Digitální zem 3 Signál modré 11 Zem 4 Zem 12 SDA (DDC1/DDC2B) 5 * poznámka 13 Horizontální synchronizace 6 Návrat èervené 14 Vertikální synchronizace a VCLK (DDC1) 7 Návrat zelené 15 SCL (DDC 2B) 8 Návrat modré *Poznámka: Tento kontakt se používá k detekci automatického testu; na stranì PC musí být spojen se zemí.

11 CZ-9 TECHNICKÉ SPECIFIKACE Velikost obrazovky Viditelná úhlopøíèka "15" Zobrazovací velikost obrazovky 13,8""Antireflexní vrstva** " Pøívod napájení Napìtí / frekvence 100 až240 V stø Hz Rozteè bodù 0,28 mm Jmenovitý proud 1,5 A Zobrazovací plocha Implicitní Úplný rozklad (V x Š) 196 x 262 (mm), typický 211 x 282 (mm), závislý na èasování signálu Spotøeba Zobrazované barvy Nekoneèno Rozmìry (Š x V x D) 75 W (max.) Max. rozlišení 1024 bodù x 768 øádkù Hmotnost 12 ± 1 kg 366 x 387 x 392 mm (pøibližnì) Kompatibilita Synchronizace Horizontální: Vertikální Všechny grafické režimy s horizontálními frekvencemi od 30 khz do 69 khz 30 až69 khz 50 až120 Hz Provozní teplota 5 C až35 C Skladovací teplota -40 C až65 C Šíøka pásma 110 MHz Vlhkost 20% až80 % (bez kondenzace) Vstupní signál Video RGB analogový Nadmoøská výška Až7 000 stop (2100 m) Sync. TTL oddìlený Datový kabel Konektor D-sub s 15 kontakty MPRII MPRII 1990:10 * Specifikace se mohou zmìnit bez pøedchozího oznámení. ** Tento výrobek má SCHVÁLENÉ ERGONOMICKÉ charakteristiky.

12 CZ-10 REŽIMY PØEDVOLEB Režim Rozlišení (H x V) H. frekv. (khz) V. frekv. (Hz) Režim Rozlišení (H x V) H. frekv. (khz) V. frekv. (Hz) x , x x , X x , x X x x x ,6 85

T2200HD/T2200HDA 21,5" širokoúhlý monitor LCD Uživatelská příručka

T2200HD/T2200HDA 21,5 širokoúhlý monitor LCD Uživatelská příručka T2200HD/T2200HDA 21,5" širokoúhlý monitor LCD Uživatelská příručka Obsah Obsah balení...3 Instalace... 4 Připojení monitoru k počítači... 4 Připojení monitoru k sít ovému napájení... 4 Nastavení monitoru...

Více

T2210HD/T2210HDA 21,5" širokoúhlý monitor LCD Uživatelská příručka

T2210HD/T2210HDA 21,5 širokoúhlý monitor LCD Uživatelská příručka T2210HD/T2210HDA 21,5" širokoúhlý monitor LCD Uživatelská příručka Obsah Obsah balení...3 Instalace... 4 Připojení monitoru k počítači... 4 Nastavení monitoru... 5 Funkce tlačítek a indikátoru... 5 Seznam

Více

T52WA 15" širokoúhlý monitor LCD Uživatelská příručka

T52WA 15 širokoúhlý monitor LCD Uživatelská příručka T52WA 15" širokoúhlý monitor LCD Uživatelská příručka Obsah Obsah balení...3 Instalace... 4 Připojení monitoru k počítači... 4 Připojení monitoru k sít ovému napájení... 4 Nastavení monitoru... 5 Funkce

Více

Uživatelská příručka. Monitor AC701 CRT

Uživatelská příručka. Monitor AC701 CRT Uživatelská příručka Monitor AC701 CRT Obsah Důležité bezpečnostní pokyny..................... 2 Připevnění podstavce............................ 4 Odejmutí podstavce............................. 4 Úvod.........................................

Více

Vytáhněte LCD monitor opatrně z krabice a přesvědčte se, že je obsah dodávky kompletní

Vytáhněte LCD monitor opatrně z krabice a přesvědčte se, že je obsah dodávky kompletní LCD TFT M2002 OBSAH Bezpečnostní pokyny 1 Základní charakteristika 1 1. Vybalení 1 2. Montáž 2 3. Nastavení monitoru 2 4. Specifikace LCD monitoru 6 5. Řešení problémů 7 6. Dodatek 8 Bezpečnostní pokyny:

Více

Monitor Acer 1712m. 1712mAL1712m Uživatelská pøíruèka

Monitor Acer 1712m. 1712mAL1712m Uživatelská pøíruèka Monitor Acer 1712m 1712mAL1712m Uživatelská pøíruèka Obsah Upozornìní... 2 Obsah balení... 3 Pokyny pro instalaci... 3 Sestavení monitoru... 3 Demontáž monitoru... 3 Nastavení úhlu pohledu... 4 Pøipojení

Více

ELEKTRONICKÝ RADIOBUDÍK

ELEKTRONICKÝ RADIOBUDÍK ELEKTRONICKÝ RADIOBUDÍK Návod k obsluze Upozornìní: V pøípadì nutnosti sejmutí krytu musí být nejprve vytažena vidlice sí ového pøívodu ze zásuvky. OBSAH Strana Obsluha... 2 Napájení el. proudem... 3 Hodiny...

Více

Instalační příručka. Barevný monitor LCD

Instalační příručka. Barevný monitor LCD Instalační příručka Barevný monitor LCD SYMBOLY TÝKAJÍCÍ SE BEZPEČNOSTI V této příručce se používají následující symboly. Označují důležité informace. Pečlivě si je přečtěte. VAROVÁNÍ Pokud se informacemi

Více

Všechny informace v tomto manuálu se mohou změnit bez předchozího upozornění LCD Monitor 19.0 TFT Active Matrix LCD Panel Uživatelská příručka

Všechny informace v tomto manuálu se mohou změnit bez předchozího upozornění LCD Monitor 19.0 TFT Active Matrix LCD Panel Uživatelská příručka Všechny informace v tomto manuálu se mohou změnit bez předchozího upozornění LCD Monitor 19.0 TFT Active Matrix LCD Panel Uživatelská příručka Obsah Obsah 2 Bezpečnostní instrukce 3 Pohled na monitor 4

Více

Uživatelská příručka. 15 CRT monitor TATUNG Vibrant

Uživatelská příručka. 15 CRT monitor TATUNG Vibrant Uživatelská příručka 15 CRT monitor TATUNG Vibrant Než začnete s monitorem pracovat, přečtěte si důkladně tuto příručku a ponechejte si ji pro budoucí referenci. Obsah Seznam součástí balíku 2 Bezpečnostní

Více

MMI3G. Pro navigaèní systémy Audi MMI 3G basic/high, MMI3G+ basic/high a VW RNS 850 navigaèní systémy se 4pinovým HSD LVDS konektorem

MMI3G. Pro navigaèní systémy Audi MMI 3G basic/high, MMI3G+ basic/high a VW RNS 850 navigaèní systémy se 4pinovým HSD LVDS konektorem Objednávací èíslo : 2 22 539 MMI3G Pro navigaèní systémy Audi MMI 3G basic/high, MMI3G+ basic/high a VW RNS 850 navigaèní systémy se 4pinovým HSD LVDS konektorem Popis produktu kompletní sada 2x AV-vstup

Více

Vytáhněte LCD monitor opatrně z krabice a přesvědčte se, že je obsah dodávky kompletní

Vytáhněte LCD monitor opatrně z krabice a přesvědčte se, že je obsah dodávky kompletní LCD MONITOR EC2204 OBSAH Bezpečnostní pokyny 1 1. Základní charakteristika 3 2. Vybalení 3 2. Montáž 3 3. Nastavení monitoru 4 4. Specifikace LCD monitoru 12 5. Řešení problémů 13 6. Dodatek 4 Bezpečnostní

Více

PØENOSNÝ RADIOMAGNETOFON S CD PØEHRÁVAÈEM

PØENOSNÝ RADIOMAGNETOFON S CD PØEHRÁVAÈEM Návod k obsluze PØENOSNÝ RADIOMAGNETOFON S CD PØEHRÁVAÈEM SD-530 Symbol blesku v trojúhelníku varuje uživatele, že uvnitø pøístroje se nachází nebezpeèné napìtí. UPOZORNÌNÍ: ABYSTE PØEDEŠLI NEBEZPEÈÍ ÚRAZU

Více

Dotykový 10,4" LCD monitor s HDMI FW1042AHT. Uživatelský manuál

Dotykový 10,4 LCD monitor s HDMI FW1042AHT. Uživatelský manuál Dotykový 10,4" LCD monitor s HDMI FW1042AHT 10''/10,4'' multifunkční monitor Uživatelský manuál Drazí zákazníci, abyste zajistili, že vámi zakoupený výrobek bude správně fungovat, přečtěte si nejprve tento

Více

Monitor Acer AL1911. Uživatelská pøíruèka

Monitor Acer AL1911. Uživatelská pøíruèka Monitor Acer AL1911 Uživatelská pøíruèka Obsah Úvodem...2 Kapitola 1 Instalace...3 Rozbalení... 3 Nastavení úhlu pohledu... 3 Odejmutí LCD monitoru z podstavce... 3 Instalace podstavce monitoru... 4 Instalace

Více

Bezpečnostní opatření...2. Instalace...2 Připojení do sítě...2 Naklánění...3 Údržba...3 Přeprava...3. Začínáme...4

Bezpečnostní opatření...2. Instalace...2 Připojení do sítě...2 Naklánění...3 Údržba...3 Přeprava...3. Začínáme...4 Obsah Bezpečnostní opatření...2 Instalace...2 Připojení do sítě...2 Naklánění...3 Údržba...3 Přeprava...3 Začínáme...4 Obsah balení...4 Součásti a ovládání...5 Nastavení...8 Uživatelské nastavení monitoru...10

Více

Vaše uživatelský manuál ACER AL1911 http://cs.yourpdfguides.com/dref/2715047

Vaše uživatelský manuál ACER AL1911 http://cs.yourpdfguides.com/dref/2715047 Můžete si přečíst doporučení v uživatelské příručce, technickém průvodci, nebo průvodci instalací pro ACER AL1911. Zjistíte si odpovědi na všechny vaše otázky, týkající se ACER AL1911 v uživatelské příručce

Více

Uživatelská příručka. Monitor AL 532

Uživatelská příručka. Monitor AL 532 Uživatelská příručka Monitor AL 532 OBSAH DŮLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY Kapitola 1 - ÚVOD...4 1.1 Vlastnosti monitoru...4 1.2 Kontrolní seznam...4 Kapitola 2 - INSTALACE...5 2.1 Připojení monitoru k počítači...5

Více

Dùležitá bezpeèností upozornìní. Dùležitá bezpeèností upozornìní

Dùležitá bezpeèností upozornìní. Dùležitá bezpeèností upozornìní Dùležitá bezpeèností upozornìní Dùležitá bezpeèností upozornìní Pøeètìte si prosím celý tento návod pøed instalací a použitím a uschovejte si jej na dostupném místì, abyste se mohli k nìkterým pasážím

Více

ØADA FERNI F 1000 F 1100 F 1024

ØADA FERNI F 1000 F 1100 F 1024 ØADA FERNI F 1000 F 1100 F 1024 Vnìjší automatický systém s kloubovými rameny pro závìsné brány Vzorová montáž Napájecí vodièe k motoru: 4 x 1,5 mm 2, délka 20 m 4 x 2,5 mm 2, délka 30 m 1 Montážní sada

Více

Instalační příručka. Barevný monitor LCD

Instalační příručka. Barevný monitor LCD Instalační příručka Barevný monitor LCD SYMBOLY TÝKAJÍCÍ SE BEZPEČNOSTI V této příručce se používají následující symboly. Označují důležité informace. Pečlivě si je přečtěte. VAROVÁNÍ Pokud se informacemi

Více

ÈESKY BAREVNÝ TV PØIJÍMAÈ XENTIA 55 ST 55-405/8 DOLBY

ÈESKY BAREVNÝ TV PØIJÍMAÈ XENTIA 55 ST 55-405/8 DOLBY ÈESKY BAREVNÝ TV PØIJÍMAÈ XENTIA 55 ST 55-405/8 DOLBY OBSAH 4 Instalace a bezpeènost 6 Na první pohled Èelní panel televizoru Zadní strana televizoru Dálkový ovladaè 8 Pøipojení a pøíprava Pøipojení antény

Více

Řada Security. Uživatelská příručka. Monitor LCD

Řada Security. Uživatelská příručka. Monitor LCD Řada Security Uživatelská příručka Monitor LCD Obsah Bezpečnostní opatření...2 Instalace... 2 Připojení do sítě... 2 Naklánění... 3 Údržba... 3 Přeprava... 3 Začínáme...4 Obsah balení... 4 Součásti a ovládání...

Více

Uživatelská příručka. Monitor AL 732

Uživatelská příručka. Monitor AL 732 Uživatelská příručka Monitor AL 732 Obsah Prohlášení F.C.C. Důležité bezpečnostní pokyny Kapitola 1 Úvod 1.1 Vlastnosti...4 1.2 Kontrolní seznam...4 Kapitola 2 Instalace 2.1 Připojení Vašeho monitoru

Více

Masterline KVM Extender MVX1 návod k obsluze

Masterline KVM Extender MVX1 návod k obsluze Masterline KVM Extender MVX1 návod k obsluze MVX1 s metalickým propojením MVX1 s optickým propojením Dodávka extenderu MVX1 obsahuje: 1x MVX1 / PC 1x MVX1 / Monitor 2x napájecí zdroj 12V/1A 1x DVI kabel

Více

Symboly týkající se bezpečnosti V této příručce se používají následující symboly. Označují důležité informace. Pečlivě si je přečtěte.

Symboly týkající se bezpečnosti V této příručce se používají následující symboly. Označují důležité informace. Pečlivě si je přečtěte. Instalační příručka Barevný monitor LCD Symboly týkající se bezpečnosti V této příručce se používají následující symboly. Označují důležité informace. Pečlivě si je přečtěte. VAROVÁNÍ Pokud se informacemi

Více

OLYMPUS ÈTEÈKA/ZAPISOVAÈ PRO MINIATURNÍ KARTY. Pøed použitím výrobku si prosím pozornì pøeètìte tento návod.

OLYMPUS ÈTEÈKA/ZAPISOVAÈ PRO MINIATURNÍ KARTY. Pøed použitím výrobku si prosím pozornì pøeètìte tento návod. OLYMPUS ÈTEÈKA/ZAPISOVAÈ PRO MINIATURNÍ KARTY Návod k použití Pøed použitím výrobku si prosím pozornì pøeètìte tento návod. ctecka.p65 1 DÙLEŽITÉ PRO BEZPEÈNÉ A SPRÁVNÉ POUŽÍVÁNÍ VÝROBKU Dìkujeme vám za

Více

Než začnete s monitorem pracovat, přečtěte si důkladně tuto příručku. Tuto příručku si ponechejte pro budoucí referenci. Obsah

Než začnete s monitorem pracovat, přečtěte si důkladně tuto příručku. Tuto příručku si ponechejte pro budoucí referenci. Obsah Než začnete s monitorem pracovat, přečtěte si důkladně tuto příručku. Tuto příručku si ponechejte pro budoucí referenci. Obsah Seznam součástí balíku -------------------------------------- 1 Bezpečnostní

Více

Uživatelská příručka. 15 LCD monitor Vibrant VL5A9PD

Uživatelská příručka. 15 LCD monitor Vibrant VL5A9PD Uživatelská příručka 15 LCD monitor Vibrant VL5A9PD Obsah Bezpečnostní opatření 3 Připojení a nastavení 4 Přední panel a OSD ovládání 5 Tabulka výchozího nastavení 6 Specifikace 7 Detail konektoru kabelu

Více

Uživatelská příručka. 17 LCD monitor Vibrant VL7G9PG

Uživatelská příručka. 17 LCD monitor Vibrant VL7G9PG Uživatelská příručka 17 LCD monitor Vibrant VL7G9PG Obsah Bezpečnostní opatření 3 Popis produktu 4 Obsah balení 4 Vlastnosti 5 Čištění 5 Popis 5 Přední pohled 5 Nastavení funkcí 6 Zapojení 6 Nastavení

Více

Vítejte. philips. Prùvodce rychlým startem. Pøipojte. Nainstalujte. Užívejte

Vítejte. philips. Prùvodce rychlým startem. Pøipojte. Nainstalujte. Užívejte Vítejte Prùvodce rychlým startem 1 2 3 Pøipojte Nainstalujte Užívejte philips + Obsah balení Základna CD640 NEBO - Connect Install Enjoy Sluchátko CD640/CD645 Základna CD645 Napájecí adaptér základny Welcome

Více

IC 1000fgr. TFT LCD monitor s úhlopříčkou 10 palce (25,4 cm) Uživatelská příručka

IC 1000fgr. TFT LCD monitor s úhlopříčkou 10 palce (25,4 cm) Uživatelská příručka IC 1000fgr TFT LCD monitor s úhlopříčkou 10 palce (25,4 cm) Uživatelská příručka Upozornění Úpravy přístroje provedené bez souhlasu výrobce mohou vést k poškození přístroje a v tomto případě nelze uplatnit

Více

Instalační příručka. Barevný monitor LCD

Instalační příručka. Barevný monitor LCD Instalační příručka Barevný monitor LCD Symboly týkající se bezpečnosti V této příručce se používají následující symboly. Označují důležité informace. Pečlivě si je přečtěte. VAROVÁNÍ Pokud se informacemi

Více

LCD Monitory 15 BL15CSC, 17 BL17CSC. Návod na obsluhu monitoru

LCD Monitory 15 BL15CSC, 17 BL17CSC. Návod na obsluhu monitoru LCD Monitory 15 BL15CSC, 17 BL17CSC Návod na obsluhu monitoru 1. Bezpečnostní opatření 1. Před čištěním monitor vždy vypněte, používejte jemnou tkaninu a nepoužívejte žádné roztoky a spreje. 2. Nezakrývejte

Více

C105S. Øídicí jednotka. 6 x 0,25. 4 x 0,25. l=4 m

C105S. Øídicí jednotka. 6 x 0,25. 4 x 0,25. l=4 m 05S Øídicí jednotka 6 x 0,5 x 0,5 l= m 600 OBSH. Øídicí jednotka 05S...3.. Obecné...3.. Technická specifikace...3.3. hybová hlá¹ení, viz Obr. 6....3. POKYY K POU ITÍ..... astavení doby do spu¹tìní a doby

Více

Uživatelská příručka. 17 LCD monitor Vibrant VL7A9PD

Uživatelská příručka. 17 LCD monitor Vibrant VL7A9PD Uživatelská příručka 17 LCD monitor Vibrant VL7A9PD Obsah Bezpečnostní opatření 3 Připojení a nastavení 4 Přední panel a OSD ovládání 6 Tabulka výchozího nastavení 7 Specifikace 8 Technická podpora 9 Detail

Více

Obsah. Upozornění... 2. Zvláštní poznámky k LCD monitorům... 2. Obsah balení... 3. Návod k instalaci... 3. Úprava nastavení displeje...

Obsah. Upozornění... 2. Zvláštní poznámky k LCD monitorům... 2. Obsah balení... 3. Návod k instalaci... 3. Úprava nastavení displeje... Obsah Upozornění... 2 Zvláštní poznámky k LCD monitorům... 2 Obsah balení... 3 Návod k instalaci... 3 Montáž monitoru... 3 Odpojení monitoru... 3 Nastavení úhlu pohledu... 4 Připojení zařízení... 6 Zapnutí

Více

Obsah. Upozornění...2. Obsah balení...3. Návod k instalaci...3. Montáž monitoru...3. Opětovné zabalení monitoru...4. Nastavení úhlu pohledu...

Obsah. Upozornění...2. Obsah balení...3. Návod k instalaci...3. Montáž monitoru...3. Opětovné zabalení monitoru...4. Nastavení úhlu pohledu... Obsah Upozornění...2 Obsah balení...3 Návod k instalaci...3 Montáž monitoru...3 Opětovné zabalení monitoru...4 Nastavení úhlu pohledu...4 Připojení zařízení...5 Zapnutí přívodu elektrické energie...5 Úprava

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Uživatelská příručka TL-SF1016/TL-SF1024/TL-SF1048 Stojanový fast ethernet přepínač 10/100M Rev: 1.0.0 7106500586 AUTORSKÁ PRÁVA A OBCHODNÍ ZNÁMKY Technické parametry se mohou bez upozornění měnit. je

Více

VS228T-P. LCD monitor. Uživatelská příručka

VS228T-P. LCD monitor. Uživatelská příručka VS228T-P LCD monitor Uživatelská příručka Obsah Upozornění... iii Bezpečnostní informace... iv Péče a údržba... v 1.1 Vítejte!... 1-1 1.2 Obsah balení... 1-1 1.3 Montáž základny monitoru... 1-2 1.4 Připojení

Více

Øídící karta ZBX7 1 VŠEOBECNÝ POPIS

Øídící karta ZBX7 1 VŠEOBECNÝ POPIS Øídící karta ZBX7 1 VŠEOBECNÝ POPIS Popis ovládacího panelu Øídící karta ZBX7 je používána pro dálkové ovládání u jednofázových automatických posuvných závor (230 V), série BX-A/BX-B. Karta je vložena

Více

LCD Monitor Series 17.0 TFT Active Matrix LCD Panel Všechny informace v této příručce mohou být měněny bez předchozího upozornění.

LCD Monitor Series 17.0 TFT Active Matrix LCD Panel Všechny informace v této příručce mohou být měněny bez předchozího upozornění. LCD Monitor Series 17.0 TFT Active Matrix LCD Panel Všechny informace v této příručce mohou být měněny bez předchozího upozornění. 1 O b s a h Seznam kapitol 2 Bezpečnostní instrukce 3 Pohled na monitor

Více

Dotykový 8" LCD monitor s HDMI 869GL80NP/C/T

Dotykový 8 LCD monitor s HDMI 869GL80NP/C/T Dotykový 8" LCD monitor s HDMI 869GL80NP/C/T Bezpečnost 1. Používejte prosím pouze adaptér přiložený jako příslušenství. 2. Nevystavujte tento výrobek přímému slunečnímu světlu, teplu nebo vlhku. 3. Nepoužívejte

Více

Uživatelská příručka. Monitor AL506

Uživatelská příručka. Monitor AL506 Uživatelská příručka Monitor AL506 Obsah VÝROBEK................................................................................1 Přehled o výrobku...........................................................1

Více

Monitor Acer AL1721. Uživatelská pøíruèka

Monitor Acer AL1721. Uživatelská pøíruèka Monitor Acer AL1721 Uživatelská pøíruèka OBSAH PRO VAŠI BEZPEÈNOST... 3 BEZPEÈNOSTNÍ UPOZORNÌNÍ... 4 POZNÁMKY K LCD MONITORÙM... 5 PØED UVEDENÍM MONITORU DO PROVOZU... 5 PØEDNOSTI... 5 SEZNAM POLOŽEK BALENÍ...

Více

Uživatelský manuál Video projektor

Uživatelský manuál Video projektor Uživatelský manuál Video projektor Obsah Upozornění Popis tlačítek Provoz Připojení Tlačítka projektoru Tlačítka dálkového ovládání Výběr zdroje Připojení multimédií Připojení HDMI Vstup VGA (PC) Připojení

Více

Video boroskop AX-B520. Návod k obsluze

Video boroskop AX-B520. Návod k obsluze Video boroskop AX-B520 Návod k obsluze Obsah 1. Bezpečnostní instrukce... 3 2. Popis funkce... 3 3. Technické údaje... 4 4. Popis přístroje... 5 5. Obsluha zařízení... 7 6. Upozornění... 13 2 1. Bezpečnostní

Více

GRUNDIG Radiobudík SONOCLOCK 690

GRUNDIG Radiobudík SONOCLOCK 690 Grundig spol. s r.o. l Koperníkova 2 l 120 00 Praha 2 GRUNDIG Radiobudík SONOCLOCK 690 Grundig AG l Kurgartenstraße 37 l D-90762 Fürth l http://www.grundig.de Èesky OBSAH Bezpeènostní upozornìní, informace...

Více

Symboly týkající se bezpečnosti V této příručce se používají následující symboly. Označují důležité informace. Pečlivě si je přečtěte.

Symboly týkající se bezpečnosti V této příručce se používají následující symboly. Označují důležité informace. Pečlivě si je přečtěte. Symboly týkající se bezpečnosti V této příručce se používají následující symboly. Označují důležité informace. Pečlivě si je přečtěte. VAROVÁNÍ Pokud se informacemi obsaženými ve VAROVÁNÍ nebudete řídit,

Více

BH280/BH380 Panelový displej Uživatelská příručka

BH280/BH380 Panelový displej Uživatelská příručka BH280/BH380 Panelový displej Uživatelská příručka Vyloučení odpovědnosti Společnost BenQ Corporation neposkytuje žádná ujištění nebo záruky výslovně uvedené nebo předpokládané s ohledem na obsah tohoto

Více

Monitor Acer AL1731. Uživatelská pøíruèka

Monitor Acer AL1731. Uživatelská pøíruèka Monitor Acer AL1731 Uživatelská pøíruèka Obsah Úvodem...2 Kapitola 1 Instalace...3 Rozbalení... 3 Sestavení LCD monitoru a podstavce... 3 Nastavení úhlu pohledu... 3 Odejmutí LCD monitoru z podstavce...

Více

[Umístění výstražného upozornění]

[Umístění výstražného upozornění] Instalační příručka Barevný monitor LCD [Umístění výstražného upozornění] Informace o příručce Instalační příručka a Uživatelské příručce Instalační příručka (tato příručka) Uživatelská příručka (Soubor

Více

Monitory 15, 17, 19. Návod na obsluhu monitoru

Monitory 15, 17, 19. Návod na obsluhu monitoru Monitory 15, 17, 19 Návod na obsluhu monitoru 1. Instrukce 1.1 Základní informace Vítejte ve vzrušujícím světě grafiky vysokého rozlišení na vašem monitoru. Monitory jsou navrženy tak, aby splňovaly dnešní

Více

Osvědčení FCC...v WEEE...vi Hg...vi

Osvědčení FCC...v WEEE...vi Hg...vi ii OBSAH BEZPEČNOSTNÍ INFORMACE Osvědčení FCC...v WEEE...vi Hg...vi BEZPEČNOSTNÍ POKYNY Upozornění... vii Upozornění pro umisťování... vii Upozornění pro používání... viii Čištění a údržba...ix Poznámky

Více

Hlavní obrazovka displeje je rozdìlena do pìti základních monitorovacích oken a tlaèítka slou ícího ke vstupu do nastavení zaøízení.

Hlavní obrazovka displeje je rozdìlena do pìti základních monitorovacích oken a tlaèítka slou ícího ke vstupu do nastavení zaøízení. OBSLUHA REGULACE 1. HLAVNÍ OBRAZOVKA Hlavní obrazovka displeje je rozdìlena do pìti základních monitorovacích oken a tlaèítka slou ícího ke vstupu do nastavení zaøízení. Aktuální èas a datum Venkovní teplota

Více

O varováních. Dell Latitude E4200 Informace o instalaci a funkcích technické údaje. Čelní pohled

O varováních. Dell Latitude E4200 Informace o instalaci a funkcích technické údaje. Čelní pohled O varováních VAROVÁNÍ: VAROVÁNÍ upozorňuje na možné poškození majetku a riziko úrazu nebo smrti. Dell Latitude E4200 Informace o instalaci a funkcích technické údaje Čelní pohled 19 18 1 17 16 15 2 3 14

Více

SENCOR SDF 1260. Digitální fotorámeček. Návod k obsluze

SENCOR SDF 1260. Digitální fotorámeček. Návod k obsluze SENCOR SDF 1260 Digitální fotorámeček Návod k obsluze 0 Bezpečnostní informace: Udržujte přístroj mimo působení vody, vlhkosti a prachu. Provozní teplota je 0-40 0 C. Nikdy neumísťujte přístroj do míst

Více

PROHLÁŠENÍ O SHODĚ. Vážený zákazníku,

PROHLÁŠENÍ O SHODĚ. Vážený zákazníku, 1 Vážený zákazníku, Blahopřejeme k nákupu tohoto zařízení. Přečtěte si pozorně příručku a dodržujte následující instrukce, abyste předešli poškození. Jakékoliv poruchy způsobené ignorováním instrukcí

Více

Uživatelský manuál Kamera do auta

Uživatelský manuál Kamera do auta Uživatelský manuál Kamera do auta Upozornění Výrobek nevystavujte přímému slunečnímu záření nebo zdrojům tepla. Může být poškozen kryt nebo vnitřní součástky. Před vložením nebo vyjmutím paměťové karty

Více

8 ZÓNOVÝ REGULÁTOR HORKÝCH VTOKÙ

8 ZÓNOVÝ REGULÁTOR HORKÝCH VTOKÙ 8 ZÓNOVÝ REGULÁTOR HORKÝCH VTOKÙ Typ: Regul2.00 - 8 samostatných PID regulátorù - rozšíøené možnosti nastavení parametrù regulace - chránìné klíèkem - zobrazování všech teplot na displeji zároveò - pamì

Více

Pokojový programovatelný termostat. Flame Touch

Pokojový programovatelný termostat. Flame Touch Pokojový programovatelný termostat Flame Touch Pokojový termostat Flame Touch s intuitivním dotekovým ovládáním slouží k regulaci pokojové teploty na základě nastaveného programu nebo nastaveného topného

Více

1. Bezpečnostní pokyny pro uživatele

1. Bezpečnostní pokyny pro uživatele . Bezpečnostní pokyny pro uživatele U tohoto přístroje používejte pouze specifikované napětí. Při překročení povoleného rozsahu napětí může dojít k poškození nebo nesprávné funkci přístroje. Důležitá poznámka:

Více

Uživatelská příručka. Monitor AL 707

Uživatelská příručka. Monitor AL 707 Uživatelská příručka Monitor AL 707 OBSAH BEZPEâNOSTNÍ POKYNY ----------------------------------------------------------3 POZNÁMKY K PROVOZU LCD MONITORÒ------------------------------4 P EDTÍM, NEÎ MONITOR

Více

PDR3MS 1 KANÁLOVÉ MINI DVR UŽIVATELSKÝ NÁVOD

PDR3MS 1 KANÁLOVÉ MINI DVR UŽIVATELSKÝ NÁVOD 1 KANÁLOVÉ MINI DVR UŽIVATELSKÝ NÁVOD (REV 1.0) OBSAH Obsah...1 Zapojení...2 Dálkový ovladač...4 Instalace paměťové karty...5 Vstup do menu...5 Hlavní menu...6 Záznam...6 Kvalita záznamu...7 Nastavení

Více

Multi-dotykový 10,1" LCD monitor s HDMI FA1012-NP/C/T

Multi-dotykový 10,1 LCD monitor s HDMI FA1012-NP/C/T Multi-dotykový 10,1" LCD monitor s HDMI FA1012-NP/C/T Drazí zákazníci Uživatelský manuál Děkujeme, že jste si vybrali náš TFT LCD monitor. Tento výrobek obsahuje integrované obvody, má nízkou spotřebu

Více

C7EA/C7ES ŘADA Barevný monitor s nízkou spotřebou a sníženým vyzařováním

C7EA/C7ES ŘADA Barevný monitor s nízkou spotřebou a sníženým vyzařováním C7EA/C7ES ŘADA Barevný monitor s nízkou spotřebou a sníženým vyzařováním MODEL TCO99/MPRII/DDC NÁVOD K OBSLUZE 1 OBSAH Základní údaje... 3 Bezpečnostní opatření... 3 Vlastnosti... 5 Technické údaje...

Více

Herní sluchátka s mikrofonem V330. Uživatelská příručka

Herní sluchátka s mikrofonem V330. Uživatelská příručka Herní sluchátka s mikrofonem V330 Uživatelská příručka Úvod Děkujeme vám za zakoupení herních sluchátek s mikrofonem Viper V330. Tato stereofonní sluchátka nabízejí při hraní jakýchkoli her jasný a zřetelný

Více

Zapojení boxu. Diagram zapojení boxu

Zapojení boxu. Diagram zapojení boxu Zapojení boxu Zapojení zahrnuje tyto kroky: 1. Připojte box pomocí adaptéru k elektrické síti 2. Připojte box k TV pomocí HDMI, YPbPr, nebo CVBS kabelu 3. Připojte box pomocí ethernetového kabelu k počítačové

Více

Řada X. Uživatelská příručka. Monitor LCD

Řada X. Uživatelská příručka. Monitor LCD Řada X Uživatelská příručka Monitor LCD Obsah Bezpečnostní opatření...2 Instalace...2 Připojení do sítě...2 Naklánění...3 Údržba...3 Přeprava...3 Začínáme...4 Obsah balení...4 Součásti a ovládání...5 Nastavení...8

Více

Saunový regulátor S 500 NÁVOD NA OBSLUHU www.mctsro.com 1. Popis Saunový regulátor S 500 je urèen k ovládání a øízení provozu sauny. Umožòuje okamžité zapnutí sauny nebo zapnutí se zpoždìním až do 24 hodin.

Více

Dell OptiPlex 780 Ultra Small Form Factor Informace o instalaci a funkcích technické údaje

Dell OptiPlex 780 Ultra Small Form Factor Informace o instalaci a funkcích technické údaje O varováních VAROVÁNÍ: VAROVÁNÍ upozorňuje na možné poškození majetku a riziko úrazu nebo smrti. Dell OptiPlex 780 Ultra Small Form Factor Informace o instalaci a funkcích technické údaje Čelní pohled

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL LABORATORNÍ ZDROJ HCS-3604/3602 ÚVOD

UŽIVATELSKÝ MANUÁL LABORATORNÍ ZDROJ HCS-3604/3602 ÚVOD UŽIVATELSKÝ MANUÁL LABORATORNÍ ZDROJ HCS-3604/3602 1. ÚVOD Tento druh výkoného, vylepšeného napájecího zdroje s malým zkreslením, proudovou ochranou, 3 přednastaveními V a I a možností dálkového ovládání.

Více

LED panel LEDPAN PRO2

LED panel LEDPAN PRO2 Návod k použití CZ LED panel LEDPAN PRO2 Dìkujeme Vám za projevenou dùvìru zakoupením výrobku znaèky FK technics. Tento návod Vás seznámí s uvedeným výrobkem, jeho funkcemi a správnou obsluhou. NEPØEHLÉDNÌTE

Více

Uživatelská příručka Set-top Boxu

Uživatelská příručka Set-top Boxu ITonis IPTV and VoD Platform Uživatelská příručka Set-top Boxu 10. října 2007 i Obsah 1 Motorola Set-top Box VIP1500/VIP1700 1 1.1 Vybalení Set-top Boxu... 1 1.2 Zapojení Set-top Boxu...

Více

Monitor Acer AL1511. Uživatelská pøíruèka

Monitor Acer AL1511. Uživatelská pøíruèka Monitor Acer AL1511 Uživatelská pøíruèka OBSAH PRO VAŠI BEZPEÈNOST... 3 BEZPEÈNOSTNÍ UPOZORNÌNÍ... 4 SPECIÁLNÍ POZNÁMKY, TÝKAJÍCÍ SE LCD MONITORÙ... 5 PØED UVEDENÍM TOHOTO MONITORU DO PROVOZU... 5 PØEDNOSTI...

Více

Uživatelská příručka. 15 LCD monitor Vibrant VL5B9DA

Uživatelská příručka. 15 LCD monitor Vibrant VL5B9DA Uživatelská příručka 15 LCD monitor Vibrant VL5B9DA Obsah Bezpečnostní opatření 3 Popis produktu 4 Obsah balení 4 Instalace 4 Základna 4 Síťová sňůra 5 Konektory 5 Nastavení polohy stínítka 5 Popis 6 Základní

Více

Uživatelská příručka CQ-C005 / CQ-C008

Uživatelská příručka CQ-C005 / CQ-C008 Uživatelská příručka CQ-C005 / CQ-C008 Stolní přepínač 10/100M Fast Ethernet 5 portový / 8 portový Popis zařízení: 2 1 4 2 1 4 3 1 - LED kontrolka napájení 2 - LED kontrolky pro jednotlivé porty 3 - napájecí

Více

DP 3400 / DP 3401 Non-Display Portable

DP 3400 / DP 3401 Non-Display Portable Professional Digital Two-Way Radio System DP 3400 / DP 3401 Non-Display Portable Quick Reference Guide m Struèný návod k použití pro pøenosné radiostanice DP 3400/3401 Dùležité bezpeènostní informace Bezpeèné

Více

G 2500 STANDARDNÍ ZAØÍZENÍ VNÌJŠÍ ROZMÌRY KONSTRUKÈNÍ ØADA GARD RYCHLÁ SILNIÈNÍ SKLOPNÁ ZÁVORA. Legenda k obrázku:

G 2500 STANDARDNÍ ZAØÍZENÍ VNÌJŠÍ ROZMÌRY KONSTRUKÈNÍ ØADA GARD RYCHLÁ SILNIÈNÍ SKLOPNÁ ZÁVORA. Legenda k obrázku: KONSTRUKÈNÍ ØADA GARD RYCHLÁ SILNIÈNÍ SKLOPNÁ ZÁVORA G 2500 STANDARDNÍ ZAØÍZENÍ TX 2x1 mm 2 RX 2x1,5 mm 2 4x1 3x1 mm 2 230V 3x1,5 mm 2 Legenda k obrázku: 1 Hnací jednotka G 2500 2 Øídicí panel (øízení

Více

Úvod Varování Instalace

Úvod Varování Instalace Rychlovazaè X5 2v1 Úvod Blahopøejeme Vám k zakoupení vazacího stroje X5 2v1. Jsme pøesvìdèeni, že jste si vybrali správnì. Jedná se o tzv. kombinovaný vazaè pro vazbu do plastových i kovových høbetù (pro

Více

Nastavení rozlišení obrazovky

Nastavení rozlišení obrazovky Nastavení rozlišení obrazovky Kvůli vlastnostem technologie u displejů z tekutých krystalů (LCD) je rozlišení obrazu vždy pevné. Nejlepšího zobrazení dosáhnete, pokud rozlišení nastavíte na maximální,

Více

Obsah. P-19...46 P-17...46 Předpisy a nařízení...47 Osvědčení FCC...47 WEEE...48

Obsah. P-19...46 P-17...46 Předpisy a nařízení...47 Osvědčení FCC...47 WEEE...48 Obsah Bezpečnostní opatření...2 Instalace...2 Připojení do sítě...2 Nastavení pozorovacího úhlu...2 Montáž na zeď...3 1. Sklopte podstavec...3 2. Zajistěte ozdobný kryt...3 3. Připevněte monitor LCD na

Více

h Počítač h Baterie h Napájecí šňůra h Knihy:

h Počítač h Baterie h Napájecí šňůra h Knihy: Číslo dílu: 92P1924 Děkujeme, že jste si zakoupili počítač IBM ThinkPad X Series. Porovnejte položky tohoto seznamu s položkami v krabici. Pokud některá z těchto položek chybí, obraťte se na svého prodejce.

Více

Dell Vostro 230. O varováních. Informace o instalaci a funkcích. VAROVÁNÍ: VAROVÁNÍ upozorňuje na možné poškození majetku a riziko úrazu nebo smrti.

Dell Vostro 230. O varováních. Informace o instalaci a funkcích. VAROVÁNÍ: VAROVÁNÍ upozorňuje na možné poškození majetku a riziko úrazu nebo smrti. Dell Vostro 230 Informace o instalaci a funkcích O varováních VAROVÁNÍ: VAROVÁNÍ upozorňuje na možné poškození majetku a riziko úrazu nebo smrti. VAROVÁNÍ: Nepokoušejte se provádět servis počítače bez

Více

Obsah. Upozornění... 2. Zvláštní poznámky k LCD monitorům... 2. Obsah balení... 3. Návod k instalaci... 3. Montáž monitoru... 3. Odpojení monitoru...

Obsah. Upozornění... 2. Zvláštní poznámky k LCD monitorům... 2. Obsah balení... 3. Návod k instalaci... 3. Montáž monitoru... 3. Odpojení monitoru... Obsah Upozornění... 2 Zvláštní poznámky k LCD monitorům... 2 Obsah balení... 3 Návod k instalaci... 3 Montáž monitoru... 3 Odpojení monitoru...3 Nastavení úhlu pohledu... 4 Připojení zařízení... 5 Úprava

Více

1. Základní technické údaje. 2. Popis zaøízení. 3.2 Výstupy. 3. Vstupy a výstupy. 3.1 Vstupy. 2 JESY s.r.o.

1. Základní technické údaje. 2. Popis zaøízení. 3.2 Výstupy. 3. Vstupy a výstupy. 3.1 Vstupy. 2 JESY s.r.o. 11/2001 2 JESY s.r.o. 1. Základní technické údaje apì ová soustava Maximální zátì Rozmìry regulátoru (Š x V x H) Krytí regulátoru Provozní teplota regulátoru Provozní teplota teplotních èidel 1// AC 230V

Více

Saunový regulátor S 2000 NÁVOD NA OBSLUHU www.mctsro.com 2 1. Popis Saunový regulátor S 2000 je urèen k ovládání a øízení provozu sauny. Je urèen k øízení provozu všech typù saun od suché až po parní.

Více

PA20 Pøedzesilovaè kapacitní sondy Pøedpis instalace a údržby

PA20 Pøedzesilovaè kapacitní sondy Pøedpis instalace a údržby 40465/4 IM-P40-67 AB vydání 4 PA0 Pøedzesilovaè kapacitní sondy Pøedpis instalace a údržby. Bezpeènost. Základní informace. Instalace 4. Propojení 5. Výstupní napìtí 6. Údržba IM-P40-67AB vydání 4 Copyright

Více

KS-IF200. FM modulátor. Návod k použití

KS-IF200. FM modulátor. Návod k použití KS-IF200 FM modulátor Návod k použití Děkujeme, že jste si koupili výrobek JVC. Před použitím přístroje si pečlivě přečtěte tento návod k použití a uschovejte ho pro pozdější použití. Ujištění: Přístroj

Více

L5CTS Czech (5030003036) 5/6/2004 2:29 PM. Řada L5CT. LCD monitory Uživatelská příručka. Česky

L5CTS Czech (5030003036) 5/6/2004 2:29 PM. Řada L5CT. LCD monitory Uživatelská příručka. Česky Řada L5CT LCD monitory Uživatelská příručka 1 Obsah Úvod... 1 Vlastnosti... 1 Pro vaši bezpečnost... 1 Instalace... 3 Vybalení monitoru... 3 Umístění a funkce ovládacích prvků... 3 Připojení monitoru...

Více

Vysoce výkonné ploché LCD monitory

Vysoce výkonné ploché LCD monitory CCTV Vysoce výkonné ploché LCD monitory Vysoce výkonné ploché LCD monitory Obraz s vysokým rozlišením 500 TV řádků, 1600 1200 (UML-202-90) nebo 1280 1024 pixelů (UML-192-90 a UML-172-90) Funkce obraz v

Více

TST. Požadovaná teplota bazénu se nastavuje pouhým otoèením kodéru v základní obrazovce. Kontrolka topení Kontrolka prùtoku Kontrolka snímaèù teploty

TST. Požadovaná teplota bazénu se nastavuje pouhým otoèením kodéru v základní obrazovce. Kontrolka topení Kontrolka prùtoku Kontrolka snímaèù teploty DRIVER víøivé vany a SA. Návod k montáži a použití ool Driver - je procesorová jednotka urèená pro komfortní nastavení a kontrolu teploty Vašeho bazénu. Mìøí a zobrazuje teplotu bazénu (TUV) a teplotu

Více

NÁVOD TV modulátor TERRA MT41, MT47, MT57 ( používejte s originálním návodem)

NÁVOD TV modulátor TERRA MT41, MT47, MT57 ( používejte s originálním návodem) NÁVOD TV modulátor TERRA MT41, MT47, MT57 ( používejte s originálním návodem) Popis výrobku TV modulátor MT41 je určen pro vytvoření televizních kanálů G / K / I / L / M / N / Austrálie norem v UHF pásem.

Více

Dell Latitude E4310. O varováních. Informace o instalaci a funkcích

Dell Latitude E4310. O varováních. Informace o instalaci a funkcích Dell Latitude E4310 Informace o instalaci a funkcích O varováních VAROVÁNÍ: VAROVÁNÍ upozorňuje na možné poškození majetku a riziko úrazu nebo smrti. Čelní pohled 1 snímač okolního světla 19 18 20 17 23

Více

LCD monitory HP Compaq LA1905wl, LA1905wg, LA2205wg, LA2205wl, LA22f, LA2405wg a LA2405x. Uživatelská příručka

LCD monitory HP Compaq LA1905wl, LA1905wg, LA2205wg, LA2205wl, LA22f, LA2405wg a LA2405x. Uživatelská příručka LCD monitory HP Compaq LA1905wl, LA1905wg, LA2205wg, LA2205wl, LA22f, LA2405wg a LA2405x Uživatelská příručka 2009, 2012 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft, Windows a Windows Vista jsou

Více

1 Balení. Instalační příručka. Monitor LCD se správou barev. Důležité upozornění

1 Balení. Instalační příručka. Monitor LCD se správou barev. Důležité upozornění Instalační příručka Monitor LCD se správou barev Důležité upozornění Pozorně si přečtěte BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ, tuto instalační příručku a uživatelskou příručku uloženou na disku CDROM a seznamte se

Více

SP300E. Příručka k rychlé instalaci. Příruční tiskárna s portem Ethernet. Verze 1.00. Copyright 2008. Všechna práva vyhrazena.

SP300E. Příručka k rychlé instalaci. Příruční tiskárna s portem Ethernet. Verze 1.00. Copyright 2008. Všechna práva vyhrazena. SP300E Příruční tiskárna s portem Ethernet Příručka k rychlé instalaci Verze 1.00 Copyright 2008. Všechna práva vyhrazena. Obsah Obsah balení...1 Přehled...1 Tisk zkušební stránky...2 Zakládání role s

Více

Monitor AL1913s Uživatelská příručka

Monitor AL1913s Uživatelská příručka Monitor AL1913s Obsah Bezpečnostní pravidla...1 Elektrická bezpečnost...1 Bezpečnost při instalaci...1 Bezpečnost při čištění...2 POZNÁMKY K LCD MONITORŮM...3 Součásti a příslušenství přístroje...4 Používání...5

Více

Nk použití GREE. Návod k použití a instalaci. CZ Èesky

Nk použití GREE. Návod k použití a instalaci. CZ Èesky Nk použití Návod k použití a instalaci GREE CZ Èesky Obsah PROVOZ ÚDRŽBA..... 2........ 3. Popis funkce -... ovladaè 4.... 5.... 6.... 7.... . Bezpeènostní pokyny Pøed použitím zaøízení si peèlivì pøeètìte

Více

Copyright 2007-2011 EIZO NANAO CORPORATION Všechna práva vyhrazena.

Copyright 2007-2011 EIZO NANAO CORPORATION Všechna práva vyhrazena. Instalační příručka Barevný monitor LCD [Umístění výstražného upozornění] Příklad stojanu s nastavitelnou výškou O instalační příručce a uživatelské příručce Instalační příručka (tato příručka) Quick Reference

Více